KERNNIEUWS oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KERNNIEUWS oktober 2016"

Transcriptie

1 KERNNIEUWS oktober 2016 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl Gelezen in trefwoord Hé, jij daar! Ja, ik kijk jou aan. Niet de buurman of je buurvrouw, niet je tante of je nicht, niet je cavia of je goudvis, nee, ik kijk naar jouw gezicht. Heb je deze week gelachen, hard gewerkt of juist gekeet? Heb je zachtjes meegezongen? Net gedaan of je niks weet? Heb je tranen weggeslikt of een ruzie niet gepikt? Al een compliment gekregen of een uurtje stil gezwegen? Voelt de klas alweer vertrouwd of moet jij nog even wennen? Heb je al meteen gezien wie je beter wil gaan kennen? Kriebelt je nieuwsgierigheid of steek jij, uit angst misschien, eerst je kop diep in het zand? Wil je liever nog niks zien? Toe, kom op, vertel het maar, Laat me toch niet verder gissen. Pak je hoofdgedachten uit. Dan hoeft niemand iets te missen.

2 Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 22, aflevering 1 Aan de ouders/verzorgers, Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt Trefwoord verschillende thema s uit de leefwereld van de kinderen, de samenleving en de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. In de eerste aflevering van 22 augustus tot en met 11 november 2016 zijn dat de volgende thema s: In de war (week 35 en 36) Inhoud: Veelheid en eenheid; verschillen en 'hetzelfde' zijn; misverstanden en elkaar verstaan. Bijbel: Babel (Genesis 11, 1-9) In beweging (week 37 t/m 39) Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Bijbel: De belofte aan Abraham; Abraham en Lot (Genesis 11 t/m 15). Stoelendans (week 40 en 41) Inhoud: Een plek innemen, je plek verliezen. Over concurrentie, competitie en jaloezie. Over je plek afstaan en elkaar de ruimte gunnen. Bijbel: Abraham, Sara en Hagar; Ismaël en Isaak (Genesis 16 t/m 21). Doorbijten (week 42 t/m 45) Inhoud: Over ergens voor gaan, je doel nastreven en volhouden. Over wat je ertoe brengt om weerstand te overwinnen. Bijbel: Jakob en Esau, Jakob en Laban; Rachel en Lea (Genesis 25 t/m 33). In deze ouderbrief vertellen we meer over het thema Doorbijten (17 oktober t/m 11 november). Kom op, nog even de tanden op elkaar en doorbijten. Totdat je de schoolslag onder de knie hebt, twee octaven zuiver kunt spelen op de viool of in staat bent om van je gamecomputer af te blijven. Volhouden is een deugd, een positieve kwaliteit die we als opvoeders graag ondersteunen. Is iets moeilijk vol te houden, ook al was je het van plan? Moet je je er steeds toe zetten, en daar baal je weleens van? Kom op, zet je schrap! Zet elke dag een stap.

3 Kinderen laten vaak zien dat ze doorbijters zijn. Als ze graag iets willen leren, dan gaan ze ervoor. Maar soms wordt het zwaar. Bijvoorbeeld als het te lang duurt of saai wordt voordat ze resultaat zien. De Bijbelverhalen in dit thema gaan over een echte doorbijter: Jakob. Hij is maar een paar tellen jonger dan zijn tweelingbroer Esau maar hij wil dolgraag de oudste zijn. De oudste heeft namelijk het eerstgeboorterecht en zal van vader Isaak de zegen krijgen. Jakob zet alles op alles en het lukt hem: de familielijn en het geloof van vader Isaak en grootvader Abraham zullen met hem verder gaan. En als hij later de liefde van zijn leven ontmoet, is Jakob bereid om twee keer zeven jaar te werken om met Rachel te mogen trouwen. Om echt vol te houden moet je gemotiveerd zijn. En dan helpt het als je de zin kunt ervaren van de dingen die je moet doen. Dan weet je dat tanden poetsen gezond is en waarom een sponsorloop niet gemakkelijk is maar wel waardevol. Bij die ontdekkingstocht willen wij de kinderen graag helpen. BERICHT VAN DE OR En weer is er een schooljaar voorbij. Een schooljaar waarin we alle geplande activiteiten hebben kunnen organiseren en uitvoeren. Soms best veel werk maar de lachende kindergezichten zijn al het werk waard. Voor het schooljaar 2016/2017 is er een vergelijkbare planning gemaakt. Om alle leuke activiteiten te kunnen organiseren hebben we natuurlijk wel de ouderbijdrage nodig. We hebben goed nieuws. Het is gelukt om de ouderbijdrage voor het komend schooljaar niet te verhogen! De gegevens zijn ook komend schooljaar als volgt: Groep 1 en 2: Groep 3 en 4: Groep 5 t/m 8: Rekeningnummer: Ten name van: Dit o.v.v.: 21,00 per kind 16,50 per kind 10,50 per kind. NL34RABO Ouderraad CBS De Kern Ouderbijdrage 2016/ de naam van uw kind(eren) en groep. Leden van de Ouderraad. MEDEDELING VAN DE OVERBLIJF Zoals u al in het Kernnieuws heeft kunnen lezen gaan wij over op een strippenkaartregeling. U kunt vóóraf de strippenkaarten betalen. De strippenkaarten gaan niet mee naar huis, ze blijven op school. Als de strippenkaart bijna vol is krijgt u van ons een berichtje zodat u tijdig weer een nieuwe kaart kunt aanschaffen. Een strippenkaart voor 10 x kost 15.- Een strippenkaart voor 20 x kost 30,- Een strippenkaart voor 50 x kost 75,- Deze kunt u contant afrekenen bij de overblijfkrachten op maandagochtend tussen 8.15 en 8.30 uur in de kleuterhal op school. Of op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van uur en van uur. Ook kunt u per bank betalen. Het IBAN nummer van de overblijf is: NL65 RABO Betalingen per bank kunt u doen vanaf 1 augustus o.v.v. naam en groep (en) van uw kind (eren). Strippenkaarten gelden voor het hele gezin.

4 EXTRA MEDEDELING VAN DE OVERBLIJF Helaas komt het nog al eens voor dat kinderen niet aan- of afgemeld worden voor de overblijf. Wij wijzen erop dat in geval van niet of te laat afmelden er gewoon betaald moet worden. Dit wordt doorberekend op de strippenkaart. Aan -en afmelden kan voor 8.30 uur gebeuren bij Jeanette Brouwer op nummer Een whatsapp bericht wordt op prijs gesteld. Graag zou de overblijf ook alle aanmeldingsformulieren zo spoedig mogelijk willen ontvangen. VEILIGHEID Vanaf dit schooljaar is het niet meer toegestaan om in school, maar ook onderweg naar gym/zwemmen, heelys, skeelers of spacescooters te gebruiken. Mochten de kinderen dit toch aan hebben naar school toe, wilt u er dan voor zorgen dat ze iets anders mee hebben voor in de school. VERKEERSVEILIGHEID/ PARKEERBELEID Regelmatig komt het nog voor, dat buurtbewoners niet met de eigen auto bij huis kunnen komen of vertrekken, omdat er te dicht op de oprit wordt geparkeerd of zelfs voor of op de oprit. DRINGEND VERZOEK: Houd daar a.u.b. rekening mee. De politie zal binnenkort weer extra controles uitvoeren m.b.t. het foutief parkeren. De groene mannetjes doen hun best om er voor te zorgen dat iedereen stapvoets rijdt. Dat lukt ook in heel veel gevallen. De VEILIGHEID VAN ONZE KINDEREN staat voorop. Wij vragen ieders medewerking hierbij. AFSCHEID ANGELA Na een jaar met heel veel plezier hier gewerkt te hebben ga ik nu helaas afscheid nemen van De Kern. Voor mijn opleiding tot secretaresse heb ik een nieuwe werkplek gevonden voor het aankomende schooljaar. Ik heb zeer genoten van mijn tijd hier bij De Kern en ga het zeker missen. Inmiddels heb ik mijn opvolgster, Melanie Nijboer, al ingewerkt en zij zal Dhr. Leffers op kantoor helpen. Heel erg bedankt voor het afgelopen jaar en misschien tot ziens. Groetjes van Angela de Jongh NIEUW GEZICHT Mijn naam is Melanie Nijboer. Ik wil mij even voorstellen, omdat ik hier de komende 20 weken stage kom lopen en ga proberen Angela zo goed mogelijk te vervangen. Mijn opleiding voor Directiesecretaresse volg ik op de Campus in Winschoten. U kunt mij alle dagen bij Dhr. Leffers op kantoor vinden. Verder werk ik ook nog bij de Pets Place in Assen op vrijdagavond en in het weekend. Groetjes van Melanie. Mijn naam is Leon Reinders. Ik ben een nieuwe stagiair op deze school en ik stel mezelf even voor aan u omdat ik hier ongeveer een jaar stage zal gaan lopen. Momenteel volg ik de opleiding SAW niveau 3 (sociaal- agogisch- werker) op het Noorderpoort college in Stadskanaal. Mijn vaste stage dagen zijn iedere maandag & dinsdag. Ik ben de stagiair in groep 4B en ik zal proberen juf Margreet zo goed mogelijk te assisteren bij haar taken en ik zal ook proberen de kinderen te helpen bij hun werk en vragen. Verder hoop ik een fijne tijd te beleven hier. Groetjes van Leon.

5 DE 1 OKTOBER TELLING 1 Oktober is een belangrijke datum in het onderwijs. Alle ingeschreven kinderen op 1 oktober tellen mee voor de bekostiging van het onderwijs. Geheel tegen de prognoses van de gemeente in groeien we dit schooljaar met 1 leerling ten opzichte van vorig jaar. Dat is fijn, dat betekent namelijk dat we volgend schooljaar met hetzelfde aantal teamleden ons onderwijs kunnen blijven organiseren. Op 1 oktober zijn er 267 leerlingen op C.B.S. de Kern. ZENDINGSPROJECT: HARROBS SCHOOL IN KENIA Ook dit schooljaar zal de Kern weer sparen voor Harrobs school in Kenia. Vorig jaar is deze school opgericht in een dorpje vlakbij het Victoria meer. Oprichters van de Harrobs school zijn van de organisatie HelpHeal. Het huidige Keniaanse onderwijs loopt wat achter in ontwikkeling. Daarom heeft HelpHeal het initiatief genomen om zelf een basisschool te beginnen. In hun onderwijskundige visie is veel meer aandacht voor ontwikkeling van het kind zelf en een bredere visie op de wereld en samenleving. Innovatie ook door gebruik van moderne ICT middelen. Het zendingsproject is heel belangrijk voor de Harrobs school. Vorig jaar heeft de school van de opbrengst een beamer en onderwijsmateriaal kunnen kopen. Maar er is nog veel nodig! De school heeft nu al meer dan 50 leerlingen en komend jaar worden er nog meer kinderen verwacht. Er is dan dus ook meer materiaal nodig en de gebouwen moeten uitgebreid worden! Uw bijdrage is dan ook meer dan welkom.

6 Voor de kinderen van de Kern zal het ook erg interessant en leuk zijn om te zien (en te ervaren) hoe kinderen in Afrika naar school gaan en leven. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Ik kijk er naar uit om zelf op de Kern daarover te vertellen. De mensen van Help Heal ken ik erg goed, ik ben zelf drie keer in Kenia geweest. Ze zijn erg gemotiveerd om het land (en dan met name de kinderen) een betere toekomst te geven. Goed onderwijs is essentieel voor hun doelstelling. Samenwerken met de Kern helpt hun in materiele zin, maar meer nog in energie en drive die dat zal geven. Asante sana!! (dank u wel in Swahili, de taal die in Kenia gesproken wordt) Rob Willems

7 oktober 2016 Maandkalender CBS de Kern Veendam Ma Di Wo Do Vr Za Zo 3 oktober 4 oktober 5 oktober 6 oktober 7 oktober 8 9 De oud papier container staat weer aan de weg 10 oktober OR vergadering 11 oktober Start kinderboekenweek Fruitochtend -Brigadier cursus groep 7 en ouders - Verkeersexamen in groep 8 (Praktisch) - Start muziek lessen(elke donderdag) 12 oktober 13 oktober 14 oktober Groep 6A Struuntocht -Om 11 uur zal er een ontruimingsoefening worden gehouden -Groep 2 Einde kinderboekenweek 17 oktober 18 oktober 19 oktober 20 oktober 21 oktober oktober Groep 6B Struuntocht Groep 1 Groep 7&8: Meisjes zaalvoetbal. Groep 7&8: Jongens unihockey 25 oktober Groep 3B 26 oktober 27 oktober 28 oktober oktober 1 november 2 november 3 november 4 november 5 6 -De oud papier container staat weer aan de weg -Groep 1/2 -Groep 3A: -Fruitochtend

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 08 14-10-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda MA17 MA24 Directeur aanwezig Directeur

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! INFO Jaargang 23, Nummer 8, 25-10-2016 Maandag 24 oktober Dinsdag 25 oktober Woensdag 26 oktober s middags directie afwezig Informatieavond De Vreedzame School Donderdag 27 oktober Vrijdag 28 oktober s

Nadere informatie

Nieuwsbrief van basisschool De Voorhof

Nieuwsbrief van basisschool De Voorhof Nieuwsbrief van basisschool De Voorhof Schooljaar 20 1 6-201 7 n ummer 1 Inhoud CBS De Voorhof De Looch 3-5 4133 DK VIanen Telefoon: 0347-373527 E-mail: infovoorhof@fluenta.nl Website: www.voorhofvianen.nl

Nadere informatie

KERNNIEUWS augustus / september 2016

KERNNIEUWS augustus / september 2016 KERNNIEUWS augustus / september 2016 E mail van de school: cbsdekern@vcomog.nl (nieuw) Website: www.cbsdekern.nl (nieuw) Het team van CBS de Kern wenst iedereen veel vakantieplezier en we zien jullie op

Nadere informatie

R.K. Heilig Hartschool

R.K. Heilig Hartschool RK Heilig Hartschool R.K. Heilig Hartschool Directeur: Peter Muter Zandtangerweg 74 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2016-2017

Nadere informatie

Wij heten deze kinderen en hun ouders van harte welkom en we hopen dat ze een goede tijd bij ons op school zullen hebben.

Wij heten deze kinderen en hun ouders van harte welkom en we hopen dat ze een goede tijd bij ons op school zullen hebben. KERNNIEUWS januari 2016 E mail van de school: Website: cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl dat Uw ogen ons hebben gezien vol mededogen. dat we alles mochten zeggen vreugde en verdriet in Uw handen

Nadere informatie

KERNNIEUWS december Uit trefwoord

KERNNIEUWS december Uit trefwoord KERNNIEUWS december 2015 E mail van de school: Website: Uit trefwoord cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl De dagen voor Kerstmis Zijn vaak donker en koud. Maak van ons kinderen Die warmte geven

Nadere informatie

13 oktober 2016 Trefwoord Doorbijten (week 42 t/m 45)

13 oktober 2016 Trefwoord Doorbijten (week 42 t/m 45) 13 oktober 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA :

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA : CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 26 oktober 2016 9 november 2016 jaargang 17 nr. 05 Jarig dinsdag 1 nov. Jort

Nadere informatie

KERNNIEUWS oktober 2015

KERNNIEUWS oktober 2015 KERNNIEUWS oktober 2015 E mail van de school: Website: cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl UIT TREFWOORD: God van alle mensen, Wat is er veel Waar we u voor willen bedanken. Wij danken u Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool CSBO Fiduciaschool, Distributiestraat 1, 9728 CR GRONINGEN Bijbelonderwijs en Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw:

Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw: KERNNIEUWS MAART 2017 E-mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Pasen is het feest van volop leven, zoals in dit gedicht voor de onderbouw: De knoppen staan op springen en ergens

Nadere informatie

Schoolnieuws PBS

Schoolnieuws PBS Schoolnieuws 07-11-2016 PBS De afspraken die we gemaakt hebben, zijn op papier duidelijk en vanzelfsprekend. We hebben de afgelopen weken gemerkt dat de uitvoering in de praktijk lastiger is. In alle groepen

Nadere informatie

KERNNIEUWS augustus / september 2015

KERNNIEUWS augustus / september 2015 KERNNIEUWS augustus / september 2015 E mail van de school: Website: cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl Een nieuw schooljaar / Een nieuwe start. Wat geweldig dat er weer een nieuw schooljaar is

Nadere informatie

Schooljournaal. Nummer 2/ Het Palet. Bij ons op school. Staan onze leerlingen op de eerste plaats. Is teamspirit erg belangrijk

Schooljournaal. Nummer 2/ Het Palet. Bij ons op school. Staan onze leerlingen op de eerste plaats. Is teamspirit erg belangrijk Schooljournaal Nummer 2/ 16-17 Donderdag 6 oktober 2016 Bij ons op school Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn we vriendelijk en

Nadere informatie

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Nieuwsbrief Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Trefwoord: Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 22, aflevering 2 Aan de ouders/verzorgers, Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken

Nadere informatie

Datum Activiteit Tijd: Wie

Datum Activiteit Tijd: Wie rk/pc jenaplanbasisschool Kristalla Laan van het Kinholt 576 7823 HP Emmen 0591-622657 http://www.kristalla.nu kristalla@primenius.nl Datum Activiteit Tijd: Wie Maandag 24 oktober Schoonmaakavond 18.00

Nadere informatie

KERNNIEUWS mei Gedicht:

KERNNIEUWS mei Gedicht: KERNNIEUWS mei 2019 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Gedicht: Vier de vrijheid alle dagen, ieder uur en elk moment, niet alleen voor wie het goed gaat, ook wie is teleurgesteld

Nadere informatie

Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog

Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog zomervakantie was, wat het weer betreft! Heerlijk,

Nadere informatie

Schooljournaal Algemeen nieuws:

Schooljournaal Algemeen nieuws: Schooljournaal Nummer 1 / 16-17 Woensdag 7 september 2016 Bij ons op school Algemeen nieuws: Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn

Nadere informatie

Groepsvering schooljaar 2008-2009. De groepsverdeli ng voor het nieuwe schooljaar is rond.

Groepsvering schooljaar 2008-2009. De groepsverdeli ng voor het nieuwe schooljaar is rond. Info 1 Iedere dag Groepsvering schooljaar 2008-2009. 5 september 2013 Wat er ook gebeurde, Wat er ook niet gebeurde, Iedere dag is er Toch weer het licht, Het zo vriendelijke licht, Iedere dag toch weer

Nadere informatie

KERNNIEUWS april 2016

KERNNIEUWS april 2016 KERNNIEUWS april 2016 E mail van de school: Website: cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl GOD, Leer ons kiezen Voor wat echt is, Wat de moeite waard is Om ons voor in te spannen. Leer ons heenkijken

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3

Nieuwsbrief nummer 3 CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 3 Vrijdag 28 oktober 2016, week 43 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl We zorgen goed voor elkaar. Datum Di 1 nov.

Nadere informatie

Nieuws van de directie Jaarverslag SKOD 2015 Het jaarverslag 2015 (toen nog SKOD) is te vinden op de website van Primenius:

Nieuws van de directie Jaarverslag SKOD 2015 Het jaarverslag 2015 (toen nog SKOD) is te vinden op de website van Primenius: Agenda Donderdag 13 oktober Maandag 17 t/m 21 oktober Dinsdag 25 oktober Afsluiting kinderboekenweek en boekenmarkt 14.00 14.30 uur Herfstvakantie Inloopochtend 8.30 9.30 uur Nieuws van de directie Jaarverslag

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

7881 CN Emmer Compascuum Datum Wat Waar + tijd Voor wie 31 okt t-m 11 Project school/kerk Op school Alle kinderen

7881 CN Emmer Compascuum Datum Wat Waar + tijd Voor wie 31 okt t-m 11 Project school/kerk Op school Alle kinderen r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal o.z. 86 locatieleider: Inge Kiers 7881 CN Emmer Compascuum e-mail:hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 24 oktober Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 24 oktober Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 24 oktober 2016 Activiteitenoverzicht Nieuwsbrief 1 november Ouderavond weerbaarheidstraining (groep 5,6 en 8) 6 november Bosloop 9 november Nationaal schoolontbijt 10 november St. Maarten (17.30

Nadere informatie

Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG. SNATERLAAN 68c 9665 HS OUDE PEKELA GODSDIENSTLESSEN:

Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG. SNATERLAAN 68c 9665 HS OUDE PEKELA GODSDIENSTLESSEN: NIEUWSBRIEF 4 30 E JAARGANG MAANDAG 31 oktober 2016 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

Beste ouders, Hiervoor u ligt de nieuwsbrief van de maand oktober. De nieuwsbrief is ook te raadplegen op onze website.

Beste ouders, Hiervoor u ligt de nieuwsbrief van de maand oktober. De nieuwsbrief is ook te raadplegen op onze website. Brief Met Schoolnieuws Oktober 2016 Aan t Verlaat 30 2612 XZ Delft Tel. 015-2134617 e-mail: bernadettemaria@laurentiusstichting.nl www.bernadettemariaschool.nl Directie: Aanspreekpunt Emailadres: J.H.J.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 Thema s Trefwoord Week 41 Thema: Plaatsmaken Een plaats hebben, is niet vanzelfsprekend. Het kan voorkomen dat er geen plaats voor je is omdat de plek

Nadere informatie

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: jantje Beton kinderpostzegels koffieochtend oudervertelgesprekken Woensdag 28 september De herfst is officieel afgelopen donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Schoolagenda Donderdag 18 januari Ma 22 januari t/m vrij 2 februari Donderdag 1 februari 19.00 uur Schoonmaakavond Cito toetsweken alle groepen 15.30 uur Leerlingenarena Nieuws

Nadere informatie

Kalender: *Maandag 10 okt: Inloopmiddag

Kalender: *Maandag 10 okt: Inloopmiddag B A S I S S C H O O L D E B I N N E N D I J K Nieuwsbrief Nieuwsbrief Oktober 2016 Time flies......when your having fun! Nog één weekje en de herfsvakantie start. We kunnen terugkijken op een goede startperiode.

Nadere informatie

Schoolregel oktober. Groep 5 Wat is jouw beroep? Als ik later groot ben, word ik

Schoolregel oktober. Groep 5 Wat is jouw beroep? Als ik later groot ben, word ik Nieuwsbrief 4 16 e jaargang 5 oktober 2016 Schoolregel oktober OKTOBER Maandag t/m vrijdag 5 t/m 16 Kinderboekenweek Woensdag t/m vrijdag 12 t/m 14 Papiercontainer Vrijdag 14 Kinderboekenmarkt Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen:

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen: Vuurvlindernieuws oktober 2016 Nieuwe leerlingen: Deze keer zijn er geen nieuwe leerlingen in de instroomgroepen te melden. Alle kinderen die in maand september 4 jaar zijn geworden, gaan al naar school

Nadere informatie

BURCHTBERICHTEN JAARGANG 15 NUMMER 3

BURCHTBERICHTEN JAARGANG 15 NUMMER 3 CBS de Burcht Schoterplein 28 8448 RP Heerenveen 0513-681122 deburcht@cbo-meilan.nl www.deburcht-meilan.nl Kalender Oktober 3 Juf Anique jarig 3 Informatieavond groep 1 en 2 4 Juf Nienke jarig 4 Informatieavond

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21).

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21). Nieuwsbrief woensdag 12 oktober In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Fietsenkeuring Opa en oma middag Welkom op school Oud papier Woensdag 12 oktober Nog twee dagen en dan begint de herfstvakantie.

Nadere informatie

CBS De Meerpaal Waddenweg KH Delfzijl

CBS De Meerpaal Waddenweg KH Delfzijl CBS De Meerpaal Waddenweg 8 9933KH Delfzijl 0596639230 E info.meerpaal@noordkwartier.nl www.cbsdemeerpaal.nl Belangrijke data: Kinderboekenweek : 5 t/m 12 oktober Margedag (alle lln. Vrij) : 12 oktober

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt.

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt. NIEUWS UIT DE KRING 2 Apeldoorn, 17 september 2018 Dit is de tweede editie van Nieuws uit De Kring van het schooljaar 2018-2019. Mochten er naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen zijn, dan horen wij

Nadere informatie

H. Pollemastrjitte RT Nijland Vertrouwen in de kracht van het kind

H. Pollemastrjitte RT Nijland Vertrouwen in de kracht van het kind Christelijke Basisschool De Earste Trimen earstetrimen@palludara.nl H. Pollemastrjitte 2 8771 RT Nijland www.earstetrimen.nl 0515 569678 Schoolmotto: Vertrouwen in de kracht van het kind 10 oktober 2016

Nadere informatie

Preek Genesis 31:13 17 januari 2016 Bevestiging ambtsdragers

Preek Genesis 31:13 17 januari 2016 Bevestiging ambtsdragers Preek Gemeente van Christus, Heilige onrust, weet je wat dat is? Je had het je anders voorgesteld: je huwelijk dat niet zo op rolletjes liep dan je had gedacht toen je trouwde. En je denkt: doe ik er wel

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

Agenda. Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt

Agenda. Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 9-4 november Met deze week: Portfoliogesprekken- Ouderavond lezen- Wijziging Spreker PCBO Academy- Dag van Techniek- Leuk informatie - Gymschoenen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 juli t/m 30 september Agenda: Ma - Di - Wo Break de Maand show door groep 1 om 13.15 uur Do - Gr.7/8 naar de voorstelling Billy the kid om 10.30 uur in Vroomshoop Oud papier wordt

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 14 oktober 2016 weeknieuws 7 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

KERNNIEUWS juli / augustus 2017

KERNNIEUWS juli / augustus 2017 KERNNIEUWS juli / augustus 2017 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl Zomer, de beste tijd van het jaar Na een heel jaar leren, eindelijk klaar Geen zorgen meer Gewoon lekker

Nadere informatie

Welkom op de Menso Altingschool! Wij heten Alex en Teun samen met hun familie van harte welkom bij ons op school. Nr.

Welkom op de Menso Altingschool! Wij heten Alex en Teun samen met hun familie van harte welkom bij ons op school. Nr. Nr 12, 20 maart 2014 Nr.3, 6/10 27-10/2016 Jarigen in de komende weken: 6-10 Lennard gr.1/2a 7-10 Silfijn gr.7b/8 9-10 Sarah gr.4 Matthijs gr.1/2b Linus gr.4 10-10 Sylfan gr.4 11-10 Carmen gr.4 13-10 Hanne

Nadere informatie

Ravenstein september 2016

Ravenstein september 2016 Ravenstein september 2016 Beste ouders / verzorgers, Hopelijk hebben u en uw kind(eren) kunnen genieten van de welverdiende zomervakantie en kunnen alle kinderen er weer fris en fruitig tegenaan in het

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-12-14 AGENDA Donderdag 21 december Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018 Zaterdag 13 januari 2018 18.30 uur Kerstviering Kerstvakantie Oud papier ophalen (zie website voor

Nadere informatie

KERNNIEUWS september 2017

KERNNIEUWS september 2017 KERNNIEUWS september 2017 E mail van de school: Website: cbsdekern@vcomog.nl www.cbsdekern.nl NIEUWE LEERLINGEN In september komen de volgende leerlingen op school. In groep 1: Emma Steenhuis, Roos de

Nadere informatie

KERNNIEUWS februari 2016

KERNNIEUWS februari 2016 KERNNIEUWS februari 2016 E mail van de school: cbs-dekern@picto.nl Website: www.cbs-de-kern.picto.nl NIEUWE LEERLINGEN In groep 1A komen: Lynn Spieard en Chanel de Haan. Wij heten deze kinderen en hun

Nadere informatie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 6-2 0 1 7 0 3 N O V E M B E R 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52).

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52). No 12 13 februari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 13 februari Morgen 14 februari is het Valentijnsdag. Juf Agnes van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen

AGENDA. Bijbelverhalen maandag 17 augustus woensdag 19 augustus OPA AGENDA 02 juli 2015 jaargang 17 nr. 40 1e schooldag, u bent hartelijk welkom om uw kind(eren) in de klas te brengen, zodat u een kijkje in de klas kunt nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver oktober 2018

Oudernieuws De Klaver oktober 2018 Oudernieuws De Klaver oktober 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders.

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders. Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 5 12 oktober 2015 Kinderboekenweek Kind op maandag Week 42 12/10-16/10 Thema: Ga maar We lezen: Genesis 11:27-32; 12:1-9; 12:10-20 Terach, de vader van Abram, vertrekt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Belangrijke data. Eerste schoolweek!

Belangrijke data. Eerste schoolweek! Belangrijke data Vrijdag 31 augustus: groep 1-2-3 vrij Donderdag 6 september: betaling ouderbijdrage van 8:15 8:45 en van 11:45 12:15 Maandag 10 september: studiedag; alle leerlingen vrij Donderdag 13

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen 26 april 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Ze zeggen: als je anders bent, dan hoor je er niet bij, ze doen alsof je niemand bent, je bent

Nadere informatie

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018 September 2018 nieuwsbrief 3 september 12 september Contactavond Stakingsdag 16 september Openingsdienst Ontmoetingskerk 9.30 uur 25 september Schoolfotograaf 26 september Start Kinderpostzegelactie 1

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 november 2015 AGENDA BIJBELVERHALEN Ma 23 Contactmiddag en avond WAAR BEN

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 28 oktober 2016 weeknieuws 8 Zaterdag 12 november voorrondes en finale Drenths Kindersongfestival: Onze school doet mee!!! Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel

Nadere informatie

13 november 2015

13 november 2015 1287 www.clarafabriciusschool.nl 13 november 2015 16 november Schoen mee naar school (alle groepen) 19 november Oudergesprekken 23 november Kledingactie Reshare 23 november Oudergesprekken Schoolfruit

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA21 DI22

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA21 DI22 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 11 11-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda 10-minutengesprekken MA14 08.15

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 4 november 2016 weeknieuws 9 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40 Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 Nr.6 week 40 Het thema van deze week is : Stoelendans; Welke plaats heb jij? Stoelendans is een leuk spelletje. Zeker als er genoeg stoelen zijn. Maar als er een stoel

Nadere informatie

Lijster eens. 02 oktober 2017 schooljaar nieuwsbrief 4

Lijster eens. 02 oktober 2017 schooljaar nieuwsbrief 4 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 02 oktober 2017 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 4 Van de directie De laatste Lijstereens voor de herfstvakantie. We kijken terug op een

Nadere informatie

Schooljaar / 2

Schooljaar / 2 Schooljaar 2016-2017 / 2 Vanuit het team Wat is er veel te vertellen bij het starten van een nieuw schooljaar! Heel veel ouders hebben de migratie van Basisschool naar Digiduif al in gang gezet. Dit kunt

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017 20 oktober 2017 OBS De Finnjol Jol 2454 8243 GR Lelystad 0320-243424 finnjol@stichtingschool.nl www.finnjol.nl Wat leest u in deze nieuwsbrief? Mijn start op de Finnjol (inspectie) Brandoefening Afscheid

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-10-04 AGENDA Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Maandag 9 oktober Zaterdag 14 oktober Maandag 16 oktober Maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober Dinsdag 31 oktober Start kinderboekenweek

Nadere informatie

15 oktober 2018 Nummer: 4

15 oktober 2018 Nummer: 4 15 oktober 2018 Nummer: 4 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, De eerste periode van het schooljaar zit er al weer bijna op. Ondanks dat het nog als zomer voelt, staat de herfstvakantie voor de deur.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04-6 oktober

Nieuwsbrief 04-6 oktober Nieuwsbrief 04-6 oktober Algemeen Donderdag 29 september was er in de school een ouderavond over de tussenschoolse opvang. Tijdens deze avond werd uitgelegd dat de huidige manier van tussenschoolse opvang

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 23 september 2016 weeknieuws 4 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

105 jaar. Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel. Nieuwsb. Agenda: Feest op vrijdag 7 oktober

105 jaar. Nieuwsbrief CBS De Schutse 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel. Nieuwsb. Agenda: Feest op vrijdag 7 oktober Nieuwsbrief CBS "De Schutse" 105 jaar Plezier, ontwikkeling, professioneel 201 6-09- 30 Jaargang 105,nummer 4 M.R.Tetelepta Feest op vrijdag 7 oktober Nieuwsb Feestavond vrijdag 7 oktober: De Schutse 105

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

LES 4 Ruziënde Broers

LES 4 Ruziënde Broers Ruziënde Broers Sabbat Doe Lees Bekijk het nieuws op de TV op welke dag dan ook en Genesis 21. je hoort dan over een verhaal over het Midden-Oosten. Dit is geen nieuw conflict. De mensen in het Midden-Oosten

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 12 september 2018 Agenda September Do 13 Ma 17 t/m Vr 21 Ma 24 t/m Vr 28 Ma 1 Do 4 Ma 8 Do 11 Zo 14 Ma 22 Inzameling oud papier Actieweek op voeten en fietsen naar school Ontmoeten

Nadere informatie