Handleiding WordPress

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding WordPress"

Transcriptie

1 Handleiding WordPress Techniek en rechten Als klant van praatboek.nl heeft u de mogelijkheid om de website: te onderhouden. Dit gebeurt met het vrij verkrijgbare Content Managementsysteem WordPress dat speciaal voor u is geconfigureerd. Inloggen Dit doet u door in te loggen via de link: of door de velden op de site in te vullen met de door u verkregen gebruikersnaam en wachtwoord. Onderhoudsrechten Bij oplevering van de website bent u redacteur van de website. Deze rol geeft u een aantal onderhoudsrechten, waaronder het verwijderen van gebruikers. Doe dit NOOIT met de Beheerder van de website ook wel admin genoemd. Dit is de rol van de leverancier van de site en nodig bij calamiteiten of uitbreiding van de website. Het onderhoudsscherm van de gebruikers ziet er zo uit:

2 Als redacteur kunt u nieuwe gebruikers aanmaken. De standaardrol voor nieuwe gebruikers is Auteur. Rollen met lagere rechten, namelijk Schrijver en Abonnee kunt u ook instellen. Zij hebben uw toestemming nodig om op de site te kunnen publiceren. Een beheerder, redacteur en auteur kunnen zelfstandig publiceren. Je ziet dat een auteur minder rechten heeft dan een redacteur. Deze kan geen gebruikers aanmaken of verwijderen, maar alleen het eigen profiel wijzigen en geen pagina s aanmaken bijvoorbeeld, maar alleen berichten. Gebruiker toevoegen Dit kan worden gedaan door de beheerder en de redacteur Inhoud Pagina s en menu-items Deze kunnen door de beheerder en de redacteur verwijderd of gewijzigd worden. Omdat de redacteur geen rechten heeft om menu s aan te maken is verwijderen alleen voor de beheerder aan te raden. Berichten en categorieën Verder is de site opgebouwd uit berichten die zijn gekoppeld aan berichtcategorieeen:

3 Categorie aanmaken: Klik in het linkermenu op categorieën. Je krijgt dan volgend scherm: Vul zoveel mogelijk velden in met zoekwoorden en een duidelijke omschrijving. Vul ook bij alle pagina s en berichten de Headspace -velden in met duidelijke omschrijvingen. Dit is goed voor je positie in Google en je bezoekers.

4 Maak je vervolgens een bericht aan door op berichten te klikken, dan kun je het tonen door een vinkje te zetten bij de juiste categorie. Aan de linkerkant zie je 1 categorie In Dit geval Deel je ervaringen. Zet een vinkje bij de categorie waar je wilt dat het bericht getoond wordt. Je kunt berichten op twee manieren tonen 1. Door de Categorie toe te voegen aan een aangepast menu (zie onder).

5

6 2 Door de widget Categorieën te verslepen naar de widgetruimte, (naar de linker of rechterkolom meestal). Klik op: Weergave/Widgets. Als je geen onderverdeling in categorieën hebt gemaakt, maar wel berichten, dan kun je ook de widget Recentste berichten naar de linker of rechterkolom verslepen. Om de reactiemogelijkheid op een bericht uit te schakelen, open je het bericht met de optie Snel bewerken en schakel je het vinkje bij Reacties toestaan uit. Vergeet niet een bericht te koppelen aan één categorie. Widgets toevoegen: Het is met name handig om tekstwidgets toe te voegen aan een van de widget-ruimtes met tekst, links, of afbeeldingen. Je moet dan goed de structuur van de <A href= > </A> en <IMG src= > html-codes doorhebben waarvan je enkele voorbeelden in dit document vindt. Menu s en pagina s De meeste websites hebben tegenwoordig hun centrale navigatie in de bovenbalk. Ook is het mogelijk een aangepast menu te maken en dat in de vorm van een widget Aangepast menu in de linker of rechterkolom kan worden gesleept (zie de twee plaatjes hierboven). Het menu met de naam linkermenu is hier het aangepaste menu dat in de vorm van de widget Aangepast menu naar de linkerkolom is gesleept. Pagina s maken.

7 Eerste stap is om pagina s aan te maken en te vullen met tekst en de headspacevelden in te vullen met korte beschrijvingen over de inhoud van de pagina en zoekwoorden. Vergeet niet de Permalink boven aan de pagina te voorzien van een goed zoekwoord en op OK te klikken. In de Wysiwyg-editor (What-you-see-is-what-you-get) werk je in een eenvoudige wordachtige omgeving. In de HTML-modus heb je meer opmaakmogelijkheden, maar het is aan te raden om in een kladblokbestandje te werken en vandaar uit naar de editor te plakken en het resultaat te testen via Pagina bekijken, alvorens te publiceren. In de html-modus kun je bijvoorbeeld links plaatsten en extra alt- en title-teksten toevoegen. Als je van een 1-koloms-pagina of bericht een tweekoloms wilt maken dan voeg je in de HTML-modus de volgende code toe voor een twee-koloms tabel met 1 rij, zonnder randen: <table border= 0 > <tr> <td> </td> <td> </td> </tr> </table> Als je weer teruggaat naar de Wysg-modus kun je de tabel vullen met tekst en afbeeldingen De aanduiding: die je hierboven ziet is de html-aanduiding voor een spatie, anders zie je de tabel niet. In de html-modus kun je die gewoon vervangen door tekst. Laat alles tussen < > staan. Dat is onmisbare code.

8 Het resultaat is te zien in de middenkolom van de pagina en ziet er ongeveer als volgt uit: Afbeeldingen toevoegen Via de ikoontjes boven aan de pagina kunnen resp. fotos, video s, audio en pdf s worden toegevoegd. Ze komen terecht in de map uploads die je kunt benaderen via je ftpprogramma. Map: public_html/wp-content/uploads TITELS AAN EEN AFBEELDING TOEVOEGEN: - Klik éénmaal op een afbeelding of bericht. Je krijgt dan onderstaandte zien:

9 - Klik op het linker ikoontje Afbeelding bewerken. Je krijgt onderstaand scherm te zien:

10 Vul een goede titel en een heldere alternatieve titel in (handig voor slechtzienden en Google. De afbeeldingsondertitel wordt onder het plaatje op de pagina gezet. Klik op Bijwerken HTML EN AFBEELDINGEN Als je weet hoe html-werkt kun je de afbeeldingen ook handmatig in de map uploads plaatsen en er in de html-modus van een pagina of bericht een <IMG src= verwijzing > naar toe maken. Deze zien er als volgt uit: <IMG src="/wp-content/uploads/niki-cees.jpg" title="niki en Cees Groenendijk" alt="" width="240 height="320" align="left"><img src="/wp-content/uploads/huis-boom.jpg" title="de boerderij met boom aan de Lekerweg" alt="" width="640 height="480" align="right > <IMG src="/wp-content/uploads/niki-cees.jpg" title="niki en Cees Groenendijk" alt="" width="240 height="320" align="left" vspace=10 bspace=10> Het invullen van width en height van een afbeelding is belangrijk, anders wordt het plaatje vervormd of fout afgesneden. Met align="center", align="right" of align="left" geef je aan of een plaatje links, rechts of gecentreerd op een pagina moet staan. vspace en bspace geven aan hoeveel pixels ruimte er tussen de tekst naast en onder de foto moet komen. 10 = genoeg. Maak geen typefouten in het pad naar de afbeelding, gebruik geen hoofdletters of spaties in de naam van een afbeelding, alleen letters, cijfers of steepjes: - of _ Gebruik alleen plaatjes met de extensie:.jpg,.png of. gif. Als je een kader om je foto heen wilt doe het dan zo: <table border= 1 > <tr><td> <IMG src="/wp-content/uploads/niki-cees.jpg" title="niki en Cees Groenendijk" alt="" width="240 height="320"> </td></tr> </table> Als je tussen de title= en alt= aanhalingstekens van een plaatje of link relevante zoekwoorden invult wordt je site beter gevonden door zoekmachines. Alles ingevuld tussen title= is zichtbaar als je er met je muis overheen strijkt. Alt-teksten zijn alleen zichtbaar als een link of plaatje niet geladen wordt, maar kunnen worden voorgelezen voor mensen met een zichtbeperking en Google vinbdt de zoekwoorden die er in staan belangrijk Als je voor: <table border= 2, 3 invult wordt het kader breder. Aanklikbare afbeelding (wordt vergroot): <DIV><a href="/wp-content/uploads/neenunietweglopenhoor(640).jpg" target="blank" title="met de vrijwilligers"> <IMG src="/wp-content/uploads/neenunietweglopenhoor.jpg" title="vrijwilligersweekeind 2008 alt="vrijwilligersweekeind 2008" width="175" height="233" align="bottom" /></a> <br>

11 Weekeind met de vrijwilligers2008. </DIV> Url naar het logo <A href=" src="/wp-content/uploads/boerderij.jpg " title="naar de homepage" width="190" height="124"></a> Zorg ervoor dat afbeeldingen niet breder zijn dan 500 pixels en niet zwaarder dan 40 kb, anders zal het lang duren voordat de pagina geladen wordt. 13 cm breedte is ongeveer 500 px. De Uploader in Wordpress zelf biedt prima mogelijkheden om een afbeelding aan te passen, qua afmetingen. Als de afbeelding klaar is kan hij worden ingevoegd in een bericht of op een pagina.

12 Video toevoegen Onder Uploaden/toevoegen Kan een video worden toegevoegd. Een resolutie van 320 X 240 (4X3 beelformaat) is voor Internet voldoende. Voor breedbeeld geldt (16X9 beeldformaat). Dit komt overeen met 3200 X 180 pixels. In een videobewerkingsprogramma als Nero Vision Express zijn de volgende instellingen prima bruikbaar om een film voor Internet geschikt te maken:

13 YOUTBE-FILM INVOEGEN Op de volgende manier kan bijvoorbeeld een youtubefilmpje worden ingesloten bij een bericht: Kopieer en plak de Insluiitcode van het filmpje in de html-editor van je bericht. Wijzig wanneer nodig Width en height van de player. In het voorbeeld is 640 te breed voor onze pagina. Hoogte en breedte moeten naar rato worden verkleind. Delen door 2 geeft width= 320 higth= 190. Dit past op de pagina en geeft het volgende resultaat

14

15

16 Geluidsbestanden toevoegen Ook kunnen geluidsbestanden aan een bericht worden toegevoegd. Deze moeten in het MP3 formaat worden omgezet, Er zijn talloze gratis audio converters te downloaden waaronder deze: Menu s aanmaken Als je klaar bent met het vullen van een pagina (bij berichten werkt het net zo) voeg dan de pagina s onder Weergave - Pagina s toe aan het menu door het juiste menu te kiezen en de pagina aan te vinken en op Aan menu toevoegen te klikken

17 Door de grijs-gekleurde items naar boven, naar rechts en weer terug te slepen. Een ingesprongen item wordt een submenu van het menu-item erboven. Door rechts op het pijltje te klikken klapt het item open en kun je een titelattribuut toevoegen

18 Vergeet niet op Menu-opslaan te klikken Sitemap: is aangemaakt door de volgende code in een lege pagina te plakken: <p>[pagelist] Footer link: (is aangemaakt). <a href=" title= Sitemap Boerderij de Groene hoeve alt= Sitemap kaasboerderij, boerencamping en zorgboerderij De Groene Hoeve aan het IJsselmeer in Wijdenes >Sitemap</a> Je kunt zelf onder Weergave > Theme options Veld Footer content meer links toevoegen in de bovenstaande vorm. Zie dat hier al zoekwoorden zijn toegevoegd in de vorm van alt en title= teksten. Het template kent nog meer footer-widgets waar je bijvoorbeeld advertenties kunt plaatsem. Site-statistieken toevoegen. Onder Instellingen vind je de plugin Web-ninja Google-analytics. Door een Google-account aan te maken met adres: kun je een Goole-analytics-account aanmaken. Zo kom je aan het UA-nummer dat je in de onderstaande plugin moet invullen. Dan kun jr hrt site-bezoek monitoren.

19 Een Google-account is ook handig om recensies van klanten te krijgen. Webwinkel Anno 1 nov nog niet geactiveerd, wel in het systeem geplaatst. Hiervoor is SSLbeveiliging vereist die door de webhost geleverd wordt voor 100 Euro per jaar. Er hoort een Engelstalig pdf-handboek bij de inrichting van het systeem dat ik gratis ter beschikking heb. Beter niet doen: - WordPress NIET zonder overleg met de leverancier updaten. Boven in bovenstaand plaatje zie je de mededeling: WordPres is beschikbaar. Nu bijwerken? Als je dit doet, kan het zijn dat sommige plugins (functionaliteiten) niet meer werken. Het enige wat dan nog kan is het terugplaatsen van een backup van de site. Als er beveiligingsproblemen met jouw versie van WordPress ontstaan krijg je er een melding van in je onderhoudsomgeving of van de webhost. - Geen widgets verwijderen die je zelf niet hebt aangemaakt (dit kan bijvoorbeeld een standaard-geconfigureerde social-media-widget zijn). - Niet zelfstandig plugins toevoegen (het kan zijn dat ze een conflict veroorzaken met jouw versie van WordPress.) - In principe geen instellingen wijzigen onder Instellingen. Wel doen: Het boek Succesvol publiceren met WordPress van Rogier Mostert kopen en dat raadplegen als je er even niet uitkomt. Duur is het niet, wel heel handig.

20

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

http://demo.webflat.nl/

http://demo.webflat.nl/ Webflat Handleiding Bedankt voor het kiezen van Webflat. Ter referentie van alle functionaliteit zal er worden verwezen naar: http://demo.webflat.nl/ Op deze demo website staan alle mogelijkheden van het

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding van Coothplein 41a 4811 ND Breda (+31) 076 2015 210 WordPress Handleiding Inloggen Inloggen doe je na livegang via http://www.jewebsite.nl/wp-admin/. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kun

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Janine de Jong Studentennummer: Cursus: content management system Jaar: Digitale Media en Communicatie

Janine de Jong Studentennummer: Cursus: content management system Jaar: Digitale Media en Communicatie Janine de Jong Studentennummer: 1655580 Cursus: content management system Jaar: 2014-2015 Digitale Media en Communicatie ... 2... 13 1 Ga naar om in te loggen op de website en door te gaan naar het dashboard

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken Wordpress.com Een site/blog aanmaken - Ga naar www.wordpress.com - Maak een account aan. - Lees zorgvuldig zodat je een Nederlandstalige versie aanmaakt. - Activeer het account vanuit je email. Het adres

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding aanpassen en verzenden adressen en nieuwsbrieven

Handleiding aanpassen en verzenden  adressen en nieuwsbrieven Handleiding aanpassen en verzenden Emailadressen en nieuwsbrieven Auteur: Richard Gankema Datum: 23-12-2012 Versie: 0.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4 3 Mutatie emailadressen bestand...5

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

Widget Tip van de dag!

Widget Tip van de dag! Gebruikershandleiding Widget Tip van de dag! Datum Versie Naam Opmerkingen 01-12-2011 0.5 M. Bruinsma Schrijven handleiding J. van Beijnen 05-12-2011 1.0 J. van Beijnen Opmaak en kleine aanpassingen structuur

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Afbeeldingen - formaat aanpassen

Afbeeldingen - formaat aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Twee nieuwe manieren om foto s in je webshop te plaatsen - Hoe je het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen Eindresultaat Een foto met de juiste afmetingen met een goede

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Workshop WordPress 12 juni De opzet van de ochtend: 9:30 9:45 Kennismaking Wie / Waar / Niveau / wat wil je leren vandaag?

Workshop WordPress 12 juni De opzet van de ochtend: 9:30 9:45 Kennismaking Wie / Waar / Niveau / wat wil je leren vandaag? De opzet van de ochtend: 9:30 9:45 Kennismaking Wie / Waar / Niveau / wat wil je leren vandaag? 9:45 10:15 Instructie WordPress deel 1 Site opzet / Login / Redactie / Dashboard / Pagina s / Berichten 10:15

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline Werken met de website basisonline Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline - login met de verkregen inlognaam en wachtwoord - je inlognaam is jouw emailadres

Nadere informatie

Let op je kunt maximaal 3 keer proberen om in te loggen. Hierna is er een time-out van 30 minuten. Daarna heb je weer 3 pogingen.

Let op je kunt maximaal 3 keer proberen om in te loggen. Hierna is er een time-out van 30 minuten. Daarna heb je weer 3 pogingen. TOEGANG TOT DE SITE Geregistreerde gebruikers kunnen inloggen op de site van sveb.nl Toegang verkrijg je via de inlog URL: deze URL krijg je als geautoriseerde gebruiker. Het inlog scherm ziet er als volgt

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 I Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 ESS... Iconen selecteren 1 1.2 ESS... Inlog scherm tekst

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs Inhoud van dit lesje: 1.Plaatsen van foto of afbeelding van uw harde schijf.

http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs Inhoud van dit lesje: 1.Plaatsen van foto of afbeelding van uw harde schijf. Op het blog SeniorenNet Blogs Tips en Trucs vind je in de linkerkolom verschillende mogelijkheden voor Aanmaken van een Internetadres (URL) en Foto s Verkleinen met uitleg. http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Wordpress handleiding. Voor vragen en meer informatie. Ontwerpgroep Lale T

Wordpress handleiding.   Voor vragen en meer informatie. Ontwerpgroep Lale T Wordpress handleiding www.symfora-meander.nl Voor vragen en meer informatie Ontwerpgroep Lale T 033-46 46 93 ontwerpgroep@lale.nl Nieuws - Vacature plaatsen Beknopte weergave van de laatste 3 berichten

Nadere informatie

3 Website opbouwen: vervolg

3 Website opbouwen: vervolg 3 Website opbouwen: vervolg 3.1 Elementen 3.1.1 Bestand Op je website kan je een bestand plaatsen (doc, pdf, ) dat door je bezoekers gedownload kan worden 3.1.2 Links. Zowel bij het typen van tekst (2.1.1)

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie