Uitwerking 1 Multimedia (INFOMM) 11 oktober 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitwerking 1 Multimedia (INFOMM) 11 oktober 2005"

Transcriptie

1 Departement Informatica en Informatiekunde, Faculteit Bètawetenschappen, UU. In elektronische vorm beschikbaar gemaakt door de TBC van A Eskwadraat. Het college INFOMM werd in 2005/2006 gegeven door Hans Voorbij. De uitwerking is samengesteld/gemaakt door Roland Vaandrager. Uitwerking 1 Multimedia (INFOMM) 11 oktober 2005 Opgave 1. Het begrip literacy Je hebt kennis gemaakt met het begrip literacy. a) Leg uit wat onder visual literacy wordt verstaan. De collegeslides definiëren het begrip visual literacy als volgt: Visual literacy is het vermogen om: woorden en symbolen als delen van taal en schriftelijke communicatie te gebruiken de ideeën en concepten achter woorden te herkennen presentatietechnieken voor lezen en schrijven/drukken te gebruiken b) Karen Schriver onderscheidt verschillende relaties tussen tekst en beeld. In de reclamewereld wordt veel gewerkt met een juxtapositionele relatie tussen tekst en beeld. Leg uit wat daarmee volgens Schriver wordt bedoeld. Een juxtapositionele relatie houdt in dat twee of meer dingen bij elkaar in één afbeelding gezet worden, waarbij die dingen op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Je moet even nadenken, en pas dan begrijp je wat de logische relatie is. Hierdoor wordt de bedoelde boodschap versterkt. Denk aan het voorbeeld van Don t leave your Camels hanging around. Hier wordt een kameel die een jas aan heeft, weergegeven, hangend aan de kapstok. Pas als je een tijdje naar het plaatje kijkt, begrijp je dat er Camel sigaretten bedoeld worden. Opgave 2. Standaarden Standaarden spelen een grote rol bij multimedia. a) Waarom zijn standaarden belangrijk voor multimedia? Digitale multimedia moeten voor de hele wereld toegankelijk zijn. Daarom is het makkelijk als die multimedia op een standaardwijze verpakt zit in een bestand, zodat iedereen het makkelijk en correct kan bekijken en/of horen. b) Wat is het verschil tussen een proprietary-standaard en een de facto-standaard? Een proprietary standaard is een standaard die eigendom is van een bedrijf. Het kan in licentie verstrekt worden aan anderen. Een de facto standaard is een standaard die de markt beheerst. Die standaard is dus door niemand opgelegd, maar is vanzelf zo gekomen, vaak omdat iedereen het gebruikt. Een voorbeeld is SQL. c) Noem een voordeel en een nadeel van een ad hoc gebruik van standaarden. Een voordeel is de compatibiliteit met de rest van de wereld. Een nadeel is het lang duurt voordat standaarden ingevoerd worden, en er zijn aanpassingen nodig om software met standaarden te laten werken. 1 Deze uitwerkingen zijn met de grootste zorg gemaakt. In geval van fouten kan de TBC niet verantwoordelijk worden gesteld, maar wordt zij wel graag op de hoogte gesteld: tbc@a-eskwadraat.nl

2 Opgave 3. Digitalisering a) Wat is quantisatie? (maak gerust een tekening om je antwoord toe te lichten) Quantiseren is het opdelen van amplitudes in een golf (bijvoorbeeld van geluid) in vooraf bepaalde stukjes. Zie het onderstaande plaatje: het afronden naar de hoogtes van de blauwe stippellijnen is quantiseren. b) Wat verstaat men onder de Nyquist rate? De Nyquist rate heeft te maken met het samplen van geluid. Geluid is opgebouwd uit meerdere componenten met verschillende frequenties. Het samplen van geluid moet op zodanige wijze gebeuren, dat het reconstrueerbaar is naar vrijwel hetzelfde geluid, zodat het acceptabel klinkt. Het in het boek genoemde Sampling Theorem stelt: als het hoogste frequentiecomponent van een geluidssignaal een frequentie van f h heeft, dan kan het op een acceptabele manier gereconstrueerd worden als het is gesampled met een sampling rate van 2f h. Deze limiet van 2f h wordt de Nyquist rate genoemd. c) Leg uit wat het belang is van de Nyquist rate voor multimediaproducties. Bij multimediaproducties is het noodzakelijk dat er geen of zo min mogelijk verlies optreedt in geluids- of beeldkwaliteit. Als beeld of geluid wordt gesampled met een sampling rate lager dan de Nyquist rate, treedt er kwaliteitsverlies op. Bij geluid is dat in de vorm van ruis, in beeld is dat in de vorm van vervormde randen.

3 Opgave 4 Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4 a) De bovenstaande vier afbeeldingen moeten op een website worden geplaatst. Je hebt de bestanden als ongecomprimeerde bitmaps gekregen, dus zul je een kleiner bestandsformaat moeten kiezen. Je hebt in dit geval de keuze uit JPG en GIF. Welke compressie zou je gebruiken voor de foto s? Geef dit per afbeelding (1 tot en met 4) aan en leg steeds uit waarom. Afbeelding 1: GIF. Er zijn veel vlakken van één kleur, en er zijn minder dan 256 kleuren te verdelen. JPG zou een nauwelijks kleiner bestand worden, of zelfs evengroot, en JPG geeft lelijke kleurovergangen. Afbeelding 2: JPG. Kleurovergangen zijn vloeiend, dus valt lossy compressie minder op. Ook zijn er waarschijnlijk meer dan 256 kleuren. Afbeelding 3: GIF. Er zijn twee kleuren, en veel schuine randen. JPG levert lelijke randen op, en GIF wordt waarschijnlijk nog kleiner ook. Afbeelding 4: Wederom GIF. Ook hier zijn veel scherpe kleurovergangen, die lelijk worden met JPG. b) Stel je had alleen RLE-compressie ter beschikking. Bij welke foto kun je de beste compressieratio behalen? Leg uit waarom. Afbeelding 3. RLE (run-length encoding) codeert de kleur van de eerste pixel, en daarna hoe vaak die kleur achter elkaar voorkomt. Dit is het meest efficiënt bij grote vlakken. Ook zijn er maar twee kleuren die gecodeerd moeten worden.

4 Opgave 5. Bitmaps en vectoren De volgende twee afbeeldingen hebben dezelfde afmetingen en hebben 8-bit kleur. Afbeelding 1 Afbeelding 2 a) Welke van de bovenstaande afbeeldingen zal meer filesize hebben als deze als vector graphic opgeslagen zou worden? Leg uit waarom. Afbeelding 1. Deze heeft meer vlakken dan afbeelding 2. Elk vlak (behalve één, die als achtergrondkleur gebruikt kan worden), is één polygon die opgeslagen moet worden. Afbeelding 2 heeft 1 vlak (met rood of zwart als achtergrond), afbeelding 1 heeft 6 vlakken als zwart de achtergrond is. Zes is meer dan één. b) Welke afbeelding is groter in filesize als deze opgeslagen wordt als ongecomprimeerde bitmap (8 bits)? Leg uit waarom. Dit is een soort strikvraag. De beide afbeeldingen worden namelijk evengroot, omdat je elke pixel apart opslaat, onafhankelijk van alle andere pixels. Hierbij ga je er wel vanuit dat beide plaatjes evenveel pixels hebben. Bij 8 bits kleuren zijn de kleurcodes al bepaald, dus dat maakt geen verschil. Vervolgens zal van elke pixel de kleur worden opgeslagen. Dus of er nou 2 vlakken zijn met 2 kleuren of 10 vlakken met 3 kleuren, dit maakt niet uit als je elke pixel afzonderlijk opslaat. Opgave 6. Kleur Een van de kleurmodellen waarmee je kennis hebt gemaakt, is H(ue)S(aturation)V(alue). a) Wat is Hue? Hue is de pure kleur van licht. Het zijn de kleuren van de regenboog, dus rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. b) Wat is Saturation? Saturation is de hoeveelheid kleur. De pure kleuren (hues) hebben een maximale saturation, en hoe meer wit wordt bijgemengd, hoe lager de saturation wordt. c) Wat is Value? De Value geeft de helderheid van de kleur aan. Minder licht laat de kleur donkerder lijken. Een donkerdere kleur heeft een lagere value.

5 d) Waarom werkt men in de praktijk van multimediaproducties liever met dit kleurmodel dan met RGB? Het veranderen van een kleur gaat makkelijker bij HSV dan bij RGB. Bij HSV kun je een kleur zó veranderen dat er maar één van de drie componenten verandert, bij RGB gaat dit moeilijker. Bij vrijwel alle kleurveranderingen veranderen de R, G en B waarden alledrie tegelijk. Opgave 7. Markup a) Bespreek het verschil tussen visuele en structurele markup. Visuele markup is code tussen tekst door, die de lay-out van de tekst bepaalt (bijvoorbeeld CSS). Structurele markup is code tussen tekst door, die bepaalt hoe de structuur van de pagina is (bijvoorbeeld de <p> en <img> tags in HTML). b) Kan CSS een rol spelen bij structurele markup? Leg dit uit. Nee. CSS is bedoeld om de lay-out te bepalen die voor de structurele dingen geldt. Het geeft bijvoorbeeld aan dat een alineatekst (structuur) rood (visueel) moet zijn. c) In welke situatie verdient het gebruik van linked external stylesheet in principe de voorkeur boven het gebruik van inline styles? Waarom? Als er veel stijlelementen in veel pagina s hetzelfde is, levert een linked external stylesheet een compacter geheel op. Ook is de code makkelijker leesbaar, omdat het visuele markupgedeelte gescheiden is van het structurele gedeelte. Opgave 8. CSS Dit is de code van een HTML-pagina: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" " <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso8859-1"> <title>vraag</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"> <style type="text/css"> p { color: red; } </style> </head> <body> <p class=yellow style="color: green">hoe zou deze tekst eruit zien op het scherm??</p> </body> </html> De code in de externe stylesheet luidt:.yellow {color:yellow} Welke kleur zal de tekst krijgen in mijn webpagina (Firefox en Internet Explorer)? Beredeneer waarom.

6 De tekst zal groen worden. Het style-attribuut in een element is altijd sterker dan andere voorgedefinieerde stijlelementen in bijvoorbeeld een externe stylesheet.

HTML richtlijnen e-mail marketing. part of the valley

HTML richtlijnen e-mail marketing. part of the valley e-mail marketing pagina 2/9 geschreven door Maarten van Benthem, front-end developer datum 1 oktober 2009 versie 1.0 Copyright Alle rechten voorbehouden. De inhoud van dit document blijft eigendom van

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door een scholier 903 woorden 28 september keer beoordeeld. Informatica. Samenvatting Informatica Hoofdstuk 2

5,7. Samenvatting door een scholier 903 woorden 28 september keer beoordeeld. Informatica. Samenvatting Informatica Hoofdstuk 2 Samenvatting door een scholier 903 woorden 28 september 2006 5,7 24 keer beoordeeld Vak Informatica Samenvatting Informatica Hoofdstuk 2 2.1 Teken en betekenis Uit welke 2 delen bestaat informatie? Betekenis

Nadere informatie

HTML in Outlook 2007. Hoe zorgt u ervoor dat uw email goed in beeld komt?

HTML in Outlook 2007. Hoe zorgt u ervoor dat uw email goed in beeld komt? HTML in Outlook 2007 Hoe zorgt u ervoor dat uw email goed in beeld komt? HTML in Outlook 2007 Inleiding Emark Mail biedt u de mogelijkheid om kant en klare HTML nieuwsbrieven in te laden en te versturen.

Nadere informatie

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Als je een ontwerp gaat maken moet je in de eerste plaats met twee dingen rekening houden: de vorm van je ontwerp (bijvoorbeeld: vierkant, langwerpig, rond,

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

Vectoren, matrices en beeld. Figuur: Lena. Albert-Jan Yzelman

Vectoren, matrices en beeld. Figuur: Lena. Albert-Jan Yzelman Vectoren, matrices en beeld Figuur: Lena Vectoren, matrices en beeld Hoe coderen we foto s zodat ze te gebruiken zijn op computers? Wat verwachten we van de bestandsgrootte? Hoe verkleinen we de benodigde

Nadere informatie

HTML 5 en CSS 3. Truus de Bont. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/65505

HTML 5 en CSS 3. Truus de Bont. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/65505 HTML 5 en CSS 3 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Truus de Bont 14 september 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/65505 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs

Nadere informatie

Les A-05 Coderen van kleuren

Les A-05 Coderen van kleuren Les A-05 Coderen van kleuren In deze les staan we stil bij het voorstellen van kleuren door binaire of hexadecimale codes. 5.1 Kleurcodering: RGB-waarden Als je aan het schilderen bent kan je elke kleur

Nadere informatie

6,2. Paragraaf 2.1. Paragraaf 2.2. Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december keer beoordeeld. Informatica Informatica actief

6,2. Paragraaf 2.1. Paragraaf 2.2. Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december keer beoordeeld. Informatica Informatica actief Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december 2006 6,2 6 keer beoordeeld Vak Methode Informatica Informatica actief Hoofdstuk 2 Paragraaf 2.1 Kranten dienen om informatie te verspreiden. Een

Nadere informatie

Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties

Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties Basisbegrippen i.v.m. kleur op beeldschermen, afbeeldingsformaten en resoluties Kleurdiepte De hoeveelheid kleurinformatie die een pixel op een beeldscherm kan bevatten wordt bepaald door de bitdiepte.

Nadere informatie

Programmeren in MyShop

Programmeren in MyShop Programmeren in MyShop Wat leer je in dit hoofdstuk: - Wat HTML en CSS is - (Een heel klein beetje) HTML - (Een heel klein beetje) CSS - Een aangepaste footer maken ( deurmat ) Eindresultaat Je gaat je

Nadere informatie

HTML Editor: de eerste stappen

HTML Editor: de eerste stappen LES 18 HTML Editor: de eerste stappen In deze les leert u werken met HTML Editor. Daarbij geven we tevens een inleiding tot HTML. Hoewel op dit moment HTML versie 4.01 in gebruik is, maakt de HTML Editor

Nadere informatie

Een verticale vormgeving is makkelijker en sneller te realiseren dan een horizontale.

Een verticale vormgeving is makkelijker en sneller te realiseren dan een horizontale. Een HTML-sjabloon Denk goed na hoe je webpagina er moet uitzien. Wil je een webpagina met een horizontale vormgeving (zoals bij een schermpresentatie)? Wil je een webpagina met een verticale vormgeving

Nadere informatie

Module IV - Cascading Style Sheets (CSS)

Module IV - Cascading Style Sheets (CSS) Module IV - Cascading Style Sheets (CSS) Cascading Style Sheets kunnen we het best vergelijken met opmaakprofielen binnen tekstverwerkers zoals Microsoft Word, Corel WordPerfect, OpenOffice Opmaakprofielen,

Nadere informatie

Zonnepanelen Hoe krijg je de data op je website?

Zonnepanelen Hoe krijg je de data op je website? Zonnepanelen Hoe krijg je de data op je website? Beste website-bezoeker, Omdat ik al heel wat vragen kreeg over het gedeelte zonne-energie op mijn website, heb ik besloten om de werkwijze die ik gevolgd

Nadere informatie

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy Programmeren met CodeAcademy HTML is de taal die gebruikt wordt om webpagina s te maken die jij elke dag bezoekt. Het is een logische manier om een website te structureren. Laten we kijken wat de term

Nadere informatie

PROGRAMMA 2011-2012. Vak: informatica..

PROGRAMMA 2011-2012. Vak: informatica.. Vak: informatica.. Laag: vwo-4. PROGRAMMA 2011-2012 week leerstof dagen toets overig 34-26.08 zomervakantie Introductie in het vak / Uitleg Elektronisch Examendossier (= ElEx) 4 3 29.08-02.09 HW = huiswerk

Nadere informatie

Welkom bij mijn website tutorial (Deel 2)

Welkom bij mijn website tutorial (Deel 2) Welkom bij mijn website tutorial (Deel 2) Ik ga uit van Microsoft XP voor de duidelijkheid. Ik heb dus geen idee of de programma s die ik gebruik ook op Vista werken. Notepad++ werkt zowieso op xp en Vista.

Nadere informatie

Agenda. Wat is HTML? Meer over HTML... Waarom HTML leren? Aniel Bhulai. Inleiding Computergebruik - HTML 1. Waarin maak je een HTML-bestand?

Agenda. Wat is HTML? Meer over HTML... Waarom HTML leren? Aniel Bhulai. Inleiding Computergebruik - HTML 1. Waarin maak je een HTML-bestand? Agenda HTML algemeen Wat is HTML? Korte historie Opbouw HTML document Aantal tags + voorbeelden Vragen 2 3 Opmaaktaal Letter Kleur Plaatjes Tabellen Formulieren Links Wat is HTML? Waarin maak je een HTML-bestand?

Nadere informatie

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien.

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien. Minicursus KompoZer In deze cursus ga je leren werken met het computerprogramma KompoZer. Stapsgewijs maak je een voorbeeldsite. Daarna kun je alles wat je geleerd hebt gebruiken om je eigen website te

Nadere informatie

LAAG: vwo-4 VAK: informatica PROGRAMMA 2010-2011

LAAG: vwo-4 VAK: informatica PROGRAMMA 2010-2011 LAAG: vwo-4 VAK: informatica PROGRAMMA 2010-2011 Jaarplanning 2010-2011 vak: informatica vwo-4 Elk trimester twee weken proefwerken en les, zonder huiswerk, en een afsluitende proefwerkweek week leerstof

Nadere informatie

FFO Webdesign 1e jaar theorietoets NL niveau4... Totaal aantal vragen: 40

FFO Webdesign 1e jaar theorietoets NL niveau4... Totaal aantal vragen: 40 FFOUCHIER 01/11/2018 FFO Webdesign 1e jaar theorietoets NL niveau4... Totaal aantal vragen: 40 De meeste juiste antwoorden: #22 Minste Juiste antwoorden: #30 1. Selecteer de juiste HTML-code voor het maken

Nadere informatie

HTML Graphics. Hans Roeyen V 3.0

HTML Graphics. Hans Roeyen V 3.0 HTML Graphics Hans Roeyen V 3.0 19 maart 2015 Inhoud 1. HTML5 Canvas... 3 1.1. Het Canvas element... 3 2. SVG Element... 9 2.1. SVG vergeleken met Canvas... 9 2.2. Een cirkel tekenen met SVG... 10 2.2.1.

Nadere informatie

Een ASP.NET applicatie opzetten. Beginsituatie:

Een ASP.NET applicatie opzetten. Beginsituatie: Hoofdstuk 1 Een ASP.NET applicatie opzetten Beginsituatie: Windows XP Pro, Windows Vista Pro of Windows 7 Pro Visual Studio.NET moet zijn geïnstalleerd. Let hierbij op dat de Express versie niet voldoet.

Nadere informatie

Websitecursus deel 2 CSS

Websitecursus deel 2 CSS Websitecursus deel 2 CSS A Eskwadraat WebCie www@a-eskwadraat.nl 5 oktober 2015 Introductie Vorige week HTML Deze week CSS Volgende week Javascript CSS CSS (Cascading Style Sheets) bepalen hoe een website

Nadere informatie

HTML voor nieuwsbrieven

HTML voor nieuwsbrieven Voorwaarden en specificaties HTML voor nieuwsbrieven HTML e mails zoals wij die versturen, voldoen aan een aantal richtlijnen voor een optimale verzending en aflevering van nieuwsbrieven. Op advies van

Nadere informatie

Over Bits Pixels Dpi & Extensies

Over Bits Pixels Dpi & Extensies Over Bits Pixels Dpi & Extensies Pixels, kleurdiepte en kleur Een digitale afbeelding bestaat uit een verzameling van "pixels" die liggen gerangschikt in een rechthoekig raster van rijen en kolommen. Elke

Nadere informatie

Markup: CSS en HTML5. Hoorcollege Webdesign 5 16 mei 2014 Christof van Nimwegen

Markup: CSS en HTML5. Hoorcollege Webdesign 5 16 mei 2014 Christof van Nimwegen Markup: CSS en HTML5 Hoorcollege Webdesign 5 16 mei 2014 Christof van Nimwegen 1 CSS: Waarom ook alweer. HTML was bedoeld voor documentstructuur (text met verschillende levels in headings en body text)

Nadere informatie

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans Les W-01: HTML 1.0 HTML Websites zijn opgebouwd uit afzonderlijke webpagina s. Deze webpagina s zijn geschreven in een aparte taal, HTML. De afkorting HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Vrij vertaald

Nadere informatie

Websitecursus deel 1 HTML

Websitecursus deel 1 HTML Websitecursus deel 1 HTML WebCie A Eskwadraat www@a-eskwadraat.nl 8 april 2015 Inleiding Website cursus in drie delen: HTML CSS Javascript We gaan uit van geen voorkennis. Als je vragen hebt, stel ze!

Nadere informatie

NVU work shop. Kees Moerman http://www.keesmoerman.nl November 2006. 1. Overzicht van een web site. Wat is een web site HTML files

NVU work shop. Kees Moerman http://www.keesmoerman.nl November 2006. 1. Overzicht van een web site. Wat is een web site HTML files NVU work shop Moerman http://www.keesmoerman.nl November 2006 1 1 Overzicht 1. Overzicht van een web site Wat is een web site HTML files 2. NVU: Een HTML editor Overzicht Een eerste pagina Configuratie

Nadere informatie

Eindopdracht webdesign

Eindopdracht webdesign Eindopdracht webdesign Opdracht 1: html Maak html-pagina jouwnaam-formulier.html met een webformulier volgens het voorbeeld: Geef in de form tag attribuut action de waarde../cgi-bin/formmail.pl en geef

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

A. Wat zijn digitale afbeeldingen? B. Bitonaal, grijswaarden of kleur en de bitdiepte C. Resolutie, bestandsgrootte, compressie en bestandsformaten

A. Wat zijn digitale afbeeldingen? B. Bitonaal, grijswaarden of kleur en de bitdiepte C. Resolutie, bestandsgrootte, compressie en bestandsformaten CURSUS DIGITAAL ATELIER AFBEELDINGEN A. Wat zijn digitale afbeeldingen? B. Bitonaal, grijswaarden of kleur en de bitdiepte C. Resolutie, bestandsgrootte, compressie en bestandsformaten A. Wat zijn digitale

Nadere informatie

Website beoordeling megabikestuttgart.de

Website beoordeling megabikestuttgart.de Website beoordeling megabikestuttgart.de Gegenereerd op August 03 2015 14:46 PM De score is 57/100 SEO Content Title MEGA bike Radsport Stuttgart Lengte : 28 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en

Nadere informatie

LES 8: CSS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is CSS Kleuren Tekst Blokken Lijsten en tabellen Responsive website W3chools Samenvatting.

LES 8: CSS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is CSS Kleuren Tekst Blokken Lijsten en tabellen Responsive website W3chools Samenvatting. LES 8: CSS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is CSS Kleuren Tekst Blokken Lijsten en tabellen Responsive website W3chools Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les kun je CSS in de WordPress

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 4. Digitaliseren MM-02-10-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia/IT. Audio 4. Digitaliseren MM-02-10-01 OPDRACHTKAART MM-02-10-01 Digitaliseren Voorkennis: Je hebt Multimedia-opdrachten 1 tot en met 3 en audio-opdracht 1 t/m 3 (MM-02-03 t/m MM-02-09) afgerond. Intro: Geluid dat wij horen is een analoog signaal.

Nadere informatie

Foto s en Videobewerking

Foto s en Videobewerking Foto s en Videobewerking Arie Noteboom Computer Huis Mijdrecht Nr. 1 Doelstellingen Begrijpen hoe digitale foto s zijn opgebouwd en kunnen worden bewerkt en bewaard. Op basis daarvan foto s kunnen uitsnijden

Nadere informatie

De frameset uit de afbeelding wordt op de volgende manier gedefinieerd:

De frameset uit de afbeelding wordt op de volgende manier gedefinieerd: FRAMES GEBRUIKEN Met frames kan het venster van een browser zo worden ingedeeld, dat er meerdere webpagina's tegelijk getoond kunnen worden. In de afbeelding hieronder staat een webpagina met frames. We

Nadere informatie

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK Nederlands Januari 2009 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Voorwaarden aan te leveren logo/artwork 3 Vector artwork 4 Bitmap artwork 5 Afmetingen en logo oppervlakte 6 Kleuren 8

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Export Programma. (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Export Programma. (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland Handicom Symbol for Windows Export Programma (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Een symbool selecteren... 3 2.1 Het selectievenster... 3 2.2 Zoekmethoden... 4 3. De bestemming:

Nadere informatie

Tentamen 19 december 2003 Multimedia Informatie en Informatieverwerking

Tentamen 19 december 2003 Multimedia Informatie en Informatieverwerking Tentamen 19 december 003 Multimedia Informatie en Informatieverwerking Een tentamen is géén verslag: de vraag hoeft niet herhaald te worden. Graag korte antwoorden. Lange antwoorden waarin je je kennis

Nadere informatie

Scorepunten worden toegekend met inachtneming van de volgende regels:

Scorepunten worden toegekend met inachtneming van de volgende regels: NederlandsNederl Correctievoorschrift VWO 2018 Informatica Tijdvak 1 Woensdag 9 mei 13.30 15.30 uur College-examen schriftelijk Algemene regels Scorepunten worden toegekend met inachtneming van de volgende

Nadere informatie

Interactief blok 2 code opdracht 6 - wireframe

Interactief blok 2 code opdracht 6 - wireframe Interactief blok 2 code opdracht 6 - wireframe 1. Klaarzetten bestanden Dit is een best practice voorbeeld. Maak een map aan voor je site. Hier komen alle bestanden in te staan (HTML, CSS en al je afbeeldingen).

Nadere informatie

Een webpagina maken. Een website bouwen met HTML en CSS practicum 1

Een webpagina maken. Een website bouwen met HTML en CSS practicum 1 Een webpagina maken De komende periode wordt in 8 practica een aantal technieken behandeld, die je nodig hebt om een (eenvoudige) website te kunnen bouwen. Nadat je deze 8 practica hebt doorgewerkt, moet

Nadere informatie

Vormgeving voor beeldscherm:

Vormgeving voor beeldscherm: Vormgeving voor beeldscherm: LAB 1 : Wat is lelijkheid? Inleiding visual design o Stijl o Doel o Functie o Techniek o Complexiteit Een ontwerper proeft ALLES, kan alles maken en namaken ( Recept, handeling,

Nadere informatie

Er is nog heel wat voor nodig om van alle losse HTML-code

Er is nog heel wat voor nodig om van alle losse HTML-code Boxmodel, weergavemodel en positionering 9 Er is nog heel wat voor nodig om van alle losse HTML-code een toonbare pagina te maken, meer dan u misschien op het eerste gezicht denkt. Als de HTML-code is

Nadere informatie

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006 VNFE Digitale Workshop Voorjaar 2006 Doel van de Workshop Basisbegrippen digitale fotografie Theorie Camera Verwerking Mix van uitleg discussie uitproberen Poging de nieuwsgierigheid te prikkelen Stel

Nadere informatie

Fotograferen in RAW. Haal alles uit het RAW-formaat van je digitale camera

Fotograferen in RAW. Haal alles uit het RAW-formaat van je digitale camera Fotograferen in RAW Haal alles uit het RAW-formaat van je digitale camera Fotografeer je in JPEG, de computer in je camera slaat je foto op aan de hand van je voorinstellingen. JPEG is een internationale

Nadere informatie

Digitale Fotografie. 1 Bestandstypes

Digitale Fotografie. 1 Bestandstypes 1 Bestandstypes Een bestandstype wordt herkend aan zijn extensie (de drie letters achter de punt in de naam van het bestand). Windows herkent het bestandstype en zoekt in een tabel welk programma er moet

Nadere informatie

Uitwerking 1 Uitwerkingen eerste deeltentamen Lineaire Algebra (WISB121) 3 november 2009

Uitwerking 1 Uitwerkingen eerste deeltentamen Lineaire Algebra (WISB121) 3 november 2009 Departement Wiskunde, Faculteit Bètawetenschappen, UU. In elektronische vorm beschikbaar gemaakt door de TBC van A Eskwadraat. Het college WISB werd in 9- gegeven door Prof. Dr. F. Beukers. Uitwerking

Nadere informatie

Hier komt alle informatie over je webpagina, welke niet zichtbaar is op de webpagina zelf.

Hier komt alle informatie over je webpagina, welke niet zichtbaar is op de webpagina zelf. Elke website begint met een basisstructuur. Deze basisstructuur is opgebouwd uit drie tags. Je gebruikt eerst de - tag welke aangeeft wat voor type document het is. Dan de - tag. Hier komt

Nadere informatie

Website analyse lichting98.nl

Website analyse lichting98.nl Website analyse lichting98.nl Gegenereerd op November 06 2016 00:56 AM Uw score is 53/100 Zoekmachine optimalisatie Titel Ontwerpburo Lichting98 - Ontwerpbureau van Nils Hilbers te Rotterdam Lengte : 69

Nadere informatie

Dit document bevat een beschrijving van het proces van de Webdesign opdracht voor de cursus Informatie-uitwisseling van de opleiding Informatiekunde

Dit document bevat een beschrijving van het proces van de Webdesign opdracht voor de cursus Informatie-uitwisseling van de opleiding Informatiekunde Dit document bevat een beschrijving van het proces van de Webdesign opdracht voor de cursus Informatie-uitwisseling van de opleiding Informatiekunde [64] [Arthur Hemmer 5494753] [Mehul Mistry 4255704]

Nadere informatie

Website beoordeling therunclub.com

Website beoordeling therunclub.com Website beoordeling therunclub.com Gegenereerd op Februari 03 2017 09:07 AM De score is 39/100 SEO Content Title Error: Domain mapping upgrade for this domain not found Lengte : 55 Perfect, uw title tag

Nadere informatie

Schrijven voor het web. 1TIN Internettechonologie 2003-2004 les 02 1

Schrijven voor het web. 1TIN Internettechonologie 2003-2004 les 02 1 Schrijven voor het web 1TIN Internettechonologie 2003-2004 les 02 1 Verschillen met gewone teksten niet noodzakelijk sequentieel lezen webpagina globaal lezen (geen details) beantwoorden aan doel van bezoek?

Nadere informatie

Eindopdracht HTML/CSS: hovenier

Eindopdracht HTML/CSS: hovenier Eindopdracht HTML/CSS: hovenier De eindopdracht is verplicht voor wie de opleiding Applicatie Ontwikkelaar wil gaan doen. Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk individueel werkt. Als je samenwerkt

Nadere informatie

Module V - XML. Stefan Flipkens - Cursus: Internet - Intranet (2004-2005) V 1

Module V - XML. Stefan Flipkens - Cursus: Internet - Intranet (2004-2005) V 1 Module V - XML Extensible Markub Language is een eenvoudig en flexibel text-formaat voor de opslag van data. Het is een meta opmaak (markup) taal voor de beschrijving van gestructureerde gegevens. De stukjes

Nadere informatie

Cascading Style Sheets

Cascading Style Sheets Cascading Style Sheets Dit gedeelte wordt uitgebreid besproken in http://www.handleidinghtml.nl/css/index.html 1TIN Internettechnologie 2003-2004 les 07 1 Onderwerpen Cascading model Syntax Toevoegen van

Nadere informatie

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman

Versie 0.4. Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen. Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Documentatie Onsweb Club plugin voor KNKV verenigingen Versie 0.4 Laatste wijziging: 19 juli 2012 Auteurs: Marien Dongstra, Sebastian Huisman Alle rechten in dit document zijn voorbehouden. www.onsweb.nl,

Nadere informatie

Tutorial HTML CSS met Adobe Dreamweaver CSx

Tutorial HTML CSS met Adobe Dreamweaver CSx Tutorial HTML CSS met Adobe Dreamweaver CSx Johan Smits, Saxion, Minor Internetmarketing, WCM1, week 4 Introductie Bij het werken met content op een website is het van groot belang om tekst en vormgeving

Nadere informatie

Website beoordeling larivieracasino.org

Website beoordeling larivieracasino.org Website beoordeling larivieracasino.org Gegenereerd op Oktober 30 2018 02:00 AM De score is 37/100 SEO Content Title Riviera Casino : Casino La Riviera Online Lengte : 41 Perfect, uw title tag bevat tussen

Nadere informatie

e-maildesign guidelines

e-maildesign guidelines e-maildesign guidelines e-maildesign guidelines Amsterdam, 9 december 2009 Veritate de entree 230 1101 ee amsterdam t +31 20 451 51 51 f +31 20 363 06 30 Copyright Alle rechten voorbehouden. De inhoud

Nadere informatie

Vector- en bitmapafbeeldingen: SVG GIF, JPG en PNG Anti-alias, dithering, browser veilig kleurenpalet, beeldbewerkingspakketten,

Vector- en bitmapafbeeldingen: SVG GIF, JPG en PNG Anti-alias, dithering, browser veilig kleurenpalet, beeldbewerkingspakketten, Overzicht Vector- en bitmapafbeeldingen: SVG GIF, JPG en PNG Anti-alias, dithering, browser veilig kleurenpalet, beeldbewerkingspakketten, scannen. Animaties: Animated GIF s en Flash-bestanden. 1TIN Internettechonologie

Nadere informatie

E-book Presenteren met

E-book Presenteren met E-book Presenteren met PowerPoint Inleiding In dit E-Book staan diverse waardevolle tips die heel goed pas kunnen komen tijdens het maken en de uitvoering van een PowerPoint presentatie. Als je deze tips

Nadere informatie

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN illustrator LESBRIEVEN HANDS- ON: OPDRACHTEN: SITE MET ALLE OEFENINGEN VOORKENNIS: PLAATSEN WEBINHOUD GEBRUIK FLASH Adobe illustrator Hét pakket uit de Adobe- suite om vector- a?eeldingen mee te bewerken

Nadere informatie

Verstuur een eigen Kerst e-mail! Mét muziek en bewegende plaatjes!

Verstuur een eigen Kerst e-mail! Mét muziek en bewegende plaatjes! 8 Opdrachtenkrant 38 Technika 10 Nederland Verstuur een eigen Kerst e-mail! Mét muziek en bewegende plaatjes! E-mails zijn vaak heel saai! Witte achtergrond met zwarte letters. Of heb je al ontdekt dat

Nadere informatie

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0 Media Hans Roeyen V 3.0 12 maart 2015 Inhoud 1. (Multi)Media op websites... 3 2. Flash en Websites... 4 3. Video op je website... 4 3.1. YouTube insluiten op de pagina... 4 3.2. Video zonder YouTube...

Nadere informatie

Website beoordeling monitoringhardware.com.websiteoutlook.co

Website beoordeling monitoringhardware.com.websiteoutlook.co Website beoordeling monitoringhardware.com.websiteoutlook.co m Gegenereerd op Juli 19 2019 10:31 AM De score is 59/100 SEO Content Title Monitoring-hardware : HOMEPAGE Didactum knowledge base Website stats

Nadere informatie

Basis-theme. Manage Wiki > Look and Feel > Themes > Change or make a new theme > Make a New Theme >

Basis-theme. Manage Wiki > Look and Feel > Themes > Change or make a new theme > Make a New Theme > Basis-theme Manage Wiki > Look and Feel > Themes > Change or make a new theme > Make a New Theme > Naam invullen en de code van basis-theme kopiëren en erin plakken

Nadere informatie

Agenda (X)HTML. Wat is HTML? Hoe ziet een HTML-file eruit? Waarom HTML leren? Waarin maak je een HTML-bestand?

Agenda (X)HTML. Wat is HTML? Hoe ziet een HTML-file eruit? Waarom HTML leren? Waarin maak je een HTML-bestand? (X)HTML HyperText Markup Language Aniel Bhulai E-mail: abhulai@few.vu.nl vrije Universiteit amsterdam Agenda HTML algemeen Aantal tags HTML met stijl (CSS, DHTML) XHTML Vragen Demo 1 vrije Universiteit

Nadere informatie

Kris Merckx - 16/10/ Agnes.js - creative commons license

Kris Merckx - 16/10/ Agnes.js - creative commons license Agnes.js - alpha 2.5 => www.ardeco.be/agnes (testsite) Fase 1: Opzetten van de frameworkbasis (afgerond) TOETSTYPES: - meerkeuze (één of meerdere correcte antwoorden) - invuloefening - ja-neen-vragen -

Nadere informatie

Website beoordeling playhousenightclub.com

Website beoordeling playhousenightclub.com Website beoordeling playhousenightclub.com Gegenereerd op April 27 2019 09:54 AM De score is 44/100 SEO Content Title Playhouse Nightclub Lengte : 19 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters.

Nadere informatie

Afbeeldingen - formaat aanpassen

Afbeeldingen - formaat aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Twee nieuwe manieren om foto s in je webshop te plaatsen - Hoe je het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen Eindresultaat Een foto met de juiste afmetingen met een goede

Nadere informatie

Sushi MIJN EERSTE WEBSITE EEN WEBPAGINA BEWERKEN. Kaart 1 van 10 Ik ben HTML/CSS aan het leren

Sushi MIJN EERSTE WEBSITE EEN WEBPAGINA BEWERKEN. Kaart 1 van 10 Ik ben HTML/CSS aan het leren MIJN EERSTE WEBSITE Sushi EEN WEBPAGINA BEWERKEN Kaart 1 van 10 We gaan een nieuwe website bouwen! We gaan hem over boeken maken maar je kan hem ook zo maken zoals jij zelf wilt! Download de HTML code

Nadere informatie

Website beoordeling skillers.tech

Website beoordeling skillers.tech Website beoordeling skillers.tech Gegenereerd op Maart 28 2019 18:53 PM De score is 55/100 SEO Content Title Skillers - Quality IT Recruiting services Lengte : 41 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Website beoordeling weeknummers.nl

Website beoordeling weeknummers.nl Website beoordeling weeknummers.nl Gegenereerd op Oktober 19 2018 20:01 PM De score is 65/100 SEO Content Title Welk weeknummer is het? Weeknummers 2018 Lengte : 40 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Informatietechnologie 1. Inleidende les. Kristof Michiels

Informatietechnologie 1. Inleidende les. Kristof Michiels Informatietechnologie 1 Inleidende les Kristof Michiels Eén afspraak: niet praten tijdens de les! 2 / 54 In deze les komen aan bod... Inleiding tot web design (deel 1) De werkinstrumenten Het uitwerken

Nadere informatie

Website beoordeling qiwork.pt

Website beoordeling qiwork.pt Website beoordeling qiwork.pt Gegenereerd op December 03 2015 16:54 PM De score is 55/100 SEO Content Title QIWORK. Creative Studio Lengte : 25 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters.

Nadere informatie

Eindformaat = 210x150mm

Eindformaat = 210x150mm Hoe aanleveren? Voorbereiding bij opmaak Bij de opmaak van een layout zijn heel wat punten waar rekening dient mee worden gehouden. In deze pdf kunt u een aantal zaken vinden die van hoofdzaak zijn bij

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING

TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING TIPS EN TRUCS KNOPPEN MAKEN GEBRUIKERS HANDLEIDING 2008-2010 2Com2 internet & communicatie 2Com2 heeft deze informatie met zorg samengesteld om u als gebruiker zo goed mogelijk te ondersteunen. 2Com2 accepteert

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie blauw

Examen VMBO-BB versie blauw Examen VMBO-BB versie blauw 2018 gedurende 180 minuten profielvak MVI CSPE BB onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

Kleuren met getallen Afbeeldingen weergeven

Kleuren met getallen Afbeeldingen weergeven Activiteit 2 Kleuren met getallen Afbeeldingen weergeven Samenvatting Computers slaan tekeningen, foto s en andere afbeeldingen op door het gebruik van getallen. De volgende opdracht laat zien hoe. Kerndoelen

Nadere informatie

Sushi MIJN EERSTE WEBSITE. DE STIJL VAN HET BOVENSTE MENU AANPASSEN Kaart 6 van 10 Ik ben HTML/CSS aan het leren. Naar daar.

Sushi MIJN EERSTE WEBSITE. DE STIJL VAN HET BOVENSTE MENU AANPASSEN Kaart 6 van 10 Ik ben HTML/CSS aan het leren. Naar daar. MIJN EERSTE WEBSITE Sushi DE STIJL VAN HET BOVENSTE MENU AANPASSEN Kaart 6 van 10 Van hier Naar daar 1 2 3 Doe het stap voor stap om te zien hoe CSS werkt! Voeg een rand toe van 1 punt in de breedte om

Nadere informatie

Beeldcompressie. VWO Masterclass 08. 21 oktober 2008

Beeldcompressie. VWO Masterclass 08. 21 oktober 2008 Beeldcompressie VWO Masterclass 08 21 oktober 2008 1 Voorbereiding In dit practicum doen we hetzelfde als in het hoorcollege (Fourier-transformatie op geluid), maar dan voor plaatjes. Jullie werken in

Nadere informatie

Beeldbewerking met Gimp

Beeldbewerking met Gimp Beeldbewerking met Gimp Animated GIFs maken Vandaag maken we een bewegende afbeelding (om specifiek te zijn: een animated GIF) in GIMP. Niet alle programma s geven Animated GIFs correct weer. Veel programma's

Nadere informatie

Website beoordeling toolwebmaster.com

Website beoordeling toolwebmaster.com Website beoordeling toolwebmaster.com Gegenereerd op Februari 15 2019 19:28 PM De score is 49/100 SEO Content Title Website tools for webmasters - toolwebmaster.com Lengte : 48 Perfect, uw title tag bevat

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem Plaats, datum: Haarlem, 18-09-2013 Opgesteld door: Gerardus Vermeulen (536512), 536512@inholland.nl Plan van Aanpak project Portfolio

Nadere informatie

Bijlage Animation Shop 3

Bijlage Animation Shop 3 1 Bijlage Animation Shop 3 Bij Paint Shop Pro 9 wordt het programma Animation Shop 3 meegeleverd. Met Animation Shop kunt u eenvoudige animaties maken die u bijvoorbeeld op uw eigen website kunt gebruiken.

Nadere informatie

HTML voor nieuwsbrieven

HTML voor nieuwsbrieven Voorwaarden en specificaties HTML voor nieuwsbrieven HTML e-mails zoals wij die versturen, voldoen aan een aantal richtlijnen voor een optimale verzending en aflevering van nieuwsbrieven. Op advies van

Nadere informatie

Website analyse anytime.nl

Website analyse anytime.nl Website analyse anytime.nl Gegenereerd op December 24 2016 10:54 AM Uw score is 53/100 Zoekmachine optimalisatie Titel AnyTime. Mobiele reclamestudio. Lengte : 31 Perfect, uw title tag bevat tussen de

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie rood

Examen VMBO-BB versie rood Examen VMBO-BB versie rood 2018 gedurende 180 minuten profielvak MVI CSPE BB onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

IMG IS EVERYTHING FRONTEND DEVELOPMENT LES 6

IMG IS EVERYTHING FRONTEND DEVELOPMENT LES 6 IMG IS EVERYTHING FRONTEND DEVELOPMENT LES 6 VORIGE WEEK De principes van het web Multiscreen Responsive webdesign Mediaqueries Mobile first Even heel kort samenvatten waar we het ook al weer over hebben

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt.

1. Klik in de menubalk op Bestand/Nieuw. In het nieuwe venster kies je voor: Klik op OK en een nieuw plaatje verschijnt. Basisvormen in PSP7 Je kunt het gereedschap Basisvormen gebruiken om allerlei vormen en symbolen te tekenen. Dat kan zijn op een raster- of op een vectorlaag. Een vectorvorm kan worden vervormd en bewerkt

Nadere informatie

Een website ontwerpen in Dreamweaver met de opmaakweergave

Een website ontwerpen in Dreamweaver met de opmaakweergave Een website ontwerpen in Dreamweaver met de opmaakweergave door G. Van Soest Met Dreamweaver kan je zeer snel een website in elkaar bouwen; ook het onderhoud van een website is met Dreamweaver uiterst

Nadere informatie

Website analyse studiopeetr.nl

Website analyse studiopeetr.nl Website analyse studiopeetr.nl Gegenereerd op November 18 2016 17:01 PM Uw score is 56/100 Zoekmachine optimalisatie Titel Studio Peet Freelance DTP vormgeving beeldbewerking webdesign Lengte : 70 Perfect,

Nadere informatie