ELS VEGTER SCHILDERIJEN & OBJET TROUVÉ. Verzorgd door:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ELS VEGTER SCHILDERIJEN & OBJET TROUVÉ. Verzorgd door:"

Transcriptie

1 SCHILDERIJEN & OBJET TROUVÉ Verzorgd door:

2 SCHILDERIJEN & OBJET TROUVÉ* Els Vegter (1960) groeit op in Rotterdam en verhuist in 1979 naar Utrecht om sociale wetenschappen te gaan studeren. Na haar studie werkt zij als voorlichter en journalist voor diverse tijdschriften. In de tachtiger jaren ontstaan de eerste creaties van afvalmaterialen en verf uit de spuitbus. Begin jaren negentig ontdekt zij de olieverf en maakt haar eerste schilderijen. Begin 2000 gooit ze het roer om en ontwikkelt zich tot autonoom kunstenaar. Ze betrekt een atelier in Utrecht en gaat aan het werk. Vondsten van de straat inspireren evenals het thema 'huid'. In 2008 graaft zij verder onder de huid in de huidlagen en ontstaan de eerste Huidlandschappen Els Vegter laat zich inspireren door satellietbeelden en luchtfoto s van rivierdelta, kusten, kraters en kloven. Daar waar aardkorst en onderhuidse weefsels samensmelten, begint de uitdaging van schilderen en componeren. Haar werk gaat over materie, huidstructuren en aardlagen. Na een serie Huidlandschappen (2008) werkt zij nu aan een serie Aardelandschappen waarbij zij het landschap benadert van boven, van opzij en dichtbij. Zelf zegt zij hier het volgende over: Mijn werk gaat over gelaagdheden en de verwantschap tussen microen macrokosmos. Cellen en vaten onder de huid doen mij denken aan eilanden en riviermondingen in de oceaan. Om deze twee werelden te laten samenvallen in één beeld, is elke keer weer een uitdaging. Huid is daarin leidraad en inspiratiebron. De serie Huidlandschappen geeft een beeld van de huidlagen en het onderhuidse landschap. Vanuit deze serie ontstaan Aarde landschappen met als inspiratiebron satellietbeelden en luchtfoto's van de aarde. Ik speel in mijn werk met kijkrichtingen: dichtbij en veraf. In mijn schilderijen combineer ik graag vondsten met olieverf. In de serie Landschappen zijn het natuurvondsten die de buitenwereld als het ware naar binnen halen. Verder gebruik ik roestige vondsten uit de industrie, van de straat of de sloop die uit hun context gerukt een nieuw beeld laten zien. Zie ook: * De term objet trouve laat zich het best vertalen als gevonden objecten of gevonden kunst. of ready made en is kunst gemaakt van materialen die (soms aangepast of bewerkt) normaliter niet als kunst worden aangemerkt. mestal om dat ze ook een niet kunst functie hebben of omdat het een afgedankt gebruiksvoorwerp is.

3 GALERIE ROB RADEMAKER Galerie Rob Rademaker is gevestigd aan de Minrebroederstraat 9, te Utrecht, in het historische hart van de stad, vlakbij het stadhuis. De galerie bevindt zich op loopafstand van Utrecht CS en de stadsbushalte Janskerkhof. De galerie is geopend op vrijdag & zaterdag van 13:00 17:00 uur. De Nationale Kunst Koop is een initiatief van Nederlandse galeries en stelt de consument in de gelegenheid bij aangesloten kunstgaleries aankopen te doen met een gespreide betalingsregeling. Voor u als consument, is de regeling vrij van kosten en rente. Het enige dat u betaalt zijn de maandelijkse termijnbetalingen als aflossing op het kunstwerk. Natuurlijk zijn er wel voorwaarden. Voor u als kunstkoper geldt het volgende: U bent ouder dan 18 en jonger dan 73 jaar Toetsing en registratie van de lening bij Bureau Krediet Registratie maken deel uit van de procedure Uw lening wordt verzorgd door Ribank N.V., zij bepaalt of de lening wordt toegekend Minimum aflossing bedraagt 50 per maand Het minimum bedrag voor de lening bedraagt 1000 N.B. De galerie verlangt meestal een aanbetaling

