Favoriete evenementen in juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Favoriete evenementen in juni"

Transcriptie

1 Favoriete evenementen in juni Juni vind ik echt de maand om weer naar de foodtruck festivals te gaan. Als het goed is mooi weer en de start van de zomer. Genieten! Lange dagen en ook in de avonden blijft het warmer. Leuk, want dan kun je echt gaan genieten. Ik weet het in april en mei zijn ze er ook al, maar dan is het vaak toch nog fris en in de avonden koelt het echt af nog niet het picknickkleedjes gevoel en er een lange leuke dag van maken. Een aantal festivals staan bij mij in juni op de radar en gewoon al in de agenda. Heb je nog een plekje over in de agenda? Dan zijn deze favoriete evenementen in juni van mij, mijn evenementen en festival tips voor jou. Favoriete evenementen in juni van Foodblog Foodinista Jenever Festival 11 en 12 juni in Schiedam Op 11 en 12 juni is in Schiedam het Jeneverfestival. Het wordt een mix van proeverijen van jenevers, gins en cocktailworkshops en daarbij een uitgebreid programma. Jenever heeft zijn oorsprong gevonden in Schiedam, maar met de huidige trend van Gin krijgt de stad Schiedam ook steeds meer de naam GinCity. Voldoende te proeven en te ontdekken. Alles wordt nog gezelliger met muzikale optredens, cocktailwedstrijden en foodtrucks. Eten op Rolletjes 24 t/m 26 juni in Breda Op 24 juni kun je mij vinden in Breda in Brabant bij Eten op Rolletjes om het weekend af te trappen. Eten op Rolletjes rolt namelijk door naar Brabant. Midden in het centrum op het Kasteelplein in Breda vinden de foodtrucks hun plekje.

2 Lepeltje Lepeltje 24 t/m 26 juni in Utrecht In Utrecht is van 24 t/m 26 juni het kindvriendelijke festival Lepeltje Lepeltje. Het festival staat bij mij op 25 juni in de agenda. Genieten met het hele gezin. Een uitgebreid kinderprogramma; schminken, theatervoorstellingen en voorlezen voor de allerkleinsten. Natuurlijk met heerlijk eten bij de foodtrucks een totale beleving en dat in de gezellige stad Utrecht. Meer evenementen tips ontvangen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven April was een hele leuke maand! De lente is echt begonnen en ik mocht er van genieten, zowel in Nederland in de lentezon als op Mallorca en ik ging nog een weekendje met Eric en vrienden naar Leuven. Het was een echte reismaand, heel leuk natuurlijk en met veel eten en drinken. Een vol April eetdagboek met leuke tripjes naar steden, het strand en etentjes bij foodhallen in Tilburg en diverse restaurants om van te smullen. April eetdagboek van Foodblog

3 Foodinista Iedere zaterdagochtend begon in april met een lesje muziek op

4 schoot. Heel gezellig! Muziek maken, liedjes luisteren en dansen natuurlijk! Even een gezellig muziekuurtje met de mini me.

5 Op zaterdagmiddag was het tijd voor de weekendborrel, bij de kidsproof foodhal88 in Tilburg in de stationzone. Met een biertje van Loc88 en homemade bitterballen van Smeer m. De Foodhall was helaas een tijdelijk project, maar Smeer m is er nog gewoon en Loc 88 daar kun je ook nog gewoon bier bestellen in de regio Tilburg. De Foodhall, mag van mij ook terugkomen.

6 Wij borrelden ook met de luxe vis van Bakboord met Aziatische smaken. Heerlijk!

7 In het eerste weekend van April mocht er ook eindelijk worden buitengespeeld! En ja water is fantastisch!

8 Na het weekend vertrok ik op een persreis naar Mallorca! Waar het heerlijk 24 graden was. Geweldig en genieten. De eerste stop een rondleiding door Palma de Mallorca met de geweldige

9 kathedraal. Natuurlijk gingen we lunchen in Palma de Mallorca in een oud

10 klassiek restaurant, met Spaans menu, waar de posters van de arena s nog hangen.

11 Eén van de typisch Spaanse gerechten die ik proefde was de zwarte paella met inktvis, vol knoflook en van de inktvis is je tong na het eten net zo zwart. Tijdens de perstrip nam ik deel aan één route van de Mallorca wandel 4-daagse heel leuk, want daardoor zag ik veel van het eiland en op een andere manier. Daarna was het welverdiend afkoelen bij de zee.

12 En nog even een mooi uitzicht bij de baai van Santa Ponsa. Meer lezen op mijn trip naar Mallorca? Ik schreef al een blog over de leukste souvenirs en een uitgebreid blog over mijn

13 verblijf in Paguera. Toen ik terugkwam uit Mallorca was het gelukkig ook mooi weer

14 in Nederland en was het tijd om heerlijk in de tuin te spelen met de kleine man en te genieten van de nieuwe zandbak.

15 Opzich kook ik niet zo met pakjes en zakjes, maar voor TexMex maak ik altijd een uitzondering. Met de partycups van SantaMaria maakte ik in het weekend deze snack cups. Kidneybonen, avocado, gedroogde rode peper, creme fraiche, beetje geraspte kaas en de oven in voor 15 minuten.

16 Gewoon doordeweeks had ik iets te vieren, waarover je binnenkort nog wel meer leest. Om het alvast met z n drietjes te vieren gingen we lunchen bij Moeke in het Ginneke in Breda.

17 Een twaalfuurtje, Moekes hamburger en voor Florian een tosti. Het was ook het eerste terrasje van deze lente.

18 Tijd voor het weekendje Maastricht! Onderweg in de trein las ik mij alvast in met de nieuwe 100% Maastricht met de nieuwste en leukste adresjes. In 2016 is de reisgids compleet overnieuw uitgebracht en dus helemaal up-to-date. Extra leuk, je krijgt er nu ook gratis de 100% Brugge bij.

19

20 In Maastricht maakte ik eerst een wandeling langs de Maas. Even genieten van toch een heel ander plekje in Nederland.

21 En ging ik koffiedrinken bij Coffeelovers Plein 1992 met uitzicht over de Maas. Een heerlijk plekje!

22 Later dronk ik nog muntlimonade bij de Brandweerkazerne in Maastricht. Aan het einde van de dag en na de werkdag kwamen ook Eric en Florian naar Maastricht.

23 Wij gingen met z n drietjes dineren bij Café Sjiek, waar ik koos voor de Steak Tartare met frietjes.

24 We kozen na een wandeling voor het dessert bij Stadscafé Lure. Een kaasplankje voor Eric.

25 En voor mij de moulleux au chocolat bij Stadscafé Lure, waar reserveren een aanrader is. Wij hadden niet gereserveerd en met geluk door een afzegging hadden we op dinsdagavond een tafel.

26 Tijdens ons verblijf hebben we overnacht in het Galerie Hotel Dis ook Florian vond het een groot feest!

27 Met een goed ontbijt om de dag mee te beginnen. Al moesten we nog ruimte overhouden voor

28 Limburgse Vlaai bij de Tapijnkazerne, want de Tapijnkazerne wilde ik zien en Limburgse vlaai kan in Limburg niet worden overgeslagen. Meer over deze leuke locatie heb ik geschreven

29 in het blog 5x leuke restaurants in Maastricht. Na schommelen bij de Tapijnkazerne, wandelen door het park en

30 spelen bij de kinderboerderij schoven we aan voor een lunch tussen de kunst bij Het Kunstlokaal.

31 Een pittig soepje met huisgebakken brood. Plank met lunchlekkernijen bij Het Kunstlokaal.

32 En desserts bij Het kunstlokaal, waarna we Maastricht gingen verlaten om onderweg de eerste asperges op te halen.

33

34

35 Na een dagje thuis ging ik van Maastricht naar Rotterdam om te lunchen bij Jamie s Italian. Een uitgebreid verslag schreef ik al op de blog, met ook nog een leuk nieuwtje.

36 Na een persreis naar Mallorca, met het gezin naar Maastricht ging ik ook nog met vrienden naar Leuven. Biertjes proeven op het Zythos bierfestival. Altijd een heel leuk festival, waar

37 meer dan 100 Belgische bierbrouwerijen verzamelen en je alle biertjes kunt proeven voor 1 Euro per biertje in glaasjes van 0,10 cl.

