Hart voor Wonen Plus Welzijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hart voor Wonen Plus Welzijn"

Transcriptie

1 Beste Vrijwilliger, Voor u de 1e nieuwsflits voor Vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn. In deze nieuwsflits vindt u waardevolle informatie. De nieuwsflits vervangt de vrijwilligersnieuwsbrief. Wij denken dat wij u via deze nieuwsflits beter en sneller kunnen informeren. U vindt in deze editie diverse uitnodigingen voor verschillende bijeenkomsten en een aantal informatieve onderwerpen. U vindt ter informatie bij deze nieuwsflits een overzicht van de contactpersonen die werkzaam zijn in uw gemeente. Het team van WPW wenst u veel leesplezier. NIEUWE ACTIE Hart voor Wonen Plus Welzijn De Actie Hart voor Wonen Plus Welzijn zal de komende tijd worden uitgezet in de Media en via het Magazine in Schagen en Hollands Kroon worden verspreid onder onze abonnees en relaties. In de werkgebieden Langedijk en Heerhugowaard zal de verspreiding plaats vinden via de eerst volgende nieuwsbrief. Onderstaand vindt u de foldertekst zodat u een indruk kan krijgen van wat wij met Hart voor WPW willen bereiken. Wonen Plus Welzijn heeft een passie voor mensen en hun welzijn. Ons hart klopt sneller als wij hen zo lang mogelijk én volwaardig laten meedraaien in hun omgeving. Met een klein team betaalde collega s en meer dan duizend vrijwilligers staan we dicht bij de mensen die we de hand toesteken. In dorpen en in wijken. We bieden hen diensten en organiseren activiteiten. Ons werk is mensenwerk. Werk dat kosten met zich meebrengt. We zijn weliswaar een ideële organisatie zonder winstoogmerk, toch is er wel degelijk geld nodig. En hoewel de organisatie met ruim vrijwilligers gerund wordt, is er altijd geld nodig om bepaalde (extra) activiteiten van de grond te krijgen. Dat gaat dan meestal om bepaalde projecten die het leven leuk houden. Zo wordt gedacht aan een ouderenkoor in Schagen (al gerealiseerd), het ruilen van kleding en speelgoed voor mensen met een minimuminkomen in Langedijk of de opzet van een laagdrempelige Doet & Ontmoet Groep in Heerhugowaard. Allemaal mooie projecten, waarbij ontmoeting en meedoen centraal staan, die wij de komende tijd absoluut willen realiseren. Helaas ontbreekt het de organisatie aan voldoende financiën voor dergelijke projecten. Waarom vragen wij u geld te geven? Wij houden ons team zo klein mogelijk, en hierdoor houden we ook de kosten zo laag mogelijk. Maar met een terugtredende overheid en afnemende budgetten voor zorg en welzijn is het belangrijk voor onze organisatie dat wij eigen financiële middelen ter beschikking hebben. Wilt u meer weten over de actie Hart voor Wonen Plus Welzijn / Geef met uw hart kijkt u dan in de bijlage, hier vindt u de nieuwe folder.

2 Wel en Wee van WPW In navolging van 2013 vinden er dit jaar weer Wel en Wee middagen plaats. WPW is een organisatie die continu in ontwikkeling is, vooral na de invoering van de ingrijpende plannen van de overheid. Deze plannen hebben geleid tot afgenomen budgetten. De vraag is dan ook hoe gaat WPW om met deze veranderingen en wat betekent dit voor het dienstenaanbod en de vele vrijwilligers van WPW? Uw inbreng is voor de organisatie heel belangrijk, daarom is er in elke gemeente de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. U wordt op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en er is voldoende ruimte om vragen te stellen met elkaar van gedachte te wisselen. Het programma voor de middag uur inloop met koffie/thee uur begin programma uur pauze met koffie/thee uur discussie aan de hand van ingebracht vragen/stellingen uur afsluiting van de middag met drankje Wij zouden het fijn vinden als u zich even aanmeldt, liefst via de mail, gebruikt u geen mail dan graag even bellen naar één van onderstaande servicepunten. Hollands Kroon: 12 oktober, Posthuis, Poststraat 16, Middenmeer opgave: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl telefoonnummer: Langedijk: 20 oktober, de Overbrugging, dr. Wilminkstraat 16, Noord Scharwoude opgave: langedijk@wonenpluswelzijn.nl telefoonnummer: Schagen: 26 oktober, Vergaderzaal Zijperweg, Zijperweg 14, Schagen opgave: schagen@wonenpluswelzijn.nl telefoonnummer: Heerhugowaard: 29 oktober, servicepunt Bevelandseweg 198-S, Heerhugowaard opgave: heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl telefoonnummer:

3 Gemeente Schagen Uitnodiging Wonen Plus Welzijn organiseert een Matchmarkt voor wooninitiatieven als vervolg op een reeks bijeenkomsten over Wonen als je ouder wordt die eerder dit jaar in de regio zijn gehouden. Hoe wil ik wonen, als ik op een bepaalde leeftijd ben en hoe realiseer ik dat? Een aangepaste woonvorm, hoe kan ik zelf iets opzetten? En in een mantelzorgsituatie, welke mogelijkheden heb je dan als je dichter bij elkaar maar toch apart wilt wonen? Kan je ook een vorm van samen wonen opzetten met de buurt of bijvoorbeeld met vrienden? Leven deze vragen bij u? Vraagt u zich af wat er mogelijk is? Bent u op zoek naar inspiratie en ideeën? Kom dan naar: De Matchmarkt voor wooninitiatieven op: Vrijdag 18 september in de Kastanjeboom te Dirkshorn. Van tot uur. Op deze markt kunt u initiatiefnemers, mensen met een idee op het gebied van bijzondere woonvormen, spreken en u door hen laten inspireren. Zij willen vooral hun plannen aan anderen laten zien en hopen ook medestanders voor hun ideeën te bereiken. Daarnaast is er op de markt gevarieerde informatie verkrijgbaar over o.a. aanpassingen, hulpmiddelen, vergunningen, voorzieningen en dergelijke op het gebied van Wonen als je ouder wordt. Wij nodigen u hierbij van harte uit om deze Matchmarkt te bezoeken, opgave is niet nodig. Gemeente Heerhugowaard De afgelopen maanden hebben wij samen met alle vrijwilligers de schouders eronder gezet om Wonen Plus Welzijn weer op te tuigen om ons op de kaart te zetten in Heerhugowaard. Met veel positiviteit en energie willen wij samen met u onze rol in het Heerhugowaardse verder gaan invullen. Vanuit Wonen Plus Welzijn zijn wij dan ook ontzettend blij met de inzet van alle gemotiveerde vrijwilligers. Wij houden u op de hoogte en betrekken u bij alle nieuwe ontwikkeling, die ook naar alle abonnees via de lokale nieuwsbladen en folder gecommuniceerd zal worden. Met collega Manuela Fleming gaat het inmiddels iets beter, zij gaat weer rustig aan opstarten in Langedijk.

4 Gemeente Langedijk Per 1 september is Ilona Rood, stagiaire Maatschappelijk werk gestart. Zij werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Ilona gaat ondersteuning bieden aan het Welzijnsadvies en de Doet en Ontmoetgroepen. Op zaterdag 26 september is er in de Overbrugging Burendag en kunnen buurtbewoners kennis maken met en een rondleiding krijgen in de Overbrugging. In oktober start er een tweede Doet en Ontmoetgroep in de Overbrugging. De eerste bijeenkomst is op dinsdagochtend op 6 oktober. Iedereen die behoefte heeft aan gezellig contact en mensen zoekt met dezelfde interesses kan langskomen van uur tot uur. Per 1 september worden in Langedijk alle maaltijdgebruikers voorzien van koelvers maaltijden. WPW Langedijk en De Huistest zoeken vrijwillige woonadviseurs De Huistest is een test waarmee ouderen hun eigen woning kunnen checken op mogelijke verbeterpunten om daar zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen. De test kan online op worden ingevuld of samen met een vrijwilliger via een huisbezoek. Na het invullen van de test krijgt de bewoner een woonadviesrapport met alle verbeterpunten en concrete oplossingen op een rijtje. Daarmee kan hij concreet aan de slag gaan. Alle gemeenten van de regio Alkmaar bieden de Huistest aan hun bewoners aan. In Langedijk wordt samengewerkt met Wonen Plus Welzijn Langedijk. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op huisbezoek te gaan bij ouderen in de gemeente Langedijk. Het doel is om hen te informeren over woningaanpassingen. Hiervoor zijn vragenlijsten beschikbaar vanuit de Huistest. Aan de hand van deze lijsten kunt u samen met de bewoners de woning doorlopen en adviseren over het optimaliseren van de woning passend bij de wensen en situatie van de bewoner. De uitkomst van het huisbezoek verwerkt de vrijwilliger via de website Huistest.nl tot een woningadvies. Dit advies wordt vervolgens naar de bewoners gestuurd. Na enkele weken neemt de vrijwilliger contact met de bewoner op om navraag te doen of alles voldoende duidelijk is en of de adviezen zijn opgevolgd. Daarnaast vindt u het plezierig om met mensen om te gaan en is het vanzelfsprekend dat u privacy van inwoners belangrijk vindt. Voor de start van het project krijgt u een training zodat u goed geïnformeerd aan de slag kunt gaan.

5 Functieprofiel vrijwillige Woonadviseur Takenpakket telefonisch contact leggen met de geïnteresseerde die zich hebben aangemeld op huisbezoek gaan en invullen van de Huistest in samenwerking met bewoner. huistest thuis via computer uitwerken en laten opsturen naar de bewoner. eenmalige Training rondom Huistest en woningaanpassingen volgen. Functie-eisen persoonsgericht zijn: op het niveau van de bewoner kunnen communiceren. praktisch inzicht en denkt oplossingsgericht ervaring met en toegang tot computer met internet communicatief vaardig Een huisbezoek duurt ongeveer 1 uur, het opstellen van het advies duurt ook 1 uur. Verwacht wordt dat per vrijwilliger hooguit 2 huisbezoeken per maand zullen plaatsvinden. U kunt zich aanmelden bij: Wonen Plus Welzijn Langedijk Gemeente Hollands Kroon Nieuwsbrief abonnees nu ook voor vrijwilligers in Hollands Kroon en Schagen Halverwege september komt een nieuw spetterend full color magazine uit in samenwerking met John van Woesik Uitgeverij. Dit is de vernieuwde versie van de nieuwsbrief voor de klanten van het thuisabonnement. In de lokale kranten wordt er door middel van de limerick wedstrijd al enkele weken aandacht voor gevraagd. Het full color WPW magazine zal worden verspreid onder de abonnees, maar ook onder alle vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Wonen Plus Welzijn aanwezig bij de Seniorenbeurs op 30 september as. WPW zal met diverse stands aanwezig zijn bij de Seniorenbeurs die door de Ouderenbonden gehouden wordt op 30 september as. van uur in het gemeentehuis van Anna Paulowna. Er zal informatie gegeven worden over het thuisabonnement, de voa s (vrijwillig onafhankelijk adviseurs), over ouder worden en wonen, de nieuwe website Noordkopvoorelkaar.nl en Samen Meedoen. Verder zal er een proeverij

6 zijn van de maaltijden die door Woonzorggroep Samen worden gemaakt en door WPW en haar vrijwilligers worden thuis gebracht en georganiseerd. Nieuwe vrijwilligers gezocht in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon Als je televisie kijkt of de krant open slaat dan is het duidelijk dat het anders wordt met de zorg. De meest kwetsbare mensen kunnen hiervan de dupe worden. Diverse organisaties en gemeenten in de Kop van Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen en willen in samenwerking met vrijwilligers de zorg vorm gaan geven. Wij zoeken vrijwilligers die hiermee willen helpen en zich in willen zetten om kwetsbaren in hun omgeving de helpende hand te bieden. U kunt dan denken aan een luisterend oor bieden, erop uit gaan, boodschappen doen op de markt, rondje fietsen of wandelen, creatief bezig zijn of gewoon lekker een kop koffie drinken en een gesprekje voeren. U draagt al uw steentje bij als vrijwilliger bij onze stichting, maar misschien wilt u uw werkzaamheden wel uitbreiden. De ervaring leert dat het contact dat op deze wijze wordt opgebouwd een enorme meerwaarde kan hebben in het leven van zowel de vrijwilliger als degene die geholpen wordt. Contact kan worden opgenomen via Marika de Jager, telnr of mail m.dejager@wonenpluswelzijn.nl Deelnemende organisaties: GGZ NHN, Geriant, Mantelzorgcentrum, MEE NWH, Omring, RSBO-KvNH, Woonzorggroep Samen, De Wering, Wonen Plus Welzijn en gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Maaltijden via WPW Op 21 september zal de keuken van Woonzorgcentrum Molenweid in Wieringerwaard sluiten. Vanaf deze datum komen de koelversmaaltijden vanuit de keuken van Magnushof, ook onderdeel van Woonzorggroep Samen. Voor de regio Anna Paulowna en Niedorp betekent dit dat de maaltijden dagelijks door een transportbedrijf worden gebracht naar de koeling van Molenweid. Voor de bezorgers betekent dit dat dezelfde afhaallocatie behouden blijft. Wat wel zal veranderen is de verpakking. De koelversmaaltijden vanuit Magnushof worden namelijk vervoerd in speciale koeldozen die gemakkelijk te stapelen en vervoeren zijn. Een maaltijd blijft 3 uur gekoeld in deze speciale koeldoos.

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug Nieuwsbrief t Bruggetje digitaal ontvangen? Dit kan vanaf heden ook! Stuurt u ons dan een e-mail met uw naam en ook uw adres, u ontvangt t Bruggetje dan niet meer in uw brievenbus, maar om de maand als

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen NOVEMBER - DECEMBER 2018 Contactgegevens voor info en inschrijvingen: Contactpersoon: Marleen Dobbels Adres: Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Tel: 03 355 18 14 E-mail: marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg.

NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. Voorheen... LEIDSCHENDAM-VOORBURG NIEUWSBRIEF OUDEREN De ouderenadviseurs zijn hét aanspreekpunt voor alle zelfstandig wonende ouderen in Leidschendam-Voorburg. 070-386 3113 BESTE LEZER, De seniorenkrant

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 51 82 22 60 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO IN NOVEMBER EN DECEMBER. Datum

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Het doel van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Betrek actieve mensen bij je project. Actie-toolkit. stap. Ik wil een probleem aanpakken. Hoe begin ik?

Betrek actieve mensen bij je project. Actie-toolkit. stap. Ik wil een probleem aanpakken. Hoe begin ik? Actie-toolkit stap 1 2 3 4 Betrek actieve mensen bij je project Wil je aan de slag met jouw idee, actie of project? Maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen? Kijk dan in de actie-toolkit. Daar

Nadere informatie

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 Nieuwsbrief dinsdag 10 januari 2017 Beste lezers, Allereerst willen wij u een voorspoedig 2017 wensen. Voor het AIC betekent deze nieuwe start een aantal veranderingen

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Activiteiten programma in het Posthuis van start!

Activiteiten programma in het Posthuis van start! Uitgave 2014-3 In deze nieuwsbrief Even voorstellen stagiaires Samenkracht Column Jan Kers Kindermiddag Posthuis VOA s en Sociale Wijkteams Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor

Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor Hoe is het voor u? Dementie zie je niet. Het zit van binnen. Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Ik lijk kerngezond, maar dat is misleidend. Vraag aan mij hoe ik

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 5, 13 oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 5, 13 oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 5, 13 oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Op de drempel van de herfstvakantie. Lekker om een weekje vrij te zijn. De Bongerd-Fit-Week is een goed begin van veel meer bewegen op de

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt!

Vrijwilligers Bedankt! Programma GEMEENTE Langedijk 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 11 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Langedijk kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Mantelzorgondersteuning Hillegom en Lisse

Mantelzorgondersteuning Hillegom en Lisse Mantelzorgondersteuning Hillegom en Lisse Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van dit jaar met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Aansluitend is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

Aansluitend is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie. ZONDAG 7 MEI Dankdienst De Vredehorst, Zuidwoldigerweg 30 in Hoogeveen 14:30-15:30 uur alle belangstellenden Indien u niet op eigen gelegenheid naar de Vredehorst kunt gaan en vervoer nodig heeft, graag

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma.

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Beste heer of mevrouw, Voor u ligt de 1 e uitgave van de activiteitenkrant. De komende 2 maanden (september en oktober) zal er een exemplaar bij u in de bus komen te liggen. Het is voor ons een proef en

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Programmaboekje zomer 2016 Wijkontmoetingscentrum t Huiken. Kom ook gerust eens binnen!

Programmaboekje zomer 2016 Wijkontmoetingscentrum t Huiken. Kom ook gerust eens binnen! Programmaboekje zomer 2016 Wijkontmoetingscentrum t Huiken Kom ook gerust eens binnen! Voorwoord Een half jaar na de start van WOC t Huiken, kunnen we zeggen dat er in een behoefte wordt voorzien. Er zijn

Nadere informatie

Maaltijden aan huis. Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Wat vindt u o.a. in deze nieuwsbrief. Uitgave 2015-1

Maaltijden aan huis. Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Wat vindt u o.a. in deze nieuwsbrief. Uitgave 2015-1 Uitgave 2015-1 Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Wat vindt u o.a. in deze nieuwsbrief 1000 tuinklussen door Gerard Hage Servicepunt WPW in Cultuurschuur Nieuwe VOA s Activiteiten

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Agenda februari toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs

Agenda februari toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs Agenda februari 2019 + toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs Vrijdag 1 februari 13.30 uur Feldenkrais - Rode Kruisgebouw ( 5) 15 uur Startbijeenkomst Zangkoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 12-2018 Ter info In de afgelopen periode zijn er 3 vacatures ingevuld. Er zijn ook vacatures ingevuld die niet in de nieuwsbrief hebben gestaan. In dit nummer

Nadere informatie

Hollands Kroon. Schagen. Heerhugowaard. Langedijk

Hollands Kroon. Schagen. Heerhugowaard. Langedijk Hollands Kroon Schagen Langedijk Heerhugowaard JAARVERSLAG 2015 Bezoekadres: Zijperweg 14, Schagen Postadres: Postbus 453, 1740 AL Schagen T: 0224-273140 VOORWOORD Hierbij bieden wij u het jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Agenda. Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 8. Agenda. Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 8 Agenda 7 januari 2019 Eerste schooldag 9 januari 2019 Luizencontrole 11 januari 2019 Nieuwsbrief 9, Oudercafé 14 januari 2019 Studiedag, alle leerlingen vrij 23 januari 2019 Open dag 25 januari

Nadere informatie

Activiteitenprogramma de Zonnekamp November

Activiteitenprogramma de Zonnekamp November Activiteitenprogramma de Zonnekamp November Vaste Activiteiten: Dag Activiteit Tijd Maandag Rummicub huiskamer 4, 1e etage 9:30-12:00 uur Maandag Stoelfietsen 10:00-11:00 uur Dinsdag even weken (1,5 en

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Programma. Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht. Dagactiviteitencentrum. Rosendael. somatiek

Programma. Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht. Dagactiviteitencentrum. Rosendael. somatiek Programma Dagactiviteitencentrum Dagactiviteitencentrum Indusdreef 5, Utrecht Rosendael somatiek 2018-10 1 MAANDAG Algemene Activiteit Vandaag de dag - Jacqueline MAANDAG Oud Utrecht - Ellen Creatieve

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn!

Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Uitgave 2014-3 Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Wat vindt u in deze nieuwsbrief Mindfulnesstraining Callantsoog is leuk! Uit het leven van Mantelzorgcontactgroep na CVA enrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out

Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out R.K. Basisschool De Binckhorst- St. Jan Eemnesserweg 17 1251 NA Laren tel: 035 5382501 Nieuwsbrief 9 25 april 2013 De Binckhorst- St. Jan inside-out Kleine kalender Vrijdag 26 april Zaterdag 27 april t/m

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Er zijn weer allerlei leuke activiteiten aan de Havenstraat 5 te Oostwold In deze nieuwsbrief vind je een weergave van activiteiten, zoals bijvoorbeeld Rock

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede December 2018 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

Rapportage pilot Preventief seniorenonderzoek 2.0 Anna Paulowna e.o.

Rapportage pilot Preventief seniorenonderzoek 2.0 Anna Paulowna e.o. 1 Inleiding Wonen Plus Welzijn heeft in samenwerking met de LSBO-Hollands Kroon en met medewerking van de gemeente Hollands Kroon en Incluzio een pilot Preventief seniorenonderzoek 2.0 in de regio Anna

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID

BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID BURGERPANEL CAPELLE OVER EENZAAMHEID Gemeente Capelle aan den IJssel November 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 190

Nadere informatie

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R carintreggeland huis DE STOEVELAAR GOOR Aan de rand van Goor, met uitzicht over het Twentse landschap. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 Week 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 met medewerking van: B3.0 Mariënburg Idea King Arthur Groep KAG Lady s Circle Soest Museum Soest Rabobank Amersfoort en omstreken Stichting

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto April 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: l Koningsfilm l Spelletjesmiddag l Bingo l Dansavond Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens foto Aanvang:

Nadere informatie

Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten

Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten De Dementie- en Mantelzorgconsulent organiseren en coördineren, in samenwerking met een grote groep vrijwilligers, een aantal activiteiten voor

Nadere informatie

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Inleiding Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning waarbij vrijwilligers gezinnen ondersteunen met minimaal één kind

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee?

Cursus - en activiteitenoverzicht Samen doen! Doe je ook mee? Cursus - en activiteitenoverzicht 2018 2019 Samen doen! Doe je ook mee? VOORWOORD Hierbij vind je het overzicht van de activiteiten en cursussen in 2018 2019. Welzijn De Meierij organiseert activiteiten

Nadere informatie

Rapportage Preventief Seniorenonderzoek 2.0 Hollands Kroon

Rapportage Preventief Seniorenonderzoek 2.0 Hollands Kroon Rapportage Preventief Seniorenonderzoek 2.0 Hollands Kroon Voorwoord Inleiding Wonen Plus Welzijn 1 heeft in samenwerking met de LSBO-Hollands Kroon 2 en met medewerking van de gemeente Hollands Kroon

Nadere informatie

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen R E N D A L N I E U W S : K E R S T V I E R I N G O P T R E N D A L D R I E K O N I N G E N Z I N G E N H A N D B A L K E R S T T O E R N O O I N I E U W S V A N U I T A N D E R E O R G A N I S A T I E

Nadere informatie

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur.

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 14 februari 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even

Nadere informatie

Algemeen. Allemaal Verhalen!

Algemeen. Allemaal Verhalen! Digitale nieuwsbrief Mantelzorgcentrum met nieuws en activiteiten voor mantelzorgers en organisaties. Inschrijven voor de nieuwsbrief Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Nadere informatie

Agenda januari toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs

Agenda januari toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs Agenda januari 2019 + toelichting Deelname 2,50 tenzij anders vermeld; niet-leden betalen dubbele prijs Woensdag 2 januari 14 uur BuitenGewoon schilderen Huiskamer Heleen Schreurs, Ooievaarstraat 33 Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg

Nieuwsbrief Mantelzorg Zomer 2017 Nieuwsbrief Mantelzorg MANTELZORG? HELEMAAL NIET ZO GEWOON Mantelzorger zijn overkomt je meestal. Ineens ben je naast partner, vader of moeder, werknemer en/of vriend of vriendin ook nog mantelzorger.

Nadere informatie