TOEPASSINGSGEBIED: Enexis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOEPASSINGSGEBIED: Enexis"

Transcriptie

1 WERKINSTRUCTIE Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: Eneis (Vooraankondiging) Einde Levering: Als een leverancier de kans groot acht, dat de klant niet meer aan de contractuele verplichtingen kan voldoen en het voornemen heeft het contract met de klant te verbreken, informeert de leverancier de netbeheerder Eneis. In het landelijk overlegorgaan is afgesproken dat 10 werkdagen voor de daadwerkelijke contract beëindiging een vooraankondiging einde levering (VEL) bericht wordt gegeven. Indien er geen actie wordt ondernomen door de klant, zegt de leverancier het contract met de klant op en stuurt daarover een eindeleveringsbericht (EL) naar Eneis. Binnen Eneis zal het VEL bericht door worden opgepakt. Zij informeren de klant en verzamelen informatie over de klant. Bij het uitblijven van een inhuizing of switch, zal de klant na EL door de afdeling INFRA Productie worden afgesloten. We voldoen hiermee aan de marktafspraken. Deze handleiding volgt de processtappen overeenkomstig processchema te vinden in het processenhuis. Het Procesmodel en handleiding betreffende de INFRA activiteiten worden beheerd door afdeling processen E&A Aansluitingen. De werkinstructie m.b.t. activiteiten van Klant en Markt () worden door de afdeling Klant en Markt beheerd. Processtappen: Deelproces Beoordelen bericht: Doel van dit deelproces is voorkomen dat de klant wordt afgesloten. In dit deelproces wordt door Eneis () getracht om tijdig contact met de klant op te nemen en te zorgen dat: 1. De klant wordt geïnformeerd over de vooraankondiging einde levering. 2. De klant gestimuleerd wordt tijdig zorg te dragen voor een contract. 3. Eneis aanvullende informatie krijgt en verwerkt. 4. Beoordelen van het dossier om tot afsluiting over te gaan. Processtap: Aanmaken Dossier De Vooraankondiging Einde Levering (VEL) van de leverancier wordt ontvangen door op werkdag -10. Tegelijkertijd wordt automatisch een dossier aangemaakt bij het ontvangen van de VEL. Er wordt alleen een nieuw dossier aangemaakt, als er geen actief LUCI dossier voor deze aansluiting aanwezig is. In een aantal gevallen is voorafgaand aan het VEL bericht al een LUCI dossier aanwezig. Aan het dossier wordt dan de reden UBD (UitBeDrijf) toegevoegd. Er wordt dan geen VEL brief verzonden naar de klant. Tot werkdag -5 wordt automatisch de brief Vooraankondiging Einde Levering aangemaakt en verzonden naar de klant. Tussen dag -5 en 0 wordt er wel een dossier aangemaakt, maar geen brief naar de klant verzonden.

2 Blad : 2 van 9 Processtap: Beoordelen dossier 1. Klant ontvangt brief 1 vooraankondiging Einde Levering op werkdag -9 (dit kan later zijn, aangezien de leverancier de VEL later kan aanleveren dan werkdag 10). 2. Binnen de afdeling wordt vanaf werkdag -10 tot werkdag 0 (datum Einde Levering) geprobeerd contact te zoeken met de klant om deze te informeren over de eventuele gevolgen en om gegevens te achterhalen die voor INFRA van belang kunnen zijn bij het afsluitproces. Het hoofddoel van deze actie is afsluiting voorkomen. Aan de hand van de matri bepaalt de medewerk(st)er AR of er een schouwbezoek plaats moet vinden. Indien dit nodig wordt geacht, verandert de medewerk(st)er de fase in LUCI in U03. Matri waarop besluit een opdracht tot schouwen te geven. Uitkomst afd. Klant en Markt Afsluiten door Intern actie Schouwbezoek INFRA INFRA Klant gaat contract regelen Klant gaat GEEN contract regelen Klant wil afspraak voor het afsluiten Klant geeft aan: Instantie Klant geeft aan: Medische reden Klant geeft aan: Failliet e.d. Klant geeft aan: Ander adres Klant toont apart gedrag Geen contact Op werkdag - 5 wordt de status automatisch gewijzigd van U01 in U02. Deze status geeft aan dat AR nog slechts 5 werkdagen heeft om te analyseren. Nadat het dossier in de fase U01 en U02 heeft afgehandeld, wordt de status gewijzigd naar U04. Indien een schouwbezoek wenselijk vindt, wordt de status van deze klant in LUCI gewijzigd naar fase U03. Processtap: Opdracht schouwbezoek verzenden De voorbereider af- en heraansluiten controleert dagelijks of er opdrachten voor het uitvoeren van schouwbezoeken in LUCI fase U03 staan. Als er geen schouwbezoeken plaatsvinden, dan gaat het proces verder bij Processtap: Wachten opdracht Einde Levering. Indien schouwbezoek noodzakelijk is: Processtap: Voorbereiden schouwbezoek De voorbereider af- en heraansluiten plant vervolgens de schouwbezoek in op de capaciteitsplanning. Tevens worden de werkbonnen aangemaakt en uitgeprint. Daarnaast worden reservedocumenten meegenomen, voor het geval de klant niet thuis is.

