57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2014"

Transcriptie

1 Publicatieblad C 425 van de Europese Unie 57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2014 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE Europese Commissie 2014/C 425/01 Besluit om geen bezwaar aan te tekenen tegen een aangemelde concentratie (Zaak M.7407 Lear Corporation/Everett Smith Group) ( 1 )... 1 IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE Europese Commissie 2014/C 425/02 Wisselkoersen van de euro /C 425/03 Vertaalbureau voor de organen van de Europese Unie (Luxemburg) Bekendmaking van de definitieve rekeningen betreffende het begrotingsjaar /C 425/04 Europese Politieacademie Bekendmaking van de definitieve rekeningen betreffende het begrotingsjaar NL ( 1 ) Voor de EER relevante tekst

2 V Adviezen BESTUURLIJKE PROCEDURES Europese Commissie 2014/C 425/05 Oproep tot het indienen van voorstellen EACEA/33/2014 in het kader van het Erasmus+-programma Kernactie 3: Ondersteuning van beleidshervormingen Toekomstige initiatieven Europese toekomstige samenwerkingsprojecten op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd... 4

3 NL Publicatieblad van de Europese Unie C 425/1 II (Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPESE COMMISSIE Besluit om geen bezwaar aan te tekenen tegen een aangemelde concentratie (Zaak M.7407 Lear Corporation/Everett Smith Group) (Voor de EER relevante tekst) (2014/C 425/01) Op 21 november 2014 heeft de Commissie besloten zich niet te verzetten tegen bovenvermelde aangemelde concentratie en deze verenigbaar met de interne markt te verklaren. Deze beschikking is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 139/2004 van de Raad ( 1 ). De volledige tekst van de beschikking is slechts beschikbaar in het Engels en zal openbaar worden gemaakt na verwijdering van eventuele bedrijfsgeheimen. De tekst is beschikbaar: op de website Concurrentie van de Commissie, afdeling Fusies ( Deze website biedt verschillende hulpmiddelen om individuele concentratiebeschikkingen op te zoeken, onder meer op: naam van de onderneming, nummer van de zaak, datum en sector, in elektronische vorm op de EUR-Lex-website ( onder document nr M7407. EUR-Lex biedt onlinetoegang tot de communautaire wetgeving. ( 1 ) PB L 24 van , blz. 1.

4 C 425/2 NL Publicatieblad van de Europese Unie IV (Informatie) INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPESE COMMISSIE Wisselkoersen van de euro ( 1 ) 26 november 2014 (2014/C 425/02) 1 euro = Munteenheid Koers USD US-dollar 1,2475 JPY Japanse yen 146,91 DKK Deense kroon 7,4396 GBP Pond sterling 0,79095 SEK Zweedse kroon 9,2514 CHF Zwitserse frank 1,2026 ISK IJslandse kroon NOK Noorse kroon 8,5100 BGN Bulgaarse lev 1,9558 CZK Tsjechische koruna 27,579 HUF Hongaarse forint 306,60 LTL Litouwse litas 3,4528 PLN Poolse zloty 4,1801 RON Roemeense leu 4,4173 TRY Turkse lira 2,7687 AUD Australische dollar 1,4667 Munteenheid Koers CAD Canadese dollar 1,4057 HKD Hongkongse dollar 9,6737 NZD Nieuw-Zeelandse dollar 1,5921 SGD Singaporese dollar 1,6234 KRW Zuid-Koreaanse won 1 382,65 ZAR Zuid-Afrikaanse rand 13,6860 CNY Chinese yuan renminbi 7,6578 HRK Kroatische kuna 7,6772 IDR Indonesische roepia ,91 MYR Maleisische ringgit 4,1806 PHP Filipijnse peso 56,100 RUB Russische roebel 58,3900 THB Thaise baht 40,893 BRL Braziliaanse real 3,1340 MXN Mexicaanse peso 17,0658 INR Indiase roepie 77,1579 ( 1 ) Bron: door de Europese Centrale Bank gepubliceerde referentiekoers.

