KOKEN EN WARMTAPWATERBEREIDING IN BEJAARDEN- WONINGEN OP AARDGAS OF ELEKTRICITEIT? door. M.J.M. van Lierop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KOKEN EN WARMTAPWATERBEREIDING IN BEJAARDEN- WONINGEN OP AARDGAS OF ELEKTRICITEIT? door. M.J.M. van Lierop"

Transcriptie

1 W E R K D O C U M E N T KOKEN EN WARMTAPWATERBEREIDING IN BEJAARDEN WONINGEN OP AARDGAS OF ELEKTRICITEIT?,.. door M.J.M. van Lierop Adb september ~.. J K S D I E N S T V O O R D E I J S S E L M E E R P O L D E R S S M E D I N G H U I S L E L Y S T A D

2 1. Inleiding 1.1. In de door de R.IJ.P., de S.W.L. en de S.W.A. in Lelystad en Almere gerealiseerde en in aanbouw of voorbereiding zijnde bejaardenwoningen, zijn en worden tot nu toe voor het koken en warmtapwaterbereiding in het algemeen slechts de nodige voorzieningen getroffen om de hiervoor benodigde apparatuur op aardgas aan te sluiten (de gasaansluitingen t.b.v. het fornuis en de geiser en de rookgasgeleidepijp t.b.v. de geiser). De kosten voor deze installaties bedragen gemiddeld f 340,. We1 worden overeenkomstig de Model Bouwverordening, onbedrade buisleidingen aangebracht t.b.v. een eventueel te plaatsen elektrisch: fornuis en elektrische boiler. De praktijk leert echter dat door de bejaarden voor het koken en de warmtapwaterbereiding in hoofdzaak gebruik wordt gemaakt van aardgas Meermalen is de vraag gerezen of, in verband met de veiligheid voor de gebruiker en het milieu in deze kleine wooneenheden (minder ontwikkeling van waterdamp, waardoor geringer condensatie en aanslag op ramen, wanden en plafonds), toepassing van elektriciteit voor dit doe1 niet de voorkeur zou verdienen. Uit informatie is mij gebleken dat de N.C.H.B. uit veiligheidsoverweging voor het koken en de warmtapwaterbereiding bij voorkeur elektriciteit benut. Het betreffen hier vaak woningen die nabij een verzorgingstehuis... zijn gesitueerd, waarbij de centrale verwarming en soms ook de warmwatervoorziening centraal worden verzorgd. Deze woningen worden dan in het geheel niet op aardgas aangesloten. Bij andere projecten, waarbij de woningen ten behoeve van de individuele centrale verwarming we1 op het aardgasnet zijn aangesloten, handhaaft de N.C.H.B. haar voorkeur voor elektriciteit met betrekking tot het koken en de warmwaterbereiding. Toch komt het blj deze laatste categorie woningen ook voor~dat men voor deze activiteiten aardgas toepast. Het is wellicht zinvol binnen de R.1J.P. en de Stichtingen Woningbouw Lelystad en Almere tot een nadere studie over dit onderwerp te komen, waarbij ook de daaraan verbonden financiele consequenties in de beschouwing betrokken moeten worden Dit rapport wil een aantal gegevens aandragen die bij de voornoende studie van betekenis kunnen zijn. Het zal zich uiteraard beperken tot de door de R.IJ.P., de S.1J.L. en de S.W.A. gerealiseerde en nog te realiseren bejaardenwoningen.' Het betreft hier woningen die verspreid of groepsgewijs worden gesitueerd, zonder binding met een verzorgingstehuis van waaruit mogelijk warme maaltijden verstrekt zouden kunnen worden. In de woningen is reeds een gasaansluiting aanwezig voor de individuele centrale verwarmingsinstallatie. Het is belangrijk te weten dat in alle woningen in Almere die in de toekomst op de stadsverwarming worden aangesloten, het koken uitsluitend op elektriciteit zal plaatsvinden, terwijl de warmtapwaterbereiding via een boiler op de stadsverwarming wordt gerealiseerd.

3 2. Koken 2.1. Gas Behoudens de bejaardenwoningen in het S.W.A.project van architect Van Stigt in AlmereHaven, worden in de bejaardenwoningen in Lelystad en Almere gasleidingen aangebracht naar het aansluitpunt voor de kookplaat of het fornuis. De kosten van aanleg voor deze'gasleidinp, bedragen ca. f Elektrisch Gesteld kan worden, dat door het ontbreken van open vuur, het koken door bejaarden op elektriciteit veiliger is dan het koken op gas. Overeenkomstig de Model Bouwverordening wordt, t.b.v. een eventueel te plaatsen elektrische kookplaat of fornuis in elke woning een onbedrade buisleiding aanpebracht. Terwille van de keuzevrijheid van de bejaarden zou men kunnen overwegen ook deze aansluiting bedrijfsklaar te completeren. Dit houdt 0.m. in: het bedraden van de ledige buisleiding, het uitbreiden van de verdeelinrichting in de meterkast met een veilighedenkast en een hoofdschakelaar en het plaatsen van een wandcontactdoos in de keuken. Een dergelijke voorziening zal de bouwkostenmet ca. f 250, verhogen. Terwille van de beheersing van de bouwkosten zou te overwegen zijn de onder 2.1. genoemde gasleiding te laten vervallen en de bejaarden aldus te verplichten op elektricteitte koken. Een dergelijke maatregel vereist de nodige voorziclitigheid i.v.m. de te verwachten consequenties. Behalve hogere gebruikskosten voor de betrokkenen (zie hoofdstuk 4). zal dit waarschijnlijk ook leiden tot claims met betrekking tot kookplaten, fornuizen, pannen enz. Ook bestaat de mogelijkheid het bedrijfsklaar completeren van deze elektrische aansluiting, in opdracht van de bewoner of de Stichting, afhankelijk van de wens of de noodzaak hiertoe, in een later stadium te'doen. De hieraan verbonden kosten zullen dan ca. f 350, bedragen. Daar in dit geval dan:overgegaan wordt van aardgas op elektriciteit, geeft de P.G.E.M. aan de installateur een bijdrage in de kosten van ca. f 220,. De bewoner of de Stichting wordt van deze vergoeding op de hoogte gesteld en kan dit bedrag in mindering claimen bij de installateur. Hoewel deze regeling door de.p.g.e.m., als een der weiningen in ons land, nog steeds wordt toegepast is zij, in verband met de wijze waarop hier de primafre energie wordt benut, nogal aanvechtbaar. Het binnen afzienbare tijd begindigen van deze regeling ligt mijns inziens dan ook in de lijn der verwachting. 3. Warmtapwaterbereiding 3.1. D.m.v. keukengeiser Behoudens een 40tal bejaardenwoningen van de S.W.L. waarin elektrische boilers zijn toegepast, zijn en worden ten behoeve van de warmtapwaterbereiding in alle bejaardenwonineen te Lelystad en Almere een gasaan.? sluiting en een rookgasgeleidepljp aangebracht voor een te plaatsen keukengasgeiser. De kosten van aanleg voor deze gasaansluiting en rookgasgeleidepijp bedragen ca. f 300,.

4 '4 Indien, zoals te doen gebruikelijk, de aanleg plaatsvindt in combinatie met de aanleg van de gasleiding t.b.v. het gasfornuis, bedragen de gezamenlijke kosten zoals reeds onder 1.1. gesteld f 340,. De keukengeiser kan door de bewoners worden gehuurd van de G.A.M.O.G. De huurprijs bedraagt f 51,681jaar. Eenmalige plaatsingskosten f 17,70. De huidige gasgeisers zijn beveiligd tegen vrije gasuitstroming en tegen onvolledige verbranding als gevolg van onvoldoende toevoer van verbrandingslucht naar of vervuiling van het toestel. Huurgeisers worden periodiek onderhouden door de G.A.M.O.G., hetgeen een veilig gebruik alleen nog maar bevorderd. Een gasgeiser heeft een heetwater en een warmwateraansluiting. Het heetwater voor keukengebruik heeft een maximale temperatuur van 7075'~. De douche en de wastafel worden aangesloten op de warmwateraansluiting. Op de geiser bevindt zich een regelmengkraan waarmee de temperatuur van dit warme water naar wens teruggere~eld kan worden van 7075O nanr bijvoorbeeld 40 C. Dit biedt vooral bij het douchegebruik aan de bejaarden een grote veiligheid D.m.v. elektrische boiler I Conform het gestelde in de Model Bouwverordening, wordt in elke woning een onbedrade buisleiding naar de plaats voor een eventuele boiler aangebracht. Door de P.G.E.M. worden uitsluitend boilers verhuurd aan gemeenten, woningbouwverenigingen of stichtingen en andere rechtspersoonlijkheid bezittende instellingen, die duurzaam exploitant van woningen zijn. Voor een particulier blijft alleen de mogelijkheid een dergelijk apparaat te kopen. Dit vergt een investering voor aankoop, plaatsing, bedraden van de buisleiding, wijzigen van de waterleiding, aankoop en montage van de mengkraan boven het aanrecht enz. van zeker f 1.350,. Het zal in de praktijk niet of zeer zelden voorkomen dat een bejaarde bij het betrekken van een woning of later een dergelijke investering wil of kan plegen. De S.W.A. en de S.W.L. hebben we1 de mogelijkheid boilers van de P.G.E.M. te huren. De huurprijs van een boiler compleet met inlaatcombinatie, aansluitbuisjes en een mengkraan. boven het aanrecht bedraagt f 109,441 jaar. Dit bedrag kan via de huishuur op de bewoner worden verhaald. Voor het bedraden van de boilerleiding en het plaatsen en aansluiten van de huurboiler zullen de bouwkosten met ca. f 275, worden verhoogd. Zoals in hoofdstuk 4 zal worden aangegeven, zijn de jaarlijkse lasten voor de gebruiker bij het toepassen van een elektrische boiler ruim 2; maal zo hoog dan bij toepassing van een gasgeiser. Een ander bezwaar tegen de toepassing van elektrische boilers in bejaardenwoningen, is de hoge temperatuur van het uitstromende hete water. Deze kan ca. 85OC bedragen. Dit is bij keuken en wastafelgebruik a1 een kwalijke zaak. Bij het douchen kan deze temperatuur echter funest zijn. Het gevaar bij het douchen is te verhelpen door de nomle mengkraan te vervangen door een thermostatische mengkraan. Dit vergt echter een extra investering van ruim f 500,.

5 4. Samenvatting kosten wamaterbereiding en koken koken warmaterbereiding elektrisch gas elektrisch gas elektrisch &as investering f 525, f 340, f 250, f 185, f 275, f 300, (met thermostatische douchemengkraan) (f I.025,) investering door f 17,70 f huurderlbewoner (plaatsen + aansluiten keukengeiser) jaarlijkse kosten f 462,83 f 158,61 f 108,24 f 19,27 f 354,59 f 139,34 voor huurderlbewoner Alle in dit rapport genoemde bedragen zijn inclusief B.T.W. In de bij dit rapport behorende bijlage wordt een nadere uitwerking van de investerings en exploitatiekostenberekening gegeven.

6 C '. 5. Resung Gezien de hoge kosten qua investering (dus hogere woninghuur), maar voora1 ook de hogere directe jaarlijkse kosten voor de bejaarden zelf (ruim f 300, = 300%), zullen wijzigingen in het tot nu toe gevoerde beleid mijns inziens duidelijke motivatie behoeven. Mogelijk zou overwogen kunnen worden aan de bejaarden voor het koken een keuzemogelijkheid te bieden (zie 2.2.). Of dit ertoe zal leiden dat meerdere bejaarden voor deze grotere veiligheid (het elektrisch koken) zullen kiezen, valt overigens te betwijfelen. De warmtapwaterbereiding middels een gasgeiser is veilig te noemen en behoeft derhalve mijns inziens geen wijziging. Dit houdt overigens niet in dat zich in de praktijli situaties kunnen voordoen, waarbij na rijp beraad toch voor de toepassing van een elektrische boiler wordt gekozen.

7 Berekening investerings en exploitatiekosten 1. Gegevens Bij lage 1.1. De woningen worden verwarmd d.m.v. een individuele gasgestookte c.v.installatie Elektriciteitstarieven vastrecht per jaar f51,80 dagtarief per kwh f 0,164 vaste vergoeding nachttarief per jaar f17,18 nachttarief per kwh f 0,109 huur boiler (tweespan) incl. inlaatcombinatie, mengkraan en verchr. pijpjes per naand f 9,12 *f 109,44 per jaar Gastarieven gasverbruik per jaar vastrecht per jaar gasprijs per m3 I 600 m3 f 53,lO f 0, m3 f 81,42 f 0,2714 huur keukengeiser f 51,68 per jaar. I m3 aardgas = 8000 kcal. 1 kwh = 860 kcal. 1 m3 aardgas = '8000 = 9,3 kwh Koken ,.. (, Elektrisch verbruik voor koken (2 personen kwh per maand, is gemiddeld 55 kwh per maand. Het gemiddelde jaarverbruik is 55 x 12 = 660 kwh per jaar. Gasverbruik voor koken (2 personen) is 660 kwh per jaar 660 = 71 m3 per jaar. 9,3 3. Warmtapwaterbereiding 3.1. Warmwaterbereiding voor keuken en douche (2 personen). Gemiddeld dagverbruik 60 1 water van 75'~. Aanvoertemperatuur koudwater 10 C. Calorische waarde: 60 x (7510) x 1 = 3900 kcal = 4,53 kwh. 860 Verbruiksrendement elektrische boiler = 79% (indien de boiler nabij het keukentappunt is geplaatst). Verbruiksrendement keukengeiser = 55% (indien de geiser boven de Potsteen is geplaatst) Elektrisch verbruik t.b.v. warmwaterbereidinn (elektr. boiler). '100 per dag: 4,53 x = 5,73 kwh. 79 per jar: 4,53 x 365 = 2091,45 kwh.

8 Gasverbruik t.b.v. warmwatervoorziening (keukengeiser) loo 8 23 per dag: 4,53 x = 8,23 kwh 2? = 0,885 m per jaar: 0,885 x 365 = 323 m3. 4. Jaarlijkse kosten 4.1. Elektrisch Warmwaterbereiding en koken warmwaterbereiding (nachttarief) 2091,45 kwh x f 0,109/kWh = f 227,97 koken (dagtarief) 660 kwh x f 0,164lkWh = 108,24 vaste vergoeding nachttarief 17,18 vastrecht n.v.t. (elektr. toch a1 voor verlichting e.d. nodi'g) huur boiler (compleet) 109,44 totaal f 462, Alleen koken koken (dagtarief) 660 kwh x f 0,164/kWh vastrecht n.v.t. (elektr. toch a1 voor verlichting f 108,24 nodie) totaal f 108, ; 'Alleen warmwaterbereiding wamaterbereiding (nachttarief) 2091,45 kwh x f 0,109/kWh = f 227,97 vaste vergoeding nachttarief 17,18 vastrecht n.v.t. (elektr. toch a1 voor verlichting e.d. nodig) huur boiler (compleet) 109,44 totaal f 354, Gas Opmerking vooraf. 1.v.m. de aanwezigheid van een individuele gasgestookte c.v.installatie zal het totale ~asverbruik per jaar tussen de 601 en m3 liggen. nit bepaalt het vastrecht Warmwaterbereiding en koken warmwaterbereiding 3.23 m3 x f 0,2714/m3 f 87,66 koken 71 m3 x f 0,27141m3 = f 19,27 vastrecht n.v.t. (gas toch a1 voor c.v.installatie nodig) f huur keukengeiser f..51,68 totaal f 158, Alleen koken koken 71 m3 x f 0,2714/m3 f J9,27 vastrecht n.v.t. (gas tochal voor c.v.installatie nodig) f... totaal f 19,27

9 Alleen warmwaterbereiding warmwaterbereiding 323 m3 x f 0,27141m3 = f 87,66 vastrecht n. v. t. (eas toch a1 voor c. v.installie nodig) f huur keukengeiser f 51,68 totaal f 139,34 5. Investeringskosten (eenmal ig) 5.1. Elektrisch Warmwaterbereiding en koken installatiekosten t.b.v. aansluitpunten voor boiler en kooktoestel incl. p1aatsen en aansl. boiler f 525, aansluitkosten elektriciteitsbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezig voor verlichting e.d.) totaal f 525, (indien in de douche een thermostatische mengkraan wordt toegepast wordt dit bedrag verhoogd met f 500, tot f 1025,) Alleen koken installatiekosten t.b.v. aansluitpunt voor kooktoestel f 250, aansluitkosten elektriciteitsbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezie voor verlichting e.d.) totaal f 250, Alleen warmwaterbereiding installatiekosten t.b.v. aansluitpunt voor boiler incl. plaatsen en aansl. boiler f 275, aansluitkosten elektriciteitsbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezig voor verlichting e.d.) totaal f 275, (indien in de douche een thermostatische mengkraan wordt toegepast, wordt dit bedrag verhoogd met f 500, tot f 775,) Gas Warmwaterbereiding en koken installatiekosten t.b.v. aansluitpunten voor geiser en kooktoestel incl. rookgasgeleidepijp f 340, aansluitkosten gasbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezig voor c.v.installatie) totaal f 340, Voor rekening van de huurder/bewoner komen bovendien nog de eenmalige kosten voor het plaatsen en aansluiten van keukengeiser ten bedrage van f 17, Alleen koken installatiekosten t.h.v. aansluitpunt voor kooktoestel f 185, aansluitkosten gasbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezig voor c.v.installatie) totaal f 185,

10 Alleen warmaterbereiding installatiekosten t.b.v. aansluitpunt voor geiser incl. rookgasgeleidepijp aansluitkosten gasbedrijf n.v.t. (is reeds aanwezig voor c.v.installatie) totaal Voor rekening van de huurderlbewoner komen bovendien nog de eenmalige kosten voor het plaatsen en aansluiten van de keukengeiser ten bedrage van

Keuzelijst Installatiekosten Keuken

Keuzelijst Installatiekosten Keuken Keuzelijst Installatiekosten Keuken 27 oktober 216 ikwoondichtbij.nl 1 van 6 Offerte keuzelijst : Installatiekosten keuken Datum lijst : 28 oktober 216 Bouwnummer : 2 Project Projectnummer Type Dichtbij

Nadere informatie

Energiekosten van een huishouden in Nederland

Energiekosten van een huishouden in Nederland Energiekosten van een huishouden in Nederland Veel consumenten hebben problemen om te bepalen hoe hoog hun energiekosten werkelijk zijn en hoe deze te controleren. De nota van het energiebedrijf is niet

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? Zijn er mogelijkheden voor meer-/minder

Nadere informatie

Klantnummer/-naam: VOOREND Printdatum: 6/11/17 Schaal: Passende schaal DEZE TEKENING IS NIET BINDEND!

Klantnummer/-naam: VOOREND Printdatum: 6/11/17 Schaal: Passende schaal DEZE TEKENING IS NIET BINDEND! 4260 650 900 900 10 100 1200 1216 1000 16 1250 2950 LET OP! - Wanden en hoeken dienen vlak, haaks en te lood te zijn. - Vloer dient waterpas te zijn. - Opbouw leidingwerk achter inbouwapparatuur en evt.

Nadere informatie

5 Appartementen Lange Dreef 2 5 APPARTEMENTEN LANGE DREEF 2A, 2B, 2C, 2D, 2E

5 Appartementen Lange Dreef 2 5 APPARTEMENTEN LANGE DREEF 2A, 2B, 2C, 2D, 2E 5 Appartementen Lange Dreef 2 5 APPARTEMENTEN LANGE DREEF 2A, 2B, 2C, 2D, 2E 1 2 5 Appartementen Lange Dreef 2 INHOUD In deze brochure treft u de volgende zaken aan: Inleiding 4 Woonkwaliteiten 5 Situatie

Nadere informatie

DIT IS EEN CONCEPTLIJST, HIERAAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND

DIT IS EEN CONCEPTLIJST, HIERAAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND KEUZELIJST KEUKENINSTALLATIE 19 MEI 2016 1 van 6 Offerte keuzelijst : Keuzelijst Keuken installatiekosten Datum lijst : 30 mei 2016 Project Projectnummer Type Boszoom Fase 2D 8W55219 Hopbeuk, Leilinde

Nadere informatie

Algemene informatie Schokkersstraat

Algemene informatie Schokkersstraat Algemene informatie Schokkersstraat Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Er zijn openbare parkeerplekken langs de straat. Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? In de vrijstaande

Nadere informatie

Keuzelijst standaard meer- en minderwerk Pagina 1 van 6. Tel. zakelijk : E-mail :..

Keuzelijst standaard meer- en minderwerk Pagina 1 van 6. Tel. zakelijk : E-mail :.. Keuzelijst standaard meer- en minderwerk Pagina 1 van 6 KEUZELIJST STANDAARD MEER- EN MINDERWERK Project: De Eilanden te Vlaardingen ALGEMENE GEGEVENS: Versie: 1 Datum: 17-06-2010 Bouwnummer:... Woningtype:...

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS: 750,-- EX. BTW P.M. Adres : PLANETENLAAN 11

Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS: 750,-- EX. BTW P.M. Adres : PLANETENLAAN 11 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS: 750,-- EX. BTW P.M. Adres : PLANETENLAAN 11 TYPE AANBOD : Huur SOORT AANBOD : Kantoor-/

Nadere informatie

Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming

Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming Collectieve verwarming versus Individuele (centrale) verwarming Dit document is geschreven door een Technische VvE commissie. In dit document wordt een vergelijking gemaakt tussen een collectief verwarmingssysteem

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Waar kan de scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? Zitten er zonnepanelen op de woning?

Nadere informatie

Offerte. Projectnr. Omschrijving Datum Bedrijf. : 24510 : Zwijndrecht, Zomerdijk, Fase 1, 19 won : 4-3-2016. : Kroon en De Koning B.V.

Offerte. Projectnr. Omschrijving Datum Bedrijf. : 24510 : Zwijndrecht, Zomerdijk, Fase 1, 19 won : 4-3-2016. : Kroon en De Koning B.V. TEGELWERK Sanitair T 101 Tegelwerk via projectshowroom 08-07-16 0,00 Tegelwerk door projectshowroom "Tegelidee BV". U ontvangt een complete offerte met de verrekening van de stelpost De betaling geschiedt

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 125,-- excl. btw per m² per jaar Adres : BUITEN WALEVEST 15

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 125,-- excl. btw per m² per jaar Adres : BUITEN WALEVEST 15 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 125,-- excl. btw per m² per jaar Adres : BUITEN WALEVEST 15 TYPE AANBOD : Huur (deelverhuur

Nadere informatie

Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT. Huurdersdag Vestia

Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT. Huurdersdag Vestia Servicekosten DE BELANGRIJKE KLEINE LETTERTJES IN HET GROOT Servicekosten volgens de wet De belangrijkste wetgeving: BW 7 Huur woning art 237 scheiding huurprijs en overige leveringen art 240 klein onderhoud

Nadere informatie

Offerte keuzelijst : Installatiekosten Keuken Datum lijst : 15 december 2017 Bouwnummer :

Offerte keuzelijst : Installatiekosten Keuken Datum lijst : 15 december 2017 Bouwnummer : 1 van 6 Offerte keuzelijst : Installatiekosten Keuken Datum lijst : 15 december 2017 Project Boszoom 'Gouden Rand' Projectnummer 8W55231 Type Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoon E-mail adres: Sluitingsdatum

Nadere informatie

Categorie Algemeen Kan ik beter alleen of samen met de buren iets doen? Kunnen we iets collectiefs doen, bijvoorbeeld met onze buren?

Categorie Algemeen Kan ik beter alleen of samen met de buren iets doen? Kunnen we iets collectiefs doen, bijvoorbeeld met onze buren? Nederland wordt aardgasvrij in 2050. Of u nu huurder, huiseigenaar of ondernemer bent, u kunt er nu alvast rekening mee houden dat de komende 30 jaar alle woningen van het aardgas af gaan. Wij kunnen ons

Nadere informatie

IS UW HUIS GESCHIKT VOOR EEN WARMTEPOMP?

IS UW HUIS GESCHIKT VOOR EEN WARMTEPOMP? IS UW HUIS GESCHIKT VOOR EEN WARMTEPOMP? 8 NOVEMBER 2018 PIETER NAP FRANS DEN BRABER Wat is BENG! Biltse Energie Neutrale Gemeenschap www.beng2030.nl BENG! is een lokale duurzame energie coöperatie. BENG!

Nadere informatie

Installaties Wijk achter t spoor

Installaties Wijk achter t spoor Installaties Wijk achter t spoor Nul-op-de-meter Bij de realisatie van de 4 eengezinswoningen en de 10 beneden-bovenwoningen in Wijk Achter t Spoor te Vleuten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De

Nadere informatie

Je eigen nieuwe huis

Je eigen nieuwe huis Wel even wennen, Je eigen nieuwe huis Boterdiep88 Groningen Wel even wennen, Je eigen nieuwe huis Het is natuurlijk een hele verandering. Je eigen nieuwe woning op een monumentaal adres: Boterdiep 88 in

Nadere informatie

Nieuwbouw Kraakselaan 21 maart 2016

Nieuwbouw Kraakselaan 21 maart 2016 21 maart 2016 Programma: Planning. Aannemerskeuze. Ontwerp tuin en gebouw. Duurzaamheid en milieu. Huurprijzen en servicekosten. Keuzemogelijkheden huurders. Woningtoewijzing. PAUZE Uitleg verwarmingsinstallatie

Nadere informatie

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS Wonen Zuid vindt duurzaam en energiezuinig bouwen belangrijk. Dit is beter voor ons milieu en huurders kunnen hiermee besparen op hun energierekening.

Nadere informatie

Programma van Eisen m.b.t. woonvoorziening WiBoZ.

Programma van Eisen m.b.t. woonvoorziening WiBoZ. Programma van Eisen m.b.t. woonvoorziening WiBoZ. Algemene uitgangs- en aandachtspunten - De woning wordt gerealiseerd in de gemeente Bergen op Zoom. - De woning wordt gerealiseerd voor 15 cliënten, waarvan

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.500,-- EX BTW P.M. Adres : JACOBUS LIPSWEG 45-47

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.500,-- EX BTW P.M. Adres : JACOBUS LIPSWEG 45-47 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.500,-- EX BTW P.M. Adres : JACOBUS LIPSWEG 45-47 TYPE AANBOD SOORT AANBOD VLOEROPPERVLAKTE

Nadere informatie

Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het!

Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het! Keuken procedure Een nieuw huis met een droomkeuken, zo werkt het! Binnenkort gaat u een keuken voor uw nieuwe huis uitzoeken. Deze mag u zelf samenstellen in de door ons geselecteerde projectshowroom.

Nadere informatie

Meest gestelde vragen 5 woningen Theodorahof

Meest gestelde vragen 5 woningen Theodorahof Meest gestelde vragen 5 woningen Theodorahof Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? n.v.t. Als ik een parkeerplaats wil moet ik deze dan apart huren van deltawonen? Nee, u kunt

Nadere informatie

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed Welkom 2 Programma Voorstelronde Stand van Zaken Opleveringen Onderhoudstermijn (reparatie verzoeken) Uitleg technische installaties Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) Voorzieningen in de woning Afwerking

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS VANAF 1.500,-- EXCL. BTW P.M. Adres : Jan Valsterweg 72

Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS VANAF 1.500,-- EXCL. BTW P.M. Adres : Jan Valsterweg 72 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT HUURPRIJS VANAF 1.500,-- EXCL. BTW P.M. Adres : Jan Valsterweg 72 TYPE AANBOD SOORT AANBOD VLOEROPPERVLAKTE

Nadere informatie

WORKSHOP ENERGIEVISIE

WORKSHOP ENERGIEVISIE WORKSHOP ENERGIEVISIE STELLING 1 Wij werken al vanuit een energievisie WAT ZIT ER IN EEN ENERGIEVISIE Hoe gaan we om met energie in bestaande bouw en in nieuwbouw, in zowel woningbouw als utiliteit en

Nadere informatie

Technische omschrijving appartementencomplex GS-Toren in Gouda. Technische omschrijving Georgine Sanders

Technische omschrijving appartementencomplex GS-Toren in Gouda. Technische omschrijving Georgine Sanders Technische omschrijving Georgine Sanders 17 2-kamer appartementen 49 3-kamer appartementen Ontwerp 01-10 Architecten, Rotterdam Aannemer van Wijnen Stolwijk September 2017 1/5 OMSCHRIJVING HUURAPPARTEMENTEN

Nadere informatie

Ymere vervangt geisers en gaskachels

Ymere vervangt geisers en gaskachels Ymere vervangt geisers en gaskachels 1. Eerste alinea: - Geisers en gaskachels worden vervangen - Omdat het een gevaar vormt voor uw gezondheid en die van uw buren. - Er is een verhoogd risico op de uitstoot

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 13 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018200 Optienummer 1; Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m (woning type A en B) Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt

Nadere informatie

STAAT VAN AFWERKING d.d. 2011.04.04. Begane grond Entree

STAAT VAN AFWERKING d.d. 2011.04.04. Begane grond Entree STAAT VAN AFWERKING d.d. 2011.04.04 Begane grond Entree Toilet - 1 schakelaar t.b.v. buitenlichtpunt aan de voorgevel - 1 wisselschakelaar voor lichtpunt overloop - 1 elektrische deurbelinstallatie - 1

Nadere informatie

Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

Is uw huis geschikt voor een warmtepomp? Is uw huis geschikt voor een warmtepomp? 14 februari 2019 Pieter Nap Frans den Braber Wie is BENG! www.beng2030.nl Energiecoöperatie BENG! is in juli 2013 opgericht en groeit sindsdien gestaag. We hebben

Nadere informatie

Algemene informatie Spoorlaan

Algemene informatie Spoorlaan Algemene informatie Spoorlaan Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Er zijn openbare parkeerplekken aan de voorzijde van de woningen. Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? In de

Nadere informatie

Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen

Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen versie: 27 oktober 2014 VRAGEN OVER HET WAAROM VAN DIT PROJECT Waarom vervangt Ymere alle open verbrandingstoestellen in haar huurwoningen door een cv-installatie?

Nadere informatie

Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning

Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning Naam huurder: Adres: Huurcontractnummer: Ingangsdatum huur: U heeft een overeenkomst met Portaal voor

Nadere informatie

Ruimte & vertrekken m² verwarmd Punten

Ruimte & vertrekken m² verwarmd Punten Woonruimte Huurprijscheck zelfstandige woonruimte Schouwenburgstraat 31 Nijmegen 1. Oppervlakte van vertrekken Ruimte & vertrekken m² verwarmd Woonkamer (3,50 x 7,00) 24,50 m² Ja Keuken (3,00 x 3,00) 9,00

Nadere informatie

Algemene informatie over de 9 grondgebonden woningen Transitorium

Algemene informatie over de 9 grondgebonden woningen Transitorium Algemene informatie over de 9 grondgebonden woningen Transitorium Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Op het binnenterrein (eigen terrein). Als ik een parkeerplaats wil moet

Nadere informatie

Foto van de woning. Gegevens. Naam Adres. (vanwege privacy verwijderd)

Foto van de woning. Gegevens. Naam Adres. (vanwege privacy verwijderd) Foto van de woning. (vanwege privacy verwijderd) PROJECT OVERWHEREZUID PURMEREND Gegevens Naam Adres 1 Woning Type woning Tussenwoning Bouwlagen 3 Badkamer(s): 1 douche (badkamer is naar achterzijde verplaatst

Nadere informatie

Duurzaamheid is meer dan emotie het levert ook geld op

Duurzaamheid is meer dan emotie het levert ook geld op 1. Wat is het gemiddelde water-, elektra- en gasverbruik voor een huishouden en wat kost dat per jaar, per maand? Hoeveel betaalt u daarvan aan belasting? Bij een gemiddeld huishouden van 2,2 personen

Nadere informatie

Als de bewoner toch een warmtepomp wil

Als de bewoner toch een warmtepomp wil Als de bewoner toch een warmtepomp wil Als de bewoner toch een warmtepomp wil Introductie Eigenschappen woonhuis Vergelijk installaties / voorzieningen onderling Hindernissen / acties Motivatie keuzes

Nadere informatie

Koperskeuzelijst meer- en minderwerk Dura Vermeer Bouw Zuid BV 24 woningen Veste Tuin in Tholen. RUWBOUW

Koperskeuzelijst meer- en minderwerk Dura Vermeer Bouw Zuid BV 24 woningen Veste Tuin in Tholen. RUWBOUW 4 woningen Veste Tuin in Tholen. Deze lijst is prijsvast tot en met 31-06-019 of geldig tot aan de sluitingsdata van het project. Alle bedragen zijn inclusief 1% BTW. VERSIE 1 03-1-018 definitief. Sluitingsdatum

Nadere informatie

VERKLARING VAN DE CIJFERCODE OP DE TEKENINGEN (dit is een standaard brief, niet alle cijfercodes zijn voor u van toepassing!)

VERKLARING VAN DE CIJFERCODE OP DE TEKENINGEN (dit is een standaard brief, niet alle cijfercodes zijn voor u van toepassing!) Algemeen: LET OP!!! - Géén leidingen en WCD* plaatsen achter apparatuur - Ook niet onder de vaatwasser en onderbouw koel- en vrieskasten. - Achter de bovenkasten is een ruimte van maximaal 1 cm. - Achter

Nadere informatie

Nul op de Meter woning Moerweide, Reeuwijk

Nul op de Meter woning Moerweide, Reeuwijk Nul op de Meter woning Moerweide, Reeuwijk Het project bestaat uit 6 grond gebonden energiezuinige Nul op de Meter huurwoningen, die door Woningbouwvereniging Reeuwijk onder de sociale huurgrens worden

Nadere informatie

Wij bieden de oplossing!

Wij bieden de oplossing! U zoekt tijdelijke woonruimte? Wij bieden de oplossing! G&G Unitservices BV +31 (0)13 534 92 08 www.ggunitservices.nl Prijzen per 01-05-2015 Mei 2015 G&G Unitservices is gespecialiseerd in tijdelijke en

Nadere informatie

Rapportage Energiebesparingsverkenner

Rapportage Energiebesparingsverkenner Rapportage Energiebesparingsverkenner Deze rapportage biedt u een overzicht van de door u geselecteerde pakketten aan energiebesparende maatregelen en de indicatieve resultaten hiervan. In de bijlage van

Nadere informatie

Curavie woning Nieuwbouw

Curavie woning Nieuwbouw Curavie woning Nieuwbouw energiezuinige woningen OP NUL DE METER GROSFELD VAN DER VELDE ARCHITECTEN Curavie woning Nieuwbouw energiezuinige woningen Levensloopbestendigheid De Curavie woning heeft een

Nadere informatie

Meest gestelde vragen 17 appartementen Theodorahof

Meest gestelde vragen 17 appartementen Theodorahof Meest gestelde vragen 17 appartementen Theodorahof Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? n.v.t. Als ik een parkeerplaats wil moet ik deze dan apart huren van deltawonen Nee, u

Nadere informatie

de Techniek achter de Quooker

de Techniek achter de Quooker de Techniek achter de Quooker In dit boekje vindt u alle technische informatie over het Quookersysteem, dat bestaat uit een kokend-water-kraan die verbonden is met een klein reservoir onder het aanrecht.

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228 TYPE AANBOD : Huur SOORT AANBOD : kantoor VLOEROPPERVLAKTE

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.750,-- EX BTW P.M. Adres : CALANDSTRAAT 24A

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.750,-- EX BTW P.M. Adres : CALANDSTRAAT 24A WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 2.750,-- EX BTW P.M. Adres : CALANDSTRAAT 24A TYPE AANBOD SOORT AANBOD VLOEROPPERVLAKTE

Nadere informatie

Sliedrecht Dorlandsweer 24

Sliedrecht Dorlandsweer 24 Sliedrecht Dorlandsweer 24 Perfect onderhouden 4-kamermaisonnette met leuke tuin Woonkamer Keuken Tuin Sliedrecht Dorlandsweer 24 Vraagprijs e 162.500,-- k.k. Perfect onderhouden maisonnette in een centraal

Nadere informatie

Algemene informatie over de 37 appartementen Friesewal

Algemene informatie over de 37 appartementen Friesewal Algemene informatie over de 37 appartementen Friesewal Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Nee, er zijn geen parkeerplaatsen bij de appartementen. Wel is er onder de appartementen een parkeergarage van de

Nadere informatie

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen Hier vergelijk je de verschillende producten van de verschillende energieleveranciers. Zo kun je zien wat

Nadere informatie

Huurprijs: 2.950,- per maand, excl. BTW Vraagprijs: 498.000,- K.K. BTW niet van toepassing

Huurprijs: 2.950,- per maand, excl. BTW Vraagprijs: 498.000,- K.K. BTW niet van toepassing Haelen, Stationsplein 4-6 Een vrijstaand bedrijfscomplex met showroom, werkplaats, magazijn, zelfstandige bovenwoning en buitenterrein. Perfecte zichtlocatie aan spoorlijn! Huurprijs: 2.950,- per maand,

Nadere informatie

parallelweg 21 loft appartementen in het centrum van weert huren aan de Parallelweg in Weert Drukkleur Pantone 323 coated / uncoated CMYK CMYK

parallelweg 21 loft appartementen in het centrum van weert huren aan de Parallelweg in Weert Drukkleur Pantone 323 coated / uncoated CMYK CMYK Drukkleur Print kleur Pantone 323 coated / uncoated 100 0 45 50 100 0 38 47 Pantone 485 coated / uncoated 0 100 100 0 0 96 100 0 parallelweg 21 loft appartementen in het centrum van weert huren aan de

Nadere informatie

Projectinformatie Kantoorruimte. 260 m² zeer luxe kantoor. Stationsweg 44 Oosterbeek. (eventueel in kleinere metrages te huur)

Projectinformatie Kantoorruimte. 260 m² zeer luxe kantoor. Stationsweg 44 Oosterbeek. (eventueel in kleinere metrages te huur) Projectinformatie Kantoorruimte 260 m² zeer luxe kantoor (eventueel in kleinere metrages te huur) Stationsweg 44 Oosterbeek Algemeen Aan de Stationsweg 44 in Oosterbeek is een zeer fraaie Neo Classicistische

Nadere informatie

met lage temperatuur warmtebron Kennisgroep lage temperatuur warmtenetten

met lage temperatuur warmtebron Kennisgroep lage temperatuur warmtenetten Effectieve Kostenefficiënte of woonlasten of woonlastenefficiënte efficiënte aardgasvrije aardgasloze oplossingen wijken met lage temperatuur warmtebron Kennisgroep lage temperatuur warmtenetten Algemene

Nadere informatie

Aantal Prijs incl. btw. Wijzigingen in de kap-/dakconstructie O B200 Een dakkapel 3-raams aan de zijkant van de woning op de

Aantal Prijs incl. btw. Wijzigingen in de kap-/dakconstructie O B200 Een dakkapel 3-raams aan de zijkant van de woning op de KPERSKEUZELIJST UBA Bouw B.V. Project: Deelproject: Datum: 12442 De Regentes (fase 2) te Uithoorn 10 geschakelde woningen 21032018 Bouwnummer: Woningtype: 66 t/m 75 Naam: Adres: Telefoon mobiel 1: Postcode:

Nadere informatie

3 E EBBINGESTRAAT 21 8261 VP KAMPEN

3 E EBBINGESTRAAT 21 8261 VP KAMPEN 3 E EBBINGESTRAAT 21 8261 VP KAMPEN HOKSBERGEN MAKELAARDIJ Oudestraat 172 - Kampen -Tel (038) 333 10 43 Fax (038) 333 31 72 3 e EBBINGESTRAAT 21, KAMPEN Ruim appartement met balkon en berging gelegen in

Nadere informatie

Algemene informatie over 41 appartementen Transitorium

Algemene informatie over 41 appartementen Transitorium Algemene informatie over 41 appartementen Transitorium Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Op het binnenterrein (eigen terrein). Als ik een parkeerplaats wil moet ik deze dan

Nadere informatie

Algemene informatie over de 25 appartementen Bordeaux

Algemene informatie over de 25 appartementen Bordeaux Algemene informatie over de 25 appartementen Bordeaux Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Op het binnenterrein, afgesloten door middel van een slagboom. Ben ik verplicht om

Nadere informatie

Algemene informatie over de 22 woningen Eemlaan Zwolle

Algemene informatie over de 22 woningen Eemlaan Zwolle Algemene informatie over de 22 woningen Eemlaan Zwolle Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, openbaar. Waar zijn de parkeerplaatsen? Op het openbare binnenterrein en langs de openbare weg. Kan er een scootmobiel

Nadere informatie

TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41

TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41 TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41 ERA makelaardij Ed Willems Nieuwstraat 32 5683 KC Best telefoon: 0499-374040 fax: 0499-391465 www.edwillems.nl best@edwillems.nl TE HUUR IN BEST, MOLENVESTE 41. Op

Nadere informatie

Verwarmen en koelen met de zon

Verwarmen en koelen met de zon Noodzaak alternatieve energiebronnen neemt toe Energieprijzen: 1996-008 Vergelijk CPI, Gasprijs en Electra (1996 = 100) 350 300 36 Verwarmen en koelen met de zon 50 33 197! 00 Index 150 19 De meest duurzame

Nadere informatie

Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua

Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua Het hoofddoel is: het omlaag brengen van uw energierekening door gedragsinvloeden & techniek én het produceren van duurzame energie;

Nadere informatie

Ruimte & vertrekken m² verwarmd Punten

Ruimte & vertrekken m² verwarmd Punten Woonruimte Huurprijscheck zelfstandige woonruimte Bloemendaelhofstraat 4C 6227 XH Maastricht 1. Oppervlakte van vertrekken Ruimte & vertrekken m² verwarmd Woonkamer met open keuken (5,00 x 10,00) 50,00

Nadere informatie

B VK Koningsdaal Nijmegen BPD. Datum: Verkoop. Fase: Getekend: Onderdeel: Versie: Schaal: Afmeting: Project: Projectnummer: Bladnummer:

B VK Koningsdaal Nijmegen BPD. Datum: Verkoop. Fase: Getekend: Onderdeel: Versie: Schaal: Afmeting: Project: Projectnummer: Bladnummer: BNR 2 - Voorgevel : 50 20-06-207 VK-2-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok 04\_3DMO_BM_BWK_04.rvt BNR 2 - Achtergevel 20-06-207 : 50 VK-2-02 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2.

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy

TECHNISCHE INFORMATIE. HEAT PIPE 160 Easy TECHNISCHE INFORMATIE De HP 160 Easy is een hoogwaardige betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die bovendien onderhoudsvrij is. Het is een volgens het zwaartekrachtprincipe werkend Solar

Nadere informatie

Weert, Beekstraat 73 TEGEN ELK AANNEMELIJK BOD!

Weert, Beekstraat 73 TEGEN ELK AANNEMELIJK BOD! Weert, Beekstraat 73 Tussengelegen horecapand met voormalige pizzeria en onzelfstandige bovenwoning. Het gehele pand is in 2008/2009 vergroot en verbouwd en zeer fraai afgewerkt. TEGEN ELK AANNEMELIJK

Nadere informatie

Uitspraken. van de Huurcommissie

Uitspraken. van de Huurcommissie Uitspraken van de Huurcommissie Verzoeken Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Kleine Kruisstraat

Nadere informatie

Actie Giga Joule. Warmtebesluit (AMvB) en Warmteregeling. Voorstel voor een. eenvoudige en transparante. bepaling van een. Nie t Meer Dan Anders

Actie Giga Joule. Warmtebesluit (AMvB) en Warmteregeling. Voorstel voor een. eenvoudige en transparante. bepaling van een. Nie t Meer Dan Anders ctie Giga Joule Warmtebesluit (MvB) en Warmteregeling Voorstel voor een eenvoudige en transparante bepaling van een zuivere Nie t Meer Dan nders M X I M U M P R I J S 24 januari 2010 R. Louwerse, vrz.

Nadere informatie

B VK Koningsdaal Nijmegen. Fase: Verkoop. Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Onderdeel: BNR 13 - Voorgevel.

B VK Koningsdaal Nijmegen. Fase: Verkoop. Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Onderdeel: BNR 13 - Voorgevel. 654 XN Postbus 4008 Tel +3 (0)88 024 9 00 BNR 3 - Voorgevel 20-06-207 B060 VK-3-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok 04\B060_3DMO_BM_BWK_04.rvt 654 XN Postbus 4008 Tel +3 (0)88

Nadere informatie

DIT IS EEN CONCEPTLIJST, HIERAAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND

DIT IS EEN CONCEPTLIJST, HIERAAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND 1 van 7 Offerte keuzelijst : Installatiekosten keuken Datum lijst : 19 juli 2017 Project Projectnummer Type Koningskwartier, Zevenhuizen fase 3B & 3D 8485572 Alle Naam Adres Postcode Telefoon Woonplaats

Nadere informatie

TE HUUR Lunettenbaan 55. te Utrecht

TE HUUR Lunettenbaan 55. te Utrecht TE HUUR Lunettenbaan 55 te Utrecht Algemeen Zeer representatieve (turn key) kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping van een zelfstandig kantoorgebouw, dat onderdeel uitmaakt van kantorencomplex Olympus.

Nadere informatie

Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS

Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS Beperk uw woonlasten door verlaging van uw energierekening Douchebak met warmte-terugwinning (wtw) Wist u dat bij een label A en B etagewoning 40-50%

Nadere informatie

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228

Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228 WONINGMAKELAARDIJ BEDRIJFSMAKELAARDIJ AANKOOPBEMIDDELING TAXATIES VASTGOEDADVIES Plaatsnaam : DORDRECHT Huurprijs 950,-- EX BTW P.M. Adres : JADE 228 TYPE AANBOD : Huur SOORT AANBOD : kantoor VLOEROPPERVLAKTE

Nadere informatie

TE HUUR. BREDA Haagweg 143 A 3

TE HUUR. BREDA Haagweg 143 A 3 TE HUUR BREDA Haagweg 143 A 3 Leuk appartement gelegen op de tweede verdieping van een hoekwoning. De woonruimte heeft eigen voorzieningen en een dakterras van ca.12 m 2. De hoekwoning ligt in de wijk

Nadere informatie

TE HUUR Lunettenbaan 57. te Utrecht

TE HUUR Lunettenbaan 57. te Utrecht TE HUUR Lunettenbaan 57 te Utrecht Algemeen Zeer representatieve (turn key) kantoorruimte gelegen op de 3e verdieping van een zelfstandig kantoorgebouw. Het kantorencomplex Olympus is gelegen op een zichtlocatie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Veelgestelde vragen over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Inhoudsopgave Energievergoeding Pag. 3 Energieleverancier Pag. 6 Energieverbruik Pag. 8 Vragen of opmerkingen Pag. 9

Nadere informatie

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid Klantenpanel Denk mee met Rentree Resultaten Thema (): Duurzaamheid september 08 . Hoe belangrijk vindt u duurzaamheid en energiezuinigheid? 60% 50% 40% 30% 0% 0% 0% 53% 39% 6% 0% % n=3 5%. Wilt u graag

Nadere informatie

Pluswoning Nieuwbouw. energiezuinige woningen OP METER

Pluswoning Nieuwbouw. energiezuinige woningen OP METER Pluswoning Nieuwbouw energiezuinige woningen OP NUL DE METER Pluswoning Nieuwbouw energiezuinige woningen Levensloopbestendigheid De Pluswoning heeft een volledig woonprogramma op de begane grond inclusief

Nadere informatie

Effecten van energiebesparende maatregelen

Effecten van energiebesparende maatregelen Effecten van energiebesparende maatregelen Laure Itard, Olivia Guerra Santin 7-12-2009 Delft University of Technology Challenge the future Historisch gasverbruik huishoudens Gemiddeld huishoudelijk gasverbruik

Nadere informatie

ISSO publicatie 82.2 aangepast 2014. Hoofdstuk 5 ISSO publicatie 82.2

ISSO publicatie 82.2 aangepast 2014. Hoofdstuk 5 ISSO publicatie 82.2 ISSO publicatie 82.2 aangepast 2014 Hoofdstuk 5 ISSO publicatie 82.2 5 Het EPA-maatwerkadviesrapport Het eindresultaat van het adviesproces moet men uiteindelijk vastleggen in een adviesrapport dat met

Nadere informatie

Energiezuinig en optimaal comfort

Energiezuinig en optimaal comfort SUPER DUURZAAM WONEN OP HET ZEEBURGEREILAND AMSTERDAM Energiezuinig en optimaal comfort ZEEBURGEREILAND * AMSTERDAM APPARTEMENTEN MET EEN DUURZAAM KLIMAATSYSTEEM Duurzaam klimaat systeem in De BrouwerIJ

Nadere informatie

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 1 van 17 Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 2 van 17 Keuze Code Omschrijving Prijs Kopersmeer- en minderwerkopties 22.02ab Uitbreiding begane grond type A en B achterzijde

Nadere informatie

Bredaseweg 193 A TE HUUR. 4872 LA Etten-Leur. www.waltmann.com. Vragen? 078-6141030. Kantoorunits vanaf ca. 28 m². Bel 078-6141030

Bredaseweg 193 A TE HUUR. 4872 LA Etten-Leur. www.waltmann.com. Vragen? 078-6141030. Kantoorunits vanaf ca. 28 m². Bel 078-6141030 TE HUUR Vragen? 078-6141030 Kantoorunits vanaf ca. 28 m² Bredaseweg 193 A 4872 LA Etten-Leur All-in huurprijs vanaf 370,-- per maand Bel 078-6141030 OMSCHRIJVING Algemeen: Moderne en representatieve kantoorunits

Nadere informatie

Projectinformatie. Hoofdweg 667. Hoofddorp

Projectinformatie. Hoofdweg 667. Hoofddorp Projectinformatie Hoofdweg 667 Hoofddorp VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te huur, diverse recent vernieuwde kantoorunits gelegen aan de Hoofdweg 667 te Hoofddorp. Locatie Het object ligt aan de

Nadere informatie

B VK Koningsdaal Nijmegen. Fase: Verkoop. Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Onderdeel: BNR 14 - Voorgevel.

B VK Koningsdaal Nijmegen. Fase: Verkoop. Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Onderdeel: BNR 14 - Voorgevel. V V V V V 654 XN Postbus 4008 Tel +3 (0)88 024 9 00 BN 4 - Voorgevel 20-06-207 : 50 B060 VK-4-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. evitmodel\blok 04\B060_3DMO_BM_BWK_04.rvt V V 654 XN Postbus

Nadere informatie

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 17 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 17 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen 654 XN Postbus 4008 Tel +3 (0)88 024 9 00 BNR 7 - Voorgevel 20-06-207 : 50 B060 VK-7-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok 03\B060_3DMO_BM_BWK_03.rvt 654 XN Postbus 4008 Tel

Nadere informatie

ZEER SCHERPE VRAAGPRIJS! WONEN OP BEGANE GROND IS TOEGESTAAN!

ZEER SCHERPE VRAAGPRIJS! WONEN OP BEGANE GROND IS TOEGESTAAN! ZEER SCHERPE VRAAGPRIJS! WONEN OP BEGANE GROND IS TOEGESTAAN! Horn, Dorpstraat 97-97a Fraaie, geheel gerenoveerde winkelruimte met zelfstandige bovenwoning, tuin en vrijstaande opslagruimte gelegen in

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, er zijn tijdelijke afgeschermde parkeerplaatsen. In de definitieve situatie zal een deel zijn parkeerplaats in de naastgelegen

Nadere informatie

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 20 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 20 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen BNR 20 - Voorgevel VK-20-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok 03\_3DMO_BM_BWK_03.rvt BNR 20 - Achtergevel VK-20-02 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok

Nadere informatie

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 30 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen

B VK Datum: Getekend: Versie: Schaal: Afmeting: Fase: Verkoop. Onderdeel: BNR 30 - Voorgevel. Project: Koningsdaal Nijmegen VR 654 XN Postbus 4008 Tel +3 (0)88 024 9 00 BNR 30 - Voorgevel B060 VK-30-0 Z:\B623_Klokgroep ()\3. Omgevingsvergunning\2. Revitmodel\Blok 02\B060_3DMO_BM_BWK_02.rvt VR VR VR 654 XN Postbus 4008 Tel +3

Nadere informatie

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater Een CV-ketel op houtpellets (pelletketel CV) is een hernieuwbaar alternatief voor de HR-ketel op aardgas. De pelletketel verbrandt houtpellets met een hoog rendement. De pellets worden door de gebruiker

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek toetsing aanvangshuurprijs (artikel 249 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN ZKN

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek toetsing aanvangshuurprijs (artikel 249 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN ZKN uitspraak van de Huurcommissie Verzoek toetsing aanvangshuurprijs (artikel 249 van het Burgerlijk Wetboek) Verzoek Voorschot servicekosten (art. 7:261 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub h, 7 en 19 Uitvoeringswet

Nadere informatie

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement Thuis in goed Overzicht serviceabonnement Verdeling kosten per actie aanrecht Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door

Nadere informatie

Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet)

Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet) Huurcontract Zelfstandige woonruimte (inclusief Warmtewet) De ondergetekenden: De Woningbouwvereniging Oudewater statutair gevestigd en kantoorhoudende te Oudewater aan de Kapellestraat 19 hierna te noemen:

Nadere informatie

TE HUUR. Hofdael 67 Geldrop. Stationsstraat 8A, 6026 CV Maarheeze T +31(0) 495 58 81 11

TE HUUR. Hofdael 67 Geldrop. Stationsstraat 8A, 6026 CV Maarheeze T +31(0) 495 58 81 11 TE HUUR Hofdael 67 Geldrop 1 Object : Oppervlakte : Het aangeboden object bestaat uit een commerciële ruimte, gelegen nabij het centrum van Geldrop aan de Hofdael. De voor verhuur beschikbaar oppervlakte

Nadere informatie