3 Blad : 3 van 9 Processtap: Uitvoeren Schouwbezoek INFRA krijgt tot werkdag 0 (datum Einde Levering) de tijd om de schouwbezoeken uit te voeren. De medewerker af- en heraansluiten zal tijdens deze werkdagen de adressen bezoeken. Indien tijdens het bezoek blijkt dat de klant niet thuis is, wordt er door de medewerker af- en heraansluiten een brief (U03) achtergelaten met informatie. Indien de klant wel thuis is, wordt er na het gesprek een brief (U03) afgegeven aan de klant. Processtap: Administratief afronden. De medewerker af- en heraansluiten koppelt alle informatie uit het veld telefonisch terug aan de medewerk(st)er. De medewerk(st)er zal aan de hand van de telefonische gegevens het LUCI dossier bijwerken en de status van het dossier aanpassen naar fase U04. Processtap: Administratief afronden INFRA De werkbonnen worden conform intern gemaakte afspraken aan de voorbereider af- en heraansluiten overhandigd. Vervolgens worden de werkbonnen geadministreerd. Processtap: Wachten opdracht Einde levering Op werkdag -1 sturen de leveranciers de EL berichten via het C-AR naar Eneis. Aan de hand van dit bericht, wordt de verplichte (wettelijke) brief naar de klant gestuurd. Op werkdag 0 (werkelijke datum Einde Levering) wijzigt de status van alle aansluitingen, waarvoor de Einde Levering geldt. De fasen U01, U02 en U04 worden automatisch omgezet naar U1 (beoordelen). Na de beoordeling zet de medewerk(st)er het dossier door naar de fase U4 in LUCI en geeft hiermee opdracht aan INFRA productie om tot beëindiging van de energievoorziening over te gaan. Deelproces: Afleggen 1e afsluitingsbezoek Doel: Het, d.m.v. technische maatregelen, onderbreken van het energietransport van desbetreffende aansluiting. Beschrijving: Het fysiek uitvoeren van de afsluiting; Het overhandigen van de, bij de situatie behorende, documentatie aan de bewoner/eigenaar; Het administratief afronden van de uitgevoerde werkzaamheden. Processtap: Ontvangen opdracht Op werkdag 0 wijzigt automatisch de status van alle aansluitingen, waarvoor de Einde Levering geldt, naar U1. Vervolgens beoordeelt de medewerkster van de dossiers en past de status naar fase U4 aan. Met het wijzigen naar de fase U4, wordt opdracht aan INFRA gegeven tot het beëindigen van de energievoorziening bij de klant. Processtap: Beoordelen dossier Na ontvangen van de opdracht vanuit, d.m.v. ophalen opdrachten uit fase U4, controleert de voorbereider af- en heraansluiten bij INFRA het dossier op volledigheid.

4 Blad : 4 van 9 Processtap: Voorbereiden werkzaamheden De voorbereider zet de opdrachten voor het eerste afsluitbezoek in de planning. De werkbonnen worden uitgedraaid en indien noodzakelijk wordt aanvullende informatie toegevoegd (ter beoordeling door voorbereider af- en heraansluiten). De werkbonnen en planning worden dagelijks met de medewerkers af- en heraansluiten besproken. Processtap: Plannen afspraak Om effectief klanten te gaan bezoeken, vindt het eerste afsluitbezoek tussen werkdag 6 en 10 plaats. Reden om dit pas na werkdag 5 in te plannen, is dat klanten vaak tussen werkdag 0 (Einde Levering) en 5 het leveringscontract geregeld hebben. We voorkomen daarmee dat medewerkers onnodig naar adressen gaan, waarvoor inmiddels een leveringscontract geregeld is. Processtap: Controleren status Van belang is dat, vóórdat de medewerker af- en heraansluiten de klant gaat bezoeken, een controle van C-AR plaatsvindt. Met deze controle wordt bekeken of de klant inmiddels een leveringscontract heeft. Hiermee wordt voorkomen dat de medewerkers af- en heraansluiten onnodig naar adressen gaan, waar inmiddels een leveringscontract geregeld is. Als het leveringscontract aanwezig is, wordt de opdracht geannuleerd en in LUCI de status automatisch gewijzigd. Processtap Bezoeken klant Doel van het (1 e ) afsluitbezoek is het beëindigen van de levering van de producten, waarvoor Einde Levering geldt. Uitgangspunt is dat de producten 'in' de meterkast worden afgesloten. De klant wordt bezocht en geïnformeerd over het onderbreken van de energielevering. Indien toegang wordt verleend door de klant: Beoordelen vervolgactie Op het moment dat de medewerker bij de klant binnenkomt, gaat de medewerker af- en heraansluiten beoordelen of deze klant kan worden afgesloten. Tijdens het bezoek aan de klant kan de medewerker af- en heraansluiten situaties tegen komen, waarbij het standaard proces niet toereikend is. De medewerker af- en heraansluiten beoordeelt in overleg met Klant en Markt (medewerker ) in deze stap of aanvullende maatregelen nodig zijn. Genoemde situaties kunnen variëren van agressie, schrijnende gevallen, tot het feit dat mensen een overeenkomst met een leverancier laten zien, maar dat deze overeenkomst niet is geregistreerd in het systeem. Wordt bij de klant een afwijkende situatie vastgesteld en wordt er niet afgesloten, dan wordt de opdracht door in het dossier verwerkt. wijzigt de status in LUCI. Processtap: Afsluiten klant binnen Uitgangspunt is dat de producten in de meterkast worden afgesloten. Men dient altijd met twee personen bij de klant te gaan afsluiten (Beleid en besluit MT-Infra). Dit om de veiligheid van de medewerkers af- en heraansluiten te vergroten. Bij toegang tot het pand en beëindigen van de levering nemen de medewerker af- en heraansluiten de meterstanden op.

5 Blad : 5 van 9 Bij het beëindigen van de energietoevoer van één of meerdere producten wordt er bij de klant een brief (brief U4) achter gelaten, waarin de procedure wordt toegelicht. Processtap: Registreren afsluitingsbezoek Na het uitvoeren van de werkzaamheden neemt de medewerker af- en heraansluiten contact op met medewerker van. De medewerker af- en heraansluiten geeft de uitgevoerde activiteiten door en ontvangt een TIM-nummer. De medewerker verwerkt alle relevante informatie in LUCI. De medewerker af- en heraansluiten vermeldt het TIM-nummer op de werkbon. Daarna wordt de werkbon overgedragen aan de voorbereider af- en heraansluiten. Nadat het afsluitingsbezoek is afgerond, gaat het proces verder vanaf de processtap Aanmaken factuur in het deelproces Verwerken opdracht. Als de klant geen toegang verleend en/of niet thuis is: Processtap: Achterlaten afsluitbrief Indien de medewerker af- en heraansluiten niet toegelaten wordt of de klant is niet thuis, dan wordt er een brief achtergelaten met het verzoek om contact op te nemen met Eneis. In deze brief (brief U4) wordt toelichting gegeven over de eventuele gevolgen, indien men geen leveringscontract regelt en/of contact opneemt met Eneis. Processtap: Registreren afsluitingsbezoek Er wordt na het uitvoeren van de werkzaamheden geen TIM melding gedaan. De werkbon wordt overgedragen aan de voorbereider af- en heraansluiten. Deze verwerkt alle informatie in LUCI. Indien tijdens het 1 e afsluitbezoek de klant niet is afgesloten, wordt de status in LUCI gewijzigd van fase U4 naar fase U41. Aanvullende informatie, o.a. technisch niet mogelijk afsluiten, wordt toegevoegd door de medewerker af-her aan de werkbon. Dit wordt in LUCI verwerkt.

6 Blad : 6 van 9 Deelproces: Afleggen 2e afsluitingsbezoek Doel: Bereiken dat de aansluiting technisch/fysiek buiten bedrijf genomen (afgesloten) wordt, zodanig dat er geen energietransport meer mogelijk is. Beschrijving: Het fysiek uitvoeren van de af- heraansluiting. Het overhandigen van de, bij de situatie behorende, documentatie aan de bewoner/eigenaar. Het telefonisch terugkoppelen van uitvoeringsgegevens. Het bijwerken van de uitvoeringsmap. Het retourneren van de uitvoeringsmap. Processtap: Voorbereiden werkzaamheden De voorbereider zet de opdrachten voor het tweede afsluitbezoek in de planning. Het doel is om de klant vóór werkdag 20, na 'Bericht Einde Levering' af te sluiten. De voorbereider vult het dossier aan met de aansluitschetsen van de aansluitingen. Daarnaast dienen alle overige aanvullende technische gegevens te worden verzameld, zodat de medewerker af- en heraansluiten de levering van alle producten buiten de erfgrens kan beëindigen. Daarnaast draagt de voorbereider zorg voor het inplannen van derden (graafmachine) indien noodzakelijk. De werkbonnen en planning worden dagelijks met de medewerkers af- en heraansluiten besproken. Tevens dient bij het afsluiten in de grond een vooronderzoek bodemkwaliteit plaats te vinden. Vanuit wettelijke verplichting dient voor een geplande af- en heraansluiting, buiten in de grond, het document vooronderzoek Eneis (P F1) altijd ingevuld en toegevoegd te worden aan de werkmap. De uitvoering is conform de procedure van HSE (P ) en aanverwante procedures). Bij een bodemonderzoek waarvan de uitkomst klasse rood of klasse zwart is, wordt het dossier, nadat een 2e afsluitpoging binnen niet is gelukt, op juridisch gezet. Processtap: Controleren status Van belang is dat, vóórdat de medewerker af- en heraansluiten de klant gaat bezoeken, een controle van C-AR plaatsvindt. Met deze controle wordt bekeken of de klant inmiddels een leveringscontract heeft. Hiermee wordt voorkomen dat de medewerkers af- en heraansluiten onnodig naar adressen gaan, waar inmiddels een leveringscontract geregeld is. Als het leveringscontract aanwezig is, wordt de opdracht geannuleerd en in LUCI de status gewijzigd. Als het leveringscontract op de werkdag van opdracht nog steeds niet bekend is, wordt het bezoek aan de klant uitgevoerd.

7 Blad : 7 van 9 Processtap Bezoeken klant Doel van een (2e) afsluitbezoek is het beëindigen van de levering van de producten, waarvoor Einde Levering geldt. Uitgangspunt is dat de producten buiten in de grond worden afgesloten. Het komt in de praktijk veel voor, dat op het moment dat de werkzaamheden worden opgestart, de klant alsnog aangeeft dat de medewerker af- en heraansluiten binnen mag afsluiten. Splitsing: binnen afsluiten niet mogelijk Processtap: afsluiten klant buiten Men dient altijd met twee personen bij de klant te gaan afsluiten (Beleid en besluit MT-Infra). Dit om de veiligheid van de medewerkers af- en heraansluiten te vergroten. In de reguliere situatie is de graafmachinist in combinatie met de monteur voldoende. De medewerker af-heraansluiten neemt, voordat graafwerkzaamheden aanvangen en er geen contact is geweest met de klant, contact op met om de actuele status van de klant op te vragen (Is er wel of geen contract?) a. Handelswijze bij woningen zonder technische beperking. Onder woningen zonder technische beperkingen worden woningen verstaan met een enkele dienstleiding, aansluitkabel of materialen waar qua uitvoerende werkzaamheden geen beperking voor geldt. Na het eerste bezoek waarbij er getracht is om binnen af te sluiten, wordt de aannemer of medewerker af- en heraansluiten ingepland voor het uitvoeren van een 2 e afsluitbezoek, waarbij er buiten afgesloten wordt; Indien de klant vóór het fysiek graven start, open doet en toegang tot het pand verleend om af te sluiten, worden de producten alsnog binnen afgesloten. Indien de medewerker af- en heraansluiten reeds aan de graafwerkzaamheden is begonnen, worden de producten altijd buiten afgesloten. Bij het afsluiten van alle producten buiten, wordt er bij de klant een brief U41 achter gelaten, waarin de procedure wordt toegelicht. b. Handelswijze bij woning met technische beperkingen. Onder woningen met een technische beperking worden woningen verstaan, waarbij het niet mogelijk is om alléén de bewuste klant af te sluiten zonder dat andere klanten hinder ondervinden of er risico s ontstaan voor de uitvoerende medewerkers. Na het uitvoeren van het eerste afsluitbezoek is het voor de medewerker INFRA duidelijk dat het niet mogelijk is om de klant buiten de erfgrens af te sluiten. Indien de klant niet afgesloten kan worden of de klant is bij de tweede afsluitpoging niet thuis, dan dient het dossier te worden overgedragen aan en bepaald het vervolgtraject. Splitsing: Binnen afsluiten mogelijk Processtap: Afsluiten klant binnen Na het eerste bezoek waarbij er getracht is om binnen af te sluiten, wordt de aannemer of medewerker af- en heraansluiten ingepland voor het uitvoeren van een 2 e afsluitbezoek, waarbij er buiten afgesloten wordt; Indien de klant vóór het fysiek graven start, open doet en toegang tot het pand verleend om af te sluiten, worden de producten alsnog binnen afgesloten. Indien de medewerker af- en heraansluiten reeds aan de graafwerkzaamheden is begonnen, worden de producten altijd buiten afgesloten. Bij het afsluiten van de producten buiten, wordt er bij de klant een brief (U41) achter gelaten waarin de procedure wordt toegelicht.

