versie: mei 2014 over onze certificaten doen we graag n boekje open

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "versie: mei 2014 over onze certificaten doen we graag n boekje open"

Transcriptie

1 versie: mei 2014 over onze certificaten doen we graag n boekje open

2 Inhoudsopgave 2 Certificaat ISO Certificaat ISO Certificaat CO 2 -bewust 8 Certificaat VCA** 10 Certificaat VCA Petrochemie 12 Certificaat Energielabels BRL Komo Install procescertificaat 16 Certificaat Branddetectiebedrijf (BMI) 18 Certificaat BORG Techn. Beveiligingsbedrijf 20 Certificaat Criteria voor Toezicht (LRQA) 22 Certificaat KEMA/DEKRA E-sys verdeelsysteem 24 Certificaat Excellent Leerbedrijf 26 Investors in People

3 1 Beste collega s, Regelmatig wordt er binnen Croon gesproken en geschreven over certificaten; ISO 9001, ISO 14001, VCA, Meetcode, BORG, BMI en ga zo maar door. Vandaar ook de verschijning van dit boekje. Met dit boekje proberen we u in een notendop inzicht te geven in de verschillende certificaten die door Croon worden gevoerd. Daarbij is het van belang te weten waarvoor die certificaten dienen en wat we er mee kunnen. Als u vragen of suggesties heeft, neem gerust contact op met de afdeling QHSE (Quality, Health, Safety & Environment. Zij kunnen u precies vertellen wat u weten wilt. Met vriendelijke groeten, Lennart Koek Directievoorzitter

4 2

5 Certificaat ISO Wat betekent dit certificaat? Dit certificaat is het bewijs dat we als organisatie op een constructieve manier omgaan met het beheersen en continu verbeteren van onze bedrijfsprocessen. Bijzondere aandacht in dit systeem gaat uit naar de klantbeleving. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Dit (internationaal) erkende certificaat is voor de (toekomstige) klanten van Croon een bewijs dat onafhankelijk deskundigen hebben vastgesteld dat Croon een bedrijf is dat zich continu inspant voor een verdere verbetering van de kwaliteit; zowel van het product of de dienst die we leveren als van de interne processen. Dat is erg belangrijk bij het werven van nieuwe klanten, maar ook minstens zo belangrijk voor de relatie met bestaande klanten. Nagenoeg al onze opdrachtgevers verlangen dat wij over dit certificaat beschikken.

6 4

7 Certificaat ISO Wat betekent dit certificaat? Dit certificaat is het bewijs dat Croon voldoet aan wet- en regelgeving, en dat we milieuverantwoord en energieefficiënt werken. De continue aandacht hiervoor en het verbeteren van de prestaties op deze gebieden staan centraal in ons beleid. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Met dit certificaat tonen we naar onze opdrachtgevers aan dat we ons inspannen om het milieu zo min mogelijk te belasten en er heel veel aan doen om op milieugebied steeds beter te presteren. Steeds meer opdrachtgevers eisen ook dat we dit certificaat hebben.

8 6

9 Certificaat CO 2 -bewust 7 Wat betekent dit certificaat? Dit certificaat geeft aan welk niveau Croon op de CO 2 - prestatieladder heeft. De CO 2 -prestatieladder heeft als doel bedrijven te stimuleren om de eigen CO 2 -uitstoot (en die van hun leveranciers) te kennen en permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de klimaatimpact van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen. De CO 2 -prestatieladder stimuleert bedrijven die maatregelen daadwerkelijk uit te voeren en bovendien de verworven kennis te delen en samen met collega s, kennisinstellingen, maatschappelijke partijen en overheden te zoeken naar verdere mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is iets waar Croon Elektrotechniek zich al langere tijd mee bezighoudt. De CO 2 -prestatieladder sluit goed aan bij het thema duurzaamheid, waar Croon als organisatie al geruime tijd mee bezig is. Met het behaalde niveau 4 op de CO 2 - prestatieladder toont Croon aan bewust te zijn van haar CO 2 -footprint en maatregelen neemt om deze zo klein mogelijk te maken.

10 8

11 Certificaat VCA** 9 Wat betekent dit certificaat? De Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (afgekort het VCA-certificaat) is een diploma dat is behaald voor de inspanningen die binnen Croon zijn (en worden) verricht om het veilig werken mogelijk te maken waarbij ook specifieke aandacht is voor het milieu. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Het certificaat is een bewijs voor onze opdrachtgevers dat onze processen zo zijn ingericht dat we veilig en milieubewust kunnen werken. We zijn trots op het certificaat en laten het graag aan onze opdrachtgevers en mede-aannemers zien. Intern heeft het certificaat overigens geen waarde. We weten precies hoe veilig en milieubewust we onze werkzaamheden verrichten.

12 10

13 Certificaat VCA Petrochemie 11 Wat betekent dit certificaat? Het standaard VCA**-certificaat is al jaren in ons bezit. Voor bedrijven die echter én met onderaanneming werken én grote en complexe projecten uitvoeren aan (petro) chemische installaties, zoals Croon ook doet, is er nu ook de VCA Petrochemie. Haast vanzelfsprekend dat Croon ook dit diploma heeft behaald. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Dit certificaat is een bewijs dat we ook veilig en milieubewust werken in de rol van hoofdaannemer waarbij we onderaannemers aansturen bij het realiseren van grote en complexe projecten in de (petro)chemie. Intern heeft ook dit certificaat weinig waarde, ook hier weten we precies hoe veilig en milieubewust we onze werkzaamheden verrichten.

14 12

15 Certificaat Energielabels BRL Wat betekent dit certificaat? Dekra (kema) verklaart met afgifte van dit certificaat dat croon voldoet aan alle eisen om voor alle utiliteitsgebouwen: Een energie-index (energielabel) op te stellen Een EPA-maatwerkadvies op te stellen Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Voor alle utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht gesteld. Door deze certificering kan Croon voor al zijn relaties een dergelijk energie label of gecertificeerd energie-advies opstellen. Daarnaast is deze certificering een steeds meer verplicht onderdeel in integrale inspectie methodes (BOEI).

16 14

17 Komo Install procescertificaat 15 Wat betekent dit certificaat? Met het KOMO-INSTAL-procescertificaat toont Croon aan dat de opgeleverde installaties voldoen aan de eisen uit het bouwbesluit. Zelf weten we dat we kwaliteit leveren; het beoordelen door een onafhankelijke partij onderstreept dat. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Het certificaat toont de buitenstaander, de opdrachtgever, dat we / wij zoveel vertrouwen in ons kunnen hebben dat we daar met een gerust hart derden over willen laten oordelen.

18 16

19 Certificaat Branddetectiebedrijf (BMI) 17 Wat betekent dit certificaat? Het ontwerpen, installeren en onderhouden van een brandmeldinstallatie is net als al het andere installatiewerk vakwerk. Het certificaat is een door onafhankelijken geleverd bewijs dat we aan de eisen van de regeling voldoen. Het toont aan dat de benodigde vakkennis en vaardigheid beschikbaar is en wordt ingezet. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Met dit certificaat onderscheiden we ons van veel collegabedrijven. Het helpt de mogelijke klant te overtuigen ons de installatie te laten ontwerpen en aan te laten leggen. Het helpt sommige klanten ook te voldoen aan de eisen die een verzekeraar stelt.

20 18

21 Certificaat BORG Techn. Beveiligingsbedrijf 19 Wat betekent dit certificaat? Dit certificaat bewijst dat Croon inbraakbeveiligingsinstallaties kan ontwerpen die aan de hoogste eisen voldoen; aan de Nationale beoordelingsrichtlijn. Met deze erkenning zijn bedrijven bevoegd BORG beveiligingscertificaten en opleverbewijzen te verstrekken. Deze kunnen bijvoorbeeld door verzekeringsmaatschappijen worden geëist bij het afsluiten van inboedel- en/of inbraakverzekeringen. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Verzekeringsbedrijven eisen steeds vaker van klanten dat, voordat een object wordt verzekerd, er een goedgekeurde inbraakbeveiligingsinstallatie is aangelegd. Ons certificaat wordt door verzekeringsbedrijven erkend waarmee ze het vertrouwen naar de klant uitspreken dat Croon dergelijke installaties kan ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

22 20

23 Certificaat Criteria voor Toezicht (LRQA) 21 Wat betekent dit certificaat? LRQA verklaart met het afgeven van dit certificaat dat Croon voldoet aan de voorwaarden om te kunnen beoordelen of: een installatie veilig is om te gebruiken; elektrische arbeidsmiddelen veilig zijn om te gebruiken. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Croon kan de klant aan de hand van dit certificaat aantoonbaar maken dat we de kennis en kunde in huis hebben om dergelijke beoordelingen uit te voeren.

24 22

25 Certificaat KEMA/DEKRA E-sys verdeelsysteem 23 Wat betekent dit certificaat? KEMA/DEKRA heeft Croon s eigen verdeelsysteem E-sys volgens de richtlijnen van de NEN /-2 gekeurd. Het is beproefd en gecertificeerd voor een maximale stroom van Ampere, bij een wisselspanning van 690 V en geschikt voor toepassing in netten met een kortsluitstroom van 100kA gedurende 1 seconde. E-sys is de veelzijdige opvolger van het solide M75 verdeelsysteem. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? De klanten krijgen met dit certificaat de zekerheid van een kwalitatief hoogstaand product met een hoge betrouwbaarheid en een lange economische levensduur.

26 24

27 Certificaat Excellent Leerbedrijf 25 Wat betekent dit certificaat? De Stichting Kenteq Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven heeft namens UNETO-VNI Croon beoordeeld als excellent leerbedrijf. Dit certificaat toont aan dat de kwaliteit van de opleidingen en begeleiding van het E-College, hèt opleidingsinstituut van Croon, excellent is bevonden. Croon faciliteert opleidings- en ontwikkeltrajecten en neemt actief deel aan de onderwijsomgeving. De praktijkopleiders beschikken over uitstekende vakinhoudelijke kennis en didactische en communicatieve vaardigheden. Er wordt een passende, veilige leeromgeving aangeboden waarin duidelijke leerdoelen gesteld worden die passen binnen het opleidingsbeleid van Croon. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Binnen het E-College, worden ambitieuze vakmensen opgeleid voor een technische beroepsopleiding. Voorwaarde is dat de kwaliteit van de leerwerktrajecten en de beroepspraktijkvorming goed zijn. In de technische sector beoordeelt Kenteq of dat zo is. Bedrijven die geschikt zijn, krijgen een erkenning. De ambitie van Croon is om niet alleen erkend leerbedrijf te willen zijn maar ook te willen excelleren. De kwaliteit van het opleiden van vakmensen vergt voortdurend aandacht. Niet alleen van belang voor leerling en Croon, maar zeker zo belangrijk voor het onderwijs en de branches.

28 26

29 Investors in People 27 Wat betekent dit certificaat? Dit (internationale) keurmerk bewijst dat we veel investeren in de ontwikkeling en uitvoering van een goed personeelsbeleid. We zijn hiervoor intensief op meer dan 10 criteria/normen getoetst. Speciale aandacht heeft de feitelijke uitwerking/beleving van ons personeelsbeleid. Honderden collega s, uit alle geledingen, zijn hiervoor het hemd van het lijf gevraagd. Middels audits blijven we ook in de toekomst getoetst worden. Waarom wil Croon dit certificaat hebben? Croon gelooft in het investeren in mensen. Het blijft onze inzet om als mens en organisatie verder te groeien. We onderscheiden ons daarmee als een sterk merk ten opzichte van de concurrentie. We bewijzen ons hiermee eveneens als een attractieve werkgever in de arbeidsmarkt. Op dit moment is er geen enkel Nederlands bedrijf in elektrotechniek die ons dit na doet.

30 Croon Elektrotechniek (hoofdkantoor) Schiemond 20-22, 3024EE Rotterdam Postbus 6073, 3002 AB Rotterdam T I E info@croon.nl

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 50001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Hartelijk dank voor uw interesse in de begeleiding naar ISO 50001 certificering. Met ISO

Nadere informatie

Regeling Brandmeldinstallaties. Samenvatting

Regeling Brandmeldinstallaties. Samenvatting Regeling Brandmeldinstallaties 2002 Samenvatting Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze samenvatting mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

HET ROTTERDAMSE VERHUURBEDRIJF

HET ROTTERDAMSE VERHUURBEDRIJF HET ROTTERDAMSE VERHUURBEDRIJF BEZOEK OOK ONZE MET ONS KUNT U BOUWEN! HOGEROP MET XTRA MATERIEEL U wilt hogerop? Xtra Materieel heeft de oplossing voor u. We bieden u een groot assortiment van hoogwerkers,

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 14001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten en diensten.

Nadere informatie

Een jaar ervaring met de CCV schema s. Seminar Klaar voor 2015! 22 en 23 januari 2014: Brandmeldinstallaties

Een jaar ervaring met de CCV schema s. Seminar Klaar voor 2015! 22 en 23 januari 2014: Brandmeldinstallaties Een jaar ervaring met de CCV schema s Seminar Klaar voor 2015! 22 en 23 januari 2014: Brandmeldinstallaties Kenmerken nieuwe certificatieschema s Alleen inspectiecertificatie verplicht vanuit de overheid

Nadere informatie

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN Elk project zien we als een specifieke uitdaging die we met succes willen afronden. Bij Venko is niets vanzelfsprekend en bovendien geloven we, dat als je wat wilt, je er helemaal voor moet gaan. SCHILDEREN,

Nadere informatie

KOMO INSTAL. Electrasluis B.V. Bouwbesluit. Procescertificaat

KOMO INSTAL. Electrasluis B.V. Bouwbesluit. Procescertificaat KOMO INSTAL Procescertificaat Nummer K46686/04 Vervangt K46686/03 Uitgegeven 2014-11-07 D.d. 2013-10-01 Geldig tot 2017-11-07 Pagina 1 van 5 Electrasluis B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit procescertificaat

Nadere informatie

elektrotechniek bv elektrotechniek bv MOSSINK MAAKT MEER MOGELIJK Zuiderinslag 12 Postbus 39 3870 CA Hoevelaken T (033) 253 45 81 F (033) 253 58 26

elektrotechniek bv elektrotechniek bv MOSSINK MAAKT MEER MOGELIJK Zuiderinslag 12 Postbus 39 3870 CA Hoevelaken T (033) 253 45 81 F (033) 253 58 26 INSTALLATIETECHNIEK PROJECTVERLICHTING BEVEILIGINGEN INSPECTIES BESTURINGSTECHNIEK INSTALLATIETECHNIEK PROJECTVERLICHTING BEVEILIGINGEN INSPECTIES BESTURINGSTECHNIEK elektrotechniek bv elektrotechniek

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Visie en Beleid (samenvatting) MVO loont! Duurzaamheid is onontbeerlijk om onze planeet en maatschappij voor nu en op langere termijn leefbaar te houden. Maatschappelijk

Nadere informatie

Communicatieplan Croon CO2 Footprint

Communicatieplan Croon CO2 Footprint Croon Elektrotechniek B.V. Marketing & Business Development Hoofdkantoor Rotterdam Schiemond 20-22 3024 EE Rotterdam Postbus 6073 3002 AB Rotterdam Telefoon 088-923 33 44 www.croon.nl Communicatieplan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen BRL9500

Veelgestelde vragen BRL9500 Veelgestelde vragen BRL9500 1. Waarom de BRL9500? Bedrijven die energieprestatiecertificaten ofwel energielabels voor gebouwen willen gaan afgeven zullen zich verplicht moeten certificeren voor BRL9500.

Nadere informatie

Voorwoord Preview Voorbeeld

Voorwoord Preview Voorbeeld Voorwoord In 1996 werd de eerste versie van ISO 14001 gepubliceerd. Daarmee werd het mogelijk een milieumanagementsysteem op te zetten volgens een wereldwijd erkend model en het te laten certificeren tegen

Nadere informatie

van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl

van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl van der leun Electrobouw bv www.vanderleun.nl Bij Van der Leun electrobouw kunnen wij u van dienst zijn met de meest uiteenlopende vraagstukken met betrekking tot elektrische installaties. In deze brochure

Nadere informatie

2 drs. G.J. Zoetbrood. E R.C. Verhagen. KOMO INSTAL procescertificaat

2 drs. G.J. Zoetbrood. E R.C. Verhagen. KOMO INSTAL procescertificaat KOMO INSTAL procescertificaat Meander 1051 6825 MJ Arnhem Nederland Tel.: +31 88 96 83000 www.dekra-certification.nl Beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen

Nadere informatie

NEN 1010:2015. Stellingen

NEN 1010:2015. Stellingen NEN 1010:2015 Stellingen 1 september 2015 1 Stelling 1 Stelling 1a: Ik wacht wel tot de nieuwe NEN 1010 is aangewezen in het Bouwbesluit (waarschijnlijk 1 juli 2016), want dan is het pas verplicht om hem

Nadere informatie

BRL6000 Installatietechniek

BRL6000 Installatietechniek CERTIFICERING VOOR INSTALLATIETECHNIEK Sinds 2005 kent Nederland een nieuwe certificatieregeling voor bedrijven die zich willen certificeren voor het ontwerpen, installeren en beheren van installaties,

Nadere informatie

SCIOS certificatieregeling

SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling SCIOS certificatieregeling is een kwaliteitsmanagementsysteem voor het uitvoeren voor inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan technische installaties.

Nadere informatie

Kiwa N.V. 3/12/14. Roy Senden. Partner for progress

Kiwa N.V. 3/12/14. Roy Senden. Partner for progress Roy Senden Partner for progress 1 Brandpreventie Academy Namens Brandpreventie Academy hartelijk welkom Introductie Wat doet Kiwa 3 Data Uitfasering regeling 2002 31-8-2014 (audits) 31-12-2014 (certificaten)

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! CO₂ PRESTATIELADDER EN CO₂ FOOTPRINT De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten

Nadere informatie

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE

Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! CAMERABEVEILIGING BRANDBEVEILIGING INBRAAKBEVEILIGING TOEGANGSCONTROLE Focus op veiligheid! Iedere dag scherp Protectiepartners. Nieuw en toch meer dan 45 jaar jong. De naam Protectiepartners

Nadere informatie

Uw partner in kwaliteit en veiligheid

Uw partner in kwaliteit en veiligheid DEKRA Uw partner in kwaliteit en veiligheid Oplossingen op maat voor de bouw- en installatiebranche On the safe side De noodzaak van certificering Certificering speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij,

Nadere informatie

Rutges vernieuwt onderhoud en renovatie

Rutges vernieuwt onderhoud en renovatie 130508 Nummer OHSAS-K83614/01 Vervangt - Uitgegeven 2014-07-01 Eerste uitgave 2014-07-01 Geldig tot 2017-07-01 Arbomanagementsysteemcertificaat BS OHSAS 18001 Kiwa heeft vastgesteld dat het door Rutges

Nadere informatie

De nieuwe weg naar erkenning

De nieuwe weg naar erkenning De nieuwe weg naar erkenning Hoofdpunten nieuwe BMI schema s Seminar Brandmeld 5 september 2012 Harrit Broos, LPCB Nederland 1. Drie nieuwe certificatieschema s a. CCV Schema Brandmeldinstallaties 2011

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

KOMO INSTAL. Van Haren Installaties B.V. Besluit bodemkwaliteit

KOMO INSTAL. Van Haren Installaties B.V. Besluit bodemkwaliteit KOMO INSTAL Procescertificaat voor het ontwerpen, installeren en beheren van bodem energiesystemen van individuele woningen, woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen Nummer K88238/01 Vervangt - Uitgegeven

Nadere informatie

CO 2 jaarverslag 2013* * Dit betreft alleen de A.Hak bedrijven die zijn gecertificeerd voor de CO2 Prestatieladder, niveau 3

CO 2 jaarverslag 2013* * Dit betreft alleen de A.Hak bedrijven die zijn gecertificeerd voor de CO2 Prestatieladder, niveau 3 CO 2 jaarverslag 2013* * Dit betreft alleen de A.Hak bedrijven die zijn gecertificeerd voor de CO2 Prestatieladder, niveau 3 A.HAK* - CO 2 - JAARVERSLAG 2013 *Dit betreft alleen de A.Hak- bedrijven die

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2018 BlijWerkt gaat in 2018 voor het certificeren van Niveau 3 van de MVO Prestatieladder. In dit jaarverslag vertellen we

Nadere informatie

Een primeur binnen de private bewaking

Een primeur binnen de private bewaking Een primeur binnen de private bewaking Secure Quality Een primeur binnen de private bewaking Inleiding: Waarom het SECURE QUALITY Kwaliteitscharter Private Bewaking? De BVBO 1 stelt met trots haar nieuwste

Nadere informatie

, J.B.J. Luttikhold. 2 drs. G.J. Zoetbrood. KOMO INSTAL procescertificaat. 4-Elements Systeemtechniek. Besluit bodemkwaliteit

, J.B.J. Luttikhold. 2 drs. G.J. Zoetbrood. KOMO INSTAL procescertificaat. 4-Elements Systeemtechniek. Besluit bodemkwaliteit KOMO INSTAL procescertificaat Meander 1051 6825 MJ Arnhem Nederland Tel.: +31 88 96 83000 www.dekra-certification.com Geïnstalleerd In bouwwerk Nummer: K2183547 pag. 1 van 5 Dit certificaat is geldig tot:

Nadere informatie

KOMO INSTAL Procescertificaat K83203/03

KOMO INSTAL Procescertificaat K83203/03 373/171015 KOMO INSTAL Procescertificaat K83203/03 Uitgegeven 2017-11-01 Vervangt K83203/02 Geldig tot 2018-09-30 D.d. 2014-11-27 Pagina 1 van 5 voor het ontwerpen, installeren en beheren van bodem energiesystemen

Nadere informatie

Verhuur Grondverzetmachines Aanneming Cultuurtechnische werken. www.kavandaalenenzn.nl. Grondig specialist en betrouwbare partner

Verhuur Grondverzetmachines Aanneming Cultuurtechnische werken. www.kavandaalenenzn.nl. Grondig specialist en betrouwbare partner Verhuur Grondverzetmachines Aanneming Cultuurtechnische werken www.kavandaalenenzn.nl Grondig specialist en betrouwbare partner HET BEDRIJF Met onze kennis, goede service en een klantgerichte aanpak willen

Nadere informatie

OHSAS certificaat voor het waarborgen van veiligheid

OHSAS certificaat voor het waarborgen van veiligheid OHSAS 18001-certificaat voor het waarborgen van veiligheid > continue verbetering > voordelen > internationaal erkende norm > eigen verantwoordelijkheid > compleet arbo- en veiligheidsmanagementsysteem

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

Positie van BRL s bij certificering van bedrijven. www.kbi.nl. Wil van Ophem. Nationaal Congres Warmtepompen te Ede, 23 mei 2013. Presentatie vandaag

Positie van BRL s bij certificering van bedrijven. www.kbi.nl. Wil van Ophem. Nationaal Congres Warmtepompen te Ede, 23 mei 2013. Presentatie vandaag Positie van BRL s bij certificering van bedrijven www.kbi.nl Wil van Ophem Nationaal Congres Warmtepompen te Ede, 23 mei 2013 Presentatie vandaag www.kbi.nl Certificering - Structuur BRL6000-serie Wat

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! NEN 7510 CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor continue verbetering van uw organisatie en zekerheid en vertrouwen

Nadere informatie

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap...

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... ZETTEN TECHNIEK lifting & safety solutions Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... Narvikweg 10c 9723 TV Groningen Telefoon: 050-5413000 Telefax: 050-5410011 E-mail: info@zettentechniek.nl Internet:

Nadere informatie

Sjablonen voor kwaliteitsdocumenten

Sjablonen voor kwaliteitsdocumenten Sjablonen voor kwaliteitsdocumenten Tekst onder de infotoets Certificaat / Opleveringsbewijs: U kunt de tekst voor een BORG Beveiligingscertificaat, een BORG Opleveringsbewijs alarminstallatie of een BORG

Nadere informatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie pagina 1 4 Profiel praktijkopleider Norm Een praktijkopleider speelt in het leerbedrijf een cruciale rol in het succesvol opleiden van onderwijsdeelnemers tot goed geschoolde vakmensen. Het is daarom dat

Nadere informatie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie Kwaliteitskader aanbieders Kunsteductie juni 2013 1 1. Toetsingskaders, toetsing en registratie Inleiding Kwaliteitsmanagement vloeit voort uit de overtuiging dat kwaliteit van producten en processen vrijwel

Nadere informatie

Voor een eigenwijze kijk op certificatie. Uw partner voor al uw certificatie

Voor een eigenwijze kijk op certificatie. Uw partner voor al uw certificatie Voor een eigenwijze kijk op certificatie Uw partner voor al uw certificatie Wie is NIKTA NIKTA is dé partner voor certificerings- en examineringsvraagstukken. We leveren graag maatwerk en hechten veel

Nadere informatie

Maatschappelijk Jaarverslag 2012

Maatschappelijk Jaarverslag 2012 Maatschappelijk Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Blad Voorwoord 2 1. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) 3 2. MVO en Prins Bouw 3 3. Beleid 4 4. Speerpunten 5 5. Duurzaam bouwen 9 6. Toekomst 10

Nadere informatie

Jade Beheer. Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 3.C.1. 3.C.2 Invalshoek C: Transparantie Handboek CO2 Prestatieladder, versie 2.2 / 3.

Jade Beheer. Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 3.C.1. 3.C.2 Invalshoek C: Transparantie Handboek CO2 Prestatieladder, versie 2.2 / 3. Jade Beheer Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 3.C.1. 3.C.2 Invalshoek C: Transparantie Handboek CO2 Prestatieladder, versie 2.2 / 3.0 Document : Communicatieplan CO 2-prestatieladder Auteur : Jade

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

Onze kernwaarden. Samenwerken Samen met collega s, klanten en partners doelen stellen. Kwaliteit Op duurzame wijze gaan voor het hoogst haalbare.

Onze kernwaarden. Samenwerken Samen met collega s, klanten en partners doelen stellen. Kwaliteit Op duurzame wijze gaan voor het hoogst haalbare. Onze missie Van der Tol wil met behulp van groene oplossingen de stad duurzamer, gezonder en leefbaarder maken. Wij richten ons op 5 hoofdthema s voor de komende decennia, het inzetten van groene oplossingen

Nadere informatie

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement

Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Certification Certificering als gereedschap voor efficiënt organisatiemanagement Het nastreven en behalen van vooraf vastgestelde doelstellingen is de ultieme uitdaging voor iedere onderneming of instelling.

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 3: Maart 2015 Inhoudsopgave 1. Samenvatting...

Nadere informatie

Nummer K84039/01 Vervangt n.v.t. Uitgegeven D.d. n.v.t. Geldig tot Pagina 1 van 5. Schouten Techniek B.V.

Nummer K84039/01 Vervangt n.v.t. Uitgegeven D.d. n.v.t. Geldig tot Pagina 1 van 5. Schouten Techniek B.V. KOMO INSTAL Procescertificaat Nummer K84039/01 Vervangt n.v.t. Uitgegeven 2014-12-23 D.d. n.v.t. Geldig tot 2017-12-23 Pagina 1 van 5 VERKLARING VAN KIWA Deze kwaliteitsverklaring is op basis van BRL 6000-00

Nadere informatie

, J.B.J. Luttikhold. j B.T.M. Holtus. KOMO INSTAL procescertificaat. Hoppenbrouwers Techniek B.V. INSTAL. Besluit bodemkwaliteit

, J.B.J. Luttikhold. j B.T.M. Holtus. KOMO INSTAL procescertificaat. Hoppenbrouwers Techniek B.V. INSTAL. Besluit bodemkwaliteit KOMO INSTAL procescertificaat Meander 1051 6825 MJ Arnhem Nederland Tel.: +31 88 96 83000 www.dekra-certification.nl Nummer: K2184720 pag. 1 van 5 Dit certificaat is geldig tot: 1 december 2021 Dit certificaat

Nadere informatie

TECHNIEK IN EVOLUTIE VCA & AREI

TECHNIEK IN EVOLUTIE VCA & AREI TECHNIEK IN EVOLUTIE VCA & AREI MiVeDi bvba Ignaas Crombez Senior Consultant EHS Tel 32-50-816244 - Fax 32-50-816312 Email ignaas.crombez@mivedi.be KORTRIJK, 14 december 2017 www.sbmopleidingen.be Deel

Nadere informatie

BESCHERMEN EN BEHOUDEN MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK

BESCHERMEN EN BEHOUDEN MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK Als je wat wilt, moet je er helemaal voor gaan. Dat is wat wij geloven. Bovendien is bij Venko niets vanzelfsprekend. Elk project zien we als een uitdaging die wij met succes willen afronden. OUTDOOR:

Nadere informatie

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering

Kies voor. CERCAT gecertificeerde. catering Kies voor CERCAT gecertificeerde catering Uitgave en redactie: Stichting Certificatie Contractcatering, Gorinchem Vormgeving: BURO18 communicatie bv, Gorinchem Fotografie: Henk de Graaf Fotografie, Leiderdorp

Nadere informatie

Nummer: K pag. 1 van 6

Nummer: K pag. 1 van 6 KOMO INSTAL procescertificaat Meander 1051 6825 MJ Arnhem Nederland Tel.: +31 88 96 83000 www.dekra-certification.nl Nummer: K2192609 pag. 1 van 6 Dit certificaat is geldig tot: 1 augustus 2019 Dit certificaat

Nadere informatie

Energiemanagementplan Carbon Footprint

Energiemanagementplan Carbon Footprint Energiemanagementplan Carbon Footprint Rapportnummer : Energiemanagementplan (2011.001) Versie : 1.0 Datum vrijgave : 14 juli 2011 Klaver Infratechniek B.V. Pagina 1 van 10 Energiemanagementplan (2011.001)

Nadere informatie

Contractor safety; wie betaalt de prijs. De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1

Contractor safety; wie betaalt de prijs. De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1 Contractor safety; wie betaalt de prijs De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1 De magie van VCA!? Opzet presentatie Introductie Positionering Certificatieschema Twee praktijksituaties Eindconclusie

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2015 Tredin behaalde in januari 2014 Niveau 3 van de MVO Prestatieladder. In dit jaarverslag nemen we u mee in onze ervaringen

Nadere informatie

Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA N180522, 25 JUNI 2018 INFORMATIEBLAD VERGELIJKING ISO45001 EN VCA

Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA N180522, 25 JUNI 2018 INFORMATIEBLAD VERGELIJKING ISO45001 EN VCA Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA 1 De overtuiging - en ervaring - van SCCM is dat elke organisatie (hoe klein ook) betere gezondheids- en veiligheidsprestaties behaalt door het gebruik van de

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 45001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en bewerkstellig een continue verbetering van arbo- en verzuimprestaties. 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding

Nadere informatie

Rapportage voortgang

Rapportage voortgang Rapportage voortgang 2016-01 Project Rapportage voortgang 2016-01 Auteur Marjolein Hoefsloot Opdrachtgever Directie Hollander Techniek Datum 26-08-2016 Versie 1.0 Status Definitief Aantal pagina s 5 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Opening. Welkom. Theo Drenth ICT & Kwaliteitszorg. Friso Ypma Commercieel manager

Opening. Welkom. Theo Drenth ICT & Kwaliteitszorg. Friso Ypma Commercieel manager Opening Introductie Harwig Wat is ISO 14001 Waarom ISO 14001 De weg naar certificering Resultaat tot nu toe Borging en continuering Duurzame oplossingen Afsluiting Agenda Opening Welkom Theo Drenth ICT

Nadere informatie

SCIOS. Certificatieregeling. Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties

SCIOS. Certificatieregeling. Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties SCIOS Certificatieregeling Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties SCIOS certificatie De SCIOS Certificatieregeling is een kwaliteitsmanagement systeem voor het uitvoeren van

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Managementverklaring

CO2 prestatieladder Managementverklaring CO2 prestatieladder Versie: Definitief Datum: Februari 2018 Eis: 2.B.4 Opgesteld Goedgekeurd Goedgekeurd J.M. Kroes E.G. Kroes Pagina: 2 MANAGEMENTVERKLARING Het Kwaliteit-, Arbo- en Milieubeleid (KAM-beleid)

Nadere informatie

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV?

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? Inleiding Op grond van de Wet educatie en beroepsonderwijs (hierna: WEB) zijn er aan de beroepspraktijkvorming (bpv) vereisten

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007

Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007 Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf Beoordelingsrichtlijn Rolluik Beveiligingsbedrijf 2007 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf, versie 11 juni 2011 Pagina

Nadere informatie

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2

Voorwoord. ITN Hart voor techniek. Luchtbehandeling - IJburg College, Amsterdam 2 ITN Ontzorgt Voorwoord ITN Installatietechniek b.v. Ede opgericht in 1973 is een allround technisch dienstverlener. In deze interactie zijn transparantie in doen en laten en het nakomen van afspraken van

Nadere informatie

Milieubeleidsverklaring

Milieubeleidsverklaring Milieubeleidsverklaring 2016 Inleiding Over Möhringer Liften BV Möhringer is een onderneming die zich richt op het ontwerpen, fabriceren, leveren en plaatsen van liftinstallaties, alsmede de nazorg in

Nadere informatie

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE Inhoud presentatie 1. Enkele ongevallencijfers 2. Persoonscertificering: wat is het nut? 3. Competentie-eisen

Nadere informatie

WETERING. CO₂ Communicatieplan

WETERING. CO₂ Communicatieplan WETERING 2018 2 van 6 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Beschrijving Communicatieplan... 3 2 DOELSTELLINGEN, MIDDELEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN... 4 2.1 Interne communicatie... 4 2.1.1 Doelstelling... 4 2. Doelgroepen...

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 9001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Fijn dat u geïnteresseerd bent in ISO 9001 certificering. Naast het voldoen aan de eisen

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv

Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv 2015 Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. KWALITEIT... 4 2.1 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 4 2.2 KLACHTEN... 5 2.3 OSB KEURMERK... 5 3.

Nadere informatie

Nummer K24691/07 Vervangt K24691/06. Uitgegeven 01-10-2013 d.d. 12-04-2013. Geldig tot 01-10-2014 Pagina 1 van 8. Meijs Installatie Techniek B.V.

Nummer K24691/07 Vervangt K24691/06. Uitgegeven 01-10-2013 d.d. 12-04-2013. Geldig tot 01-10-2014 Pagina 1 van 8. Meijs Installatie Techniek B.V. KOMO INSTAL Procescertificaat Nummer K24691/07 Vervangt K24691/06 Uitgegeven 01-10-2013 d.d. 12-04-2013 Geldig tot 01-10-2014 Pagina 1 van 8 Meijs Installatie Techniek B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit procescertificaat

Nadere informatie

Milieumanagement & Duurzaam Ondernemen

Milieumanagement & Duurzaam Ondernemen Milieumanagement & Duurzaam Ondernemen Milieumanagement en duurzaam ondernemen Duurzaam ondernemen en milieumanagement zijn begrippen die vaak, bijna onbewust, gekoppeld worden aan milieubelastende sectoren

Nadere informatie

MVO. MVO Prestatieladder. Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s. People Planet Profit. MVO kan bijdragen om deze balans te vinden.

MVO. MVO Prestatieladder. Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s. People Planet Profit. MVO kan bijdragen om deze balans te vinden. MVO meetbaar gemaakt Themabijeenkomst VNO NCW 22 november 2010 MVO-Prestatieladder MVO Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s People Planet Profit MVO kan bijdragen om deze balans te vinden Wat valt

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO prestatieladder Niveau 3 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag over 2018 BlijWerkt gaat, na het behalen van het MVO certificaat in 2018, in 2019 haar MVO beleid steviger verankeren in

Nadere informatie

Nummer K82701/03 Vervangt K82701/02. Uitgegeven D.d Geldig tot Pagina 1 van 5. Elektrotechnisch Bureau Verweij B.V.

Nummer K82701/03 Vervangt K82701/02. Uitgegeven D.d Geldig tot Pagina 1 van 5. Elektrotechnisch Bureau Verweij B.V. KOMO INSTAL Procescertificaat Nummer K82701/03 Vervangt K82701/02 Uitgegeven 2016-02-18 D.d. 2014-10-01 Geldig tot 2019-02-18 Pagina 1 van 5 Elektrotechnisch Bureau Verweij B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit

Nadere informatie

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen.

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen. Bilthovens Bouwbedrijf LARENSTEIN Verbouw Samen bouwen onder één dak Onderhoud Renovatie Nieuwbouw Badkamers Keukens Dakkapellen Dakramen www.bouwbedrijflarenstein.nl Over Bilthovens bouwbedrijf Larenstein

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord slopen op turnkey basis. Verantwoord, veilig en vooral vriendelijk

Maatschappelijk verantwoord slopen op turnkey basis. Verantwoord, veilig en vooral vriendelijk Maatschappelijk verantwoord slopen op turnkey basis Verantwoord, veilig en vooral vriendelijk Slopen is tegenwoordig best complex. Dat komt omdat er steeds meer eisen worden gesteld aan bouwen en slopen.

Nadere informatie

CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep. Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep

CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep. Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep CE en KOMO. Resultaten CE werkgroep Ton van Beek IKOB-BKB Voorzitter CE-werkgroep Goed materiaal voorkomt problemen 2 Inhoud Inleiding Opdracht CE werkgroep Kaders Uitwerking 3 Dit zit er achter een certificaat

Nadere informatie

BRL s. drs. ir. T. (Ton) van Oostwaard. Presentatie Workshop BRL6000-10/ 03-02-2009

BRL s. drs. ir. T. (Ton) van Oostwaard. Presentatie Workshop BRL6000-10/ 03-02-2009 Het Wat en Waarom van Komo Instal BRL s drs. ir. T. (Ton) van Oostwaard Presentatie Workshop BRL6000-10/ 03-02-2009 Inhoud Het Wat en Waarom van KOMO INSTAL Organisatiestructuur KBI Wat is een BRL? BRL6000

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

Dutch Industrial Safety Consultants bv

Dutch Industrial Safety Consultants bv Dutch Industrial Safety Consultants bv Bedrijfsprofiel Volledige bedrijfsnaam Dutch Industrial Safety Consultants bv Contactgegevens Adres : Noordhoevelaan 54-58 3319 CH Dordrecht - Nederland Postbus :

Nadere informatie

Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen

Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen NIBHV KEURMERK Erkenningsregeling opleiders veiligheidscursussen Samenvatting voor bedrijven en organisaties NIBHV KEURMERK: KIES VOOR KWALITEIT Bewust veilig werken: het is letterlijk van levens belang

Nadere informatie

De nieuwe weg naar erkenning De invloed van de nieuwe productcertificatieschema s. 5 september 2012 - Brandmeld

De nieuwe weg naar erkenning De invloed van de nieuwe productcertificatieschema s. 5 september 2012 - Brandmeld De nieuwe weg naar erkenning De invloed van de nieuwe productcertificatieschema s 5 september 2012 - Brandmeld De nieuwe weg naar erkenning Opening / Algemeen / Doel seminar Seminar Brandmeld 5 september

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary)

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary) Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015 Versie 3.0 (Summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: Augustus 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue

Nadere informatie

Wat betekent het Wijzigingsbesluit bodemenergiesystemen voor uw bedrijf? Stappenplan voor uw certificering en erkenning voor bodemenergiesystemen

Wat betekent het Wijzigingsbesluit bodemenergiesystemen voor uw bedrijf? Stappenplan voor uw certificering en erkenning voor bodemenergiesystemen Wat betekent het Wijzigingsbesluit bodemenergiesystemen voor uw bedrijf? Stappenplan voor uw certificering en erkenning voor bodemenergiesystemen Het WijzigingsBesluit bodemenergiesystemen is van toepassing

Nadere informatie

BPV-WEGWIJZER: BASIS II KENNISCENTRUM PMLF december 2011

BPV-WEGWIJZER: BASIS II KENNISCENTRUM PMLF december 2011 1 SAMENVATTING De belangrijkste werkzaamheden van het Kenniscentrum PMLF zijn: 1. onderhouden, ontwikkelen kwalificatiestructuur; 2. erkennen van leerbedrijven; 3. bevorderen van de kwaliteit van de BPV.

Nadere informatie

Verbetering kwaliteitsborging

Verbetering kwaliteitsborging Verbetering kwaliteitsborging in de bouw Hajé van Egmond Kwartiermaker private kwaliteitsborging Van Bouwen! naar normconformiteit? Een kantoorgebouw uit 1906 1 Van Bouwen! naar normconformiteit? Een kantoorgebouw

Nadere informatie

Hieronder vind u onze bevindingen. Ter verduidelijking zijn de meest relevante onderdelen van wetsteksten in kaders toegevoegd.

Hieronder vind u onze bevindingen. Ter verduidelijking zijn de meest relevante onderdelen van wetsteksten in kaders toegevoegd. Retouradres Postbus 2232 3500 GE UTRECHT BodemenergieNL Martin Bloemendaal Postbus 1072 3430 BB Nieuwegein Nederland Rijkswaterstaat Water, Griffioenlaan 2 3526 LA Utrecht UTRECHT Postbus 2232 3500 GE

Nadere informatie

IN LEIDING WIE ZIJN WIJ? ARTS SAFETY B.V., ADVIESBUREAU GESPECIALISEERD IN ADVISEREN, REKRUTEREN EN AANBIEDEN VAN OPLOSSINGEN VOOR

IN LEIDING WIE ZIJN WIJ? ARTS SAFETY B.V., ADVIESBUREAU GESPECIALISEERD IN ADVISEREN, REKRUTEREN EN AANBIEDEN VAN OPLOSSINGEN VOOR WIE ZIJN WIJ? De consultants van Arts Safety B.V. hebben jarenlange ervaring in het adviseren, rekruteren en het aanbieden van oplossingen voor managementvraagstukken binnen het vakgebied van kwaliteit,

Nadere informatie

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V.

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. VSM Sloopwerken B.V. is nationaal én internationaal actief in het aannemen en uitvoeren van sloopwerken & asbestverwijdering in de volgende disciplines: Utiliteit-

Nadere informatie

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 7 Datum Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 7 2 3 van 7 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING Beschrijving

Nadere informatie

GEZAMENLIJKE AFSPRAKEN LEER-WERKTRAJECTEN VMBO DEN HAAG, 20 DECEMBER Gezamenlijke afspraken leer-werktrajecten vmbo

GEZAMENLIJKE AFSPRAKEN LEER-WERKTRAJECTEN VMBO DEN HAAG, 20 DECEMBER Gezamenlijke afspraken leer-werktrajecten vmbo GEZAMENLIJKE AFSPRAKEN LEER-WERKTRAJECTEN VMBO DEN HAAG, 20 DECEMBER 2001 Gezamenlijke afspraken leer-werktrajecten vmbo 1 De onderstaande partijen: 1. Enerzijds de Staat der Nederlanden, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Junior Technisch Specialist Werktuigbouwkunde Functieomschrijving Hoofdtaken

Junior Technisch Specialist Werktuigbouwkunde Functieomschrijving Hoofdtaken VACATURE INFORMATIE Junior Technisch Specialist Werktuigbouwkunde Alfen (gevestigd in Almere) levert al meer dan 75 jaar producten en diensten voor de distributie van elektrische energie zoals transformatorstations,

Nadere informatie

De schakel tussen u en techniek.

De schakel tussen u en techniek. De schakel tussen u en techniek. www.saasen.com ELEKTRA VENTILATIE BEVEILIGING TELEMATICA Eén betrouwbare partner voor al uw installatiewerkzaamheden Dan bent u bij J. Saasen B.V. aan het goede adres.

Nadere informatie

ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN. Arbo (VCA, OHSAS 18001), kwaliteit (ISO 9001), milieu MANAGEMENTSYSTEMEN

ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN. Arbo (VCA, OHSAS 18001), kwaliteit (ISO 9001), milieu MANAGEMENTSYSTEMEN ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN MANAGEMENTSYSTEMEN Een managementsysteem maakt processen transparant en controleerbaar. Veel gebruikte (erkende) systemen binnen de expertise van Arts Safety Consultants

Nadere informatie

Keurmerk Transport & Logistiek, een teken van vakmanschap en duurzaamheid. Vernieuwend ondernemen.

Keurmerk Transport & Logistiek, een teken van vakmanschap en duurzaamheid. Vernieuwend ondernemen. Keurmerk Transport & Logistiek, een teken van vakmanschap en duurzaamheid. Vernieuwend ondernemen. www.keurmerktenl.nl Het keurmerk voor een duurzame en rendabele toekomst. Het Keurmerk Transport & Logistiek

Nadere informatie