Intrekking omgevingsvergunning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Intrekking omgevingsvergunning"

Transcriptie

1 Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Intrekking omgevingsvergunning CSP / Fibrant Sulfa s te Sittard-Geleen Zaaknummer: Kenmerk: 2017/14869 d.d. 2 maart 2017 Verzonden:

2 INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure De aanvraag Huidige vergunningsituatie Bevoegd gezag Volledigheid van de aanvraag en opschorting procedure Procedure Adviezen 6 3 Samenhang overige wetgeving Coördinatie Waterwet 8 4 Overwegingen Wettelijke grondslag Belang van het bescherming van het milieu 9 5 Zienswijzen 11 6 Voorschriften 12 Zaaknummer:

3 1 Besluit Onderwerp Gedeputeerde Staten van Limburg hebben op 16 december 2016 een aanvraag, voor het intrekken van een vigerende omgevingsvergunning, ontvangen van Chemelot Site Permit B.V. en Fibrant B.V. De aanvraag betreft het intrekken van de revisievergunning van de deelinrichting Sulfa s gelegen aan de Koestraat 1 te Geleen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Ontwerpbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg besluiten, gelet op de overwegingen die zijn opgenomen in deze vergunning en gelet op artikel 2.33, tweede lid, onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo): 1. De aan Chemelot Site Permit B.V. en Fibrant B.V. verleende deelrevisievergunning 2005/05, deelinrichting 38, bestaande uit de aanvraag en voorschriften of beperkingen (verder te noemen: vergunning) in te trekken. Deze vergunning is in het verleden verleend voor de deelinrichting Sulfa s gelegen aan de Koestraat 1 te Geleen 2. Volledigheidshalve worden ook de na de deelrevisievergunning volgende vergunningen voor de deelinrichting Sulfa s ingetrokken: a. 06_4504, , aanvraag en voorschriften of beperkingen van een veranderingsvergunning voor de emissie van blauwzuur in de oxidatie spui loog; b. 10_16793, ; aanvraag en besluit van een melding 8.19 Wm voor de wijziging van de opslag en verlading van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA); c. CAS , , aanvraag, voorschriften en beperkingen van een wijziging van de situatie van de koelwaterconditionering van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA). De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig paragraaf 3.3 van de Wabo (de uitgebreide voorbereidingsprocedure) juncto het bepaalde in artikel 3.15 van de Wabo. Gedeputeerde Staten van Limburg, namens dezen, C.J. Hermans, Afdelingshoofd Vergunningen a.i. RUD Zuid-Limburg Zaaknummer:

4 Afschriften Dit besluit is verzonden aan het gemachtigde bedrijf, zijnde Sitech Manufacturing Services B.V., ter attentie van de heer L. Keybeck, p.a. secretariaat CSP, Postbus 27, 6160 MB Geleen. Een afschrift van dit besluit is verzonden aan: het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard; de minister van Infrastructuur en Milieu (directoraat-generaal Milieu), Postbus 20951, 2500 EZ Den Haag; de Inspectie SZW, directie MHC, team MHC-Zuid, Postbus 820, 3500 AV Utrecht; de Inspectie Leefomgeving en Transport, Postbus 16191, 2500 BD Den Haag de burgemeester van Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard; het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, Postbus 35, 6269 ZG Margraten; Waterschap Limburg, Postbus 185, 6130 AD Sittard; Rechtsbescherming Gereserveerd. Zaaknummer:

5 2 Procedure 2.1 De aanvraag Op 16 december 2016 hebben wij een aanvraag, voor het intrekken van een vigerende omgevingsvergunning, ontvangen van Chemelot Site Permit B.V. en Fibrant B.V. van de deelinrichting Sulfa s gelegen aan de Koestraat 1 te Geleen. Het verzoek is ingediend door Sitech Manufacturing Services B.V. namens de beide vergunninghouders voor de deelinrichting. De gemachtigde beschikt over een permanente machtiging, die eerder bij ons geregistreerd is. De aanvraag betreft het volledig intrekken van de vigerende deelrevisievergunning van de deelinrichting Sulfa s. Afgestemd is met de beide aanvragers, dat ook de na de deelrevisievergunning volgende veranderingsvergunningen en de in het besluit genoemde melding volgens 8.19 Wm worden ingetrokken. 2.2 Huidige vergunningsituatie Op 14 juni 2005, kenmerk 2005/05 hebben wij aan CSP BV en DSM Fibre Intermediates BV een deelrevisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer verleend voor een deelinrichting voor de productie van ammoniumsulfaat, gelegen aan de Koestraat 1 te Geleen. De deelinrichting is gelegen op de percelen kadastraal bekend Geleen, H.3 zoals beschreven in de laatste versie van de aanvraag voor de site Chemelot van 14 oktober Verder hebben wij voor de inrichting de volgende veranderingsvergunningen verleend: 06_4504, , veranderingsvergunning voor de emissie van blauwzuur in de oxidatie spui loog; CAS , , wijziging van de situatie van de koelwaterconditionering van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA). Tevens hebben wij van de aanvrager de volgende meldingen ontvangen: 10_16793, ; aanvraag en besluit van een melding 8.19 Wm voor de wijziging van de opslag en verlading van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA). Op 14 juni 2005 hebben wij voor de gehele site Chemelot een revisievergunning (kenmerk 2005 / 05) verleend. Deze revisievergunning is sinds het onherroepelijk worden als volgt gewijzigd: op 28 juli 2011 is hoofdstuk 1 van de vergunning geactualiseerd (kenmerk 2011 / 0486); op 7 juni 2012 is de terreingrens van de site Chemelot aan de Prins Mauritsstraat in de gemeente Beek aangepast (kenmerk 2012 / 0327); op 23 augustus 2012 is het meldingsregime van ongewone voorvallen aangepast (kenmerk 2012 / 0360); Op 16 oktober 2014 is een besluit genomen over de aanpassing van de algemene voorschriften van hoofdstuk 1 van deze vergunning (kenmerk 2013 / 0310). De oude deelinrichting Sulfa s, deelinrichting nr. 38, komt na het nemen van dit besluit volledig te vervallen. De emissiepunten naar de lucht dienen verwijderd te worden uit het format Lucht Zaaknummer:

6 emissiebestand van de site Chemelot. De geluidbronnen dienen verwijderd te worden uit het actuele model voor de site Chemelot. Tenslotte dienen ook de risicobronnen (relevante insluitsystemen met gevaarlijke stoffen) van deze installatie uit de Externe Veiligheid modellering van de site Chemelot verwijderd te worden. 2.3 Bevoegd gezag De activiteiten van de inrichting site Chemelot zijn met name genoemd in de volgende categorieën van bijlage 1, onderdeel C van het Bor: categorie 1.3, categorie 2.6, categorie 4.3, categorie 5.3, categorie 7.1.b, categorie 11.3, categorie 14, categorie 20.5, categorie 21, categorie 22, categorie 25, categorie 26, categorie 27.3 en categorie 28. De site Chemelot wordt behandeld als één inrichting. Deze inrichting bevat meerdere IPPC-installaties en het Besluit risico s zware ongevallen is van toepassing. Daarom zijn wij het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning. 2.4 Volledigheid van de aanvraag en opschorting procedure Na ontvangst van de aanvraag voor de intrekking hebben wij deze getoetst op volledigheid. Op 10 februari 2017 hebben de initiatiefnemers op eigen initiatief de laatste stand van zaken opgestuurd over het planmatig uit bedrijf nemen van deze Sulfa installaties en het verder ook planmatig slopen van deze oude installaties, waarbij zoveel mogelijk hergebruik van materialen ook een belangrijk uitgangspunt is van dit dynamische sloopplan. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag aangevuld met het informatieve Plan van Aanpak slopen oude Sulfa s voor deze intrekking voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. 2.5 Procedure Dit besluit is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo. Gelet op artikel 3.15 derde lid van de Wabo dient voor een intrekking op verzoek van vergunninghouder de uitgebreide voorbereidingsprocedure te worden gevolgd indien het een intrekking van een omgevingsvergunning betreft welke betrekking heeft op activiteiten als genoemd in artikel 3.10, eerste lid van de Wabo (oprichten/veranderen/inwerking hebben van een inrichting zoals genoemd in artikel 2.1, eerste lid onder e van de Wabo). 2.6 Adviezen Advies In de Wabo en het Bor worden bestuursorganen vanwege hun specifieke deskundigheid of betrokkenheid aangewezen als adviseur. Gelet op het bepaalde in artikel 2.26 van de Wabo, alsmede de artikelen 6.1 tot en met 6.4 van het Bor, hebben wij de aanvraag ter advies verzonden aan: het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen; Zaaknummer:

