ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS"

Transcriptie

1 ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS Algemene vergadering op dinsdag 30 september 2008 om 09.30u in de Kempenzaal van het Provinciehuis AANWEZIG : T. Mathijs, V. Dekens, V. Janssens, L. Pollet, M.-J. Huygen, J. Vijgen, C. Moens, C. Croux, C. Theunkens, J. Goorts, L. Cleenders, D. Stockmans, K. Swartenbroeckx, E. Vandebroek, W. Lambrechts, W. op t Roodt, C. Smeets, J. Maex, G. Goossens, B. Verlaak, P. Thoelen, I. Vandebeek, I. Wellens, C. Vanmuysen, M. Wouters, L. Jacobs, H. De Froidmont, M. Dendas, I. Lombaert, D. Herfs (verslag) VERONTSCHULDIGD : S. Abeels, M.-A. Smits, N. Vanheusden, B. Wijgaerts, C. Dessers, G. Swartenbroeckx, M.-J. Benats, J. Janssens, AGENDA : 0. Welkom + tekst + Voorstellen Dirk 1. Goedkeuring verslag + opvolging vergadering 2. Financiële agenda 3. Inhoudelijke agenda 3.1 Wijkwerking mevr. C. Croux 3.2 Beleidsplan 3.3 Anderstalige Nieuwkomers 3.4 LOP-BIEB PAUZE 3.5 Kleuterparticipatie 3.6 BaSO-fiche 3.7 Schooltoelage 3.8 Schoolkosten /Schulden op school 4. FLOB 5. Varia en rondvraag BIJLAGE: Vergadermap 1. Powerpoint-presentatie algemeen verloop vergadering 2. Uitnodiging LOP-BIEB: Bordje Verhalenmoes 3. Uitnodiging Kleuterparticipatie: studienamiddag voor kleuteronderwijzers van 2,5 jarige kleuters. 4. Powerpoint-presentatie Wijkwerking 5. Powerpoint-presentatie Anderstalige Nieuwkomers 0. VERWELKOMING Dhr. Theo Mathijs heet iedereen van harte welkom op de algemene vergadering. Dhr. Mathijs deelt de verontschuldigingen mee. Dhr. Dirk Herfs stelt zich voor als de nieuwe deskundige ondersteuner van de LOP s van Hasselt. De coördinaten van Dirk zijn:

2 Dirk Herfs Damhertstraat Maasmechelen 0474 / dirk.herfs@ond.vlaanderen.be Dhr. Mathijs opent de vergadering met een tekst. 1. Goedkeuring verslag van de Algemene Vergadering van 03 juni 2008 Dhr. Mathijs overloopt in het kort het verslag. Er zijn geen op- of aanmerkingen. Het verslag van de vergadering van 03 juni 2008 wordt goedgekeurd. 2. Financiële agenda Dhr. Herfs overloopt de financiële stand van zaken. Voor het kalenderjaar 2008 had het LOP BaO Hasselt Er is tweemaal een uitgave geweest: - 09 april 2008: juli 2008: 128 Rest het LOP BaO Hasselt nog Inhoudelijke agenda 3.1 Wijkwerking mevr. C. Croux Ter ondersteuning van haar uiteenzetting deelt mevr. Croux hand out s van de powerpoint-presentatie uit. Hier in bijlage bij het verslag. Mevr. Croux is wijkmanager van de stad Hasselt. De wijkwerking wordt in een nieuw concept gegoten en is nu nog in een opstartfase. Mevr. Croux geeft ons een huidige stand van zaken, een algemene conclusie hiervan is dat er bijsturing nodig is. Er komt een wijkwerking in vier prioritaire wijken en dit in samenwerking met vzw STEBO: - Ter Hilst - Runkst - Banneux wijk - Kempische wijk + woonwagenterrein Nu is er de focus op de prioritaire wijken, op termijn wil men gaan naar een stadsbrede werking. In Runkst is er nu al een overleg School & Buurt (zie werkgroep Omgevingsanalyse /Brede School). Deze moet echter terug opgestart worden. Vragen, signalen voor de prioritaire wijken kunnen doorgegeven worden aan het Steunpunt Opvoeding en Onderwijs en /of de wijkmanager. Belangrijk zijn signalen en vragen uit ALLE wijken voor het opmaken van een wijkanalyse en het opmaken van een wijkontwikkelingsplan. Deze signalen kunnen van divers van aard zijn: opvoedingsondersteuning, hangjongeren, vrije tijdsbesteding Wat verwacht de wijkwerking van scholen? - scholen houden de wijkwerking op de hoogte van hun activiteiten. Wat verwachten scholen van de wijkwerking? - ouders motiveren om activiteiten op school bij te wonen. - Drempelverlagend naar school toe werken.

3 3.2 Beleidsplan Het beleidsplan is al meerdere keren besproken op verschillende tafels in het LOP BaO (algemene vergadering, stuurgroep). We stellen nu een volgende versie voor van het beleidsplan. 1. Inleiding 2. Decretale opdrachten 3. LOP en de verschillende beleidsniveaus 4. Analyse 5. LOP-actiepunten /thema s: 5.1 Omgevingsanalyse 5.2 BaSO-fiche 5.3 Huiswerkbegeleiding 5.4 Inschrijvingsrecht /inschrijvingsbeleid 5.5 Anderstalige Nieuwkomers 5.6 Kleuterparticipatie 5.7 Brede school omgevingsanalyse 5.8 Kosten op school 6. Focus op het eigen LOP 7. Besluit. In het algemeen krijgt het beleidsplan de goedkeuring van de algemene vergadering. Twee hoofdstukken dienen verder uitgeklaard te worden: de BaSO-fiche en Kosten op school. De BaSO-fiche: Scholengemeenschap Sint Quintinus (vrij secundair onderwijs Hasselt) is vragende partij voor het invoeren van een BaSO-fiche. Verder vraagt ze of de ondersteuning en implementatie van de BaSOfiche via de LOP s van Hasselt kan gebeuren. Op de verschillende LOP-vergaderingen, zowel in het basis- als secundair onderwijs, is er tot nu toe geen consensus rond het invoeren van een BaSO-fiche. Om tot consensus te komen, worden de volgende afspraken gemaakt: - er is een overleg gepland op 07 oktober 2008 voor de directies van secundaire scholen en CLB s waar onder andere het invoeren van een BaSO-fiche wordt besproken. - Het LOP BaO organiseert kortelings een vergadering voor alle directies, zorgcoördinatoren, leerkrachten 6 de leerjaar en CLB s rond het invoeren van een BaSO-fiche. - Er wordt gekozen voor één fiche, het voorstel wat nu op tafel ligt is de Fiche 6.1 van Genk (Scholengemeenschap De Speling) naast de fiche uit Leuven (ontwikkeld in een proeftuin. Voorgesteld op de algemene vergadering van 03 juni 2008 door mevr. Maryleen Verhavert). Mevr. Pollet, Schepen van Onderwijs, geeft nog een tweede spoor aan: als een fiche gekozen is, wordt deze naar alle basisscholen g d. Scholen kunnen bekijken wat ze met de fiche doen en wat ze ervan invullen. Schulden op school: Dhr. Herfs geeft een korte toelichting waarom, na de initiatieven van minister Vandenbroucke (maximumfacturen, schooltoelagen ), een werkgroep Schulden op school zijn plaats kan hebben in ons LOP. Scholen hebben systemen, o.a. werken met facturen, ingevoerd om de schoolkosten betaald te krijgen door de ouders. Wel merken directies dat deze schoolfacturen wel eens willen blijven liggen, zeker als de facturen verstuurd worden op het einde van een maand. Ook blijven scholen zitten met onbetaalde rekeningen. De vraag werd gesteld of je ouders hierin kan sturen? Maar dat we zeker onze ogen moeten openhouden voor de verdoken kansarmoede, ouders geven dit nooit toe. Op dit ogenblik willen we dit thema even bevriezen en later op het werkjaar terug opnemen.

4 3.3 Anderstalige Nieuwkomers Mevr. Veerle Janssens krijgt het woord. Aan de hand van een powerpoint-presentatie overloopt mevr. Janssens de werking en geeft ze een stand van zaken rond de Anderstalige Nieuwkomers (ANK s). De hand out s zijn in bijlage bij het verslag. Op 22 augustus 2008 was er ook een studievoormiddag voor het administratief personeel rond ANK s. Er zal ook een informatiemoment volgen voor zorgcoördinatoren. Mevr. Janssens vraagt: - om van ANK s een wederkerend agendapunt op de LOP vergaderingen te maken - om een werkgroep ANK s op te richten, ook niveau-overstijgend. De vergadering reageert hier positief op. Mevr. Janssens doet een oproep aan de scholen om de werking rond ANK s zoals afgesproken in ons LOP na te komen en ook toe te passen; er is het algemene inschrijvingsrecht maar anderstalige nieuwkomers hebben ook recht op de informatie over de werking ANK s in ons LOP. 3.4 LOP-BIEB De werkgroep organiseert op 06 november 2008 in de stedelijke bibliotheek een avond met als titel Een bordje verhalenmoes. De uitnodiging volgt. PAUZE 4.5 Kleuterparticipatie De werkgroep organiseert op 09 oktober 2008 een studienamiddag voor kleuteronderwijzers van 2,5 jarige kleuters: spot op de kleuter en spot op de ouder. Inschrijven is nog steeds mogelijk. 4.6 BaSO-fiche Is besproken tijdens agendapunt Schooltoelage Ouders worden geïnformeerd via informatieavonden op school, via de schoolkrant. Ook worden er zitdagen georganiseerd door het OCMW, stedelijke en andere diensten. Belangrijk is om ouders te sensibiliseren. 4.8 Schoolkosten /Schulden op school Is besproken tijdens agendapunt FLOB

5 In kader van het Flankerend Onderwijsbeleid wordt in Hasselt een onderwijsraad opgericht. Deze onderwijsraad zal vooral vraaggericht werken, werken naar de noden van de scholen. Ook is de afspraak gemaakt om een duidelijk onderscheid te maken tussen FLOB en LOP. Het LOP houdt zich bezig met zijn decretale opdrachten. In de onderwijsraad kan er ruimte gemaakt worden, naast haar decretale opdrachten, voor andere thema s (zoals mobiliteit ). 5. Rondvraag en varia Er waren geen variapunten. De voorzitter dankt iedereen van harte voor de constructieve medewerking tijdens de vergadering. Volgende Algemene Vergadering: 27 januari 2009 om 09.30u.

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS Algemene vergadering op dinsdag 27 januari 2009 om 09.00u in de Kempenzaal van het Provinciehuis AANWEZIG : T. Mathijs, L. Pollet,, J. Vijgen,

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS Algemene vergadering op dinsdag 22 januari 2008 om 09.30u in de Kempenzaal van het provinciehuis AANWEZIG : S. Abeels, H. De Froidmont, M. Dendas,

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS Algemene vergadering op dinsdag 3 juni 2008 om 09.30u in de Kempenzaal van het provinciehuis AANWEZIG : S. Abeels, V. Dekens, M. Frederix, C.

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS

ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING LOKAAL OVERLEG HASSELT BASISONDERWIJS Algemene vergadering op dinsdag 2 oktober 2007 om 09.30u in de Kempenzaal van het provinciehuis AANWEZIG : S. Abeels, L. Claus, L. Cleenders,

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 5 februari 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 2 december 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda

Nadere informatie

Verslag stuurgroepvergadering van 3 februari 2015

Verslag stuurgroepvergadering van 3 februari 2015 Ons kenmerk: LOP/TB/VRS/SG/VDM/150203044 Verslag stuurgroepvergadering van 3 februari 2015 Aanwezig Etienne Loots, Dorine Stammen, Daniel Gebruers, Katrien Abrams, Marc Van de maele (verslag), Paul Damen,

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur Verslag Dagelijks bestuur 17 september 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid De Meyer Magda A Durmaz Dilek A De Beleyr Jean-Paul A Pauwels Marc A Verhelst Erik V Schilders Hans V Baeke Etienne

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 17 oktober 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Roggeman Walter V De Caluwe Nora A Van Wolvelaer Frank

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 25 februari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS

BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS BELEIDSPLAN LOP GERAARDSBERGEN BASIS 2013-2019 SD2 SD3 OD1 In kaart brengen van onderwijslandschap en schoolloopbanen binnen de lokale maatschappelijke context Actie 1 Een brede en actuele omgevingsanalyse

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 23 januari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Roggeman Walter A De Caluwe Nora A Van Wolvelaer Frank

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basis Sint-Niklaas 26 november 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1

Nadere informatie

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING 22-02-2017 Bijlagen tijdens de vergadering: Bijlagen bij de uitnodiging: Bijlagen bij het verslag: Agenda AV Volmacht formulier Aanwezigheidslijst PowerPoint

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 14 mei 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Roggeman Walter A De Caluwe Nora A Van Wolvelaer Frank

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 14 oktober 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur 27 mei 2014 Verslag Dagelijks bestuur Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Baeke Etienne A Weyn Sara A Vercauteren Johan A Martens Ilse A Valck Martine

Nadere informatie

Verslag stuurgroepvergadering van 27 september 2010

Verslag stuurgroepvergadering van 27 september 2010 Ons kenmerk: LOP/TOT/SG/VRS/VDM/100927/025 Bijlagen: 2 Verslag stuurgroepvergadering van 27 september 2010 Aanwezig Katrien Abrams, Erwin Brentjens, Etienne Loots, Cherstine Michielsen, Marc Van de maele

Nadere informatie

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING 03-06-2015 tijdens de vergadering: bij de uitnodiging: bij het verslag: Agenda AV Tijdslijn Bevraging directies Periodes CAR7 Verslag van de AV van 15/10/2014

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA: ONDERWIJS

V R A G E N K A A R T THEMA: ONDERWIJS V R A G E N K A A R T? THEMA: ONDERWIJS THEMA: ONDERWIJS? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond het thema onderwijs

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 5 juni 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor de vergadering

Nadere informatie

Algemene Vergadering 19 januari u Hotel Beau Séjour

Algemene Vergadering 19 januari u Hotel Beau Séjour Algemene Vergadering 16.00u Hotel Beau Séjour Aanwezigheidslijst Zie bijlage Agenda 0. Welkom. 1. Goedkeuring voorbereid verslag van de AV van 03 maart 2015. 2. Goedkeuring capaciteiten en vrije plaatsen

Nadere informatie

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 Ons kenmerk: LOP/TB/VRS/BOOS/VDM/110927/007 Bijlage: overzicht van de analyses VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 - Sofie contacteert Saïda voor een stand van zaken i.v.m. de sleutels.

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 21 maart 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Roggeman Walter V De Caluwe Nora V Van Wolvelaer Frank

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 25 april 2012

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 25 april 2012 Ons kenmerk: LOP/TB/TS/VRS/SK/VDM/120425/020 Bijlagen: 4 VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 25 april 2012 - De meeste scholen waren met een afvaardiging aanwezig op de theatermonoloog. We contacteren

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur 23 oktober 2014 Verslag Dagelijks bestuur Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Baeke Etienne A Christelle D Haemer (Weyn Sara) A Vercauteren Johan A

Nadere informatie

De randvoorwaarden creëren om kwalitatief onderwijs mogelijk te maken en onderwijskansen te bieden aan alle doelgroepen

De randvoorwaarden creëren om kwalitatief onderwijs mogelijk te maken en onderwijskansen te bieden aan alle doelgroepen PBD25 AP138 A2 A3 AP139 De randvoorwaarden creëren om kwalitatief onderwijs mogelijk te maken en onderwijskansen te bieden aan alle doelgroepen Intern het klimaat scheppen om een duurzaam en planmatig

Nadere informatie

Verslag Werkgroep kleuterparticipatie

Verslag Werkgroep kleuterparticipatie Verslag Werkgroep kleuterparticipatie 15 oktober 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Baeke Etienne A Sabrina Saey A Vercauteren Magda A Vercauteren Johan V Peeters Sonja A Seyhoglu Fatih

Nadere informatie

Werkgroep kinderarmoede: onderwijs 30/04/2014

Werkgroep kinderarmoede: onderwijs 30/04/2014 Werkgroep kinderarmoede: onderwijs 30/04/2014 Aanwezig: Hilde Eurlings (Jan Rosier) Anita Jeurissen (schepen van onderwijs) Annemie Vanrymersdael (coördinerend directeur scholengemeenschap Lanaken-Kesselt

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van dinsdag 22 mei 2012om 19:30 uur Aanwezig: Bockx Greet - voorzitter De Wachter Eddy, Daniëls Tom, Debondt Luc, Anaf Hannes, Warpy Sonja, Meeus Paul, Van de Heyning Myriam,

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 10 juni 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur Verslag Dagelijks bestuur 13 november 2018 Verslaggever: Evy D hollander Aanwezigheid De Meyer Magda A Durmaz Dilek A D hollander Evy A Wittock Patrick A Goethals Jan A De Prycker Ilke V Baeke Etienne

Nadere informatie

Algemene Vergadering 11 september u BSGO Decroly

Algemene Vergadering 11 september u BSGO Decroly Verslag Dagelijks Bestuur LOP Ronse Basis 2 juni 2014 Aanwezig / Verontschuldigd Klaus Van Hoecke LOP-voorzitter A Luc Top LOP-deskundige (verslag) A Paul Morreels Scholengroep 21 A Eddy Desmet BSGO Decroly

Nadere informatie

Actieplan LOP Gent Basisonderwijs

Actieplan LOP Gent Basisonderwijs Actieplan LOP Gent Basisonderwijs Periode 2011/2012 2012/2013 1) Inleiding Aan de hand van dit actieplan wil het LOP Gent Basisonderwijs zijn toekomstige doelstellingen helder formuleren en verantwoording

Nadere informatie

Aandachtspunten en werkingsmogelijkheden bij het GOK/SES beleid

Aandachtspunten en werkingsmogelijkheden bij het GOK/SES beleid Samenwerkingsovereenkomst - bijlage 7 Aandachtspunten en werkingsmogelijkheden bij het GOK/SES beleid 1. Inleiding Indien een school extra uren en/of andere ondersteuning ontvangt, is het belangrijk dat

Nadere informatie

Zorgbeleid. Zorg op scholengemeenschapniveau is zorg in achtvoud.

Zorgbeleid. Zorg op scholengemeenschapniveau is zorg in achtvoud. Zorgbeleid A Inleiding Zorg op scholengemeenschapniveau is zorg in achtvoud. Hoe kwam onze overkoepelende zorg tot stand? Onze scholengemeenschap, Scholengemeenschap De Zevensprong, behoort tot het katholieke

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 21 januari 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Van Wolvelaer Frank A De Caluwe Nora (Sandra Flamen)

Nadere informatie

Verslag overleg stuurgroep kleuterparticipatie van 11 maart 2014

Verslag overleg stuurgroep kleuterparticipatie van 11 maart 2014 Ons kenmerk: LOP/TB/KPSG/VRS/VDM/140311/018 Bijlage: Huis van het Kind opent deuren uit LOKAAL Verslag overleg stuurgroep kleuterparticipatie van 11 maart 2014 Besluiten - Het Huis van het Kind moet vraaggestuurd

Nadere informatie

Hoe ondersteunde AgODi het werkveld bij de verhoogde instroom van vluchtelingen? Hasselt 29 april 2016 Sara De Meerleer

Hoe ondersteunde AgODi het werkveld bij de verhoogde instroom van vluchtelingen? Hasselt 29 april 2016 Sara De Meerleer Hoe ondersteunde AgODi het werkveld bij de verhoogde instroom van vluchtelingen? Hasselt 29 april 2016 Sara De Meerleer Agenda 1. September 2015 2. AgODi reageert 3. Uitbreiding ondersteuningsaanbod 4.

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 1 februari 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor

Nadere informatie

Aanbod voor scholen Voorschools Versie september Inhoud BOEKSTART HASSELT... 2 DE EERSTE SCHOOLDAG VAN MILAN... 4 WOORDKAARTJES VAN MILAN...

Aanbod voor scholen Voorschools Versie september Inhoud BOEKSTART HASSELT... 2 DE EERSTE SCHOOLDAG VAN MILAN... 4 WOORDKAARTJES VAN MILAN... Aanbod voor scholen Voorschools Versie september 2017 Inhoud BOEKSTART HASSELT... 2 DE EERSTE SCHOOLDAG VAN MILAN... 4 WOORDKAARTJES VAN MILAN... 5 1 BOEKSTART HASSELT Voorschools Omschrijving Kinderen

Nadere informatie

Verslag Werkgroep kostenbeheer

Verslag Werkgroep kostenbeheer Verslag Werkgroep kostenbeheer 5 februari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Baeke Etienne A De Beleyr Jean-Paul A Henne Marijke V Dierendonck Peter Afw Van Nieuwenhuyse Caroline A Van

Nadere informatie

Schoolraad West. Nico Van den Audenaerde (De Spiegel) verontschuldigd met volmacht Rita Van der Auwera (Musica)

Schoolraad West. Nico Van den Audenaerde (De Spiegel) verontschuldigd met volmacht Rita Van der Auwera (Musica) Schoolraad West Verslag 18 februari 2014 Secretaris Eva Van Damme Voorzitter Rita Van der Auwera Ouders Leerkracht Coöptatie Adviseurs Kristina Valiulis (Prins-Dries) - verontschuldigd Eva D Hondt (School

Nadere informatie

Aanwezig. Verontschuldigd. Agenda

Aanwezig. Verontschuldigd. Agenda !" Aanwezig Mieke Sourbron, Sandra Heeren, Tine Wastiels, Annie Cams, Jean Hulshagen, Greet Grietens, Benedikte Vandormael, Anja Loyens, Cathy Vanholst, Brigitte Minsen, Nancy Keuren, Anne Vanherk, Patricia

Nadere informatie

Lokaal Overlegplatform Sint-Truiden Secundair Onderwijs

Lokaal Overlegplatform Sint-Truiden Secundair Onderwijs Lokaal Overlegplatform Sint-Truiden Secundair Onderwijs Syntheseverslag dagelijks bestuur van dinsdag 12 november 13 van 9u.30-11u30, Scholengemeenschap St Trudo, 2 e verdiep Voorzitter Johan Boucneau

Nadere informatie

WERKGROEP ONDERWIJS 30 APRIL 2014 OCMW LANAKEN

WERKGROEP ONDERWIJS 30 APRIL 2014 OCMW LANAKEN WERKGROEP ONDERWIJS 30 APRIL 2014 Risicoschoolloopbaan / doorstromers Doelstellingen? hoger onderwijs Welkomstpakket Beleidsdoelstelling 5.4 (gemeente-prioritair): de uitbouw van een kwaliteitsvol en behoefte

Nadere informatie

Dagelijks Bestuur LOP SO Dilsen-Stokkem - Maasmechelen Dilsen-Stokkem AC Kasteel Raadzaal. Woensdag, 30 september 2015, 08.30u

Dagelijks Bestuur LOP SO Dilsen-Stokkem - Maasmechelen Dilsen-Stokkem AC Kasteel Raadzaal. Woensdag, 30 september 2015, 08.30u 1 Dagelijks Bestuur LOP SO Dilsen-Stokkem - Maasmechelen Dilsen-Stokkem C Kasteel Raadzaal. Woensdag, 30 september 2015, 08.30u = aanwezig V= verontschuldigd Z= afwezig zonder kennisgeving Namens VCLB

Nadere informatie

Algemene vergadering. LOP Hasselt Basisonderwijs en Secundair onderwijs. vrijdag 27 januari 2017

Algemene vergadering. LOP Hasselt Basisonderwijs en Secundair onderwijs. vrijdag 27 januari 2017 Algemene vergadering LOP Hasselt Basisonderwijs en Secundair onderwijs vrijdag 27 januari 2017 Welkom! Verontschuldigingen Uitrijcode: 6257# Deel 1 1. Welkom 2. Goedkeuring ontwerpverslag AV van 27 januari

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 25 februari 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht 2014-2015 LOP SO Genk 2 december 2013 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4 1.1.1 Eerste jaar voltijds gewoon

Nadere informatie

Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders

Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders Het gemotiveerd verslag Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders Het gemotiveerd verslag 2 3 Een gemotiveerd

Nadere informatie

HET GOK-DECREET DE LOKALE OVERLEGPLATFORMS

HET GOK-DECREET DE LOKALE OVERLEGPLATFORMS HET GOK-DECREET DE LOKALE OVERLEGPLATFORMS 14/11/2008 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...3 1. MET WELKE BEDOELING WERDEN DE LOP S OPGERICHT?...4 2. TAKEN VAN HET LOKAAL OVERLEGPLATFORM...4 3. DE LOP-DESKUNDIGE...5

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

Verslag Werkgroep kansarmoede

Verslag Werkgroep kansarmoede Verslag Werkgroep kansarmoede 18 juni 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Naam Organisatie Domein Baeke Etienne VCLB Waas en Dender Onderwijs A Bogaert Annemie Dienst kinderopvang Sint-Niklaas

Nadere informatie

ADVIES. Algemene Raad. 25 september 2008 AR/PCA/ADV/002

ADVIES. Algemene Raad. 25 september 2008 AR/PCA/ADV/002 ADVIES Algemene Raad 25 september 2008 AR/PCA/ADV/002 Advies over het voorontwerp van decreet houdende de toelatingsvoorwaarden tot het gewoon lager onderwijs en de engagementsverklaring tussen school

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 16 juni 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda

Nadere informatie

Project Wegwijzer: planning 22 december 2017

Project Wegwijzer: planning 22 december 2017 Wegwijzer: Algemeen overzicht WEGWIJZER - Strategische doelstelling 1: Professionaliseren en uitdragen van het project Wegwijzer naar de burgers en naar het beleid Operationele doelstelling 1.1 Professionaliseren

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

LOP ANTWERPEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING - VERSLAG

LOP ANTWERPEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING - VERSLAG LOP ANTWERPEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VERGADERING - VERSLAG AV dinsdag 6 september 2016, 15u-17u Lange Nieuwstraat 94, 2000 Antwerpen, De Dames 1. Agenda Volgende punten staan op de agenda: 1. Stemming

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 17 mei 2016 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Van Wolvelaer Frank A De Caluwe Nora (Sandra Flamen) V

Nadere informatie

VERSLAG stuurgroepvergadering van 25 april 2013

VERSLAG stuurgroepvergadering van 25 april 2013 Ons kenmerk: LOP/TS/VRS/SG/VDM/130425/025 VERSLAG stuurgroepvergadering van 25 april 2013 - Een infosessie over VRINT voor CLB-medewerkers en directies is nuttig. - De evaluatie van het inschrijvingsbeleid

Nadere informatie

MEMORANDUM van de scholen aan het nieuwe gemeentebestuur van Temse 2013 2018 Flankerend onderwijsbeleid en Gelijke onderwijskansen voor elk kind

MEMORANDUM van de scholen aan het nieuwe gemeentebestuur van Temse 2013 2018 Flankerend onderwijsbeleid en Gelijke onderwijskansen voor elk kind MEMORANDUM van de scholen aan het nieuwe gemeentebestuur van Temse 2013 2018 Flankerend onderwijsbeleid en Gelijke onderwijskansen voor elk kind Vooraf In Temse bestaat er een goede samenwerking tussen

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht Schooljaar 2019-2020 LOP SO Genk Januari 2019 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit en volzetverklaring... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4

Nadere informatie

Beleidsplan LOP basisonderwijs Regio Sint-Niklaas. Addendum Inleiding. Het beleidsplanningsproces. Aanvulling: Zie beleidsplan

Beleidsplan LOP basisonderwijs Regio Sint-Niklaas. Addendum Inleiding. Het beleidsplanningsproces. Aanvulling: Zie beleidsplan Beleidsplan LOP basisonderwijs Regio Sint-Niklaas Addendum 2011-2012 Inleiding Zie beleidsplan 2008-2011 Hoofdstuk 1 Het beleidsplanningsproces Zie beleidsplan 2008-2011 Aanvulling: In het schooljaar 2009-2010

Nadere informatie

Beleidsplan LOP secundair onderwijs Regio Sint-Niklaas-Temse. Addendum voortgangsrapportage. Inleiding. Het beleidsplanningsproces

Beleidsplan LOP secundair onderwijs Regio Sint-Niklaas-Temse. Addendum voortgangsrapportage. Inleiding. Het beleidsplanningsproces Beleidsplan LOP secundair onderwijs Regio Sint-Niklaas-Temse Addendum 2011-2012 - voortgangsrapportage Inleiding Zie beleidsplan 2008-2011 Hoofdstuk 1 Het beleidsplanningsproces Zie beleidsplan 2008-2011

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid ondewjs

Inschrijvingsbeleid ondewjs Inschrijvingsbeleid ondewjs Raadscommissie Samenleving Dinsdag 7 juni 2016 Dienst Onderwijsondersteuning stad Mechelen Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Centrale diensten en LOP regio Mechelen

Nadere informatie

1. Beschrijving van de situatie in uw gemeente of stad 1) Wat is het aantal inwoners in uw gemeente of stad? (op 1 augustus 2013)

1. Beschrijving van de situatie in uw gemeente of stad 1) Wat is het aantal inwoners in uw gemeente of stad? (op 1 augustus 2013) 1 VOORBEELD VAN HET Deelnameformulier voor de oproep Kinderen eerst: lokale overlegplatformen voor de preventie en opsporing van kinderarmoede 1. Algemene informatie over de organisatie: Juridisch statuut:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE WERKGROEP ONDERWIJS & ARMOEDE van 21 mei 2015

VERSLAG VAN DE WERKGROEP ONDERWIJS & ARMOEDE van 21 mei 2015 Ons kenmerk: LOP/TB/TS/VRS/O&A/VDM/150521/029 VERSLAG VAN DE WERKGROEP ONDERWIJS & ARMOEDE van 21 mei 2015 - Marc informeert bij de Vierdewereldgroep Aalst of ze aansluitend bij de onderwijsraad op 16/10

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO. 20/3/18 van 10uur tot 12uur. Sport- en Jeugdcomplex

Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO. 20/3/18 van 10uur tot 12uur. Sport- en Jeugdcomplex Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO 20/3/18 van 10uur tot 12uur Sport- en Jeugdcomplex Verslaggever: Evy D hollander Locatie: Sport- en Jeugdcomplex Aanwezigheidslijst: Lid Dagelijks Bestuur Organisatie/school

Nadere informatie

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom.

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom. Aanwezig: Regine Deplancke Frank Roels Deborah Godefroidt Dirk Vanmarcke Martine Vanderlinde Frank De Clercq Geert Vercaemst Verontschuldigd: Stefanie Adam Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De Voorzitter

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 19 oktober Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 19 oktober Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Voorzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgroep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yahoo.com

Nadere informatie

Lege brooddozen op school. Symposium

Lege brooddozen op school. Symposium Lege brooddozen op school Symposium 14 oktober 2014 Een private (vzw) ongebonden welzijnsorganisatie die werkt met een combinatie van Overheidssubsidies (Vlaamse gemeenschap) Lokale subsidies (stad/ocmw)

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO. 2 mei 2017: 10.00uur-12.00uur

Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO. 2 mei 2017: 10.00uur-12.00uur Verslag Dagelijks Bestuur LOP BaO 2 mei 2017: 10.00uur-12.00uur Verslaggever: Evy D hollander Locatie: Sport- en Jeugdcomplex Aanwezigheidslijst Lid Dagelijks Bestuur Organisatie/school Aanwezig/verontschuldigd

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 16 maart 2015 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor de

Nadere informatie

Situering. Reorganisatie studiewijzer Infosessies voor ouders rond onderwijs. Concreet actiepunt werkgroep Prevent rond ouderbetrokkenheid

Situering. Reorganisatie studiewijzer Infosessies voor ouders rond onderwijs. Concreet actiepunt werkgroep Prevent rond ouderbetrokkenheid Toolbox onderwijs Situering Reorganisatie studiewijzer Infosessies voor ouders rond onderwijs Concreet actiepunt werkgroep Prevent rond ouderbetrokkenheid Kennisdimensie ouderbetrokkenheid Inhoudelijk

Nadere informatie

Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014.

Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014. Verslag werkgroep kinderarmoede: vrijetijd: 9 mei 2014. Aanwezig: Eddy Beuten (Rap op stap), Odette Geelen (TAO Limburg), Willy Stöcker (sportraad), Gie Vranken (cultuur), Pierre Nelissen (schepen van

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 17 oktober 2012

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 17 oktober 2012 Ons kenmerk: LOP/TB/TS/VRS/SK/VDM/121017/022 VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 17 oktober 2012 - De leden van de werkgroep bevestigen opnieuw het belang van Ludo s aanwezigheid op de zitdag studietoelagen

Nadere informatie

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht Afsprakennota: inschrijvingsrecht LOP BaO Genk 9 december 2013 1 INHOUD Inleidende bepalingen 3 1 Capaciteit... 3 1.1 Decretaal kader... 3 1.2 Uitgangspunten... 4 1.3 Afspraken... 5 Capaciteit niveaus

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 8 februari 2012

VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 8 februari 2012 1 Ons kenmerk: LOP/TB/TS/VRS/SK/VDM/120208/019 VERSLAG VAN DE WERKGROEP SCHOOLKOSTEN van 8 februari 2012 - Sofie stuurt een herinnering voor Leven in een krabbenmand op maandag 13/02. - Zo nodig rekruteren

Nadere informatie

Verslag Werkgroep kleuterparticipatie

Verslag Werkgroep kleuterparticipatie Verslag Werkgroep kleuterparticipatie 25 februari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Baeke Etienne A Sabrina Saey A Vercauteren Magda A Vercauteren Johan V Schelfhout Bernadette A Seyhoglu

Nadere informatie

AGENDAPUNTEN VORIGE VERGADERING

AGENDAPUNTEN VORIGE VERGADERING Raad van Bestuur Samenvatting RVB 2009 03 10 (004-056) Raad van Bestuur vergadering van 2009-03 - 10 AANWEZIG: effectieve leden: deskundige leden: De Bruyn Dirk, Engels Eric, Franssens Florent, Janssens

Nadere informatie

2) Het LOP brengt in kaart welke groepen oververtegenwoordigd zijn in het buitengewoon onderwijs.

2) Het LOP brengt in kaart welke groepen oververtegenwoordigd zijn in het buitengewoon onderwijs. SD 1 Het LOP realiseert optimale leer- en ontwikkelingskansen voor elk kind OD1 In kaart brengen en opvolgen van het aanbod voor leerlingen met specifieke onderwijsnoden Niet altijd vinden kinderen met

Nadere informatie

Studiedag 11 december 2006

Studiedag 11 december 2006 Studiedag 11 december 2006 Programma 13u00 Start studiedag Minister Frank Vandenbroucke Presentatie visietekst 13u45 Werkgroepen rond proefprojecten 15u45 Afronding Reflecties uit de werkgroepen Minister

Nadere informatie

Verslag stuurgroep OKAN 1 februari 2016

Verslag stuurgroep OKAN 1 februari 2016 Verslag stuurgroep OKAN 1 februari 2016 Aanwezig Inge Wagemakers, Karin Segers, Lara Mariën, Chris Aerts, Nadia Verheyen, Jef Stappaerts, Linda Seeuws, Saskia Michielsen, Carolien Verholen, Erik Hellinck,

Nadere informatie

Informatie voor vertegenwoordigers van ouders uit het vrij onderwijs in het lokaal overlegplatform

Informatie voor vertegenwoordigers van ouders uit het vrij onderwijs in het lokaal overlegplatform Informatie voor vertegenwoordigers van ouders uit het vrij onderwijs in het lokaal overlegplatform Het Gelijke Onderwijskansendecreet De focus van het decreet ligt op kinderen en jongeren uit kansarme

Nadere informatie

LOP LIER BASIS LOP DUFFEL-LIER SECUNDAIR GELIJKE ONDERWIJSKANSEN PLANNING

LOP LIER BASIS LOP DUFFEL-LIER SECUNDAIR GELIJKE ONDERWIJSKANSEN PLANNING LOP LIER BASIS LOP DUFFEL-LIER SECUNDAIR GELIJKE ONDERWIJSKANSEN PLANNING 2014-19 Inhoud p. 1 I. Strategische doelen p. 2 II. Actieplannen p. 2 III. Acties p. 3 1. De beheersing van schoolkosten p. 3 2.

Nadere informatie

Lokaal overlegplatform basisonderwijs regio Temse Beleidsplan Periode

Lokaal overlegplatform basisonderwijs regio Temse Beleidsplan Periode Lokaal overlegplatform basisonderwijs regio Temse Beleidsplan Periode 2011 2012 Inleiding Eind maart ontvingen de LOP-voorzitters van minister Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en

Nadere informatie

LOP Sint Truiden Basisonderwijs

LOP Sint Truiden Basisonderwijs LOP Sint Truiden Basisonderwijs Verslag dagelijks bestuur Vrijdag 11 december 2013 van 9u.00 10u.30 BuBaO De Bloesem anwezig Verontschuldigd Voorzitter Flor Ory Gemand. dir. Gewoon BaO Carmen Dalli pvv

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur

Verslag Dagelijks bestuur 22 oktober 2015 Verslag Dagelijks bestuur Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Baeke Etienne A Christelle D Haemer (Weyn Sara) A Vercauteren Johan V

Nadere informatie

Stuurgroep Docenten + cursisten 9.30 10.00

Stuurgroep Docenten + cursisten 9.30 10.00 CURSUSROOSTER 3 e opleidingsjaar 2015-2016 van de HIVO-cyclus 2013-2016 De cursus wordt gegeven in het Jezuïetenhuis, Waversebaan 220, 3001 HEVERLEE Woensdagen van 14 tot 17 uur en zaterdagen van 9 tot

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 18 november 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

Meerjarenplan 2014 2019 ~ Omgevingsanalyse Flankerend onderwijs

Meerjarenplan 2014 2019 ~ Omgevingsanalyse Flankerend onderwijs Meerjarenplan 2014 2019 ~ Omgevingsanalyse Flankerend onderwijs 2 Inhoudstafel 1. Situering A. Wat is flankerend onderwijsbeleid? B. Doel van de vragenlijst C. Richtlijnen bij het invullen van de vragenlijst

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

VERONTSCHULDIGD: P. Carnotensis, N. Cox, ML Keimes, E. Vandermeeren, J. Vanhees AFWEZIG: De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 13/02/2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon J.

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 25 november 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en

Nadere informatie

Verslag Werkgroep OKAN BaO en SO

Verslag Werkgroep OKAN BaO en SO Verslag Werkgroep OKAN BaO en SO Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Naam Organisatie Baeke Etienne Diensthoofd Vrij CLB Waas en Dender BaO A Boelen Raf Diensthoofd Vrij CLB Waas en Dender SO

Nadere informatie

Algemene vergadering onderwijsraad 17 mei uur. CC Ter Vesten Polyzaal 2 + 3

Algemene vergadering onderwijsraad 17 mei uur. CC Ter Vesten Polyzaal 2 + 3 Algemene vergadering onderwijsraad 17 mei 2017-9uur CC Ter Vesten Polyzaal 2 + 3 Welkom aan alle leden van de onderwijsraad Drukwerk naar scholen Er worden regelmatig flyers ed. van verschillende diensten

Nadere informatie

Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid Secundair onderwijs

Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid Secundair onderwijs Verslag Werkgroep inschrijvingsbeleid Secundair onderwijs 29 januari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Weyn Sara V Van Dael Ann Afw De Caluwe

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie