FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER"

Transcriptie

1 FGH FOKREGLEMENT VOOR DE OUDDUITSE HERDER Uitgave 17 augustus 2014

2 Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die alleen zijn aangesloten bij de FGH en niet fokken voor een rasvereniging en voor gewone leden die een keer een nestje willen fokken (gelegenheidsnestje) zonder dat zij zijn aangesloten bij een rasvereniging. 2. FOKREGELS 2.1. Verwantschap: Beide ouderdieren mogen niet met elkaar in relatie staan als: ouder-kind, (half)broer-(half)zuster en/of als grootouder- kleinkind. Daarnaast dient de verwantschapscoëfficiënt zo laag mogelijk gehouden te worden, afhankelijk van de voor het specifieke ras gebruikelijke waarde. De verwantschap coëfficiënt wordt getoetst aan de gegevens in de daarvoor bestemde database. De toetsdatum is bepalend voor het percentage dat wordt gevonden omdat de database geen statisch instrument is maar voortdurend door nieuwe invoer wordt beïnvloed Herhaalcombinaties: De combinatie van dezelfde reu en teef (dezelfde oudercombinatie) is maximaal twee maal toegestaan Minimum leeftijd reu: De minimale leeftijd van de reu op de dag van de dekking moet tenminste 18 maanden zijn Aantal dekkingen: Er geldt geen beperking voor het aantal nesten dat de reu per jaar dan wel in zijn leven voortbrengt. Met de inzet van de reu dient rekening gehouden te worden met de doelstelling het brede fokbeleid Cryptorchide en monorchide: Cryptorchide of monorchide reuen zijn uitgesloten van de fokkerij Gebruik dekreuen van buiten de FGH: Voor de inzet van niet door de FGH beoordeelde dekreuen is toestemming van het FGH bestuur nodig en moet aangetoond worden dat zij voldoen aan de volgende voorwaarden: Een deugdelijk onderzoek naar heup- en elleboogdysplasie (HD/ED), door bepaling middels röntgenfoto s, gemaakt en beoordeeld in overeenstemming met de FGH regels. Ook aan andere in dit fokreglement genoemde gezondheidsregels dient te zijn voldaan. In ieder geval moeten ze voldoen aan de in hoofdstuk 4 opgenomen gezondheidsregels en in hoofdstuk 3 opgenomen welzijnsregels. Tevens dient een aankeuring of showresultaat te zijn behaald met de kwalificatie Goed, Zeer Goed of Uitmuntend of een vergelijkbare buitenlandse waardering Kunstmatige inseminatie (sperma van levende dekreuen): Voor KI gelden dezelfde regels als voor een normale dekking en zijn er geen speciale regels van toepassing Kunstmatige inseminatie (sperma van overleden dekreuen): Als een gecertificeerde fokker voor een dekking het sperma gebruikt van een overleden dekreu, dan gelden daarvoor geen speciale regels.

3 3. WELZIJNSREGELS 3.1. Minimum leeftijd teef: De teef mag op het tijdstip van de dekking niet jonger zijn dan 18 maanden Maximum leeftijd teef: De teef mag niet worden gedekt na de dag waarop zij 96 maanden oud wordt Maximum leeftijd 1e dekking teef: De teef mag bij de dekking voor het eerste nest niet ouder zijn dan 72 maanden. Boven de leeftijd van 60 maanden wordt geadviseerd de teef door een dierenarts te laten keuren Periodiciteit nesten: Een teef mag in een periode van 24 maanden maximaal twee nesten hebben, waarbij de periode tussen de dekking van het eerste nest en van het tweede nest minimaal 10 maanden moet zijn. De periode van 24 maanden start op de datum waarop de dekking voor het eerste van de twee binnen deze periode geboren nesten heeft plaatsgevonden Aantal nesten: Een teef mag gedurende haar leven maximaal vijf nesten krijgen. 3.6 Natuurlijk werpen: De geboorte moet plaatsvinden langs de natuurlijke weg. Indien er twee maal een geboorte plaats vindt via keizersnede dan mag de teef niet meer gebruikt worden voor de fokkerij. 4. GEZONDHEIDSREGELS 4.1. Gezondheidsonderzoek ouderdieren: Gezondheidsonderzoeken vinden plaats door praktiserende dierenartsen ingeschreven in het diergeneeskunde register. Bij een gezondheidsonderzoek worden een aantal zaken standaard bekeken. In eerste instantie wordt er gekeken naar de algemene indruk van het dier. Daarbij wordt gelet op het gewicht, de vacht en het voorkomen van het dier. Verder worden de volgende delen van de hond onderzocht namelijk oren, ogen, gebit, hart, longen en de buikholte i.v.m. mogelijke afwijkingen van lever, milt, blaas, maag en darmen. Van dit onderzoek worden aantekeningen gemaakt in het bij de hond behorende Europees Dierenpaspoort DNA onderzoek: DNA is niet verplicht voor alle nakomelingen en ouderdieren. Wel wordt DNA afname van nakomelingen en ouderdieren geadviseerd teneinde elke discussie rondom de afstamming uit te sluiten. Dit DNA materiaal zal gebruikt worden voor nader onderzoek van gezondheid en vererving binnen een ras. Van een DNA afname zal een aantekening worden gemaakt in de database van de FGH 4.3 Degeneratieve Myelopathie: Er worden op dusdanige wijze combinaties teef/reu gezocht zodat er in principe geen DM lijders geboren worden. Wanneer één van de ouderdieren niet op DM is getest, moet er altijd een DM vrije hond tegenover staan.

