Format doelmatigheidsinitiatieven Het MUMC+ Esthetisch Centrum, niet vergoede en cosmetische zorg binnen de Academie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Format doelmatigheidsinitiatieven Het MUMC+ Esthetisch Centrum, niet vergoede en cosmetische zorg binnen de Academie"

Transcriptie

1 Format doelmatigheidsinitiatieven Het MUMC+ Esthetisch Centrum, niet vergoede en cosmetische zorg binnen de Academie SAMENVATTING (Max. 150 woorden liefst puntsgewijs) 1) Hoe draagt het doelmatigheidsproject bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelingsen/of instellingsniveau? - Uitbreiding van de algemene clientèle en naamsbekendheid van het MUMC+ en diens academische zorg - Inkomstenstijging voor de afdelingen dermatologie en plastische chirurgie en inherent hieraan voor het MUMC+ - Uitbreiding van het specialistische zorgaanbod en indirect een sterkere concurrerende positie in de regio Zuid-Limburg en omstreken - Uitbreiding van het academisch onderwijs voor arts-assistenten en specialisten van de dermatologie en plastische chirurgie met als resultaat een breder opleidingsprofiel. 2) Hoe worden de algemene competenties (o.a. management, organisatie, samenwerken, communicatie, professionaliteit, maatschappelijk handelen) op de werkvloer verworven en geëvalueerd door het opzetten en uitvoeren van het doelmatigheidsproject? - alle genoemde competenties komen uitgebreid aan bod bij het opzetten van een nieuwe afdeling. De evaluatie hiervan komt eigenlijk eenvoudig naar voren door het succes van het project. Om met alle betrokkenen goed samen te kunnen werken, dient de communicatie goed te zijn. Daarom zijn er regelmatig werkbesprekingen. Een soepel verloop van de (volle) spreekuren weerspiegelt een goede management en organisatie. De tevredenheid van de patienten komt onder andere voort uit de profesionaliteit waarmee het MUMC+ Esthethisch Centrum gerund wordt. 3) Hoe kan het doelmatigheidsproject geborgd worden op de afdelingen en/of binnen de instelling? De spreekuren vinden in de avonduren plaats en interfereren op die manier niet met de reguliere zorg. Vakgroep: Probleemstelling: Dermatologie [licht in maximaal 150 woorden de probleemstelling, indien nodig gestaafd met achtergrond- en contextuele informatie, toe] Cosmetische behandelingen worden tegenwoordig niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Dit heeft ertoe geleid dat er met name in de periferie marktwerking is ontstaan voor cosmetische interventies. Door deze marktwerking is het aantal cosmetische privéklinieken in Nederland de laatste jaren fors toegenomen. Concurrerende prijzen, innovatieve behandelopties en moderne bedrijfsstrategieën hebben de cosmetische markt in beweging gezet. Patiënten hebben tegenwoordig een legio aan mogelijkheden waar, door wie, hoe en wanneer ze een cosmetische behandeling willen ondergaan. Vaak is het voor de patiënt niet duidelijk welke arts, welke behandeling en welk tarief de juiste keuze is voor de behandeling van diens klacht of ongemak. Op de poli van de dermatologie en plastische chirurgie van het MUMC+ verschijnen wekelijks patiënten met vragen over en verzoeken tot niet verzekerde of cosmetische ingrepen, een patientengroep die wij nu niet kunnen/mogen helpen, ondanks dat wij alle kennis en middelen in huis hebben.

2 Doel van het initiatief: Onverzekerde zorg is méér dan alleen cosmetische zorg. Dit vereist topzorg in een academische setting, goede patiëntvoorlichting, snelle toegangstijden, patiëntvriendelijkheid en bovenal wetenschappelijk onderbouwde behandelingen op maat. Een Esthetisch Centrum binnen het MUMC+ biedt hier uitkomst. Plan van aanpak: [illustreer stapsgewijs, in maximaal 200 woorden, de te volgen procedure om het doelmatigheidsproject vorm te geven en uit te voeren. Licht zowel de analyse als de aanpak toe] In het eerste jaar beginnen wij met één avondpoli per 2 weken dat beschouwd kan worden als één dagdeel à 4 uur (16:00 20:00 uur). Gedurende dit dagdeel zullen zowel nieuwe patiënten als controlepatiënten verschijnen op de poli en zullen er cosmetische, niet-verzekerde behandelingen uitgevoerd worden. Een vast team van artsen, baliemedewerksters en verpleegkundigen zal betrokken zijn bij het MUMC+ Esthetisch Centrum, om continuiteit te kunnen waarborgen. Er wordt gebruik gemaakt van de bestaande poli s van de dermatologie en plastische chirurgie in het MUMC+. Voor iedere nieuwe patiënt wordt 20 minuten per consult gehanteerd, voor een controlepatiënt 10 minuten en voor een behandeling minuten. In het eerste jaar zullen wij starten met een klein scala aan behandelingen dat de volgende jaren uitgebreid kan worden. De behandelingen in de opstartfase zijn als volgt: -Botoxbehandelingen -Fillers (hyaluronzuren, calciumhydroxylapatite, en uiteindelijk ook lipofilling) -Couperose behandelingen -Littekencorrecties -Behandeling van ouderdomswratten -Behandeling van acné (littekens) -Huidstructuurverbetering -Huidverjonging -Behandeling van spataders Beoogde resultaten: Voordat de poli van start kan gaan, zullen o.a. de volgende zaken geregeld worden - goedkeuring raad van bestuur - verzekering artsen - behandelovereenkomsten en prijslijsten - patientenfolders van alle behandelingen - protocollen - flow-charts taakverdelingen - marketing plan in samenwerking met stafdienst communicatie [licht in maximaal 150 woorden de beoogde resultaten van het doelmatigheidsproject toe] Met de oprichting van een academische esthetische kliniek waar wetenschappelijk onderbouwde behandelingen op maat worden gegeven, streven wij ernaar om topzorg te leveren op cosmetisch vlak. Een aantal pijlers zijn belangrijk in dit vernieuwde concept en dragen eraan bij om het MUMC+ Esthetisch Centrum te onderscheiden van andere cosmetische klinieken in en buiten de regio: - Levering van topzorg op basis van cosmetische expertise, vertrouwen en transparantie - Een vertrouwde, academische setting (het MUMC+ is een begrip in de regio) - Evidence based behandelingen - Snelle toegangstijden

3 - Start van een avondpoli (16:00 20:00 uur) - Breed scala aan behandelingen - Goede patiëntvoorlichting (digitaal, mondeling en middels folders) - Unieke nauwe samenwerking tussen dermatologie en plastische chirurgie - Starten met een minimale investering Behaalde resultaten: Borging: [beschrijf in maximaal 150 woorden de behaalde resultaten tot nu toe] Het project loopt al meerdere maanden (opstartfase), echter het MUMC+ Esthetisch Centrum is afgelopen november officieel geopend. Momenteel hebben we 5 spreekuren per maand die altijd vol zitten. Er is zelfs een wachtlijst van circa 6 weken. Hiervoor worden eenmalig extra spreekuren gedaan om deze wachtlijst weg te werken. Wat is er verder gedaan: - eigen huisstijl met oa visitekaartjes, algemene folder, powerpointpresentatie in de wachtkamer, website, facebookpagina - merendeel patientenfolders is af - merendeel protocollen is af - integratie esthetische dermatologie binnen de opleiding tot dermatoloog in vorm van keuzestage [beschrijf kort (maximaal 200 woorden) hoe behaalde resultaten geborgd kunnen worden binnen de structuur en/of organisatie van de afdeling en/of instelling] Het concept zoals hierboven omschreven met inbegrip van de gestelde verwachtingen levert op een aantal punten een meerwaarde op voor zowel de medisch specialisten en assistenten van de dermatologie en plastische chirurgie alsook voor het overkoepelende MUMC+. Wij zien de meerwaarde van deze nieuwe privékliniek in de volgende punten: - Uitbreiding van de algemene clientèle en naamsbekendheid van het MUMC+ en diens academische zorg - Inkomstenstijging voor de afdelingen dermatologie en plastische chirurgie en inherent hieraan voor het MUMC+ - Uitbreiding van het specialistische zorgaanbod en indirect een sterkere concurrerende positie in de regio Zuid-Limburg en omstreken - Uitbreiding van het academisch onderwijs voor arts-assistenten en specialisten van de dermatologie en plastische chirurgie met als resultaat een breder opleidingsprofiel. Voor de klant zien wij vooral een meerwaarde in het gegeven dat er academische zorg geleverd wordt die evidence based is en bovenal vertrouwd is in de omgeving. Daarbij kunnen cliënten in de avonduren bij ons terecht wat het voor klant én specialist makkelijk maakt om te combineren met bijvoorbeeld werk overdag. Daarnaast is het grote voordeel van dit spreekuur in de avonduren dat het niet interfereert met de reguliere spreekuren. Tijdens de Esthethische spreekuren is de poli en het betrokken personeel volledig beschikaar voor alleen deze betalende patienten.

4 Evaluatie: Generaliseerbaarheid resultaten: Rol AIOS: Leereffect project: [beschrijf in maximaal 150 woorden hoe het doelmatigheidsproject op korteen lange termijn geëvalueerd zal worden] Korte termijn - het patientenaanbod zal een weerspiegeling zijn van het succes van het project - regelmatige werkbesprekingen zullen eventuele problemen snel naar voren brengen zodat daar op geanticipeerd kan worden. Lange termijn - op de lange termijn zal vooral de kosten-baten analyse belangrijk zijn. De materiele investeringen zijn zeer beperkt, echter er ook de personele investeringen dienen in de evaluatie meegenomen te worden. Het MUMC+ heeft niet als doel een hoge winst te behalen, echter moet het op de langere termijn ook niet in de negatieven lopen - patienttevredenheids evaluaties zullen plaatsvinden Beschrijf in het kort of de resultaten van het project ook generaliseerbaar zijn naar andere afdelingen / instellingen / regio] De vergoedingen van verscheidene behandelingen loopt steeds verder terug, een gegeven dat vooral gezien wordt bij de specialismen dermatologie en plastische chirurgie. Echter ook binnen bijvoorbeeld de KNO en MKA zullen er behandelingen zijn die buiten de vergoeding zal vallen. In principe zouden alle specialismen die te maken krijgen met behandelingen die niet meer vergoed worden, maar waar wel nog vraag naar is, een 'niet vergoede zorg poli' kunnen opzetten. Het MUMC+ Esthetisch Centrum kan hierbij goed als voorbeeld dienen. [beschrijf beknopt de rol van de aios binnen het doelmatigheidsproject] De AIOS, in dit geval Tjinta Brinkhuizen, is de initatiefnemer van dit project. Zij zorgt voor de coordinatie,, communicatie met alle betrokkenen, zit de werkbesprekingen voor, scholing (zowel volgen van trainingen als geven van onderwijs), zij doet de spreekuren, heeft het merendeel van de protocollen en patientenfolders gemaakt. [beschrijf beknopt wat de aios wil leren door het uitvoeren van dit doelmatigheidsproject, hoe de aios dat denkt te leren en hoe de evaluatie van het leerresultaat plaatsvindt] Het opzetten van een dergelijk project vergt vooral veel organisatorische kwaliteiten en ook doorzettingsvermogen. Een nieuwe afdeling binnen een MUMC+ opzetten is niet eenvoudig, er zijn heel wat heuvels te nemen, echter door positief te blijven blijkt er heel veel mogelijk te zijn. De belangrijkste leermomenten zijn - een goede samenwerkingen met alle betrokkenen - geduld heben - goede communicatie - juridische aspecten - inhoudelijk verdere diepgang van het specialisme dermatologie - het geven van meerdere presentaties voor verschillene partijen (RVE, dermatologen, verpleegkundigen) - organisatorisch kwaliteiten verder uitbreiden

5 Begeleiding AIOS: [beschrijf beknopt de rol van de opleider en/of supervisor t.a.v. het doelmatigheidsproject] De opleider en supervisor geven de AIOS de ruimte om veel zelf te organiseren. Bij het verrichten van de behandeling zal de supervisor beschikbaar zijn voor begeleiding. Er vindt regelmatig overleg plaats tav de vooruitgang van zowel de AIOS als de lopende zaken rondom het project. Indien nodig zal er direct ingegrepen worden en/of bijgestuurd. X Ik ga akkoord dat deze informatie via de website van de OOR regio openbaar gemaakt wordt. [aankruisen a.u.b. indien akkoord] BIJLAGEN [Optioneel]

Om zelf aan de slag te kunnen. Praktische Tips & Tricks. Dr. Cindy Noben

Om zelf aan de slag te kunnen. Praktische Tips & Tricks. Dr. Cindy Noben Om zelf aan de slag te kunnen Praktische Tips & Tricks Dr. Cindy Noben Regio-coördinator doelmatigheid OOR ZON Dr. Brigitte Essers Senior onderzoeker, afdeling Klinische Epidemiologie & Medical Technology

Nadere informatie

Optimalisatie ontslagbrieven

Optimalisatie ontslagbrieven Optimalisatie ontslagbrieven SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsproject bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelings- en/of instellingsniveau? De vormt het visitekaartje van

Nadere informatie

Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING

Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING Vermindering bijvoeding bij neonaten SAMENVATTING 1) Dit project zorgt ervoor dat minder neonaten onterecht post partum bijvoeding krijgen. Hiermee gaan meer neonaten met volledig borstvoeding naar huis

Nadere informatie

Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek

Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsinitiatief bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelings- en/of instellingsniveau?

Nadere informatie

Haeren, R. DBC/DOT kennis en verrichtingenregistratie in de opleiding tot specialist

Haeren, R. DBC/DOT kennis en verrichtingenregistratie in de opleiding tot specialist Haeren, R. DBC/DOT kennis en verrichtingenregistratie in de opleiding tot specialist SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsinitiatief bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelings-

Nadere informatie

MEDISCH CENTRUM WAALRE. Bij ons bent u geen nummer, maar gast!

MEDISCH CENTRUM WAALRE. Bij ons bent u geen nummer, maar gast! MEDISCH CENTRUM WAALRE Bij ons bent u geen nummer, maar gast! Medisch Centrum Waalre Voor een bezoek aan een medisch specialist is het tegenwoordig niet meer nodig om naar een ziekenhuis te gaan. Bij Medisch

Nadere informatie

Doelmatigheid van Zorg Avond VieCuri MC

Doelmatigheid van Zorg Avond VieCuri MC Doelmatigheid van Zorg Avond VieCuri MC 12 januari 2016 17.30 17.45 Soep / Snack 17.45 18.00 Introductie Doelmatigheid van Zorg 18.00 19.15 Presentaties Doelmatigheidsinitiatieven VieCuri MC 19.15 19.30

Nadere informatie

Gericht behandelen van osteoporotische wervelinzakkingsfracturen

Gericht behandelen van osteoporotische wervelinzakkingsfracturen Gericht behandelen van osteoporotische wervelinzakkingsfracturen SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsproject bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelingsen/of instellingsniveau?

Nadere informatie

Format doelmatigheidsinitiatieven Verbetering aanvraagroute, uitvoering en planning tilt-tafeltesten

Format doelmatigheidsinitiatieven Verbetering aanvraagroute, uitvoering en planning tilt-tafeltesten Format doelmatigheidsinitiatieven Verbetering aanvraagroute, uitvoering en planning tilt-tafeltesten SAMENVATTING Het project betreft het verbeteren van de aanvraagroute, uitvoering en planning van tilt-tafeltesten

Nadere informatie

Het keurmerk voor zelfstandige klinieken

Het keurmerk voor zelfstandige klinieken Het keurmerk voor zelfstandige klinieken Z e l f s t a n d i g e K l i n i e k e n N e d e r l a n d Hoe maakt u de juiste keuze? Het kaf van het koren scheiden Waaraan kunt u nu zien of een kliniek voldoet

Nadere informatie

OOR ZON MMV congres Vrijdag 9 december 2016

OOR ZON MMV congres Vrijdag 9 december 2016 Dr. Cindy Noben Roel Haeren Vincent Bulthuis Dr. Mariel ter Laak Prof. dr. Laurents Stassen Prof. Dr. Frank Smeenk De beste kwaliteit voor de beste prijs OOR ZON MMV congres Vrijdag 9 december 2016 Disclosure

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Strategische doelstellingen ONCOLOGISCH CENTRUM ONCOLOGISCH HANDBOEK DEEL 1

Oncologisch Centrum Strategische doelstellingen ONCOLOGISCH CENTRUM ONCOLOGISCH HANDBOEK DEEL 1 Oncologisch Centrum Strategische doelstellingen ONCOLOGISCH CENTRUM ONCOLOGISCH HANDBOEK DEEL 1 OH_OC_deel 1_2017-2018 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Doelstellingen... 4 Het belang van het Oncologische Centrum

Nadere informatie

Landelijk opleidingsplan Interne geneeskunde 2019

Landelijk opleidingsplan Interne geneeskunde 2019 Consultenstage Deel 2: Nederlandse Internisten Vereniging Inhoud Consultenstage 3 Aanleiding 3 Begripsbepaling van de consultenstage 3 Leermiddelen 4 Eisen te stellen aan supervisie 4 Eisen te stellen

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Equipe Zorgbedrijven Gespecialiseerde klinieken voor zorg van topkwaliteit Wat is een klacht? Als klacht zien wij iedere individuele uiting van onvrede over een

Nadere informatie

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. voor aios VUmc

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. voor aios VUmc PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT voor aios VUmc 2017 Academie voor Medisch Specialisten Orteliuslaan 750 3528 BB UTRECHT Postbus 8153 3503 RD UTRECHT (030) 247 4197 info@academiems.nl www.academiemedischspecialisten.nl

Nadere informatie

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0 Visie op integrale geboortezorg in Almere Aanleiding Met het verschijnen van het Stuurgroep rapport Een goed begin is de organisatie van de verloskundige zorg in Nederland in de aandacht komen te staan.

Nadere informatie

Symposium NETWERKGENEESKUNDE IN DE OPLEIDING

Symposium NETWERKGENEESKUNDE IN DE OPLEIDING Symposium NETWERKGENEESKUNDE IN DE OPLEIDING Marcel Daniëls - algemeen voorzitter Federatie Medisch Specialisten - cardioloog - opleider cardiologie Jeroen Bosch Ziekenhuis Edin Hajder - voorzitter De

Nadere informatie

Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent

Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent Functieprofiel van de Verpleegkundig consulent Voorstel BVVS, juni 2018 1. Definitie... 2 2. Rollen... 2 2.1 Verantwoordelijk voor het zorgproces... 2 2.2 Communicator... 3 2.3 Samenwerker... 3 2.4 Professionele

Nadere informatie

Achtergrond Aanvraag

Achtergrond Aanvraag Onderwerp Contactperso on Inleiding Uitvoering Electronisch afnemen en verwerken van vragenlijsten voor evaluatie van opleidingsklimaat en opleiders (2010) Prof. Dr. Paul Brand, kinderarts en hoofd medisch

Nadere informatie

Kosten van uw behandeling

Kosten van uw behandeling Kosten van uw behandeling Eigen risico DBC-zorgproduct Velthuis kliniek Bij Velthuis kliniek kunt u terecht voor behandelingen op het gebied van plastische chirurgie, cosmetische dermatologie en huidverbetering.

Nadere informatie

Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek. Inez Curfs 25 november 2015

Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek. Inez Curfs 25 november 2015 Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek Inez Curfs 25 november 2015 Inhoud Achtergrondinformatie Huidig proces Probleemdefinitie Doel Analyse: wat is nodig? Verwachtingen & effect Uitvoering

Nadere informatie

Leerplan profileringsstage kinderneurologie

Leerplan profileringsstage kinderneurologie Leerplan profileringsstage kinderneurologie Inleiding Tijdens de stage algemene kindergeneeskunde in het MMC krijg je de gelegenheid om je te verdiepen in neurologische stoornissen bij kinderen en in de

Nadere informatie

Doelmatigheidsproject Medicatie verificatie en veiligheid. J.J.A.O. Schoenmaekers AIOS longziekten

Doelmatigheidsproject Medicatie verificatie en veiligheid. J.J.A.O. Schoenmaekers AIOS longziekten Doelmatigheidsproject Medicatie verificatie en veiligheid J.J.A.O. Schoenmaekers AIOS longziekten Algemeen doel Het verbeteren van zorgprocessen op afdelings- of instellingsniveau t.b.v. de zorg voor de

Nadere informatie

Polikliniek maag-darmlever

Polikliniek maag-darmlever Polikliniek maag-darmlever (MDL) Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Rijnstate. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek

Nadere informatie

Verwacht niveau in de co-schappen

Verwacht niveau in de co-schappen Verwacht niveau in de co-schappen Het gehele co-schap is verdeeld in vier fasen. Enerzijds verschillende deze fasen inhoudelijk van elkaar omdat ze bij verschillende afdelingen en specialismen plaatsvinden,

Nadere informatie

Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers

Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers wat bieden wij? wat kunt u als klant van ons verwachten? Stelt u zich eens voor. De regie voeren over uw eigen Arbodienstverlening. Met de beschikking

Nadere informatie

KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS

KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS KINDERGENEESKUNDE IN HET FRANCISCUS GASTHUIS FRANCISCUS GASTHUIS Kindergeneeskunde in het Franciscus Gasthuis Het Franciscus Gasthuis heeft deze folder over de gang van zaken op de polikliniek en kliniek

Nadere informatie

Kosten van uw behandeling Eigen risico DBC-zorgproduct

Kosten van uw behandeling Eigen risico DBC-zorgproduct Kosten van uw behandeling Eigen risico DBC-zorgproduct Velthuis kliniek Bij Velthuis kliniek kunt u terecht voor behandelingen op het gebied van plastische chirurgie, cosmetische dermatologie en huidverbetering.

Nadere informatie

Kaakchirurg wordt MKA-chirurg

Kaakchirurg wordt MKA-chirurg Kaakchirurg wordt MKA-chirurg MKA Locatie Hoorn/Enkhuizen Kaakchirurg wordt MKA-chirurg Omdat het specialisme mondziekten en kaakchirurgie de afgelopen jaren uitgebreid is met aangezichtschirurgie, is

Nadere informatie

huisarts+punt voor specialistisch

huisarts+punt voor specialistisch Informatie voor specialisten huisarts+punt voor specialistisch advies Bij huisarts+punt komen patiënten eenmalig bij een medisch specialist op consult. Dit consult vindt plaats op verzoek van de huisarts.

Nadere informatie

Leerplan profileringstage management en supervisie algemene kindergeneeskunde

Leerplan profileringstage management en supervisie algemene kindergeneeskunde Leerplan profileringstage management en supervisie algemene kindergeneeskunde W. Tjon A Ten, kinderarts L. Niers, kinderarts en opleider kindergeneeskunde F. Halbertsma, kinderarts-neonatoloog en plv opleider

Nadere informatie

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar Inleiding Deze inventarisatie zal gaan over de laatste fase van de geneeskundeopleiding, op dit moment geldt dat op de meeste faculteiten in de laatste

Nadere informatie

Kliniek ViaSana. Zelfstandig Behandelcentrum ZBC Mill November 2013

Kliniek ViaSana. Zelfstandig Behandelcentrum ZBC Mill November 2013 Kliniek ViaSana Zelfstandig Behandelcentrum ZBC Mill November 2013 Kliniek ViaSana Drs. Huub Jessen Anesthesioloog/pijnspecialist Kliniek ViaSana 2005 2007 : klinische Behandelingen 250 TKP en THP Kliniek

Nadere informatie

Verdachte Plekjes Poli

Verdachte Plekjes Poli Verdachte Plekjes Poli Informatie voor patiënten F0863-3104 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070

Nadere informatie

Video registratie van Korte praktijkbeoordelingen. Lex Linsen, coördinator medisch onderwijs Catharina Ziekenhuis

Video registratie van Korte praktijkbeoordelingen. Lex Linsen, coördinator medisch onderwijs Catharina Ziekenhuis Video registratie van Korte praktijkbeoordelingen Lex Linsen, coördinator medisch onderwijs Catharina Ziekenhuis 2 3 Video registratie KPB Programma 1/ Waarom videoregistratie 2/ Juridische aspecten 3/

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Spatader Centrum. Spataders: onze zorg terTER_

Patiënteninformatie. Spatader Centrum. Spataders: onze zorg terTER_ Patiënteninformatie Spatader Centrum Spataders: onze zorg 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Wat zijn spataders? 4 Spatadercentrum: expertise en ervaring 5 Onderzoek 5 Behandeling 6 Vlot en veilig

Nadere informatie

Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: fax: E:

Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: fax: E: Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: 043-3506924 fax: 043-3506920 E: audrey.lahaije@mumc.nl audrey.lahaije@rhzheuvelland.nl postadres: azm, RVE Transmurale Zorg t.a.v. Audrey Lahaije Postbus

Nadere informatie

ZORGEN VOOR DE PATIËNT DOE JE SAMEN

ZORGEN VOOR DE PATIËNT DOE JE SAMEN ZORGEN VOOR DE PATIËNT DOE JE SAMEN 0. PROJECTOPZET Algemene gegevens Instelling: Radboudumc Titel initiatief: Zorgen voor de patiënt doe je samen Contactpersoon: Dr. N. Scherpbier- de Haan (Nynke.Scherpbier-deHaan@radboudumc.nl)

Nadere informatie

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. voor aios VUmc

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. voor aios VUmc PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT voor aios VUmc 2019 Academie voor Medisch Specialisten Orteliuslaan 750 3528 BB UTRECHT Postbus 8153 3503 RD UTRECHT (030) 247 4197 info@academiems.nl www.academiemedischspecialisten.nl

Nadere informatie

Multi source feedback voor de aios

Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Multi source feedback voor de aios Voor artsen in opleiding tot specialist (aios) is het belangrijk dat zij kennis van het specialisme verwerven, specialistische vaardigheden

Nadere informatie

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Keel- Neus- Oorheelkunde (KNO) van het Radboudumc. In deze folder informeren wij

Nadere informatie

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op 10-07-2017 Polisvoorwaarden: In de polisvoorwaarden van de AV optimaal van De Friesland

Nadere informatie

Minitraining. Gezamenlijk Medisch Consult

Minitraining. Gezamenlijk Medisch Consult Minitraining Gezamenlijk Medisch Consult Esther van Mil MS verpleegkundige Jeroen Bosch Ziekenhuis Ilse Raats senior consultant CBO Programma Basisprincipes Gezamenlijk Medisch Consult Praktijkervaringen

Nadere informatie

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven:

ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0 ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Wie sturen de patiënten: ACUTE ZORG SIONSBERG 2.0. Opvang basis acute zorg: Ons Streven: Ons Streven: Kwalitatief goede en veilige zorg Dichtbij en makkelijk toegankelijk Duurzaam en tegen lagere kosten 24/7 beschikbaar, dan ook Dokterswacht bestaansrecht! Wie sturen de patiënten: Huisartsen

Nadere informatie

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U?

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? GAAT U BINNENKORT NAAR HET ZIEKENHUIS? OF BENT U AL PATIËNT? In deze brochure vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór behandeling, het kan

Nadere informatie

De kosten van een ziekenhuisbezoek

De kosten van een ziekenhuisbezoek Gaat u binnenkort naar het MCL? Kijk dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar om te kijken of deze een contract met ons heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan. Check ook uw polisvoorwaarden

Nadere informatie

Van Leeuwenhoek Kliniek. Beleidsplan 2014

Van Leeuwenhoek Kliniek. Beleidsplan 2014 Van Leeuwenhoek Kliniek Beleidsplan 2014 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Kernactiviteiten van de Van Leeuwenhoek Kliniek...3 2.1 Plastische chirurgie...3 2.2 Vulvapoli Amsterdam...3 2.3 Screeningscentrum bevolkingsonderzoek

Nadere informatie

O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d

O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d O n c o l o g i s c h e f o l l o w - u p : k w a l i t e i t e n d o e l m a t i g h e i d g a a n h a n d i n h a n d P I C A, 1 2 n o v e m b e r 2015 1 D i s c l o s u r e b e l a n g e n s p r e k

Nadere informatie

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker

Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker Aanvraag voor steun van Kom op tegen Kanker IMPLEMENTATIEPROJECT. Titel project. Projectvoorstel (max. 4000 woorden, excl. tabel ) a. Achtergrond en probleemstelling Omschrijf de huidige stand van zaken

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg in 2014: wat betaalt u? Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór uw behandeling

Nadere informatie

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep...

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2... 2... 2 groep... 2 stelling/resultaat... 2... 2 Betrokken partijen... 3... 3 Opzetten van

Nadere informatie

Het individuele opleidingsplan (IOP)

Het individuele opleidingsplan (IOP) Het individuele opleidingsplan (IOP) Achtergrond Het Individueel Opleidings Plan (IOP) is een hulpmiddel om het leerproces van de aios te structureren en te vergemakkelijken. In een IOP wordt een beperkt

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland

Alliantie Regionale TopZorg. Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland Inhoud Alliantie Regionale TopZorg Drie ziekenhuizen werken samen aan topzorg in Gelderland De kwaliteitswinst van samenwerking

Nadere informatie

INTRAPROFESSIONEEL LEREN MET ARTS-ASSISTENTEN BINNEN DE KINDZORG ONTWIKKELING VAN EEN TOOLBOX

INTRAPROFESSIONEEL LEREN MET ARTS-ASSISTENTEN BINNEN DE KINDZORG ONTWIKKELING VAN EEN TOOLBOX INTRAPROFESSIONEEL LEREN MET ARTS-ASSISTENTEN BINNEN DE KINDZORG ONTWIKKELING VAN EEN TOOLBOX O. PROJECTOPZET Algemene gegevens Instelling: Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis Titel initiatief: Intraprofessioneel

Nadere informatie

DISCLOSURE BELANGEN SPREKER

DISCLOSURE BELANGEN SPREKER DISCLOSURE BELANGEN SPREKER (Potentiële) belangenverstrengeling Geen / Zie hieronder Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Bedrijfsnamen Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of

Nadere informatie

IGJ rapport: Het resultaat Telt - Particuliere Klinieken Hoe scoren de ZKN-keurmerk klinieken?

IGJ rapport: Het resultaat Telt - Particuliere Klinieken Hoe scoren de ZKN-keurmerk klinieken? IGJ rapport: Het resultaat Telt - Particuliere Klinieken Hoe scoren de? Inleiding De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) publiceert arlijks een rapport over particuliere. De minister voor

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Dijk van, W. Traumaplatform

Dijk van, W. Traumaplatform Dijk van, W. Traumaplatform SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsinitiatief bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelings- en/of instellingsniveau? Door het meer betrekken van de

Nadere informatie

Samen Beter. Op weg naar 2020

Samen Beter. Op weg naar 2020 Samen Beter Op weg naar 2020 Ambitie BovenIJ ziekenhuis 2020 Op weg naar 2020 wil het BovenIJ ziekenhuis met en voor alle bewoners van Amsterdam-Noord e.o. bijdragen aan een betere gezondheid en een betere

Nadere informatie

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg Welkom bij de Mauritsklinieken. Om u vooraf zo volledig mogelijk te informeren over de kosten en procedures van het zorgtraject dat u bij de Mauritsklinieken doorloopt, hebben wij voor u een overzicht

Nadere informatie

Domein 2 Academisch niveau

Domein 2 Academisch niveau Domein 2 Academisch niveau Domein 2 Academisch Niveau Subdomeinen Thema s Indicatoren 2a. Onderwijsprogramma - Onderwijs aan aios in EBM. 2a.1 Onderwijs aios in EBM in alle opleidingsjaren 2b. Wetenschappelijk

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Strategisch beleidsplan 2016-2020 Afdeling V&VN Oncologie Document Strategisch beleidsplan 2016-2020 Datum April 2016 Auteur Emmy Harms / beleidsadviseur Medebetrokkenen Bestuur: Marlies Peters, Bert Fledderus,

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? mca.nl Inhoudsopgave Vergoedingen 3 Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben! 3 Meeste zorg wordt vergoed 4 Eigen risico 4 Bent u aanvullend verzekerd? 5 Als er

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Naam instelling Adres/ plaats Telefoonnummer Contactpersoon/ praktijkopleider Om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Workshop. Hoe maak ik een lokaal/regionaal plan? Scheltus van Luijk Corry den Rooyen. Donderdag 25 februari 2010

Workshop. Hoe maak ik een lokaal/regionaal plan? Scheltus van Luijk Corry den Rooyen. Donderdag 25 februari 2010 Workshop Hoe maak ik een lokaal/regionaal plan? Scheltus van Luijk Corry den Rooyen Donderdag 5 februari 010 Implementatie en visitatie Gaan hand in hand Wederzijdse beïnvloeding Wederzijdse stimulering

Nadere informatie

Praktijksituatie Activiteiten Wat moet je daarvoor kunnen Voorgeschreven medicatie complexe neurologische patiënt in kaart brengen op kosten

Praktijksituatie Activiteiten Wat moet je daarvoor kunnen Voorgeschreven medicatie complexe neurologische patiënt in kaart brengen op kosten Praktijksituatie Activiteiten Wat moet je daarvoor kunnen Voorgeschreven medicatie complexe neurologische patiënt in kaart brengen op kosten Bespreken van de medicatie met apotheker Kosten in kaart brengen

Nadere informatie

Teaching on the Run. verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules

Teaching on the Run. verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules Teaching on the Run verbeter uw opleidingsvaardigheden voor dokters door dokters korte modules Teaching on the Run Teaching on the Run (TOTR) is een beknopte versie van het Teach the Teachers programma

Nadere informatie

De vaatverpleegkundige

De vaatverpleegkundige De vaatverpleegkundige Het Lievensberg ziekenhuis heeft een vaatpoli om patiënten met een aandoening aan de bloedvaten optimale zorg te kunnen bieden. De vaatverpleegkundigen spelen een belangrijke rol

Nadere informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie

Plastische chirurgie. Praktische informatie Plastische chirurgie Praktische informatie Inhoudsopgave Wat is de maatschap Plastische Chirurgie?...4 Wanneer naar de plastisch chirurg?...5 Het eerste gesprek...5 Na het eerste gesprek...6 Ziekenhuisopname...6

Nadere informatie

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf 11 april 2013 Welkom VOC Hoogwaardige en persoonlijke patiëntenzorg Máxima Medisch Centrum: het grootste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant Ruim 3.300 medewerkers,

Nadere informatie

Doelmatigheid van de zorg: Verbeteren efficiëntie in order systeem protocollaire en CITO (laboratorium) orders

Doelmatigheid van de zorg: Verbeteren efficiëntie in order systeem protocollaire en CITO (laboratorium) orders Doelmatigheid van de zorg: Verbeteren efficiëntie in order systeem protocollaire en CITO (laboratorium) orders Afdeling Heelkunde Sept 2015 Probleemstelling: Aanvragen van routine labaanvragen en post-operatieve

Nadere informatie

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J.

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J. Draaiboek:. MUMC, afd. Transmurale Zorg (azm) Carrousel Gezamenlijke Consulten t.a.v. Audrey Lahaije locatie provisorium nivo 1 Postbus 5800 6202 AZ Maastricht Audrey Lahaije, Audrey coördinator Lahaije

Nadere informatie

Implementatie van Samen Beslissen

Implementatie van Samen Beslissen Implementatie van Samen Beslissen Successen en uitdagingen Drs. Hoda Al-Itejawi, arts-onderzoeker VU Medisch Centrum Overzicht Implementatie-studie Implementatiegraad Evaluatie en gebruik van de keuzehulp

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

SAMENVATTING REGEERAKKOORD

SAMENVATTING REGEERAKKOORD SAMENVATTING REGEERAKKOORD Zorg algemeen I N H O U D 1. Het zorgverzekeringsstelsel 2. Preventie, ook op de werkvloer 3. Het aantal polissen 4. De budgetpolis 5. Eigen risico en eigen bijdrage(n) 6. De

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

Page 9 of 15 EVALUATION AND FEEDBACK FOR EFFECTIVE CLINICAL TEACHING De EFFECT is bedoeld om input te geven voor een gesprek tussen A(N)IOS en hun klinisch opleiders en supervisoren over hun kwaliteiten

Nadere informatie

Taakherschikking binnen de Maag Darm Leverziekten

Taakherschikking binnen de Maag Darm Leverziekten Taakherschikking binnen de Maag Darm Leverziekten Symposium taakherschikking MDL 09.30 Inleiding 09.40 PA, VS en VE: wat houden de functies in? 09.50 Juridisch Kader en nieuwe ontwikkelingen in regelgeving

Nadere informatie

KOSTEN EN VERGOEDING ZIEKENHUISZORG

KOSTEN EN VERGOEDING ZIEKENHUISZORG Algemeen KOSTEN EN VERGOEDING ZIEKENHUISZORG Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Iedereen die in Nederland

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs. C te D Zaak : geneeskundige zorg, plastische chirurgie, Pure Tumescente liposculpture Zaaknummer : ANO06.154 Zittingsdatum : 20 december 2006 1/5 Zaak: ANO06.0154,

Nadere informatie

Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie. Delta Zorgboulevard. informatie voor aios

Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie. Delta Zorgboulevard. informatie voor aios Keuzestage Ziekenhuispsychiatrie Delta Zorgboulevard informatie voor aios Verdiepingsstage Ziekenhuispsychiatrie Delta Zorgboulevard De verdiepingsstage Ziekenhuispsychiatrie is een stage met een gevarieerd

Nadere informatie

Plan van aanpak. Module Verdieping in de beroepspraktijk. Preventie en behandeling van het delier bij klinische patiënten van 70 jaar en ouder.

Plan van aanpak. Module Verdieping in de beroepspraktijk. Preventie en behandeling van het delier bij klinische patiënten van 70 jaar en ouder. Plan van aanpak Module Verdieping in de beroepspraktijk Preventie en behandeling van het delier bij klinische patiënten van 70 jaar en ouder. Naam : Renate Agterhof Student nummer : 1002628 E-mailadres

Nadere informatie

Verbeterplan Kwaliteitstoetsing vanuit het cliëntenperspectief. FACT teams RvzE Eemland Noord Oost Zuid Stadskern Soest/Baarn

Verbeterplan Kwaliteitstoetsing vanuit het cliëntenperspectief. FACT teams RvzE Eemland Noord Oost Zuid Stadskern Soest/Baarn Verbeterplan Kwaliteitstoetsing vanuit het cliëntenperspectief FACT teams RvzE Eemland Noord Oost Zuid Stadskern Soest/Baarn Inhoudsopgave Inleiding:.... 3 Aandachtspunt 1: Bereikbaarheid.. 4 Aandachtspunt

Nadere informatie

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt!

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Verwijzers informatie Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Ernstige chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Heeft uw patiënt ernstige chronische rug-,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 17 september 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 17 september 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Introductie Leidraad KvL Assessment in de Dermatologische Praktijk. Marinus van Praag St. Franciscus Gasthuis, Rotterdam

Introductie Leidraad KvL Assessment in de Dermatologische Praktijk. Marinus van Praag St. Franciscus Gasthuis, Rotterdam Introductie Leidraad KvL Assessment in de Dermatologische Praktijk Marinus van Praag St. Franciscus Gasthuis, Rotterdam Inhoud Inleiding - Een casus - Waarom KvL assessment? Organisatie KvL assessment

Nadere informatie

Ouderbeleid. Inleiding. 1 Educatief partnerschap. 1.1 Onze visie op ouderbetrokkenheid. 1.2 Onze missie

Ouderbeleid. Inleiding. 1 Educatief partnerschap. 1.1 Onze visie op ouderbetrokkenheid. 1.2 Onze missie Inleiding Wij hechten veel waarde aan een goed contact met de ouders. Het contact met de ouders is voor ons een essentiële voorwaarde voor een goede ontwikkeling van het kind binnen onze opvang. U als

Nadere informatie

Substitutie van zorg: Een toegevoegde waarde van cijfers?!

Substitutie van zorg: Een toegevoegde waarde van cijfers?! Substitutie van zorg: Een toegevoegde waarde van cijfers?! Dirk Ruwaard Groenekan, 2-11-2015 Duurzame Zorg Academische werkplaats Limburg @AWDuurzameZorg 0-de lijn 1-ste lijn 2-de lijn Health Services

Nadere informatie

Op welke locatie verwachten we u? Het Ommelander Ziekenhuis vindt u aan de Pastorieweg 1 in Scheemda.

Op welke locatie verwachten we u? Het Ommelander Ziekenhuis vindt u aan de Pastorieweg 1 in Scheemda. U heeft binnenkort een afspraak op een polikliniek van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Daarom ontvangt u deze brochure. Op welke locatie verwachten we u? Het Ommelander Ziekenhuis vindt u aan de Pastorieweg

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie U bent door uw arts verwezen naar de polikliniek Psychiatrie, onderdeel van de Zorgeenheid Psychiatrie/PMU van Rijnstate. Deze folder beschrijft wie deel uitmaakt van het behandelteam

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Botox

Plastische chirurgie en handchirurgie. Botox Plastische chirurgie en handchirurgie Botox 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastisch chirurgie

Nadere informatie

Titel interventie. Werkblad beschrijving interventie. Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad. Werkblad, versie mei 2015

Titel interventie. Werkblad beschrijving interventie. Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad. Werkblad, versie mei 2015 Titel interventie Werkblad beschrijving interventie Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad Werkblad, versie mei 2015 Dit is een gezamenlijk werkblad van de volgende kennisinstituten: Colofon Ontwikkelaar

Nadere informatie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Voel Alle aandacht je goed verzekerd voor uw zorgverzekering met VGZ 2006 www.vgz.nl Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Alle aandacht voor uw zorgverzekering

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? Komt u binnenkort naar het St. Anna Ziekenhuis? Of bent u al patiënt? Hieronder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Kijk ook op de website van uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Reuma-handenspreekuur. Reuma-handenspreekuur

Patiënteninformatie. Reuma-handenspreekuur. Reuma-handenspreekuur Patiënteninformatie Reuma-handenspreekuur Reuma-handenspreekuur 1 Reuma-handenspreekuur Polikliniek Revalidatiegeneeskunde, route 0.6 Telefoon (050) 524 5885 Algemeen Neemt u bij ieder bezoek aan het

Nadere informatie

Leerplan profileringstage kinderneurologie

Leerplan profileringstage kinderneurologie Leerplan profileringstage kinderneurologie L. Bok, kinderarts Erfelijke en aangeboren afwijkingen en aandachtsgebied kinderneurologie Mw. L. Niers, algemeen kinderarts en opleider kindergeneeskunde F.

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Komt u binnenkort als patiënt naar Rijnstate? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. Open inschrijving. 14 en 21 januari 2016

PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT. Open inschrijving. 14 en 21 januari 2016 PROGRAMMA BASISCURSUS ZIEKENHUISMANAGEMENT Open inschrijving 14 en 21 januari 2016 Academie voor Medisch Specialisten Orteliuslaan 750 3528 BB UTRECHT Postbus 8153 3503 RD UTRECHT (030) 247 4197 info@academiems.nl

Nadere informatie

Werk en leer slimmer met 70:20:10 2 praktijkstories

Werk en leer slimmer met 70:20:10 2 praktijkstories Werk en leer slimmer met 70:20:10 2 praktijkstories Vivian Heijnen Gerjan Willems Met medewerking van (MUMC+) en JBZ Agenda Welkom, toelichting agenda 70:20:10 Startpunt en basisontwerp Het veilige ziekenhuis:

Nadere informatie