Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan?"

Transcriptie

1 Volgnr Datum ontvangst vraag Onderwerp Vraag Antwoord 1 8/06/ Beschrijving van de percelen Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan? In bijlage een overzicht van de verplichte plaatsen van dienstverlening en de indicatieve aantallen. Voor een aantal verplichte plaatsen van dienstverlening kan gebruik gemaakt worden van een VDAB-locatie. Ook die informatie kan u terugvinden in bijlage. De informatie in bijlage is richtinggevend, het defintieve overzicht wordt meegegeven in het bestek van de gunningsfase (tweede fase). 2 14/06/ Samenwerking tussen arbeidsmarktactoren Is het mogelijk om voor alle percelen onze kandidatuur te stellen als penhouder en tevens als onderaannemer te fungeren in het kandidaatsdossier van een andere organisatie? Onderaannemers die in het kader van de selectie ingezet worden om de binnen een co-aanneming te bewijzen, worden als dermate belangrijk voor de kandidatuur beschouwd en kunnen bijgevolg niet gelijktijdig als penhouder of coaannemer in een ander partnerschap voor hetzelfde perceel indienen. Na de selectiefase kan, mits goedkeuring van VDAB, een (of meerdere) bijkomende onderaannemer(s) ingezet worden voor de uitvoering van de opdracht, ook al heeft deze onderaannemer zich als penhouder of co-aannemer in een ander partnerschap voor hetzelfde perceel kandididaat gesteld. VDAB kan echter deze onderaanneming in kader van de uitvoering weigeren, indien blijkt dat hiermee de beperking van het aantal gunbare percelen wordt omzeild en daardoor de mededinging en de marktwerking beperkt wordt. 3 17/06/ Wijze van Gunning Deadline indienen fase 1 is 30/06/16. Is de verdere timing al gekend? Wanneer is deadline indiening fase 2? Onder voorbehoud: de publicatie van het bestek van de gunningsfase is gepland voor uiterlijk 28 juli, de opening van de offertes is op 8 september gepland.

2 4 14/06/ Technische Kunt u specifiëren hoeveel trajecten we moeten aantonen via maximum 6 referentiefiches indien we ons kandidaat stellen voor alle percelen? Dienen we hier dan uit te gaan van 70% van de som van de drie grootste percelen (Antwerpen, Vlaams-Brabant en West- Vlaanderen samen = 1424 trajecten x 70% = 996,8) Klopt. 5 22/06/ Technische Opgeven van referentie-opdrachten (vraag B2): o worden de referentieopdrachten in hun geheel beoordeeld; nl. de 3 referentieopdrachten samen o of worden enkel de referentieopdrachten, die afgestemd waren op anderstaligen meegenomen in de telling De gevraagde ervaring en wordt beoordeeld op basis van alle opgegeven relevante referentieopdrachten samen. Het is niet nodig dat alle elementen van de gevraagde ervaring en aanwezig zijn in elke referentieopdracht op zich. 6 22/06/ Technische Opgeven van referentie-opdrachten (vraag C): in functie van het aantonen van de draagkracht met welke aantallen wordt rekening gehouden: o Alle deelnemers o Alle deelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt o Alle anderstalige deelnemers Met alle deelnemers, voor zover ze relevant zijn voor deze opdracht (dus zowel de deelnemers met grote afstand tot de arbeidsmarkt, als de anderstalige deelnemers). 7 22/06/ Technische Opgeven van referentie-opdrachten (vraag C): in functie van het aantonen van de draagkracht staat er telkens aantallen op jaarbasis ; betekent dit: o Enkel kalenderjaren; vb. 01/01/14-30/12/14 o Of kan van 01/05/14 tot 30/04/15 ook Om de draagkracht te bepalen over de verschillende referentieopdrachten heen, moeten we per kalenderjaar weten hoeveel deelnemers u heeft begeleid. In geval van een project dat jaaroverschrijdend loopt, geeft u de informatie per jaar op. Voor uw 2de voorbeeld betekent dit: X deelnemers van 1/5 tem 31/12/14 en X deelnemers van 1/1 tem 30/4/2015

3 8 15/06/ Beschrijving van de In de eerste bullet op deze pagina staat dat de werkzoekenden onvoldoende kennis hebben van het Nederlands om een intensieve bemiddeling en begeleiding te volgen. In de vierde bullet staat dat de werkzoekenden voldoende Nederlands kennen i.f.v. een begeleidings- en bemiddelingsgesprek. Kunt u aub explicieter omschrijven wat het taalniveau van de deelnemers is. Taal wordt beschouwd als en competentie en niet als een voorwaarde. Er is dus eigenlijk geen sprake van een instaptaalniveau. Als taal de bemiddeling en tewerkstelling niet in de weg staat, dan kan een werkzoekende worden doorverwezen. De opdrachtnemer dient voor de deelnemers met een beperkte kennis Nederlands wel taalondersteuning tijdens de begeleiding en bemiddeling te voorzien. We beschouwen de taalondersteuning dus als een belangrijk onderdeel in de bemiddeling. 9 15/06/ Beschrijving van de Hier staat dat anderstalige analfabeten kunnen worden toegeleid. Betekent dit dat deze deelnemers door de aanbieder moeten worden gealfabetiseerd? Zo ja, geldt voor deze deelnemers ook de maximale doorlooptijd van 12 maanden? Nee, zie ook vraag 8. Enkel anderstalige analfabeten die geen alfabetisatie nodig hebben om werk te vinden in een job passend binnen de joboriëntatie zullen toegeleid worden. Het gaat dus om bemiddelbare analfabeten. Ze beschikken over de nodige competenties, verworven via competentieversterking gericht op deze doelgroep, werkervaring in eigen land,... De maximum doorlooptijd van 12 maanden geldt ook voor deze anderstalige analfabeten /06/ Beschrijving van de Wat is een financiële werkloosheidsval? Art. 26. MB "Een dienstbetrekking wordt als niet passend beschouwd indien de nettobezoldiging die deze betrekking oplevert, verminderd met het bedrag van de reiskosten ten laste van de werknemer, en in voorkomend geval vermeerderd met het bedrag van de uitkering dat de werknemer kan genieten tijdens de duur van de betrekking en van de gezinsbijslag, niet ten minste gelijk is aan het bedrag van de uitkering, na inhouding van de bedrijfsvoorheffing, en in voorkomend geval vermeerderd met het bedrag van de gezinsbijslag, die de werknemer kan genieten als volledig werkloze."

4 11 17/06/ Beschrijving van de a. Wordt er in het bestek en in de duurtijd van de trajecten rekening gehouden met de vertragende factor die analfabetisme is? Centrum Basiseducatie voorziet gemiddeld 2,5 jaar vooraleer iemand gealfabetiseerd is en tot niveau 1.1 geraakt. b. Is het mogelijk voor deze trajecten een andere financiering te voorzien? c. Hoe groot zou het aandeel van deze cliënten kunnen zijn tav het totale aantal cliënten? a. Een Alfatraject bij VDAB in samenwerking met Centrum Basiseducatie duurt maximaal 1 jaar. Het kan dus zeker korter. Laat wel duidelijk zijn dat het gaat om analfabeten, waarvan bij toeleiding kan aangetoond worden dat ze bemiddelbaar zijn. Iemand die bv. het competentieversterkend Alfatraject van VDAB heeft doorlopen en hiervoor slaagde, is bemiddelbaar, wie over heel wat werkervaring buigt ook,... Dit werd reeds aangetoond binnen de VDAB-bemiddeling. De ervaring leert dat wanneer competenties voor de job en sociale en sleutelvaardigheden aanwezig zijn, arbeidsattitudes goed zitten en de medische gezondheid goed is... taal veel minder een rol speelt. b. We voorzien hiervoor geen andere financiering. c. Dit kunnen we niet inschatten. Analfabeten die met een minimale ondersteuning kunnen bemiddeld worden, vormen wel geen meerderheid, integendeel. We gaan er dus van uit, dat dit zich tot een minimum zal beperken /06/ Taalondersteuning Kunt u de term Taalondersteuning aub inhoudelijk specifieker omschrijven? Wat wordt hier van de aanbieder verwacht? De term taalcoaching in moet overal vervangen worden door taalondersteuning. We verwachten van de opdrachtnemer dat de de deelnemer intensief wordt ondersteund in het gebruik van het Nederlands, zowel tijdens de begeleiding en bemiddeling, als tijdens de beroepsverkennende stages en de tewerkstelling. We zien de tewerkstelling als een taaloefenkans die de taalontwikkeling ten goede komt. Ondersteuning waarborgt het maximaal benutten van deze oefenkans. Tijdens de stage en de tewerkstelling wordt de werkomgeving hier maximaal bij betrokken, maar we verwachten geen taalcoaching in de strikte betekenis (volgens de door VDAB vastgelegde methodiek).

5 13 15/06/ Taalondersteuning, Bestek pagina 14/18. Kunt u de term Taalcoaching aub inhoudelijk specifieker omschrijven? Wat wordt hier van de aanbieder verwacht? Zie vraag /06/ Bijlagen. Bestek pagina 17/18. Hier staat: Werkzoekenden die nood hebben aan beroepstechnische competentieversterking behoren niet tot de doelgroep. Hoe verhoudt dit zich tot het mogelijke gebruik van IBO(-T) dat genoemd staat op pagina 14/18 van het bestek? Werkzoekenden die niet beschikken over de nodige beroepstechnische competenties voor een job passend binnen het jobdoelwit worden niet toegeleid. Een IBO(-T) kan wel ingezet worden voor bijvoorbeeld: - het versterken van de aanwezige beroepstechnische competenties - het versterken van de taal i.f.v. een verbeterde communicatie op de werkvloer, - het werken aan omgang met cultuurverschillen op de werkvloer.

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart Pynket netwerkmanager openbare besturen VDAB West Vlaanderen

Nadere informatie

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 Het project loopt over 3 + 1 jaar. De methodiek die we moeten hanteren gedurende deze periode, is de methodiek zoals beschreven in de offerte. In onze organisaties wordt deze

Nadere informatie

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap:

Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015

Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Infovergadering TENDER INTENSIEF WERKPLEKLEREN (TIW) 28/04/2015 Agenda Welkom Toelichting project Overzicht gestelde vragen en antwoorden Vragen? Algemeen Kader DE VERNIEUWDE AANPAK INTENSIEF WERKPLEKLEREN

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

Taalstages: STAP voor STAP

Taalstages: STAP voor STAP Taalstages: STAP voor STAP Praktijkdag Werkplekleren - donderdag 26/10/2017 door Stefany Tan (teamcoach GTB) & Karen Vanuytrecht (NT2-instructeur VDAB) 1 Wat vooraf ging: STAP 1 & STAP 2 STAP 1? Experiment

Nadere informatie

Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet

Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet Met de goedkeuring van het decreet Tijdelijke Werkervaring en de agendering van de eerste uitvoeringsbesluiten op de Vlaamse Regering, worden de

Nadere informatie

Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden

Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden Situering Het nieuw stelsel Tijdelijke werkervaring richt zich naar werkzoekenden met een gebrek aan werkervaring en arbeidsattitudes om in het normaal

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING

OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING OFFERTEAANVRAAG 07/1001, TENDERING INSCHAKELINGSCOACHING Vraag 1: Kunnen een aantal CBO s in deze aanbesteding een tijdelijke vereniging vormen? Wat met het criterium rechtspersoonlijkheid? In het tenderdossier

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009

Vragen en antwoorden bestek 09/10127 na infovergadering van 06/02/2009 nr verwijzing 1 1.2.5. VDAB geeft aan dat een eis tot het openen van een tweede vestiging per centrumstad tot de mogelijkheden behoort. a) Welke criteria zullen gebruikt worden om deze eis ook effectief

Nadere informatie

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Springplank naar zelfstandige - Resultaten Sinds 1

Nadere informatie

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Nationale identificatie: Plaats: Antwerpen Postcode:

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Nationale identificatie: Plaats: Antwerpen Postcode: 1/ 5 BE001 25/02/2016 - BDA nummer: 2016-505894 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017 28 NOVEMBER 2017 1 2 Op het programma 1. Wat is werkplekleren? Wat is het niet? Wat zijn kwaliteitscriteria van werkplekleren? 2. Wat bestaat er? 3. Wat is interessant voor jou als werkgever? 4. Wat is

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C)

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids-

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

Project Divers-city G O B

Project Divers-city G O B Project Divers-city G O B 09-02-2010 Job & Co Ann Bodyn Job & Co CBW project Divers-city 09-02-2010 1 G O B = Gespecialiseerde Opleidings- Begeleidings- en Bemiddelingsdienst 12 diensten erkend door VDAB

Nadere informatie

25 september Werkplekleren

25 september Werkplekleren 25 september 2017 Werkplekleren Werkplekleren bij VDAB Leeractiviteiten Aanleren en toepassen van competenties algemene, arbeids- en beroepsgerichte competenties In een werksituatie die een leeromgeving

Nadere informatie

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen Creatief aanwerven loont 3 november 2015 Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen WERKPLEKLEREN WPL Werkplekleren: productenvdab Leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene,

Nadere informatie

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk!

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Provinciale Netwerkdag 6 oktober 2016 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van

Nadere informatie

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB aanbod Turnhout, 12/12/2018 VDAB Aanbod 2 1) + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB Aanbod 3 1) + MIJN LOOPBAAN@TELIER Mijnloopbaan@telier

Nadere informatie

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015

Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Oproep Werkinleving voor Jongeren WIJ! Infosessie 12 februari 2015 Agenda Waarover gaat de oproep? Doelstellingen van de oproep Doelgroep Verwachte acties Wie kan indienen? Promotoren, partners, lokale

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB 30 11 2018 DVL2020, onze ambities... 1 meer klanten bereiken: van 240.000 werkzoekenden naar 4 miljoen Vlamingen. Ons klantenbereik wordt

Nadere informatie

Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen

Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen Naar een grotere marktwerking in het activerend arbeidsmarktbeleid: evaluatie van de trajecttendering voor langdurig werklozen Toelichting studiedag WSE 17 december 2008 Stephanie Devisscher en Debbie

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK INTEGRATIE DOOR WERK Het VDAB-programma gericht op anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond. Een programma gebaseerd op: - het advies van de Commissie

Nadere informatie

Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF

Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF Verslag infovergadering 09/04/2013 - Uitbesteding Outplacement in kader van het SIF Overzicht van de ingediende vragen en de antwoorden zoals besproken tijdens de infovergadering. De vragen die tijdens

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Intensieve

Nadere informatie

3. a) Hoeveel kandidaten stuurt VDAB gemiddeld door naar vacatures voor chauffeurs met rijbewijs CE?

3. a) Hoeveel kandidaten stuurt VDAB gemiddeld door naar vacatures voor chauffeurs met rijbewijs CE? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 297 van EMMILY TALPE datum: 30 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vrachtwagenchauffeurs - Vacatures en toeleiding De toeleiding

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel.

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel. OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel Oproep 421: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Turnhout

Nadere informatie

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Job- en taalcoaching - Trajecten Personen met een kwetsbaar

Nadere informatie

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015)

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015) De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken (West4work 3/11/2015) Controle en sanctionering Visie activeringsbeleid en inkanteling controle Bemiddelen(*) = dé centrale opdracht voor VDAB (en partners)

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Besteknr.

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E)

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Toelichting Wijk-werken

Toelichting Wijk-werken Toelichting Wijk-werken Situering Vlaams Regeerakkoord Conceptnota Naar een nieuw stelsel van Tijdelijke werkervaring (30/10/2015) Conceptnota hervorming PWAstelsel (04/03/2016) Decreet Wijk-werken (28/04/2017)

Nadere informatie

Projectfiche. Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Projectfiche. Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 415 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Werkinleving voor jongeren WIJ3

OP ESF Vlaanderen Werkinleving voor jongeren WIJ3 OP ESF Vlaanderen 2014 2020 Projectfiche 404 Werkinleving voor jongeren WIJ3 ESF Vlaanderen Oproep 404: Werkinleving voor jongeren WIJ3 Situering De ESF-oproep 404 Werkinleving voor Jongeren (WIJ3) kadert

Nadere informatie

Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming

Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming Toelichting Raad van Bestuur VVSG 3/5/2017 Anneleen Peeters, Kabinet Philippe Muyters Algemeen (1) PWA-stelsel

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni

Nadere informatie

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld?

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 420 van JAN HOFKENS datum: 6 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Samenwerkingsverband BouwKan met bouwsector De bestaande

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

Wat? ESF project 1 sept aug dec 2019 VDAB, OCMW, In-Gent, Stad Gent en GSIW vzw

Wat? ESF project 1 sept aug dec 2019 VDAB, OCMW, In-Gent, Stad Gent en GSIW vzw Wat? ESF project 1 sept 2016 31 aug 2018 31 dec 2019 VDAB, OCMW, In-Gent, Stad Gent en GSIW vzw Sneller en op maat toeleiden naar arbeidsmarkt Inburgerings- en activeringstraject afstemmen Werkgevers actief

Nadere informatie

- via Agentschap, OCMW of asielcentrum - vanaf 8 oktober: online of telefonisch!

- via Agentschap, OCMW of asielcentrum - vanaf 8 oktober: online of telefonisch! Inschrijving bij VDAB - via Agentschap, OCMW of asielcentrum - vanaf 8 oktober: online of telefonisch! Intakegesprek bemiddelaars vluchtelingen - doorverwijzing naar oriëntatiecursus - inschrijven cursus

Nadere informatie

23/12/15. Doelen. Mogelijkheden afhankelijk van statuut. Statuut = ziekte- of invaliditeitsuitkering. Mogelijkheden om terug aan het werk te gaan

23/12/15. Doelen. Mogelijkheden afhankelijk van statuut. Statuut = ziekte- of invaliditeitsuitkering. Mogelijkheden om terug aan het werk te gaan Medefinanciering door Doelen Mogelijkheden om terug aan het werk te gaan Overzicht mogelijkheden om terug aan het werk te gaan: Stage Leren op de werkvloer Gedeeltelijke werkhervatting Beroepsherscholing/opleiding

Nadere informatie

Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie

Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie 13.03.2019 Mandaat doorstroombegeleiding VDAB Dienst ontwikkeling van intensieve dienstverlening Netwerk lokale en sociale economie maart 2019 Wettelijke basis

Nadere informatie

De minister vermeldde eveneens dat er vanaf maart 2016 een substantieel verhoogde instroom bij de VDAB verwacht werd.

De minister vermeldde eveneens dat er vanaf maart 2016 een substantieel verhoogde instroom bij de VDAB verwacht werd. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 26 van CHRIS JANSSENS datum: 7 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Nieuwkomers - Opleiding Als antwoord op mijn schriftelijke

Nadere informatie

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door...

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door... Samenwerkingsovereenkomst VDAB mediarte.be 2013-2014 DE OVEREENKOMST Tussen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008

ORIENTERENDE STAGES BEROEPSVERKENNENDE STAGE. Stand van zaken mei 2008 ORIENTERENDE STAGES Stand van zaken mei 2008 BEROEPSVERKENNENDE STAGE De beroepsverkennende stage is bedoeld voor een werkzoekende die - misschien geïnteresseerd is in een beroep, maar zich geen concreet

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG

Werkplekleren BOUW RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG AANBESTEDING OPDRACHT VDAB RAAMOVEREENKOMST: WERKPLEKLEREN BOUW LIMBURG 1 ALGEMEEN: Samenwerking tussen VDAB Limburg en bouwbedrijven. Algemene offerteaanvraag met besteknummer 2014/ 30025 Open aanbesteding

Nadere informatie

Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen

Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen Onze arbeidsmarkt Er is een duidelijke kloof tussen: het aantal openstaande vacatures het aantal werkzoekenden (deels personen

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van:

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van: Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven VDAB voor bedrijven Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven Mijn VDAB voor werkgevers gratis vacatures publiceren toegang tot CV

Nadere informatie

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 1. Cijfers en jongerengarantie 2 September 2014: enkele cijfers Cijfers en jongerengarantie 3 57.374 NWWZ jonger dan 25 jaar op een totaal van 242.084 (23,7%) Cijfers en

Nadere informatie

BIJLAGE. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr Bijlage nr. 1. Fiche. Projectomschrijving

BIJLAGE. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr Bijlage nr. 1. Fiche. Projectomschrijving Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0805 22-06-2017 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiche Titel initiatief: Initiatiefnemer: Opleiding en werkervaring thuiszorg vzw Familiehulp Projectomschrijving

Nadere informatie

VR DOC.1207/1

VR DOC.1207/1 VR 2016 1011 DOC.1207/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Takenpakketprofiel ( )

Takenpakketprofiel ( ) Takenpakketprofiel (3-2-2017) Bemiddelaar Algemene informatie Nummer profiel Omschrijving profiel C10N Bemiddelaar Doel van de functie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien.

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 64 van MARTINE TAELMAN datum: 17 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Tewerkstellingsmaatregelen voor jongeren - Stand van zaken

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

WERKPLEKLEREN. Theorie en praktijk. Liesbet Cerulis & Mieke Wilms

WERKPLEKLEREN. Theorie en praktijk. Liesbet Cerulis & Mieke Wilms WERKPLEKLEREN Theorie en praktijk Liesbet Cerulis & Mieke Wilms BELANG VAN WERKPLEKLEREN "Via duaal leren kunnen we knelpuntberoepen veel makkelijker invullen Professor Stijn Baert, arbeidseconoom UGent

Nadere informatie

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 354 van EMMILY TALPE datum: 29 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Regionaal uitbestedingsbeleid inzake opleiding en

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN

OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN Werkplekleren INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING (IBO) OPLEIDINGSSTAGE (OS) BEROEPSINLEVINGSOVEREENKOMST (BIO) INSTAPSTAGE (ISS) Werkplekleren IBO : INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING

Nadere informatie

Netwerkdag 18/10/2018

Netwerkdag 18/10/2018 Netwerkdag 18/10/2018 Kennismaking Wie ben ik? Voor welke organisatie werk ik? Wat is mijn functie? Waarom ben ik hier? Inleiding Sinds 1 januari 2018 wetgeving rond wijk-werken Vlaams project Verschillende

Nadere informatie

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen Van PWA naar Wijkwerk Lize Hermans Stafmedewerker Werk & MI VVSG - Algemeen Conceptnota wijk-werk : begin maart 2016 Nadruk op werkervaring Extra instrument Enkel in/voor TWE Traject Werkervaring Traject

Nadere informatie

GESTELDE VRAGEN EN HUN ANTWOORDEN vragen gesteld tot en met 13 september 2010 gepubliceerd op 17 september 2010

GESTELDE VRAGEN EN HUN ANTWOORDEN vragen gesteld tot en met 13 september 2010 gepubliceerd op 17 september 2010 Vlaamse overheid Beleidsdomein Werk en Sociale Economie Agentschap: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap met

Nadere informatie

Bedienden - Horeca/voeding - Tuinbouw/landbouw -

Bedienden - Horeca/voeding - Tuinbouw/landbouw - Wijziging van de offerteaanvraag Trajectbegeleiding en competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (bestek 07/1012) betreffende de celen met lettercode B Voor

Nadere informatie

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector In 2015 hebben

Nadere informatie

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 664 van ROB BEENDERS datum: 31 mei 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Conceptnota VR : Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring

Conceptnota VR : Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring Conceptnota VR 30-10-2015: Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring 1. Situering Tijdens de huidige legislatuur 2014-2019 zal in uitvoering van het regeerakkoord ingezet worden op een nieuw stelsel

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op xxx;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op xxx; Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 betreffende de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap DE VLAAMSE

Nadere informatie

Dit was VDAB in Tendensen op de arbeidsmarkt.

Dit was VDAB in Tendensen op de arbeidsmarkt. Dit was VDAB in 2017 Tendensen op de arbeidsmarkt. Actieplan actief & consequent bemiddelen Met de zesde staatshervorming in 2014 kreeg VDAB de bevoegdheid om het zoekgedrag van werkzoekenden te controleren.

Nadere informatie

VR DOC.0177/1BIS

VR DOC.0177/1BIS VR 2019 1502 DOC.0177/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toegang tot en organisatie van de educatieve

Nadere informatie

Hervorming werkplekleren oktober 2018

Hervorming werkplekleren oktober 2018 Hervorming werkplekleren oktober 2018 Doelstelling en inhoud van de hervorming werkplekleren Doelstelling en principes Verschillende producten van werkplekleren Duidelijkheid geven waarom, wanneer, welk

