Beste deelnemers, Tot ziens op zaterdag 20 april! Namens de Hart van Holland Commissie,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste deelnemers, Tot ziens op zaterdag 20 april! Namens de Hart van Holland Commissie,"

Transcriptie

1 Beste deelnemers, Op 20 april roeien jullie mee met de 17 de Hart van Holland roei- marathon, een van de populairdere roeimarathons in Nederland. Voor iedereen die de tocht voor het eerst roeit maar ook voor de ervaren roeiers is er dit informatieboekje. Je vindt hierin onder andere informatie over wat je moet doen in geval van nood, informatie over de route en het wedstrijdreglement. Stuur het door naar alle teamleden, print het en neem het door. Zo ben je goed voorbereid! Namens de organisatie en het bestuur van Viking wensen we jullie een hele sportieve en mooie Hart van Holland toe! Op vind je het laatste nieuws en de actuele route. Tot ziens op zaterdag 20 april! Namens de Hart van Holland Commissie, Hannie Heerink Voorzitter IN GEVAL VAN NOOD Bel in geval van nood: 112 In overige gevallen de Hart van Holland organisatie: URV Viking: Bij medische problemen Bel in geval van nood 112. Zoek contact met een arts waar je (dichtbij) bent. Op de wedstrijddag ontvangen jullie een actuele lijst van dienstdoende artsen. Je kunt voor advies ook bellen naar het calamiteitennummer: De organisatie gaat er vanuit dat je in een normale lichamelijke conditie aan deze marathon begint. Als het goed is ken je de bepalingen van de KNRB betreffende de medische keuring. Zie: art.53 Huishoudelijk Reglement. Voor iedereen geldt: ken je verantwoordelijkheid en je grenzen. Bij materiaalpech Bel in geval van ernstige materiaalpech het calamiteitennummer van de Hart van Holland: Er is een materiaalwagen die de roeiers de hele dag volgt, die kan proberen om jullie weer op weg te helpen. AANWIJZINGEN VOORAF Voor vertrek naar Utrecht Zorg dat je in elk geval meeneemt: - 2 peddels en een pikhaak voor de smalle doorgang. - Eén of meer hoosblikken voor eventuele wateroverlast bij passages van het Amsterdam-Rijnkanaal. - Een landvast om onderweg aan te kunnen leggen. - Eventueel een waterkaart (niet vereist, wel handig). - Verenigingstenue voor alle ploegleden verplicht.

2 Wij raden jullie aan de voor- en achtersteven en eventueel de riggers af te plakken; het Amsterdam-Rijnkanaal heeft vaak hoge golven. Een verhoogde stuurstoel (rugleuning) kan problemen opleveren bij enkele zeer lage bruggen in het traject. Zorg in het donker van de ochtend voor verlichting op de boot. De jury zal de boten extra controleren op de aanwezigheid van boegbal, voetenborden, 2 landvasten, 1 peddel, pikhaak en hoosmateriaal en het dragen van verenigingstenue. Laat fans & thuisfront jullie tijdens de Hart van Holland op de voet volgen via TWITTER! Overnachten bij Viking Wie gezien de vroege afvaarttijd van de marathon, graag al eerder naar Utrecht wil komen, kan bij Viking overnachten op vrijdagavond. Geef dit van tevoren door aan de organisatie. Voor een overnachting wordt 5 euro per persoon gerekend, inclusief een eenvoudig ontbijt. Neem zelf slaapzak en een matje mee. Parkeren botenwagens en auto s Vanaf vrijdag 16:00 uur kunnen jullie op de loods De Driewerf terecht om jullie boot te brengen. Parkeer je auto op de dag zelf niet direct naast de loods maar laat daar ruimte vrij voor het laden en lossen van boten. Let op: Laat geen waardevolle spullen achter in je auto! Betalingen We rekenen erop dat je de inschrijfkosten al hebt overgemaakt, maar het is ook mogelijk nog bij de ontvangstbalie af te rekenen (contant en gepast). Heb je je overschrijving na de uiterste betaaldatum gedaan, neem dan een stortingsbewijs mee. Voor consumpties en eventuele extra maaltijden kun je bonnen kopen bij de ontvangstbalie. Als je een tweet verstuurt met daarin #hvh2013 opgenomen, zijn je berichten makkelijker te vinden voor diegenen die de Hart van Holland via Twitter willen volgen. De Hart van Holland commissie is op Twitter te vinden onder HvH_Viking.

3 Voor de afvaart Bij aankomst krijg je van de organisatie aanwijzingen waar je jullie boot kunt klaarleggen voor de afvaart. Op de zaterdagmorgen kun je je vanaf 05:45 uur melden bij de ontvangstbalie in de Vikingkantine. Je krijgt daar twee exemplaren van je startnummer die je goed zichtbaar bij de boeg aan stuurboord en aan bakboord op jullie boot moet plakken. Er is ook koffie en thee waar je niet apart voor hoeft te betalen. Zorg vooral op tijd klaar te zijn voor de afvaart en verlaat het vlot zo snel mogelijk vanwege de beperkte ruimte. Extra controle Lees het wedstrijdreglement in dit boekje goed door. Dit jaar controleren we extra op het dragen van verenigingstenue. Als het tenue niet wordt gedragen, kan een tijdstraf van 5 minuten worden opgelegd. Ook geldt er een tijdstraf wanneer je de route door de binnenstad van Utrecht neemt. Afvaart bij Viking De afvaart vanaf Viking naar de start van het eerste tijdstraject vindt plaats tussen 05:45 en 07:00 uur. Jullie boot moet uiterlijk om 07:00 uur vertrekken, anders mis je de schutting in de Weerdsluis. De afstand van het botenhuis naar de start van het eerste tijdstraject in Utrecht-Zuilen is ongeveer 8,5 km. Hoewel de afvaart en start van het eerste tijdstraject niet op dezelfde plek plaatsvinden, moeten alle deelnemers vanaf het botenhuis in de juiste samenstelling (dames/heren/integraal) vertrekken. Het is niet toegestaan een boot alvast bij de start neer te leggen en zo het eerste stuk naar de sluis over te slaan. Bij de afvaart is tot zonsopgang verlichting verplicht. Hier dienen jullie zelf voor te zorgen. De Weerdsluis s ochtends Om vanuit de stad de Vecht op te kunnen roeien moet je eerst de Weerdsluis aan de noordkant van de binnenstad passeren. De Havendienst van de Gemeente Utrecht is zo vriendelijk om 07:45 uur een extra vroege schutting te verzorgen. Bij deze schutting moeten in één keer alle deelnemende boten door de sluis. Wie te laat komt, wordt uitgesloten van deelname aan de marathon. N.B. De eerstvolgende reguliere schutting is om 09:00 uur. Tussen Weerdsluis en de start Na de sluis is het eerste stuk van de Vecht nogal smal. Bij de Muinck-Keizerbrug in Utrecht-Zuilen is de Vecht breed genoeg voor de start van het eerste tijdstraject. Ongeveer meter voor de brug is aan bakboordzijde voldoende ruimte om eventueel van bemanning te wisselen. Let op mogelijke objecten vlak onder het wateroppervlakte. Er zijn hier geen steigers. Het heeft geen zin om tussen de sluis en de start van het eerste tijdstraject al te gaan inhalen. Let bij het naderen van de start van het eerste tijdstraject (net na De Muinck-Keizerbrug) goed op de aanwijzingen van de organisatie. De ploegen worden op volgorde van startnummers opgeroepen naar de start. De voorstart ligt circa 75 meter voor de brug. DE START De start van het eerste tijdstraject van de marathon is tussen 08:30 en 09:00 uur en vindt plaats bij De Muinck-Keizerbrug in

4 Utrecht- Zuilen op volgorde van startnummers. Het eerste traject loopt tot voor het Amsterdam-Rijnkanaal. Trajecten en afstanden De wedstrijd wordt berekend over 4 deeltrajecten, samen ca. 68 km. 1. Utrecht-Zuilen tot Breukelen, circa 10 km. De herstart na de doorsteek bij Breukelen vindt plaats na de oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal, circa 2 km. verderop, na de Portengensebrug. 2. Portengsebrug tot Uithoorn (RV Michiel de Ruyter), circa 17,5 km. Het botenhuis van Michiel de Ruyter ligt een stuk terug (bak- boord uit) de Amstel op en vraagt dus een paar honderd meter heen en terug roeien. Geen enkele ploeg mag dit stuk (en de tijdwaarneming) overslaan. 3. Uithoorn (RV Michiel de Ruyter) via Nes a/d Amstel tot Nieuwe Wetering (tweede oversteek AR kanaal), circa 28 km. 4. Nieuwersluis a/d Vecht tot Utrecht-Zuilen (De Muinck- Keyzerbrug), circa 12,5 km. Vanaf Viking heen en terug naar de start/finish in Zuilen bedraagt ongeveer 17 km. Verder roeien jullie nog circa 5 km. over verbindingstrajecten tussen de 4 tijdstrajecten. Op deze tussengelegen stukken vindt geen tijdswaarneming plaats. De totale afstand van de Hart van Holland marathon is 90 km. Oversteek Amsterdam-Rijnkanaal Bij de oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal, zowel heen als terug, houdt de Utrechtse Reddingsbrigade een oogje in het zeil. Het kanaal wordt druk bevaren, met vaak grote en snelle schepen, die flinke golven kunnen veroorzaken. Houd ook rekening met deining op het kanaal. Routebegeleiders van Viking geven aan wanneer het kanaal vrij is voor de oversteek. Voor de eerste oversteek zal je in de smalle vaart in Breukelen enige tijd op elkaar moeten wachten. Dringen heeft geen zin. Wisselplaatsen Estafetteploegen mogen zelf bepalen hoe vaak en waar ze van bemanning wisselen. Elke geschikte plek komt in aanmerking, behalve duidelijk gemarkeerde privéterreinen. Wissels zijn NIET toegestaan binnen het zicht van bediende bruggen en in de smalle vaart in Breukelen. Lage bruggen In de route zit een aantal verraderlijk lage bruggen. Let hier goed op en ga goed plat liggen! Let op: de Portengensebrug wordt bediend. Hier kun je niet onderdoor roeien. Aanleggen bij roeivereniging Michiel de Ruyter De finish van het tweede en de start van het derde tijdstraject vinden beide plaats bij de roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Het vlot van De Ruyter is tamelijk klein. Om alle roeiers de kans te geven voor een koffiepauze, gelden de volgende regels: - ploegen die de marathon integraal (dus niet estafette) varen, mogen maximaal 30 minuten aan het vlot liggen. - estafetteploegen mogen wel aanleggen om te wisselen, maar de nieuwe ploeg moet ook direct uitzetten en wegroeien. Op het water voorbij het vlot is voldoende ruimte om nog wat langer stil te liggen. Pauzeer niet te lang, anders bent u aan het einde van de dag mogelijk te laat bij de Weerdsluis in Utrecht. Vanaf Uithoorn is het nog ruim 45 km. tot deze sluis!

5 Finish in Utrecht-Zuilen De finish van het vierde en laatste tijdstraject is weer bij De Muinck-Keizerbrug. Wie niet op tijd, d.w.z. voor 18:15 uur, de officiële finish passeert, moet daar stoppen en aanleggen. Verder varen heeft geen zin, want om 18:30 uur sluit de Weerdsluis. In overleg met de organisatie van de Hart van Holland wordt vervolgens bekeken hoe het transport van uw boot geregeld kan worden. Uitgangspunt daarbij is dat u zelf de boot vervoert. Na de finish volgt weer het smalle stuk Vecht terug naar de Weerdsluis en de terugvaart via de singels naar Viking. Weerdsluis s middags De Weerdsluis wordt s middags geschut bij aanbod van voldoende boten. Dat kan betekenen dat u bij terugkomst in Utrecht enige tijd moet wachten voor u verder het laatste stuk naar Viking kan roeien. Voor de tijdsregistratie maakt dat niets uit; de finish van het laatste deeltraject ligt immers 2 km. terug. Voor estafetteploegen is het mogelijk om in de sluis nog van team te wisselen. LET OP: DE LAATSTE SCHUTTING VAN DE WEERDSLUIS IS OM 18:30 UUR! Roeitijd Voor het hele traject van start tot finish in Utrecht-Zuilen heeft u circa 9,5 uur de tijd. Daarbij komen dan nog de afvaart en terugvaart door de stad en naar het botenhuis van Viking. Rekening houdend met oponthoud, wissels en andere vertragingen betekent dat in feite een normaal roeitempo van tenminste 10km/uur. Bij de routebeschrijving is voor een aantal plaatsen de uiterste door- komsttijd aangegeven. Deze tijden zijn een indicatie of de tocht nog voor de laatste schuttijd om 18:30 uur haalbaar is. Maaltijd na afloop Na de tocht krijgen de deelnemers tegen de inlevering van de start- nummers en geplastificeerde routekaart maaltijdbonnen en consumptiebonnen uitgereikt. Vanaf 18:00 uur kan elke deelnemer een maaltijd krijgen tegen inlevering van de daarvoor verstrekte bon. Wilt u meer eten of drinken dan zijn daarvoor extra bonnen te koop bij de aanwezige organisatie. Uitslagen en prijzen De geregistreerde tijden worden doorgebeld naar Viking en daar verwerkt. We streven ernaar dat jullie bij terugkomst op Viking direct op de hoogte worden gebracht van jullie tussentijden en eindtijd. De publicatie van het eindklassement op het internet volgt zo spoedig mogelijk ( Er zijn zes prijzen beschikbaar: snelste C4x+ (mannen), snelste C4x+ (vrouwen), C4x+ (mixed), en idem voor de C2x+ boten. Een speciale prijs, de Willem-Jan Merkies prijs, wordt uitgereikt aan de snelste integraal C2x+ roeiploeg. Exacte routes De exacte routebeschrijvingen voor roeiers, fietsers en auto s worden op de dag zelf uitgereikt. Circa een week voor de tocht staan deze beschrijvingen ook op

6 WEDSTRIJDREGLEMENT Een massage na afloop van de marathon? Na afloop van de marathon staat er in het Walhalla (clubhuis van Viking) een team van masseurs klaar van de Nederlandse Vereniging voor Sportmasseurs. Voor 5,- per persoon nemen zij je 20 minuten in behandeling. Voor massages geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er zijn vier masseurs beschikbaar. Algemeen 1. Behoudens onderstaande bijzondere bepalingen wordt de Hart van Holland Marathon verroeid onder de reglementen van de KNRB (voor meer informatie zie 2. De URV Viking en de organisatie van de Hart van Holland Marathon aanvaarden geen aansprakelijkheid voor enige vorm van schade of lichamelijk letsel als gevolg van deelname. Deelnemers worden geacht hoge prioriteit te geven aan hun eigen veiligheid en die van anderen (meer informatie over veiligheidseisen en aanbevelingen voor veilig varen, zie Wedstrijd 3. De Hart van Holland Marathon is een roeiontmoeting met wedstrijd- karakter. 4. Elke deelnemer dient zich altijd te houden aan de aanwijzingen van de wedstrijdleiding. Dit geldt in het bijzonder bij beide passages heen en terug van het Amsterdam- Rijnkanaal. 5. Aan de Hart van Holland Marathon is een wedstrijd verbonden. De wedstrijd is een tijdrace over vier trajecten met een gezamenlijke lengte van 68km Van iedere deelnemende ploeg wordt op elk traject een officiële start- en finishtijd geregistreerd. Op de verbindingstrajecten, met een gezamenlijke lengte van 22 km, vindt geen tijdregistratie plaats. 6. Iedere ploeg die wil deelnemen aan de wedstrijd, begint en eindigt de tocht bij het botenhuis van Viking. Uw boot dient het gehele parcours van 90km varend af te leggen. Dus alle vier de wedstrijd- trajecten, inclusief de verbindingstrajecten.

7 Wanneer u een gedeelte van het parcours anders dan roeiend aflegt, wordt u van officiële deelname uitgesloten. 7. Mocht u met uw boot stranden dan is bootvervoer voor eigen reken- ing. Boten dienen door uw eigen vereniging te worden opgehaald. Dit is geen service van Viking. Traject 8. De route van Viking naar de Start en van de Finish weer terug naar Viking loopt over de Singels rond de binnenstad van Utrecht. De route door de stad is verboden. Wanneer ploegen hiervan toch gebruik maken kan de standaard tijdstraf van 5 minuten worden toegepast. Het eerste tijdstraject start in Utrecht-Zuilen en eindigt in Breukelen. Het tweede tijdstraject begint kort na de Portengensebrug (ca. 3 km na de eerste passage van het Amsterdam Rijnkanaal) en eindigt bij het botenhuis van roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Het derde tijdstraject is vanaf het botenhuis van roeivereniging Michiel de Ruyter tot kort voor de tweede oversteek van het Amsterdam- Rijnkanaal. Het laatste tijdstraject begint in Nieuwersluis a/d Vecht en eindigt in Utrecht-Zuilen. Startprocedure 9. Bij aanvang van het eerste tijdstraject starten eerst alle C2x+ boten, na een wachttijd van ca. 10 minuten gevolgd door alle C4x+ boten. De startvolgorde per boottype wordt door loting bepaald. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen-, vrouwen- en mixed-ploegen. De wedstrijdleiding roept de boten bij de start in deze volgorde op. Aan de deelnemers wordt gevraagd de C2x+ boten voldoende ruimte te geven om als eerste naar de start op te roeien. De wedstrijdleiding ziet nadrukkelijk toe op naleving van deze volgorde. Als een ploeg zich niet aan de startprocedure houdt, kan de standaard tijdstraf van 5 minuten worden opgelegd. 10. Bij de overige drie tijdstrajecten starten de boten in de volgorde waarin ze zich aanbieden bij de betreffende tijdwaarneempost. Deelnemers 11. De wedstrijd staat uitsluitend open voor scull-geriggerde C2-boten met stuurman (C2x+) en scull-geriggerde C4-boten met stuurman (C4x+). 12. De wedstrijd mag ook in estafettevorm worden geroeid. Een ploeg varende in een C2x+ mag uit maximaal 6 deelnemers bestaan. Een ploeg varende in een C4x+ uit maximaal 10 deelnemers. Stuurlieden behoren tot de ploeg. Met toestemming van de wedstrijdleiding mag een ploeg ook starten met meer dan 6/10 deelnemers, maar zo n ploeg komt dan niet meer in aanmerking voor een prijs. Een estafetteploeg mag zelf bepalen waar en hoe vaak er wordt gewisseld. 13. Een damesploeg mag gedurende de hele tocht (90 km van vertrek tot aankomst bij Viking) geen mannelijke deelnemer bevatten. Voor de mixed ploeg in een C4x+ geldt als eis dat op elk moment tijdens de tocht (90 km) nooit meer dan 2 heren roeien. Voor een mixed ploeg in een C2x+ geldt een soortgelijke eis: maximaal een mannelijke roeier op elk moment van de tocht (90 km). Indien hieraan niet wordt

8 voldaan gedurende de gehele tocht dan wordt deze ploeg ingevoegd in de eerstvolgende zwaardere categorie. 14. Deelnemers aan de wedstrijd dienen gekleed te zijn in verenigingstenue. Ploegen die niet in verenigingstenue varen kan de standaard tijdstraf van 5 minuten worden opgelegd. Prijzen 15. In de volgende zes categorieën zijn prijzen beschikbaar: snelste C4x+ (mannen), snelste C4x+ (vrouwen), snelste C4x+ (mixed), snelste C2x+ (mannen), snelste C2x+ (vrouwen), snelste C2x+ (mixed). Voor het klassement wordt geen onderscheid gemaakt tussen estafetteploegen of ploegen die de gehele afstand zonder wissels (integraal) hebben afgelegd. Indien een categorie slechts één ploeg omvat, dan wordt deze ploeg ingevoegd in de eerstvolgende zwaardere categorie. 16. De snelste C2x+ die de wedstrijdafstand integraal roeit, ontvangt de Willem Jan Merkies prijs. Voor dit klassement wordt geen onders- cheid gemaakt tussen mannen, vrouwen of mixed ploegen. Aanlegtijd bij Roeivereniging Michiel de Ruyter 17. In verband met de beperkte vlotcapaciteit bij RV Michiel de Ruyter wordt het vlot alleen gebruikt om te wisselen. Een uitzondering geldt voor integraalploegen. Bij overschrijding van de aanlegtijd, wordt het aantal minuten dat de ploeg te lang aan het vlot ligt opgeteld bij de wedstrijdtijd. Wedstrijdvoorwaarden 18. Deelnemers aan de wedstrijd dienen zich sportief te gedragen, in het bijzonder bij inhaalmanoeuvres. De oplopende ploeg heeft voorrang. De opgelopen ploeg mag de oplopende ploeg niet hinderen. Niet uitwijken voor de oplopende ploeg of ander onsportief gedrag kan leiden tot het opleggen van de standaard tijdstraf van 5 minuten of andere disciplinaire maatregelen. 19. De uitgereikte startnummers moeten duidelijk zichtbaar voor de wedstrijdleiding op de boegzijde van de boot worden bevestigd. Voor een correcte tijdwaarneming dient u het ene nummer aan bakboord te plakken en de andere aan stuurboord. Onduidelijkheid over de identiteit kan tot de standaard tijdstraf van 5 minuten leiden. 20. U dient s ochtends op tijd (uiterlijk 07:45 uur) aanwezig te zijn voor de schutting van de Weerdsluis in het centrum van Utrecht. Dit betekent dat de laatste boten uiterlijk 07:00 uur vertrokken dienen te zijn vanaf het vlot bij URV Viking. Houd rekening met de beperkte vlotcapaciteit. Boten die te laat arriveren worden uitgesloten van verdere deelname aan de wedstrijd. Protest 21. Protesten moeten direct bij de finish van een tijdstraject kenbaar gemaakt worden aan de tijdwaarneming. De protesterende ploeg behoort bovendien zo snel mogelijk, maar in elk geval direct na aankomst bij Viking en uiterlijk tot 20:00 uur, een formeel bezwaar in te dienen bij de wedstrijdleiding. Deze behandelt het protest onmiddellijk na afloop van de wedstrijd, of eerder als dat mogelijk is. De wedstrijdleiding kan bij een protest overgaan tot het opleggen van de standaard tijdstraf van 5 minuten of andere disciplinaire maatregelen. Onvoorziene omstandigheden 22. Bij onveilige of onvoorziene omstandigheden kan de wedstrijdleiding de race neutraliseren of stilleggen. In

9 dergelijke omstandigheden is het mogelijk dat een of meer tijdstrajecten niet meetellen voor het eindklassement. Bij definitieve staking van de wedstrijd geldt het tussen klassement na het laatste door alle ploegen afgelegde tijdstraject als einduitslag. Wedstrijdleiding 23. De wedstrijdleiding van de Hart van Holland Marathon is in handen van de Hart van Holland wedstrijdleider. De jury bestaat uit de kamprechter en twee hulpkamprechters. Het hoofd van de jury behandelt tevens de eventuele protesten. De Hart van Holland Commissie bestaat dit jaar uit: - Hannie Heerink (Voorzitter & Penningmeester), - Reinder Verlinde (Wedstrijdleiding), - Gerard Langeveld (Routebegeleiding), - Madelon Lohuis (Coordinatie vrijwilligers), - Tessa van den Berg (Communicatie), - Paul Vriend (Catering). Adres Viking Verlengde Hoogravenseweg 13, 3525 BB Utrecht. Tel Binnenvaartpolitiereglement (BPR) 24. Om het verkeer in goede banen te leiden, zijn er verkeersregels, ook op het water. Het Binnenvaart Politiereglement (BPR) beschrijft de verkeersregels voor de Hart van Holland. U dient zich aan deze regels te houden. De editie 2013 van de Hart van Holland Marathon wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven en instellingen: - Capacc Accountants & Adviseurs Medewerking bij de uitvoering verlenen: - Reinigings- en Havendienst Gemeente Utrecht - De IJsselsteinse Reddingsbrigade - Rijkswaterstaat Ontwerp logo Hart van Holland 2013 Ons logo is ontworpen door Paul de Medeiros.

Wedstrijdreglement Hart van Holland 2019

Wedstrijdreglement Hart van Holland 2019 Wedstrijdreglement Hart van Holland 2019 Algemeen 1. Behoudens onderstaande bijzondere bepalingen wordt de Hart van Holland Marathon verroeid onder de reglementen van de K.N.R.B. 2. De wedstrijd vindt

Nadere informatie

Programma Zaanmarathon

Programma Zaanmarathon Programma Zaanmarathon Inhoudsopgave Inleiding... 2 Openingstijd clubhuis... 2 Wedstrijdleiding en jury... 2 Reglement... 2 Algemeen... 2 Aansprakelijkheid... 2 Startvolgorde, tewaterlating en startprocedure...

Nadere informatie

Programma Zaanmarathon

Programma Zaanmarathon Programma Zaanmarathon Inhoudsopgave Programma Zaanmarathon... 1 Inhoudsopgave... 1 Openingstijd clubhuis... 2 Wedstrijdleiding en jury... 2 Reglement... 2 Algemeen... 2 Aansprakelijkheid... 2 Startvolgorde,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT R.V. HONTE ABEELENRACE 2018 /

WEDSTRIJDREGLEMENT R.V. HONTE ABEELENRACE 2018 / WEDSTRIJDREGLEMENT R.V. HONTE ABEELENRACE 2018 / 13-10-2017 Inleiding De Abeelenrace is een tijdrace over 5,5 km en 2 km. Het KNRB Reglement voor Roeiwedstrijden is hier van toepassing. Het KNRB reglement

Nadere informatie

Routebeschrijving Hart van Holland 2018 in de boot 1

Routebeschrijving Hart van Holland 2018 in de boot 1 Routebeschrijving Hart van Holland 2018 in de boot 1 DE ROEITRAJECTEN Deeltrajecten: Afstand: Oproeien URV Viking Weerdsluis 5,5. km Etappe 1 Weerdsluis (start) Breukelen (finish) 14 km Oversteek Amsterdam-Rijnkanaal

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING HART VAN HOLLAND 2013 IN DE BOOT

ROUTEBESCHRIJVING HART VAN HOLLAND 2013 IN DE BOOT ROUTEBESCHRIJVING HART VAN HOLLAND 2013 IN DE BOOT De roeitrajecten Oproeien Etappe 1 Oversteek Traject URV Viking Weerdsluis (via de singels) Weerdsluis Utrecht Zuilen Utrecht Zuilen Breukelen Amsterdam-

Nadere informatie

ZAANREGATTA WEDSTRIJDREGLEMENT

ZAANREGATTA WEDSTRIJDREGLEMENT ZAANREGATTA WEDSTRIJDREGLEMENT 1.Deelname Deelname staat open voor roeiers(sters) die in het seizoen 2004/2005 niet op Nationale Wedstrijden zijn uitgekomen anders dan in nummers uitsluitend bedoeld voor

Nadere informatie

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM Geen Stuurliedenvergadering 2 Let op: er is geen stuurliedenvergadering. De stuurman/-vrouw en tenminste één van de roeiers voor ongestuurde nummers worden

Nadere informatie

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 2 KM VOOR JUNIOREN

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 2 KM VOOR JUNIOREN STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 2 KM VOOR JUNIOREN Geen Stuurliedenvergadering 2 Let op: er is geen stuurliedenvergadering. De stuurman/-vrouw wordt geacht deze stuurliedeninstructie doorgenomen

Nadere informatie

Stuurliedenpresentatie AA-race 2015

Stuurliedenpresentatie AA-race 2015 Stuurliedenpresentatie AA-race 2015 Rugnummers Per boot 3 rugnummers. 1: Rug boeg, op de oproeikleding 2: Rug boeg, op de wedstrijdkleding 3: Rug stuur Rugnummers zichtbaar dragen, ook bij oproeien. Rugnummers

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE MATTENSCHIPPERSRACE BLOKZIJL-ZWARTSLUIS-BLOKZIJL te houden op zaterdag 28 april 2012

REGLEMENT VAN DE MATTENSCHIPPERSRACE BLOKZIJL-ZWARTSLUIS-BLOKZIJL te houden op zaterdag 28 april 2012 REGLEMENT VAN DE MATTENSCHIPPERSRACE BLOKZIJL-ZWARTSLUIS-BLOKZIJL te houden op zaterdag 28 april 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE DEELNAME De schipper van elk deelnemend schip zal zich onderwerpen aan

Nadere informatie

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2017

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2017 Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2017 Leeswijzer Intro Speciale aandacht Wegen en rugnummers Route en bruggen Naar de start De wedstrijd Inhalen en protesten Overige info 2

Nadere informatie

Routebeschrijving Hart van Holland 2013 in de auto

Routebeschrijving Hart van Holland 2013 in de auto Routebeschrijving Hart van Holland 2013 in de auto DE ROEITRAJECTEN Deeltrajecten: Afstand: Oproeien URV Viking - Utrecht Zuilen 8,5 km. Etappe 1 Utrecht Zuilen (start) Breukelen (finish) 10 km. Oversteek

Nadere informatie

PROGRAMMA Hierbij vind je het volledige programma voor de Delftse Zeil Race 2015.

PROGRAMMA Hierbij vind je het volledige programma voor de Delftse Zeil Race 2015. PROGRAMMA 2015 Hierbij vind je het volledige programma voor de Delftse Zeil Race 2015. In het kort: Vrijdagavond verzamelen in de Compagnie haven Zaterdagochtend om 4:45 uur scheepsraad; we zullen dan

Nadere informatie

STUURLIEDENINSTRUCTIE

STUURLIEDENINSTRUCTIE STUURLIEDENINSTRUCTIE Leeswijzer Anders dan anders Oproeien en terugroeien Oproeien en tijdslots Boeien van op- en terugroeibaan Wedstrijd en boeien Uitlijnen en keren tot start Startgebied Wedstrijdbaan

Nadere informatie

Routebeschrijving "Hart van Holland" 2018 op de fiets

Routebeschrijving Hart van Holland 2018 op de fiets DE ROEITRAJECTEN Deeltrajecten: Afstand: Oproeien URV Viking - Weerdsluis 5,5 km Etappe 1 Weerdsluis (start) - Breukelen (finish) 14 km Oversteek Amsterdam-Rijnkanaal 2,5 km Etappe 2a Portengense brug

Nadere informatie

De examinator houdt een voorgesprek met de kandidaten. De examinator maakt duidelijk wat wordt verwacht van de kandidaten en waarop wordt gelet.

De examinator houdt een voorgesprek met de kandidaten. De examinator maakt duidelijk wat wordt verwacht van de kandidaten en waarop wordt gelet. Roei- en stuur examens U.R.V. Viking Eisen en uitvoering van de examens URV Viking kent de volgende examens waarvoor exameneisen zijn opgesteld: Sturen 1 (St1)...2 Sturen 2 (St2)...2 Sturen 3 (St3)...3

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Knorrensteijn Memorial Regatta 8 oktober 2016

Wedstrijdbepalingen Knorrensteijn Memorial Regatta 8 oktober 2016 Wedstrijdbepalingen Knorrensteijn Memorial Regatta 8 oktober 2016 Dit zijn de bepalingen van de KMR 2016. Tot een week voor de eerste wedstrijddag kunnen deze bepalingen nog wijzigen. Eventuele grote wijzigingen

Nadere informatie

KONINKLIJKE WATERSPORT-VEREENIGING LOOSDRECHT

KONINKLIJKE WATERSPORT-VEREENIGING LOOSDRECHT KONINKLIJKE WATERSPORT-VEREENIGING LOOSDRECHT WEDSTRIJDBEPALINGEN de KICK OP LOOSDRECHT C4X+ COASTAL REGATTA DEEL I WEDSTRIJDBEPALINGEN 1) Regels a. De wedstrijdserie is onderworpen aan de onderhavige

Nadere informatie

SKIFFBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN

SKIFFBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN Utrecht, 6 Decemberr 2018 BEPALINGEN SKIFFBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN HOOFDSTUK I ORGANISATIE EN WEDSTRIJDEN 2 Artikel 1. Uitgeschreven nummers 2 Artikel 2. Wedstrijden en wedstrijddagen 2 Artikel

Nadere informatie

KRUITHUISBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN

KRUITHUISBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN Amsterdam, 22 Februari 2019 BEPALINGEN KRUITHUISBOKAAL KNRB COMMISSIE COMPETITIEROEIEN HOOFDSTUK I ORGANISATIE EN WEDSTRIJDEN 2 Artikel 1. Uitgeschreven nummers 2 Artikel 2. Wedstrijden en wedstrijddagen

Nadere informatie

Stuurlieden voorlichting. Heineken Roeivierkamp 2015

Stuurlieden voorlichting. Heineken Roeivierkamp 2015 Stuurlieden voorlichting Heineken Roeivierkamp 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. Tijdstabel, kwalificatieregel, weging, rugnummers 3. Startprocedures 4. Bruggen 5. Oplopen en inhalen 6. Protesten 7. Beeldmateriaal

Nadere informatie

Wedstrijden. zoals de Head of the River. Leonie Walta

Wedstrijden. zoals de Head of the River. Leonie Walta Wedstrijden zoals de Head of the River Leonie Walta Regels Gewicht: heren/jongensploeg = min 55 kg dames/meisjesploeg = min 50 kg Stuur juniorenploeg moet junior zijn Stuur moet minimaal 12 jaar zijn (nieuwe

Nadere informatie

Theorieavond. URV Viking - 1 -

Theorieavond. URV Viking - 1 - Theorieavond URV Viking - 1 - Opzet instructie Viking Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4-2 - Instructie Fase 1 st1 (wherry) sc1 (wherry/c4x+) centraal geregeld/data bekend afsluiting: pannenkoekentocht en ploegvorming

Nadere informatie

Rotary Roei Regatta op de Ringvaart

Rotary Roei Regatta op de Ringvaart Rotary Roei Regatta op de Ringvaart De Rotary Roei Regatta is een door Rotaryclub Hillegom-Lisse georganiseerde jaarlijks terugkerend activiteit om fondsen te werven om goede doelen te ondersteunen. De

Nadere informatie

RINGVAART REGATTA. 11 mei 2016. Samenwerkingsmogelijkheden

RINGVAART REGATTA. 11 mei 2016. Samenwerkingsmogelijkheden 41 STE OC&C RINGVAART REGATTA 11 mei 2016 Samenwerkingsmogelijkheden EEN BEGRIP SINDS 1976 De Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 als een onderlinge strijd tussen de roeiverenigingen Njord en Laga naar

Nadere informatie

Het ROEIEN en de vaarregels

Het ROEIEN en de vaarregels Het ROEIEN en de vaarregels Net als op de openbare weg gelden op het openbare water verkeersregels. En dus ook varend met de roeiboten van de K.W.V.L. moeten we ons daar aan houden. Veel van de regelgeving

Nadere informatie

De officiële Special Olympics sportreglementen zijn geldig voor alle Special Olympics

De officiële Special Olympics sportreglementen zijn geldig voor alle Special Olympics Special Olympics Roei reglement (versie 2013) Roeien De officiële Special Olympics sportreglementen zijn geldig voor alle Special Olympics roeiwedstrijden. Special Olympics heeft deze reglementen gebaseerd

Nadere informatie

NSRF LENTEBOKAAL BEPALINGEN. Amsterdam, 19 Januari 2019 NSRF

NSRF LENTEBOKAAL BEPALINGEN. Amsterdam, 19 Januari 2019 NSRF Amsterdam, 19 Januari 2019 BEPALINGEN NSRF LENTEBOKAAL NSRF T.P.J. Burgemeester Commissaris Competitiewedstrijden van de NSRF F.N. Blaauwgeers Commissaris Competitieroeien van de NSRF HOOFDSTUK I ORGANISATIE

Nadere informatie

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid ARC Roei-instructeur/Coach Workshop Veiligheid VEILIG ROEIEN: WAT IEDEREEN MOET WETEN Saurus-acht verdwijnt bij storm in de golven Eigenlijk gold er een vaarverbod. Maar een Saurus-acht besloot toch de

Nadere informatie

Met goede voorbereiding, handige spullen, de ervaring van de vorige tocht en een goed team is de boot snel klaar voor de keuring.

Met goede voorbereiding, handige spullen, de ervaring van de vorige tocht en een goed team is de boot snel klaar voor de keuring. Elfsteden roeimarathon 2016 Vrijdagmiddag circa 14 uur komt de botenwagen van RIC uit Amsterdam aan met 4 boten waarvan De RIC 60 weer door de Doorslag gebruikt mag worden. Peter haalt zijn arm open aan

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

GROENE HART MARATHON rond ALPHEN AAN DEN RIJN

GROENE HART MARATHON rond ALPHEN AAN DEN RIJN Algemene informatie en Routebeschrijving GROENE HART MARATHON rond ALPHEN AAN DEN RIJN 58 km 24 september 2016 georganiseerd door : Roeivereniging Alphen (RVA) Inhoud 1. Welkom... 3 2. Routebeschrijving

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta

Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta Dit zijn de bepalingen van de GEDR 2017. Tot een week voor de eerste wedstrijddag kunnen deze bepalingen nog wijzigen. Eventuele grote wijzigingen ten

Nadere informatie

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 22 en 23 juni 2019 Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Antoon Coolenlaan 1 5644 RX Eindhoven Nederland E-mail: nkvinzwemmen@yahoo.com

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta

Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta Wedstrijdbepalingen Grolsch Euros Drienerlo Regatta Dit zijn de bepalingen van de GEDR 2019. Tot een week voor de eerste wedstrijddag kunnen deze bepalingen nog wijzigen. Eventuele grote wijzigingen ten

Nadere informatie

Schröder Watersport Regatta

Schröder Watersport Regatta Wedstrijdbepalingen Regatta s 1. Regels 1.1 Tijdens de race gelden deze wedstrijdbepalingen en de Regels voor het Wedstrijdzeilen 2013-2016 van het Watersport Verbond, behoudens voor zover uitgesloten

Nadere informatie

Langweer Cold Race 2018

Langweer Cold Race 2018 Powered by Voorwaarden deelname Langweer Cold Race 2018 zeilwedstrijd De wedstrijden worden verzeild in de organisatie beschikbaar gestelde polyvalken. Ieder deelnemer dient te voorkomen dat schade ontstaat

Nadere informatie

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie van de RUNFORESTRUN & Swim. Ondanks dat wij ons ten doel hadden gesteld het evenement iets groter te maken

Nadere informatie

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015. Versie concept

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015. Versie concept Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015 Versie concept Leeswijzer Speciale aandacht dit jaar Intro Wegen en kleding Route en bruggen Naar de start De wedstrijd Vaarregels en

Nadere informatie

Theorievragen mei 2015

Theorievragen mei 2015 Theorievragen mei 2015 DEZE VRAGEN WORDEN REGELMATIG HERZIEN. DE WEBSITE BEVAT DE MEEST RECENTE VERSIE HEBT. EVENTUEEL ROULERENDE VERSIES VAN ANTWOORDEN OP DEZE EXAMENVRAGEN ZIJN NIET DOOR DE EXAMENCOMMISSIE

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2014

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2014 Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2014 2014 Leeswijzer Speciale aandacht dit jaar Intro Wegen en kleding Route en bruggen Naar de start De wedstrijd Vaarregels en protesten

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 43 e Batavierenrace (25 april 2015)

Wedstrijdreglement 43 e Batavierenrace (25 april 2015) Wedstrijdreglement 43 e Batavierenrace (25 april 2015) Laatst gewijzigd: 27 januari 2015 Algemeen 1. De Batavierenrace is een jaarlijks terugkerende estafetteloop voor studenten, gelopen over een route

Nadere informatie

Vaarreglement RV de Waal

Vaarreglement RV de Waal Versie: 1.2 (CONCEPT) Datum: 24-09-2016 Algemeen Ploegen op het water dienen zoveel mogelijk stuurboordwal te houden. Ook wanneer zij stilliggen (om bijvoorbeeld instructies van de kant te krijgen) dienen

Nadere informatie

Eventuele wijzigingen in de ploegsamenstelling kunnen conform artikel RvR 37 aan de wedstrijdleiding doorgegeven worden.

Eventuele wijzigingen in de ploegsamenstelling kunnen conform artikel RvR 37 aan de wedstrijdleiding doorgegeven worden. Bepalingen De regatta vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 1. Achtervolgingswedstrijd over 8 km. 2. Wedstrijdleiding: Thomas Roes: wedstrijdleiding@headoftheriver.nl Hoofd van de Jury: Steven

Nadere informatie

BEPALINGEN NOOC ONERVAREN C4+ KLASSEMENT

BEPALINGEN NOOC ONERVAREN C4+ KLASSEMENT GRONINGEN, 28 DECEMBER 2016 BEPALINGEN NOOC ONERVAREN C4+ KLASSEMENT NOOC COMPETITIE ROEIEN ANNO 2017 S.G. Looijen Commissaris Wedstrijd van het NOOC C.L. Helmer Voorzitter van het NOOC ARTIKEL 0. 1. Waar

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ROEIWEDSTRIJDEN

REGLEMENT VOOR ROEIWEDSTRIJDEN KNRB REGLEMENT VOOR ROEIWEDSTRIJDEN 6 maart 2010 REGLEMENT VOOR ROEIWEDSTRIJDEN INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I ALGEMEEN... 5 Artikel 1. Reikwijdte... 5 Artikel 2. Doel... 5 Artikel 3. Definities... 5 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht.

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht. Veilig varen Welkom KBC Utrecht Jasper Jansen 43 jaar Al ruim 35 jaar op het water: ouders, scouting, diverse zeilscholen, eigen schip CWO kielboot- en kajuitjachtinstructeur Ruim 20 jaar wonen en varen

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 10 SEPTEMBER 2017

VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 10 SEPTEMBER 2017 VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 10 SEPTEMBER 2017 Voor de organiserende commissie heeft veiligheid de hoogste prioriteit. De IJsselregatta wordt geroeid op een stromende rivier waar de scheepvaart

Nadere informatie

Watersportvereniging Brouwershaven

Watersportvereniging Brouwershaven Watersportvereniging Brouwershaven Notice of race 20 en 21 juni 2014 - Brouwse Classic s Regatta (BCR) 1. Reglementen. 1.1 Op wedstrijden zijn van toepassing de regels voor wedstrijdzeilen 2013-2016 (RvW),

Nadere informatie

Stichting Zeilvaart Warmond

Stichting Zeilvaart Warmond REGLEMENT TURFRACE 2017 LELIEVLETTEN - LELIESCHOUWEN Inhoud Voor de Start... 2 1 Algemene Voorwaarden... 2 2 Checklist Verplichte Uitrusting... 2 3 Bemanning... 3 TIJDENS DE WEDSTRIJD... 3 4 Wedstrijdregels

Nadere informatie

Stuurliedeninstructie

Stuurliedeninstructie Stuurliedeninstructie 1 Inhoud Weer Warm blijven Oproeien Startgebied Gevaarlijke punten Uitroeigebied Inhaalregels Protesten 2 Weer Weercode website GROEN: Het blok gaat door zoals gepland. ORANJE: De

Nadere informatie

De modulaire methode Theorievragen

De modulaire methode Theorievragen De modulaire methode Theorievragen Roeivereniging Naarden Jeroen Brinkman De modulaire methode Theorievragen 1 Ten geleide De modulaire methode is een methodische aanpak waarmee roeiers roeien en sturen

Nadere informatie

Urban Dance, BMX, Skateboarding, Freerunning, Bball, Panna, esports,

Urban Dance, BMX, Skateboarding, Freerunning, Bball, Panna, esports, WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Toepassing Het wedstrijdreglement van Urban Bond Nederland is van toepassing behoudens voor zover daarvan in deze algemene voorwaarden wordt afgeweken. Het wedstrijdreglement van

Nadere informatie

Roeien en boten. Botentypen. Roeiboek

Roeien en boten. Botentypen. Roeiboek Roeien en boten Roeien is een sport. Het lid zijn van een roeivereniging is het lid zijn van een sportvereniging maar is ook een lidmaatschap van een botenonderhoudsvereniging. In de loods van Salland

Nadere informatie

1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom

1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom Wedstrijdreglement Geuzenloop Algemeen 1. De Geuzenloop is een jaarlijks terugkerende estafetteloop, gelopen over een route rondom en over het terrein van het Universitair Sportcentrum in Leiden. 2. Deelname

Nadere informatie

De modulaire methode Theorievragen

De modulaire methode Theorievragen De modulaire methode Theorievragen Roeivereniging Naarden Jeroen Brinkman De modulaire methode Theorievragen 1 Inhoud Ten geleide... 3 De modulaire methode... 4 1. Theorievragen voor de roeier... 5 2.

Nadere informatie

De overlevingstijd in roeikleding ligt waarschijnlijk tussen die van Gekleed en Zwemkleding in.

De overlevingstijd in roeikleding ligt waarschijnlijk tussen die van Gekleed en Zwemkleding in. Bijlage G: Koudwaterprotocol 1. De noodzaak Dit protocol is opgesteld om de kans dat roeiers in de risicoperiode (15 november tot 1 mei) te water raken te minimaliseren en om hun overlevingskansen bij

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag worden gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt

Nadere informatie

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven!

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven! Rode route Nieuwegein, Utrecht (alleen voor schepen met een hoogte tot 2.85 mtr), Maarssen, Breukelen, Loosdrechtse Plassen, Weesp, Muiden-IJsselmeer (alleen met toestemming van Hatenboer Yachtcharter),

Nadere informatie

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Indeling presentatie Basis verkeersregels (herhaling voor mensen met eerdere opleiding) Suggesties tav gedrag en veiligheid - Varen doe je samen Tips van de

Nadere informatie

NSRF ONERVAREN C4+ KLASSEMENT

NSRF ONERVAREN C4+ KLASSEMENT Utrecht, 6 December 2018 BEPALINGEN NSRF ONERVAREN C4+ KLASSEMENT NSRF T.P.J. Burgemeester Commissaris Competitiewedstrijden van de NSRF F.N. Blaauwgeers Commissaris Competitieroeien van de NSRF INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Algemene criteria examens / exameneisen

Algemene criteria examens / exameneisen RV JASON Algemene criteria examens / exameneisen Enkele algemene criteria, geldend voor ieder examen. Goed en beheerst met het roeimateriaal omgaan. Goede en beheerste roeitechniek, passend bij het boottype

Nadere informatie

Rondje Pampus. Wedstrijdbepalingen

Rondje Pampus. Wedstrijdbepalingen 1. Regels Rondje Pampus Wedstrijdbepalingen 1.1 Tijdens de race gelden deze wedstrijdbepalingen en de Regels voor het Wedstrijdzeilen 2013-2016 van het Watersport Verbond, behoudens voor zover uitgesloten

Nadere informatie

Richtlijnen voor deelname Marathonroeien

Richtlijnen voor deelname Marathonroeien Richtlijnen voor deelname Marathonroeien 2 Richtlijnen voor deelname Marathonroeien Versie Beheer: Uitgave : November 2006 Aangepast : Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Doelstellingen... 3 Criteria... 3

Nadere informatie

Inhoud. Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten. 6 mei mei 2008

Inhoud. Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten. 6 mei mei 2008 Inhoud Het belang van goed sturen Vaarregels en vaartekens Roeireglement Viking, Orca en Triton Algemene aandachtspunten Belang van goed sturen Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken

Nadere informatie

Wedstrijdboek IJsselregatta 2017

Wedstrijdboek IJsselregatta 2017 Wedstrijdboek IJsselregatta 2017 Inhoudsopgave Welkom 1 Belangrijke telefoonnummers en adressen 1 Aansprakelijkheid 1 IJsselregatta website 1 Wedstrijdreglement IJsselregatta 2 Inschrijfgelden per boottype

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016 Definitieve versie

VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016 Definitieve versie VEILIGHEIDSPLAN IJSSELREGATTA ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016 Definitieve versie Voor de organiserende commissie heeft veiligheid de hoogste prioriteit. De IJsselregatta wordt geroeid op een stromende rivier

Nadere informatie

Inhalen Lange Baan. KNRB Reglementen

Inhalen Lange Baan. KNRB Reglementen Inhalen Lange aan KNR Reglementen De oplopende ploeg is vrij haar koers te kiezen. De opgelopen ploeg mag de oplopende ploeg niet hinderen en moet tijdig wijken zodat de oplopende ploeg daadwerkelijk vrij

Nadere informatie

Samenvatting Botenplan Update 2016

Samenvatting Botenplan Update 2016 1 Actualisatie Botenplan 2016 In 2011 is een botenplan opgesteld mede op basis van gesprekken met een groot aantal leden. In essentie wordt in dit plan aangegeven: Over hoeveel boten per type de vereniging

Nadere informatie

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen! WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Elke vereniging wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding. Zij krijgen dan tevens de wedstrijdbriefjes voor de verenigingsscheidsrechters. 2. Alle wedstrijden

Nadere informatie

D-reglement Open Water Zwemmen Toelichting

D-reglement Open Water Zwemmen Toelichting Vragen en antwoorden over zwemslagen en het fungeren als official De aard van het officialschap De officials zijn er om zwemwedstrijden te begeleiden en er voor te zorgen dat deze zo veel mogelijk met

Nadere informatie

ringvaart regatta Samenwerkingsmogelijkheden

ringvaart regatta Samenwerkingsmogelijkheden 38 ste oc&c ringvaart regatta Samenwerkingsmogelijkheden Een begrip Sinds 1976 De Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 als een onderlinge strijd tussen Njord en Laga naar aanleiding van het 100-jarige

Nadere informatie

Programmaboekje. 38e Hel van het noorden. zondag 29 november 2015. eemskanaal tussen paal 4 en 10

Programmaboekje. 38e Hel van het noorden. zondag 29 november 2015. eemskanaal tussen paal 4 en 10 Programmaboekje 38e Hel van het noorden zondag 29 november 2015 eemskanaal tussen paal 4 en 10 De Hel commissie 2015 Juno Bijlard Erik Groothuizen Caro Cozijnsen Adriaan van Velde Laura Lamers Jan Hummelink

Nadere informatie

Samenvatting ongeval Jason, 11 maart Ongeval Jason Looveer 11 Maart 2017 Samenvatting. Jason Arnhem, juni

Samenvatting ongeval Jason, 11 maart Ongeval Jason Looveer 11 Maart 2017 Samenvatting. Jason Arnhem, juni Ongeval Jason Looveer 11 Maart 2017 Samenvatting Jason Arnhem, juni 2017 1 Inleiding In de ochtend van 11 maart 2017 vond een ongeval plaats op de Rijn waarbij drie leden van roeivereniging Jason het leven

Nadere informatie

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Organisator: Custom Made Sport (KvK 50340352). Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt van het door de organisator

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

Voorwaarden & Reglement

Voorwaarden & Reglement Voorwaarden & Reglement Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de in enig jaar te houden hardloopwedstrijd Decathlon Duorun. b. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Informatieboekje Paardenvertier 2015 met alles wat je moet weten Een recreatieve rit met hindernissen en uitdagingen in de omgeving van Trimunt! Inhoudsopgave Paardenvertier

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Reglement NOOC C4+ Competitie

Reglement NOOC C4+ Competitie Reglement NOOC C4+ Competitie 24-10-2015 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN... 3 ARTIKEL 1. WEDSTRIJDDAGEN... 3 ARTIKEL 2. WEDSTRIJDLEIDING... 3 HOOFDSTUK 2. DEELNAME... 4 ARTIKEL 3. DE PLOEG... 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019

Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019 Uitnodiging Combi Loosdrecht 11 en 12 mei 2019 GWV De Vrijbuiter organiseert op 11 en 12 mei 2019 de Combi Loosdrecht. Tijdens de wedstrijden neemt traditiegetrouw WSV Het Witte Huis het Optimisten C-veld

Nadere informatie

Algemeen: Roeicommando s, pg. 1/7

Algemeen: Roeicommando s, pg. 1/7 Beste leerlingen, bijgaand de belangrijkste bevelen bij het sturen: Probeer je bij het lezen van onderstaande in te denken dat je daadwerkelijk is de boot zit, zodat je de bevelen kan visualiseren. Algemeen:

Nadere informatie

KNRB Klassement Coastal Rowing Royal Pampus Cup

KNRB Klassement Coastal Rowing Royal Pampus Cup Klassement Coastal Rowing 2019 Royal Pampus Cup 1 Inhoud WELKOM... 3 ORGANISATIECOMMISSIE... 4 NOODNUMMERS... 4 BEREIKBAARHEID VAN HET REGATTATERREIN... 4 Aankomend met auto en botenwagen... 4 BOTEN- EN

Nadere informatie

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Binnenvaartpolitieregelement (BPR) REGELEMENT TER VOORKOMING VAN AANVARING OF AANDRIJVING OP DE OPENBARE WATEREN Net als op straat zijn er ook op

Nadere informatie

Reglement 24kika: 24 uurs skeelerwedstrijd. Centraal in de 24 uurs skeelerwedstrijd op de baan van Flevonice staat beleving en plezier in de sport.

Reglement 24kika: 24 uurs skeelerwedstrijd. Centraal in de 24 uurs skeelerwedstrijd op de baan van Flevonice staat beleving en plezier in de sport. Centraal in de 24 uurs skeelerwedstrijd op de baan van Flevonice staat beleving en plezier in de sport. Deelname aan de 24 uurs skeelerwedstrijd op de baan van Flevonice geschiedt geheel op eigen risico.

Nadere informatie

GEORGANISEERD DOOR HET WEDSTRIJDCOMITE VAN VWDTP

GEORGANISEERD DOOR HET WEDSTRIJDCOMITE VAN VWDTP LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN 12 UURS-RACE IN VALKEN OP ZATERDAG 13 JUNI 2015, GEORGANISEERD DOOR HET WEDSTRIJDCOMITE VAN VWDTP 1 Regels De wedstrijden zijn onderworpen aan de Regels voor het Wedstrijdzeilen.

Nadere informatie

Opzet van de theoriecursus

Opzet van de theoriecursus Opzet van de theoriecursus Vandaag: voor roeiers én zeilers Vaarregels relevant op de Eem Borden die te vinden zijn op de Eem als illustratie Lichten in kort bestek Op 9 februari: krachten bij een zeilboot

Nadere informatie

Wisselprijs voor de Internationale Zuiderzee-wedstrijd REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE ZUIDERZEE-WEDSTRIJD

Wisselprijs voor de Internationale Zuiderzee-wedstrijd REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE ZUIDERZEE-WEDSTRIJD Wisselprijs voor de Internationale Zuiderzee-wedstrijd REGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE ZUIDERZEE-WEDSTRIJD Artikel 1. Inleiding De Zuiderzeewedstrijd voor motor- en motorzeiljachten is een jaarlijkse

Nadere informatie

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen.

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen. H3 PR 3.1 Het innenvaartpolitiereglement Voordat we het water op kunnen moeten we goed weten wanneer je wel of geen voorrang hebt. Daarvoor bestaat het innenvaartpolitiereglement. Wanneer je de regels

Nadere informatie

BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017

BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017 BPR, geluidseinen, lichten 28 februari 2017 vraag 1) Wie is de gezagvoerder van een sleep met een gesleept vaartuig? A. de schipper van de sleepboot B. de schipper van het gesleepte vaartuig C. geen van

Nadere informatie

Elfsteden Roeimarathon. 15/16 mei 2015 start: 20.00u startschip Stanfries X Prinsentuin Leeuwarden

Elfsteden Roeimarathon. 15/16 mei 2015 start: 20.00u startschip Stanfries X Prinsentuin Leeuwarden Elfsteden Roeimarathon 15/16 mei 2015 start: 20.00u startschip Stanfries X Prinsentuin Leeuwarden W W W.ELFSTEDENROEIMAR ATHON.NL /elfstedenroeien 2015-30ste editie Elfsteden Roeimarathon Welkom bij de

Nadere informatie

Deelnemersinformatie. Programma 25 mei 2017

Deelnemersinformatie. Programma 25 mei 2017 Deelnemersinformatie Programma 25 mei 2017 8:00u Registratiebureau open 8:30u Wisselzone open 10:30u Start Super Sprint wedstrijd 10:35u Start Jeugd Super Sprint wedstrijd 10:35u Start Ouder-Kind Super

Nadere informatie

Overzicht route Roeierssaluut Sail 2015

Overzicht route Roeierssaluut Sail 2015 Overzicht route Roeierssaluut Sail 2015 oranje: tocht naar IJ-haven vanaf De Hoop; start 07.30u paars: tocht terug naar De Hoop Volg de aanwijzingen van waterpolitie en walcommissarissen. Geef altijd voorrang

Nadere informatie