FINCHLINE WHITEPAPER SOCIAL MEDIA ROI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FINCHLINE WHITEPAPER SOCIAL MEDIA ROI"

Transcriptie

1 FINCHLINE WHITEPAPER SOCIAL MEDIA ROI Beslissers en beleidsmakers binnen bedrijven zijn hun hersens aan het kraken over de vraag of ze in sociale media moeten investeren en wat ze hiervoor terug krijgen. Return on investment (ROI) is het kengetal dat het antwoord moet bieden op deze vragen. Wat is deze ROI eigenlijk, wat kun je ermee en kan deze voor social media wel berekend worden? ORGANISATIES HEBBEN GEEN IDEE HOE JE HET RENDEMENT VAN SOCIAL BEREKENT Voor 2011 staat het kunnen berekenen van rendement op sociale media bij 48% van de organisaties op de agenda (Altimeter rapport 2011). Bijna alle organisaties die in dit rapport zijn onderzocht geven aan dat ze geen idee hebben hoe ze dit moeten doen. Tegelijkertijd is iedereen het er over eens dat sociale media een steeds grotere rol spelen en worden de investeringen hierin steeds hoger. Op SXSW in 2011 spraken onder andere merken als Pepsi en Samsung tijdens de sessie Marketing budgets have gone social over het rendement van social. De discussies gingen uitsluitend over wat ze aan het doen waren. Een simpele vraag uit het publiek of hun inspanningen rendeerden kon echter niet beantwoord worden. Uit het Social Media Onderzoek 2011 van Pondres Social Marketing blijkt dat 47% van de respondenten niet weet hoe ze moeten meten.

2 ROI IN DRIE SMAKEN Wikipedia omschrijft ROI als volgt: De R.O.I. van een geheel bedrijf kan men berekenen door de nettowinst te delen door de boekwaarde van de totale activa. De R.O.I. van een deelproject kan men berekenen door de specifieke opbrengst voor een project te delen door de specifieke investering. De moderne online marketeer heeft sinds een paar jaar de traditionele direct marketing principes ontdekt en wil zijn campagnes tot na de komma kunnen analyseren. Deze benadering van ROI op basis van Click to conversion wordt ook wel ROAS genoemd (Return On Ad Spend). Doordat je iedere click uit de mediakanalen van een campagne kunt volgen, de kosten van deze media weet en kunt herleiden tot een transactie (en dus omzet) is een ROI berekening haalbaar. Hoewel dit zuiver lijkt heb je ook hier vertekening doordat je onder andere de effecten op je merk, uitgesteld beslisgedrag, etc. niet meeneemt in de ROAS/ROI. De ROI op social laat zich vele malen lastiger berekenen. Net zoals je de ROI van een Billboard, TV spotje, belettering van je bedrijfswagens, telefoontraining voor je medewerkers en een bedrijfsuitje niet eenduidig kunt berekenen. Daarnaast is het technisch nog lastig is om de koppeling te leggen tussen een sociale interactie en een transactie die plaatsvindt. DOELSTELLINGEN VAN SOCIAL VERANDEREN MET MATURITEIT PROGRAMMA Als je naar de ROI van social media kijkt dan ga je eigenlijk al uit van een sales- of omzetdoelstelling. De doelen/doelstellingen die je hebt met je social media activiteiten hangen echter samen met de maturiteit van je social media programma. In onderstaand overzicht houden we de maturiteit van het social programma van organisaties (uit Altimeter rapport) tegen de doelstellingen die in die fase gelden.

3 Novice organisaties Intermediate organisaties Advanced organisaties Deze zijn in een beginfase met sociale media. Men oriënteert zich in de meeste gevallen al wel door workshops te volgen en kennis op te doen. In deze fase worden ook de accounts alvast geclaimd en wordt er een plan gevormd hoe de organisatie met sociale media moet omgaan en wie dit gaan doen. In deze fase is er weinig budget en is de ROI vraag voor de activiteiten op dat moment nog niet relevant. In een strategie kunnen echter al wel eenvoudige doelen worden gesteld in termen van bijvoorbeeld aantallen volgers en het opdoen van kennis en ervaring. De kennis en ervaring ontbreekt op dit moment nog om kwantitatieve doelstellingen zoals ROI te bepalen. Deze hebben al functionarissen die social als taak hebben en zijn druk bezig om te leren en kennis de organisatie in te verspreiden. Alle inspanningen worden met monitoring tools doorgemeten. Belangrijkste metrics in deze fase zijn met name eenvoudige tellingen van aantallen fans, likes en retweets. Een belangrijk doel in deze fase is vaak het opbouwen van je social capital (volgers en fans). Aangezien het lastig is om hier een waarde aan te geven is ROI hier ook niet of minder van toepassing. Je kunt echter al wel aannames maken waardoor je op deze manier campagnes beter met elkaar kunt vergelijken. Deze hebben de social kanalen al geïntegreerd binnen de organisatie en passen bijvoorbeeld al actief social crm toe. Klantkennis is dan, onafhankelijk van het kanaal waarin men contact heeft met de klant, beschikbaar. De grootste uitdaging is de technische koppeling van de fuzzy sociale data met de gestructureerde klantmanagementsystemen die binnen bedrijven aanwezig zijn. Deze organisaties hebben programma s en campagnes lopen waarvan de effectiviteit geanalyseerd moet worden door middel van onder andere ROI berekeningen. Onder andere, want het doel van social media is niet altijd het genereren van sales. ROI / accountablity wordt dus pas relevant wanneer je de plannen in een gevorderd stadium belanden; je ervaring hebt opgedaan en weet welke resources je gaat inzetten met welke doelstellingen. Je blijft altijd met aannames zitten die je berekening beïnvloeden. Daarnaast is de ROI een financiële metric die niet altijd goed te gebruiken is wanneer je doelstellingen niet financieel zijn. Dit gezegd hebbende kun je hier op twee manieren mee omgaan: Je berekent op basis van deze aannames toch een ROI en accepteert dat dit geen zuivere metric is. In onderstaand model laten we zien wat de kosten- en opbrengstcomponenten zijn die met social geassocieerd kunnen worden. Je hanteert alternatieve metrics die dichter bij je doelstellingen en fase van je social media programma staan.

4 WELKE RETURNS EN INVESTMENTS ZIJN ER VOOR SOCIAL RELEVANT? Wanneer je aan de slag gaat met een social media programma of strategie dan doe je dat over het algemeen met een specifieke doelstelling. Deze doelstellingen hebben bepaalde returns en brengen ook investeringen met zich mee. Waar je aan de Investment-kant wel redelijk scherp kunt krijgen waar je tegenaan kijkt is dit voor de Return-kant wat lastiger. Returns Inzicht in drijfveren, behoeftes en bezwaren van klanten en prospects. Door meer inzicht ben je beter in staat om je diensten aan te laten sluiten bij de wensen van de markt. Verbeteren van klantenservice Met een verbeterde klantenservice creeer je loyalere klanten maar een betere klantenservice kan ook betekenen dat de kosten voor je klantcontact omlaag gaan (bijvoorbeeld in geval dat je de klantcommunity elkaar helpt) Verhogen omzet / sales Wanneer je social gebruikt om je producten onder de aandacht te brengen of om leads uit de markt te halen. Branding Wanneer je sociale media inzet puur om je merk te vestigen en versterken. Branding via sociale kanalen kan effectiever en kostenefficienter zijn dan via traditionele kanalen. Voorbeeld: Pepsi: refresheverything.com/ Online footprint & Public relations Door social in te zetten om je boodschap online te verspreiden zoals bij persberichten, nieuws en andere interessante content die binnen je organisatie vergroot je het bereik van jouw boodschap en bewijs je relevant te zijn. Daarnaast realiseer je links vanuit een relevante context waardoor je beter door Google gevonden wordt. HR Social voor HR betekent dat je je als werkgever profileert binnen voor kandidaten relevante kanalen vaak door gebruik te maken van het sociale kapitaal van je organisatie. Hierdoor trek je eenvoudiger goede kandidaten aan. Investments Interne kosten De mensen die met social aan de slag gaan zijn er tijd mee kwijt en er zijn ook kosten gemoeid met opleiding. Techniek Met het managen en monitoren van sociale media en en integraties met bestaande systemen moeten kosten gemaakt worden voor ontwikkeling, licenties en aanschaf. Campagnes en programma s Voor het uitvoeren en promoten van campagnes die je via sociale media houdt moeten kosten gemaakt worden voor o.a. ontwikkeling en media inkoop.

5 VOORBEELDBEREKENING In onderstaand voorbeeld zijn de kosten nog wel redelijk goed inschatbaar, de opbrengstenkant laat zich minder eenvoudig berekenen. Wat deze exercitie duidelijk maakt is waar de meerwaarde voor een organisatie zit. We gaan er vanuit dat iedere return van een social media programma te kwantificeren is in harde euro s. SOCIAL MEDIA ROI RETURN Bedrag Meeromzet door klantinzichten 3.000,00 Kostenbesparing op klantenservice 5.000,00 Omzetstijging 2.000,00 Branding / stijging merkwaarde 0,00 PR kostenbesparing 9.000,00 Stijging ranking door links 2.500,00 Soft benefits 0,00 Returns social medie programma ,00 INVESTMENT Bedrag Interne kosten 5.000,00 Techniek 6.000,00 Campagnes en programma s 6.000,00 Investment social media programma ,00 Winst 4.500,00 ROI Social medie programma 26%

6 ALTERNATIEVE METRICS In dit overzicht van e-marketer staan de metrics opgenoemd die door Chief Marketing Officers op dit moment belangrijk gevonden worden. Wat hier opvalt is dat in vergelijking met vorig jaar de aantallen fans metric stuivertje wisselt met een engagement achtige metric (aantal positieve mentions). Maar ook blijkt hieruit dat het belang van conversie- en omzetmetrics bijna is verdubbeld. Het probleem met veel van deze metrics is dat deze redelijk operationeel zijn ingestoken. Je ziet er directe effecten aan af maar je mist hier eigenlijk metrics die weergeven wat de impact is op meer strategische waarden als bijvoorbeeld klantloyaliteit en marktaandeel. Dit betekent ook dat de meeste metrics wel een getal rapporteren maar dat je hier verder weinig uit kunt afleiden en deze geen enkel inzicht verschaffen. Een alternatief voor een ROI berekening dat meer uitgaat van strategische waarde voor een organisatie is bijvoorbeeld de Net Promoter Score. Met deze berekening wordt de vraag gesteld: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons bedrijf aanbeveelt aan een bekende?. Het antwoord kan gegeven worden in een cijfer 0 (Zeer onwaarschijnlijk) tot 10 (Zeer waarschijnlijk). Aan de hand van deze score wordt iedereen geclassificeerd in: Promoters (9 10), Passives (7 8), and Detractors (0 6). De NPS kan vervolgens berekend worden door het percentage Detractors van het percentage promoters af te trekken. Om het effect van sociale media aan te geven op de NPS kun je deze vraag stellen aan een groep klanten die sociale media gebruikt en/of fan of volger is en dit vergelijken met een groep willekeurige klanten. Het voordeel van kengetallen zoals de NPS is dat ze eenvoudiger en eenduidiger te berekenen zijn en veel meer zijn gericht op de lange termijn waarden voor een bedrijf dan korte termijn verkoop resultaten.

7 WELKE SOCIALE KANALEN HEBBEN DE HOOGSTE RENDEMENT? In onderstaand onderzoek is aan CMO s gevraagd om het rendement van de verschillende sociale kanalen zoals facebook en twitter aan te geven. Wat hier met name opvalt is dat een heel groot percentage van de respondenten geen enkele notie van de ROI hebben. Dit kan betekenen dat de meeste organisaties nog in een wat vroeger stadium zitten of dat ze misschien wel willen maar het rendement niet kunnen bepalen. TECHNIEK IS DE BOTTLENECK Welke doelstelling je ook hebt met social; vaak is het erg lastig om de koppeling te leggen met wat iemand ziet en doet via sociale kanalen en het uiteindelijke doel zoals een transactie of een positievere merkattitude. Dit komt omdat in de klantsystemen vaak nog geen koppeling gemaakt is tussen de relatie, transacties en handelingen en het sociale profiel van de relatie. Wat hiervoor nodig is, is dat er in de CRM systemen de koppeling met sociale profielen gemaakt kan worden. Je kunt dan bijvoorbeeld de laatste tweets en LinkedIn activiteiten van een relatie bekijken, of juist de online interactie met de webcare afdeling. Veel contactsystemen zijn hier nog niet geschikt voor. Op dit moment bieden bijvoorbeeld SalesForce en de laatste Outlook versies al wel diverse plugins die je inzicht geven in de sociale activiteiten van een relatie. Hiermee los je het probleem van de meetbaarheid van sociale media nog niet op maar je bent al wel in staat om je klant ook in het sociale domein te volgen.

8 CONCLUSIE Hoewel de roep om ROI voor sociale media steeds luider klinkt moeten organisaties zich eerst afvragen of de ROI vraag wel relevant is, afhankelijk van de fase waarin het social media programma zich bevindt. Wanneer je toch de ROI op sociale media gaat berekenen blijf je altijd met aannames werken waardoor de betrouwbaarheid van ROI te wensen overlaat. MEER INFORMATIE & CONTACT Deze whitepaper is opgesteld door FinchLine media monitoring en analyse. FinchLine is een onderdeel van HowardsHome. Voor het samenstellen is gebruik gemaakt van onderzoeken van e-marketer, presentatiemateriaal van South by South West 2011 en Altimeter. Vragen naar aanleiding van dit document kunt u mailen naar michiel.van.gaalen@finchline.nl of u kunt ons bellen op

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van online content marketing?

Hoe meet je het effect van online content marketing? WHITEPAPER Hoe meet je het effect van online content marketing? Een handig stappenplan voor marketeers Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt met content

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Zo stuur je webcare op KPI s. Whitepaper

Zo stuur je webcare op KPI s. Whitepaper Zo stuur je webcare op KPI s Whitepaper 7 KPI s om webcare effectief te meten Meten is weten! Het is een welbekende uitspraak, maar wat meet je om te bepalen of webcare voor jouw organisatie echt iets

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Social media monitoring: weet wat er speelt!

Social media monitoring: weet wat er speelt! Social media monitoring: weet wat er speelt! Als organisatie aanwezig zijn op social media is één ding, maar ook daadwerkelijk interactie aangaan met de doelgroep, dat is een tweede. Interactie met uw

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Key Opinion Formers onderzoek Martin Kloos & Bram Draaijer SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Wat kunnen we dit jaar verwachten van de social media inzet door merken? Minder focus op likes,

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook FACEBOOK: NR. 1 SOCIAAL MEDIUM Facebook is veruit het grootste sociale medium van dit moment. Dit maakt Facebook voor veel bedrijven en marketeers een

Nadere informatie

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer 9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer Definitie Social Selling Social selling is het op strategische wijze benutten van social media, door verkoop en marketing, voor het verkrijgen van klantinzicht,

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Modern Getaways Magazine

Modern Getaways Magazine Modern Getaways Magazine Yasaman Bitarafan Publisher: Modern Getaways Magazine Consultant: Online customer-journey experience in travel & hotel industrie THE interactive online travel magazine dedicated

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream

Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream Arne Keuning Projectmanager / Adviseur bij Upstream #0 75 % van de gevraagde organisaties zet social media in #0 10 tips voor het effectief meten van social media #0 #0 10 tips voor het effectief meten

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag

Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag Van strategie naar praktijk: een case uit Den Haag Door: Patrick Rancuret En wat levert het nu op? Dat is de vraag die menig manager in de gemeente Den Haag stelt als het gaat over het gebruik van sociale

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

DEEL II HOW TO CONNECT? STRATEGIE

DEEL II HOW TO CONNECT? STRATEGIE DEEL II HOW TO CONNECT? STRATEGIE IN HET EERSTE DEEL O DE AANLEIDING WAAR STAAN WE NU? O DOELGROEPEN? TYPE BEDRIJF? DOELSTELLING? EERST DE DOELSTELLINGEN HELDER KRIJGEN 1. BRAND IMPACT 2. SALES IMPACT

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties. als actie om reactie vraagt www.pondres.nl

De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties. als actie om reactie vraagt www.pondres.nl De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties als actie om reactie vraagt Doelgerichte marketing www.pondres.nl www.pondres.nl zondag 11 september 2011 Social Media gebruik (1)

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Content marketing: weet u wat het oplevert?

Content marketing: weet u wat het oplevert? Content marketing: weet u wat het oplevert? Het succes van uw content marketingactiviteiten meten Zet u als organisatie content marketing in? Zo ja, dan heeft u inmiddels ongetwijfeld ook gemerkt dat structurele

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL?

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Eigenaar online marketingbureau Webmonnik.nl Online marketeer Auteur en trainer Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

EFFECTIVENESS BAROMETER

EFFECTIVENESS BAROMETER EFFECTIVENESS BAROMETER Roland Van Gompel Inne Thielemans ivox 2017 Onderzoeksopzet Doel van het onderzoek Hoe denkt de Belgische marketeer over marketing communication effectiveness? Doelgroep Communicatiespecialisten

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS Wat zou je bedrijven aanraden die nog niet adverteren op social media? #SMAONDERZOEK Inhoud JUNI 2013 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

Social media strategie en implementatie! Maurice Beerthuyzen / @maurisico! Online Dialogue Donderdag, 31 maart 2011, Utrecht!

Social media strategie en implementatie! Maurice Beerthuyzen / @maurisico! Online Dialogue Donderdag, 31 maart 2011, Utrecht! ! / @maurisico! Online Dialogue Donderdag,, Utrecht! Hoe integreer je social media binnen je bedrijf?! Resultaat in zes stappen! De vraag! is niet langer OF we gaan deelnemen aan social media, maar HOE

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

FACEBOOK ADVERTEREN. Kansen en mogelijkheden om. doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken.

FACEBOOK ADVERTEREN. Kansen en mogelijkheden om. doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken. INHOUD APRIL 2012 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met de juiste boodschap(pen) op het juiste moment te bereiken. APRIL 2012 - Facebook advertising heeft impact op offline sales*

Nadere informatie

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan?

MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? MOBILE STRATEGY Mobile strategy, hoe pak je dat aan? Hoe u bereikt dat mobile een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering wordt INHOUD Wat is een mobile strategy? 3 Aanpak van een mobile strategy

Nadere informatie

Meer Marketingrendement met Attributie

Meer Marketingrendement met Attributie Meer Marketingrendement met Attributie Google Analytics User Conference Juni 2015 ClickValue Rhijnspoorplein 28 1018 TX Amsterdam Bel ons op +31 (0)20 675 1621 Wat is de beste besteding van uw volgende

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL?

FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL? FACEBOOK. HYPE OF HEILIGE GRAAL? WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK NAAR DE INVLOED VAN FACEBOOK OP DE RELATIE TUSSEN MERK EN MENS ENGAGEMENT OP FACEBOOK, HEEFT DAT NOU ZIN? Engagement. Als er één term is die

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL?

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel inzetbaar Kennissessie sociale media Webmonnik.nl is Rogier Mostert Doel: bedrijven succesvoller maken

Nadere informatie

Webinar: Wat is Social Media Monitoring?

Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Het webinar start om 16.00 uur Geluid: zet het geluid van de computer aan op de juiste volume Stel uw vragen via de chatfunctie @ValueProof Value Proof www.valueproof.nl

Nadere informatie

HootSuite Enterprise Solu/ons

HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite The Social Media Dashboard HootSuite helpt consumentenmerken, global enterprises, kleine ondernemingen en bureaus berichten te verspreiden, gesprekken te monitoren

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Datadriven marketing in Automotive

Datadriven marketing in Automotive #remarketingevent Datadriven marketing in Automotive Frank de Beun Managing Partner EDM Almere, 25 maart 2014 Agenda The age of the customer Database Marketing Creatieve selecties Praktische tips Concurrentie

Nadere informatie

Starters. marketing: Het draait om de. doelstellingen

Starters.  marketing: Het draait om de. doelstellingen Starters E-mail marketing: Het draait om de doelstellingen E-mail marketing bottom line doelstellingen Marketing is in rap tempo aan het veranderen. Accountability is een term die je overal op ziet duiken.

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Facebook marketing hacks:

Facebook marketing hacks: Facebook marketing hacks: Zo haal je meer resultaat in 2018! Peter Minkjan Volg ons op Twitter @MeltwaterNL en schrijf je in voor ons blog! Waarom deze webinar? Table of content Met onze maandelijkse webinars

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046 Sporthuis/GoSport 1570046 Document Informatie Versie Datum Status Aanpassingen Getroffen pagina s 1.0 20-06-2013 Definitief Colofon Soort document: Versie: 1.0 Afstudeerscriptie Opdrachtgever: Opdrachtgever:

Nadere informatie

WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT

WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT HOE IS JOUW ONLINE REPUTATIE? Wat zegt jouw klant over jou op social media? Zijn ze positief, negatief of neutraal? En misschien nog belangrijker: wat

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Heb je vragen of geef je mening en reactie op deze presentatie via

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart.

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Aangenaam! Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Staat voor weten. Kennis is macht. Je hersens laten kraken. Uitgedaagd

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD

www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD www.necker.nl http://www.slideshare.net/neckervannaem GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA IN CAMPAGNETIJD Programma van vanavond 1. Waar wilt u social media voor gebruiken? 2. Hoe krijgt u meer volgers? 3. Hoe kunt

Nadere informatie

Effectiviteitsbarometer Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019

Effectiviteitsbarometer Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019 Effectiviteitsbarometer 2018 Rapport voorbereid voor Effie Belgium door Profacts 1 maart 2019 1 Achtergrond & objectieven Doel en context Effie Belgium was tot voor kort vooral gekend vanwege de prijzen

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

De ROI van Social Media: Het waarom, de feiten en hoe deze bepaald wordt.

De ROI van Social Media: Het waarom, de feiten en hoe deze bepaald wordt. De ROI van Social Media: Het waarom, de feiten en hoe deze bepaald wordt. Copyright: 2012 VeldMerk Social Media. Dit document valt onder de Creative Commons licentie Naamsvermelding 3.0 Nederland, http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/nl/.

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

HubSpot. #1 marketing platform wereldwijd

HubSpot. #1 marketing platform wereldwijd HubSpot #1 marketing platform wereldwijd WAT MAAKT HUBSPOT ANDERS? Alles-in-een HubSpot 1 vereenvoudigt je marketing door alles samen te voegen wat je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. SEO Text

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Explosief Groeien met Digital Analytics

Explosief Groeien met Digital Analytics Explosief Groeien met Digital Analytics 2 bureau s 70 werknemers 50 landen 16 disciplines 200 opdrachtgevers Gebruik van de beste tools Data-/tagmanagement Analytics Optimalisatie Overig Opdrachtgevers

Nadere informatie