38 Vervolgens overnachtten wij in het Radisson SAS Park Inn. Ideaal bij het station en snel het centrum in. Met de volgende ochtend dit uitzicht op het centrum van Leuven.

39 En een uitgebreid ontbijt.

40 De dag die april nog ging afsluiten en ook dit april eetdagboek op een wel hele lekkere manier, Koningsdag! En dat kon natuurlijk niet zonder oranje tompoes. Op naar mei! Met leuke festivals, workshops, etentjes, evenementen en mijn reis naar Menorca! Iedere maand een nieuw dagboek en deze blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

41 Februari Eetdagboek Carnaval, Monkeytown en restaurantjes Het is al weer tijd voor het Februari eetdagboek, al moet ik zeggen dat deze maand soms wel voorbij leek te kruipen, ondanks heel veel leuke dingen was het ook een pittig maandje. Florian had een longontsteking met 41,5 graden koorts en dat is best even heftig als mama en dan zo n klein mannetje van bijna 1,5 jaar oud. Wat hebben we allemaal gedaan naast heel veel knuffelen, het Disneykanaal van Netflix heel keer bekeken te hebben en mij veel zorgen gemaakt te hebben? Het begon met een bezoek aan Schrobbelèr, sushi dinertje, carnaval, de long ontsteking, de eerste keer Frozen kijken, fan van Olaf worden, dat dan weer wel en nog veel meer, maar dat komt verderop in het fotodagboek. Hoe was jouw maand? Ook zoveel griepjes of nergens last van? Ook gecarnavald? Bijzondere etentjes of een hele bijzondere Valentijn mogen meemaken? Februari Eetdagboek in foto s

42 Denk jij bij Schrobbelèr aan warme Schrobbelèr met slagroom? Ik dus absoluut niet? Eerlijk ik vond het heel lekker, maar het kwam absoluut binnen, zoals eigenlijk altijd wel met

43 Schrobbelèr, maar helemaal opwarmertje is het met warme likeur. Tja een

44

45 De carnaval was een beetje begonnen met de Schrobbelèr avond. Meer weten over Schrobbelèr of het gevoel van? Dan is in ieder geval deze ode aan Schrobbelèr perfect.

46 Deze kruik staat klaar voor de carnaval en is ondertussen leeg.

47 De vrijdagavond, voordat we voor de eerste avond in Breda de stad in gingen voor carnaval voor alvast een biertje met vrienden ging ik Eric op sushidate. Een maandelijks

48 terugkerend dingetje. Even quality time samen. Deze keer bij Ichi in Waalwijk. In het Januari eetdagboek schreef ik over Ichi Lounge in Kaatsheuvel een luxer concept met a la carte en leuke menu s in Kaatsheuvel, maar het is net wat je ervan verwacht. Ichi in Waalwijk is all you can eat, maar wel één van mijn favorieten en van goede kwaliteit, veel verse vis, ook nog de tonijn in bijvoorbeeld de handrolls, maar ook diverse tepanyaki recepten. Mocht je met kinderen gaan dineren dan is er ook een apart kindermenu. Het feest kon beginnen, heel de zaterdag hebben we gefeest op

49 de Grote Market in Breda. Mooi stel toch?

50 Tijd om te eten, want zonder een goede bodem kun je niet tijdens de carnaval. Een goede Griekse maaltijd om weer verder te kunnen en eigenlijk om ook even te ontspannen. Een tafel

51 vol met 8 personen. Ook Florian kwam al een beetje in de stemming bij oma in Den Bosch, maar helaas zie je aan zijn oogjes dat hij al ziek aan

52 het worden was. Zijn kieltje is verder in de kast gebleven, geen carnaval meer voor hem in 2016 het kinderbal komt volgend jaar wel. Nog zoveel jaren te gaan. En dag drie van de carnaval. Op naar de optocht in Tilburg, nog aardig fris, al zeg ik het zelf.

53

54 Wat was het koud op carnavalszondag! Tijd voor warme chocolademelk tijdens de optocht en even opwarmen bij Café Anvers. Wij waren eerder in Tilburg dan onze vrienden, ook geen probleem.

55

56 En nog even tijd om ook deze bitterballen en voor Eric om dit speciaal biertje naar binnen te sprokkelen voor we de stad weer in gingen.

57 Misschien herken je het wel, maar in zo n week dat je kindje de griep heeft, dan is je ritme compleet. Verstoord of eigenlijk waren het twee weken, want een griep en vooral longontsteking kan lang aanhouden bij zo n klein mannetje. Van Santa Maria kreeg een grote box toegestuurd met allemaal heerlijkheden voor TexMex, toevallig ben ik daar echt dol op! Zo n oppepper konden we wel gebruiken een beetje genieten met snelle en simpele homecooking in het weekend en twee avonden achter elkaar was zelfs geen straf. Hier maakte ik nacho s met met gehakt, kaas, gepelde tomatenblokjes en peperkruiden even in de oven op 200 graden en in 20 minuten klaar. Wel de gehakt even rullen. Daarbij kip nuggets zelf kipfilet snijden en met een beetje olie gepaneerd in de kruiden van Santa Maria, zo simpel en lekker spicy voor herhaling vatbaar. Ze zijn gebakken in de oven dus veel magerder en echt TexMex stijl. Voor erbij een simpele guacamole, blue cheese dip van blauwe kaas en Philedelphia en tonijndip van tonijn, philedelphia en gedroogde peper. Easy peasy en ideaal voor de vrijdagavond. Met een beetje Netflix natuurlijk.

58 Zaterdag maakte ik met de soft tortilla s van Santa Maria een enchilada schotel. Snel en simpel gemaakt en nog even ontspannen op de bank. Van de soft tortilla s ben ik echt fan. Ik heb ze van geen merk eerder zo dun en luchtig kant en klaar gegeten. Dit maakt ze ook makkelijk om te rollen en ideaal voor een ovenschotel.

59 Best wel bekend, maar kindjes eten gewoon slecht als ze de griep hebben. Gelukkig knapte Florian weer een beetje op. Buikgriep daar had hij geen last van en op pannenkoeken is hij

60 dol. Aangezien hij flink was afgevallen kon het wel even na een koude wandeling buiten. Ik ging kaaspannenkoekjes bakken voor papa en mama en natuurlijk ook voor Florian. Voor het bakken van Pannenkoeken ben ik echt enthousiast over Polles pannenkoekenboek van de Efteling. Dit boek heb ik al weer bijna een jaar en het staat zo vol recepten voor pannenkoeken en poffertjes en voor iedere pannenkoek een ander beslag. Goede pannenkoeken bakken is tenslotte toch een kunst.

61 En die pannenkoeken die gingen er goed in.

62 Helemaal opgeknapt en dat mag beloond worden! Tijd voor een heerlijk dagje spelen en de eerste keer Monkeytown.

63 Niet alleen Florian, maar ook mama mag stieken weer even kind zijn.

64 Zo n actieve dag sluiten we af met poffertjes eten! Yummie!

65 Afgelopen zaterdag had ik nog een cursusdag, alleen zonder lunch, maar wel een uur lunchpauze. Hierdoor was er ook erg weinig gezinstijd in het weekend. Eric was zo lief om mij op

66 te halen. Samen met Florian natuurlijk en we gingen gezellig lunchen bij borrelcafé James! Hij koos voor uitsmijter James.

67 En ik voor camembert uit de oven met salade en broodjes. Lekker en het belangrijkste even heel gezellig!

68 Vrijdagavond hadden we een rustig avondje thuis. Bij de visboer een vispakketje gehaald en deze onder het mom van van een vrijmibo en als avondeten heerlijk opgegeten. Even relaxen en genieten.

69 Ja Florian is ondertussen weer goed opgeknapt. Zaterdag hadden we een gezellig speciaalbier avondje met vrienden. Voor de lol was deze grote fles, die gevuld is, even naar beneden gehaald.

70 Toen Florian ging kruipen heb ik de fles tijdelijk naar de zolder verplaats door het gewicht en hij is er nogal in geïnteresseerd, het is ook een heel mooi object. Deze fles is nog steeds gesloten.

71 De interesse is er nog steeds er is nog niks veranderd. Zaterdag hebben we gezellig speciaal biertjes geproefd en er hapjes bij geproefd met hulp van het boek Bier & Food, waarvan

72 ik er ook drie mag weggeven. Kijk daarvoor even in dit blog. Zo na het weekend, papa en mama weer aan het werk en Florian

73 aan het spelen met de pannen bij oma. Jong geleerd is oud gedaan. Op naar maart en naar de lente! Heb je voor de lente de winactie al gezien voor rokjesdag? Meer blogs van Foodblog Foodinista met restaurants, uitgaanstips, winacties, recepten, kookboeken en meer? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs De eerste maand van 2016 is gewoon al weer voorbij! Hoe was jouw eerste maand in dit nieuwe jaar? Last van blue mondays? Eerlijk ik had er geen eens tijd voor, gelukkig maar. Het was razend druk. Ik ben er direct goed in geknald kan ik wel zeggen en ik wist ook eigenlijk wel rond september al dat ik het in de eerste weken van de januari ontzettend druk zou hebben. Sowieso ieder jaar, want dan ga ik naar de Vakantiebeurs, de vakdagen, nog vanuit mijn studie, maar ook voor mijn blogs, erg interessant. Dit jaar kwam daar in de zelfde week ook de Horecava bij en had ik op de zondag voor deze week een reservering voor een Wijn Spijs Wandeling in Breda en ging ik die zaterdag met vrienden uit eten. Tja, daarna kwam de man met de hamer langs. Tijd om denk ik door het Januari Eetdagboek heen te gaan en deze ervaringen in foto s samen te vatten.

74 Januari eetdagboek in foto s 1 januari kwamen wij terug van onze mini vakantie in België, heerlijk even genieten met het gezinnetje en het jaar gezellig en knus afgesloten! Gelukkig maar, want je voelt je toch altijd een beetje schuldig als je weet dat het de komende periode heel druk gaat worden. Ik denk dat meer werkende moeders dit wel een beetje kennen. De keuzes tussen mama zijn, leuke dingen doen met je kind, zorgen voor, er wel zijn, niet zijn etc. De eerste week van januari was een drukke administratie week, na de feestdagen was er veel bij te werken. Ook voor Foodinista.nl zijn er veel plannen, maar ik heb ook nog een reisblog, o.a. veel reizen met kids en leuke traveltips en musthaves. Natuurlijk als foodie kun je daar ook zeker kijken. Reischick.nl is mijn travelblog. En ik ben druk met het

75 opzetten van spannend! mijn online consultancy bedrijf. Allemaal

76 Deze admi week even afgesloten met een vrijmibo date op het terras met een Belgisch speciaalbiertje en bitterballen. Op zaterdagavond gingen we uiteten met vrienden onderuit gezakt en dat kun je wel zeggen, ik heb geen enkele foto gemaakt! Wel de avond vol gepraat, waarschijnlijk. De volgende dag ging ik met Eric naar Breda voor de wijnspijswandeling. Heel leuk, mijn studentenstad, die ik nog heel goed dacht te kennen, maar ook weer heel goed heb leren herontdekken op qua horeca kennis.

77

78

79 Kruidenrisotto met lamsstoof bij Barlucca in Breda één van de zeven locaties van de WijnSpijs wandeling. Op maandag begon de Horecava. Een project, waarvan ik wist dat sinds ongeveer september/oktober onderdeel van uit zou maken. Voor en tijdens de Horecava was ik één van de Blog Ambassadeurs. Misschien heb je mijn blog gelezen over mijn bezoek aan Bierfabriek of mijn enthousiasme over diversiteit in kindermenu s? Dit zijn samenwerkingen met de Horecava Alleen tijdens de Horecava was er ook veel te doen. Natuurlijk de beursvloer op gaan om te kijken wat voor interessante ondernemers er zijn. Een aantal heb je voorbij zien komen op mijn instagram. Tijdens de Horecava mocht ik op maandag ook plaatsnemen in de jury bij één van De Lekkerste Wedstrijden in dit geval; Het Lekkerste Kindermenu.

80 Dit creatieve kindermenu van Hutten Catering werd uiteindelijk de winnaar tijdens de wedstrijd Het Lekkerste Kindermenu. Na deze wedstrijd mocht ik exclusief aanschuiven bij Sweet Emotions. Waar de mooiste gerechtjes op 3* niveau werden gepresenteerd die ik natuurlijk mocht proeven.

81 Zoals deze pure zoete ananas met pepertjes, waardoor al je sweet emotions werden geprikkeld. De dinsdag stond voor mij in het teken van de vakantiebeurs. Een echte beurs, waar ik heel veel geluisterd en gesproken heb, maar ook heel veel gesluiterd en rond gekeken heb. Trends die mij opvallen? We gaan ver weg of we gaan in Europa naar de luxe camping of eigenlijk glamping. I will keep you posted. Uiteindelijk zal ik dit jaar ook nog op reis gaan. Er komen een aantal themamaanden aan met leuke en interessante reisonderwerpen. Woensdag ging ik weer naar de Horecava! Veel eten! Ik mocht weer jureren! Vijftien broodjes bij de wedstrijd Het Lekkerste broodje On the Move. Een aantal broodjes die ik mocht proeven;

82

83 Een hele leuke en intensieve en smakelijke week ;-).

84 De zondag na deze week was het tijd voor mijn eerste carnaval pre-party sinds tijden! Twee jaar terug was ik zwanger en afgelopen jaar ging ik verhuizen. Dit jaar mocht ik weer, vond ik. Klunen in Breda en zin in! Het was een zeer geslaagde dag! En daarna was de koek even op. Dat was even een druk weekje. Florian was veel uit logeren en nu weer even iets vaker thuis.

85 Ook mijn stem was even op, we houden in het midden of dit van alle beurzen, werkzaamheden was of gewoon van alle activiteiten.

86 Ik zou deze maand ook nog gaan dineren bij de Euromast, wat op mijn bucketlist staat en op een foodtour gaan in Utrecht. Super leuk en daar had ik dus echt super veel zin in, maar ik

87 werd net zoals half nederland overvallen door de griep.. Dit moest ik dus afzeggen. Hier dan ook geen leuke foto s van. De maand sloten we af met een date night bij Ichi in mijn woonplaats Kaatsheuvel. Ik ben dol op sushi en ook op all you can eat, maar de kwaliteit is niet altijd top, wel relaxed natuurlijk dat het All you can eat is en tja soms Bij Ichi is het net iets mooier vind ik, de kwaliteit beter en eet je echte luxe sushi. Denk aan lobster rolls. De spicy tuna roll is nog met tonijn tartaar, een tournedos rol, inktvis rol en zo hadden we nog vier halve rollen. Echt top en genieten. Oh, ja wat betaal je er voor? Wij hadden een menu voor 14,95 per persoon en dan 8 halve rollen per persoon. Ook heel voordelig eigenlijk. In het begin, was het nog niet druk, maar mocht je er nu aan denken om naar Ichi Lounge te gaan dan adviseer ik je om te reserveren. Op naar veel februari! Met ik verwacht veel carnaval en liefde! Meer over blogger Foodinista en de belevenissen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig met je eigen

88 gezelschap een stad gaat ontdekken en vervolgens bij zeven restaurants een hapje gaat eten met een bijpassende wijn. Het klinkt alleen culinair en ik dacht zelf alleen aan het heerlijke aspect van zo n middag, maar ik ben er ondertussen wel uit dat het veel meer is een Wijnspijs wandeling. Je ontdekt een stad op een hele ontspannen en leuke manier. Culinaire Wandeling Breda Zelf ben ik de wandeling gaan ondernemen in Breda, mijn oude studentenstad. Misschien herken je het wel. Je studentenstad heeft een altijd een speciaal plekje in je hart. Sommige blijven er wonen, maar velen vertrekken toch na een aantal jaar. Je belooft plechtig regelmatig terug te keren, maar uiteindelijk door tijd gebrek en je bent gewoon simpelweg niet de enige die is verhuisd zijn er niet heel veel redenen om regelmatig terug te keren. Ik ging vanuit Breda van de één op de andere dag naar Haarlem en ben daar bijna tien jaar blijven wonen. Nu ben ik terug verhuisd naar Kaatsheuvel, ik weet het een hele aparte keuze, maar dat is een heel ander lang verhaal. De afstand van Kaatsheuvel naar Breda is wel veel dichterbij en ik ben ook niet de enige die weer meer in de regio Breda woont. Leuk! Alleen lijkt Breda wel een vreemde stad geworden na tien jaar. Wat een goed idee om hier de WijnSpijs Wandeling te gaan lopen op mijn favoriete manier een culinaire wandeling. De oude horeca heeft tenslotte plaats gemaakt voor nieuwe en de studenten kroegen zijn, ja echt waar, voor de studenten en ik ga toch ergens anders mijn plekje en stekje zoeken en vinden. Mijn Wijnspijs Wandeling in Breda Zondagmiddag 11 januari en het is tijd om naar het dan voor mij nog vertrouwde Breda te gaan. Al een aantal keer ben ik g d met informatie over de WijnSpijs Wandeling. Informatie over de route, kleine tips, zodat we zeker niets gaan missen

89 en over de post hebben we onze strippenkaart en stadsmap ontvangen, leuk! Wij gaan naar Wijnbar Pinot, Parc, Publieke Werken, Keyser Hotel Breda, Barlucca, Chocolat en Binnen. Parc is mij bekend door een stapavondje na mijn studententijd voor de cocktails, maar zeker niet op culinair gebied, Chocolat stond al op mijn lijstje tijdens mijn studententijd, maar toen had ik absoluut geen Chocolat budget en bij Barlucca heb ik toevallig al een keer gedineerd. Verder is alles nieuw en gaat het één grote culinaire ontdekking worden. Leuk! Wijnspijs Wandeling in foto s Hoe kun je beter laten zien dat het een heerlijke wandeling was met ontdekkingen dan in foto s? Inderdaad hier zijn de foto s.

90 Starten met een eigen Stempelkaart voor de Wijnspijswandeling.

91 De start bij Wijnbar Pinot op de Grote Markt in Breda met natuurlijk een Pinot Gris.

92

93 De eerste wijnspijs combinatie is een feit bij Wijnbar Pinot. Een frisse pinot met een licht zuurtje, wat goed combineert met het gerechtje. Wel uitdagend met de bloedworst, maar met frisse appel.

94

95 Vervolgens naar Restaurant Parc ook op de Grote Markt in Breda voor de hertenbiefstuk, met chocoladesaus en paddenstoelen met een zwaardere rode wijn een gerechtje, waarvoor je wel even bleef zitten.

96 Nummer drie in de wandeling, Publieke Werken. Daar kom ik graag nog een keer terug om te borrelen. Echt een hele leuke locatie! Eerste schrok ik even bospadenstoelensoep met rode

97 wijn. De smaak gaat samen, maar soep met wijn. Alleen de crostini met parmaham roomkaas en rucola maakte veel goed en was heerlijk. Tip en vooral overdag heel leuk, Publieke Werken bevindt zich aan de achterkant van Dille en Kamille en hier kijk je door een steegje naar binnen. Leuk!

98

99 Een hotel is opgenomen in de culinaire wandeling in Breda voor een wijnspijs combinatie. Het Golden Tulip Keyser Hotel is geen nieuw adres in Breda, maar ook geen adres waar je vaak komt in je studententijd. Het is een restaurant waar je voorbij loopt en denkt waar is dit? Oh er is ook een hotel. Vaak een negatieve reactie wat zeker niet nodig is. Het restaurant is goed en geeft weinig hotel gevoel. Wij aten een mooie vissalade met huis gerookte zalm en een prettige en frisse witte wijn uit noord-oost Italië.

100

101 Van Italiaanse wijn, naar de Italiaanse keuken bij het hippe BarLucca. Geen standaard restaurant met de Italiaanse keuken, wel pizza, maar veel keuze dan pizza. Wij kregen kruiden risotto geserveerd met lamssucade geserveerd met een bijpassende zachte rode wijn uit La Manche de Chianti net boven Toscane.

102

103 Een restaurant op mijn lijstje al heel lang. Een jonge wijn met een zachte appelsmaak gecombineerd met een mooi visgerechtje, maar met een bittere smaak. Ik vond het verrassend.

104 Al weer de laatste van de vele gerechtjes en leuke ontdekkingen in Breda. Binnen Breda, een leuke ontdekking! Mascarpone gorgonzola room met een whiskey pipetje en

105 Italiaanse ham. Yummie! Een mooie afsluiter. De locaties waar ik zeker nog een keer naartoe ga zijn Binnen en Publieke Werken al is het om te borrelen, gewoon nieuw en nieuw ontdekt. Leuk! Naast het eten vind ik daarom de Wijnspijswandeling al leuk. Een stad ontdekken op een leuke en ontspannen manier. Overal iets proeven en weer verder wandelen, wat je anders niet snel doet. Zeker een aanrader en iets wat ik nog een keer ga doen tijdens een citytrip of gewoon in een andere stad in Brabant om mijn nieuwe leefomgeving verder te ontdekken. Ook een leuke wandeling? Kijk ook eens bij WijnSpijs of op mijn blog, waar ik al een aantal leuke agenda tips geef. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. 5x Dineren in Brabant met de dinerbon Het nieuwe jaar is begonnen en misschien ben je niet de enige, januari gaan langzamer dan je bankrekening of omgekeerd je bankrekening gaat sneller dan de maand januari. Meestal is de dure feestmaand December er een beetje schuldig aan. Een beetje gezelligheid blijft natuurlijk leuk om niet direct in de winterdip te komen. Waarom zou je ook? Heb je al gekeken of je niet ergens een verdwaalde dinerbon hebt liggen, want let op ook deze dinerbonnen hebben allemaal een datum die soms sneller verloopt dan je verwacht. Controleer dit goed online, zonde toch? Het is mij ook al een keer overkomen, een

106 cadeaubon verlopen voor ik het wist. Ik had er een aantal liggen en ik dacht het komt er echt nog wel van. Druk, druk en voor ik het wist was er geen tijd meer voor het gekregen etentje. De dinerbonnen kun je ook bij heel veel restaurants inleveren en regelmatig restaurants waarvan je het niet verwacht, flexibel en niet alleen voor een chique diner. Een lunch of borrel gaan ook regelmatig prima. Een leuke budget tip en een leuke manier om je dinerbon ook op een creatieve manier uit te geven. Aangezien ik in Brabant woon ben ik op zoek gegaan naar leuke restaurants, grand cafés en meer waar je de dinerbonnen mag uitgeven en mag komen genieten. Helemaal ideaal, reserveer online, registreer de code van je dinerbon en je betaalt alleen nog contant bij het restaurant het rest bedrag. Zelf vind ik het altijd even fijn als ze van te voren weten waar je mee betaalt. Op deze manier zijn de kosten al verrekend. Makkelijk en je kunt je dinerbon ook niet thuis vergeten, al zal ik de dinerbon altijd voor de zekerheid meenemen. 5x Leuke restaurants in Brabant met de dinerbon Onze Kerk in Hooge Zwaluwe Borrelen of dineren op een bijzondere lokatie? Ga naar Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. De naam zegt het eigenlijk al. Onze Kerk is een omgebouwde oude Kerk en tegenwoordig een brasserie restaurant. Je kunt hier gaan borrelen met leuke borrelhappen of het drie gangen Brabantse tapasmenu gaan proeven, wat heel populair is. Maak wel altijd een reservering bij Onze Kerk. Het is tenslotte zonde om naar Hooge Zwaluwe voor niks te rijden. Tapasbar Centwich in Breda Tapas zijn helemaal ingeburgerd in onze cultuur. Nederlandse tapas en hapas, maar er zijn ook nog kleine Spaanse

107 tapasbarretjes met een meer authentieke tapas menukaart, zoals Centwich in Breda. Geen groot restaurant, maar een klein restaurantje in Breda en daarom voldoende reden om een tafeltje te reserveren en te gaan proeven van de Spaanse vleeswaren, salades en manchego. Roels in Den Bosch Roels in Den Bosch blijft in De Korte Put Straat in Den Bosch één van mijn favoriete lokaties. Prettig dat je hier ook een dinerbon in kunt leveren. Roels is open voor lunch, een borrel en voor diner. Roels is door de lokatie in de Korte Put Straat midden in het centrum van Den Bosch en is ideaal te combineren met een dagje shoppen in deze gezellige stad. Zoetelief in Den Bosch Roels is een grand café in de Korte Put Straat en ben je daar niet helemaal naar op zoek, dan is Zoetelief een mooie tegenhanger. Iets luxer en verfijnder. Ook de high tea is absoluut een tip. Luxe hapjes en natuurlijk met een selectie van verse thee. Maak bij Zoetelief zeker een reservering voor de high tea en voor het diner, waar mijn tip is om te beginnen met de charcuterie en om deze anders een keer te gaan proeven bij een mooi glas wijn. Binnen in Breda Tijdens de Wijn Spijs wandeling heb ik kennis gemaakt met Binnen in Breda. Het was even zoeken, maar wat een mooi pand! Heel hoog en smal en daardoor heel knus. De menukaart doet er zeker niet voor onder. In het blog van de wijnspijs wandeling kun je lezen wat wij hebben mogen proeven, maar bij Binnen kun je ook lunchen of borrelen. Meer restaurant tips ontvangen of met mij delen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

108 Evenementen Wandelingen tips WijnSpijs Misschien denk je er nu helemaal niet aan, na alle feesten in december, maar misschien was het voor jou wel een hele rustige decembermaand en heb je juist ontzettend veel zin om in januari weer de deur uit te gaan en te gaan proeven. December was voor ons een hele drukke maand, maar ook een echte familiemaand en gezinsmaand. Weinig tijd voor elkaar even gezellig iets samen doen. In februari zal dit met de carnaval voor ons niet heel veel anders zijn. Tijd dus om in januari een beetje quality time in de relatie te steken en bij ons gaat dit erg graag samen met een culinaire activiteit. Aan staande zondag ga ik samen met Eric de wijn spijs wandeling lopen en daar heb ik heel veel zin in! Ik kan een uitgebreid verslag schrijven achteraf en ik denk ook wel dat ik dat ga doen. Misschien heb jij ook wel zin om er samen of juist met vrienden een gezellige en culinaire middag van te maken? Dan zijn de WijnSpijs Wandelingen een perfecte aangelegenheid en zet ik alvast een aantal Culinaire Wandelingen voor je op een rijtje waar je bij kunt aanschuiven en misschien zie ik je wel? WijnSpijs Wandelingen in januari en februari WijnSpijs Wandeling Breda 10 januari 2016 Nog geen plannen aankomend weekend? Schrijf je ook in voor de culinaire wandeling in het gezellige centrum van Breda. Ga naar zeven restaurants in een wandeling van 2 km en ga de wijn

109 spijs combinaties proeven. WijnSpijs Wandeling Dordrecht 17 januari 2016 Eigenlijk kom ik uit de regio Dordrecht, maar van de horeca in de Dordrecht heb ik, doordat ik er al jaren niet meer woon heel weinig kennis. Op 10 januari neem ik zelf al deel in Breda aan de WijnSpijs Wandeling, maar in de toekomst zou ik het heel leuk vinden om de wandeling een keer te lopen in Dordrecht. Jij ook? Het kan op 17 januari en er zijn nog mogelijkheden om je in te schrijven. WijnSpijs Wandeling Den Bosch 26 februari 2016 Al een keer eerder in Den Bosch meegeweest met een WijnSpijs Wandeling en was het een succes? Dan is het geen probleem om weer aan te schuiven in deze wandeling zijn er van de zeven restaurants vijf nieuwe deelnemers dus er is weer heel veel nieuws te proeven in het Bourgondische en Brabantse Den Bosch. WijnSpijs Wandeling Haarlem 3 april 2016 Op 3 april is de WijnSpijs Wandeling in Haarlem, mijn vorige stad waar ik tien jaar heb gewoond. Twee van mijn favoriete restaurants Specktakel en Fris doen mee absolute aanraders, maar ook nieuwe restaurants, zoals de Lobstershack wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard! Meer evenementen ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook enpinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

110 Brabantse foodie evenementen in september Deze keer alleen maar Brabantse foodie evenementen, want daar is deze maand heel veel te doen en te smullen en te drinken! Natuurlijk woon ik zelf ook in Brabant. Dus een leuke manier om Brabant even onder de aandacht te brengen. Pak de agenda er maar bij. Op iedere 2e van de maand kun je op Foodblog Foodinista leuke en hele lekkere foodie evenementen vinden in diverse regio s. Deze maand staat Brabant centraal. Om te beginnen de provincie waar ik woon. Welke evenement tips lees je graag terug in een blog? Op welke locatie of heb je tips laat het weten. Vijf Brabantse foodie evenementen in september Evenement 1: WijnSpijs Culinaire Wandeling in Breda Op 6 september vind in Breda in de wijk het Ginneken de WijnSpijs wandeling plaats. Je leer het Ginneken echt kennen door een wandeling van restaurant naar restaurant en bij alle restaurant krijg je een culinair hapje met inderdaad een bijpassend wijntje. Je gaat naar zeven restaurants op eigen tempo met je eigen gezelschap. Kijk voor meer informatie bij Wijn en Spijs. Evenement 2: Oogstfeestmarkt in Langeweg Moerdijk Bij het voormalige klooster in Langeweg is de Oogstfeestmarkt waar agrariërs en gezonde lekkerbekken samenkomen voor de beste biologische producten die het seizoen te bieden hebben. Dit allemaal op een gezellige manier. Natuurlijk kun je alles ook proeven op 13 september.

111 Evenement 3: Loeren bij de boeren Op 13 september kun je ook gaan Loeren bij de boeren. In Helvoirt en Haaren stellen drie boeren hun bedrijven open en vertellen graag alles over hun bedrijf. Weet wat je eet! Rondleidingen, kinderactiviteiten en producten proeven er zijn voldoende activiteiten. Evenement 4: Landelijke Appelplukdag Oké dit evenement is niet alleen Brabant, maar absoluut wordt er aan deelgenomen. Van 19 tot 26 september is het Landelijke Appelplukdag. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Appelplukdag. Bijna alle boerderijen zorgen bijvoorbeeld voor een rondleiding, kinderactiviteiten of een proeverij. Evenement 5: Tilburg Culinair Eind september staat er nog een groot Culinair evenement in Brabant op de agenda. Tilburg Culinair. Alle restaurants in de omgeving Tilburg laten hun hoogstandjes weer proeven. Niet alleen de restaurants uit Tilburg zelf, maar ook uit de omgeving. Van 24 t/m 27 september is het zeker de moeite waard. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Vijf keer speciaal bier festival in Nederland en

112 België In de lente is ook het festivalseizoen weer begonnen en voor foodies heb ik het dan niet over Pinkpop, Lowlands, Paaspop en alle dancefeesten en alle andere festivals met veel muziek en goede feesten. Nee ik heb het over de foodfestivals, foodtruckfestivals en de speciaals bier festivals. Al zijn natuurlijk die eerste festivals ook helemaal geweldig! Voor iedereen wat en er is veel te veel om op te noemen. Dat ik wel een speciaal biertje lust dat heb je al eerder kunnen lezen in mijn Persoonlijke alfabet en ook biercafés vind ik leuk om te bezoeken en dan natuurlijk de speciaal biertjes te proeven. Alleen in het voorjaar dan starten de bierfestivals weer met alle nieuwe smaken en die vind ik echt geweldig om met vrienden naartoe te gaan! Tijd voor Vijf keer speciaal bier festival tips in Nederland en België voor de de lente. Favoriete speciaal bier festivals in de lente Mijn favoriete speciaal bier festival kies ik uit om verschillende redenen. Dit kan zijn om de gezelligheid, het assortiment, de lokatie, maar ook de persoonlijke band die ik gewoon heb met de stad. Met top vijf is dan ook heel erg divers en als je van speciaal biertjes durf ik bijna wel te gokken dat er ook voor jou een favoriet bij is. Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw favoriete speciaal bier festival, of je nog tips hebt, wat je favoriete biertjes hebt en natuurlijk nog tips! Ook cafés lees ik erg graag. Speciaal bier festival Zythos in Leuven Dit festival is één van de grootste speciaal bier festivals die ik ken en een heel groot festival. Het is ook het eerste speciaal bier festival waar ik ooit naartoe ging. Is het er gezellig? Ja ik vind van wel. Je moet er alleen als

113 Nederlander wel zelf de slingers ophangen. Het is echt een proeffestival, uit heel de wereld komen bierproevers naar Leuven voor de Belgische bieren om te proeven en te drinken. Meer dan 100 stands en taps zijn aanwezig en dus ook meer dan 100 speciaal bieren. Is er ook eten? Ja een frituur hap en iets anders te drinken dan bier? Nee. Wij hadden de eerste keer niks bij ons en gaan hier tegenwoordig voorbereid naartoe en nemen zelf water, brood en smeersels mee voor een bodem en de smaakpapillen. Muziek wordt er ook niet gedraaid. Wil je een tafel. Ga vroeg en om 11 uur drink je, je eerste pintje. Wij overnachten altijd in Leuven en boeken onze hotelkamer altijd een half jaar voor het festival, want echt alle proevers komen uit de hele wereld en het maakt de sfeer. Voor meer informatie Zythos. Speciaal bier festival: Zythos Locatie: Leuven, België Speciaal bier: Meer dan 100, 1,00 Euro voor 1 Jeton goed voor 10 cl bier. Van de meeste bieren is dit 1 glas Overige activiteiten: Frituur, bierbingo Data: april 2015 Speciaal bier festival Bierproeffestival Den Haag Nederlands Den Haag is natuurlijk sowieso een hele mooie en gezellige stad, maar voor is het de laatste jaren steeds meer upcoming. Ook vindt er voor het vierde jaar op rij een mooi bierproeffestival plaats in de Grote Kerk van Den Haag waar het grote Bierproeffestival wordt georganiseerd dat onderdeel is van de week van het Nederlandse bier. In de Grote Kerk zijn meer dan 40 brouwerijen aanwezig om je te laten proeven van meer dan 150 bieren. Genieten op één van de meest sfeervolle locaties van de Hofstad Den Haag. Voor 13,50 heb je een entree ticket en krijg je, je proefglas en kun je alvast twee bieren proeven. Wil je meer informatie kijk op de website ook is er in de week van het Nederlandse bier nog veel meer te doen op diverse locaties in Nederland.

114 Speciaal bier festival: Nederlands Bierproeffestival Den Haag Locatie: De Grote Kerk, Den Haag Speciaal bier: Meer dan 40 brouwerijen met meer dan 150 bieren. Overige activiteiten: Data: 28 t/m 30 mei 2015 Speciaal bier festival De Beyerd in Breda In de zelfde week als het bierproeffestival in Den Haag organiseert Café Restaurant De Beyerd in Breda een kleiner opgezet, maar heel gezellig speciaal bier festival. Ik ga graag naar Breda. Hier heb ik gestudeerd en café restaurant de Beyerd is sowieso bijzonder voor iedere bierliefhebber om een keer naartoe te gaan. Als biercafé brouwt café de Beyerd zelf bier. Kijken en proeven dus! Alleen op 31 mei, bezoek dan het klein opgezette bierfestival voor de gezezelligheid en persoonlijkheid met streekbrouwerijen die hun meest smaakvolle bieren komen laten proeven. Alles vindt plaats onder

115 begeleiding van hapjes en live muziek. Speciaal bier festival: Café Restaurant de Beyerd Locatie: Café Restaurant de Beyerd, Breda Speciaal bier: Vijf brouwerijen met diverse bieren Overige activiteiten: Live muziek, begeleidende hapjes en ga kijken hoe ze zelf bier brouwen Datum: 31 mei 2015 Speciaal bier festival PINT Noord Brabant Ben je een echte speciaal bier liefhebber dan ken je PINT ook. PINT is voor echte bierliefhebbers en organiseert tal van bieractiviteiten en heeft als liefde bier verder op de kaart te zetten in Nederland. Een favoriet evenement van mij is het bierfestival PINT Noord Brabant dit door de locatie. Bij kasteel Geldrop komen brouwerijen bij elkaar om je bier te laten proeven. Een mooie locatie, sfeervol en mooie biertjes. Nu nog mooi weer en een prachtig speciaal bier festival komt er weer aan deze lente of bijna zomer eigenlijk. Speciaal bier festival: Pint Noord Brabant Locatie: Kasteel Geldrop Speciaal: Het programma is nog in ontwikkeling kijk hier voor meer informatie. Overige activiteiten: Datum: 21 juni Speciaal bier festival Den Bosch Nu ik in Kaatsheuvel woon ben ik ook nog op zoek naar een speciaal bier festival bij ons dichtbij en ik heb het gevonden. In Den bosch wordt er op 3 mei een heel groot speciaal bier festival georganiseerd. Deze staat dus in de agenda. Tijdens het festival kun je van ongeveer 30 kleinere brouwerijen de speciaal bieren proeven. Deze brouwerijen komen grotendeels uit de regio Den Bosch en groter Brabant. Het festival is ook één groot feest, want de hele middag treden er bandjes op. Ik heb er nu al zin het wordt een gezellige middag

116 uit en hopen voor goed weer. Ook naar Den Bosch, kijk dan hier voor meer informatie. Speciaal bier festival: Den Bosch Locatie: De Markt Den Bosch, hartje centrum Speciaal: Open lucht, midden centrum, terassen en één groot feest in de stad Overige activiteiten: live muziek Datum: 3 mei Voor meer tips van Foodinista kijk dan hier. Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Nieuw in Foodland cheesecake likeur, Frisse wijn en marktlokaal Breda In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo veel lekkers, leuks en nieuws om over te bloggen en om over te vertellen dat er iedere dag ontzettend veel foodblogs geschreven kunnen worden. Natuurlijk wil jij al het foodnieuws ook ontzettend graag lezen dus laat ik deze foodnieuwtjes niet liggen en deel

117 ik ze gewoon met je in een regelmatig nieuws overzicht met de leukste foodnieuws berichtjes in nieuw in Foodland. Deze keer nieuw en super leuk voor de foodies. Zomerse Lemon Cheesecake likeur, Barefoot Frisse wijn en marktlokaal Breda. Nieuw in Foodland Lemon Cheesecake cream, Frisse wijn en Marktlokaal Breda geopend Nieuw in Foodland Frisse wijn van Barefoot Refresh Dit is de wijn waar je zin in hebt op een warme dag, Barefoot Refresh. Als je van het strand af komt, tijdens de barbecue of op het terras is dit het wijntje die ontzettend fris is en een zoete en sprankelende smaak heeft. Ga je naar de festivals toe, dan ga je zeker een keer de wijnen proeven van Barefoot Refresh. De wijnen zijn zoet en toegankelijk ook de rode wijn. Ken je Napa Valley in California de food valley in California net boven San Francisco, waar je als foodie graag een keer naartoe gaat en waar grote sterren graag trouwen en veel films worden opgenomen om de mooie wijnranken. Daar komt ook deze wijn vandaan. Meer weten over Napa Valley, lees dan mijn blog, want nu gaat het over de wijn. De wijnen hebben de frisse namen de Crisp White, Crisp Red en Perfectly Pink gekregen. Echte zomers!

118 Barefoot Refresh Crisp Red Een frisse rode wijn met tonen van kersen, framboos en appel met een frisse citrus afdronk. De wijn smaakt goed bij de barbecue. Ook lekker als aperitief. De rode wijn wordt koud gedronken. Barefoot Refresh Crips White Sprankelende witte wijn met aroma s van meloen, peer en een lichte citrus afdronk. Past bij frisse salades, visgerecht of als basis voor een wijncocktail. Barefoot Refresh Perfectly Pink Aroma s van sinaasappel, mandarijn en een vleugje kers en framboos maken de licht bruisende rosé perfect voor de picknickmand of op een zomers feestje.

119 De wijnen van Barefoot refresh zijn te koop voor 5,99 Euro en hebben een promille van 9% bij Makro, Plus, Boon s markt, MCD, COOP, Dagwinkel, Recra, Lekkermakkelijk.nl Natuurlijk is ook Barefoot Refresh pas vanaf 18 jaar te koop. Voor meer informatie kijk bij Barefoot. Marktlokaal Breda In Breda is Marktlokaal Breda gestart een enthousiast en mooi project van twee foodie ondernemers die alleen maar mooie en verse producten bij jou in de keuken en op de eettafel willen brengen. Woon jij in de buurt van Breda dan is het zeker de mooie waard om een keer bij het Marktlokaal te gaan kijken of om een foodbox te bestellen bij het Marktlokaal. Waarom? Worden in Rotterdam en Amsterdam de mooiste producten in een Markthal en Foodhal verzameld in Breda worden deze online verzameld en kun jij 4x per week een mooie box met het beste van de regio Breda ophalen. Met natuurlijk heerlijke recepten erbij. De samenwerkingen vinden plaats me Slagerij Pieter Kling, Vishandel Noordzee,Kaas & Noten van de Alexanderhoeve en nog veel meer pure aanbieders uit de omgeving Breda. Het gemak wordt alleen geboden door Marktlokaal Breda. Kijk voor meer informatie bij Marktlokaal.

120 Nieuw in Foodland Lemon Cheesecake Creamdrank Dol op cheesecake of drink je in de winter bijvoorbeeld wel eens een winters romig likeurtje, zoals Baileys, Amarula of een ander drankje die natuurlijk ook super lekker blijven. Dan heeft De Warninks nu ook wel een hele frisse zomerse cream likeur gemaakt. Lemon cheesecake likeur. Voor mij echt een heel lekker drankje het frisse van lemon cheesecake en het romige van Bailey match made! De Lemon Cheesecake likeur kun je niet alleen drinken, maar is ook heel erg lekker bij het dessert bijvoorbeeld over ijs of meng het door een cake of taart bij het bakken.

121 De Lemon Cheesecake Creme likeur is te koop bij Jumbo, Plus en Hoogvliet supermarkten met een alcoholpercentage van 14,9% in flessen van 35cl en natuurlijk pas vanaf 18 jaar. Wat is jouw favoriete foodnieuwtje? Waar denk jij dat je zeker achteraan gaat? De lemon cheesecake likeur, barefoot frisse wijn en marktlokaal breda? Wat is je favoriet? Ik ben benieuwd of zijn er foodnieuwtjes waar je echt op wacht? Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

122 Persoonlijk Alfabet Foodblog Foodinista B Vorige week ben ik gestart met mijn persoonlijk alfabet, omdat ik het zelf leuk vind om toch meer en eigenlijk veel meer over mij zelf te vertellen, ondanks dat ik blog en heb ik gekozen voor een foodblog door mijn passie voor food en eigenlijk ook hospitality is er natuurlijk nog veel meer. Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om meer over de bloggers te lezen. Dus tijd voor een ABC, je kunt natuurlijk starten met de A om mij compleet te volgens. Natuurlijk zijn er ook taglijsten, want ook die vind ik heel leuk om toch iets meer van mij zelf te kunnen laten zien dan alleen recepten en mijn persoonlijke favorieten. Het geeft mij ook af en toe de kans om een beetje out of te box te bloggen wat we natuurlijk allemaal wel eens leuk vinden om te doen. Ik wel in ieder geval! Persoonlijk Foodinista Alfabet Persoonlijk Alfabet B: Baby B Foodblog

123 Ik ben mama van een hele lieve baby, Florian. Florian is nu 6,5 maand oud en natuurlijk ben ik heel erg trots op ons kleine mannetje! Ook begint ons kleine mannetje al een echte foodie te worden. Trotse mama dus. Boven zie je een foto van toen hij net geboren was en de eerste shoot die wij hebben gedaan op het strand in Zandvoort en onder al weer een foto van 6 maanden later met net een fruithapje in zijn buikje en flink rond zijn mondje. Ik maak de fruithapjes zelf. Zo simpel dat ook voor hem potjes niet nodig zijn.

124 Persoonlijk Alfabet B: België In mijn derde jaar studie aan de NHTV in Breda heb ik een half jaar in Antwerpen gewoond voor mijn stage, maar verder ga ik ook heel graag naar België. Voor de biertjes, solden, het eten en de gezelligheid. Een echte favoriete stad heb ik niet eigenlijk. Naar Leuven ga ik voor het bierfestival, naar Gent voor de Gentse feesten, naar de Antwerpen voor herinneringen ik ga er gewoon heel graag naartoe en het wordt straks alleen maar makkelijker. Vanuit Haarlem is het toch wel een stukje.

125 Persoonlijk Alfabet B: Bier Om nu te zeggen dat bier, belangrijk is in mijn leven gaat erg ver. Het komt nogal alcoholisch over, want dat is zeker niet het geval. Wel ben ik een vrouw die bier drinkt. Het liefst een Belgisch speciaal biertje. Daar kan ik in het weekend van genieten. Ook heb ik favoriete biercafé, zoals de Jopenkerk in Haarle, Café Goos in Amsterdam en nog in aantal. Ook ga ik graag in de zomer een weekend naar Belgen en dan naar een bierfestival. Zoals het bollekesfeest in Antwerpen of bierproeven in Leuven. Alleen het leukste is misschien nog wel dat ik een aantal jaar voor de Grolsch Brouwerij heb gewerkt. Als team assistent in Amsterdam voor account managers en Marketing voor de gebieden Amsterdam, Amersfoort en Brabant en ook als Trade Marketeer. Hier heb ik het Grolsch Speciaalbier in de horecamarkt gezet met het team en nagedacht over combinaties met eten, evenementen georganiseerd en andere leuke activiteiten. Persoonlijk Alfabet B: Bloggen Bloggen is eigenlijk begonnen als iets leuks. Iets leuks is een passie geworden en steeds meer een verslaving. Het wordt ook steeds leuker, omdat jullie met steeds meer mijn blog lezen en reageren. Wat het ook voor mij ontzettend leuk maakt en steeds serieuzer! Dankjewel daar voor! Wil je weten wat mijn inspiratie is? Die kun je hier lezen. Persoonlijk Alfabet B: Bloglovin Ook ik ben op Bloglovin te vinden. Ben jij heel actief op Bloglovin dan kun je mij hier volgen. Persoonlijk Alfabet B: Boedapest Naast Antwerpen heb ik in het derde jaar van mijn studie aan de NHTV in Breda ook een half jaar in Boedapest gewoond echt geweldig! Met drie vriendinnen ging ik hier naartoe. Een geweldig leuke tijd. Ik denk dat wij in deze tijd ook alle

126 kroegen, openluchtdiscotheken, terrassen van restaurantjes van Boedapest wel ontdekt hebben, maar daar is je studententijd eigenlijk ook wel een beetje voor. Wellicht is het een grote inspiratiebron geweest voor mijn blog. In ieder geval leer je, je zelf goed kennen in een half jaar buitenland en wordt je snel volwassen. In deze tijd was ik 19 jaar en het was geweldig. Sowieso blijft Boedapest voor mij altijd een fantastische stad en ga ik graag terug. Deze foto is ook nu al weer bijna vijf jaar terug, met echt een geweldig uitzicht over de hele stad. Zelf woonde ik echt midden in het centrum. Echt top! Hier was ik een weekje terug met een vriendinnetje van mij en met haar woonde ik ook het half jaar in Boedapest echt een top tijd! Persoonlijk Alfabet B: Boyfriend

127 Ja ik heb een hele lieve boyfriend. Eric, aankomende zomer zijn wij al weer vijf jaar samen en hij is ook de hele lieve papa van ons zoontje Florian. Op de eeste foto zijn wij op eerste Koninginnedag samen in Amsterdam, natuurlijk in het oranje! Onder al weer vier jaar verder als een trots gezinnetje.

128 Persoonlijk Alfabet B: Brabant Ja ik woon nu 8 jaar in Haarlem, maar nog twee weken en dan verhuis ik terug naar Brabant! Heel spannend en ook ontzettend druk! Bloggen, werken, een gezin en een huis verbouwen en daar natuurlijk ook naartoe verhuizen. Het zijn een aantal balletjes in de lucht houden, maar het is voor een goed doel. Binnenkort zal ik foto s plaatsen van onze verbouwing van het begin van het einde dan weet je een beetje wat wij hebben gedaan en misschien ook, waarom mijn foodfoto s op het moment niet zo mooi zijn? Ik leef een beetje tussen vier huizen in en met beperkt materiaal, maa het komt goed! Natuurlijk ben ik super trots op de keuken. Ik kan echt niet wachten. Alleen Brabant hier ga ik dus weer wonen. Heel veel zin in om Den Bosch, Tilburg en Breda te gaan herontdekken. Als je mij wilt helpen! Mail mij en kijk hier voor mijn gegevens. Op dit moment is dit onze keuken, maar nog een weekje en dan is onze leefkeuken helemaal klaar. Ik kan niet wachten en natuurlijk volgen daar veel foto s van!

129 Persoonlijk Alfabet B: Breda In Breda heb ik nu acht jaar niet meer gewoond, maar hier heb ik gestudeerd aan de NHTV. Een hele leuke tijd en een stad die ik echt aanraad om te gaan studeren, maar ook om gewoon naartoe te gaan. Lekkere restaurants, barretjes en binnenkort ook een foodhal, hier lees je nog meer over! Ik heb er zin in om binnenkort weer Breda te gaan herontdekken, alleen niet meer als student. Meer weten over foodblog of foodblogger Foodinista? Kijk dan eens hier

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs De eerste maand van 2016 is gewoon al weer voorbij! Hoe was jouw eerste maand in dit nieuwe jaar? Last van blue mondays? Eerlijk ik had er geen eens tijd

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Februari Eetdagboek Carnaval, Monkeytown en restaurantjes

Februari Eetdagboek Carnaval, Monkeytown en restaurantjes Februari Eetdagboek Carnaval, Monkeytown en restaurantjes Het is al weer tijd voor het Februari eetdagboek, al moet ik zeggen dat deze maand soms wel voorbij leek te kruipen, ondanks heel veel leuke dingen

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson

Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson bij Eind april ging ik met vrienden een weekend naar Leuven voor het Zythos bierfestival en om Leuven de stad van het speciaalbier te ontdekken. Tot 21 mei staat

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven

April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven April was een hele leuke maand! De lente is echt begonnen en ik mocht er van genieten, zowel in Nederland in de lentezon als op Mallorca en ik ging nog een

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Bier voor de feestdagen met Beer in a box Bier voor de feestdagen met Beer in a box Biertjes ontdekken en proeven vind ik altijd leuk. Wellicht ben je daar al achter. Alleen komt het er bij mij meestal op neer dat ik voor het proeven de deur uit

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kidsspot, kindvriendelijk, maar wil je zonder kids naar Haddock dan is het ook zeker de moeite waar, lees gewoon het blog even. Wij gingen er in ieder geval

Nadere informatie

Zomerse food festival tips 2016

Zomerse food festival tips 2016 Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf

Nadere informatie

Top 10 Food truck festivals Lente 2015

Top 10 Food truck festivals Lente 2015 Top 10 Food truck festivals Lente 2015 Ook fan van Food truck festivals en kun je er ook geen genoeg van krijgen? Heb jij net als ik de afgelopen zomers de smaak goed te pakken gekregen? Dan kun je deze

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Heerlijke Valentijnscadeautjes

Heerlijke Valentijnscadeautjes 10x Heerlijke Valentijnscadeautjes Vier jij Valentijnsdag? Waarschijnlijk wel, want je bent op zoek naar leuke en vooral heerlijke Valentijnscadeautjes. Ik moet heel eerlijk toegeven, en nu wil ik je niet

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Het afgelopen weekend was Taste of Amsterdam weer neergestreken in het Amstelpark in Amsterdam en gewapend met een persbandje ben ik zondag heerlijk in het zonnetje

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Kersenlikeur maken met Poolse Vodka

Kersenlikeur maken met Poolse Vodka Kersenlikeur maken met Poolse Vodka In het voorjaar was ik op persreis in Polen. En wat gebeurt er dan? Je krijgt veel, heel veel vodka aangeboden. Alleen met dit af en toe heftige drankje worden ook de

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Jeroen Bosch 2016 Groepsarrangementen bij Artisan Vinoloog van de wijnacademie Bib Gourmand van Michelin Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke & biologische keuken

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista Juni Eetdagboek Jarig en Polen Menorca, Juni begon op vakantie! Dus wat valt er te klagen, helemaal niks mis mee. Ik begon samen met Eric en Florian op het mooie eiland Menorca. Genieten van zon, zee en

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Foodinista was in Napa Valley wijn district

Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district een heerlijke tijd en tijd voor een verslag van deze wijnvallei en het foodwalhalla van de Verenigde Staten. Tot

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

Vijf tips in Innsbruck

Vijf tips in Innsbruck Vijf tips in Innsbruck In één keer naar Italië reizen met de auto vinden wij te ver en eigenlijk ook helemaal niet zo leuk. Als Eric en ik samen zouden reizen, dan zouden we misschien wel in één keer doorrijden,

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

Jullie gaan trouwen!

Jullie gaan trouwen! Jullie gaan trouwen! En jullie zijn nog op zoek naar een specialist die jullie bruidstaart wensen voor jullie grote dag kan realiseren. Dan zijn jullie bij Cake and More aan het juiste adres! Gespecialiseerd

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Groepen. Mogelijkheden voor feest / bruiloft / diner. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Groepen. Mogelijkheden voor feest / bruiloft / diner. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Groepen Mogelijkheden voor feest / bruiloft / diner Vinoloog van de wijnacademie Cerfiticate of excellence - tripadvisor Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke &

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Leukste Tapas Servies

Leukste Tapas Servies Leukste Tapas Servies Ik geniet op Menorca en in april mocht ik al naar Mallorca. Je herkent het wel wat je op vakantie eet wil je thuis ook kunnen maken, maar zodra de uitstraling niet het zelfde is van

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

(BOWLING)ARRANGEMENTEN

(BOWLING)ARRANGEMENTEN (BOWLING)ARRANGEMENTEN Restaurant Sweet Lake Italy is een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor een culinaire reis door Italië. Dit sfeervolle live-cooking restaurant is dagelijks geopend voor een

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

(H)eerlijk eten & drinken op Land van Fluwel!

(H)eerlijk eten & drinken op Land van Fluwel! (H)eerlijk eten & drinken op Land van Fluwel! Warme dranken Koffie 2,50 Espresso 2,50 Cappuccino 2,75 Koffie verkeerd 2,75 Latte macchiato 3,00 Thee 2,50 Warme chocomelk 2,50 met slagroom 2,75 En wat lekkers

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en foodpairen de biertjes ga Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Aanbieding. 3 of 4 gangen keuzemenu

Aanbieding. 3 of 4 gangen keuzemenu Aanbieding (Deze aanbieding is niet geldig in kombinatie met andere acties) 3 of 4 gangen keuzemenu Voor sommige gerechten geldt een meerprijs, deze staan bij het gerecht vermeld tussen haakjes 3 gangen

Nadere informatie

BIERFABRIEK DELFT. Bierfabriek is een unieke combinatie van. Daarnaast werkt Bierfabriek zo

BIERFABRIEK DELFT. Bierfabriek is een unieke combinatie van. Daarnaast werkt Bierfabriek zo BIERFABRIEK DELFT Bierfabriek is een unieke combinatie van bierbrouwerij, café en restaurant in het historische hart van Delft. Ons concept biedt een ongedwongen sfeer waarin ambachtelijk huisgebrouwen

Nadere informatie

Geitenkaas van de Bokkesprong met noten, honing en aceto balsamico dressing

Geitenkaas van de Bokkesprong met noten, honing en aceto balsamico dressing Lunch tot 17:00u. Belegde broodjes: Keuze uit een wit stokje, bruine waldkorn of 2 sneden wit- of bruinbrood Gezond 5,75 Jong belegen kaas, gekookte ham, sla, tomaat, komkommer, gekookt ei en yoghurtdressing

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie