Dutch Design Week. Dutch Design Awards

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dutch Design Week. Dutch Design Awards"

Transcriptie

1 Dutch Design Week Dutch Design Awards Voorlopige aanvraag gemeente Eindhoven 2015

2 02 Inhoudsopgave 1 Woord vooraf 2 DDW Missie & Visie & Ambitie 3 Rollen Dutch Design Week 4 Dutch Design Awards 5 Begroting

3 03 1. Woord vooraf Op dit moment van schrijven moet Dutch Design Week Editie 2014 nog plaatsvinden. De ervaringen opgedaan tijdens deze editie zijn uiteraard van grote invloed op hetgeen we in 2015 zullen gaan doen. Deze evaluaties zullen eind 2014 verzameld zijn, waarbij we streven om eind december 2014 het jaarplan voor editie 2015 gereed te hebben. Een groot deel van de huidige activiteiten zullen een vervolg krijgen, zij het mogelijk in een aangepaste vorm. Daarnaast zullen we nieuwe initiatieven gaan opstarten. In dit document worden de plannen voor DDW & DDA 2015 in grote lijnen uiteengezet.

4 04 2. DDW Missie & Visie & Ambitie Premisse De wereld verandert, sneller dan ooit. Dat creëert problemen of liever: uitdagingen waarvoor (nog) geen pasklare oplossingen bestaan. Daaruit vloeit een behoefte voort aan nieuwe denkrichtingen en inzichten. Lenigheid van denken Ontwerpers hebben aangetoond dat ze beschikken over de inventiviteit en lenigheid van denken die kan leiden tot relevante antwoorden. Hun moed en vermogen om buiten de gebaande paden te opereren, leiden tot precies die innovaties en veranderingen waar de moderne samenleving om vraagt. Missie (onze waaromvraag) Wij zijn optimisten! Wij geloven in de creatieve scheppingskracht en het probleemoplossend vermogen van ontwerpers om positieve impact te hebben op de vaak complexe uitdagingen van morgen. Wij geloven in de kracht van ontwerpers om de toekomst telkens een stukje leefbaarder te maken Wij willen een bijdrage leveren aan de creatieve economie omdat wij geloven in de toenemende maatschappelijke behoefte aan nieuwe vragen, nieuwe denkrichtingen en nieuwe oplossingen Visie (hoe geven wij invulling aan de waaromvraag) Wij versterken designinitiatieven door ze een toonaangevend (inter)nationaal podium te bieden en door zinvolle verbindingen te smeden tussen ontwerpers, bedrijfsleven, overheden, onderwijs, professionals, consumenten en media. Wij zijn de plek waar andere sectoren en vakgebieden geïnspireerd raken door de kracht van design en gestimuleerd worden om de ontwerpdiscipline volwaardig in productie-, innovatie en ontwikkelingsprocessen op te nemen Wij zijn een broedplaats, een organisatie die talenten ondersteunt bij de ontwikkeling naar hun succes. Onze focus is de toekomst. Dat betekent een drive om te vernieuwen, met expliciet aandacht voor het experiment, voor innovatieprocessen, voor talentontwikkeling en voor kruisbestuiving, bijvoorbeeld met techniek. Daar waar disciplines elkaar raken ontstaan verassende opties. De focus is gebaseerd op ons geloof in de rol van design voor die toekomst. Een onderscheid dat we bovendien waar kunnen maken door het DNA van onze bestaansgeschiedenis, onze deelnemers, onze stakeholders en onze omgeving. Ambitie: DDW heeft de ambitie om in de komende 5 jaar uit te groeien tot het meest toonaangevende en toekomstgerichte internationale designevenement. Als benchmark voor wat betreft de impact nemen we hiervoor South by Southwest, SXSW. De DDW is daarmee een internationaal podium voor relevante meningen, ontwikkelingen en bewegingen op het gebied van design. Toppositie: De toppositie willen we bereiken d.m.v. een kwalitatief hoogstaand en onderscheidend jaarlijks programma waarbij we het beproefde bottom- up karakter aanvullen met zelf geprogrammeerde lezingen, congressen, meningen en exposities. De kwaliteit wordt geborgd door het begrip Dutch Design als standaard (eigenwijs, door lagen heen, vernieuwend) te gebruiken en niet als bewijs van nationaliteit.

5 05 Ontwikkelingen de komende jaren: Jaarprogramma De week zelf blijft de kern, maar een jaarprogramma biedt de kans om zaken op te starten ter voorbereiding op of op te volgen na de week. Het biedt aandacht voor (gespecialiseerde) onderwerpen die meer verdieping nodig hebben. Designers kunnen op meer momenten, die goed bij hen passen, het podium betreden. Dit willen we gaan doen: - off- line met lezingen/congressen (DDW Future Series / mogelijk tegenlicht meet- ups samen met VPRO). - off- line programmering wordt ook gecombineerd met andere aanpalende festivals zoals Dutch Technology Week, GLOW, STRP- festival. Daarnaast zal het lezingenprogramma zich ook uitbreiden naar andere locaties in Nederland - online met een te vernieuwen website die de relevantie van het merk DDW het gehele jaar benut ten behoeve van de ontwerpers. Er zijn legio mogelijkheden ontwerpers het gehele jaar een online podium te bieden richting ons netwerk. Internationaler Gezien het feit dat de ontwerpopleidingen veel internationale studenten opleiden, dat succesvolle Nederlandse ontwerpers over het algemeen in een internationale context opereren en vanwege het feit dat wij als Nederlanders cultureel en zakelijk zeer sterk internationaal georiënteerd zijn vinden wij het vreemd het hoogtepunt hiervan te vieren als strikt interne aangelegenheid. Vanwege het gegeven dat Dutch Design Week in principe een bottom- up event is doordat onze community en onze opleidingen de deuren openen, blijft het in beginsel altijd Dutch Design Week. De week zal zich ook altijd richten op de typische kenmerken van Dutch Design (eigenwijs, door lagen heen, open, vernieuwend en jong). Wij zien evenwel kans om vanuit deze principes ruimte te bieden aan internationale exposanten. Internationaler bedoelen wij ook in termen van bezoekers, pers en media- impact. In 2013 hadden wij meer dan 450 persaanvragen, waarvan 40% vanuit het buitenland. Voor editie 2014 mikken wij op 250 internationale persaanvragen. De komende jaren zal dit verder moeten groeien. Daarnaast wordt gekeken hoe het communicatiebudget de komende jaren verder aangewend kan worden voor het bereiken van onze internationale doelgroepen. Meer business Om de creatieve economie te stimuleren zullen wij professioneel geïnteresseerde bezoekers naar DDW moeten zien te krijgen. Dit lukt al aardig: 30% van onze bezoekers vanuit hun professie naar Dutch Design Week zijn gekomen: 20% zijn vakbroeders en 10% zijn op zoek naar zaken. Gezien het grote aantal bezoekers zijn dit relevante aantallen, maar nog steeds kunnen exposanten meer zakelijke contacten gebruiken. Zakelijk geïnteresseerden, zowel rechtstreeks geïnteresseerd: wat kan ik hier inkopen, welke ketenpartners (nieuw of bestaand) kan ik hier ontmoeten, etc.; als indirect: wat kan creativiteit betekenen voor mijn bedrijf, mijn producten, mijn business model, zou ik eens moeten werken met een designer? De komende jaren zullen wij inzetten op het nog beter aantrekken van zakelijke bezoekers.

6 06 De Bouwstenen: Dutch Design Week: Focus dus op de toekomst Hierop zetten wij zelf op in middels 3 bouwstenen: Experiment / onderzoek / materiaalstudie / proces Crossovers Talenten Experiment/ onderzoek / materiaalstudie / proces: Vanuit haar ontstaansgeschiedenis heeft DDW een sterke vertegenwoordiging van deelnemers die de eigen ruimte opent om bezoekers een kijkje in de keuken te gunnen. Ze tonen de eerste schets, een materiaalstudie of een concept in plaats van alleen gepolijste eindproducten. Hierdoor kunnen bezoekers een klein stukje de toekomst in kijken. Ze zien zaken die misschien over 2 of 3 jaar op de markt komen. Of zaken die in de idee- fase blijven, maar wel interessant zijn als dialoogstarter. Dit experimentele karakter wil DDW verder ontwikkelen. Wij dagen deelnemers uit het verhaal achter een ontwerp te tonen en de studie er naar toe. Liever nog een geweldig experiment met een mislukte eindoplossing dan alleen het blinkende plaatje. Dutch Design Awards, categorie design research, richt zich op scenario s, onderzoek, speculatief design en materiaalonderzoek om te komen tot begrip en oplossingen van de toekomst. Crossovers: Over grenzen heen kijken, verschillende disciplines die samenwerken. Wat ons betreft komen toekomstoplossingen vaak voort uit het integreren van expertise vanuit verschillende invalshoeken. De toekomst zal vaak vormgegeven worden door de combinatie van technologische vooruitgang gecombineerd met creatieve toepassingsoplossingen die het relevant maken. Het hoog technologische gehalte van onze educatieve context, het hoog technologische gehalte van onze maakindustrie, gecombineerd met de creatieve opleidingen van wereldfaam en een enorm bloeiende creatieve community geeft ons de kans hierin te excelleren. Onze podia moeten dienen als katalysator en als showcase, als inspirator en als verbinder en als aanjager. Een enorme kans om multi- disciplinair te verbinden en te inspireren. Talentontwikkeling: Voor ons spelen talenten en de ontwikkeling daarvan een cruciale rol. Zij zijn de ontwerpers, gezichtbepalers van de toekomst. Los van het feit dat de ontwerpopleidingen onze ruggengraat vormen, maken wij zelf programma voor talenten, verplichten wij onze bedrijfspartners in te zetten op ontwerptalenten en bieden wij bottom- up talenten extra podium.

7 07 3. Rollen Dutch Design Week Naast onze focus is het belangrijk onze rol te definiëren. We onderscheiden 3 hoofdrollen voor Dutch Design Week. Onze rollen: podium netwerk interface podium Podium Dutch Design Week & Awards, een podium van internationaal niveau. Het is een breed podium met serieuze regionale, nationale en internationale impact. Gedurende negen dagen in het jaar is Dutch Design Week het epicentrum van de creatieve wereld. Van dichtbij en veraf komen zakelijke en algemene bezoekers zich laten inspireren en verwonderen. Er is enorme media- aandacht. Er is aandacht voor de hele breedte van de designdiscipline met mogelijkheden voor zowel jonge talenten, studenten, ongepolijste ontwerpers, gearriveerde bureaus en zelfstandigen, tot grote bedrijven om dit podium te pakken. Altijd op basis van de inhoud en het achterliggende verhaal. Het is een sterke balans tussen het rauwe on- geïnstitutionaliseerde en het gearriveerde ontwikkelde. Wij zien het als onze rol om zichtbaarheid te geven aan de impact van creativiteit & design op maatschappelijke thema s en het bedrijfsleven. In toenemende mate willen wij de rol van kompas op ontwikkelingen spelen. Nog steeds qua vorm, esthetiek, maar ook als het gaat om design thinking, social design, sociale innovatie, de crossovers tussen technologie en design en integrale designtoepassing in business challenges. Het podium is uniek. Het is bottom- up, onze sterke design community opent haar deuren en geeft bezoekers een kijkje in hun proces. Hierdoor kunnen we een blik op de toekomst claimen. Je ziet hier producten die misschien pas over twee of drie jaar op de markt komen, dit in tegenstelling tot vele andere designbeurzen. Daarnaast tref je op dit podium de integratie van ons DNA aan, technologie, onderwijs, maakindustrie en creativiteit. De verbinding tussen de linker en rechter hersenhelft. Daarnaast zijn wij geen verkoop- en handelsbeurs. Bij ons gaat het om de verhalen achter de producten, diensten, concepten. Hier kom je voor de visie, de inspiratie, het concept.

8 08 netwerk Netwerk Wij bevinden ons door onze deelnemers, onze partners en onze andere stakeholders, van nature in een netwerk van Overheid, Bedrijfsleven, Onderwijs- & kennisinstellingen en de creatieve community. Dit netwerk is voor velen van enorme waarde en willen wij in beginsel inzetten om de creatieve economie te stimuleren. Wij worden continu bevraagd. Wie kan ik waarvoor benaderen..? Wie doet wat..? Wie is waar het beste in..? Tot wie zou ik me kunnen wenden voor financiering van..? Welke route moet ik volgen als..? Kennen jullie designers die..? Zijn er nog studenten die..? Ik heb een idee, maar wie zou me verder kunnen helpen..? Welke bedrijven zouden misschien geïnteresseerd zijn in..? Wij verbinden partijen, leggen contacten en proberen onze stakeholders zo goed mogelijk op weg te helpen in de toch soms ingewikkelde routes binnen dit netwerk. Veel partijen hebben elkaar nodig, weten elkaar niet te vinden en spreken tot slot vaak elkaars taal niet. Dutch Design Week is een netwerkbijeenkomst in optima forma. Het is het ultieme design platform van ontmoeten, uitwisselen, leren, netwerken. Een broedplaats vol nieuwe relaties en het aanhalen en bestendigen van bestaande relaties. De mate waarin deelnemers en bezoekers elkaar weten te vinden is ongekend, getuige ook de vele reacties die wij daarop terug horen. interface Interface: De werelden van overheid, bedrijfsleven en creatieven weten elkaar nog niet altijd te vinden. Er is over en weer nog veel onbegrip over wat creativiteit kan bijdragen aan bijvoorbeeld de grand challenges zoals mobiliteit, energie, gezondheidzorg, etc. Ook voor veel bedrijven is het nog niet altijd duidelijk wat creativiteit kan toevoegen en hoe het kan worden toegelaten in de organisatie. Wij brengen deze werelden letterlijk bij elkaar. Design 4 the Fittest is hiervan een duidelijk voorbeeld tijdens Dutch Design Week Wij hebben als interface geholpen om deze werelden bij elkaar te brengen en ze een podium geboden om met elkaar in overleg te treden op een voor iedereen vernieuwende manier. Op deze manier promoten wij ook de creatieve industrie richting potentiele opdrachtgevers binnen de overheid en het bedrijfsleven.

9 09 4. Dutch Design Awards Dutch Design Awards zijn onlosmakelijk verbonden met Dutch Design Week. DDW reikt jaarlijks DE designprijzen van Nederland uit. DDA toont jaarlijks een overzicht van het beste van dat jaar. Bovendien anticipeert DDA op discussies die gaande zijn over de betekenis en waarde van design en designers. Niet alleen het individu of de artistieke expressie speelt een rol, vooral de impact van een ontwerp op de samenleving staat centraal. DDA ondersteunt het belang van design als aanjager van vernieuwing. Dutch Design Awards is hét instituut dat het beste van Nederlandse vormgeving toont. Onder het beste verstaat DDA de volgende vijf pijlers: Innovatie: design als aanjager van innovatie en vernieuwingsprocessen Impact: design dat op lange termijn maatschappelijke, ecologische, culturele of economische waarde creëert Esthetiek: design waarbij functie en vorm in balans zijn Maakproces: design dat goed in elkaar zit/geproduceerd is (ambachtelijk/technologisch) Samenwerking: design als onderdeel van (cross sectorale) samenwerkingsverbanden Missie Dutch Design Awards waardeert en etaleert jaarlijks het beste van Nederlands ontwerp, en plaatst dit in context. DDA weegt daarbij de mate van innovatie, impact, esthetiek, maakproces en samenwerkingen. Doel 1. Een platform en archief bieden: DDA als instituut waar men jaarlijks een overzicht van Nederlandse vormgeving vindt (ook van het verleden) 2. De verschillende facetten van Nederlandse vormgeving tonen, met de jaarlijkse finalisten en winnaars in de hoofdrol 3. Reflecteren op ontwikkelingen in het vakgebied 4. Bieden van context: design niet als high brow uitingsvorm, maar design dat oplossingen biedt voor bestaande problemen Doelgroep DDA richt zich primair op: Nationale designers, designstudio s, industrieën, bedrijfsleven Nationale kennis- en opleidingsinstellingen DDA richt zich secundair op: Internationale vormgeverswereld en ondernemingen (Inter)nationaal publiek met interesse in Nederlandse vormgeving

10 10 5. Begroting INKOMSTEN DDW DDA totaal subsidie gemeente Eindhoven fondsen sponsoring [bedrijfsleven] Strijp[o.a. verhuur kavels en faciliteiten Klokgebouw] programma professionele bezoeker passe partouts [inkomsten totale verkoop] programma partners deelnemers overige inkomsten [oa advertentie verkoop] TOTAAL INKOMSTEN UITGAVEN overall salariskosten overall kantoorkosten overall communicatie sponsorkosten [oa productiekosten, accountmanagement] inhoudelijk programma [interfaceprojecten, deelnemersmngt, wedstrijd DDA ] Strijp [productie Klokgebouw, Ketelhuisplein, expo DDA] programma professionele bezoeker [oa AA House, thema avonden, tours, DDA show, lezing DDA] voorzieningen algemeen publiek [Design Rides, Bikes, signing, vrijwilligers] passe partouts [productiekosten, afdracht partners] TOTAAL UITGAVEN

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens Dutch Design Week Informatie Ketelhuisplein Aanmelden 1 april - 30 juni ddw.nl 21-29 Okt. 2017 foto: Cleo Goossens Dutch Design Week Tijdens de 16e editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kun je

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo!

