SEQUENCE. linked. LED pendel- en opbouwarmatuur. Het perfecte antwoord op individuele verlichtingswensen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SEQUENCE. linked. LED pendel- en opbouwarmatuur. Het perfecte antwoord op individuele verlichtingswensen:"

Transcriptie

1 SEQUENCE LED pendel- en opbouwarmatuur Het perfecte antwoord op individuele verlichtingswensen: een modulair opgebouwde en modulair stuurbare armatuur die de mogelijkheden van de moderne LED-technologie ten volle benut. linked Alle bestelnummers van de PDF s hebben een link naar de online catalogus van Zumtobel.

2 My SEQUENCE Licht met een nieuwe individualiteit Gewijzigde vormen van samenwerking, nu eens in projectteams, dan weer aan de klassieke werkplek of in een 'open-space' kantoorruimte vragen om flexibele lichtoplossingen die zich aanpassen aan de individuele behoeften van de mensen. Een studie van Zumtobel in samenwerking met het Fraunhofer IAO heeft aangetoond dat gebruikers de voorkeur geven aan individueel stuurbare verlichtingsoplossingen. De LED-pendel- en -opbouwarmatuur SEQUENCE infinity voldoet perfect aan deze eisen. Apart stuurbare LED-modules spelen flexibel op de wensen van de gebruikers in. Ook het directe en indirecte licht kan willekeurig gecombineerd en in functie van de visuele taken gedimd worden. De lichtscenario's worden opgeroepen en aangepast met een simpele klik van de LITECOM lichtsturing.

3 zumtobel.com/study-office 3

4 SEQUENCE Design Gemaakt om visuele taken te vervullen Bevrijd van gevestigde vormen betreedt SEQUENCE zowel technologisch als esthetisch nog onontgonnen terrein. In samenwerking met zowel interne als externe architecten, lichtingenieurs en designers ontstond een totaal nieuw model dat zich richt naar de verlichtingstaken op kantoor en de mogelijkheden van de moderne LED-technologie ten volle benut. De LED-techniek en de daarmee gepaard gaande miniaturisering van de lichtbron leggen het fundament voor een slechts 25 mm hoog armatuurframe. Met de ontwikkeling van de lenstechnologie advancedoptics is het gelukt om op deze korte ruimte ook de gevraagde hoge lichthoeveelheden en perfecte verblindingsbescherming te verzekeren. In lijn met de moderne architectuur van kantoorgebouwen werd de bouwvorm in de lengte uitgerekt. Daardoor krijgt SEQUENCE een elegantie die samen met de hoogwaardige en tegelijk gereserveerde materialen de perfectie benadert. Toch gaat de armatuur nooit vervelen. De zelfbewust gepresenteerde technologie geeft aan de armatuur een bijzondere uitstraling.

5 5 zumtobel.com/sequence

6 SEQUENCE Het beste licht voor kantoor Planquadrat Gaiser & Partner, Sigmaringen DE Architectuur: Planquadrat Gaiser & Partner, Sigmaringen DE Electrische planner: EZS GmbH & Co. KG, Sigmaringen DE Lichtoplossing: LED-pendelarmatuur SEQUENCE, LED-spot VIVO

7 7 Welzijn bevorderen Alleen gelukkige werknemers zijn ook productieve werknemers. Op kantoor nemen we via onze ogen elke dag enorme hoeveelheden visuele prikkels waar. Daarbij speelt het juiste licht een centrale rol. Licht werkt in op alle vitale processen in het menselijk organisme en beïnvloedt tegelijk de prestatiebereidheid, gezondheid en veiligheid en het welzijn. Voor gemotiveerde en goed presterende mensen zijn de kwaliteitskenmerken van het licht zoals lichthoeveelheid en de mogelijkheid om de lichtsituatie zelf te beïnvloeden van cruciaal belang. Identiteit creëren Symbolen creëren identiteit, individuele ondersteuning houdt ze in stand. Om zich met een zaak, een doelstelling of een onderneming te kunnen identificeren, is een sterk concept of symbool (bijv. architectuur) van wezenlijk belang. Wanneer een onderneming op lange termijn wil verzekeren dat het niet aan (identificatie)kracht inboet, moet ze extra aandacht hebben voor het welzijn van haar werknemers. Deze behoefte is even individueel als de werknemer zelf. Alleen mensen die zich bij hun activiteiten optimaal ondersteund weten, zullen zich met een onderneming identificeren. Heel belangrijke factoren hierbij zijn de inrichting, de mogelijkheid om individueel aanpassingen door te voeren en sfeervolle omgevingsvoorwaarden. Kosten reduceren Juist investeren spaart op lange termijn kosten uit. Lichtoplossingen hebben via de energie-efficiëntie en lichtmanagementsystemen een rechtstreekse impact op de operationele kosten. Bij aanvang juist geïnvesteerd kapitaal spaart zo op lange termijn kosten uit en beschermt het milieu.

8 Modulair licht Innovatie die focust op de gebruiker 100 % 93 % 86 % 79 % 72 % 65 % 58 % Groep 1 Groep 2 Dankzij de modulaire opbouw de armatuur bestaat uit maximaal 14 identieke, individueel gesloten LED-modules opent SEQUENCE infinity nagenoeg onbeperkte mogelijkheden voor de lichtoplossing. Samengebracht in drie logische groepen, zijn de verschillende LED-modules van het directe licht individueel en los van het indirecte lichtaandeel stuurbaar via DALI. De verlichtingssterkte kan zodoende ook binnen één armatuur variëren. Het bijzondere hieraan: de luminanties volgen een aangenaam zacht verloop, van module tot module en zelfs over de drie groepen heen.

9 9 51 % 44 % 37 % 30 % 23 % 16 % 9 % Groep 3 Terwijl met conventionele armaturen het verlies aan daglicht in het dieper gelegen deel van de ruimte enkel in trappen van de ene armatuurrij tot aan de volgende gecompenseerd kan worden, gebeurt dit met SEQUENCE infinity via een doorlopend luminantieverloop, afhankelijk van de specifieke ruimtelijke situatie, binnen één of meerdere armaturen.

10 SEQUENCE Bediening Perfect licht met een klik De intelligente techniek maakt de bediening heel eenvoudig. De reeds in het lichtmanagementsysteem LITECOM geïnstalleerde SEQUENCE app bevat een aantal onberispelijke lichtverdelingen: negen vooraf ingestelde patronen voor SEQUENCE infinity vergemakkelijken het kantoorwerk doordat ze de lichtstemming snel en precies aan verschillende activiteiten, persoonlijke stemmingen en ruimtelijke situaties aanpassen. Ook variaties in de verlichtingssterkte of een nieuwe mengverhouding tussen direct en indirect licht zijn op elk moment mogelijk. Om geen enkele wens onvervuld te laten, kunnen bovendien ook eigen patronen gedefinieerd worden. Nog een voordeel: met LITECOM wordt elk toestel met webaansluiting een bedieningsinterface zonder dat bijkomende software geïnstalleerd moet worden. Lineair luminantieverloop (standaardinstelling) Geleidelijk luminantieverloop (via LITECOM instelbaar)

11 11 Geconcentreerd werken Maximale verlichtingssterktes, zowel uit directe als indirecte lichtbronnen, geven ondersteuning bij veeleisende activiteiten. Tablet-PC Weerspiegelingen op glanzende oppervlakken van beeldschermen of tijdschriften kunnen effectief vermeden worden wanneer het directe licht boven het werkvlak gedoofd wordt. Conferentie Met een centraal lichtzwaartepunt krijgen de op tafel liggende materialen extra aandacht. Gereduceerde verlichtingssterktes in de omgevingszone zorgen voor de nodige compensatie. Presentatie De presenterende persoon staat in het middelpunt van het licht, naar het presentatievlak toe worden de luminanties almaar geringer. Oriëntatie Gedimde LED-modules, naar keuze aan het linker- of rechteruiteinde van de armatuur, nemen de architectuurverlichting op zich en zorgen voor oriëntatie in de ruimte. Zuiver direct of indirect licht Een uitsluitend indirect stralende SEQUENCE armatuur verlicht de ruimte met een gering aandeel kunstlicht. Zuiver direct licht beschermt tegen verblinding bij het van boven uit kijken naar de armatuur.

12 SEQUENCE infinity Wi-Fi DALI LAN LAN Mobiel apparaat Desktopcomputer W-LAN router LITECOM Centraal sturingsapparaat LITECOM lichtmanagementsysteem Het nieuw ontwikkelde lichtmanagementsysteem van Zumtobel plaatst de gebruiker in het middelpunt van het licht. In samenwerking met de beste partners uit de meest uiteenlopende disciplines ontstond een open, baanbrekend en innovatief lichtmanagementsysteem. Interfacedesigners en applicatie-experts waren al van bij de start bij het project betrokken. Het resultaat is een nieuwe vorm van lichtmanagement die maximale flexibiliteit combineert met een eenvoudige configuratie en intuïtieve menusturing. De speciaal voor SEQUENCE infinity ontwikkelde app is reeds standaard in LITECOM geïnstalleerd en staat dus voor elke gebruiker zonder extra kosten ter beschikking. LITECOM verbindt een eenvoudige bediening met heel diverse bedieningsmogelijkheden: van het nieuw ontwikkelde LITECOM touchpanel tot de gekende Zumtobel bedieningsinterfaces of conventionele drukknopschakelaars, alles is mogelijk. Via de webtechnologie kan de lichtoplossing ook met elke PC, smartphone en tablet gestuurd worden. zumtobel.com/litecom

13 KANTOOR GANG MAGAZIJN Etalage VERKOORPRUIMTE Etalage 13 Meeting 4 Afmelden Help Vergrendelingsfunctie Taal Startpagina Adresseringsassistenbeelding Installatieaf- Adressering Speciale armaturen Stemmingen Voorwaardelijke Gebouwkalender Aanwezigheidsafhankelijke sturing kelijke sturing Daglichtaf han- Weerafhankelijke stemmingsoproep sturing App-strategie Het werken met een app laat toe om het lichtmanagementsysteem exact aan de behoeften van een gebouw en zijn gebruikers aan te passen. De basisfuncties van licht en gebouw zijn reeds in de Basic App geïntegreerd. Daartoe behoort onder andere de aansturing van armaturen, projectiescherm, vensters en jaloezieën. Ook de SEQUENCE app is gratis in de basisversie opgenomen. SEQUENCE LITECOM Store Adresseringsassistent Wat zijn ruimtes? In de installatieafbeelding - een schematische voorstelling van de installatie op het softwarescherm - komt elke ruimte overeen met een reële ruimte ter plaatse. In het voorbeeld rechts ziet u de plattegrond van een kleine handelszaak met 4 ruimtes: verkoopruimte, kantoor, gang en magazijn. In uw installatieafbeeling maakt u dezelfde ruimtes op. Venster Venster Etalage Etalage Eenvoudige inbedrijfstelling LITECOM is geen software die geïnstalleerd moet worden - een webverbinding volstaat en garandeert meteen de onafhankelijkheid van besturingssystemen. Wizards leiden u stap voor stap doorheen de inbedrijfstelling. Dit hulpinstrument met gewone tekst maakt ook voor niet-technici een snelle en trefzekere inbedrijfstelling mogelijk. De vier DALI-adressen van een SEQUENCE infinity worden allemaal automatisch als een armatuur herkend. Lichtverteilungskurve konfigurieren Direct Indirect links centraal rechts Efficiënt gebruik van daglicht Om het besparingspotentieel van het gratis beschikbare daglicht ten volle te benutten, kan het verloop van de verlichtingssterkte vanaf het venster tot diep in de ruimte individueel worden ingesteld. Met een dag- en nachtpunt per armatuurrij is de daglichtkarakteristiek snel en precies gedefinieerd. golvend getrapt lineair Vergaderruimte Werken Schrijven Bespreking Intensiteit SEQUENCE Intuïtieve menusturing Met duidelijke symbolen en vrij definieerbare namen voor ruimtes en locaties wordt de bediening kinderspel. De passende lichtstemming voor armatuurgroepen of voor de hele ruimte wordt gekozen aan het beeldscherm. Ook elke individuele SEQUENCE infinity armatuur kan via de voorgeprogrammeerde en individueel aanpasbare patronen worden aangestuurd. Workshop Geconcentr. werken Tablet-PC Conferentie

14 SEQUENCE oplossing voor afzonderlijke ruimtes Plug-and-play besturing met het CIRCLE bedieningspaneel CIRCLE bedieningspaneel Busvoeding Verschillende werkzaamheden, persoonlijke voorliefdes of een gewijzigde ruimtesituatie: De lichtsfeer past zich simpel met een druk op de knop aan op de wensen van de gebruiker en kan op elk moment naar gelang worden gedimd. Deze voordelen van een modulair bestuurbare lamp komen niet alleen door een lichtmanagementsysteem aan het daglicht. Met een CIRCLE SEQUENCE infinity kit kunnen afzonderlijke ruimtes snel en eenvoudig voor het gebruik van de SEQUENCE infinity lampen worden uitgerust. Onmiddellijk na het aansluiten van het bedieningspaneel en de busvoeding kunnen de lichtsferen aan de desbetreffende situatie worden aangepast en de drie favorieten overeenkomstig worden opgeslagen. Ook bij planning en service is deze oplossing voor afzonderlijke ruimtes een voordelig alternatief.

15

16 Geïntegreerde intelligentie Twee uitvoeringen van SEQUENCE Indirect licht adres 4 Links adres 1 Centraal adres 2 Rechts adres 3 SEQUENCE infinity Functieoverzicht SEQUENCE infinity Het sturingsconcept van SEQUENCE infinity steunt op vier DALI-adressen die naast een aparte sturing van het directe en indirecte licht het directe lichtaandeel ook nog eens in drie groepen onderverdelen. Bij verschillende DALI-instelwaarden voor het directe lichtbereik berekent de geïntegreerde converter automatisch een zacht, lineair luminantieverloop over alle LED-modules heen. Indien gewenst kan de lichtverdeling ook getrapt gebeuren. LITECOM ready Aantal DALI-adressen per armatuur 4 Direct/indirect licht apart stuurbaar Direct licht naar keuze met lineair of geleidelijk luminantieverloop * Individuele armatuurpatronen * Geschikt voor gelijkstroom voor centraal gevoede veiligheidsverlichtingsinstallaties Automatische antipaniekverlichting op basis van het diffuse directe lichtaandeel Individuele armatuursegmenten kunnen vervangen worden * in combinatie met het LITECOM lichtmanagementsysteem

17 17 Indirect licht adres 2 Direct licht adres 1 SEQUENCE Functieoverzicht SEQUENCE Ook in haar basisuitvoering biedt SEQUENCE het comfort van direct/indirect licht. De lichtaandelen kunnen voor individuele lichtstemmingen en activiteiten via twee DALI-adressen apart van elkaar gestuurd worden. Qua vorm en lichttechniek zijn SEQUENCE en SEQUENCE infinity niet van elkaar te onderscheiden. In beide versies maakt de lenstechnologie advancedoptics de combinatie van een vlakke bouwvorm met een uitstekende lichtkwaliteit en een schitterende armatuurefficiëntie tot 107 lm/w mogelijk. LITECOM ready Aantal DALI-adressen per armatuur Direct/indirect licht apart stuurbaar Direct licht naar keuze met lineair of geleidelijk luminantieverloop Individuele armatuurpatronen Geschikt voor gelijkstroom voor centraal gevoede veiligheidsverlichtingsinstallaties Automatische antipaniekverlichting op basis van het diffuse directe lichtaandeel Individuele armatuursegmenten kunnen vervangen worden

18 SEQUENCE Techniek Precisie op de kleinst mogelijke ruimte Elektrisch contact Mechanische verbinding LED-module-unit LED-module en voorgeplaatste optiek vormen een gesloten geheel, verkrijgbaar in een warm witte (3000 K) en neutraal witte (4000 K) kleurtemperatuur. De kleurweergave van CRI > 80 beantwoordt aan de eisen van een moderne kantoorverlichting. Door de hoge LED-efficiëntie en het perfecte warmtebeheer bedraagt de levensduur uur bij een resterende lichtstroom van 85 % (L85). Diffuus kader Het opalen afdekkader zorgt met zijn Lambertiaanse lichtverdeling voor zachte contrastverhoudingen bij een gelijkmatige verlichting en zichtbare luminanties. Lenstechnologie advancedoptics Het hoofdaandeel van het directe licht wordt via een innovatieve cluster van exact gevormde LED-lenzen naar het werkvlak gestuurd. Naast een voor kantoortoepassingen optimale verblindingsbescherming maakt de advancedoptics lenstechnologie ook de uiterst compacte constructie van SEQUENCE mogelijk. In functie van de toepassing zijn de verschillende lenzen naar keuze symmetrisch of asymmetrisch* gevormd. * beschikbaar vanaf het najaar van 2014

19 Als innovatieve verlichtingsoplossing verenigt SEQUENCE haar geringe hoogte met hoge lichthoeveelheden, een exacte lichtverdeling, een perfecte verblindingsbescherming en maximale efficiëntie. Dat is enkel met een speciaal op de LED-technologie afgestemd optisch systeem realiseerbaar. Terwijl andere lichttechnieken de verblindingsbescherming van hoge lichtstromen enkel over het hele vlak en dus via een evenredig grote bouwvorm met een diffuus lichtkarakter bereiken, blijft SEQUENCE door de advancedoptics lenstechnologie tot 9650 lm uiterst compact en toch nog perfect beschermd tegen verblinding. De transparante lenzen zorgen door de totale reflectie van het ingekoppelde licht voor een hoog optisch rendement van het systeem en op die manier voor een uitzonderlijke armatuurefficiëntie tot 107 lm/w. 19

20 SEQUENCE techniek Perfectie tot in het kleinste detail Transparante afdekking Een transparant PMMA-profiel beschermt de LED-modules tegen vervuiling en tegen beschadiging door elektrostatische ontlading bij contact. Indirecte module Los van het directe licht stuurbaar, gebruikt de indirecte module tussen 10 % en 25 % van de lichthoeveelheid voor een aangename plafondverlichting om zo een vriendelijke ruimtelijke atmosfeer te creëren.

21 21 Converter Conform de doelstelling om een zo efficiënt en comfortabel mogelijke verlichting te realiseren, zijn de converters via DALI dimbaar van 1 % tot 100 %, beschikken ze over 2 tot 4 DALI-adressen en kunnen ze voor de veiligheidsverlichting met gelijkstroom worden aangedreven. Ophanging Dankzij haar geringe gewicht kan SEQUENCE rechtstreeks aan de transparante aansluitkabel gependeld worden. De aan beide uiteinden telkens 15 mm verschuifbare bevestigingen creëren extra marge bij de montage. Aluminiumprofiel De slanke armatuurbehuizing uit gelakt geëxtrudeerd aluminium doet tegelijk dienst als stabiele ruggengraat van de armatuur waaraan alle elementen bevestigd worden. De van buitenuit zichtbare modulariteit van SEQUENCE wordt binnen in de armatuur doorgetrokken. Alle elektrische componenten worden via een kabelboom gevoed. Ondanks de slanke constructie biedt het als ruggengraat functionerende aluminiumprofiel voldoende plaats voor een naadloze integratie van de indirect stralende LED-modules en de converter.

22 Symmetrische lichtverdeling Werkplekverlichting Met een zuiver symmetrische lichtverdeling is SEQUENCE gedefinieerd voor de optimale verlichting van een dubbele werkplek. Bij een asgerichte opstelling in een rechte hoek ten opzichte van de gevel volstaat een armatuur tussen elke tweede as van de ruimte om de voor kantoren vereiste verlichtingssterkte van 500 lx binnen de werkzone te bereiken. Armatuurpositie Symmetrisch boven de werkplek. Aanbevolen pendelhoogte 40 tot 100 cm. Basisgegevens Ruimte: 5,40 x 3,90 x 2,70 m (LBH) Montagehoogte armatuur: 2,35 m Onderhoudsfactor: 0,8 Gemiddelde verlichtingssterkte: werkzone 500 lx

23 23 Asymmetrische lichtverdeling Licht voor tafel en ruimte Door de combinatie van lichtmodules met een asymmetrische lichtuitstraling en verschillende oriëntaties kan naast de verlichting van de werkplek ook de verlichtingssterkte binnen de omgevingszone geoptimaliseerd worden. Middels een lichte verschuiving van de armatuurpositie verder naar binnen toe wordt de omgevingszone zonder bijkomende verlichtingscomponent met 300 lx verlicht. Tegelijk legt de asymmetrie van de lichtverdeling het zwaartepunt van de verlichting binnen de werkzone. Armatuurpositie Iets verder naar binnen toe verplaatst, ligt de lichtfocus van de twee naar elkaar toe stralende armatuursegmenten centraal boven de werkzone. Het derde armatuursegment zorgt voor een asymmetrische verlichting van de omgevingszone. Basisgegevens Ruimte: 5,40 x 3,90 x 2,70 m (LBH) Montagehoogte armatuur: 2,35 m Onderhoudsfactor: 0,8 Gemiddelde verlichtingssterkte: werkzone 500 lx, omgeving 300 lx

24 Opbouwarmatuur 14 modules (SEQUENCE infinity, SEQUENCE) Opbouwarmatuur 8 modules (SEQUENCE) Opbouwarmatuur CRF (SEQUENCE) Pendelarmatuur 14 modules (SEQUENCE infinity, SEQUENCE) SEQUENCE Productprogramma Modulaire veelzijdigheid De modulaire opbouw van SEQUENCE maakt een breed spectrum van geometrische vormen en lichttechnische uitvoeringen mogelijk. Daarbij kan gekozen worden tussen pendelarmaturen met een direct/indirecte lichtverdeling en opbouwarmaturen met een zuiver directe lichtuitstraling. Om een perfect luminantieverloop te verzekeren, bevat de 210 cm lange basisvariant 14 LED-modules. Bij een kortere armatuurlengte van 120 cm nemen 8 LED-modules de vele verschillende verlichtingstaken op zich. Het bewust weglaten van LED-modules in het middelste direct-lichtsegment biedt een oplossing voor het probleem van storende weerspiegelingen op sterk glanzende oppervlakken. Vlak boven het werkvlak gepositioneerd, verhoogt SEQUENCE CRF de contrastweergave en is ze dus ideaal voor het werk aan tablet-pc's.

25 25 Pendelarmatuur 8 modules (SEQUENCE) Pendelarmatuur CRF (SEQUENCE) SEQUENCE CRF Storende weerspiegelingen op glanzende oppervlakken kunnen vermeden worden door het doven van het middelste direct-lichtsegment. SEQUENCE infinity biedt dit voordeel van de SEQUENCE CRF modellen als voorgedefinieerde functie aan (patroon: tablet-pc).

26 Kwaliteit en efficiëntie in het groepskantoor LED in vergelijking met T16-armaturen en TC-DEL-downlights SEQUENCE infinity LED-pendelarmatuur SLOTLIGHT II LED Lichtlijn SEQUENCE geeft aan het licht een nieuwe dimensie van individualiteit, gecombineerd met een hoge energie-efficiëntie tot 107 lm/w. Het slanke armatuurdesign en een bijkomende wandverlichting begeleiden de architectuur. Een open ruimtelijke atmosfeer en een vriendelijke werkomgeving verhogen dan weer het welbevinden van de werknemers. De nieuwe generatie kantoorarmaturen met 14 individueel stuurbare LED-modules biedt instellingen op maat voor verschillende gebruikersvereisten en wisselende werkmethoden. Om de teamgeest te bevorderen zonder aan individualiteit in te boeten, worden de armaturen met hun homogene verticale verlichtingssterktes via het lichtmanagementsysteem LITECOM gestuurd. Dynamische lichtscenario's creëren een emotionele meerwaarde en sparen tegelijk energie uit. Randvoorwaarden Armaturen vooraf 24 pendelarmaturen 2 x 49 W T16 Armatuurlichtstroom: 7783 lm Lichtrendement van armatuur: 73 lm/w 18 downlights 1 x 26 W TC-DEL (918 lm / 32 lm/w) Armaturen achteraf 12 SEQUENCE infinity armaturen 105 W Armatuurlichtstroom: 9650 lm Lichtrendement van armatuur: 92 lm/w 29 SLOTLIGHT II LED armaturen 19 W (wandverlichting, 1730 lm / 91 lm/w) Lichtmanagementsysteem LITECOM Energiebesparing door daglicht- en jaloeziesturing, aanwezigheidsen tijdmanagement zumtobel.com/litecom Berekeningsperiode 20 jaar CO ² -uitstoot over de hele levenscyclus (20 jaar) Gemiddeld energieverbruik per m² en per jaar CO ² -uitstoot in ton Uitgangssituatie LED-verlichting LED-verlichting + lichtmanagement Energieverbruik in kwh Uitgangssituatie LED-verlichting LED-verlichting + lichtmanagement 80 t 40 kwh 70 t 60 t 72,8 t 35 kwh 30 kwh 35 kwh 50 t 40 t - 46 % 25 kwh 20 kwh 30 t 39,3 t - 69 % 15 kwh 19 kwh 20 t 10 t 22,9 t 10 kwh 5 kwh 11 kwh Alle berekeningen gaan uit van een jaarlijkse stijging van de energie- en bedrijfskosten van 5 %.

27 27 Ga na welke de lichtpreferenties voor kantoor zijn in de globale Zumtobel studie "Waargenomen lichtkwaliteit op kantoor" zumtobel.com/study-office Welzijn bevorderen Revolutionaire, individuele aansturing van SEQUENCE. Goede contrastweergave toekomstbestendige basis voor veelvuldige arbeidstaken. Groepskantoor vooraf Groepskantoor achteraf Identiteit creëren Slank, met een hoog innovatiegehalte. Zacht lichtverloop. Bijkomende structurering van ruimtelijke zones door SLOTLIGHT. Kosten reduceren Efficiënte LED-pendelarmatuur met 85 lm/w. Energiebesparing door daglicht- en jaloeziesturing, aanwezigheids- en tijdmanagement en een precieze lensoptiek. Resterend energieverbruik 31 % 46 % Besparingspotentieel alleen door een efficiënte LED-verlichting Bijkomende besparing met lichtmanagement 23 % Uitgangssituatie LED-verlichting LED-verlichting + lichtmanagement De vergelijkende berekening werd uitgevoerd met ecocalc. zumtobel.com/ecocalc

28 Veiligheid in geval van nood Verlichting en voeding Eenvormig plafondbeeld gereduceerde kosten SEQUENCE biedt de mogelijkheid om het veiligheidslicht in de algemene verlichting te integreren. Bijkomende armaturen die heel vaak het plafondbeeld verstoren, kunnen op die manier vermeden worden. De SE- QUENCE armaturen worden in geval van nood automatisch via de centrale batterij tot een vooraf ingesteld veiligheidsverlichtingsniveau van 15% gedimd en nemen ook de antipaniekverlichting op zich. Bij SEQUENCE infinity wordt bovendien enkel het diffuse aandeel van het directe licht geactiveerd. Zo haalt SEQUENCE met een gereduceerd vermogen en optimale gelijkmatigheid de wettelijk opgelegde verlichtingssterktes. Met een centrale voeding kunnen de kosten en de werkinspanning vooral bij grotere installaties met meer dan honderd armaturen duidelijk gereduceerd worden. ONLITE central ebox De nieuwe generatie centrale voedingssystemen overtuigt door haar flexibele intelligentie. zumtobel.com/onlite

29 29 Zumtobel Lighting Services Meerwaarde door professionele service Maintenance Lichtmanagement Een professionele lichtsturing speelt in op individuele eisen, ook wanneer gebouw en mensen zich na verloop van tijd verder ontwikkelen. Met een vakkundige begeleiding zorgt u ervoor dat uw lichtsturing doorlopend gecontroleerd en waar nodig aangepast wordt. Zo optimaliseert u de energie-efficiëntie, verhoogt u de lichtkwaliteit en garandeert u een hoog veiligheidsniveau. Basis inbedrijfstelling Zumtobel begeleidt haar klanten doorheen alle fasen van een project, te beginnen bij de professionele inbedrijfstelling van de lichtsturing en de veiligheidsverlichtingsinstallatie. Gecertificeerde inbedrijfstellings- en onderhoudstechnici staan er borg voor dat de individuele klanteneisen effectief en efficiënt worden omgezet. zumtobel.com/service

30 Uitstralingskarakteristiek SEQUENCE infinity SEQUENCE infinity SEQUENCE SEQUENCE Opbouw Pendel Opbouw Pendel Direct Direct/indirect Asymmetrisch Afmetingen 2100 mm (14 modules) 2100 mm (8 modules / CRF*) 1200 mm (8 modules) LED 105 W (3000 K / 4000 K, 14 modules) 90 W (3000 K / 4000 K, 14 modules) 85 W (3000 K / 4000 K, 14 modules) 75 W (3000 K / 4000 K, 14 modules) 50 W (3000 K / 4000 K, 8 modules) 45 W (3000 K / 4000 K, 8 modules) * CRF: armatuurtype met verhoogde contrastweergavefactor

31 SEQUENCE Gemeenschappelijke eigenschappen SEQUENCE Elegante armatuurbehuizing uit LED-levensduur: h met geëxtrudeerd aluminium met drukgegoten kopstukken in kleur van 85 % van de beginwaarde een resterende lichtstroom van armatuur Kleurtolerantie tussen meerdere Kleurtemperatuur armaturen van max. 3 MacAdam 4000 K (neutraal wit) en ellipsen 3000 K (warm wit) Kleurweergave: Ra > 80 Gesloten optisch systeem met contactbeveiliging van LED-modules tegen beschadiging door elektrostatische ontlading Kleur: zilverkleurig, wit optioneel Armatuur halogeenvrij bedraad Inclusief meerkanalige, voor gelijkstroom geschikte DALI-converter SEQUENCE infinity pendelarmatuur... Uiterst efficiënte direct/indirecte LED-pendelarmatuur met gesegmenteerde lensoptiek Indirect en direct aandeel apart stuurbaar (in totaal 4 DALI-adressen, 1 indirect, 3 direct) Vooraf ingestelde armatuurpatronen en lichtsterktescenario s tussen verschillende segmenten kunnen via LITECOM opgeroepen en ingesteld worden Direct en indirect aandeel apart stuurbaar Lichtsturing direct via max. 14 individuele lensmodules met symmetrische of asymmetrische lichtuitstraling en opalen omlijsting Gelijkmatige indirecte lichtverdeling geoptimaliseerd voor een pendelhoogte van minstens 50 cm Automatische antipaniekverlichting bij werking in gelijkstroom Staaldraadophanging traplos in lengte verstelbaar Armatuur aansluitklaar met voorgemonteerde transparante aansluitleiding, staaldraadophanging en plafondkap L/B/H kg bestelnr. Individuele LED-armatuur, symmetrisch met staaldraadophanging dimbaar Dali only LED symm. lichtverdeling 2103/103/58 8, LED symm. lichtverdeling 2103/103/58 8, / halogen SEQI DI LED UGR (X = 4 H, Y = 8 H, S = 0.25 H) axiaal <19 parallel <19 cd/klm LOR 100% SEQUENCE infinity opbouwarmatuur... Uiterst efficiënte LED-opbouwarmatuur met gesegmenteerde lensoptiek Individuele direct-lichtelementen in 3 groepen apart stuurbaar (in totaal 3 DALI-adressen) Vooraf ingestelde armatuurpatronen en lichtsterktescenario s tussen verschillende segmenten kunnen via LITECOM opgeroepen en ingesteld worden Lichtsturing via max. 14 individuele lensmodules met opalen omlijsting Automatische antipaniekverlichting bij werking in gelijkstroom L/B/H kg bestelnr. LED-armaturen symmetrisch dimbaar Dali only LED symm. lichtverdeling 2103/103/58 8, LED symm. lichtverdeling 2103/103/58 8, / halogen SEQI A LED UGR (X = 4 H, Y = 8 H, S = 0.25 H) axiaal <22 parallel <22 cd/klm LOR 100%

32 30 SEQUENCE SEQUENCE pendelarmatuur... Uiterst efficiënte direct/indirecte LED-pendelarmatuur met gesegmenteerde lensoptiek Asymm. lichtverdeling voor omgevingsverlichting (CI) of reductie van luminantie op werkvlak (CRF) Indirect en direct aandeel apart stuurbaar (in totaal 2 DALI-adressen) Lichtsturing direct via max. 14 individuele lensmodules met symmetrische of asymmetrische lichtuitstraling en opalen omlijsting Gelijkmatige indirecte lichtverdeling geoptimaliseerd voor een pendelhoogte van minstens 50 cm Staaldraadophanging traplos in lengte verstelbaar Armatuur aansluitklaar met voorgemonteerde transparante aansluitleiding, staaldraadophanging en plafondkap L/B/H kg bestelnr. Individuele LED-armatuur, symmetrisch met staaldraadophanging dimbaar Dali only LED L /103/58 8, LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 8, Individuele LED-armatuur, asymmetrisch CI met staaldraadophanging LED L /103/58 8, LED L /103/58 8, Individuele LED-armatuur, asymmetrisch CRF met staaldraadophanging dimbaar Dali only LED L /103/58 8, LED L /103/58 8, Individuele LED-armatuur, symmetrisch COMFORT met staaldraadophanging LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 8, / halogen SEQ DI LED cd/klm UGR (X = 4 H, Y = 8 H, S = 0.25 H) axiaal <19 parallel <19 LOR 100%

33 31 SEQUENCE opbouwarmatuur... Uiterst efficiënte LED-opbouwarmatuur met gesegmenteerde lensoptiek Asymm. lichtverdeling voor omgevingsverlichting (CI) of reductie van luminantie op werkvlak (CRF) Lichtsturing via max. 14 individuele lensmodules met opalen omlijsting L/B/H kg bestelnr. LED-armaturen symmetrisch dimbaar Dali only LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 8, LED L /103/58 8, LED-armaturen asymmetrisch CI LED L /103/58 8, LED L /103/58 8, LED-armaturen asymmetrisch CRF LED L /103/58 8, LED L /103/58 8, LED-armaturen symmetrisch COMFORT LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 5, LED L /103/58 8, halogen SEQ A LED / cd/klm UGR (X = 4 H, Y = 8 H, S = 0.25 H) transversal <19 axial <19 LOR 100%

34 LIGHT FOR OFFICES AND COMMUNICATION LIGHT FOR EDUCATION AND SCIENCE LIGHT FOR PRESENTATION AND RETAIL LIGHT FOR HOTEL AND WELLNESS zumtobel.com/office zumtobel.com/education zumtobel.com/shop zumtobel.com/hotel LIGHT FOR ART AND CULTURE LIGHT FOR HEALTH AND CARE LIGHT FOR INDUSTRY AND ENGINEERING LIGHT FOR FAÇADES AND ARCHITECTURE zumtobel.com/culture zumtobel.com/healthcare zumtobel.com/industry zumtobel.com/facade Zumtobel behoort tot de Zumtobel Groep en is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor de professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten. Kantoor en Communicatie Vormingscentra en Kennisoverdracht Presentatie en Verkoop Hotels en Wellness Kunst en Cultuur Gezondheid & Verzorging Industrie en Techniek Gevel en Architectuur JAAR GARANTIE Door de combinatie van innovatie, technologie, design, emotie en energieefficiëntie realiseren wij unieke oplossingen voor de klant. Wij verenigen in het concept Humanergy Balance de ergonomisch beste lichtkwaliteit voor het welzijn van de mens met een verantwoorde omgang met de natuurlijke grondstoffen. Eigen verkoopvestigingen in twintig landen en handelsvertegenwoordigingen in nog eens vijftig andere landen vormen een internationaal netwerk van specialisten en configuratiepartners voor gekwalificeerd lichtadvies, deskundige configuratieondersteuning en een omvangrijke service. Licht en duurzaamheid Trouw aan de ondernemingsfilosofie Met licht willen wij belevingswerelden creëren, het werk vergemakkelijken, de communicatie bevorderen en de veiligheid verhogen, dit alles in het volle bewustzijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu biedt Zumtobel hoogwaardige, energie-efficiënte producten en let ze tegelijk op een milieuvriendelijke productie die zuinig omspringt met onze natuurlijke grondstoffen. zumtobel.com/duurzaamheid Kwaliteit... met 5 jaar garantie. Zumtobel biedt als wereldwijd toonaangevende verlichtingsfabrikant een vijfjarige fabrieksgarantie op Zumtobel-merkproducten conform garantievoorwaarden op zumtobel.com/5jaargarantie aan. Art. Nr NL 12/2015 Zumtobel Lighting GmbH De technische inhoud weerspiegelt de stand op het moment van het ter perse gaan. Wijzigingen voorbehouden. Informeert U zich bij Uw bevoegd verkoopbureau. Omwille van het milieu: het papier Luxo Light wordt chloorvrij gebleekt en stamt uit duurzaam beheerde bossen en gecontroleerde bronnen. natureoffice.com AT DE pefc.org PEFC/

35 Spots en stroomrails Modulaire lichtsystemen Downlights Inbouwarmaturen Opbouw- en pendelarmaturen Staanlampen en wandarmaturen België ZG Lighting Benelux Rijksweg 47 Industriezone Puurs Nr Puurs T +32/(0)3/ F +32/(0)3/ info@zumtobel.be zumtobel.be Nederland ZG Lighting Benelux Piet Heinkade GM Amsterdam T +31/(0)20/ F +31/(0)20/ info@zumtobel.nl zumtobel.nl Headquarters Zumtobel Lighting GmbH Schweizer Strasse 30 Postfach Dornbirn, AUSTRIA T +43/(0)5572/390-0 info@zumtobel.info zumtobel.com Lichtlijnsystemen en individuele lichtbalken Halarmaturen en spiegelprojectiesystemen Armaturen met een hogere beschermklasse Gevel-, media- en buitenarmaturen Lichtmanagement Veiligheidsverlichting Lighting Services Medische verzorgingssystemen

36 SEQUENCE LED pendel- en opbouwarmatuur Het perfecte antwoord op individuele verlichtingswensen: een modulair opgebouwde en modulair stuurbare armatuur die de mogelijkheden van de moderne LED-technologie ten volle benut. zumtobel.com/sequence

AXON. linked. LED-pendelarmatuur

AXON. linked. LED-pendelarmatuur AXON LED-pendelarmatuur De ongeëvenaard slanke indirect/directe armatuur verbindt maximale efficiëntie met het comfort van een haast verblindingvrije kantoorarmatuur. linked Alle bestelnummers van de PDF

Nadere informatie

Shop in style. with CARDAN evolution

Shop in style. with CARDAN evolution CARDAN evolution 1 2 Shop in style with CARDAN evolution 3 De architectonische inbouwarmatuur CARDAN evolution combineert grote flexibiliteit met een onopvallend design. Daarmee stelt het product nieuwe

Nadere informatie

Active Light Connecting with Nature

Active Light Connecting with Nature ONDARIA Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Inspiration Wanneer we licht op kantoor als een globaal licht- / ecosysteem bekijken, kan het bij werknemers voor meer welzijn zorgen.

Nadere informatie

MAK DESIGN LABORATO- RIUM

MAK DESIGN LABORATO- RIUM MAK DESIGN LABORATO- RIUM Vooraf In de voormalige "studiecollectie" van het Museum voor Toegepaste Kunst (MAK) deden noch het expositieconcept, noch de ruimtes recht aan de grote verscheidenheid aan expositiestukken.

Nadere informatie

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design.

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. LINETIK Staande LED-armatuur Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. linked Alle bestelnummers van de PDF s hebben een link naar de online catalogus van Zumtobel. SPT Auditing en belastingsadvies,

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België tunablewhite De juiste lichtkleur speelt bij kunstwerken een bijzondere rol. Des te kouder de kleurtemperatuur, des te hoger is het beschadigingspotentieel

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Museum Art & Cars Visuele kwaliteit Objecten verlichten De collectie telt meer dan 3000 expositiestukken en zorgvuldig uitgezochte verzamelstukken uit de automobielwereld. De afwisselende expositieobjecten

Nadere informatie

MICROS. De kleine helpers van alledag.

MICROS. De kleine helpers van alledag. De kleine helpers van alledag. Hotel Ramada, Berlij n / DE Interieurarchitectuur: PBN Planungsbüro Niehaus, Hildesheim / DE Lichtoplossing: LED-downlight PANOS INFINITY, downlight MICROS LED Maximale functionaliteit,

Nadere informatie

zumtobel.com/industriallighting

zumtobel.com/industriallighting APAG Parkeergarage Vriendelijk licht, betrouwbaar en efficiënt: LED-technologie en aanwezigheidssensoren vervullen de wensen van autobestuurders én uitbaters. Meer licht voor de klant, minder stroom voor

Nadere informatie

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren:

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Museo del Duomo Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Zacht geaccentueerd licht onderstreept de plasticiteit van de diverse sculpturen. Een verlichting die harde schaduwen oplost,

Nadere informatie

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Persbericht Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Zumtobel toont op light+building adaptieve lichtoplossingen die beantwoorden aan de behoefte van de mens aan individualiteit Dornbirn,

Nadere informatie

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM Langbein Museum Vooraf De collectie antiquiteiten en naturalia, bijeengebracht in de 19 de eeuw door Carl Langbein, werd voor de herinrichting op ronduit eentonige wijze gepresenteerd. In de vele voorwerpen

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Dresdner Zwinger Visuele kwaliteit Objecten verlichten De SUPERSYSTEM LED spots overtuigen met kleine afmetingen en een gering energieverbruik maar vooral met hun uitstekende lichtkwaliteit. De uitstekende

Nadere informatie

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief.

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. CRAYON LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. Ook geschikt voor overdekte buitenruimtes en vochtige lokalen: inbouwdownlight CRAYON rond en vierkant met beschermingsniveau IP 44.

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 2/2018 Hoe bent u verbonden? De digitale revolutie biedt ontelbare verbindingsmogelijkheden. Het resultaat: ongekende interacties wat betreft snelheid,

Nadere informatie

Fruitcoöperatie Texel

Fruitcoöperatie Texel Fruitcoöperatie Texel Betere lichtkwaliteit bij een lager verbruik De fruitcoöperatie Texel verzamelt de hele appeloogst van haar 350 leden (met een bruto teeltoppervlak van 1285 hectare) aan haar vestiging

Nadere informatie

IK08 halogen. ... Gemeenschappelijke eigenschappen CRAFT

IK08 halogen. ... Gemeenschappelijke eigenschappen CRAFT 30 CRAFT S... Gemeenschappelijke eigenschappen CRAFT max. 0 lm en een efficiëntie tot lm/w Afdekking uit transparant PMMA met bijkomende afdekking in enkel veiligheidsglas Resistent tegen oliehoudende

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Active Light is een toonaangevend concept van Zumtobel dat licht gebruikt om de levenskwaliteit

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

Active Light Connecting with Nature

Active Light Connecting with Nature AMPHIBIA Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Precision Active Light toont zich in de industrie even veelzijdig als de vele verschillende arbeidstaken en lay-outs in productiehallen.

Nadere informatie

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur De efficiënte oplossing voor een uitstekende lichtkwaliteit. ELEEA Licht dat laat werken Geconcentreerd werk vraagt om een hoge lichtkwaliteit. ELEEA biedt veelvuldige

Nadere informatie

Verlichtingsrenovatie. Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit.

Verlichtingsrenovatie. Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit. Verlichtingsrenovatie Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit. Waarom de verlichting vervangen? Lager energieverbruik Om de schadelijke stijging van CO2-uitstoot in te perken, is een moderne verlichting

Nadere informatie

TECTON LED LED-lichtlijnsysteem

TECTON LED LED-lichtlijnsysteem TECTON LED LED-lichtlijnsysteem Voortdurend compacter: pure winst voor economie, ecologie en uitstraling. Doorlopend efficiënt In één lijn TECTON LED maakt van lamp, lichtbalk en reflector één optisch

Nadere informatie

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten.

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. SHELF LIGHT LED-verlichting voor rekken Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. Onzichtbaar Helder licht zet de producten perfect in het juiste licht. De filigrane

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 De verandering van het natuurlijke licht door de dag heen heeft de mens al sinds mensenheugenis

Nadere informatie

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen.

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen. BELIA Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke sfeer. Optioneel met bijkomende verzorgingselementen. Ideale lichtverhoudingen voor patiënt en

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2017 Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2017 In onze maatschappij vinden ingrijpende veranderingen plaats. Tegelijkertijd blijven traditionele

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2014

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2014 highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2014 highlights 2014 1 INTRO 2 LITECOM 3 SEQUENCE 4 Zumtobel tunablewhite technologie LIGHT FIELDS evolution tunablewhite MILD LICHT V tunablewhite

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013 highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2013 1 LIGHT FIELDS evolution 2 ARCOS Xpert 3 ARCOS LED wallwasher 4 VIVO XS 5 VIVO M LED 6 Industrieverlichting 7 CHIARO LED 8 SCUBA LED 9 METRUM

Nadere informatie

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn Persinformatie www.thornlighting.nl De nieuwe Thorn producten zullen vanaf 30.11.2017 verkrijgbaar zijn De slimme IQ Wave van Thorn biedt aangename verlichting van topkwaliteit voor kantoren en scholen

Nadere informatie

CRAFT. LED-halarmatuur. Het keerpunt voor de industrieverlichting: nog nooit was een armatuur zo krachtig, compact en efficiënt.

CRAFT. LED-halarmatuur. Het keerpunt voor de industrieverlichting: nog nooit was een armatuur zo krachtig, compact en efficiënt. CRAFT LED-halarmatuur Het keerpunt voor de industrieverlichting: nog nooit was een armatuur zo krachtig, compact en efficiënt. Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Precision Active

Nadere informatie

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 2 VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 3 Industriële verlichtingsinstallaties bieden vaak een aanzienlijk verbeteringspotentieel op het gebied van energieefficiëntie en lichtkwaliteit. Hoewel een renovatie

Nadere informatie

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Ontworpen voor... Vernieuwing LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Nieuw. Innovatief. En toch ervaren. Nordeon is een nieuwe, innovatieve Europese producent van LED-armaturen en lampen met meer dan

Nadere informatie

Licht creëert shoppingbelevenissen

Licht creëert shoppingbelevenissen Persbericht Licht creëert shoppingbelevenissen Zumtobel rust de nieuwe Spar vlaggenschipwinkel uit met een integrale LEDlichtoplossing. Voor de nieuwe markthal van winkelketen Spar in Boedapest heeft Zumtobel

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN WERKPLEKARMATUREN 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven op kantoor wordt tegenwoordig

Nadere informatie

MesoOptics voor topprestaties

MesoOptics voor topprestaties UM MesoOptics voor topprestaties MesoOptics Microtechnologie De microscopische structuur garandeert een gecontroleerde lichtverdeling. MesoOptics is een innovatieve technologie die nauwkeurige microstructuren

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2015

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2015 highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2015 highlights 2015 1 SUPERSYSTEM outdoor 2 CAELA 3 SLOTLIGHT infinity 4 LITECOM infinity 5 CAPA LED lite 6 MIREL evolution mini 7 PANOS evolution

Nadere informatie

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met 1 dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met dim²save Life Cycle Assessment Dimbare armaturen zorgen voor besparingen op de juiste plaats Grondstof, productie, transport, recycling: 10% Werking:

Nadere informatie

TRY OVERZICHT. Directe montage aan plafond kabelgoot. Ophanging met ketting. Set haken voor ophanging aan ketting Accessoires

TRY OVERZICHT. Directe montage aan plafond kabelgoot. Ophanging met ketting. Set haken voor ophanging aan ketting Accessoires TRY LICHTLIJNEN TRY LICHTLIJNEN TRY LED is een innovatief lichtlijnsysteem, speciaal ontworpen voor de algemene verlichting in industriële omgevingen (productieruimtes, gangpaden en magazijnen). TRY LED

Nadere informatie

RANA LINEAIR. Opbouw & Pendel

RANA LINEAIR. Opbouw & Pendel RANA Lineair opbouw & pendel is een reeks compacte, slanke en discrete led armaturen, ontworpen voor toepassing in een brede waaier aan toepassingen, zoals in het onderwijs, in de medische sector, opslagruimtes,

Nadere informatie

Ledverlichting voor grote ruimtes

Ledverlichting voor grote ruimtes Ledverlichting voor grote ruimtes Lichtlijnsystemen met leds Met E4, E5 en E7 biedt ETAP een uitgebreid gamma aan ledverlichting voor grote en hoge ruimtes, zoals industriële hallen, magazijnen, winkelruimtes

Nadere informatie

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Persbericht Dornbirn, maart 2012 Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Zumtobel presenteert dit jaar tijdens Light+Building van 15 tot 20 april in Frankfurt

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

LED RUIMTEVERLICHTING

LED RUIMTEVERLICHTING ViVAA LED RUIMTEVERLICHTING 2 3 ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LEDtechnologie

Nadere informatie

LIGHT FIELDS LED. Inbouw- en opbouwarmatuur

LIGHT FIELDS LED. Inbouw- en opbouwarmatuur LIGHT FIELDS LED Inbouw- en opbouwarmatuur De LED-technologie verzekert een uitstekende lichtkwaliteit met een ongeëvenaarde hoge gelijkmatigheid en efficiëntie. Gelijkmatig, vlak en efficiënt Een schitterende

Nadere informatie

ZIPLINE MODULAIR LICHT OP MAAT SLIMME VERLICHTING

ZIPLINE MODULAIR LICHT OP MAAT SLIMME VERLICHTING ZIPLINE MODULAIR LICHT OP MAAT SLIMME VERLICHTING ZIPLINE Zipline LED-verlichting biedt ongeëvenaarde flexibiliteit in termen van het ontwerp van verlichting. Zipline combineert architectonisch effect,

Nadere informatie

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur.

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur. E7 E7 - Ledverlichting voor grote ruimtes E7 is een reeks individuele en lijnarmaturen met leds voor de verlichting van grote ruimtes. De reeks maakt gebruik van de LED+LENS -technologie van ETAP en biedt

Nadere informatie

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED NIEUW Licht EENVOUDIG EFFICIËNT HOEHOOGISUW BESPARINGSPOTENTIEEL? PUREEFFICIENTIE VOORNIEUWBOUW ENRENOVATIE Efficiënt licht voor productiehallen. Om energie te kunnen besparen is veelal een renovatie van

Nadere informatie

NOVATE CYGNUS SERIE

NOVATE CYGNUS SERIE - Hoog vermogen energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Komt in

Nadere informatie

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI Vele opties en maar één armatuur 1 Het kantoor wordt tegenwoordig gekenmerkt door flexibiliteit, mobiliteit en nieuwe technologieën van vandaag. Adequate lichtconcepten moeten daarbij oplossingen voor

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinige led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing door middel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Lighting TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Trueline Pendel SP530/531/532/533/534 Architecten hebben behoefte aan

Nadere informatie

Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting

Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting Lighting Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting Maxos LED Performer 4MX900 Klanten willen energie besparen en kosten verlagen in vergelijking met wat ze gewend zijn bij conventionele

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting GEBIED INDU FLOOD Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting Met meerdere combinaties van lumenpakketten en lichtverdelingen is de INDU FLOOD het ideale hulpmiddel voor het bieden van een efficiënte

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

2

2 2 www.lightronics.nl Architectonisch LED armatuur met een hoge efficiëntie en lange levensduur, speciaal voor in atriums en grote open ruimtes. Verkrijgbaar met een Satin Sparkle of opaal lichtkap. www.lightronics..nl

Nadere informatie

LUXMATE DIMLITE. Praktijkgids

LUXMATE DIMLITE. Praktijkgids LUXMATE Praktijkgids LUXMATE De ideale instap in de wereld van de lichtsturing 2 Het systeem werd ontwikkeld om het pad naar het lichtmanagement te effenen. is een eenvoudige lichtsturing voor individuele

Nadere informatie

LEDLine Lineair Profielsysteem

LEDLine Lineair Profielsysteem LEDLine Lineair Profielsysteem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële, commerciële

Nadere informatie

recesso Zwart op wit

recesso Zwart op wit recesso Zwart op wit De wereld zwart-wit bekijken Wij gaan er bij het ontwikkelen van een armatuur altijd van uit dat deze zo gemakkelijk mogelijk moet zijn voor onze klanten. Recesso is daarom een favoriet

Nadere informatie

LED Modulair Systeem

LED Modulair Systeem LED Modulair Systeem Inhoud Introductie...3 Armatuur...4 Montage...10 Voordelen...16 Weergave led lichtkleuren...17 Garantie...18 Showroom...19 Parkeergarage...20 Industrie...21 Bedrijfshal...22 Scholen...23

Nadere informatie

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Lighting TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Trueline Pendel SP530/531/532/533/534 Architecten hebben behoefte aan

Nadere informatie

efficiëntie, comfort en gebruiksgemak

efficiëntie, comfort en gebruiksgemak UM UM efficiëntie, comfort en gebruiksgemak Dankzij de MesoOptics -technologie hebben de diffusoren van de UM-reeks een hoog rendement en breedstralende lichtverdeling. Voeg daarbij hun hedendaagse vormgeving

Nadere informatie

Active Light Connecting with Nature

Active Light Connecting with Nature MIREL evolution 1 2 Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Inspiration Wanneer we licht op kantoor als een globaal licht- / ecosysteem bekijken, kan het bij werknemers voor meer welzijn

Nadere informatie

Armaturen met vlakke diffusor

Armaturen met vlakke diffusor Armaturen met vlakke diffusor 2 ETAP Armaturen met vlakke diffusor Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren, scholen en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren

Nadere informatie

LEDline lineair systeem

LEDline lineair systeem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële-, commerciële- en lichte assemblagewerkzaamheden.

Nadere informatie

Ecophon Line LED. Systeemassortiment. Afmeting, mm 1200x x x600 T24 Dikte (d) M329, M330, M331. Inst.

Ecophon Line LED. Systeemassortiment. Afmeting, mm 1200x x x600 T24 Dikte (d) M329, M330, M331. Inst. Ecophon Line LED Ecophon Line is een volledig geïntegreerd verzonken verlichtingsarmatuur voor Focus Ds, Dg en E, ontwikkeld voor Ecophon plafonds met Akutex FT oppervlak. Het armatuur is geschikt voor

Nadere informatie

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE.

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LED technologie geeft het fascinerende, naadloze armatuur van gepolijst

Nadere informatie

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led kio led inoa kio led 3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES Muursteun De combinatie Kio LED + Consis werd ontworpen door Grandesign en valt op door zijn zuiverheid en

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2014

highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2014 highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2014 highlights 2014 1 LITECOM 2 SEQUENCE 3 LIGHT FIELDS evolution TW 4 INTRO 5 TrueGamutRendering fashion (TGRfashion) 6 PANOS Globale LED-downlightserie

Nadere informatie

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 HELISSA Wand- en plafondarmaturen Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 Binnen en buiten Een allroundtalent op elk vlak Effectvol en tegelijk energiebesparend:

Nadere informatie

Studie naar de energie efficiëntie van een gebouw

Studie naar de energie efficiëntie van een gebouw Studie naar de energie efficiëntie van een gebouw Hoe lichtsturings- en zon weringsystemen het energieverbruik van een kantoorgebouw beïnvloeden Januari 2012 Real-time metingen bevestigen een energiebesparing

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany We... willen kunnen maken! -25% Superbasic LED Downlights 2014 Made in Germany Zeer efficiënt en duurzaam armatuur Modulair connector systeem Hoog rendement tot 89 lumen per watt DL200 superbasic met 16W

Nadere informatie

Modulair, eenvoudig en efficiënt

Modulair, eenvoudig en efficiënt GEBIED INDU CONTILINE Modulair, eenvoudig en efficiënt De INDU CONTILINE is ontwikkeld om een snelle terugverdientijd voor low bay verlichtingstoepassingen te bieden. Het combineert prestaties, esthetica,

Nadere informatie

Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren!

Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren! Lighting Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren! TTX LED Industry Klanten in de industriële en detailhandelssector zoeken naar algemene verlichtingsoplossingen

Nadere informatie

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED GEBIED INDU BAY GEN3 De maatstaf in high-bay verlichting Met de 3 e generatie INDU BAY biedt Schréder het toonaangevende armatuur voor het verlichten van industriële installaties met een minimale total

Nadere informatie

TRL LICHTLIJNEN BETAALBARE KWALITEIT VOOR TOEPASSINGEN IN INDUSTRIE, WINKELS EN KANTOREN

TRL LICHTLIJNEN BETAALBARE KWALITEIT VOOR TOEPASSINGEN IN INDUSTRIE, WINKELS EN KANTOREN TRL LICHTLIJNEN BETAALBARE KWALITEIT VOOR TOEPASSINGEN IN INDUSTRIE, WINKELS EN KANTOREN De meest actuele versie van deze brochure vindt u steeds op www.cebeo.be Elektrotechnisch materiaal, technische

Nadere informatie

VISUEEL COMFORT STEEDS DE JUISTE KEUZE

VISUEEL COMFORT STEEDS DE JUISTE KEUZE U3 U3 VISUEEL COMFORT ETAP ontwierp de U3 met uw comfort voor ogen. De innovatieve Shielded Lens technologie schermt het ledlicht af en voorkomt verblinding (UGR 19; voor specifieke toepassingen UGR 16).

Nadere informatie

Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren!

Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren! Lighting Maxos LED units voor Maxos en TTX400 lichtlijnen : energiezuinig en zeer snel te monteren! TTX LED Industry Klanten in de industriële en detailhandelssector zoeken naar algemene verlichtingsoplossingen

Nadere informatie

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR 2 PULSE VTL 3 V I S U E E L E M O T I O N E E L LICHT B I O I S C H L O G De dimensies van licht: licht stelt ons in staat om onze omgeving waar te

Nadere informatie

ORGANIC RESPONSE E N A B L E D

ORGANIC RESPONSE E N A B L E D ORGANIC RESPONSE E N A B L E D WELKOM .B.V Organic Response Enabled van Jacs. Koopman BV Ongetwijfeld heeft u via de vakmedia meegekregen dat de hechte verbinding tussen Organic Response Pty Ltd & Jacs.

Nadere informatie

Aangenaam licht in een strak design

Aangenaam licht in een strak design 2 ETAP Aangenaam licht in een strak design Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren bieden een comfortabele en aangename

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2016 Productinnovaties en -aanvullingen Herfst 2016 Het welzijn van mensen is heel belangrijk voor Zumtobel. Dit wordt onder andere geïllustreerd door

Nadere informatie

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte HIGH BAY hoge kwaliteit, hoge plafonds, lage energiekosten Door een hoge plafonddiepte zorgt de verlichting in industriehallen voor enige uitdagingen: enerzijds moet gewaarborgd zijn dat op de vloer nog

Nadere informatie

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING NL/NLD TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING 2 TANEO. ALLROUND TALENT OM TE WERKEN MET OPTIMAAL LICHT. Een compromisloze lichtoplossing is essentieel waar je ogen op de proef gesteld worden. Of het nu de

Nadere informatie

Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst

Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst Lighting Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst De Maxos LED Industry is een verlichtingsoplossing met een korte terugverdientijd die tegelijk voldoet aan alle

Nadere informatie

E6 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes

E6 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes ETAP 2 Verlichting voor parkeergarages en technische ruimtes De -reeks werd specifiek ontworpen voor de algemene verlichting in parkeergarages, technische ruimtes en kelders, maar ook voor lichte industrie

Nadere informatie

Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen. sylvania-lighting.com. RANA LED Gen2

Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen. sylvania-lighting.com. RANA LED Gen2 Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen Of het gaat om een kantoorruimte of een schoolomgeving, collega s en studenten hebben nood aan een inspirerende omgeving die de productiviteit stimuleert. Mensen zijn

Nadere informatie

LEDOS III LED-inbouwarmaturen

LEDOS III LED-inbouwarmaturen LEDOS III LED-inbouwarmaturen Accentueren, geleiden, vorm geven: de derde generatie gaat volop voor veelzijdigheid en efficiëntie. LEDOS III Miniaturisering ontmoet veelzijdigheid en efficiëntie De derde

Nadere informatie

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment Lighting PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment PowerBalance RC360B Als het aankomt op het verlichten van een kantoorruimte met LED-armaturen zijn mensen

Nadere informatie

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving Lighting LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving LumiStone SP520/522/524/526 Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een

Nadere informatie

NOW! LED NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. vergoeding

NOW! LED NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. vergoeding NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. Conventioneel Winst NOW! vergoeding LED Armaturen kopen hoeft niet meer Met NOW! bieden we u licht aan in de vorm van een service. U krijgt het beste licht voor uw

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Product naam: MM08395

Product naam: MM08395 Product naam: MM08395 Specificaties MM08395: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment Lighting PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment PowerBalance RC360B Als het aankomt op het verlichten van een kantoorruimte met LED-armaturen zijn mensen

Nadere informatie