Nadere informatie

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk PERSBERICHT VLAAMS MINISTER-PRESIDENT KRIS PEETERS VLAAMS VICE-MINISTER-PRESIDENT INGRID LIETEN VLAAMS MINISTER VAN WERK PHILIPPE MUYTERS SERV-voorzitter KAREL VAN EETVELT SERV-ondervoorzitter ANN VERMORGEN

Nadere informatie

Ouderenzorg, allen daarheen? Lieselore Beckers 2015

Ouderenzorg, allen daarheen? Lieselore Beckers 2015 8 okt - Gent 13 okt - Mechelen Trefdag voor arbeidsbemiddelaars Ouderenzorg, allen daarheen? Lieselore Beckers 2015 Vacatures ouderenzorg voor Vlaanderen van januari t.e.m. mei 2015 Ontvangen Vervuld Kinesitherapeut

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers Voor werkzoekende

Nadere informatie

GROEP INTRO VZW OOST-VLAANDEREN VELCRO. Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde. In samenwerking met

GROEP INTRO VZW OOST-VLAANDEREN VELCRO. Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde. In samenwerking met VELCRO Voorstelling jobcoaching binnen de gevangenis Oudenaarde In samenwerking met WAT? Intensieve begeleiding om de eigen interesses, mogelijkheden en motivatie realistisch in te schatten Arbeidsbemiddeling

Nadere informatie

Dit was VDAB in Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening.

Dit was VDAB in Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening. Dit was VDAB in 2017 Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening. Bemiddelen In essentie doen we aan matchmaking tussen werkgevers en werkzoekenden. Vertrekkend vanuit de vraag en de behoeften van de

Nadere informatie

Draaiboek TWE. Tender Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden. Draaiboek TWE. Draaiboek TWE

Draaiboek TWE. Tender Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden. Draaiboek TWE. Draaiboek TWE Tender Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden 0 Eerste publicatie 25/01/2018 Voorwoord INLEIDING Een steeds veranderende arbeidsmarkt is een constante binnen het VDAB-verhaal. Momenteel worden we geconfronteerd

Nadere informatie

Succescriteria bij de activering van anderstalige nieuwkomers

Succescriteria bij de activering van anderstalige nieuwkomers Design Charles & Ray Eames - Hang it all Vitra Succescriteria bij de activering van anderstalige nieuwkomers Dr. Hanne Vandermeerschen Peter De Cuyper Gent, 13 juni 2018 Potentiële beroepsbevolking in

Nadere informatie

Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk

Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk Het partnerschap Werkplek Vluchtelingen Gent (VDAB, OCMW, In-Gent, Stad Gent, GSIW vzw) begeleidde tot nog toe 340 vluchtelingen

Nadere informatie

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 69 van FREYA SAEYS datum: 21 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB Beleid t.a.v. werkzoekenden met een alcohol- en/of drugsprobleem

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 26 maart 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 26 maart 2019; Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 juli 2008 betreffende de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap DE VLAAMSE

Nadere informatie

Proeftuin trajecttendering: een succes?

Proeftuin trajecttendering: een succes? Proeftuin trajecttendering: een succes? De Vlaamse regering koos in overleg met de sociale partners voor een sluitende aanpak, waarbij zowel kortdurige (preventieve aanpak) als langdurige werkzoekenden

Nadere informatie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Onze mission statement Door dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit biedt Velo vzw opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan

Nadere informatie

Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1]

Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1] Verplicht!? vrijwilligerswerk - Standpunt van het Vlaams Welzijnsverbond [1] 1 1. Inleiding In het Vlaams Welzijnsverbond zijn heel wat vrijwilligers actief, zowel in organisaties die erkend zijn als autonoom

Nadere informatie

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 382 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Nadere informatie

Social Impact Bond.

Social Impact Bond. Social Impact Bond Social Impact Bond - Nieuwe PPS met maatschappelijke impact - Pre-financiering vanuit privé investeerders Risico-outsourcing. Only pay for succes Innovatieve en risicovolle projecten

Nadere informatie

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten

CONSULTATIEBUREAU DE VEST. Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten CONSULTATIEBUREAU DE VEST Deelwerking vzw Centrum Ambulante Diensten OPBOUW PRESENTATIE 1. Wat is het consultatiebureau De Vest? 2. Gespecialiseerde arbeidsonderzoeksdienst (GA): Werkvragen Aanbod GA 3.

Nadere informatie