E Pallasbaan BP Franeker KvK Iban NL71RABO Verzuim & re-integratie diensten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E mail@dehaancoaching.net Pallasbaan 15 WWW.dhcwerkt.nl 8802 BP Franeker KvK 01110756 0000 Iban NL71RABO0115858652. Verzuim & re-integratie diensten"

Transcriptie

1 Verzuim & re-integratie diensten

2 Arbeidsdeskundige Expert Wat is een arbeidsdeskundige? Arbeidsdeskundigen zijn specialisten in de 3 hoek Mens Werk en Inkomen. Zij zorgen voor een onafhankelijke, professionele weging van belasting en belastbaarheid. Arbeidsdeskundigen richten zich op werkhervatting en op werkplezier dat onderscheidt hun van de medische beroepen. Ze focussen op mogelijkheden van de betrokkene en denken in kansen en creatieve oplossingen. Door inschakeling van een arbeidsdeskundige wordt een onafhankelijke blik op de mogelijkheden van mensen met beperkingen gewaarborgd. Arbeidsdeskundigen kunnen werkgevers tevens wijzen op de juiste tools en interventies. De arbeidsdeskundige legt verbinding tussen mens,werk en inkomen: de werkende met beperkingen, de werkgever en waar nodig met de uitkeringsinstantie en andere belanghebbenden. Maatwerk en passend werk zijn de basis onder het arbeidsdeskundige vak. De arbeidsdeskundige kan. arbeidsvermogen en verdiencapaciteit bepalen Onder de nieuwe wetgeving de Participatiewet zal door veel mensen die een uitkering aanvagen en werk zoeken moeten worden beoordeeld wat hun arbeidsvermogen en verdiencapaciteit is. Het bepalen hiervan dient altijd objectief te gebeuren door een specialist, zoals bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige.

3 De arbeidsdeskundige zorgt. voor de juiste match tussen mens en werk Het invullen van extra banen lukt alleen als werkgevers een passend aanbod krijgen van arbeidsgehandicapte werkzoekenden, inclusief een beeld van wat deze potentiële werknemers kunnen en hoe in hun bedrijf werk geschikt is te maken. Arbeidsdeskundigen hebben de kennis, ervaring, opleiding en gevalideerde instrumenten en methodieken om: Vast te stellen of bepaalde arbeid passend is; Te adviseren hoe bepaalde arbeid passend te maken is; Te bepalen of er ander passend werk binnen een organisatie is; Te bepalen welk soort werk past bij een klant met beperkingen als gevolg van ziekte of gebrek. Dat is de toegevoegde waarde van arbeidsdeskundigen in de samenwerking met HRM, MT, intercedenten, re-integratie bedrijven, arbodiensten, casemanagers, klantmanagers en werkcoaches. Arbeidsdeskundigen maken een multifactoriele analyse van de participatiemogelijkheden van een mens met beperkingen. Door de afweging van belasting en belastbaarheid kunnen arbeidsmogelijkheden en het arbeidsvermogen worden vast gesteld en wordt duidelijk waar een knelpunt of belemmering zit. De arbeidsdeskundige kan adviseren hoe die kunnen worden weggenomen en hoe je door aanpassing van het werk uitval kan voorkomen.

4 De arbeidsdeskundige als. bedrijfsadviseur Duurzame Inzetbaarheid Belasting en belastbaarheid in perspectief met inkomen,wet en regelgeving zijn de kernbegrippen van het werk van de arbeidsdeskundige die opereert in de driehoek mens-werk-inkomen. Hij is de specialist bij uitstek om organisaties te adviseren op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Meer dan welke andere professional is de arbeidsdeskundige in staat om alle elementen bij de beoordeling te betrekken. De arbeidsdeskundige heeft een helicopterview en een gedetailleerde kijk op de zaak. De arbeidsdeskundige is in staat om met alle belanghebbenden op hun niveau te communiceren. Onze arbeidsdeskundigen werken vanuit de visie van het Huis van werkvermogen en kijken naar zaken als; Gezondheid & energie Vakkennis & vaardigheden Motivatie & betrokkenheid Werk & privé balans Mantelzorg Financiële situatie Reorganisatie/werksfeer Vitaliteit Veranderingsbereidheid Mobiliteit Werkplezier en zullen daar adviezen over geven.

5 De arbeidsdeskundige experts van DHC. zijn lid van de beroepsvereniging NVVA, die zich richt op de professionalisering, ontwikkeling en profilering van de arbeidsdeskundigen. zijn geregistreerde arbeidsdeskundigen bij Stichting Register Arbeidsdeskundigen. laten zich certificeren bij HSKO. WANNEER schakelt u een arbeidsdeskundige in? Bij een of meer vragen over: de passendheid van werkzaamheden; de geschiktheid voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden mogelijke verbetering van het arbeidsvermogen door aanpassingen en/of voorzieningen op de werkplek de vaststelling van loonwaarde van arbeid de vaststelling van verdienvermogen/mate van arbeidsongeschiktheid de inzet van het juiste re-integratietraject arbeids(on)geschiktheid de uitvoering van de wet verbetering poortwachter regelingen en subsidiemogelijkheden Duurzame inzetbaarheid. Wat KAN een arbeidsdeskundige? De kerncompetenties van de arbeidsdeskundige: Probleemanalyse Samenwerken Besluitvaardigheid Organiseren van het eigen werk Ondernemerschap Communicatie mondeling en schriftelijk Klantgericht handelen Ethische & integer handelen

6 RESULTAAT arbeidsdeskundige inzet: Postadres Langer, gezonder,anders werken Kleine interventies, groot verschil Minder verzuim Meer rendement uit de individuele medewerker Verhoogt betrokkenheid & mobiliteit Groei en ontwikkeling van organisatie en medewerker Meer output & hogere productiviteit Schadelast beperking De arbeidsdeskundige kent diverse rollen: Generalist Specialist Netwerker Sociaal raadsman Doener Intermediair Entrepreneur Communicatie Coach Trainer Beoordelaar HR specialist De arbeidsdeskundige is de specialist daar de (functie)belasting en belastbaarheid van een persoon met elkaar te vergelijken daar waar sprake is van mogelijk verminderde inzet ten gevolge van ziekte of gebrek. Meer informatie Contactpersoon voor het inschakelen van onze arbeidsdeskundigen: Maaike de Haan eigenaar DHC arbeidsdeskundige & bedrijfsadviseur duurzame inzetbaarheid

7 Diensten van DHC Postadres Arbeidsdeskundige diensten DHC U kunt onze arbeidsdeskundige op uur basis inhuren of productbasis voor o.a. de volgende adviezen:! arbeidsdeskundige expert in uw bedrijf (dagdelen)! 1e spoor onderzoek (geschikt eigen werk of ander werk?)! 2e spoor traject (re-integratie)! 3 e spoor traject WGA! Verzuim dossiers check! Re-integratie advies! Werkplek onderzoek/loonwaarde onderzoek! WIA consult Re-integratie diensten DHC Géén enkele mogelijkheid meer voor een werknemer binnen uw organisatie? DHC helpt uw werknemer graag verder in haar toekomst! Wij zijn specialist in het adviseren en begeleiden van werkgever en werknemer gedurende een re-integratie- en outplacementtraject tweede spoor. Wij denken in kansen & mogelijkheden. Uniek is het feit dat we met de vragenlijsten van TNO & Breinvoorkeuren werken, waardoor we al snel een nieuwe passende toekomst in beeld krijgen. Daarnaast zijn wij officieel partner van het Nationaal inzetbaarheidsplan. We bieden op een efficiënte manier persoonlijke ondersteuning doordat we werken met een landelijk netwerk van interim specialisten. We maken optimaal gebruik van de sociale media om alles eruit te halen wat er in zit. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: schadelastbeperking voor werkgever én werknemer.

8 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO DHC verzuim dossiers check Het is zaak om langlopende verzuimdossiers tijdig te laten beoordelen door een expert. Zijn dossiers eenmaal overgenomen door het UWV, dan heb je als werkgever namelijk geen invloed meer op de schadelast, terwijl de premies wél stijgen. Met onze dossier check signaleren we de risico s vroegtijdig en geven we advies hoe deze te repareren en te voorkomen. We lopen een aantal (langdurig) verzuimdossiers na met focus op schadelastbeperking, zowel op proces als inhoud (niet medisch). Onze arbeidsdeskundigen kijken naar de opbouw van de dossiers en toetsen die aan de criteria van UWV en verzekeraar. Zo repareer je tijdig mogelijke gaten en voorkom je claims en helpen wij je om nieuwe impulsen te geven aan langdurige re-integratietrajecten. Onze arbeidsdeskundige komt een dagdeel bij u langs voor de uitgebreide dossiercheck. Voordelen Vastgelopen re-integratie- trajecten komen weer in beweging door een frisse kijk op langlopende dossiers. Terugdringing schadelast Een kritische beoordeling van inhoud en proces voorkomt loonsancties en het verkort de loondoorbetalingsverplichting. Gemiste kansen op financieel voordeel (zoals dubbeling van kosten) worden zicht- baar en gerepareerd.

9 2e spoor traject/ Outplacement Zeker aan het werk Wat mag je van DHC verwachten in een 2e spoor traject?! Arbeidsdeskundige adviezen mbt belasting & belastbaarheid nieuwe functie & taken! Adviezen mbt ergonomische aanpassingen! Coaching ten behoeve van ondersteuning tijdens het re-integreren in nieuwe functie met nieuwe taken & vaardigheden dit dmv: - Face to face gesprekken - E-coaching - Telefonische gesprekken! Communicatie met werkgever en arbodienst waar nodig! Evaluatie gesprekken met werkgever! Bewaken Wet verbetering poortwachter! Rapporteren aan partijen! Breinvoorkeuren vragenlijst + rapport! 2 wekelijks huisbezoeken! Wij zoeken een werkervaringsplek Daarnaast maken wij gebruik van het portal van het Nationaal Inzetbaarheidsplan en haar instrumenten. Hierdoor heeft de klant voortdurend inzicht in zijn traject en zijn vorderingen. Wij meten het effect van de inspanningen van de klant. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:! Belasting versus belastbaarheid! Accepteren huidige situatie! Nieuwe vaardigheden & taken in nieuwe functie! Worklifebalance! Mindset, houding/gedrag in nieuwe functie! Inzicht in energie gevers & nemers in nieuwe functie in combinatie met thuis! Ondernemersvaardigheden/Ondernemerschap Doel: Doel is uitstroom in nieuwe passende functie en/of ondernemerschap

10 Outplacement Ook behoort een outplacement traject tot de mogelijkheden. Het grote verschil is dat er dan bij aanvang van het traject al een vaststellingsovereenkomst is gesloten tussen werknemer & werkgever.

11 Outplacement/reintegratie DHC Zeker aan het werk! Postadres Het mooiste dat je kunt worden is JEZELF Visie zonder actie is een Dag Droom Actie zonder Visie is een Nachtmerrie Werk is belangrijke factor in ons dagelijks bestaan. Doen waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt en waardoor je veel plezier beleeft in je leven. Misschien heb je op dit moment geen werk of ziet het ernaar uit dat je binnenkort je baan gaat verliezen. Je hebt vast en zeker al de volgende zaken overdacht wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Je weet 1 ding heel zeker: je wilt zeker aan het werk in een leuke passende baan. DHC helpt jou graag op weg naar een leuke passende baan. Zeker aan het werk! Zeker aan het werk! Is een compleet stappenplan gericht om jou aan je volgende baan te helpen. Tijdens de intake maken we samen een inventarisatie van jouw behoeften en zullen we een succesplan opstellen. In het programma Zeker aan het werk!, werk je samen met de experts van DHC met diverse instrumenten die aansluiten op jouw behoeften. De gesprekken zullen zowel in workshop vorm danwel in individuele gesprekken plaats vinden. Doel van het traject is om jouw talenten en mogelijkheden zichtbaar te maken, zodat je zeker aan het werk komt. Je krijgt diverse gereedschappen aangereikt zoals; Breinvoorkeuren rapport TNO vragenlijsten Sociale media training Sollicitatie materialen Imago advies Personal Branding Daarnaast is er aandacht voor: Worklifebalance Tegenslagen Accepteren van de huidige situatie Empowerment Succesvol netwerken

12 If you want something you ve never had before, you ve got to do something you ve never done before Bovendien kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van de DHC experts. Zij komen allen uit de regio en hebben maar 1 doel, samen met jou Zeker aan het werk! Actief van Start Je traject start met een persoonlijk intake gesprek inclusief Breinvoorkeurenrapport: Voor de intake krijg jij via de een inlogcode voor de breinvoorkeuren vragenlijst. Deze vragenlijst kun je online invullen. Je ontvangt voor het intake gesprek een persoonlijk Breinvoorkeurenrapport. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf, je werkstijl, passie, breinvoorkeur en communicatiestijl. Tijdens de intake nemen we uitgebreid het breinvoorkeuren rapport met je door en kun je al je vragen stellen. Vervolgens maken we tijdens het intake gesprek samen een Succesplan voor het Zeker aan het werk traject. Iedere kandidaat die voor een intake komt krijgt een persoonlijk Breinvoorkeuren rapport mee naar huis! Stappenplan Outplacement Zeker aan het werk! 1 Zeker van je doel(en) en van je plan (succesplan) 2 Zeker van je talenten & passie 3 Zeker van je behoefte 4 Zeker van je indruk 5 Zeker van je succes 6 Zeker van je toekomst

13 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO e spoor traject WGA/Ziektewet Activeren van Arbeidsongeschikten met inzicht in je brein Uw werknemer is langdurig ziek. Na 2 jaar loondoorbetaling- en Poortwachter verplichtingen volgt vaak een WIA beoordeling bij het UWV. Als blijkt dat er sprake is van 35% tot 80% arbeidsongeschiktheid, dus uw werknemer heeft nog benutbare mogelijkheden, dan komt de werknemer in eerste instantie in aanmerking voor een tijdelijke loongerelateerde WGA uitkering. Als de werkgever niet via het UWV verzekerd is voor de WGA en dus eigenrisicodrager is, blijft de werkgever verantwoordelijk voor de reintegratie van de werknemer voor de duur van maximaal 10 jaar. Voor het begeleiden van de werknemer naar passend werk kan een traject worden gestart, een zogenoemd 3e spoor traject. DHC heeft ruime ervaring met de begeleiding van mensen vanuit een uitkeringssituatie en biedt een individueel traject, gericht op het benutten van de beschikbare mogelijkheden en motivatie van de werknemer zelf. DHC gebruikt hiervoor Breinvoorkeuren NBI en de DIX (inclusief WAI).

14 Samen met u en uw werknemer stellen onze experts een re-integratieplan op gericht op werkhervatting binnen de mogelijkheden van de werknemer, dan wel het benutten van tenminste 50% van de restverdiencapaciteit. Indien gewenst betrekken wij hierbij ook uw WGA verzekeraar. Hiermee kunt u en met name ook uw werknemer de negatieve gevolgen van de arbeidsongeschiktheid sterk beperken. Doel Het doel van een 3 e spoor re-integratie traject is passend werk vinden waarbij duurzame inzetbaarheid voorop staat. Het is van belang dat een medewerker zelf de regie neemt en inzicht krijgt in zijn belastbaarheid en talenten. Een succesvolle plaatsing heeft voor beide partijen vele voordelen. De experts van DHC zetten zich maximaal in om bij de (ex) werknemer het beste uit zichzelf te halen en de schadelast voor de werkgever te beperken en daarmee de kosten te reduceren. Relevante informatie over re-integratie, organisatie en functie(s) kan opgevraagd worden.

15 De instrumenten waarmee DHC werkt De duurzame Inzetbaarheid Index (DIX) is ontwikkeld door TNO en WerkvanNu, het is een persoonlijke inzetbaarheidsscan, die verder gaat dan diagnostiek en meten van risico s, maar meet naast het werkvermogen ook gezondheid, fitheid, veerkracht, talentontwikkeling, vakkennis, beroepskeuze, baanbetrokkenheid, werkprivé -balans, arbeidsplezier en arbeidsprestaties. Het systeem biedt medewerkers direct een oplossingsrichting om de inzetbaarheid te bevorderen. Op gezondheidsniveau zijn er verschillende interventies voor handen. De DIX is ook goed te gebruiken om de ontwikkelingsmogelijkheden van uw medewerkers in kaart te brengen, prima dus als basis voor uw ontwikkelingsgesprekken. Ook bij frequent verzuimers is dit een goed middel om in te zetten. U kunt dan preventief acties nemen. Want uit onderzoek is gebleken dat frequent verzuim vaak leidt tot langdurig verzuim. Uw medewerkers krijgen via een online portal toegang tot hun persoonlijke inzetbaarheidscan (DIX), verdiepende vragenlijsten als gezond leven, gezond werken, loopbaanperspectief en doelstellingen monitor. Medewerkers worden vervolgens gecoached door een externe coach van DHC en maken waar nodig gebruik van interventies. Na 6 maanden volgt een effectmeting om het resultaat van hun inspanningen zichtbaar te maken.

16 Breinvoorkeuren NBI Het onderzoek naar onze hersenen heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Verschillende denkprocessen in het brein blijken in verschillende delen van de hersenen plaats te vinden. En ook blijkt dat sommige mensen een grotere voorkeur hebben voor bepaalde denkprocessen boven andere denkprocessen. We noemen dat Breinvoorkeuren. Je Breinvoorkeuren geven aan op welke manier je het liefst communiceert, relaties aangaat, leiding geeft, besluiten neemt, oplossingen vindt, leert, creatief bent, onderwijst, traint en het ouderschap of de toekomst vorm geeft. Door het invullen van een online vragenlijst wordt duidelijk welk Breinvoorkeurenprofiel je hebt. Door inzicht in uw breinvoorkeuren kunt u antwoorden en oplossingen vinden voor vragen over baankeuze, loopbaan, studiekeuze, leermethode, interactie met anderen, leidinggeven, levensstijl, kortom: persoonlijke effectiviteit. Voordelen Breinvoorkeuren NBI Het is een van de leidende diagnostische instrumenten ter wereld U krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch inzetbaar Het geeft geen oordeel en is dus niet bedreigend Een profiel met niet alleen vier kwadranten maar ook 8 dimensies Het is niet duur Het is bewezen betrouwbaar Het is gebaseerd op de werking van het brein. Breinprofiel Niemand heeft alleen voorkeuren voor denkprocessen in één gedeelte van het brein. Het gaat altijd om een combinatie van verschillende voorkeuren. Daarom is het resultaat van een Breinvoorkeuren NBI -vragenlijst een breinprofiel, waardoor meteen duidelijk is waar u meer voorkeuren heeft en waar minder.

17 Uitvoering Aanmelding Intake Online tools Dix, Wai en Breinvoorkeuren Nieuwe plan van aanpak met arbeidsdeskundige Begeleiding medewerker door onze experts om nieuwe doelen te bereiken waarbij er diverse interventies kunnen worden ingezet opleiding, coaching, fysio etc De uitvoering van de 3 e spoor trajecten wordt gedaan door onze experts die allen een achtergrond hebben als arbeidsdeskundige en/of re-integratie specialist en getraind zijn in onze instrumenten en een motiverende en activerende aanpak hebben. De arbeidsdeskundigen van DHC beoordelen minimaal 2 keer per jaar de mogelijkheden van de (ex) werknemer in een 3 e spoor traject. Bij veranderingen adviseren wij dat de bedrijfsarts of verzekeringsarts opnieuw een fml of een inzetbaarheidsprofiel op gaat stellen en kan er tevens een herbeoordeling door de werkgever worden aangevraagd. Bij het vaststellen van de uitkering en het afgeven van de beschikking is de eerste stap naar duidelijkheid gezet. We beginnen daarom met het controleren van deze beschikking en het bespreken van de consequenties voor werknemer en werkgever. Zie ook onze dienst Dossier check waarbij we in 1 keer alle beschikkingen controleren van uw medewerkers. We gaan samen opnieuw een plan van aanpak opstellen met inzicht in de schadelast, het arbeidsongeschiktheidspercentage en de restverdiencapaciteit. Het plan van aanpak is gericht op het optimaliseren van de benutbare mogelijkheden van de werknemer, bijvoorbeeld door de inzet van interventies. Waar nodig schakelen we daarbij een specialist uit ons netwerk zoals een jobhunter, jobcoach, psycholoog, casemanager, budgetcoach, bedrijfsarts of fysiotherapeut.

18 Postadres DHC werkt Pallasbaan BP Franeker M E KvK Iban NL71RABO Kernwoorden van ons 3e spoor traject Verzuim reductie Beperken van de schadelast Activering Maximaal benutten van benutbare mogelijkheden Signaleren van veranderingen Voorlichting over voorzieningen en wetten Eigen regie Inzicht in mogelijkheden Gericht op zelfsturing en motivatie en talenten van (ex) medewerker Aandacht en inzicht werkt Beperken langdurig verzuim dmv inzicht, motivatie en zelfsturing De beste manier om hoge verzuimkosten te voorkomen is het beperken van langdurig verzuim. DHC heeft de kennis en ervaring om je hierbij te helpen. Is er toch sprake van uitval, dan helpen we bij de begeleiding van zieke exwerknemers waarvoor je als werkgever verantwoordelijk bent. Met ons 3e spoor traject geven we de (ex) medewerker de nodige begeleiding. Daarnaast zetten we diverse tools in om de (ex) medewerker inzicht te geven in zichzelf en te werken aan herstel en zich te richten op passend werk. Investering: Intake met arbeidsdeskundige om nieuw plan van aanpak te maken met tools als Dix, Wai en Breinvoorkeuren is 1047,We starten met een intake en het maken van een nieuw plan van aanpak met de arbeidsdeskundige afhankelijk van dit plan kunnen er diverse interventies en begeleidingstrajecten worden ingezet dat is maatwerk.

19 Premie Check Betaalt u teveel aan premies voor ziektewet? Kunt u wellicht subsidies krijgen? Controleer uw beschikking, dat levert u geld op! Iedere werkgever in Nederland ontvangt bericht van UWV over de aan zijn bedrijf toegerekende uitkeringen aan medewerkers die ziek uit dienst zijn gegaan. Deze schade wordt individueel geboekt op het bedrijf en zorgt voor de individuele premie. Het kan zijn dat er ten onrechte mensen op het bedrijf zijn geregistreerd. Wanneer men dit niet controleert en hiertegen in bezwaar gaat blijft deze toekenning staan met als resultaat een te hoge premie! Wij komen graag langs om samen met u deze beschikkingen door te nemen en bezwaar voor uw bedrijf te schrijven, zodat u de juiste premie betaald! Daarnaast geven wij ook advies over subsidies die u mogelijk kan krijgen zoals Loonkostensubsidie No-risk polis Jobcoaching Etc.. Waarom controleren? Er kunnen uitkeringen onjuist aan u worden toegerekend. Zijn er namelijk: Werknemers waarvoor de no-riskpolis van toepassing is, zoals in dienst genomen werknemers met een WIA-uitkering? Werknemers waarbij de ziekte en/of arbeidsongeschiktheid door een ander is veroorzaakt? Werknemers die niet voorkomen in uw administratie? Werknemers waar u geen vergoeding of salaris voor heeft betaald? Hebt u één van deze vragen met ja beantwoord? Dan kunt u bezwaar aantekenen. De uitkering is onjuist aan u toegerekend. Voor de Premie check werken wij op No cure No Pay basis Dus wilt u graag uw dossiers op orde hebben middels de Premie Check of bent u nieuwsgierig of u wellicht geld terug kan ontvangen voor uw werknemers? DHC werkt samen met de professionals van Premiecheck.

20 Investering voor u Onze standaard tarieven zijn: Arbeidsdeskundige diensten Arbeidsdeskundige expert per dagdeel 547,- Arbeidsdeskundige onderzoek 1 e spoor/2 e spoor 747,- Verzuim dossiers check per dagdeel 547,- 3e spoor traject WGA 1047,- Premie check no cure no pay Arbeidsdeskundig uur tarief 97,- Re-integratie & Outplacement Intake + breinvoorkeuren- & adviesrapport 457,- Traject 6 maanden 2497,- Traject 9 maanden 3497,- Traject 12 maanden 4397,- Los uurtarief van een DHC expert is 97,- per uur Trajecten zijn exclusief scholing. Kernwoorden van DHC traject Denken in mogelijkheden Motiveren Breinkennis Enthousiasmeren Netwerken Optimaal gebruik van Sociale Media No Nonsense Direct Pragmatisch Regionaal Duurzaam Pro-actief - Ervaringsgericht Kortom DOEN! Registraties van de DHC experts zijn oa:! Geregistreerd & gecertificeerde arbeidsdeskundige! Aangesloten bij Nobco als coach! Aangesloten bij NVVA als arbeidsdeskundige! Mindfulanalysis licentie voor e-coaching! NBI Breinvoorkeuren licentiehouder! Mindfulkids trainer

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV ZW ARBO dienstverlening voor het UWV Even voorstellen DHC Wij zijn een expertise bedrijf gericht op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de

Nadere informatie

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017 HRM Netwerk Verzuim 16 maart 2017 Meet en greet met Kees Een hardwerkende vrouw, kinderen op de basisschool, partner werkt en zelf een drukke baan Op een dag. Wordt het Kees te veel Er volgt een ziekmelding

Nadere informatie

Minder Werkstress met de Werkplezier Weken

Minder Werkstress met de Werkplezier Weken Minder Werkstress met de Werkplezier Weken 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft er last van. Bijna 1 miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten.

Nadere informatie

Advies Coaching Training

Advies Coaching Training Advies Coaching Training Denken Delen DoenDuurzaam powered by DHC Employability Scan & PAP Employability heeft veel definities met als kern dat iemand zijn brood kan verdienen. Nu en in de toekomst. Voor

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers Cylin Transfer Passend werk voor zieke medewerkers Passend werk voor zieke medewerkers Als uw werknemer niet meer in staat is het eigen werk te doen, bent u in de loondoorbetalingsperiode verplicht passend

Nadere informatie

Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM. Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV

Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM. Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV 1 Re-integratieverslag Het eerste spoor Deskundigenoordelen Het tweede spoor Loonsanctie WIA beoordeling Het re-integratieverslag

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt!

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt! Percuris Re-integratie & Jobcoaching Gewoon doen werkt! Wij handelen daadkrachtig en resultaatgericht Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven

Nadere informatie

Verzuim kansrijk aanpakken

Verzuim kansrijk aanpakken Verzuim kansrijk aanpakken Maarten Jansen Katrien Praet Verzuimsteunpunt 28 september 2016 Het wettelijk systeem: werkgever en werknemer verantwoordelijk voor verzuim Loondoorbetaling Na 2 jaar: WIA -

Nadere informatie

Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren

Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren Verzuimpakket Werkgever. Het voorkomen en verkorten van verzuim en het verbeteren van inzetbaarheid. Steeds meer werkgevers willen naast

Nadere informatie

Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt

Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt Uw presentatoren van vandaag Thea Hulleman Directeur Expertisebedrijven Zorg van de Zaak & arbeidsdeskundige Rob Kieft

Nadere informatie

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Instemming OR : 12 december 2012 Vastgesteld College van Bestuur : 8 januari 2013 Kenmerk CvB vastgesteld : 20130142/CvB Afkomstig van : afdeling

Nadere informatie

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Inhoud Inleiding, privacy & medische informatie, vragen? 3 Verzuim & begeleiding 3 Overzicht vergoedingen & hoe

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen van de WIA

Een kijkje achter de schermen van de WIA Een kijkje achter de schermen van de WIA Even voorstellen Otwin Nonnekes Adviseur Sociale Zekerheid SV Land Röntgenlaan 13 2719 DX Zoetermeer T 079 3634400 info@svland.nl www.svland.nl Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden RE-INTEGRATIE 1 e : Verplichtingen werkgever 2 e : Verplichtingen werknemer Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden 1 e : - bij contract

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is.

11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is. Voorkom een UWV sanctie 11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is. Alvorens ik je 11 checkpunten ga uitleggen welke je gaan helpen om te toetsen of je reïntegratie dossier

Nadere informatie

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld U hebt een WGA-ERD verzekering

Nadere informatie

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu?

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Eigenrisicodragers krijgen het nodige voor hun kiezen. Verzekeraars berekenen fors hogere premies voor hun WIAverzekeringen nu de instroom in diverse sectoren hoger

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Wet Verbetering Poortwachter (WVP).. 4 Contact met de arbodienst 4 Opstellen Plan van Aanpak 5 Uitvoeren

Nadere informatie

Van werk verzekerd. LATER voor LATER symposium 2014. Birgit Donker-Cools

Van werk verzekerd. LATER voor LATER symposium 2014. Birgit Donker-Cools Van werk verzekerd LATER voor LATER symposium 2014 Birgit Donker-Cools Verzekeringsarts UWV Onderzoeker Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) AMC-UMCG-UWV-VUmc Inhoud Wat is bekend over werk na

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Keuzes overheid in de sociale zekerheid Beleid: de vervuiler betaalt. Werken wie

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Presentatie: Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Re-integratie tweede spoor biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om naar passende arbeid

Nadere informatie

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen van werkgever mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman advocaat Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB

Nadere informatie

De Loopbaanversneller

De Loopbaanversneller hr De Loopbaanversneller Duurzame inzetbaarheid is een thema in veel organisaties. Waarschijnlijk ook bij jou staat het op de agenda, of zal het binnenkort op de agenda gezet worden door medewerkers, ondernemingsraad,

Nadere informatie

WGA control. Duurzaam de laagste WGA-lasten

WGA control. Duurzaam de laagste WGA-lasten WGA control Duurzaam de laagste WGA-lasten WGA control Duurzaam de laagste WGA-lasten Voor langdurig arbeidsongeschikten bestaan er in Nederland twee uitkeringsregelingen: De Regeling werkhervatting gedeeltelijk

Nadere informatie

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Presentatie: Herwin Schrijver Maandag 29 en woensdag 31 januari 2007 WIA-update, Herwin Schrijver t.b.v. NVP, januari 2007 1 Verzuimeffecten (1) Eind 2006 bleek

Nadere informatie

Ik word ziek, en dan..

Ik word ziek, en dan.. Ik word ziek, en dan.. Verzuimregels in vogelvlucht Geestelijk gezond in Zeeland Wat zijn je rechten en plichten bij ziekte? Burgerlijk Wetboek & Wet Verbetering Poortwachter (WVP) Uitgangspunt is: loon

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 3 1 Deel 1 Een kort overzicht van het geheel 5 1.1 Inleiding in het wettelijk kader 5 Samenvatting Kader voor inzet en beoordeling van re-integratie inspanningen (Toetsingskader)

Nadere informatie

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim Integrale aanpak van preventie en verzuim Verzuimbegeleiding afgestemd op uw wensen Met een landelijk dekkend netwerk van adviseurs ondersteunen wij u en uw werknemers bij het realiseren van goede arbeids

Nadere informatie

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters BeZaVa Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters Agenda Zietewet & WIA BeZaVa Verzuimmanagement Ziektewet, wie kwamen in aanmerking Orgaandonatie No riskpolis Ziekte door zwangerschap

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Is uw werknemer ziek? Dan bent ondersteunt Richting u samen met Delta Lloyd in de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r.

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. Stappenplan U heeft een arbeidsongeschikte medewerker. Dat betekent dat er de komende tijd een aantal (wettelijke) verplichtingen op u en uw medewerker

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim

1. Acteren in topconditie. 2. Proactief handelen. 3. Roze verzuim 1. Acteren in topconditie Vergrijzing, ontgroening en krimp van de bevolking zorgen ervoor dat het optimaal gebruik van het arbeidspotentieel er niet gemakkelijker op wordt. Tevens is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Workshop De arbeidsdeskundige 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Programma Doelstelling Geschiedenis 100 jaar Wat doet een arbeidsdeskundige nu? UWV en

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching

Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Arbeidstoeleiding & Jobcoaching 2 Inhoudsopgave Arbeidstoeleiding en Jobcoaching Inleiding blz. 4 Kennismakingsgesprek blz. 6 Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009 Ziekte en verzuim in de praktijk Breda, 24 maart 2009 Het kader Wet Verbetering Poortwachter Beleidsregels beoordelingskader poortwachter (UWV) Burgerlijk wetboek Wet Verbetering Poortwachter 1 Ziekmelding

Nadere informatie

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Citeertitel: Re-integratieverordening 2015 De raad van de gemeente Borsele, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verzuim- en reïntegratietraject

Verzuim- en reïntegratietraject Verzuim- en reïntegratietraject Q-koorts Juan Bouwmans, bedrijfsarts 30 november Even voorstellen Bedrijfsarts Arbo Unie Den Bosch en Tilburg Projectleider infectieziekten Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboDuo

Arbodienstverlening ArboDuo Informatiekaart Arbodienstverlening ArboDuo Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboDuo. Hier

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Het werk van de verzekeringsarts

Het werk van de verzekeringsarts Het werk van de verzekeringsarts Wat doen een verzekeringsarts en een bedrijfsarts? Taken verzekeringsarts bij UWV (= uitvoeringsinstituut werknemers verzekeringen) WAO/WIA Rob Mohanlal Landelijk adviseur

Nadere informatie

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers In deze brochure leest u welke ondersteuning u krijgt bij WGA en Ziektewet eigenrisicodragen. Ook leest u wat de

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager Vraag: hoeveel procent van de werkgevers weet niet hoeveel ziekteverzuim kost?

Nadere informatie

Is de WGA-uitkering op of na 1 januari 2007 ingegaan? Dan neemt het UWV na 10 jaar de betaling van de uitkering over van Nij Smellinghe.

Is de WGA-uitkering op of na 1 januari 2007 ingegaan? Dan neemt het UWV na 10 jaar de betaling van de uitkering over van Nij Smellinghe. 2 3 4 8 11 12 15 17 18 20 Nij Smellinghe is eigenrisicodrager voor de WGA (Wet werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). De WGA is onderdeel van de WIA (Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen).

Nadere informatie

WIA Re-integratiebegeleiding

WIA Re-integratiebegeleiding WIA Re-integratiebegeleiding Hulp als uw medewerker langdurig ziek is Zilveren Kruis helpt u dat uw medewerker weer snel aan het werk kan. In deze folder leest u wat u van ons kunt verwachten, welke maatregelen

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers UW MEDEWERKER ZIEK OF ARBEIDSONGESCHIKT. WAT NU? Of u nu veel

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden.

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden. Over ons Arbo & Meer is een professionele organisatie, gespecialiseerd in advisering op het gebied van arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim, preventie, arbo-beleid en sociale zekerheid. We zijn een onafhankelijke

Nadere informatie

De wet Werk en Inkomen naar. Arbeidsvermogen. Deze wet is van kracht geworden. Op 29 december 2005

De wet Werk en Inkomen naar. Arbeidsvermogen. Deze wet is van kracht geworden. Op 29 december 2005 De WIA De wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Deze wet is van kracht geworden Op 29 december 2005 1 De poortwachter De Wet Verbetering Poortwachter 1 is van kracht geworden Op 1april 2002 2 De arbodienst

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE

WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE ARBODIENSTVERLENING WE VANGEN DE KRACHT WE PAKKEN DE ENERGIE zorgt voor arbeidskracht WE ZIEN HET DOEL WE ZORGEN VOOR RESULTAAT Ik ben trots op mijn mensen. En zuinig op mijn tijd. Ik wil een arbodienst

Nadere informatie

SCHADELASTBEPERKING RE-INTEGRATIE EN GEZONDHEIDSMANAGEMENT VOOR BEDRIJVEN

SCHADELASTBEPERKING RE-INTEGRATIE EN GEZONDHEIDSMANAGEMENT VOOR BEDRIJVEN 3WET WET WET De invoering van de Wet BeZaVa (januari 2013) kan een aanzienlijke stijging van kosten betekenen die u als werkgever kwijt bent aan ziekte en arbeidsongeschiktheid. Daarom is nu het moment

Nadere informatie

meer dan re-integratie

meer dan re-integratie meer dan re-integratie is een goed re-integratiebureau? wij werken ONS ANTWOORD HIEROP IS: Een re-integratiebureau dat dagelijks met toewijding, zorg en passie werknemers en werkgevers begeleidt en ondersteunt,

Nadere informatie

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF 1 VERBETER HET WERKVERMOGEN HUIS VAN WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN WAT IS WERKVERMOGEN? Werkvermogen is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

inkomensverzekeringen

inkomensverzekeringen inkomensverzekeringen Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers Uw medewerker ziek of arbeidsongeschikt. Wat nu? Of u nu veel of weinig

Nadere informatie

Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden

Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden Kanker en Werk Begeleiding en Re-integratie Stap.nu in mogelijkheden Regionaal Genootschap Fysiotherapie Midden Nederland Zelfmanagement bij kanker De realiteit 100.000 nieuwe diagnoses in 2012 Het aantal

Nadere informatie

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief Dienstverlening Flexibele inzet van een vaste bedrijfsarts - op vaste dagdelen per week op

Nadere informatie

Hulpmiddelen voor werknemers 1

Hulpmiddelen voor werknemers 1 Hulpmiddelen voor werknemers 1 Oriënterende vragenlijsten Vragenlijst Inzetbaarheid algemeen Mini-scan Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Index Performance Beschrijving De korte versie van de

Nadere informatie

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos

Inzicht in subsidieland. Door Mariska Doornbos Inzicht in subsidieland Door Mariska Doornbos Het Veluwe Portaal geeft antwoord op al uw vragen met betrekking tot arbeidsmobiliteit en personeel. Om u inzicht te geven in de regelgeving en subsidiemogelijkheden

Nadere informatie

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES 2 WET VERBETERING ARBO-ADVIES WET VERBETERING (WVP) WET VERBETERING U bent als werkgever verplicht een zieke of arbeidsongeschikte werknemer te begeleiden naar passend werk, gedurende een periode van twee

Nadere informatie

Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers!

Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers! Een hart voor mensen en een scherp oog voor cijfers! 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 De klant centraal Wij zijn een dynamisch en innovatief bedrijf op het gebied

Nadere informatie

Op het juiste moment de juiste dingen doen!

Op het juiste moment de juiste dingen doen! Op het juiste moment de juiste dingen doen! Poortwachter Karin Vereschildt van der Spek, landelijk adviseur arbeidsdeskundige UWV SANCTIES Beoordeelde re-integratieverslagen 2013 2014 * t/m april 2015*

Nadere informatie

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte!

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Opbouw Pakket Offertetool inkomen Schadebehandeling Ontwikkeling Concept Keuzevrijheid: modulaire opbouw Snelheid: direct premie berekenen

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn,

a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn, a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn, Begin oktober heeft u de initiatiefnota Activering uit Arbeidsongeschiktheid ingediend,

Nadere informatie

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim De overheid trekt zich steeds meer terug als het gaat om zaken rond ziekte en verzuim van werknemers. Na het ontstaan van het WAO-gat in 1993 is alles in een stroomversnelling

Nadere informatie

VERSLAGLEGGING LAGER HUISDEBAT. Wat niet ziek is, kan ziek worden.

VERSLAGLEGGING LAGER HUISDEBAT. Wat niet ziek is, kan ziek worden. VERSLAGLEGGING LAGER HUISDEBAT Wat niet ziek is, kan ziek worden. Daarover waren ze het allemaal eens, de deelnemers aan het congres over de regie van het verzuimbegeleidingproces op 8 april 2011. En dat

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim Verzuimprotocol 1. Inleiding Pieter van Foreest streeft naar een gezond personeelsbeleid, waarbij vitale medewerkers, goede werkomstandigheden, een optimale bezetting en medewerkers die met plezier werken

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

VerzuimCare Voor een gezonde onderneming

VerzuimCare Voor een gezonde onderneming VerzuimCare Voor een gezonde onderneming Uw voordelen Simpel, efficient en betrouwbaar U wilt de risico s en de gevolgen van verzuim graag afgedekt hebben. Goed verzuimmanagement helpt daarbij en beïnvloedt

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werken is meedoen

Nieuwsbrief Werken is meedoen Nieuwsbrief Werken is meedoen BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Iedereen doet mee! We ondersteunen werkgevers Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) staat 'werken naar vermogen' centraal. De nadruk ligt op wat mensen

Nadere informatie

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Basiscursus Casemanagement Cursus Casemanagement Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Hoe krijgt u verzuim en arbeidsongeschiktheid onder controle? Waar laten organisaties

Nadere informatie

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter Nierpatiënten Vereniging Nederland Margreet Gorter ADPKD (Cystenieren) Werk, Uitkeringen,, g, Verzekeringen Werk, inkomen en nierziekte Kan je nog werken met een nierziekte? Wanneer vertel ik mijn collega

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor

!#$%&#%'(#)* Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor Weer aan het werk na verzuim Verzuim en ook langdurig verzuim komt voor in elk bedrijf. Bij elke vorm van verzuim is het voor werkgever en werknemer van belang

Nadere informatie

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage dienstverlening bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage Werkgeversadvies ENgage voor uw organisatie ENgage adviseert vanuit een visie gericht op het beperken van bestaande, vaak onbekende kosten.

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

AFKORTINGEN 13 1. INLEIDING 15

AFKORTINGEN 13 1. INLEIDING 15 Inhoud AFKORTINGEN 13 1. INLEIDING 15 1.1 Probleemstelling 15 1.1.1 Arbeidsongeschiktheid en re-integratie 15 1.1.2 Aansprakelijkheid en schadebeperking 17 1.1.3 Een complex systeem 19 1.1.4 De werkgever

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk

Nadere informatie

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken Wanneer u wegens ziekte niet kunt werken, houdt u zich dan aan de volgende regels. 1. Op tijd ziekmelden Meldt u zich voor aanvang van de werktijd, echter uiterlijk om 09.00 uur s ochtends telefonisch

Nadere informatie

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie