Tijd besparen met backoffice systeem voor beursverzekeringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tijd besparen met backoffice systeem voor beursverzekeringen"

Transcriptie

1 Generali Case Study Tijd besparen met backoffice systeem voor beursverzekeringen Samenvatting Hoe kun je als beursverzekeraar tegemoetkomen aan de toenemende informatiebehoefte van toezichthouders en herverzekeraars, zonder de werkdruk daarbij te laten oplopen? Generali investeert in een software-oplossing met automatische koppeling naar beursplatform E-ABS. Dat bespaart het bedrijf uiteindelijk veel tijd en geld. De Return On Investment is naar schatting 300%. Uitdaging Aanpassingsvoorstellen stierven een stille dood, vertelt Ron Kuilman, teamcoördinator co-assurantie en volmachten. Het kost zijn team veel tijd om de juiste informatie in het ouderwetse mainframesysteem boven water te halen. Bij de leverancier werken nauwelijks nog mensen die verstand hebben van de software. Bovendien weet het bedrijf weinig over verzekeren. Hoe vind je een partner die wel kennis van de markt heeft? Welke aanpassingen zijn er nodig voor een snellere administratie? En hoe kun je de implementatie van een nieuwe softwareoplossing het beste aanpakken? Over Generali Generali is een verzekeraar die borg staat voor stabiliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht voor de klant. Al meer dan 140 jaar zijn wij actief in Nederland. Particulieren, ondernemers en organisaties kunnen bij ons terecht voor verzekeringen op het gebied van schade, inkomen, pensioen en leven. Onze ruim 400 gedreven en deskundige medewerkers bepalen het succes van onze organisatie. Als zelfstandige verzekeraar maakt Generali Nederland deel uit van de internationale Generali Group.

2 Aanpassingsvoorstellen stierven een stille dood. De grenzen van een star systeem Begin 2000 hebben we een assurantiemakelaar gekocht en daarmee meteen software voor beursverzekeringen in huis gehaald, vertelt Ron Kuilman, teamcoördinator co-assurantie en volmachten bij Generali Nederland. Het was een heel oud pakket, geprogrammeerd in RPG, echt nog van de beginjaren van de automatisering, zwarte schermen met groene letters dat soort werk. Toch werkt de software aanvankelijk naar behoren: We hebben het er jaren mee gedaan, want het was een heel stabiel systeem met weinig storingen. Het nadeel was alleen dat het erg star was. Communiceren met online beursplatform Kuilman noemt een voorbeeld: Toen de beurs E-ABS ging gebruiken (een online communicatieplatform voor de administratie van verzekeringen -red.) zou het handig zijn geweest als onze software daarmee kon interfacen, dat bleek helaas niet mogelijk. Herverzekeraars en toezichthouders willen meer informatie Daarnaast stellen herverzekeraars steeds meer eisen aan de kwaliteit van de data. Denk bijvoorbeeld aan informatie over verzekerde gebouwen. Welke risico s liggen binnen een bepaalde afstand van elkaar. Als er een vliegtuig op de Bijlmer valt, of je hebt een vuurwerkramp zoals in Enschede, dan willen herverzekeraars weten hoeveel risico s je in een bepaalde straal hebt. Het gaat daarbij niet alleen om de gebouwen zelf, maar ook bijvoorbeeld om de inhoud van de gebouwen en de bedrijfsschade. Ook toezichthouders vragen om meer informatie: Zoals de Solvency eisen van De Nederlandsche Bank. Wederom blijkt het softwaresysteem van Generali de gewenste informatie niet eenvoudig te kunnen leveren. Het resultaat is dat Kuilman en zijn team veel tijd kwijt zijn aan extra handelingen. Starre software loopt op zijn laatste benen We konden nieuwe producten uit de markt niet zomaar invoeren en de leverancier had nauwelijks meer mensen in dienst die de software kenden. Daardoor blijft alles bij het oude: Aanpassingsvoorstellen stierven een stille dood. Generali besluit op zoek te gaan naar een nieuw pakket.

3 We gaan niet alles zelf ontwikkelen. Zoektocht naar een nieuw pakket Veel verzekeraars hebben grote ICT-afdelingen die eigen oplossingen bouwen, vertelt Kuilman. Bij Generali gaat dat net even anders: In Nederland zijn we een relatief kleine speler. Als we voor elk specialisme mensen moeten inhuren, kunnen we ze maar half aan het werk houden. Bovendien past het in onze filosofie om diensten af te nemen en niet alles zelf te doen. De teamcoördinator is ook niet jaloers op grotere branchegenoten: Een aantal verzekeraars klaagt over de ouderdom van hun systemen. Ze hebben programmeurs in dienst die de software voor het provinciale kanaal hebben omgebouwd voor beursverzekeringen. Daarbij gebruiken ze toepassingen die in de regel in de vorige eeuw zijn gemaakt. Ik verwacht dat de hele markt nog een moderniseringsslag moet gaan maken. Bestaande systeem moderniseren te duur Als eerste benadert Generali de bestaande leverancier: Maar zij konden het systeem niet eenvoudig moderniseren zoals we wilden. Het zou betekenen dat het helemaal opnieuw gebouwd moest worden met ons als enige klant. Dat zou te kostbaar worden en ook te risicovol. Software met meerdere klanten Wij zien graag dat een applicatie meerdere gebruikers kent, zodat de leverancier er belang bij heeft de applicatie in de lucht te houden. Dat is nog niet eenvoudig ontdekt Kuilman: We hebben wel partijen gesproken die zeiden dat ze konden leveren wat wij wilden, maar die bleken het dan toch van scratch af aan te moeten gaan bouwen. De belangrijkste eisen op een rijtje Generali maakt een lijstje met de belangrijkste eisen voor de nieuwe software: 1. Koppeling met beursplatform E-ABS 2. Geschreven in een moderne ICT-taal (want: toekomstbestendig) 3. Toename datakwaliteit (voor herverzekeraars en toezichthouders) 4. Passend binnen de ICT-strategie (diensten uitbesteden) 5. Korte terugverdientijd 6. Meerdere afnemers Uiteindelijk blijkt er maar één leverancier aan te voldoen.

4 Wij bezoeken de VNAB-vergaderingen. Zij ook. Een leverancier die de markt kent Het is eigenlijk gelopen via de andere klanten van Provide, blikt Kuilman terug. Dat zijn mensen die vroeger bij ons gewerkt hebben en nu BEAS (beursverzekeringsoftware van leverancier Provide -red.) gebruiken. We zijn bij hen op bezoek geweest om te kijken hoe het systeem functioneert, en uiteindelijk heeft Provide uit eigen beweging contact met ons opgenomen. Leverancier met kennis van zaken Je merkt aan alles dat ze weten wat er in de markt speelt. Je komt Cerilla (Business Development Manager Provide -red.) bijvoorbeeld tegen op bijeenkomsten van het VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs). Ze hebben ook direct contact met de bouwer van het elektronische beursplatform (E-ABS) en ze volgen de specificaties voor Solvency 2 (nieuwe regelgeving toezichthouders -red.) Een groot verschil met de eerdere leverancier volgens Kuilman: Dat was een partij die heel breed toepassingen leverde voor de financiële wereld, waarbij wij steeds kennis moesten inbrengen. Bij Provide hoeven we alleen nog maar specifieke vragen te stellen. Dat werkt heel prettig, want je praat met iemand die ook al halverwege is. Logische opbouw applicatie Kuilman ziet de expertise van de leverancier terug in BEAS: Je merkt bij de applicatie dat er met eerdere klanten is nagedacht over de structuur. Het is logisch opgedeeld in mappen. Informatie die bij elkaar hoort, staat bij elkaar. Of ik een voorbeeld kan geven? Stel, je verzekert Albert Heijn met door het hele land distributiecentra, winkels en opslag. In BEAS zitten alle gebouwen, met inhoud en voorraden in aparte tabbladen met verzekerde bedragen en de premies, dat wordt doorgekoppeld naar een hoofdblad met totaalbedragen. Andere systemen zijn vaak gemaakt door ICT'ers die niet hebben begrepen hoe een acceptant of schadebehandelaar het liefst zijn informatie verwerkt. Dan blijf je zoeken.

5 Maatwerk tegen een redelijke prijs Toch voldoet BEAS nog niet aan alle wensen van Generali. We wilden bijvoorbeeld ook een koppeling met ons financiële systeem en ons data warehouse. Provide is bereid om het nodige maatwerk te leveren. Vervolgens hebben we een eindadvies met een business case aan onze directie opgeleverd, vertelt Kuilman, daaruit bleek dat we de aanschafkosten binnen tweeënhalf tot drie jaar konden terugverdienen. Is dat de investering waard? Zo n automatiseringssysteem wordt niet elk jaar vervangen, eigenlijk maar eens in de tien jaar en ons vorige systeem is dertig jaar meegegaan. Met een geschatte ROI van 300% besluit Generali om BEAS aan te schaffen.

6 BEAS is eigenlijk binnen een week duidelijk. Succesvolle implementatie nieuw systeem Het is tijd om de nieuwe software te implementeren. Kuilman is projectleider (parttime) en werkt daarbij samen met zijn voormalige teamcoördinator (fulltime) en een ingehuurde business analyst van Provide (parttime). Implementatie onder leiding van de business Volgens mij is het goed dat de business in de lead is geweest bij dit project, vertelt Kuilman, daardoor ging het allemaal toch net even wat pragmatischer dan wanneer een ICT er het zou doen. Het scheelt ook dat de leverancier verstand van zaken heeft: Ze weten wat de werkzaamheden van acceptanten en schadebehandelaars zijn. Bovendien kijken ze vooruit. Ze kwamen vaak al met oplossingen voor problemen waar wij nog niet over hadden gedacht. Kwaliteit van de data verbeteren Met het invoeren van de nieuwe software wordt ook de kwaliteit van de data verbeterd. Kuilman: In het oude systeem had je bijvoorbeeld geen postcode en huisnummer nodig. Nu dwingt de software je om die toe te voegen. Het levert even extra werkdruk op, maar uiteindelijk komt het de data ten goede. Soms is het nieuwe systeem te grondig in zijn administratieplichten: Andere verzekeraars controleren elke boeking handmatig. Wij doen dat niet wanneer we volgende verzekeraar zijn. Kuilman legt uit: Als verzekeraar met een kleiner aandeel heb je in principe niks in de melk te brokkelen. De leidende verzekeraar heeft controleplicht, dus bij een foutieve afrekening kun je later gewoon de correctieboeking volgen. Zo heb je alsnog een correcte administratie. Als we elke boeking zelf gaan controleren, moet ik een nieuwe business case maken, want dan hebben we dubbel zoveel mensen nodig. Provide past de software hierop aan. Beheer van applicatie uitbesteed Generali kiest ervoor om het beheer van de applicatie uit te besteden aan Provide. Dat past volgens ons goed bij een moderne filosofie om niet alles zelf te doen, zegt Kuilman. Provide beheert de applicatie en de server en wij hebben via een beveiligde tunnel verbinding gemaakt tussen Generali en Provide, dat had wel wat voeten in de aarde, maar het functioneert goed.

7 Snel contact met de leverancier En als iets niet goed gaat? Onze vorige leverancier was een enorme organisatie. We hadden daar ook contactpersonen, maar je merkt dat het bij Provide sneller gaat. Ik heb aan twee mensen van Provide genoeg voor al mijn vragen. Ook als er discipline overstijgende kwesties zijn, lossen zij het zelf op. Tevreden over nieuwe software Uiteindelijk duurt de implementatie anderhalf jaar. Sinds begin 2016 werkt Generali met het nieuwe systeem voor haar polis- en schadeadministratie. Mijn schadebehandelaars werken ook met een andere applicatie voor het provinciale kanaal. Dat levert na jaren nog altijd vraagtekens op. BEAS is eigenlijk binnen een week duidelijk. Ze zijn niet de enigen die tevreden zijn: Als ik onze ICT ers beluister en de mensen van de auditafdeling, dan loopt het buitengewoon goed. Vergeleken met andere projecten en leveranciers hebben ze naar het BEAS-project eigenlijk geen omkijken gehad. En Kuilman zelf? Ja hoor, ik ben tevreden over hoe het is gegaan en over hoe het nog steeds gaat. De sfeer is altijd: We gaan het samen oplossen!

Succes story Conservatrix. ECMsolutions. Nederlands verzekeringsmaatschappij stroomlijnt beleidsoverzicht.

Succes story Conservatrix. ECMsolutions. Nederlands verzekeringsmaatschappij stroomlijnt beleidsoverzicht. ECMsolutions Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen, NL Telefoon: + 31 (0) 88 0049 900 E-mail: info@ecmsolutions.nl ecmsolutions.nl SECURE E-MAIL DIGITAAL ARCHIEF FAX INTEGRATIES BI DASHBOARDS Succes story Nederlands

Nadere informatie

EFFICIENTE INTEGRATIE FRONT- EN BACKOFFICE

EFFICIENTE INTEGRATIE FRONT- EN BACKOFFICE EFFICIENTE INTEGRATIE FRONT- EN BACKOFFICE Verzekeraar Univé voerde een nieuw administratief softwaresysteem in, eerst voor de particuliere klanten, daarna voor de zakelijke markt. Met positief resultaat.

Nadere informatie

Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer

Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer in MKB Microsoft System Center Essentials 2007 en Microsoft System Center Operations Manager 2007 stabiliseren de IT-omgeving van verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 12225 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 12225 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Bestuurlijke informatievoorziening Examennummer: 12225 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - een case met 10 open vragen

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden.

Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. BUSINESS CASE Waar Partners: Scenario Advies Cloud biedt een vertrouwde omgeving met verbeterde mogelijkheden. Waar Partners is een allround financieel dienstverlener, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Nadere informatie

Whitepaper ERP Vreemde ogen

Whitepaper ERP Vreemde ogen Whitepaper ERP Vreemde ogen Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

De Documentserver maak snel en foutloos documenten in huisstijl

De Documentserver maak snel en foutloos documenten in huisstijl De Documentserver maak snel en foutloos documenten in huisstijl De Documentserver efficiënte documentcreatie in huisstijl Woningcorporatie Heuvelrug Wonen werkt efficiënter sinds de implementatie van de

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Scan Docs Invoice Suite Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs.

Scan Docs Invoice Suite Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs. Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs.nl Belangrijkste voordelen Grote besparingen mogelijk op personeelskosten door geautomatiseerde

Nadere informatie

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE Een pioniersstad. Zo kun je Almere wel noemen. Zo n veertig jaar geleden werden de eerste huizen er gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 200.000

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX

Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX Een star UNIX systeem vereiste dat data van de ene applicatie in de andere werd overgetypt. Met Microsoft Dynamics AX is een volledig

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

DIJKHOF BOUW "HET IS EEN TOTAALPROGRAMMA WAARMEE JE ALLES KUNT STUREN"

DIJKHOF BOUW HET IS EEN TOTAALPROGRAMMA WAARMEE JE ALLES KUNT STUREN DIJKHOF BOUW "HET IS EEN TOTAALPROGRAMMA WAARMEE JE ALLES KUNT STUREN" INHOUDSOPGAVE HET JUISTE GEREEDSCHAP DE UITDAGINGEN 3 5 REVOLUTIONAIRE MANIER VAN WERKEN 9 11 OVER AFAS 2 DIJKHOF BOUW DE UITDAGINGEN

Nadere informatie

Euronics. Case. Euronics haalt maximale uit een deal voor haar aangesloten retailers FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Euronics. Case. Euronics haalt maximale uit een deal voor haar aangesloten retailers FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case Euronics haalt maximale uit een deal voor haar aangesloten retailers 01 FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Euronics haalt maximale uit een deal voor haar aangesloten retailers Op zoek naar nieuwe elektronica?

Nadere informatie

OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG

OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG OVERSTAPPEN NAAR E-FACTURATIE IN 5 STAPPEN: HET KAN DEZE WEEK NOG Hoewel de voordelen van e-facturatie inmiddels wel bekend zijn, worstelen veel bedrijven nog steeds met de vraag: kost het mij niet teveel

Nadere informatie

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Door het proces tussen aanvraag en afsluiten van een verzekering te automatiseren, verloopt het sneller en is de kans op fouten sterk afgenomen. Independer.nl

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen VOOR DE SCHERMEN Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen Voor de schermen Wat wij áchter de schermen voor u kunnen betekenen, begint vóór de schermen. Hoe kunnen wij uw organisatie helpen om efficiënter,

Nadere informatie

Koppeling Salarisadministratie. Benefits-Plaza. Algemene informatie

Koppeling Salarisadministratie. Benefits-Plaza. Algemene informatie Koppeling Salarisadministratie Benefits-Plaza Algemene informatie www.keylane.com 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Salarisadministratiekoppeling 2.1 Benefits van een salarisadministratiekoppeling 2.2 Hoe

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Case. Study. Orbis Software

Case. Study. Orbis Software Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en ESPEQ Opleidingsbedrijven. Espeq opleidingsbedrijven ESPEQ neemt in het bedrijfsleven

Nadere informatie

Case. Study. Orbis Software

Case. Study. Orbis Software Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en ESPEQ Opleidingsbedrijven. Espeq opleidingsbedrijven ESPEQ neemt in het bedrijfsleven

Nadere informatie

STULZ VOORHEEN HIELDEN WE DE VOORRAAD HANDMATIG BIJ, NU GEBEURT DAT AUTOMA- TISCH: SNELLER EN ZONDER FOUTEN

STULZ VOORHEEN HIELDEN WE DE VOORRAAD HANDMATIG BIJ, NU GEBEURT DAT AUTOMA- TISCH: SNELLER EN ZONDER FOUTEN STULZ VOORHEEN HIELDEN WE DE VOORRAAD HANDMATIG BIJ, NU GEBEURT DAT AUTOMA- TISCH: SNELLER EN ZONDER FOUTEN STULZ Leverancier van koelsystemen STULZ Groep B.V. werkt sinds 2012 samen met Relyon en AFAS.

Nadere informatie

Hoe brengen we de doelen van onze klanten in beeld binnen de kaders van de nieuwe regelgeving

Hoe brengen we de doelen van onze klanten in beeld binnen de kaders van de nieuwe regelgeving Hoe brengen we de doelen van onze klanten in beeld binnen de kaders van de nieuwe regelgeving Juni 2018 1 Liberté, égalité, fraternité Triodos Bank bestaat 35 jaar. Het doel van deze nog vrij jonge bank

Nadere informatie

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Wat willen we bereiken met WMS? 3. Voorbereiding aanschaf WMS 4. Samenvatten

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact

Over ICT Concept. alles voor elkaar. Direct Contact alles voor elkaar Over ICT Concept Met een ruime ervaring in optimale ICT-oplossingen voor het MKB, is ICT Concept de juiste partner voor u. Vanuit de vestigingen door heel Nederland bedienen wij u met

Nadere informatie

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1

STP & COMPLIANCE. Doel van deze Whitepaper. Inleiding. Probleemstelling. ELEMENTS VOLMACHT - STP & Compliance 1 STP & COMPLIANCE Versie 1.0 Inleiding Faster Forward lanceert Elements Volmacht. Een nieuwe generatie volmacht schade software waar de markt eigenlijk al jaren op wacht. De volmacht module is onderdeel

Nadere informatie

HET KLOKSYSTEEM. De boeman of oplossing?

HET KLOKSYSTEEM. De boeman of oplossing? HET KLOKSYSTEEM De boeman of oplossing? INTRODUCTIE Leuk dat je dit kennisdocument hebt gedownload! Tijd- en urenregistratie zijn voor veel organisaties cruciale bedrijfsonderdelen van de interne boekhouding,

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden. en Service Level Agreements

Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden. en Service Level Agreements Service Level Agreement tips Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden en Service Level Agreements Service Level Agreements SLA s komen onder meer voor als basis van veel clouddiensten.

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN WHITEPAPER HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN..HET EFFECT VAN VREEMDE OGEN.. Copyright 2014 OPDIC W www.implementatie-erp.nl E info@implementatie-erp.nl Hoe de kans op een succesvolle

Nadere informatie

CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM

CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM CASE STUDY CAPITAR REALISEERT EEN MAATWERK ZIMBRA PLATFORM VOOR ZORGSAAM Een optimaal beschikbaar mailplatform Kwaliteitsverbeteringen én kostenbesparing Met de Zimbra Collaboration Suite beschikt ZorgSaam

Nadere informatie

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET Schouten & Nelissen is al 35 jaar dé strategische partner in talentontwikkeling voor individuen,

Nadere informatie

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD Exact Online CASE STUDY HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD en zet in op Practice Management www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY, PRACTICE MANAGEMENT MEER COMMERCIEEL HANDELEN

Nadere informatie

Application Hosting : Intelligent Hosting

Application Hosting : Intelligent Hosting Application Hosting : Intelligent Hosting Januari 2012 [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze

Nadere informatie

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING

FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING FISCOUNT LOONSERVICE UW PARTNER IN SALARIS- VERWERKING > Wij werken al vele jaren samen met Fiscount Loonservice, en dat tot volle tevredenheid. Bij salarissen gaat het om geld, vaak veel geld, en tevreden

Nadere informatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie

Voor ondernemers. Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie Voor ondernemers Automatische factuurherkenning, factuurautorisatie en e-facturatie DizzyData voor Ondernemers AUTOMATISCH BOEKHOUDEN VOOR INNOVATIEVE ONDERNEMER DizzyData is een slimme en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken Een website bouwen Bijna iedere organisatie heeft tegenwoordig een website. Maak uw website zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk en zorg ook voor een goede vindbaarheid. Dat begint al bij de bouw

Nadere informatie

22 maart Voor de digitale economie

22 maart Voor de digitale economie 22 maart 2018 Voor de digitale economie Op 22 maart 2018 organiseert Nederland ICT voor de Kamer van Koophandel een ICT Markttoets over de vervanging van haar klantrelatiesysteem (CRM). De ICT Markttoets

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

Handleiding Extranet 2.0

Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Extranet 2.0 Handleiding Acura Assuradeuren Extranet 2.0 Versie 2.2 sep-17 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Wat is extranet... 3 1.2 Beginnen met extranet... 3 2. Informeren... 5 2.1 Uw

Nadere informatie

Het Nieuwe Leren in IT projecten

Het Nieuwe Leren in IT projecten Het Nieuwe Leren in IT projecten Verandermanagement Projectmanagement Het Nieuwe Leren Training Strategie Documentatie & elearning In context, op de werkplek De uitdaging Organisaties worden uitgedaagd

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Het ScreenCom menu Digitale signage als Dynamic pricing:

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket Bedrijf BTL Plastics Sector Productie Producten en diensten Kunststofonderdelen voor industriële voertuigen en machines Website www.btlplastics.com

Nadere informatie

Wij hebben onszelf voorgesteld en zijn nu ook nieuwsgierig naar u in de zaal. Doormiddel van laagdrempelige vragen en wat handen in de lucht maken we

Wij hebben onszelf voorgesteld en zijn nu ook nieuwsgierig naar u in de zaal. Doormiddel van laagdrempelige vragen en wat handen in de lucht maken we 1 Bas Leeuwerke Business Consultant bij King heeft (volgens eigen zeggen) de leukste baan bij King en dat al meer dan 13 jaar. Wat zijn baan zo leuk maakt is dat hij contact heeft met een grote diversiteit

Nadere informatie

Release notes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Release notes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Release notes VerzuimSignaal Versie: VS.2.047.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een midrange modernisering

De toegevoegde waarde van een midrange modernisering De toegevoegde waarde van een midrange modernisering U zou uw IBM midrange systeem AS400 (iseries) willen moderniseren of uitfaseren naar een ander systeem, maar weet nog niet wat de mogelijkheden zijn,

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische

Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische De Interpolis Kredietverzekering Michiel Groenewegen, 38 jaar, en Cees van Vugt, 38 jaar, managing director en commercial director van een bedrijf in im- en export van biologische groente & fruit. Cees

Nadere informatie

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES

Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES Professionele softwareontwikkeling PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT MET FOCUS OP DE GEHELE LEVENSDUUR VAN APPLICATIES ONZE VISIE OP PROFESSIONEEL SOFTWARE ONTWIKKELEN Bij succesvolle softwareontwikkeling draait

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

Code Yellow Smart Industries. Afbeelding

Code Yellow Smart Industries. Afbeelding Code Yellow Smart Industries Afbeelding Code Yellow Code Yellow ontwikkelt slimme software voor snel groeiende bedrijven om processen te digitaliseren en te verbinden. Dit ondersteunt de groei, creëert

Nadere informatie

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD de kracht van inzicht Inleiding Er zijn online vele mogelijkheden om CRM pakketten met elkaar te vergelijken. Dit is heel erg nuttig, het geeft veel informatie en het brengt

Nadere informatie

Artikelbeheer Intratuin geoptimaliseerd met FlowFabric

Artikelbeheer Intratuin geoptimaliseerd met FlowFabric Case Artikelbeheer Intratuin geoptimaliseerd met FlowFabric FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Applicatie FlowFabric brengt toekomstplannen Intratuin binnen handbereik Intratuin is meer dan een tuincentrum,

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software en Expense Reduction Analysts (ERA).

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software en Expense Reduction Analysts (ERA). Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software en Expense Reduction Analysts (ERA). Case Study Expense Reduction Analysts (ERA) HET BEDRIJF

Nadere informatie

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT.

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT. CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR PINDAKAASPRODUCENT Stel, je bent jurist, maar iets in je fluistert:

Nadere informatie

Uw Agrarisch Comfort Plan. De wereld verandert. Verandert u mee?

Uw Agrarisch Comfort Plan. De wereld verandert. Verandert u mee? Uw Agrarisch Comfort Plan De wereld verandert. Verandert u mee? Ruim 35 jaar verstand van agrarisch verzekeren en maatwerk SAA Verzekeringen Als agrarisch ondernemer wilt u specifieke risico s goed verzekerd

Nadere informatie

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Organisatie Werkplek Online is de private cloud oplossing van ApplicationNet

Nadere informatie

Creditcard organisatie. Zomaar enkele projecten. Situatie. Creditcard systeem. Volledig vervanging creditcard syteem door pakket

Creditcard organisatie. Zomaar enkele projecten. Situatie. Creditcard systeem. Volledig vervanging creditcard syteem door pakket Creditcard organisatie (Nederland) Zomaar enkele projecten 19 maart 2010 Leo van der Aalst Situatie Volledig vervanging creditcard syteem door pakket >aanleiding: modernisering Leverancier uit Dallas (USA)

Nadere informatie

Complexiteit Elektronisch factureren is geen moeilijke exercitie. De essentie is dat bij elektronisch factureren de factuurstroom

Complexiteit Elektronisch factureren is geen moeilijke exercitie. De essentie is dat bij elektronisch factureren de factuurstroom 24 Voordelen De verwachte voordelen om over te stappen op elektronisch factureren zijn onder meer kostenbesparing en voldoen aan de wens of zelfs eis van de klanten, en ook het eerder betaald krijgen van

Nadere informatie

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert

DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert DIGITALE HANDTEKENINGEN De hele organisatie profiteert INLEIDING Online transacties en digitale interactie In een snel veranderende markt met veel concurrentie willen uw klanten het papierwerk steeds meer

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

SPHINXprojects C A S E K A RE L MA ES. Dé beheersoftware voor plaatsings- en constructiebedrijven

SPHINXprojects C A S E K A RE L MA ES. Dé beheersoftware voor plaatsings- en constructiebedrijven C A S E SPHINXprojects Dé beheersoftware voor plaatsings- en constructiebedrijven SPHINX-IT Rijksweg 95A 9870 Machelen t. 09 386 33 00 f. 09 386 95 46 Av. Léon Champagne 2 1480 Saintes t. 02 391 45 48

Nadere informatie

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing Marktinzicht Proces Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Wereldwijd worden er al meer dan 15 miljard facturen elektronisch verzonden

Nadere informatie

HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND"

HODES SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND" INHOUDSOPGAVE HET JUISTE GEREEDSCHAP DE UITDAGINGEN 3 5 IMPLEMENTATIE 7 11 OVER AFAS 2 HODES DE UITDAGINGEN Controller Carlien Smit van Hodes Huisvesting

Nadere informatie

Dienstverlening zakelijk. De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Dienstverlening zakelijk. De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Dienstverlening zakelijk De werkwijze van Zicht voor bedrijven, ZZP ers, stichtingen en verenigingen VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Gelukkig ondernemen Gelukkig ondernemen is ondernemen

Nadere informatie

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning Sneller en gemakkelijker plannen met Time-Wize Planning Time-Wize Planning Betere grip op arbeidstijd en daarmee personeelskosten Hoeveel medewerkers zijn er? Wie is er wanneer? Wie gaat het werk doen?

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud.

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Met z n allen naar de cloud? 3. Voordelen van een hybride cloud 4. In de praktijk: Template voor moderne manier van werken

Nadere informatie

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control

SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Case study Gemeente Halderberge Maart 2014 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge in control Pagina 2/6 SharePoint 2013 maakt Gemeente Halderberge

Nadere informatie

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD TO CLOUD OR NOT TO CLOUD DE VOOR- EN NADELEN VAN DIGITALE FACTUURVERWERKING IN DE CLOUD Organisatie Easy Systems B.V. Telefoon +31 (0)318 648 748 E-mail info@easysystems.nl Website www.easysystems.nl Auteur

Nadere informatie

Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel

Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel Bakker Hillegom is het grootste tuinpostorderbedrijf in Europa. Verkoop via internet wordt daarbij steeds belangrijker. The Vision Web heeft voor Bakker

Nadere informatie

Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl

Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl Projectmanagement opdrachten geselecteerd door ikdoeprojecten.nl Bijgewerkt tot en met 18 januari 18 1 interim Projectmanager Datawarehouse Vastgoed gezocht! enkele maanden, gemiddeld 3, 4 of 5 dagen per

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in Accountview 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken. Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren

De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken. Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren De weg naar controle en veiligheid voor uw financiële zaken Geen gedoe met kleine kassen, voorschotten, losse bonnetjes en zakelijk declareren www.simpledcard.com 020-330 67 12 info@simpledcard.com Herkent

Nadere informatie

SLA'S & KLANT- TEVREDENHEID.

SLA'S & KLANT- TEVREDENHEID. WHITEPAPER SLA'S & KLANT- TEVREDENHEID. MPROOF.NL 2 MPROOF.NL MARKETING VOOR IT-BEHEERDERS. In deze whitepaper gaan we in op marketing. Speciaal voor IT-beheerders, service managers, functioneel beheerders,

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

Hoe je klanten beter leert kennen

Hoe je klanten beter leert kennen Hoe je klanten beter leert kennen Inleiding Adverteren is een dure hobby. Van iedere euro die je uitgeeft aan reclame gaat een deel verloren omdat je een boodschap uitzendt die niet door iedere ontvanger

Nadere informatie

White Paper. Scholten Case. Magento & Microsoft Dynamics NAV intergratie

White Paper. Scholten Case. Magento & Microsoft Dynamics NAV intergratie White Paper Scholten Case Magento & Microsoft Dynamics NAV intergratie Index Introductie Doelstelling Oplossing Voordelen Resultaat Contact 1 2 3 5 7 8 Introductie 1 Introductie Scholten Medische Groep

Nadere informatie

Crew.NET Maakt verbindingen

Crew.NET Maakt verbindingen Maakt verbindingen Het plannen van aflossingen van scheeps bemanningen is een tijdrovende en complexe aangelegenheid. Alles moet kloppen en niets mag aan het toeval worden overgelaten. Met de introductie

Nadere informatie

Ondernemers ronden een aanvraag nu veel sneller af

Ondernemers ronden een aanvraag nu veel sneller af Klantcase Connectis sluit gemeente Duiven, Westervoort, Zevenaar en RSD de Liemers aan op eherkenning Ondernemers ronden een aanvraag nu veel sneller af Klantcase Connectis sluit gemeente Duiven, Westervoort,

Nadere informatie