JAARVERSLAG Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2008 Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

2 SOCIAAL JAARVERSLAG

3 2008 Jaarverslag Wiers, Wim SAP Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

4 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3 Omschrijving van de doelstelling... 3 Bestuur... 4 Samenstelling bestuur... 4 Vergaderdata... 4 Bestuursverslag... 6 Inleiding... 6 Samenwerking... 6 Periodieke uitgave kwartaalboekje... 7 Fondsenwerving... 7 Collecte... 7 Donateurs... 7 Ritten... 8 Public Relations (PR) Vrijwilligers Werkbesprekingen Belangrijke gebeurtenissen Financiën Begroting Tenslotte KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

5 3 Algemene Informatie Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken (hierna te noemen de Stichting ) Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting werd op 4 augustus 1997 opgericht bij notariële akte. De Stichting komt voort uit de Vereniging tot Bescherming van Dieren afdeling Amersfoort en omstreken. Omschrijving van de doelstelling De Stichting heeft ten doel het bevorderen van het welzijn van dieren in het algemeen en meer in het bijzonder van gewonde, zieke of vermiste dieren, en voorts al wat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord. De Stichting tracht haar doel onder andere te verwezenlijken door: het vervoeren en/of verzorgen van gewonde, zieke of gevonden dieren het onderbrengen van dieren bij een dierenarts, asiel of opvangcentrum het verstrekken van informatie in de ruimste zin van het woord. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

6 4 Bestuur Het bestuur van de Stichting bestaat uit minimaal vijf leden. Elk bestuurslid wordt benoemd voor de tijd van maximaal vijf jaar. Elk bestuurslid treedt af volgens een door het bestuur vast te stellen rooster. Een volgens het rooster aftredend bestuurslid is terstond twee maal aansluitend herbenoembaar. Vacatures in het bestuur worden zo spoedig mogelijk ingevuld. Wie in een tussentijdse vacature is benoemd, neemt op het rooster de plaats van zijn voorganger in. Het bestuur ontvangt geen bezoldiging voor haar werkzaamheden anders dan een redelijke vergoeding van gemaakte kosten. Het bestuur van de stichting waakt tegen verstrengeling van belangen tussen die van de stichting en die van bestuursleden. Bij strijdigheid van belangen dienen betrokken bestuursleden zich van besluitvorming te onthouden. De stichting heeft geen toezichthoudend orgaan. Samenstelling bestuur Eind 2008 bestond het bestuur uit de volgende vijf bestuursleden: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Algemeen bestuurslid: Algemeen bestuurslid: de heer W.A. Wiers de heer R.F.P.G. van Hout de heer E.J. Alkemade mevrouw A. Koenen - Neleman mevrouw E.C. Floor In mei 2008 is mevrouw S.T. Vermaas gestopt met haar werkzaamheden als secretaris bij de dierenambulance. Mevrouw Vermaas heeft een eigen bedrijf opgezet en stond op het punt om te verhuizen waardoor ze de werkzaamheden voor de dierenambulance niet meer kon combineren met haar privé/zakelijke werkzaamheden. Hierdoor heeft het bestuur ruim een maand uit drie personen bestaan. Gelukkig melde mevrouw E.C. Floor zich ruim een maand later voor de PR bestuursfunctie. Mevrouw Floor heeft een PR gerelateerde opleiding en baan, die goed van pas komen binnen haar bestuurlijke functie. In het najaar van 2008 melde de heer R.F.P.G. van Hout zich aan voor de laatst openstaande bestuursfunctie zijnde secretaris. De heer Van Hout was vrijwilliger op de dierenambulance, maar de heer Van Hout kon zijn baan niet meer combineren met het rijden op de dierenambulance. Hij wilde toch graag bij de dierenambulance betrokken blijven en melde zich daarom voor de laatste openstaande bestuursfunctie. De Stichting is zeer verheugd dat er sinds een aantal jaren weer een compleet en stabiel bestuur zit. Wij zijn hierdoor in 2009 beter instaat om activiteiten op te pakken ter verbetering van de processen/organisatie en de Stichting meer in de publiciteit te krijgen. Dit is belangrijk en nodig gezien de veranderende omgeving in de dierenwelzijn wereld. Vergaderdata Statutair voorgeschreven: de bestuursvergaderingen worden gehouden te Amersfoort, tenzij het bestuur anders beslist ieder kalenderkwartaal wordt tenminste één vergadering gehouden. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

7 5 In 2008 is op de volgende data vergaderd: 21 januari 18 maart 14 mei 16 juli 16 september 5 november 10 december Alle vergaderingen vonden plaats in het kantoor van de Stichting aan de Hellestraat in Amersfoort of bij een van de bestuurleden thuis. Als belangrijkste onderwerpen zijn in de bestuursvergaderingen besproken: jaarrekening 2007, halfjaarcijfers 2008 en begroting 2009; openstaande vacatures bestuurfuncties; organisatie jaarlijkse collecte; werving en behoud van vrijwilligers; kwaliteitsbewaking en permanente opleiding van vrijwilligers; samenwerking omliggende dierenambulances; opzetten centraal archiveringssysteem; preventieve maatregelen ter voorkoming van schade aan dierenambulance; maken van beleidsplan met behulp van student dierenopleiding (Bente Schijff); nominatie vrijwilligersprijs Gemeente Leusden. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

8 6 Bestuursverslag Inleiding Na een druk en bijzonder jaar 2007 was 2008 een relatief rustig jaar voor de Stichting. De activiteiten bestonden vooral uit het uitvoeren van kernactiviteiten zoals u die hiervoor al heeft kunnen lezen. Overigens zijn dit niet te verwaarlozen activiteiten zoals u kunt zien in onderstaand overzicht. Feiten/activiteiten van de dierenambulance: Er is een kleine kilometer gereden Er zijn +/ diensten ingevuld o Met 30 vrijwilligers betekent dit ruim 48 diensten per vrijwilliger per jaar o Of te wel ruim 4 diensten per vrijwilliger per maand meldingen behandeld ritten uitgevoerd Financieel was het een minder jaar. De nieuwe dierenambulance is aanzienlijk duurder dan de dierenambulance die de stichting hiervoor had. Dit leidt tot hogere afschrijvingskosten dan de voorgaande jaren. Juist in de periode dat we het meeste rijden (lente en zomer) was de dieselprijs extreem hoog. Ook de telefoonkosten zijn sterk gestegen. Samen met een paar andere posten heeft dit geleid tot een tekort van een ongeveer 8.500,-. Samenwerking Net als in voorgaande jaren is ook in 2008 weer met een groot aantal organisaties samengewerkt. Regionale en lokale samenwerking is van groot belang voor de Stichting om haar werk goed te kunnen doen. Zo is in 2008 samengewerkt met: Amivedi; Brandweer; De Apenhof, Barneveld; Dierenambulances in omliggende regio s; Dierenartsen in het werkgebied; Dierenbescherming Utrecht Amersfoort e.o.; Diergeneeskundig centrum De Vallei Woudenberg; Dierentehuis Amersfoort; Federatie Dierenambulances Nederland (FDN); Gespecialiseerde en particuliere dierenopvang, o.a. voor fretten, reptielen, vleermuizen en schildpadden; Politie en milieupolitie; Stichting Eekhoornopvang Nederland; Vogelopvang Woudenberg. Ten opzichte van het vorig jaar zijn er geen wijzigingen in de lijst met organisaties waarmee de dierenambulance samenwerkt. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

9 7 In 2008 hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de Stichting en verschillende organisaties waarmee we samenwerken. Dierentehuis Amersfoort met het dierentehuis zijn besprekingen geweest op welke wijze de dierenambulance gebruik kan maken van de nieuwbouw van het dierentehuis. Gemeenten er zijn gesprekken geweest met de gemeenten Amersfoort en Leusden, over hoe de dienstverlening van de dierenambulance verloopt en in hoeverre wij nog beter kunnen samenwerken. Periodieke uitgave kwartaalboekje Een aantal organisaties, vaste donateurs, collectanten en vrijwilligers van de Stichting krijgen vier keer per jaar een uitgave van het kwartaalboekje toegezonden. Deze uitgave wordt met gesloten beurzen gedrukt door drukkerij Kroonland b.v. te Hoogezand. De drukkerij regelt de acquisitie van adverteerders en van de opbrengsten wordt de uitgave gedrukt. Voor de verspreiding zorgt de Stichting zelf. De periodieke uitgaven worden opgestuurd naar donateurs en verder uitgedeeld door de medewerkers op de dierenambulance, c.q. achtergelaten bij ieder contact n.a.v. een melding of bij externe PR-activiteit. Fondsenwerving De Fondsenwerving heeft na een geweldig succesvol jaar 2007 in 2008 op een laag pitje gestaan. Dit komt aan de eene kant door het succesvol jaar 2007 waarin de Stichting meer dan ,-- aan giften en schenkingen ontving. Het grootste gedeelte was bestemd voor de nieuwe dierenambulance die de Stichting om niet verkreeg. Aan de andere kant was het bestuur voor een groot gedeelte van het jaar niet compleet waardoor er weinig activiteiten zijn ontplooid op het gebied van Fondsenwerving. Zowel de gemeente Amersfoort als gemeente Leusden heeft in 2008 opnieuw een vergoeding uitbetaald aan de Stichting voor het transporteren van zwerfdieren. Collecte In 2008 heeft ook weer de jaarlijkse collecte plaatsgevonden, die zoals altijd georganiseerd werd door een groep vrijwilligers en gecoördineerd door de penningmeester. De opbrengst van de collecte bedroeg ruim 7.750,-. Dit is 500,- meer dan vorig jaar. Na een aantal jaren dat de opbrengst naar beneden ging is dit het eerste jaar dat de opbrengst hoger is dan het voorgaande jaar. Ondanks dat de dierenambulance steeds moeilijker vrijwilligers kan vinden die voor de dierenambulance willen collecteren is het toch gelukt om een hogere opbrengst van de collecte te realiseren. Deels kan dit verklaard worden door het feit dat het een volledige collecte week was waar dus geen feestdag in viel. Daarnaast staan er +/- 20 collectebussen op vaste plekken in Amersfoort, Leusden en Soest. Deze bussen worden één keer per jaar omgewisseld. De opbrengst van de vaste collectebussen bedroeg ongeveer 200,-. Donateurs Men wordt aangemerkt als vaste donateur van de Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. als men jaarlijks minimaal 20,- overmaakt. Aan het eind van 2008 had de Stichting ruim 130 donateurs. Dit aantal is nagenoeg ongewijzigd gebleven in vergelijking tot 2007 KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

10 8 Nieuwe donateurs kunnen zich opgeven op de webpagina van de stichting: Mensen die niet beschikken over internet kunnen een brief sturen ter attentie van Dierenambulance Amersfoort, Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort om donateur te worden. Ritten Ook over 2008 mogen wij weer trots zijn op ons werk. Hoewel het totaal aantal ritten onder het recordjaar 2007 lag, zijn we toch ruim keer op pad geweest om dieren te vervoeren! In 2008 hebben wij om precies te zijn in totaal (2007: 2.956) ritten uitgevoerd. Als wij kijken naar het aantal ritten in de gemeenten Amersfoort en Leusden, ons verzorgingsgebied, dan ontstaat het onderstaande beeld. Aantal ritten naar gemeente amersfoort leusden anders In de gemeente Amersfoort hebben wij (2007: 2.162) ritten uitgevoerd en in Leusden 214 (2007: 255). In totaal dus (2007: 2.417) ritten in deze twee gemeenten en dat is in 2008 dus een nagenoeg gelijk aantal ritten als in Om onze ritten te kunnen specificeren naar diersoort maken wij bij de Dierenambulance allereerst een onderscheid tussen huisdieren en natuurdieren. In onderstaande grafieken staan de aantallen uitgevoerde ritten voor huisdieren en natuurdieren. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

11 9 Aantal ritten naar diersoort (huisdieren) kat hond vogels overige ritten Aantal ritten naar diersoort (natuurdieren) duif merel eend konijn egel kauw meeuw ekster kraai mus vleermuis zwaan overige soorten Bij de huisdieren valt op dat, net als in 2007, verreweg de meeste ritten voor katten (698) en honden (311) zijn uitgevoerd. Met een daling voor het aantal vervoerde katten en een stijging voor het aantal honden. Bij de vogels hebben we vorig jaar opvallend veel papegaaien en valkparkieten vervoerd. Onder overige ritten vallen diersoorten waarvan wij maar enkele dieren hebben vervoerd (waaronder konijnen, schildpadden en slangen). Bij de natuurdieren zijn het vooral vogels waarvoor wij vaak hebben gereden, met name duiven, merels, eenden, kauwen, meeuwen, eksters en andere soorten vogels. Voor de gronddieren zijn het vooral konijnen, hazen en eekhoorns die we vervoerd hebben. Onder overige soorten vallen enkele diersoorten waarvan we in 2008 voor de eerste keer dieren hebben vervoerd, zoals: een boommarter, een grutto, een karekiet en zelfs een snoek! KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

12 10 Public Relations (PR) In juni 2008 trad mevrouw Floor aan als nieuw bestuurslid PR. Naast het continueren van de bestaande activiteiten zoals het verzorgen van het kwartaalboekje voor de donateurs werd door het bestuur vastgesteld dat er meer public relations activiteiten moeten worden ontplooid om het werk van de Stichting meer onder de aandacht te brengen. Om die reden is in het najaar van 2008 een Communicatieplan geschreven voor 2009 met hierin de belangrijkste communicatiedoelstellingen en de strategie om dit te bereiken. De belangrijkste communicatiedoelstellingen zijn: de naamsbekendheid van de Stichting in het werkgebied vergroten, de financiële ondersteuning vergroten, uitbreiden van het team van vrijwilligers en het behouden van de bestaande vrijwilligers. De implementatie van het communicatieplan is in 2009 van start gegaan en zal aan het einde van dat jaar geëvalueerd worden. Aan de hand van de communicatiedoelstellingen zal dan gemeten worden of er een groei is in vrijwilligers en fondsen (financiële middelen) na een jaar waarin het communicatieplan is geïmplementeerd. In het najaar van 2008 is al een aanzet gedaan om meer publiciteit te verkrijgen, onder andere door meer aandacht te geven aan de activiteiten van de Stichting in het kwartaalboekje en op de eigen website, maar ook door vermeldingen op websites van derden. Ook is er contact gelegd met scholen om weer nieuwe voorlichtingsactiviteiten te plannen, waardoor er eind 2008 en in 2009 een aantal voorlichtingen gehouden zijn op onder andere PCOB de Vuurvogel en bij weekendschool Stichting Petje Af in Amersfoort. Dit is een belangrijk onderdeel van het werk van de Stichting, omdat kinderen hiermee bewust gemaakt worden van het belang van een goede verzorging van huis- en natuurdieren. Leerlingen van de PCBS De Vuurvogel staan te dringen om een kijkje te nemen in de ambulance Op 15 november heeft de Stichting deelgenomen aan de Seniorenconferentie in het leerhotel Het Klooster in Amersfoort die door de Stichting Ravelijn georganiseerd werd om vrijwilligerswerk onder de aandacht van 50-plussers te brengen. De Stichting heeft hier een kraam ingericht en mensen geïnformeerd over het werk van de Dierenambulance. Deze dag leverde een aantal aanmeldingen op van mensen die geïnteresseerd waren om vrijwilliger bij de Stichting te worden. Door het bestuurslid PR is op 18 november deelgenomen aan een seminar van Stichting Socutera in Hilversum, waarin aandacht werd geschonken aan fondsenwerving door goede doelen. In Rotterdam is op 20 november deelgenomen aan de Nationale Vakdag Fondsenwerving, waar contacten zijn gelegd met diverse organisaties die zich met fondsenwerving bezig houden. Een van die contacten was met Het Goede Doel SMS waarmee een contract is afgesloten. Het Goede KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

13 11 Doel SMS is een initiatief waarbij het publiek door middel van het sturen van een sms vanaf de mobiele telefoon een eenmalige of maandelijkse donatie aan de Stichting kan doen. In 2009 wordt deze dienst verder ontwikkeld en zal ook de Stichting meer bekendheid hieraan gaan geven, onder andere tijdens de collecteweek in mei. Eind november is onder de vrijwilligers het jaarlijkse tevredenheidonderzoek gehouden, dat door ruim 80% van de mensen werd ingevuld en teruggestuurd. In december zijn de resultaten hiervan verwerkt en in januari 2009 gepresenteerd aan het bestuur en de vrijwilligers. Op basis van de uitkomsten zijn de wensen en verbeterpunten van de vrijwilligers in kaart gebracht en deze worden in 2009 in concrete actiepunten omgezet. Op 24 december tenslotte vond in de gemeente Leusden de jaarlijkse Vrijwilligers Kerstlunch plaats waarbij de gemeente Leusden de Vrijwilligerstrofee uitreikte. De Stichting was hierbij één van de vijf genomineerden. De Stichting is bijzonder blij met deze nominatie en de lovende woorden van uit de Gemeente Leusden. Vrijwilligers Zoals bij iedere vrijwilligersorganisatie heeft de Stichting een vaste kern van trouwe, hardwerkende en betrokken vrijwilligers. Zij zijn het die in feite de Stichting draaiende houden. Deze kern wordt dan ook door ons als bestuur enorm gewaardeerd. Ook dit jaar weer hebben een aantal vrijwilligers de cursus dieren-ehbo gevolgd onder leiding van Diergeneeskundig centrum De Vallei uit Woudenberg. Het team van vrijwilligers van de Stichting is het afgelopen jaar in aantal gelijk gebleven met het voorgaande jaar. Aangezien de Stichting het voorgaande jaar al te weinig vrijwilligers had, kampt de dierenambulance nog steeds met een te kort aan vrijwilligers. Als gevolg hiervan heeft de dierenambulance een aantal keren stil gestaan aangezien er geen rijder/bijrijder beschikbaar was. De stilstand is beperkt gebleven tot vooral de nachtdiensten. Om de inzet van de dierenambulance de komende jaren weer te verhogen is het noodzakelijk dat de Stichting nieuwe vrijwilligers gaat werven. Dit zal dan ook een van de speerpunten voor 2009 zijn. Het bestuur is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet het afgelopen jaar. Ook dit jaar hebben weer enkele stagiaires bij ons hun stageperiode doorgebracht. Dit is mogelijk omdat we een erkende stageplaats kunnen aanbieden voor de zogenaamde Groene scholen in ons werkgebied. In juni 2008 hebben de vrijwilligers een uitje gehad. Het uitje bestond uit een barbecue aan het Veluwemeer. Op dezelfde avond moest ook Nederland spelen tijdens de Europese voetbalkampioenschappen in Oostenrijk en Zwitserland. Er moest iets geregeld worden anders zou de opkomst niet groot zijn was de verwachting. Er is dus een aggregaat gehuurd en een van de vrijwilligers had thuis een TV met Digitenne en zo was het mogelijk dat we aan het Veluwemeer naar het Nederlandse 11-tal zaten te kijken. Zoals KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

14 12 op de foto te zien is was het echte oranje gevoel aanwezig! Na het succesvolle etentje vorig jaar in het wokrestaurant A1, naar aanleiding van de derde plaats tijdens de vrijwilligersprijs Amersfoort werd dit jaar feestelijk afgesloten met een etentje bij het leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De bediening was vriendelijk en het eten was geweldig. Dit alles samen heeft tot een geweldige afsluiting van het jaar geleid. Tevens heeft het bestuur van de Stichting aangegeven alles in het werk te stellen om elk jaar af te sluiten met een feestelijk etentje. Mocht u op zoek zijn naar een gelegenheid waar u met een groep naar toe wilt gaan dan is Het Klooster in Amersfoort zeker een aanrader. Uiteindelijk ging elke vrijwilliger met een klein presentje naar huis. Het presentje was dit jaar een vierkante paraplu met het logo van Dierenambulance Amersfoort e.o. er op. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

15 13 Werkbesprekingen Elke maand vindt er een werkbespreking plaats met alle vrijwilligers in het kantoor Hellestraat/hoek Molenstraat. In 2008 zijn er een aantal externe personen uitgenodigt voor het werkoverleg. Zo zijn onder anderen Diergeneeskundig centrum De Vallei, de knaagdierenopvang, de vleermuizenopvang en exotische dierenopvang zoals slangen en leguanen aanwezig geweest tijdens de werkbespreking. Tevens is de werkbespreking tijdens de zomer gehouden op de maandag- en dinsdagavond in plaats van de zondagmiddag. De werkbespreking is een informeel samenzijn (met agenda) waarin de vrijwilligers geïnformeerd worden over bijzonderheden vanuit het bestuur. Het werkoverleg heeft een klankbordfunctie om met elkaar bijvoorbeeld werksituaties te bespreken, om ervaringen, prettige en minder prettige, met elkaar te delen. Het wordt afgesloten met een drankje en een hapje met als doel ook de andere vrijwilligers van de Stichting beter te leren kennen en zo de onderlinge samenwerking te bevorderen. Belangrijke gebeurtenissen Voor Dierenambulance Amersfoort e.o. belangrijke gebeurtenissen in 2008 zijn: 1. Aantreden en aftreden Secretaris 2. Aantreden PR bestuurslid 3. Jaarlijks uitje barbecueën 4. Nominatie vrijwilligersprijs Gemeente Leusden 5. Etentje in het Kloosterhotel (Hotel opleidingschool). Financiën 2008 We hebben 2008 afgesloten met een negatief resultaat van ruim -/ ,-. In de begroting voor 2008 hadden wij al rekening gehouden met een negatief resultaat van bijna -/ ,- door de hoge afschrijvingskosten van onze ambulance die wij in 2007 hebben aangeschaft. Dat het resultaat toch veel negatiever uitkwam, is vooral veroorzaakt door de hoge brandstofkosten in (begin) 2008 en door hoge verzekerings- en onderhoudskosten van de nieuwe ambulance. De totale inkomsten bedroegen in 2008 bijna ,- waarvan ruim ,- als baten van eigen fondsenwerving (opbrengst van ambulanceritten, van jaarlijkse collecte en van overige donaties en giften). Daarnaast ontvingen we ruim 9.500,- aan bijdragen van de gemeentes Amersfoort en Leusden. De inkomsten van de collecte vielen in boekjaar 2008 mee door de grote inzet van onze collectanten. De inkomsten uit betaalde ritten kwamen nagenoeg gelijk uit op hetzelfde bedrag als in 2007 doordat we afgelopen boekjaar weer een goede bezetting met vrijwilligers op de ambulance hebben kunnen realiseren. De bijdragen van de gemeenten Amersfoort en Leusden waren in 2008 hoger dan die in 2007 doordat de gemeente Amersfoort is ingegaan op ons verzoek om een eenmalige extra bijdrage vanwege de fors gestegen brandstofkosten. In de onderstaande grafiek hebben wij onze belangrijkste inkomstenbronnen weergegeven. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

16 14 Verdeling inkomsten 2008 gemeentebijdragen 29% overige 3% ritten 22% giften en donaties 23% collecte 23% Onze uitgaven bedroegen in 2008 ruim ,-. De autokosten maken verreweg het grootste deel van onze uitgaven uit (71%). Niet alleen is de afschrijving van de nieuwe ambulance hoog, maar we hebben in 2008 ook de oude ambulance aangehouden om in te kunnen zetten bij reparaties of als vervanging bij de inzet van de nieuwe ambulance voor publiciteitsdoeleinden. Daarnaast werden ook wij geconfronteerd met de fors gestegen brandstofkosten. Onder de algemene kosten vallen bijvoorbeeld de uitgaven voor de, voor ons onmisbare, mobiele telefoons, uitgaven voor portokosten en public relations. De onderverdeling naar kostensoorten hebben wij in de grafiek hieronder weergegeven. Verdeling uitgaven 2008 algemene kosten 23% vrijw illigers 6% autokosten 71% KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

17 15 Begroting 2009 Voor 2009 verwachten wij nagenoeg gelijkblijvende inkomsten en uitgaven als in Hoewel wij in 2008 een negatief saldo hadden verwacht, zijn wij niet tevreden met de hoogte van het negatieve saldo. Aan de kosten kunnen we niet zoveel (meer) doen, dus in 2009 zullen wij onze inkomsten moeten zien te verhogen. Per 1 januari 2009 hebben wij daarom de tarieven voor onze ritten moeten verhogen. Daarnaast zullen we ons extra inspannen bij de organisatie van de jaarlijkse collecte en hopen wij op extra donaties en giften. Hiermee kunnen we ook in de komende jaren onze doelstelling blijven vervullen. En dat is: het vervoeren van vermiste en gewonde dieren! Tenslotte Het bestuur denkt met dit jaarverslag een goed beeld te hebben gegeven van het jaar Dit verslag is samengesteld uit de bestuursverslagen van Het is een relatief rustig jaar geweest waarbij we het jaar afsluiten met een voltallig bestuur. Met een voltallig bestuur verwacht de Stichting meer activiteiten te kunnen plannen en uitvoeren in Het jaarverslag van de Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. is openbaar en kan op onze website worden bekeken of kosteloos worden aangevraagd bij de penningmeester van de stichting. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

18 FINANCIEEL JAARVERSLAG

19 1 Balans per 31 december december 2007 Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Voorraden Vorderingen Debiteuren Omzetbelasting Overige vorderingen Liquide middelen Totaal Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

20 2 31 december december december 2007 Reserves en fondsen Overige reserves Kortlopende schulden Crediteuren Overige schulden Totaal Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

21 3 Staat van baten en lasten over 2008 gerealiseerd begroot gerealiseerd Baten Baten eigen fondswerving Subsidies van overheden Baten uit beleggingen Overige baten Som der baten Lasten Besteed aan doelstelling Kosten eigen fondsenwerving Kosten beheer en administratie Som der lasten Resultaat Resultaat bestemming 2008: Onttrekking aan overige reserves Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

22 4 Toelichting op algemene zaken Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Algemeen De jaarrekening is opgesteld met inachtneming van de Richtlijnen voor Fondsenwervende instellingen. In verband met de herziening van de richtlijn is de indeling van de jaarrekening gewijzigd. De vergelijkende cijfers zijn dienovereenkomstig aangepast. In 2007 en 2008 is uitsluitend de doelstelling het vervoeren van zieke dieren uitgevoerd zodat de kosten besteed aan doelstelling niet nader zijn verdeeld naar de diverse doelstellingen. Activa en passiva zijn opgenomen tegen nominale bedragen tenzij in deze toelichting anders is vermeld Materiële vaste activa Deze zijn gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs of de vervaardigingsprijs, onder aftrek van de afschrijvingen. De afschrijvingen zijn lineair bepaald en berekend over de geschatte economische levensduur. De geschatte levensduur van alle materiële vaste activa bedraagt 3 jaar. Voor de nieuwe ambulance wordt een afschrijvingstermijn van 4 jaar gehanteerd. Boekwinst op vervangen activa wordt in mindering gebracht op de aanschafwaarde van het vervangende activum. Resultaatbepaling Het resultaat wordt bepaald als zijnde het saldo tussen de inkomsten en uitgaven die aan het verslagjaar zijn toe te rekenen. Kosten eigen fondsenwerving Tot de kosten van eigen fondsenwerving worden gerekend de kosten van publiciteit, voor zover die niet tot de kosten van voorlichting behoren, de afschrijving op activa die bestemd zijn voor de werving van fondsen, alsmede de overige kosten die direct verband houden met de werving fondsen. Kosten beheer en administratie Tot de kosten van beheer en administratie worden alle kosten gerekend die niet rechtsreeks zijn toe te rekenen aan de doelstelling, en niet behoren tot de kosten van fondsenwerving. Personeel In 2007 en 2008 waren geen personen in loondienst. Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

23 5 Toelichting op de balans per 31 december 2008 ACTIVA Materiële vaste activa Bedrijfsmiddelen Aan- Boek- (Des)Investe- Afschrij- Boekschaf- waarde ringen vingen waarde waarde Website Collectebussen In gebruik voor de doelstelling Renault (38-BK-HS) Volkswagen (89-VGS-2) Mobiele telefoons Dierenbrancard Totaal materiële vaste activa Overige vorderingen Vooruitbetaalde kosten Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

24 6 Liquide middelen Kas Postbank Postbank, kapitaalrekening Postbank, RenteMeerrekening Rabobank Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

25 7 PASSIEF Reserves en fondsen Overige reserves Saldo per 1 januari Uit resultaatbestemming Saldo per 31 december Overige schulden Accountant Waarborgsom vrijwilligers Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

26 8 Toelichting op de staat van baten en lasten over 2008 Baten gerealiseerd begroot gerealiseerd Baten eigen fondswerving Opbrengst ambulanceritten Jaarlijkse collecte Overige donaties en giften Baten uit beleggingen Rente Lasten Besteed aan doelstelling Kosten ambulance Brandstof Onderhoud Verzekering Overige autokosten Inrichting ambulance Vrijwilligers Kleding Cursus E.H.B.O Vrijwilligers Verzekering vrijwilligers Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

27 9 gerealiseerd begroot gerealiseerd Afschrijvingen Afschrijving op activa in gebruik voor de doelstelling Totaal besteed aan doelstelling Kosten fondswerving Public relations Incassokosten Afschrijving activa tbv fondsenwerving Kosten beheer en administratie Algemene kosten Kantoorbenodigdheden Porti Telefoon Accountant Advertenties en representatie Contributies Huisvestingskosten Drukwerk/kopieerkosten Diverse kosten Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

28 10 Overige gegevens Accountantscontrole Gezien de omvang (zie artikel 396, lid 1 van Boek 2 Burgerlijk Wetboek) is de stichting niet controleplichtig om welke reden geen accountantscontrole heeft plaatsgevonden. Statutaire regeling inzake de resultaatbestemming In de statuten zijn geen bepalingen opgenomen ten aanzien van de bestemming van het resultaat. Vooruitlopend op de definitieve vaststelling van de jaarrekening door het bestuur is het negatieve resultaat over 2008 ten laste gebracht van de overige reserves. Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

29 11 Aan het bestuur van Stichting Dierenambulance en Omstreken te Amersfoort Beoordelingsverklaring Opdracht Wij hebben de op pagina 1 tot en met 11 in dit financieel jaarverslag opgenomen jaarrekening 2008 van de Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken te Amersfoort beoordeeld. De jaarrekening is opgemaakt onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting. Het is onze verantwoordelijkheid een beoordelingsverklaring inzake de jaarrekening te verstrekken. Werkzaamheden Wij hebben onze beoordeling verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2400 Opdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten. De in dit kader uitgevoerde werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het inwinnen van inlichtingen bij functionarissen van de entiteit en het uitvoeren van cijferanalyses met betrekking tot de financiële gegevens. Door de aard en de omvang van onze werkzaamheden kunnen deze slechts resulteren in een beperkte mate van zekerheid omtrent de getrouwheid van de jaarrekening. Deze mate van zekerheid is lager dan die welke aan een accountantsverklaring kan worden ontleend. Conclusie Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de jaarrekening welke een eigen vermogen per 31 december 2008 vertoont van en een resultaat over 2008 van negatief geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen van de Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken per 31 december 2008 en van het resultaat over 2008 in overeenstemming met de richtlijn verslaggeving fondsenwervende instellingen. Amersfoort, 27 juli 2009 VIER Accountants en Belastingadviseurs A.E.M. Erkens Accountant-Administratieconsulent Bijlage bij jaarverslag 2008 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

30 STATISTISCHE GEGEVENS

31 Aantallen vervoerde huisdieren Diersoort cavia 12 3 fret geit 2 grasparkiet 3 haan 1 1 hamster hond kanarie 2 2 kat kip 9 4 koi karper 1 papegaai 3 11 parkiet postduif 1 pauw 1 rat 6 3 schilpad 16 8 slang 7 3 toekan 1 valkparkiet 1 3 overig totaal:

32 Aantallen vervoerde natuurdieren Diersoort aalscholver agapornis 5 boomkruiper 1 2 boommarter 1 boomstripper 1 bosuil 1 buizerd bunzing duif eekhoorn eend egel ekster fazant 6 5 fuut 3 gans gierzwaluw 2 goudhaantje 2 2 goudvink 2 groenling 4 grutto 1 haas hagedis 1 havik 2 houtsnip ijsvogel 5 5 karakiet 1 kauw kievit kikker 1 konijn koolmees kraai kwikstaart 2 1 lepelaar 1 lijster marter 7 meerkoet mees 11 3 meeuw merel muis mus parelhoen 1 pimpelmees rat 7 ree 1 3 reiger ringslang 1 2 roek 1 roodborstje scholekster 3 4 sijsje snoek 1 specht 1 4 sperwer spreeuw tjiftjaf 2 1 torenvalk 1 1 uil valk vink vlaamse gaai vleermuis vos 1 4 4

33 Aantallen vervoerde natuurdieren Diersoort waterhoen wespenvanger 1 winterkoninkje 2 zebravink 3 zeekoet 1 zwaan zwaluw overig / onbekend totaal:

34 Aantal ritten naar gemeente Gemeente Amersfoort Leusden anders totaal:

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting 1 Sociaal jaarverslag 2006 Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. werd

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens JAARVERSLAG 2007 Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG SOCIAAL JAARVERSLAG 2007 STICHTING DIERENAMBULANCE AMERSFOORT EN OMSTREKEN

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009. Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

JAARVERSLAG 2009. Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens JAARVERSLAG 2009 Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG 2009 Jaarverslag Wiers, Wim Stichting Dierenambulance Amersfoort

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

JAARVERSLAG 2012. Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG 2012 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Nadere informatie

D.G.V. JAARVERSLAG 2012

D.G.V. JAARVERSLAG 2012 31/12/2012 D.G.V. JAARVERSLAG 2012 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse Vallei JAARVERSLAG 2012 2 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse vallei Regio Ede / Veenendaal Alarmnummer 06-53367018

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag JAARVERSLAG 2013 Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag SOCIAAL JAARVERSLAG Jaarverslag 2013 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Nadere informatie

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN VIER accountants en belastingadviseurs I Uraniumweg 56a/b,

Nadere informatie

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 VIER

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2013 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3 Omschrijving van de

Nadere informatie

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES Rapport: Uitgebracht aan: STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING te UTRECHT Inzake: Financieel verslag 2012 Van Zwol Wijntjes Accountants en Adviseurs B.V. Amsterdamseweg

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST tot 9-2-2017 Stichting Steun Metropole Orkest 2 Inhoud Jaarverslag 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2017 6 Staat van Baten en lasten over 2017

Nadere informatie

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Jaarverslag 2014 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken. Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Amersfoort Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken. Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Amersfoort Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort Jaarverslag 2017 en Omstreken Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Postbus 967, 3800 AZ Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41190700 INHOUD Bestuursverslag 2 Doelstelling,

Nadere informatie

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Jaarverslag 2015 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken. Alphen aan den Rijn. Jaarrekening 2017

Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken. Alphen aan den Rijn. Jaarrekening 2017 Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken Alphen aan den Rijn Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen 2 BIJLAGEN JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag JAARVERSLAG 2010 Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag SOCIAAL JAARVERSLAG 2010 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Inspire2liveMusic

Stichting Inspire2liveMusic Stichting Inspire2liveMusic te Hendrik Ido Ambacht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken 2012 Stichting Inspire2liveMusic 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2018 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2009 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 4 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V.

Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg RK Beek en Donk

Jaarrekening Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg RK Beek en Donk Jaarrekening 2013 Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg 4 5741 RK Beek en Donk Jaarrekening 2013 Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg 4 5741 RK Beek en Donk Inhoudsopgave Pagina Accountantsverklaring

Nadere informatie

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP 1 INHOUD Pagina. ACCOUNTANTSRAPPORT 1. Opdracht 3. FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december; 4. 2. Staat van baten en lasten; 6. 3. Grondslagen

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2013 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staten van baten & lasten over 2013 6 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Berlicum FINANCIEEL JAARVERSLAG Inhoud Jaarverslag... 2 Algemeen... 3 Bestuur verslag 2017... 4 Jaarrekening... 6 Balans per 31 december 2017... 7 Staat van baten en lasten 2017... 8 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Verslag Financiële administratie

Verslag Financiële administratie Financiële administratie OPDRACHT Ingevolge uw opdracht hebben wij het verslag 2014/2015 opgesteld van de Stichting Esther Vergeer Foundation. De genoemde bescheiden zijn verwerkt in een geautomatiseerde

Nadere informatie

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Postbus 8152 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2017 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van Baten en Lasten over 2017

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 216 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 216 2 Balans per 31 december 216 3 Staat van Baten en Lasten over 216 4 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staten van baten & lasten over 2014 7 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving 5 december 2018, pag. 1 1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving St. Livingstone werkt met een gebroken boekjaar. Overal waar het jaar 2018 genoemd wordt, is bedoeld de periode van 1 oktober 2017

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2014 2 Balans per 31 december 2014 3 Staat van Baten en Lasten over 2014

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal JAARREKENING KvK nummer ANBI erkend en geregistreerd

Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal JAARREKENING KvK nummer ANBI erkend en geregistreerd Stichting TRI, Torah Resources International te Veenendaal JAARREKENING 2016 KvK nummer 27196602 ANBI erkend en geregistreerd Fiscaal nummer 816325741 1 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Verslag

Nadere informatie

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v.

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v. vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen inzake jaarrekening 2013 vwgnijhof Inhoudsopgave Rapport 1 Beoordelingsverklaring 1 2 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2010 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2013 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 3 Resultatenrekening over 2013 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013 Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V.

Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015

FINANCIEEL VERSLAG 2015 FINANCIEEL VERSLAG 2015 Inhoudsopgave Verantwoording 2 Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3/4 Balans per 31 december 2015 5/6 Staat van baten en lasten 2015 7 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013 Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG Betreft: Financieel verslag 2013 Inhoudsopgave Behorende bij het financieel verslag 2013 de dato 11 april 2014 van Stichting Leergeld Tilburg, Postbus

Nadere informatie

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013 Stichting Stad Rotterdam anno 1720 Jaarverslag 2013 Barendrecht, 04 juli 2014 BESTUURSVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2013 ALGEMEEN De stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006 en per die

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Berlicum FINANCIEEL JAARVERSLAG Inhoud Jaarverslag... 2 Algemeen... 3 Bestuur verslag 2015... 4 Jaarrekening... 6 Balans per 31 december 2015... 7 Staat van baten en lasten 2015... 8 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Stichting Stad Rotterdam anno 1720. Jaarverslag 2014

Stichting Stad Rotterdam anno 1720. Jaarverslag 2014 Stichting Stad Rotterdam anno 1720 Jaarverslag 2014 Barendrecht, 10 april 2015 BESTUURSVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 ALGEMEEN De stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006 en per

Nadere informatie

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving Pag. 1 Jaarrekening 1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving St. Livingstone werkt met een gebroken boekjaar. Overal waar het jaar 2017 genoemd wordt, is bedoeld de periode van 1 oktober 2016 t/m

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2017 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 3 Resultatenrekening over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Jaarrekening 21 Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Bridgeman Foundation Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2018 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 3 Resultatenrekening over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2012 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 5 Staten van baten & lasten over 2012 6 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther Jaarrekening 2017 ii Inhoudsopgave Jaarverslag 1 Bestuurssamenstelling 2 Adresgegevens 2 RSIN/Fiscaal nummer 2 Bankgegevens 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Het Stadsklooster Rotterdam. Jaarrekening 2016 Pagina 1

Jaarrekening Stichting Het Stadsklooster Rotterdam. Jaarrekening 2016 Pagina 1 Jaarrekening 201 Rotterdam Jaarrekening 201 Pagina 1 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013

Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013 Stichting Constant (Fondation Constant) Amsterdam inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Rapport Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Vrienden van de Leonardo School Ede e.o. te Ede

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Vrienden van de Leonardo School Ede e.o. te Ede FINANCIEEL VERSLAG 2012 Stichting Vrienden van de Leonardo School Ede e.o. te Ede INHOUDSOPGAVE RAPPORT Pagina 1. Algemeen 3. 2. Samenstellingsverklaring 4. JAARREKENING 1. Grondslagen voor de financiële

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle Jaarrekening 2017 Zwolle Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal. KvK nummer 27196602. ANBI erkend en geregistreerd

JAARREKENING 2014. Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal. KvK nummer 27196602. ANBI erkend en geregistreerd Stichting TRI, Torah Resources International te Veenendaal JAARREKENING 214 KvK nummer 2719662 ANBI erkend en geregistreerd Fiscaal nummer 816325741 JAARREKENING 214 Inhoudsopgave Pagina 1 Verslag 214

Nadere informatie

STICHTING SAM AMSTELVEEN

STICHTING SAM AMSTELVEEN STICHTING SAM AMSTELVEEN 2016 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2016 na (voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me Stichting Shoot Me vastgesteld op 3 juni 2014 inhoud Samenstellingsverklaring pagina 3 Bedrijfsgegevens en grondslagen pagina 4 Balans pagina 6 Staat van baten en lasten pagina 8 Toelichting op de Balans

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Wierde Breda

Jaarrekening Stichting Wierde Breda Jaarrekening 2017 Breda Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort

JAARVERSLAG 2014. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort JAARVERSLAG 2014 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort feitelijk gevestigd te De Bleike 3 8181 KD HEERDE KvK nummer 41189485 Fiscaal nummer 8167 60 445 datum: 23 april 2015

Nadere informatie

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 Financieel jaarverslag 2013/2014 Aan het bestuur van Stichting Rule of Law Foundation Koninginneweg 158 4 1075 EE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland

Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland Inschrijving Handelsregister Kamer van Koophandel Dossiernummer 66648033 I N H O U D S O P G A V E Pagina A. ACCOUNTANTSRAPPORTAGE

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2014

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2014 Financieel jaaroverzicht over 2014 Nuland, 23 januari 2015 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2014, Tot het geven van een nadere toelichting zijn

Nadere informatie

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Wensulance te Landgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2015 Landgraaf, 27 mei 2016 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Opdracht 2 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3 Balans per

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013 Financieel jaaroverzicht over 2013 Nuland, 30 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2013, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012 Financieel jaaroverzicht over 2012 Nuland, 17 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2012, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018 Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat 2 3012 CT Rotterdam Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 3 Fiscale positie 3 4 Opdracht 4 5 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland. Jaarverslag over 2014

Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland. Jaarverslag over 2014 Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland Jaarverslag over 2014 Accountantskantoor Hoogland 37 074 770 KVK www.hooglandaccountants.nl Kooimeerstaete Louise Henriëttestraat 25 1814 XC Alkmaar 072 511

Nadere informatie

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG HET BESTUUR VAN Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG 2015-1 - RAPPORT BETREFFENDE FINANCIEEL VERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA Algemeen 1. Statutaire doelstelling 3. 2. Bestuur

Nadere informatie

D.G.V. JAARVERSLAG 2014

D.G.V. JAARVERSLAG 2014 31/12/2014 D.G.V. JAARVERSLAG 2014 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse Vallei JAARVERSLAG 2014 2 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse vallei Regio Ede / Veenendaal Alarmnummer 06-53367018

Nadere informatie

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2013 INHOUD Voorwoord Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 3 Resultaten 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst-

Nadere informatie

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag Stichting Charlotte s'jacob Fonds Financieel jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Beoordelingsverklaring 3 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 5 2 Staat van Baten en Lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Samay Den Haag

Jaarrekening Stichting Samay Den Haag Jaarrekening 2016 Stichting Samay Den Haag Stichting Samay Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en

Nadere informatie

D.G.V. JAARVERSLAG 2013

D.G.V. JAARVERSLAG 2013 31/12/2013 D.G.V. JAARVERSLAG 2013 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse Vallei JAARVERSLAG 2013 2 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse vallei Regio Ede / Veenendaal Alarmnummer 06-53367018

Nadere informatie

Stichting Gilles de la Tourette Lelienhuyze PG 's Hertogenbosch

Stichting Gilles de la Tourette Lelienhuyze PG 's Hertogenbosch Lelienhuyze 59 5221 PG 's Hertogenbosch Rapport inzake de jaarrekening 2015 Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing die u op verzoek kosteloos worden toegezonden NonProfit Support

Nadere informatie

Stichting Serving the Nations

Stichting Serving the Nations JAARVERSLAG 2014 Stichting Serving the Nations statutair gevestigd te Amsterdam feitelijk gevestigd te EDE GLD KvK nummer 33306678 ANBI geregistreerd Fiscaal nummer 8123 45 733 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Rapport

Nadere informatie

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 Financieel jaarverslag 2015 Aan het bestuur van Stichting Rule of Law Foundation Koninginneweg 158 4 1075 EE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 JAARREKENING -

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Muziektent Bennekom. Bennekom

Financieel verslag 2014. Stichting Muziektent Bennekom. Bennekom Financieel verslag 2014 Stichting Muziektent Bennekom Bennekom INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Bestuursverslag 3 Samenstelling

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 datum: juni 2014 Stichting Wij Allemaal 1 30-6-2014 Financieel verslag 2013 van Stichting WIJ Allemaal, gevestigd te Purmerend. INHOUD pagina Financieel verslag Staat van bezittingen

Nadere informatie

STICHTING WITBOEK TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING WITBOEK TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING WITBOEK TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Samenstellingsverklaring 4 FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg Jaarverslag 2015 Stichting Lechaim Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg 1 Inhoud Algemeen Werkzaamheden Pagina 3 De Stichting Pagina 3-5 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 Pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2010 3 2 Staat van baten en lasten over 2010 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING VOGELASIEL DE HOUTSNIP te Hoek van Holland. Financieel jaarverslag 2014

STICHTING VOGELASIEL DE HOUTSNIP te Hoek van Holland. Financieel jaarverslag 2014 STICHTING VOGELASIEL DE HOUTSNIP te Hoek van Holland Financieel jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Verantwoording 2 Jaarrekening Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3/4 Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2015

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2015 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsverslag 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 5 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Gehandicapten Platform. 's-hertogenbosch

Jaarrekening 2014. Stichting Gehandicapten Platform. 's-hertogenbosch Jaarrekening 2014 Stichting Gehandicapten Platform te 's-hertogenbosch Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december 2014 5 3. Resultatenrekening over 2014 6 4. Grondslagen voor de waardering en

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2016 Stichting Inloophuis Gelderse Vallei "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther Jaarrekening 2016 ii Stichting Vrienden van Bandra East Inhoudsopgave Jaarverslag 1 Bestuurssamenstelling 2 Adresgegevens 2 RSIN/Fiscaal nummer 2 Bankgegevens 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar

Nadere informatie