Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas"

Transcriptie

1 Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend veel foodblogs geschreven kunnen worden. Natuurlijk wil jij al het foodnieuws ook ontzettend graag lezen dus laat ik deze foodnieuwtjes niet liggen en deel ik ze gewoon met je in een regelmatig nieuws overzicht met de leukste foodnieuws berichtjes. Deze keer nieuw in foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas. Nieuw in Foodland Pur Natur Bio Yoghurt Nieuw in de schappen Pur Natur Bio Yoghurt een heerlijke volle en frisse yoghurt en helemaal biologisch. De Pur Natur Bio Yoghurt wordt verkocht in een glazen pot. Ik vind het zelf heel erg leuk en fris. Ik weet zelf nog dat ik vroeg als kind de melk uit een fles veel lekker vond dan melk uit een pak. Deze wordt namelijk kouder. Nee het is dus helemaal niet psycholisch. Bij de yoghurt is ook een heel lekker hartig recept, want yoghurt kunnen we niet alleen bij ontbijt recepten eten, maar ook bij hartige recepten. Met Pur Natur yoghurt maak je een heerlijke yoghurt-harrisa dip. Pur Natur yoghurt en harissa vormen een ideale combinatie: de yoghurt blust als het ware de sterke smaak van de harissa.

2

3 Recept harissa met Pur Natur yoghurt 12 gedroogde rode chili pepers 30 minuten te wellen in warm water verwijder de zaadjes en meng ze in de blender met 4 knoflookteentjes, 6 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnzaad in poeder en 1 theelepel zeezout mix het geheel tot een gladde massa roer de harrisa door 200 ml Pur Natur yoghurt, maar niet door en door. het ziet er mooi uit en zo kan je zelf bepalen sterk je het sausje wilt.

4

5 Lekker met wraps met feta en courgette of andere mediterrane recepten. De Pur Natur Yoghurt is te koop bij Albert Heijn ook zijn er verschillende jams verkrijgbaar van Pur Natur. Ga voor meer informatie naar Pur Natur. Nieuw in Foodland Glutenvrij genieten bij Marks & Spencer Eet jij glutenvrij, omdat je gluten intolerant bent, omdat je gezond wilt eten of omdat je sommige producten gewoon heel erg lekker vindt. Dan kun je tegenwoordig voor veel dagelijkse food producten terecht bij de foodcourt van Marks & Spencer, maar ook voor de hele lekkere snoepafdeling moet je voor glutenvrije producten naar Marks & Spencer toe. Ik kom er al vaak in Den Haag voor de babykleding daar ben ik echt fan van die je natuurlijk ook online kunt bestellen, maar als je er naartoe gaat in Den Haag of Amsterdam dan is de foodcourt ook echt een verwennerij. Wat kun je aan glutenvrije producten voor de lekkere eter verwachten bij M&S? Glutenvrije broden, maar ook glutenvrije meel om de broden zelf te bakken, maar ook de crumpets die je natuurlijk eet met jam en boter. Niet zo n brood liefhebben er zijn ook heerlijke glutenvrije crackers.

6

7 Dan het echt verwen assortiment voor een zoete bui! Caramel Pecan Crunch Squares. Deze cakejes zijn bedekt met Belgische chocolade en Pecan noten.

8

9 Andere bijzondere cakes zijn de Coffee & Walnut cake en de typisch Britse Tea loaf, die doordrenkt is met Earl Grey thee. Of smul van de heerlijk krokante Millionare s Caramel Mini Bites en Lemon Shortbread, zacht en kruimelig shortbread met citroensmaak. Veel om van te snoepen en allemaal gluten vrij.

10

11 De prijzen van de gluten vrije collectie van M&S zijn tussen de 2,25 en 4,50 Euro. Kijk voor meer informatie bij M&S. Nieuw in Foodland vis aan de Maas bij Restaurant A La Plancha Niet helemaal nieuw, maar wel genieten en het mag weer! Bij A La Plancha kom je sowieso om een heerlijk visje te eten in Rotterdam, maar bij heerlijk weer en dat is het eigenlijk deze lente al direct geworden. Gaat de grill direct naar buiten en gaan we weer massaal buiten van de grill eten. Ook dit kan bij A La Plancha de hotspot in Rotterdam. Het pop-up restaurant is dit jaar mede beïnvloed geïnspireerd door de heerlijke en hippe Peruaanse keuken. Maar het is ook de unieke sfeer die pop-up restaurant A La Plancha tot één van de Rotterdams hotspots maakt. Meer informatie over A La Plancha kijk hier.

12 Yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Wat is jouw favoriete foodnieuwtje? Waar denk jij dat je zeker achteraan gaat? De yoghurt, eet je glutenvrij of ga je graag uiteten in Rotterdam? Ik ben benieuwd of zijn er foodnieuwtjes waar je echt op wacht? Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Bruschetta variatie deel 1 Bruschetta s vind ik altijd lekker. En ideeën te veel, vandaar Bruschetta variatie deel 1. Meer inspiratie nodig? met dit blog kun je alvast starten. Veel en nog meer bruschetta inspiratie om te maken. Bruschetta s zijn fantastisch en voor veel momenten geschikt en heerlijk. Feestjes, klein voorgerechtje of een paar kleine bruschetta s voor het ontbijt, lunch of diner maken een heerlijke maaltijd! Uiteindelijk eten ze in Zuid-Europa niet anders. Met een kleine touch ook wel een heerlijke pincho

13 genoemd. Voor de feestdagen deel 2 van mijn bruschetta variatie en andere ideeën zijn terug te vinden in het bruschetta feest. Het maken van het brood voor de Bruschetta s: Benodigdheden: 1 Ciabattabrood 2 knoflooktenen 2 eetlepels olijfolie Het is geen probleem om voor de bruschetta s een ouder brood van de bakker te gebruiken. Gebruik voor de bruschetta s een ciabatta. Een andere mogelijkheid voor het brood is om een afbak ciabatta te gebruiken. Het voordeel deze kun je altijd in huis hebben in folie. Verwam de oven voor op 200 graden. Heb je een grillpan of grill, dan is het ook mooi om daar het brood op te grillen met de streepjes op het brood. Snij het brood in plakken van circa 1 cm. dik en leg ze klaar op de ovenplaat. Leg er voor het door druppelen van de olijfolie altijd bakpapier of een ander soort ovenfolie onder. Smeer de ciabatta s in met knofloof. Snij hiervoor de knoflooktenen in 4 delen en knijp er een beetje in, zodat de sappen vrij komen. Smeer deze uit over de sneden brood. Doe vervolgens de olijfolie in een apart bakje, zodat je deze met een kookkwast mooi over het brood kan uitsmeren.

14 Ingesmeerde bruschetta s voor de oven Schuif het brood in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Gaat het op de grillpan doe het dan voor 5 minuten op beiden kanten of tussen de grill voor 5 minuten. Gegrild bruschetta brood uit de oven Bruschetta variatie met tomaat en olijfolie: Benodigdheden voor 4 bruschetta s: 1 tomaat 1 bosui

15 halve knoflookteen 1 eetlepel olijfolie 3 baslicumblaadjes Het maken van bruschetta met tomaat en olijfolie: Snij de tomaat in kleine stukjes, snij ook de bosui fijn en doe het zelfde met de basilicum. Doe deze kleine stukjes in een bakje. Pers vervolgens de halve knoflookteen fijn. Giet de olijfolie en meng het goed door elkaar. Laat dit even een kwartiertje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en alles olie-achtig wordt. Mengsel voor bruschetta met tomaat Na het mengen, leg alles mooi met een lepel op de bruschetta en klaar is de heerlijk frisse bruschetta met tomaat een echte klassieker. Variatietip: Heerlijk om de knoflook weg te laten en een klein beetje mozarella er onder te leggen.

16 Bruschetta met tomaat Bruschetta mozarella variatie zalm met Benodigdheden voor 4 bruschetta s met zalm en extra: 4 takjes bieslook 75 gram zalm 4 plakjes mozarella Het maken van de bruschetta met zalm en extra: Deze bruschetta is heel simpel en eigen een Italiaanse variant op de zalm met roomkaas. Simpeler dan deze bruschetta kan je het bijna niet maken, maar zeker lekker en fris. Snij vier plakjes mozarella dun. Leg deze op de bruschetta (niet te nat, dan wordt het brood klef). Leg de plakjes zalm er op, en een takje bieslook. Eet smakelijk!

17 Bruschetta zalm met mozarella De benodigdheden bruschetta s: voor 4 Bruschetta met parmaham en mozarella plakjes parmaham of andere Italiaanse ham plakjes mozarella dadels blaadjes basilicum Het maken van de bruschetta s met parmaham Snij de parmaham in kleine plakjes zodat het makkelijk op de bruschetta gaat en ook makkelijk te bijten is. Snij vervolgens vier kleine plakjes mozrella. Leg de parmaham op de bruschetta met de mozarella (niet te nat) op de parmaham. Voor een zoete smaak, snij de dadels in kleine stukjes. Leg deze er vervolgens om heen en leg er een blaadje basilicum boven op.

18 Bruschetta zoete parmaham met mozarella Klaar zijn deze bruschetta! Eet smakelijk! Heb jij nog leuke variaties? Laat ze weten! Meer bruschetta ideeën? Kijk hier verder. Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Kaasspread kaasplank maken voor de Kaas kan gewoon op de kaasplank worden gelegd, want kaasjes zijn zo al heerlijk. Of je maakt er romige kaasspread mee. Bijvoorbeeld met blauwe kaas en verse kruiden. Heerlijjk en variatie! Een kaasplank is heerlijk tijdens een feestje, met de feestdagen, kerst, verjaardag of eigenlijk ieder gezellig moment. De mooiste kazen kun je er op leggen en deze aanvullen

19 met zoete chutneys, vijgen, dadels en heerlijke broden. Wil je, je scherpe kazen zachter maken, of heb je restjes over wat echt zonde is om ze weg te doen, maar net te weinig voor op de plank. Dan is deze kaasspread echt ideaal! Je kunt het weer mooi presenteren en het is heerlijk en een mooie, romige en lekkere aanvulling op je kaasplank. Benodigdheden voor de kaasspread Zachte scherpe kaas bijvoorbeeld een geitenkaasje of blauwe kaas. Het voorbeeld is met blauwe kaas. Roomkaas of zuivelspread Snufje gemalen peper Verse kruiden bieslook, basilicm, peterselie Dadels Kaasspread recept Pak een bakje om alles in te mengen. Snij de kaas in kleine stukjes en doe de roomkaas of zuivelspread erbij. Draai de peper erbij. Snij of knip de kruiden fijn. Snij de dadels in kleine stukjes. Meng het mengsel met een lepel door elkaar. Tip: Maak de kaassspread nog beter met een hakmolen. De de dadels er dan wel iets later door en pulse deze dan nog even heel kort mee, zodat er nog een kleine beet is. De spread is verder glad.

20 Frisse romige blauwe kaas spread Zo makkelijk is het om met de laatste kaas een nieuwe kaasspread te maken en deze nog lekker op te kunnen eten. Doe het in een mooi glas en presenteer het op tafel of op de kaasplank of borrelplank. Nog een smeerseltje maken voor op borrelplank? Maak ook een snelle zalmsalade en maak zelf een snelle groene pesto. Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam

Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam De laaste tijd ben ik steeds vaker in Rotterdam. Voor drankjes, koffie, ontbijten en lekkere etentjes. Tijd om de hotspots te delen in één van mijn favoriete

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Snelle recepten op Foodblog Foodinista

Snelle recepten op Foodblog Foodinista Snelle recepten op Foodblog Foodinista Koken is leuk, maar je hebt niet altijd even veel tijd. Daarom is het fijn om binnen twintig minuten iets leuks en vooral lekkers op tafel te zetten. Heb je deze

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Aperitieven met restjes

Aperitieven met restjes Aperitieven met restjes Rijstkroketjes overschot gekookte rijst ongeveer 2 koppen ¾ kop gemalen noten 1 ei 2 koffielepels marjolein of curry cayenne en zout paneermeel Meng al deze grondstoffen samen,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Clubsandwich met gerookte kip (voor 4 personen)

Clubsandwich met gerookte kip (voor 4 personen) Receptenboekje Clubsandwich met gerookte kip 1-2 handen vol verse basilicum, fijngesneden 8 eetlepels mayonaise (eiwitproduct) 8 sneetjes brood heel (eiwitproduct) 100 gramgerookte kipfilet, in dunne plakken

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Salade met tonijnmousse

Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Vis is altijd lekker en helemaal als het zo makkelijk en belangrijk, niet zo duur!, is als tonijn. Je kan er alle kanten mee op en

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH Maak wat van die boterham! Schaf een goede lunchbox aan met aparte vakjes zodat je de nattere ingrediënten mee kunt nemen en je boterham ter plekke kunt klaarmaken. - 2

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood!

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Mmm lekker oud brood! Brood weggooien is zonde. Het is jammer voor je portemonnee en nog slechter voor het milieu. Al het werk van de natuur,

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui Spiesje van tijgergarnalen met asperges Asperges met mosterd-tuinkruidensaus Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Aspergesoep met kip en bosui Ingrediënten (4

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

DEZE NIEUWSBRIEF HOUDT U OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWIGHEDEN VAN HAMAL SIGNATURE

DEZE NIEUWSBRIEF HOUDT U OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWIGHEDEN VAN HAMAL SIGNATURE DEZE NIEUWSBRIEF HOUDT U OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWIGHEDEN VAN HAMAL SIGNATURE EDITIE DECEMBER 2015, NR 74 De eindejaarsperiode komt stilaan weer in zicht en wij kijken er alvast naar uit! Omdat we weer

Nadere informatie

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel:

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel: Koolhydraten per junglebroodje: 1.6 g khd Benodigdheden: Junglebroodjes Ik ben gek op deze broodjes. Je kunt er namelijk mee variëren en ik ben dol op variatie. Ik maak ze met zongedroogde tomaten, olijven

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

Ravioli met rode pesto

Ravioli met rode pesto Ravioli met rode pesto Dit heb je nodig voor de pesto: 150 gram half-gedroogde tomaten 2 rode paprika s 1 lente-uitje 2 teentje look 50 gram pijnboompitten peper en zout pimentpoeder edelgistvlokken bladpeterselie

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING RECEPTEN CHIA MOUSSE 8 gram Agar 100 ml sojamelk 3 eetlepels Panela 2 eetlepeld Chia zaad 200 gr Tofu Verwarm de sojamelk en panela in een steelpan. Breng aan de kook. Pureer de tofu tot hij romig wordt.

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou.

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. Kooktalent ontwik kelen op het vmbo! Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade.

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Nodig; Rogvleugel 2 dl joghert 2 dl crème frâiche Koriander Mint Peper& zout Iets gember vocht. Frisse salade of pak soy Verdeel de rogvleugel

Nadere informatie

Recepten: Essentiële vetzuren

Recepten: Essentiële vetzuren Recepten: Essentiële vetzuren Guacamole Ingrediënten 3 avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 theelepel zout 80 gr kleingesneden ui 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden 2 roma tomaten,

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Hee, een vlieg! Met een gezonde snack heb je aan concentratie geen gebrek.

Hee, een vlieg! Met een gezonde snack heb je aan concentratie geen gebrek. Hee, een vlieg! Met een gezonde snack heb je aan concentratie geen gebrek. 1 2 Heb jij er wel eens last van? Dat je huiswerk moet maken, maar dat het echt niet wil lukken? Dat je afgeleid wordt door alles

Nadere informatie