Digitaal wedstrijd formulier. Presentatie scheidsrechters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitaal wedstrijd formulier. Presentatie scheidsrechters"

Transcriptie

1 Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters

2 Altijd inloggen via: Dit kan op - Een smartphone - Een tablet - Een laptop - Een PC

3 Stap 1: Inloggen Kies als scheidsrechter voor ik ben scheidsrechter. Iedere wedstrijd heeft twee scheidsrechters. Eerst logt de 1 e scheidsrechter in en voert de stappen zoals uitgelegd in de volgende dia s uit. Na deze stappen (vanaf dia 21) logt de 2 e scheidsrechter in. Hij/zij hoeft in principe alleen nog maar de ingevoerde gegevens van de 1 e scheidsrechters te bevestigen.

4 Stap 2: log in met lid- of kaartnummer Log in met je lidnummer of scheidsrechterskaartnummer. Voer je lid- of kaartnummer in. Voer tevens de verificatiecode in. Deze code krijg je van de coach/aanvoerder. Deze code is uniek voor deze wedstrijd. Voer lidnummer en wachtwoord in en klik/tik op aanmelden.

5 Stap 3: gegevens wedstrijd Na het inloggen zie je de wedstrijdgegevens. Klik/tik op volgende.

6 Stap 4: spelerslijst controleren Vervolgens zie je de spelerslijsten van beide teams. Controleer de namen en klik/tik op volgende.

7 Stap 4a: zijn er kaarten? Zijn er kaarten uitgedeeld tijdens de wedstrijd? 1. Ja, klik/tik op ja. 2. Nee, klik/tik op nee. (ga verder naar dia 16)

8 Stap 4b: voor welk team? Kies het team waar de speler of spelers inzitten die een kaart hebben ontvangen en klik/tik op kies.

9 Stap 4c: kies soort kaart Kies de kleur kaart door op de juiste kleur te klikken/tikken.

10 Stap 4d: verbaal of fysiek Geef aan of de kaart is gegeven vanwege een verbale of fysieke overtreding door op verbaal of fysiek te klikken/tikken.

11 Stap 4e: teamlid selecteren Zoek in de lijst het teamlid dat de kaart ontvangen heeft en klik/tik op volgende.

12 Stap 4f: aanvoerderskaart Vink, indien van toepassing, het vakje aanvoerderskaart aan als het een aanvoerderskaart betreft. Klik/tik op volgende om verder te gaan.

13 Stap 4g: tijdstip kaart Geef aan in welke minuut de desbetreffende kaart is uitgedeeld. Klik/tik op volgende om verder te gaan.

14 Stap 4h: opmerking invoegen Voer een opmerking in en klik/tik op opslaan.

15 Stap 4i: nog een kaart toevoegen De kaart is nu toegevoegd. Voeg indien nodig nog een kaart toe, bewerk de ingevoerde kaart of klik/tik op volgende om verder te gaan.

16 Stap 5: uitslag invoeren Voer de uitslag van de wedstrijd in en klik/tik op opslaan.

17 Stap 6: algemene opmerking Voeg, indien wenselijk, nog een algemene opmerking in. Klik/tik op volgende om verder te gaan.

18 Stap 7: afronden Klik/tik op afronden.

19 Stap 8: bevestigen Klik/tik op OK om het formulier te bevestigen en te versturen.

20 Stap 9: bevestiging Het formulier is nu verzonden. De 1 e scheidsrechters is nu klaar. Nu is de tweede scheidsrechter aan de beurt.

21 Stap 10: inloggen 2 e scheidsrechter Kies als scheidsrechter voor ik ben scheidsrechter.

22 Stap 11: log in met je lid- of kaartnummer Log in met je lidnummer of scheidsrechterskaartnummer. Voer je lid- of kaartnummer in. Voer tevens de verificatiecode in. Deze code krijg je van de coach/aanvoerder. Deze code is uniek voor deze wedstrijd. Voer lidnummer en wachtwoord in en klik/tik op aanmelden.

23 Stap 12: gegevens wedstrijd Na het inloggen zie je de wedstrijdgegevens. Klik/tik op volgende.

24 Stap 13: spelerslijst controleren Vervolgens zie je de spelerslijsten van beide teams. Controleer de namen en klik/tik op volgende.

25 Stap 14: controle ingevoerde kaarten Overzicht van de kaarten die zijn ingevoerd door de 1 e scheidsrechter. Voeg indien nodig nog een kaart toe, bewerk de ingevoerde kaart(en) of klik/tik op volgende om verder te gaan.

26 Stap 15: uitslag controleren Controleer de ingevoerde uitslag. Indien nodig kan deze nog gewijzigd worden. Klik/tik dan op wijzig. Als de uitslag correct is, klik/tik dan op goedkeuren.

27 Stap 16: formulier versturen Het formulier is nu klaar om door de 2 e scheidsrechter verstuurd te worden. Klik/tik op versturen.

28 Stap 17: bevestigen Klik/tik op OK om het formulier te bevestigen en te versturen.

29 Stap 18: bevestiging Het formulier is nu verzonden.

30 Samenvattend 1. Meteen na de wedstrijd logt de 1 e scheidsrechter in (d.m.v. de verificatiecode). 2. De 1 e scheidsrechter doorloopt alles stappen en informeert de 2 e scheidsrechter als hij/zij klaar is. 3. De 2 e scheidsrechter logt in en controleert alle gegevens. 4. Het formulier wordt bevestigd en verstuurd. Zorg ervoor dat alles op tijd en correct is afgehandeld. Wil je meer informatie? Log in op de site van VHC en kijk onder Documenten >> DWF, digitaal wedstrijd formulier voor veel gestelde vragen, alle handleidingen en presentaties. Ook kun je als scheidsrechter contact opnemen met de arbitragecommissie.

31 Tot slot Sommige clubs zijn nog niet digitaal. Indien je een wedstrijd fluit van een club die niet digitaal is, dan dient er nog gewoon een schriftelijk wedstrijdformulier ingevuld te worden. Iedere week krijg je als scheidsrechter voorafgaand aan de wedstrijd een met de melding dat er weer een formulier klaar staat. Deze krijg je niet indien je een wedstrijd fluit van een club die nog geen gebruik maakt van het DWF. De volgende clubs zijn nog niet digitaal: Hc Noordwijk (ZH), Scoop delft (ZH), Dalfsen (ON), Don Quishoot (ZN), Mierlo (ZN) en Tegelen (ZN). De verwachting is dat een aantal van deze clubs spoedig aansluiten.

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) de procedure van Junioren en Senioren

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) de procedure van Junioren en Senioren Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) de procedure van Junioren en Senioren Het DWF is in te vullen via een smartphone of via een computer. Gegevens die vereist zijn de inlogcode van de manager en het bijbehorende

Nadere informatie

Handleiding DWF Live bijhouden

Handleiding DWF Live bijhouden Voor het gebruik van de versie Live bijhouden kunnen verschillende devices gebruikt worden; smartphones, tablets, laptops en PC s. voor deze versie is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal

Nadere informatie

Handleiding invullen & afronden DWF Teambegeleiders

Handleiding invullen & afronden DWF Teambegeleiders 2 januari 2019 Handleiding invullen & afronden DWF Teambegeleiders Voorafgaand aan de wedstrijd Voorafgaand aan een vastgestelde competitiewedstrijd dienen beide teams de spelerslijst volledig in te vullen.

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht

Nadere informatie

Digitaal Wedstrijd Formulier. Handleiding voor de teller

Digitaal Wedstrijd Formulier. Handleiding voor de teller Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding voor de teller Het Digitaal Wedstrijd Formulier (afgekort : DWF) is de moderne manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie.

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

Digitaal Wedstrijd Formulier

Digitaal Wedstrijd Formulier Digitaal Wedstrijd Formulier Agenda 1. Inleiding 2. Introductie DWF 3. Voordelen DWF 4. Voor, tijdens en na de wedstrijd 5. Veel gestelde vragen 6. Handige links & tips 7. Vragen 1. Inleiding Met ingang

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaaldienst 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaaldienst

Nadere informatie

Handleiding LIVE Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding LIVE Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding LIVE Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding LIVE Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave DWF voor begin van de wedstrijd - scheidsrechter en coaches... 2 Thuis coach:...

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Volleybal In Vriendschap En Samenwerking Voor vragen: Joram van der Schans 06-46 20 02 98 Inhoudsopgave 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach,

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie 2018 10 02 LET OP: Vergeet niet uit te loggen als je klaar bent met het wedstrijdformulier Inhoud INLOGGEN... 2 INVULLEN VAN HET WEDSTRIJDFORMULIER...

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoud 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 2 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 4 3. Aanmelden

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams...

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams... Documentatie Arbitrage Deze handleiding geeft houvast voor het gebruik van LISA ter ondersteuning van de arbitrage/scheidsrechterscommissie. In LISA is de autorisatie arbitrage nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Het digitale wedstrijd formulier (DWF) is qua opzet gelijk aan het papieren formulier dat in seizoen 2013/2014 in alle categorieen is vervangen door

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier. Resultaat achteraf invoeren*

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier. Resultaat achteraf invoeren* Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Resultaat achteraf invoeren* Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website Pioen Partners Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Voorwoord In deze cursus voor de W-Official vindt u verschillende dingen terug. Zo beginnen we straks met de

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE CAPTAIN/TEAMMANAGER Versie 2017 05 19 LET OP: Vergeet niet uit te loggen als je klaar bent met het wedstrijdformulier Inhoud INLOGGEN... 2 INVULLEN VAN HET WEDSTRIJDFORMULIER...

Nadere informatie

Korte handleiding Team LISA en DES App. 1. Algemeen

Korte handleiding Team LISA en DES App. 1. Algemeen Korte handleiding Team LISA en DES App Elk hockeyteam van DES heeft ondersteuning in de vorm van een coach, trainer of manager. Deze ondersteuners hebben in LISA extra mogelijkheden om hun taak te vervullen.

Nadere informatie

Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier. binnen de vereniging

Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier. binnen de vereniging Pioen Partners Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier binnen de vereniging Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Wat komt er allemaal bij kijken? Het Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 10 12 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 SCHEIDSRECHTERS TOEVOEGEN AAN DE SCHEIDSRECHTERSLIJST... 2 Toevoegen aan de hand

Nadere informatie

DWF. - Officials van de wedstrijd (wordt de wedstrijd gefloten/geteld door iemand anders dan er op papier staat dan pas je dit aan)

DWF. - Officials van de wedstrijd (wordt de wedstrijd gefloten/geteld door iemand anders dan er op papier staat dan pas je dit aan) Taak zaalwacht: Voorafgaand aan de wedstrijd: Inloggen DWF Je gaat naar de speeldatum klik daarna de wedstrijd aan die gespeeld gaat worden Een uur voorafgaand aan de wedstrijd kan het team van de tegenpartij

Nadere informatie

Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier)

Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier) WP Online Procedure voor het gebruik van WP Online en het DWG (Digitaal Wedstrijd Formulier) Ten laatste op 13-09-2018 moeten de clubs de ploegenlijsten aanvullen van de spelers die zullen deelnemen aan

Nadere informatie

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent Uitgebreid Auteur: Jessica Huf Versie: 0.1 1 Inhoudsopgave Resultaten invoeren en Elektronisch Ondertekenen pag. 3 Resultaten Klaarzetten voor Ondertekening

Nadere informatie

Hoe te starten met het Digitaal Wedstrijd Formulier

Hoe te starten met het Digitaal Wedstrijd Formulier Pioen Partners met het Digitaal Wedstrijd Formulier Pioen Partners Tel: +31 (0)546 456223 E-mail: info@waterpolo-online.com 1 Inleiding Voor het starten met het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn een aantal

Nadere informatie

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Juli 2016 Hoofdstuk 1, Woonpakket.nl 1 WOONPAKKET.NL Met de introductie van update 2.0.3 van Scenario Advies is ook een nieuwe versie van Woonpakket.nl

Nadere informatie

Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding voor het digitaal invoeren van uitslagen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Voordat u begint is het belangrijk te weten dat ServIT-2 niet benaderbaar is via een Applecomputer. Maak daarom

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Informatieblad Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF); resultaat invoeren.

Informatieblad Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF); resultaat invoeren. Informatieblad Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF); resultaat invoeren. We willen als TC van Salvora mee met de digitale ontwikkeling wat betreft het wedstrijdformulier. De NeVoBo geeft hiervoor twee opties;

Nadere informatie

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS We Work Safe APP Handleiding Basisgebruikers Deze handleiding is bedoeld voor alle basisgebruikers van de We Work Safe app van ZuidPlus. Voor teamleiders (bijvoorbeeld uitvoerders) is een andere handleiding

Nadere informatie

Hoe gebruik je het DWF?

Hoe gebruik je het DWF? Hoe gebruik je het DWF? Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Zolang er een internetverbinding is kun je gebruik

Nadere informatie

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl

Cursus W-Official. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.digitaalwedstrijdformulier.nl Pioen Partners Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Voorwoord In deze cursus voor de W-Official vindt u verschillende dingen terug. Zo beginnen we straks met de

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Hoe gebruik je het DWF?

Hoe gebruik je het DWF? Hoe gebruik je het DWF? Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Zolang er een internetverbinding is kun je gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 09 06 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 OVERZICHT WEDSTRIJDPROGRAMMA... 2 Selecteren op datum... 2 Selecteren op nog niet

Nadere informatie

Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Vanaf seizoen 2014-2015 is het afgelopen met het papieren wedstrijdformulier. We gaan over op het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Dit betekent dat we

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08 HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08 1 Wedstrijdsecretaris Login met je inloggegevens op: www.erugby.nl en klik op rugby Teams - nieuw team aanmaken

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Instructies Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Vanaf seizoen 2014-2015 is het afgelopen met het papieren wedstrijdformulier. We gaan over op het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Dit betekent dat we

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU

HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU HANDLEIDING TEAMPAGINA S MIJNCLUB.NU INHOUD INLEIDING... 2 De account... 2 Inloggen... 2 GEBRUIKERS MENU... 3 MIJN TEAM... 4 Bewerk team... 4 Spelers... 6 Wedstrijden... 7 Gespeelde wedstrijden... 8 Nog

Nadere informatie

Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar

Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar De Nevobo kijkt uit naar het gebruik van het DWF komend seizoen na een periode van ontwikkelen en testen. We hopen dat veel verenigingen net als

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Digitaal wedstrijdformulier

Digitaal wedstrijdformulier Digitaal wedstrijdformulier App downloaden De app Sportlinked is gratis beschikbaar voor IOS en Android. Na het downloaden moet worden ingelogd met je eigen gegevens (bondsnummer en emailadres). Deze gegevens

Nadere informatie

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet!

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! In deze handleiding is beschreven: 1. Voor wie is deze handleiding? 2. Hoe log je de eerste keer in? 3. Wachtwoord kwijt? 4.

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Hoe "PO Omzetten" gebruiken om een factuur te maken van een purchase order

Hoe PO Omzetten gebruiken om een factuur te maken van een purchase order 1 / 7 Hoe "PO Omzetten" gebruiken om een factuur te maken van een purchase order 1. Log in op uw OB10-account 2. Selecteer rij "Aanvaard" - Op de homepage van uw OB10-account, onder "Samenvatting van mijn

Nadere informatie

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL Ga naar: http://officialportal.sportlink.com/knzb Vul bij Gebruikersnaam je relatiecode waarmee je in Sportlink staat. Deze kan je opvragen bij de scheidsrechterscommissie,

Nadere informatie

HANDLEIDING FRS MOBIEL

HANDLEIDING FRS MOBIEL HANDLEIDING FRS MOBIEL mobiel.faunaregistratie.nl Inhoudsopgave Inloggen 2 Melden maatregelen 5 Afleveren wild 9 1 Gebruik de browser op uw smart Phone om naar mobiel.faunaregistratie.nl te gaan LET OP:

Nadere informatie

Beschrijving van digitaal invoeren van wedstrijdlijsten

Beschrijving van digitaal invoeren van wedstrijdlijsten Beschrijving van digitaal invoeren van wedstrijdlijsten Het programma stuurt email naar de teamleiders van de betreffende teams: - als de partijen in een wedstrijdlijst digitaal kunnen worden ingevoerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Digitaal Wedstrijd Formulier

Digitaal Wedstrijd Formulier Digitaal Wedstrijd Formulier Agenda 1. Introductie DWF 2. Voordelen DWF 3. Voor, tijdens en na de wedstrijd 4. Veel gestelde vragen 5. Toekomst 6. Praktijk 7. Rondvraag 1. Introductie DWF Te gebruiken

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad.

Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad. Handleiding invullen elektronisch wedstrijdblad. Daar dit meestal bij de wedstrijden op de smartphone wordt bekeken en/of ingevuld, worden ook de afbeeldingen overgenomen van een smartphone. Natuurlijk

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Houd een vinger aan de pols

Houd een vinger aan de pols Houd een vinger aan de pols Handleiding voor patiënten met pc, laptop of Android Inhoudsopgave In deze handleiding kunt u terugvinden welke stappen u moet nemen om cvitals te gaan gebruiken op uw pc, laptop

Nadere informatie

Voor meer grip op jouw zorg!

Voor meer grip op jouw zorg! Voor meer grip op jouw zorg! gemakkelijk - veilig - handig - 24/7 Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op jouw patiëntenportaal van ziekenhuis Tjongerschans. Met Mijntjongerschans krijg

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. KENTEKEN KIEZEN ZONE KIEZEN PARKEERACTIE STARTEN De app bereikt u via een

Nadere informatie

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN ZOVIE

HANDLEIDING MIJN ZOVIE HANDLEIDING MIJN ZOVIE Inhoud Welkom bij Zovie... 2 Laptop of telefoon... 2 Snelkoppeling op de telefoon instellen... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Hoofdpagina... 5 Tijdschrijven... 5 Aantal

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie 2016 06 21 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. Spelerslijsten bij toernooien Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE. Spelerslijsten bij toernooien Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIEMODULE Spelerslijsten bij toernooien Versie 2018 10 02 LET OP: Vergeet niet uit te loggen als je klaar bent. Inhoud INLOGGEN... 2 SPELERSLIJSTEN BIJ TOERNOOIEN... 2 Algemeen...

Nadere informatie

Snel starten Cursus toevoegen CoSy 2.0

Snel starten Cursus toevoegen CoSy 2.0 Snel starten Cursus toevoegen CoSy 2.0 Invoeren cursussen 16 oktober 2017 is een grote update doorgevoerd in ons Cursus Management Systeem. Belangrijkste reden voor deze update is het gebruiksvriendelijker

Nadere informatie

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal GHC De Bilt. Diensten die wij met GHC De Bilt aanbieden zijn: 1. rechtstreeks

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht

Nadere informatie

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters,

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters, HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC Beste scheidsrechters, Jullie hebben het afgelopen seizoen of al eerder scheidsrechtersexamen gedaan en zijn nu clubscheidsrechter (CS). In deze korte handleiding lees je alles

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

De website voor het competitie programma is

De website voor het competitie programma is Invoeren opstellingen en uitslagen standen in het competitieprogramma Open de web browser Internet Explorer - Google De website voor het competitie programma is www.badmintonnederland.toernooi.nl Onderstaand

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 3 mei 2017 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers, coaches

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. SIGN: Tekenen van contracten 6 3. TIME: Invoeren van declaraties 9 3.1 Declaratie invoeren via PC 10 3.2 Declaratie invoeren

Nadere informatie

Handleiding DEMO. Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO. Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 1. Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis Thuis kun je voordat je in de zaal aan de gang moet met het DWF alvast de demo film kijken en oefenen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen CONCEPT* Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen Inhoudsopgave 1. Wat is SSRPM... 3 2. Aanmelden op computer/laptop of Citrix... 4 3. Aanmelden via de website... 9 4. Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Aanmelden van medewerkers 4 3. Tekenen van contracten 8 4. Invoeren van declaraties 11 4.1 Contactpersoon voert zelf in en

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 5 april 2016 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers,

Nadere informatie

December Team MyRent

December Team MyRent Volg de stappen op het scherm en klik op VERDERGAAN. Als u over de versie 4.0.7 van de eid-software beschikt, klik dan op VERDERGAAN. Zo niet, installeer dan de vereiste versie en klik op JA,INSTALLEREN.

Nadere informatie

Sportlinked App. mdwf Digitaal Wedstrijdformulier

Sportlinked App. mdwf Digitaal Wedstrijdformulier Sportlinked App mdwf Digitaal Wedstrijdformulier App downloaden App is beschikbaar voor Android en ios. En is NIET beschikbaar voor WindowsPhone. Registreren Registreren De gebruiker vult een e-mailadres

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

HANDLEIDING 1. Eerste keer aanmelden op de website 2. Inloggen op de website 3. Een verhaal plaatsen 4. Een foto plaatsen 5. Een verhaal bewerken 1 december 2017 1. EERSTE KEER AANMELDEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Handleidingen 'hoe te reserveren'

Handleidingen 'hoe te reserveren' Handleidingen 'hoe te reserveren' Het reserveren kan per 1 september op 2 verschillende manieren: 1. Via de WEBSITE (pc of laptop) 2. Via de APP (smartphone of tablet) 1. Starttijd reserveren via de WEBSITE

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie