S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern."

Transcriptie

1 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern.

2 Informatie Ontspannings Vereniging Catharina-ziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 juni sturen aan: Secretariaat O.V.C., Catharina-ziekenhuis adres: ovc@iae.nl Website : of gebruik de link op het intranet! Ontspanningsruimte de Kontaktdoos telnr: fax Bankrekening: De contactpersonen van de diverse activiteiten zijn: Badminton: Dhr. Guus van Lieshout telnr Rikken: Dhr. Guus van Lieshout telnr Tafeltennis: Dhr. Guus van Lieshout telnr Biljarten: Computerclub: Dhr. Willem Baars telnr Motocaths: Mw. Els Trouwen telnr Kienen: info op telnr Countrydansen Mw. Dineke van Grunsven telnr Mw. Henny Nijhof telnr Hockey Mw. Carlijn Abrahamse telnr. 7550/ Voetbal: Dhr. Paul Zoetmulder telnr Schieten: Dhr. Lout Saes telnr Spaanse les: Mw. Louise v. Doren telnr Catharijners: Dhr. Frans Heuvelmans telnr Dhr. Ad Kroese telnr Zumba zie Countrydansen Openingstijden van de Kontaktdoos Maandag van uur tot Dinsdag van uur tot uur Donderdag van uur tot uur De Kontaktdoos is op overige avonden te huur voor feesten, vergaderingen e.d., boekingen aan de bar.

3 Evenementen kalender maart Open Country avond 15 maart Rikken 18 maart Mossel / visavond 25 maart Kienen 31 maart Leeskring 12 april Slotavond Riktoernooi 18 april Paasstukjes maken 23 april Paaseieren zoeken 26 april Dagtocht Catharijners 29 april Kienen 14 mei Vlooienmarkt 27 mei Laatste Kienavond juni Europesche Bedrijfssportspelen Hamburg 8 juli Babbel/Borrel/Barbecue avond 10 juli 21 aug. Zomervakantie Terugkerende activiteiten: Badmintonclub: Biljartclub: Computerclub: Countrylinedancing: Kienen: Motorclub: Rikken: Schietclub: Spaanse les: Voetbalclub: Zumba: vrijdagavond vanaf uur maandagavond vanaf uur maandagavond vanaf uur donderdagavond vanaf uur zie agenda regelmatig toertochten en weekenden. 2 de dinsdag van de maand in de wintermaanden maandagavond vanaf uur maandag, dinsdag en woensdagavond van april tot oktober, zomeravondcompetitie op wisselende dagen maandag en donderdag van tot uur

4 Van de voorzitter Beste lezers, Het voorjaar zit weer in de lucht, dus de tijd voor wat uitstapjes is weer gekomen. We hebben weer gezorgd voor de nodige toegangskaarten met korting, zoals Walibi, Dolfinarium, Dierentuin BestZoo en uiteraard Plopsaland. En voor diegenen die er nog geen genoeg van hebben of het skiën willen bijhouden hebben we ook een leuke aanbieding, tegen overlegging van je badge krijg je 10% korting op alles wat je op het park doet. Het voorjaar betekend opruiming, dus spaar de afgedankte zaken op voor de vlooienmarkt die 14 mei weer op de agenda staat. De in februari gestarte Leeskring bleek in een behoefte te voorzien, dus hiermee gaan we door. Op 31 maart is de volgende avond. Kijk dus uit naar de flyer, waarin we het te bespreken boek aankondigen. Een schilder workshop en een filmhuis staan in de planning, dus ook hiervoor geldt let op de flyers. Een zonnig voorjaar gewenst! Website Er bereikten ons klachten dat onze fotogalerij van de website in het ziekenhuis niet te bekijken is. Dat klopt, want deze fotosite maakt gebruik van flash en die taal is om veiligheidsredenen en de regelmatige updates op het intranet geblokkeerd. Thuis kan je de foto s wel bekijken, want bij de meesten is dit beschikbaar. Overigens doet het ons deugd dat de meesten onder u van thuis uit onze site bezoeken en niet vanaf het werk. Slechts 5% van onze hits komen vanuit het ziekenhuis en duren gemiddeld 3 minuten, dus net lang genoeg om even snel iets op te zoeken. Houwen zo! Is het u trouwens bekend dat u de foto s uit onze fotogalerij zelf kunt downladen. Open de fotogalerij,kies de activiteit, pauzeer de foto welke u wilt hebben, klik op actie en kies voor downladen. Et voilá u heeft uw foto op uw eigen computer.

5 36e O.V.C. RIKTOERNOOI Nog twee wedstrijden ( 15 maart en 12 april a.s. ) te gaan. Dan behoort het riktoernooi weer tot het verleden. Ons toernooi kent een grote groep enthousiaste vaste deelnemers. Maar...meer ziekenhuismedewerkers zouden daar bij moeten zijn. Met name die voegen wij graag aan de deelnemerslijst toe. Het O.V.C. lidmaatschap is niet verplicht. En voor het inschrijfgeld hoeven die medewerkers het niet te laten. Dat bedraagt slechts één Euro. Het algemeen klassement na zes wedstrijden ziet er als volgt uit : 1 Heer Schakenraad 382 punten. 2 Heer Essers 353 punten. 3 Mevr. van Rooij 343 punten. 4 Mevr. de Natris Loots 302 punten. 5 Heer de Vroom 225 punten. 6 Heer Brouwers 199 punten. 7 Heer Filippini 168 punten. 8 Mevr. Verschuuren 89 punten. 9 Heer Spapens 79 punten. 10 Mevr. van Tartwijk Hazenberg 78 punten. In september 2011 vindt de start van het 37e O.V.C. riktoernooi plaats. Liefhebbers kunnen onderstaande data alvast in hun agenda noteren : Het toernooi wordt gehouden in de Kontaktdoos en begint telkens om uur.

6 Paaseieren zoeken Zaterdag 23 april is het weer zover. Er kunnen weer paaseieren gezocht worden door uw kleine kinderen. Voor vertier en uiteraard een presentje wordt gezorgd. U bent welkom vanaf uur in de Kontaktdoos. Wel even inschrijven. Vlooienmarkt Zaterdag 14 mei organiseren wij weer onze jaarlijkse vlooienmarkt op P2. Een jaarlijks evenement met zo n 100 kramen waar zo n 1000 bezoekers op af komen. Staat uw schuur of zolder dus vol met overtollige spullen die u wel kwijt wil, huur dan voor de prijs van 17 euro voor leden en 19 euro voor niet leden, bij ons een kraam en breng uw spullen aan de man. Uitsluitend tweedehands of zelf gemaakte artikelen mag u verkopen! De markt is voor publiek toegangkelijk van tot uur. En blijft u zitten met wat spullen, er staat een container, zodat u leeg naar huis kunt! Inschrijven met het formulier elders in dit blad voor 1 mei 2011.

7 Overnachtingweekend September We hebben het weekend weer achter de rug en hebben het reuze gezellig gehad daar in Hotel Am Ceresplatz in Manderscheid. Het hotel wordt gerund door Ad en Nelly een echtpaar dat zijn roots heeft in Someren. Het weer was niet echt optimaal, maar dat kun je nu eenmaal niet vooraf regelen. Het was gewoon perfect, goede en nette kamers een fijne gastvrije bar en prima van eten en drinken. Op vrijdag tijdens de heen reis zijn we met verschillende groepen vertrokken en alles is veilig aangekomen, behalve een kleine schuiver van Jos Leuwerink, die er wat schade aan over had gehouden, zowel aan de motor als aan het ego natuurlijk, want zeg nou eerlijk, niemand wil toch met zijn geliefde voertuig tegen de grond gaan liggen. Na aankomst gezellig samen zijn, wat drinken en ouwehoeren natuurlijk. Verder een prima buffet gehad om de innerlijke mens weer te versterken. s Avonds is door diverse nog tot laat doorgezakt in de bar met de volgende ochtend natuurlijk wel hier en daar wat moeilijke startproblemen voor de personen in kwestie. Op zaterdag vertrokken voor verschillende mooie uitgezette ritten, een groep is met mij meegegaan richting het westen, de Rijn omgeving, en de andere gingen richting het oosten, een iets langere rit, maar ook erg mooi volgens hun. Zij hebben echter wel wat regen gehad onderweg wat wij helemaal niet hadden en zelf af en toe een zonnestraal mochten opvangen. Na de rit weer de nodige verhalen bij een potje bier of glaasje wijn en iedereen ging zich stil aan opmaken voor de barbecue. Wij hebben zelf binnen gezeten vanwege de kou en het personeel dat de bbq verzorgde stond buiten onder een afdak bij het vuurtje, wat volgens hun goed te doen was. De bbq was echt geweldig, heerlijke stukken vlees en spiesen, ook worst en natuurlijk niet te vergeten de vis in alu-folie. Werkelijk echt lekker. Daarna weer een gezellige avond samen in de bar met de nodige sterke verhalen. Na een stevig ontbijt zijn we aan de thuisreis begonnen. Een goede terugreis voor iedereen maakte een eind aan weer een fantastisch motorweekend van MC Motocaths. En nu maar weer op naar 2011 met een nieuwe locatie met nog meer mogelijkheden als we tot dusver hebben gehad. Ben je ook een motorfanaat en vind je het leuk om met een groep mee te rijden, meld je dan aan en probeer het gewoon een keer. Kijk of het je bevalt, je bent van harte welkom bij MC Motocaths. Voor meer informatie kijk op onze site: Tot ziens, op een van de ritten in het nieuwe jaar. Groetjes Toon.

8 WELKOM IN ALLROUNDER MOUNTAIN RESORT Op 4 januari 2001 kwam een visie tot leven. In Neuss opende Allrounder de eerste skihal van Duitsland; tegenwoordig beter bekend als de JEVER SKIHALLE Neuss. Sinds die tijd ligt daar een 300 meter lange en 60 meter brede piste gedurende 365 dagen per jaar met de fijnste soort poedersneeuw omringd door gastronomie uit de Alpenlanden en unieke kliminstallaties. Een apart deel van de piste van ruim m² biedt de perfectie condities voor kinderen en beginners om het skiën te leren. In 2011 zal in het Allrounder Mountain Resort het 4**** Superior Hotel Fire & Ice worden geopend. Gasten kunnen zich heerlijk ontspannen, vermaken en vergaderen in deze unieke Alpine ambiance. De JEVER SKIHALLE Neuss behoort tot de meest geliefde toeristenbestemmingen van Duitsland. Naast hun core business heeft Allrounder restaurants en cafés met een Alpine sfeer en een Alm Biergarten opgericht, evenals een modern businesscentrum. Met het SalzburgerLand klimpark en de SalzburgerLand klimwand in Neuss hebben de gasten bovendien twee outdoor-locaties met ongeëvenaarde mogelijkheden voor veel plezier tot hun beschikking. Daarnaast zijn er nog vele extra faciliteiten zoals: de skischool (één van de grootste in Duitsland), de grootste ski- en snowboardwerkplaats van Duitsland, skiverhuur, twee shops gespecialiseerd in de verkoop van ski s en snowboards en bovendien de allrounder skitouroperator voor al uw wintersportvakanties. Op vertoon van je Catharina-badge krijg je 10% korting op alles wat je doet in dit park, inclusief eten. Kijk voor alle info op

9 A? B? C? Mutatieformulier. Met regelmaat ontvangen wij berichtjes of telefoontjes dat de adressering niet juist is. Bent u verhuisd in- of extern of zijn er andere gegevens niet zoals het behoort? Stuur dit formulier aan het secretariaat O.V.C. en wij zorgen dat alles weer correct is en uw post op de juiste afdeling wordt bezorgd. Naam:.. Afdeling:. Adres: Postcode: Woonplaats: Pers. nr. : Geb. datum: M / V : NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW voor onze leden. Vanaf heden krijgt u bij bovenstaande garage 10% korting op vertoon van uw Catharina-badge of Catharijnerspas op alle onderdelen en onderhoud aan uw auto. Met de bij de garage uit te geven voordeelbonnen kunt u zelfs een gratis APK keuring krijgen, m.u.v. de roetmetingskosten van de dieselrijders. Voor info wat hier allemaal kan kijk op

10 Overzicht van onze toegangsbewijzen met korting: Onze toegangsprijs 23,50 Kijk op de website voor verdere info. Onze toegangsprijs 7,50 voor groot en klein. Kijk op de website voor openingstijden. < 85 cm = gratis Tot 1mtr. = 6,00 > 1mtr.= 14,00 >1 mtr.= 21,00 Kijk op de website voor openingstijden. Onze prijs 20,00 voor groot en klein. Kijk op de website voor de openingstijden. ALLE KAARTEN ZIJN AF TE HALEN BIJ STEFFIE VAN HECK OP DE AFDELING HRM

11 Hotelbonnen Nog steeds beschikbaar!! Bij ons voor 1,50 verkrijgbaar aan de bar. Voor ver weg en dichtbij, kijk eens op Deze folder over zeereizen naar Newcastle en Schotland, inclusief bungalow vakanties wordt ons tegenwoordig elektronisch aangeboden. DFDS heeft dit jaar geen aparte regeling voor personeelsverenigingen, maar als u naar weekendje weg klikt op onze link pagina vindt u wellicht interessante kortingen op hun reizen. WEEKENDJEWEG.NL Ook deze folder is elektronisch beschikbaar via onze website, klik op de link en gebruik inlogcode: select en wachtwoord: WWS0401 Op deze site de bekende hotels, bungalowparken en vakantiereizen van de vroegere folders. Doe u voordeel ermee! Wij wensen u alvast plezierige dagen Schildersbenodigdheden nodig? Maak gebruik van uw kortingspas, het kan tot 25% schelen op uw rekening. Geen pasje?, vraag het aan op het secretariaat, liefst per ovc@iae.nl

12 Inschrijfformulier Vlooienmarkt mei 2011 Ondergetekende:. Pers.nr.: Schrijft zich in voor deelname aan de vlooienmarkt op 14 mei. Ik wil kramen huren voor de in de aankondiging vermelde prijs. Ik betaal kontant op de dag / ik wil een inhouding op mijn salaris van juni (doorhalen hetgeen niet van toepassing). Handtekening: Inzenden voor 1 mei 2011 aan secretariaat O.V.C. Inschrijfformulier Paaseieren zoeken. Ondergetekende:.. Afd.:.. Komt met.. kinderen naar het Paaseieren zoeken op zaterdag 23 april Handtekening, Inzenden voor 10 april 2011 aan het secretariaat O.V.C.

13 2/ JANUARI 2011: WEDEROM GROTE OPKOMST GEPENSIONEERDEN MIDDAG!! Veel gepensioneerden hadden er weer naar uitgekeken. Oud collega s die men sinds de vorige bijeenkomst niet meer gezien had. Klokslag uur werd men ontvangen in het restaurant met koffie en een heerlijk vers koffiebroodje. Eigenlijk veel te vlug moest men zich alweer naar de wintertuin/auditorium begeven voor een toespraak van de directie Drs. P. Batenburg (voorz. Raad van Bestuur). Die zou om uur iedereen welkom heten met daaraan gekoppeld in het kort een overzicht van het afgelopen jaar over de stand van zaken van het Catarina-Ziekenhuis. Ook zou er vooruit gekeken worden over de nieuwe ontwikkelingen die er gaande zijn. Maar helaas was de directie door omstandigheden verhinderd. Hij zou daarom om uur tijdens het diner een verkorte versie van zijn verhaal geven. (Het was wel moeilijk om de aanwezigen stil te krijgen om naar zijn woorden te luisteren). De heer Frans Heuvelmans nam daarom om uur het woord en heette een ieder van harte welkom met o.a. de vermelding dat deze bijeenkomst voorlopig gewoon in het ziekenhuis plaats zal blijven vinden. Wat met warm applaus begroet werd. Want na een goed gesprek tussen de directie en de organisatie van de Catharijners zei de Hr. Batenburg letterlijk: Ik kan het toch niet maken om onze oudgedienden niet meer in ons ziekenhuis te ontvangen!! De organisatie sloot zich daarbij helemaal aan. De directie staat er garant voor dat er plaats zou zijn voor iedereen, die op de uitnodiging in gaat. Ook werd er even stil gestaan bij het 1ste lustrum van de CATHARIJNERS. Op 1 januari 2006 is men opnieuw gaan proberen om de Catharijners nieuw leven in te blazen. Wat na een aarzelend begin toch tot een succes uitgroeide. (Zie overzicht van alle activiteiten over de afgelopen 5 jaren in het STOP! KONTAKT-blad van afgelopen december j.l. Of kijk ook eens op de website: Ook werd er even stilgestaan voor de mensen, die nu toch mooi aanwezig waren en een heel moeilijk jaar achter de rug hebben en voor div. mensen die afgebeld hadden i.v.m. overlijden, opname ziekenhuis, ziekte of andere omstandigheden. Toch waren er helaas WEER mensen die niet kwamen opdraven en niets van zich

14 lieten horen!! MAAR, door onze oproep aanzienlijk minder dan voorgaande jaren. Dat heeft ons in ieder geval in koste gescheeld. We zullen kijken, of we de niet afgezegde mensen, evenals vorig jaar, weer schriftelijk zullen benaderen. Vervolgens werden de groepen afgeroepen van in totaal zo n 175 mensen, die gebruik zouden gaan maken om de nieuwe SEH (Spoedeisende Eerste Hulp) te bezoeken. Daarna volgde er een beamer-overzicht met muziek over het afgelopen jaar van de activiteiten van de Catharijners, samengesteld door Willem Baars. Vervolgens kon men wat bijpraten met oud collega s of gebruik maken om de oude afdeling te bezoeken. Voor sommigen van hen duurde dit alles wat te lang, maar om uur kon men dan toch eindelijk aanschuiven aan het grote diner met in totaal 320 mensen. Wederom een grote klus voor het restaurantpersoneel (onder leiding van Els) + uitzendkrachten + ROC-stagiaires. En natuurlijk niet te vergeten onze chef-kok Frans Gerrits die voor het laatst zo n karwei op zich nam voordat hij in maart het ziekenhuis zal verlaten om ergens anders aan de slag te gaan. Hij gaf in ieder geval een visitekaartje af over zijn kunnen en wensen hem in de toekomst heel veel succes toe. Het diner was een groot succes, zeker met een goed glas wijn en spa erbij. Na afloop, zo ongeveer uur, kreeg een ieder nog een aardige presentie van de directie en ging iedereen, dachten we, voldaan huiswaarts. Diverse complimentjes werden niet onder stoelen of banken geschoven. OP MAAR WEER NAAR JANUARI 2012!!!!!

15 EVENEMENTEN KALENDER CATHARIJNERS. 29 MAART 2011 Lezing over de Nederlandse literatuur en humaan taalgebruik. (Door Fred Heering) Zie omschrijving verder in dit blad. 26 APRIL 2011 Geen contactmiddag i.v.m.: Dagtocht Middelburg/vlindertuin/varen Veere. 31 MEI 2011 Beamer-presentatie van de dagtocht: Middelburg/vlindertuin/varen Veerse meer. 28 juni 2011 Lezing/presentatie over het tegengaan van kindermishandeling door vrijwilliger Frank Thunissen van de organisatie NO KIDDING. Zo n kinderen per jaar gaan hieronder gebukt.! Zaken die worden behandeld via: inleiding-dvd vertoning-nabespreking. Wat is kindermishandeling? Hoe en wanneer komt het voor? Wat zijn de gevolgen voor het kind en de maatschappij? Hoe is kindermishandeling te herkennen? Wat kun je als volwassene doen? Het is geen lichtvoetig onderwerp, maar mijns inziens erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden. GEEN LIEFDADIGHEID MAAR VERANTWOORDELIJKHEID Deze lezing ging niet door op 30 nov i.v.m. weersomstandigheden!!!! DIT ALLES IN HET O.V.C.-GEBOUW DE KONTAKTDOOS VAN UUR UUR. MET DE STADSPAS WÉÉR VOORDELIG ZWEMMEN!!!! Deze actie geldt voor NAT.ZWEMCENTRUM DE TONGELREEP op maandag van uur uur en op donderdag bij het IR. OTTENBAD eveneens van uur uur voor maar 2 euro!!! Deze actie geldt niet op feestdagen, in vakantie-periodes en de maanden Juli en Augustus. Een stadspas aanvragen kan via of via het gemeentehuis. Met een ZWEM-JE-FITPAS kun je ook een maand lang onbeperkt zwemmen voor maar 20 euro. Met een PASSE-PARTOUT (33 euro voor personen van 13 jaar t/m 54 jaar en 23 euro voor jonger en ouder) en een bijbetaling van 2 euro per keer kun je ook een jaar lang zwemmen of schaatsen!! 29 MAART 2011: LEZING NEDERLANDSE LITERATUUR EN HUMAAN TAALGEBRUIK DOOR Fred Heering. Omdat het begrip literatuur niet in enkele woorden te omschrijven is, hebben mensen door de jaren heen geprobeerd om passende definities te vinden. Hierin konden zij niet slagen i.v.m. andere betekenissen, cultuur en emoties. Daarom spreken we van literatuur-opvattingen. Deze opvattingen zijn de onderscheiden in een 4 tal zaken die besproken zullen worden. Literatuur heeft grofweg 3 functies: - Ontspanning en genoegen - Identificatie (Iets van zich zelf herkennen met als gevolg emoties)

16 - Utile Dulci (Het nuttige met het aangename combineren). Fred zal proberen enige voorbeelden te geven uit de hedendaagse literatuur om een en ander te verluchtigen en wat voorbeelden te geven die een en ander zeer duidelijk zullen maken. HET ZAL EEN LEERZAME EN GEZELLIGE LEZING ZIJN!!!! JE KENNIS VAN DE TOPOGRAFIE VAN EUROPA OPFRISSEN!!!! Waar stroomt de Wisla? Betalen ze in Finland met de euro? Hoe ziet de vlag van Macedonië eruit? Is IJsland een monarchie? Op een site over topografie van Europa kun je de antwoorden vinden. Nou ja, vinden. Je kiest een categorie (landen, vulkanen, havens of noem maar op) en je krijgt soms een makkelijke, soms een pittige vraag gesteld. Zie: VITAMINE D TEGEN DEPRESSIE Er is een duidelijk verband tussen een tekort aan vitamine D en depressie, zo blijkt uit onderzoek. Bij ouderen met een depressie is het vitamine D-gehalte in het bloed namelijk veel lager dan bij ouderen zonder depressie. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het VU medisch centrum. Een belangrijke bron van vitamine D is zonlicht. Toch is zonlicht alleen niet voldoende om een vitamine D-tekort tegen te gaan. De oudere huid is namelijk minder goed in staat om onder invloed van de zon vitamine D te vormen. Daarom hebben mensen boven de 50 een verhoogde behoefte aan vitamine D. De benodigde extra hoeveelheid kan ook moeilijk uit de voeding worden gehaald. We zouden dan erg veel moeten eten. Het vitamine Informatie Bureau adviseert daarom, net als de Gezondheidsraad, om een supplement te nemen om in de extra behoefte aan vitamine D te voorzien. De aanbevolen hoeveelheden vitamines en mineralen vindt u op: WIST U DAT Olifanten angst hebben voor bijen. Rokers per jaar 4 ½ biljoen peuken op de grond gooien. ÉéN peuk per liter water dodelijk kan zijn voor vissen. Een man na 5 min. in de wachtkamer met een mooie vrouw gestresst is. Hoe mooier de vrouw, hoe hoger hun cortisolspiegel. Grieken en Romeinen er verantwoordelijk voor zijn dat er nu in heel Europa gezoend wordt. Wereldrecord zoenen: 32 uur, 7 min.,14 sec. is. (Nicola Matovic en Kristina Reinhart-Duitsers) In Slingerland zhs in Doetinchem larven worden gebruikt bij chronische wonden. 1 ltr benzine 8260 kilicalorieën bevat.

17 De zon veruit de grootste massa van ons zonnestelsel is en daardoor alle planeten hun rondjes draaien om de zon. Een munt van 2 euro aan materiaal 3,15 eurocent kost. Een munt van 1 euro aan materiaal 1,75 eurocent kost. Kunstlicht het slaapritme aantast. Tieners net zo veel slaap nodig hebben als chimpansees. (10 uur) 65 plussers aan 6 uur slaap genoeg hebben. (Nou, ik niet) We 12 tot 40 winden per dag laten. Dat bij een gezond hart het bloed een vaart heeft van 5,4 km per uur. 62% van alle olie in het midden oosten ligt. (Rond 2060 alles op) Vanaf 2015 de vraag naar olie overschreden zal worden. In 1873 een naaimachine-fabrikant de allereerste commerciële typemachine ontwikkelde. Zwarte auto s gemiddeld 12% meer kans hebben op ongelukken dan witte auto s. Het eerste glas bij toeval ontdekt werd in 3000 voor Christus in Egypte en Mesopotamië(Irak) In Syrië het glasblazen uitgevonden is in de 1 ste eeuw voor Christus. De Italiaan Salvino D Armate ( ) de eerste brillenglas maker was door glas te slijpen. Zonder oneffenheden en kleine scheurtjes glas sterker kan zijn dan staal. HOOFDSTRATEN IN HOOFDSTEDEN VAN ALLE LANDEN TER WERELD Wilt U hoofdstraten in alle hoofdsteden van alle landen ter wereld zien: Gemaakt door JEROEN SWALFS. Kijk op: BANAAN MAAKT WEER BLIJ!!! De winterdip is een bekend ongemak in de donkere periode van het jaar. Het grauwe weer en de verminderde hoeveelheid daglicht hebben een deprimerend effect op ons. Om je humeur een oppepper te geven, bieden bananen uitkomst. Deze vrucht bevat namelijk serotonine, het gelukshormoon bij uitstek. De aanwezige vitamine B6 regelt het glucosegehalte in het bloed en beïnvloedt zo ook de gemoedstoestand. Daarnaast zijn bananen rijk aan vitaminen C, een vitamine die onontbeerlijk is voor een goede werking van het immuunsysteem en de herstelmechanismen van het lichaam.

18 DAGTOCHT dinsdag 26 APRIL A.S.: VLINDERTUIN/VAREN VEERSE MEER, VOLGEBOEKT MAAR.. We vertrekken deze keer met 2 bussen van VAN GERWEN i.p.v een dubbeldekker vanaf de parkeerplaats bij de OUDE TOREN. Dit i.v.m. de zeer grote belangstelling. We hebben dit als organisatie besloten omdat we deze keer geen mensen teleur wilden stellen. We hebben het financieel bekeken, maar daar komen we deze keer nog wel uit!! Voor de toekomst zullen we toch moeten gaan bekijken hoe verder te gaan. MAAAAAR..we gaan door!!!!! We vertrekken wel wat vroeg,om uur, maar men wil wat!!!! Toch??? Om uur bezoek aan de vlindertuin in het plaatsje KWADENDAMME met koffie en gebak. Daarna met de bus naar MIDDELBURG en varen over het VEERSE MEER (met lunch) met een kort bezoek aan het plaatsje VEERE. Terug naar MIDDELBURG en met de bus naar BREDA naar ons diner-adres: RESTAURANT BOSWACHTER LIESBOSCH in het prachtige gebied de Liesbosch. Om ongeveer uur weer thuis en we hopen een mooie dag te hebben gehad.

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 3-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 sept.

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Het voorjaar staat weer voor de deur, voor de een betekend dat de tuin doen, voor de ander het huis een schilderbeurt

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Wij zijn zeer verheugd over de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen over de opknapbeurt van onze Kontaktdoos,

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2010 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Half februari en de mossel/visavond van 16 april is al volgeboekt! Ook kregen wij voor het verschijnen van deze uitgave

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2009 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2009 20 maart Kienen 3 april Mossel Visavond 10 april Open Country avond 11 april Paaseieren zoeken 14 april Slotavond Riktoernooi

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2 2013 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de Voorzitter Verder in dit nummer informatie 3 voorstellen 4 activiteiten 5 Inschrijf formulier terugblik slipcursus 6 Ladies night 7 agenda

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 3-2011 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2011 22-26 juni Europesche Bedrijfssportspelen Hamburg 6 juli Leeskring 19.00 uur onderwerp: Hongerjaren van Mohammed Choukri

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

2-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

2-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharina-ziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U 1 juni. sturen

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 dec.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 1 WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 2016 2 Beste deelnemers reizen, Baarn, februari 2016 Ook het jaar 2015 was weer een groot succes. Ondanks de inzet op onze reizen van extra grote 63

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2007 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, In de vakantieperiode hebben een aantal vrijwilligers zich ingespannen om het inwendige van de Kontaktdoos nog eens

Nadere informatie

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure Verslag voorjaarstocht 2016 21 tot 25 april Lemmer Joure Verslag: Frans Armee Donderdag 21 april In de loop van de dag komen er 11 Smelne jachten aan in de Binnenjachthaven Lemsterland. Het palaver vervroegen

Nadere informatie

Afscheid groep 8 Maandag is er voor de leerlingen van groep 8 een afscheidsfeestje. De kinderen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Afscheid groep 8 Maandag is er voor de leerlingen van groep 8 een afscheidsfeestje. De kinderen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Weekbrief 6 juli 2015 Algemene mededelingen De adoptiekaarten druppelen binnen. Toch willen we nog even uw aandacht op deze actie vestigen. HELP ONS het boekenaanbod op school te verbeteren. Uw kind heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

1-2011 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

1-2011 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2011 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2011 17 dec. Country Gouwe Ouwe 20 23 dec. Bakfietsmarathon t.b.v. Serious Request 24 dec. 2 jan. Kerstvakantie 11 jan. Gepensioneerden

Nadere informatie

De begeleiding van Snowcamp

De begeleiding van Snowcamp Snowcamp 2019 De begeleiding van Snowcamp Docenten vanuit school: Elke Snowcamp groep krijgt minimaal 1 persoonlijke Snowcamp mentor Mevr. Jouzy Dhr. van de Meer Dhr. de Wit Dhr. van Veen Mevr. Groen

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2012 Nieuwsbrief 2012-1

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 25 t/m 29 september Agenda: Ma - Grafiti workshop (bij regen verschuift dit naar dinsdag) Oude kleren aan/mee Di - Wo - Start Kinderpostzegels Do - Vr - Sportwijktoernooi vanaf groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Hotel. in Midden-Drenthe

Hotel. in Midden-Drenthe Hotel in Midden-Drenthe Welkom in het prachtige Midden-Drenthe In een landelijke omgeving, aan de rand van het gezellige Westerbork, vindt u het luxe en gastvrije 4-sterren hotel Ruyghe Venne. Ons sfeervolle

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

Erichem, 29 april Beste ouders/ verzorgers,

Erichem, 29 april Beste ouders/ verzorgers, Erichem, 29 april 2016 Beste ouders/ verzorgers, We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de thema's bouwen en lente. Tussendoor hebben we ook stil gestaan bij de feesten zoals: Pasen, Koningsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4 Nieuwsbrief juli 2011 Van de voorzitter Beste leden, Het seizoen 2011 is halverwege, dat betekent dat veel leden druk bezig zijn met de open toernooien of genieten van hun vakantie. Voor de club is ons

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. Officiële start ABO Op 15 april 2016 is tijdens een receptie in

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER

Tel: AQUA LOVE DIVE CENTER INFOBLAD 2018 Duiken en overnachten in Emsland(DE) Het is leuk en gevarieerd duiken in Kreisland Emsland. Dit ligt net over de grens bij de provincies Groningen en Drenthe. Er zijn hier rond de 10 duiklocaties,

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL PATHÉ BREDA V1.0 PATHÉ BREDA Pathé Breda is een modern theater in het centrum van Breda dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 7 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN

NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN NIEUWSBRIEF VOOR LEDEN WINTER 2018-2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Foto s kinderdisco Foto s Sinterklaas Jaarprogramma 2019 Nieuw (aspirant) bestuurslid St. Merte was weer druk bezocht! 1 MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N

R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N Geniet en proef Genieten van gerechten uit de hele wereld terwijl onze koks het live voor u klaar maken. Dat is het live cooking concept van Wereldrestaurant Etenswaard!

Nadere informatie

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje Feestweek 50 jaar Roncalli Informatieboekje Roncalli mijn school! Refrein Ik zie de zon. Ik ben nog jong. Ik ren naar Ronronronron- Roncalli mijn school Ik zie de zon. Ik zing mijn song. Ik zing van Ronronronroncalli-

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen Buurtvereniging t Kraaiennest AY. Kuiperstraat 15 1782 XA Den Helder Telefoon: 0223-623693 Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Jevak 2017 28 augustus t/m 1 september Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

t Waaltje vrouwen van Nu afd. Zwartewaal

t Waaltje vrouwen van Nu afd. Zwartewaal 1 t Waaltje vrouwen van Nu afd. Zwartewaal 10 mei 2016 Uitnodiging Dinsdag 10 mei 2016 in de Gaffelaar Aanvang: 20.00 uur - Zaal open 19.30 uur Dames we hebben dinsdag 10 mei alweer onze laatste avond

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Jeugdkamp Bertrix 2011

Jeugdkamp Bertrix 2011 Jeugdkamp Bertrix 2011 Verslag Jeugd Trainingskamp Ardennen datum 9 / 12 september 2011 plaats Bertrix Samenstelling: De groep die vrijdag verzamelt op Ardennen camping Bertrix bestaat uit dertien jeugdspelers

Nadere informatie

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars)

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) 7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) Omdat bij navraag bij onze internationale vrienden er belangstelling was om als jaarafsluiting voor dit jaar toch een internationaal weekendmeeting

Nadere informatie

Beste ouders, De andere leerlingen moeten nog even geduld hebben. Volgende week gaan groep 3 en 4 en aan het eind van de maand groep 5,6,7.

Beste ouders, De andere leerlingen moeten nog even geduld hebben. Volgende week gaan groep 3 en 4 en aan het eind van de maand groep 5,6,7. Nieuwsbrief 36 6 10 juni Beste ouders, Het eerste schoolreisje zit er al weer op. Groep 1 en 2 hebben zich opperbest vermaakt bij de Flierefluiter. Zo zelfs dat veel kinderen op de terugweg in slaap vielen!

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma L I O N S C L U B N I J M E G E N 2 0 16-2 0 17 LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari 2017 programma Dinsdag 20 december 2016 18.00 uur, Lions Kerstviering, partners welkom Zondag 8 januari

Nadere informatie

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) 8-9-10 juni Algemene informatie SONS2018 Waar? In 8 Achterhoekse Gemeenten op 15 locaties Wat? 22 sporten met 25 verenigingen Wanneer? 8-9-10

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016

Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016 Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016 VIJF DAGEN ULTIEM AUTO AVONTUUR RONDOM DE 24 UUR VAN LE MANS. Rally Le Mans Vijf dagen ultiem autoavontuur rondom de 24 uur van Le Mans. Op woensdagmiddag

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, februari 2009 Nieuwsbrief 2009-1 Beste

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

Nieuwsbrief van:

Nieuwsbrief van: We zijn weer begonnen! Afgelopen maandag is het nieuwe schooljaar begonnen en wat waren de kinderen benieuwd naar de nieuwe inrichting. Sommige leerlingen hebben in de laatste vakantieweek al een sneak

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Duiken en overnachten bij Aqua Love

Duiken en overnachten bij Aqua Love Duiken en overnachten bij Aqua Love INFOBLAD 2016 Wij zijn Peter en Ineke Houniet en wonen in Emsland (Duitsland), net over de Nederlandse grens bij Groningen. Naast onze Nederlandse duikschool in Neudersum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - nov nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - nov nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - nov. 2017. nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL 8 oktober 2017 vond het wijkenfestival plaats in het voormalig Mondial college aan de streekweg.

Nadere informatie

woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171

woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171 woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171 woensdag 6 september - zaterdag 9 september 2017 Vier dagen ultiem auto-avontuur rondom Goodwood Revival. GT Rally presenteert, in samenwerking met Louwman

Nadere informatie

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend WereldNieuws Jaargang 4 Nr. 8 23-10-2015 Beste ouders Na een leerzame studiedag; talentontwikkeling, start nu ook voor de medewerkers van het dagarrangement de herfstvakantie. In de bijlage treft u informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie