Schoolondersteuningsprofiel Bossche vakschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolondersteuningsprofiel Bossche vakschool"

Transcriptie

1 Schoolondersteuningsprofiel Bossche vakschool Ondersteuningsstructuur uitgestelde beroepskeuze en economie De Bossche vakschool is een school voor voortgezet onderwijs, waar reguliere leerlingen en leerlingen die een bepaalde mate van extra ondersteuning nodig hebben van harte welkom zijn. De Bossche vakschool wil voor al haar leerlingen een veilige leef en leeromgeving realiseren, waarin er oog is voor culturele verscheidenheid. De ondersteuningsstructuur op de Bossche vakschool is opgebouwd rondom: - De mentoren. Zij zijn de spil en eerste aanspreekpunt voor leerlingen, de ouders en het personeel. - Gekwalificeerde docenten - Onderwijsondersteunend personeel dat in staat is om te gaan met leerlingen met een ondersteuningsbehoefte of handicap/belemmering. - De medewerkers worden begeleid door het managementteam en maken in overleg met het managementteam een persoonlijk ontwikkelingsplan. Het managementteam werkt met een functionerings- en beoordelingscyclus waarbij aandacht is voor de kwaliteit van de ondersteuningsstructuur - Interne en externe specialisten die individuele begeleiding geven aan de leerlingen en advies kunnen geven aan het personeel. - De ondersteunings/zorgcoördinator. - Een zorg- en adviesteam waarin de partners van het Centrum voor Jeugd en Gezin vertegenwoordigd zijn. - Er is een casemanager die zorgt voor een goede overgang van een leerling van en naar een andere school, tot en met de plaatsing.

2 - De Bossche vakschool - Hervion maakt gebruik van Magister, een leerlingvolgsysteem waarin de interventies per leerling worden vastgelegd. Hierin is ook de speciale onderwijsbehoefte van een bepaalde leerling terug te vinden. - 3x per jaar worden de vorderingen van de leerlingen besproken in de zgn. rapportvergaderingen. - Het docententeam is onderverdeeld in een onderbouw- en bovenbouwteam. Door deze kleinschaligheid weet de leerling zich beter herkend. De teams hebben minstens 2x per maand een teamoverleg waarbij de leerlingbespreking een vast onderdeel op de agenda is. - De school heeft een goed pedagogisch klimaat; normen/waarden en afspraken over gedrag staan op papier, worden binnen klassen bekendgemaakt, door alle medewerkers voorgeleefd en is inzichtelijk gemaakt in de schoolgids. - De kwaliteit van de ondersteuningsstructuur wordt regelmatig met behulp van een kwaliteitsscan vastgesteld op grond waarvan gerichte maatregelen worden genomen. Het ondersteuningsprofiel Het ondersteuningsprofiel bestaat uit: 1. Preventieve en licht curatieve interventies, die structureel beschikbaar zijn voor en/of binnen de school en continuïteit voor alle leerlingen garanderen. 2. Planmatige aanpak voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte 3. Protocollen op het gebied van dyslexie/dyscalculie, pesten en het medisch protocol. Ad 1: - Er is een persoonlijke overdracht voor alle leerlingen tussen PO en VO. Daarbij worden bij leerlingen met een speciale onderwijs- en ondersteuningsbehoefte de ouders vanaf het begin betrokken. Na het behalen van het diploma wordt er bij de leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte een persoonlijke overdracht gedaan door de externe begeleider samen met de ouders van VO naar MBO. - Er is een persoonlijke overdracht voor alle zgn. zij-instromers, die om een andere reden dan veranderen van sector, waarbij de ouders vooraf worden uitgenodigd op een ouderavond en er een huisbezoek wordt gebracht door de leerlingcoach, om hen beter te betrekken bij de ontwikkelingen van hun kind op de Bossche vakschool - Hervion. - Van iedere leerling wordt een startdossier gemaakt waarin zowel de pedagogische als de didactische beginsituatie van de leerling wordt aangegeven. Eventuele bijzonderheden of opmerkingen van de basisschool die van belang zijn voor de ontwikkeling van de leerling worden daarin opgenomen.

3 - Op de Bossche vakschool - Hervion is een taal- en rekenbeleid waarin de extra ondersteuning voor leerlingen met een speciale hulpvraag (dyslexie en/of dyscalculie) op dat gebied staat vermeld. Het protocol hieromtrent is opgenomen in het ondersteuningsplan (schoolzorgplan). Hierin staan ook de aanpassingen waar deze leerlingen recht op hebben. - Met behulp van het volgadviessysteem van het CITO wordt de ontwikkeling van alle leerlingen gedurende 3 jaren gevolgd. - Met behulp van de SAQI wordt bij alle leerlingen gevolgd hoe de ontwikkeling is van hun studievaardigheden, persoonlijk welbevinden en sociaal emotioneel functioneren. - Er is regelmatig overleg tussen directie, teamleiders en de zorgcoördinator. Ad 2: - Voor alle leerlingen met een speciale ondersteuningsbehoefte wordt een ontwikkelingsperspectief en handelingsplan opgesteld dat wordt besproken met de ouders en voor akkoord door hen getekend. - Leerlingen met didactische achterstanden en een LWOO-beschikking hebben recht op extra begeleiding om de leerachterstanden te verminderen. - De school heeft afspraken met ambulante begeleiders over de ondersteuning die is gewenst. - Leerlingen waarbij het sociaal emotioneel functioneren verstoord is, kunnen een training volgen, de zogenaamde communicatietraining. Als dit onvoldoende blijkt dan wordt de leerling aangemeld door de schoolmaatschappelijk werkster bij Oosterpoort. - Alle medewerkers beschikken over lijsten waarop de namen van de zorgleerlingen staan. Ad 3: - Het pestprotocol, het medisch protocol en de dyslexie/dyscalculieprotocollen zijn bekend bij alle medewerkers. Ze zijn te vinden in het ondersteuningsplan van de school. Voor aanvullende informatie over extra ondersteuning verwijzen we naar het ondersteuningsplan van de school (schoolzorgplan). Tussenarrangement en zware zorg. Als een leerling vastloopt ondanks de bovengenoemde ondersteuning, dan wordt een beroep gedaan op het Samenwerkingsverband de Meierij. We gaan dan samen met de

4 PCL van de Meierij en de ouders bekijken of er tijdelijk een tussenarrangement kan worden geboden. Als de leerling niet meer in staat is om te functioneren in het reguliere onderwijs dan kan de PCL een toelaatbaarheidverklaring afgeven voor het speciaal onderwijs. Ondersteuningsstructuur Vakcolleges In dit schoolondersteuningsprofiel wordt omschreven welke ondersteuning op de Bossche Vakschool, sector Techniek en sector Mens en Dienstverlenen, aan leerlingen geboden kan worden. Dit schoolondersteuningsprofiel is afgestemd op het ondersteuningsprofiel van samenwerkingsverband de Meierij. Het schoolondersteuningsprofiel bestaat uit het beschrijven van : 1. preventieve en licht curatieve interventies 2. de ondersteuningsstructuur 3. de planmatige aanpak 4. de evaluatie 1. Preventieve en licht curatieve interventies, die structureel beschikbaar zijn voor en/of binnen de school en continuïteit in de schoolloopbaan voor alle leerlingen garanderen: - Er is aandacht voor een veilig schoolklimaat met duidelijke schoolregels en naleving van afspraken over gedrag. - De school heeft aandacht voor een goed pedagogisch klimaat, normen & waarden. Afspraken over gedrag staan op papier, worden binnen alle klassen bekendgemaakt, door alle medewerkers voorgeleefd en inzichtelijk gemaakt in de schoolgids en op de website. - Er is taal- en rekenbeleid waarin beschreven staat hoe de school omgaat met leerachterstanden van leerlingen.

5 - Er zijn onderwijsprogramma s en leerlijnen die zijn afgestemd op leerlingen met leerachterstanden: o Extra taal- en rekenprogramma s zoals Rekenkist, Taalkist, Matrix, Muiswerk en Nieuwsbegrip. o Ondersteuninglessen waarin gewerkt wordt aan extra taal- en rekenprogramma s. - Het schoolgebouw is toegankelijk voor leerlingen met een rolstoel. Een lift en invalidentoilet zijn aanwezig. - Er is aandacht voor (ortho)pedagogische programma s en methodieken die gericht zijn op sociale veiligheid en het voorkomen en aanpakken van gedragsproblemen: o Lesprogramma de Positieve Klas in leerjaar 1 t/m 3 waarin wekelijks aandacht wordt besteed in de mentorklas aan het trainen en versterken van sociaal-emotionele vaardigheden. o Sociale vaardigheidstraining Mag ik meedoen? om sociaal minder vaardige leerlingen vaardiger te maken. o Gedragstherapeutische programma s zoals Ik ben speciaal van Peter Vermeulen en Mission Possible van Ben Furman en Caroline Beumer- Peeters om persoonlijk welbevinden van leerlingen te versterken. o Sociaal-emotionele ondersteuning in de vorm van extra trainingen via Centrum voor Jeugd & Gezin of een GGz-instelling. - Er is een dyslexieprotocol dat wordt nageleefd en opgenomen is in het Ondersteuningsplan. - Er is een dyscalculieprotocol dat wordt nageleefd en opgenomen is in het Ondersteuningsplan. - Er is een medisch protocol dat wordt nageleefd en dat is opgenomen in het Ondersteuningsplan. - Er is een pestprotocol dat wordt nageleefd en dat is opgenomen in het Ondersteuningsplan. - Er is een beleid t.a.v. schoolverzuim. Dit wordt nauwlettend gevolgd en gerapporteerd. Ouders kunnen het verzuim van hun dochter of zoon volgen via het digitale leerlingvolgsysteem Magister. Ongeoorloofd verzuim wordt gemeld bij de leerplichtambtenaar. - Op school vindt regelmatig afstemming plaats tussen schoolleider, teamleiders en zorgcoördinator. - Er is extra ondersteuning mogelijk door partners van Centrum voor Jeugd en Gezin:

6 o Schoolmaatschappelijk werk vanuit Juvans is 2 dagen per week intern op school aanwezig. o De schoolarts vanuit GGD is betrokken bij periodiek gezondheidsonderzoek van 2 e jaars leerlingen, leerlingen met gezondheidsklachten of leerlingen met frequent ziekteverzuim. 2. Er is een ondersteuningsstructuur met de functies en activiteiten: - Mentor: o De mentor wordt gezien als een sleutelfiguur in het voortijdig signaleren en onderkennen van problemen van leerlingen. o De mentor is het directe aanspreekpunt voor de leerling, de ouder(s)/verzorger(s) en het docententeam over leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. o De mentor is op de hoogte van het ontwikkelingsperspectief van een leerling met een bijzondere ondersteuningsbehoefte (rugzak). o De mentor onderhoudt contacten met de ouder(s)/verzorger(s) van een leerling. o De mentor schakelt het zorgteam in wanneer de ondersteuningsbehoefte de zorg van de mentor overstijgt. - Docenten: o De docenten voldoen aan de professionele eisen vastgelegd in de Wet BIO (Beroepen in Onderwijs). o De docenten zijn in staat tot het tijdig signaleren van een ondersteuningsbehoefte van een leerling. o De docenten treden in contact met de mentor bij signalen van een ondersteuningsbehoefte van een leerling. o De docenten kunnen omgaan met de meest voorkomende leer-, gedrags- en sociaal emotionele problematiek waaronder dyslexie, AD(H)D en autisme. o De docenten zijn in staat om in hun aanpak binnen de klassensituatie zo nodig te differentiëren. - Onderwijsondersteunend personeel: o Het onderwijsondersteunend personeel is in staat om adequaat om te gaan met leerlingen met een ondersteuningsbehoefte.

7 o Het onderwijsondersteunend personeel is op de hoogte van bijzondere ondersteuningsbehoefte van leerlingen t.a.v. de gezondheid als het bijv. epilepsie, diabetes, hemofilie e.d. betreft. - Een leerlingbegeleider,remedial teacher of ambulant begeleider (=onderwijsspecialist): o die op individuele of in groepjes begeleiding kan bieden aan leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. o die docenten kan adviseren bij de aanpak en begeleiding van leerlingen met een ondersteuningsbehoefte en ingezet kan worden voor deskundigheidsbevordering van docenten. o die beschikt over een brede kennis van stoornissen en gedragsproblemen en meedenkt over het ontwikkelingsperspectief voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. o De school heeft sluitende afspraken met de leverancier(s) van ambulante begeleiding en gebruikt ervaringen van ambulante begeleiders voor de ontwikkeling van nieuw beleid. - Een decaan: o die als regisseur optreedt van alle activiteiten ten behoeve van loopbaanoriëntatie en begeleiding van leerlingen. o die als casemanager optreedt als een leerling van de Bossche Vakschool naar een andere reguliere school voor voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs overstapt. o die als casemanager optreedt als een leerling van een andere school voor voortgezet onderwijs tijdens een schooljaar een overstap naar de Bossche Vakschool wil maken. o die als casemanager optreedt bij vroegtijdig schoolverlaters, dit zijn jongeren die zonder startkwalificatie (MBO niveau 2) stoppen met school. - Een zorgcoördinator: o die vaste taken uitvoert en verantwoordelijkheden heeft voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. o die ervoor zorgt dat de continuïteit in de ondersteuning wordt gewaarborgd. o die structureel overleg pleegt met de schoolleiding. o die de onderwijsspecialisten aanstuurt en een samenwerkingsrelatie met hen onderhoudt.

8 o die als regisseur optreedt van alle activiteiten ten behoeve van een goede overgang van een leerling van en naar een andere school, tot en met de plaatsing. - Een teamleider: o die toeziet op het functioneren van het onderwijzend personeel in zijn team. o die overlegt met de zorgcoördinator en de onderwijsspecialisten. o die contacten onderhoudt met ouder(s)/verzorger(s). - Een Zorg en Advies Team met partners uit het Centrum voor Jeugd en Gezin, die: o op afroep beschikbaar zijn voor de school o overleggen met de zorgcoördinator over de te bieden ondersteuning o als multidisciplinair team samenwerken - Magister is het digitale leerlingvolgsysteem waarin een digitaal dossier van de leerling is aangemaakt met informatie over: studieresultaten, testresultaten, verzuim, notities van gesprekken, evt. begeleidings- en/of handelingsplan. - Resultaten van leerlingen worden in Magister ingevoerd volgens het Programma van Afsluiting en Toetsing (PAT) in de onderbouw van de school of Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) in de bovenbouw van de school. - Er vindt een warme overdracht plaats bij leerlingen die van het basisonderwijs naar de Bossche Vakschool komen en leerlingen die van een andere school voor voortgezet onderwijs naar de Bossche Vakschool komen. - Aan het begin van het schooljaar vindt intern een warme overdracht plaats waarbij het dossier van een leerling bij overgang naar de volgende klas door de mentor wordt doorgesproken met de nieuwe mentor. 3. Planmatige aanpak voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte, dat wil zeggen: - Zorgvuldige toelating: o Bij toelating wordt op basis van informatie van het basisonderwijs of van een andere VO-school een zorgvuldige dossieranalyse toegepast en een inventarisatie gemaakt van de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van een leerling. o Bij toelating wordt het toelatingsbeleid van de school nageleefd. Dit is opgenomen in het Ondersteuningsplan. - Ontwikkelingsperspectief: o Voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte zijn ontwikkelingsperspectieven opgesteld, die zijn besproken met de ouders en gecommuniceerd met betrokken docenten.

9 - Leerlingbesprekingen: o Er zijn 3 keer per jaar leerlingbesprekingen met het docententeam, waarin het persoonlijk functioneren van de leerling besproken wordt. o Er zijn 3 keer per jaar rapportbesprekingen met het docententeam, waarin de cijfermatige resultaten van de leerlingen besproken worden. - Afstemming met ouders: o Ouders worden als partner gezien en betrokken bij en geïnformeerd over gedrag, verzuim, bijzonderheden van hun kind en de resultaten van gevolgde trainingen. o Er is 3 keer per jaar ouderspreekuur waarbij de ouder(s)/verzorger(s) evt. samen met de leerling het cijferrapport komen ophalen en in gesprek gaan met de mentor over het onderwijsleerproces van de leerling. - Verlaten van school: o Voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte vindt een warme overdracht plaats met de ontvangende school. - Alle informatie over gedrag, ondersteuningsgegevens en interventies wordt vastgelegd in het leerlingvolgsysteem Magister. 4. Kwaliteitsbewaking op de uitvoering van de ondersteuning: - Afname van Cito toetsen Volgsysteem voortgezet onderwijs in leerjaar om de prestaties van leerlingen op kernvaardigheden te meten. De toetsen zijn instrumenten om de kwaliteit van het onderwijs in kaart te brengen, de prestaties van de leerlingen te volgen en advisering van loopbaanbegeleiding te ondersteunen. - De school heeft het convenant School en Veiligheid getekend in de gemeente s- Hertogenbosch en neemt jaarlijks de digitale leerlingthermometer af om de veiligheid in en rondom de school te monitoren. - Ouders kunnen binnen school participeren in een klankbordgroep met de teamleider om het onderwijs en het welbevinden van de leerlingen te bespreken met de school en mogelijke verbeteropties voor de leerlingen aan te dragen. - De bekwaamheidseisen waaraan een docent moet voldoen, staan in de Wet op de beroepen in het onderwijs (wet BIO). De Bossche Vakschool voert een duidelijk personeelsbeleid om de bekwaamheid van de leraren op peil te houden en verder te ontwikkelen. Hierbij is aandacht voor de kwaliteit van de ondersteuningsstructuur. - Het samenwerkingsverband monitort de uitvoering van de ondersteuning op de Bossche Vakschool. Jaarlijks wordt het schoolondersteuningsprofiel geëvalueerd en waar nodig aangevuld of bijgesteld. De zorgcoördinator maakt een jaarverslag

10 met kwalitatieve en kwantitatieve gegevens over de ondersteuningsstructuur van de school. Tussenarrangement en zware zorg Als een leerling ondanks de bovengenoemde ondersteuning vastloopt op school, wordt een beroep gedaan op de permanente commissie leerlingenzorg (PCL) / advies- en consultatieteam (ACT) van samenwerkingsverband de Meierij. Onderzocht wordt of er dan tijdelijk een tussenarrangement geboden kan worden. Als de leerling niet meer in staat is in het reguliere onderwijs te functioneren wordt onderzocht of een toelaatbaarheidverklaring wordt afgegeven voor het speciaal onderwijs. Dit gebeurt in overleg met de ouders en de school.

Schoolondersteuningsprofiel Bossche Vakschool

Schoolondersteuningsprofiel Bossche Vakschool Schoolondersteuningsprofiel Bossche Vakschool In dit schoolondersteuningsprofiel wordt omschreven welke ondersteuning op de Bossche Vakschool aan leerlingen geboden kan worden. Dit schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Van Maerlant Schooljaar

Schoolondersteuningsprofiel Van Maerlant Schooljaar Schoolondersteuningsprofiel Van Maerlant Schooljaar 2016-2017 In dit schoolondersteuningsprofiel wordt omschreven welke ondersteuning op van Maerlant aan leerlingen geboden kan worden. Dit schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

BASISONDERSTEUNINGSPROFIEL BEGELEIDINGSSCHOOL (REGULIER VOORTGEZET ONDERWIJS)

BASISONDERSTEUNINGSPROFIEL BEGELEIDINGSSCHOOL (REGULIER VOORTGEZET ONDERWIJS) ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE) a. Dialoog over speciale onderwijsbehoeften 1 : Alle docenten binnen de school/afdeling kennen de

Nadere informatie

ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE)

ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE) ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE) a. Dialoog over speciale onderwijsbehoeften 1 : Allen docenten binnen de school/afdeling kennen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Staring College Onderlegger 2. Criteria dialoogschool

Schoolondersteuningsprofiel Staring College Onderlegger 2. Criteria dialoogschool Schoolondersteuningsprofiel Staring College 2015-2019 Onderlegger 2 Criteria dialoogschool ONDERWIJSCONCEPT (DIALOOG OVER LEERLINGEN MET SPECIALE ONDERWIJSBEHOEFTEN, AANPASSINGEN, DIFFERENTIATIE) Staring

Nadere informatie

Checklist onderwijszorgprofielen schooljaar 2011/2012

Checklist onderwijszorgprofielen schooljaar 2011/2012 Checklist onderwijszorgprofielen schooljaar 2011/2012 School Pro de Brug Input verwerkt Begin november 2011 1. Visie en beleid De school heeft een visie op leerlingenzorg uitgewerkt in het schoolzorgplan.

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel Helicon VMBO Den Bosch

Onderwijsondersteuningsprofiel Helicon VMBO Den Bosch Onderwijsondersteuningsprofiel Helicon VMBO Den Bosch In 2011 is het samenwerkingsverband gestart met het opstellen van het onderwijsondersteuningsprofiel. Het samenwerkingsverband heeft bij alle verbonden

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Charles de Foucauld Mavo

Schoolondersteuningsprofiel Charles de Foucauld Mavo Schoolondersteuningsprofiel Charles de Foucauld Mavo Naam school Charles de Foucauld Mavo Adres Lisstraat 13 Telefoon 0181-614583 E-mail info.cf@lmc-vo.nl Website www.cdfmavo.nl Onderwijstypen Mavo Aantal

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van het Willem de Zwijger College

Schoolondersteuningsprofiel van het Willem de Zwijger College Schoolondersteuningsprofiel van het Willem de Zwijger College Het verzorgen van een dekkend aanbod van onderwijsondersteuning in de regio voor alle leerlingen is de kern van Passend Onderwijs. Hierbij

Nadere informatie

Profiel Schoolondersteuning

Profiel Schoolondersteuning De Rijzert School voor Praktijkonderwijs te s-hertogenbosch Profiel Schoolondersteuning 2014 2015 Mei 2014 Voorwoord De Rijzert is een school voor Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is regulier voortgezet

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2015-2016 Naam school PENTA college CSG Godfried Richter Adres Sparregat 1 3181 AZ Rozenburg Telefoon 0181 212693 E-mail gr@penta.nl Website www.gr.penta.nl Onderwijstypen m/h/v;

Nadere informatie

Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt.

Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt. Basisondersteuning Met basisondersteuning in het onderwijs wordt de ondersteuning bedoeld die elke school minimaal biedt. De basisondersteuning is gebaseerd op de volgende bronnen. De afspraken die de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College

Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College Naam school: Kalsbeek College, locatie Bredius Adres: Burg. Van Kempensingel 13, 3443AM Woerden Telefoon: 0348-413120 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: Adres Zinkseweg 2; 3201 KZ Spijkenisse Telefoon 0181 622033 Naam en functie van de invuller Zorgcoördinator Onderwijstypen VMBO (ook met LWOO) op basis, kader en

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Naam school: Praktijkcollege De Schakel Adres: Sterrenpad 2 2023 BV Haarlem Telefoon: 023-5316470 Naam en functie van de invuller: Tetske Dammers, zorgcoördinator Onderwijstypen:

Nadere informatie

Afspraken over de basisondersteuning

Afspraken over de basisondersteuning Bijlage 2 Afspraken over de basisondersteuning Deze bijlage beschrijft de afspraken over de basisondersteuning. Deze worden structureel bijgesteld, als onderdeel van de beleids- en kwaliteitscyclus van

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Frater van Gemertschool volgens format Portvolio januari 2016

Schoolondersteuningsprofiel Frater van Gemertschool volgens format Portvolio januari 2016 Schoolondersteuningsprofiel Frater van Gemertschool volgens format Portvolio januari 2016 1. Algemeen 1.1 Schoolprofiel De Frater van Gemertschool heeft een bijzondere functie in het onderwijsaanbod in

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort

Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort Ondersteuningsprofiel Wim Gertenbach College Zandvoort Naam school: Wim Gertenbach College Adres: Zandvoortselaan 19A Telefoon: 0235713782 Onderwijstypen: mavo, onderbouw havo leerwegondersteuning Aantal

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede

Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede Schoolondersteuningsprofiel CBS de ster Harkstede VGPONN- SWV PO 20.01 1 Inhoudsopgave Inleiding pag 3 Schoolgegevens pag 4 Ondersteuning pag 5 Basisondersteuning pag 5 Extra ondersteuning pag 6 Zorg voor

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College

Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College Ondersteuningsprofiel locatie Bredius Kalsbeek College Naam school: Kalsbeek College, locatie Bredius Adres: Burg. Van Kempensingel 13, 3443AM Woerden Telefoon: 0348-413120 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

S a m e n w e r k i n g s v e r b a n d v o-vso Oost-IJsselmonde / West-Alblasserwaard

S a m e n w e r k i n g s v e r b a n d v o-vso Oost-IJsselmonde / West-Alblasserwaard S a m e n w e r k i n g s v e r b a n d v o-vso Oost-IJsselmonde / West-Alblasserwaard Schoolondersteuningsprofiel van het Willem de Zwijger College Het verzorgen van een dekkend aanbod van onderwijsondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard AW Waalwijk

Schoolondersteuningsprofiel Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard AW Waalwijk Schoolondersteuningsprofiel 2017-2021 Willem van Oranje College Waalwijk De Gaard 4 5146 AW Waalwijk september 2017 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 1 Algemeen 3 1.1 Schoolprofiel 1.2 Onderwijsaanbod 1.3

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Naam school: Haemstede Barger Adres: Koediefslaan 73 Telefoon: 023-5282380 Naam en functie van de invuller: Onderwijstypen:

Nadere informatie

DE BASISONDERSTEUNING

DE BASISONDERSTEUNING DE BASISONDERSTEUNING In het Samenwerkingsverband VO Deventer wordt verstaan onder basisondersteuning: 1. geheel van preventieve en licht curatieve interventies 2. die binnen de ondersteuningsstructuur

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Naam school: Paulus Mavo vmbo Adres: Junoplantsoen 58, 2024 RS Haarlem Telefoon: 023-5270454 Naam en functie van de

Nadere informatie

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011)

Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Bijlage 6 Visie op (basis)ondersteuning van de scholen van RegSam (versie: sept. 2011) Uitgangspunten bij de visie op ondersteuning van het samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Zoetermeer

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid Kennemerland Naam school: Lyceum Sancta Maria Adres: Van Limburg Stirumstraat 4 Telefoon:5316040 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

Basisondersteuning op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland

Basisondersteuning op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland Basisondersteuning op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland Inleiding De kern van het nieuwe onderwijsstelsel Passend Onderwijs is het verzorgen van een compleet aanbod van onderwijsondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school: PENTA college CSG Scala Scala Rietvelden (mavo/havo) Adres J.A. Heijwegenlaan 2 Telefoon 0181-616722 E-mail scala.rv@penta.nl Website www.scala.rv.penta.nl Aantal

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom 15 november 2011

Informatieavond. Welkom 15 november 2011 Welkom Informatieavond Welkom 15 november 2011 Aloysius/ De Roosten Scholengroep Het Plein Sint-Joriscollege Antoon Schellenscollege De Burgh Praktijkschool Eindhoven Pleinschool Helder Missie Leerlingen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel PENTA college CSG Scala Rietvelden

Schoolondersteuningsprofiel PENTA college CSG Scala Rietvelden Schoolondersteuningsprofiel PENTA college CSG Scala Rietvelden Naam school: PENTA college CSG Scala Rietvelden Adres J.A. Heijwegenlaan 2 Telefoon 0181-616722 E-mail scala.rv@penta.nl Website www.scala.rv.penta.nl

Nadere informatie

ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Naam school: Duin en Kruidberg Mavo Adres: Nicolaas Beetslaan 3, 1985HH Driehuis Telefoon: 0255 510526 Naam en functie

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid Kennemerland Naam school: Kennemerlyceum Adres: Adriaan Stoopplein 7 Overveen Telefoon: 023 5221060 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg

Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg Ondersteuningsprofiel van Lyceum Ypenburg Inhoud 1. Ondersteuningsaanbod... 2 a. Basisondersteuning:... 2 b. Extra ondersteuning... 6 c. Grenzen aan de ondersteuning... 7 20140825 ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring (20KY00) School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring 20KY Directeur

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de school voor praktijkonderwijs Oost ter Hout

Ondersteuningsprofiel van de school voor praktijkonderwijs Oost ter Hout Ondersteuningsprofiel van de school voor praktijkonderwijs Oost ter Hout deel uitmakend van het Samenwerkingsverband VO Zuid- Kennemerland Naam school: Oost ter Hout Adres: Oosterhoutlaan 19 2012 RA Haarlem

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4 Locatie Linnaeushof:...

Nadere informatie

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE

ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE ZORGPLAN MAVO TRIVIUM COLLEGE 2017-2019 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0

CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 CSG LIUDGER Ondersteuningsplan 2014-2015 0 Voorwoord CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Bestaande uit praktijkonderwijs, vmbo (inclusief lwoo), mavo,

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2017-2021 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Perzikstraat 7 4261 KC Wijk en Aalburg September 2017 2 Inhoud 1. Algemeen... 5 1.1 Schoolprofiel... 5 1.2 Onderwijsaanbod...

Nadere informatie

De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie:

De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie: CSG LIUDGER DE RING ONDERSTEUNINGSPLAN 2014 Voorwoord De doelen van het onderwijs op locatie De Ring zijn gebaseerd op vier kernwaarden vanuit de missie: Veiligheid, Respect, Betrokkenheid en Ontplooiing

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel 2018 Onderwijs Op De Regenboog werken we in iedere groep op verschillende niveaus door te differentiëren in tempo, instructie, hoeveelheid en moeilijkheidsgraad. Daarbij blijven

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsplan formele versie met nadruk op communicatie

Onderwijsondersteuningsplan formele versie met nadruk op communicatie Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Onderwijsondersteuningsplan 2018-2020 formele versie met nadruk op communicatie Datum instemming directie 2 juli 2018 Datum instemming MR 20

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van het Gymnasium Haganum

Ondersteuningsprofiel van het Gymnasium Haganum Ondersteuningsprofiel van het Gymnasium Haganum Inhoud 1. Algemene gegevens:... 2 2. Ondersteuningsaanbod... 2 a. ooraf:... 2 b. De basisondersteuning:... 3 c. Extra ondersteuning... 8 d. Grenzen aan de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid Kennemerland Naam school: Montessori College Aerdenhout Adres: Boekenroodeweg 5 Telefoon: 0235246246 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPLAN MAERLANT-LYCEUM

ONDERSTEUNINGSPLAN MAERLANT-LYCEUM ONDERSTEUNINGSPLAN MAERLANT-LYCEUM In het kader van de Wet Passend Onderwijs Per 01-08-2014 ONDERSTEUNINGSPROFIEL MAERLANT-LYCEUM A. DE BASISZORG B. STANDAARD 1 DE SCHOOL NEEMT LEERLINGEN ZORGVULDIG AAN

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Schalm (18ZU00) De Schalm 18ZU00 Directeur Hiske de Koning Adres Katendrechtsestraat 61 3072 NS ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. 7 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning 7

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2016-2018 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Charlois (18OR00) Charlois 18OR00 Directeur Lydia van den Hoonaard Adres Clemensstraat 117 3082 CE ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Definitieve versie februari 2015

Definitieve versie februari 2015 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Steven Stemerding Algemene gegevens School Steven Stemerding BRIN 12GJ Directeur Marloes Snel Adres Slingeplein 10 Telefoon 010-4808635 E-mail Bestuur Basisondersteuning

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Naam school Obs De Spil Brinnummer 13 SK Adres Slochterdiep 5 A Bestuursnummer 41779 Woonplaats Lageland Naam directeur R. Wouda Telefoon 0598-416215 E-mail directeur mailbo@obsdespil.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Inleiding 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. Wat kan de 6 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning

Nadere informatie

CDBS Ichthus Baflo 1

CDBS Ichthus Baflo 1 CDBS Ichthus Baflo 1 Vastgesteld op: 26-09-2017 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Algemene gegevens van de school 4 2. Missie en Visie van de school 4 3. Basis- en extra ondersteuning binnen (naam bestuur)

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs Sonnevanck (20RD00) Directeur Martine - Remijn Adres Zwartewaalstraat 38 3081

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2016-2017 Algemeen Inleiding Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.02. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten zorgen we

Nadere informatie

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School

Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Naam School Algemene gegevens School Cbs. Het Middelpunt BRIN 09YO Directeur Dhr. J. Oudshoorn Adres Cromme Meth 70, 3191 TG Hoogvliet Telefoon 010-4168762 E-mail

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL MARITIEME ACADEMIE HARLINGEN

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL MARITIEME ACADEMIE HARLINGEN SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL MARITIEME ACADEMIE HARLINGEN INHOUDSOPGAVE 1. De doelgroep van onze / locatie 2. Organisatie onderwijsondersteuning 3. Interne ondersteuning 4. Ondersteuningsbehoefte en niveaus

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College

School Ondersteuningsprofiel versie Pieter Nieuwland College School Ondersteuningsprofiel 2014 2018 versie 2016 Pieter Nieuwland College Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie... 3 1.1 Contactgegevens... 3 School... 3 Bestuur... 3 Schoolgrootte... 4

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden. Schoolondersteuningsprofielen 2018

Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden. Schoolondersteuningsprofielen 2018 Schoolondersteuningsprofiel Prof. Dr. Leo Kanner College Leiden Schoolondersteuningsprofielen 2018 SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Dit is het schoolondersteuningsprofiel (of schoolprofiel) van Prof. Dr. Leo

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Naam school: Sterren College Haarlem Adres: Badmintonpad 15 te Haarlem Telefoon: 023 5415100 Naam en functie van de

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Basisschool over De Slinge (18QZ00) BS over De Slinge 18QZ00 Directeur Ruud van Orsouw Adres Krabbendijkestraat 243-245

Nadere informatie

CSG LIUDGER, Splitting. Ondersteuningsplan

CSG LIUDGER, Splitting. Ondersteuningsplan 1 CSG LIUDGER, Splitting Ondersteuningsplan 2016-2017 Voorwoord CSG Liudger is een brede, christelijke scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Bestaande uit praktijkonderwijs, vmbo (inclusief

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Openbare Montessori Basisschool Tuinstad Schiebroek/ Ter Bregge (17FY00) Algemene gegevens School BRIN Tuinstad Schiebroek 17FY00 Directeur René

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Mare (18SV00) De Mare 18SV00 Directeur Reinder. Eggens Adres Grift 50 3075 SB ROTTERDAM Telefoon 0102917514 E-mail

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE...5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...8

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid Kennemerland Naam school: Schoter Scholengemeenschap Adres: Sportweg 9 Telefoon:023 5258491 Naam en functie van de invuller: Pip

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Basisschool Het Prisma (19DN00) Bs Het Prisma 19DN00 Directeur Henk van Dijk Adres Nieuwe Wetering 251 3194 TB HOOGVLIET

Nadere informatie

HET ONDERSTEUNINGSPROFIEL VAN ATHENEUM COLLEGE HAGEVELD

HET ONDERSTEUNINGSPROFIEL VAN ATHENEUM COLLEGE HAGEVELD HET ONDERSTEUNINGSPROFIEL VAN ATHENEUM COLLEGE HAGEVELD De havo- en vwo-scholen bieden, vanuit de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van de leerling gezien, intern of in samenwerking met ketenpartners,

Nadere informatie

Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland

Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland Basisondersteuning Samenwerkingsverband Stromenland Inleiding Binnen het samenwerkingsverband Stromenland is met diverse gremia gezamenlijk gekomen tot deze notitie basisondersteuning. De procesgang is

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN SBO Hoogvliet (21HJ00) SBO Hoogvliet 21HJ Directeur Renée Spetter Adres Cloese 10 3191 ED HOOGVLIET ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege.

Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege. 1. Algemene gegevens Maris College Belgisch Park Contactgegevens Adres: Nieuwe Duinweg 10 Postcode: 2587 AC Telefoon: 070 3227078 Website: www.mariscollege.nl mail: Belgischpark@mariscollege.nl Onderwijsvisie/concept

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel samenwerkingsverband primair onderwijs Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. 4 2. Missie en Visie 4 3. ondersteuning 5 4. 7 4.1 Regionale afspraken minimaal te bieden ondersteuning 7

Nadere informatie

Cornelis Haak School

Cornelis Haak School 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Cornelis Haak School Algemene gegevens School Cornelis Haak School BRIN 11BY Directeur J. Ligthart Locatieleider R. Liefhebber Adres Algiersstraat 6, 3067 MZ

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Kalsbeek College (locatie Schilderspark), onderdeel van het samenwerkingsverband VO Regio Utrecht West

Ondersteuningsprofiel Kalsbeek College (locatie Schilderspark), onderdeel van het samenwerkingsverband VO Regio Utrecht West Ondersteuningsprofiel Kalsbeek College (locatie Schilderspark), onderdeel van het samenwerkingsverband VO Regio Utrecht West Naam school: Kalsbeek College, locatie Schilderspark Adres: Jozef Israëlslaan

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Naam school : Kennemer Lyceum Adres : Adriaan Stoopplein 7 2051 KA Overveen Telefoon : 023-5221060 Ingevuld door:

Nadere informatie

CBS De Ark. Onderwijs Ondersteuningsprofiel

CBS De Ark. Onderwijs Ondersteuningsprofiel Onderwijs Ondersteuningsprofiel CBS De Ark 1. Naam en adres CBS De Ark Acaciahage 17 19 9501 WD Stadskanaal Tel: 0599-614924 email: de-ark@picto.nl www.cbsdeark.picto.nl 2. Denominatie Wij zijn een open

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Samsam (18ZH00) Samsam 18ZH00 Directeur Wendy Koopmans Adres Moliereweg 629 3076 GE ROTTERDAM Telefoon 0104190565

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Naam school: Haemstede-Barger Mavo (HBM) Adres: Koediefslaan 73, 2101 BT Heemstede Telefoon: 023-5282380 Naam en functie van de invuller: Sophie Rappange, zorgcoördinator/ orthopedagoog

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Naam school: Het Schoter Adres: Sportweg 9, 2024 CN Haarlem Telefoon: 023 525 84 91 Naam en functie van de invuller: Mardike de Goede, plv. rector Onderwijstypen: vmbo-tl, havo,

Nadere informatie

Minister Marga Klompéschool

Minister Marga Klompéschool 1 Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Minister Marga Klompéschool Algemene gegevens School Minister Marga Klompéschool BRIN 17RX Directeur R. van der Veer Adres Robert Kochplaats 346-348 Telefoon

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Blyvliet (18WG00) Blyvliet 18WG00 Directeur Marjan. Dekker Adres Hillevliet 96 3074 KD ROTTERDAM Telefoon 0104849228

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Rudolf Steiner College Haarlem

Ondersteuningsprofiel Rudolf Steiner College Haarlem Ondersteuningsprofiel Rudolf Steiner College Haarlem Adres: Engelandlaan 2 Telefoon: 023-5361378 Naam en functie van de invuller: Renate Belgers, Zorgcoördinator Onderwijstypen: vwo/havo/mavo (+ lwoo)

Nadere informatie

1. Inleiding. Zorgplan 2015-2019 Pagina 1

1. Inleiding. Zorgplan 2015-2019 Pagina 1 ZORGPLAN 2015-2019 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Passend Onderwijs... 2 a. Algemeen... 2 b. Samenwerkingsverband... 3 c. Basiszorg en zorgprofiel... 3 d. Toelatingscriteria... 4 3. Zorg in de klas... 5

Nadere informatie

Format ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland versie 150513

Format ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland versie 150513 Format ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid-Kennemerland versie 150513 Naam school: Mendelcollege Adres: Pim Mulierlaan 2 Telefoon: 023 5258421 Naam en functie van de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland

Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid- Kennemerland Ondersteuningsprofiel op de scholen van het samenwerkingsverband vo Zuid Kennemerland Naam school: HartenlustMavo Adres: Vijverweg 31, 2061 GT BLOEMENDAAL Telefoon: 0235251702 Naam en functie van de invuller:

Nadere informatie

Kleine school met eigen karakter

Kleine school met eigen karakter Kleine school met eigen karakter Aloysius/ De Roosten Scholengroep Het Plein Sint-Joriscollege Antoon Schellenscollege Vakcollege Eindhoven Praktijkschool Eindhoven Pleinschool Helder Missie Leerlingen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Metameer

Schoolondersteuningsprofiel Metameer Schoolondersteuningsprofiel 2018-2019 Metameer Volgnummer 135 Datum behandeling DO 17 april 2018 / 29 mei 2018 Datum RvT n.v.t. Datum vaststelling bestuur 17 april 2018 / 29 mei 2018 Datum naar MR 25 april

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Notenkraker (19DQ00) De Notenkraker 19DQ00 Directeur Jan. Trommel Adres Othelloweg 8 3194 GS HOOGVLIET ROTTERDAM

Nadere informatie

Borgshof CS Farmsum

Borgshof CS Farmsum Borgshof 20 9936 CS Farmsum 0596-614118 1 Vastgesteld op: datum Inhoudsopgave Pagina Inleiding x 1. Algemene gegevens van de school x 2. Missie en Visie van de school x 3. Basis- en extra ondersteuning

Nadere informatie

Samen voor kinderen 20-2-2014. Agenda. Ondersteuningsplan SWV PO 30 07. Wat betekent Passend Onderwijs voor mij? 1. Passend Onderwijs algemeen

Samen voor kinderen 20-2-2014. Agenda. Ondersteuningsplan SWV PO 30 07. Wat betekent Passend Onderwijs voor mij? 1. Passend Onderwijs algemeen Wat betekent Passend Onderwijs voor mij? Samen op weg... Agenda 1. Passend Onderwijs algemeen Ouders School 2. Onderwijs in Best 3. Onderwijs op deze school Kind 4. Gedeelde verantwoordelijkheid Passend

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2016-2017 Algemeen Inleiding Onze school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO 20.02. Samen met alle scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs in de gemeenten zorgen we

Nadere informatie

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE

ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE ZORGPLAN VMBO TRIVIUMCOLLEGE 2018-2020 INLEIDING Het Trivium College heeft drie locaties: VMBO Trivium College, basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met de richtingen: Economie & Ondernemen Dienstverlening

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Pax Christi College Druten

Schoolondersteuningsprofiel Pax Christi College Druten Schoolondersteuningsprofiel Pax Christi College Druten 1 Korte beschrijving Pax Christi College Druten April 2019 Pax is een brede scholengemeenschap, bestaande uit de volgende drie locaties: Pax vmbo,

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel. Januari 2015

Ondersteuningsprofiel. Januari 2015 Januari 2015 Algemeen Inleiding CSG Winsum is een kleine vestiging voor vmbo-tl en havo. Onze school heeft ongeveer 300 leerlingen. In het eerste jaar (brugjaar) krijgen alle leerlingen dezelfde leerstof.

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. Ondersteuningsprofiel van Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Schoolondersteuningsprofiel. Ondersteuningsprofiel van Christelijk Gymnasium Sorghvliet Schoolondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van Christelijk Gymnasium Sorghvliet Inhoud 1. Algemene gegevens:... 2 2. Ondersteuningsaanbod... 2 a. Vooraf:... 2 b. De basisondersteuning:... 3 c. Extra

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel Van Haestrechtcollege

Schoolondersteuningsprofiel Van Haestrechtcollege Schoolondersteuningsprofiel Van Haestrechtcollege 2017-2021 Van Haestrechtcollege Vossenbergselaan 8 5171 CC Kaatsheuvel www.vanhaestrechtcollege.nl September 2017 1. Algemeen 1.1 Schoolprofiel Het Van

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal tel. 0318-508510 e-mail. De bron@shsveenendaal.nl PASSEND ONDERWIJS - Elke school zorgplicht?! Met het ingaan van de Wet

Nadere informatie