DOELSTELLINGEN EN WERKWIJZE VNG FLEVOLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOELSTELLINGEN EN WERKWIJZE VNG FLEVOLAND"

Transcriptie

1 DOELSTELLINGEN EN WERKWIJZE VNG FLEVOLAND Datum 14 juli Inleiding De coalitie Banden aanhalen met provinciale afdelingen van het Strategisch Traject Sterke VNG, krachtige gemeenten heeft de opdracht gekregen te verkennen en met concrete voorstellen te komen hoe de banden met de provinciale afdelingen aan te halen om de vereniging beter te manifesteren in het land. Dit zal leiden tot de volgende resultaten: - Provinciale afdelingen en andere verbanden zijn (en worden) beter geïnformeerd over geplande acties van de VNG; - VNG heeft sterke voelsprieten in alle provincies. In het kader hiervan wil de VNG eerst de huidige doelstellingen en werkwijze van de afdelingen in kaart brengen. Onderstaand de gevraagde informatie vanuit de VNG Flevoland. Statutair Zie ook de link naar de statuten: De vereniging heeft ten doel: - Het behartigen van belangen, welke aan haar leden gemeenschappelijk zijn; - Het desgevraagd of uit eigen beweging adviseren van de leden; - Het verlenen van steun en medewerking aan instellingen welke in de provincie Flevoland in het belang van de gemeenten werkzaam zijn.

2 Zij maakt daartoe gebruik van alle wettige middelen welke wenselijk of noodzakelijk worden geacht ten einde de vereniging aan haar doel te doen beantwoorden. Doelstellingen, met andere woorden: De VNG Flevoland stelt zich ten doel: 1. het delen van kennis met de leden; 2. het behartigen van de gezamenlijke Flevolandse belangen; 3. het onderhouden van contact met en informeren van de Flevolandse gemeenten en de provincie Flevoland 4. het onderhouden van contacten met de landelijke VNG op alle voorkomende gebieden. De VNG Flevoland is in 1986 opgericht en vierde in 2011 haar 25 jarig jubileum. Zie de link: gramma_vng-flevomeeting_jubileum_ pdf Per jaar vinden er zes bestuursvergaderingen plaats en twee algemene ledenvergaderingen, zowel in het voorjaar als in het najaar. De agenda s voor deze bijeenkomsten worden voorbereid door de adjunct secretaris in nauw overleg met de voorzitter. Omtrent de inhoud van de agenda s verwijs ik kortheidshalve naar de volgende link met de agenda s en verslagen van de DB vergaderingen. Tijdens de voorjaarsledenvergadering wordt de door de penningmeester opgestelde - en door de kascommissie gecontroleerde - jaarrekening van het voorgaande kalenderjaar vastgesteld. In dezelfde vergadering brengt de secretaris het jaarverslag uit. In de najaarsvergadering komt de begroting voor het volgende kalenderjaar aan de orde. Financiën. Het financieel jaarverslag over 2011 en de begroting 2012 is terug te vinden via de link: Een paar kengetallen uit de jaarrekening 2011: - Saldo spaarrekening/ algemene reserve ,-- NB. Saldo teert hard in de afgelopen jaren! - Nadelig exploitatieresultaat over ,-- - Administratie en beheerskosten adjunct secretaris ,--

3 - Financiële administratie 2.500,-- - Kosten vergaderingen 1.000,-- - Diverse lasten 4.400,-- - Contributie van de zes gemeenten totaal 8.800,-- (2,27 eurocent per inwoner) - Bijdrage landelijke VNG 9.045,-- (al aantal jaren vast bedrag..). Is een blijvend aandachtspunt voor de provinciale VNG afdelingen. - Diverse baten 650,-- Binnen de bestaande financiële mogelijkheden kunnen de activiteiten uitgevoerd worden, waarbij niet onvermeld mag blijven dat de gemeente Dronten een aanzienlijk bedrag van de salariskosten van de adjunct secretaris voor zijn rekening neemt! De formatie van de adjunct secretaris mag gesteld worden op zeker 30 uur per week, uitgaande van een 40 urige werkweek. Dit aantal uren is niet te bekostigen binnen het huidige budget van de VNG Flevoland. Website VNG Flevoland Sinds april 2001 beschikt de VNG Flevoland over een site. Deze is nog steeds ondergebracht bij de landelijke VNG en dat tot alle tevredenheid. De site is bereiken via de link: Met de webredactie, in het bijzonder met Eric Oort, bestaat een goede werkrelatie. Mutaties worden zeer snel op de site verwerkt. In de loop der jaren is de site een prima actuele informatiebron voor de leden geworden. Nieuwsbrief VNG Flevoland Een nieuwe loot aan de VNG Flevoland activiteiten is de recent verschenen Nieuwsbrief VNG Flevoland. Inmiddels zijn er twee edities verschenen. De indruk bestaat dat het in combinatie met de website - een goed en effectief communicatiemiddel naar de leden is. Via de nieuwsbrief wordt korte informatie aangeboden met een link naar de site voor achtergrond informatie. Zie de link Actieprogramma Lokaal Bestuur. De VNG Flevoland is actief betrokken bij het ALB. Met de collega s in Den Haag vindt op een plezierige en effectieve wijze overleg plaats over de mogelijkheden van het houden van bijeenkomsten in de regio.

4 Vanwege de schaal van Flevoland is het niet altijd praktisch en rendabel om bijeenkomsten alleen voor raadsleden of college leden uit de zes Flevolandse gemeenten te organiseren. De schaal is daar feitelijk te klein voor. Om die reden wordt al een aantal jaren nauw samengewerkt met de collega s van de provinciale VNG afdelingen Utrecht en Gelderland en sinds 2011 ook met Overijssel. Hier is het zgn. Flugo overleg uit ontstaan. (Flevoland Utrecht Gelderland Overijssel). Activiteiten die met medewerking van de VNG Flevoland worden georganiseerd op het terrein van het ALB zijn te vinden via de link: Themabijeenkomsten Naast bijeenkomsten georganiseerd i.s.m. het ALB organiseert de VNG Flevoland ook zelfstandig themabijeenkomsten. Voorbeelden vanuit het verleden: - dualisme - Huiselijk geweld - Veiligheid - Wet RO - Wonen - Vuurwerk- en schadevrije jaarwisseling? - Ruimtelijk erfgoed. - ICT bijeenkomsten VNG Flevomeeting Op 12 oktober 2012 viert de VNG Flevomeeting haar eerste lustrum. Tijdens deze netwerkbijeenkomst ontmoeten raadsleden, collegeleden, leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten uit Flevoland, het Waterschap, vertegenwoordigers uit maatschappelijke organisaties uit Flevoland en Kamerleden elkaar op een informele wijze aan het begin van een nieuw vergaderseizoen. De bijeenkomsten vinden jaarlijks in een Flevolandse gemeente plaats rondom een thema. 2008: met prof. Paul Scheffer over de interculturele samenleving 2009 met Adjiedj Bakas, de trendwatcher 2010 met Ruud Koornstra over duurzaamheid 2011 met Wouter van Dieren over de innovatieve kant van Flevoland 2012 met Landschapsbeheer Flevoland/ Flevolandschap en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over Vergroening van het Flevolandse agrarische cultuurlandschap.

5 Meer informatie over de VNG Flevomeeting is terug te vinden via de link: Dossiers In toenemende mate richt de VNG Flevoland zich ook op een inhoudelijke coördinerende rol over specifieke onderwerpen die de zes Flevolandse gemeenten aangaan. Een greep uit het dossier: - windmolenbeleid/ windenergie - toekomst lokaal bestuur - Inter bestuurlijk toezicht - Water - Wabo - Megastallen - Structuurvisie infrastructuur, natuurwet en omgevingsrecht - ICT en e-awareness Zie ook de link: Bestuur en VNG commissies De VNG Flevoland vervult haar rol ook als intermediair voor de invulling van vacatures in het landelijk bestuur en VNG commissies. In alle VNG commissies en het bestuur is een vertegenwoordiger uit Flevoland benoemd. VNG jaarcongres 2009 Een van de hoogtepunten in het 25 jarig bestaan van de VNG Flevoland was ongetwijfeld het VNG jaarcongres 2009 dat in Flevoland werd gehouden. De VNG Flevoland was nadrukkelijk betrokken bij de organisatie van dit congres dat plenair plaatsvond in Almere, met deelcongressen en excursies verspreid over de gehele provincie Flevoland en de feestavond bij FlevOnice in Biddinghuizen. Als aandenken werd het boek Proef de kracht van Flevoland, met recepten van Bekende Flevolanders samengesteld en aan alle congresgangers uitgereikt. Een activiteit waar nog steeds met veel plezier op wordt teruggekeken. Meegenieten kan nog steeds via de link:

6 25 jarig jubileum in 2011 en uitgave jubileumboek Op 23 september 2011 werd het 25 jarig bestaan van de VNG Flevoland feestelijk gevierd in de gemeente Noordoostpolder op de locaties Brennels Buiten/ Geomatic Business Park en het Waterloopbos. Ter gelegenheid van dit 25 jarig jubileum verscheen het boek de zes zijn één, met bijdragen van (voormalige) bestuursleden van de VNG Flevoland. Flevolandse Agenda In 2011 hebben er Provinciale Statenverkiezingen plaatsgevonden. Voor de VNG Flevoland was dat aanleiding om een strategische provinciale agenda op te stellen. Het document is aangeboden aan de politieke partijen die het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeerden. In reactie hierop heeft het nieuwe college van GS Flevoland de opdracht gekregen, zoals vermeld in het coalitieakkoord, om samen met de gemeenten in Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland, een samenwerkingsagenda op te stellen. Het doel is om een gezamenlijke agenda voor Flevoland te maken en de bestuurlijke relaties tussen de Flevolandse overheden te versterken. Deze afspraken worden vastgelegd in de Flevolandse Agenda. De Flevolandse Agenda wordt voor het eerste opgesteld voor de periode en is het resultaat van het overleg tussen het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland en het bestuur van de VNG Flevoland. De Flevolandse Agenda is voortgekomen uit de strategische agenda VNG Flevoland Zes plus een is zeven en het Collegeuitvoeringsprogramma Ruimte voor Flevoland van GS Flevoland. Voor meer informatie wordt verwezen naar de link: Portefeuillehoudersoverleggen De VNG Flevoland zal een meer coördinerende rol en waar nodig een initiërende rol spelen in de structuur van de portefeuillehoudersoverleggen. Dat is nu (2011/ 2012) nog niet het geval. Per beleidsterrein worden portefeuillehoudersoverleggen nieuwe stijl belegd. Als pilot wordt begonnen met die overleggen waarvoor een rol is weggelegd bij het opstellen van de Flevolandse Agenda Het portefeuillehoudersoverleg wordt samengesteld door de Flevolandse portefeuillehouders op basis van de betreffende/ hun beleidsdomeinen. Bij deze overleggen schuift ook de Gedeputeerde aan die het beleidsdomein in zijn/haar portefeuille heeft. Voorzitter van het overleg is in principe de portefeuillehouder die ook zitting heeft in de gelijknamige landelijke beleidscommissie van de VNG. Op deze manier kan een snelle terugkoppeling vanuit de VNG commissie met de collega portefeuillehouders plaatsvinden. Voor meer informatie wordt verwezen naar de link:

7 Secretarissen overleg provinciale VNG afdelingen Twee keer per jaar vinden er overleggen plaats tussen de secretarissen van de twaalf provinciale VNG afdelingen. Eén keer in het kantoor van de VNG in Den Haag. De tweede keer op locatie in de provincie. De bijeenkomsten richten zich vooral op informatie uitwisseling onderling, maar ook vanuit het kantoor Den Haag richting de provinciale VNG afdelingen. Collega s weten elkaar steeds vaker en beter te vinden. Er is een hartelijk en constructief overleg met het bestuursbureau van de VNG en de collega secretarissen. Er valt veel van elkaar te leren. Samenwerken Gemeenten zoeken op allerlei terrein elkaar steeds meer op als er kan worden samengewerkt. Die samenwerking laat zich niet binden door vaste gemeentelijke of provinciale grenzen. Zo ontstaan er allerlei gelegenheids- verbanden met verschillende partners. Ook de VNG Flevoland richt zich al langere tijd op samenwerking met collega VNG afdelingen. Sterke banden zijn er met de afdelingen Utrecht en Gelderland en die met Overijssel worden flink aangehaald, o.a. door ambtelijk overleg en een bestuurlijk overleg tussen beide afdelingen in De VNG Flevoland sluit niet uit dat op termijn ook op secretariaatsniveau verder vormen van samenwerking tussen de VNG afdelingen zullen ontstaan. Er is nl. een grote mate van uniformiteit in werkzaamheden aanwezig die ook meer regionaal- centraal geadministreerd kan worden. Wel blijft van belang dat de contacten zoveel mogelijk op provinciaal-lokaal niveau blijven plaatsvinden. De omvang van de provincie speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol van betekenis. Tot slot De VNG Flevoland is een jonge, levendige en actieve vereniging die openstaat voor ontwikkelingen die op de gemeenten afkomen. Daarin wil de vereniging een actieve rol spelen. In die zin heeft de vereniging zich de afgelopen jaren ook verder ontwikkeld van een afdeling van de landelijke VNG tot een vereniging van Flevolandse gemeenten, een verschijnsel dat herkenbaar is bij andere provinciale VNG afdelingen. Dat betekent ook deels een andere rol voor de vereniging. De landelijk VNG vereniging is op zoek naar nieuwe sterkere verhoudingen met de provinciale VNG afdelingen. Daartoe dient het traject Sterke VNG, krachtige gemeenten. De VNG Flevoland wil in die zoektocht graag haar steentje bijdragen. Deze bijdrage is daar een onderdeel van. Klaas Belgraver Adjunct secretaris VNG Flevoland.

AGENDA. Bestuursleden VNG Flevoland. beste mensen

AGENDA. Bestuursleden VNG Flevoland. beste mensen Dronten 29 juni 2012 Verzonden 29 juni 2012 Uw brief van -- Uw kenmerk -- Inlichtingen De heer Belgraver Bestuursleden VNG Flevoland VNG Flevoland Postbus 100 8250 AC Dronten T:0321-388451 F:0321-313130

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 VNG Flevoland.

Jaarverslag 2013 VNG Flevoland. Jaarverslag 2013 VNG Flevoland. Het jaar dat voor een groot deel in het teken stond van de plannen van minister Plasterk van BZK om te komen tot een Noorvleugelprovincie door de fusie van de provincies

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Begroting 2016 Afdeling Flevoland J. Kroes Begroting 2016 2 Afdeling Flevoland van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Begroting 2016 Lasten Omschrijving Rekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 VNG Flevoland.

Jaarverslag 2012 VNG Flevoland. Jaarverslag 2012 VNG Flevoland. Na het jubileumjaar 2011 met de viering van het 25 jarig bestaan van de VNG Flevoland, wordt het voortbestaan van de vereniging eind 2012 bedreigd door de plannen van het

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Financieel jaarverslag 2014 Afdeling Flevoland Inhoud Balans... 3 Toelichting op de balans... 4 Activa... 4 Passiva... 4 Exploitatierekening... 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 VNG Flevoland.

Jaarverslag 2014 VNG Flevoland. Jaarverslag 2014 VNG Flevoland. Fusieplannen minister Plasterk van de baan. Flevoland blijft Flevoland. Portefeuillehoudersoverleggen Flevoland maken plaats voor themabijeenkomsten. Invoering van de transities.

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Financieel jaarverslag 2018 Afdeling Flevoland Inhoud Balans... 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018... 4 Activa... 4 Passiva... 4 Exploitatierekening 2018...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland

Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland Balans 3 Toelichting op de balans 4 Activa 4 Passiva 4 Exploitatierekening 5 Toelichting op de Exploitatierekening 6 Lasten 6 Baten 8 2 Balans Activa Omschrijving

Nadere informatie

AGENDA. 4. voortgang proces Flevolandse Agenda/ nieuwe structuur portefeuillehouders

AGENDA. 4. voortgang proces Flevolandse Agenda/ nieuwe structuur portefeuillehouders Dronten 29 juni 2012 Verzonden 29 juni 2012 Uw brief van -- Uw kenmerk -- Inlichtingen De heer Belgraver Bestuursleden VNG Flevoland VNG Flevoland Postbus 100 8250 AC Dronten T:0321-388451 F:0321-313130

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015.

Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015. Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015. 22 augustus 2015 Backstage Lowlands Biddinghuizen is vervallen De aanvankelijk voor 22 augustus 2015 geplande thema bijeenkomst Veiligheid bij evenementen komt

Nadere informatie

3 maanden na de invoering van de 3 D s. Is er al een tussenbalans op te maken?

3 maanden na de invoering van de 3 D s. Is er al een tussenbalans op te maken? UITNODIGING VNG LEDENVOORJAARSVERGADERING 22 APRIL 2015 EMMELOORD GEMEENTEHUIS en Thema-avond 3 maanden na de invoering van de 3 D s. Is er al een tussenbalans op te maken? Aansluitend op de algemene leden

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VNG Flevoland.

Jaarverslag 2015 VNG Flevoland. Jaarverslag 2015 VNG Flevoland. Het jaar van de: VNG themabijeenkomsten Invoering van de transities Bestuursmutaties aandacht voor radicalisering en veiligheid Opvang van asielzoekers Financiën en toekomst

Nadere informatie

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2009 met toelichting - 1

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2009 met toelichting - 1 INHOUDSOPGAVE BEGROTING 2009... 2 1. ALGEMEEN... 2 2. DE VOORNEMENS 2009... 2 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 2 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT KOSTEN?... 6 3. DE BEGROTING 2009 EN

Nadere informatie

BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT Inhoud BEGROTING 2016... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. DE VOORNEMENS 2016... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

METROPODIREGIO AMSTERDAM

METROPODIREGIO AMSTERDAM METROPODIREGIO AMSTERDAM Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Colleges van B&W en GS van de samenwerkende gemeenten, provincies en de Vervoerregio i.o.

Nadere informatie

BEGROTING 2017 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2017 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2017 van de VNG afdeling UTRECHT Inhoud BEGROTING 2017... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. DE VOORNEMENS 2017... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT

Nadere informatie

BEGROTING 2018 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2018 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2018 van de VNG afdeling UTRECHT INHOUDSOPGAVE BEGROTING 2018... 3 1. Algemeen... 3 2. De voornemens 2018... 3 Wat willen wij bereiken?... 3 Wat gaan wij doen in het komende jaar?... 4 Wat gaat

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Verslag van de Algemene leden najaarsvergadering van de VNG Flevoland op 25 november 2015, stadhuis Almere. 1. Opening en welkom

Verslag van de Algemene leden najaarsvergadering van de VNG Flevoland op 25 november 2015, stadhuis Almere. 1. Opening en welkom Verslag van de Algemene leden najaarsvergadering van de VNG Flevoland op 25 november 2015, stadhuis Almere. 1. Opening en welkom Om 19.30 uur verwelkomt de voorzitter de aanwezigen in de Burgerzaal van

Nadere informatie

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ivng-afdeling Utrecht Postbus 1! 3430 AA NIEUWEGEIN P Vereniging van Nederlandse Gemeenten i doorkiesnummer uw kenmerk (070)373 8702 \ betreft ons kenmerk Kandidaatstellingsprocedure

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 september 2010, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Nieuwegein (adres: Martinbaan 2 3439NN Nieuwegein) 1. Opening en mededelingen.

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN 1 T.b.v. het statenvoorstel moet daar waar Raad is opgenomen dit vervangen worden door Provinciale Staten, daar waar het college van burgemeesters

Nadere informatie

BEGROTING 2013 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2013 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2013 van de VNG afdeling UTRECHT Inhoud BEGROTING 2013... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. DE VOORNEMENS 2013... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 5 WAT GAAT DAT

Nadere informatie

BEGROTING 2015 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2015 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2015 van de VNG afdeling UTRECHT Inhoud BEGROTING 2015... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. DE VOORNEMENS 2015... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

VERSLAG PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEG

VERSLAG PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEG VERSLAG PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEG Datum: 7 juni 2013 Locatie: stadhuis Lelystad Aanwezig: Plenair gedeelte: de heren De Jonge en Van Amerongen(burgemeester en wethouder Dronten), Dijksterhuis, Zijlstra

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 juni 2011, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Bunschoten (adres: Stadsspui 1-3752 CL - Bunschoten-Spakenburg; tel.(033)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

VGG) VERENIGING VAN _/ GRONINGER GEMEENTEN,

VGG) VERENIGING VAN _/ GRONINGER GEMEENTEN, Van: Sylvia van der Werff [mailto:s.vanderwerff@groninqergemeenten.nl] Verzonden: vrijdag 2 februari 2018 7:37 Aan: Onderwerp: Voortgang project Opgaven, Taken en Rollen Geacht College, Namens de stuurgroep

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten Artikel 1 Algemeen 1.1 In elk voorkomend geval zijn steeds alle daarop betrekking hebbende artikelen uit de statuten en huishoudelijk reglement

Nadere informatie

B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014

B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014 B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014 Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Concept 10 september, versie ten behoeve van de stuurgroep vervoerregio van 18 september Convenant tussen

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

Z/19/082907/ '--ëllï+ Gemeenteraad Leiderdorp. 72 juni2ol9 zlrs/082460/1,s8284

Z/19/082907/ '--ëllï+ Gemeenteraad Leiderdorp. 72 juni2ol9 zlrs/082460/1,s8284 a leiderdorp lngekomr3n: Afdeting : Kopie : '--ëllï+ /ru/il///tí/tillililtíililililil/1t/ililil//t/í/ilil/lí z/19/0ï2go7 /159221 19 juni 2019 Gemeenteraad Leiderdorp datum ons kenmerk uw kenmerk bijlage

Nadere informatie

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord.

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Deelname Gelders Energieakkoord Programma Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Klimaatverbond, Alliander en Gelderse Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

AGENDA uur (plenair)welkom en introductie door Aat de Jonge en Marc Witteman

AGENDA uur (plenair)welkom en introductie door Aat de Jonge en Marc Witteman AGENDA startbijeenkomst portefeuillehoudersoverleggen 2 11 2012 stadhuis Lelystad 9.30 uur (plenair)welkom en introductie door Aat de Jonge en Marc Witteman 10.00 uur 11.45 uur 8 afzonderlijke portefeuillehoudersoverleggen

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 25 maart 2019 Documentnummer: SZO/JL/2019 014. Voorzitter 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, telefoon:

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten

Besluit van Provinciale Staten Besluit van Provinciale Staten Vergaderdatum December 2014 Nummer 6766 Onderwerp Herbenoeming lid/directeur van de Randstedelijke Rekenkamer e.a. 1 Besluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Besluiten:

Nadere informatie

JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT

JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT VNG Utrecht - Jaarverslag en Jaarrekening 2018 Pagina 1 Uitgebracht in de ALGEMENE LEDENVERGADERING OP 24 mei 2019 in Houten VNG Utrecht - Jaarverslag en Jaarrekening

Nadere informatie

Kwaliteit. Borgen van kwaliteit in de toekomst. Naam

Kwaliteit. Borgen van kwaliteit in de toekomst. Naam Borgen van kwaliteit in de toekomst Naam Wat gaan we doen? Wie zijn wij Korte terugblik kwaliteit Implementatietraject kwaliteit Vragen Wie zijn wij? Kernteam kwaliteit gemeenten, provincies en ministeries

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u het jaarverslag over 2017 van Achterhoek Graag leggen wij ook financiële verantwoording af.

Bijgaand ontvangt u het jaarverslag over 2017 van Achterhoek Graag leggen wij ook financiële verantwoording af. Aan de colleges van de aan Regio Achterhoek deelnemende gemeenten Doetinchem ; 11 april 2018 Zaaknummer : 1330470/WSt/IvdH Onderwerp : Jaarverslag 2017 en financiële verantwoording Achterhoek 2020 Geacht

Nadere informatie

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2010 met toelichting - 1

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2010 met toelichting - 1 INHOUDSOPGAVE BEGROTING 2010... 2 1. ALGEMEEN... 2 2. DE VOORNEMENS 2010... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT KOSTEN?... 6 3. DE BELANGRIJKSTE GRONDSLAGEN

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland. Rob de Greef en Roeland Stolk

Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland. Rob de Greef en Roeland Stolk Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland Rob de Greef en Roeland Stolk Doelstelling en agenda Doelstelling Zicht krijgen op wat gemeenschappelijke regelingen zijn Zicht krijgen op hoe

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

CDA-BESTUURDERSVERENIGING

CDA-BESTUURDERSVERENIGING CDA-BESTUURDERSVERENIGING 1 CDA-BESTUURDERSVERENIGING Voorwoord Het jaar 2017 zal gekenmerkt worden door uitvoering & voorbereiding. Natuurlijk zijn er op 15 maart 2017 de verkiezingen voor een nieuwe

Nadere informatie

Verslag van de Kascontrolecommissie (KCC) van de NVBT over boekjaar 2013

Verslag van de Kascontrolecommissie (KCC) van de NVBT over boekjaar 2013 Renkum, 3 januari 2015 Verslag van de Kascontrolecommissie (KCC) van de NVBT over boekjaar 2013 Geachte leden, Inleiding De kascontrolecommissie, bestaande uit Betty Keizer en Shelley Gerritsen, heeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

Gelet op artikel 4, lid 3 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer,

Gelet op artikel 4, lid 3 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer, Voorstel aan Provinciale Staten Van Fractievoorzittersoverleg Vergadering Oktober 2016 Nummer 6942 Onderwerp Wijziging rechtspositieregeling lid/directeur Randstedelijke Rekenkamer 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Uitnodiging Voorjaarscongres 2013 Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Donderdag 23 mei 2013 Ontvangst 9.00 uur Aanvang 9.30 uur Gemeentehuis De Bilt Hartelijk welkom in de gemeente De Bilt!

Nadere informatie

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD Nota auditcommissie gemeente Simpelveld In deze nota wordt een beschrijving gegeven van een auditcommissie. Deze nota bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Wat

Nadere informatie

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer 1 december 2014, eindversie ten behoeve van de ondertekening door de vertegenwoordigers van het het openbaar lichaam Stadsregio Amsterdam, de gemeenten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

COALITIE-AKKOORD oktober 2012

COALITIE-AKKOORD oktober 2012 Lelystad, 31 oktober 2012 Aan de leden van Provinciale Staten van Flevoland, In uw vergadering van 17 oktober 2012 heeft u aan de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie gevraagd een nieuwe

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015

Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015 Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015 Nederlandse Organisatie van Vrouwelijke Apothekers 1 1. Samenstelling Bestuur en commissies peildatum 31-12-2014 Bestuur Voorzitter: Martina Teichert. Penningmeester en

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu!

De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu! De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu! Met de groei naar ruim 25.000 leden in de afgelopen jaren is een basis gelegd voor een bloeiende en financieel gezonde vereniging. Met 12 Tweede

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Gemeenteraden Ambitiebepaling, kaderstelling en controle op hoofdlijnen van beleid Besluiten over meerjarenprogramma s speerpunten Besluiten over

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Subsidie voor Natuur en Milieu Flevoland

Subsidie voor Natuur en Milieu Flevoland GLOBAL SERVICE / INDUSTRY Subsidie voor Natuur en Milieu Flevoland Provincie Flevoland 24 oktober 2008 Inhoudsopgave Conclusies Advies KPMG Overwegingen Aanpak Functies en bezetting NMF Consequenties uitvoeren

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018-2022 Inhoudsopgave 1. DOEL VAN DE VERENIGING 3 1.1. DOELOMSCHRIJVING VERENIGING 3 1.2. DOELGROEPEN 3 1.3 MISSIE 4 2 BELEIDSTERREINEN

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET Visie Z&PC Nunspeet 2015 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Missie en visie: 1.1 Statutair doel; 1.2 Missie en visie. 2. Organisatie: 2.1 Facilitaire doelstellingen; 2.2 Financiële doelstellingen;

Nadere informatie

Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2011

Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2011 Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2011 1 Inleiding De Vereniging van Brabantse gemeenten (VBG) is er op gericht om kwaliteit, creativiteit en bestuurskracht van de Brabantse gemeenten te bevorderen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER 2017 Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Te besluiten om: 1. In te stemmen met voorgestelde doorontwikkeling van de regionale samenwerking

Nadere informatie

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Vereniging voor christelijk hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg gevestigd te Amsterdam ALGEMEEN ARTIKEL 1 1.1 Dit reglement is gebaseerd

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden voor zover zij voor de eigen gemeente

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2011 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland;

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland; VERORDENING INZAKE VASTE COMMISSIES VAN ADVIES AAN HET DAGELIJKS BESTUUR (PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEGGEN HOLLAND RIJNLAND) Het Algemeen Bestuur Holland Rijnland; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur;

Nadere informatie

ANBI Registratie. 1. De vereniging heeft ten doel: 2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door: 1 De naam van de ANBI instelling:

ANBI Registratie. 1. De vereniging heeft ten doel: 2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door: 1 De naam van de ANBI instelling: ANBI Registratie 1 De naam van de ANBI instelling: Onafhankelijk Moerdijk 2 Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer: 816304580 3 Het post- of bezoekadres van

Nadere informatie

Jaarrekening Opgesteld door: Stichting Ondersteuning Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Eelde.

Jaarrekening Opgesteld door: Stichting Ondersteuning Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Eelde. Jaarrekening 2013 Opgesteld door: Stichting Ondersteuning Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Eelde. Algemene gegevens De stichting heeft ten doel: a. het ondersteunen van de Commissie regionaal overleg

Nadere informatie

ONTWERP STATUTEN 1. Artikel 4 De leden van de vereniging zijn gemeenten in de provincie Drenthe, die lid zijn van de VNG.

ONTWERP STATUTEN 1. Artikel 4 De leden van de vereniging zijn gemeenten in de provincie Drenthe, die lid zijn van de VNG. NOTARISKANTOOR OOSTERHESSELEN 25 september 2001 Burgemeester de Kockstraat 21 7861 AA Oosterhesselen Tel. 0524-581543 Ref: o:20011144.stw/jb ONTWERP STATUTEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Bestuurscode Prins Bernhard Cultuurfonds

Bestuurscode Prins Bernhard Cultuurfonds Bestuurscode Prins Bernhard Cultuurfonds Preambule Bij het opstellen van onderhavige bestuurscode is uitgegaan van de richtlijnen die zijn vastgesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) in het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Inhoudsopgave 1. Begrippen... 1 2. De organisatie... 2 2.1 Het bestuur... 2 2.2 De directie... 3 2.3 College van Advies... 3 2.4 Klachtenfunctionaris...

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Verordening op de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg 1995

Verordening op de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg 1995 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR95306_2 6 december 2016 Verordening op de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg 1995 Provinciale Staten van Noord-Brabant stellen

Nadere informatie