4 4.4. Verplichte onderzoeken: Op basis van onderzoek zijn de volgende gezondheidsproblemen binnen een ras vastgesteld en moeten de ouderdieren worden onderzocht: Heupdysplasie: Ouderdieren moeten conform het onderzoeksprotocol zijn onderzocht op heupdysplasie waarbij de volgende combinaties zijn toegestaan: A x A ; A x B en A x C Elleboogdysplasie: Ouderdieren moeten conform het onderzoeksprotocol zijn onderzocht op elleboogdysplasie. Toegestaan is ED vrij en ED grensgeval. 4.5 Blauwgen: Op het moment dat is vastgesteld dat een hond drager is van het blauwgen mag deze niet (meer) voor de fok worden ingezet. 4.6 Epilepsie: Rashonden die lijden aan epilepsie mogen niet (meer) voor de fokkerij worden ingezet. 5. GEDRAGSREGELS 5.1. Karaktereisen: Beide ouderdieren moeten voldoen aan de karaktereisen zoals genoemd in de rasstandaard. Met dieren die lijden aan agressiviteit, angst of nervositeit mag niet worden gefokt. Bij het locatiebezoek zal er gekeken worden naar het gedrag van de hond, mochten hier twijfels over bestaan dan is een gedragstest aan te bevelen 6. EXTERIEURREGELS 6.1. Algemeen: Beide ouderdieren dienen aan de rasstandaard te voldoen Kwalificatie: Fokdieren moeten na het behalen van de leeftijd van 15 maanden een fokgeschiktheidskeuring hebben ondergaan bij een rasvereniging of een fokgeschiktheidsbeoordeling bij de FGH. De fokgeschiktheid wordt definitief als de FGH over alle benodigde keuringen beschikt. Een fokgeschiktheid van elke andere binnen- of buitenlandse rasvereniging zal worden overgenomen mits deze voldoet aan de gezondheid eisen van de FGH. Honden die hun fokgeschiktheid behalen bij de FGH ontvangen het FGH Certificaat van Fokgeschiktheid. Indien de hond de vereiste kwalificatie niet behaald heeft, mag de hond eenmaal voor herbeoordeling worden aangeboden. Reeds elders aangekeurde fokdieren kunnen om overschrijving van het fokcertificaat vragen. De eerder afgegeven fokgeschiktheid wordt dan door de FGH getoetst. Bij twijfel wordt er een herkeuring aangeboden. Deze herkeuring zal bepalen of de eerder afgegeven Fokgeschiktheid (welke bij een andere vereniging heeft plaatsgevonden) wordt overgenomen. Bij akkoord wordt er een aangepast FGH Fokgeschiktheid Certificaat afgegeven. Voor niet aangekeurde of beoordeelde dieren geldt artikel 2.6 van dit reglement.

5 7. FOKKERS EN GELEGENHEIDSFOKKERS 7.1. De stichting kent fokkers met kennelnaam en fokkers zonder kennelnaam 8. TOETSING EN INFO 8.1. Een fokreu of fokteef krijgt, nadat hij/zij aan alle voorwaarden heeft voldaan en alle benodigde gezondheidsonderzoeken zijn afgerond een vermelding van Fokgeschiktheid of een FGH certificaat van Fokgeschiktheid wanneer deze hond is beoordeeld door de FGH Om een goede toetsing mogelijk te maken is het de verantwoordelijkheid van de Fokker om de FGH tijdig te informeren over elke voorgenomen combinatie/dekking ten minste 4 dagen voor de daadwerkelijke dekking, daarna de drachtigheid en geboorte waarvan een reu of teef in hun eigendom een ouderdier is De fokker verleent medewerking aan een nestregistratie nadat de pups zijn onderzocht en gechipt door de dierenarts Uiterlijk 7 weken na geboorte van het nest verstrekt de fokker schriftelijk de namen en adressen van alle eigenaars en overige gegevens van de pups. 9. BREED FOKKEN 9.1 De FGH maakt zich sterk voor het breed fokken. Een belangrijk punt daarbij is om de fokdieren en hun nakomelingen zo goed mogelijk te volgen gedurende hun leven. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen fokdieren met een stamboom van de Raad van Beheer of een afstammingsbewijs van een rasvereniging of Stichting FGH. Om een goed inzicht te hebben en te houden in inzet van ouderdieren heeft de stichting FGH de beschikking over een uitgebreide database. In deze database zijn honden geregistreerd van zowel binnen als buiten de stichting. 9.2 In het kader van het breed fokken zal zoveel mogelijk fokmateriaal worden ingezet. Niet de beste plaatsingen op een hondenshow maar een uitgebreide gezondheidstest is de basis voor een fokgeschiktheid. Deze gezondheidstest in combinatie met een gedegen onderzoek naar de verwantschap van de beide ouders (de mate van inteelt van een voorgenomen combinatie) zijn bepalend voor het al of niet inzetten van deze oudercombinatie. 10. REGELS AFGIFTE PUPS Ontwormen en enten: De fokker draagt zorg voor het deugdelijk ontwormen en inenten van de pups volgens gangbare veterinaire inzichten en voor een volledig door de dierenarts ingevuld en ondertekend Europees Dierenpaspoort. De voor ontwormen en enten vastgestelde schema s zijn: Ontwormen in de 3 e, 5 e en 7 e week. (of week 2,4,6) Enten in de 6 e, 9 e en 12 e week hetgeen impliceert dat de laatste enting veelal zal plaatsvinden bij de nieuwe pup eigenaren.

6 10.2. Aflevering pups: De pups mogen niet eerder worden afgeleverd dan op de leeftijd van 7 weken. De pups dienen schoon, voldoende op gewicht, en voor de leeftijd goed gesocialiseerd te zijn. 11. PUPINFORMATIE De pupinformatie is een dienstverlening van de FGH aan de fokkers en leden met als doel de kopers via de verschillende rassen te informeren dat de fokkers en leden voldaan hebben aan het fokreglement Pupinformatie wordt alleen verstrekt over nesten waarvan aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan: De FGH door de fokker in het bezit is gesteld van de schriftelijke stukken waaruit blijkt dat volledig is voldaan aan dit reglement De fokker op het moment van aanvraag als donateur vermeld staat bij de FGH De fokker heeft voldaan aan zijn verplichtingen samenhangend met het donateurschap van de stichting De door de stichting vastgestelde kosten voor het verlenen van pupinformatie door de fokker is voldaan De dekmelding wordt gepubliceerd tot aan de geboorte van het nest. 12. SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van de stichting Als voorzien kan worden dat zich meer vergelijkbare gevallen zullen voordoen zal het bestuur van de FGH zorgen voor aanvulling van dit Fokreglement Dit reglement is niet van toepassing op de inschrijving van honden die geboren worden uit een teef gedekt op of voor de dag waarop dit reglement in werking treedt Gezondheidsuitslagen, en fokgeschiktheid onderzoeken die zijn afgegeven en/of voor de inwerkingtreding van dit reglement hebben plaatsgevonden, worden geacht onder de werking van dit reglement te zijn inbegrepen. 13. INWERKINGTREDING Dit Fokreglement treedt in werking op de bestuursvergadering van de FGH te weten 17 augustus 2014.

FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014

FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die alleen zijn aangesloten bij de FGH en niet fokken voor een rasvereniging

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 18-07-18 versie 5 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement voor

Nadere informatie

Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 het fokreglement is in nov aangepast met toestemming van de fokkers

Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 het fokreglement is in nov aangepast met toestemming van de fokkers FOKREGLEMENT Vastgesteld op de bestuursvergadering van 17 aug 2014 het fokreglement is in nov. 2016 aangepast met toestemming van de fokkers 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging Ras; Flatcoated Retriever 1. Algemeen 1.1 Dit regelement voor de Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de CBRN, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Chesapeake Bay Retriever zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid

Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Belgische Herder Club Nederland (BHCN) 1 / 8 voor het ras: Belgische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Van de Hollandse Smoushonden Club. voor het ras: De Hollandse Smoushond

Verenigingsfokreglement. Van de Hollandse Smoushonden Club. voor het ras: De Hollandse Smoushond Verenigingsfokreglement Van de Hollandse Smoushonden Club voor het ras: De Hollandse Smoushond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Hollandse Smoushonden Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC)

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Verenigings Fokreglement voor het ras Newfoundlander beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage 1 Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Bordeaux Dog Club Nederland, hierna te

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS) voor het ras: Engelse Cocker Spaniel ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër

Rasspecifiek Fokreglement Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër Rasspecifiek Fokreglement Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement (RFR) voor de Jack Russell Terriër beoogt bij te dragen aan de behartiging van de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano Secretariaat: Marianne Eelvelt Evenaar 318 2408 NE Alphen aan den Rijn Tel. 0172-426730 E-Mail: mj.eelvelt@xs4all.nl Rasspecifiek Bracco Italiano Rasspecifiek fokreglement voor rasverengingen en rashondenfokkers

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement. Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel

Format Verenigingsfokreglement. Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS ) voor het ras:engelse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Ierse Setter Club voor het ras: Ierse Setter VFR ISC Concept 6.1 Pag. 1 Laatst herzien: 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Setter

Nadere informatie

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland De leden van Chow Chow Vereniging Holland vinden een aantal punten belangrijk bij het fokken, sommige van deze punten zijn moeilijk te

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond - korthaar Versie : 2018-01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier

Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de S.B.T.C.N., hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging Langhaar Duitse Staande Langhaar ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging Langhaar hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement VAN DE Havanezer Club Nederland voor het ras: Havanezer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Havanezer Club Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis naam van de rasvereniging: De Greyhound Club voor het ras:greyhound / Magyar Agar Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte tekst zijn verplicht. De relevante

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter VFR ISC concept 7.2 pag. 1/13 Besluit ALV 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow Verenigingsfokreglement Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Chow Chow Club, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club. voor het ras: Welsh Corgi Pembroke

Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club. voor het ras: Welsh Corgi Pembroke Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club voor het ras: Welsh Corgi Pembroke 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Welsh Corgi Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Pointer Club. voor het ras: Pointer

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Pointer Club. voor het ras: Pointer Verenigingsfokreglement Nederlandse Pointer Club voor het ras: Pointer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse pointer club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club. voor het ras: Welsh Corgi Cardigan

Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club. voor het ras: Welsh Corgi Cardigan Verenigingsfokreglement Nederlandse Welsh Corgi Club voor het ras: Welsh Corgi Cardigan 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Welsh Corgi Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse vereniging van

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement.

Verenigingsfokreglement. Verenigingsfokreglement. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Scandia, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Västgötaspets zoals deze zijn verwoord

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras DE DEERHOUND. Deerhound Club 1

Verenigingsfokreglement. voor het ras DE DEERHOUND. Deerhound Club 1 Verenigingsfokreglement voor het ras DE DEERHOUND Deerhound Club 1 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Deerhound Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Vereniging Van Poedel Vrienden. Fok Reglement. Versie 1.0

Vereniging Van Poedel Vrienden. Fok Reglement. Versie 1.0 Vereniging Van Poedel Vrienden Fok Reglement Versie 1.0 VVPV 15-2-2014 Inhoud 1. ALGEMEEN... 2 2. FOKREGELS... 3 3. WELZIJNSREGELS... 4 4. GEZONDHEIDSREGELS... 5 5. GEDRAGSREGELS... 7 6. EXTERIEURREGELS...

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Naam van de rasvereniging: Nederlandse Norwich Terrier Club

Verenigingsfokreglement. Naam van de rasvereniging: Nederlandse Norwich Terrier Club NEDERLANDSE NORWICH TERRIER CLUB Opgericht 9 mei 1993, ingeschreven in de KvK onder nummer 40077028 Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Nederlandse Norwich Terrier Club Voor het ras: Norwich

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging De Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement van de Vereniging De Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging:nederlandse Lakeland Terrier Club voor het ras: Lakeland Terrier Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras DE DEERHOUND. Deerhound Club 1

Verenigingsfokreglement. voor het ras DE DEERHOUND. Deerhound Club 1 Verenigingsfokreglement voor het ras DE DEERHOUND Deerhound Club 1 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Deerhound Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: M.N.C.N. voor het ras: Dogo Argentino Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Bordeaux Dog

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Bordeaux Dog Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement (VFR) voor de Drentsche Patrijshonden Club Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Drentsche Patrijshond Club Nederland beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging voor de Epagneul bleu de Picardie, de Epagneul Picard en de Epagneul de Pont-Audemer hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Samojeden Club voor de Samojeed Goedgekeurd door de algemene ledenvergadering van 31 mei 2014 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Samojeden Club,

Nadere informatie

(opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017)

(opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017) Verenigingsfokreglement (VFR) van de Nederlandse Poedelclub (opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017) 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Poedel Club, hierna

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: MNCN voor het ras: Perro Dogo Canario Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: (BIC) voor het ras: Bracco Italiano 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de (BIC), hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: M.N.C.N. voor het ras: Cáo da Serra da Estrella Uitgangspunten en toelichting

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland voor het ras: Ierse Water Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Water Spaniel Vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) 1 De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis Reglement

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Golden Retriever Club Nederland voor het ras: Golden Retriever Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement. Nederlandse Teckel Club. voor het ras: Dashond (FCI standaard 148)

Format Verenigingsfokreglement. Nederlandse Teckel Club. voor het ras: Dashond (FCI standaard 148) Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Nederlandse Teckel Club voor het ras: Dashond (FCI standaard 148) Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN. voor het ras: Lhasa Apso

Verenigingsfokreglement. rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN. voor het ras: Lhasa Apso Verenigingsfokreglement van: rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN voor het ras: Lhasa Apso Format VerenigingsFokReglement (VFR)Lhasa Apso Club Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement voor het ras Slovensky Hrubosrsty Stavac

Verenigings Fokreglement voor het ras Slovensky Hrubosrsty Stavac Verenigings Fokreglement voor het ras Slovensky Hrubosrsty Stavac Opgesteld door de "" 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier Verenigingsfokreglement voor het ras: Parson Russell Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Parson Russell Terrier, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Van de Nederlandse Korthals Griffon Club voor het ras Korthals Griffon 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement van de Nederlandse Korthals Griffon Club, hierna te noemen de vereniging, beoogt

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Werkende Flatcoated Retriever Groep voor het ras: Flatcoated Retriever ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Werkende Flatcoated Retriever Groep, hierna

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT

VERENIGINGSFOKREGLEMENT VERENIGINGSFOKREGLEMENT voor het ras BEARDED COLLIE Versie: 1-6-2016 VERENIGINGS FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Bearded Collie Holland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT

VERENIGINGSFOKREGLEMENT VERENIGINGSFOKREGLEMENT Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna te

Nadere informatie

Airedale Terriër Verbond Nederland. Verenigingsfokreglement

Airedale Terriër Verbond Nederland. Verenigingsfokreglement Airedale Terriër Verbond Nederland Verenigingsfokreglement Fokreglement van het ATVN 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor het Airedale Terriër Verbond Nederland, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement (naam van het ras)

Rasspecifiek Fokreglement (naam van het ras) Rasspecifiek Fokreglement (naam van het ras) Certificering Rasverenigingen en Rashondenfokkers Raamwerk voor het rasspecifiek fokreglement voor gecertificeerde rasverengingen en rashondenfokkers onder

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Cesky Fousek Vereniging Nederland Verenigingsfokreglement voor het ras: Cesky Fousek 1 ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Cesky Fousek Vereniging Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna

Nadere informatie

naam van de rasvereniging: Nederlandse Vereniging De Duitse Staande Korthaar Duitse Staande Korthaar

naam van de rasvereniging: Nederlandse Vereniging De Duitse Staande Korthaar Duitse Staande Korthaar Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Duitse Staande Korthaar 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging De Duitse Staande Korthaar, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier Verenigingsfokreglement voor het ras: Parson Russell Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Parson Russell Terrier, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland voor het ras: Picardische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Picardische Herdershonden Club Nederland,, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigings Fok Reglement

Verenigings Fok Reglement Vereniging Van Poedel Vrienden Verenigings Fok Reglement Versie 1.02 VVPV 15-2-2015 Inhoud 1. ALGEMEEN... 2 2. FOKREGELS... 3 3. WELZIJNSREGELS... 5 4. VARIETEITSKRUISINGEN... 6 5. GEZONDHEIDSREGELS...

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie:

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: 2014.01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Verenigingsfokreglement (VFR) Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers (VSFL) voor het ras: Schnauzers alle variëteiten 1-7 Verenigingsfokreglement (VFR) VSFL - ALV 15 november 2015 i.s.m. de Raad

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement The Newf Society voor het ras: Newfoundlander goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de The Newf Society, hierna

Nadere informatie

Havanezer Club Nederland. Havanezer

Havanezer Club Nederland. Havanezer Verenigings Fokreglement van de Havanezer Club Nederland voor het ras: Havanezer 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Havanezer Club Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

VERENIGINGSFOKREGLEMENT NEDERLANDSE TECKEL CLUB VOOR HET RAS DASHOND (FCI STANDAARD 148)

VERENIGINGSFOKREGLEMENT NEDERLANDSE TECKEL CLUB VOOR HET RAS DASHOND (FCI STANDAARD 148) BESTUURSVOORSTEL VERENIGINGSFOKREGLEMENT Beste leden van de Nederlandse Teckel Club Hieronder is het VerenigingsFokReglement (VFR) gepubliceerd dat wij als bestuur aan u voorleggen op de Algemene Ledenvergadering.

Nadere informatie

Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar.

Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar. Fokreglement voor de Sint Bernard Korthaar en Sint Bernard Langhaar. Voor de NEDERLANDSE SINT BERNARD CLUB VOOR LIEFHEBBERS EN FOKKERS 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Sint Bernard Club

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Voor het ras: Bullmastiff 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging van fokkers en liefhebbers van de Mopshond in Nederland: Commedia voor het ras: Mopshond Aanpassing

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement - Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging Jack Russell Terrier voor het ras: Jack Russell Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement 6~ ~S HOUDEN VAN HONDEN RflAD VPN BEHEER Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement / na -e c / naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi t~ HOUDEN VflN

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging de Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging de Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

VerenigingsFokReglement Perro de Agua de Español Club Nederland. Voor het ras Perro de Agua de Español

VerenigingsFokReglement Perro de Agua de Español Club Nederland. Voor het ras Perro de Agua de Español VerenigingsFokReglement Perro de Agua de Español Club Nederland Voor het ras Perro de Agua de Español ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Perro de Agua de Español Club Nederland, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging Old English Sheepdog Club Nederland voor het ras: Old English Sheepdog Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement rasvereniging: Vereniging voor de Hollandse Herder (VVHH) voor het ras: Hollandse Herder (alle variëteiten) 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging voor de Hollandse Herder

Nadere informatie

Cesky Fousek Vereniging Nederland. Verenigingsfokreglement voor het ras: Cesky Fousek

Cesky Fousek Vereniging Nederland. Verenigingsfokreglement voor het ras: Cesky Fousek Cesky Fousek Vereniging Nederland Verenigingsfokreglement voor het ras: Cesky Fousek 1 ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Cesky Fousek Vereniging Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te

Nadere informatie

BRIARD VERENIGING NEDERLAND

BRIARD VERENIGING NEDERLAND Raad van Beheer Voor alle (ras)honden! Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement BRIARD VERENIGING NEDERLAND (Herzien maart 2016) VerenigingsFokReglement(VFR) Besluit ALV 8 maart 2016 Pagina

Nadere informatie