8 Blad : 8 van 9 Indien de klant niet afgesloten kan worden, wordt het dossier overgedragen aan en bepaald het vervolgtraject. Uitgangspunt is dat de producten in de meterkast worden afgesloten. Men dient altijd met twee personen bij de klant te gaan afsluiten (Beleid en besluit MT-Infra). Dit om de veiligheid van de medewerkers af- en heraansluiten te vergroten. Bij toegang tot het pand en beëindigen levering nemen de medewerker af- en heraansluiten de meterstanden op. Bij het beëindigen van de energietoevoer één of meerdere producten wordt er bij de klant een brief (U41), achter gelaten, waarin de procedure wordt toegelicht. Processtap: Registreren afsluitbezoek Na het uitvoeren van de werkzaamheden worden de volgende stappen gevolgd: 1) De klant is afgesloten: De medewerker af- en heraansluiten neemt contact op met medewerker van, geeft de activiteiten door en ontvangt een TIM-nummer. De medewerker verwerkt alle relevante informatie in LUCI. De werkbon wordt overgedragen aan voorbereider af- en heraansluiten. 2) De klant is niet afgesloten: De medewerker af- en heraansluiten neemt contact op met de medewerker van, geeft de uitgevoerde activiteit(en) door en ontvangt een TIM-nummer. De medewerker verwerkt alle relevante informatie in LUCI. De werkbon wordt overgedragen aan voorbereider af- en heraansluiten. Vervolgens zet handmatig de status door naar de volgende fase. Deelproces verwerken opdracht Doel: Bereiken dat alle administratieve systemen juist en volledig zijn. Beschrijving: Indien afsluiting niet is uitgevoerd (omstandigheden bewijs etc), oorzaak beoordelen en bijbehorende vervolgstappen uitzetten. Het communiceren van de af- heraansluiting met betrokken partijen. Administratief verwerken gegevens uitvoeringsmap. Factureren kosten afsluiting. Processtap: Aanmaken factuur Indien tijdens het eerste of tweede afsluitbezoek de producten zijn afgesloten, wordt er in SAP een debiteur en een SD-order aangemaakt. De factuur wordt opgesteld en verzonden. Processtap: Afronden (administratief) afsluitproces De ingeleverde werkbonnen worden door de voorbereider gecontroleerd en gereed gemeld. verwerkt de werkbonnen, welke een andere status (juridisch e.d) krijgen. Na verzending van de factuur, wordt de SD-order afgesloten. Indien de aansluiting buiten is afgesloten, wordt de aansluitschets bewaard in een speciaal daarvoor bestemde map. De reden hiervan is dat bij een afsluiting er vrij snel weer opdracht kan komen tot een heraansluiting. Uiteindelijk worden de heraansluitschetsen door de tekenkamer verwerkt. Alle administratieve handelingen rondom het afsluitproces worden afgerond en de werkbonnen worden correct verwerkt. Het dossier kan worden gesloten op het moment dat de administratieve handelingen zijn afgerond. De (digitale) aansluitschetsen worden bewaard in een separate map.

9 Blad : 9 van 9 Werkdag Input Wie voert uit Output -10 Bericht VEL door Leverancier -9 t/m -6 Dossier in LUCI fase U01-5 t/m -1 Dossier in LUCI fase U02-5 t/m -3 Dossier in LUCI fase U03-10 t/m 0 Dossier in LUCI status U04-1 Einde Levering vanuit C-AR 0 Definitieve Einde Levering. Status U1 of U03 0 t/m 5 Dossier in LUCI U4 6 t/m 10 Dossier in LUCI U4 8 t/m 11 Dossier in LUCI U41 Automatische aanmaak LUCI dossier Geen actie Deskonderzoek / poging tot klantcontact INFRA Uitvoeren schouwbezoek INFRA Productie INFRA Productie INFRA Productie 11 t/m 20 Dossier in LUCI U41 INFRA Productie 6 t/m 20 Dossier in LUCI INFRA Productie Wachttijd tot Einde Levering Aanmaak wettelijke brief Einde Levering Beoordelen binnengekomen dossier Planning, werkbonnen t.b.v. uitvoering 1 e afsluitpoging 1 e afsluitbezoek (binnen) Planning, werkbonnen t.b.v. uitvoering 2 e afsluiten buiten, uitvoeren bodemonderzoek 2 e afsluitbezoek (binnen / buiten) Facturatie afsluiten KPI s Nr. Omschrijving Output 1 Percentage schouwbezoek opdrachten < 2 werkdagen uitgevoerd na N.t.b. opdracht KR (U03) 2 Percentage 1 e afsluitbezoek opdrachten voor werkdag 10 NEL (Na 96% Einde Levering) uitgevoerd 3 Percentage afsluitbezoek buiten opdrachten voor werkdag 20 NEL uitgevoerd 98%

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen'

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Process Report PRAKTIJKCASE TELENGY EN ENGAGE PROCESS Uitwerking bij wijze van voorbeeld Date : 7-9-2015 Page 1 of 19 Table of Contents Melding openbare ontvangen...

Nadere informatie

Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros

Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros Bladzijde 1: Hoofdproces Asbest Bladzijde 3: Hoofdproces Co-makers Bladzijde 6: Hoofdproces Interne Uitvoering Bladzijde 8: Klachtenafhandeling Bladzijde 10: Garanties

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf Klachtenreglement Kliniek Kop & Lijf Inhoud Doel klachtenregistratie... 3 Aannemen van een klacht... 3 Afhandeling van een schriftelijke klacht... 3 Afhandeling van mondelinge / telefonische klachten...

Nadere informatie

DIGITALE WERKORDER. In de volgende hoofdstukken zullen bovengenoemde applicaties nader worden toegelicht.

DIGITALE WERKORDER. In de volgende hoofdstukken zullen bovengenoemde applicaties nader worden toegelicht. Binnen de meeste werkplaatsen is de afhankelijkheid van de papieren werkorder nog steeds groot. Veel zaken met betrekking tot deze werkorder worden op de werkorder geschreven en in geval er gecommuniceerd

Nadere informatie

Herstelkostenregeling output verzekeraars

Herstelkostenregeling output verzekeraars Herstelkostenregeling output verzekeraars STANDAARDPROCEDURE Overwegende dat: De Minister van Financiën aan het Verbond van Verzekeraars heeft gevraagd een standaardprocedure te introduceren waarmee de

Nadere informatie

6 Financiële afhandeling

6 Financiële afhandeling 6 Financiële afhandeling 6.1 Algemeen Samenvattend worden de volgende stappen m.b.t. de financiële afhandeling doorlopen: 1) Met behulp van de SAP training & event module wordt bepaald welke deelnemers

Nadere informatie

Als er een probleem is met uw levering.

Als er een probleem is met uw levering. Als er een probleem is met uw levering. Het kan helaas voorkomen dat er een probleem is uw levering. Dat is uiteraard vervelend en moet worden opgelost. Door u keuze voor SAFE kunt u gebruik maken van

Nadere informatie

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT INTERN GEBRUIK Werkinstructie Servicenorm 5 AEI IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT versie aangemaakt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019 Gebruikershandleiding leveranciersportaal Vastgoed Januari 2019 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Instellingen... 4 3. Zoeken en filteren... 5 4. Orders... 5 4.1 Accepteren... 6 4.2 Plannen... 7 Leveranciersopmerkingen...

Nadere informatie

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Inhoud 1. Algemeen 2. Definities 3. Planning 4. Werkzaamheden op regiebasis vooraf melden

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 10 INDEX 1 SCOPE 2 DOEL 3 PROCEDURE 3.1 Inleiding: 3.2 Voorwaarden: 3.3 Organisatie: 3.4 Werkwijze 3.4.1 PRA-0 3.4.2 PRA-1 3.4.3 PRA-2 3.4.4 Toll-gate 4 UITKOMST 5 RAPPORTAGE

Nadere informatie

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid 16 februari 2012 RA120235 Samenvatting Een vrouw doet begin

Nadere informatie

Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet

Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet Samenvatting 13 oktober 2011 RA111384 Waternet gaat in 2008 op een ander factureringssysteem over. Bij een aantal klanten

Nadere informatie

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i AAN DE SLAG LOGISTIEK GEDEELT E i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Schermuitleg... 6 Beschrijving inkoopproces... 7 Beschrijving verkoopproces... 9 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten.

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. VERSIE 2.2 Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 1 2. Doelstellingen en Uitgangspunten 2 Algemene Doelstelling

Nadere informatie

Uitkeringstraject Dazure

Uitkeringstraject Dazure Uitkeringstraject Dazure Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. Voor u is het een moeilijke tijd, waarbij er veel geregeld moet worden. Met deze brochure helpen we u graag met het regelen van de uitkering

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling. Gastouderbureau Boelie. Versie : 1.1 nl Datum : 01 maart 2013 Auteur : Joris Verduin Status : Final

Interne Klachtenregeling. Gastouderbureau Boelie. Versie : 1.1 nl Datum : 01 maart 2013 Auteur : Joris Verduin Status : Final Interne Klachtenregeling Gastouderbureau Boelie Versie : 1.1 nl Datum : 01 maart 2013 Auteur : Joris Verduin Status : Final 1 Inhoud Inhoud 2 1 Introductie 3 2 Uitganspunten 4 3 Begripsomschrijvingen 5

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Procesbeschrijving Naam document : Procesbeschrijving dataverbinding Versienummer : 3.3 Auteur : Ingrid de Bont Datum : 1-10-2013 Status : Concept

Procesbeschrijving Naam document : Procesbeschrijving dataverbinding Versienummer : 3.3 Auteur : Ingrid de Bont Datum : 1-10-2013 Status : Concept Procesbeschrijving Naam document : Procesbeschrijving dataverbinding Versienummer : 3.3 Auteur : Ingrid de Bont Datum : 1-10-2013 Status : Concept Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Het proces in één oogopslag...

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Oplevering Glasvezelverbinding

Oplevering Glasvezelverbinding Oplevering Glasvezelverbinding Procesinformatie Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Het opleverproces... 4 2.1. Vooronderzoek... 4 2.2.

Nadere informatie

Project Bestuurlijke Informatie Justitiabelen (BIJ ) Procesbeschrijving Pilot BIJ

Project Bestuurlijke Informatie Justitiabelen (BIJ ) Procesbeschrijving Pilot BIJ NAAR EEN VEILIGER SAMENLEVING Project Bestuurlijke Informatie Justitiabelen (BIJ ) Procesbeschrijving Pilot BIJ versiegeschiedenis versie datum Auteur geadresseerden Aanpassingen Versie 0.10 14 oktober

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d

Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d Bijlage 4: Protocol Zorgweigering en zorgbeëindiging Versie d.d. 6-1-2014 1. Doel van het protocol Zorgweigering of eenzijdige zorgbeëindiging zijn ongewenste en uitzonderlijke situaties die kunnen voorkomen

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers Inhoudsopgave 1. Inlog opdrachtgever... 3 a. Een nieuwe opdracht aanmaken... 3 2. Een nieuwe opdracht... 4 a. Gegevens medewerker... 4 b. Gegevens opdracht/contract...

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie Pagina 1 van 3 Proces ideeën, opmerkingen, klachten Proceseigenaar: Manager Stafbureau en Doel van het proces: Het op adequate wijze afhandelen van een ingediende externe of interne opmerking, een idee

Nadere informatie

Titel: Werkinstructie klachten- en geschillenregeling voor bewoners 1. Doel 2. Achtergrond 3. Toepassing 4. Begrippen a. Klacht: b.

Titel: Werkinstructie klachten- en geschillenregeling voor bewoners 1. Doel 2. Achtergrond 3. Toepassing 4. Begrippen a. Klacht: b. Vaststellingsdatum: 28-8-2017 Evaluatiedatum: 28-8-2019 Versie: 5 Vastgesteld door: Opgesteld door: Kwaliteitsmedewerkster Titel: Werkinstructie klachten- en geschillenregeling voor bewoners 1. Doel -

Nadere informatie

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Klarna door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Klarna... 4 2.1. Verloop van een Klarna Factuur transactie... 4 2.2. Verloop van een Klarna Account

Nadere informatie

«Gemeente» college van B&W «Postbus» «postcode» «PLAATS» Geacht college,

«Gemeente» college van B&W «Postbus» «postcode» «PLAATS» Geacht college, adres Schatbeurderslaan 2 6002 ED Weert Postbus 2712 6030 AA Nederweert Nederland «Gemeente» college van B&W «Postbus» «postcode» «PLAATS» Nederland postadres Postbus 2712 6030 AA Nederweert Nederland

Nadere informatie

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Mifas Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: BTW-AANGIFTE TOEVOEGEN... 4 STAP 2: VERSTUREN AANGIFTE... 6 STAP 3: CONTROLEREN... 8 AANGIFTE DOEN BIJ MEERDERE ADMINISTRATIES...

Nadere informatie

RvB Vets Online. Handleiding voor dierenartspraktijken

RvB Vets Online. Handleiding voor dierenartspraktijken www.houdenvanhonden.nl RvB Vets Online Handleiding voor dierenartspraktijken Voor u ligt de handleiding voor het gebruik van RvB-Vets online, een applicatie waarmee dierenartsen hun heupdysplasie (HD)

Nadere informatie

E3 Vertrek onder medische reisvoorwaarden, waaronder medische escorts

E3 Vertrek onder medische reisvoorwaarden, waaronder medische escorts Procesprotocol E3 Vertrek onder medische reisvoorwaarden, waaronder medische escorts Datum 30 augustus 2013 Versie Definitief, versie 2.6 Doel Beschrijven van de stappen benodigd voor het invullen van

Nadere informatie

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO

Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Handleiding Ariba INVOICING NON-PO Ten behoeve van Suppliers Datum 14 maart 2016 Documentnaam Handleiding Ariba - Invoicing Non-PO (SUPPLIER).doc Versie Versie 1.2 2013 N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (logistiek) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (logistiek) References Project : 17V12219 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel:

Nadere informatie

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING Inhoudsopgave 1. Belangrijkste spelregels... 3 2. Contact met tools4ever international support... 4 isupport webomgeving... 4 Eerste maal inloggen...

Nadere informatie

AllSolutions Support Dienstverlening

AllSolutions Support Dienstverlening AllSolutions Support Dienstverlening Inhoud 1. Uitbreiding support services... 3 2. De dienst die bij u past... 4 2.1. Support Basis... 4 2.2. Support Plus... 5 2.3. Consultancy diensten... 6 3. Overzicht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

FULL-SERVICE VVE BEHEER

FULL-SERVICE VVE BEHEER FULL-SERVICE VVE BEHEER Ondersteuning projectontwikkelaar Bestuursondersteuning Administratief beheer Financieeladministratief beheer Technisch beheer en onderhoud Calamiteiten, meldingen en klachten AANVANG

Nadere informatie

Instructie LRKP. Aanvraag gastouderbureau/kinderdagverblijf/ buitenschoolse opvang/peuterspeelzaal. Januari 2016 Versie 16.1.2

Instructie LRKP. Aanvraag gastouderbureau/kinderdagverblijf/ buitenschoolse opvang/peuterspeelzaal. Januari 2016 Versie 16.1.2 Instructie LRKP Aanvraag gastouderbureau/kinderdagverblijf/ buitenschoolse opvang/peuterspeelzaal Januari 2016 Versie 16.1.2 Inhoudsopgave 1 Processchema... 3 2 Procesbeschrijving... 4 Fase 1: Na ontvangst

Nadere informatie

Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid. Versie 1.1

Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid. Versie 1.1 Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid Versie 1.1 Datum Status 01 oktober Definitief Definitief Checklist testen Lopende zaken MijnOverheid 01 oktober 2013 Colofon Projectnaam MijnOverheid Versienummer

Nadere informatie

Toelichting bij onze werkwijze

Toelichting bij onze werkwijze Toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk Referentie: IDH_20120713_HDP_V2.0 Datum: 15 oktober 2015 COLOFON TITEL Een toelichting bij onze werkwijze GMI group Helpdesk UITGEVER GMI group N.V. De

Nadere informatie

Handleiding opleidingsregister opleidelingen

Handleiding opleidingsregister opleidelingen Handleiding opleidingsregister opleidelingen (bijgewerkt januari 2018) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen

Nadere informatie

Informatie over het Bestdeal bestelsysteem voor toekomstige leveranciers

Informatie over het Bestdeal bestelsysteem voor toekomstige leveranciers Informatie over het Bestdeal bestelsysteem voor toekomstige leveranciers ROC werkt met het Inkoopsysteem Bestdeal e-procurement Het ROC Aventus werkt sinds 2011 met het bestelsysteem Bestdeal e-procurement.

Nadere informatie

Opfrisdocument elektronische aangifte

Opfrisdocument elektronische aangifte Opfrisdocument elektronische aangifte Inleiding: Omdat wij regelmatig vragen krijgen over de elektronische aangifte, hebben wij e.e.a. maar eens voor u op een rijtje gezet. Uitgangspunt van dit document

Nadere informatie

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend 1 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden... 3 3. Beschrijving procedure... 3 3.1 Interne klachten... 4 3.2.Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl Tabel 13. Stappenplan 2013-2014 voor Zelfstandig Ondernemend Zorgverleners Nr. Omschrijving processtap Duur Verwijzing Benodigde documenten Voorbereiden op overeenkomst met zorgkantoor: vanaf voorjaar

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Procesprotocol. C6.1 Aanvraag vormen en beoordelen

Procesprotocol. C6.1 Aanvraag vormen en beoordelen Procesprotocol C6.1 Aanvraag vormen en beoordelen Datum 30 augustus 2013 Versie Definitief, versie 1.2 Doel Het samenstellen van stukken in het kader van een -aanvraag in de vorm van een set, waarbij een

Nadere informatie

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Bronnen: - Examenreglement ROC Menso Alting - Diplomamodel (Staatscourant 2012 nr. 10761, 4 juni 2012) 1. Organisatie van examens in de BPV 1.1 Het examen Een

Nadere informatie

Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ

Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ Annex 12: EXTERNE KLACHTENBEHANDELING BIJ Versie zoals vastgesteld in MT vergadering van 7 maart 2006 Management Team 7-03-2006 vastgesteld Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Definitie van een externe klacht...

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Innofun Klachtenprocedure

Innofun Klachtenprocedure Klachtenprocedure Innofun B.V. Datum in werking treding: 1 september 2011 Versie: 1 Deze regeling wordt openbaar gemaakt door plaatsing op de website van Innofun Innofun Klachtenprocedure Doel van de procedure:

Nadere informatie

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE!

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! SNEL STARTEN Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl STAP TWEE: Registreren. ACTIE! HANDIG!

Nadere informatie

Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon

Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon Het pakket voor planning en serviceadministratie inclusief digitale werkbon Planningmodule In de planning module kan men een bedrijfsbrede [gedetailleerde] planning beheren en [project]taken, servicetaken,

Nadere informatie

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 8 INDEX 1 SCOPE 2 DOEL 3 PROCEDURE 3.1 Inleiding: 3.2 Voorwaarden: 3.3 Organisatie: 3.4 Werkwijze 3.4.1 PRA-1 3.4.2 PRA-2 3.4.3 Toll-gate 4 UITKOMST 5 RAPPORTAGE 6 REFERENTIE

Nadere informatie

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding - Parcelware Datum Versie 8 januari 2013 v2.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 2 2 Fulfilment voor

Nadere informatie

KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE

KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE KLACHTEN- EN BEZWAARPROCEDURE Algemeen Hoewel het EVC Dienstencentrum haar dienstverlening optimaal wenst uit te voeren, is het mogelijk dat een klant van het EVC Dienstencentrum een klacht heeft over

Nadere informatie

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België Versie 1.0 Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België pag. 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Over AfterPay 4 De voordelen voor de consument 4 De voordelen voor

Nadere informatie

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie : een is bijvoorbeeld een slachterij, eierpakstation of een intermediair die binnen de keten de verschillende schakels aan elkaar koppelt

Nadere informatie

MELDINGENBEHEER EN URENREGISTRATIE IN TOPDESK - EXTERNE CONSULTANT

MELDINGENBEHEER EN URENREGISTRATIE IN TOPDESK - EXTERNE CONSULTANT HANDLEIDING HANDLEIDING MELDINGENBEHEER EN URENREGISTRATIE IN TOPDESK - EXTERNE CONSULTANT MEERENDONKWEG 11, 5216 TZ 'S-HERTOGENBOSCH POSTBUS 773, 5201 AT 'S-HERTOGENBOSCH, THE NETHERLANDS T: +31 (0) 73

Nadere informatie

Te laat komen: Te laat komen bij aanvang van de schooldag zonder geldige reden of een onbekende reden geldt als ongeoorloofd verlof.

Te laat komen: Te laat komen bij aanvang van de schooldag zonder geldige reden of een onbekende reden geldt als ongeoorloofd verlof. Protocol Verzuim Document kenmerken Naam document: Protocol Verzuim Status: vastgesteld Versie: 1.0 Opdrachtgever: A. Snoei-Baan Auteur: M. van Duijn Datum opstelling: 13-10-2015 Evaluatiedatum: juli 2017

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE RBO

KLACHTENPROCEDURE RBO KLACHTENPROCEDURE RBO RBO Damsport 1 9728 PP Groningen telefoon: (050) 526 29 00 fax: (050) 525 97 77 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Wat is een klacht? 3 3. Wie behandelt klachten? 4 3.1 Klacht is gericht

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

Grip op menselijk falen met FlowZ. Simona Orzan en Peter Van Gestel Delta PI

Grip op menselijk falen met FlowZ. Simona Orzan en Peter Van Gestel Delta PI Grip op menselijk falen met FlowZ Simona Orzan en Peter Van Gestel Delta PI AMC Seminar, Den Helder, 3 november 2011 Errare humanum est Wat is een menselijke fout? Een menselijke fout is het niet of onjuist

Nadere informatie

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4 Qualizorg Inhoud Inleiding.... 2 Wie kan gegevens naar Qualizorg versturen?... 2 Wat zijn de voorwaarden waar een dossier aan moet voldoen voordat er gegevens naar Qualizorg verstuurd kunnen worden?...

Nadere informatie

Stand van zaken leerlingenvervoer

Stand van zaken leerlingenvervoer Stand van zaken leerlingenvervoer 1. Inleiding Er zijn het afgelopen jaar twee aanbestedingen geweest voor het leerlingenvervoer van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel. De eerste aanbesteding is na een

Nadere informatie

Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging

Zorgweigering. Eenzijdige Zorgbeëindiging PROTOCOL Zorgweigering en Eenzijdige Zorgbeëindiging Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Leiden, januari 2013 Inhoud 1. Doel van het protocol... 3 2. Achtergrond... 4 3. Procedure zorgweigering... 6 4. Procedure

Nadere informatie

Goes, 6 december Betreft: Eindejaarsprocedure Combiflex 2/iONE. Geachte relatie,

Goes, 6 december Betreft: Eindejaarsprocedure Combiflex 2/iONE. Geachte relatie, Goes, 6 december 2018 Betreft: Eindejaarsprocedure Combiflex 2/iONE Geachte relatie, Hierbij ontvangt u van ons de eindejaarsprocedure voor Combiflex 2/iONE. We willen u vragen hiervan goed notitie te

Nadere informatie

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0 Gemeente Breda t.a.v. mevrouw J de Bruijn Postbus 90156 4800 RH BREDA Breda, 9 juli 2007 Betreft : Referentie: Offerte ontwerpfase websites GemeenteBreda002 Geachte mevrouw De Bruijn, Met plezier sturen

Nadere informatie

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Algemeen Wanneer u aangifte moet doen namens een bedrijf kan dat natuurlijk altijd op de reguliere wijze, maar u kunt ook een account aanmaken voor

Nadere informatie

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan.

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan. Protocol Verzuim Document kenmerken Naam document: Protocol Verzuim Status: concept Versie: 0.1 Datum opstelling: 20 april 2016 Vastgesteld: 2 juni 2016 Bijgesteld: 3 juli 2017 Evaluatiedatum: augustus

Nadere informatie

Klachtenbehandeling 2015

Klachtenbehandeling 2015 Klachtenbehandeling 05 Ria Kruiper INLEIDING Alle kinderopvang voorzieningen / welzijnsorganisaties in Nederland dienen in gevolge de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector te beschikken over een klachtenreglement

Nadere informatie

MELDINGEN & VERGUNNINGEN

MELDINGEN & VERGUNNINGEN BEHEER / AFHANDELING / TOEZICHT Optimaal procesmanagement bij werkzaamheden aan kabels en leidingen Efficiënte verwerking van administratieve processen bij meldingen en vergunningen Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Proces behandeling bezwaarschriften

Proces behandeling bezwaarschriften Proces behandeling en Uitgangspunten: - Voorliggend werkproces is tijdelijk, in het kader van de uitvoering van het plan van aanpak n.a.v. het rekenkameronderzoek Bezwaarlijke termijnen: tijd voor een

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Handleiding Support. Versie 3.0 0164 271 281

Handleiding Support. Versie 3.0 0164 271 281 Handleiding Support Faster Forward Support November 2014 support@fasterforward.nl Versie 3.0 0164 271 281 Voorwoord Faster Forward levert u software waarmee u dagelijks aan het werk bent. Omdat wij het

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie - 1 - Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader Wooncompagnie Gedragscode voor de uitvoering van werken 1. Algemeen kader 1.1 Toepassingsgebied a. Deze gedragscode is van toepassing op alle werkzaamheden op het gebied van onderhoud waarbij de uit te

Nadere informatie

Klachtenreglement. Gastouderbureau thuis-in-opvang.nl

Klachtenreglement. Gastouderbureau thuis-in-opvang.nl Klachtenreglement Gastouderbureau thuis-in-opvang.nl Inhoudsopgave 1) Inhoudsopgave pagina 2 2) Inleiding pagina 3 3) Uitgangspunten pagina 4 4) Begripsomschrijvingen pagina 5 5) Klachtenprocedure, eerste

Nadere informatie

(DIT NUMMER WORDT NOG BEVESTIGD NA DE FIX!)

(DIT NUMMER WORDT NOG BEVESTIGD NA DE FIX!) Algemeen Graag willen wij u informeren omtrent een urgente fix in VIVA 3.0 Er wordt uiterlijk 10 juli 2016 een patch uitgebracht voor VIVA 3.0 waarin een paar belangrijke bugs zijn opgelost. De verbeterde

Nadere informatie