4 On line serie Vondsten Olieverf en computeronderdelen op linnen x 1.20 cm verkoopprijs 1400, Oude computeronderdelen, gevonden op het terrein van Ruigoord, een kunstenaarsvrijplaats bij Amsterdam. Het afval is daar mooi gescheiden in verschillende stromen. In een hoek van het terrein stonden allemaal oude apparaten waaronder computers: Afdankertjes van een tijd waarin iedereen online is en met elkaar verbonden via de computer en de sociale media. Het is een teken aan de wand.

5 Verborgen serie Vondsten Mixed media en olieverf op linnen x 80 cm verkoopprijs 1500, Een verzameling van materialen en vondsten: suiker, behang, dierenvel, zelfs ruimtevaartmateriaal is verwerkt in de huid van dit schilderij. De boompeulen zijn organische vondsten die schuil gaan onder een laag gaas voor het geval het verval toeslaat. Eigenlijk is dit ook een geluidskunstwerk. Als het schilderij heen en weer beweegt, hoor je de boompeulen rammelen.

6 The key serie Vondsten Olieverf, lood, schroot en slot op linnen x 50 cm verkooprijs 1500, Een oud verroest geldkistje, gevonden in de sloot achter het veemarktterrein door de zoon van de kunstnaar: Er zaten nog oude creditcards in die terug zijn geven aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar was blij met zijn geldkistje, dat jaren geleden was gestolen uit zijn auto. De zoon kreeg een beloning en de kunstenaar het verroeste slot dat gecombineerd op doek met lood, touw en verroeste elementen een nieuw leven kreeg. Het slot, als toegang naar het verleden.

7 Oceaangeheimen serie Aardeandschappen Olieverf, vissen en kikkerhuid op doek x 1.80 cm verkooprijs 2200, Kikkervel en de huid van tilapia zweven over de bodem van de oceaan. Het beeld kan een dwarsdoorsnede (aardlagen) zijn of een beeld van bovenaf. Elke kijkrichting is mogelijk in deze abstracte weergave van landschappelijke gelaagdheid.

8 Cellulaire stelsels serie Aardelandschappen Olieverf en touw op linnen x 1.80 cm verkoopprijs 2200, Tijdens een strandwandeling in de kop van Noord Holland vond ik dit touwnet in de branding. De hele wandeling sleepte ik de strandvondst achter me aan. De gaten deden me denken aan cellen. In het atelier zijn de gaten beeldend tot celvormen gekneed met een aantal open plekken ertussen. De suggestie van eilanden maakt het geheel tot een landschappelijk beeld.

9 Slenken serie Aardelandschappen Olieverf en schapenwol op linnen x 1.80 cm verkooprijs 2200, Een satellietbeeld van Mauritanië is hiervoor inspiratiebron geweest. Het ossenoog in de oceaan is een oriëntatiepunt voor astronauten als ze om de aarde vliegen. Een van mijn eerste landschappelijke werken waarin ik terughoudend ben geweest met het toevoegen van materiaal. Alleen wol en touw zijn hierin verwerkt.

10 Zonder titel serie vondsten Olieverf, gasdrukregelaar, rubber, kogelscharnier, ruitenwissers x 1.50 cm verkooprijs 1400, Ik weet nog goed dat ik deze vondsten in het atelier op het doek componeerde. De versleten ruitenwissers van de oude Ford Mondeo, de rubberen slangen en de gasdrukregelaar die ik had gevonden op het sloopterrein van mijn oude atelier. Alles viel als vanzelf in een organische bloemvorm. Harde, industriële materialen bleken uit hun context gerukt, te transformeren in een vloeiend beeld.

11 Kreken serie Aardelandschappen Olieverf op linnen x 1.80 cm verkoopprijs 2200, Geïnspireerd door satellietbeelden, viel mijn oog op de kust van Abu Dhabi. De eilanden zouden heel goed eilandjes van Langerhans* kunnen zijn of iets microscopisch kleins dat verborgen zit onder de huid in ons lichaam. Uiteindelijk verbeeldt het de aardkorst. * De eilandjes van Langerhans (genoemd naar hun 19e eeuwse Duitse ontdekker Paul Langerhans) vormen het endocriene deel van de alvleesklier en produceren hormonale stoffen, die rechtstreeks in de bloedsomloop terecht komen, niet in de alvleesklier zelf. Ze beslaan maar 1 tot 2 % van het gehele pancreasvolume.

12 Gewoven eilanden serie Aardelandschappen Olieverf en touw op linnen x 1.80 cm verkooprijs 2200, Dit was een werk dat de overgang markeerde van de serie Huidlandschappen naar de serie Aardelandschappen. Vaak zie je dat pas achteraf. Een werk zonder vondsten behalve een dun draadje touw in de horizon.

13 Landscape VI serie Landschappen Olieverf en boompeulen op linnen x 1.20 cm verkooprijs 1800, In de serie Landschappen ontdekte ik voor het eerst de horizontale lijn. Alleen zo n lijn op het doek suggereert al een landschap. In deze serie komen organische vondsten uit de natuur tot leven. Ik reanimeer dode natuur op linnen waardoor een tweede leven ontstaat in een nieuwe context.

14 Lood om oud ijzer serie Vondsten Olieverf en verroest ijzer op paneel (ingelijst) x 1.20 cm verkoopprijs 1400, Dit is een abstract beeld waarin het componeren met vondsten het uitgangspunt is. De titel verwijst hier heel letterlijk naar dat wat je ziet. Misschien wil het ook wel zeggen dat een titel niet zo van belang is. Het gaat erom of je geraakt wordt door een kunstwerk.

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

In het Domein van de Ziel. Eelco Maan S c h i l d e r i j e n

In het Domein van de Ziel. Eelco Maan S c h i l d e r i j e n In het Domein van de Ziel Eelco Maan S c h i l d e r i j e n In het domein van de Ziel Eelco Maan S c h i l d e r i j e n In het domein van de Ziel Ochtend in het atelier. De wolken in de hoge, blauwe

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen.

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. 2 INTRODUCTIE Het programma is gemaakt door het. Het gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. Een schilderij is gemaakt door een schilder. In het museum zijn ook voorwerpen te zien. Het

Nadere informatie

opdrachten voor een vrijetijdsticker

opdrachten voor een vrijetijdsticker Opdracht 1 Bezoek een museum, galerie of atelier in Zeeland Ga naar een museum, galerie of atelier, met je ouders, opa, oma of met vriendjes. Deelnemers herken je aan de Kinderkunstweekposter en het deelnamebordje.

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27.

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27. Pagina 1 van 5 Spiekkaart Kunst 1. Over kunst en kunstenaars 1.1. Wat is kunst? Wat zijn kunstwerken? Wat is een kunstenaar? Als mensen creatief aan de slag gaan maken ze kunstwerken. Mensen die kunst

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld

veiling Libbe Venema van werken van 23 februari 2017 vanaf uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld veiling van werken van Libbe Venema 23 februari 2017 vanaf 14.30 uur Hermesweg 20, 3771 ND Barneveld Tijdens deze veiling worden werken van de in 1994 overleden kunstenaar Libbe Venema. In de lijst hieronder

Nadere informatie

FORD MONDEO MON_2012.75_V2_MASTER_COVER_AW.indd 1 09/03/2012 10:13

FORD MONDEO MON_2012.75_V2_MASTER_COVER_AW.indd 1 09/03/2012 10:13 FORD MONDEO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 16 18 8 10 14 2 5 1 4 3 11 12 13 6 7 9 9 11 12 13 20 22 23 24 25 26 27 28 29 30 32 34 36 38 40 41 2 1 3 5 11 6 8 10 7 4 9 9 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 55

Nadere informatie

FORD MONDEO MON_2012_V3_MASTER_COVER_AW.indd 1 01/08/ :02

FORD MONDEO MON_2012_V3_MASTER_COVER_AW.indd 1 01/08/ :02 FORD MONDEO 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 18 19 20 8 14 10 6 5 4 1 3 2 11 12 13 7 9 11 12 13 22 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 36 38 40 42 44 2 1 3 5 11 6 8 10 7 4 9 9 46 47 48 49 50 51 52 53

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

Paulo op bezoek in de klas

Paulo op bezoek in de klas Kunst voor peuters en kleuters Dit materiaal is bestemd voor leerkrachten van groep 0, 1 en 2. Met de informatie en lessuggesties kunt in de klas aan de slag met beeldende kunst. Het kijken naar en praten

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

Eva Räder, Grey poet, 2008, foto: Gert Jan van Rooij, Courtesy galerie Gabriel Rolt, Amsterdam

Eva Räder, Grey poet, 2008, foto: Gert Jan van Rooij, Courtesy galerie Gabriel Rolt, Amsterdam Eva Räder, Miss H, 2008, foto: Gert Jan van Rooij, Eva Räder, Lee, 2008, Eva Räder, Guitarglacier, 2007, foto: Peter Tijhuis, Eva Räder, Bobby, 2007, foto: Gert Jan van Rooij, Eva Räder, Freddy, 2007,

Nadere informatie

ei-tempera op linnen 15 x 15 cm, serie van totaal 15 schilderijen

ei-tempera op linnen 15 x 15 cm, serie van totaal 15 schilderijen 1/17 maandag wasdag Rolina Nell is geboren en getogen in de Noordoostpolder. Na het afronden van de Academie Minerva in Groningen verhuisde ze naar Rotterdam. Sinds 2013 woont en werkt ze als beeldend

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig.

unst uit de Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. uit de unst Een gepassioneerde schilder en zijn vrouw, met een schat aan ervaring in de binnenhuisarchitectuur, maakten dit huis zo kunstzinnig. De warme woonkamer met open haard. De poef en het kleed

Nadere informatie

PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO

PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO PAINTINGS - PORTFOLIO - SCHILDERIJEN - PORTFOLIO SCHILDERIJEN - PORTFOLIO - PAINTINGS - PORTFOLIO DENNIS HARDES Dennis Hardes is een grafisch ontwerper en kunstenaar uit Hoofddorp. Eerder gebruikte hij

Nadere informatie

1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH

1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH 1 werk van deelnemers en deskundigen aanwezig bij: KUNST PITSTOP 9 JANUARI 2014 VERKADEFABRIEK, DEN BOSCH Still (résonner) - Marieke Busser AKV Sint Joost 2013 Offspring - Patricia Smits, AKV Sint Joost

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie

arieahahoutman vijftig werken op paneel en papier van 50 x 50 cm. 2004

arieahahoutman vijftig werken op paneel en papier van 50 x 50 cm. 2004 arieahahoutman vijftig werken op paneel en papier van 50 x 50 cm. 2004 atmosphere 1a 200104 inkt en acryl op papier 50 x 50 cm. beeld 25 x 25 cm. atmosphere 1 [ ode aan Mankes ] 160104 acryl, pasta en

Nadere informatie

Archeologie Bouwen en verbouwen. www.sudwestfryslan.nl

Archeologie Bouwen en verbouwen. www.sudwestfryslan.nl Archeologie Bouwen en verbouwen www.sudwestfryslan.nl Archeologie Heeft u bouwplannen of moet u voor andere werkzaamheden graven in de grond? Dan bent u soms verplicht om vooraf archeologisch onderzoek

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague CARO RAMBONNET THE HAGUE ARTISTS Schilderijen Ik schilder zowel abstract als figuratief, ik heb weleens gedacht dat ik moest kiezen, maar dat is

Nadere informatie

Schilderijen van Han Klinkhamer 2008-2011

Schilderijen van Han Klinkhamer 2008-2011 Van hier tot horizon Schilderijen van Han Klinkhamer 2008-2011 Van hier tot horizon Schilderijen van Han Klinkhamer 2008-2011 Van hier tot horizon Pieter de Laat voor Han Klinkhamer Zou wel willen weten

Nadere informatie

Lesbrief nummer 4. groot en klein. Inleiding

Lesbrief nummer 4. groot en klein. Inleiding lesbrief nummer 4, Illy Lips productions 2013 Lesbrief nummer 4 groot en klein Inleiding Groot en klein gaat over een kleine vogel en een grote man. De grote man zou graag klein zijn, de vogel groot. Een

Nadere informatie

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid Opening van zondag 19 april 2009 Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid De opening Hans Siegmund oud-docent van de exposanten begon de openingstoespraak met te zeggen dat hij wel eerst wat glaasjes

Nadere informatie

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting

GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting GEORGE MEERTENS SUBLACUS schilderen/painting Document 2011 Inhoud/Contents Details/Close ups 6 Sublacus/Sublacus tekst/text Hanneke de Man 18 Brieven/Letters

Nadere informatie

Stefan Wolters MATERIESCHILDERIJEN MATERIE 1 MATERIE 2 BIOGRAFIE EXPOSITIES SCANART

Stefan Wolters MATERIESCHILDERIJEN MATERIE 1 MATERIE 2 BIOGRAFIE EXPOSITIES SCANART Stefan Wolters MATERIESCHILDERIJEN MATERIE 1 MATERIE 2 BIOGRAFIE EXPOSITIES SCANART HOME Stefan Wolters BIOGRAFIE Niet gehinderd door conventies ontwikkelde hij op geheel eigen wijze zijn schildertechniek.

Nadere informatie

Meetkunst. Les 2 Van kunst naar ruimte. Weergeven op schaal en in perspectief

Meetkunst. Les 2 Van kunst naar ruimte. Weergeven op schaal en in perspectief Meetkunst Les 2 Van kunst naar ruimte Weergeven op schaal en in perspectief Kunst laat vaak een interpretatie van de werkelijkheid om ons heen zien. Soms lijkt een schilderij heel echt ; sommige kunstenaars

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen.

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen. Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 1 woensdag 23 mei 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift

Nadere informatie

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JOS VAN DEN HEUVEL HAAGSE KUNSTENAARS Experimentele objecten in het natuurlijke landschap Jos van den Heuvel: "De onderwerpen voor de schilderijen

Nadere informatie

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C

OBSERVATIE. Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt. Robbert Kooiman G&I 1-C OBSERVATIE Hoe kom je in een creatieve mindset? De observatie van een kunstenaar en hoe hij aan zijn creativiteit komt Robbert Kooiman G&I 1-C Contents Inleiding... 2 Covert of Overt... 2 Analyse... 3

Nadere informatie

peter boersma collages

peter boersma collages Peter Boersma (1974) is grafisch ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde af aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Zijn inspiratie vindt hij in oude documenten, verweerde boeken en tijdschriften uit

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

ONTDEKKINGSTOCHT IN S.M.A.K GENT RAOUL DE KEYSER OEUVRE

ONTDEKKINGSTOCHT IN S.M.A.K GENT RAOUL DE KEYSER OEUVRE ONTDEKKINGSTOCHT IN S.M.A.K GENT RAOUL DE KEYSER OEUVRE 22.09.2018 27.01.2019 Welkom in S.M.A.K.! Dit boekje is jouw handleiding tijdens het bezoek in het museum. Verbaas je opa met leuke weetjes, daag

Nadere informatie

Lesbrief. museum jan cunen, oss

Lesbrief. museum jan cunen, oss Lesbrief museum jan cunen, oss Inhoud A) Aan de docenten: 1) idee achter het boek 2) opzet van het boek 3) gebruiksaanwijzing B) Les 1: Introduceren van het onderwerp Wat is kunst en het lezen van het

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

Kunst onder vermogenden. ING PR onderzoek - New Talent Photography Award 2014

Kunst onder vermogenden. ING PR onderzoek - New Talent Photography Award 2014 Kunst onder vermogenden Inhoud 1 Samenvatting 04 2 Resultaten 06 3 Onderzoeksverantwoording 12 2 Inleiding ING Private Banking organiseert in samenwerking met ING Art Management ook dit jaar de New Talent

Nadere informatie

Onderstroom wordt georganiseerd door: de Cultuurwerf Vlissingen Pb 5105, 4380 KC Vlissingen Tel.nr 0118-415244 www.cultuurwerf.nl

Onderstroom wordt georganiseerd door: de Cultuurwerf Vlissingen Pb 5105, 4380 KC Vlissingen Tel.nr 0118-415244 www.cultuurwerf.nl KUNST IN CONTAINERS Onderstroom, theater- muziek- kunst aan de kust! 1 t/m 5 juli 2009 Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Vijf dagen lang de stad als podium met een mix van theater op locatie,

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

CRISTINA URSU EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

CRISTINA URSU EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague CRISTINA URSU THE HAGUE ARTISTS De schilderijen van Cristina Ursu zijn gemaakt in diepzwarte inkt en acrylverf op papier. In sobere, aardse kleuren

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 64 punten

Nadere informatie

AAT VERHOOG DEN HAAG 24.10.2003-30.11.2003. Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm

AAT VERHOOG DEN HAAG 24.10.2003-30.11.2003. Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm AAT VERHOOG 24.10.2003-30.11.2003 DEN HAAG Eminence, olieverf/doek, 110x90 cm AAT VERHOOG 70 JAAR 1933 Mensen uit de wereld van het theater vinden in het werk van Aat Verhoog vaak iets terug dat lijkt

Nadere informatie

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de

1907-1914. Bram Vrielink Jim Bloemen 2de Bram Vrielink Jim Bloemen 2de 1907-1914 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET KUBISME... 4 KUNSTENAARS KUBISME... 5 L AFICIONADO... 6 PORTRAIT OF PABLO PICASSO... 7 SIMULTANEOUS WINDOWS ON

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?!

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! What the Art?! is een videoserie ontwikkeld door de Blikopeners van het Stedelijk Museum Amsterdam. Blikopeners zijn open-minded jongeren die in het Stedelijk Museum

Nadere informatie

Natuur belangrijkste inspiratiebron voor Francine Vermeer

Natuur belangrijkste inspiratiebron voor Francine Vermeer Francine Vermeer, Installatie Vigna Caracella, 2014; geblazen glas; afmetingen gemiddeld h. 20 x 35 x 20 cm Natuur belangrijkste inspiratiebron voor Francine Vermeer door Piet Augustijn foto s Francine

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de ogenschijnlijke stijlbreuk die

Nadere informatie

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015 Vullerflits 09 Gorssel, 18 december 2015 KALENDER maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 01 januari 2016 maandag 04 januari 2016 Kerstvakantie luizencontrole Schoolreizen en schoolkampen Hieronder ziet u

Nadere informatie

EDWIN AAFJES DEN HAAG Sagunto, olieverf/doek, 50 x 40 cm

EDWIN AAFJES DEN HAAG Sagunto, olieverf/doek, 50 x 40 cm EDWIN AAFJES 10.11.2004-12.12.2004 DEN HAAG Sagunto, olieverf/doek, 50 x 40 cm EDWIN AAFJES 10.11.2004-12.12.2004 DEN HAAG 1951 Reizen en literatuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor de schilder

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

HET LAND - DE NATUUR - HET LEVEN DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK. Montfoorts Kunstenaars Collectief

HET LAND - DE NATUUR - HET LEVEN DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK. Montfoorts Kunstenaars Collectief DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK Montfoorts Kunstenaars Collectief Jan van Schaik is een selfmade man, altijd geweest. Van jongs af aan geboeid door de natuur, alles wat het land te bieden heeft en

Nadere informatie

Titel: Pollocken. (met dank aan Gabriëlla van Dijk ea) Bouw: groep 1. Tijdsindicatie totaal: 20 min.

Titel: Pollocken. (met dank aan Gabriëlla van Dijk ea) Bouw: groep 1. Tijdsindicatie totaal: 20 min. Titel: Pollocken. (met dank aan Gabriëlla van Dijk ea) Bouw: groep 1 Tijdsindicatie totaal: 20 min. Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een schildering gemaakt op de manier van

Nadere informatie

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig.

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Uw Klantprofiel Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Waarom een Klantprofiel? Het Klantprofiel heeft als doel

Nadere informatie

Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief

Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief Vervreemding door optische illusies Niet alle kunstenaars houden zich aan de regels van perspectief, standpunt, onderlinge verhoudingen etc. Zij overtreden moedwillig

Nadere informatie

WILLEM DE BONT AMSTERDAM 22.01.2004-29.02.2004. Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm

WILLEM DE BONT AMSTERDAM 22.01.2004-29.02.2004. Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm WILLEM DE BONT 22.01.2004-29.02.2004 AMSTERDAM Zes sinasappels en een pompoen, olieverf/paneel, 25x33 cm WILLEM DE BONT 22.01.2004-29.02.2004 AMSTERDAM 1953 Willem de Bont schildert stillevens op stevige,

Nadere informatie

!!! !!!!!!! Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014

!!! !!!!!!! Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014 PLAATJESKUNST Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014 1 Het internet, nog nooit is er in mijn beleving zo n bijzondere uitvinding

Nadere informatie

Portfolio Natuurtalenten

Portfolio Natuurtalenten Portfolio Natuurtalenten Naschoolse Activiteiten van Natuur en Milieu Educatie Het NME heeft een breed aanbod van naschoolse cursussen waarbij Natuur en Milieu centraal staan, maar de werkvormen zeer divers

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl info Dit ben ik! schooljaar klas voornaam:..... naam:........ geboortedatum:. gsm:......... e-mailadres:.... mijn juf/meester: Thuis voornaam:.. naam:...... telefoon/gsm: e-mailadres:. beroep:.... In geval

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

Examen VWO. Wiskunde A1,2 (nieuwe stijl)

Examen VWO. Wiskunde A1,2 (nieuwe stijl) Wiskunde A1,2 (nieuwe stijl) Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 20 juni 13.30 16.30 uur 20 01 Voor dit examen zijn maximaal 90 punten te behalen; het examen bestaat

Nadere informatie

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG 1945 Een stilleven, al slaagt het nog zo goed in het oproepen

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

VOORBEELDRONDLEIDING EEN BIJZONDERE PLEK

VOORBEELDRONDLEIDING EEN BIJZONDERE PLEK Voorbereiding Wat is je thema? Een bijzondere plek Kun je je thema nader toelichten? Wat houdt het thema in, en wat wil je dat de deelnemers meenemen na het deelnemen aan je rondleiding? Bijzondere plekken

Nadere informatie

De financiering die bij u past!

De financiering die bij u past! De financiering die bij u past! Ribank N.V. Postbus 855 1000 AW Amsterdam Entrada 600 1096 ET Amsterdam t. 020 312 52 00 f. 020 312 54 11 e. info@ribank.nl i. www.ribank.nl RI-AU1009 Ribank is onderdeel

Nadere informatie

Feedback aan leerkrachten

Feedback aan leerkrachten Feedback aan leerkrachten Studiedag Leerlingenparticipatie 24 april 2013 Paleizenstraat Saskia 90 > 1030 Vandeputte Brussel T 02 215 32 29 > F 02 215 41 78 > www.vsknet.be Wie ben ik? Saskia Vandeputte

Nadere informatie

Excursie: Gineke Zikken Een goede start.

Excursie: Gineke Zikken Een goede start. Excursie: Gineke Zikken Amsterdam Een goede start. Het was een heerlijke dag. Mooi weer. Naar het Rijksmuseum werd te veel. Het bezoek aan Gineke Zikken was ruimschoots voldoende om lang mee toe te kunnen.

Nadere informatie

PERSINFORMATIE EN MEDIA

PERSINFORMATIE EN MEDIA Releasedatum 02 januari 2018 PERSINFORMATIE EN MEDIA Julia Kaiser Friendly conversations 19 januari 23 februari 2018, Amsterdam Artspace Alle beelden zijn voorzien van volledige omschrijving en copyright

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4 KUNST KALENDER 2 0 1 4 Exposities 2014 Januari Petra van Kalker - Objecten januari t/m maart Vitrines Ilse Brul - Schilderijen januari t/m maart Oranje gang februari Sophie Walraven - Schilderijen februari

Nadere informatie

Ik houd wel van een beetje mysterie!

Ik houd wel van een beetje mysterie! Artist Interview Jantien de Boer Ik houd wel van een beetje mysterie! In de schilderijen van Jantien de Boer spelen mensfiguren een hoofdrol. Vaak weergegeven in een geheimzinnige sfeer of bevreemdende

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

Persbericht: 22 mei 2017

Persbericht: 22 mei 2017 Persbericht: 22 mei 2017 JEFF, Playa Mi Cayito, 1996, olieverf op doek, 90 x 117 cm, particuliere collectie CUBAN ART NOW: CUBAANSE TOP KUNSTENAARS IN NEDERLAND In Cuban Art Now toont Singer Laren een

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

een vergelijkend warenonderzoek door bob richters

een vergelijkend warenonderzoek door bob richters het stilleven een vergelijkend warenonderzoek door bob richters kijkwijzer inhoudsopgave 2. kijkwijzer 5. de 2 kunstwerken 6. de kunstenaar 7. waarom koos ik dit werk? 8. de voorstelling 9. beeldaspecten

Nadere informatie

Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht

Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht Kijkwijzer 1: Utrechtse Domtoren in Italiaans landschap van kunstenaar Paul Klemann Zeefdruk, 2000, collectie Kunstuitleen Utrecht. Paul Klemann noemt zijn kunstwerken droomtekeningen. Wat zou hij hiermee

Nadere informatie

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 2 Jos van Vreeswijk is meer dan dertig jaar beeldhouwer en nog

Nadere informatie

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week.

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Aanvullende dialogen Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario:

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

serie 1: werk

serie 1: werk verhuurd Daddy can I turn this? (2005) Materiaal: stof, fotografie, porselein, glas, papier Beeldformaat h 50 x b50 Lijstformaat h 70 x b 70 cm Verkoopprijs 1820,- incl btw le silence (2009) Materiaal:

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Chapters Schilderijen in acryl

Chapters Schilderijen in acryl Dimitri Casters stelde solo en in groep tentoon en nam deel aan diverse beurzen in eigen land maar ook in het buitenland waaronder Parijs, Warschau, Maastricht en Luxemburg. Een blik op zijn compleet werk

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

FREE ENERGY NEWSLETTER

FREE ENERGY NEWSLETTER FREE ENERGY NEWSLETTER DE ENERGIEBRONNEN VAN DE 21 STE EEUW Nr. 20, 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Het Experiment deel 2... 4 Nieuwe rubriek: Gebruikers Vertellen... 8 Green Ebox MINI... 11 Speciale

Nadere informatie