Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst"

Transcriptie

1 Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst Vraag c.q. opmerking 1 Stand van zaken flora- en fauna onderzoek bermzijde nieuw fietspad (staan bijzondere planten). Er gaan 44 monumentale bomen weg tussen Plasmolen en Mook, dat zijn er teveel! Antwoord Flora en fauna onderzoek: De Provincie heeft een tijdje geleden een quickscan flora en fauna uit laten voeren. Daaruit is gebleken dat er inderdaad bijzondere planten waargenomen zijn, waaronder het Rapunzel klokje. Vanuit deze quickscan zijn aanbevelingen naar voren gekomen, die de Provincie de komende tijd verder zal uitwerken. Monumentale bomen: In het concept schetsontwerp zijn 2 verkeersveiligheidsmaatregelen opgenomen, waarvoor bomen gerooid dienen te worden. De eerste maatregel zijn de inritten. De tweede maatregel landbouwpasseerstroken. In het concept schetsontwerp zijn we uitgegaan van de vastgestelde maatvoeringen, die wij in de praktijk nog dienen te verifiëren. Dit zal de komende tijd plaatsvinden door middel van een bomen effect analyse. Als hieruit blijkt dat b.v. een boom goed gezond is en we een inrit een metertje kunnen verplaatsen, zullen we dit opnemen in het ontwerp. Anderzijds kan het dus ook gebeuren dat we een zieke boom met een beperkte levensverwachting al zullen ruimen. Na de bomen effect analyse hebben we dus pas goed zicht welke bomen gerooid dienen te worden. 2 Verlichting fietspad of reflecterende strepen Plasmolen - Mook. Veel fietsende jeugd: voorbeeld Nijmeegsebaan --> Groesbeek Het toepassen van innovatieve en extra voorzieningen zoals verlichting en reflecterende strepen behoort tot de mogelijkheden. Bij de uitwerking van het schetsontwerp naar de uiteindelijke bestektekeningen worden de materiaalkeuze en toe te passen maatregelen in samenwerking met de gemeente bepaald.

2 3 50km/u beginnen voor kruispunt Vagevuur/Pastoorsdijk/Helweg. De 50 km-zone is ingezet voor de aansluitingen Schildersweg/ Zevenbergseweg. Deze locatie is gekozen om de 50 km/u af te dwingen voor deze aansluitende wegen. Het moment dat deze snelheidsbeperking eerder wordt ingezet zal het verkeer na de snelheid remmende maatregel wederom accelereren. Met als gevolg dat ter hoogte van de kruising Vagevuur/Pastoorsdijk/Helweg de snelheid hoger zal zijn dan 50 km/u. Alleen het toepassen van fysieke maatregelen zorgt voor daadwerkelijke snelheidsverlaging. 4 Weer geen verlichting voor schoolgaande jeugd op fietspad richting Mook. Kinderen hebben geen zicht km beginnen voor kruispunt Vagevuur/Pastoorsdijk/Helweg i.p.v. halverwege de camping. De gasten zullen zeker last hebben van optrekkende en afremmende auto's en dit zal ten koste gaan van onze gasten en inkomsten. Misschien een optie om Schildersweg vanaf camping tot aan Helweg eenrichtingsverkeer te maken. 6 De rechtsaf-strook naar de Pastoorsdijk verdwijnt op een punt waar veel verkeersbewegingen zijn naar de Mokerplas. Afslaand verkeer kan nauwelijks van de rijbaan af vanwege het fietspad. Voorstel: Buig het fietspad uit. Voordeel: afslaand verkeer krijgt meer ruimte om van de rijbaan af te komen. Snelheid op fietspad wordt geremd. Het toepassen van verlichting langs fietspaden is geen standaard maatregel die langs provinciale fietspaden wordt toegepast.. Mogelijk door toepassing van innovatieve maatregelen kan het fietspad beter zichtbaar worden. De 50 km-zone is ingezet voor de aansluitingen Schildersweg/ Zevenbergseweg. Deze locatie is gekozen om de 50 km/u af te dwingen voor deze aansluitende wegen. Het moment dat deze snelheidsbeperking eerder wordt ingezet zal het verkeer na de snelheid remmende maatregel wederom accelereren. Met als gevolg dat ter hoogte van de kruising de snelheid hoger zal zijn dan 50 km/u. Alleen het toepassen van fysieke maatregelen zorgt voor daadwerkelijke snelheidsverlaging. Voor het terugdringen van geluidsoverlast ten behoeve van de campinglocatie wordt in de nieuwe situatie een geluidreducerende asfaltverharding aangebracht. Voor meer informatie hieromtrent verwijs ik u graag naar de volgende website: Uit verkeersveiligheidsoogpunt worden landelijk op alle provinciale wegen rechtsaf vakken verwijderd. Enkel ter hoogte van verkeerslichten blijft deze voorziening - indien aanwezig - gehandhaafd. Bij de nadere uitwerking van de ontwerptekeningen wordt de fietsroute geoptimaliseerd. Hierbij zal worden gekeken in hoeverre het fietspad kan worden uitgebogen.

3 7 Fietspad aan 1 zijde, d.w.z. vaak oversteken, motief is niet reëel: het zou onprettig zijn om langs de stuwwal te rijden! 8 Verplaatsing van bushalte zal ertoe leiden dat Plasmolen, dat al maar 1 bushalte heeft, er kariger vanaf komen. De bewoners van het zuidelijke deel zullen dan nog verder moeten lopen naar de bushalte. Afstand tussen de eerstvolgende bushalte is dus te groot! Voorstel: extra bushalte in de buurt van Schildersweg en Zevenbergse weg. 9 Voldoen scheiding fiets/brommerverkeer. Als er maar 1 fietspad is voor beide richtingen ontstaat er potentieel een gevaarlijke situatie. Temeer dat niet alle gebruikers eenzelfde snelheid hebben en vaak ook voetgangers zich op deze strook zullen verplaatsen. U geeft aan dat het onprettig zou zijn om langs de stuwwal te rijden. Deze stelling is niet bekend bij de Provincie. Het verplaatsen van het fietspad naar een zijde van de rijksweg is gebeurd vanuit veiligheidsoverweging. De huidige ruimte tussen het fietspad en de weg bedraagt gemiddeld minder dan 1,5 meter. Volgens de richtlijnen voor het veilig inrichten van een weg dient, bij een weg met een maximum snelheid van 80 km/u, deze ruimte ten minste 4,5 meter te bedragen. Het verplaatsen van het fietspad is hier de enige optie. De bushalte in Plasmolen wordt verplaatst naar de overzijde van de Witteweg. De loopafstand vanuit Plasmolen zuid wordt hiermee met maximaal 100 meter vergroot. Deze locatie wordt uitgebreid met nieuwe voorzieningen en een voetpad. De huidige haltes blijven relatief op dezelfde locatie. Er worden geen nieuwe halteplaatsen geïntroduceerd De huidige fietspaden worden verbreed aangebracht. De nieuwe fietspadbreedte voldoet aan de beleidsrichtlijnen voor gezamenlijk gebruik van fiets en bromfietser. 10 Waarom 50km/h? Daar waar veel oversteekbewegingen zijn (over de provinciale weg) wordt gekeken naar aanpassing van de rijsnelheid. Eventueel worden in de hoofdrijbaan maatregelen aangebracht die het veilig oversteken kunnen faciliteren. Vanaf de aansluiting Schildersweg tot voorbij Plasmolen zijn toeristisch veel oversteekbewegingen. Daarbij is parkeren in de nabijheid van de weg ook zeer gewenst. Het bochtige wegprofiel van de N271 ter plaatse zorgt ervoor dat de oversteekbeweging pas op een zeer laat moment wordt gesignaleerd. Om de oversteekbeweging zo veilig mogelijk te maken is de 50 km zone gepland tussen de Schildersweg tot voorbij Plasmolen.

4 11 Waarom verhoogde inritconstructies? Inritconstructies niet overal lang genoeg, bij opstellen staat auto nog op fietspad. Bij de nadere uitwerking van de ontwerptekening wordt invulling gegeven aan de wijze waarop zowel de Zevenbergseweg als de Schildersweg zal worden ontsloten. 12 Waarom slingert het fietspad zo om/over de inritconstructies? De ruimte die met de slinger wordt gecreëerd is bestemd voor het gemotoriseerd verkeer. 13 Tijdens reconstructiewerkzaamheden mag de weg absoluut niet afgesloten worden, doorgang voor vrachtverkeer moet gewaarborgd blijven. 14 Wat is verschil tussen huidige en toekomstige aantal parkeerplaatsen, waar vindt compensatie voor vervallen parkeervakken plaats? 15 Kan het ontwerp nog geoptimaliseerd worden zodat er minder bomen gekapt hoeven te worden? Bijvoorbeeld door het verschuiven van een tractor passeerhaven, komremmer of bushalte. 16 Er staan s avonds en s nachts vaak vrachtauto s met chauffeurs die in hun cabine, vakantiehuisje of op de camping slapen. Waar komt de parkeerplaats voor deze vrachtauto s? 17 De bushalte wordt verplaatst. De geplande opstelruimte voor de fietsen is te klein. Op dit moment is er een overdekte stalling voor ten minste 20 fietsen. De overdekte stallingruimte voor de fietsen mag niet minder worden. 18 Het idee van een pleisterplaats ter hoogte van de Witteweg is prima. Wat is de betekenis van de op tekening in grijs aangegeven cirkel en hoe is de verdere invulling met banken en afvalbakken? Wensen vanuit de omgeving zullen zoveel mogelijk in de verdere uitvoeringsplannen worden meegenomen. Op dit moment is het parkeren gedeeltelijk ongestructureerd. Door het aanbrengen van parkeerstructuur wordt de parkeercapaciteit verhoogd. Het definitieve aantal parkeerplaatsen wordt bekend in de uitvoeringsplannen. Ja, bij de nadere uitwerking van de ontwerptekening wordt gekeken in hoeverre met het licht verschuiven van maatregelen extra bomen bespaard kunnen worden.. Vanuit de wens van de omgeving en de gemeente is deze parkeermogelijkheid ter plaatse van Plasmolen verdwenen. In de regiovisie van de gemeenten in Noord- Limburg moet hier ruimte voor worden gecreëerd. Op het huidige concept ontwerp is de fietsenstalling schematisch ingetekend. Voor het definitief ontwerp zal een passende hoeveelheid fietsparkeerplaatsen gerealiseerd worden. Deze cirkel is het kenmerk van de pleisterplaats. Het zijn natuurstenen blokken. De invulling van de pleisterplaats volgt in de nadere uitwerking van het schetsontwerp.

5 19 Het huidige fietspad tussen het water en de Rijksweg ten zuiden van de Sint Maartensweg is zo smal dat de zoutstrooier in de berm veel modder veroorzaakt. Het zou een goed idee zijn om samen met de eigenaar van deze vijver, ontwikkelaar Ton Hendriks, een betere invulling aan deze strook te geven. Voor mij is het geen probleem als hiertoe de vijver over de gehele lengte met een strook ter breedte van 10 m gedempt wordt. Het ter plaatse realiseren van een vissteiger zou met name voor rolstoelers ook iets kunnen bieden. Zij kunnen immers niet de berg op. Het gedeeltelijk dempen van de vijver heeft tot gevolg dat de ondergrondse waterhuishouding wordt verstoord. De uitwerking van het schetsontwerp op deze locatie is gebaseerd op het zo min mogelijk verstoren van de omliggende natuurlijke waarden. Het aanbrengen van bijvoorbeeld een vissteiger kan mogelijk landen in de uitwerking van Regiovisie van de gemeenten van Noord- Limburg.

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens;

al. voertuigen: fietsen, bromfietsen, GEHANDICAPTENVOERTUIGen, motorvoertuigen, trams en wagens; Artikel 1 In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: r. GEHANDICAPTENVOERTUIG: voertuig dat is ingericht voor het vervoer van een gehandicapte, niet breder is dan 1,10 meter

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Extra parkeerplaatsen in groene halfverharding nabij de bushalte. Mogelijkheid bekijken of de fietstunnel niet anders gepositioneerd kan worden zodat

Extra parkeerplaatsen in groene halfverharding nabij de bushalte. Mogelijkheid bekijken of de fietstunnel niet anders gepositioneerd kan worden zodat Waarom ontwerpt u dit deel van de N223 niet op een maximale snelheid van 60 km/u? Dat verhoogt de verkeersveiligheid, zonder dat er kosten mee gemoeid zijn en vermindert uitstoot en geluid. Bovendien is

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK Bijlagenrapport INHOUDSOPGAVE Bijlage 1: Telgegevens fiets 3 Bijlage 2: Telgegevens landbouwvoertuigen 8 Bijlage 3: Afwijkingen van

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34135 28 juni 2016 Verkeersbesluit verkeersmaatregelenwestergracht Haarlem Nr. 2016/235814 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom

Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Verslag bijeenkomst participatiegroep Fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Bijeenkomst participatiegroep fietsroute plus Groningen Haren, deel Helperzoom.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Schetsontwerp Gemeente Schagen Presentatie conform Informatie avond woensdag 29 maart 2017 Dirkshorn versie 13april 2017 Inleiding 1. Plangebied 2. Schetsontwerp

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Definitief verslag tweede bijeenkomst fietsroute Heideweg

Definitief verslag tweede bijeenkomst fietsroute Heideweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg

Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Verslag bijeenkomst 15 juli vergroenen Ver Huellweg Algemeen Bewoners constateren dat het niet zozeer gaat om het aantal vierkante meters groen dat kan worden gerealiseerd. Die liggen namelijk dicht bij

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Middelburg, 12 juni Beste,

Middelburg, 12 juni Beste, uw brief : behandeld door : Korine Hengst uw kenmerk : doorkiesnummer : 0882461394 ons kenmerk : 2018020347 e-mail : korine.hengst@scheldestromen.nl (bij reactie graag dit nummer vermelden) verzenddatum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL 51 5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG 52 5.1 Hoofdregel 53 Wanneer een openbare weg een rijbaan omvat, moet je die volgen. Dat betekent dat je niet op de gelijkgrondse bermen of op andere delen van de openbare

Nadere informatie

Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer betreffende gewestwegen (Koninklijke Baan)

Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer betreffende gewestwegen (Koninklijke Baan) Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer betreffende gewestwegen (Koninklijke Baan) Artikel 1 De gemeenteraad heft op zijn beslissing d.d. 26/03/2012 houdende opheffen en opnieuw vaststellen

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Vernieuwd Rapport over de vernieuwde aanleg April 2009 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Notitie. Parallelweg. Venetapark

Notitie. Parallelweg. Venetapark Notitie Referentienummer Datum Kenmerk SWNL-0183225 26 april 2016 336881 Betreft Parallelweg Oosterengweg, HOV 't Gooi, deelproject 5,6 en 7 1 Inleiding Door de bouw van een tunnel onder het spoor in de

Nadere informatie

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen Verbeteren veiligheid en doorstroming N631 Traject Oosterhout - Rijen Doelstellingen provincie Noord-Brabant Het 10 jaar groot onderhoudsvrij maken van de weg; Het verbeteren van de veiligheid voor alle

Nadere informatie

Inrichting 30 km-zone Hertoglaan Inspraakbijeenkomst. 24 april 2014

Inrichting 30 km-zone Hertoglaan Inspraakbijeenkomst. 24 april 2014 Inrichting 30 km-zone Hertoglaan Inspraakbijeenkomst 24 april 2014 1 Opening 2 Agenda Doel van de bijeenkomst van de gemeente / speelruimte Toelichting schetsontwerpen na deze bijeenkomst Werkgroep en

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

N271 MOOK & MIDDELAAR / GENNEP / BERGEN ontwerp pleisterplaatsen

N271 MOOK & MIDDELAAR / GENNEP / BERGEN ontwerp pleisterplaatsen N271 MOOK & MIDDELAAR / GENNEP / BERGEN ontwerp pleisterplaatsen landschappen N271 NL D stuwwal beekdal maasdal ontginningen maasduinen N271 N271 NL D plasmolen milsbeek busstation gennep heijense molen

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Second opinion beoordeling uitweg Heeswijk 120 Montfoort

Second opinion beoordeling uitweg Heeswijk 120 Montfoort Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Veilig fietsen en stappen

Veilig fietsen en stappen Veilig fietsen en stappen Wat komt aan bod? Achtergrond Kernpunt voor veilig verkeersgedrag Basisregels voor voetgangers Stappen in groep Basisregels voor fietsers Fietsen in groep 2 Hoe verplaatsen we

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Ontwerprichtlijn Versie 1, 11/0/019 Gevleugelde voetgangersoversteken Zebrapaden zorgen ervoor dat voetgangers veilig

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Uitwerking motie inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken

Uitwerking motie inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken Uitwerking motie 310-25 inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken Afdeling Openbare Werken datum: 7 december 2015 kenmerk: IT15.07668 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 interpretatie opdracht...

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 30 januari 2019 Remco Meinen 2 Agenda Resultaten enquête Doorlopen proces met klankbordgroep Resultaten en maatregelen

Nadere informatie

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen?

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen? Praktijk(verkeer)les: Kijken bij verkeersborden De kinderen gaan een wandeling maken langs verkeersborden in de buurt. Bij die borden gaan ze kijken of de mensen die erlangs komen, doen wat het bord zegt.

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 295747.ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Betreft Variantenstudie Beerseweg Inleiding De gemeente Oirschot heeft aan Grontmij gevraagd om een studie uit te voeren

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o.

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 1 21 september 2015 Programma van vanavond Toelichting invulling avond: Onze rol / jullie rol Terugblik vorige bijeenkomst Plangebied Wensen en knelpunten

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers

Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers Revitalisering bedrijventerrein Larserpoort - Opmerkingen in participatietraject door bedrijven, gebruikers en bezoekers Wat Wordt dit Actie/reden niet uitgevoerd? 1 Stopbord bij Larserpoortweg richting

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Verslag. Rotonde Oudenbosch Kruisstraat

Verslag. Rotonde Oudenbosch Kruisstraat Plaats Etten-Leur Datum 23 november 2017 23 november 2017 hield de Provincie Noord-Brabant een inloopavond. Op deze avond konden belanghebbenden hun wensen en zorgen kenbaar maken over de N640. Alle wensen

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Reactie Probleem Voorgestelde oplossing(en) Wel/niet kansrijk Nader te onderzoeken 1 Hoge rijsnelheden

Nadere informatie