E Pallasbaan BP Franeker KvK Iban NL71RABO Verzuim & re-integratie diensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E mail@dehaancoaching.net Pallasbaan 15 WWW.dhcwerkt.nl 8802 BP Franeker KvK 01110756 0000 Iban NL71RABO0115858652. Verzuim & re-integratie diensten"

Transcriptie

1 Verzuim & re-integratie diensten

2 Arbeidsdeskundige Expert Wat is een arbeidsdeskundige? Arbeidsdeskundigen zijn specialisten in de 3 hoek Mens Werk en Inkomen. Zij zorgen voor een onafhankelijke, professionele weging van belasting en belastbaarheid. Arbeidsdeskundigen richten zich op werkhervatting en op werkplezier dat onderscheidt hun van de medische beroepen. Ze focussen op mogelijkheden van de betrokkene en denken in kansen en creatieve oplossingen. Door inschakeling van een arbeidsdeskundige wordt een onafhankelijke blik op de mogelijkheden van mensen met beperkingen gewaarborgd. Arbeidsdeskundigen kunnen werkgevers tevens wijzen op de juiste tools en interventies. De arbeidsdeskundige legt verbinding tussen mens,werk en inkomen: de werkende met beperkingen, de werkgever en waar nodig met de uitkeringsinstantie en andere belanghebbenden. Maatwerk en passend werk zijn de basis onder het arbeidsdeskundige vak. De arbeidsdeskundige kan. arbeidsvermogen en verdiencapaciteit bepalen Onder de nieuwe wetgeving de Participatiewet zal door veel mensen die een uitkering aanvagen en werk zoeken moeten worden beoordeeld wat hun arbeidsvermogen en verdiencapaciteit is. Het bepalen hiervan dient altijd objectief te gebeuren door een specialist, zoals bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige.

3 De arbeidsdeskundige zorgt. voor de juiste match tussen mens en werk Het invullen van extra banen lukt alleen als werkgevers een passend aanbod krijgen van arbeidsgehandicapte werkzoekenden, inclusief een beeld van wat deze potentiële werknemers kunnen en hoe in hun bedrijf werk geschikt is te maken. Arbeidsdeskundigen hebben de kennis, ervaring, opleiding en gevalideerde instrumenten en methodieken om: Vast te stellen of bepaalde arbeid passend is; Te adviseren hoe bepaalde arbeid passend te maken is; Te bepalen of er ander passend werk binnen een organisatie is; Te bepalen welk soort werk past bij een klant met beperkingen als gevolg van ziekte of gebrek. Dat is de toegevoegde waarde van arbeidsdeskundigen in de samenwerking met HRM, MT, intercedenten, re-integratie bedrijven, arbodiensten, casemanagers, klantmanagers en werkcoaches. Arbeidsdeskundigen maken een multifactoriele analyse van de participatiemogelijkheden van een mens met beperkingen. Door de afweging van belasting en belastbaarheid kunnen arbeidsmogelijkheden en het arbeidsvermogen worden vast gesteld en wordt duidelijk waar een knelpunt of belemmering zit. De arbeidsdeskundige kan adviseren hoe die kunnen worden weggenomen en hoe je door aanpassing van het werk uitval kan voorkomen.

4 De arbeidsdeskundige als. bedrijfsadviseur Duurzame Inzetbaarheid Belasting en belastbaarheid in perspectief met inkomen,wet en regelgeving zijn de kernbegrippen van het werk van de arbeidsdeskundige die opereert in de driehoek mens-werk-inkomen. Hij is de specialist bij uitstek om organisaties te adviseren op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Meer dan welke andere professional is de arbeidsdeskundige in staat om alle elementen bij de beoordeling te betrekken. De arbeidsdeskundige heeft een helicopterview en een gedetailleerde kijk op de zaak. De arbeidsdeskundige is in staat om met alle belanghebbenden op hun niveau te communiceren. Onze arbeidsdeskundigen werken vanuit de visie van het Huis van werkvermogen en kijken naar zaken als; Gezondheid & energie Vakkennis & vaardigheden Motivatie & betrokkenheid Werk & privé balans Mantelzorg Financiële situatie Reorganisatie/werksfeer Vitaliteit Veranderingsbereidheid Mobiliteit Werkplezier en zullen daar adviezen over geven.

5 De arbeidsdeskundige experts van DHC. zijn lid van de beroepsvereniging NVVA, die zich richt op de professionalisering, ontwikkeling en profilering van de arbeidsdeskundigen. zijn geregistreerde arbeidsdeskundigen bij Stichting Register Arbeidsdeskundigen. laten zich certificeren bij HSKO. WANNEER schakelt u een arbeidsdeskundige in? Bij een of meer vragen over: de passendheid van werkzaamheden; de geschiktheid voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden mogelijke verbetering van het arbeidsvermogen door aanpassingen en/of voorzieningen op de werkplek de vaststelling van loonwaarde van arbeid de vaststelling van verdienvermogen/mate van arbeidsongeschiktheid de inzet van het juiste re-integratietraject arbeids(on)geschiktheid de uitvoering van de wet verbetering poortwachter regelingen en subsidiemogelijkheden Duurzame inzetbaarheid. Wat KAN een arbeidsdeskundige? De kerncompetenties van de arbeidsdeskundige: Probleemanalyse Samenwerken Besluitvaardigheid Organiseren van het eigen werk Ondernemerschap Communicatie mondeling en schriftelijk Klantgericht handelen Ethische & integer handelen

6 RESULTAAT arbeidsdeskundige inzet: Postadres Langer, gezonder,anders werken Kleine interventies, groot verschil Minder verzuim Meer rendement uit de individuele medewerker Verhoogt betrokkenheid & mobiliteit Groei en ontwikkeling van organisatie en medewerker Meer output & hogere productiviteit Schadelast beperking De arbeidsdeskundige kent diverse rollen: Generalist Specialist Netwerker Sociaal raadsman Doener Intermediair Entrepreneur Communicatie Coach Trainer Beoordelaar HR specialist De arbeidsdeskundige is de specialist daar de (functie)belasting en belastbaarheid van een persoon met elkaar te vergelijken daar waar sprake is van mogelijk verminderde inzet ten gevolge van ziekte of gebrek. Meer informatie Contactpersoon voor het inschakelen van onze arbeidsdeskundigen: Maaike de Haan eigenaar DHC arbeidsdeskundige & bedrijfsadviseur duurzame inzetbaarheid

7 Diensten van DHC Postadres Arbeidsdeskundige diensten DHC U kunt onze arbeidsdeskundige op uur basis inhuren of productbasis voor o.a. de volgende adviezen:! arbeidsdeskundige expert in uw bedrijf (dagdelen)! 1e spoor onderzoek (geschikt eigen werk of ander werk?)! 2e spoor traject (re-integratie)! 3 e spoor traject WGA! Verzuim dossiers check! Re-integratie advies! Werkplek onderzoek/loonwaarde onderzoek! WIA consult Re-integratie diensten DHC Géén enkele mogelijkheid meer voor een werknemer binnen uw organisatie? DHC helpt uw werknemer graag verder in haar toekomst! Wij zijn specialist in het adviseren en begeleiden van werkgever en werknemer gedurende een re-integratie- en outplacementtraject tweede spoor. Wij denken in kansen & mogelijkheden. Uniek is het feit dat we met de vragenlijsten van TNO & Breinvoorkeuren werken, waardoor we al snel een nieuwe passende toekomst in beeld krijgen. Daarnaast zijn wij officieel partner van het Nationaal inzetbaarheidsplan. We bieden op een efficiënte manier persoonlijke ondersteuning doordat we werken met een landelijk netwerk van interim specialisten. We maken optimaal gebruik van de sociale media om alles eruit te halen wat er in zit. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: schadelastbeperking voor werkgever én werknemer.

8 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO DHC verzuim dossiers check Het is zaak om langlopende verzuimdossiers tijdig te laten beoordelen door een expert. Zijn dossiers eenmaal overgenomen door het UWV, dan heb je als werkgever namelijk geen invloed meer op de schadelast, terwijl de premies wél stijgen. Met onze dossier check signaleren we de risico s vroegtijdig en geven we advies hoe deze te repareren en te voorkomen. We lopen een aantal (langdurig) verzuimdossiers na met focus op schadelastbeperking, zowel op proces als inhoud (niet medisch). Onze arbeidsdeskundigen kijken naar de opbouw van de dossiers en toetsen die aan de criteria van UWV en verzekeraar. Zo repareer je tijdig mogelijke gaten en voorkom je claims en helpen wij je om nieuwe impulsen te geven aan langdurige re-integratietrajecten. Onze arbeidsdeskundige komt een dagdeel bij u langs voor de uitgebreide dossiercheck. Voordelen Vastgelopen re-integratie- trajecten komen weer in beweging door een frisse kijk op langlopende dossiers. Terugdringing schadelast Een kritische beoordeling van inhoud en proces voorkomt loonsancties en het verkort de loondoorbetalingsverplichting. Gemiste kansen op financieel voordeel (zoals dubbeling van kosten) worden zicht- baar en gerepareerd.

9 2e spoor traject/ Outplacement Zeker aan het werk Wat mag je van DHC verwachten in een 2e spoor traject?! Arbeidsdeskundige adviezen mbt belasting & belastbaarheid nieuwe functie & taken! Adviezen mbt ergonomische aanpassingen! Coaching ten behoeve van ondersteuning tijdens het re-integreren in nieuwe functie met nieuwe taken & vaardigheden dit dmv: - Face to face gesprekken - E-coaching - Telefonische gesprekken! Communicatie met werkgever en arbodienst waar nodig! Evaluatie gesprekken met werkgever! Bewaken Wet verbetering poortwachter! Rapporteren aan partijen! Breinvoorkeuren vragenlijst + rapport! 2 wekelijks huisbezoeken! Wij zoeken een werkervaringsplek Daarnaast maken wij gebruik van het portal van het Nationaal Inzetbaarheidsplan en haar instrumenten. Hierdoor heeft de klant voortdurend inzicht in zijn traject en zijn vorderingen. Wij meten het effect van de inspanningen van de klant. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:! Belasting versus belastbaarheid! Accepteren huidige situatie! Nieuwe vaardigheden & taken in nieuwe functie! Worklifebalance! Mindset, houding/gedrag in nieuwe functie! Inzicht in energie gevers & nemers in nieuwe functie in combinatie met thuis! Ondernemersvaardigheden/Ondernemerschap Doel: Doel is uitstroom in nieuwe passende functie en/of ondernemerschap

10 Outplacement Ook behoort een outplacement traject tot de mogelijkheden. Het grote verschil is dat er dan bij aanvang van het traject al een vaststellingsovereenkomst is gesloten tussen werknemer & werkgever.

11 Outplacement/reintegratie DHC Zeker aan het werk! Postadres Het mooiste dat je kunt worden is JEZELF Visie zonder actie is een Dag Droom Actie zonder Visie is een Nachtmerrie Werk is belangrijke factor in ons dagelijks bestaan. Doen waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt en waardoor je veel plezier beleeft in je leven. Misschien heb je op dit moment geen werk of ziet het ernaar uit dat je binnenkort je baan gaat verliezen. Je hebt vast en zeker al de volgende zaken overdacht wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Je weet 1 ding heel zeker: je wilt zeker aan het werk in een leuke passende baan. DHC helpt jou graag op weg naar een leuke passende baan. Zeker aan het werk! Zeker aan het werk! Is een compleet stappenplan gericht om jou aan je volgende baan te helpen. Tijdens de intake maken we samen een inventarisatie van jouw behoeften en zullen we een succesplan opstellen. In het programma Zeker aan het werk!, werk je samen met de experts van DHC met diverse instrumenten die aansluiten op jouw behoeften. De gesprekken zullen zowel in workshop vorm danwel in individuele gesprekken plaats vinden. Doel van het traject is om jouw talenten en mogelijkheden zichtbaar te maken, zodat je zeker aan het werk komt. Je krijgt diverse gereedschappen aangereikt zoals; Breinvoorkeuren rapport TNO vragenlijsten Sociale media training Sollicitatie materialen Imago advies Personal Branding Daarnaast is er aandacht voor: Worklifebalance Tegenslagen Accepteren van de huidige situatie Empowerment Succesvol netwerken

12 If you want something you ve never had before, you ve got to do something you ve never done before Bovendien kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van de DHC experts. Zij komen allen uit de regio en hebben maar 1 doel, samen met jou Zeker aan het werk! Actief van Start Je traject start met een persoonlijk intake gesprek inclusief Breinvoorkeurenrapport: Voor de intake krijg jij via de een inlogcode voor de breinvoorkeuren vragenlijst. Deze vragenlijst kun je online invullen. Je ontvangt voor het intake gesprek een persoonlijk Breinvoorkeurenrapport. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf, je werkstijl, passie, breinvoorkeur en communicatiestijl. Tijdens de intake nemen we uitgebreid het breinvoorkeuren rapport met je door en kun je al je vragen stellen. Vervolgens maken we tijdens het intake gesprek samen een Succesplan voor het Zeker aan het werk traject. Iedere kandidaat die voor een intake komt krijgt een persoonlijk Breinvoorkeuren rapport mee naar huis! Stappenplan Outplacement Zeker aan het werk! 1 Zeker van je doel(en) en van je plan (succesplan) 2 Zeker van je talenten & passie 3 Zeker van je behoefte 4 Zeker van je indruk 5 Zeker van je succes 6 Zeker van je toekomst

13 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO e spoor traject WGA/Ziektewet Activeren van Arbeidsongeschikten met inzicht in je brein Uw werknemer is langdurig ziek. Na 2 jaar loondoorbetaling- en Poortwachter verplichtingen volgt vaak een WIA beoordeling bij het UWV. Als blijkt dat er sprake is van 35% tot 80% arbeidsongeschiktheid, dus uw werknemer heeft nog benutbare mogelijkheden, dan komt de werknemer in eerste instantie in aanmerking voor een tijdelijke loongerelateerde WGA uitkering. Als de werkgever niet via het UWV verzekerd is voor de WGA en dus eigenrisicodrager is, blijft de werkgever verantwoordelijk voor de reintegratie van de werknemer voor de duur van maximaal 10 jaar. Voor het begeleiden van de werknemer naar passend werk kan een traject worden gestart, een zogenoemd 3e spoor traject. DHC heeft ruime ervaring met de begeleiding van mensen vanuit een uitkeringssituatie en biedt een individueel traject, gericht op het benutten van de beschikbare mogelijkheden en motivatie van de werknemer zelf. DHC gebruikt hiervoor Breinvoorkeuren NBI en de DIX (inclusief WAI).

14 Samen met u en uw werknemer stellen onze experts een re-integratieplan op gericht op werkhervatting binnen de mogelijkheden van de werknemer, dan wel het benutten van tenminste 50% van de restverdiencapaciteit. Indien gewenst betrekken wij hierbij ook uw WGA verzekeraar. Hiermee kunt u en met name ook uw werknemer de negatieve gevolgen van de arbeidsongeschiktheid sterk beperken. Doel Het doel van een 3 e spoor re-integratie traject is passend werk vinden waarbij duurzame inzetbaarheid voorop staat. Het is van belang dat een medewerker zelf de regie neemt en inzicht krijgt in zijn belastbaarheid en talenten. Een succesvolle plaatsing heeft voor beide partijen vele voordelen. De experts van DHC zetten zich maximaal in om bij de (ex) werknemer het beste uit zichzelf te halen en de schadelast voor de werkgever te beperken en daarmee de kosten te reduceren. Relevante informatie over re-integratie, organisatie en functie(s) kan opgevraagd worden.

15 De instrumenten waarmee DHC werkt De duurzame Inzetbaarheid Index (DIX) is ontwikkeld door TNO en WerkvanNu, het is een persoonlijke inzetbaarheidsscan, die verder gaat dan diagnostiek en meten van risico s, maar meet naast het werkvermogen ook gezondheid, fitheid, veerkracht, talentontwikkeling, vakkennis, beroepskeuze, baanbetrokkenheid, werkprivé -balans, arbeidsplezier en arbeidsprestaties. Het systeem biedt medewerkers direct een oplossingsrichting om de inzetbaarheid te bevorderen. Op gezondheidsniveau zijn er verschillende interventies voor handen. De DIX is ook goed te gebruiken om de ontwikkelingsmogelijkheden van uw medewerkers in kaart te brengen, prima dus als basis voor uw ontwikkelingsgesprekken. Ook bij frequent verzuimers is dit een goed middel om in te zetten. U kunt dan preventief acties nemen. Want uit onderzoek is gebleken dat frequent verzuim vaak leidt tot langdurig verzuim. Uw medewerkers krijgen via een online portal toegang tot hun persoonlijke inzetbaarheidscan (DIX), verdiepende vragenlijsten als gezond leven, gezond werken, loopbaanperspectief en doelstellingen monitor. Medewerkers worden vervolgens gecoached door een externe coach van DHC en maken waar nodig gebruik van interventies. Na 6 maanden volgt een effectmeting om het resultaat van hun inspanningen zichtbaar te maken.

16 Breinvoorkeuren NBI Het onderzoek naar onze hersenen heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Verschillende denkprocessen in het brein blijken in verschillende delen van de hersenen plaats te vinden. En ook blijkt dat sommige mensen een grotere voorkeur hebben voor bepaalde denkprocessen boven andere denkprocessen. We noemen dat Breinvoorkeuren. Je Breinvoorkeuren geven aan op welke manier je het liefst communiceert, relaties aangaat, leiding geeft, besluiten neemt, oplossingen vindt, leert, creatief bent, onderwijst, traint en het ouderschap of de toekomst vorm geeft. Door het invullen van een online vragenlijst wordt duidelijk welk Breinvoorkeurenprofiel je hebt. Door inzicht in uw breinvoorkeuren kunt u antwoorden en oplossingen vinden voor vragen over baankeuze, loopbaan, studiekeuze, leermethode, interactie met anderen, leidinggeven, levensstijl, kortom: persoonlijke effectiviteit. Voordelen Breinvoorkeuren NBI Het is een van de leidende diagnostische instrumenten ter wereld U krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch inzetbaar Het geeft geen oordeel en is dus niet bedreigend Een profiel met niet alleen vier kwadranten maar ook 8 dimensies Het is niet duur Het is bewezen betrouwbaar Het is gebaseerd op de werking van het brein. Breinprofiel Niemand heeft alleen voorkeuren voor denkprocessen in één gedeelte van het brein. Het gaat altijd om een combinatie van verschillende voorkeuren. Daarom is het resultaat van een Breinvoorkeuren NBI -vragenlijst een breinprofiel, waardoor meteen duidelijk is waar u meer voorkeuren heeft en waar minder.

17 Uitvoering Aanmelding Intake Online tools Dix, Wai en Breinvoorkeuren Nieuwe plan van aanpak met arbeidsdeskundige Begeleiding medewerker door onze experts om nieuwe doelen te bereiken waarbij er diverse interventies kunnen worden ingezet opleiding, coaching, fysio etc De uitvoering van de 3 e spoor trajecten wordt gedaan door onze experts die allen een achtergrond hebben als arbeidsdeskundige en/of re-integratie specialist en getraind zijn in onze instrumenten en een motiverende en activerende aanpak hebben. De arbeidsdeskundigen van DHC beoordelen minimaal 2 keer per jaar de mogelijkheden van de (ex) werknemer in een 3 e spoor traject. Bij veranderingen adviseren wij dat de bedrijfsarts of verzekeringsarts opnieuw een fml of een inzetbaarheidsprofiel op gaat stellen en kan er tevens een herbeoordeling door de werkgever worden aangevraagd. Bij het vaststellen van de uitkering en het afgeven van de beschikking is de eerste stap naar duidelijkheid gezet. We beginnen daarom met het controleren van deze beschikking en het bespreken van de consequenties voor werknemer en werkgever. Zie ook onze dienst Dossier check waarbij we in 1 keer alle beschikkingen controleren van uw medewerkers. We gaan samen opnieuw een plan van aanpak opstellen met inzicht in de schadelast, het arbeidsongeschiktheidspercentage en de restverdiencapaciteit. Het plan van aanpak is gericht op het optimaliseren van de benutbare mogelijkheden van de werknemer, bijvoorbeeld door de inzet van interventies. Waar nodig schakelen we daarbij een specialist uit ons netwerk zoals een jobhunter, jobcoach, psycholoog, casemanager, budgetcoach, bedrijfsarts of fysiotherapeut.

18 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO Kernwoorden van ons 3e spoor traject Verzuim reductie Beperken van de schadelast Activering Maximaal benutten van benutbare mogelijkheden Signaleren van veranderingen Voorlichting over voorzieningen en wetten Eigen regie Inzicht in mogelijkheden Gericht op zelfsturing en motivatie en talenten van (ex) medewerker Aandacht en inzicht werkt Beperken langdurig verzuim dmv inzicht, motivatie en zelfsturing De beste manier om hoge verzuimkosten te voorkomen is het beperken van langdurig verzuim. DHC heeft de kennis en ervaring om je hierbij te helpen. Is er toch sprake van uitval, dan helpen we bij de begeleiding van zieke exwerknemers waarvoor je als werkgever verantwoordelijk bent. Met ons 3e spoor traject geven we de (ex) medewerker de nodige begeleiding. Daarnaast zetten we diverse tools in om de (ex) medewerker inzicht te geven in zichzelf en te werken aan herstel en zich te richten op passend werk. Investering: Intake met arbeidsdeskundige om nieuw plan van aanpak te maken met tools als Dix, Wai en Breinvoorkeuren is 1047,We starten met een intake en het maken van een nieuw plan van aanpak met de arbeidsdeskundige afhankelijk van dit plan kunnen er diverse interventies en begeleidingstrajecten worden ingezet dat is maatwerk.

19 Premie Check Betaalt u teveel aan premies voor ziektewet? Kunt u wellicht subsidies krijgen? Controleer uw beschikking, dat levert u geld op! Iedere werkgever in Nederland ontvangt bericht van UWV over de aan zijn bedrijf toegerekende uitkeringen aan medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan. Deze schade wordt individueel geboekt op het bedrijf en zorgt voor de individuele premie. Het kan zijn dat er ten onrechte mensen op het bedrijf zijn geregistreerd. Wanneer men dit niet controleert en hiertegen in bezwaar gaat blijft deze toekenning staan met als resultaat een te hoge premie! Wij komen graag langs om samen met u deze beschikkingen door te nemen en bezwaar voor uw bedrijf te schrijven, zodat u de juiste premie betaald! Daarnaast geven wij ook advies over subsidies die u mogelijk kan krijgen zoals Loonkostensubsidie No-risk polis Jobcoaching Etc.. Waarom controleren? Er kunnen uitkeringen onjuist aan u worden toegerekend. Zijn er namelijk: Werknemers waarvoor de no-riskpolis van toepassing is, zoals in dienst genomen werknemers met een WIA-uitkering? Werknemers waarbij de ziekte en/of arbeidsongeschiktheid door een ander is veroorzaakt? Werknemers die niet voorkomen in uw administratie? Werknemers waar u geen vergoeding of salaris voor heeft betaald? Hebt u één van deze vragen met ja beantwoord? Dan kunt u bezwaar aantekenen. De uitkering is onjuist aan u toegerekend. Voor de Premie check werken wij op No cure No Pay basis Dus wilt u graag uw dossiers op orde hebben middels de Premie Check of bent u nieuwsgierig of u wellicht geld terug kan ontvangen voor uw werknemers? DHC werkt samen met de professionals van Premiecheck.

20 Investering voor u Onze standaard tarieven zijn: Arbeidsdeskundige diensten Arbeidsdeskundige expert per dagdeel 547,- Arbeidsdeskundige onderzoek 1 e spoor/2 e spoor 747,- Verzuim dossiers check per dagdeel 547,- 3e spoor traject WGA 1047,- Premie check no cure no pay Arbeidsdeskundig uur tarief 97,- Re-integratie & Outplacement Intake + breinvoorkeuren- & adviesrapport 457,- Traject 6 maanden 2497,- Traject 9 maanden 3497,- Traject 12 maanden 4397,- Los uurtarief van een DHC expert is 97,- per uur Trajecten zijn exclusief scholing. Kernwoorden van DHC traject Denken in mogelijkheden Motiveren Breinkennis Enthousiasmeren Netwerken Optimaal gebruik van Sociale Media No Nonsense Direct Pragmatisch Regionaal Duurzaam Pro-actief - Ervaringsgericht Kortom DOEN! Registraties van de DHC experts zijn oa:! Geregistreerd & gecertificeerde arbeidsdeskundige! Aangesloten bij Nobco als coach! Aangesloten bij NVVA als arbeidsdeskundige! Mindfulanalysis licentie voor e-coaching! NBI Breinvoorkeuren licentiehouder! Mindfulkids trainer

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding & Jobcoaching 2 Inhoudsopgave Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Inleiding blz. 4 Kennismakingsgesprek blz. 6 Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)

Nadere informatie

TRAININGSGIDS CONVERGE

TRAININGSGIDS CONVERGE TRAININGSGIDS CONVERGE 2014 1 Inhoud 1. Inleiding Converge Converge loopbaanadvisering en replacement BV is een van de leidende adviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, (executive) coaching

Nadere informatie

LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS

LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS LOGBOEK ZIEKE WERKNEMERS voor de werknemer die langdurig ziek is of arbeidsongeschikt dreigt te worden Deze brochure bevat praktische tips en een overzicht van rechten en plichten tijdens ziekte. Juni

Nadere informatie

Overzicht van Interventies VIER L

Overzicht van Interventies VIER L Overzicht van Interventies VIER L Versie januari 2015 Vier L B.V. Postbus 5053 5201 GB s-hertogenbosch Tel. 088-1184400 info@vierl.nl www.vierl.nl Inhoud Inleiding... 3 1 Intake... 4 2 Loopbaanassessment...

Nadere informatie

Voorbeeld Reglement ziekteverzuim en re-integratie

Voorbeeld Reglement ziekteverzuim en re-integratie Voorbeeld Reglement ziekteverzuim en re-integratie Voorbeeld reglement Ziekteverzuim & Re-integratie Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 Arbo-en verzuimbeleid 4 Context 4 Toepassing 4 Vragen 4 2. Procedure ziek

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties SAM& Brochure Organisaties 2012, SAM& Uitgegeven in eigen beheer Info@SAMEN.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Een vitale organisatie: dat werkt!

Een vitale organisatie: dat werkt! Een vitale organisatie: dat werkt! Colofon Inhoud Inleiding 04 Tekst en eindredactie Loyalis Marketing & Communicatie, Marjolein Rozendaal Facet& Communicatie Hoofdstuk 1 Uitval voorkomen 07 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wegwijzer UWV voor ondernemers in tien prangende vragen WAAR HELPT UWV U NU ECHT MEE?

Wegwijzer UWV voor ondernemers in tien prangende vragen WAAR HELPT UWV U NU ECHT MEE? Wegwijzer UWV voor ondernemers in tien prangende vragen WAAR HELPT UWV U NU ECHT MEE? IN DEZE BROCHURE Inleiding 3 Tien prangende kwesties 4 Wet verbetering poortwachter 33 Wet werk en zekerheid (nieuwe

Nadere informatie

U bent ziek en dan 8.0204 DP/KW/HP Juli 2010

U bent ziek en dan 8.0204 DP/KW/HP Juli 2010 U bent ziek en dan 8.0204 DP/KW/HP Juli 2010 1. Inleiding In vrij korte tijd zijn de wettelijke regels met betrekking tot ziekte en arbeidsongeschiktheid drastisch veranderd. Werkgevers zijn verplicht

Nadere informatie

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 Inhoud Inleiding 3 Beljon + Westerterp 5 Menea 7 Traject Consult Werkt! 8 WorkForce Holland 10 2 Inleiding Arbeidsmarktsituatie Gezien de arbeidsmarktsituatie bij

Nadere informatie

duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal

duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal B Werk, maatschappij en de wereld om ons heen veranderen in een hoog tempo. Individuen en organisaties die vandaag en in de toekomst productief

Nadere informatie

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt.

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. 2014 Het aanbod van Shared Ambition Inhoudsopgave Shared Ambition

Nadere informatie

Zwerfjongeren op weg naar werk

Zwerfjongeren op weg naar werk Zwerfjongeren op weg naar werk Mogelijkheden om (ex- )zwerfjongeren te begeleiden naar en op werk Branko Hagen Afdeling Participatie en Support/Werk en Handicap Postbus 19152, 3501 DD Utrecht Telefoon:

Nadere informatie

huidig personeel PERSONEELSWIJZER

huidig personeel PERSONEELSWIJZER huidig personeel 6. Het houden van werkoverleg 7. Functioneringsgesprek 8. Beoordelingsgesprek 9. Loopbaanontwikkeling en opleiding 10. Arbeidsvoorwaarden 11. Ziekte, verzuim en reïntegratie 12. Werkomstandigheden

Nadere informatie

Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN

Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN Samen werken aan werk: lessons learned CREATIEVE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN RE-INTEGRATIEBEDRIJVEN Samen werken aan werk: lessons learned Creatieve samenwerking tussen gemeenten en re-integratiebedrijven

Nadere informatie

Meedoen mogelijk maken

Meedoen mogelijk maken verbind Sociale Zaken en Werkgelegenheid Beleid, Advies en Control Werkplein De Lure Hanzelaan 180 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 40 57 s.bruns@zwolle.nl www.zwolle.nl Meedoen mogelijk

Nadere informatie

September 2014 nr 1. Outplacement. Investeren in nieuw werk loont!

September 2014 nr 1. Outplacement. Investeren in nieuw werk loont! September 2014 nr 1 Outplacement Investeren in nieuw werk loont! Inhoudsopgave Inleiding... 3 Outplacement als oplossing voor boventalligheid... 4 Vormen van outplacement... 6 Beslisboom... 9 Resultaten

Nadere informatie

Wat en hoe bij Kanker en Werk

Wat en hoe bij Kanker en Werk Wat en hoe bij Kanker en Werk Handleiding voor mensen die kanker hebben (gehad) Patiëntvertaling van de Blauwdruk Kanker en Werk Wat en hoe bij Kanker en Werk Inhoud Inleiding 4 1 De diagnose 1.1 Ziekmelden

Nadere informatie

Werkwijzer Re-integratie van klanten met psychische aandoeningen

Werkwijzer Re-integratie van klanten met psychische aandoeningen Werkwijzer Re-integratie van klanten met psychische aandoeningen voor klantmanagers en leidinggevenden December 2014 www.divosa.nl 2 Inhoud Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Psychische aandoeningen en werk 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim

Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim Eerste hulp bij verzuim verlagen Verzuim kost geld, logisch dus dat u het verzuim onder uw werknemers wilt verlagen. Maar hoe kunt

Nadere informatie

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT Algemeen De loopbaanadviseurs van Middelhoff Personele Diensten zijn professionele duizendpoten: vakkundig en creatief in de aanpak. Vanuit hun mensenkennis kiezen

Nadere informatie

Handreiking duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers

Handreiking duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers Handreiking duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers Een integrale benadering voor organisaties Deze handreiking is een vervolg op het rapport: Duurzame inzetbaarheid van de oudere werknemer: stand

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Ons programma staat echter ook open voor mensen met een opleiding. Tevens verzorgen we trainingen en opleidingen voor leidinggevenden.

Ons programma staat echter ook open voor mensen met een opleiding. Tevens verzorgen we trainingen en opleidingen voor leidinggevenden. UW gids naar werk trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten UW heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten ontwikkeld. Werk staat

Nadere informatie

De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst

De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst Hoe blijf je zeker van je (loop)baan

Nadere informatie

Participatie de norm, Werk het doel. Kadernota Participatiewet

Participatie de norm, Werk het doel. Kadernota Participatiewet Participatie de norm, Werk het doel Kadernota Participatiewet Juni 2014 Samenvatting; Top 6 Kaders Participatiewet Drentsche Aa 1. Participatie de norm, werk het doel. Dit betekent dat de focus van de

Nadere informatie

Handreiking Functiecreatie bij NS

Handreiking Functiecreatie bij NS Handreiking Functiecreatie bij NS Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst Voorwoord Colofon In opdracht van NS Auteur: Dr. Brigitte van Lierop Omslagfoto: Maikel Bader, Maikel Bader maakt

Nadere informatie

Bureau Onderzoek Gemeente Groningen, oktober 2005

Bureau Onderzoek Gemeente Groningen, oktober 2005 Hoe werk jij? Methodiekontwikkeling bij de dienst SOZAWE Jeanine Vosselman Monique Beukeveld Bureau Onderzoek Gemeente Groningen, oktober 2005 Bureau Onderzoek heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling

Nadere informatie

De HRM er komt zo bij u. onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk

De HRM er komt zo bij u. onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u is een uitgave van Driessen HRM_Payroll.

Nadere informatie