Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 11/06/2009 en 13/07/2009;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 11/06/2009 en 13/07/2009;"

Transcriptie

1 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 52/2009 van 9 september 2009 Betreft: aanvraag van de vzw Cevora om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken met het oog op rapportering over opleidingen (RN/MA/2009/025) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen (hierna "WRR"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde Sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van de vzw Cevora ontvangen op 29/04/2009; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 11/06/2009 en 13/07/2009; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 03/08/2009; Gelet op het verslag van de Voorzitter;

2 Beraadslaging RR 52 /2009-2/9 Beslist op 9 september 2009, na beraadslaging, als volgt: I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG De aanvraag strekt ertoe om de vzw Cevora, hierna de aanvrager, te machtigen om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken met het oog op rapportering over opleidingen.. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. TOEPASSELIJKE WETGEVING A.1. Wet van 8 augustus 1983 (WRR) Overeenkomstig artikel 5, eerste lid, 2, en artikel 8, WRR, wordt de machtiging om het rijksregisternummer te gebruiken, of om toegang te verkrijgen tot of om mededeling te bekomen van de informatiegegevens bedoeld in artikel 3, eerste en tweede lid, WRR, verleend door het Comité aan de openbare en private instellingen van Belgisch recht voor de informatie die zij nodig hebben voor het vervullen van taken van algemeen belang die hen zijn toevertrouwd door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie of voor taken die uitdrukkelijk als zodanig erkend worden door het voormelde sectoraal comité. Het koninklijk besluit van 8 oktober 2008 waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 19 juni 2008, gesloten in het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor de bedienden, betreffende de vorming, is van toepassing op de werkgevers en bedienden van de ondernemingen die tot de bevoegdheid van het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor bedienden behoren (het zou gaan om ca bedrijven en bedienden). Deze CAO voorziet in een recht op opleiding voor de betrokken bedienden 1 en specificeert dat het opleidingen betreft die aangeboden worden door de aanvrager 2 of door hem worden erkend. Het verstrekken van opleidingen aan bedienden is dus een opdracht die aan de aanvrager wordt toevertrouwd krachtens een wet. Het is daarenboven een opdracht die kan gekwalificeerd worden 1 Dergelijke regeling werd eveneens voorzien in de CAO s van 5 mei 1999, 25 april 2001, 15 mei 2003, 16 juni 2005 en 12 juli Artikel 3 van de statuten van Cevora bepaalt trouwens uitdrukkelijk dat het tot doel heeft beroepsopleidingen te organiseren voor de bedienden die onder het Aanvullend Nationaal Paritair Comité vallen met het oog op vorming, opleiding, aanpassing, bijscholing, specialisatie of herscholing.

3 Beraadslaging RR 52 /2009-3/9 als zijnde van algemeen belang. Levenslang leren wordt immers, zowel op Europees 3 als op Belgisch niveau 4, beschouwd als essentieel, enerzijds voor ondernemingen om concurrentieel te blijven en anderzijds voor werknemers om op langere termijn hun inzetbaarheid te behouden. Bijgevolg komt de aanvrager op basis van artikel 5, eerste lid, 2, en artikel 8, in aanmerking om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken. A.2. Wet van 8 december 1992 (WVP) Op grond van artikel 4 WVP vormt het identificatienummer van het Rijksregister een persoonsgegeven, waarvan de verwerking slechts is toegelaten voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden. De persoonsgegevens moeten bovendien toereikend, ter zake dienend en niet overmatig zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. B. FINALITEITEN B.1. De aanvrager wenst het identificatienummer te gebruiken voor het controleren van bepaalde gegevens via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. De doelgroep van de aanvrager zijn bedienden die onder de bevoegdheid vallen van het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor bedienden (PC218). Gelet op het feit dat de opleidingen voor de bedienden gratis zijn en zij gefinancierd worden o.a. door bijdragen die de werkgevers storten in een gemeenschappelijk fonds voor opleiding, is het belangrijk dat de aanvrager zich ervan kan vergewissen dat iemand die zich voor een opleiding aanmeldt, wel degelijk tot zijn doelgroep behoort. De opleidingen van de aanvrager staan ook open voor de werknemers die onder een ander Paritair Comité vallen waarmee daartoe een overeenkomst werd afgesloten. Het is belangrijk dat de aanvrager uit zijn cursisten deze van andere Paritaire Comités kan uitfilteren en verifiëren onder welk Paritair Comité ze thuishoren met het oog op de toepassing van de vergoedingsregeling die met de betrokken Paritaire Comités werd afgesproken. 3 Mededeling van de Commissie aan het Europees Parlement, de Raad, het Europees Economisch en Sociaal Comité en het Comité van de Regio s: Naar gemeenschappelijke beginselen inzake flexizekerheid: meer en betere banen door flexibiliteit en zekerheid (Com (2007) 359); overweging 8 van het besluit nr. 1720/2006/EG van het Europees Parlement en de Raad van 15 november 2006 tot vaststelling van een actieprogramma op het gebied van leven lang leren 4 Besluiten van de Werkgelegenheidsconferentie 2003 die o.a. voorzien in een verhoging van het vormings- en opleidingsniveau, verhoging van de participatiegraad van werknemers die opleidingen volgen.

4 Beraadslaging RR 52 /2009-4/9 B.2. De aanvrager wenst tevens de interne opvolging van de deelnemers te vergemakkelijken en daarbij aansluitend zijn bestanden beter beheren. De omvang van de doelgroep van de aanvrager is zoals reeds werd aangestipt belangrijk. De cursisten worden opgevolgd teneinde na te gaan of zij reeds opleidingen volgden en zo ja, dewelke, teneinde enerzijds vast te stellen of zij zich kunnen inschrijven voor een vervolgmodule en anderzijds suggesties te doen tot aanvulling van de reeds gevolgde opleidingen. B.3. De aanvrager werkt ook samen met andere verstrekkers van opleidingen, zoals Syntra, maar ook met andere Paritaire Comités. Sommige van die partners zijn gemachtigd om het identificatienummer te gebruiken en dan is het praktisch dat de aanvrager in zijn contacten met dergelijke partners eveneens dit nummer zou kunnen gebruiken teneinde vergissingen te minimaliseren. B.4. De aanvrager stelt dat hij bepaalde wettelijke verslagverplichtingen heeft. Daarnaast brengt hij periodiek verslag uit met oog op evaluatie van de samenwerkingsovereenkomsten met diverse partners. Het is de bedoeling van de aanvrager om op termijn aan de hand van het identificatienummer een aantal gegevens van de cursisten, die relevant zijn voor de verslaggeving, op hun juistheid te toetsen o.a. via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. Het Comité is van oordeel dat de hierboven vermelde doeleinden welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd zijn in de zin van art. 4, 1, 2, WVP. C. PROPORTIONALITEIT C.1. Ten overstaan van het identificatienummer C.1.1. De aanvrager wenst via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid controleren tot welk Paritair Comité haar cursisten behoren (doeleinde B.1.). Het Comité stelt vast dat de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid het inschrijvingsnummer van de sociale zekerheid, dat overeenstemt met het identificatienummer van het Rijksregister, gebruikt als sleutel om informatie met betrekking tot een persoon mee te delen.

5 Beraadslaging RR 52 /2009-5/9 C.1.2. De aanvrager wenst het identificatienummer ook te gebruiken om haar werking te verbeteren en de cursisten beter om te volgen (doeleinde B.2.). Het Comité stelt vast dat de aanvrager een enorm potentieel aan cursisten bedient. Homonymie en schrijffouten kunnen tot verwarring en vergissingen leiden. Door het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister dat een uniek nummer is aan de hand waarvan iemand zonder enige foutenmarge kan worden geïdentificeerd, kunnen vergissingen m.b.t. de persoon vermeden worden. C.1.3. Volgens de aanvrager zijn sommige partners waarmee hij samenwerkt gemachtigd om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken (doeleinde B.3). Er wordt in de aanvraag specifiek naar Syntra verwezen. Syntra is een extern verzelfstandigd Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming, opgericht bij decreet van 7 mei Het heeft de taken overgenomen van het Vlaams Instituut voor het Zelfstandig Ondernemen. Dit Instituut werd bij koninklijk besluit van 9 maart gemachtigd om het identificatienummer te gebruiken voor het vervullen van taken i.v.m. vorming van zelfstandigen. Als rechtsopvolger van dit laatste, is Syntra dus gemachtigd om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken. Het Comité stelt vast dat er geen bezwaar is dat de aanvrager in zijn contacten met Syntra het identificatienummer gebruikt vermits de doeleinden van het gebruik van beide organisaties gelijklopend zijn. C.1.4. De aanvrager is ertoe gehouden aan verschillende instanties verslag uit te brengen (doeleinde B.4.). Uit de documenten die bij de aanvraag zijn gevoegd, blijkt dat in die verslagen globale en anonieme gegevens worden opgenomen. Voor de redactie van de verslagen sensu stricto is het gebruik van het identificatienummer niet aan de orde. Het vermelden van dit nummer in dergelijke verslagen zou hoe dan ook disproportioneel zijn. De in de verslagen opgenomen globale cijfers worden natuurlijk berekend aan de hand van de individuele persoonsgegevens waarover de aanvrager beschikt. Opdat de globale cijfers de toestand juist zouden weerspiegelen moeten de individuele gegevens zo correct mogelijk zijn en daartoe wil de aanvrager een aantal door de cursisten opgegeven data verifiëren door beroep te doen op de 5 Koninklijk besluit van 9 maart 2003 tot regeling van de toegang tot de informatiegegevens en van het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen voor het Vlaams Instituut voor het Zelfstandig Ondernemen.

6 Beraadslaging RR 52 /2009-6/9 relevante authentieke bronnen. Hiertoe zou de aanvrager ook een beroep doen op de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (zie ook punt C.1.1.). Het Comité vestigt er wel de aandacht op dat sommige van de elementen die de aanvrager wenst te controleren zoals geslacht, leeftijd, eerder via een toegang tot het Rijksregister kunnen worden gecontroleeerd. Het Comité stelt vast dat de aanvraag voor wat het gebruik van het identificatienummer betreft, in het licht van de opgegeven doeleinden, in overeenstemming is met artikel 4, 1, 3, WVP. C.2. Ten opzichte van de duur van machtiging De aanvrager wenst een machtiging van onbepaalde duur. Het Comité stelt vast dat niet kan voorzien worden hoelang de aanvrager belast zal worden met het verzorgen van opleidingen voor de bedienden die onder het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor bedienden ressorteren in het kader van levenslang leren. Het Comité oordeelt dan ook dat een machtiging voor onbepaalde duur gepast is (artikel 4, 1, 3, WVP). C.3. Ten opzichte van bewaringstermijn De aanvrager wenst het identificatienummer gedurende 2 jaar te bewaren (zie bijkomende informatie verstrekt op 13 juli 2009). Ook werkzoekenden kunnen bij de aanvrager opleidingen volgen (artikel 6 van de CAO van 19 juni 2008 viseert risicogroepen, knelpuntberoepen). In het kader van zijn verslag- en evaluatieverplichting wenst de aanvrager naderhand vast te stellen hoeveel werkzoekenden na de opleiding werk gevonden hebben. Daartoe zullen aan de hand van het identificatienummer bij de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid statistieken worden opgevraagd. Het Comité stelt vast dat het nuttig is dat de impact van de opleiding op de tewerkstelling kan gecontroleerd worden. Het effect van een opleiding is niet onmiddellijk waarneembaar. In die optiek is het aanvaardbaar dat de aanvrager een jaar na het afronden van een opleidingssessie voor werkzoekenden onder de vorm van een statistiek controleert hoeveel personen er inmiddels aan het werk zijn. Als een persoon niet langer werkzoekend is, zal de informatie dienaangaande bij de diverse instellingen van de sociale zekerheid geactualiseerd worden. Dit duurt geen 2 jaar zoals de aanvrager laat uitschijnen. In die optiek oordeelt het Comité dat een bewaringstermijn van 1 jaar na het einde van de opleiding volstaat in het licht van artikel 4, 1, 5, WVP.

7 Beraadslaging RR 52 /2009-7/9 C.4. Intern gebruik en/ of mededeling aan derden C.4.1. Uit de aanvraag blijkt dat het identificatienummer in de eerste plaats intern wordt gebruikt maar ook zal meegedeeld worden aan derden, namelijk de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en Syntra. Rekening houdend met de doeleinden en het feit dat de betrokken instanties gemachtigd zijn om het identificatienummer te gebruiken, geeft dit geen aanleiding tot bijzondere opmerkingen. Volledigheidshalve vestigt het Comité er de aandacht op dat het identificatienummer van het Rijksregister slechts gebruikt kan worden in relaties met derden voor zover het kadert in de doeleinden met het oog op dewelke deze eveneens gemachtigd werden om dit nummer te gebruiken. C.4.2. In de aanvraag wordt een lijst van netwerkverbindingen opgenomen. Het betreft echter technische verbindingen via dewelke de onderaannemers van de aanvrager toegang hebben tot zijn centrale gegevensbank en geen netwerkverbindingen waarbij aan de hand van het identificatienummer informatie wordt uitgewisseld. Als verwerkers van de aanvrager (verantwoordelijke voor de verwerking) zullen de onderaannemers het identificatienummer zien en gebruiken. Vermits dit gebeurt onder toezicht, controle en verantwoordelijkheid van de aanvrager, hoeven deze onderaannemers niet zelf gemachtigd te zijn. C.5. Netwerkverbindingen Uit de uitleg verstrekt door de aanvrager blijkt dat er op basis van het identificatienummer informatie met derden zal uitgewisseld worden en er bijgevolg netwerkverbindingen tot stand komen, namelijk met: de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; Syntra. Het Comité stelt vast dat deze vanuit het oogmerk van de WVP geen bijzondere opmerkingen oproepen. Het Comité vestigt er volledigheidshalve de aandacht op dat indien er later andere netwerkverbindingen mochten tot stand komen, de aanvrager het Comité daarvan voorafgaandelijk op de hoogte moet brengen.

8 Beraadslaging RR 52 /2009-8/9 D. VEILIGHEID D.1. Consulent inzake informatieveiligheid De aanvrager stelde geen persoon als consulent inzake informatieveiligheid voor aan het Comité. De aanvrager wordt verzocht om dit vooralsnog te doen. Hierbij moet gespecificeerd worden: het functieprofiel, met aanduiding van de plaats in de organisatie, de resultaatgebieden en de vereiste competenties; de vorming die de betrokkene heeft genoten of zal genieten; de tijd die de betrokkene aan de functie kan besteden; de eventuele andere functies die de betrokkene uitoefent en die niet onverenigbaar mogen zijn met de functie van consulent inzake informatieveiligheid. D.2. Informatieveiligheidsbeleid Er werd geen informatie verstrekt m.b.t. het informatieveiligheidsbeleid. De aanvrager moet het behoorlijk ingevulde en ondertekende Evaluatieformulier voor elkeen die toegang tot of verbinding met het Rijksregister vraagt en aangaande de referentiemaatregelen voor de beveiliging van elke verwerking van persoonsgegevens bezorgen zodat het Comité kan beoordelen of aan zekere minimumvereisten werd voldaan. De aanvrager werkt met onderaannemers die toegang zullen hebben tot zijn centrale gegevensbank. Dit vereist een degelijk toegang- en gebruikersbeheer evenals het bijhouden van loggings van elke raadpleging. D.3. Personen die het identificatienummer van het Rijksregister mogen gebruiken en lijst van deze personen Het zijn enerzijds de administratieve coördinatoren die het identificatienummer gebruiken en anderzijds een aantal medewerkers van de studiedienst van de aanvrager met het oog op het bekomen van statistieken via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. De aanvrager en zijn onderaannemers moeten, zoals voorgeschreven door artikel 12 WRR, een lijst opstellen waarop de personen vermeld worden die toegang hebben tot het Rijksregister en die het

9 Beraadslaging RR 52 /2009-9/9 identificatienummer van het Rijksregister gebruiken. Deze lijst zal voortdurend geactualiseerd en ter beschikking van het Comité gehouden worden. De personen die op deze lijst worden opgenomen moeten daarenboven een verklaring ondertekenen waarin zij zich ertoe verbinden de veiligheid en het vertrouwelijk karakter van de informatiegegevens te bewaren. OM DEZE REDENEN het Comité 1 machtigt de vzw Cevora onder de voorwaarden bepaald in deze beraadslaging en met het oog op de doeleinden vermeld in punt B om voor onbepaalde duur het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken. Deze machtiging zal slechts uitwerking krijgen nadat het Comité aan de hand van de door de vzw Cevora verstrekte inlichtingen en documenten heeft vastgesteld dat laatstgenoemde: over een consulent inzake informatieveiligheid beschikt die de nodige garanties biedt (punt D.1.); over een informatieveiligheidsbeleid beschikt (punt D.2.); 2 bepaalt dat wanneer het Comité aan de vzw Cevora een vragenlijst met betrekking tot de informatieveiligheidstatus toestuurt, die laatste deze lijst waarheidsgetrouw moet invullen en terugbezorgen aan het Comité. Het Comité zal de ontvangst bevestigen en behoudt zich het recht voor om, indien daartoe aanleiding bestaat, te reageren. Voor de Administrateur m.v., De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Mireille Salmon

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014;

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 21/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het identificatienummer van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij ontvangen op 03/11/2011; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Landmaatschappij om toegang te hebben tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 75/2014 van 8 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn om de machtiging verleend bij koninklijk besluit

Nadere informatie

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130)

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130) 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2011 van 26 januari 2011 Betreft: aanvraag van de vzw Identifin om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister met

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2012 van 11 januari 2012 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, om toegang te krijgen

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 52/2008 van 10 december 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Onderwijs en Vorming, Agentschap voor Onderwijsdiensten om het identificatienummer

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 12/2009 van 18 februari 2009 Betreft: aanvraag van de Minister van Klimaat en Energie ten behoeve van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 14/07/2011; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 20 oktober 2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 64/2011 van 14 december 2011 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van de afdeling Milieuvergunningen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 42/2008 van 10 september 2008 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, Diensten van de Voorzitter, Dienst Juridische Zaken, Cel geschillen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 52 / 2005 van 21 december 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT), ontvangen op 08/11/2012;

Gelet op de aanvraag van Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT), ontvangen op 08/11/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 03/2013 van 16 januari 2013 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep om anonieme gegevens te bekomen m.b.t. de nationaliteit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 57/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 47/2012 met het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid van de Vlaamse Overheid ontvangen op 19/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid van de Vlaamse Overheid ontvangen op 19/10/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2011 van 14 december 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging vanwege het Agentschap Ondernemen - Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Naamloze Vennootschap van Publiek Recht Bpost ontvangen op 11/08/2011;

Gelet op de aanvraag van de Naamloze Vennootschap van Publiek Recht Bpost ontvangen op 11/08/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 57/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van Bpost om toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens van het Rijksregister en

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 51/2008 van 10 december 2008 Betreft: aanvraag van de Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie (Fedict) om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvullende informatie ontvangen op 18 april 2017, 8 juni 2017, 26 en 28 september 2017;

Gelet op de aanvullende informatie ontvangen op 18 april 2017, 8 juni 2017, 26 en 28 september 2017; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 55/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: Aanvraag van Federgon ten behoeve van de uitzendkantoren om het Rijksregisternummer te gebruiken voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming (AKOV) ontvangen op 15/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming (AKOV) ontvangen op 15/06/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2011 van 21 september 2011 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming om toegang te krijgen

Nadere informatie

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001;

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2013 van 11 december 2013 Betreft: Aanvraag vanwege de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen NV tot uitbreiding van het machtigingsbesluit

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA )

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA ) 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2012 van 5 september 2012 Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA-2012-248) Het Sectoraal comité van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de cvba Brussels Network Operations om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 5 augustus 2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 82/2016 van 19 oktober 2016 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken en toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014;

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 94/2014 van 19 november 2014 Betreft: aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2014 van 5 maart 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 15/2014 van 19 februari 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) tot machtiging voor het meedelen van het rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/07/2010;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/07/2010; 1/12 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 49/2010 van 2 december 2010 Betreft: Aanvraag tot machtiging van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ten behoeve van de pensioen- en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen ontvangen op 06/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen ontvangen op 06/06/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van AGIV (Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen) om toegang te krijgen tot een

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010;

Gelet op de aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten ontvangen op 14/12/2010; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 12/2011 van 16 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Nationale Raad van de Orde van Architecten om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303)

Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008 en 01/2009 (RN/MA/2011/303) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 01/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid tot uitbreiding van beraadslagingen nrs. 36/2008

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Autoveiligheid nv en het Bureau voor Technische controle nv ontvangen op 15/03/2011;

Gelet op de aanvraag van de Autoveiligheid nv en het Bureau voor Technische controle nv ontvangen op 15/03/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 28/2011 van 18 mei 2011 Betreft: aanvraag van de Autoveiligheid nv en het Bureau voor Technische controle nv om het identificatienummer van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 13/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van UGent om mededeling te bekomen van een informatiegegeven uit het Rijksregister met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap, ontvangen op 25/02/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 16/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op de organisatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2014 van 9 juli 2014 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studiefinanciering Afdeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de vzw Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid ontvangen op 03/02/2012;

Gelet op de aanvraag van de vzw Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid ontvangen op 03/02/2012; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2012 van 4 april 2012 Betreft: aanvraag van de vzw Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid om toegang te hebben tot

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ontvangen op 24/02/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 39/2012 van 9 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur van de Vlaamse Overheid om het identificatienummer van

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 03/2008 van 23 januari 2008 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, DG Justitiehuizen om toegang te verkrijgen tot de informatiegegevens van

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 01/2008 van 23 januari 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Onderwijs en Vorming om uitbreiding

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 20/2017 van 17 mei 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 103/2014 van 10 december 2014 Betreft: aanvraag van BLOSO om gemachtigd te worden het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur om uitbreiding te bekomen van de beraadslagingen RR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 06/2014 van 22 januari 2014 Betreft: aanvraag van tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 58/2012 van 18 juli 2012 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening om haar bestaande toegangsmachtiging tot de gegevens

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 51 / 2005 van 21 december 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 51 / 2005 van 21 december 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2018 van 16 mei 2018 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen tot aanpassing van de rechtsgrond van beraadslaging

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006 BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006 O. Ref. : SA2 / RN / 2006 /029/003berdef BETREFT : Aanvraag van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Bestuur Uitrusting en Vervoer, Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2015 van 21 januari 2015 Betreft: uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging aan de ziekenhuizen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2007 van 12 december 2007 Betreft: Aanvraag van het Vlaamse Overheid, Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Beleid Binnenland,

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006

BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006 BERAADSLAGING RR Nr 12 / 2006 van 24 mei 2006 O. Ref. : SA2 / RN / 2006 / 011 BETREFT : Aanvraag van de NV Association Liègeoise d Electricité, om toegang te verkrijgen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 42/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2013 van 10 juli 2013 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, Directoraat-generaal Rechterlijke Organisatie tot uitbreiding van de toegang

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 14/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 25/2012 van 14 maart 2012 Betreft: Aanvraag van de afdeling Studietoelagen van het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011;

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2011 van 12 oktober 2011 Betreft: aanvraag van het Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven om toegang te krijgen tot de informatiegegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 33/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Zorgfonds om ten behoeve van zichzelf en de erkende zorgkassen toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en de Coördinatiecel Vlaams e-government ontvangen op 12/09/2008;

Gelet op de aanvraag van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en de Coördinatiecel Vlaams e-government ontvangen op 12/09/2008; 1/12 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 42/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van Corve en het Departement Welzijn,Volksgezondheid en Gezin om toegang te bekomen tot de informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/09/2013;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 11/09/2013; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 68/2013 van 9 oktober 2013 Betreft: aanvraag van de vzw Nationale Vereniging van Landmeters-experten en de vzw Belgische Unie van Landmeters-experten

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 06/04/2012;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 06/04/2012; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 47/2012 van 6 juni 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap om toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds ontvangen op 11/07/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 31/07/2012;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Zorgfonds ontvangen op 11/07/2012; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 31/07/2012; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 74/2012 van 26 september 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Vlaams Zorgfonds om via het digitaal platform Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016;

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om de gerechtsdeurwaarders toe te laten het gegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Universiteit Gent ontvangen op 04/01/2011;

Gelet op de aanvraag van Universiteit Gent ontvangen op 04/01/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 09/2011 van 16 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Universiteit Gent om mededeling te krijgen van informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2005 VAN 6 JULI 2005 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel. : +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/213.85.65 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING

Nadere informatie