7 het Waterschap Limburg. de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voorts staat in artikel 6.15 van het Bor een toezendplicht ten aanzien van Brzo-inrichtingen opgenomen. Om te voldoen aan deze toezendplicht hebben wij de aanvraag aan de volgende instanties/bestuursorganen gezonden: het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Directoraat Generaal Milieu; de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid; de Burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen; het bestuur van de Veiligheidsregio, zijnde de Brandweer Zuid-Limburg; Advies over de aanvraag Naar aanleiding van de aanvraag hebben wij de volgende adviezen ontvangen: Op van de Inspectie Leefomgeving en Transport: Onze dienst ziet geen aanleiding tot het maken van opmerkingen over de aanvraag tot intrekken van deze vergunning. Op van de gemeente Sittard-Geleen: de gemeente maakt geen gebruik van haar adviesrecht bij deze aanvraag voor intrekking van de vergunning. Advies over het ontwerp besluit Naar aanleiding van het ontwerp besluit hebben wij de volgende adviezen ontvangen: Gereserveerd. Zaaknummer:

8 3 Samenhang overige wetgeving 3.1 Coördinatie Waterwet Binnen de site Chemelot treedt als gevolg van deze aanvraag voor intrekking van de omgevingsvergunningen van de deelinrichting Sulfa s geen verandering op in het afvalwater, dat direct op het oppervlaktewater wordt geloosd. Er is daarom geen sprake van een verandering waarvoor een verandering in de Waterwetvergunning moet worden aangevraagd. Het Waterschap Limburg heeft per brief, ontvangen op 25 januari 2017, kenmerk 2017/8329 geadviseerd, dat de watervergunning van Sitech Services B.V. voor de IAZI met nummer , welke momenteel nog niet onherroepelijk is, niet gewijzigd hoeft te worden. Zaaknummer:

9 4 Overwegingen 4.1 Wettelijke grondslag Overeenkomstig artikel 2.33 Wabo kan het bevoegd gezag een omgevingsvergunning (gedeeltelijk) intrekken. De omstandigheden waaronder dit moet of kan gebeuren zijn eveneens vermeld in dit artikel. In dit geval is er sprake van een omstandigheid als bedoeld in artikel 2.33, tweede lid, onderdeel b. In onderhavig geval is door vergunninghouders verzocht tot volledige intrekking van: De deelrevisievergunning 2005/05, deelinrichting 38 van 14 juni 2005 De na de deelrevisievergunning volgende vergunningen voor de deelinrichting Sulfa s: 06_4504, , aanvraag en voorschriften of beperkingen van een veranderingsvergunning voor de emissie van blauwzuur in de oxidatie spui loog; 10_16793, ; aanvraag en besluit van een melding 8.19 Wm voor de wijziging van de opslag en verlading van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA); CAS , , aanvraag, voorschriften en beperkingen van een wijziging van de situatie van de koelwaterconditionering van technisch zuiver ammoniumsulfaat (TZZA). Voor zover een verzoek van een vergunninghouder tot gehele of gedeeltelijke intrekking van een omgevingsvergunning betrekking heeft op een activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder e, trekt het bevoegd gezag, overeenkomstig artikel 2.33 derde lid van de Wabo, de omgevingsvergunning slechts geheel of gedeeltelijk in, indien het belang van de bescherming van het milieu zich daartegen niet verzet. 4.2 Belang van het bescherming van het milieu Het belang van de bescherming van het milieu verzet zich niet tegen onderhavige intrekking. De activiteiten van de oude sulfa worden beëindigd. Stopzetting van de activiteiten en daarmede intrekking van de omgevingsvergunning heeft, gezien de activiteiten welke op de locatie in het verleden zijn uitgevoerd geen, danwel een positieve invloed op de milieu-compartimenten lucht, geluid, water, veiligheid en hinder en energie- en waterverbruik. Blijvende effecten c.q. gevolgen op deze milieucompartimenten zijn door het stopzetten van de activiteiten niet te verwachten. Nader onderzoek en beoordeling dienaangaande zijn derhalve niet noodzakelijk. Fibrant B.V. heeft intussen de beschikking over de al eerder vergunde faciliteiten van haar productie installaties voor de nieuwe Sulfa (Next Generation Sulfa), zodat haar oudere installaties niet meer nodig zijn. De nieuwe Sulfa is een productie installatie, die gebouwd is volgens de BBT en vormt deelinrichting 59 van de site Chemelot. Deze nieuwe productiecapaciteit kan de vraag naar de te produceren ammoniumsulfaat van Fibrant B.V. vervullen. Opgemerkt wordt - volledigheids halve -, dat 4 bestaande opslagtanks van de oude Sulfa voor ammoniumsulfaat oplossingen, intussen, tijdelijk, in de vergunning van de nieuwe Sulfa zijn aangevraagd en opgenomen. De voorgenomen overdracht van deze bestaande opslagtanks wordt echter pas geëffectueerd na inwerkingtreding van dit intrekkingsbesluit. Dit tijdelijk toevoegen van opslagtanks betreft de procedure en het besluit van 12 december Zaaknummer:

10 De diverse boekhoudingen van de site Chemelot voor luchtemissies, geluidbronnen en geluidbelasting en van de externe veiligheidsaspecten dienen te worden geactualiseerd, na inwerkingtreding van dit besluit Plan van aanpak beëindiging activiteiten binnen deelinrichting Op grond van voorschrift 6 uit hoofdstuk 1 van de algehele omgevingsvergunning van Chemelot Site Permit B.V. en mededrijvers, zoals vastgesteld in de wijzigingsvergunning d.d. 16 oktober 2014 met kenmerk , dient een deelinrichting vóór beëindiging van de activiteiten van de deelinrichting een plan van aanpak aanwezig te hebben. Het plan van aanpak bevat ten minste een tijdspad van alle werkzaamheden, een beschrijving van het veilig stellen van de installatie(onderdelen) en verwijdering van (gevaarlijke) afvalstoffen, het slopen of conserveren van bouwwerken en (ondergrondse) installatieonderdelen (w.o. leidingen en rioleringen), de registratie van de vrijkomende stoffen en de consequenties van de werkzaamheden voor de compartimenten lucht, bodem en water. Het plan van aanpak (de stand van zaken van 10 februari 2017) beëindiging activiteiten voor de deelinrichting Sulfa s maakt onderdeel uit van onderhavig intrekkingsverzoek. Het plan van aanpak is beoordeeld en wij concluderen, dat de maatregelen beschreven in het plan van aanpak voldoende zekerstellen, dat er als gevolg van de beëdiging van de activiteiten geen blijvende effecten c.q. gevolgen op het milieu te verwachten zijn. Ook wordt het maximaal hergebruik van restmaterialen zeker gesteld Bodemeindonderzoek In het kader van de Wet milieubeheervergunning dient de kwaliteit van de bodem van de inrichting te worden vastgelegd. Het doel van het bepalen van deze zogenaamde nul situatie is het referentieniveau van de feitelijke bodemkwaliteit (grond en grondwater) vast te leggen. Daarmee wordt een toetsingsgrondslag verkregen met het oog op toekomstige bodemverontreiniging. Ook bij een verwaarloosbaar bodemrisico kan het verkrijgen van zo n toetsingsgrondslag noodzakelijk zijn om, middels een eindsituatiebodemonderzoek, te kunnen bepalen of er een bodemverontreiniging is opgetreden, ondanks de getroffen bodembeschermende voorzieningen en maatregelen. Hoofdstuk 1 van de algehele omgevingsvergunning van Chemelot Site Permit B.V. en mededrijvers, zoals vastgesteld in de wijzigingsvergunning d.d. 16 oktober 2014 met kenmerk , bevat geen voorschriften meer ten aanzien van het uitvoeren van een bodemeindonderzoek. Deze voorschriften zijn komen te vervallen, omdat het uitvoeren van bodemonderzoek bij bedrijfsbeëindiging onder artikel 2.11 van het rechtstreeks werkende Activiteitenbesluit is komen te vallen. Op grond van artikel 2.11 van het Activiteitenbesluit dient uiterlijk binnen zes maanden na beëindiging van de (deel)inrichting een bodemeindonderzoek te zijn uitgevoerd en aan het bevoegd gezag te zijn gerapporteerd. Indien uit het bodemeindonderzoek volgt, dat als gevolg van de activiteiten van de (deel)inrichting verontreinigingen zijn ontstaan, dient binnen zes maanden na rapportage aan het bevoegd gezag de bodem te worden hersteld, conform de eisen die in artikel 2.11 vijfde lid van het Activiteitenbesluit worden gesteld. Het intrekken van de vergunning wordt op basis van deze rechtstreeks van toepassing zijnde bepalingen uit het activiteitenbesluit niet belet door eventuele gevonden verontreiniging van de grond/bodem. Zaaknummer:

11 5 Zienswijzen Gereserveerd. Zaaknummer:

12 6 Voorschriften Er zijn geen specifieke voorschriften aan de intrekking van de Sulfa vergunning verbonden. Volledigheidshalve wordt verwezen naar de relevante voorschriften bij beëindiging van activiteiten uit het hoofdstuk 1 algemene voorschriften voor de gehele site Chemelot en de relevante onderdelen van het Activiteitenbesluit bij beëindiging van bedrijfsactiviteiten. Zaaknummer:

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer CSP B.V./Sitech Services B.V. deelinrichting Afvalwatersysteem (IAZI) te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2015-2084

Nadere informatie

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg. gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 2 en 6

Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg. gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 2 en 6 Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 2 en 6 DSM Pharma Chemicals Venlo B.V. te Venlo Zaaknummer 2015/52214 d.d. 23 juli

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. milieuneutrale verandering

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. milieuneutrale verandering Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning milieuneutrale verandering Deelinrichting Kantoren, opslag- en werkplaatsen Sitech Services site Chemelot te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2013-0863

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Milieuneutraal veranderen omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Milieuneutraal veranderen omgevingsvergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Milieuneutraal veranderen omgevingsvergunning CSP BV / Van Gansewinkel Nederland BV te Sittard- Geleen Zaaknummer: 2013-0452 Kenmerk: 2013-44794

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 8 (noordzijde)

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 8 (noordzijde) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning gedeeltelijke intrekking locatie Grubbenvorsterweg 8 (noordzijde) DSM Pharma Chemicals B.V. te Venlo Zaaknummer: 2015-0453 Zaaknummer: 2015/79662

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. DSM Pharma Chemicals B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. DSM Pharma Chemicals B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning DSM Pharma Chemicals B.V. te Venlo Zaaknummer: 2014-0026 Kenmerk: 2014/8018 d.d. 13 februari 2014 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Action Service & Distributie B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Action Service & Distributie B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Action Service & Distributie B.V. te Echt Zaaknummer: 2017-200376 Kenmerk: 2017/12978 d.d. 16 februari

Nadere informatie

Intrekking omgevingsvergunning

Intrekking omgevingsvergunning *18-2216573* *18-2216573* Besluit van Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas Intrekking omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0755 Aanvrager : L. Knoops Onderwerp : intrekking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Milieubeheer CSP B.V./OCI Nitrogen B.V. deelinrichting OMM te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-601602 Kenmerk: 2016/82616

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AkzoNobelChemicals BV voor: intrekking terreindeel Salt activiteiten locatie: kenmerk bevoegd gezag: gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding huur Lestrade hal 3. Rockwool te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding huur Lestrade hal 3. Rockwool te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Melding huur Lestrade hal 3 Rockwool te Roermond Zaaknummer 2012-0269 d.d. 3 mei 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 5

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutraal veranderen MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Zaaknummer: 2017-200673 Kenmerk: 2017/18405 d.d.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : IJsbeer Energie Steenwijk B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning voor wat

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel. Akzo Nobel Industrial Chemicals. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel. Akzo Nobel Industrial Chemicals. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING project: Intrekken deel terrein SSC- Akzo Nobel activiteiten: Gedeeltelijke intrekking verleend aan: Akzo Nobel Industrial Chemicals locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Smurfit Kappa Solid Board BV ten behoeve van de productie van massief karton (Locatie: KM1, Cereswijk 6 te Oude Pekela) Groningen, 14januari 2014 Nr. 2014-00964/3,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Verzoek wijziging milieuvoorschriften Haven Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-0790 Kenmerk: 2015/48146 d.d. 9 juli 2015.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. voor de activiteiten (ver)bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen

Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. voor de activiteiten (ver)bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteiten (ver)bouwen van een bouwwerk en milieuneutraal veranderen CSP/QCP B.V., deelinrichting QCP B.V. te Sittard- Geleen,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

Gelijkwaardige maatregel

Gelijkwaardige maatregel Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Gelijkwaardige maatregel Activiteitenbesluit uitblaasopening parkeergarage Center Court Site Chemelot, deelinrichting Chemelot Research & Business Campus te

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie (locatie Vierverlaten)

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie (locatie Vierverlaten) OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie (locatie Vierverlaten) ten behoeve van de activiteit: een milieuneutrale verandering van de inrichting; "het plaatsen van een aggregaat" (Locatie: Fabriekslaan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie Vierverlaten

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie Vierverlaten OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie Vierverlaten ten behoeve van het plaatsen van een voorraad ijzerchloride bij de waterzuivering (locatie: Fabriekslaan 12, Hoogkerk) Groningen, 21 november 2012

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z OMGEVINGSVERGUNNING voor: aanleg waterstofleiding activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer: Z2017-00002714

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2074245/3047984 op de op 26 april 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Vlisco Netherlands BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS)

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS) OIVIGEVINGSVERGUNNING verleend aan Gasunie Transport Services (GTS) ten behoeve van de activiteit milieuneutraal veranderen "aanpassingen aan het brandstofgassysteem" (Locatie: Vierhuizerweg 1 te Eemshaven)

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-0039 Kenmerk: 2016/27473d.d.7 april 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/12343 d.d. 18 februari

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Sekisui S-lec te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Sekisui S-lec te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Sekisui S-lec te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2013-0051 Kenmerk: 2013/40351 d.d.11 juli 2013. Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Milieu Service Zuid B.V. te Maasbracht Zaaknummer 2012-0105 d.d. 8 maart 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2140613/3540209 op aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van Van Gansewinkel

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. (ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. Locatie: Schaappad 3 te Weiwerd Groningen, maart 2012 Nr. 2012-11624 Zaaknummer:

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/28760 d.d. 14 april

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Verzoek wijziging milieuvoorschriften Haven Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-0790 Kenmerk: 2015/63944 d.d. 3 september 2015.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Weigering omgevingsvergunning

Weigering omgevingsvergunning Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Weigering omgevingsvergunning Oprichting Vleesvarkensstallen, voerkeuken, luchtwassers, loods, mest- en sleufsilo s Klevar B.V. te gemeente Horst aan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide

OMGEVINGSVERGUNNING. uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide OMGEVINGSVERGUNNING voor: uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide activiteit: het milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Nedmag bv locatie: Billitonweg

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. ten behoeve van de activiteit milieuneutrale verandering "vervanging monster en chemicallen opslag" (locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum)

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan BioMCN ten behoeve van het milieuneutraal plaatsen van een container voor de opslag van glycerolmonsters en tijdelijke voorzieningen voor het verpompen van glycerine (locatie:

Nadere informatie

CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A.

CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A. CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AVEBE U.A. ten behoeve van het in werking hebben van een inrichting bedoeld voor de productie van zetmeelderivaten

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Uitbreiden testbaan met testheuvel. VDL Nedcar B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Uitbreiden testbaan met testheuvel. VDL Nedcar B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Uitbreiden testbaan met testheuvel VDL Nedcar B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2015-0400 Kenmerk: 2015/78520 d.d. 22 oktober 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunnlngen@odhi.nl I www.odti.nl Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00513389 ODH-2019-00004862

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Vitesse Logistics B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Vitesse Logistics B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Vitesse Logistics B.V. te Venlo Zaaknummer: 2016-0668 Kenmerk: 2016/54909 d.d. 21 juli 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Datum: 4 februari 2019 Naam: Cumapol Emmen B.V. Activiteit: Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Onderwerp: Reguliere procedure Zaaknummer ODG: Z2018-00010725 Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. vergroting stoomafname van derde. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. vergroting stoomafname van derde. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: vergroting stoomafname van derde activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Collin B.V. te Venlo Zaaknummer: 2017-202316 Kenmerk: 2017/38559 d.d. 1 juni 2017 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Lubrizol Advanced Materials Resin BV ten behoeve van de activiteit: een milleuneutrale verandering van de inrichting; "het verhogen van de jaarlijkse productiecapaciteit"

Nadere informatie

Aircraft Fuel Supply B.V. Postbus ZS Luchthaven Schiphol

Aircraft Fuel Supply B.V. Postbus ZS Luchthaven Schiphol Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Aircraft Fuel Supply B.V. Postbus 75650 1118 ZS, Luchthaven Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Besluit omgevingsvergunning Ambtshalve wijziging art.2.31

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor wat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering.

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. de locatie: Rouaanstraat 43 te Groningen

Nadere informatie

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F.

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. Voor de op- en overslag van rejects, bietenstaartje en/of perspulp, zand/grind en bestratingsmaterialen (Locatie: Roderwolderdijk

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Procedurele Overwegingen Aanvrager : Bel Leerdammer B.V. Aangevraagde activiteiten : Plaatsen van een sprinklerbuffertank en bijbehorend pomphuis Locatie : Rondweg

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk Chemelot Campus B.V./Chemelot Campus Vastgoed C.V., deelinrichting Brightlands Chemelot Campus

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Van Gansewinkel B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Van Gansewinkel B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Van Gansewinkel B.V. te Venlo Zaaknummer: 2014-0777 Kenmerk: 2014/51651 d.d. 25 september 2014 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095705/3287531 Fujifilm Manufacturing Europe BV uitgevoerd aan de Oudenstaart 1 te Tilburg. s-hertogenbosch, 17 oktober

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Ondertekening Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant namens deze,

ONTWERPBESLUIT. Ondertekening Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant namens deze, ONTWERPBESLUIT Onderwerp Gedeputeerde Staten van Noord Brabant hebben op 15 juni 2016 een verzoek tot het intrekken van de omgevingsvergunning (milieu) d.d. 7 juli 2005 met kenmerk 113155 ontvangen van

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING Beslissing van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake het uitvoering geven aan de bevoegdheid ingevolge artikel 2.33 tweede lid

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053399/2882188 op de op 3 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van BMC Moerdijk BV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Brink Recycling B.V. Aangevraagde activiteiten : Beperken opslag gevaarlijk afval tot maximaal 50 ton Locatie : Haatlandhaven

Nadere informatie

Omgevingsvergunning fase 1

Omgevingsvergunning fase 1 Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning fase 1 Voor de activiteit gebruik in strijd met regels ruimtelijke ordening Nieuwbouw Bright Houses Brightlands Chemelot Campus te

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-1995 Kenmerk: 2016/28755 d.d. 14 april 2016 Verzonden:

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z ONTWERPBESLUIT project: omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam activiteiten: intrekken omgevingsvergunningen verleend aan: BAVIN BV - Veendam locatie: Billitonweg 1 te Veendam vth-nummer: GR-L-005031

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gemeente Deventer Aangevraagd : Intrekking omgevingsvergunning afvalbrengpunt (milieustraat) Locatie : Gorsselseweg

Nadere informatie

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017 OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: /00158277 Vergunningverlening Datum: 13 juni 2017 Onderwerp: Besluit tot vaststellen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand PQ Silicas B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-601087 Kenmerk: 2016/80928

Nadere informatie

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V.

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V. BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Afvalverwerking Stainkoeln B.V. ten behoeve van het in werking hebben van een inrichting voor het be/verwerken van airvalstoffen te Groningen. (Locatie:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170252216* D170252216 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Tapijtfabriek Intercarpet BV Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : aanpassen vergunning Locatie : Tweede Broekdijk 1 te Aalten OLO-nummer : 2807768

Nadere informatie

Aan het einde van het besluit staat op welke wijze u in beroep kunt gaan. Daar treft u ook de digitale ondertekening.

Aan het einde van het besluit staat op welke wijze u in beroep kunt gaan. Daar treft u ook de digitale ondertekening. Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Plating Solutions B.V. Bolderweg 50 8243RD LELYSTAD Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Technoplating Lelystad B.V. Dukdalfweg 14 8243RE LELYSTAD Betreft:

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2024428/2752304 op de op 26 april 2011 bij hen ingekomen aanvraag van FrieslandCampina Consumer Products, om vergunning

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Rodepa Holding B.V. / De Pauw Recycling B.V./ Rodepa Plastics B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijk intrekken

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutrale wijziging

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutrale wijziging Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale wijziging Statice Helden B.V. te Beringe (gemeente Peel en Maas) Zaaknummer: 2012-0741 Kenmerk: 2012/55767

Nadere informatie

Aanmeldnotitie Besluit Mer

Aanmeldnotitie Besluit Mer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Aanmeldnotitie Besluit Mer Geerlings Metaalrecycling BV te Venlo Zaaknummer 2012-0164 d.d. 5 april 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Autosloopbedrijf Familie Maris B.V

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Autosloopbedrijf Familie Maris B.V OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Autosloopbedrijf Familie Maris B.V ten behoeve van de locatie: GIdeonweg 7a te Groningen Groningen, 15 februari 2011 Nr. 2011-308404 Procedure nr. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. ten behoeve van de activiteit: een milieuneutrale verandering van de inrichting; "het innemen, opslaan, verwerken, keuren en uitzetten van afvalstoffen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT OP VERZOEK INTREKKEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie locatie Vierverlaten ten behoeve van het bouwen en het in werking hebben van

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Nedmag industries. tb.v. het plaatsen van een koeltoren. locatie: Billitonweg 1 te Veendam

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Nedmag industries. tb.v. het plaatsen van een koeltoren. locatie: Billitonweg 1 te Veendam OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Nedmag industries tb.v. het plaatsen van een koeltoren locatie: Billitonweg 1 te Veendam Groningen, 30 mei 2011 Nr. 2011-25.294, MV OLO nr. 104840 GEDEPUTEERDE STATEN VAN

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning milieu. Aanvraagnummer: Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus BC Den Haag

Besluit omgevingsvergunning milieu. Aanvraagnummer: Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus BC Den Haag Besluit omgevingsvergunning milieu Aanvraagnummer: 170186 Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus 294 2501 BC Den Haag Locatie: Total Express Hoofddorp, Graan voor Visch 19201 te Hoofddorp

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Smurfit Kappa Roermond Papier BV te Roermond Zaaknummer: 2016-603446 Kenmerk: 2017/3913 d.d. 19 januari

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Abbott Laboratories B.V. Aangevraagde activiteiten : Verplaatsen weeglokaal inclusief PGS 15 opslagen Locatie : Rieteweg

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Milieuneutraal veranderen

Omgevingsvergunning Milieuneutraal veranderen Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Milieuneutraal veranderen SITA EcoService Nederland B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-603072 Kenmerk: 2016/313 d.d. 5 januari 2017 Verzonden:

Nadere informatie

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Besluit (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Op verzoek van Provincie Groningen ten behoeve van een inrichting bedoeld voor afvalverwerking. (Locatie: Warvenweg 15, Farmsum) Groningen, 23 mei

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : AkzoNobel Polymer Chemicals B.V. Ingetrokken activiteiten : De intrekking omvat de (bulk)opslag en het gebruik

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2089927/3272112 op de op 14 augustus 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Deponie Zuid NV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053759/2912290 op de op 3 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Den Ouden Regionaal Overslag Centrum BV, om

Nadere informatie

Een kennisgeving van dit besluit zal worden gepubliceerd in het Witte Weekblad, editie Badhoevedorp en Zwanenburg en op de website

Een kennisgeving van dit besluit zal worden gepubliceerd in het Witte Weekblad, editie Badhoevedorp en Zwanenburg en op de website Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Aircraft Fuel Supply B.V. Postbus 75650 1118 ZS LUCHTHAVEN SCHIPHOL Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: omgevingsvergunning regulier Datum: 21 maart

Nadere informatie

FrieslandCampina Nederland Holding B.V. Postbus 1551 3818 LE AMERSFOORT. Leeuwarden, 12 juli 2013 Verzonden,

FrieslandCampina Nederland Holding B.V. Postbus 1551 3818 LE AMERSFOORT. Leeuwarden, 12 juli 2013 Verzonden, FrieslandCampina Nederland Holding B.V. Postbus 1551 3818 LE AMERSFOORT Leeuwarden, 12 juli 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01066552 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : Uw kenmerk

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning milieuneutrale verandering Metals Chemicals Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2019-202409 Kenmerk: 2019/26095

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: ICL-IP Terneuzen Frankrijkweg 6 4538 BJ TERNEUZEN W-AOV160531/00148344 Vergunningverlening Datum: 28 maart 2017 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie