Q & A MANTELZORGWAARDERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Q & A MANTELZORGWAARDERING"

Transcriptie

1 Q & A MANTELZORGWAARDERING ALGEMEEN Wat is een mantelzorger? Een mantelzorger is iemand die structureel hulp of zorg verleent aan iemand, waarmee hij/zij een sociale relatie heeft, zoals familie of iemand uit vrienden- en kennissenkring. Het gaat hierbij niet over de dagelijkse (normale) zorg voor bijvoorbeeld kinderen. Waarom biedt de gemeente mantelzorgwaardering? De gemeente spreekt hiermee haar waardering uit voor mantelzorgers. Waaruit bestaat de mantelzorgwaardering? Mantelzorgwaardering bestaat uit het mantelzorgcadeau (de gratis Rotterdampas), het mantelzorgparkeren, en de dag van de mantelzorg. Verder verbetert de gemeente de ondersteuning voor mantelzorgers door de mogelijkheden voor ontmoeting, informatie, advies, (urgentieaanvraag voor een woning en extra huishoudelijke hulp), deskundigheidsbevordering en respijtzorg (tijdelijke verlichting van taken van mantelzorgers) en reizen (vergoeding ov reiskosten) voor mantelzorgers uit te breiden. Het VGZ Rotterdampakket (voor mensen met een laag inkomen-maximaal 130% van het wettelijk minimumloon) vergoedt standaard respijtzorg voor mantelzorgers. Daarnaast zijn er een aantal zorgverzekeringen die standaard respijtzorg in hun pakket hebben. Met ingang van 1 maart 2017 staat er een ov-tegoed van 25 op de Rotterdampas, waarmee mantelzorgers hun ov-chipkaart eenmalig kunnen opladen. Wie komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? Mantelzorgers die in Rotterdam wonen; Mantelzorgers die buiten Rotterdam wonen, maar zorgen voor iemand die in Rotterdam woont. DE MANTELZORGVERKLARING Wat is de mantelzorgverklaring? Hiermee verklaart u dat u mantelzorger bent. In de verklaring staan uw persoonlijke gegevens en die van de persoon voor wie u zorgt. Ook wordt er gevraagd naar het aantal uur dat u mantelzorg verleent. Waarom heeft de gemeente deze gegevens nodig? De gemeente wil graag weten hoeveel mensen mantelzorger zijn en hoeveel uur ze hieraan besteden. Door te verklaren dat u mantelzorger bent, komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor het mantelzorgcadeau en de vouchers voor extra huishoudelijke hulp. De gegevens worden gebruikt om steekproefsgewijs op rechtmatigheid te controleren.

2 Waarvoor kan ik de mantelzorgverklaring gebruiken? U hebt de mantelzorgverklaring nodig: om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcadeau: een gratis Rotterdampas en gratis éénmalig OV-tegoed van eenmalig 25. als u mantelzorg verleent als tegenprestatie voor uw uitkering. als u gebruik wilt maken van de Huishoudelijke Toelage vouchers. Met een voucher kunt u een uur huishoudelijke hulp kopen bij een van de deelnemende zorgaanbieders. Voor extra huishoudelijke hulp in 2017 betaalt u een bijdrage van 5,- per voucher. Voor 1 voucher krijgt u 1 uur extra huishoudelijke hulp. Zie voor meer informatie Hoe kan ik een mantelzorgverklaring aanvragen? Dit kan via U logt hier in met uw Digid. Houd de naam en adresgegevens van degene voor wie u zorgt bij de hand. De mantelzorgverklaring wordt naar het door u ingevulde adres gestuurd. Indien u zelf geen mailadres heeft, kunt u ook het mailadres van een familielid gebruiken of een eigen adres aanmaken of laten aanmaken, dit kan ook bij de Vraagwijzer. Ik heb geen computer en/of internet. Kan ik de mantelzorgverklaring en het mantelzorgcadeau ook ergens anders aanvragen? Het is aan te raden om de verklaring digitaal in te vullen. Als dat echt niet lukt, dan kunt u om hulp vragen bij één van onze VraagWijzers. U moet daarvoor wel een afspraak maken. U kunt bellen voor het adres van vraagwijzer bij u in de buurt. of kijkt u op Welke gegevens moet ik meenemen naar de VraagWijzer? Uw eigen legitimatiebewijs en de naam en adresgegevens van degene voor wie u zorgt. Ook moet u een mailadres hebben/meenemen. Heeft u geen mailadres, dan kan Vraagwijzer een adres voor u aanmaken of gebruikmaken van het adres van een familielid/ vrienden/ kennissen. Ik woon buiten Rotterdam, maar zorg voor iemand in Rotterdam. Wat moet ik doen? U kunt net als Rotterdamse mantelzorgers- een mantelzorgverklaring invullen via onzewebsite. Ik wil als mantelzorger graag dichter in de buurt gaan wonen voor wie ik zorg, of degene voor wie ik zorg wil dichter bij mij in de buurt komen wonen Woont degene die u verzorgt te ver weg van u? En is het dringend nodig dat u dichterbij elkaar gaat wonen? Dan kunt u mogelijk voorrang krijgen op een woning bij elkaar in de buurt. We noemen dit een urgentieaanvraag. Via onderstaande link (te vinden onder kom je op onderstaande pagina uit, hier kan de urgentie worden aangevraagd:

3 Vergoedt mijn zorgverzekering respijtzorg? Wanneer degene die mantelzorg ontvangt een ziektekostenverzekering heeft die respijtzorg vergoedt, kan hij of zij vervangende mantelzorg inzetten, met het doel de mantelzorger vrijaf te geven. Speciaal voor Rotterdammers met een laag inkomen (maximaal 130% van het wettelijk minimumloon) is er het VGZ Rotterdampakket, welke standaard respijtzorg vergoedt. Dit pakket biedt de mogelijkheid vervangende mantelzorg van de stichting handen-in-huis aan te vragen voor minimaal 3 dagen met een maximum van 21 dagen per jaar. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een mantelzorgmakelaar in te zetten (6 uur per persoon per kalenderjaar) Voorwaarden De vervangende mantelzorg is voor de verzekerde die gehandicapt of chronisch ziek is, en die thuis mantelzorg ontvangt. De vervangende mantelzorg moet geleverd worden door een door ons gecontracteerde organisatie. De gecontracteerde organisatie bepaalt of een vervangende mantelzorger kan voorzien in uw zorgvraag. De vervangende mantelzorger kan aangevraagd worden voor een minimum van 3 dagen. Kijk voor meer informatie op: Daarnaast zijn er een aantal zorgverzekeringen die standaard respijtzorg vergoeden. Dit kunt u het beste nagaan bij uw verzekering. Wilt u overstappen naar een verzekering die deze vergoeding biedt, dan kunt u via de verzekering zoeken die het beste bij u past. HET MANTELZORGCADEAU Wat is het mantelzorgcadeau? Het mantelzorgcadeau bestaat uit een gratis Rotterdampas en eenmalig een OV-tegoed van 25 op de Rotterdampas. Wat kan ik doen met een Rotterdampas? Met de Rotterdampas doet u meer dan 750 leuke dingen, gratis of met korting. Bezoek bijvoorbeeld gratis een van de Rotterdamse musea en bioscopen of ga voor slechts 5,- naar Diergaarde Blijdorp. Voor alle kortingsacties, zie Waarom is gekozen voor een Rotterdampas als Mantelzorgcadeau? De gemeente Rotterdam geeft dit mantelzorgcadeau als blijk van waardering aan mantelzorgers, en wil hiermee ontspanning en plezier bieden. Hoe vraag ik een mantelzorgcadeau aan? Eerst vraagt u een mantelzorgverklaring aan. U ontvangt dan op uw adres of aan de balie bij de vraagwijzer een vouchercode. Deze code kunt u verzilveren via U kunt kiezen voor bestel voor 60 of verleng met DigiD. Waar nodig vul uw gegevens in, upload een foto en vul de vouchercode in. Beschikt u niet over internet, dan kunt u terecht bij

4 de balie van Rotterdampas in de Centrale Bibliotheek. (Hoogstraat 110, Rotterdam), of u kunt naar de dichtsbijzijnde vraagwijzer bij u in de buurt. De Rotterdampas kunt u bestellen voor het pasjaar 2017: deze pas gaat in op 1 maart Ook is het mogelijk de pas te verlengen. of deze voor een nieuwe periode aan te vragen. Tot wanneer kunt u gebruik maken van de Rotterdampas? De Rotterdampas is te gebruiken t/m 28 februari Kan ik mijn Rotterdampas cadeau doen aan iemand anders? Ja, u kunt uw Rotterdampas cadeau doen aan iemand anders. Dit gaat als volgt: U vraagt de mantelzorgverklaring aan via Via de mail ontvangt u een vouchercode. Deze code geeft u aan de persoon die de Rotterdampas van u krijgt. Met deze code kan die persoon via gratis de Rotterdampas bestellen. Hoe kan ik als mantelzorger mijn OV-reiskosten vergoed krijgen? Met ingang van het nieuwe pasjaar (1 maart 2017) staat er op uw Rotterdampas automatisch éénmalig een tegoed van 25. Dit bedrag dient te worden overgezet naar uw ov-chipkaart: hiervoor moet u naar één van de vier RET-servicepunten gaan. Daar kunt u dit tegoed laden op uw OV-chipkaart. De locaties van de RET-servicepunten zijn: - Metrostation Rotterdam Centraal - Metrostation Beurs - Metrostation Zuidplein - RET Servicewinkel, Laan op Zuid 2 De huidige (2016) Rotterdampas en ook het OV-tegoed is geldig tot 28 februari Kan ik met het OV-tegoed ook reizen met de NS? Als u het OV-tegoed heeft geladen op uw OV-chipkaart dan kunt u daarmee ook met de NS reizen. U mag dan reizen met het OV naar waar u wilt. MANTELZORGPARKEERVERGUNNING Wie heeft recht op de mantelzorgparkeervergunning? De mantelzorgparkeervergunning is alleen voor mantelzorgers van mensen met een Wmoindicatie. Waar kan ik de parkeervergunning aanvragen? Degene die door u wordt verzorgd moet een aanvraag indienen, zodat u gratis kunt parkeren. De aanvraag moet worden ingediend via:

5 Waar heb ik dan recht op? Deze parkeervergunning bestaat al, het gaat om 100 dagdelen van vijf uur per kalenderjaar. Normaal gesproken kost het 1,50 per dagdeel. Tot en met 31 december 2017 is het gratis. Wat moet ik als houder van een mantelzorgparkeervergunning doen om voor de vergoeding van parkeerkosten in aanmerking te komen? U hoeft zelf niets te doen. De gemeente regelt zelf dat de kosten niet meer aan u doorbelast worden. DE DAG VAN DE MANTELZORG Wat is de Dag van de Mantelzorg? Dat is een landelijke dag om het werk van mantelzorgers in het zonnetje te zetten en de waardering voor hen kenbaar te maken. Wanneer is de Dag van de Mantelzorg? Deze vindt ieder jaar plaats op 10 november. Wie gaat de activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg organiseren? De welzijnsinstellingen organiseren in alle 14 (stads-)gebieden activiteiten. Hoe kom ik erachter dat er iets wordt georganiseerd? Dat wordt bekendgemaakt via de gebruikelijke kanalen, zoals gemeente-website de stadskrant, of de facebook pagina MEER INFORMATIE Bij de VraagWijzer in uw gebied kunt u ook terecht voor informatie over mantelzorg.

Rapport gemeentelijke ombudsman

Rapport gemeentelijke ombudsman Rapport gemeentelijke ombudsman inzake de klacht van mevrouw N. over het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling Informatie over gratis parkeervergunning

Nadere informatie

Vrij reizen voor AOW-gerechtigden

Vrij reizen voor AOW-gerechtigden Vrij reizen voor AOW-gerechtigden Vindt u het fijn om er op uit te gaan met het openbaar vervoer? Gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen, ook ouderen met een kleine portemonnee.

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GRATIS OPENBAAR VERVOER AOW-MINIMA

BELEIDSREGELS GRATIS OPENBAAR VERVOER AOW-MINIMA BELEIDSREGELS GRATIS OPENBAAR VERVOER AOW-MINIMA INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 REGELING... 3 Artikel 1 Rechthebbenden... 3 Artikel 2 Aanvraag... 3 Artikel 3 Verplichtingen... 4 Artikel 4 Gebruik... 4 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie!

Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie! Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie! Algemene Voorwaarden mantelzorg registratie! Deze voorwaarden zijn van toepassing op registratie ZoSamen/Palet Welzijn en mantelzorger, voor zover van deze

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Informatie 2017 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2017 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2017 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 WMO, WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Pak je kans Extra s voor Amsterdammers met een krappe beurs

Pak je kans Extra s voor Amsterdammers met een krappe beurs Pak je kans Extra s voor Amsterdammers met een krappe beurs Extra s voor Amsterdammers met weinig geld Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Dan kan de gemeente Amsterdam u helpen. In deze folder leest

Nadere informatie

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2019 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW MET EXTRA GELD januari 2019 Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig geld? Kunt u af en toe een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Voor het extra geld gelden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 WMO, WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag:

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag: Vragen en antwoorden van de 10 meest verwachte vragen over de Regeling eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk. 1.Vraag:Ik heb geen brief gehad van

Nadere informatie

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW MET EXTRA GELD april 2017 Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig geld? Kunt u af en toe een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Voor het extra geld gelden natuurlijk

Nadere informatie

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? Bijzondere bijstand is een uitkering die bedoeld is om extra of hoge kosten mee te kunnen betalen. U kunt recht hebben op bijzondere

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015 Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uw gezondheid

Nadere informatie

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Derde wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Rotterdam 2015

Derde wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Rotterdam 2015 Wijziging van de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning 16bb5789 De Raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 juni 2016 (raadsvoorstel nr. 16bb4906);

Nadere informatie

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen Informatieblad Ondersteuning bij een laag inkomen November 2016 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 3 2. Bijzondere bijstand 5 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 6 4. Collectieve verzekering ziektekosten

Nadere informatie

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Peiling onder het Digitaal Stadspanel Achtergrond De gemeente heeft afspraken gemaakt met zorgverzekeraar VGZ over een collectieve zorgverzekering ( het Rotterdampakket

Nadere informatie

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente?

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente? Informatie voor mantelzorgers (en begeleiders) Mantelzorgers zijn alle mensen uit de omgeving van de cliënt die aan de cliënt hulp en zorg verlenen. Dat kan op verschillende gebieden en in verschillende

Nadere informatie

Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren

Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren Inleiding Voor u ligt de evaluatie van de mantelzorgwaardering 2015. In deze evaluatie wordt teruggeblikt op de invulling en uitvoering van het

Nadere informatie

Weener XL voor werk en inkomen

Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente s-hertogenbosch. Wij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We

Nadere informatie

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies.

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies. VGZ Goede Keuze Met VGZ Goede Keuze kiest u voor goede zorg en een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kans zijn dat u voor bepaalde zorg verder

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Overzicht veel gestelde vragen. Antwoorden staan op de volgende pagina s. 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Parkeren. met een vergunning. Goes is.

Parkeren. met een vergunning. Goes is. Parkeren met een vergunning Goes is www.goes.nl 2 Eenvoudig en snel: zelf uw parkeervergunning aanvragen, wijzigen of opzeggen via het digitaal parkeerloket. Via www.goes.nl/parkeren vraagt u, als u in

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

Aanvrager. OV-vergoeding voor mantelzorgers. 1. Algemene vragen. 2. Persoonsgegevens. Inkomen Armoedebestrijding

Aanvrager. OV-vergoeding voor mantelzorgers. 1. Algemene vragen. 2. Persoonsgegevens. Inkomen Armoedebestrijding Inkomen Armoedebestrijding Aanvraag OV-vergoeding voor mantelzorgers Antwoordnummer 47197 17 WB Amsterdam Telefoon 2 252 6 Lees vóór het invullen van het formulier de toelichting goed door. Dit helpt u

Nadere informatie

Algemene toelichting Inleiding Collectieve aanvullende zorgverzekering Keuzevrijheid

Algemene toelichting Inleiding Collectieve aanvullende zorgverzekering Keuzevrijheid Algemene toelichting Inleiding In het Wmo Beleidsplan 2015-2019 heeft de gemeente ervoor gekozen om de gemeentelijke middelen voor de inkomensondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten over te

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8)

Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8) Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8) Naam Adres : : Postcode-Woonplaats: Krimpen aan den IJssel Geachte mevouw/mijnheer, Leest u voor het invullen van

Nadere informatie

ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING

ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING ZILVEREN KRUIS ACHMEA EN KBO: SAMEN STERK Uniek aanbod voor KBO-leden: samen verzekerd, samen voordeel! Tot 1 januari 2015 kunt u veranderen van zorgverzekering. Kies net

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen B138 Aangewezen groepen voor categoriale bijzondere bijstand Wijziging: aanpassing van de bedragen voor 2013. Bij de regeling collectieve ziektekostenverzekering minima is de term bijstandsconsulent gewijzigd

Nadere informatie

Wat is de langdurigheidstoeslag? Wat zijn de voorwaarden? Hoe hoog is de langdurigheidstoeslag? Hoe aanvragen? Heeft u nog vragen?

Wat is de langdurigheidstoeslag? Wat zijn de voorwaarden? Hoe hoog is de langdurigheidstoeslag? Hoe aanvragen? Heeft u nog vragen? Wat is de langdurigheidstoeslag? De langdurigheidstoeslag is een geldbedrag dat u van de gemeente kunt krijgen als u al drie jaar of langer van een laag inkomen leeft. U kunt met dit extra geld spullen

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen

Melding Beschermd wonen Melding Beschermd wonen Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding per beveiligde

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen B138 - Aangewezen groepen voor categoriale bijzondere bijstand Wijziging: toevoeging van de Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen. De richtlijn bevat de volgende regelingen: Regeling

Nadere informatie

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014

Nadere informatie

Mantelzorg café Steenbergen 7 maart Regelingen voor mantelzorgers

Mantelzorg café Steenbergen 7 maart Regelingen voor mantelzorgers Mantelzorg café Steenbergen 7 maart 2016 Regelingen voor mantelzorgers Programma Opening door Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen. Inzicht in mantelzorg, wat heb ik nodig? Presentatie

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen en begeleiding

Melding Beschermd wonen en begeleiding Melding Beschermd wonen en begeleiding Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

Betreft: Collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis en Aevitae (VGZ) via Aedes

Betreft: Collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis en Aevitae (VGZ) via Aedes Aan de leden van Vereniging van Woningcorporaties Aedes Afdeling Behandeld door Rotterdam, Corporate Wellness H. Mulder december 2015 Telefoon rechtstreeks E-mail 06 493 323 28 harm.mulder@aonhewitt.com

Nadere informatie

De Ooievaarspas. Voor iedereen met een laag inkomen

De Ooievaarspas. Voor iedereen met een laag inkomen De Ooievaarspas Voor iedereen met een laag inkomen Met korting sporten, muziek maken of creatief bezig zijn? Met de Ooievaarspas kan dat. Woont u in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg en heeft u

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie 1.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen er in aanmerking voor het gratis reizen in 2009? 3. Ik

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment

Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment Aanvraagformulier tot de verlening van een mantelzorgcompliment ALGEMENE INFORMATIE Wat is een mantelzorgcompliment? Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van maximaal 200 en wordt één keer per jaar

Nadere informatie

Aanvraag participatieregeling(en)

Aanvraag participatieregeling(en) Aanvraag participatieregeling(en) Uw Ingenomen achternaam door Uw geboortedatum Datum Uw persoonlijke gegevens Achternaam en/of geboortenaam Voorletters Geslacht man vrouw Burgerservicenummer [ voorheen

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) verpleging en verzorging Wat verandert er in 2015? De overheid wil de langdurige zorg toegankelijk, goed en betaalbaar

Nadere informatie

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen ID-kaart 0-18 jaar gratis Kinderopvang & peuterspeelzaal gratis Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoeding Jeugdfonds cultuur max 450 vergoeding Jeugdfonds sport

Nadere informatie

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2.

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2. Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Steenwijkerland van dinsdag 22 januari 2008 en de op 11 november

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond is daarvoor een waarderingsactie gestart, in samenwerking

Nadere informatie

Meer vóór mensen met minder

Meer vóór mensen met minder Meer vóór mensen met minder Iedereen zit wel eens krap bij kas. Maar wie al jarenlang een laag inkomen heeft, zit altijd krap. Door de steeds maar stijgende lasten, onverwachte uitgaven of bijzondere kosten

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

1 E-tickets met unieke couponcode

1 E-tickets met unieke couponcode VERZILVEREN VOUCHER 1 E-tickets met unieke couponcode Je hebt van.nl een boekingsbevestiging ontvangen (zie afbeelding 1.) Onder in deze bevestiging staat een link waarmee je jouw.nl e-tickets kunt downloaden

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Het indicatiebesluit

Het indicatiebesluit Het indicatiebesluit Deze folder hoort bij het indicatiebesluit. Dat is de brief waarin staat dat u aanspraak kunt maken op zorg. We leggen hier uit wat de verschillende onderdelen van het indicatiebesluit

Nadere informatie

Instructie informatiematerialen Gemeentepolis

Instructie informatiematerialen Gemeentepolis Instructie informatiematerialen Gemeentepolis Inhoud 1. Doel campagne en doelgroepen 2. Campagneaanpak a. Menzis campagne b. Doorvertaling naar doelgroepen 3. Campagnemiddelen a. Totaaloverzicht middelen

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept Enquête vrij reizen Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept E n q u ê t e v r i j r e i z e n P a g i n a 2 Inleiding In 2015 heeft de Schiedamse gemeenteraad een regeling

Nadere informatie

Reglement van mantelzorgtoelage

Reglement van mantelzorgtoelage Reglement van mantelzorgtoelage 1. Doel Het doel van de mantelzorgtoelage is in de eerste plaats waardering tonen voor het werk van de mantelzorger, zodat de thuissituatie kan bestendigd worden. 2. Definities

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering Garant Noord 2016 Veendam en Pekela

Voorlichting collectieve zorgverzekering Garant Noord 2016 Veendam en Pekela Voorlichting collectieve zorgverzekering Garant Noord 2016 Veendam en Pekela Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld 2016 Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Hoe wordt uw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? Een persoonsgebonden

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen juli 2019

Informatie over minimaregelingen juli 2019 Informatie over minimaregelingen juli 2019 Inhoud Deze folder is voor u... 3 Vooraf aanvragen... 3 Inkomen en vermogen... 4 Woonkosten... 5 Gezondheid... 6 Opgroeiende kinderen... 8 Overige regelingen...

Nadere informatie

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Goed verzekerd zijn is heel belangrijk Goed verzekerd zijn

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 INHOUD Vragen over huurverhoging: 1 t/m12 Vragen over huishoudverklaringen: 13 t/m 18 Vragen over bezwaarmogelijkheden:

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO WMO Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO 3 WMO Mobiel blijven, óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Extramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Extramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Extramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Extramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke cliënt zich welkom, thuis en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Graag het formulier volledig invullen en aankruisen indien van toepassing.

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning regelen we samen

Zorg en ondersteuning regelen we samen Zorg en ondersteuning regelen we samen Hebt u zorg of ondersteuning nodig? De gemeente kan u helpen. Zorg en ondersteuning die bij u past De gemeente helpt u om zo lang mogelijk thuis te wonen. Samen met

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW?

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW? De aanvullingen van de gemeente 2 U kunt rondkomen van uw AOW, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De ene maand lukt het beter dan de andere. Geld om eens iets leuks te doen, is er niet. Als uw koelkast

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee! De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer

Aanvraag leerlingenvervoer Aanvraag leerlingenvervoer Schooljaar 2013-2014 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Het formulier a.u.b. volledig invullen en aankruisen indien van toepassing. Houdt

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie

stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie stad brugge dienst welzijn AANVRAAGFORMULIER Mantelzorgpremie Met dit formulier kunt u als mantelzorger de Brugse mantelzorgpremie aanvragen. Wij vragen u alle gegevens in DRUKLETTERS in te vullen. Tip:

Nadere informatie

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Uw werkgever biedt u de mogelijkheid om het abonnement op uw NS-Business Card om te zetten naar een Traject Vrij

Nadere informatie

Vragenlijst familieverhouding Verzoek tot beoordeling verzekeringsplicht

Vragenlijst familieverhouding Verzoek tot beoordeling verzekeringsplicht Servicecentrum PGB Vragenlijst familieverhouding Verzoek tot beoordeling verzekeringsplicht Met dit formulier beoordeelt de Belastingdienst of het familielid dat aan u zorg verleent verplicht verzekerd

Nadere informatie

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen 1. Mijn persoonlijke gegevens Achternaam Voorletters Geboortedatum Man/vrouw BSN-nummer Adres Huisnummer Postcode Woonplaats (Mobiele) telefoon Bankrekening

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand

Aanvraag bijzondere bijstand In te vullen door gemeente/dmo: datum verzending: datum ontvangst: werkprocesnummer: afdeling: cliëntnr.: Aanvraag bijzondere bijstand invullen op de computer of met zwarte pen en in blokletters Om uw

Nadere informatie

Inkomensondersteuning formulier A U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen

Inkomensondersteuning formulier A U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen Inkomensondersteuning formulier A U kunt dit formulier uitprinten, invullen en opsturen voor inwoners van de gemeente Zevenaar met een maandelijkse Participatiewet-uitkering. Voor kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk

Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk 1. Inleiding Per 1 januari 2014 is de Wet tegemoetkoming chronisch zieken (WTCG) en

Nadere informatie

Wmo-raad gemeente Oss - Postbus 5-5340 BA Oss - telefoon 06-25274240 - email: wmoraad@oss.nl

Wmo-raad gemeente Oss - Postbus 5-5340 BA Oss - telefoon 06-25274240 - email: wmoraad@oss.nl Wmo-raad gemeente Oss - Postbus 5-5340 BA Oss - telefoon 06-25274240 - email: wmoraad@oss.nl Datum 23 november 2014 Kenmerk WMOR14016 /AvO/DvL/BN/JG Aan het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft

Nadere informatie

28 november Onderzoek: Mantelzorgen

28 november Onderzoek: Mantelzorgen 28 november 2014 Onderzoek: Mantelzorgen 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag

Nadere informatie

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor mensen met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. Beide

Nadere informatie

Wat is zittend zieken vervoer? 3. Wanneer krijgt u een vergoeding? 3. Wat wordt niet vergoed? 4. Hoe vraagt u een vergoeding aan?

Wat is zittend zieken vervoer? 3. Wanneer krijgt u een vergoeding? 3. Wat wordt niet vergoed? 4. Hoe vraagt u een vergoeding aan? Zittend ziekenvervoer 2019 Inhoudsopgave Wat is zittend zieken vervoer? 3 Wanneer krijgt u een vergoeding? 3 Wat wordt niet vergoed? 4 Hoe vraagt u een vergoeding aan? 4 Hoe verloopt de declaratie van

Nadere informatie

ZAAKNUMMER: Ondergetekende 0 vader 0 voogd 0 verzorger 0 moeder 0 voogdes 0 verzorgster

ZAAKNUMMER: Ondergetekende 0 vader 0 voogd 0 verzorger 0 moeder 0 voogdes 0 verzorgster ZAAKNUMMER: Aanvraag voor een vergoeding van de vervoerskosten schooljaar 2016-2017 op grond van artikel 4 van de Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra en artikel 127 van de Wet

Nadere informatie

Meedoen in de gemeente IJsselstein

Meedoen in de gemeente IJsselstein Meedoen in de gemeente IJsselstein Meedoen in de gemeente IJsselstein Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, dat is het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiermee wordt bedoeld:

Nadere informatie

*Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009

*Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009 *Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Beleidsregel Mantelzorgwaardering Cuijk Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen Datum

Nadere informatie