Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Scholengroep Texel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Scholengroep Texel"

Transcriptie

1 Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Scholengroep Texel Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden om leerlingen te ondersteunen wanneer het regulier aanbod van de school onvoldoende aansluit bij de ontwikkeling van de leerling. In het ondersteuningsprofiel zijn de daarvoor relevante gegevens opgenomen zodat voor ouders, samenwerkingsverband en de overige scholen van de onderwijsgroep de mogelijkheden van de school duidelijk zijn. Het ondersteuningsprofiel maakt een onderscheid in basisondersteuning en extra ondersteuning. De basisondersteuning ligt bij voorkeur bij alle scholen op een gelijk niveau. Afspraken over een minimumniveau worden in het samenwerkingsverband gemaakt en gelden voor alle scholen. Extra ondersteuning kan per school verschillen. Bij extra ondersteuning gaat het om specifieke kwaliteiten van de school gericht op leerlingen die deze vorm van ondersteuning vragen. Extra ondersteuning vertaalt zich in arrangementen die de school kan bieden en waarvoor doorgaans extra middelen worden ingezet. Arrangementen kunnen deels structureel deel uitmaken van het ondersteuningsaanbod en deels een tijdelijk karakter hebben. Een arrangement geeft aan: welke deskundigheid wordt ingezet de tijd die beschikbaar is het programma dat uitgevoerd wordt en de gebruikte materialen het mogelijke specifieke gebruik van het schoolgebouw samenwerking met ouders, onderwijs en mogelijke ketenpartners Het ondersteuningsprofiel geeft eveneens informatie over de basiskwaliteit van de school. Daarom is het oordeel van de inspectie over deze basiskwaliteit opgenomen in het ondersteuningsprofiel. Het ondersteuningsprofiel van de school vormt voor ouders een houvast bij schoolkeuze en voor de scholen/besturen een houvast bij de toelating van leerlingen en het vinden van de meest geschikte plek voor een leerling. De inhoud van dit school ondersteuningsprofiel (SOP) bestaat uit: Gegevens van de school Karakteristiek en onderwijsvisie van de school Kengetallen Oordeel van de onderwijsinspectie Organisatie van de ondersteuning Ondersteuning sociaal emotionele ontwikkeling Ondersteuning lezen en spelling Ondersteuning rekenen en wiskunde Grenzen aan ondersteuning Professionalisering Gegevens van de Thijsseschool Directeur : Nick Slijderink Tel.nr. : Thijsseschool@schooltij.nl Website : Website stichting :

2 Karakteristiek en onderwijsvisie van de school Algemeen Jaarlijks bezoeken gemiddeld 150 kinderen de Thijsseschool, gevestigd in één gebouw aan de Keesomlaan 15 in Den Burg. Er zijn dit schooljaar 7 groepen geformeerd, waaronder één kleutergroep. Het overgrote deel van de kinderen op onze school woont in Den Burg. Het doel van ons onderwijs is dat de kinderen een zo hoog mogelijk, bij het kind passend, niveau bereiken. In de groepen wordt zowel klassikaal als gedifferentieerd gewerkt. We proberen kinderen zoveel mogelijk op hun eigen niveau aan te spreken. De school is gehuisvest in een gebouw dat goed toegankelijk is voor de kinderen en de ouders, ook in het geval van rolstoelgebruik. Een toiletvoorziening voor rolstoelgebruikers is aanwezig. De bovenverdieping waar groep 8 is gesitueerd, is alleen met de trap te bereiken. Wilt u meer informatie en achtergronden over onze school, kijkt u dan op onze website. Visie op samenleving, mens en maatschappij De school gaat uit van gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke stromingen, zodat het kind een eigen levensbeschouwing kan opbouwen. Van daaruit kan het zijn eigen inbreng hebben met respect en begrip voor de levens- en maatschappijbeschouwing van anderen. Visie op vorming, leren en onderwijzen Opvoeden, vormen en onderwijzen zijn drie dingen die binnen het schoolgebeuren nauw met elkaar verbonden zijn. Dat deel van de opvoeding dat in de school plaats vindt zal moeten geschieden door het goede voorbeeld van de leerkrachten: -de verhouding tussen de leerkrachten onderling, -de relatie van hen met de leerlingen, hun ouders en de dorpsgemeenschap, -de mentaliteit en de werksfeer op school, -de stimulerende inrichting van het gebouw. De school gaat uit van een open leersituatie, waarbij het kind de mogelijkheid krijgt zijn sociale en emotionele vorming, zijn affectieve vorming en zijn creatieve-, muzikale- en lichamelijke vorming te ontplooien, rekening houdend met het karakter de aanleg en het milieu van elk kind. Sommige schoolsituaties bieden sterk de mogelijkheid om vormend bezig te zijn, zoals het gesprek, de expressie en de vieringen. Visie op levensbeschouwing en school Op school wordt onderwijs gegeven over de verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen in de wereld. Alle kinderen doen hieraan mee. Er wordt geen principiële keuze voor een bepaalde godsdienst op school gemaakt, zodat er wat dat betreft geen grenzen en afstand tussen de leerlingen worden gecreëerd. Kengetallen Leerlingaantallen Gewichtenleerlingen 0, Gewichtenleerlingen 1, SBO Verwijzingen naar: SO Excellentie PK Excellentie Eureka geen geen geen

3 Oordeel van de onderwijsinspectie BEVINDINGEN 2.1 Kwaliteits- en nalevingsprofiel In onderstaande tabellen vermeldt de inspectie welke indicatoren in dit onderzoek zijn betrokken en tot welke bevindingen het onderzoek heeft geleid. De nummering in de tabellen verwijst naar het volledige waarderingskader primair onderwijs Indicatoren die bij een kwaliteitsonderzoek de doorslag geven of een school (zeer) zwak is, de zogeheten normindicatoren, zijn gemarkeerd met een asterisk. Voor een overzicht van alle normindicatoren zie het Toezichtkader po/vo 2012 op De bevindingen zijn weergegeven in de vorm van een score. De score geeft aan in welke mate de betreffende indicator gerealiseerd is. Legenda: 1. slecht 2. onvoldoende 3. voldoende 4. goed 5. niet te beoordelen (alleen bij opbrengsten) Daarnaast heeft de inspectie enkele controles uitgevoerd op bepaalde standaard gecontroleerde wettelijke voorschriften. Of de school wel of niet voldoet aan deze wettelijke vereisten wordt tot uitdrukking gebracht met de score 'ja' of 'nee'. 2 B Daarnaast heeft de inspectie enkele controles uitgevoerd op bepaalde standaard gecontroleerde wettelijke voorschriften. Of de school wel of niet voldoet aan deze wettelijke vereisten wordt tot uitdrukking gebracht met de score 'ja' of 'nee'.

4

5 Toelichting Resultaten De resultaten van het onderwijs aan het eind van de schoolperiode zijn voldoende. Zowel in 2016 als in 2015 liggen de resultaten boven de ondergrens die de inspectie bij haar beoordeling hanteert. In 2014 ligt de eindscore nog onder deze ondergrens. Om voldoende eindresultaten te kunnen behalen in 2017 zal de school nog een stevige inspanning moeten leveren, gezien de toetsresultaten van de huidige groep 7 voor begrijpend lezen. De school is al bezig met een inhaalslag voor begrijpend lezen door meer tijd hieraan te besteden, structureel in te zetten op strategieën en te kiezen voor een methode die beter aansluit bij de leerlingen. Leerstofaanbod en tijd De school gebruikt methoden die dekkend zijn voor de kerndoelen. Het leerstofaanbod vertoont een doorgaande lijn en wordt aan voldoende leerlingen aangeboden tot en met het niveau van groep 8. De school heeft inmiddels een leesplan gemaakt met het aanbod voor taal en lezen en de doorgaande lijn voor begrijpend lezen. Aandachtspunten in het leesplan zijn nog de inhoudelijke doelen die de school wil bereiken, afspraken over een rijke leeromgeving in de lokalen en een prominentere plaats voor woordenschat. De leraren benutten de geplande onderwijstijd efficiënt. Didactisch handelen en afstemming De inspectie constateert dat de kwaliteit van de uitleg van de leraren voldoende is. Het didactische model waar de leraren mee werken is zichtbaar tijdens de lessen. Leraren geven positieve feedback en zetten coöperatieve werkvormen in om de interactie tussen leerlingen te bevorderen. Aandachtspunten zijn nog het zorgen voor aansprekende lessen en het doelgericht werken. Hoewel de leraren de leerlingen voldoende actief weten te betrekken bij de lessen, is de werkhouding van de leerlingen niet altijd taakgericht. Dit geldt zowel voor momenten van zelfstandig werken (zowel in de klas als op de gang) als ook tijdens instructiemomenten. De leraren maken onvoldoende duidelijk wat de gewenste leerhouding is en hanteren zelf ook niet altijd het systeem van zelfstandig werken even consequent. Om deze redenen is indicator 5.2 onvoldoende. Zowel in de groepsplannen als in de weekplanning is zichtbaar dat de leraren de instructie en verwerking afstemmen op de onderwijsbehoeften van de leerlingen en dit evalueren. In een enkele les kan beter nagedacht worden over de inhoud van de verlengde instructie.

6 Begeleiding en zorg In tegenstelling tot de inspectiebezoeken van 2014 en 2015 zijn de analyses van de toetsgegevens nu voldoende (indicatoren 7.2 en 8.2). De leraren nemen regelmatig methodegebonden en genormeerde toetsen af, analyseren de gegevens en benutten deze voor het afstemmen van de lessen. Op basis van de toets- en observatiegegevens maken de leraren groepsplannen en zorgen via hun weekplanning ervoor dat deze plannen worden uitgevoerd. Voor zorgleerlingen sluit de aanpak echter nog niet voldoende aan bij de uitgevoerde analyses en zijn de doelen te algemeen geformuleerd. Inhoudelijke doelen, gericht op het wegwerken van achterstanden, ontbreken veelal en de gegeven zorg is nog te weinig gericht op het wegwerken van specifieke problemen. Om deze redenen is indicator 8.3 als onvoldoende beoordeeld. (Voorwaarden voor) Kwaliteitszorg Het team heeft de afgelopen periode onder aansturing en coaching van de interim directeur en interim-intern begeleider gemotiveerd en planmatig gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Alle indicatoren zijn als voldoende beoordeeld. Ook blijkt uit de verschillende gesprekken dat de teamcultuur professioneler is geworden, onder andere doordat leraren van elkaar willen leren door bij elkaar te kijken. Dit kan straks met de nieuwe directie verder uitgebouwd worden. Ook voelt het team zich in toenemende mate verantwoordelijk voor en betrokken bij de schoolontwikkeling. Afspraken zijn vastgelegd en komen regelmatig terug tijdens het teamoverleg. Hierdoor ontstaat er steeds meer een doorgaande lijn in het werken op school. Middels klassenbezoeken borgen de directeur en de intern begeleider de gemaakte afspraken en werkwijzen in de praktijk. Er is daarnaast ingezet op de evaluatie van het onderwijsleerproces en de resultaten. Dit bespreekt het team om zo zicht te krijgen op verbeteractiviteiten voor de schoolontwikkeling. Het team is zich bewust dat het borgen van de verworven kwaliteit belangrijk is. Met ingang van het nieuwe schooljaar komt er een nieuwe directeur. Vanwege de continuïteit bekijkt het bestuur of de interim-intern begeleider nog deels aan de school verbonden kan blijven. Voor de complete verslagen van de inspectie kunt u terecht op de website van de inspectie. Organisatie van de ondersteuning op de Thijsseschool De Thijsseschool kent vijf ondersteuningsniveaus van basisondersteuning: Niveau 1 : basisondersteuning * De leerkracht(e) observeert de leerling en beschrijft zijn/haar gedrag en resultaten. De resultaten van methode-gebonden toetsen bieden goede aanwijzingen. De ondersteuning kan direct in de groep gegeven worden door gebruik te maken van effectieve instructie: instructie waarbij leerlingen actief betrokken zijn. * de groepsleerkracht geeft in een eerste gesprek de ondersteuning van het kind aan: ondersteuning in de klas en bv. door wie; Niveau 2: basisondersteuning * de groepsleerkracht en ouders bespreken het vervolg. Als het eerste niveau van ondersteuning niet genoeg heeft opgeleverd, besluit de groepsleerkracht: -of zijn/haar ondersteuning te intensiveren; -of de intern begeleider van de school te consulteren; -of de leerling in te brengen in een leerlingbespreking in de onder- en/of bovenbouw; Doorgaans zal dit leiden tot meer gerichte ondersteuning die verantwoord wordt in het groepsplan. Ondersteuning die buiten de groep gegeven wordt kan daar onderdeel van uitmaken. Niveau 3 :basisondersteuning Leerlingen die ondanks de geschetste ondersteuning onvoldoende succesvol blijven worden besproken in het onderwijsondersteuningsteam (OT) van de scholen. Het OT bestaat uit de directeur, de intern begeleider en een orthopedagoog eventueel aangevuld samen met één of meer externe deskundigen. Ouders worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bespreking. Als al niet eerder gestart is dan wordt in ieder geval m.i.v. deze fase het Groeidocument van het SWV gehanteerd. Het OT kent doorgaans een vaste procedure van inbreng en de bespreking kan leiden tot: een verdere intensivering of aanpassing van de al geboden ondersteuning ; gerichte ondersteuning in of buiten de groep door inzet van extra ondersteuningsformatie waarover de school beschikt (onderwijsondersteuner, onderwijsassistent, leerlingbegeleider, remedial teacher) het uitvoeren van handelingsgericht / psychologisch onderzoek, een overgaan naar niveau 4 Niveau 4: extra ondersteuning Wanneer er door een OT geen mogelijkheden meer in het kader van basisondersteuning gezien worden, verhuist het groeidocument (dossier) naar het OTG van de scholengroep met de vraag een arrangement voor

7 extra ondersteuning toe te kennen. Het OTG bestaat uit een ervaren en onafhankelijke orthopedagoog en drie intern begeleiders uit verschillende scholengroepen. Het OTG kan vijf mogelijke arrangementen toekennen: Diagnostisch (geen regulier onderzoek maar specialistisch, b.v logopedie ) Begeleidingsarrangement (coaching van de leerkracht) Jeugdzorgarrangement Combinatie van arrangementen Niveau 5: diepte ondersteuning Op dit niveau geldt dat een verwijzing naar één van de voorzieningen van het samenwerkingsverband de beste optie lijkt. De Commissie Toelating Onderwijsvoorzieningen (CTO) geeft in voorkomende gevallen Toelaatbaarheidsverklaringen (TLV )af zonder welke een leerling niet deel kan nemen aan Speciaal Basisonderwijs (SBaO) of Speciaal Onderwijs (SO). De mogelijkheid tot deelname aan het Eureka-onderwijs (hoogbegaafden) wordt vastgelegd in een Toelatingsbesluit, af te geven door de CTO. Niveau 6: Zeer speciale zorg: bovenschools aanbod (samenwerkingsverband en REC) Wanneer een leerling niet verder verantwoord begeleid kan worden in de basisschool is de grens van het aanbod van de basisschool bereikt. In het Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland wordt inhoud gegeven aan een aantal bovenschoolse voorzieningen. Daarbij worden de mogelijkheden bekeken van aanbod op de basisschool met ondersteuning van bovenschoolse voorzieningen, of het aanbod op een speciale school voor basisonderwijs of andere gespecialiseerde hulp. Hiervoor wordt advies ingewonnen bij CTO 1. De CTO geeft een toelaatbaarheidsverklaring af die nodig is voor een plaatsing op één van deze bovenschoolse voorzieningen. Voorzieningen van het samenwerkingsverband: Speciaal Basisonderwijs (SBaO); Plusklas; REC 3 : lichamelijk, geestelijk en meervoudig gehandicapten; REC 4 : kinderen met ernstige opvoedingsproblemen en psychiatrische problemen. Speciaal onderwijs (SO): REC 1: visueel gehandicapten; REC 2: auditief gehandicapten en kinderen met spraak/taalmoeilijkheden; Aanwezige expertise personeel Op de Thijsseschool is de intern begeleider gecertificeerd coach in het voeren van effectieve gesprekken met ouders / verzorgers, teamleden en kinderen. We beschikken over één SVIB-coach (School Video Interactie Begeleiding), die op verzoek leerkrachten begeleiden in het versterken van de interactie tussen leerling en leerkracht. Er is één leerkracht/internbegeleider met een Master SEN (Special Educational Needs), een gespecialiseerde opleiding voor leerlingenzorg. De intern begeleider en een leerkracht zijn trainer Rots en water. Samen met de leerkrachten van onze school zorgen zij voor een op voldoende niveau functioneren van een: Een samenhangend systeem van genormeerde instrumenten en procedures voor het volgen van de prestaties en de ontwikkeling van de leerlingen het systematisch volgen en analyseren van de voortgang in de ontwikkeling van leerlingen het op basis van een analyse van verzamelde gegevens tijdig bepalen van de aard van de te bieden ondersteuning het planmatig uitvoeren van de ondersteuning het regelmatig evalueren van de effecten van de ondersteuning Wanneer ouders hun kind aanmelden op de Thijsseschool, waarbij ze aangeven dat hun kind een specifieke ondersteuningsbehoefte heeft, gaan we altijd eerst met hen in gesprek. Samen met de ouders / verzorgers kijken we wat het kind nodig heeft en we bespreken de mogelijkheden die we als school kunnen bieden. We willen een realistisch ontwikkelingsperspectief schetsen op basis van een reële inschatting van de onderwijsbehoeften van het kind.

8 Ondersteuning Sociaal Emotionele Ontwikkeling Basiskwaliteit Welke ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied bieden wij bij ons op school? En hoe bieden wij ondersteuning op het gebied van werkhouding? SCOL Een expertsysteem De Sociale Competentie Observatie Lijst (SCOL) is een leerlingvolgsysteem voor sociale competentie. Het SCOLpakket bestaat uit een softwareprogramma, ondersteund door een gebruikershandleiding en een inhoudelijke handleiding. De SCOL PO heeft onlangs een positieve beoordeling gekregen van de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN). Dit betekent dat het meetinstrument SCOL voor Primair Onderwijs valide en betrouwbaar is en voldoet aan alle kwaliteitseisen die de COTAN vooropstelt. De SCOL is los van een lesmethode gebruiken. Met de SCOL-scores brengen we de sociale competentie van uw leerlingen systematisch in kaart. We gebruiken SCOL omdat we de ontwikkeling van sociale competenties op klasse- of op schoolniveau planmatig willen aanpakken; met de uitkomsten van de SCOL-scores het onderwijs inhoudelijk vorm willen geven; we leerlingen, die extra ondersteuning nodig hebben, snel op het spoor willen zijn. Het programma De SCOL Sociale Competentie Observatie Lijst is een scorelijst per leerling die we tweemaal per jaar invullen: een keer rond de herfstvakantie en de tweede keer in het voorjaar. Na de eerste keer invullen, maken we een beginanalyse van de gegevens: over een leerling of van de hele groep. En wanneer de SCOL school breed is afgenomen, kan dit zelfs op schoolniveau. Na iedere volgende afname vergelijken we de scores met de vorige afnamen en analyseren we de vorderingen. Van elke individuele leerling, van elke groep en de school als geheel. De Leerling SCOL is een aanvullende module op de SCOL. De module is bedoeld voor leerlingen die in groep 6, 7 en 8 zitten. De leerlingen uit deze groepen vullen ook tweemaal per jaar de scorelijst zelfstandig in: een keer rond de herfstvakantie en de tweede keer in het voorjaar. Na het invullen kan het oordeel van de leerkracht, gemeten met de SCOL, vergeleken worden met het resultaten van de Leerling SCOL (per leerling en per groep). OVM Wat is het Ontwikkel volgmodel (OVM)? Het OVM is een verfijnd digitaal observatiesysteem waarin aspecten van de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de vorm van ontwikkelingslijnen zijn uitgewerkt. Op basis van de ontwikkelingslijnen kunnen er tussendoelen gepland worden. Er zijn handelingswijzers voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Basisondersteuning Wanneer kinderen door een bepaalde oorzaak zich niet of minder snel ontwikkelen op het gebied van deze sociaal emotionele ontwikkeling, al dan niet als gevolg van een aanwijsbare aangetoonde oorzaak als ADHD, autisme gerelateerde stoornissen of aan de andere kant, dan is het aan de leerkrachten om de kinderen hierin specifiek te begeleiden. Vooral door de steeds grotere kennis die hierover beschikbaar komt en de steeds hogere eisen die de maatschappij aan de scholen stelt om deze kinderen te begeleiden, is het van belang om hierin continu te blijven scholen en te ontwikkelen. Begeleiding en ondersteuning kunnen bieden is geen "vast" gegeven, maar zal steeds moeten worden afgestemd op de specifieke ondersteuningsbehoeften van het kind. Daarbij komt dat door wisselingen in personele bezetting de ondersteuningsmogelijkheden ook kunnen wisselen. Het hieronder genoemde aanbod geeft dan ook vooral een indicatie weer van de ondersteuning die we in principe kunnen bieden, gerelateerd aan onze ondersteuningsstructuur. Begeleiding zal altijd afgestemd worden in overleg met de ouders en moet passen binnen de mogelijkheden van de school. Wij kunnen nu de volgende ondersteuning realiseren. ADHD: herkennen, opstellen begeleidingsplan, structurele aanpak in de klas, al dan niet met externe ondersteuning PDD NOS: herkennen, bieden van veiligheid en vaste structuur in de reguliere klassensituatie Meerkunners en hoogbegaafdheid: herkennen, aansluiten bij hun ontwikkelbehoeften in de klas, Faalangst en concentratieproblemen: herkennen, gerichte begeleiding door individuele gesprekken door interne coach of leerkracht pest gedrag: herkennen, aanpak via anti-pest protocol

9 Ondersteuning lezen en spelling Basiskwaliteit We besteden veel aandacht aan het leesonderwijs. We hanteren een doorgaande lijn in zowel Technisch als Begrijpend lezen. In groep 1-2 worden voorbereidende activiteiten gedaan en in groep 2-3 wordt begonnen met het leren lezen. In groep 1-2 werken we met thema s. In groep 3 maken we gebruik van de methode Veilig leren lezen. Na het aanvankelijk lezen in groep 3, wordt er in groep 4, 5 en 6 veel tijd en aandacht besteed aan het Voortgezet Technisch Lezen. Tegelijk komt de nadruk steeds meer op het begrijpend (en later ook het studerend) lezen te liggen. Voor het begrijpend lezen gebruiken we vanaf groep 4 de methode Nieuwsbegrip XL. Deze methode koppelt begrijpend lezen aan actuele maatschappelijke thema s uit het nieuws. Voor spelling/taal gebruiken wij in de groepen 4-8 de methode spelling op maat en taal op maat. Basisondersteuning De basiskwaliteit van de school is van voldoende niveau om de meeste leerlingen een ruim voldoende leesvaardigheid te laten verwerven. We toetsen het begrijpend en technisch lezen met behulp van het Cito-leerlingvolgsysteem en de methodegebonden toetsen. Deze laten zien wanneer een leerling (on)voldoende leesvorderingen maakt. Wanneer er sprake is van een stagnatie of juist een versnelling in de leesontwikkeling, dan krijgen deze leerlingen een verlengde, intensievere instructie van de leerkracht of een ander aanbod. Wij zijn er op gericht dyslexie tijdig te herkennen en kunnen leerlingen vanaf groep 1-2 gericht ondersteunen. Wij gebruiken daarvoor het VISNET dossier. Extra ondersteuning Voor leerlingen die ondanks de uitbreiding van de instructie en oefentijd onvoldoende vorderingen maken treffen we extra maatregelen. Minimaal drie maal per week krijgt de leerling extra ondersteuning van zijn/haar eigen leerkracht met behulp van de materialen van Ralfi en Connect. In totaal gaat het om ten minste één uur per week. Door de inzet van hulpouders en een gerichte planning in de groep kunnen we deze inzet structureel waarborgen. Afhankelijk van de vooruitgang die de leerling boekt, brengen we door deze werkwijze ook in kaart of er mogelijk sprake is van een ernstig leesprobleem of leesstoornis. Afhankelijk van de mate waarin kan er sprake zijn van een tijdelijk behandeltraject buiten de school. Het monitoren van kinderen begint al in de kleutergroepen, waarbij we naast observaties, huisbezoeken en gerichte toetsing ook het instrument ZIEN gebruiken om signalen van taalachterstanden of een taalvoorsprong vast te leggen. Op het moment dat we signalen krijgen van mogelijke dyslexie, wordt gestart met specifieke ondersteuning, waarbij ook de ouders worden geïnformeerd. Om daadwerkelijk vast te stellen of er sprake is van dyslexie, toetsen we kinderen vanaf groep 4 of 5, conform het landelijk vastgestelde dyslexieprotocol Ondersteuning rekenen en wiskunde Over het algemeen verwerven de meeste leerlingen met behulp van het onderwijsaanbod uit de methode voldoende rekenvaardigheid in hun ontwikkeling naar functionele gecijferdheid. De referentieniveaus geven vulling aan de inhoud en moeilijkheid. Voor het basisonderwijs geldt het streefniveau (1S) en fundamenteel niveau (1F). In de kleutergroepen werken we met dagelijkse observaties en met hulp van een leerlingvolgsysteem volgen we de ontwikkeling van jonge kinderen. We sluiten aan bij de onderwijsbehoeften door een weloverwogen aanbod van activiteiten. We gebruiken " Wereld In Getallen" en halen rekenactiviteiten voor de kleuters uit Kleuterplein en van het internet. De Thijsseschool werkt vanaf groep 3 met de nieuwste versie van de methode " wereld in getallen". Dit is een realistische rekenmethode. Dat betekent dat de methode uitgaat van situaties in het dagelijks leven en niet alleen rijtjes sommen aanbiedt. Binnen een bepaald thema worden er in leerblokken steeds aangeleerde vaardigheden herhaald, waarna de stof met een nieuw rekenonderdeel wordt aangevuld. Zo ontstaat stap voor stap inzicht in de rekenstof. Kinderen worden ingedeeld in drie niveaus, waarbij de leerkracht de kinderen specifieke instructie en verwerking geeft. Na ieder blok wordt door middel van een toets, die de kinderen op de computer maken, bekeken of de leerling de stof beheerst. Afhankelijk van de uitkomst van de toets, krijgt de leerling gerichte oefeningen, die aansluiten bij zijn of haar niveau. Kinderen die de stof al goed beheersen krijgen in een aantal gevallen een aparte aanpak, waarbij er gedifferentieerd wordt op tempo, inhoud en hoeveelheid. Basiskwaliteit De reguliere basisondersteuning bij het rekenonderwijs bestaat uit het structureel werken op 3 niveaus, aangevuld met aparte leerlijnen voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Extra oefenstof, extra instructie aan de instructietafel of juist extra uitdagende opdrachten stimuleren de kinderen om zich verder te

10 ontwikkelen. In veel gevallen wordt de Intern begeleider gevraagd om mee te denken over de meest effectieve aanpak voor de leerling. Extra ondersteuning Wanneer over een periode van zes maanden een leerling onvoldoende baat heeft bij het afgestemde aanbod (op basis van de methode) is aanvullend (intern) diagnostisch onderzoek nodig om de aard van de problemen beter in kaart te brengen. Vaak wijst dit onderzoek uit dat de leerling in een of meer leerlijnen hiaten heeft of dat te snel is overgestapt naar een te hoog abstractieniveau. Het is belangrijk vast te stellen of er sprake is van een automatisering probleem of een begripsprobleem. Begrip is vereist, voordat automatisering zich duurzaam ontwikkelt. Wanneer de bron van de problemen is vastgesteld kan met behulp van een individueel arrangement gewerkt worden aan ontbrekende of zwakke schakels in de verschillende leerlijnen. Voor een deel kan gebruik gemaakt worden van onderdelen van de gebruikte methode. We zetten als het ware een stap terug en nemen een deel van de leerlijn nogmaals door. Ook staan hulpmaterialen als Maatwerk ter beschikking om tijdelijk extra accent te leggen op onderdelen van leerlijnen binnen de verschillende domeinen. Een en ander leggen we vast in het handelingsgerichte groeidocument, in samenspraak met ouders / verzorgers. Grenzen aan ondersteuning De Thijsseschool besteedt veel tijd en energie aan het begeleiden van uw kind met een bijzondere ondersteuningsvraag. Ouders worden pro- actief betrokken en in samenspraak met hen stellen we ondersteuningsarrangementen op. Echter, we blijven een reguliere basisschool die tegen grenzen van ondersteuning kan oplopen. Deze grenzen zijn bereikt wanneer: een leerling niet meer te sturen is; een leerling zo agressief is dat de veiligheid van andere leerlingen in het geding is; er ondanks de nodige ondersteuning stilstand in de ontwikkeling is; een leerling zoveel begeleiding van de leerkracht vraagt dat dit teveel ten koste gaat van de aandacht voor de overige leerlingen; een leerling de draagkracht van een leerkracht te boven gaat en er geen verdere mogelijkheden zijn voor ondersteuning en/of overplaatsing naar een andere groep. de grenzen van bekostiging bereikt zijn. Wanneer de grens van onze ondersteuning bereikt is, gaan we over naar het niveau van bovenschoolse ondersteuning, zoals al eerder aangegeven. Professionalisering/ambitie De Thijsseschool heeft als visie de basiskwaliteit van de leerkrachten zo hoog mogelijk te houden. En daarnaast de specifieke kwaliteiten van iedere leerkracht te waarderen te gebruiken. Iedere leerkracht heeft daarom een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP), dat jaarlijks in overleg met de directie wordt vastgesteld. Door functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, observaties, eigen behoeften en de behoeften van de school krijgt het POP concreet vorm.de school heeft een nascholingsbudget om deze plannen uit te voeren. De leerkrachten zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van hun leerkrachtdossier. In de schooljaarplannen en scholingsplannen staat aangegeven welke ontwikkelingsonderwerpen er worden opgepakt. Tenslotte Mocht u na het lezen van dit schoolprofiel nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We gaan graag met u in gesprek! November 2016, Nick Slijderink

Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Texel,

Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Texel, Ondersteuningsprofiel van de Thijsseschool Den Burg Texel, onderdeel van Stichting Schooltij Texel, 2018-2019. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de obs Frankendael te Callantsoog, onderdeel van Stichting Surplus.

Ondersteuningsprofiel van de obs Frankendael te Callantsoog, onderdeel van Stichting Surplus. Ondersteuningsprofiel van de obs Frankendael te Callantsoog, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Anna Paulowna 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon

Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon Scholengroep Schagen. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Jozefschool Texel te Den Burg, onderdeel van de Stichting Sarkon

Ondersteuningsprofiel van de Jozefschool Texel te Den Burg, onderdeel van de Stichting Sarkon Ondersteuningsprofiel van de Jozefschool Texel te Den Burg, onderdeel van de Stichting Sarkon Scholengroep Texel. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen

Ondersteuningsprofiel van de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen Ondersteuningsprofiel van de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de Basisschool Zandhope te 't Zand, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Anna Paulowna 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Scholengroep Den Helder Noord

Scholengroep Den Helder Noord Ondersteuningsprofiel van de Tuindorpschool, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Omdat de Tuindorpschool administratief in het leerlingvolgsysteem Parnassys staat als Tuindorp-Dr.J.P.Thijsseschool,

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon

Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon Ondersteuningsprofiel van de St. Aloysiusschool Schagen, onderdeel van de Stichting Sarkon Scholengroep Schagen. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van obs De Kei (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus).

Ondersteuningsprofiel van obs De Kei (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus). Ondersteuningsprofiel van obs De Kei (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus). 1 Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden om leerlingen

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de PCBS de Regenboog te Anna Paulowna, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Anna Paulowna 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk.

Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk. Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk. Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de H.Henricusschool te Hippolytushoef, onderdeel van Stichting Sarkon. Scholengroep Wieringermeer

Ondersteuningsprofiel van de H.Henricusschool te Hippolytushoef, onderdeel van Stichting Sarkon. Scholengroep Wieringermeer Ondersteuningsprofiel van de H.Henricusschool te Hippolytushoef, onderdeel van Stichting Sarkon. Scholengroep Wieringermeer 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de OBS De Peppel te Middenmeer, onderdeel van Stichting Surplus.

Ondersteuningsprofiel van de OBS De Peppel te Middenmeer, onderdeel van Stichting Surplus. Ondersteuningsprofiel van de OBS De Peppel te Middenmeer, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringermeer 1.Functie van het ondersteuningsprofiel In dit ondersteuningsprofiel beschrijft de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Middenmeer behorende bij Stichting Kopwerk.

Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Middenmeer behorende bij Stichting Kopwerk. Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Middenmeer behorende bij Stichting Kopwerk. Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Kolk te Lutjewinkel, onderdeel van Stichting Surplus.

Ondersteuningsprofiel van de Kolk te Lutjewinkel, onderdeel van Stichting Surplus. Ondersteuningsprofiel van de Kolk te Lutjewinkel, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep naam scholengroep 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van Basisschool Durperhonk te De Cocksdorp, onderdeel van stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Sprong, dep. Molkenkelder Plaats : Leeuwarden BRIN-nummer : 09KF Onderzoeksnummer : 123669 Datum schoolbezoek : 31 oktober 2011 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de Rk Spoorbuurtschool, stichting Sarkon. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden om

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de prot. chr. basisschool Het Baken te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel basisschool De Ark (Schagen) Pagina 1

Ondersteuningsprofiel basisschool De Ark (Schagen) Pagina 1 Ondersteuningsprofiel van de Ark te Schagen, onderdeel van de stichting Kopwerk Scholengroep Schagen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de prot. chr. basisschool Het Baken te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder.

Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. 1 Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Noord 1. Functie van het ondersteuningsplan Schoolprofiel In het SOP

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Tuindorp-dr.Jac.P.Thijsseschool, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder.

Ondersteuningsprofiel van de Tuindorp-dr.Jac.P.Thijsseschool, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Ondersteuningsprofiel van de Tuindorp-dr.Jac.P.Thijsseschool, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Noord 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel 207 208 Ondersteuningsprofiel . Inhoud 2. Functie van het ondersteuningsprofiel... 3 3. Gegevens van de school... 3 4. Karakteristiek en onderwijsvisie van de school... 3 5. Kengetallen... 4 6. Oordeel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel

Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus.

Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus. Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar

Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar 27-28 Ondersteuningsprofiel van De Ark te Schagen, onderdeel van de stichting Kopwerk Scholengroep Schagen. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van PCB de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen

Ondersteuningsprofiel van PCB de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen Ondersteuningsprofiel van PCB de Regenboog Sint Maarten, onderdeel van Stichting Kopwerk Scholengroep Warmenhuizen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Basisschool de Springschans 1 Inhoud 1) Functie van het ondersteuningsprofiel.. 4-5 2) Gegevens van de Springschans te Petten..... 5 3) Karakteristiek en onderwijsvisie van

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de OBS De Snip te Nieuwe Niedorp, onderdeel van Surplus. Scholengroep Samenwerkingsverband scholengroep Niedorp

Ondersteuningsprofiel van de OBS De Snip te Nieuwe Niedorp, onderdeel van Surplus. Scholengroep Samenwerkingsverband scholengroep Niedorp Ondersteuningsprofiel van de OBS De Snip te Nieuwe Niedorp, onderdeel van Surplus. Scholengroep Samenwerkingsverband scholengroep Niedorp 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs Kallenkote Plaats : Kallenkote BRIN-nummer : 13ZM Onderzoeksnummer : 122102 Datum schoolbezoek : 6 januari 2011 vastgesteld te Zwolle op : 14 februari

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Algemene basisschool Comenius, Celebesstraat 7 te Den Helder, onderdeel van Stg. Algemeen Basisonderwijs Comenius.

Ondersteuningsprofiel van de Algemene basisschool Comenius, Celebesstraat 7 te Den Helder, onderdeel van Stg. Algemeen Basisonderwijs Comenius. Ondersteuningsprofiel van de Algemene basisschool Comenius, Celebesstraat 7 te Den Helder, onderdeel van Stg. Algemeen Basisonderwijs Comenius. Scholengroep Den Helder Noord. Functie van het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel (SOP) behorende bij Stichting Kopwerk Scholengroep Wieringermeer Pienterpad 3-1775 AX Middenmeer - 227-52 113 - www.wegwijzer-middenmeer.nl - wegwijzer-middenmeer@kopwerk.nl

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij rkbs St. Jozef Plaats : 't Zand Nh BRIN-nummer : 15CY Onderzoeksnummer : 125352 Datum schoolbezoek : 13 februari 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Stichting Sarkon. Ondersteuningsprofiel van de RKBS De Vogelweid' te Schagen, onderdeel van Scholengroep Schagen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van Basisschool Durperhonk te De Cocksdorp, onderdeel van stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel

Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

1. Gegevens van St. Josephschool te Burgerbrug

1. Gegevens van St. Josephschool te Burgerbrug 1. Gegevens van St. Josephschool te Burgerbrug Directeur: : A. Vriezekolk Tel. nr. : 226 381 615 E-mail : directeur.sintjoseph@sarkon.nl Website school : www.stjoseph@sarkon.nl Website stichting : www.sarkon.nl

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Schagen, onderdeel van de stichting Kopwerk

Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Schagen, onderdeel van de stichting Kopwerk Ondersteuningsprofiel van de Wegwijzer te Schagen, onderdeel van de stichting Kopwerk Scholengroep Schagen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus)

Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus) Ondersteuningsprofiel van OBS de Meerpaal Anna Paulowna (Hollands Kroon, onderdeel van Stichting Surplus) 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer

Ondersteuningsprofiel van de obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer Ondersteuningsprofiel van de obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

samenwerking met ouders, onderwijs en mogelijke ketenpartners

samenwerking met ouders, onderwijs en mogelijke ketenpartners Ondersteuningsprofiel van de P.C.B. de Rank te Julianadorp, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Julianadorp Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel

Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel Ondersteuningsprofiel van de Bruinvis te Oudeschild, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM Plaats : Voorburg BRIN-nummer : 07SP Arrangementsnummer : 86296 Onderzoek uitgevoerd op : 9 september 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool Cosmicus Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 15XZ C1 Onderzoeksnummer : 281806 Datum onderzoek : 16 februari 2015 Datum vaststelling : 17 mei 2015

Nadere informatie

Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Noord

Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Noord 1 Schoolondersteuningsplan [SOP] van basisschool De Kluft, onderdeel van Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Noord 1. Functie van het ondersteuningsplan Schoolprofiel In het SOP

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer

Ondersteuningsprofiel van obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer Bijlage 1 Schoolondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van obs 't Span te Den Oever, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringen/ Wieringermeer 1. Functie van het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schooltij. Ondersteuningsprofiel van Basisschool Durperhonk te De Cocksdorp, onderdeel van stichting. Scholengroep Texel

Schooltij. Ondersteuningsprofiel van Basisschool Durperhonk te De Cocksdorp, onderdeel van stichting. Scholengroep Texel Ondersteuningsprofiel van Basisschool Durperhonk te De Cocksdorp, onderdeel van stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij R.K. basisschool De Talenten Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16LQ Onderzoeksnummer : 120887 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Dijk te Den Helder, onderdeel van Meerwerf. Scholengroep Den Helder zuid

Ondersteuningsprofiel van de Dijk te Den Helder, onderdeel van Meerwerf. Scholengroep Den Helder zuid Ondersteuningsprofiel van de Dijk te Den Helder, onderdeel van Meerwerf. Scholengroep Den Helder zuid 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus.

Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus. Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus. Scholengroep Wieringermeer 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL MISTE CORLE Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18ZG Onderzoek uitgevoerd op : 3 november 2009 Rapport vastgesteld te Zwolle op 30 maart 2010 HB 2811938/9

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Meridiaan Plaats : Medemblik BRIN-nummer : 06AP Onderzoeksnummer : 122792 Datum schoolbezoek : 11 juli 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 10

Nadere informatie

de Samenwerkingsschool "Balans"

de Samenwerkingsschool Balans RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij de Samenwerkingsschool "Balans" Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 26PT Onderzoeksnummer : 122926 Datum schoolbezoek : 19 mei 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas'

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas' RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK School met de Bijbel ''t Kompas' Plaats : Westbroek BRIN nummer : 06TA C1 Onderzoeksnummer : 266517 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij.

Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij. Ondersteuningsprofiel van de Lubertischool te De Koog, onderdeel van Stichting Schooltij. Scholengroep Texel 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool De Schuilplaats

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool De Schuilplaats RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK Basisschool De Schuilplaats Plaats : Putten BRIN nummer : 23ZZ C1 Onderzoeksnummer : 150592 Datum onderzoek : 15 januari 2013 Datum vaststelling : 28 maart

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon.

Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon. Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon. Scholengroep Julianadorp. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar

Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar Ondersteuningsprofiel De Ark Schooljaar 28-29 Ondersteuningsprofiel van De Ark Onderdeel van de Stichting Kopwerk en behorend bij de Scholengroep Schagen Algemene gegevens Schoolleider : T. Kramer Adres

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Niko Tinbergenschool te Schagen, onderdeel van stichting Surplus. Scholengroep Schagen

Ondersteuningsprofiel van de Niko Tinbergenschool te Schagen, onderdeel van stichting Surplus. Scholengroep Schagen Ondersteuningsprofiel van de Niko Tinbergenschool te Schagen, onderdeel van stichting Surplus. Scholengroep Schagen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van basisschool de Duynvaerder, onderdeel van de Meerwerf Basisscholen te Den Helder.

Ondersteuningsprofiel van basisschool de Duynvaerder, onderdeel van de Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Ondersteuningsprofiel van basisschool de Duynvaerder, onderdeel van de Meerwerf Basisscholen te Den Helder. Scholengroep Den Helder Zuid 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. r.k.b.s. Sint Jozef

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. r.k.b.s. Sint Jozef RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij r.k.b.s. Sint Jozef Plaats : Heerenveen BRIN-nummer : 07PR Onderzoeksnummer : 123706 Datum schoolbezoek : 24 oktober 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wereldboom

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wereldboom RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK De Wereldboom Plaats : Borculo BRIN nummer : 04LW C1 Onderzoeksnummer : 248488 Datum onderzoek : 26 september 2013 Datum vaststelling : 22 november 2013 Pagina

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de obs De Brug te Sint Maartensbrug, onderdeel van StichtingSurplus. Scholengroep Warmenhuizen

Ondersteuningsprofiel van de obs De Brug te Sint Maartensbrug, onderdeel van StichtingSurplus. Scholengroep Warmenhuizen Ondersteuningsprofiel van de obs De Brug te Sint Maartensbrug, onderdeel van StichtingSurplus. Scholengroep Warmenhuizen 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon.

Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon. Ondersteuningsprofiel van de Kameleon te Julianadorp, onderdeel van stichting Sarkon. Scholengroep Julianadorp. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. o.b.s. De Zeester

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. o.b.s. De Zeester RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij o.b.s. De Zeester Plaats : Vlieland BRIN-nummer : 03DJ Onderzoeksnummer : 127105 Datum schoolbezoek : 13 september 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 12BV Onderzoeksnummer : 122154 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs Spoorbuurt. : Anna Paulowna

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs Spoorbuurt. : Anna Paulowna RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij rkbs Spoorbuurt Plaats : Anna Paulowna BRIN-nummer : 15BX Onderzoeksnummer : 123482 Datum schoolbezoek : 20 september 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Christelijke Speciale basisschool De Branding Plaats : Spijkenisse BRIN-nummer : 23XL Onderzoeksnummer : 123530 Datum schoolbezoek :

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de PCBS De Fontein te Den Helder, onderdeel van Stichting Kopwerk.. Scholengroep Den Helder Zuid

Ondersteuningsprofiel van de PCBS De Fontein te Den Helder, onderdeel van Stichting Kopwerk.. Scholengroep Den Helder Zuid Ondersteuningsprofiel van de PCBS De Fontein te Den Helder, onderdeel van Stichting Kopwerk.. Scholengroep Den Helder Zuid 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

het programma dat uitgevoerd wordt en de gebruikte materialen samenwerking met ouders, onderwijs en mogelijke ketenpartners

het programma dat uitgevoerd wordt en de gebruikte materialen samenwerking met ouders, onderwijs en mogelijke ketenpartners Ondersteuningsprofiel van de P.C.B. de Rank te Julianadorp, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Julianadorp Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de basisschool de Duynvaerder te Den Helder, onderdeel van Meerwerf Basisscholen

Ondersteuningsprofiel van de basisschool de Duynvaerder te Den Helder, onderdeel van Meerwerf Basisscholen Ondersteuningsprofiel van de basisschool de Duynvaerder te Den Helder, onderdeel van Meerwerf Basisscholen Scholengroep Den Helder Zuid 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Functie van het ondersteuningsprofiel

Functie van het ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel van de Algemene basisschool Comenius, Celebesstraat 7 te Den Helder, onderdeel van Stg. Algemeen Basisonderwijs Comenius. Scholengroep Den Helder Noord. Functie van het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Verrekijker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Verrekijker RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Verrekijker Plaats : Julianadorp BRIN-nummer : 15ZK Onderzoeksnummer : 124154 Datum schoolbezoek : 24 oktober 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. s.s.b.o. De Kameleon

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS. s.s.b.o. De Kameleon RAPPORT VAN BEVINDINGEN VERIFICATIEONDERZOEK SPECIAAL BASISONDERWIJS s.s.b.o. De Kameleon Plaats : Hoogeveen BRIN nummer : 00JH C1 Onderzoeksnummer : 195011 Datum onderzoek : 9 april 2013 Datum vaststelling

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel het Baken

Ondersteuningsprofiel het Baken 218 Ondersteuningsprofiel het Baken Hermien Bakker Het Baken 1-1-218 Ondersteuningsprofiel van basisschool Het Baken te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Kopwerk. Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 Koos Meindertsschool Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 07CQ C1 Onderzoeksnummer : 278333 Datum onderzoek : 4 november 2014 Datum vaststelling : 4 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat Plaats : Deventer BRIN-nummer : 05VR Onderzoeksnummer : 124571 Datum schoolbezoek : 6 februari 2012 Vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s. Albertine Agnesschool Plaats : Oranjewoud BRIN-nummer : 15WU Onderzoeksnummer : 122396 Datum schoolbezoek : 12 april 2011 Rapport

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel P.C. en R.K. Basisschool de Kameleon Julianadorp

School Ondersteuningsprofiel P.C. en R.K. Basisschool de Kameleon Julianadorp School Ondersteuningsprofiel P.C. en R.K. Basisschool de Kameleon Julianadorp Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de school haar mogelijkheden om leerlingen te

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk

Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk Ondersteuningsprofiel van Het Creiler Woud te Kreileroord behorende bij Stichting Kopwerk Scholengroep Wieringermeer 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Prins Willem Alexander

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Prins Willem Alexander RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Prins Willem Alexander Plaats : Hasselt BRIN nummer : 07EN C1 Onderzoeksnummer : 289814 Datum onderzoek : 27 juni 2016 Datum vaststelling :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. nbbs Vrije School Amersfoort

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. nbbs Vrije School Amersfoort RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK nbbs Vrije School Amersfoort Plaats : Amersfoort BRIN nummer : 07EX C1 Onderzoeksnummer : 283456 Datum onderzoek : 23 april 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool Pius X

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Basisschool Pius X RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK Basisschool Pius X Plaats : Wateringen BRIN nummer : 20CB C1 Onderzoeksnummer : 275832 Datum onderzoek : 1 juli 2014 Datum vaststelling : 5 november 2014 Pagina

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK obs De Horn Plaats : Wijk bij Duurstede BRIN nummer : 23DF C1 Onderzoeksnummer : 270557 Datum onderzoek : 28 januari 2014 Datum vaststelling : 17 maart 2014

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Hoeksteen

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Hoeksteen RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Hoeksteen Plaats : Groenlo BRIN-nummer : 04RJ Onderzoeksnummer : 126685 Datum schoolbezoek : 25 juni 2012 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. CBS De Saad

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. CBS De Saad RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING CBS De Saad Plaats : Augustinusga BRIN nummer : 07XB C1 Onderzoeksnummer : 278397 Datum onderzoek : 11 december 2014 Datum vaststelling :

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van OBS De Bijenkorf (18RE) te Oudesluis, onderdeel van de Stichting Surplus

Ondersteuningsprofiel van OBS De Bijenkorf (18RE) te Oudesluis, onderdeel van de Stichting Surplus Ondersteuningsprofiel van OBS De Bijenkorf (18RE) te Oudesluis, onderdeel van de Stichting Surplus Scholengroep Anna Paulowna 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Regenboog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Regenboog RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Regenboog Plaats : Holten BRIN nummer : 10KQ C1 Onderzoeksnummer : 271915 Datum onderzoek : 20 maart 2014 Datum vaststelling : 22 april 2014

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Merenwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Merenwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Merenwijk Plaats : Leiden BRIN nummer : 15PX C1 Onderzoeksnummer : 150822 Datum onderzoek : 1 februari 2013 Datum vaststelling : 18 september

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Stapstien. : Kollumerzwaag

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Stapstien. : Kollumerzwaag RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. De Stapstien Plaats : Kollumerzwaag BRIN-nummer : 10IK Onderzoeksnummer : 124291 Datum schoolbezoek : 8 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus, Scholengroep Wieringermeer.

Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus, Scholengroep Wieringermeer. Ondersteuningsprofiel van de Triangel te Wieringerwerf, onderdeel van Stichting Surplus, Scholengroep Wieringermeer. 1. Functie van het ondersteuningsprofiel In het ondersteuningsprofiel beschrijft de

Nadere informatie

School ondersteuningsprofiel

School ondersteuningsprofiel School ondersteuningsprofiel 2018-2019 2018-2019 School ondersteuningsprofiel obs de Tweewegen Pagina 1 School ondersteuniningsprofiel Scholengroep Anna Paulowna 1. Functie van het ondersteuningsprofiel

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Het Veldboeket

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. Het Veldboeket RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK Het Veldboeket Plaats : Zwolle BRIN nummer : 15EG C1 Onderzoeksnummer : 276294 Datum onderzoek : 12 juni 2014 Datum vaststelling : 26 augustus 2014 Pagina 2

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ DE PAPERCLIP Plaats : Heerhugowaard BRIN-nummer : 11DX Onderzoek uitgevoerd op : 23 juni 2009 Conceptrapport verzonden op : 30 juni 2009 Rapport vastgesteld te Heemstede

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij r.k.b.s. Thomas van Aquino

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij r.k.b.s. Thomas van Aquino RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij r.k.b.s. Thomas van Aquino Plaats : Sneek BRIN-nummer : 07VU Onderzoeksnummer : 124713 Datum schoolbezoek : 31 januari 2012 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Akker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Akker RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Akker Plaats : Opmeer BRIN nummer : 11TI C1 Onderzoeksnummer : 271794 Datum onderzoek : 11 maart 2014 Datum vaststelling : 23 april

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. de Teldersschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. de Teldersschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK de Teldersschool Plaats : Leiden BRIN nummer : 15KV C1 Onderzoeksnummer : 274471 Datum onderzoek : 24 maart 2014 Datum vaststelling : 2 juli 2014 Pagina 2 van

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. Ichthus

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. Ichthus RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij c.b.s. Ichthus Plaats : Zoutkamp BRIN-nummer : 08BW Onderzoeksnummer : 122849 Datum schoolbezoek : 31 mei Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Akker

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Akker RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Akker Plaats : Lisse BRIN-nummer : 03HE Onderzoeksnummer : 125599 Datum schoolbezoek : 17 april 2012 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie