interface design 25 interfaces leon kranenburg 14 september 2016 noura dakkak IAD2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "interface design 25 interfaces leon kranenburg 14 september 2016 noura dakkak IAD2"

Transcriptie

1 interface design 25 interfaces leon kranenburg 14 september 2016 noura dakkak IAD2

2 afstandsbediening fout De drie bovenste knoppen zouden alledrie een aan of uit knop kunnen betekenen. Wanneer ik de tv wil aandoen, druk ik ze alledrie in omdat ik niet weet op welke hij reageert.

3 afstandsbediening In tegendeel tot de vorige, modernere, afstandsbediening, is deze oude veel overzichtelijker. De grote groene knop rechtsboven is voor iedereen makkelijk te herkennen als de aanknop. Verder is de rij leeggelaten en gaan de andere knopjes pas verder beneden deze knop, om verwarring te voorkomen.

4 batterij indicator Door de batterij indicator aan de zijkant van de MacBook, hoef je niet helemaal je laptop open te klappen om te zien hoeveel batterij je nog hebt. Dit kan je gemakkelijk zien door op het knopje te klikken. Ook wanneer je laptop aan het opladen is, kun je aan deze lampjes zien hoever hij al is.

5 slaapstand Wanneer de laptop op slaapstand is, bevindt er zich een lichtje aan de voorkant dat heel rustig in en uit lijkt te ademen, alsof het ligt te slapen. Zo weet de gebruiker zeker dat zijn laptop in een ruststand is en weer wakker word wanneer de laptop open word gezet.

6 roosterapp fout Door te drukken op de klok, verschijnt het menuutje. Ik had nooit geweten dat dit uberhoubt een knop is, laat staan het menu, zonder het aan anderen te vragen. Door iconen te gebruiken die niet gebruikelijk zijn, is de kans groot dat je gebruiker niet zal snappen wat ermee wordt bedoelt. Dat niet alleen, maar het is ook nog eens lastig om in te drukken.

7 yummly Met deze app kun je recepten opslaan en catagoriseren. Je zou dit kunnen doen doormiddel van het Yum -knopje in te drukken en dan later bij je favorieten alle recepten uit elkaar te halen. Dit is je makkelijker gemaakt door een recept naar links te swipen. Je kunt dan direct aanvinken bij welke catagorie je het wilt hebben. Hij slaat het recept dan ook automatisch op bij je favorieten. Dit bespaart tijd en je kunt hierna direct weer verder gaan met scrollen.

8 yummly Dezelfde app als de vorige. Je kunt zoekacties ook filteren. Wanneer je dit hebt gedaan en je klaar bent, kun je heel makkelijk op het kruisje klikken, waardoor alles weer ongefilterd is.

9 oba app fout Bij de app van de bibliotheek kun je heel handig boeken op een verlanglijst plaatsen. Maar wanneer je eindelijk je boekt denkt te gaan lenen en je drukt op 1 van de boeken in je verlanglijstje, kun je niet zien bij welke bieb deze beschikbaar is. Het nut van het verlanglijstje is hierdoor bijna ontnomen, want ik kan er verder niks mee.

10 google maps Ik gebruik altijd Google Maps als ik reisinformatie nodig heb. Je kunt kiezen uit verschillende transport mogelijkheden (zoals OV, fiets of auto). Wat ik hier aan vind is de overzichtelijkheid. Er word gebruik gemaakt van een lijst en een minimum aantal kleuren. Verder word de treinreis (rechterplaatje) duidelijk aangegeven door de grijze balken. De tussenliggende loopstukjes worden aangegeven met rondjes.

11 menubalk Je kunt duidelijk zien bij welke pagina je bent. Wat misschien nog beter was geweest, is dat Gallery in de bovenste menu ook was aangevinkt.

12 gmail mobiel fout Wanneer je je mail wegswipet komen er drie icoontjes in beeld. Maar je moet oppassen, want als je net een verkeerde handeling doet, is je mail opeens weg! Dit is ontzettend irritant want Gmail verteld je ook niet eventjes waar je mailtje dan heen is. Is het in de prullenbak? Ik heb geen flauw idee.

13 magnetron fout Opzich is dit duidelijk, maar niet als je het voor het eerst wilt gebruiken sinds de aanknop verstopt zit onder de draaiknop. Doordat de startknop zwart is, net zoals de magnetron zelf, maakt het nog lastiger om hem te vinden.

14 wasmachine fout Leuke icoontjes, maar wat betekend het allemaal? Waarom is de rechterhelft oranje en de ander grijs?

15 oplader fout Geeft wel aan wanneer hij aan het opladen is, maar niet wanneer hij klaar is.

16 oplader De oplader van de MacBook geeft aan wanneer hij bezig is met opladen (oranje licht) en wanneer je hem eruit kunt halen (groen licht).

17 dali klok fout De wijzer zijn net zo zwart als de Romeinse cijfers, waardoor je ze niet ziet. Op deze foto zijn ze handmatig door de eigenaar roze gekleurd.

18 processing Programmeertalen zijn op zichzelf al ingewikkeld genoeg, dat je ernaast niet ook nog een ingewikkelde interface erbij wilt hebben. Processing is het meest simpele wat je maar kunt bedenken, maar het werkt heel omdat je juist geen afleiding wilt bij het schrijven van je code.

19 inleverprogramma fout In dit programma moet je als student je opdrachten inleveren. De student kan echter zijn geuploade bestanden niet terug zien. Wanneer hij zijn bestand opnieuw wilt uploaden, kan hij de vorige niet verwijderen. Ook weet hij nooit zeker het is gelukt om het bestand te uploaden of niet omdat hij hier geen bevestiging van krijgt.

20 schoolmail fout Wanneer je een van de schoolmail wilt verwijderen, doet hij dit niet direct. Eerst trekt hij een streep door de heen. Vervolgens blijft hij gewoon staan. Ik weet het eigenlijk niet eens zeker, maar volgens mij gaat de mail pas de volgende dag de prullenbak in. Op deze manier is het voor de gebruiker heel lastig om zijn postvak geordend te houden.

21 schakel indicator Wanneer je tijdens het rijden moet schakelen, geven sommige auto s dit aan in de dashboard door middel van een pijltje omhoog of omlaag. Deze subtiele manier van hints geven is niet afleidend en is een mooie manier om de bestuurder te helpen.

22 app verwijderen Wanneer je een app op de iphone wilt verwijderen, hoef je er alleen maar lang op te drukken met je vinger. Dan beginnen alle apps als het ware te trillen, alsof ze bang zijn dat ze worden verwijdert. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op het kruisje klikken.

23 adobe kuler In deze app kun je een kleurensamenstelling maken van je foto s. Het is supergebruikersvriendelijk omdat je zelf kunt bepalen waar de rondjes komen te staan. Niet alleen maar dat, maar als je niet tevreden bent met de kleur, kun je deze nog aanpassen (zie rechterfoto). Uiteindelijk kun je je kleurensamenstelling opslaan.

24 kompas hoek Soms klopt een kompas alleen als je het op een steady tafel hebt neergelegd. Wanneer je deze niet hebt, helpt deze kleine toevoeging je de juiste hoek te vinden. Beweeg je telefoon heen en weer tot de twee witte cirkels bij elkaar komen. Wanneer het op 0 staat, is dit de hoek die je moet hebben.

25 sensor auto Rondom de auto zijn er allerlei sensors. Deze zijn in de interface verwerkt door middel van strepen. De strepen varieren qua kleur: als de auto dichtbij iets staat kleurt het rood en anders is hij oranje. Zo weet de bestuurder hoeveel ruimte hij nog heeft om zich heen en hoeft hij niet uit te stappen.

26 printer Bij elk icoontje staat bij wat ermee wordt bedoeld. En het ziet er nog uit ook. Een voorbeeld voor hoe je icoontjes en tekst kunt combineren. Ook zijn de knoppen makkelijk in te drukken (groot en rubberachtig). De stopknop heeft een duidelijke rode kleur, wat bij de mens is voorgeprogrammeerd als STOP teken.

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V1-0 5007170!1 Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Inhoudsopgaven Multi device wireflow 3 Patterns onderzoek 5 Voor het

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018 Teams voor studenten FCLive Versie 3 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen communiceren in het team communiceren via chat een opdracht zoeken

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

inhoud Handleiding gebruik app

inhoud Handleiding gebruik app Handleiding gebruik app Hoi! Ik ben Suzie. Ik ben er als je me nodig hebt. Als je moeilijke gevoelens ervaart, als je ongewenst gedrag wilt veranderen, of een crisis wilt voorkomen. Dan help ik je om weer

Nadere informatie

Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad

Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad Handleiding ForeScore versie 10 voor de ipad Versie jan 2019 Frits Jongboom 1 Inhoudsopgave 1. Basisbediening... 3 2. Bibliotheek... 7 3. Setlists aanmaken... 12 4. Bladwijzers... 15 5. Bijsnijden van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops.

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Snel zoeken: Menu Camperstops bekijken Kaart Lijst Extra functie Pro-versie: Weer Camperstops zoeken

Nadere informatie

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina)

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina) Welkom! Allereerst wensen wij u heel veel plezier met uw nieuwe DIT is TV Deluxe 4K. In deze korte welkomstbrochure leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit. Veel kijkplezier gewenst! Het Dit

Nadere informatie

Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb

Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb Inhoud 1. Edu Bieb... 3 2. Werken in een digitaal leer-/werkboek... 4 2.1 De knoppen... 4 2.2 Aantekeningen maken... 5 2.3 Aantekening delen met je docent...

Nadere informatie

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1 GHOST mode Wat staat er openbaar op uw profiel? Benieuwd welke gegevens er van u openbaar staan? Facebook heeft hier een tool voor. Kruip achter een computer of laptop en ga naar uw profiel. Als u nog

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Jan, 2015 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y530 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet

Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet Gebruiksaanwijzing Casambi Aansturen van verlichting via smartphone/tablet www.bava.nl Casambi systeem gebruiken zonder app Het Casambi systeem is bedoeld voor elke wandcontactdoos, het maakt niet uit

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Reserveren. Rit starten

Reserveren. Rit starten Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met de Kiwy-app - iphone 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je iphone. Maak een nieuwe reservering en zoek een beschikbare

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies.

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Inhoudsopgave 1 Verwijderen wachtwoorden... 1 1.1 Internet

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 June, 2017 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y6 Compact II Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd,

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer Handleiding Dashboard Pensioenfonds Vervoer Zo kijk je naar je pensioen! Kijk af en toe naar je pensioen. Hoeveel pensioen kun je verwachten? En is het genoeg? Bekijk het gevolg van verschillende keuzes.

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android)

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) 25-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je Android telefoon. Kies voor nieuwe reservering, selecteer een

Nadere informatie

Padlet: een online prikbord.

Padlet: een online prikbord. Padlet: een online prikbord. Met het programma Padlet kun je online prikborden maken. Op die prikborden kunnen tekstberichten, filmpjes, illustraties, geluidsfragmenten en hyperlinks geplaatst worden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 11

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 11 Kubi Handleiding Inhoudsopgave Wat is Kubi... 3 Kubi Control... 4 Kubi Animatie... 6 Videobellen... 7 Bereid uw device voor... 7 Bedien de Kubi... 7 Videobellen en de Kubi... 7 Kubi stap voor stap gids...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Inhoud. Gebruiksspecificaties. Wat is de participatie.scan?

Inhoud. Gebruiksspecificaties. Wat is de participatie.scan? Inhoud Gebruiksspecificaties 1 Wat is de participatie.scan? 1 Aan de slag 3 Bekijk de scan zonder in te loggen 3 Maak een account 3 Inloggen 4 Persoonlijke dashboard 4 Nieuwe scan 5 Mijn scans 5 Nieuwe

Nadere informatie

SKC CMD. Naam: De Studiekeuzecheck (SKC) gaat je helpen om bekend te raken met & voor te bereiden op de opleiding Communication Multimedia Design.

SKC CMD. Naam: De Studiekeuzecheck (SKC) gaat je helpen om bekend te raken met & voor te bereiden op de opleiding Communication Multimedia Design. SKC CMD De Studiekeuzecheck (SKC) gaat je helpen om bekend te raken met & voor te bereiden op de opleiding Communication Multimedia Design. De opdrachten in dit boekje zijn huiswerk voor de werkgroep.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De iphone 5s/5c voor het eerst in gebruik nemen. Speciaal voor iedereen die wil opvallen kun je de iphone 5s nu ook in het goud kopen.

Hoofdstuk 1. De iphone 5s/5c voor het eerst in gebruik nemen. Speciaal voor iedereen die wil opvallen kun je de iphone 5s nu ook in het goud kopen. Hoofdstuk 1 De iphone 5s/5c voor het eerst in gebruik nemen Speciaal voor iedereen die wil opvallen kun je de iphone 5s nu ook in het goud kopen. Het is altijd een feest om de iphone in gebruik te nemen.

Nadere informatie

Handleiding Aanmaken Digitaal Portfolio

Handleiding Aanmaken Digitaal Portfolio Handleiding Aanmaken Digitaal Portfolio Centrum voor Verpleegkundige Studies 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Openen van je portfoliosite... 3 3. Het startscherm... 4 4. Documenten uploaden...

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE

STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE STANDAARD APPS OP JE ANDROID DEVICE APPS OP SMARTPHONE OF TABLET Je hebt een tablet of smartphone in je handen, en nu? Nu kun je beginnen met de applicaties die er al op zitten. De fabrikant heeft deze

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen en verzenden adressen en nieuwsbrieven

Handleiding aanpassen en verzenden  adressen en nieuwsbrieven Handleiding aanpassen en verzenden Emailadressen en nieuwsbrieven Auteur: Richard Gankema Datum: 23-12-2012 Versie: 0.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4 3 Mutatie emailadressen bestand...5

Nadere informatie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie 1. Pagina aanmaken Je maakt een nieuw bestand, de standaardinstellingen kun je zo laten staan. Dit formaat is namelijk op de meeste beeldschermen te bekijken. Je ziet onderaan een witte pagina staan en

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

WERKEN IN DE INTERNET BROWSER

WERKEN IN DE INTERNET BROWSER HANDBOEK WERKEN IN DE INTERNET BROWSER Kiezen voor een browser, standaardiseren van je browser, werken in een browser INHOUD 1 Welke browser kiezen?... 3 1.1 Internet Explorer (IE)... 3 1.2 Edge... 4 1.3

Nadere informatie

Handleiding DB Alerts app

Handleiding DB Alerts app Handleiding DB Alerts app 3 mei 2019 DB Alerts De DB Alerts app is vernieuwd en aan de nieuwe eisen en veranderingen aangepast. Je kunt de App installeren via de Google Play Store / Apple App Store op

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. DIGI-C de Digitale Consumptiekaart

GEBRUIKERSHANDLEIDING. DIGI-C de Digitale Consumptiekaart GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGI-C de Digitale Consumptiekaart auteur: Maggen Ken 10 mei 2012 Versie 2.1 Copyright c 2008-2012 Maggen Ken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 De hardware 4 2.1 De Pocket PC.............................

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Nadat je op Book Now hebt gedrukt vanuit Europeca, verschijnt het volgende scherm van Supersaas:

Nadat je op Book Now hebt gedrukt vanuit Europeca, verschijnt het volgende scherm van Supersaas: Bekijken van de beschikbaarheid: Nadat je op Book Now hebt gedrukt vanuit Europeca, verschijnt het volgende scherm van Supersaas: Figuur 1 Rechtsboven zie je hoe je bent ingelogd (dit wordt meegenomen

Nadere informatie

Het scherm is verdeeld in enkele blokken.

Het scherm is verdeeld in enkele blokken. Log in op de achterkant van de website door naar http://www.cbs-sjaloomschool.picto.nl/joomla/administrator te gaan. Ingelogd zie je dit controle paneel. Je ziet het hoofdmenu van het beheerdersaccount.

Nadere informatie

Handleiding Park-line Android app. Download de app gratis in de Google Play Store

Handleiding Park-line Android app. Download de app gratis in de Google Play Store Handleiding Park-line Android app. Download de app gratis in de Google Play Store Parkeeractie starten/stoppen 1) Inloggen 2) Starten via lijst 2) Starten via kaart 2) Starten (3) 2) Starten (4) De eerste

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

QUIZ is een netwerkprogramma en kan door verschillende gebruikers (quizmasters+deelnemers) tegelijkertijd gebruikt worden.

QUIZ is een netwerkprogramma en kan door verschillende gebruikers (quizmasters+deelnemers) tegelijkertijd gebruikt worden. Dit programma is geprogrammeerd voor b.s. De Driesprong te Chaam. Handleiding Quizprogramma: Met dit programma kun je een quiz op verschillende manieren houden. De scores kun je ook door het programma

Nadere informatie

Voor dat je begint controleer je of je microfoon en koptelefoon goed aangesloten zijn op de computer. De roze aansluiting is voor de microfoon stekker

Voor dat je begint controleer je of je microfoon en koptelefoon goed aangesloten zijn op de computer. De roze aansluiting is voor de microfoon stekker Handleiding. Voor dat je begint controleer je of je microfoon en koptelefoon goed aangesloten zijn op de computer. De roze aansluiting is voor de microfoon stekker De groene aansluiting is voor de koptelefoon

Nadere informatie

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD Gebruik Brabantscan... 2 Functionaliteiten dashboard... 2 Gelaagde kaarten... Extra opties... Gebruik database... 1 GEBRUIK BRABANTSCAN De eerste pagina

Nadere informatie

Bestuur uw warmtepomp op afstand

Bestuur uw warmtepomp op afstand Wi-Fi Module handleiding Energy Eco Bestuur uw warmtepomp op afstand Inhoud 1. Beschrijving van de Wi-Fi module..1 2. Installatie van de applicatie. 2 3. Configuratie van de verbinding...7 4. Instructie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW

GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW GEBRUIKSAANWIJZING CREATING TOMORROW 3 Inhoud 1. Onderdelen 5 2. Opladen 5 3. Installeren persoonlijke Fitbit (op een smartphone) 8 4. Hoeveel stappen heb ik al gezet? (synchroniseren) 16 5. Moet ik mijn

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding itslearning deeltijdonderwijs

Handleiding itslearning deeltijdonderwijs Handleiding itslearning deeltijdonderwijs versie augustus 2018 Inhoud 1. Inloggen in itslearning... 3 Eenmalig: Toestemming verlenen en voorkeuren instellen... 4 2. Startpagina itslearning... 5 3. Vakken

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Geachte medewerker, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het feedback systeem FeedMe.

Nadere informatie

MINDSTORM LEGO ROBOTS

MINDSTORM LEGO ROBOTS MINDSTORM LEGO ROBOTS Les 1: Robot basis, en programma aanpassen Les 2 & 3 & 4 : Eigen robot bouwen Les 5 & 6 : Robot programmeren Les 7: Geschiedenis opzoeken robots Les 8 & 9 & 10 : Film maken en op

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie