RUIM BAAN INHOUD. voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Jessica Boll met LKS aan de slag bij gemeente Bergeijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RUIM BAAN INHOUD. voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Jessica Boll met LKS aan de slag bij gemeente Bergeijk"

Transcriptie

1 RUIM BAAN voor de onderkant van de arbeidsmarkt Jessica Boll met LKS aan de slag bij gemeente Bergeijk INHOUD Wethouders sturen manifest naar politieke partijen 3 Banenmarkt Kempenplus opnieuw succes 4 Samenwerking WVK-groep en Lunetzorg 4 Colofon 6 Jaargang 10, nummer 21, mei 2017

2 Jessica Boll mag in Bergeijk in haar eigen tempo werken. Volgens de banenafspraak moet ook de overheid mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans gunnen. In de Kempen nam de gemeente Bergeijk hierin het voortouw. Met de hulp van Kempenplus werden er drie banen gecreëerd. Een ervan is voor Jessica Boll. Jessica blij met garantiebaan Voor Jessica Boll (21) uit Bergeijk kwam de garantiebaan, waarvoor zij nu stage loopt, als een geschenk uit de hemel. Jessica heeft een stoornis in het autistisch spectrum en komt daardoor moeilijk aan werk. De stoornis brak haar ook al op tijdens haar studie kinderopvang niveau 3. Daarvoor had ze met succes de opleiding helpende in de zorg niveau 2 afgerond, maar toen ze er ook nog kinderopvang bij wilde gaan doen, botste ze op haar beperkingen: moeilijk kunnen schakelen, te weinig initiatief tonen en een te laag tempo. Jessica dacht dat werken in een winkel voor haar de oplossing was. Ze werd aangenomen bij een schoenenzaak, maar na een maand werd ze al op het matje geroepen. Ik moest gaan werken aan mijn tekortkomingen of stoppen, vertelt ze. Omdat dat eerste geen optie is, ben ik gestopt. Met de hulp van MEE en Kempenplus kwam Jessica in beeld voor een garantiebaan met loonkostensubsidie (LKS) in het team dat voor de gemeente Bergeijk de schoonmaak en de catering verzorgt. Jessica kan in deze baan in haar eigen tempo werken en ze hoeft niet constant te schakelen. Haar werkzaamheden zijn duidelijk afgebakend. Ze is erg blij met de job. Ze krijgt regelmatig een compliment en daar bloeit ze helemaal van op. Naast Jessica kregen ook Rick van den Putte en Walter Agerbeek een garantiebaan bij de gemeente Bergeijk. Rick is nu bij de milieustraat actief en Walter kreeg onlangs te horen dat zijn tijdelijke contract wordt omgezet in een betaalde baan. Het is de bedoeling dat ook de andere Kempengemeenten mensen in dienst gaan nemen met LKS.

3 Meer dan 250 wethouders ondertekenden het manifest dat Cedris, de landelijke vereniging voor sociale werkbedrijven, onlangs naar de politieke partijen stuurde. De boodschap liet aan duidelijkheid niets te wensen over: Stop verdere bezuiniging op de Wsw-subsidie. Wethouders sturen manifest naar politieke partijen Stop verdere bezuiniging Wsw-subsidie Jan Jaap de Haan van Cedris sprak er al over op de laatste Themadag van WVK-groep in november. Hij noemde de nieuwe Sw-regelingen een molensteen om de nek van gemeenten, die ze eigenlijk niet kunnen dragen. De Haan kwam toen ook met cijfers. Twee jaar geleden kostte elke oude Sw er de gemeenten 900 euro per persoon. Het is de verwachting dat dit bedrag de komende jaren groeit met 300%. Die hoge kosten zijn volgens hem het gevolg van misrekeningen én het wegvallen van Rijkssubsidies. Het is irreëel om gemeenten daarmee op te zadelen. Dat was in november. Nu vond Cedris de tijd rijp om actie te ondernemen en de wethouders Sociale Zaken te mobiliseren. De brandbrief spreekt duidelijke taal. Het is niet meer realistisch om de oude Wsw-regeling verantwoord uit te blijven voeren en daarnaast de begeleiding en re-integratie van nieuwe doelgroepen uit de Participatiewet effectief aan te pakken. Het wordt ons onmogelijk gemaakt om kwetsbare groepen een goede ondersteuning te geven richting betaald werk, zeggen de wethouders. De in het verleden opgebouwde expertise en ondersteuningsstructuur voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt staan onder grote druk. Daarmee breken ze een lans voor instandhouding van de sociale werkbedrijven. De wethouders komen met een aantal noodzakelijke maatregelen, die ze al doorgevoerd willen zien in de voorjaarsnota. Deze wordt door de minister van Financiën uiterlijk 1 juni bij de Kamer ingediend en wordt kort voor het zomerreces in een debat besproken. Jan Jaap de Haan van Cedris waarschuwde in november tijdens de WVK-themadag al voor de hoge kosten voor gemeenten.

4 Die maatregelen houden het volgende in: Koppel het Wsw-macrobudget aan de actuele volumeraming. De in 2012 gemaakte prognose over de uitstroom van Wsw-werknemers sluit niet aan bij de werkelijkheid. Die uitstroom verloopt minder snel dan werd ingeschat. Dit leidt tot forse tekorten op de uitvoering van de Wsw en moet in gemeentelijke meerjarenbegrotingen worden gedekt uit eigen middelen. Dit beperkt de financiële ruimte om re-integratieactiviteiten voor de doelgroepen binnen de P-wet aan te pakken. Stop de jaarlijkse bezuiniging op de Wsw Er is inmiddels voor 1000 euro bezuinigd per Wswbaan. Voor de komende vier jaar staat een verdere verlaging van de subsidie gepland van nog eens 500 euro per jaar. Daarmee komt de nog te realiseren bezuiniging op euro per Wsw-werknemer. Deze bezuiniging doorvoeren vergroot de financiële problematiek bij gemeenten. Breng alle loonschalen van 36-uurs cao s onder het Lage Inkomens Voordeel (LIV) LIV is een voordeel voor werkgevers, bedoeld om werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt te stimuleren. Maar doordat dit alleen geldt voor 40 uurscontracten valt dit voordeel voor veel werkgevers weg. Voorkom dat Beschut Werk een structurele verliespost wordt voor gemeenten. Het beperkte verdienvermogen van de doelgroep moet structureel gecompenseerd worden. Om in werkplekken te realiseren is volgens de wethouders 30 miljoen euro nodig. De oplossing: bied gemeenten een structurele bonus van euro per beschutte werkplek. Zorg dat ook voor ex-wajong toereikende begeleiding mogelijk wordt. Het bedrag dat de gemeenten ontvangen per Wajonger is ontoereikend. De gemeenten lopen daardoor tegen een tekort op van 160 miljoen. Als er niets gebeurt, kunnen de tekorten bij de gemeenten bij de uitvoering van de Wsw en de P-wet in de honderden miljoenen lopen. De beoogde bezuiniging van 1,8 miljard is volgens de wethouders veel te fors gebleken. Er zal jaarlijks 400 miljoen euro extra nodig zijn om arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen te blijven stimuleren.

5 Samenwerking Lunetzorg Een convenant over samenwerking tussen Lunetzorg en WVK-groep was er al lang. Maar dankzij vers bloed in de Raad van Bestuur van Lunetzorg worden er nu ook daadwerkelijk stappen gezet. Vanaf september gaan vier werkplekken bij WVKgroep vijf dagen per week bezet worden door mensen van Lunetzorg. Het gaat om arbeidsmatige dagbesteding. Lunetzorg stuurt een eigen begeleider mee. Vanuit WVK zal werkleider Johan Sweijen een vinger aan de pols houden. Gedurende een periode van vier maanden wordt bekeken of deze constructie werkt en gecontinueerd gaat worden. Johan Sweijen heeft zin in de nieuwe uitdaging. De mensen van Lunetzorg worden voor eenvoudige opdrachten in kleine groepen aan het werk gezet. Het is de bedoeling dat zij zich gaan optrekken aan de WVK ers en uiteindelijk gaan groeien. Ik heb daar hoge verwachtingen van. Raoul Bekers wordt door burgemeester Anja Thijs van Eersel gefeliciteerd met zijn baan. Duizendste match Raoul Bekers stond op donderdag 20 april volop in de belangstelling. Hij kreeg onder meer een kleine attentie van burgemeester Anja Thijs van Eersel. De reden? Raoul was de duizendste persoon die door Kempenplus aan een baan is geholpen. Een prachtig resultaat, als je bedenkt dat Kempenplus pas vier jaar bestaat! Raoul vond vanuit een Wajongpositie een baan als medewerker van de technische dienst bij camping Ter Spegelt in Eersel. De duizendste match werd gepresenteerd tijdens een Banenmarkt in het Pius X-College in Bladel, georganiseerd door Kempenplus. Zo n 35 bedrijven uit de Kempen en 20 uitzendbureaus presenteerden zich daar. De markt was gericht op werklozen, maar ook op schoolverlaters en mensen die van baan willen veranderen. Er kwamen zo n 600 geïnteresseerden op af. Johan Sweijen krijgt met ingang van 1 september mensen van Lunetzorg onder zijn hoede.

6 Trofee voor veiligheid Hoewel het pand al lange tijd is gevestigd op het bedrijventerrein kan het zich meten met de nieuwbouw van andere bedrijven. Met die woorden stak Hetty van der Hamsvoort, parkmanager van de OBGB (Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel) en lid van de werkgroep KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen), de loftrompet over de vestiging Raambrug van WVK-groep. De wijze waarop het pand is beveiligd met camera s en hekwerken en de deelname aan de collectieve surveillance was voor KVO en OBGB van doorslaggevende betekenis om de jaarlijkse wisseltrofee van beide organisaties voor het meest veilige bedrijfsgebouw in de gemeente Bladel toe te kennen aan WVK-groep. François Baudoin, directeur dienstverlening en industrie van WVK-groep, nam de trofee in ontvangst. François Baudoin ontvangt de KVO/OBGB-trofee uit handen van waarnemend burgemeester Peter Maas. COLOFON RUIM BAAN bericht over ontwikkelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt in de Kempen. Het is een uitgave van WVK-groep, het sw-bedrijf voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. RUIM BAAN richt zich in het bijzonder op de drie maatschappelijke sectoren die met de onderkant van de arbeidsmarkt te maken hebben. Dit zijn de zogenoemde drie O s: ondernemers, overheid en onderwijs. Het blad verschijnt vier keer per jaar. Redactie Tekst Vormgeving Fotografie WVK-groep, Postbus 10, 5530 AA Bladel, tel. Tel Wim Lavrijsen, Tekstadvies en Publiciteit, Reusel GrafiKUS, Bladel Jean Pierre Reijnen, Eindhoven Algemeen postadres Postbus 10, 5530 AA Bladel T / F E. info@wvk-groep.nl W. directie, administratie, automatisering, personeelszaken, sociale en juridische zaken Vestiging Raambrug Raambrug 8, 5531 AG Bladel T grafische afwerking, verpakkingen, montage en assemblage, detacheringen en re-integratie Vestiging Hallenstraat 10 Hallenstraat 10, 5531 AB Bladel T groenvoorziening, garage, metaalbewerking, beheer milieustraten, WerkPortaal en KansActief

Raadsinformatiebrief inzake WOZL d.d. 11/04/ Jaarstukken over 2016

Raadsinformatiebrief inzake WOZL d.d. 11/04/ Jaarstukken over 2016 Raadsinformatiebrief inzake WOZL d.d. 11/04/2017 1. Jaarstukken over 2016 Vandaag worden de jaarstukken over 2016 naar de Colleges verzonden, met het verzoek deze stukken ter kennisname door te sturen

Nadere informatie

WVK groepsbeeld. jaargang 18 nummer 25 februari WVK-gedetacheerden inschakelen 2 WVK ers bij SMAAKgeheimen 3 Kempenplus kent succesvolle start 4

WVK groepsbeeld. jaargang 18 nummer 25 februari WVK-gedetacheerden inschakelen 2 WVK ers bij SMAAKgeheimen 3 Kempenplus kent succesvolle start 4 25 jaargang 18 nummer 25 februari 2014 WVK groepsbeeld WVK-gedetacheerden inschakelen 2 WVK ers bij SMAAKgeheimen 3 Kempenplus kent succesvolle start 4 KOP bepleit samenwerking met WVK 5 Berichten 6 Colofon

Nadere informatie

WVK ruim baan. c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n. jaargang 7 nummer 11 juli 2014

WVK ruim baan. c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n. jaargang 7 nummer 11 juli 2014 jaargang 7 nummer 11 juli 2014 w w w. w v k - g r o e p. n l WVK ruim baan personeelsbemiddeling + advies c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n Strategische

Nadere informatie

Jetty Eugster: Snel duidelijkheid 2. Afscheid Lambert van Erp en Anja Thijs 3-4. Samenwerking WVK en Lunet zorg 5

Jetty Eugster: Snel duidelijkheid 2. Afscheid Lambert van Erp en Anja Thijs 3-4. Samenwerking WVK en Lunet zorg 5 RUIM BAAN voor de onderkant van de arbeidsmarkt INHOUD Jetty Eugster: Snel duidelijkheid 2 Afscheid Lambert van Erp en Anja Thijs 3-4 Samenwerking WVK en Lunet zorg 5 Nieuw initiatief Kempenplus en colofon

Nadere informatie

RUIM BAAN INHOUD. voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Openheid over reorganisatie ISD en WVK 2. Statushouders met hulp aan de slag 3

RUIM BAAN INHOUD. voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Openheid over reorganisatie ISD en WVK 2. Statushouders met hulp aan de slag 3 RUIM BAAN voor de onderkant van de arbeidsmarkt INHOUD Openheid over reorganisatie ISD en WVK 2 Statushouders met hulp aan de slag 3 Nieuwe ronde, andere kansen 4 Milieuproject Eersel krijgt vervolg /

Nadere informatie

de toekomst van sociale werkgelegenheid

de toekomst van sociale werkgelegenheid de toekomst van sociale werkgelegenheid Jan-Jaap de Haan, 11 oktober 2017 Op weg naar de toekomst Naar een effectieve, werkzame, financieel haalbare inzet van kennis en expertise. Participatiewet en Sociaal

Nadere informatie

Participatiewet. 1 januari 2015

Participatiewet. 1 januari 2015 Participatiewet 1 januari 2015 Agenda Uitgangspunten Participatiewet - Sjak Vrieswijk De WVK-groep - Gerard van Beek De ISD/Werkplein de Kempen - Sjak Vrieswijk Kempenplus - Gerard van Beek Het regionaal

Nadere informatie

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 9 nummer 16 maart 2016

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 9 nummer 16 maart 2016 R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T jaargang 9 nummer 16 maart 2016 w w w. w v k - g r o e p. n l INHOUD Gemeenten geïnformeerd over uitvoering Participatiewet

Nadere informatie

WVK groepsbeeld. jaargang 17 nummer 24 februari Participatiewet 2 Vestiging Hallenstraat geopend 3 WVK-prijs voor broers v.

WVK groepsbeeld. jaargang 17 nummer 24 februari Participatiewet 2 Vestiging Hallenstraat geopend 3 WVK-prijs voor broers v. 24 jaargang 17 nummer 24 februari 2013 WVK groepsbeeld Participatiewet 2 Vestiging Hallenstraat geopend 3 WVK-prijs voor broers v.d Huijgevoort 4 Connexxion zet in op detacheringen 5 Berichten 6 Colofon

Nadere informatie

Beschut Werk in de praktijk. presentatie 30 maart 2016 Jan-Jaap de Haan (Cedris)

Beschut Werk in de praktijk. presentatie 30 maart 2016 Jan-Jaap de Haan (Cedris) Beschut Werk in de praktijk presentatie 30 maart 2016 Jan-Jaap de Haan (Cedris) Voor wie doen we het eigenlijk? Voor wie doen we het? WWB: Wajong: WSW: 400.000 (waarvan ca 50% langer dan 3 jaar) 250.000

Nadere informatie

Presentatie ISD de Kempen

Presentatie ISD de Kempen Presentatie ISD de Kempen Gemeente Reusel-De Mierden 5 september 2017 Sjak Vrieswijk Directeur ISD de Kempen Agenda ISD de Kempen (Uitgangspunten) Participatiewet Cijfers Werkplein de Kempen Actuele ontwikkelingen

Nadere informatie

Inhoud. Participatiewet & Participatiebudget. Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep

Inhoud. Participatiewet & Participatiebudget. Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep Inhoud Participatiewet & Participatiebudget Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep Resultaten doorrekeningen 4 scenario s Conclusies en adviezen - 1 -

Nadere informatie

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 13 maart 2014 INHOUD. Regionaal Werkbedrijf 2

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 13 maart 2014 INHOUD. Regionaal Werkbedrijf 2 R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T jaargang 8 nummer 13 maart 2014 w w w. w v k - g r o e p. n l INHOUD Regionaal Werkbedrijf 2 Participatiewet en Voortgezet

Nadere informatie

Schakelen van school naar werk. Inhoud presentatie. Perspectief voor de leerlingen (I) Presentatie voor scholen.

Schakelen van school naar werk. Inhoud presentatie. Perspectief voor de leerlingen (I) Presentatie voor scholen. Schakelen van school naar werk Presentatie voor scholen Voorjaar 2017 Inhoud presentatie 1. Perspectief voor de leerlingen 2. Wat kunt u betekenen in het proces? 3. Wat heeft de Participatiewet te bieden?

Nadere informatie

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 14 juli 2015

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 14 juli 2015 R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T jaargang 8 nummer 14 juli 2015 w w w. w v k - g r o e p. n l INHOUD Intentieverklaring Regionaal Werkbedrijf ondertekend

Nadere informatie

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 9 nummer 17 juli 2016

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 9 nummer 17 juli 2016 R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T jaargang 9 nummer 17 juli 2016 w w w. w v k - g r o e p. n l INHOUD UWV en WVK-groep wisselen deskundigheid uit 2 Plan van

Nadere informatie

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol Aan de Raad No. : 8/3 Muntendam : 13 april 2017 Onderwerp : Vaststellen gewijzigde re-integratie verordening i.v.m. beschut werken ---------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015 Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant 3 februari 2015 Inhoud presentatie Aanleiding Participatiewet Sociaal Akkoord en Regionale Werkbedrijven Uitgangspunten RWB

Nadere informatie

Raadsinformatieavond. dinsdag 22 april 2014. Transitieplan UW

Raadsinformatieavond. dinsdag 22 april 2014. Transitieplan UW Raadsinformatieavond dinsdag 22 april 2014 Transitieplan UW Missie - waartoe zijn wij op aarde - UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met raad en daad bij het verkrijgen van passend werk,

Nadere informatie

Ondertussen.. In de SW

Ondertussen.. In de SW Ondertussen.. In de SW Jan-Jaap de Haan, 24 november 2017 Op weg naar de toekomst Naar een effectieve, werkzame, financieel haalbare inzet van kennis en expertise. Participatiewet en Sociaal Akkoord Doel:

Nadere informatie

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier From: Lugt, Arjen van der Sent: dinsdag 10 april 2018 14:11:02 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Informerende brief Cedris Attachments: Cedris raadsbrief april 2018 def (002).pdf; Cedris Folder 'De

Nadere informatie

Doel bijeenkomst. Informeren over de stand van zaken. Beeld schetsen van de beoogde aanpak UWV. Ophalen vragen, opmerkingen, tips en zorgen

Doel bijeenkomst. Informeren over de stand van zaken. Beeld schetsen van de beoogde aanpak UWV. Ophalen vragen, opmerkingen, tips en zorgen Doel bijeenkomst Informeren over de stand van zaken Beeld schetsen van de beoogde aanpak UWV Ophalen vragen, opmerkingen, tips en zorgen INFORMATIEBIJEENKOMST PARTICIPATIEWET 2 Inleiding Kenmerken van

Nadere informatie

2014 In cijfers SOCIALE WERKVOORZIENING

2014 In cijfers SOCIALE WERKVOORZIENING 2014 In cijfers AANVULLING JAAROVERZICHT 2014 (ON)BEPERKT HOUDBAAR Ondanks de onzekerheden is Ergon koersvast en presteert immens. Een topjaar was 2014, zowel sociaal als financieel; 2336 sw-medewerkers

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester

Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester De uitdagingen van de Participatiewet U heeft van René Paas gehoord waar op hoofdlijnen de knelpunten zitten in de

Nadere informatie

De Participatiewet en De Banenafspraak. Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Participatiewet en De Banenafspraak. Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid De Participatiewet en De Banenafspraak Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitgangspunten van de Participatiewet 1. Een wet voor iedereen met arbeidsvermogen (1.1.2015) 2.

Nadere informatie

In deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de status van de realisatie hiervan per 31 december Het betreft hier een tussenevaluatie.

In deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de status van de realisatie hiervan per 31 december Het betreft hier een tussenevaluatie. Uw kenmerk : Gemeenteraad Bergeijk Aan de leden van de raad Ons kenmerk : Datum : 12 juni 2017 Behandeld door : mevr. M.A. Jacobs Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Onderwerp : Tussenevaluatie Visienota

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 34 194 Wijziging van de Participatiewet, de Ziektewet, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de Wet financiering sociale verzekeringen

Nadere informatie

34304 Tegemoetkomingen in de loonkosten van specifieke groepen (Wet tegemoetkomingen loondomein)

34304 Tegemoetkomingen in de loonkosten van specifieke groepen (Wet tegemoetkomingen loondomein) 34194 Wijziging van de Participatiewet, de Ziektewet, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met harmonisatie van instrumenten ter bevordering

Nadere informatie

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR Betreft Vergaderdatum Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR 28-mei-2015 Gemeenteblad 2015 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. Kennisnemen van de definitief

Nadere informatie

Cedris I Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht I Postbus 8151,3503 RD Utrecht I I

Cedris I Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht I Postbus 8151,3503 RD Utrecht I I G1"iffie Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Monique van der Eijk donderdag 5 april 2018 14:22 Monique van der Eijk nformerende brief Cedris Cedris raadsbrief april 2018 def (002).pdf;

Nadere informatie

ISD de Kempen Participatiewet 2017

ISD de Kempen Participatiewet 2017 ISD de Kempen Participatiewet 2017 Gemeente Eersel 31 januari 2017 Sjak Vrieswijk Directeur ISD de Kempen Agenda ISD de Kempen Uitganspunten Participatie Wet Cijfers Financiën Vangnetregeling Minima regelingen

Nadere informatie

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014 Factsheet Participatiewet Informatie voor de werkgever, juli 2014 In deze factsheet voor de UMC s over de Participatiewet wordt op een rij gezet waar deze wetgeving over gaat, over wie het gaat en wat

Nadere informatie

Bruggen, Bootjes en Trampolines

Bruggen, Bootjes en Trampolines Bruggen, Bootjes en Trampolines Wat doet Cedris? Wat doet Cedris? Cedris staat voor een inclusieve arbeidsmarkt. Ons doel is: meer betaald werk voor mensen die (nog) niet zelfstandig minimumloon kunnen

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

De Participatiewet in de praktijk. Heleen Heinsbroek NVRD themadag, 5 februari 2015

De Participatiewet in de praktijk. Heleen Heinsbroek NVRD themadag, 5 februari 2015 De Participatiewet in de praktijk Heleen Heinsbroek NVRD themadag, 5 februari 2015 Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt WWB: Wsw: Wajong: 319.000 (realisatie 2012) 118.000 (realisatie 2012) 100.000

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

Oktober 2013. Participatiewet; kansen in samenwerking

Oktober 2013. Participatiewet; kansen in samenwerking Oktober 2013 Participatiewet; kansen in samenwerking In 1952 gaat de Gemeentelijke Sociale Werkvoorzieningsregeling (1950) gelden voor het opzetten van speciale werkplaatsen voor gehandicapten. Gehandicapten

Nadere informatie

Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Sandra Langenbach

Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Sandra Langenbach Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Sandra Langenbach Datum nota : 19.06.17 Afdeling : Ontwikkeling en Dienstverlening Portefeuillehouder : Wethouder P. van de Noort Onderwerp Tussenevaluatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering d.d. 19 april 2016 Agendapunt: Datum B&W 15 maart 2016 Portefeuillehouder T. Antonis. S. Langenbach / Kempen

Raadsvoorstel. Vergadering d.d. 19 april 2016 Agendapunt: Datum B&W 15 maart 2016 Portefeuillehouder T. Antonis. S. Langenbach / Kempen Raadsvoorstel Vergadering d.d. 19 april 2016 Agendapunt: Datum B&W 15 maart 2016 Portefeuillehouder T. Antonis Document-nr Onderwerp Uitvoering Participatiewet in de Kempen. Opsteller S. Langenbach / Kempen

Nadere informatie

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 15 december 2015

R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T. jaargang 8 nummer 15 december 2015 R U I M B A A N V O O R D E O N D E R K A N T V A N D E A R B E I D S M A R K T jaargang 8 nummer 15 december 2015 w w w. w v k - g r o e p. n l INHOUD Pilotproject loonkostensubsidie 2 Van Wajong naar

Nadere informatie

Notitie beschut werk. Aanleiding. Indicatiestelling beschut werk UWV

Notitie beschut werk. Aanleiding. Indicatiestelling beschut werk UWV Notitie beschut werk Aanleiding Met de inwerkingtreding van de Participatiewet is per 1 januari 2015 de toegang tot de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) afgesloten voor nieuwe instroom en kunnen personen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 578 Wijziging van Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verplichten van beschut werk en met betrekking tot het quotum van

Nadere informatie

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 22 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22 Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 T

Nadere informatie

arbeid / dagbesteding Participatiewet

arbeid / dagbesteding Participatiewet arbeid / dagbesteding Participatiewet Wat is de overheid van plan met de Participatiewet? Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten zijn

Nadere informatie

Een nieuwe taak voor gemeenten

Een nieuwe taak voor gemeenten Een nieuwe taak voor gemeenten Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeente

Nadere informatie

WVK-Themadag INHOUD w w w. w v k - g r o e p. n l

WVK-Themadag INHOUD w w w. w v k - g r o e p. n l jaargang 7 nummer 12 december 2014 WVK ruim baan c o n t a c t b l a d v a n W V K - g ro e p v o o r d e K e m p e n g e m e e n t e n WVK-Themadag w w w. w v k - g r o e p. n l personeelsbemiddeling

Nadere informatie

J.A.M. Thijs-Rademakers Voorzitter WVK-groep

J.A.M. Thijs-Rademakers Voorzitter WVK-groep jaarverslag 2016 2 jaarverslag 2016 Woord Vooraf Ze waren allesbehalve makkelijk, de omstandigheden waarin WVK-groep in het verslagjaar 2016 haar sociale opdrachten moest uitvoeren. In de eerste plaats

Nadere informatie

Beschut werk in Aanleiding

Beschut werk in Aanleiding Beschut werk in 2015 1. Aanleiding Op 1 januari jl. is de Participatiewet in werking getreden. Een nieuwe voorziening onder deze wet is beschut werk nieuwe stijl 1. Gemeenten zijn onder deze wet verplicht

Nadere informatie

Felua groep heeft als missie mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar zo regulier mogelijk werk.

Felua groep heeft als missie mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar zo regulier mogelijk werk. Felua groep heeft als missie mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar zo regulier mogelijk werk. Om bij onze doelgroepmedewerkers de focus op uitstroom te krijgen, is het van belang dat we vanuit

Nadere informatie

Een verandering van tijdperk...

Een verandering van tijdperk... Een verandering van tijdperk...... en hoe we daar als medezeggenschap mee omgaan 13 juni 2017, Roermond. Dagvoorzitter: Isaäk Mol Op de kruk Henriëtte Maas, directeur Westrom Programma 14.15 uur transitie

Nadere informatie

De Participatiewet. In een politiek krachtenveld. 25 september Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie

De Participatiewet. In een politiek krachtenveld. 25 september Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie De Participatiewet In een politiek krachtenveld 25 september 2013 Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie Wajongers in de zorg Doel en Inspiratie Programma 13:00 13.15 13:15 13.45 13:45 14:15 Opening Hoofdlijn

Nadere informatie

Stand van zaken implementatie Participatiewet

Stand van zaken implementatie Participatiewet Stand van zaken implementatie Participatiewet Cedris volgt de implementatie van de Participatiewet, via een monitor die regelmatig wordt uitgezet bij de 90 aangesloten sociale werkbedrijven. Wat is de

Nadere informatie

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG Juli 2016 1 INHUDSOPGAVE Pagina 1. Samenvatting 3 2. Inleiding 4 3. Beschut werk nieuw 5 4. (Regionale) visie op beschut werk nieuw 5 5. Contouren beschut

Nadere informatie

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 20 mei 2015

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 20 mei 2015 Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant 20 mei 2015 Inhoud presentatie Participatiewet Doel regionaal werkbedrijf Primaire proces Governance regionaal werkbedrijf

Nadere informatie

Uitwerken/introduceren nieuwe (beleids-)instrumenten;

Uitwerken/introduceren nieuwe (beleids-)instrumenten; 1 Aanleiding Invoering Pw per 1 januari 2015 Stop instroom Wsw Beperking instroom Wajong Nieuwe/uitbreiding instrumenten: Nieuw Beschut en LKS Afname Rijksbijdrage Wsw Verlaging Participatiebudget door

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Lokale uitvoering Participatiewet. Datum: 13 mei Decosnummer: 192

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Lokale uitvoering Participatiewet. Datum: 13 mei Decosnummer: 192 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Lokale uitvoering Participatiewet Datum: 13 mei 2014 Portefeuillehouder: R.J.W. van Leeuwen Decosnummer: 192 Informant: Ton Schrijver E.t.schrijver@dalfsen.nl

Nadere informatie

Sociale werkbedrijven de toekomst

Sociale werkbedrijven de toekomst & Sociale werkbedrijven de toekomst Sociale werkbedrijven 2.0 De Participatiewet vraagt om een nieuwe manier van werken. Er zijn nieuwe doelen vastgelegd en overal ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Actuele kijk op de Participatiewet in het sociale domein

Actuele kijk op de Participatiewet in het sociale domein Actuele kijk op de Participatiewet in het sociale domein Ledenbijeenkomst 24 april 2014 Aart Bertijn, Senior beleidsmedewerker VGN Inhoud presentatie Samenhang stelselwijzingen zorg Achtergrond Hoofdlijn

Nadere informatie

De decentralisatie van arbeidsparticipatie. Louis Polstra

De decentralisatie van arbeidsparticipatie. Louis Polstra De decentralisatie van arbeidsparticipatie Louis Polstra Activerende verzorgingsstaat Burger wordt aangesproken wat hij voor de samenleving terug kan doen. Terug te zien in o.a.: - Welzijn nieuwe stijl

Nadere informatie

Arbeidsparticipatie naar vermogen

Arbeidsparticipatie naar vermogen Arbeidsparticipatie naar vermogen Driemaal is scheepsrecht - Wet Werken naar Vermogen - Participatiewet - Sociaal akkoord Wanneer duidelijkheid? Derde wetsvoorstel over onderwerp: onderkant van de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Social Return on Investment - tegenprestaties onder de loep. woensdag 17 juni 2015

Transvorm Actueel. Social Return on Investment - tegenprestaties onder de loep. woensdag 17 juni 2015 Transvorm Actueel Social Return on Investment - tegenprestaties onder de loep woensdag 17 juni 2015 Vera van der Horst Adviseur social return & PSO-distributeur v.v.d.horst@adviespuntsocialreturn.nl 06

Nadere informatie

Datum 12 juni 2017 Betreft Kamervragen van het lid Van Dijk (SP) over de inzet van Oost-Europese uitzendkrachten bij sociale werkbedrijven

Datum 12 juni 2017 Betreft Kamervragen van het lid Van Dijk (SP) over de inzet van Oost-Europese uitzendkrachten bij sociale werkbedrijven > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

WVK groepsbeeld. jaargang 18 nummer 26 december 2014

WVK groepsbeeld. jaargang 18 nummer 26 december 2014 26 jaargang 18 nummer 26 december 2014 WVK groepsbeeld Participatiewet komt eraan 2 Genexis: bijzondere detacheringsvorm 3 RSZK en Pius-X kiezen voor WVK-Schoonmaak 4 VDS Technische Industrie wint Bronzen

Nadere informatie

Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen

Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen Schakelen tussen schaalniveaus sturen over organisatiegrenzen heen Arbeidsmarkt regio (sub) Regio Gemeente Christiaan Gort Ad Baan 11 nov. 2015 Wijk 1 Programma 1 2 3 Participatiewet en schaalniveaus Afwegingen

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014 ONDERWERP Beleidskadernota Participatiewet 2015 SAMENVATTING Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en als deze

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8 Beleidsplan Participatiewet Berkelland 1 2 0 1 5-2 0 1 8 Meer doen met minder geld 2 Dienstverlening van binnen naar buiten 1. Eigen kracht (sociaal netwerk) 2. Algemene voorzieningen 3. Maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 161 Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere

Nadere informatie

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Uw mening? Zijn alle werkzaamheden geschikt voor de doelgroep? NEEN! Zijn

Nadere informatie

De Participatiewet, banenafspraak & quotum. Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie

De Participatiewet, banenafspraak & quotum. Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie De Participatiewet, banenafspraak & quotum Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie Uitgangspunten van de Participatiewet 1. Een wet voor iedereen met arbeidsvermogen (1.1.2015) 2. Wajong uitsluitend

Nadere informatie

Stand van zaken Participatiewet - 323 dagen verder. Heleen Heinsbroek Ledenbijeenkomst DetaNet 19 november 2015

Stand van zaken Participatiewet - 323 dagen verder. Heleen Heinsbroek Ledenbijeenkomst DetaNet 19 november 2015 Stand van zaken Participatiewet - 323 dagen verder. Heleen Heinsbroek Ledenbijeenkomst DetaNet 19 november 2015 Wat ga ik vertellen? Detacheren toekomst? Transformatie sector Eerste ervaringsonderzoeken

Nadere informatie

Barneveld. Nr Collegevoorstel. Onderwerp: Plan van aanpak banenafspraak. Gevraagde beslissing:

Barneveld. Nr Collegevoorstel. Onderwerp: Plan van aanpak banenafspraak. Gevraagde beslissing: 'N gemeente Barneveld Nr. 1024611 Collegevoorstel Onderwerp: Plan van aanpak banenafspraak Gevraagde beslissing: Instemmen met: 1. vaststellen van het plan van aanpak ter uitvoering van de banenafspraak

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Raadsvergadering : 15 december 2014. Voorstelnr. : R 7071. : omzetten tijdelijke contracten in vaste contracten bij medewerkers van Wedeka.

Raadsvergadering : 15 december 2014. Voorstelnr. : R 7071. : omzetten tijdelijke contracten in vaste contracten bij medewerkers van Wedeka. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Bladel, juni Jetty Eugster-van Bergeijk voorzitter WVK-groep

Bladel, juni Jetty Eugster-van Bergeijk voorzitter WVK-groep jaarverslag 2017 2 jaarverslag 2017 Woord Vooraf Laat uw kans niet voorbij gaan, neem hiervan kennis! Het zou een reclameslogan uit een advertentie kunnen zijn, dit beginzinnetje. En natuurlijk: als voorzitter

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter, Wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport, Rabin S. Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief

Nadere informatie

Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet

Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet WAT WIL JE WETEN OVER Introductie: beschut moet of toch niet? 2 discussies: Financieel (kosten beschut) Hoogte vd kosten Dienstverband: vast vs

Nadere informatie

2016 in cijfers FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT EEN TOEKOMST DIE AL BEGONNEN IS. bestuur EINDHOVEN HEEZE-LEENDE VALKENSWAARD VELDHOVEN WAALRE

2016 in cijfers FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT EEN TOEKOMST DIE AL BEGONNEN IS. bestuur EINDHOVEN HEEZE-LEENDE VALKENSWAARD VELDHOVEN WAALRE FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT EEN TOEKOMST DIE AL BEGONNEN IS 2016 in cijfers Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant Gemeenschappelijke Regeling Werkgelegenheid Regio Eindhoven bestuur EINDHOVEN

Nadere informatie

Realiseren Afspraak(banen)

Realiseren Afspraak(banen) Realiseren Afspraak(banen) Sociaal akkoord: extra banen voor mensen met een beperking Tot 2027 extra banen voor 125.000 mensen met een arbeidsbeperking. Regionaal Werkbedrijf Werk in Zicht Afspraken in

Nadere informatie

Gemeenteraad Oirschot. De ISD De Kempen als organisatie. 1 september 2015

Gemeenteraad Oirschot. De ISD De Kempen als organisatie. 1 september 2015 Gemeenteraad Oirschot De ISD De Kempen als organisatie 1 september 2015 Sjak Vrieswijk Directeur ISD de Kempen Directeur ISD de Kempen Werkplein de Kempen Team Beleid en Kwaliteit Team Werk, Inkomen &

Nadere informatie

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven De Participatiewet Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013 Edith van Ruijven De participatiewet Naar een inclusieve arbeidsmarkt jobcoach No risk polis Compensatie lagere productiviteit (loonkostensubsidie)

Nadere informatie

Eerste Kwartaal verslag

Eerste Kwartaal verslag Eerste Kwartaal verslag 2018 Inhoudsopgave 1 Voorwoord directie 2 2 Kengetallen personeel 3 3 Resultaten re-integratie 2017 5 4 Kengetallen ziekteverzuim 7 5 Financiën 9 Roermond, 30 april 2018 1 1 Voorwoord

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 545 Uitvoering Wet Werk en Bijstand Nr. 189 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor intermediairs

Nieuwe kansen voor intermediairs 1 Bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking Nieuwe kansen voor intermediairs De komende jaren is het aan werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking een groot thema. In 2026 moet

Nadere informatie

Opzet presentatie. Wat is de opgave, waarom ligt deze keuze voor? Wat is de keuze? Hoe komen we tot die keuze?

Opzet presentatie. Wat is de opgave, waarom ligt deze keuze voor? Wat is de keuze? Hoe komen we tot die keuze? BIGA Opzet presentatie Wat is de opgave, waarom ligt deze keuze voor? Wat is de keuze? Hoe komen we tot die keuze? Opgave: de Participatiewet > Drie regelingen worden samengevoegd (WWB, WSW en delen Wajong).

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT TOEKOMST IN BEELD in cijfers. bestuur

FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT TOEKOMST IN BEELD in cijfers. bestuur FINANCIËLE BIJLAGE BIJ JAAROVERZICHT TOEKOMST IN BEELD 2017 in cijfers bestuur 1 2 TOEKOMST IN BEELD Het GRWRE-bestuur heeft vanaf 2018 de verantwoordelijkheid voor een bredere doelgroep binnen de Participatiewet.

Nadere informatie

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P.

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P. Onderwerp Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr. 2015-026 Corsa kenmerk 15.0006784 Portefeuillehouder wethouder P. Jorritsma Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel

Nadere informatie

Stroomopwaarts. Begeleiding jongeren met psychische kwetsbaarheid

Stroomopwaarts. Begeleiding jongeren met psychische kwetsbaarheid Stroomopwaarts Begeleiding jongeren met psychische kwetsbaarheid Opzet Korte inleiding Stroomopwaarts Visie Aanpak begeleiding Jongeren met psychische kwetsbaarheid Training medewerkers door GGZ, MEE en

Nadere informatie

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 22 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22 Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333 44

Nadere informatie

Opening avond door: Hans van Alphen (stage coördinator) Presentatie door : Guus de Wolf (onderwijscoach)

Opening avond door: Hans van Alphen (stage coördinator) Presentatie door : Guus de Wolf (onderwijscoach) VERSLAG THEMA-AVOND: PARTICIPATIEWET WERK EN INKOMEN (03-02-2015) Van school en dan? Veranderingen in onderwijs, zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind (&voor U). Opening avond door: Hans van

Nadere informatie

De Onderwijsspecialisten Dienstverlening. De participatiewet. Ed Staal en Richard Brenkman

De Onderwijsspecialisten Dienstverlening. De participatiewet. Ed Staal en Richard Brenkman De participatiewet Ed Staal en Richard Brenkman Doel van participatiewet Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, via betaald werk aan de slag te krijgen. De gemeente

Nadere informatie

Transitieplan. 12 september 2013

Transitieplan. 12 september 2013 Transitieplan 12 september 2013 Situatie Oost-Groningen Hoog aantal Wsw-ers (3,5 x landelijk gemiddelde) Hoog aantal Wajongeren (2 x landelijk gemiddelde) Arbeidsparticipatie is laag (61% ten opzichte

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Oen Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer derstaten-generaal ľ 5 ľ M 9 Binnenhof 22 Anna van Hannoverstraat 4 2513AA

Nadere informatie

2013 In cijfers SOCIALE WERKVOORZIENING

2013 In cijfers SOCIALE WERKVOORZIENING 2013 In cijfers Als aanvulling op het Jaaroverzicht 2013. SOCIALE WERKVOORZIENING Ook in 2013 is op de sociale parameters goed gepresteerd. Het aantal medewerkers met een sw-dienstverband is in 2013 tot

Nadere informatie

SOCIALE WERKBEDRIJVEN

SOCIALE WERKBEDRIJVEN SOCIALE WERKBEDRIJVEN Bestuurlijke bijeenkomst G32 - Vrijdag 15 september, Gouda INLEIDING Op vrijdagmiddag 15 september organiseerde de G32 Themagroep Sterke Keten een themabijeenkomst over sociale werkbedrijven.

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Betreft Kamervragen van het lid Gijs van Dijk (PvdA) Postbus

Nadere informatie

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG Juli 2016 1 INHUDSOPGAVE Pagina 1. Samenvatting 4 2. Inleiding 5 3. Beschut werk nieuw 6 4. (Regionale) visie op beschut werk nieuw 7 5. Contouren beschut

Nadere informatie

Loonkostensubsidie: maak de regeling eenvoudiger en meer lonend

Loonkostensubsidie: maak de regeling eenvoudiger en meer lonend Vaste Kamercommissie voor SZW Postbus 20018 2500 EA Den Haag Betreft: Algemeen Overleg Participatiewet d.d. 12 september 2018 Utrecht, 10 september 2018 Geachte leden van de Vaste Kamercommissie, Met grote

Nadere informatie