Nieuwsbrief mei 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief mei 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie Beste ouders, In alle groepen zijn we momenteel bezig met het afnemen van de laatste Cito-toetsen. De leerlingen van groep 7 hebben de Entree-toets al gemaakt en op de laatste tienminutengesprekken kunnen we u vertellen, hoe uw kind heeft gescoord op de toetsen. Op één van de foto s ziet u ook de kleuters van groep 1a, die bezig zijn met een Cito-toets. Ouders vragen zich wel eens af: Moeten de leerlingen al zo jong getoetst worden? Het gaat echter niet om de toetsen, maar over datgene wat je ermee doet. Als al heel vroeg gesignaleerd wordt waarmee een leerling problemen heeft, dan kun je meteen hulp bieden en later leerproblemen voorkomen. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwe leerlingen.welkom! Op donderdag 22 mei kwam Constantijn Martinez Tinselboer bij ons in groep 1a. Hartelijk welkom Constantijn! We hopen dat je een fijne en leerzame tijd bij ons op school mag hebben. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 1/10 Ieder kind zijn talent!

2 Bijbelverhalen. Handelingen 1: 1-14, Lucas 24: en Thema: Houd me niet vast! Deze week onderbreken we de verhalen van Samuël vanwege Hemelvaart. Veertig dagen na zijn opstanding gaat Jezus naar de hemel. Informatie van de groepen: Ook voor groep 1A Cito toetsen.. Groep 1A, 1B en 2. We zijn begonnen met de Cito toetsen. Dit houdt in dat de kinderen werken in een boekje. We benoemen dit naar de kinderen toe ook als werken in een boekje en niet als toets. In het boekje staan plaatjes en de kinderen mogen een streepje zetten onder het goede plaatje. Een vraag is bijvoorbeeld: op welk plaatje zie je de zomer? Zet een streep onder dat plaatje. We hebben een boekje voor rekenen en een boekje voor taal. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 2/10 Ieder kind zijn talent!

3 Groep 3 Vorige week hebben we de Grote Rekendag gehad. Dit was erg leuk: de ochtend vloog voorbij! Op de website is een aantal foto s te bewonderen van deze dag. Vorige week maandag hebben we een gastles atletiek gehad. We leerden bijvoorbeeld op de juiste manier starten met hardlopen. Ondanks de warmte van maandag ging dit erg goed en was de les erg leuk! Hieronder ziet u een aantal foto s: Deze week hebben we, in verband met Hemelvaartsdag, een korte schoolweek. Maandag- en dinsdagmorgen maken we de Cito toets van spelling. Woensdag maken we het tweede deel van de Cito toets van woordenschat. Deze week ronden we ook kern 10 van lezen af. Met rekenen starten we met blok 11. We leren optellen en aftrekken tot en met 20, getallen tot en met 50 plaatsen tussen de juiste tientallen en tellen met sprongen tot en met 20. We zijn dus weer lekker druk deze week. En u ziet het op de foto: ook tijdens de hitte wordt er hard gewerkt in groep 3! NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 3/10 Ieder kind zijn talent!

4 Groep 4 Vorige week donderdag hebben we een gastles atletiek gehad. We leerden bijvoorbeeld op de juiste manier starten met hardlopen. Foto s kunt u bekijken op de site: NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 4/10 Ieder kind zijn talent!

5 We zijn bijna klaar met de CITO toetsen. Afgelopen dinsdag hebben wij de AVI toets gehad. Deze week gaan we CITO spelling maken en volgende week de DMT toets. Van maandag 2 juni tot en met donderdag 5 juni is er de avondvierdaagse. Om verwarring te voorkomen heb ik gevraagd of er een ouder contactouder wil zijn bij wie u, om welke reden ook, uw zoon of dochter kunt afmelden. Deze contactouder is: Mevrouw Botter mobiel: Volgende week dinsdag 3 juni 2014 gaan wij naar een voorstelling in Enschede. Wilt u de regels van het vervoer van kinderen hieronder goed doorlezen en indien nodig uw zoon / dochter een zittingverhoger meegeven. Wat zijn de regels voor het vervoer van kinderen in de auto? Kinderen tot 18 jaar en kleiner dan 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Dit moet zowel voorin als achterin de auto. Kinderen groter dan 1,35 meter moeten voorin en achterin de auto de autogordel om. Zij mogen als het nodig is een zittingverhoger gebruiken. Goedgekeurde autostoeltjes U mag alleen kinderzitjes gebruiken die voldoen aan Europese veiligheidseisen. Het gaat dan om de normen ECE 44/03, 44/04 of i-size. Kind voorin of achterin de auto U mag kinderen zowel voorin als achterin de auto vervoeren. Dit maakt voor de veiligheid weinig verschil. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 5/10 Ieder kind zijn talent!

6 Groep 6 Op dinsdag 20 mei heeft de dierenambulance een bezoek gebracht aan groep 6 i.v.m. de spreekbeurt van Mathijs. We hebben veel informatie gekregen van de vrijwilligers en mochten even in de ambulance kijken. Er zijn tot nu toe al heel veel spreekbeurten in de klas geweest. De inzet van de kinderen is heel groot! Er zijn hele verschillende onderwerpen aan bod geweest! Super! Deze week hebben we de citotoets van spelling. De vraagstelling voor de toets van aanstaande woensdag kan thuis goed geoefend worden op NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 6/10 Ieder kind zijn talent!

7 Groep 7 Vorige week donderdag hebben de kinderen uit handen van de verkeersouders van onze school hun verkeersdiploma gekregen. Als extra beloning kregen de kinderen er een heerlijk ijsje bij, wat natuurlijk geen straf was met het warme weer. Morgen krijgen we een atletiekclinic, waarbij verschillende onderdelen van deze sport naar voren zullen komen. Maandag 2 juni wordt de toets Geschiedenis over hoofdstuk 3 afgenomen. De kinderen hebben inmiddels de samenvatting mee naar huis gekregen. Groep 8: Voor de laatste keer de afname van de AVI-toets NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 7/10 Ieder kind zijn talent!

8 Groep 8 Er wordt druk geoefend voor de musical. De meeste kinderen kennen hun tekst al aardig goed. Daarnaast werken we al enkele weken enthousiast aan het Bizzworldproject. Woensdag 28 mei is de verkoopdag. De kinderen van groep 6 kunnen de gemaakte producten kopen. Maar voor die tijd wordt er reclame gemaakt. Ouders en of belangstellenden zijn woensdagmorgen vanaf uur van harte welkom op de Big Sale. Agenda 28 mei Groep 8 Bizzworld verkoopdag uur 29 en 30 mei Hemelvaartvakantie 2 tot 5 juni Avondvierdaagse 3 juni Groep 4 voorstelling te Enschede (lunchpakket) 9 juni Pinkstervakantie 16 en 17 juni 10 minutengesprekken 19 juni Studiemiddag team Leerlingen gr. 3 t/m 8 s middags vrij. Overig nieuws Zwemvierdaagse: Dit jaar hebben wij, de Oranjeschool, gewonnen met het grootste aantal deelnemers aan de zwemvierdaagse. De prijs die wij als school gewonnen hebben is: Iedereen bedankt! Voor foto s kunt u kijken op: NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 8/10 Ieder kind zijn talent!

9 Als je niet van lezen houdt heb je het juiste boek nog niet gevonden Een prachtig motto voor iemand die veel van lezen houdt. Maar natuurlijk zijn er ook veel kinderen die al gaan zuchten bij de gedachte aan een boek. En dat terwijl lezen juist zo belangrijk is voor de taal- en algemene ontwikkeling van kinderen. Alle reden dus voor leerkrachten en ouders om goed hun best te doen om kinderen wel het juiste boek te laten vinden. Betere schoolprestaties Recent onderzoek van de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat kinderen die meer boeken lezen in hun vrije tijd een hogere score halen op de Cito Eindtoets in groep 8. Ook het niveau van de boeken speelt mee: hoe moeilijker de gelezen boeken, des te hoger de score (Kortlever & Lemmens, 2012). De Britse onderzoeker Mark Taylor (2011) gaat zelfs nog verder. In zijn onderzoek toonde hij aan dat er een positief verband is tussen het lezen in de vrije tijd als tiener en het hebben van een succesvolle carrière. Mol en Bus (2011) hebben 85 studies geanalyseerd om de relatie tussen vrijetijdslezen en taalen leesvaardigheid samen te vatten. Zij concluderen dat basisschoolleerlingen die veel lezen in hun vrije tijd beschikken over een betere taal- en leesvaardigheid: zij hebben een betere woordenschat en zijn beter in begrijpend lezen, technisch lezen en spelling dan kinderen die weinig lezen in hun vrije tijd. Ouders spelen hierin een belangrijke, stimulerende rol, wanneer ze starten met voorlezen voordat kinderen naar de basisschool gaan. Kinderen die afkomstig zijn uit een taalrijke thuisomgeving, waarin veel wordt (voor)gelezen, blijken een betere taal-/leesontwikkeling door te maken dan kinderen uit milieus waar minder wordt gelezen. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 9/10 Ieder kind zijn talent!

10 Ben jij een goede lezer? Uit eigen onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd door het Centrum Brein & Leren van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat de thuisomgeving ook een rol speelt bij de competentiebeleving van kinderen. Daarbij gaat het om de vraag of kinderen zichzelf een goede lezer vinden. Kinderen die uit een omgeving komen waar veel wordt gelezen of waarin lezen belangrijk wordt gevonden, blijken zichzelf betere lezers te vinden dan hun klasgenoten. Deze zogenaamde selfefficacy speelt een belangrijke rol bij motivatie: kinderen die verwachten dat zij een taak goed kunnen uitvoeren, zullen deze taak eerder aanpakken (Schunk & Zimmerman, 2007). Als een kind verwacht dat het goed in staat is om een boek uit te lezen, dan zal het bijvoorbeeld eerder naar een boek grijpen in zijn vrije tijd. De kans is dan ook groot dat hij of zij daardoor gemotiveerd blijft om te lezen, een (nog) betere lezer wordt en betere cijfers haalt op school. Ook dit blijkt uit ons lopende onderzoek: de kinderen die zichzelf een betere lezer vonden, waren ook daadwerkelijk beter in begrijpend lezen (Boerma, Mol & Jolles, in voorbereiding). Lezen is leuk Natuurlijk zijn de schoolprestaties niet de enige reden om kinderen te stimuleren te lezen. Kinderen die lezen zullen ontdekken dat het ook gewoon leuk is. Al lezende worden ze meegenomen naar onbekende werelden en ontdekken en leren ze nieuwe dingen. Ze kunnen zich identificeren met personen die in het verhaal voorkomen en ze kunnen hun creativiteit ontwikkelen door verder te fantaseren over het verhaal. Ze krijgen inzicht in hun eigen emoties en gevoelens en in die van anderen en ze leren over sociale en morele conventies of gebruiken die gelden in hun cultuur (Jolles, 2011; Terhell, 2012). Toch zal niet elk kind zich automatisch ontwikkelen tot een lezer. Sommige kinderen pakken simpelweg niet graag een boek. Pas als een kind zelf heeft ervaren dat lezen ook leuk kan zijn, kan het zich ontwikkelen tot een lezer. Opvoeders en leerkrachten moeten dus alles uit de kast halen om een kind te helpen bij het ontwikkelen van leesplezier. Het gaat daarbij ook om het veranderen van de leesattitude. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 32 Pagina 10/10 Ieder kind zijn talent!

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 8 september 2014

Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vossenjacht van afgelopen woensdag was erg leuk! Goed om elkaar ook eens op een andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 17 20 januari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week kreeg u berichten van ons per mail. Ook de komende week zullen we u nadere informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 29 7 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was een fijne lange vakantie. We hopen, dat u er samen met uw kinderen van genoten heeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsmagazine voor docenten en opleidingsmanagement Thema: Lezen

Nieuwsmagazine voor docenten en opleidingsmanagement Thema: Lezen PLATFORM PABO Nieuwsmagazine voor docenten en opleidingsmanagement Thema: Lezen Aleid Truijens: Literatuur op de pabo Als ze maar lezen? En ook nog: begrijpend lezen, bibliotheken voor kansarme kinderen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Graag wil ik uw aandacht nog even vragen voor het parkeerprobleem voor school. Er zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 22 3 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, We hopen, dat u samen met uw kind van de vakantie heeft genoten. In deze vakantie is de voortuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 3. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 3 23 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdagmiddag waren de leerlingen vrij i.v.m. een studiemiddag voor het team.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief 37 22 juni 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdagavond is er een bedankavond voor alle vrijwilligers. We staan er altijd weer van

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 20 januari 2017

Nieuwsbrief. 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In de laatste maanden werden er opnieuw leerlingen aangemeld voor groep één. Omdat de groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 1 december 2014

Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Beste ouders, Op school is iedereen inmiddels in de sinterklaasstemming. Afgelopen woensdag was de rommelpiet op school,

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 19 mei 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De uitslag van de Cito-toets is binnen en het altijd fijn om te zien, dat de uitslag overeenkomt

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 17 jan. 2017 no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vorige week maandag zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen met een sing-in. Fijn om zo gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

3 juni Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster.

3 juni Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster. Nieuwsbrief 3 juni 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vorig jaar hebben wij als school een enquête gehouden over het continurooster. Naar aanleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 16 september 2016

Nieuwsbrief. 16 september 2016 Nieuwsbrief 16 september 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Fijn, dat er zoveel ouders op de oudercontactavond kwamen, het was prachtig weer en de

Nadere informatie

Nr. 17, 29 mei Kalender. Donderdag 30 en vrijdag 31 mei vrij i.v.m. Hemelvaartsweekend Maandag 10 juni vrij i.v.m. tweede Pinksterdag

Nr. 17, 29 mei Kalender. Donderdag 30 en vrijdag 31 mei vrij i.v.m. Hemelvaartsweekend Maandag 10 juni vrij i.v.m. tweede Pinksterdag Nr. 17, 29 mei 2019 Kalender Donderdag 30 en vrijdag 31 mei vrij i.v.m. Hemelvaartsweekend Maandag 10 juni vrij i.v.m. tweede Pinksterdag Bijbelverhalen en lied van de maand Week 22 27/05-29/05 Wordt vervolgd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 8 4 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De herfstwandeling van de kleuters ging na het onstuimige weer van vorige week maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Week 25: geen bijzonderheden Week 26: geen bijzonderheden Week 27: di. 1 juli bedankmiddag ouders woe. 2 juli afscheidsavond gr 8 Week 28: zomervakantie 7 juli

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 25 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week waren er opnieuw informatieochtenden voor ouders voor de kleutergroepen. Fijn

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 3 februari 2017 Ma 6 Di 7 Woe 8 Do 9 Vrij 10 Za 11 AGENDA Studiemiddag team

Nadere informatie

Wanneer het bij u op onoverkomelijke bezwaren stuit om uw kind(eren) een uur later naar school te laten komen, dan kunt u dit bij mij melden.

Wanneer het bij u op onoverkomelijke bezwaren stuit om uw kind(eren) een uur later naar school te laten komen, dan kunt u dit bij mij melden. Piet Prins Praat Nr.16 19-06-2017 E pietprinsschool@vgponn.nl W www.vgponn.nl T 0599-612564 27 juni, prikactie De prikactie op dinsdag 27 juni betekent dat de lessen in de ochtend een uur later beginnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Basisschool Overhoven

Basisschool Overhoven Nieuwsbrief Basisschool Overhoven Januari 2019 Wij wensen iedereen een gelukkig. Gezond, gezellig, leerzaam, leuk en fijn Nieuwjaar! 1000 EURO voor KIKA! Op 14 december j.l. hebben we een cheque aan KIKA

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 23 jan no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 23 jan no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 23 jan. 2018 no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De school wordt momenteel weer duchtig gepoetst door de ouders en de oudercommissie. Heerlijk zo n extra

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Groep 6a met juf Irma, juf Marjo en juf Anouk Groep 6b van juf Lisette, juf Marjolein en juf Anouk Taal en Spelling Taal in Beeld en Spelling in Beeld Taal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Verjaardagen juni. De Zonnebladwijzer. Datum: 9 juni 2016 Week 23 / 24. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. Verjaardagen juni. De Zonnebladwijzer. Datum: 9 juni 2016 Week 23 / 24. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda juni 21 juni kleuterfeest 28 juni sportdag groep 5 t/m 8 14 juni praktisch verkeersexamen 23 juni gezamenlijke vergadering SC/MR

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 2 februari 2015

Nieuwsbrief 21 2 februari 2015 Nieuwsbrief 21 2 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdag 3 februari is open huis en is er de mogelijkheid om toekomstige leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 30 april 2015

NIEUWSBRIEF 30 april 2015 Snijdelwijklaan 4b, 2771 SX Boskoop Tel: 0172-214505 Directeur a.i.: Mw. MG. Postuma Tel: 0172-214505 info@ichthusbos.nl MR: Vragen, opmerkingen, informatie doorgeven e.d.? mr@ichthusbos.nl HOOFDLUIZEN?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 22 september 2014

Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie In de afgelopen week waren de eerste informatiemorgens voor de kleutergroepen, deze week volgt de twee

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 31 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 31 schooljaar 10-05-2017 Nieuwsbrief nummer 31 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 11-05-2017 Atletiekdag voor groep 5 t/m 8 12-05-2017 Sponsorloop, start om 13.00 uur 17-05-2017 Schoolreis Lieveheersbeestjes

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014 Nieuwsbrief 21 17 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De Cito-week is voorbij, voor de leerlingen een spannende week en het blijft nog even

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 juni/juli 2017

Nieuwsbrief 10 juni/juli 2017 Pr. Marijkeweg 7a, 8463 VJ Rotsterhaule Tel : 0513-552022 deschakel@primus.frl Nieuwsbrief 10 juni/juli 2017 Directie Wij hebben sinds kort een nieuw telefoon netwerk. Als u met school belt en de telefoon

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 april 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor groep 8 zit de Cito-toets er weer op. Best spannend voor de leerlingen en nu maar even

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Ouderavond maandag 22 mei

Ouderavond maandag 22 mei Nr.31 18 mei 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. 25 november 2013. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 11. 25 november 2013. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 11 25 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, In de afgelopen week ontstond op maandag in groep 8 een spontane actie om geld in te

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.26 donderdag 16 maart 2017, week 11 Algemene informatie 22 maart Gastles jeugdcriminaliteit Halt groep 7/8 27 maart Luizencontrole 6 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 27 januari 2017

Nieuwsbrief. 27 januari 2017 Nieuwsbrief 27 januari 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen maandag kregen we ons vierjaarlijks inspectiebezoek. Natuurlijk voor ons als team

Nadere informatie

22 april 7 mei Meivakantie, leerlingen vrij 15 mei Schoolreisje groep mei Schoolfotograaf

22 april 7 mei Meivakantie, leerlingen vrij 15 mei Schoolreisje groep mei Schoolfotograaf Agenda: 22 april 7 mei Meivakantie, leerlingen vrij 15 mei Schoolreisje groep 3-4 17 mei Schoolfotograaf 23 mei Afscheid schoolschrijfproject 25 en 26 mei Hemelvaart, leerlingen vrij 29 mei Schoolreisje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 24 mei 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Verschillende ouders vroegen me hoe het in het volgend cursusjaar gaat met de indeling van de

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

22 mei Ik wens jullie zonnige weken waarin we mogen ontdekken op welke manieren we dezelfde taal kunnen en mogen spreken!

22 mei Ik wens jullie zonnige weken waarin we mogen ontdekken op welke manieren we dezelfde taal kunnen en mogen spreken! Nieuwsbrief 15 22 mei 2018 Afgelopen weekend mochten we Pinksteren vieren. Het was een prachtig weekend, het was mooi weer en waarschijnlijk hebben jullie lekker buiten genoten van deze dagen. Staan we

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Nieuwsbrief januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Nieuwsbrief 09-10 januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Namens het hele team wil ik u en de kinderen het allerbeste voor 2018 toewensen. Een nieuw jaar, nieuwe ontdekkingen, nieuwe

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 Bijbelverhalen voor de komende week: Een zoon wordt beter, Johannes 4:46-54 Het bad van Betsaida, Johannes 5:1-18 Jezus en de Vader, Johannes 5:19-23 Agenda: 4 februari

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 9 juni 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Regelmatig krijgen we een vraag over de indeling van de groepen in het cursusjaar 2017-2018.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart Beste lezers, Hierbij weer de nieuwsbrief van februari! Buiten lijkt het soms voorjaar, dan is het weer herfst en van de sneeuw hebben we pas ook nog mogen genieten! De kinderen genieten tijdens het buitenspelen

Nadere informatie

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen.

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen. Week 19 10 mei 2019 Spelling We oefen op dit moment de volgende onderdelen: Woorden met a, u, o, e aan het einde van het woord, de s/z en de lange klank/korte klank regel. Rekenen In blok 11 werken we

Nadere informatie

Cito rooster mei/juni 2019

Cito rooster mei/juni 2019 Cito rooster mei/juni 2019 Woensdag 15 mei 8.45 uur 9.15 uur 3A Spelling (deel 1) 9.15 uur 9.45 uur 3B Spelling (deel 1) 9.45 uur 10.15 uur 5A Spelling (deel 1) 10.30 uur 11.00 uur 5B Spelling (deel 1)

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 30 januari t/m 03 februari Agenda: Ma - Groep 1-2 gaat naar het Haarhuus gr. 8 begeleid Di - Wo - Open Huis van 9.00-12.00 u. Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Woensdag is het zover:

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F JULI 2011 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 15 NR. 7 Mededelingen van de directie 1. Via deze weg wil ik namens het team alle ouders heel hartelijk bedanken voor

Nadere informatie