Kerken of kapellen (41%) en woningen (39%) komen het vaakst voor als huidige functies van de aangesloten objecten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerken of kapellen (41%) en woningen (39%) komen het vaakst voor als huidige functies van de aangesloten objecten."

Transcriptie

1 Tevredenheidsenquête 20 jaar Monumentenwacht Jelle Van den Bergh 14/3/11 09:40 Deleted: Structuur Homepagina De leden aan het woord Omdat de vorige diepgaande marktstudie al van 1997 geleden was, wou Monumentenwacht Vlaanderen de tevredenheidsenquête dit keer nog eens zeer grondig aanpakken. Nadia Pelckmans was de projectcoördinator die alles in goede banen leidde. De leden konden op drie manieren hun mening over Monumentenwacht kwijt: door te reageren op de enquête die via e- mail verstuurd werd, in een face- to- face interview of door de link te volgen op de website van Monumentenwacht. Op het ogenblik van de bevraging telde Monumentenwacht 3010 leden. De internetenquête noteerde 431 respondenten. Als we ook rekening houden met de statusverhouding (kerkraad, overheid, privé) van het volledige ledenbestand, kunnen we spreken van een representatief resultaat met een betrouwbaarheid van 95%. De dienstverlening in al haar facetten De tevredenheidsenquête handelde over de volledige dienstverlening. Veel elementen uit de marktstudie van 1997 bleken nog relevant en konden dus inhoudelijk overgenomen worden. Maar natuurlijk moesten ook de meer recente facetten aan bod komen. De dienstverlening is namelijk geëvolueerd, uitgebreid (met nazorg en adviesverlening) en verbreed (interieurs en varend erfgoed). Ook over de nieuwe instrumenten in ontwikkeling (nieuwe tarieven, kostprijsanalyse, archeologie en nieuwe rapportvormen) wilden we graag de input van de gebruikers- leden. Het profiel van de leden Eerst en vooral wilden we het profiel van onze leden kennen. Wat is de functie van de aangesloten gebouwen en op welke manier zijn de leden met Monumentenwacht in contact gekomen? Kerken of kapellen (41%) en woningen (39%) komen het vaakst voor als huidige functies van de aangesloten objecten. 62% van de leden komt via de overheid (gemeente, provincie, Vlaamse overheid) in contact met Monumentenwacht. Ook anderen (zoals architecten) (18%) en vrienden en kennissen (16%) verwijzen regelmatig door naar Monumentenwacht. 1: Hoe hebt u Monumentenwacht leren kennen?

2 De tevredenheid over de administratieve contacten Vragen worden binnen de kortste keren beantwoord. We ontvangen goede adviezen. De tevredenheid over de administratieve contacten is groot! Zowel over de vlotheid van de dossierbehandeling, de vriendelijkheid van de medewerkers, als de vlotheid en duidelijkheid van de communicatie, is telkens de grote meerderheid lovend. Alleen de vraag over de tijdspanne tussen inspectie en ontvangst van het rapport scoort iets minder goed. Maar nog steeds vindt 89% die goed of uitstekend. 2: Administratieve contacten (groen: zeer slecht, licht blauw: slecht, donker blauw: redelijk, rood: goed, oranje: uitstekend) Bouwkundig interieur varend erfgoed De professionaliteit en de directe aanpak van de medewerkers ter plaatse verdient een grote pluim. Ook de vriendelijkheid mag best wel eens vermeld worden. De meeste leden doen een beroep op de bouwkundige monumentenwachters: 87%. Maar ook 37% van de respondenten roept de hulp in van de interieurwachters. Rekening houdend met de capaciteit van de interieurwacht ten opzichte van die van de bouwkundige wachters (10/37), is dat een mooi resultaat. 5 respondenten vragen het advies van varend erfgoed. De resultaten zijn gelijklopend. De leden geven aan zeer tevreden te zijn over de inspecties en de contacten (vlot, vriendelijk en correcte communicatie). Telkens is meer dan 90% tevreden of heel tevreden! Ook over de leesbaarheid, de structuur, de mate van detaillering, de tekeningen en het fotomateriaal van de rapporten, zijn de respondenten uitermate tevreden. De rapporten worden ook als bruikbaar tot zeer bruikbaar beschouwd voor het onderhoud van de objecten. Ten slotte is er ook eensgezindheid over de kostprijs: zowel voor het werk van de bouwkundige wachters en van de interieurwachters, als van de wachters varend erfgoed, is de prijs aanvaardbaar. De dienstverlening wordt dus zeker niet te duur bevonden!

3 3: Vindt u de kostprijs voor de interieurinspectie en het rapport aanvaardbaar? De ideale rapportvorm Uitgediept basisrapport dat een heel goed beeld geeft van de status van het gebouw. Uit contacten blijkt dat de aannemers een dergelijk rapport heel hoog aanslaan. 89% van de leden vindt het rapport voldoende bruikbaar om onderhoud en herstellingen aan te vatten. Om nog beter te scoren op dit punt, peilden we naar de ideale rapportvorm voor de leden. De grote meerderheid vindt dat het ideale rapport aanbevelingen en een conditiebeschrijving bevat, net zoals het huidige rapport. Opmerkelijke resultaten: 72% van de respondenten wil bij het rapport ook graag een raming van de onderhoudswerken die Monumentenwacht aanbeveelt; 57% wil ook een meerjarenplanning voor onderhoud; de meerderheid verwacht ook fotomateriaal (74%) en tekeningen (56%); amper 28% wil graag meer uitleg van de monumentenwachters na de inspectie. 6% van wie deze vraag beantwoordde, geeft nog andere verwachtingen. De meesten denken dan aan lijsten van geschikte uitvoerders en aannemers voor de onderhoudswerken. Eén abonnee vindt het vakjargon niet altijd even duidelijk voor een leek. Een enkeling verwacht meer zin voor liturgie van de monumentenwachters.

4 4: Een ideaal rapport voor u bevat: Wat doen de leden met de rapporten? Uit de resultaten blijkt dat de aanbevelingen uit de rapporten, niet altijd in de realiteit omgezet kunnen worden. De redenen daarvoor zijn divers, maar vooral van budgettaire aard (68%). Andere redenen zijn dat ze geen geschikte uitvoerders vinden en dat gedetailleerde werkinstructies ontbreken om zelf aan de slag te gaan. 70% van de respondenten geeft het rapport door aan derden, zoals aannemers en architecten. Die reageren doorgaans positief of het rapport. Amper 2% van de leden krijgt soms een negatieve reactie. Uit dit alles onthouden we dat er vraag is naar een kostprijsanalyse en een meerjarige onderhoudsplanning. Deze bijkomende dienstverlening zou de effectiviteit van de rapporten vast verhogen en meer concrete actie op het terrein teweegbrengen. De onderhoudskosten per jaar en de premieaanvragen De inspectie is een grote hulp om de nodige herstellingen te laten uitvoeren. Bij de subsidieaanvraag voor herstellingen is het rapport soms doorslaggevend. Een zevende onderdeel van de enquête ging over de onderhoudskosten van de aangesloten objecten en het aanvragen van premies. De bedragen die de leden jaarlijks uitgeven aan het onderhoud van hun object, variëren van minder dan (24,3%) tot meer dan (1,7%). De meerderheid van de leden besteedt jaarlijks tussen de en (29,3%), gevolgd door 27% die tussen de en uitgeeft. 5: Uitgaven aan onderhoud/jaar Gemiddeld < % 25% 24% 24,3%

5 3.000 < % 33% 26% 29,3% < % 24% 29% 27% < % 12% 13% 11,3% < % 5% 6% 6,3% % 1% 2% 1,7% Totaal 100% 100% 100% 100% Een deel daarvan gaat naar de opvolging van de aanbevelingen uit de rapporten. In 2010 besteedde 38% van de respondenten daar minstens de helft van hun budget aan. 53% van de respondenten vindt het rapport van Monumentenwacht een hulp bij een premieaanvraag. Er bestaat dus een belangrijke link tussen de dienstverlening van Monumentenwacht en de instrumenten die het onderhoud mogelijk maken, zoals de onderhoudspremie van de Vlaamse overheid. De publicaties en studiedagen van Monumentenwacht De regelmatige toezending van diverse brochures zorgt voor bijkomende info. Naast de dienstverlening in de vorm van inspecties en rapporten, verzorgt Monumentenwacht ook publicaties en studiedagen. Over de onderhoudsbrochures zijn de leden vrij enthousiast. 81% van de respondenten kijkt uit naar de onderhoudsbrochures van Monumentenwacht. 38% vindt één onderhoudsbrochure per jaar voldoende, 33 % zou er liever twee per jaar ontvangen, en 10% vindt zelfs meer dan drie onderhoudsbrochures per jaar zinvol. Als boeiend thema voor een volgende onderhoudsbrochure wordt verschillende malen energiezuinige maatregelen bij monumenten/erfgoed genoemd. Ook de studiedagen blijken zinvol. 48% van de respondenten wil graag minimaal één studiedag per jaar van Monumentenwacht bijwonen. Hierop moet dan ook worden ingezet. Provinciale ledendagen lijken daarvoor het meest geschikt. 5: In welke mate heeft u behoefte aan publicaties, studiedagen van MW en provinciale ledendagen? (groen: nooit, licht blauw: 1 x/j, donker blauw: 2 x/j, rood: meer dan 3 x/j en oranje = geen mening)

6 Een aanvullende dienstverlening Vermits onze financiële middelen ontoereikend zijn, moeten wij een kostenraming maken om te beslissen welke onderhoudswerken we al of niet kunnen doorvoeren. Voor het opstellen van een kostenraming ontbreekt het ons aan expertise en tijd. Als laatste werd gepeild of de respondenten behoefte hebben aan een aanvullende dienstverlening. Zijn er aspecten die Monumentenwacht nog niet aanbiedt maar die wel wenselijk zijn? 70% van de respondenten zou een raming en een planning van de uit te voeren onderhoudswerken appreciëren. Vervolgens zou 67 % van de respondenten een gedetailleerde omschrijving van de uit te voeren werken waarderen. Ook een adressenbestand van gespecialiseerde uitvoerders is erg welkom. Maar contactgegevens van gespecialiseerde uitvoerders verstrekken (bijvoorbeeld op de website) heeft juridische gevolgen. Hierover won Monumentenwacht Vlaanderen al juridisch advies in. De mogelijkheden worden verder onderzocht. Wellicht zal op de nieuwe website een duidelijke link naar bestaande databanken gelegd worden. Enkele leden noemden een inspectie voor de oplevering van de uitgevoerde werken als wenselijk. Tot slot vermeldden heel wat leden een doorverwijzing naar bestaande subsidies. Conclusie De leden van Monumentenwacht zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over de dienstverlening. Ze zijn lovend over de administratieve opvolging. De rapporten blijken bruikbaar en de prijzen aanvaardbaar. De verschillende luiken van Monumentenwacht, zelfs het piepjonge varend erfgoed, kunnen op veel bijval rekenen. De wachters worden geprezen om hun expertise, hun inzet en hun aanspreekbaarheid. Toch mag het volgens de leden allemaal nog iets meer zijn. Vooral een kostprijsanalyse, een meerjarenplanning en een betere doorverwijzing naar geschikte aannemers en premies, ontbreken nog in de dienstverlening. Nu we de resultaten kennen, zijn we ook op de hoogte van onze sterktes en zwaktes. Met deze kennis kunnen we gericht verder bouwen aan een sterke Monumentenwacht. Jelle Van den Bergh 14/3/11 09:40 Formatted: Normal, Add space between paragraphs of the same style Jelle Van den Bergh 14/3/11 09:40 Deleted: Nieuwe onderhoudsbrochure <sp>monumentenwacht Vlaanderen heeft een nieuwe onderhoudsbrochure klaar. In de reeks Dieren in en op gebouwen, gaan we dieper in op insecten en de schade die ze kunnen aanrichten aan diverse materialen. > Lees verder In de serie Dieren in en op gebouwen gaan we dieper in op de schade die insecten kunnen aanrichten. Eerst worden de meest voorkomende insecten belicht: er zijn schadelijke, onschadelijke en zelfs nuttige soorten. Met een duidelijk zicht daarop is de insectenpopulatie beter te beheersen. De lezer krijgt concrete tips om populaties te voorkomen, te blokkeren, op te sporen, te beperken en eigenhandig te bestrijden. Weet de beheerder zich toch nog geen raad, dan kan hij een beroep doen op een specialist. Hij krijgt ook een inkijk in de methoden die specialisten toepassen om insecten te beheersen. Dieren in en op gebouwen. Insecten Andries Deknopper Monumentenwacht Vlaanderen vzw December 2010, 47 p. Net als alle andere publicaties, kunt u ook deze onderhoudsbrochure gratis downloaden of bestellen tegen betaling. (Hier interne link naar deze onderhoudsbrochure)

TEVRE DENHE IDSEN QUÊTE

TEVRE DENHE IDSEN QUÊTE RAPPORT TEVRE DENHE IDSEN QUÊTE 20 JAAR MONUMENTENWACHT VLAANDEREN 12.04.2011 Inhoud I Inleiding I II Inleiding Methode en steekproefgrootte Monumentenwacht Vlaanderen viert in 2011 haar twintigjarig bestaan.

Nadere informatie

Monumentenwacht in Vlaanderen: ontstaan en missie

Monumentenwacht in Vlaanderen: ontstaan en missie MONUMENTENWACHT Monumentenwacht Vlaanderen en de bijkomende dienstverlening Meerjarenonderhoudsplannen met kostenraming Presentatie studiedag CRKC: Zorgen voor morgen? Beheer van religieus erfgoed 21 april

Nadere informatie

Om u beter bij te staan

Om u beter bij te staan Om u beter bij te staan Meerjarenonderhoudsplan met kostenraming De Vlaamse overheid legt steeds meer het accent op goed beheer. Zij gaf Monumentenwacht de opdracht om de toestandsrapporten te koppelen

Nadere informatie

MONUMENTENWACHT WEST-VLAANDEREN DE TROEF VOOR UW ERFGOED. 21 maart 2018 NETWERKMOMENT ZUIDELIJKE WESTHOEK 1

MONUMENTENWACHT WEST-VLAANDEREN DE TROEF VOOR UW ERFGOED. 21 maart 2018 NETWERKMOMENT ZUIDELIJKE WESTHOEK 1 MONUMENTENWACHT WEST-VLAANDEREN DE TROEF VOOR UW ERFGOED NETWERKMOMENT ERFGOED ZUIDELIJKE WESTHOEK 21 MAART 2018 21 maart 2018 NETWERKMOMENT ZUIDELIJKE WESTHOEK 1 DE ERFGOEDPARADOX ERFGOED IS WAARDEVOL!

Nadere informatie

Monumentenwacht archeologie, uw partner in behoud en beheer. monumentenwacht Vlaanderen vzw

Monumentenwacht archeologie, uw partner in behoud en beheer. monumentenwacht Vlaanderen vzw 1 monumentenwacht Vlaanderen vzw een initiatief van de Vlaamse provincies Monumentenwacht archeologie, uw partner in behoud en beheer Bent u de trotse eigenaar of beheerder van archeologisch erfgoed in

Nadere informatie

Monumentenwacht Groningen. Aanmeldingsformulier Indien de bescherming anders is graag hier toelichten: Omschrijving hoofdgebouw:

Monumentenwacht Groningen. Aanmeldingsformulier Indien de bescherming anders is graag hier toelichten: Omschrijving hoofdgebouw: Monumentenwacht Groningen Aanmeldingsformulier 2018 Hoge der A 5 9712 AC Groningen Telefoon (050) 589 15 85 KvK 41009177 Lid van de Vereniging Provinciale Monumentenwachten Nederland info@monumentenwachtgroningen.nl

Nadere informatie

Indleiding. Socio-demografisch profiel van de steekproef 22/10/2014

Indleiding. Socio-demografisch profiel van de steekproef 22/10/2014 22/10/2014 Indleiding Bond Beter Leefmilieu liet in het kader van Ecobouwers een kwantitatief online onderzoek uitvoeren door Ipsos over de doelgroep van de bouwers en verbouwers in Vlaanderen en hun houding

Nadere informatie

Monumentenwacht, uw partner in behoud en beheer

Monumentenwacht, uw partner in behoud en beheer Monumentenwacht, uw partner in behoud en beheer Monumentenwacht ondersteunt eigenaars en beheerders in het behoud van hun waardevol erfgoed in Vlaanderen. Dat omvat ge bouwen, interieurs met hun kunstvoorwerpen,

Nadere informatie

Zelfevaluatie InZicht Zelfevaluatie binnen het woon- en zorgcentrum

Zelfevaluatie InZicht Zelfevaluatie binnen het woon- en zorgcentrum Zelfevaluatie InZicht Zelfevaluatie binnen het woon- en zorgcentrum Aanleiding onderzoek Tegen 2012 moet een woon- en zorgcentrum zelfevaluatie uitvoeren (Vlaamse Regering, 2009) Vraag vanuit externe stuurgroep

Nadere informatie

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis De Renovatie Coach Haal kennis in huis Zorgeloos renoveren met professionele hulp Regio Zuid-West-Vlaanderen Beslissen om je woning te renoveren doe je niet zomaar. Je hebt er lang over nagedacht en het

Nadere informatie

Herbestemming Onze-Lieve-Vrouw kerk te Kortenberg

Herbestemming Onze-Lieve-Vrouw kerk te Kortenberg Herbestemming Onze-Lieve-Vrouw kerk te 1 Herbestemming Onze-Lieve-Vrouw kerk te 2 Uitgangspunten project Accommodatieplan aangaande het s patrimonium Nood aan bijkomende ruimte voor scholen, administratieve

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSENQUÊTE 2015 DIENST BETALINGEN VERSLAG & RESULTATEN

TEVREDENHEIDSENQUÊTE 2015 DIENST BETALINGEN VERSLAG & RESULTATEN INLEIDING Dit document geeft de resultaten weer van de tevredenheidsenquête over de uitbetaling van pensioenen van de overheidssector die de PDOS in juni 2015 heeft uitgevoerd. De bedoeling van deze enquête

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Opglabbeek Rozenstraat 5 3660 OPGLABBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Opglabbeek/W65B-RMID/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Geachte genodigden, Dames en heren,

Geachte genodigden, Dames en heren, Toespraak van viceminister-president en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert BOURGEOIS Twintig jaar Monumentenwacht Vlaanderen Brussel, 12

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Dilbeek Itterbeeksebaan 210 1701 Itterbeek Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 1 OCMW / W65B / 2016 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten)

FUNCTIEFAMILIE 1.2 Klantenadviserend (externe klanten) Doel van de functiefamilie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven aan externe klanten deze klanten oplossingen aan te reiken of maximaal te ondersteunen in het vinden van een

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Diksmuide Ijzerheemplein 4 8600 Diksmuide Inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 1 OCMW/ RMID/2014 Betreft: Inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Evaluatierapport. PGO-score juni 2017 tot 6 juli Evaluatie op: 31 juli december docx Pagina 1

Evaluatierapport. PGO-score juni 2017 tot 6 juli Evaluatie op: 31 juli december docx Pagina 1 Evaluatierapport PGO-score 7.7 5 juni 2017 tot 6 juli 2017 Evaluatie op: 31 juli 2017 IFC BV 22 december2017 999-058-02.docx Pagina 1 Voorwoord In een periode van circa 1 maand van 5 juni 2017 tot 6 juli

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2014

Klanttevredenheidsonderzoek 2014 Klanttevredenheidsonderzoek 2014 80 respondenten Monumentenwacht Gelderland. In vergelijking met een vrijwel identiek onderzoek uit 2011. En hier en daar duiding van trends t.o.v. onderzoek uit 2004. De

Nadere informatie

Agentschap Onroerend Erfgoed

Agentschap Onroerend Erfgoed Agentschap Onroerend Erfgoed Klantentevredenheidsbarometer 2015 Management Samenvatting 07/12/2015 Achtergrond De klantentevredenheidsbarometer van het agentschap Onroerend Erfgoed betreft het meten van

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kalmthout Heuvel 39 2920 Kalmthout Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI KALMTHOUT/RMIB-STOF/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers

BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers 1 5 mei 2017 BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers Resultaten van een verkennende bevraging door ZOC-SBPV (ZOC-SBPV vzw) hield een korte online bevraging om een eerste inzicht te krijgen

Nadere informatie

Hoe gaan privé-eigenaars in Vlaanderen om met het onderhoud van hun historisch pand?

Hoe gaan privé-eigenaars in Vlaanderen om met het onderhoud van hun historisch pand? doctoraatsbeurs Strategisch Basisonderzoek van Agentschap Innoveren & Ondernemen Hoe gaan privé-eigenaars in Vlaanderen om met het onderhoud van hun historisch pand? Nathalie Van Roy, PhD researcher Resultaten

Nadere informatie

Klanttevredenheid Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Bankzaken

Klanttevredenheid Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Bankzaken Klantheid 2015 Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Bankzaken Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Vrieling Verzekeringen 4 3. Vrieling Makelaardij 7 4. Vrieling Hypotheken 10 5. RegioBank Dedemsvaart 11 Klantheidsonderzoek

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / STOF-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Demo-project Wekensystemen: keuze in functie van rendabiliteit en arbeid. In dit nummer: Projectpartners: Mei 2015

Nieuwsbrief. Voorwoord. Demo-project Wekensystemen: keuze in functie van rendabiliteit en arbeid. In dit nummer: Projectpartners: Mei 2015 Projectpartners: Nieuwsbrief Demo-project Wekensystemen: keuze in functie van rendabiliteit en arbeid Mei 2015 Voorwoord Beste lezer, In het kader van het Demonstratieproject Wekensystemen: keuze in functie

Nadere informatie

Enquête Woonwoord VMSW. Powerpoint-template. Resultaten 17/06/2016

Enquête Woonwoord VMSW. Powerpoint-template. Resultaten 17/06/2016 Enquête Woonwoord VMSW Resultaten Powerpoint-template 17/06/2016 Inhoud Lezersonderzoek Woonwoord Profiel Leesgedrag Rubrieken Inhoud, taal en lay-out Imago en identiteit Algemeen Suggesties 1. Profiel

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

VRAGENLIJST VERZONDEN AAN DE TRACTORDEALERS Deze vragenlijst bestaat uit 56 vragen opgedeeld in 13 categorieën:

VRAGENLIJST VERZONDEN AAN DE TRACTORDEALERS Deze vragenlijst bestaat uit 56 vragen opgedeeld in 13 categorieën: 1 VRAGENLIJST VERZONDEN AAN DE TRACTORDEALERS Deze vragenlijst bestaat uit 56 vragen opgedeeld in 13 categorieën: 1. IMPACT VAN HET MERK a) Kwaliteit van het merkimago van uw fabrikant in de landbouwwereld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Lokale ouderenraden op de kaart

Lokale ouderenraden op de kaart Lokale ouderenraden op de kaart Resultaten barometerbevraging lokale ouderenraden 2017 Eerste editie Vlaamse Ouderenraad vzw Broekstraat 49-53 1000 Brussel www.vlaamse-ouderenraad.be Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer dossiernummer: 1402401 Provincieraadsbesluit betreft RECHTSPOSITIEREGELING Wijziging van de bepalingen m.b.t. de gevarentoelage verslaggever Jozef Dauwe 1.

Nadere informatie

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector

6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector 6.1 De Net Promoter Score voor de Publieke Sector Hoe kun je dienstverleners het beste betrekken bij klantonderzoek? Ik ben de afgelopen jaren onder de indruk geraakt van een specifieke vorm van 3 e generatie

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête bij operatoren 2017

Tevredenheidsenquête bij operatoren 2017 Tevredenheidsenquête bij operatoren 2017 Participatie 66.769 operatoren gecontroleerd door het FAVV in 2016 Online tevredenheidsenquête 22.247 uitnodigingen per e-mail 16.086 uitnodigingen per brieven

Nadere informatie

Veiligheidszorg religieus erfgoed. ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015

Veiligheidszorg religieus erfgoed. ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015 Veiligheidszorg religieus erfgoed ADVIESFORUM Dinsdag 22 september 2015 Waarom veiligheidszorg? Veilig stellen van religieus erfgoed Gebouwen: beschermd of niet beschermd. Focus in eerste instantie op

Nadere informatie

Klantentevredenheidsmeting van het RSVZ en zijn Nationale Hulpkas

Klantentevredenheidsmeting van het RSVZ en zijn Nationale Hulpkas Klantentevredenheidsmeting van het RSVZ en zijn Nationale Hulpkas Een online bevraging bij de klanten van het RSVZ en zijn Nationale Hulpkas September 2017 Peter Bastiaens DG Rekrutering & Ontwikkeling

Nadere informatie

Evaluatie van de watertoets als instrument van het integraal waterbeleid bevraging van de adviesverleners en vergunningverleners

Evaluatie van de watertoets als instrument van het integraal waterbeleid bevraging van de adviesverleners en vergunningverleners Evaluatie van de watertoets als instrument van het integraal waterbeleid bevraging van de adviesverleners en vergunningverleners 26 maart 2010 INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 3 2 Opzet van de bevraging 3 3 Resultaten

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Kruishoutem Markt 1 9770 Kruishoutem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ W65B-RMID /2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Belnet wil u hartelijk bedanken voor uw deelname!

Belnet wil u hartelijk bedanken voor uw deelname! In het najaar van 2014 legde Belnet opnieuw zijn oor te luisteren bij zijn klanten via een klantentevredenheidsonderzoek. Dit onderzoek werd voor de tweede opeenvolgende keer uitgevoerd door het onderzoeksbureau

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kinrooi Breeërsesteenweg 146 Postcode en plaats Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kinrooi/W65B-SFGE/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Toegankelijkheid huurdersbonden volgens verenigingen waar armen het woord nemen mei 2015

Toegankelijkheid huurdersbonden volgens verenigingen waar armen het woord nemen mei 2015 Netwerk tegen Armoede Vooruitgangstraat 323 bus 6-1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@netwerktegenarmoede.be / www.netwerktegenarmoede.be Toegankelijkheid huurdersbonden volgens

Nadere informatie

Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip!

Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip! Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip! Maandag 15 december 2014 Oudergem Spreker: Frank Bulcaen Vlaamse Sportfederatie vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T+32 9 243 12 90

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Ganshoren Hervormingslaan 63 1083 Ganshoren Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ganshoren/KNI-/2018 1 Betreft: Inspectieverslag knipperlichten

Nadere informatie

Totaalrapportage Niesing Bouwbedrijf B.V.

Totaalrapportage Niesing Bouwbedrijf B.V. Totaalrapportage Niesing Bouwbedrijf B.V. Bouwstroom : Alle bouwstromen Aantal respondenten : 4 Periode : Alle resultaten tot op heden Vergeleken met : heel Nederland Aantal respondenten in de regio :

Nadere informatie

Versterking in de zoektocht?

Versterking in de zoektocht? Contact: bram@co-searching.be In oktober 2016 rondden we onze online bevraging bij (ex-)deelnemers af. In deze bevraging gingen we na hoe zij de workshops van Co-Searching hebben ervaren. 37 deelnemers

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD).

Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD). Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD). Een maal per twee jaar wordt er een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij een van de certificatie schema s van Hobéon SKO. Dit jaar (2014)

Nadere informatie

NT2-docent, man/vrouw met missie

NT2-docent, man/vrouw met missie NT2docent, man/vrouw met missie Resultaten van de bevraging bij NT2docenten Door Lies Houben, CTOmedewerker Brede evaluatie, differentiatie, behoeftegericht werken, De NT2docent wordt geconfronteerd met

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Poperinge Veurnestraat 22 8970 Poperinge Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/STOF-SCP/2018 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

- (ONLINE) BEVRAGING GEMEENSCHAPPEN

- (ONLINE) BEVRAGING GEMEENSCHAPPEN WWW.IMMATERIEELERFGOED.BE - (ONLINE) BEVRAGING GEMEENSCHAPPEN September 017 KORTE INHOUD 1. WAT EN WAAROM Dit rapport is het resultaat van een bevraging die werd uitgevoerd in de vorm van een digitale

Nadere informatie

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Dienst cultuur MONUMENTENZORG Aanvraag tot het bekomen van een stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle, niet-beschermde gebouwen (aan te vragen voor aanvang

Nadere informatie

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van GO! CLB Genk-Maasland te GENK

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van GO! CLB Genk-Maasland te GENK Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

CONTINUE GASTENPEILING <<jaar>> - RAPPORT <<Logiesnaam>>

CONTINUE GASTENPEILING <<jaar>> - RAPPORT <<Logiesnaam>> CONTINUE GASTENPEILING - RAPPORT Meer info nodig? kenniscentrumtoerisme@limburg.be Elk jaar voert Toerisme een online bevraging uit bij de verblijfsgasten in onze provincie. Deze

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging 0. Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de zomervakantie, in de maand augustus, werden er 8 kinderen bevraagd in locatie

Nadere informatie

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Wetteren te WETTEREN

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Wetteren te WETTEREN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Inhoud. 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan

Inhoud. 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan Verwachtingen? Inhoud 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan Goed om weten Niet elke club kan / wil evenveel

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten

Gemeente Moerdijk. Monumentenwijzer. Informatie over gemeentelijke monumenten Gemeente Moerdijk Monumentenwijzer Informatie over gemeentelijke monumenten Inhoudsopgave Woord van de Wethouder... 3 Hoe wordt een object een gemeentelijk monument?... 5 Moet ik een vergunning aanvragen?...

Nadere informatie

Op weg naar uw nieuwe tuin

Op weg naar uw nieuwe tuin Op weg naar uw nieuwe tuin U wilt een tuin die niet alleen bij u en uw budget past, maar ook bij uw woning en in zijn omgeving. Want uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier en

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM Cliënttevredenheidsonderzoek Breed Sociaal Loket gemeente Edam-Volendam Colofon Opdrachtgever Gemeente Edam-Volendam Datum April

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

Klanttevredenheid 2013

Klanttevredenheid 2013 Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken Klanttevredenheid 2013 Vrieling Adviesgroep in 2013: 8,3! Klanttevredenheidsonderzoek Algemeen: Vrieling Verzekeringen, Vrieling

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef Sint-Pieters-Woluwe. Geïntegreerd inspectieverslag POD MI

Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef Sint-Pieters-Woluwe. Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef 15 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 SINT-PIETERS-WOLUWE/W65B-RMIB2016 Betreft:

Nadere informatie

Schakel(en) tussen klanten

Schakel(en) tussen klanten Schakel(en) tussen klanten Onderzoek naar klanttevredenheid dienstverlening Agentschap SZW EUROPESE UNIE Europees Sociaal Fonds Het Agentschap SZW voert Europese en nationale subsidieregelingen uit op

Nadere informatie

OBS De Regenboog. Oudertevredenheid. OBS De Regenboog. Enquête en voorbeeldonderzoek. Oudertevredenheidsonderzoek 2008

OBS De Regenboog. Oudertevredenheid. OBS De Regenboog. Enquête en voorbeeldonderzoek. Oudertevredenheidsonderzoek 2008 Oudertevredenheid OBS De Regenboog Oudertevredenheidsonderzoek 2008 OBS De Regenboog Enquête en voorbeeldonderzoek Opdrachtgever: OBS De Regenboog Opdrachtgever: OBS De Regenboog Uitvoerder: Uitvoerder:

Nadere informatie

Verkopen met vertrouwen.

Verkopen met vertrouwen. Verkopen met vertrouwen. Uw partner in onroerend goed. RESIDENTIE VASTGOED Mijn woning verkopen vanuit mijn luie zetel? Bij Residentie Vastgoed zit ik alvast goed... Wegwijs Vriendelijke service, passie

Nadere informatie

Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo. November Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten

Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo. November Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten Verslag klantentevredenheidsonderzoek kinderopvang Zus & Zo November 2017 Uitgevoerd door: Door Internet Meer Klanten 1 Inleiding Voor u ligt het verslag van het klantentevredenheidsonderzoek dat is uitgevoerd

Nadere informatie

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Resultaten Dienstverlening m.b.t. de facultatieve opdracht prioriteitenbeleid in het kader van het decreet van 13 juli 2001 en het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Haacht-Keerbergen te KEERBERGEN

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrij CLB Haacht-Keerbergen te KEERBERGEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Uw dvd-rom 3.0, de snelste weg naar 4.450.000 bedrijven en telefoonabonnees!

Uw dvd-rom 3.0, de snelste weg naar 4.450.000 bedrijven en telefoonabonnees! Uw dvd-rom 3.0, de snelste weg naar 4.450.000 bedrijven en telefoonabonnees! Uw voordelen: uw complete bedrijvengids met 450.000 Belgische handelaars, bedrijven en zelfstandigen uw Witte Gids met alle

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Brasschaat Van Hemelrijcklei 90 2930 Brasschaat Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Brasschaat/RMIB-STOF/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw - Kerkenbeleidsplannen - Werking

Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw - Kerkenbeleidsplannen - Werking SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 82 van LYDIA PEETERS datum: 16 november 2016 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Centrum

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen

Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen Bedrijfsoverdracht in Vlaanderen Onderzoek over de planning van de bedrijfsoverdracht uitgevoerd met de steun van Agentschap Ondernemen: Executive summary Prof. dr. Tensie Steijvers drs. Ine Umans Universiteit

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

advies, begeleiding en financiële steun voor woonprojecten in de stad

advies, begeleiding en financiële steun voor woonprojecten in de stad advies, begeleiding en financiële steun voor woonprojecten in de stad De Woonkantoren van de stad Antwerpen Woonkantoor: is het aanspreekpunt voor wonen, (ver)bouwen en premies in Antwerpen Wie kan in

Nadere informatie

Verslag tevredenheidsonderzoek ouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014. Copyright Ziezo B.V. 1

Verslag tevredenheidsonderzoek ouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014. Copyright Ziezo B.V. 1 Verslag tevredenheidsonderzoek ouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014 1 Inhoudsopgave Verantwoording.... 4 Respons.... 4 Opzet enquête.... 4 Data.... 4 Vragen.... 4 Netto Promotor Score (NPS).... 4 Weergave

Nadere informatie

Reflectie-opdrachten

Reflectie-opdrachten Reflectie-opdrachten In deze bundel vinden jullie een reeks fiches met reflectie-opdrachten. De bedoeling is om iedere week één fiche te overlopen tijdens het wekelijks gesprek met je mentor. Deze vragen

Nadere informatie

2 Aansluitend enkele waarnemingen in het kader van mogelijke oneerlijke concurrentie met gekwalificeerde marktpartijen.

2 Aansluitend enkele waarnemingen in het kader van mogelijke oneerlijke concurrentie met gekwalificeerde marktpartijen. Van : ir. E.J. Nusselder (vz VAWR) Onderwerp : concurrentie Monumentenwacht; aangeboden diensten per Provincie Datum : 1 november 2011 1 Hieronder in schema de van het internet (websites van de betreffende

Nadere informatie

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen)

Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) KWALITEITSCHARTER Wat je van loopbaanbegeleiding bij AanZet mag verwachten (en waarin we ons onderscheiden van de anderen) Bij AanZet kiezen we voor individuele coaching op maat, zodat we echt kunnen spreken

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van DENTERGEM Kasteeldreef 1 8720 Dentergem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI DENTERGEM/W65M/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Aan de slag met jongeren

Aan de slag met jongeren Aan de slag met jongeren Aan de slag met jongeren o Introductie o Bevraging o Reflectiebegeleiding o Vastleggen van acties o Opvolging o Valkuilen Introductie Deze screening beoogt twee zaken. Ten eerste

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Ter attentie van de Voorzitter van het OCMW van Puurs Palingstraat 48 2870 Puurs Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW / W65B /2014 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Beleidsbrief Onroerend Erfgoed 2016

Beleidsbrief Onroerend Erfgoed 2016 Beleidsbrief Onroerend Erfgoed 2016 ingediend door Geert Bourgeois, Minister-president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed November 2015 VIJF STRATEGISCHE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/59 Bouwen, verbouwen en restaureren Mechelen.

Nadere informatie

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. Hasselt/W65M/2016

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. Hasselt/W65M/2016 Aan de Voorzitter van het OCMW van Hasselt A. Rodenbachstraat 20 3500 HASSELT Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Hasselt/W65M/2016 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

MONUMENTENZORG AANVRAAG

MONUMENTENZORG AANVRAAG MONUMENTENZORG Stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle gebouwen en gevels AANVRAAG (aan te vragen voor aanvang van de werken) Type 1: waardevolle straatgevel Onderstaand formulier dient

Nadere informatie

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject.

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject. INFODOCUMENT KANDIDAATSTELLING BEGELEIDINGSTRAJECT HAALBAARHEIDSONDERZOEK VOOR HERBESTEMMING VAN EEN PAROCHIEKERK AANVRAAG IN TE DIENEN UITERLIJK 22 SEPTEMBER 2017 Toelichting Voor wie? Steden/gemeenten

Nadere informatie

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE!

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! A + A B C D E F GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! HET NIEUWE EPC ZET U OP WEG NAAR EEN LAGERE ENERGIEFACTUUR EN EEN HOGERE WAARDE VAN UW WONING. EPC VLAAMS ENERGIEAGENTSCHAP www.energiesparen.be/epcparticulier

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

Scriptie over Personal Branding en Netwerking

Scriptie over Personal Branding en Netwerking Scriptie over Personal Branding en Netwerking 1e versie - 16 november 2012 Jana Vandromme Promotor: Hannelore Van Den Abeele 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Onderzoeksvragen 2.1 Onderzoeksvraag 1 2.2

Nadere informatie

Website Tijdelijk Gebruiken Frederik Serroen 23 februari 2016

Website Tijdelijk Gebruiken Frederik Serroen 23 februari 2016 Website Tijdelijk Gebruiken Frederik Serroen 23 februari 2016 1 De aanleiding Demografische uitdagingen en het capaciteits-vraagstuk was één van programma s in het meerjarenprogramma 2012 2016. Elk programma

Nadere informatie

10 tips voor meer diversiteit in overleg

10 tips voor meer diversiteit in overleg 10 tips voor meer diversiteit in overleg Changemakers: 10 tips voor meer diversiteit in overleg Parlement, gemeenteraad, oudercomité, sportraad ze blinken zelden uit in diversiteit. Nochtans is onze samenleving

Nadere informatie