Mediumtypen. Voor de marketingcommunicatie zullen we de belangrijkste media behandelen. Gedrukte media De gedrukte media kunnen we onderverdelen in:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mediumtypen. Voor de marketingcommunicatie zullen we de belangrijkste media behandelen. Gedrukte media De gedrukte media kunnen we onderverdelen in:"

Transcriptie

1 Mediumtypen Media zijn de dragers van de marketingcommunicatieboodschappen. Er zijn tegenwoordig vele media en elke dag worden er bijna wel weer nieuwe bedacht. Van billboard tot bedrukte eieren, de een met meer succes dan de ander. Media zijn bedoeld om de doelgroep in contact te brengen met de marketingcommunicatieboodschap. Het communicatievermogen, de binding met de doelgroep en de technische (on)mogelijkheden van de diverse media zijn nogal verschillend. Communicatie via de radio is bijvoorbeeld minder persoonlijk dan communicatie op een evenement waar klanten persoonlijk voor zijn uitgenodigd. Bij de keuze van de geschikte media moet rekening gehouden worden met de sterktes en zwaktes van de afzonderlijke media. Voor de marketingcommunicatie zullen we de belangrijkste media behandelen. Gedrukte media De gedrukte media kunnen we onderverdelen in: dagbladen; tijdschriften; adresboeken en agenda s. Adverteerders kunnen kiezen uit verschillende media om hun boodschap te communiceren. Het is voor de verschillende media dan ook belangrijk om hun toegevoegde waarde richting adverteerders duidelijk te maken. Zij maken hiervoor ook gebruik van reclame in communicatievakbladen. Dagbladen Die zijn te splitsen in: internationale kranten (bijv. International Herald Tribune); landelijke dagbladen, algemeen (de Volkskrant, De Telegraaf); landelijke vakdagbladen, specifieke doelgroepen (Het Financiële Dagblad); gratis landelijke dagbladen (Spits, Metro); regionale dagbladen (De Gelderlander, Nieuwsblad van het Noorden, Brabants dagblad); lokale dagbladen. Het kan nog kleinschaliger. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aanhuisbladen in Nederland. Noord Brabant wordt door Wegener bediend door BN/De Stem (voor het westen van Noord Brabant), Brabants Dagblad (het midden en het noorden van de provincie) en het Eindhovens Dagblad. Die krant heeft ongeveer acht edities, waarvan alleen al vier voor Eindhoven stad, één voor Helmond en drie edities die de omringende regio bedienen. Per editie richten wisselpagina s zich op de verzorgingsgebieden. Regionale kranten willen daardoor dicht op het lokale nieuws zitten en zijn voor lokale en regionale media zoals huis-aan-huisbladen een concurrent, hoewel de overige katernen de algemene onderwerpen dekken.

2 De meeste dagbladen zijn abonnementsbladen en dus minder afhankelijk van de losse verkoop. Bij De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant zijn vooral de zaterdagkranten populair in de losse verkoop. De weekendbijlage en de personeelsadvertenties spelen daarbij een belangrijke rol. De dagbladuitgevers zijn verenigd in NDP, de Nederlandse Dagblad Pers. Deze organisatie behartigt de belangen van de dagbladuitgevers. Prijsbeleid, nieuwe technieken en collectieve reclame zijn enkele voorbeelden van samenwerking. Het aantal personen dat een dagblad leest, neemt langzaam af. Van degene die wel een dagblad lezen is bekend dat: 15% alleen de koppen leest; 14% de hele krant leest; 32% alleen de voor hun interessante artikelen leest; 39% de krant voor meer dan de helft leest. De prijs van een krantenpagina wordt uitgedrukt in zogenaamde millimetertarieven. Om te kunnen berekenen wat een advertentie gaat kosten moeten we een aantal zaken weten. Een krantenpagina is meestal 55 cm hoog en 40 cm breed en is opgebouwd uit kolommen van 4 cm breed. De prijs is gebaseerd op 1 millimeter hoogte per kolom. Is een advertentie 1000 mm dan kan deze dus 5 kolommen breed zijn en 200 mm hoog of 2 kolommen breed en dan dus 500 mm hoog. Stel dat de mm prijs 1,15 is dan betekent dit dat de advertentie 1, mm = 1150,- kost. De kolommen van de redactionele pagina s zijn meestal breder: circa 5 cm. Steeds meer Europese dagbladen schakelen over op het handzamere tabloidformaat. Zij hopen hiermee nieuwe lezersmarkten aan te boren. In Nederland, België en Groot-Brittannië zijn verschillende kranten overgeschakeld op het nieuwe formaat. Het formaat is vooral handig voor forenzen die in een overvolle trein of metro de krant willen lezen. De Belgische krant De Standaard heeft de tarieven voor adverteerders aangepast. De prijs voor een pagina is naar beneden gegaan, de prijs per millimeter is omhoog gegaan. Daarnaast heeft het tabloidformaat meer rechterpagina s, wat voor adverteerders een voordeel kan zijn. Nieuws- en huis-aan-huisbladen De meeste van deze bladen verschijnen één of tweemaal per week. Het zijn regionale of lokale nieuwsbladen waar vooral de plaatselijke winkeliers in adverteren. De meeste van deze bladen zijn gratis en geheel afhankelijk van de advertentie inkomsten. Sommigen zijn dan ook meer advertentieblad dan nieuwsblad. Grote merkfabrikanten maken zelden gebruik van deze bladen. De Nieuwsbladen zijn verenigd in de N.N.P. de Nederlandse Nieuwsblad Pers. Audiovisuele media Tv-kijkgedrag Er wordt in het algemeen vrij passief tv gekeken. De aandacht wordt sterk beïnvloed door te begrijpen wat erop het scherm gebeurt; tijdens het niet-kijken wordt het programma via het geluid gescand; bij overgang van programma s bestaat de neiging het kijken af te breken; de afstandsbediening heeft geleid tot een zap-cultuur die zeer nadelig is

3 voor de communicatie; Zie ook de paragraaf Bioscoopreclame. Buitenmedia Buitenmedia is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende media op openbare plaatsen. Er worden drie categorieën onderscheiden: affichering en vervoersreclame; neon- of lichtreclame; luchtreclame. Bioscoopreclame Ondanks de ingrijpende maatregelen van bioscoopexploitanten, als kleinere zalen, meer films aanbieden en de entourage verbeteren, daalt het bioscoopbezoek nog steeds. De bezoekersgroep van de bioscoop bestaat voor het grootste deel uit jongeren tussen de 13 en 29 jaar. De daling van de resultaten via de bioscoopzalen heeft vooral te maken met het naar elkaar toegroeien van tv, videohardware en computersoftware zoals alternatieve kijkmomenten van tv-programma s via de computer of het spelen van games op het huiskamertoestel. Niet voor niets wordt een steeds kleiner deel van de winst op een speelfilm gehaald uit de recette zelf, en een groeiend deel uit de verkoop van DVD s. Voordelen bioscoopreclame: een groot scherm; geen afleiding: het is donker; bewust kijken; optimale techniek en akoestiek; uitstekend om emotie, sfeer en drama over te brengen. Nadelen: beperkte doelgroepmogelijkheden; hoge productiekosten; relatief laag bereik. Informatie-opslag en pacing van media Informatie kan op verschillende plaatsen opgeslagen en beheerd worden, te weten: Allocutie De zender beheert en beheerst het medium. Ontvangers kunnen hierop afstemmen en hebben geen invloed op het verloop. Bij televisiezenders is meestal sprake van allocutie. Immers, de kijken is afhankelijk van het medium voor het moment (vast uitzendschema) en de inhoud. Kijkers hebben amper invloed op beide zaken. Registratie Informatie kan decentraal zijn opgeslagen en centraal worden opgevraagd, via telemetrie of telemonitoring. Een voorbeeld is het kijk- en luisteronderzoek, evenals scanning bij de kassa. Consultatie De ontvanger kan centraal opgeslagen informatie op eigen initiatief en gelegenheid opvragen. Bijvoorbeeld Teletekst of internet. Conversatie Ontvangers kunnen centraal opgeslagen informatie opvragen en uitwisselen; aanbieders en vragers kunnen met elkaar in contact komen. Internet, en bulletinboards zijn voorbeelden.

4 Mediaplan, -selectie en -onderzoek Het mediaplan is een onderdeel van het marketingcommunicatieplan en speelt al in een vroeg stadium een rol. Reeds bij de conceptontwikkeling en de opzet van de campagne zijn de in te zetten media een belangrijke factor, zowel in het creatieve proces als in budgettaire zin. Uit de grote hoeveelheid media zal een selectie moeten worden gemaakt van media die de marketingcommunicatieboodschap het best overbrengen. Is televisie bijvoorbeeld geschikt voor de introductie van Microsoft Vista, kies je voor vak- en special intrestbladen? Ook moeten er keuzes gemaakt worden over de mediumkeuze, de vorm van de uiting, de plaatsingsfrequentie en het plaatsingschema ingezet moeten worden. Via het mediaplan worden deze keuzes ingevuld. Het mediaplan wordt meestal door het reclamebureau of door een mediabureau opgesteld. Vaak werken reclamebureaus en mediabureaus samen aan een passend plan en presenteren dit aan de klant. De rol van de mediabureaus wordt steeds belangrijker. Er zijn geen dominante media die (nagenoeg) alle doelgroepen bereiken. Er moeten steeds vaker uiteenlopende media worden ingeschakeld die om een eigen vertaling van het communicatieconcept vragen. Bovendien zal de samenstelling van de doelgroep per product wisselen en daarmee de samenstelling van de mediamix. Zo worden de verschillende producten van één merk op verschillende manieren gecommuniceerd ook al richten die verschillende producten zich op dezelfde doelgroep. Kleur, formaat en plaats in het medium Vooral bij de gedrukte media is veel onderzoek gedaan naar deze effecten. Kleur en formaat De combinatie van kleur en formaat speelt een belangrijke rol bij het opvallen van de advertentie en bij de herinnering eraan. Uit Engels onderzoek bleek dat in tijdschriften: een fullcolour advertentie van 2/1 pagina 53% hoger scoorde dan een vergelijkbare advertentie in zwart/wit. een 2/1 pagina fullcolour scoorde 79% hoger dan een 1/1 pagina zwart/wit. Voor het formaat geldt, zowel in dagbladen als in tijdschriften, hoe groter de advertentie des te hoger de score. Resultaten: IM (ingezonden mededelingen) advertenties op redactionele pagina s scoren significant hoger dan advertenties; grote formaten werken beter dan kleine advertenties; het gebruik van foto s, illustraties verhoogt de confrontatiekans. Uit een Nederlands onderzoek gedaan naar dubbele en enkele pagina s in een vrouwenblad bleek dat een dubbele pagina 26% hoger scoorde dan een enkele pagina. Kleur kan ook een belangrijke bijdrage leveren. Een 1/1 pagina full colour haalde een 45% hogere score dan een 1/1 pagina zwart/wit. Kleur heeft geen effect op het meer of beter lezen van de advertentie. Ook de plaatsing van de advertentie op een linker- of rechterpagina gaf nauwelijks enig verschil.

5 Spotlengte Spotlengte is bij tv te vergelijken met het formaat van advertenties. Onderzoek geeft aan dat een 15 seconden commercial even effectief kan zijn als een spot van 30 seconden. Een verdubbeling van 15 naar 30 seconden levert slechts een 7% hogere score op. Plaats en positie Dagbladen: pagina s in het eerste katern worden beter gezien dan achterin. de voorpagina s van de katerns worden meer dan gemiddeld gezien. IM (ingezonden mededelingen) scoren hoog. Tijdschriften: pagina s in het eerste deel van een tijdschrift worden vaker opengeslagen; de binnencover scoort het hoogst (de eerste 2 pagina s); links of rechts heeft geen effect; advertenties naast de redactionele pagina scoren beter dan naast andere advertenties. Televisie de commercials voor in het blok worden het best onthouden; de laatste commercial weer beter dan in het midden; de plaats na wasmiddelen, luiers en maandverband is impopulair. Uiteraard speelt de creativiteit, vorm en inhoud een belangrijke rol voor de opvallendheid en herinnering. Bij onderzoek naar tv-blokken blijkt dat de commercial aan het begin van het reclameblok beter scoort dan aan het eind. Een kort blok geeft een betere herinnering dan een lang blok. Herinnering is overigens geen maat voor het communicatie-effect.

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Strategische Media. Werkcollege week 1 2011

Strategische Media. Werkcollege week 1 2011 Strategische Media Werkcollege week 1 2011 Wat gaan we doen? 1. Korte introductie 2. Briefing Microsoft Windows Phone 7 3. Samenstellen teams 4. Opdracht 5. Huiswerk Briefing Microsoft De opdracht: ontwikkel

Nadere informatie

Hoorcollege Crossmedia

Hoorcollege Crossmedia Hoorcollege Crossmedia Week 6, 5 oktober 2011 Opbouw blok Crossmedia Week Datum HC Onderwerp HC 1 31 aug Introductie crossmedia 2 7 sep De stappen in het marketingcommunicatieplan 3 14 sep Marketingcommunicatieinstrumenten

Nadere informatie

Hoorcollege Crossmedia

Hoorcollege Crossmedia Hoorcollege Crossmedia Week 5, 28 september 2011 Opbouw blok Crossmedia Week Datum HC Onderwerp HC 1 31 aug Introductie crossmedia 2 7 sep De stappen in het marketingcommunicatieplan 3 14 sep Marketingcommunicatieinstrumenten

Nadere informatie

Using Media 30 november 2010

Using Media 30 november 2010 Using Media 30 november 2010 Lesprogramma Using Media (3 STP) Week 1 8 nov Inleiding, medialandschap en ontwikkelingen Week 2 15 nov Doelgroepen en bereik Week 3 22 nov Mediabestedingen en kosten Week

Nadere informatie

0-1.000 mm 0,78 per mm. 1.000-2.500 mm 0,67 per mm. 2.500-5.000 mm 0,60 per mm. 5.000-10.000 mm 0,52 per mm. 10.000-15.

0-1.000 mm 0,78 per mm. 1.000-2.500 mm 0,67 per mm. 2.500-5.000 mm 0,60 per mm. 5.000-10.000 mm 0,52 per mm. 10.000-15. Tarieven 2014 De Scheepvaartkrant verschijnt elke veertien dagen in een oplage van ruim 26.000 exemplaren met abonnees in binnen- en buitenland en geselecteerde verspreidingspunten langs de internationale

Nadere informatie

Van een magazine met een oplage van stuks is het volgende bekend:

Van een magazine met een oplage van stuks is het volgende bekend: opgave 1 Van een magazine met een oplage van 7.600 stuks is het volgende bekend: 10% van de exemplaren wordt niet verspreid. Het aantal meelezers per exemplaar bedraagt 0,6 Het magazine heeft een bereik

Nadere informatie

Inhoud Les 2. 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR

Inhoud Les 2. 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR Mediaplanning Les 2 Inhoud Les 2 1. Mediaselectie 2. Mediaplan 3. Voorbeeld Case 4. Opdracht 1 Mediavoorstel MMR In de media Mediaselectie Mediumbeoordelingscriteria Dekking / bereik Communicatievermogen

Nadere informatie

Succesvol adverteren in dagbladen

Succesvol adverteren in dagbladen Succesvol adverteren in dagbladen Edith Smit i.s.m. Peter Neijens & Marijntje Stuurman SWOCC, Universiteit van Amsterdam, info@swocc.nl 20 april 2006 Onze media omgeving Doel Algemene verbanden ontdekken

Nadere informatie

TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE

TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE TvD Deel 143 2018 ISSN 00407453 TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE Personeelsadvertenties Informatie en tarieven Vacaturebank en TvD 2018 Advertentieprijzen en formaten voor dierenartspraktijken (exclusief

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON 1

SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON 1 Van A tot Z SCHRIJVEN BK 2 VAN A TOT Z PERRON jongerenkrant Ken je de krant Sevendays? Dat is de enige jongerenkrant van Nederland. Omdat er maar één krant is, wordt het tijd om nog een krant voor kinderen

Nadere informatie

Les 1: Communicatie en interactie + soorten communicatie

Les 1: Communicatie en interactie + soorten communicatie Les 1: Communicatie en interactie + soorten communicatie Gedurende de opleiding krijg je vakken die vallen onder: Communicatie 1,2,3,4 In periode 1 krijgen jullie communicatie 1 + 2 - Communicatie Luisteren

Nadere informatie

Publiek trekken is simpeler met Ster & Film

Publiek trekken is simpeler met Ster & Film 2013 Ster & Film Ster & Film is een unieke advertentiepropositie, speciaal ontwikkeld voor de filmindustrie. Met Ster & Film kunt u tegen een aantrekkelijk tarief adverteren bij de goed bekeken programma

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

Hoofdstuk 20. Communicatiebeleid

Hoofdstuk 20. Communicatiebeleid Communicatiebeleid Hoofdstuk 20 Persoonlijke verkoop Persoonlijke communicatie en direct in spelen op wensen. Feedback krijgen over de producten. vinger aan de pols over de toekomst in brede zin. Nadeel

Nadere informatie

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van:

Door in te stappen als sponsor bij een (of meerdere) van deze titels verzekert u zichzelf van: Uitgeverij Keesing verzorgt voor verschillende titels puzzel & win pagina s en bel & win acties, al dan niet gekoppeld aan een goed doel. Dit betekent dat wij niet alleen de puzzel leveren, maar ook de

Nadere informatie

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Briefing mediaplan Beoordeling Using Media Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Mediaplan Parship: Tijdslijn Week 3 jan: def. briefing mediaplan in werkcollege Week 10 jan: geen werkcollege

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Mediaplanning. CMI, 3 e jaars, blok 3, 2013

Mediaplanning. CMI, 3 e jaars, blok 3, 2013 Mediaplanning CMI, 3 e jaars, blok 3, 2013 Agenda Kennismaking Toelichting module Theorie week 1 Leon WJ Goor Kamer H2.318 (ma / wo / vr) Goolw@hr.nl Werkwijze module Week 1 college 1 Week 2 college 2

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Media en communicatie Examennummer: 73138 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Media en communicatie Examennummer: 73138 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Media en communicatie Examennummer: 73138 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 8 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 40 meerkeuzevragen (maximaal 40

Nadere informatie

Lesprogramma Strategische media

Lesprogramma Strategische media Strategische Media Strategische media Is een vervolg op Marketing Communicatie in de propedeuse. In dit vak wordt dieper ingegaan op de mediamix binnen het marketingcommunicatie- plan. Zaken die aan bod

Nadere informatie

Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen...

Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen... 1 Vergelijk het dagblad eens met andere mediumtypen... Een effectstudie naar de toegevoegde waarde van dagbladen aan de hand van de Unilever s A-merk campagne: Niet voor niets Amsterdam, oktober 2009 2

Nadere informatie

Hoorcollege. Strategische Media. Week 7, 10 januari 2012

Hoorcollege. Strategische Media. Week 7, 10 januari 2012 Hoorcollege Strategische Media Week 7, 10 januari 2012 Inhoud Media-onderzoek Succesvolle cases MC-instrumenten vs MC-doelstellingen Tapwedstrijd Heineken Beertender in Bijenkorf: categoriebehoefte Print

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening

Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening Hoofdstuk 12. Mediagebruik en gemeentelijke informatievoorziening Samenvatting De gemeente heeft verschillende mogelijkheden om de Leidenaren te informeren over gemeentelijk nieuws. Dit kan via eigen kanalen,

Nadere informatie

Exponentiële groei in digitale technologie

Exponentiële groei in digitale technologie Exponentiële groei in digitale technologie TV aanbod wordt breder en kijkbeleving consument beter Marieke van der Donk, Deloitte Agenda Technologie en de toekomst van TV Een duurzame relatie met TV Consumenten

Nadere informatie

Communicatiemiddelenmix met argumentatie.

Communicatiemiddelenmix met argumentatie. Communicatiemiddelenmix met argumentatie. De vorige week uitgekozen middelen worden in dit document voorzien van argumentatie en nader uitgewerkt en toegelicht waar nodig. Concept Kies je actie! 1. Advertentie

Nadere informatie

1. Werk samen...2. 2. Word bekend...8

1. Werk samen...2. 2. Word bekend...8 Inhoudsopgave DEEL 1 : 50 Slimme tips voor het mkb om op goedkope wijze reclame te maken 1. Werk samen...2 1.1. Deel over en weer flyers of coupons uit...2 1.2. Maak een themaplattegrond...2 1.3. Ontwerp

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet,

Voorwoord. Met vriendelijke groet, Brochure 2017 Voorwoord Beste Mediarelatie, Als marketeer is het niet altijd even makkelijk. Met beperkte budgetten het maximale willen bereiken en dat met een grote druk op resultaat op korte termijn.

Nadere informatie

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Special advertising: SBS Billboards DVJ Insights

Special advertising: SBS Billboards DVJ Insights Special advertising: SBS s DVJ Insights Ronald Jansen & Robin Koenen Maart 2016 onderzoeksopzet 2 Inleiding SBS biedt adverteerders de mogelijkheid om via special advertising nog betere effecten voor het

Nadere informatie

Welkom bij De Ondernemer

Welkom bij De Ondernemer Welkom bij De Ondernemer De Ondernemer De kracht van De Ondernemer De wekelijkse arbeidsvitaminen voor het MKB, ondernemers en zakelijke beslissers In De Ondernemer vinden lezers inspirerende journalistieke

Nadere informatie

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 in te dienen voor 1 oktober 2011 Autonoom ProvincieBedrijf SPORT, tav Van Hauwaert Valerie, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem subsidies@apbsport.provant.be

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA ONDERZOEKSRAPPORT Achtergrond Onderzoeksopzet Regelmatig wordt beweerd dat de familieberichtenpagina de best gelezen pagina van de krant is, ook wanneer lezers weinig tijd hebben zouden zij toch de familieberichtenpagina

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Marketing en communicatie 19. 2 Consumentengedrag 55

Inhoudsopgave. 1 Marketing en communicatie 19. 2 Consumentengedrag 55 Inhoudsopgave 1 Marketing en communicatie 19 1.1 Inleiding 19 1.2 Ondernemingsplan en marketingplan 24 1.3 Marketingcommunicatieplan 26 1.3.1 Analysefase 27 1.3.2 Doelstellingen 31 1.3.3 Doelgroep 33 1.3.4

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

jean mineur mediavision

jean mineur mediavision jean mineur mediavision achtergrond Jean Mineur Mediavision exploiteert bioscoopreclame voor 75 bioscopen in Nederland. In de bioscoop zorgt het overweldigende beeld en geluid ervoor dat adverteerders

Nadere informatie

Data ( *m.u.v. juli ) Media Groep Limburg is uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad

Data ( *m.u.v. juli ) Media Groep Limburg is uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad Ondernemen is een serieuze zaak. Weten waar kansen en bedreigingen liggen. Uitdagingen aangaan. Waar sta je? Wat doen anderen? Betrouwbare zakelijke informatie is daarbij van groot belang. Limburgse ondernemers

Nadere informatie

MIN. 55.000 VERTONINGEN

MIN. 55.000 VERTONINGEN MOBIELE WEBSITE Met uw banner op onze mobiele website bereikt u uw doelgroep op een moment dat ze 100% aandacht hebben voor het scherm waar ze naar kijken. Mensen bekijken vooral mobiele websites op dode

Nadere informatie

Digitale buitenreclame Digitale binnenreclame JouwTV narrowcasting

Digitale buitenreclame Digitale binnenreclame JouwTV narrowcasting Digitale buitenreclame Digitale binnenreclame JouwTV narrowcasting Digitale buitenreclame Adverteren op onze digitale billboards, geplaatst op diverse A-locaties, biedt u optimaal bereik per euro. Wij

Nadere informatie

Introductie. Maak kennis met NGN

Introductie. Maak kennis met NGN Introductie NGN staat voor Next Generasian News en is het nieuwe online en offline platform voor de Aziatische jongeren in Nederland. NGN is een Nederlandstalige krant voor Aziatische jongeren van 15 t/m

Nadere informatie

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME VOORDELEN Elke dag bezoeken honderdduizenden Brabanders omroepbrabant.nl om het laatste Brabantse nieuws te lezen. En daar kunt u als adverteerder van

Nadere informatie

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 TELEVISIE 2016 wordt hoe dan ook een mooi jaar. Met nu al een legendarische sportzomer. En de publieke omroep is

Nadere informatie

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME WEBSITE (DESKTOP/TABLET) Het medium met de meest uitgebreide advertentiemogelijkheden. Zo kunt u zelf bepalen op welke bannerpositie u staat, in welke

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Uitgeverijen Uitgeverijen zijn onderverdeeld naar het soort product dat ze aanbieden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar dagbladen, boeken, tijdschriften, vakbladen en elektronische media. Ook wordt

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Tarievenkaart 2016. www.scheepvaartkrant.nl

Tarievenkaart 2016. www.scheepvaartkrant.nl Tarievenkaart 2016 www.scheepvaartkrant.nl De Scheepvaartkrant is hét tweewekelijks onafhankelijk vakblad voor de Rijn-, binnen-, passagiers- en kustvaart, scheepsbouw en toeleveringsbedrijven etc. De

Nadere informatie

3. Reclame in huis-aan-huisbladen

3. Reclame in huis-aan-huisbladen 3. Reclame in huis-aan-huisbladen 3.1. Algemeen Huis-aan-huisbladen zijn gratis en ze worden huis aan huis in de brievenbus gestopt. Ze bevatten naast reclame ook redactionele inhoud. De meeste van deze

Nadere informatie

De kracht van de inzet van tv en dagbladen door Advil

De kracht van de inzet van tv en dagbladen door Advil De kracht van de inzet van tv en dagbladen door Advil Preentatie van onderzoekreultaten Martijn Brinkhoff mei 2008 Inhoud Aanleiding Theorie over multimedia-effecten Doel van het onderzoek Onderzoekmethode

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant

Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Hoofdstuk 6. Gemeentelijke informatievoorziening en Stadskrant Samenvatting Vergelijkbaar met voorgaande jaren vindt ruim acht op de tien Leidenaren dat de gemeente hen voldoende op de hoogte houdt van

Nadere informatie

PCM MEDIA Tarieven 2008

PCM MEDIA Tarieven 2008 PCM MEDIA Tarieven 2008 Inhoud Inleiding 3 Premiums: opvallend adverteren tegen een aantrekkelijk tarief 5 Wijze van berekening 6 Rekenvoorbeelden 7 de Volkskrant 8 Volkskrant Banen 9 NRC Handelsblad 10

Nadere informatie

Hoorcollege. Crossmedia. Week 3, 14 september 2011

Hoorcollege. Crossmedia. Week 3, 14 september 2011 Hoorcollege Crossmedia Week 3, 14 september 2011 Opbouw blok Crossmedia Week Datum HC Onderwerp HC Onderwerp WC 1 31 aug Introductie crossmedia Creatieve strategieontwikkeling. 2 7 sep De stappen in het

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer

5,7. Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Samenvatting door D. 959 woorden 31 mei 2013 5,7 5 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Hoofdstuk 5 Massamedia Paragraaf 1 - communicatie Communicatie - het doorgeven van

Nadere informatie

AMSTERDAMS. Tarieven. Herdruk 2012 >>

AMSTERDAMS. Tarieven. Herdruk 2012 >> Duidelijk AMSTERDAMS Tarieven Herdruk 2012 >> 2012 Uw doelgroep in de regio Amsterdam Over de krant Het Parool is een sterke en groeiende titel met een duidelijke positionering in en rond Amsterdam. Voor

Nadere informatie

Media en communicatie Examennummer: 73136 Datum: 29 juni 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Media en communicatie Examennummer: 73136 Datum: 29 juni 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Media en communicatie Examennummer: 73136 Datum: 29 juni 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 8 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 40 meerkeuzevragen (maximaal 40 punten)

Nadere informatie

Bereik uw doelgroep met het crossmediale platform OverUIT

Bereik uw doelgroep met het crossmediale platform OverUIT Bereik uw doelgroep met het crossmediale platform OverUIT OverUIT 2015 Iedereen gaat op pad met OverUIT! RTV Oost en Wegener Media bundelen de krachten met het crossmediale platform OverUIT. OverUIT geeft

Nadere informatie

Vrije licenties voor één jaar. Kranten, Dagbladen, Nieuwsbladen, Huis-aan-huis bladen. Persdiensten!!!! per foto:! 349,00!

Vrije licenties voor één jaar. Kranten, Dagbladen, Nieuwsbladen, Huis-aan-huis bladen. Persdiensten!!!! per foto:! 349,00! Vrije licenties voor één jaar!!!!! Alle gebruik:!! 6214,00 Alle gebruik, maar geen advertenties, tv-reclame en billboards! 2514,00 Juist alleen advertenties, tv-commercials en billboards!! 4050,00 De bovenstaande

Nadere informatie

Adverteren in tijdschriften: wat trekt de aandacht en wat leidt af? Lex van Meurs, Intomart GfK

Adverteren in tijdschriften: wat trekt de aandacht en wat leidt af? Lex van Meurs, Intomart GfK 1 Adverteren in tijdschriften: wat trekt de aandacht en wat leidt af? Lex van Meurs, Intomart GfK Adverteren in tijdschriften: de onderzoeksvragen 2 1. Welke kenmerken van een advertentie trekken aandacht?

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers

Nadere informatie

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie.

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie. ZIEN - Ondernemen in het Westland INFORMATIE PROFESSIONELE UITSTRALING ONLINE BEREIK DOOR MIDDEL VAN SOCIAL MEDIA PERSOONLIJK ADVIES/ONTWERP Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail

Nadere informatie

Brochure adverteren op bierviltjes landelijk 2009

Brochure adverteren op bierviltjes landelijk 2009 Brochure adverteren op bierviltjes landelijk 2009 Lubben Design Burchtstraat 6a 9711 LT Groningen Tel: 050 7506341 www.lubbendesign.nl Innovatief adverteren op effectieve wijze Studenten of dertigers?

Nadere informatie

Trendsvormers. Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt. Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode

Trendsvormers. Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt. Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode Trendsvormers Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode September Sanoma Afdeling Sales Uitgevers 2008 Bron: Rapportage Trendsvormers

Nadere informatie

Exameneisen Mediaplanning 2013-2014

Exameneisen Mediaplanning 2013-2014 Exameneisen Mediaplanning 2013-2014 Inleiding Zoals in het examenreglement is bepaald, wordt de strekking van de hierna geformuleerde eisen nader aangeduid door het studiemateriaal van de opleiding Mediaplanning

Nadere informatie

Dichtbij Actueel Verbindend

Dichtbij Actueel Verbindend Dichtbij Actueel Verbindend L1mburg L1mburg Op zoek naar een groot bereik in Limburg? L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk

Nadere informatie

1 + 1 Verjaardagspromotie

1 + 1 Verjaardagspromotie 1 + 1 Verjaardagspromotie In oktober bestaat de MediaSpecs Newsblog 1 jaar. Bij deze willen we dit vieren met het volgende aanbod. Tussen 15 september en 31 oktober 2011 biedt MediaSpecs een 1+1 promotie

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

ALLES OVER SUCCESVOL REGIONAAL ADVERTEREN OP RADIO, TV EN INTERNET

ALLES OVER SUCCESVOL REGIONAAL ADVERTEREN OP RADIO, TV EN INTERNET TV Radio Internet Multimediaal Marketing Uw bedrijf een toekomstvisie Actueel Reclame Uw markt Welkom bij RTV Utrecht Reclame Klant aan het woord een investering Hoe sterke merken elkaar versterken Uw

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Tariefkaart De Telegraaf

Tariefkaart De Telegraaf Basistarieven Basistarieven per mm Ma t/m Vrij Zaterdag Broadsheet 10,94 12,32 Weekend, Reiskrant en Telesport tabloid tarief per module tarief per module Personeelstarief broadsheet 10,94 11,42 Familieberichten

Nadere informatie

Rouwadvertenties EENVOUDIG UW FAMILIEBERICHT OPGEVEN IN 2 MINUTEN

Rouwadvertenties EENVOUDIG UW FAMILIEBERICHT OPGEVEN IN 2 MINUTEN Rouwadvertenties EENVOUDIG UW FAMILIEBERICHT OPGEVEN IN MINUTEN Deze brochure is eigendom van: Rouwadvertenties.nu is een initiatief van: Reclamo Hellenique B.V. Molenstraat a, 88 AC Putten Postbus 66,

Nadere informatie

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite.

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite. 06 Factsheet Motor ANWB Media en Motorsport In ruim 130 jaar ANWB hebben we zeer veel kennis over de Nederlandse motorrijder kunnen opdoen. Zo is ongeveer 75% man. De meeste motorrijders zijn tussen de

Nadere informatie

WORKSHOP MEDIA planning

WORKSHOP MEDIA planning WORKSHOP MEDIA planning Heemskerk, 13 juni 213 WORKSHOP MEDIA - RECAP 1. Waarom adverteren 2. Brie!ng 3. Plan van aanpak 4. Creativiteit 5. E"ectiviteit 6. Begroting 7. Afwegingen 8. Planning & advies

Nadere informatie

Wie? Wie? Websites Mogelijkheden. _er is altijd meer. DGN Publishers / P.01

Wie? Wie? Websites Mogelijkheden. _er is altijd meer. DGN Publishers / P.01 Wie? Elke dag moeten consumenten keuzes maken; kiezen voor een nieuwe hypotheek, een ziekenhuis waar je snel terecht kan voor een heupoperatie, een notaris in de buurt of een zorgverzekering die past bij

Nadere informatie

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant

[Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant [Geef tekst op] Hockeyclub MHC DES 70 jaar (1942-2012) ADVERTEREN in de jubileum krant Hockeyclub MHC DES In het jaar 2012 viert Hockeyclub MHC DES haar 70-jarig bestaan. Sinds de oprichting heeft de club

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie.

Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie. Communicatie P1 Auteurs: drs. C. Essink-Matzinger en drs. B. Van Veghel. Concerncommunicatie: communicatie waarbij de organisatie als geheel centraal staat. Doel: positief beeld creëren van de organisatie.

Nadere informatie

Whitepaper. Het aandachttrekkend vermogen van outdoor uitingen in een stedelijke en niet-stedelijke omgeving.

Whitepaper. Het aandachttrekkend vermogen van outdoor uitingen in een stedelijke en niet-stedelijke omgeving. Het aandachttrekkend vermogen van outdoor uitingen in een Whitepaper. Outdoor is het oudste massamedium ter wereld. Zodra je een stap buiten de deur zet, is de kans groot dat je in aanraking komt met outdoor

Nadere informatie

04 Factsheet Kamperen

04 Factsheet Kamperen 04 Factsheet Kamperen ANWB Media en Kamperen Dankzij 130 jaar ANWB kennen we kampeerders door en door. We weten waar ze zijn, waar ze heen gaan en welk kampeermiddel ze gebruiken. En hoe hun harten te

Nadere informatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Belangengroepen informeren over, overtuigen van en herinneren aan de organisatie en de marketingmix van de producten/diensten van een organisatie Communicatiemix

Nadere informatie

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab

Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Innovatieve media Streetvertising Chalkvertising Sand- & Snowmarking Green Advertising CleanLab Prijs vanaf 500 500 1000 325 0 Weken zichtbaar* 16 1 0,1 0,5-4 1-52 Levertijd in dagen 6 6 21 14 verschillend

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie

10 tips voor een effectievere Tv-commercial Wat werkt wel en wat werkt niet? Stephan van Furth September 2014

10 tips voor een effectievere Tv-commercial Wat werkt wel en wat werkt niet? Stephan van Furth September 2014 10 tips voor een effectievere Tv-commercial Wat werkt wel en wat werkt niet? Stephan van Furth September 2014 Aanleiding en doel van inhoudsanalyse van 250 Tv-commercials Aanleiding & onderzoeksopzet Al

Nadere informatie

TMG Tariefkaart De Telegraaf

TMG Tariefkaart De Telegraaf TMG Tariefkaart De Telegraaf Standaard formaten (pagina 1 van 2) Mogelijkheden en positiefactoren De basisformaten en tarieven zijn gebaseerd op plaatsing van maandag tot en met vrijdag in full colour.

Nadere informatie

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME WEBSITE (DESKTOP/TABLET) Het medium met de meest uitgebreide advertentiemogelijkheden. Zo kunt u zelf bepalen op welke bannerpositie u staat, in welke

Nadere informatie

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem 2011 Alle uitgevers, redacties en andere gebruikers van fotomateriaal kennen het probleem van "de verdwenen fotograaf"'. Zij willen een bepaalde foto graag publiceren, maar kunnen de naam- en adresgegevens

Nadere informatie

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem 2013 Alle uitgevers, redacties en andere gebruikers van fotomateriaal kennen het probleem van "de verdwenen fotograaf"'. Zij willen een bepaalde foto graag publiceren, maar kunnen de naam- en adresgegevens

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem

Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem Tarievenlijst Stichting FotoAnoniem 2014 Alle uitgevers, redacties en andere gebruikers van fotomateriaal kennen het probleem van "de verdwenen fotograaf"'. Zij willen een bepaalde foto graag publiceren,

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een wervend spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

Inclusief de topselectie marketingdienstverleners in Nederland. Verkoopinformatie MarketingTribune Jaarboek. www.marketingtribune.

Inclusief de topselectie marketingdienstverleners in Nederland. Verkoopinformatie MarketingTribune Jaarboek. www.marketingtribune. Reclame-, marketing- en PR-advies Media Design Grafimedia Personeel & Organisatie Marktonderzoek Congressen & Evenementen Interactive Marcom Dienstverlening Verkoopinformatie MarketingTribune Jaarboek

Nadere informatie

Power X; De Interactieve Commercial

Power X; De Interactieve Commercial Power X; De Interactieve Commercial Essay van Jeffrey Bruijntjes en Erwin Dam Project Interactieve Multimedia @ VU Amsterdam Inleiding Reclame, iedereen kent het, iedereen heeft er een hekel aan. Reclame

Nadere informatie

Inhoudsopgave beknopt

Inhoudsopgave beknopt Inhoudsopgave beknopt Hoofdstuk 1 Marketing en communicatie Hoofdstuk 2 Consumentengedrag Hoofdstuk 3 Reclame Hoofdstuk 4 Sales promotions Hoofdstuk 5 Direct marketing en persoonlijke verkoop Hoofdstuk

Nadere informatie

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 LANDELIJKE CROSSMEDIALE PROMOTIECAMPAGNE De nationale Week van Zorg en Welzijn wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van de zorg- en welzijnssector. Van maandag 13 tot

Nadere informatie

Adverteren bij de Fietsersbond

Adverteren bij de Fietsersbond Adverteren bij de Fietsersbond De Fietsersbond maakt van de fiets een logische keuze, voor iedereen. ijvert voor veilige en comfortabele fietsverplaatsingen. is de enige belangenorganisatie voor fietsers

Nadere informatie

HAGENAARS & HAGENEZEN

HAGENAARS & HAGENEZEN Dé krant voor HAGENAARS & HAGENEZEN Tarieven 2012 Uw doelgroep in de regio Haaglanden Over de krant Van wijkennieuws tot de grootste bouwplannen: het verschijnt dagelijks als eerste in AD Haagsche Courant.

Nadere informatie

Publiek trekken is simpeler met Ster & Cultuur Junior

Publiek trekken is simpeler met Ster & Cultuur Junior 2011 Ster & Cultuur Junior Ster & Cultuur biedt organisaties met een culturele boodschap al enige jaren de mogelijkheid om tegen een zeer gereduceerd tarief te adverteren bij de Publieke Omroep op televisie,

Nadere informatie