5 NL Publicatieblad van de Europese Unie C 425/3 VERTAALBUREAU VOOR DE ORGANEN VAN DE EUROPESE UNIE (LUXEMBURG) Bekendmaking van de definitieve rekeningen betreffende het begrotingsjaar 2013 (2014/C 425/03) De volledige versie van de definitieve rekeningen is te vinden op: EUROPESE POLITIEACADEMIE Bekendmaking van de definitieve rekeningen betreffende het begrotingsjaar 2013 (2014/C 425/04) De volledige versie van de definitieve rekeningen is te vinden op:

6 C 425/4 NL Publicatieblad van de Europese Unie V (Adviezen) BESTUURLIJKE PROCEDURES EUROPESE COMMISSIE OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/33/2014 in het kader van het Erasmus+-programma Kernactie 3: Ondersteuning van beleidshervormingen Toekomstige initiatieven Europese toekomstige samenwerkingsprojecten op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd (2014/C 425/05) 1. Beschrijving, doelstellingen en prioriteiten Toekomstige samenwerkingsprojecten zijn samenwerkingsprojecten die zijn voorgesteld en worden beheerd door een partnerschap van belanghebbenden met het oog op het vaststellen, testen, ontwikkelen en beoordelen van nieuwe innoverende benaderingen op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd, waarbij niet alleen integratie mogelijk is, maar ook het leveren van input voor verbetering van beleid voor onderwijs en jeugd. De projecten moeten gericht zijn op innovatie in praktijken en sectoroverschrijdend beleid op het gebied van onderwijs en jeugd. Het specifieke doel van deze activiteiten is het bieden van diepgaande kennis van doelgroepen, leren, onderwijs, opleiding of jongerenwerk en effectieve methodologieën en hulpmiddelen waarmee beleid kan worden ontwikkeld, evenals conclusies die relevant zijn voor beleidsmakers op alle niveaus bij onderwijs, opleiding en de jeugd. De doelstellingen van deze oproep zijn: het voorstellen en het in praktijk testen van innovatieve oplossingen voor huidige of toekomstige uitdagingen op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd die beleid en praktijk kunnen verbeteren en/of transformeren en die een duurzame en systematische impact kunnen hebben op de Europese systemen voor onderwijs, opleiding en jeugd; het identificeren, testen, ontwikkelen en beoordelen van nieuwe innovatieve benaderingen op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd, waarbij integratie mogelijk is; het ondersteunen van transnationale samenwerking en wederzijds leren met betrekking tot toekomstige problemen tussen belanghebbenden om oplossingen te bieden voor huidige uitdagingen in de sectoren onderwijs, opleiding en jeugd en om het ontwerp van nieuw beleid in die sectoren te beïnvloeden; het verzamelen en analyseren van inhoudelijk bewijs waarmee de verantwoordelijke autoriteiten nieuw, innovatief en effectief beleid en praktijken kunnen ontwikkelen op het gebied van onderwijs en opleiding of op het gebied van jeugdwerk, en concrete methodologieën kunnen uitwerken voor een concrete implementatie daarvan in de toekomst; het bieden van diepgaande kennis van doelgroepen, leren, onderwijs, opleiding of situaties in jeugdwerk en effectieve methodologieën en hulpmiddelen waarmee beleid kan worden ontwikkeld, evenals conclusies die relevant zijn voor beleidsmakers op alle niveaus in onderwijs, opleiding en jeugd; het verder versterken van toegenomen aandacht voor beleidsinnovatie in onderwijs, opleiding of jeugdwerk. De oproep tot het indienen van voorstellen ondersteunt projecten in twee delen.

7 NL Publicatieblad van de Europese Unie C 425/5 De prioriteiten voor deze oproep zijn de volgende: Deel 1 Onderwijs en opleiding 1. Vermindering van verschillen in leerresultaten die van invloed zijn op leerlingen uit achterstandsmilieus 2. Verhoging van de kwaliteit van onderwijs met behulp van learning analytics en learning semantics 3. Bevordering van samenwerkend leren en onderwijzen 4. Opening van (virtuele of fysieke) infrastructuren van onderwijs en opleidingsinstituten voor volwassenenonderwijs en het voorzien in modulaire gecertificeerde leermogelijkheden 5. Verbetering van kwaliteit en verhoging van uitmuntendheid in beroepsonderwijs en opleiding 6. Hervorming van het hoger onderwijs om het gediversifieerder, responsiever en competitiever te maken Deel 2 Jeugd 7. e-deelneming gebruiken om emancipatie en actieve deelname van jonge mensen aan een democratisch leven te bevorderen In het kader van deel 1 kunnen in de voorstellen één of meerdere prioriteiten worden behandeld. Als de inschrijver meerdere prioriteiten behandelt, moet er één prioriteit worden gekozen als hoofdprioriteit en deze dient adequaat te worden uitgewerkt ( 1 ). Inschrijvingen die de hoofdprioriteit onvoldoende behandelen, komen niet in aanmerking voor financiering. 2. In aanmerking komende inschrijvers De term inschrijvers verwijst naar alle organisaties en instellingen die deelnemen aan een inschrijving, ongeacht hun rol in het project. In aanmerking komende inschrijvers zijn publieke of private organisaties die actief zijn op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd of andere sociaaleconomische sectoren of organisaties die sectoroverschrijdende activiteiten uitvoeren. Inschrijvers die in aanmerking komen om op deze oproep te reageren zijn: overheidsautoriteiten op nationaal/regionaal/lokaal niveau die verantwoordelijk zijn voor beleid op het gebied van onderwijs, opleiding en jeugd; organisaties zonder winstoogmerk (ngo s), publiek of privaat; onderzoekscentra; universiteiten; kamers van koophandel; netwerken; erkenningsinstellingen; evaluatie-instellingen; handelsorganisaties en sociale partners; scholen of andere onderwijsinstellingen; maatschappelijke en culturele organisaties; bedrijven; internationale organisaties. ( 1 ) Het aantal aangegeven prioriteiten is niet van invloed op de beoordeling van het relevantiecriterium.

8 C 425/6 NL Publicatieblad van de Europese Unie In aanmerking komen alleen inschrijvingen van rechtspersonen die zijn gevestigd in een van de volgende in aanmerking komende landen: de 28 lidstaten van de Europese Unie; de EVA/EER-landen: IJsland, Liechtenstein, Noorwegen; de kandidaat-lidstaten van de EU: Turkije en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. De vereiste minimumsamenstelling van een partnerschap voor deze oproep is drie organisaties uit minstens drie in aanmerking komende landen. 3. In aanmerking komende activiteiten en duur van project Activiteiten moeten aanvangen tussen 1 november 2015 en 1 januari De duur van het project moet liggen tussen de 24 en 36 maanden. Indien het na het ondertekenen van de overeenkomst en de aanvang van het project voor de begunstigden echter onmogelijk blijkt om het project binnen de geplande periode te voltooien als gevolg van oorzaken die volledig buiten hun invloedssfeer liggen kan een verlenging van de termijn worden toegekend, tot maximaal 6 extra maanden als deze wordt aangevraagd vóór de uiterste datum die in de subsidieovereenkomst is opgenomen. De maximale duur wordt dan 42 maanden. De in het kader van deze oproep te financieren activiteiten kunnen het volgende omvatten (de lijst is niet uitputtend): behoefteanalyse, onderzoeken, inventarisatie; onderzoeksactiviteiten; opleidingsactiviteiten; opstellen van rapport(en), projectconclusies, beleidsaanbevelingen; workshop(s); conferenties/seminars; uitwisselingen/mobiliteit; concrete tests en beoordelingen van innoverende benaderingen aan de basis; acties met betrekking tot bewustwording en verspreiding; acties die gericht zijn op het maken en verbeteren van netwerken, het uitwisselen van goede praktijken; ontwikkeling van ICT-tools (software, platforms, apps enz.) of leermiddelen; ontwikkelen van andere intellectuele resultaten. 4. Toekenningscriteria De in aanmerking komende inschrijvingen worden beoordeeld op basis van uitsluiting, selectie en de toekenningscriteria ( 1 ). De toekenningscriteria voor de financiering van een inschrijving zijn: 1. relevantie (30 %); 2. kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering van het project (30 %); ( 1 ) Raadpleeg de Gids voor inschrijvers, paragrafen 7, 8 en 9.

9 NL Publicatieblad van de Europese Unie C 425/7 3. kwaliteit van het partnerschap en de samenwerkingsregelingen (20 %); 4. impact, verspreiding en duurzaamheid (20 %). Alleen voorstellen die de minimumdrempel voor kwaliteit hebben gehaald: ten minste de drempelwaarde van 50 % van elk criterium (d.w.z. minimaal 15 punten voor respectievelijk Relevantie en Kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering van het project ; 10 punten voor respectievelijk Kwaliteit van het partnerschap en de samenwerkingsregelingen en Effect, verspreiding en duurzaamheid ; en ten minste een drempelwaarde van 70 % op de totaalscore (d.w.z. de totaalscore van de 4 toekenningscriteria) worden in aanmerking genomen voor EU-financiering. Inschrijvingen die deze drempelwaarde niet halen, worden afgewezen. 5. Begroting De totale begroting die beschikbaar is voor de cofinanciering van projecten in het kader van de onderhavige oproep bedraagt EUR en is op de volgende wijze onderverdeeld: Deel 1 Onderwijs en opleiding: EUR Deel 2 Jeugd: EUR. De financiële bijdrage van de EU kan niet hoger zijn dan 75 % van de totale subsidiabele projectkosten. De maximale subsidie per project bedraagt EUR. Het Agentschap behoudt zich het recht voor niet alle beschikbare middelen voor deze oproep uit te keren. 6. Indieningsprocedure en tijdslimiet Alvorens de elektronische inschrijving in te dienen, zullen inschrijvers hun organisatie moeten registreren in het deelnemersportaal Onderwijs, Audiovisuele Media, Cultuur, Burgerschap en Vrijwilligerswerk, waarbij zij een identificatiecode voor deelnemers ontvangen (Participant Identification Code PIC). Op het inschrijvingsformulier zal om deze code worden gevraagd. Het deelnemersportaal is de tool waarmee alle wettelijke en financiële informatie over organisaties wordt beheerd. Informatie over hoe u zich kunt registreren is te vinden op het volgende adres: portal Het inschrijvingsformulier is beschikbaar op internet op het volgende adres: Let erop dat u het juiste inschrijvingsformulier gebruikt. Inschrijvers worden verzocht alle informatie over de oproep tot voorstellen en de indieningsprocedure zorgvuldig te lezen en de documenten te gebruiken die deel uitmaken van de inschrijving (Inschrijvingspakket) op: Het volledige Inschrijvingspakket moet online worden ingediend met behulp van het juiste elektronische formulier dat volledig is ingevuld en dat alle relevante en van toepassing zijnde bijlagen en ondersteunende documenten bevat. Inschrijvingsformulieren die niet alle verlangde informatie bevatten of die niet op tijd (zie onderstaand tijdstip) online worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. Subsidieaanvragen dienen opgesteld te zijn in een van de officiële talen van de EU. Sluitingsdatum: 24 februari :00 uur (middag) MET

10 C 425/8 NL Publicatieblad van de Europese Unie Aanvullende informatie Voor meer informatie, zie de Gids voor inschrijvers. De richtsnoeren voor oproepen en het Inschrijvingspakket zijn beschikbaar op de volgende website: Contactgegevens

11

12 ISSN (elektronische uitgave) ISSN (papieren uitgave) NL

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 14 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 14 januari 2019 Publicatieblad C 15 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 14 januari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 april 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 april 2018 Publicatieblad C 128 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 april 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 10 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 10 juli 2018 Publicatieblad C 241 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 10 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 augustus 2016

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 augustus 2016 Publicatieblad C 309 van de Europese Unie 59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 augustus 2016 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 september 2018 Publicatieblad C 313 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 september 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 juli 2018 Publicatieblad C 248 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 3 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 3 september 2018 Publicatieblad C 310 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 3 september 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2018 Publicatieblad C 428 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 november 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 2 oktober 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 2 oktober 2018 Publicatieblad C 353 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 2 oktober 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juni 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juni 2019 Publicatieblad C 212 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juni 2019 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 november 2017

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 november 2017 Publicatieblad C 373 van de Europese Unie 60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 november 2017 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 juli 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 juli 2019 Publicatieblad C 224 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 juli 2019 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 augustus 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 augustus 2018 Publicatieblad C 288 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 augustus 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 januari 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 januari 2018 Publicatieblad C 2 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 januari 2018 Inhoud I Resoluties, aanbevelingen en adviezen AANBEVELINGEN Europese Centrale

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 juli 2018 Publicatieblad C 244 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 februari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 februari 2019 Publicatieblad C 73 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 februari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 april 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 april 2018 Publicatieblad C 137 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 april 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 maart 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 maart 2019 Publicatieblad C 84 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 maart 2019 Inhoud III Voorbereidende handelingen Europese Centrale Bank 2019/C 84/01

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 juni 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 juni 2018 Publicatieblad C 216 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 juni 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 28 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 28 januari 2019 Publicatieblad C 34 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 28 januari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 januari 2019 Publicatieblad C 2 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 januari 2019 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 oktober 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 oktober 2018 Publicatieblad C 355 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 4 oktober 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 mei 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 mei 2019 Publicatieblad C 163 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 mei 2019 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 januari 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 januari 2018 Publicatieblad C 21 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 januari 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 september 2018 Publicatieblad C 332 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 september 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 juli 2018 Publicatieblad C 250 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 november 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 november 2018 Publicatieblad C 407 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 12 november 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 november 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 november 2018 Publicatieblad C 420 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 november 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 september 2018 Publicatieblad C 329 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 september 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 juli 2018 Publicatieblad C 245 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 13 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

Vreemde Valutarekening Renteoverzicht

Vreemde Valutarekening Renteoverzicht Vreemde Valutarekening Renteoverzicht In dit renteoverzicht voor de Vreemde Valutarekening vindt u per valuta het huidige weektarief en de historische tarieven van de afgelopen 25 weken. De ingangsdatum

Nadere informatie

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 april 2016

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 20 april 2016 Publicatieblad C 138 van de Europese Unie 59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en en 20 april 2016 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 mei 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 mei 2018 Publicatieblad C 185 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 mei 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 31 oktober 2017

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 31 oktober 2017 Publicatieblad C 370 van de Europese Unie 60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 31 oktober 2017 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

Vreemde Valutarekening Renteoverzicht

Vreemde Valutarekening Renteoverzicht Vreemde Valutarekening Renteoverzicht In dit renteoverzicht voor de Vreemde Valutarekening vindt u per valuta het huidige weektarief en de historische tarieven van de afgelopen 25 weken. De ingangsdatum

Nadere informatie

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.3

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.3 BD-FRIS Eisen aan en toelichting op XBRL instances voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.3 ten behoeve van service berichten aanslag 2013 1 oktober 2012 NT 2012, versie 6.3 DISCLAIMER===================================================================================

Nadere informatie

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 januari 2016

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 januari 2016 Publicatieblad C 3 van de Europese Unie 59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 januari 2016 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 januari 2019 Publicatieblad C 11 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 11 januari 2019 Inhoud I Resoluties, aanbevelingen en adviezen AANBEVELINGEN Europese

Nadere informatie

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 augustus 2016

59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 augustus 2016 Publicatieblad C 311 van de Europese Unie 59e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 augustus 2016 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juli 2018 Publicatieblad C 260 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 juli 2018 Inhoud I Resoluties, aanbevelingen en adviezen AANBEVELINGEN Europese Centrale

Nadere informatie

Koerslijst donderdag 31 december 2015 16:00 uur

Koerslijst donderdag 31 december 2015 16:00 uur Koerslijst donderdag 31 december 2015 16:00 uur Arabische Emiraten Dirham AED 3.9724 4.0224 Aruba Gulden AWG -0.0100 Australië Dollar AUD 1.4779 1.4979 Bahrein Dinar BHD 0.4140 0.4160 Bulgarije Lev BGN

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017 8..7 NL Publicatieblad van de Europese Unie L / II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 7/9 VAN DE COMMISSIE van februari 7 tot vaststelling van technische informatie

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN .. L 9/ II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) /97 VAN DE COMMISSIE van november tot vaststelling van technische informatie voor de berekening van de technische voorzieningen

Nadere informatie

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2014, voor het doen van een verzoek/wijziging

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2014, voor het doen van een verzoek/wijziging BD-FRIS Eisen aan en toelichting op XBRL instances voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2014, voor het doen van een verzoek/wijziging voorlopige aanslag IHZ VpB 2015 6 juli 2014 NT 2014, versie 8.2

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 september 2018 Publicatieblad C 342 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 25 september 2018 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2013, voor het doen van een verzoek/wijziging

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2013, voor het doen van een verzoek/wijziging BD-FRIS Eisen aan en toelichting op XBRL instances voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2013, voor het doen van een verzoek/wijziging voorlopige aanslag IH VpB 2014 1 juli 2013 NT 2013, versie 7.2

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 1 juli 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 1 juli 2019 Publicatieblad C 219 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 1 juli 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 maart 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 maart 2019 Publicatieblad C 115 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 maart 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 januari 2019 Publicatieblad C 20 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 16 januari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 23 juli 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 23 juli 2018 Publicatieblad C 258 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 23 juli 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 augustus 2014

57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 augustus 2014 Publicatieblad C 291 van de Europese Unie 57e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 30 augustus 2014 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 313/30 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2197 VAN DE COMMISSIE van 27 november 2015 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot nauw gecorreleerde valuta's in overeenstemming

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 december 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 december 2018 Publicatieblad C 454 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 17 december 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

Mededelingen en bekendmakingen INFORMATIE OVER DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE

Mededelingen en bekendmakingen INFORMATIE OVER DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE Publicatieblad van de Europese Unie ISSN 1977-0995 C 82 Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 56e jaargang 21 maart 2013 Nummer Inhoud Bladzijde IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG

Nadere informatie

Mededelingen en bekendmakingen. De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming

Mededelingen en bekendmakingen. De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming Publicatieblad van de Europese Unie ISSN 1977-0995 C 336 Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 55e jaargang 6 november 2012 Nummer Inhoud Bladzijde IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 maart 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 maart 2019 Publicatieblad C 104 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 19 maart 2019 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( ) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN. EACEA 26/2016: Online bevorderen van Europese werken

CREATIEF EUROPA ( ) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN. EACEA 26/2016: Online bevorderen van Europese werken CREATIEF EUROPA (01-00) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA 6/016: Online bevorderen van Europese werken 1. DOELSTELLINGEN EN BESCHRIJVING Deze aankondiging van een oproep

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 september 2018 Publicatieblad C 345 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 27 september 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

CREATIVE EUROPE ( )

CREATIVE EUROPE ( ) CREATIVE EUROPE (2014-2020) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/17/2016: STEUN VOOR MARKTTOEGANG LET OP: Deze oproep tot het indienen van voorstellen is afhankelijk van: de

Nadere informatie

Buitenlands betalingsverkeer

Buitenlands betalingsverkeer Buitenlands betalingsverkeer Tijdlijnen en valutering per 1 oktober 2015 Valutering is het toekennen van een rentedatum aan een mutatie op uw rekening. Op basis van deze rentedatum wordt periodiek rente

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 februari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 februari 2019 Publicatieblad C 46 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 5 februari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013. Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Zone A (4) Overige 1.

FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013. Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Zone A (4) Overige 1. Bijlage Circulaire FSMA_2013_01-1 dd. 15/01/2013 Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening A. REGLEMENTAIRE ACTIVA (3)

Nadere informatie

Berekening van de betalingsachterstanden per persoon* * Lees eerst de instructies voor het invullen van het formulier.

Berekening van de betalingsachterstanden per persoon* * Lees eerst de instructies voor het invullen van het formulier. FORMULIER WAARUIT DE BETALINGSACHTERSTANDEN BLIJKEN, MET VERMELDING VAN DE DATUM WAAROP DEZE ZIJN BEREKEND (artikel 20, lid 1, onder c), van Verordening (EG) nr. 4/2009 van de Raad van 18 december 2008)

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen:

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen: CREATIEF EUROPA (2014-2020) Subprogramma Cultuur Oproep tot het indienen van voorstellen: Oproep tot het indienen van voorstellen EACEA/34/2018: Steun voor Europese samenwerkingsprojecten 2019 LET OP:

Nadere informatie

Voorwaarden en tarieven België

Voorwaarden en tarieven België Voorwaarden en tarieven Bijgewerkt op 21 maar 2018. ibanfirst 2018 In de actuele tarievenbrochure, is een internationale betaling een betaling waarvoor buitenlandse valuta s aangekocht worden via ibanfirst

Nadere informatie

Betalen via internetbankieren. Overzicht van de uiterste aanlever- en verwerkingstijden

Betalen via internetbankieren. Overzicht van de uiterste aanlever- en verwerkingstijden Betalen via internetbankieren Overzicht van de uiterste aanlever- en verwerkingstijden BETALEN VIA INTERNETBANKIEREN 2 UITGAANDE BETALINGEN Eurobetaling 3 Eurobetaling Spoed 3 Overzicht uiterste aanlevertijden

Nadere informatie

FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden

FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017. Aard van de waarden FSMA_2018_01-1 dd. 19/12/2017 Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE ACTIVA 3 Code Boekwaarde 1 Affectatiewaarde 2 EURO EURO 1. Obligaties en andere schuldinstrumenten

Nadere informatie

EACEA 30/2018: Online bevorderen van Europese audiovisuele werken

EACEA 30/2018: Online bevorderen van Europese audiovisuele werken CREATIEF EUROPA (0-00) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA 0/08: Online bevorderen van Europese audiovisuele werken. DOELSTELLINGEN EN BESCHRIJVING Deze aankondiging van een

Nadere informatie

Kenmerken verbonden aan een land of munt

Kenmerken verbonden aan een land of munt Kenmerken verbonden aan een land of munt Specifieke vereisten voor de uitvoering van een internationale betaling Laatste update 06/2019 Algemene vereisten voor goede uitvoering van een internationale betaling

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 november 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 november 2018 Publicatieblad C 401 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 7 november 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen

CREATIEF EUROPA ( ) Subprogramma Cultuur. Oproep tot het indienen van voorstellen CREATIEF EUROPA (2014-2020) Subprogramma Cultuur Oproep tot het indienen van voorstellen EACEA 32/2014 : Projecten voor Europese samenwerking Uitvoering van de regelingen van het subprogramma Cultuur:

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/13/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Technische bijstand aan uitzendende

Nadere informatie

Juridische Afdeling. CO 949 bijlage 7/157. Betreft: Omrekeningskoersen van de munteenheden. Mevrouw, Mijnheer,

Juridische Afdeling. CO 949 bijlage 7/157. Betreft: Omrekeningskoersen van de munteenheden. Mevrouw, Mijnheer, Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 949 bijlage 7/157 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 19.12.2012 III/12/CO/DVB onze ref. uw ref. contact Davy Van den Berghe attaché telefoon

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 september 2018 Publicatieblad C 340 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 september 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 oktober 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 oktober 2018 Publicatieblad C 388 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 26 oktober 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 mei 2017

60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 mei 2017 Publicatieblad C 155 van de Europese Unie 60e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 mei 2017 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.2

BD-FRIS. Eisen aan en toelichting op XBRL instances. voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.2 BD-FRIS Eisen aan en toelichting op XBRL instances voor gebruik met de Nederlandse Taxonomie 2012, versie 6.2 voor het doen van een verzoek/wijziging voorlopige aanslag IH VPB 2013 12 april 2013 NT 2012,

Nadere informatie

Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge

Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Bijlage Circulaire FSMA_2016_01-1 dd. 26/01/2016 Activa die als tegenwaarde dienen van de solvabiliteitsmarge Toepassingsveld: Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening Aard van de waarden A. REGLEMENTAIRE

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA 14/2018 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp: Technische bijstand aan uitzendende organisaties Capaciteitsopbouw voor humanitaire hulp bij ontvangende

Nadere informatie

Hoe een internationale betaling invoeren

Hoe een internationale betaling invoeren Hoe een internationale betaling invoeren Specifieke vereisten voor internationale betalingen per land/valuta Laatste update 01/2019 Algemene vereisten voor goede uitvoering van een internationale betaling

Nadere informatie

Mededelingen en bekendmakingen 6 mei 2008

Mededelingen en bekendmakingen 6 mei 2008 ISSN 1725-2474 Publicatieblad C 111 van de Europese Unie Uitgave in de Nederlandse taal 51e jaargang Mededelingen en bekendmakingen 6 mei 2008 Nummer Inhoud Bladzijde I Resoluties, aanbevelingen en adviezen

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 mei 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 mei 2018 Publicatieblad C 177 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 24 mei 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

Kader voor de referentiewisselkoersen van de euro

Kader voor de referentiewisselkoersen van de euro Kader voor de referentiewisselkoersen van de euro De referentiewisselkoersen van de euro (ook bekend als de ECBreferentiekoersen), de Europese Centrale Bank in haar hoedanigheid van beheerder en de overige

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 21 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 21 september 2018 Publicatieblad C 338 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 21 september 2018 Inhoud I Resoluties, aanbevelingen en adviezen AANBEVELINGEN Europees

Nadere informatie

Rekenvaardigheid voor de financiële beroepen

Rekenvaardigheid voor de financiële beroepen Rekenvaardigheid voor de financiële beroepen Rekenvaardigheid voor de nanciële beroepen Theorieboek Peter H. C. Hintzen Omslagontwerp: Proforma, Barcelona Zetwerk: Fritschy opmaak & redactie, Leiden isbn

Nadere informatie

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 januari 2019

62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 januari 2019 Publicatieblad C 22 van de Europese Unie 62e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 januari 2019 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 september 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 september 2018 Publicatieblad C 314 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 6 september 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

NL 1 NL BIJLAGE I KENNISGEVING VAN INSOLVENTIEPROCEDURE

NL 1 NL BIJLAGE I KENNISGEVING VAN INSOLVENTIEPROCEDURE BIJLAGE I KENNISGEVING VAN INSOLVENTIEPROCEDURE (Artikel 54, lid 3, van Verordening (EU) 2015/848 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2015 betreffende insolventieprocedures PB L 141 van 5.6.2015,

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 15 mei 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 15 mei 2018 Publicatieblad C 167 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 15 mei 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES

Nadere informatie

Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta. Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website

Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta. Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website PaySquare whitepaper Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta 1 Inhoud Inleiding Omrekenen hoeft niet meer

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 12 juli 2017 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 12 juli 2017 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 12 juli 2017 (OR. en) 10546/17 ADD 1 COR 1 JUSTCIV 162 EJUSTICE 83 DELACT 108 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 11 juli 2017 aan: Nr. Comdoc.: Betreft: de heer Jordi

Nadere informatie

(Adviezen) BESTUURLIJKE PROCEDURES EUROPESE COMMISSIE

(Adviezen) BESTUURLIJKE PROCEDURES EUROPESE COMMISSIE 25.3.2011 Publicatieblad van de Europese Unie C 93/17 V (Adviezen) BESTUURLIJKE PROCEDURES EUROPESE COMMISSIE OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/15/11 In het kader van het programma voor een

Nadere informatie

Addendum voor uitbreidingen en wijzigingen

Addendum voor uitbreidingen en wijzigingen Addendum voor uitbreidingen en wijzigingen Dit is een addendum waarmee u uitbreidingen en wijzigingen op uw bestaande overeenkomst kunt doorgeven aan PaySquare. Voor een uitbreiding of wijziging vragen

Nadere informatie

Overzicht uiterste aanlevertijden. Betalen via Particulier Internet Bankieren

Overzicht uiterste aanlevertijden. Betalen via Particulier Internet Bankieren Overzicht uiterste aanlevertijden Betalen via Particulier Internet Bankieren OVERZICHT UITERSTE AANLEVERTIJDEN 2 UITGAANDE BETALINGEN Eurobetaling 3 Eurobetaling Spoed 3 Wereldbetaling 4 Overboeking Eigen

Nadere informatie

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 oktober 2018

61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 oktober 2018 Publicatieblad C 376 van de Europese Unie 61e jaargang Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 18 oktober 2018 Inhoud II Mededelingen MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/10/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/10/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/10/2019 EU-vrijwilligersinitiatief voor humanitaire hulp Inzet van EU-vrijwilligers voor humanitaire

Nadere informatie

Belastingdienst Business Rules Nederlandse Taxonomie Versie 12, Belastingdienst release

Belastingdienst Business Rules Nederlandse Taxonomie Versie 12, Belastingdienst release Belastingdienst Business Rules Nederlandse Taxonomie Versie 12, Belastingdienst release 20180919 Datum: 15 augustus 2018 Versie: 1.0 Kenmerk: BD/NT12/BR/1.0 Colofon De Belastingdienst Business Rules maken

Nadere informatie

PaySquare whitepaper. Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta

PaySquare whitepaper. Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta PaySquare whitepaper Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta 1 EQUENS0029 WP DCC.indd 1 27-06-11 11:20 Inhoud Inleiding Omrekenen

Nadere informatie