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo! enversed realities Een oproep aan alle makers, verbinders, pioniers en ontwerpers want Enversed Realities is terug! Na een zeer succesvolle DDW expo vorig jaar, nodigen we je in deze 2 e editie nóg een

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

It s Your World Design Event

It s Your World Design Event It s Your World Design Event Designstad Eindhoven lanceert in 2017 de eerste editie van een vierjaarlijks internationaal evenement dat de verbeeldingskracht van design viert en een podium biedt aan toekomstmakers

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

Inschrijving RBB- AWARD 2018

Inschrijving RBB- AWARD 2018 Inschrijving RBB- AWARD 2018 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Menno Zwart E- mail adres: menno.zwart@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 1135 8182 Akkoord lid

Nadere informatie

World Design Event. Oktober Tim Vermeulen September 2016

World Design Event. Oktober Tim Vermeulen September 2016 World Design Event Oktober 2017 Tim Vermeulen September 2016 2 3 Waar begon het ook alweer? - Bidbook Culturele Hoofdstad. - Vraag van Gemeente Eindhoven aan Dutch Design Foundation om hiertoe een voorstel

Nadere informatie

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2018 v1.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken.

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken. BUSINESSPLAN IDENTITEIT Om Matthijs Rolleman Producties meer richting te geven, is er een duidelijke identiteit ontwikkeld vanuit de theorie van Kay Morel s Identiteitsmarketing. Deze identiteit geeft

Nadere informatie

MARKETINGPLAN AANVRAAG BRABANT C

MARKETINGPLAN AANVRAAG BRABANT C MARKETINGPLAN AANVRAAG BRABANT C INHOUDSOPGAVE 1 Stakeholders en doelgroepen... 2 1.1 Publiek... 2 1.2 Bedrijfsleven... 3 1.3 Culturele instellingen en ondersteunende organisaties... 3 1.4 Maatschappelijke

Nadere informatie

BETA. Young Professionals. Concept & Vormgeving door Pien Geerlings

BETA. Young Professionals. Concept & Vormgeving door Pien Geerlings BETA Young Professionals Concept & Vormgeving door Pien Geerlings BETA Belangenvereniging tankstations, zet zich in voor zelfstandige pomphouders. De vereniging kent 450 aangesloten leden. Sinds 1990 zijn

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT DECHESNE EN BOERTJE Als fullservice eventmarketing bureau hebben wij het mooiste vak van de wereld: het raken en laten stralen

Nadere informatie

TIM-11 en DDW. Training Interactie Management TIM-11 Opdrachtgevers Verwacht resultaat

TIM-11 en DDW. Training Interactie Management TIM-11 Opdrachtgevers Verwacht resultaat TIM-11 en DDW Training Interactie Management TIM-11 Opdrachtgevers Verwacht resultaat 1 TIM-11 samenstelling Lucas Asselbergs, ID TU/e, projectleider Solange Beekman, strategisch planoloog gemeente Eindhoven

Nadere informatie

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE VISIEPLAN 2016-2018 OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE INHOUD VISIE COÖPERATIE 2016-2018 3/4 EEN TIJDPERK VAN SAMENWERKEN OPENHEID INTERACTIE UITWISSELING WERELDWIJD ACTIEF NIEUWE EN OUDE GENERATIES WERKEN

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering

waarom? externe drivers Technologie Digitalisering Globalisering waarom? externe drivers 1 Technologie Digitalisering Globalisering Wat zijn de dominante factoren die leren en werken veranderen in de 21ste eeuw? externe drivers Voortgaande digitalisering veroorzaakt

Nadere informatie

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen,

Nadere informatie

Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk

Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk Manifest Communities of Practices HR bedrijvennetwerk Netwerkjaar 201-2018 Reinventing HR Het is de intentie van het HR Bedrijvennetwerk om via uitwisseling het HR vakmanschap te professionaliseren en

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

FinanceTransformation.nl

FinanceTransformation.nl 2016 // Meet the next transformation waves ONTMOET DE FINANCE TOP VAN NEDERLAND 10 NOVEMBER 2016 DEFABRIQUE IN MAARSSEN FinanceTransformation.nl 'Breed en afwisselend programma met voldoende keuzemogelijkheden.

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

World Food Center Experience

World Food Center Experience World Food Center Experience We Feed Each Other Een uniek voedselavontuur De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De wereldbevolking

Nadere informatie

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Ambitie en Aanleiding Activiteiten Te realiseren waarden Onze werkwijze Ambitie Spoorzone met allure * Kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie belofte belofte C.o.i.2014 3.4 kaart #2/7 zonder verbeelders

Nadere informatie

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede We Feed Each Other Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De

Nadere informatie

World Food Center uit de startblokken!

World Food Center uit de startblokken! World Food Center uit de startblokken! De plannen voor de realisatie van het World Food Center (WFC) zijn in een ver gevorderd stadium. Het WFC wordt een iconisch experience center waar de Nederlandse

Nadere informatie

Handleiding Cultuur Canvas

Handleiding Cultuur Canvas Handleiding Cultuur Canvas Je hebt een idee voor Tilburg, voor cultuur in het publieke domein en je weet waarschijnlijk ook wat je het wilt realiseren. Weet je ook of je plan kansrijk is? En wat je kunt

Nadere informatie

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T Editie Noord Limburg 3 7 juni 2019 POM Limburg Missie, Visie & Activiteiten Missie De organisatie inspireert, ontwikkelt en versterkt de basisvoorwaarden voor duurzame sociaaleconomische groei in de provincie

Nadere informatie

Financieel Plan Kosten

Financieel Plan Kosten Financieel Plan Kosten en dekking Internationalisering Dutch Design Week In dit financieel plan lichten we de financiële aspecten van het Ontwikkelprogramma Internationalisering toe. In de eerste plaats

Nadere informatie

RISICOANALYSE. Aanvraag Brabant C

RISICOANALYSE. Aanvraag Brabant C Aanvraag Brabant C ORGANISATIE ORGANISATIE PERSONELE BEZETTING Salaris Dutch Invertuals is sinds kort aan het bouwen aan haar personele bezetting. Sinds 2015 is er één persoon in dienst. Haar loon is tot

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

TEKTONIEK. me diakit

TEKTONIEK. me diakit TEKTONIEK me diakit Tektoniek Tektoniek is het kennisnetwerk voor architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en

Nadere informatie

Energie van ons allemaal

Energie van ons allemaal VNO-NCW Themabijeenkomst Energietransitie Michael Fraats Trianel Energie B.V. 28 November 2011 1 Energie van ons allemaal 30-11-2011 2 Energie van ons allemaal is de essentie van Trianel Energie: Gericht

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers Beleidsdocument JCI Nederland 2018 Changemakers CHANGEMAKERS De leden van JCI Nederland zijn changemakers in hart en nieren. Wij hebben dit laten zien met het Wereldcongres in Amsterdam, via 1000kansen

Nadere informatie

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd!

Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Omarm diversiteit en Help vluchtelingen wereldwijd! Actualiteit en urgentie Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is, neemt nog steeds niet af. De situaties waaronder vluchtelingen en ontheemden

Nadere informatie

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS LEARNING FROM LOWLANDS Dank voor je interesse in Learning from Lowlands. In dit document vind je meer informatie over de Expeditie; waarom we het organiseren,

Nadere informatie

Manifest Circulair Onderwijs

Manifest Circulair Onderwijs Manifest Circulair Onderwijs de rol van onderwijs in verantwoord innoveren 2 Waarom urgentie De jeugd heeft de toekomst. Wij maken de toekomst. Wij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtengoed

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Energizing the city: Almere energy axis

Energizing the city: Almere energy axis Inhoud Energizing the city: Almere energy axis... 3 Van Noord/West naar Zuid/Ooost... 4 Energie die stroomt door de as... 5 Focus on knowledge & education... 6 Focus on innovation & experiments... 7 Focus

Nadere informatie

Cao Metalektro: die deal doen we samen

Cao Metalektro: die deal doen we samen Cao Metalektro: die deal doen we samen De drive om iets slimmer, sneller of beter te doen met de inzet van techniek, heeft de maakindustrie in ons land groot gemaakt. En daar zijn we trots op. Met technologische

Nadere informatie

DUURZAME WEEK GREEN UP YOUR LIFE PARTNER MENU. De Neude Utrecht

DUURZAME WEEK GREEN UP YOUR LIFE PARTNER MENU. De Neude Utrecht DUURZAME WEEK GREEN UP YOUR LIFE PARTNER MENU 2019 De Neude Utrecht DUURZAME WEEK DUURZAME WEEK - GREEN UP YOUR LIFE Van 15 t/m 22 juni 2019 vindt alweer de vierde editie van DUURZAME WEEK plaats. Op verschillende

Nadere informatie

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE

Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen BRAINPORT SMART VILLAGE Ruimte voor de maatschappij van morgen De maatschappij van morgen is fundamenteel anders dan die van gisteren. De wereld wordt kleiner door

Nadere informatie

Beleidsplan & aanpak Stichting Dutchtainables V4/1/2018

Beleidsplan & aanpak Stichting Dutchtainables V4/1/2018 Beleidsplan & aanpak Stichting Dutchtainables V4/1/2018 Wij zijn Dutchtainables https://vimeo.com/247181280 Ons doel Focus: 5 domeinen Focus: 5 domeinen Health for all, including happy and healthy ageing

Nadere informatie

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens Dutch Design Week Informatie Ketelhuisplein Aanmelden 1 april - 30 juni ddw.nl 20-28 Okt. 2018 Dutch Design Week Tijdens de 17e editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kun je met eigen ogen zien

Nadere informatie

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek We durven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We divers We maken kwaliteit samen We bekennen kleur We du ven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We zijn div We maken kwaliteit samen We

Nadere informatie

Don t wait for a miracle Make one!

Don t wait for a miracle Make one! Don t wait for a miracle Make one! Durf dromen. We dromen immers allemaal van een betere, duurzame en welvarende wereld waarin dynamisme en ondernemerschap worden aangemoedigd bij onze jongeren en waarin

Nadere informatie

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013 ontmoeten inspireren co-creëren Dagelijks contact met voorschrijvers en opdrachtgevers Materia brengt u in contact

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Om in aanmerking te komen voor een subsidie tussen 25.000 en 65.000 euro moet een project aan de volgende criteria voldoen: 1. het project

Nadere informatie

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler CommTalks 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen Concept & samenstelling Betteke van Ruler Spreek de taal van de bestuurskamer Piet Hein Coebergh 148 De communicatieprofessionals van vandaag

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

onze strategische koers

onze strategische koers onze strategische koers o n ze s t ra t e g i s c h e ko e rs Leidraad voor denken en doen Dit is onze strategische koers, ons kompas dat richting geeft aan de keuzes die we maken en de activiteiten die

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

CREATIVE TWINNING VOORLICHTINGSBIJEENKOMST 22 JANUARI Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend

CREATIVE TWINNING VOORLICHTINGSBIJEENKOMST 22 JANUARI Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend CREATIVE TWINNING VOORLICHTINGSBIJEENKOMST 22 JANUARI 2018 Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend Programma Welkom Bianca Leemkuil Manager Internationale Ontwikkeling RVO Internationaal

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen. Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven

Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen. Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven Programma 19.30 uur 19.45 uur 20.30 uur 21.30 uur 21.45 uur Opening Presentatie Vitaal Verenigen Werksessie Pitchen Afsluiting

Nadere informatie

SMART SOCIETY IN NEDERLAND

SMART SOCIETY IN NEDERLAND SMART SOCIETY IN NEDERLAND Roxane Daniels Vereniging Nederlandse Gemeenten 23 april 2019 VVSG Brussel Paraplu-begrip Integrale aanpak van maatschappelijke opgaven Cross-sectoraal Publiek-privaat Bottom-up

Nadere informatie

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Inleiding Studenten van de opleiding CMD Amsterdam maken in het afstudeerjaar hun individuele afstudeerproject.

Nadere informatie

FINANCIËLE PARAGRAAF SOCIAL LABEL ( SL ) I. PROJECTAANVRAAG BRABANT C FONDS

FINANCIËLE PARAGRAAF SOCIAL LABEL ( SL ) I. PROJECTAANVRAAG BRABANT C FONDS FINANCIËLE PARAGRAAF SOCIAL LABEL ( SL ) I. PROJECTAANVRAAG BRABANT C FONDS De projectaanvraag is gelijk aan 263k voor de komende 3 jaar (2016 2018). De subsidie van Brabant C Fonds is bedoeld om de realisatie

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Purpose, action, impact!

Purpose, action, impact! Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum 1931, s-hertogenbosch Het Nationaal Sustainability Congres Dé jaarlijkse mijlpaal voor duurzame

Nadere informatie

HU GERICHT IN BEWEGING

HU GERICHT IN BEWEGING HU GERICHT IN BEWEGING Organisatieontwikkeling HU het verhaal - versie maart 2016 - Agenda Waar komen we vandaan? Waarom gaan we veranderen? Wie willen we zijn? Hoe gaan we dit bereiken? Wat verandert

Nadere informatie

CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE

CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen

Nadere informatie

Programmalijnen. Stichting izovator:

Programmalijnen. Stichting izovator: Programmalijnen Stichting izovator 2014 Stichting izovator, 27 november Stichting izovator: Oude Amersfoortseweg 121 1212 AA Hilversum E-mailadres: info@izovator.nl Website: www.izovator.nl 1 1. Context

Nadere informatie

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt.

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. WELKOM VERBINDT Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. Ondernemers ondernemen voor Ondernemers. Zij weten als geen ander, hoe een brug

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda

Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda Toeleg Meedoen & Samenwerken in Breda 2012-2013 Inleiding M&S Breda bestaat uit acht organisaties die er voor willen zorgen dat de kwetsbare burger in Breda mee kan doen. De deelnemers in M&S Breda delen

Nadere informatie

Dutch Design Week. Informatie Klokgebouw. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Jeroen van der Wielen

Dutch Design Week. Informatie Klokgebouw. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Jeroen van der Wielen Dutch Design Week Informatie Klokgebouw Aanmelden 1 april - 30 juni ddw.nl 20-28 Okt. 2018 foto: Jeroen van der Wielen Dutch Design Week Tijdens de 17de editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven

Nadere informatie

Later is altijd. Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven.

Later is altijd. Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven. Later is altijd Vanaf dag één in je leven ben je er mee bezig, met groei en ontwikkeling, met toekomst. Stap voor stap leer je het leven leven. Wij weten daarbij niet alles. Wel dat je er alles uit kunt

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020 OP EFRO OOST-NEDERLAND 2014-2020PRESENTATIE KENNISPARK, 23 APRIL 2014 JOLANDA VROLIJK, PROGRAMMAMANAGER EFRO OP EFRO Oost-Nederland 2014-2020 Inhoud presentatie 1. Inleiding Europese Fondsen: cohesie beleid

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS 2018-2021 Dit is onze strategische koers, dé leidraad bij ons denken en ons doen. Het is ons kompas, dat richting geeft aan de keuzes die we maken

Nadere informatie

DIT IS DE BEGRO TING + VERANTWOORDING 15.

DIT IS DE BEGRO TING + VERANTWOORDING 15. DIT IS DE BEGRO TING + VERANTWOORDING 15. KOSTEN KOSTEN 1 ACTIVITEITENKOSTEN OPENING DIT DINER + CONFERENTIE DIT IS TEDX (PITCH + SALON) DIT IS FEEST DIT IS FILM DIT IS EXPO DIT IS DESIGN DIT IS MUZIEK

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Stichtingsdocument 2015-2016

Stichtingsdocument 2015-2016 T Stichtingsdocument 2015-2016 Swammerdamstraat 38bg 1091 RV Amsterdam T: 020 6 75 08 80 F: 020 6 70 84 56 info@skcnet.nl www.skcnet.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.Wat doet de organisatie... 3

Nadere informatie

Brilliant Future Kids

Brilliant Future Kids Brilliant Future Kids is een creatieve werk-en-leer plek voor thuiszitters in de leeftijd van 12 tot 21 jaar in samenwerking met het creatieve bedrijfsleven in Amsterdam. Brilliant Future Kids Brilliant

Nadere informatie

IF 2.0 Innovatie Filantropie Platform voor Maatschappelijke initiatieven

IF 2.0 Innovatie Filantropie Platform voor Maatschappelijke initiatieven IF 2.0 Innovatie Filantropie Platform voor Maatschappelijke initiatieven 1 November 2014 Werkplan, versie 2 Inhoud Waarom dit plan?... 2 Vanwaar IF?... 4 Wat gaat IF 2.0 doen?... 5 Wie doen er mee en wat

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) lanceert een open call. De geselecteerde projecten worden

Nadere informatie

MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN

MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN Inleiding FMN is dé beroepsvereniging in het facilitaire domein. Dit document geeft weer in welk speelveld de vereniging zich bevindt en wat haar missie, visie en strategie

Nadere informatie

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien.

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien. Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien www.talentcoach.nl V a n t a l e n t n a a r s u c c e s Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust bent

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie