ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 5 FEBRUARI 2016 AANVANG UUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 5 FEBRUARI 2016 AANVANG UUR"

Transcriptie

1 ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 5 FEBRUARI 2016 AANVANG UUR Opening Sluiting, het vereiste quorum is niet aanwezig. 19:30 uur. Het vereiste quorum is niet aanwezig, de vergadering wordt verdaagd naar 19: uur. Aanwezig: Ongeveer 35 leden en gedeelte bestuur (Marian is ziek en diverse vacatures). 1. Opening en mededelingen van de voorzitter. Carol heet de leden welkom en geeft een korte terugblik over het afgelopen jaar en een visie voor het komende, er komen hierbij verschillende punten aan bod. De belangrijkste: Financieel gaat het nog steeds niet goed, om dit gedeeltelijk op te lossen wordt de contributie voor euro en zal in euro in rekening worden gebracht. De kantine omzet over 2015 valt tegen, de toernooien worden nog steeds goed bezocht maar er is over het geheel genomen een lagere omzet. Door de niet aflatende inzet van Marian hebben we een gedeelte van de subsidie uit de Raboton kunnen grabbelen, de zonnepanelen zijn hierdoor erg voordeling in aanschaf geworden en verdienen zich, als alles volgens verwachting verloopt, in 3 jaar terug. Rens heeft in 2015 de contacten met de sponsors op zich genomen, hij heeft o.a. Intersport als toernooisponsor binnengehaald. Daarnaast heeft hij veel kleinere sponsors geregeld en een aantal winddoeken weten te vervangen. Marco Oud neemt de PR in 2016 van hem over. Marian heeft de functie als secretaris overgenomen van Marja. De klusdagen in zijn goed bezocht, de zelfwerkzaamheid, betrokken leden is van levensbelang voor de vereniging. Er is in het najaar weer een feestavond georganiseerd met volgens de voorzitter een goede band. De inkoop van het bier loopt goed. Aan Facebook en de website wordt door Jacqueline en Marian actief bijgedragen Op het eind van 2014 waren er 95 leden, ultimo 2015 was dat gegroeid naar 114. Dit waren 91 senioren en 23 jeugdleden Aan de jeugdlessen wordt altijd belangrijk door de rest van de vereniging bijgedragen, het bestuur heeft besloten dat, door het verhogen van de bijdrage van de ouders aan de lessen, de eigenbijdrage vanaf % van de trainerskosten bedraagt.

2 Bij de bestuursvergaderingen is tegenwoordig één lid van de toernooicommissie aanwezig om de interactie in goede banen te leiden. In 2018 is er het lustrum toernooi in, het toernooi wordt dan voor de 25 e keer georganiseerd. Er wordt vanaf nu 500 euro per jaar gereserveerd om er iets moois van te maken. Er is een vernieuwing / aanvulling in de toernooicommissie nodig, het is verstandig om vanaf nu meerdere nieuwe personen te laten meedraaien in de toekomstige toernooien. Binnen het bestuur en de verschillende commissies zijn er, en ontstaan er in de nabije toekomst verschillende vacatures. Kees Groen heeft verschillende offertes voor baanvernieuwing / renovatie opgevraagd, na afloop van de vergadering is er een presentatie. Het baanonderhoud moet beter, dit jaar zijn goede stappen gezet tijdens de klusdagen. Het blijft belangrijk dat de banen voorafgaand aan het tennissen goed schoon worden gemaakt, er worden nu teveel takjes en bladeren in de grasmat gelopen wat mogelijk de reden is van verstoppingen etc. Er wordt nog onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de banen grondig te reinigen en weer beter te laten afwateren. Er is al eerder sprake van geweest, maar in 2016 wordt dan voor het eerst het stratentoernooi georganiseerd, dit wordt 11 en 12 juni. Barbara is de contactpersoon, de communicatie op Facebook en het verspreiden van flyers zal binnenkort worden opgestart Er zijn nog steeds (te) weinig leden voor het uitvoeren van de kantinedienst, actie is vereist 2. Notulen vorige vergadering (6 februari 2015) Notulen aangenomen. Op internet staan enkele onduidelijkheden, wordt aangepast 3. Ingekomen en uitgaande stukken geen 4. Financieel jaarverslag 2015 en begroting 2016 Joop start met de uitleg van de exploitatie rekening, de belangrijkste punten: In de contributie zit weinig vooruitgang, maar door meer leden een zonnige toekomst. Er staan meer borden langs de baan dus iets meer sponsoring. De toernooien hebben veel minder opgebracht, er zal nog exact worden uitgezocht waar de daling van 2200 euro vandaan komt, gedacht wordt aan lagere sponsorgelden en nog niet verrekende verkoop van gebruikte ballen. Ook zit er een reservering van 500 euro in voor het jubileumtoernooi. Bij de training van de jeugdleden is de eigen bijdrage nu 50% wat meer inkomsten genereert. De subsidie is de opbrengst van de ecotax, deze stopt het komende jaar maar zal gedeeltelijk door de opbrengst van de zonnecellen gecompenseerd worden. De baankosten zijn sterk omhoog gegaan, belangrijke meerkosten liggen bij de firma Tennisbouw die ruim 2900 euro in rekening brachten. Nieuw is de reservering voor nieuwe banen, de oude zijn financieel afgeschreven. De aanleg van nieuwe bannen zal waarschijnlijk hoger uitvallen zijn dan gepland.

3 De kantineomzet is gedaald, 3000 euro lager wat netto ongeveer 2000 euro minder winst oplevert. De marge is ook iets gezakt 65 naar 62%, dit is opmerkelijk. Over geheel 2015 is het bier zelf ingekocht, terwijl dat in 2014 maar voor een deel is gebeurd. Er ontstaat een discussie wat hier debet aan zou kunnen zijn. Punten die naar voren komen zijn: o Beter opletten bij het afrekenen. o Voorraadverschillen.

4 Daarna komt de balans aan de orde, die ziet er als volgt uit Banen en gebouwen Voorraden Debiteuren Rabobank Kas kantine Spaarrekening Kruispost Totaal: Vermogen Resultaat boekjaar Reservering nieuwe banen Reservering jubileum toernooi Crediteuren Lening leden Totaal: Enkele opmerkingen bij de balans: Dat er bij Lening leden nog 1000 euro staat terwijl er in de exploitatierekening geen rente meer is opgenomen wordt veroorzaakt door het feit dat het laatste deel van de lening in januari is afgelost. Het gerucht zingt rond dat het verstandig zou zijn om in de nabije toekomst de vereniging op te heffen, de financiële toekomst zou ongewis zijn. De penningmeester ziet dat als een doemscenario, de ledenvergadering is het daarmee eens. Hierna krijgt Gerard Kistemaker, als aftredende lid van de kascommissie, het woord, hij heeft samen met Ruud Stevens de boekhouding doorgenomen. Hij betreurt het dat er over 2015 een verlies in de boeken staat, maar verzoekt de vergadering desondanks de penningmeester decharge te verlenen. Ruud vormt het komende jaar, samen met Trijnie van Loon, de kascommissie, reserve is Andre Veldboer. 5. Mededelingen commissies: Technische commissie De toernooien in het voorjaar en in de herfst zijn weer geregeld. De banen hebben aandacht nodig, er is vandaag opnieuw zout aangebracht, het blijft afwachten of hierdoor de afwatering is verbeterd. Joost start vervolgens een discussie door te stellen dat op de donderdag- en vrijdagavond er in 2015 geen mogelijkheden om competitie te spelen waren, dit in verband met het feit dat er op die avonden vooral mannen aan het spelen zijn die voor de nodige kantineomzet zorgen. Wat vinden we daarvan? Er ontstaat discussie, dit is verleden jaar besproken en toen was de uitkomst dat er geen mogelijkheden waren om op die momenten in te schrijven. De communicatie moet duidelijker, na enig aandringen besluit het bestuur als er aanmeldingen zijn voor competitie-teams op de donderdag of vrijdag, dan wordt op basis daarvan bekeken wat de mogelijkheden zijn.

5 Kantine commissie Het jaar is zorgelijk verlopen. Één van de signalen is dat de omzet lager is dan vorig jaar. De toernooien waren redelijk goed bezocht. De roosters voor de kantine worden door Emmie met veel zorg gemaakt. Het verzuim is vele malen minder. Marjon vindt het teleurstellend dat de kantinediensten alleen het tasje ophalen en geen verdere werkzaamheden uitvoeren. Daarna komt de indeling van de kantinediensten aan bod, het bestuur denkt aan het stoppen op de woensdagavond en op de maandagavond de kantinedienst aan select groepje heren over te laten. Hierdoor zal het aantal keren dat iemand kantinedienst moet lopen belangrijk afnemen. Er ontstaat een discussie, er volgt uiteindelijk een stemming waaruit blijkt dat ruim 75% van de aanwezigen voor behoud van het bestaande systeem is. Hierbij wordt aangegeven dat het Emmie goed lukt om de leden op avonden in te delen dat ze toch al aanwezig zijn. Jeugdcommissie Anita doet verslag van de jeugd, Er zijn op dit moment 19 jeugdleden Voor de dorpentoss is er geen animo meer. Wat nog wel goed gaat is het oliebollentoernooi, wellicht zijn de door Dirk (maatschappelijke stage) gebakken oliebollen daar debet aan. Voor de jeugd competitieteams hebben we te weinig deelnemers, gelukkig komen er 2 jongens uit Wieringerwaard de teams versterken waardoor alles door kan gaan. Er is door de jeugd veel deelname aan toernooien in de regio. De jeugd gaat tijdens de toernooien taarten bakken en die aan de man brengen, de opbrengst is voor jeugdactiviteiten. Baancommissie Vacant, er wordt wel onderzoek gedaan naar baanvervanging / renovatie 6. Bestuursverkiezingen: Er zijn diverse vacatures: Voor de kantinecommissie is er niemand die deze functie echt wil gaan bekleden, wel besluiten Claudia en Marlies om voorlopig Linda te ondersteunen met het reilen en zeilen van de kantine. Voor de baancommissie gaan Ronald, Ab en Joost vooral het uitvoerende werk op zich nemen. Kees gaat als eindverantwoordelijke naar het bestuur toe fungeren. Als aanvulling voor de toernooicommissie treedt Barbara naar voren. De PR gaat vanaf nu verzorgd worden door Marco Oud, de vergadering vraag wel om meer communicatie naar buiten. De voorzitter wil over een jaar stoppen, wanneer er leden voor deze functie beschikbaar zijn hoort zij dit graag. Op zaterdag 12 maart is er op onze banen een klusdag via NL-doet, er is in totaal voor 15 mensen plaats (meer mag natuurlijk altijd). Graag aanmelden via de site. Er is al een subsidie verleend van 400 euro voor deze dag. Dit is een actie van Anita en Marian Marjon heeft gedurende 6 jaar de kantine gezellig gemaakt, gezorgd voor de aankleding en er in december een kerstparadijs van gemaakt. Zij heeft door haar aanwezigheid kleur gegeven aan de kantine. Volgens de voorzitter nemen wij met pijn in ons hart afscheid van haar..

6 7. Voorstel ingediend door minimaal 5 leden. Geen 8. Rondvraag Joop, de automatische incasso gaat het niet worden, er is te weinig animo voor. Het lesgeld voor de jeugd gaat naar 2 x 90 euro, dit is de helft van de kosten van de trainster.

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA (CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA DATUM 16 februari 2015 PLAATS Roelofarendsveen TIJDSTIP 20.00 uur VOORZITTER Danny Loos AANWEZIGE BESTUURSLEDEN ACHTER TAFEL VOOR PAUZE AANWEZIGE BESTUURSLEDEN

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 3 FEBRUARI 2017 AANVANG UUR

ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 3 FEBRUARI 2017 AANVANG UUR ALGEMENE LEDENVERGADERING T.V. BARSINGERHORN GEHOUDEN OP VRIJDAG 3 FEBRUARI 2017 AANVANG 19.30 UUR Opening Sluiting, het vereiste quorum is niet aanwezig. 19:30 uur. Het vereiste quorum is niet aanwezig,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH JAARREKENING GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De jaarrekening bestaat uit: De exploitatierekening over Een toelichting bij de exploitatierekening De balans per 31 december Een toelichting bij

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële Zaken 2013

Jaarverslag Financiële Zaken 2013 Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2013, de resultatenrekening over 2012/2013 toekomen. Voorafgaand aan de presentatie van de cijfers geven wij u een korte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

VOORLOPIGE NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TV BORGER. Woensdag 14 februari 2018

VOORLOPIGE NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TV BORGER. Woensdag 14 februari 2018 VOORLOPIGE NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TV BORGER Aanwezig: Woensdag 14 februari 2018 Bestuur: E. Kleef, G. van t Klooster, E. Jongejan, B. Beijering, P. Langeveld. Leden: A. Ringers, B. Kalfsbeek,

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 Vijfhuizen, 29 oktober 2018 Aan de leden en ouders/verzorgers van jeugdleden van de Tennisvereniging Vijfhuizen, Hierbij treft u het jaarverslag 2017/2018 van Tennisvereniging

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt.

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt. Concept Verslag 1. Opening en welkom Walter Wind zit de vergadering technisch voor. Er zijn een aantal formele afmeldingen binnen gekomen. Velen hebben zich niet afgemeld; het aantal aanwezigen is erg

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 2011. vrijdag 28 januari

Algemene ledenvergadering 2011. vrijdag 28 januari Algemene ledenvergadering 2011 vrijdag 28 januari agenda Opening en Mededelingen Verslag ALV 19 januari 2010 Terugblik op 2010 Financieel verslag Verslag kascommissie 2009/2010 Vaststellen contributie

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Verslag ALV 11 april 2011

Verslag ALV 11 april 2011 Verslag ALV 11 april 2011 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Het benodigde quorum is aanwezig. De vergaderpunten worden aan de hand van slides toegelicht. 2. Vaststelling

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 130.261 161.206 Eigen Vermogen 90.824 89.160 Clubhuis 14.179 17.897 Resultaat boekjaar 2.992 1.663 Inventaris 218 770 93.816 90.824

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

TFH, Algemene Leden Vergadering 2015

TFH, Algemene Leden Vergadering 2015 TFH, Algemene Leden Vergadering 2015 Gehouden in de kantine op maandag 26 januari 2015 aanvang 20.15 uur. Aanwezig bij opening zijn: 20 leden incl. bestuur zijn vanavond aanwezig en hebben de presentielijst

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2017 Jaarrapport Het verslagjaar 2017 is met een positief resultaat van 19.181, - afgesloten. (2016: 17.378, -) Wanneer wij dit vergelijken met vorig jaar, zijn het de opbrengsten die stegen,

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015

Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015 Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015 1) Opening 2) Ingekomen stukken 3) Goedkeuring vorige notulen 4) Jaarverslag 2014 5) Financieel overzicht 2014 en begroting 2015 6) Verslag kascommissie 7) Decharge

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 1. OPENING Abe de Jong (voorzitter) opent om 20.00 uur de vergadering en heet allen welkom, en wel in het bijzonder erelid Klaas van

Nadere informatie

Financieel verslag TCM

Financieel verslag TCM Financieel verslag TCM revisie 1 Inhoud Pagina Bestuursverslag 3 Exploitatie overzicht 4 Toelichting op exploitatie overzicht 5 Balans 8 Toelichting op de balans 9 2 Bestuursverslag Door het teruglopende

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa Balans Activa d.d. 11-02-2016 Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 161.206 194.593 Eigen Vermogen 89.160 102.723 Clubhuis 17.897 18.127 Resultaat boekjaar 1.663-13.563 Inventaris 770

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Totaal winst/verlies excursie: -798,95

Totaal winst/verlies excursie: -798,95 Inkomsten Uitgaven Winst en verlies Oudervereniging BS Het Baken 2017-2018 Ouderbijdrage 18.928,00 Bnkkst bijdrages 97,50 Rentebaten 1,70 19.027,20 Muzische vorming -2.280,00 Sinterklaas -5.932,52 Kerstmis

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Mededelingen van het Bestuur Algemene Leden Vergadering Op maandag 19 september heeft de ALV plaatsgevonden. De opkomst van de leden was zeer beperkt. Het bestuur

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Januari 2016 TV Voerendaal V&W per 30/11/2015 Opmerkingen: Inkomsten kantine zonder "toewijzing" gratis consumpties Aangepaste opzet lasten per commissie/budget

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering RKSV Margriet 13 november 2017

Algemene Ledenvergadering RKSV Margriet 13 november 2017 Algemene Ledenvergadering RKSV Margriet 13 november 2017 Opening: De vergadering wordt door de voorzitter geopend en vraagt om 1 minuut stilte voor Tiny van Geenen die in maart 2017 is overleden. Verslag

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15 Jaarrekening 2014-2015 O.S.B.O. Balans per 31 Augustus 2015 Activa 31-aug-14 31-aug-15 Passiva 31-aug-14 31-aug-15 1Inventaris 20 20 7Algemene reserve 40.946 43.323 2Voorraden 1.654 2.330 8Voordelig resultaat

Nadere informatie

Jos van Dam. Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017

Jos van Dam. Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017 Penningmeester: Administratie: Kascommissie: Afke Verbruggen Rico van Den Dungen Jules Sleutjes Jos van Dam Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017 Den Dungen, 7 februari 2017 Balans 2017 Activa 31-dec-17

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012

Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Flying Red Algemene Ledenvergadering najaar 2012 Opening Terugblik 2011-2012 Vooruitblik 2013 Veel bestuurlijke mutaties Financiële positie niet makkelijk Sportief perspectief Agenda Opening Notulen ledenvergadering

Nadere informatie

EHBO Vereniging Cuijk

EHBO Vereniging Cuijk Jaarverslag 2016 Cuijk, 18 februari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Cuijk Contact informatie Postbus 135 5430AC Cuijk info@ehbocuijk.nl

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 VLTV

Jaarrekening 2018 VLTV Jaarrekening 2018 VLTV Vinkeveen, 22 januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2018 4. 2. Winst & verliesrekening over 2018 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2016 Jaarrapport Het verslagjaar 2016 is met een positief resultaat van 17.378, - afgesloten. (2015: 23.888, -) Wanneer wij dit vergelijken met vorig jaar, zijn het de opbrengsten die stegen

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer

Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: (0166) 66 82 00 telefax: (0166) 66 35 53 bank: BNG 28.50.08.315 Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht INHOUD: Bladzijde: Balans per 31 december 2011 1-2 Staat van baten en lasten 2011 3 Toelichting op balans 4-6 OVERIGE TOELICHTINGEN Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2016

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2016 Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2016 Uitstapje met deelnemers van de 3B-Bus naar de SS Rotterdam. Inhoudsopgave Voorwoord 3 Verslag van de activiteiten 4 Financieel verslag 6 - Resultaten 2016 6 - Begroting

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een:

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Ten geleide Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Balans per 31 december 2018 met toelichting Winst & Verlies rekening over 2018 met toelichting Begroting 2019 De Winst & Verlies rekening 2018

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 2015 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2015 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 28 OKTOBER 2015 19:30 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening 2017 vs exploitatierekening 2016 8. Exploitatierekening

Nadere informatie

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 RESULTAAT 2010 Het boekjaar van LT Kockengen loopt van 1 november tot en met 31 oktober van elk kalenderjaar. Op 6 januari 2010 heeft de algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop definitieve cijfers 19 juni 2018 Inleiding In 2017 is de financiële administratie overgenomen van Sanne Thomas (penningmeester) door Ad Ruiterman (administrateur)

Nadere informatie

Exploitatieoverzicht SV Austerlitz

Exploitatieoverzicht SV Austerlitz Exploitatieoverzicht SV Austerlitz 2014-2015 INKOMSTEN: INKOMSTEN: Toelichtingen en overige opmerkingen Contributie 44.070 41.851 44.936 Overige opbrengsten 2.000 8.301 3.155 Oliebollen, opleidingsvergoeding

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Inhoudsopgave : 7. Verslag kascommissie Jennifer Aalbers en Judith de Vries

Inhoudsopgave : 7. Verslag kascommissie Jennifer Aalbers en Judith de Vries Inhoudsopgave : 1. Opening door de voorzitter ( ALV 2015 2016 ). 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering 2014-2015 4. Jaarverslagen commissies 5. Financiële stukken 2014 2015 6. Balans 7.

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Status: Definitief Versie: 1.0 Datum: 29-03-2017 Staat van Baten en lasten Baten Prognose 2017 2016 2015 Ouderbijdrage vereniging 0 150 300 Giften / Rente 350 458

Nadere informatie

EHBO-VERENIGING GRAVE

EHBO-VERENIGING GRAVE EHBO-VERENIGING GRAVE Jaarverslag 2013 Grave, september 2014 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Grave Contact informatie Maaskade 24 5361

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom bij deze ALV (noot secretaris: 22 leden incl. het bestuur hebben

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden. Workshop KNBSB: Is uw vereniging financieel gezond?

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden. Workshop KNBSB: Is uw vereniging financieel gezond? ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden Workshop KNBSB: Is uw vereniging financieel gezond? Welkom Voorstellen spreker Doel van deze workshop Introductie deelnemers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart Van de voorzitter. Tennisles. Op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Beste leden,

Nieuwsbrief Maart Van de voorzitter. Tennisles. Op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Beste leden, Nieuwsbrief Maart 2012 Van de voorzitter Beste leden, Het is bijna zover, nog 2 weken en het nieuwe tennisseizoen kan weer beginnen. Er is nogal wat gebeurd in de afgelopen winter. De banen 1, 4, 5 en

Nadere informatie

Financiële stukken 2017 Begroting 2018

Financiële stukken 2017 Begroting 2018 TENNISVERENIGING Z U I D H O R N Financiële stukken 2017 Begroting 2018 Van: Michel Boot Aan: leden TIOL Datum: 28 april 2018 Resultaten 2017 BATEN 2017 Begroting 2017 80 Opbrengsten 800 Contributies en

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02 Balans Vereniging 17-12-2011 Omschrijving Debet Credit Liquide middelen Kas 126,11 ING Girorekening 1.528,90 ING Plusrekening 14.075,00 Liquide middelen totaal 15.730,01 Vorderingen Debiteuren 2.571,00

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Financieel jaarverslag 2014 Afdeling Flevoland Inhoud Balans... 3 Toelichting op de balans... 4 Activa... 4 Passiva... 4 Exploitatierekening... 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering TV THADIA

Algemene Leden Vergadering TV THADIA Algemene Leden Vergadering TV THADIA - 20 februari 2014 - Toelichting, vragen en besluiten in rood toegevoegd. Agenda 20 februari 2014 1. Opening 2. Verslag ALV 21 maart 2013 (op website beschikbaar) 3.

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 7 maart 2018 OM UUR IN HET CLUBHUIS

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 7 maart 2018 OM UUR IN HET CLUBHUIS ALGEMENE LEDENVERGADERING 7 maart 2018 OM 20.00 UUR IN HET CLUBHUIS AGENDA 1. Opening en welkom 2. Mededelingen van het bestuur en ingekomen stukken. 3. Vaststellen notulen van de ALV van 11 oktober 2017

Nadere informatie

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Aan de leden van zwemvereniging de watertrappers Haarlem, 14 april 2015 Geachte leden, Bijgaand vindt u het financieel

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG SLIEDRECHTSE LAWN TENNIS CLUB (S.L.T.C.) Sportlaan AT Sliedrecht

FINANCIEEL JAARVERSLAG SLIEDRECHTSE LAWN TENNIS CLUB (S.L.T.C.) Sportlaan AT Sliedrecht FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 SLIEDRECHTSE LAWN TENNIS CLUB (S.L.T.C.) Sportlaan 11 3363 AT Sliedrecht d.d. 7 februari 2015 Inhoud financieel jaarverslag 2014 Toelichting algemeen... 3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

EHBO Vereniging Cuijk

EHBO Vereniging Cuijk Jaarverslag 2015 Cuijk, 11 februari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Cuijk Contact informatie Postbus 135 5430AC Cuijk info@ehbocuijk.nl

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017 VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017 Datum: 28-09-2017 Tijdstip: 21.15 22.15 uur Opgesteld door Monique Plaats: t Geertman Grashof Aanwezig: Afgemeld: Zie presentielijst Martin Mulder

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

FINANCIËLE BEGROTING 2017

FINANCIËLE BEGROTING 2017 Algemeen In dit document wordt de begroting van TC De Rhijenhof (TCR) over het verslaggevingsjaar 2017 nader toegelicht. Het verslaggevingsjaar loopt gelijk met het kalenderjaar. De begroting is gebaseerd

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Financieel verslag 2008 - Begroting 2009

Financieel verslag 2008 - Begroting 2009 Financieel verslag 2008 Hieronder een samenvatting van het financiële reilen en zeilen van de vereniging in 2008. Als eerste zoals gebruikelijk het exploitatie overzicht (cash flow) over 2008: Saldo 01-01-2008

Nadere informatie