Postacademische vorming. Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Postacademische vorming. Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling"

Transcriptie

1 Postacademische vorming Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling

2 Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling UITGANGSPUNTEN Er is in Vlaanderen binnen bedrijven en organisaties te weinig knowhow rond integrale productontwikkeling. Er is een toenemende vraag naar duurzame, betrouwbare, comfortabele producten met aandacht voor economische, maatschappelijke en vormgevende aspecten. Er is nood aan omscholing tot creatievelingen die niet enkel oog hebben voor nieuwe technologie, maar deze ook kunnen omzetten in concrete, tastbare producten. Binnen de globale innovatiestrategie van een bedrijf of organisatie is integrale productontwikkeling van essentieel belang en genereert een doordachte toepassing van productinnovatie een belangrijke toegevoegde waarde. DOELSTELLINGEN U leert principes, inzichten en technieken kennen omtrent de totale ontwerpcyclus van een product. U past de aangereikte kennis effectief toe tijdens een ontwerpproject. U verwerft inzicht in integrale productontwikkeling als onderdeel van strategisch innovatiebeleid. DOELGROEP U hebt een universitair diploma of een diploma hoger onderwijs lange type. U hebt een diploma hoger onderwijs korte type maar overtuigt het programmacomité met een gemotiveerd kandidaatstellingsdossier. U bent betrokken bij het onderzoek, de ontwikkeling, het ontwerp en/of de marketing van producten en hebt enkele jaren relevante ervaring. Het aantal deelnemers is beperkt om de begeleiding van het projectwerk en de interactie met de docenten optimaal te laten verlopen. Het programmacomité beslist over toelating tot de opleiding op basis van vooropleiding, ervaring, curriculum, motivatie en volgorde van inschrijving. PROGRAMMACOMITÉ Het programmacomité staat borg voor de hoogstaande kwaliteit, de wetenschappelijkheid en de praktijkgerichtheid van de opleiding. Leden: prof.dr.ir. Koenraad Debackere Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen K.U.Leuven ir. Steven Dehollander Pili Pili lic.ing. Walter Dejonghe Howest-PIH dr.ir. Jan Detand Howest-PIH prof.dr.ir. Joost Duflou Faculteit Ingenieurswetenschappen K.U.Leuven prof.dr. Nico Vandaele Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen K.U.Leuven, Campus Kortrijk prof.dr.ir. Dominiek Reynaerts Faculteit Ingenieurswetenschappen K.U.Leuven ing. Cies Vanneste Howest-PIH prof.dr. Wim Malfait Dienst Postacademische Vorming K.U.Leuven Campus Kortrijk DOCENTEN Professoren van de K.U.Leuven, docenten van de Hogeschool West-Vlaanderen Departement PIH en externe deskundigen met ruime expertise en ervaring verzorgen de colleges. Dit realiseert een hoogstaand evenwicht tussen onderzoeksinzichten en praktijkervaringen uit de bedrijfswereld.

3 OPBOUW VAN DE OPLEIDING De drie belangrijke componenten van productontwikkeling staan centraal: methodologie, technologie en organisatie en beheer van het ontwerpproces. Dit wordt effectief toegepast en gebundeld tijdens het projectwerk. BLOK 1 Methodologie 32 uren - 8 colleges algemene inleiding en situering basis van ontwerpmethodologie informatiewerving en kwantificeren van ontwerpparameters systematische innovatie creativiteit in het ontwerpproces conceptselectie methodes voor testen en evaluatie van het ontwerp optimalisatietechnieken BLOK 2 Technologie 32 uren - 8 colleges duurzaam ontwerpen industriële vormgeving ergonomie elektronica- en softwareontwerp nieuwe materialen (ontwerpen met composieten) productiegericht ontwerpen rapid prototyping, rapid manufacturing en reverse engineering virtual prototyping en virtual engineering BLOK 3 28 uren - 7 colleges Organisatie en beheer van het ontwerpproces koopgedrag van de consument projectmanagementtechnieken concurrent engineering technieken bescherming van creaties en innovaties door intellectuele rechten klantgerichte productontwikkeling strategische productkeuze en product portfolio kennisbeheer levenscycluskostbepaling technologische trends: innovatieve mechatronica BLOK 4 Projectwerk 40 uren - 10 ontwerpzittingen Het project wordt door een ontwerpteam van een viertal deelnemers samen uitgewerkt. Er is intensieve begeleiding door twee docenten. De ontwerpzittingen zijn gelijkmatig verspreid over de totale duur van de opleiding. Aangepaste infrastructuur staat ter beschikking. Enkele getuigenissen van alumni: Je krijgt een totale kijk op het ontwerpproces waarbij je de te volgen weg duidelijk leert kennen. Dit is een volledige, solide en praktisch toepasbare opleiding die een significante meerwaarde kan leveren voor elke ontwerper. De ontwerpzittingen waren boeiend door de samenwerking in groep met mensen van verschillende disciplines. Leuk hoe iedereen zijn capaciteiten naar voren kan brengen. De kracht van de opleiding schuilt ook in de medestudenten, bepaalde zijn vrienden geworden. De projecten die ik vroeger behandeld heb, zou ik na het volgen van deze opleiding op een andere manier benaderen, veel meer gestructureerd, met veel meer logische opvolgingen. De opleiding focust niet enkel op de processen tijdens integrale productontwikkeling, maar tevens op het gedrag van de ontwerper en de interactie met bedrijfsinterne en externe gegevens. Deze bewustwording is voor mij de basis voor daadwerkelijke innovatie binnen mijn bedrijf.

4 Dienst Postacademische Vorming Postuniversitair Centrum K.U.Leuven Campus Kortrijk E. Sabbelaan 53 - BE-8500 Kortrijk tel fax info.pav@kuleuven-kortrijk.be pav.kuleuven-kortrijk.be Data & tijdstip De colleges vinden wekelijks plaats op vrijdagavond van tot uur, vanaf 26 september 2008 tot en met 15 mei Aansluitend volgt het schrijven van de scriptie en het verdedigen van het projectwerk. De ontwerpzittingen gaan door ofwel op vrijdagavond (van tot uur), ofwel op zaterdag (van 9.00 tot uur). Tijdens een pauze van 30 minuten worden drank en broodjes voorzien. Plaats Bijna alle hoorcolleges vinden plaats in de K.U.Leuven Campus Kortrijk, E. Sabbelaan 53, te 8500 Kortrijk. Enkele hoorcolleges gaan door te Leuven-Heverlee (campus Ingenieurswetenschappen) en worden gekoppeld aan een bezoek aan een betrokken labo of proefruimte. Alle ontwerpzittingen hebben plaats in de Hogeschool West-Vlaanderen Departement PIH, Graaf Karel de Goedelaan 5, te 8500 Kortrijk. Getuigschrift Deelnemers die de evaluaties succesvol beëindigen, ontvangen een decretaal erkend getuigschrift Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling uitgereikt door de K.U.Leuven. Prijs Het inschrijvingsgeld bedraagt In deze prijs is inbegrepen: deelname aan de lessen, begeleiding van het projectwerk, cursusmateriaal, gebruik van het leerplatform Toledo en catering. Wie ingeschreven is, is verzekerd en ontvangt een studentenkaart van de K.U.Leuven. Inschrijving Inschrijven gebeurt door het ingevuld terugsturen van het inschrijvingsformulier. De uiterste datum van inschrijving is 19 september Als door de Vlaamse overheid erkende opleidingsinstelling aanvaarden we opleidingscheques van werknemers en betalingen via de ondernemerschapsportefeuille. Meer informatie vindt u op of Elektronisch aanmelden is mogelijk via Studieplannen of vragen over postacademische vorming? Kom naar de Open Avond van het Postuniversitair Centrum en de Open Universiteit van de K.U.Leuven Campus Kortrijk op 4 september 2008 van tot uur. Wij zullen u graag te woord staan! Organisatie Dienst Postacademische Vorming van de K.U.Leuven Campus Kortrijk in samenwerking met de K.U.Leuven (Faculteiten Ingenieurswetenschappen en Economie en Bedrijfswetenschappen) en de Hogeschool West-Vlaanderen Departement PIH. Alle info:

5 POSTGRADUAAT IN DE integrale productontwikkeling Inschrijvingsformulier Naam en voornaam.... Geboortedatum en plaats... Omschrijving van de gevolgde studies (diploma, instelling en data) Persoonlijk adres.... Tel.:....Fax: Organisatie/bedrijf... Huidige functie en omschrijving... Motivatie om in te schrijven voor deze opleiding... Aantal jaren beroepservaring... Beroepsadres... Tel.:....Fax: Ondergetekende schrijft zich in voor het Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling Het inschrijvingsgeld bedraagt Betaling gebeurt onmiddellijk na onze bevestiging van uw inschrijving, waarbij u een kostennota wordt toegestuurd. De uiterste datum van inschrijving is 19 september De inschrijving wordt geregistreerd na ontvangst van dit formulier en volgende documenten: volledig ingevuld en ondertekend origineel inschrijvingsformulier, kopie diploma en een pasfoto. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van ontvangst. De contractvoorwaarden vermeld op de ommezijde van dit formulier zijn van toepassing. Ik wens te betalen met opleidingscheques. Ik wens te betalen via de ondernemerschapsportefeuille. Op welk adres wenst u de kostennota te ontvangen? beroepsadres - BTW nr.: Gelezen en goedgekeurd (met de hand schrijven) Datum Handtekening persoonlijk Terugsturen naar: Dienst Postacademische Vorming Postuniversitair Centrum K.U.Leuven Campus Kortrijk E. Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk fax:

6 In geval van annulering wordt 10% van de inschrijvingsprijs in rekening gebracht voor de gemaakte administratiekosten. Bij annulering na 26 september 2008 blijft het volledige cursusbedrag verschuldigd. Wij aanvaarden enkel schriftelijke annulering. De ondertekenaar verbindt zich ertoe dat de factuur wordt betaald binnen de 30 dagen na de ontvangst ervan en dit van rechtswege zonder ingebrekestelling. Het Postuniversitair Centrum van de K.U.Leuven Campus Kortrijk formuleert uitdrukkelijk voorbehoud om te allen tijde een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een nader te bepalen datum zonder dat zij hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld. Door onderhavig inschrijvingsformulier te ondertekenen verbindt men zich ertoe de contractvoorwaarden na te leven.

Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling

Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling Postacademische vorming JUBILEUM EDITIE Deze opleiding bestaat 10 jaar! Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling 2011-2012 INDUSTRIAL DESIGN CENTER Postgraduaat in de Integrale Productontwikkeling

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

OPLEIDING INTEGRALE PRODUCTONTWIKKELING

OPLEIDING INTEGRALE PRODUCTONTWIKKELING OPLEIDING INTEGRALE PRODUCTONTWIKKELING VOOR WIE BINNEN EEN BEDRIJF METHODISCH EN EFFECTIEF PRODUCTEN WIL ONTWIKKELEN! VOOR WIE CREATIEVE IDEEËN WIL OMZETTEN IN EEN SUCCESVOL NIEUW PRODUCT! WAAROM DEZE

Nadere informatie

Zakelijke taalopleidingen voor professionals

Zakelijke taalopleidingen voor professionals 8 STE EDITIE Zakelijke taalopleidingen voor professionals DUITS / ENGELS / FRANS KORTRIJK OF LEUVEN OKTOBER 2010 - FEBRUARI 2011 CONCEPT We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2016-2017 Permanente vorming Tegen 2020 wil België 13% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Windenergie speelt daarin een cruciale rol.

Nadere informatie

Opleiding Aquaristiek

Opleiding Aquaristiek DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2012-2013 Opleiding Aquaristiek

Nadere informatie

Praktische aspecten van Vastgoed

Praktische aspecten van Vastgoed Permanente vorming Praktische aspecten van Vastgoed Basiscursus voor de professional maart-mei 2012 Praktische aspecten van Vastgoed OPBOUW VAN DE OPLEIDING De opleiding omvat 4 modules en bevat 36 contacturen.

Nadere informatie

Het vermogen fiscaal doorgelicht

Het vermogen fiscaal doorgelicht SCAFF Het vermogen fiscaal doorgelicht UITNODIGING SEMINARIE Stay sharp. Attend our 2011 seminars. Sign up now at www.loyensloeffnews.be Surf naar www.loyensloeffnews.be, op deze website kan u de volledige,

Nadere informatie

Postgraduaat familiale bemiddeling

Postgraduaat familiale bemiddeling Postgraduaat familiale bemiddeling Academiejaar 2011-2012 Ernstige familiale conflicten en echtscheiding zijn vaak pijnlijk en ingrijpend. De problemen die zich stellen, zijn niet alleen van emotionele,

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Toelatingsprocedure Deelnemers worden gescreend op basis van een gemotiveerde kandidaatstelling en/of intakegesprek. De kandidaatstelling gebeurt met een aanmeldingsformulier, aangevuld

Nadere informatie

Relatie- en communicatiewetenschappen

Relatie- en communicatiewetenschappen Relatie- en communicatiewetenschappen Relaties hanteren op het werk en binnen het gezin NIEUW REL&COM.indd 1 06-05-2009 09:50:02 Doelgroep Met deze opleiding willen we sociaal geïnteresseerde mensen aanspreken

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2015-2016 Permanente vorming Tegen 2020 wil België 13% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Windenergie speelt daarin een cruciale rol.

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2015-2016 Permanente vorming Opleiding Deze opleiding biedt de mogelijkheid om je te verdiepen in de windenergie en kennis op te doen die specifiek is voor

Nadere informatie

DOSSIER VAN KANDIDAATSTELLING 2013-2014

DOSSIER VAN KANDIDAATSTELLING 2013-2014 DSSIER VAN KANDIDAATSTELLING Executive Programme in Retail & Distribution Management 2013-2014 Selectieprocedure De selectiecommissie maakt een eerste analyse op basis van het dossier van kandidaatstelling

Nadere informatie

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken KU Leuven Campus Antwerpen Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 03 206 04 91 fax 03 206 04 99 inge.dergent@kuleuven.be www.arts.kuleuven.be/antwerpen Tolken voor Europa Postgraduaat

Nadere informatie

DIABETESZORG * Referentieverpleegkundige diabeteszorg * Diabeteseducator

DIABETESZORG * Referentieverpleegkundige diabeteszorg * Diabeteseducator DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2011-2012 DIABETESZORG *

Nadere informatie

Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven. Academiejaar 2013-2014

Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven. Academiejaar 2013-2014 Industriële wetenschappen Voortgezette opleidingen KAHO Sint-Lieven Academiejaar 2013-2014 Dienst Voortgezette Opleidingen KAHO Sint-Lieven, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent Preventieadviseur Basismodule

Nadere informatie

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info?

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info? Praktische informatie > Hoe lang duurt de opleiding? De colleges starten op 19 september 2006 en eindigen op 11 mei 2007. Ze kunnen plaatsvinden elke werkdag tussen 8u30 en 19u30. > Wanneer zijn de examens?

Nadere informatie

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 21 januari 2011 in Antwerp Expo Met aanwezigheidsattest permanente bijscholing erkende bemiddelaars 3 uren erkende permanente

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

School voor Spiritualiteit

School voor Spiritualiteit Aanmeldingsformulier Geestelijke Begeleiding Ondergetekende meldt zich aan als student voor de opleiding Geestelijke Begeleiding 2015-2017/18 Persoonlijke gegevens: Achternaam:.. Volledige voornamen:..

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding)

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 F 050 38 11 71 www.howest.be Informatiebrochure Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) ACADEMIEJAAR 2013-2014 Inhoud Doel

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES

ARTIKEL 1. DEFINITIES ARTIKEL 1. DEFINITIES Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

2. Behoudens de hieronder vermelde bepalingen, geldt aanvullend het algemene onderwijs- en examenreglement van de KU Leuven.

2. Behoudens de hieronder vermelde bepalingen, geldt aanvullend het algemene onderwijs- en examenreglement van de KU Leuven. Integrale Productontwikkeling 2015-2016 Examenreglement Doelstellingen Art. 1 1. Dit examenreglement legt de regels vast die een vlot en correct verloop van de evaluatie en examens in het kader van de

Nadere informatie

KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Tolken voor Europa

KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Tolken voor Europa KU Leuven Thomas More Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 0 20 04 91 fax 0 20 04 99 inge.dergent@kuleuven.be www. kuleuven.be/atthomasmore Tolken voor Europa Postgraduaat Conferentietolken

Nadere informatie

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende:

Nadere informatie

VASCULAIRE KINESITHERAPIE EN ONCOLOGIE

VASCULAIRE KINESITHERAPIE EN ONCOLOGIE SUMMERSCHOOL ACADEMISCH PROGRAMMA VASCULAIRE KINESITHERAPIE EN ONCOLOGIE POSTACADEMISCHE VORMINGSREEKS VOOR KINESITHERAPEUTEN multidisciplinaire aanpak interactief OPZet evidence based Practice INHOUD

Nadere informatie

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding)

Informatiebrochure. Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) Informatiebrochure Verkorte opleiding: Professionele Bachelor in de Verpleegkunde (Brugopleiding) ACADEMIEJAAR 2012-2013 Inhoud Doel van de opleiding Situering van de opleiding Onderwijsvormen Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 23 november in het Congrescentrum van de Koninklijke Bibliotheek, te Brussel Jaarlijks worden 800.000 Belgen geconfronteerd

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER Deelnamecriteria Kandidaten zijn CEO s, zaakvoerders, exportmanagers, managers in international sales, international marketing managers, managers international business development.

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2014-2015 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Rechtstreekse

Nadere informatie

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken KU Leuven Campus Sint-Andries Antwerpen Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 32 3 502 15 00 www.arts.kuleuven.be/antwerpen Tolken voor Europa Postgraduaat Conferentietolken 2018-2019

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

Sociale bemiddeling in organisaties

Sociale bemiddeling in organisaties Sociale bemiddeling in organisaties Werken met arbeidsconflicten tussen individuen en in teams ACADEMIEJAAR 2012-2013 VIJFDE EDITIE www.associatie.kuleuven.be/socialebemiddeling Inschrijving en betaling

Nadere informatie

POSTGRADUAAT RENOVATIETECHNIEKEN & MONUMENTENZORG

POSTGRADUAAT RENOVATIETECHNIEKEN & MONUMENTENZORG POSTGRADUAAT RENOVATIETECHNIEKEN & MONUMENTENZORG BRUGGE 2015-2016 Restaureren of renoveren? Hoe pak je ons erfgoed aan? Slim en behoedzaam, zo leer je het in ons postgraduaat. Voor iedereen die technische

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER DE AUDIT COMMISSIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE

INSCHRIJFFORMULIER DE AUDIT COMMISSIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INSCHRIJFFORMULIER DE AUDIT COMMISSIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2017/2018 Module 1 Module 2 6 november 2017 van 09.00 20.00 uur 7 november 2017 van 09.00 20.00 uur INVESTERING De investering

Nadere informatie

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE ACADEMISCH PROGRAMMA POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT MODULE ALGEMENE RECHTSVAKKEN De module Algemene Rechtsvakken van het Postgraduaat Fiscaal

Nadere informatie

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD Het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 betreffende de opleiding van het personeel van de beveiligingsondernemingen en de erkenning van

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen SPECIFIEK REGLEMENT NT2 Voorwaarden Minimumvoorwaarde (categorie2): Elke nieuwe kandidaat moet een diploma hoger secundair onderwijs (minstens 12 jaar scholing) hebben. Dit document moet voorgelegd worden

Nadere informatie

Fascia College Cursistenovereenkomst

Fascia College Cursistenovereenkomst Fascia College Cursistenovereenkomst Volgens de richtlijnen van de kmo-portefeuille dient dit document door elke cursist ingevuld en ondertekend te worden, uiterlijk bij het begin van de eerste sessie.

Nadere informatie

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken

Tolken voor Europa. Postgraduaat Conferentietolken KU Leuven Campus Sint-Andries Antwerpen Faculteit Letteren Sint-Andriesstraat 2 2000 Antwerpen tel. 32 3 502 15 00 www.arts.kuleuven.be/antwerpen Tolken voor Europa Postgraduaat Conferentietolken 2016-2017

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING

STUDIEGIDS (v. 3.0) INLEIDING STUDIEGIDS (v. 3.0) DEZE STUDIEGIDS GEEFT EEN OVERZICHT VAN DE OPLEIDINGEN EN DE VOORWAARDEN. VANAF 2014 KUNNEN SOMMIGE COLLEGES VIA INTERNET GEVOLGD WORDEN. ANDERE COLLEGES VEREISEN DAT DE STUDENT DE

Nadere informatie

Opleiding Gedwongen opname

Opleiding Gedwongen opname Opleiding Gedwongen opname Waar en wanneer? Op 28/4/2014 in het Square Brussels Meeting Centre (vlakbij Station Brussel-Centraal) De wet betreffende de bescherming van de persoon van de geesteszieke van

Nadere informatie

Bemiddeling in Sociale Zaken en in Familiale Zaken

Bemiddeling in Sociale Zaken en in Familiale Zaken 2011-2012 postgraduaat Bemiddeling in Sociale Zaken en in Familiale Zaken www.erasmushogeschool.be partner in de Universitaire Associatie Brussel Het belang van bemiddeling Bemiddeling is vermoedelijk

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen Master en master-na-master opleidingen Lees eerst zorgvuldig onderstaande informatie: Alle aanvragen worden behandeld door de Dienst Inschrijvingen. Dit neemt ongeveer twee maanden in beslag. We vragen

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Nadere informatie

FISCALIST. 520,30 incl. BTW OMSCHRIJVING. Introductie. Omschrijving. Voor wie is deze opleiding bestemd? Toelatingsvoorwaarden

FISCALIST. 520,30 incl. BTW OMSCHRIJVING. Introductie. Omschrijving. Voor wie is deze opleiding bestemd? Toelatingsvoorwaarden #ACCOUNTANCY FISCALIST BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE 520,30 incl. BTW OMSCHRIJVING Introductie Campus Brugge Op maandag- en woensdagavond telkens van 18u30 tot 22u + extra lessen op zaterdagvoormiddag

Nadere informatie

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A Contactpersoon (inhoudsdeskundige): via campus Dirk Martens te Aalst: tel.: 053 72 71 70 of per e-mail: dany.verhertbrugge@odisee.be Vanaf het academiejaar 2012-2013

Nadere informatie

Het overheidsbegrip in (theorie en) praktijk

Het overheidsbegrip in (theorie en) praktijk Faculteit Rechtsgeleerdheid Het overheidsbegrip in (theorie en) praktijk woensdag 17 maart 2004 Vakgebied Bestuursrecht U. Gent i.s.m. GANDAIUS Permanente Vorming Het overheidsbegrip (in theorie) en praktijk

Nadere informatie

POSTGRADUAAT SMART LOGISTICS

POSTGRADUAAT SMART LOGISTICS POSTGRADUAAT SMART LOGISTICS SEPTEMBER 2019 - MAART 2020 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSWETENSCHAPPEN postuniversitair centrum Voor wie? Met deze opleiding

Nadere informatie

Opleiding. Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten. Duur van de cursus: 1 dag

Opleiding. Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten. Duur van de cursus: 1 dag Opleiding Het opbouwen van dashboards die het succes van de strategie kunnen meten Duur van de cursus: 1 dag Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf Verkrijgbaar in:

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2016-2017 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Schakelprogramma

Nadere informatie

Opleiding. Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf.

Opleiding. Duur van de cursus: 1 dag. Opties: Formule In-house (tot 3 deelnemers) Opleiding op maat in het bedrijf. Opleiding Hoe succesvol jaarlijkse evaluatie/functioneringsgesprekken voeren? Verandert het onderhoud van evaluatie in hoeksteen van het individuele management! Duur van de cursus: 1 dag Opties: Formule

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Sociaal-medisch Beste student, Het beroep van apotheekassistent (farmaceutisch-technisch

Nadere informatie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie

Bureau de Roos. Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Bureau de Roos Studiegids Specialisatiejaar kindertherapie Inleiding Leuk dat u interesse heeft in het Specialisatiejaar Kindertherapie dat Bureau de Roos aanbiedt. Dit jaar is speciaal voor hen die zich

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6 1 Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie Pagina 1 van 6 Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

Aanmeldformulier Executive MBA

Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende: A: Een volledig ingevuld en

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats

growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats growth Inschrijfformulier 2018 Top-HR Leiderschapsprogramma Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Genoten vooropleiding Organisatie Functie

Nadere informatie

Doctoraatsreglement van de FPPW

Doctoraatsreglement van de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoraatsreglement van de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2014 1. Inleiding Dit reglement bevat faculteitsspecifieke

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD De opleiding voor het uitvoerend personeel in de beveiliging wordt door het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 geregeld. Niemand kan namelijk activiteiten

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Rok maken een succes! Beste toekomstige

Nadere informatie

Geen design & productontwikkeling zonder aangepaste opleiding

Geen design & productontwikkeling zonder aangepaste opleiding West-Vlaanderen Werkt 2, 2006 Dossier: DESIGN en PRODUCTONTWIKKELING Geen design & productontwikkeling zonder aangepaste opleiding dr. ir. Frederik D hulster ir. Ronald Bastiaens docent industrieel ontwerpen

Nadere informatie

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 41

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 41 INSCHRIJFFORMULIER NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 41 NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2017/2018 Module 1 9 maart 2018 Module 2 9 april 2018, incl. overnachting Module 3 10 april 2018 Module 4

Nadere informatie

growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam

growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Achternaam growth Inschrijfformulier Masterclass: Van het aardgas af Hoe dan? Deelname Jaargang Gegevens deelnemer Voorletters Titulatuur Voornaam Dhr. / Mevr. Achternaam Geboortedatum Geboorteplaats Genoten vooropleiding

Nadere informatie

Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013

Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013 Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013 A.u.b. in blokletters invullen Personalia Naam Voornamen Man/Vrouw 1 Adres Postcode/Woonplaats Land Tel.nr. privé Tel.nr. werk Mobiel nr. E-mail

Nadere informatie

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45 INSCHRIJFFORMULIER NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45 NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2019-2020 Module 1 & 2 24 & 25 september 2019 Module 3 & 4 12 & 13 november 2019 Module 5 & 6 14 & 15 januari

Nadere informatie

Positionering technologische profielen. Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Positionering technologische profielen. Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Positionering technologische profielen Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Situering v/d industrieel ingenieur Doen Theorie Academische opleiding

Nadere informatie

Beccaria Instituut Inschrijfformulier

Beccaria Instituut Inschrijfformulier Beccaria Instituut Inschrijfformulier Inschrijving Met dit formulier kunt u zich inschrijven de opleidingen, cursussen, trainingen en seminars van het Beccaria Instituut. U kunt dit formulier ingevuld

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 VJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 1 Datum: 23 september 2017 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de geriatrie Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be Situering van

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 NJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 5 Datum: 02 juli 2018 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE

FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE ACADEMISCH PROGRAMMA POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT KENNIS PRAKTIJK INNOVATIE IMPLEMENTATIE INHOUD POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT MODULE FISCALE RECHTSVAKKEN Pagina 2 tot 7 POSTGRADUAAT FISCAAL RECHT SUMMERSCHOOL

Nadere informatie

Bouwmanagement. Postgraduaat

Bouwmanagement. Postgraduaat Bouwmanagement Postgraduaat 2017 2018 Programma Het postgraduaat bouwmanagement bestaat uit vier opleidingsonderdelen van elk vijf studiepunten. Wie is ingeschreven in het postgraduaat en slaagt voor de

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3)

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Waar en wanneer? 20/11 & 27/11/2012 in het Maaltebruggekasteel te Gent In de basisopleiding (DAG 1) werden de meest

Nadere informatie

Basisopleiding & postgraduaat DESINFECTIE EN STERILISATIETECHNIEKEN

Basisopleiding & postgraduaat DESINFECTIE EN STERILISATIETECHNIEKEN DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B 8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2010 2011 Basisopleiding

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Administrative support in medical world Beste student,

Nadere informatie

Datum :... Handtekening :... Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en.

Datum :... Handtekening :... Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en. Inschrijfformulier Creatieve therapie individueel Ingevuld inschrijfformulier mailen naar: info@moolelo.nl Ondergetekende: Schrijft zich in voor de opleiding Creatieve therapie individueel. De bijeenkomsten

Nadere informatie

School of Foresight Algemene voorwaarden

School of Foresight Algemene voorwaarden School of Foresight Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist:

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Bijzondere examenreglementen

Bijzondere examenreglementen Bijzondere examenreglementen Versie goedgekeurd door de Academische raad d.d. 14.05.2007 Examenreglement van de K.U.Leuven 2007-2008 Onderafdeling 1 - Bijzondere bepalingen in verband met de verhandeling

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE OPLEIDING MINDFULNESS IN SCHOOLS TRAINER.b Voorwaarden tot deelname minimaal op HBO niveau werkend en denkend zelf een MBSR/MBCT training hebben gevolgd

Nadere informatie

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen.

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen. MICROSOFT OFFICE EXCEL BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR VERVOLMAKING (verlenging van het getuigschrift ) De geldigheid

Nadere informatie

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze!

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze! V O L WA S S E N E N O N D E R W I J S KMO-management Een praktijkgerichte opleiding in management Persoonlijke groei is mijn keuze! Voor wie is de opleiding bestemd? KMO-bedrijfsleiders die hun managementvaardigheden

Nadere informatie

GERONTOLOGISCHE & GERIATRISCHE ZORG

GERONTOLOGISCHE & GERIATRISCHE ZORG Departement HIVB Hoger Instituut Verpleegkunde en Biotechnologie Wilgenstraat 32 8800 Roeselare Tel. 051 23 23 30 Fax: 051 22 82 58 Permanente vorming Academiejaar 2009-2010 GERONTOLOGISCHE & GERIATRISCHE

Nadere informatie

Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen?

Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen? Klaar voor een universitaire studie in Vlaanderen? Februari 2019 Mieke Vermeire Marnix Van Roosbroeck International Students Office Universiteit Antwerpen +32 3 265 31 89 internationalstudents@uantwerpen.be

Nadere informatie