Alles wat je wil en moet weten over het project Publieksbereik Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles wat je wil en moet weten over het project Publieksbereik Rotterdam"

Transcriptie

1 Alles wat je wil en moet weten over het project Publieksbereik Rotterdam 1. Geschiedenis en context: waarom doen we dit? - Wat hebben we met elkaar afgesproken? / Waarom doen we dit? - Centrale vraag - Werkgroep Publieksbereik - Hoe gaan we te werk? - Hoe ziet het proces er precies uit? Wat wordt er wanneer van mijn instelling verwacht? - Wat gaat het jouw instelling en de sector als geheel opleveren? 2. Mosaic, een korte introductie: waarom dit model en hoe werkt dit? - Wat is segmentatie? - Wat is Mosaic? - Hoe doen ze dit? - Het Rotterdamse Doelgroepenmodel: Hoe komen we van dit landelijke model dan naar de Rotterdamse doelgroepen voor cultuur zoals Rotterdam Festivals die hanteert? - Waarom is er voor dit model gekozen? - Waar zegt dit model niets over? 3. Aan de slag - Hoe kan ik als Rotterdamse cultuurinstelling aansluiting vinden bij dit segmentatiemodel? - Maar geven mensen wel zomaar hun postcode en huisnummer? Ik voel me bezwaard om dit te vragen. - Wat is een steekproef? - Hoe kom ik aan een representatieve steekproef? - Aan hoeveel gegevens van bezoekers heb ik voldoende? - Hoe zit het met de privacy van mijn bezoekers? Komen hun gegevens in dit proces niet bij andere partijen terecht? - Maar maken we geen inbreuk op de privacy door zoveel bronnen te combineren? Wanneer we bijvoorbeeld exact weten wat voor auto iemand rijdt, in welk huis hij/zij woont en wat deze persoon verdient gaat dat best ver.

2 1. Geschiedenis en context Wat hebben we met elkaar afgesproken? / Waarom doen we dit? In de gemeenschappelijke uitgangspuntennota voor het Cultuurplan Reikwijdte & Armslag, opgesteld door de Rotterdamse cultuursector, gemeente Rotterdam en Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur, staan enkele passages over de gemeenschappelijke ambities van de Rotterdamse culturele instellingen ten aanzien van het publieksbereik. Er staat hierover onder meer het volgende: - De cultuursector is gezamenlijk verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk bedienen van een zo breed mogelijk cultureel publiek. Daarom gaat de sector in kaart brengen wie wat doet en waar nog gaten vallen. Rotterdam Festivals kan daarbij een faciliterende rol spelen. De sector trekt gezamenlijk conclusies uit dit onderzoek en besluit hoe ze ontbrekende groepen wil opzoeken en wie welke taak op zich neemt. - De instellingen sluiten allianties om het eigen en elkaars publiek beter te leren kennen, volgen en bereiken. Ze maken daarvoor gebruik van de publieksgegevens waarover de sector beschikt, inclusief bestaande onderzoeken door anderen, en vullen de gegevens waar nodig aan. Centrale vraag Hoe zorgen we ervoor dat we gezamenlijk meer Rotterdammers bereiken? En hoe vertaalt die inspanning zich over drie jaar in de nieuwe Cultuurplannen van de instellingen? Werkgroep publieksbereik Op initiatief van het Directeurenoverleg is een werkgroep ingesteld die deze ambities, samen met Rotterdam Festivals als facilitator, invulling gaat geven. Deze werkgroep publieksbereik bestaat uit de reeds bestaande Raad van Advies Collectieve Cultuurmarketing, aangevuld met enkele leden uit het directeurenoverleg. Doel is om ervoor te zorgen dat aan het einde van het komende cultuurplan het plaatje (van vraag en aanbod) zo volledig mogelijk in kaart is gebracht en dat dit tot betere afstemming en bediening van de verschillende doelgroepen in Rotterdam heeft geleid. En dus tot meer en nieuw publiek voor de Rotterdamse culturele instellingen. Hoe gaan we te werk? Stap 1: Onderzoek: gegevens uit Mosaic analyses en aanvullend onderzoek Hiermee willen we vraag, aanbod, bereik, drempels, wensen en behoeften in kaart te brengen. Resultaat van deze onderzoeken: - Inzicht in percentage Rotterdammers dat in kunst & cultuur is geïnteresseerd (de doelgroep) - We hebben een beeld van de samenstelling van de doelgroep - We hebben een beeld van vraag en aanbod, wensen en behoeften, drempels en motieven

3 Stap 2: Analyse - Vaststellen hoe vraag en aanbod op elkaar aansluiten - Waar zitten de witte plekken in het aanbod? - Hoe verhouden de bestaande culturele instellingen met hun (bezoekers)profiel en missie zich tot deze witte plekken? Stap 3: Strategische opties verkennen - De instellingen bespreken met elkaar aan welk aanbod behoefte is - Welke instellingen kunnen gezien hun profiel en missie het beste in (een deel van) dat aanbod voorzien? - Doen ze dat elk afzonderlijk of door een samenwerking aan te gaan met instellingen? - Zijn er andere manieren om dit aanbod te ontwikkelen? - Wat betekent dit voor programmering en marketing? Hoe ziet het proces er precies uit? Wat wordt er wanneer van mijn instelling verwacht? Van alle cultuurplaninstellingen wordt gevraagd postcodedata + huisnummer en toevoeging te verzamelen en aan te leveren voor Mosaic-analyse. 31 januari 2018: gegevens 2017 Testjaar. We kunnen dan signaleren waar nog moeilijkheden liggen en met een plan komen om het ook hierbij te laten slagen. In 2018 zal ook het aanvullende onderzoek uitgevoerd worden. 31 januari 2019: gegevens 2018 Definitieve overzicht. Vormt het startpunt voor het gemeenschappelijke gesprek. Wie doet wat? Waar liggen kansen om samen op te trekken? Etc. In 2019 gaan de gesprekken met de sector gevoerd worden en wordt een vervolg publicatie gemaakt op Wat wil het publiek? Wat gaat het jouw instelling en de sector als geheel opleveren? Inzicht in het profiel van je bezoekers. Iedere instelling krijgt een eigen rapport. Met verdeling van bezoekers over doelgroepen: In Rotterdam, In Regio Rijnmond (minus Rotterdam), In Nederland (minus Regio Rijnmond en Rotterdam), Voor heel Nederland (het totale plaatje). Deze kennis over je publiek kun je direct toepassen in marketing, communicatie en programmering en tevens krijg je inzichten in kansrijke samenwerkingspartners om bepaalde doelgroepen (meer) te bereiken.

4 Tenslotte nogmaals: Waarom doen we dit? - De samenstelling van de Rotterdamse bevolking verandert in rap tempo, er komen nieuwe doelgroepen bij - Willen culturele instellingen hun relevantie behouden dan zullen we ook deze nieuwe groepen (beter) moeten gaan bereiken - Als we dat allemaal in ons eentje doen, dan gaat dat te langzaam - Als we het samen doen is het effectiever en gaat het sneller Met als uitgangspunt: Niet iedereen hoeft iedereen te bereiken, maar met elkaar willen we ervoor zorgen dat er aanbod is voor alle Rotterdammers.

5 2. Mosaic, een korte introductie Wat is segmentatie? Een consumentensegmentatiesysteem Segmenteren = Het proces, waarin op basis van één of meer kenmerken, homogene groepen klanten (segmenten) worden vastgesteld en klanten aan deze segmenten worden toegewezen. Wat is Mosaic? Mosaic is een segmentatiesysteem waarbij alle Nederlanders ingedeeld worden in bepaalde homogene groepen op basis van hun postcode en huisnummer. Het systeem Mosaic deelt alle Nederlandse huishoudens in in 50 typen Deze typen worden weer samengevoegd in 14 groepen (zie hieronder)

6 Hoe doen ze dit? Dit doen ze op basis van vele bronnen (meer dan 330 in totaal). Deze indeling wordt gemaakt op basis van o.a.: - Demografische gegevens - Gegevens over levensstijl, levensvisie, mentaliteit - Gedragsgegevens - Transactiegegevens (financiën, woningwaarde, auto s) Bv. Kadaster, TNS Nipo, KPN Telecom, Centraal Bureau voor de Statistiek, Kamer van Koophandel, TNT Post. Het Rotterdamse Doelgroepenmodel: Hoe komen we van dit landelijke model dan naar de Rotterdamse doelgroepen voor cultuur zoals Rotterdam Festivals die hanteert? In 2007 is in samenwerking met Mosaic een specifiek Rotterdams doelgroepenmodel voor cultuur ontwikkeld, dat in 2012 verder is vernieuwd. Hiervoor maken we gebruik van bezoekgegevens van verschillende Rotterdamse culturele instellingen en de resultaten van de Vrijetijdsomnibus over de vrijetijdsbesteding en cultuurparticipatie van Rotterdammers. Om van de 50 typen tot een overzichtelijk en werkbaar aantal groepen te komen (een groep is een aantal bij elkaar gevoegde typen die op belangrijke gegevens overeenstemming hebben) wordt er geclusterd. In Rotterdam hebben we de extra culturele data gebruikt om groepen te maken ingedeeld/geclusterd op basis van hun cultuurbezoek. Het Rotterdamse cultuurdoelgroepenmodel deelt de Rotterdammers als eerste in op basis van hun cultuurconsumptie en onderscheidt hierbij drie hoofdgroepen: cultuur als vanzelfsprekend, cultuur als optie of als cultuur als ongebruikelijk. Zie onderstaande figuren voor: 1. Hoe de 8 Rotterdamse doelgroepen zijn ingedeeld 2. Welke landelijke typen onder welke Rotterdamse doelgroepen vallen

7 Een uitleg en toelichting van de doelgroepen is terug te vinden in de publicatie Wat wil het publiek? en in de publicatie over Het Rotterdamse Doelgroepenmodel. Beiden beschikbaar via de site van Rotterdam Festivals.

8 Waarom is er voor dit model gekozen? Het verzamelen van postcode en huisnummer gegevens is een relatief laagdrempelige manier om meer te weten te komen over je publiek. De inzet die gevraagd wordt van de instellingen is op deze manier zo minimaal mogelijk, terwijl de opbrengsten toch groot zijn door de koppeling aan de meer dan 300 bronnen vanuit Mosaic. De integratie van informatie over cultuurbezoek maakt dat Mosaic het meest geschikte segmentatiemodel is om mee te werken (i.p.v. andere opties als Smart Agent of Motivaction). Doordat we met zijn allen dezelfde taal spreken zijn gegevens goed bij elkaar te brengen en kunnen we dus totaalplaatjes creëren en zien hoe we ons tot elkaar verhouden. Waar zegt het model niets over? Gegevens van buitenlandse bezoekers worden buiten beschouwing gelaten. Culturele instellingen kunnen hierover richting de gemeente los zelf rapporteren. Verder worden bedrijfsadressen er in analyses altijd uit gefilterd. Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat het model rapporteert op huishoudniveau. In een huishouden kunnen meerdere mensen wonen. De uitspraken hebben dus geen betrekking op individuele personen. Bereik middels educatieprojecten wordt op een andere manier verzameld en in kaart gebracht.

9 3. Aan de slag Hoe kan ik als Rotterdamse cultuurinstelling aansluiting vinden bij dit segmentatiemodel? Dat kan al heel eenvoudig, door postcodes inclusief huisnummers en eventuele toevoeging (bv. 1234AB, 12A) te verzamelen van je publiek. Als je kaartverkoop hebt kan dit door het te vragen bij de kassa, of te integreren in het kaartverkoopproces. Heb je dit niet dan kan je aan andere manieren denken zoals het neerleggen van een lijst waarop mensen het kunnen invullen en ze hier actief op te wijzen of in je musea/theater/festival vrijwilligers of medewerkers rond laten lopen die het aan de mensen vragen. Je kunt het ook als vraag verwerken in een publieksonderzoek dat je uitzet. Je hoeft niet van alle mensen de gegevens te hebben, als je het van een goede steekproef weet zegt dit genoeg. Maar geven mensen wel zomaar hun postcode en huisnummer? Ik voel me bezwaard om dit te vragen. Ervaring heeft geleerd dat men je heel graag wil helpen als je goed uitlegt waarom je het doet (beter inzicht krijgen in wie je publiek is zodat je hen in de toekomst nog beter kunt bedienen) en duidelijk maakt dat de informatie niet gebruikt zal worden voor direct mailingen of gedeeld zal worden met derden behalve voor onderzoeksdoeleinden. We houden rekening met de privacywetgeving en die staat dit ook niet toe. Zie het ook als een enorme kans voor je zelf: alleen met postcodes krijg je zelf al veel beter inzicht in waar je publiek vandaan komt. Uit de stad, uit de wijk, uit de regio, uit de rest van het land. Zeer waardevolle informatie. Wat is een steekproef? Steekproeven worden gehanteerd omdat het praktisch gezien vaak niet mogelijk is om iedereen uit de doelgroep (populatie) te ondervragen. Omdat het bijvoorbeeld te arbeidsintensief is en/of teveel geld kost. Het is in dat geval ook voldoende om slechts een selectie van de totale bezoekers (in dit geval) te bevragen. Wanneer dit op de juiste manier aangepakt wordt en aan bepaalde criteria wordt voldaan kunnen bevindingen binnen deze steekproef ook geprojecteerd worden op de gehele bezoekerssamenstelling. Hoe kom ik aan een representatieve steekproef? Een goede steekproef is essentieel voor de betrouwbaarheid van je onderzoek. Zorg er daarom voor dat je steekproef aselect is, oftewel willekeurig/volledig door toeval. Je wilt niet dat er een verstoring optreedt doordat er bijvoorbeeld teveel mensen uit één groepje bevraagd worden, of veel meer vrouwen dan mannen, meer jongeren dan ouderen, etc. Selecteer daarom at random. Bij het bevragen ter plekke kun je dit doen door een selectieregel in te stellen, bijvoorbeeld: iedere vijfde (of zevende of tiende) bezoeker wordt om zijn of haar gegevens gevraagd. Komt er een stel of een groep vrienden binnen als zoveelste bezoekers, kies dan voor één van de personen uit deze groep. Dit kan bijvoorbeeld door te vragen wie het eerste zijn/haar verjaardag viert, diegene wordt geselecteerd. Wil die persoon toch niet meewerken, tel dan weer gewoon door tot de volgende vijfde (of zevende of tiende) bezoeker. Op het aanbod Ik wil wel meedoen als mijn vriend/vriendin dit niet wil moet niet ingegaan worden. Op deze manier voorkom je zelfselectie van bezoekers en daarmee een vertekening van je steekproef. Zorg ook voor een goede spreiding in het verzamelen. Bevraag in een museum bijvoorbeeld niet alleen mensen s middags, maar ook in de ochtenden en niet alleen in het weekend, maar ook eens doordeweeks. Denk bovendien aan seizoensinvloeden, vakantieperiodes, wisselende tentoonstellingen, etc. Voor een theater kan dit betekenen dat er bij

10 verschillende type voorstellingen gegevens verzameld moeten worden, bij een meerdaags festival verzamel je niet slechts op 1 dag, etc. Probeer op basis van ervaringen uit het verleden een inschatting te maken van de drukte op verschillende momenten en laat de steekproef daarvan zoveel mogelijk een afspiegeling zijn. Aan hoeveel gegevens van bezoekers heb ik voldoende? Je wilt graag dat jouw steekproef een representatief beeld geeft van de werkelijkheid en dus van al jouw bezoekers. Daarom is het belangrijk dat je steekproef nauwkeurig geselecteerd is (zie hierboven) en de kwaliteit ervan dus in orde is, maar daarnaast is ook de kwantiteit van belang. Aan welke aantallen moet je komen om goede uitspraken te kunnen doen? Dit hangt af van de grootte van de populatie en van de foutmarge die je wilt hanteren. Daarnaast natuurlijk ook van beschikbare tijd en budget: wat is realistisch? Zie de tabel hieronder voor een inschatting van het aantal bezoekers dat je moet bevragen op je totale bezoekersaantal. Wil je per voorstelling, tentoonstelling of doelgroep iets kunnen zeggen dan dien je deze aantallen specifiek hiervoor te behalen. Zo hebben deze sub analyses ook voldoende body. Je kunt ook raadplegen om een exacte berekening te maken. Totale aantal bezoekers Steekproefgrootte bij steekproefmarge 5% Steekproefgrootte bij steekproefmarge 3% Toelichting op de bovenstaande tabel: In marktonderzoek is een betrouwbaarheid van 95% gangbaar. Dit betekent dan dat de uitspraken voor tenminste 95% betrouwbaar zijn. Daarom is dit voor de bovenstaande tabel ook als uitgangspunt genomen. Daarbij wordt er meestal gewerkt met een steekproefmarge van 5% (eerste kolom). Met deze aantallen kunnen er goede uitspraken gedaan worden. Wanneer je op lagere aantallen uitkomt geeft dit nog steeds wel een indicatie, maar de betrouwbaarheid kan dan niet meer volledig gewaarborgd worden. Natuurlijk heeft het de voorkeur om, indien mogelijk, de steekproef nog nauwkeuriger te krijgen. De laatste kolom dient als indicatie om te laten zien wat er qua aantallen voor nodig is om tot een steekproef-marge van slechts 3% te komen. Des te kleiner deze marge, des te zekerder de uitspraken. Let op: des te groter de totale populatie wordt, des te kleiner wordt de steekproef als deel van het geheel. Met een foutmarge van 5% treedt er rond de 384 een bepaalde mate van verzadiging op. De invloed van een individueel persoon is dan zo relatief klein dat dit het totale beeld niet meer echt kan verstoren. Je kunt je ook wel voorstellen dat het antwoord van 1 persoon op een steekproef van 50 personen veel meer invloed heeft dan op 1 van 384.

11 Hoe zit het met de privacy van mijn bezoekers? Komen hun gegevens in dit proces niet bij andere partijen terecht? Onderzoekers zijn verplicht de privacywetgeving in acht te nemen en de regels te volgen. Zo ook Rotterdam Festivals, wij respecteren de privacy van de bezoekers. We zorgen er daarom voor dat de informatie die wij over hen ontvangen vertrouwelijk is en blijft. Gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld, ook niet aan Mosaic of de exploitant van Mosaic (Whooz). Wij gebruiken de bronnen vanuit het model om onze bestanden te analyseren, maar andersom vindt er geen uitwisseling plaats. De segmentatiemethode wordt dus ook niet opnieuw geladen met deze gegevens. Na gebruik worden de gegevens vernietigd. In de contracten met Whooz (algemene voorwaarden) liggen deze afspraken als volgt vastgelegd: NALEVING EN CONTROLE 6.3 Whooz zal (in alle gevallen waarin zij geldt als bewerker) persoonsgegevens slechts verwerken in overeenstemming met de instructies van de afnemer. De afnemer wordt geacht Whooz te hebben opgedragen de persoonsgegevens zodanig te verwerken als benodigd voor het verlenen van de diensten. 6.6 Elke partij garandeert dat zij gepaste technische en organisatorische maatregelen zal nemen tegen ongeoorloofde of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens en tegen de vernietiging, verlies of beschadiging van persoonsgegevens van de andere partij. VERTROUWELIJKHEID 7.1 Elke partij zal met betrekking tot de vertrouwelijke informatie waarvan zij de ontvanger is: de vertrouwelijke informatie strikt vertrouwelijk houden en niets van dergelijke vertrouwelijke informatie aan enige derde partij bekend maken behalve voor zover dit is toegestaan onder de overeenkomst en dan alleen voor zover vereist voor de uitvoering van de verplichtingen van de ontvanger uit hoofde van de overeenkomst; Vertrouwelijke informatie betekent alle informatie die betrekking heeft op de handelsgeheimen, activiteiten, processen, plannen, voornemens, productinformatie, prijzen, vakkennis, ontwerpen, afnemerlijsten, marktkansen, transacties, zaken en/of handel van de partijen en/of op hun afnemers, leveranciers of groepsmaatschappijen in of op ieder medium dan wel opmaak. Materiaal van Whooz, gegevens van Whooz en Afgeleide Voortbrengselen en de methoden, technieken, vakkennis en ideeën die door Whooz worden gebruikt of geleerd voor de levering van de diensten behoren in ieder geval tot de vertrouwelijke informatie van Whooz. Maar maken we geen inbreuk op de privacy door zoveel bronnen te combineren? Wanneer we bijvoorbeeld exact weten wat voor auto iemand rijdt, in welk huis hij/zij woont en wat deze persoon verdient gaat dat best ver. De bronnen die gebruikt worden zijn gekoppeld aan een postcode/huisnummer combi, maar het proces van segmenteren zorgt ervoor dat een directe koppeling wordt losgelaten. De informatie is dus niet 1 op 1 te herleiden tot personen/huishoudens. Mosaic en ook het hiervan afgeleide Rotterdamse Doelgroepenmodel is een model. Een model is een benadering/vertaling van de werkelijkheid. Het deelt mensen in in mogelijk typen/groepen. Eerder gevonden relaties tussen eigenschappen worden geprojecteerd op andere gelijksoortige typen en zo wordt er een verwachting uitgesproken. Het model voegt eigenschappen samen en omschrijft op basis hiervan persona s. Mosaic vertelt ons wat voor type er waarschijnlijk op een bepaalde postcode/huisnummer combinatie woont, maar er is geen directe link met de bronnen op basis waarvan deze omschrijving tot stand is gekomen.

Publiek in zicht inzicht in publiek

Publiek in zicht inzicht in publiek VAN DATA NAAR INZICHT NAAR ACTIE Publiek in zicht inzicht in publiek Kansrijke doelgroepen voor popconcerten, popfestivals en dance-events VNPF-congres 2015 Bibelot Dordrecht Onderwerpen 2 Data als basis

Nadere informatie

Publiek in zicht inzicht in publiek

Publiek in zicht inzicht in publiek VAN DATA NAAR INZICHT NAAR ACTIE Publiek in zicht inzicht in publiek Kansrijke doelgroepen voor popconcerten en dance-events bij jou in de buurt VNPF-congres 2014 Hedon Zwolle Onderwerpen 2 Gebruiken data

Nadere informatie

in de culturele sector

in de culturele sector in de culturele sector Inhoud Wat is EMC Cultuuronderzoeken? Wat is MOSAIC? Waarom een nieuwe versie? Wat kan ik met Mosaic? Waar kunnen we u nog meer mee helpen? EMC Cultuuronderzoeken Bureau voor onderzoek

Nadere informatie

Scouting Nederland. Leden en Vrijwilligers in beeld

Scouting Nederland. Leden en Vrijwilligers in beeld Scouting Nederland Leden en Vrijwilligers in beeld Inhoud 1. Uitgangspunten, inhoud en Experian aanpak 2. Analyse en inzicht Leden 3. Vastgestelde pimaire Doelgroepen 2 Experian informatie Databronnen

Nadere informatie

Publieksbereik en gebruik van data. Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken?

Publieksbereik en gebruik van data. Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken? Publieksbereik en gebruik van data Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken? Waar Rotterdam vandaan komt Rotterdam nu: Europe's new capital of

Nadere informatie

HG P EEN EFFECTIEF EN EFFICIENT VERSPREIDPLAN IN 5 STAPPEN

HG P EEN EFFECTIEF EN EFFICIENT VERSPREIDPLAN IN 5 STAPPEN HG P EEN EFFECTIEF EN EFFICIENT VERSPREIDPLAN IN 5 STAPPEN Stap 1 Het profiel van je klantgroep(en) in kaart brengen Wanneer je beschikt over de adres- of 6-positie postcodegegevens van je klanten, heb

Nadere informatie

Stap 1: Bepalen van het doel

Stap 1: Bepalen van het doel Ontwerp van een onderzoeksproject Stap 1: Bepalen van het doel Eerst en vooral moet je weten wat je te weten wil komen en waarom. Het antwoord op deze vragen bepaalt Wat je zal moeten meten en hoe (doelvariabelen

Nadere informatie

Digitale vaardigheden basis

Digitale vaardigheden basis Keuzedeel mbo Digitale vaardigheden basis behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

4orange Profiles Factsheet

4orange Profiles Factsheet 4orange Profiles Factsheet 4orange, 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Welkom bij 4orange Profiles! Voor toegang tot 4orange Profiles kun je een login naam en wachtwoord aanvragen

Nadere informatie

A DATA-DISCOVERY JOURNEY

A DATA-DISCOVERY JOURNEY A DATA-DISCOVERY JOURNEY Waarom een data- discovery journey Je hebt een hoop data maar wat kun je er mee. Data is voor veel bedrijven nog een erg abstract begrip. Natuurlijk snapt iedereen dat informatie

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen

Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen dr. A.R.G. Jansen 11 januari 2018 Zicht op Data Poirterslaan 26 5611 LB Eindhoven Tel.: 040 2 433 553 E-Mail:

Nadere informatie

PRIVACYBELEID VAN DER BURG ADVOCAAT & MEDIATOR

PRIVACYBELEID VAN DER BURG ADVOCAAT & MEDIATOR PRIVACYBELEID VAN DER BURG ADVOCAAT & MEDIATOR Van der Burg advocaat & mediator B.V. (hierna te noemen "Van der Burg advocaat & mediator" of "ons" of "wij") neemt privacy serieus en verwerkt persoonsgegevens

Nadere informatie

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7 Company statement Algemene verordening gegevensbescherming AVG Informatie voor professionele relaties (v2018.02) 1 / 7 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 treedt de Algemene

Nadere informatie

Privacybeleid Flamecontrol b.v.

Privacybeleid Flamecontrol b.v. Privacybeleid Flamecontrol b.v. Versie 0.1 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 01-08-2016. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 77 22 0 6863378 - Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De steekproefopzet bepalen

Hoofdstuk 1. De steekproefopzet bepalen Hoofdstuk 1 De steekproefopzet bepalen Basisbegrippen bij steekproeven en steekproeftrekking Populatie: de complete groep die wordt bestudeerd, zoals aangegeven in de doelen van het onderzoeksproject Managers

Nadere informatie

PRIVACYBELEID. Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam

PRIVACYBELEID. Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam PRIVACYBELEID Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Documentinformatie... 2 1.1. Documentgeschiedenis... 2 2. Privacybeleid Pseudonimiseer

Nadere informatie

Burgerpanel Wijdemeren

Burgerpanel Wijdemeren BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 3 2019 DORPENBELEID Gemeente April-mei 2019 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Privacy policy Spankracht Ontwerpers. Versie 1.0

Privacy policy Spankracht Ontwerpers. Versie 1.0 Privacy policy Spankracht Ontwerpers Versie 1.0 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17-05-2018. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Begrippenlijst Anders Dit is onderzoek

Begrippenlijst Anders Dit is onderzoek Begrippenlijst Anders Dit is onderzoek Begrippenlijst door F. 1080 woorden 15 april 2016 9,1 2 keer beoordeeld Vak Anders Dit is onderzoek! 2.4 Steekproef Onderzoek met een kleine groep met de bedoeling

Nadere informatie

Het gaat om de volgende persoonsgegevens:

Het gaat om de volgende persoonsgegevens: Privacyverklaring JR Accountancy & Consultancy Wij zijn ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten

Nadere informatie

jou te helpen in contact te komen met potentiële werkgevers, wanneer je ontslag hebt gekregen of binnenkort gaat krijgen ( Dienst2; Outplacement )

jou te helpen in contact te komen met potentiële werkgevers, wanneer je ontslag hebt gekregen of binnenkort gaat krijgen ( Dienst2; Outplacement ) Inhoudsopgave 1. Wie is ViaSiers B.V.? 1. Welke informatie wordt door ViaSiers B.V. verzameld en verwerkt? 2. Automatisch gegenereerde informatie 3. Rechten van de cliënt 2. Wat zijn cookies en hoe gebruikt

Nadere informatie

Privacy Statement Notarieel Betalen B.V.

Privacy Statement Notarieel Betalen B.V. Privacy Statement Notarieel Betalen B.V. Dit Privacy Statement is in werking getreden op 25 mei 2018. Notarieel Betalen B.V ( Notarieel Betalen ), is ervan overtuigd dat de bescherming en eerbiediging

Nadere informatie

Hoe gebruiken wij verzamelde gegevens

Hoe gebruiken wij verzamelde gegevens Privacy Statement Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we

Nadere informatie

<aanhef> <naam> <straat> <huisnummer> <toevoeging> <postcode> <plaats> <respnr> Amsterdam, <datum> Geachte <aanhef>,

<aanhef> <naam> <straat> <huisnummer> <toevoeging> <postcode> <plaats> <respnr> Amsterdam, <datum> Geachte <aanhef>, Amsterdam, Geachte , In samenwerking met de Radboud Universiteit voeren wij dit najaar een groot onderzoek

Nadere informatie

Privacy beleid & Disclaimer. Privacy beleid. Mijn gebruik van verzamelde gegevens. Gebruik van mijn diensten en producten.

Privacy beleid & Disclaimer. Privacy beleid. Mijn gebruik van verzamelde gegevens. Gebruik van mijn diensten en producten. Privacy beleid & Disclaimer Privacy beleid Versie 0.5 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 september 2018. Ik ben ervan bewust dat je jouw vertrouwen in mij stelt. En dat waardeer ik zeer. Ik

Nadere informatie

Gebruik van onze diensten

Gebruik van onze diensten privacyverklaring en cookies Wij zijn er ons van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke

Nadere informatie

Privacyverklaring. Pedicare Caroline Medisch Pedicure

Privacyverklaring. Pedicare Caroline Medisch Pedicure Privacyverklaring Pedicare Caroline Medisch Pedicure Privacybeleid Pedicare Caroline Medisch Pedicure Versie 0.1 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 9-4-2019. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen

Nadere informatie

De kracht van data. Onderwerpen. Even voorstellen Data verzamelen Data bewerken Data gebruiken Een casus: IFFR Aan de slag.. Vragen en antwoorden

De kracht van data. Onderwerpen. Even voorstellen Data verzamelen Data bewerken Data gebruiken Een casus: IFFR Aan de slag.. Vragen en antwoorden De kracht van data Onderwerpen Even voorstellen Data verzamelen Data bewerken Data gebruiken Een casus: IFFR Aan de slag.. Vragen en antwoorden 2 1 Waarom verzamel je data? Weten, evalueren, controleren

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING SWOA

PRIVACYVERKLARING SWOA PRIVACYVERKLARING SWOA 190327 Privacyverklaring SWOA at kb jvda HK Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verwerking van persoonsgegevens... 2 3. Beveiliging en geheimhouding... 3 4. Contact met SWOA... 4

Nadere informatie

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud Nieuwe vormen van huurdersparticipatie Jaap van der Veen -Stade Advies 25 november 2015 ALV HBV Nieuwkoop Nieuwe vormen van huurdersparticipatie 1 Inhoud Huurdersparticipatie algemeen -Wat is het -Motieven

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Gemeente Drimmelen Informatie over nieuwe strategische visie die wordt ontwikkeld

Gemeente Drimmelen Informatie over nieuwe strategische visie die wordt ontwikkeld Gemeente Drimmelen Informatie over nieuwe strategische visie die wordt ontwikkeld Strategisch beleidsplan 2013-2015 Een scherpe koers WAAROM EEN NIEUW BELEIDSPLAN? Oude beleidsplan loopt van 2010 t/m 2013

Nadere informatie

Representativiteit. Foeke van der Zee (Hulp bij Onderzoek, Groningen, versie 2, februari 2016)

Representativiteit. Foeke van der Zee (Hulp bij Onderzoek, Groningen, versie 2, februari 2016) Representativiteit Foeke van der Zee (Hulp bij Onderzoek, Groningen, versie 2, februari 2016) www.hulpbijonderzoek.nl Voorwoord Dit paper maakt deel uit van een reeks papers waarin ik een aantal onderwerpen

Nadere informatie

Privacyverklaring. De Kleine Ambassade. Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Privacyverklaring. De Kleine Ambassade. Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer Privacyverklaring De Kleine Ambassade Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam, Nederland, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24475497 Waarom deze privacyverklaring? De Kleine Ambassade vindt

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT.

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. HIERIN WORDEN DE VOORWAARDEN BESCHREVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE. Algemeen Deze website (exclusief

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Digitale vaardigheden basis

Digitale vaardigheden basis Keuzedeel mbo Digitale vaardigheden basis gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0022 Penvoerder: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Gevalideerd door: sectorkamer ICT en creatieve industrie

Nadere informatie

Docentenhandleiding Anke Veenstra Algemene economie & Bedrijfseconomie Kennisbasis BE 03-04-2013

Docentenhandleiding Anke Veenstra Algemene economie & Bedrijfseconomie Kennisbasis BE 03-04-2013 Docentenhandleiding Anke Veenstra Algemene economie & Bedrijfseconomie Kennisbasis BE 03-04-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Les 1... 4 Les 2... 7 Les 3... 10 Les 4... 13 Les 5... 15 Beoordeling... 17

Nadere informatie

HEEMKUNDIGE KRING SCILLA VZW PRIVACY BELEIDSVERKLARING

HEEMKUNDIGE KRING SCILLA VZW PRIVACY BELEIDSVERKLARING HEEMKUNDIGE KRING SCILLA VZW PRIVACY BELEIDSVERKLARING Versie 1.0 08/03/2018. 1 Verantwoordelijkheid Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om uw fundamenteel recht op privacy te beschermen en de veiligheid

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

Statistiek basisbegrippen

Statistiek basisbegrippen MARKETING / 07B HBO Marketing / Marketing management Raymond Reinhardt 3R Business Development raymond.reinhardt@3r-bdc.com 3R 1 M Statistiek: wetenschap die gericht is op waarnemen, bestuderen en analyseren

Nadere informatie

Bij afname van YunaCare diensten verwerk ik in ieder geval je (bedrijfs)naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en jouw adres.

Bij afname van YunaCare diensten verwerk ik in ieder geval je (bedrijfs)naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en jouw  adres. PRIVACY VERKLARING www.yunacare.nl 2018 conform AVG wetgeving Dit is de privacyverklaring van YunaCare, Sonnedach 1, 6931 JA Westervoort, Nederland, ingeschreven in het KvK Register onder nummer 62389076.

Nadere informatie

Gezocht: burgemeestersprofiel. Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester

Gezocht: burgemeestersprofiel. Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester Inventarisatie van eigenschappen die de inwoners van Nijmegen belangrijk vinden in hun nieuwe burgemeester afdeling Onderzoek en Statistiek 31 mei 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitkomsten 5 2.1 Respons

Nadere informatie

De toekomst van handelsmissies

De toekomst van handelsmissies De toekomst van handelsmissies 1 Deze rapportage is een uitgave van het lectoraat International Business. Lectoraat International Business School of Business, Media en Recht Windesheim Campus 2-6 Postbus

Nadere informatie

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Klantgerichtheid Selecteren van een klant Wanneer u hoog scoort op 'selecteren

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Handreiking. Communicatie over de gemeentepolis. Bureau BS&F Dokter Klinkertweg 10c 8025 BS Zwolle. T. 038-455 29 20 I. www.bsenf.nl E. info@bsenf.

Handreiking. Communicatie over de gemeentepolis. Bureau BS&F Dokter Klinkertweg 10c 8025 BS Zwolle. T. 038-455 29 20 I. www.bsenf.nl E. info@bsenf. Handreiking Communicatie over de gemeentepolis Bureau BS&F Dokter Klinkertweg 10c 8025 BS Zwolle T. 038-455 29 20 I. www.bsenf.nl E. info@bsenf.nl BS&F 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 KEUZES RONDOM

Nadere informatie

Privacy Statement... 4

Privacy Statement... 4 Privacy Statement Inhoud Privacy Statement... 4 Persoonsgegevens... 4 Verwerken van persoonsgegevens... 4 Op welke grond hebben wij het recht uw gegevens te verwerken?... 4 Hoe lang we gegevens bewaren...

Nadere informatie

Privacyverklaring. Drents Museum. Versie: 1.1

Privacyverklaring. Drents Museum. Versie: 1.1 Privacyverklaring Drents Museum Versie: 1.1 Datum: 24-05-2018 Privacyverklaring Stichting Drents Museum Inleiding Dit is de privacyverklaring van het Drents Museum. In deze verklaring verschaft het Drents

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum.

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum. Stand van zaken transitie Noordelijk Scheepvaartmuseum naar historisch museum M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 06 51407779 0 6714400 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Privacy- en Cookieverklaring.

Privacy- en Cookieverklaring. Privacy- en Cookieverklaring. Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle sitebezoeken, transacties en overeenkomsten met Egerländerkapel De Leemkuulers, p.a. Joubertweg 23, 6861 DM Oosterbeek,

Nadere informatie

Privacy Statement Welke gegevens worden door NVM-makelaars vastgelegd?

Privacy Statement Welke gegevens worden door NVM-makelaars vastgelegd? Privacy Statement Schakel Makelaars neemt de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Ook houden wij ons aan

Nadere informatie

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Huis van de Geschiedenis in Gemeente Beverwijk Bestuur van Museum Kennemerland, januari 2014 Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk, mk@museumkennemerland.nl www.museumkennemerland.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk 7: Selectie van steekproeven

Hoofdstuk 7: Selectie van steekproeven Hoofdstuk 7: Selectie van steekproeven Inhoudsopgave 7.1. Inleiding... 2 7.1.1. Onderzoekseenheden, populatie en steekproef... 2 Onderzoekseenheden op verschillende niveaus... 2 7.1.2. Steekproeven: twee

Nadere informatie

PRIVACY- EN COOKIEBELEID Clannie.nl INLEIDING

PRIVACY- EN COOKIEBELEID Clannie.nl INLEIDING PRIVACY- EN COOKIEBELEID Clannie.nl INLEIDING Bij uw gebruik van onze producten en diensten kunnen wij informatie van en over u verzamelen. Denk daarbij o.a. aan gegevens die u ons verstrekt bij het aangaan

Nadere informatie

PRIVACY BELEID MARTAL NV

PRIVACY BELEID MARTAL NV PRIVACY BELEID MARTAL NV 1.Algemeen MARTAL NV, Antwerpsesteenweg 3 te 2860 Sint-Katelijne-Waver, neemt de in dit privacy beleid genoemde maatregelen om uw privacy te beschermen. Wij vinden de bescherming

Nadere informatie

PRIVACYBELEID. Definities: FP&P: Frits Philips Jr. & Partners B.V.

PRIVACYBELEID. Definities: FP&P: Frits Philips Jr. & Partners B.V. PRIVACY BELEID PRIVACYBELEID 1. Algemeen Frits Philips jr. & Partners B.V. (hierna: FP&P ) is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en bezoekers van de website

Nadere informatie

Privacyverklaring. LIMM Recycling Versie

Privacyverklaring. LIMM Recycling Versie 2018 Privacyverklaring LIMM Recycling Versie1.0 1-5-2018 Inleiding Dit is de privacyverklaring van LIMM Recycling. In deze verklaring verschaft LIMM Recycling informatie over de persoonsgegevens die worden

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Kompas Informatiehuishouding. Handleiding voor het indienen van een informatieverzoek

Kompas Informatiehuishouding. Handleiding voor het indienen van een informatieverzoek Kompas Informatiehuishouding Handleiding voor het indienen van een informatieverzoek kompas voor informatieverzoeken v1.0 april 2019 Inleiding Help! Je wilt bij het loket van de informatiehuishouding bij

Nadere informatie

Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club

Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club 1. Wie zijn wij De vereniging Hefshuister Petanque Club is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van haar leden en relaties.

Nadere informatie

Privacyverklaring Bato Eemland Personenvervoer B.V. mei 2018, versie 1.0

Privacyverklaring Bato Eemland Personenvervoer B.V. mei 2018, versie 1.0 Privacyverklaring Bato Eemland Personenvervoer B.V. mei 2018, versie 1.0 1. Inleiding Bato Eemland Personenvervoer B.V. vindt het van essentieel belang dat de persoonlijke gegevens van haar klanten en

Nadere informatie

Onderzoeksreglement Deliver studie

Onderzoeksreglement Deliver studie 1. Algemeen 1.1 Doel onderzoeksreglement Dit onderzoeksreglement regelt de rechten en verplichtingen van de bij de Deliver-studie betrokken partijen voor zover het betreft het verwerken van de onderzoeksgegevens

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM

PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM PRIVACY STATEMENT MYMICROZOO.COM MYMICROZOO INLEIDING A. Via de website www.mymicrozoo.com biedt MyMicroZoo (hierna te noemen: MMZ ) tests aan om de bacteriën in uw darmen te analyseren. De analyses worden

Nadere informatie

Bijlage Gegevensverwerking. Artikel 1 - Definities

Bijlage Gegevensverwerking. Artikel 1 - Definities Bijlage Gegevensverwerking Artikel 1 - Definities De namen en begrippen in deze Bijlage die met een hoofdletter worden geschreven, hebben de hiernavolgende betekenis: 1.1 Persoonsgegevens: alle informatie

Nadere informatie

PRIVACY EN COOKIEVERKLARING

PRIVACY EN COOKIEVERKLARING PRIVACY EN COOKIEVERKLARING Bij Conexx hechten we grote waarde aan de privacy van onze bezoekers en klanten. Persoonsgegevens die we verwerken worden verwerkt in overeenstemming met de eisen die de Algemene

Nadere informatie

Privacy Policy Bureau ABC B.V.

Privacy Policy Bureau ABC B.V. Privacy Policy Bureau ABC B.V. Dit is de Privacy Policy van Bureau ABC B.V., een onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65059883. Bureau ABC is een re-integratie bedrijf met

Nadere informatie

Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen

Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen Inleiding De economische en sociale functie van een gebied wordt voor een groot deel bepaald

Nadere informatie

2. Welke gegevens verwerken wij van u. In de administratie van Garage Averdonk leggen wij de volgende gegevens vast:

2. Welke gegevens verwerken wij van u. In de administratie van Garage Averdonk leggen wij de volgende gegevens vast: Privacybeleid Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2018 1. Wie zijn wij? Garage Averdonk is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van haar klanten en relaties. De contactgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring msx-shop.nl

Privacyverklaring msx-shop.nl Inhoud 1. Inleiding 1 1.1 Vereisten verwerking persoonsgegevens... 2 1.2 Aanvullende vereisten... 2 1.3 Systeem... 2 1.3.1 Msx-shop.nl... 2 1.3.2 E-mailadressen voor beheerders en webmaster... 2 1.3.3

Nadere informatie

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken.

Visie Iedereen inspireren om hun ultieme geluk te bereiken. BUSINESSPLAN IDENTITEIT Om Matthijs Rolleman Producties meer richting te geven, is er een duidelijke identiteit ontwikkeld vanuit de theorie van Kay Morel s Identiteitsmarketing. Deze identiteit geeft

Nadere informatie

Privacyreglement Vereniging van Christen Coaches

Privacyreglement Vereniging van Christen Coaches Privacyreglement Vereniging van Christen Coaches Doel Dit privacyreglement heeft tot doel om de als lid, gast, spreker en/of nieuwsbriefontvanger geregistreerde personen en organisaties te informeren over

Nadere informatie

Onderzoeksverantwoording Panel Fryslân

Onderzoeksverantwoording Panel Fryslân Onderzoeksverantwoording Panel Fryslân Steekproef en werving van een representatief internetpanel Fries Sociaal Planbureau 2017 Versie 1.0 Datum: Juni 2017 Auteur: Miranda Visser en Henk Fernee Voor aanvullende

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES

PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES 1. Algemeen De website www.livelylives.com en alle daaraan gerelateerde websites, applicaties, diensten en tools (hierna te noemen: de Website ) behoren toe aan LivelyLives

Nadere informatie

Privacyverklaring Waarde voor Wonen (versie 25 mei 2018)

Privacyverklaring Waarde voor Wonen (versie 25 mei 2018) Privacyverklaring Waarde voor Wonen (versie 25 mei 2018) Wij nemen jouw privacy serieuss Waarde voor Wonen is een NVM-makelaarskantoor gespecialiseerd in aankoopbegeleiding en taxaties. We hebben jouw

Nadere informatie

Integratieonderzoek. Rapport. Ronald Baden. E9787/88 november 2007

Integratieonderzoek. Rapport. Ronald Baden. E9787/88 november 2007 Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Rapport Integratieonderzoek Ronald Baden E9787/88 november 2007

Nadere informatie

Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013

Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013 Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013 Aniserco N.V. (Tom & Co), filiaal van de N.V. Delhaize Groep, neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Aniserco uw persoonsgegevens

Nadere informatie

AVG Privacy policy - www. hollandexpresspartners.nl 2

AVG Privacy policy - www. hollandexpresspartners.nl 2 AVG Privacy Policy AVG Privacy Policy Holland Express Partners vindt de bescherming van uw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij zorgen er voor dat uw persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld. Daarom

Nadere informatie

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Brabanders en Cultuur juli 2010

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Brabanders en Cultuur juli 2010 Steekproef Voor de uitvoering van het onderzoek is een aselecte, naar de vier Brabantse regio s gestratificeerde steekproef uit het PTT afgiftepunten bestand particuliere huishoudens via Cendris aangeschaft.

Nadere informatie

Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013

Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Delhaize Groep neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Delhaize Groep uw persoonsgegevens verzamelt, verwerkt,

Nadere informatie

Privacy verklaring MakeUp4all. versie aangepast op 24 mei 2018

Privacy verklaring MakeUp4all. versie aangepast op 24 mei 2018 Privacy verklaring MakeUp4all versie 2.00.00 aangepast op 24 mei 2018 Deze privacy verklaring is van toepassing op alle diensten van MakeUp4all, hier vallen MakeUp4all.nl,Bellamilan.nl,DeHuidverzorger.nl,Visagiepro.nl,Studiomakeup.nlenOutletMakeup.nl

Nadere informatie

Verwerking overeenkomst JongAccount.nl.

Verwerking overeenkomst JongAccount.nl. Blad 1 1. Gebonden Wanneer u informatie op onze website ziet bent u daaraan gebonden. Wij verzamelen informatie van derden die specifiek aan ons wordt gegeven voor een specifiek doel. Deze pagina is voor

Nadere informatie

2. Verwerking van persoonsgegevens Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken..2

2. Verwerking van persoonsgegevens Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken..2 PRIVACY STATEMENT ZAZA CASTING Inhoudsopgave 1. Inleiding en contactgegevens...1 2. Verwerking van persoonsgegevens...2 2.1. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken..2 2.2. Inschrijving

Nadere informatie

Privacy Policy Vanden Bussche -Veurne

Privacy Policy Vanden Bussche -Veurne Privacy Policy Vanden Bussche -Veurne Verantwoordelijke voor de verwerking Vanden Bussche Veurne Welvaartstraat 1 8630 Veurne DPO: Erik Rosseye E-mail: erik@vandenbussche.be Algemene informatie Vanden

Nadere informatie

Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid Privacy- en cookiebeleid Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle website bezoeken, transacties en overeenkomsten met Mobile Repair Company, Drakensteynpad 43, 1333 XM, Almere, 58917454.

Nadere informatie

hierna gezamenlijk te noemen: "Partijen" en afzonderlijk te noemen: "Partij";

hierna gezamenlijk te noemen: Partijen en afzonderlijk te noemen: Partij; BIJLAGE 4C BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) UNIVERSITEIT UTRECHT, gevestigd te 3584 CS, Utrecht en kantoorhoudende aan de Heidelberglaan 8, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam],

Nadere informatie

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7 VinGa handleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Mogelijkheden van VInGa... 2 2.1 Bij binnenkomst van gasten... 2 2.2 2.3 Na afloop van de avond... 2 De ledenlijst... 2 2.4 De ledenpas (niet in VinGa

Nadere informatie

Rapporttitel. Tussenevaluatie bewonersonderzoek. Gemeente De Bilt. De Jonge Milieu Advies

Rapporttitel. Tussenevaluatie bewonersonderzoek. Gemeente De Bilt. De Jonge Milieu Advies Rapporttitel Tussenevaluatie bewonersonderzoek Gemeente De Bilt De Jonge Milieu Advies Concept Versie 0.1 Zeist, maart 2012 De Jonge Milieu Advies Utrechtseweg 9, 3704 HA Zeist T. 030-6991599 E. info@dejongemilieuadvies.nl

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Pagina 1 juni 2016 Algemene bepalingen a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon, in dit geval de hulpzoekende;

Nadere informatie

6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling.

6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling. Opgaven hoofdstuk 6 I Learning the Mechanics 6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling. De random variabele x wordt tweemaal waargenomen. Ga na dat, indien de waarnemingen

Nadere informatie

Privacyverklaring ThePerfectWedding

Privacyverklaring ThePerfectWedding Privacyverklaring ThePerfectWedding Voor ons van ThePerfectWedding, onderdeel van WebLab.nl B.V., is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. De persoonlijke gegevens waar wij de beschikking

Nadere informatie

Mosaic en de Rotterdamse Doelgroepen voor kunst en cultuur. Van data naar inzicht van inzicht naar actie

Mosaic en de Rotterdamse Doelgroepen voor kunst en cultuur. Van data naar inzicht van inzicht naar actie Mosaic en de Rotterdamse Doelgroepen voor kunst en cultuur Van data naar inzicht van inzicht naar actie Onderwerpen Wat doet EMC Cultuuronderzoeken? Waarom segmenteren? Van data naar inzicht Van inzicht

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER

PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER PRIVACYVERKLARING 1. WERKINGSSFEER Met deze privacyverklaring legt Geldservice Nederland B.V. ('GSN') uit op welke wijze GSN met uw persoonsgegevens omgaat die zij ontvangt. Deze privacyverklaring is van

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT BBP Media bv

PRIVACY STATEMENT BBP Media bv PRIVACY STATEMENT BBP Media bv Dit is het privacybeleid van BBP Media bv, de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens, die worden verzameld. BBP Media bv houdt zich aan de eisen die de

Nadere informatie

Inleiding BusinessTrack RRS

Inleiding BusinessTrack RRS Inleiding BusinessTrack RRS In de eerste plaats onze dank voor het gebruiken van BusinessTrack voor uw fiscale Ritten Registratie. Gezien er bij het gebruik van het systeem een aantal opties zijn, willen

Nadere informatie