Opening- Jacob. Achtergrondinfo tot standkoming- Jacob. Informatie evenement Hemelse Liefde Ruth. Pauze (vragen inleveren) Vragen- allen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opening- Jacob. Achtergrondinfo tot standkoming- Jacob. Informatie evenement Hemelse Liefde Ruth. Pauze (vragen inleveren) Vragen- allen"

Transcriptie

1

2 Opening- Jacob Achtergrondinfo tot standkoming- Jacob Informatie evenement Hemelse Liefde Ruth Pauze (vragen inleveren) Vragen- allen Sluiting- Gaatze

3

4

5

6 Nehemia gemeente Vrije baptisten Pinkstergemeente de Ark PKN (grote kerk) Geref. Vrijgemaakt PKN Fontein Vergadering van Gelovigen Christelijke gereformeerde kerk Filadelfia gemeente PKN de Herberg en Catharinakerk (Aalsum)

7 Iedere gemeente kiest een opdracht en samen met elkaar wordt het lijdensverhaal en de opstanding vertelt. Dit door middel van zang, dans, toneel, etc. We hebben elkaar nodig als gemeentes om dit verhaal te vertellen op een prachtige manier. Door middel van een roulatiesysteem gaat het publiek in groepen van 20 a 25 personen langs het gehele bijbelverhaal. Dit op de prachtige locatie van het Bonifatiuskapel. Met name in de tuinen van Bonifatiuskapel. Het evenement zal plaats vinden van uur uur en van uur uur op paaszondag (om uur start de laatste ronde en deze wordt nog uitgespeelt) Elke opdracht duurt vijf minuten exclusief wandeltijd van 2 minuten. En het geheel duurt ongeveer anderhalf uur. Je ben dus continu bezig met hetzelfde gedeelte uit te spelen voor een nieuwe groep mensen.

8

9 Elke gemeente gaat kijken, welke opdracht geschikt is voor zijn/haar gemeente. Waar ligt het talent en de uitdaging voor in jullie gemeente. Natuurlijk is dat moeilijk om zo even te kiezen. Hoe gaat dat in zijn gang: Eerst worden alle opdrachten uitgelegd en daarna krijgen alle gemeentes één boek mee met alle opdrachten erin. Binnen de gemeente kan hierover nog gepraat worden en een keuze kan er worden gemaakt. Hoe elke gemeente dit gaat aanpakken is aan elke gemeente zelf. Maar jullie zijn hier als gemeenteleden een belangrijk onderdeel in, om deze bal te laten rollen. Elke gemeente krijgt een formulier mee om de top 3 op te schrijven. Deze ontvangen wij weer op de afgesproken datums. Wij gaan dan kijken wat logistiek het beste past en de gemeentes krijgen dit zo spoedig mogelijk te horen.

10 Opdracht 1. Van Palmpasen tot het Laatste Avondmaal Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn dan danseressen en dansers, en 1 discipel (Tomas) als verteller. Wat: Het publiek wordt uit de welkomsttent begeleid door een dans die Palmpasen uitbeeldt en uiteindelijk eindigt tijdens het Laatste avondmaal, waar publiek letterlijk gaat zitten aan de tafels, die vol staan met brood en wijn. Opdracht: Bedenk een dans (met invloeden van Palmpasen) die start als de mensen worden opgehaald uit de welkomsttent en die duurt totdat de mensen aan tafel gaan zitten. Brood en wijn wordt door de dansers op de tafel gezet. Als iedereen zit en het eten staat klaar, dan komt de discipel erbij en hij vertelt zijn ervaring. Het schrijven van de tekst van de discipel wordt in samenspraak met de hoofdregisseur gedaan. Suggestie: muziek - Hosanne he, hosanna ha - Happy - Lord of the dance dans - Denk aan dansen met palmtakken - De dans kan ook op de tafel worden gedaan of geluid maken met de kruiken en glazen die op de tafel worden gezet. - Let op: Bedenk bij het bedenken van de choreografie van de dans dat het van complete euforie tot ernst gaat, omdat Jezus gaat sterven.

11 Opdracht 2. Bidmoment Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig is dan een koor en 1 discipel (Jakobus de Meerdere) als verteller. Wat: Het publiek wordt vanuit het laatste avondmaal begeleid naar het bidmoment. Het publiek gaat zitten net alsof ze zelf in de tuin van Getsemanee zitten en op Jezus wachten en in slaap vallen. Opdracht: In deze opdracht heeft de discipel een zeer belangrijke rol. Hij vertelt het hele verhaal hoe het in de tuin van Getsemanee ging. Het koor zingt eerst gebeden en gezangen die de sfeer van rust goed neerzetten, wat overgaat in achtergrondmuziek zodra de discipel gaat vertellen. Het schrijven van de tekst van de discipel wordt in samenspraak met de hoofdregisseur gedaan Suggestie: muziek - Heer ik komt tot u - Gethsemane Jesus Christ Superstar (Nederlands) - Ik zal er zijn. algemeen -Het koor kan ook zingen zonder teksten, maar puur met klanken en geluiden of met 1 enkel woord (vb. Getsemanee) - Bij voorkeur a capella, zonder geluidsversterking.

12 Opdracht 3. Judaskus Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig is dan (koor?), toneelspelers en 1 zingende discipel (Judas) als verteller. Wat: Het bidmoment wordt ruw verstoord door een met zwaarden en knuppels bewapende bende. Het publiek wordt meegenomen naar Judas die een lied zingt. Opdracht: In deze opdracht heeft de discipel Judas een zeer belangrijke rol. Hij zingt het lied Ik leef niet meer voor U. Op wat voor manier, daarin krijgt de gemeente zelf de vrije hand om dit te bedenken. Dit kan eventueel met een koor erbij, een akoestisch bandje etc. De toneelspelers halen ruw de mensen uit het bidmoment en nemen het publiek hardhandig mee naar de vervolgplek. Het publiek moet het gevoel krijgen dat ze zelf opgepakt worden. Bij de vervolgplek zingt Judas het lied naar het publiek toe.

13 Opdracht 4. Verloochening door Petrus Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn dan tekstschrijvers, een koor, en 1 discipel (Petrus) als verteller. Wat: Petrus gaat tussen het publiek staan en het koor komt al zingend op de het publiek en Petrus afgelopen en sluit ze in. Dit geeft het gevoel van benauwdheid, dat je natuurlijk ook krijgt als je liegt en niet eerlijk bent. Plots onderbreekt Petrus het gezang en doet hij zijn verhaal. Opdracht: De gemeente maakt tekst op het lied De haan is dood en zingt dit op eigen bedachte wijze. Het lied moet gaan over de verloochening van Jezus door Petrus. Dit wordt continu doorgezongen, totdat Petrus het plots onderbreekt en zijn verhaal doet. Het schrijven van de tekst van de discipel wordt in samenspraak met de hoofdregisseur gedaan

14 Opdracht 5. Veroordeling Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig is een tekstschrijver, toneelspelers en Barabas als verteller. Wat: Het publiek wordt meegenomen naar de plek waar Jezus wordt veroordeeld tot kruisiging. Opdracht: Toneelspelers moeten door middel van improvisatietoneel het publiek mee krijgen om mee te scanderen kruisig hem, kruisig hem, zodat het publiek dit dus actief mee beleeft. Dit, terwijl Barabas in een monoloog vanuit zijn perspectief vertelt wat hij de veroordeling van Jezus en dus zijn eigen vrijspraak- heeft beleeft. Voor het schrijven van de tekst kan indien nodig hulp worden gevraagd aan de hoofdregisseur.

15 Opdracht 6. Ik was mijn handen in onschuld Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig is een tekstschrijver en Pilatus als verteller. Wat: Pilatus wast zijn handen in onschuld en doet dit samen met publiek in de bron van het Bonifatiuskapel. Opdracht: Pilatus nodigt het publiek om bij hem te gaan zitten. Hij vertelt aan het publiek hoe hij het heeft ervaren (monoloog). Deze monoloog wordt geschreven door de gemeente zelf. Ondertussen gaat Pilatus samen met het publiek letterlijk zijn handen wassen. Gebruik hierbij ook de Bijbeltekst van Mattheus 27: Voor het schrijven van de tekst kan indien nodig hulp worden gevraagd aan de hoofdregisseur.

16 Opdracht 7. Geseling Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn dan techniekmensen en Maria als verteller. Wat: Er vindt een schimmenspel plaats met licht en geluid waarin de geseling van Jezus zichtbaar wordt gemaakt. Maria praat het hele geheel vanuit haar perspectief aan elkaar. Opdracht: De gemeente maakt een schimmenspel met licht en geluid waar ze de geseling van Jezus in vertolken. Denk hierbij ook aan de bijbeltekst van Mattheüs 27: 27-32, die je daarvoor kunt gebruiken. Deze tekst kan Maria voorlezen en als monoloog uitspelen, terwijl het schimmenspel wordt getoond. Toen namen de krijgsknechten des stadhouders Jezus met zich in het rechthuis, en vergaderden over Hem de ganse bende. En als zij Hem ontkleed hadden, deden zij Hem een purperen mantel om; En een kroon van doornen gevlochten hebbende, zetten die op Zijn hoofd, en een rietstok in Zijn rechter hand; en vallende op hun knieën voor Hem, bespotten zij Hem, zeggende: Wees gegroet, Gij Koning der Joden! En op Hem gespogen hebbende, namen zij den rietstok en sloegen op Zijn hoofd. En toen zij Hem bespot hadden, deden zij Hem den mantel af, en deden Hem Zijn klederen aan, en leidden Hem heen om te kruisigen. Het schrijven van de tekst van Maria wordt in samenspraak met de hoofdregisseur gedaan.

17 Opdracht 8 Kruistocht Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn decorbouwers, toneelspelers en Simon van Cyrene als verteller. Wat: Er wordt een ruis gemaakt dat op het moment zelf wordt gedragen naar de kruisigingsplek. Opdracht: Er wordt een groot kruis gemaakt dat in stukken wordt verdeeld. Elke persoon uit het publiek krijgt een stuk van het kruis om te dragen, om Jezus kruistocht te gaan doen. Het publiek sjouwt een stuk van het kruis mee over de weg in de tuin van de kapel. Ondertussen vertelt Simon van Cyrene wat hij heeft meegemaakt. Het schrijven van de tekst van Simon van Cyrene wordt in samenspraak met de hoofdregisseur gedaan.

18 Opdracht 9 Kruisiging Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn decorbouwers en 1 discipel (Johannes) als verteller. Wat: Bij de ingang van de Kapel (de drie zuilen) wordt het evangelie gelezen over de kruisiging. Opdracht: Er worden drie kruizen gemaakt die op worden gehangen in de zuilen van de kapel. Het publiek staat voor de zuilen en krijgt het kruisigingsevangelie te horen van 1 discipel.

19 Opdracht 10. De opstanding Wie: Deze opdracht is voor 1 gemeente en nodig zijn een bandje en een zanger of zangeres. Wat: Een bezinningsruimte waarin stil wordt gestaan bij het Paasevangelie. Opdracht: Het publiek heeft de hele route doorlopen en in de kapel staat het Paasevangelie centraal. Het lied Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde wordt uitgevoerd door het bandje met zanger(es) in een sfeer waarin het Paasevangelie duidelijk wordt gemaakt. Dit kan zijn met afbeeldingen op de beamer, teksten, gedichten etc.

20

21

22 Elk stuk moet vijf minuten duren, met uit en aanlooptijd naar volgende gedeelte van twee minuten. Dit wordt in goed overleg gedaan met de hoofdreggiseur. Elke gemeente regelt ook het decor samen met hoofdregisseur en decormensen? Probeer zoveel mogelijk wat betreft muziek aan de andere groepen te denken dat het niet allemaal elkaar overstemd. Het is een intensief programma om continu te blijven draaien, zeker als je solist bent of een monoloog doet. Vandaar dat de gemeente ook kan kiezen voor een middaggroep en een avondgroep. Dit is aan de gemeente zelf, maar wel vanuit ons een advies.

23

24 - De gemeente mag drie keuzes maken voor opdrachten. Er wordt geprobeerd dat de gemeentes 1 van deze opdrachten dan kan uitvoeren bij de gemeente. Het boek met opdrachten en keuzeformulier wordt gegeven aan 1 van de gemeenteleden, deze wordt eerst als contactpersoon opgeschreven in dit beginstadium.

25

26 - Nadat de opdracht voor de gemeente duidelijk is, kan de gemeente aan de slag. - De bedoeling is dat de gemeente deze opdracht helemaal zelf in eigen hand neemt en gaat interpreteren op zijn of haar manier. Er komt een contactpersoon/regisseur (dit hoeft niet degene te zijn die het boek heeft ontvangen) vanuit de gemeente die deze opdracht begeleid. Uitsluitend deze contactpersoon heeft regelmatig contact met de hoofdregisseur namelijk Ruth Hanemaayer en vraagt hier ook om hulp waar nodig is. Vanuit die contactpersoon zal ook de verdere communicatie ontstaan over het grote geheel.

27 In de pauze heeft iedereen de tijd om zijn/haar vragen op te schrijven en in de daarvoor bestemde bakjes te doen. Deze worden na de pauze beantwoord.

28

29

30

Inleiding. Namens de I.E.C., Jacob v.d. Wal, Gaatze Wiersma, Tiny Reitsma

Inleiding. Namens de I.E.C., Jacob v.d. Wal, Gaatze Wiersma, Tiny Reitsma Inleiding Wij van het I.E.C. (interkerkelijke evangelisatie commissie) zien het als onze grote opdracht om aan zoveel mogelijk mensen het evangelie te vertellen. Tegenwoordig is het zo dat je daarbij niet

Nadere informatie

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en Een stille week Leeftijd: 13-16 Soort bijeenkomst: club, catechese Soort werkvorm: heel programma, dramatische expressie, muziek, film Thema: Pasen Tijdsduur: hele nacht of aparte bijeenkomsten van ongeveer

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Online Bijbel voor kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

De Bijbel open (07-12)

De Bijbel open (07-12) 1 De Bijbel open 2013 48 (07-12) Stel je voor, bovenop een kerktoren zie je een zwaard, geen haan of een kruis, maar een zwaard. Dat zouden we wel vreemd vinden. Want wat heeft de kerk en het christelijk

Nadere informatie

Inleiding. Hallo Kanjers,

Inleiding. Hallo Kanjers, 1 Inleiding. Hallo Kanjers, Soms lijkt of de kerk vooral om grote mensen draait. Natuurlijk is dat niet zo en de Heer Jezus zegt 'Laat de kinderen tot mij komen', want Hij houdt in het bijzonder van kinderen.

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis DE DIENST VAN GOEDE VRIJDAG 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis - Woord van welkom - Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 22: 1,2 Mijn God, mijn

Nadere informatie

14 april 2019 Palmpasen 10:30

14 april 2019 Palmpasen 10:30 14 april 2019 Palmpasen 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Haddo Hans Hilbers Organist: L. van den Broek / W.J. Schaap Junior Andreasband o.l.v. Eva Arendsen Lector: Gert Broekhuis Koster:

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden.

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden. Gij die liefde zijt, diep als de zee flitsend als weerlicht, sterker dan de dood, laat niet verloren gaan één mensenkind. Gij die geen naam vergeet, geen mens veracht, laat niet de dood die alles scheidt

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 4, 23-25 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Gezang 20 : 1 en 6 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Psalm 51 : 3 en 4 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen]

maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen] MUSIC ANDREW LLOYD WEBBER LYRICS TIM RICE NEDERLANDSE VERTALING DANIEL COHEN 3 4 5 6 7 8 12 13 14 15 maart 2015 Kerk Schoonbeek [Bilzen] VERKOOP TICKETS CC DE KIMPEL BILZEN WWW.JCS-BILZEN.BE Andrew Lloyd

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.*

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* & speelblad Hosanna Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* Hosanna! Hosanna! Hij is onze Heer. Leg alle jassen maar voor Hem neer. ** * Doe of je een palmtak in je

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Les 27: Houd je van Mij?

Les 27: Houd je van Mij? Les 27: Houd je van Mij? Dit verhaal kun je lezen in Johannes 21 Vul de ontbrekende woorden in! De..zijn naar Galilea gegaan, zoals Jezus gezegd had. Op een avond zegt..: Ik ga. Thomas, Natanaël, Johannes

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer.

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer. 1 Teksten Palmzondag (Deze teksten zijn in stroken geknipt en worden op de desbetreffende tafels gelegd.) GvL 525 (t. H.Beex/m. Fl.van der Putt) Toen Jezus naar zijn stede ging Toen Jezus naar zijn stede

Nadere informatie

Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden. Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4

Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden. Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4 Palmzondag 2015 de zeven kruiswoorden Na de verkondiging moment van stilte en daarna zingen we: Lied 377 : 1, 2, 3 en 4 Vandaag de zesde zondag in de veertig dagen tijd. Veertig dagen tot Pasen: bedoeld

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint.

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint. Witte Donderdag Aandachtspunt: de toneelstukjes zijn gemaakt voor een klas van ongeveer 24 kinderen. Als er meer kinderen zijn, kunnen bij alle toneelstukjes extra kinderen meespelen. Alleen toneelstukje

Nadere informatie

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood.

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. Paasviering 2016 ds Jonkersschool Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. 1. Welkom door meester Joop Het dochtertje van Jaïrus. Zij is niet dood, zij slaapt.

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 8

BIJBELROOSTER GROEP 8 BIJBELROOSTER GROEP 8 HOOFDSTUK 1 HET ONTSTAAN VAN DE BIJBEL Dag 1 Schatgraven Matteüs 13 : 44 46 Dag 2 Van kleitablet tot CD-Rom Lesboek p. 4 & 5 Dag 3 De vaststelling van de canon Lesboek p. 6 Dag 4

Nadere informatie

Kruiswegstaties. Ontstaan en betekenis

Kruiswegstaties. Ontstaan en betekenis Kruiswegstaties Ontstaan en betekenis De kruisweg In de rooms-katholieke traditie Via crucis of Via dolorosa in het Latijn sinds de 15e eeuw een godsdienstoefening Goede Vrijdag biddend en herdenkend langs

Nadere informatie

Goede Vrijdag. Liturgische kleur: paars. Liturg : Gerda Vedders-Vasters Ouderling : Marti Pluygers Organist : Henk Langenkamp

Goede Vrijdag. Liturgische kleur: paars. Liturg : Gerda Vedders-Vasters Ouderling : Marti Pluygers Organist : Henk Langenkamp Orde van dienst 30 maart 2018 in de Martinuskerk te Markelo Liturg : Gerda Vedders-Vasters Ouderling : Marti Pluygers Organist : Henk Langenkamp Goede Vrijdag Liturgische kleur: paars - 2 - Moment van

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 HET ONTSTAAN VAN DE BIJBEL Schatgraven Matteüs 13 : 44 46 Van kleitablet tot CD-Rom Lesboek p. 4 & 5 De vaststelling van de canon Lesboek p. 6 Het ontstaan van de Bijbel Lesboek p. 7 Werkboek

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-6 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

Les 7 Jezus Christus

Les 7 Jezus Christus Les 7 Jezus Christus De mensen waren afgedreven van God in de hof van Eden, ze waren bang en verborgen zich voor God. God zocht hen op en wilde door Zijn liefde terug een harmonie opbouwen. God zei hun

Nadere informatie

Liturgie Witte donderdag 24 maart, bijeenkomst wordt verzorgd door Kring Barabbas

Liturgie Witte donderdag 24 maart, bijeenkomst wordt verzorgd door Kring Barabbas In stilte binnenkomen. Op de beamer staat de volgende Bijbeltekst uit Johannes 13:1 Jezus wist dat Zijn tijd gekomen was en dat Hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die Hem

Nadere informatie

Liefde tussen verraad en verloochening

Liefde tussen verraad en verloochening Liefde tussen verraad en verloochening Het evangelie naar Johannes 13:21-13:38 15-december 2015 Inleiding (1) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus de Christus, dezoon van Godis dat je, gelovend,

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26).

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). 1 ste statie Jezus wordt ter dood veroordeeld Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). Pilatus vroeg hun: Wat zal ik doen met Jezus, die Christus genoemd wordt? Zij riepen allen: Aan het

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Voorganger: Menny de Wolf-Boorsma Organist : Jan van Ginkel In deze dienst gedenken wij het lijden en sterven van de Heer en lezen daarvan uit Lucas 22/23.

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

Hieronder de statiën met de daarbij horende Bijbelverzen. De teksten komen uit: Naardense Bijbel, het Boek en de Willibrord vertaling.

Hieronder de statiën met de daarbij horende Bijbelverzen. De teksten komen uit: Naardense Bijbel, het Boek en de Willibrord vertaling. Passie ikoon Een passie is het Paasverhaal in de vorm van een toneelstuk, een muziekstuk of een beeldend kunstwerk dat het lijden van Jezus Christus als uitgangspunt heeft. Het Passie ikoon is geschilderd

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN David danst voor de Ark, www.thebricktestament.com Brendan Powell Smith Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Jan Berghuis Lector: dhr.

Nadere informatie

Op weg naar Pasen een nieuw begin. Witte Donderdag. Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang u.

Op weg naar Pasen een nieuw begin. Witte Donderdag. Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang u. Op weg naar Pasen 2019 een nieuw begin Witte Donderdag Gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Numansdorp donderdag 18 april Aanvang 19.30 u. De drie dagen van Pasen Witte Donderdag Witte Donderdag is een dag

Nadere informatie

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Zangdienst Zondag 4 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Welkom en mededelingen Zingen lied 512: 1, 2, 3, 6 en 7 O Jezus hoe vertrouwd en goed Orgel Stil gebed Bemoediging

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering

MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES. met orgelimprovisaties door Geerten van de Wetering MIDDAGGEBED bij de KRUISWEGSTATIES met orgels door Geerten van de Wetering KLOOSTERKERK GOEDE VRIJDAG 19 april 2019 12.30u VOORGANGER: ds. Rienk Lanooy ORGANIST: Geerten van de Wetering - 3 - DREMPELGEBED:

Nadere informatie

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer.

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. m.m.v. Voorganger Orgel Zang Muziekbegeleiding Lector Hanny Lingen Pim Lodder Sisters in Music Wim Bak(gitaar) en Rudolf de Jong (piano) Wies

Nadere informatie

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Op veel afbeeldingen van de kruisiging en op crucifixen (kruisbeelden) vind je de letters INRI. Zij vormen de beginletters van

Nadere informatie

Kruisweg in Flanelscenes

Kruisweg in Flanelscenes 1 e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld Kruisweg in Flanelscenes Achtergrond: Interieur T1 = trap (Troonzaal) T3 = paars gordijn (Troonzaal) T4 = 3 pilaren (Troonzaal) 70 = Jezus (ontkleed) 70A =

Nadere informatie

Eerste Liefde. Openluchtdienst zondag 21 mei Voorganger: Ds L. Krüger uit Rotterdam

Eerste Liefde. Openluchtdienst zondag 21 mei Voorganger: Ds L. Krüger uit Rotterdam Eerste Liefde Openluchtdienst zondag 21 mei 2017 in samenwerking met de Evangelisatie Commissies van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde kerk te Puttershoek Voorganger: Ds L. Krüger uit Rotterdam Met

Nadere informatie

Stille Week en Pasen 2016

Stille Week en Pasen 2016 Stille Week en Pasen 2016 VOOR KINDEREN VAN DE KRUISKERK ARNHEM Hoi jongens en meisjes, Het is al weer bijna zover! We gaan het Paasfeest vieren! Misschien ga je wel eieren schilderen of eieren zoeken?

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S HGJB Kinderwerkmethode Clik JAARGANG 1-8 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken

de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken de geliefde mens bemind verraden Meditatieviering Witte Donderdag Hoevelaken OPENING Openingszang Wachtend op wie nr. 1009 Groet Stilte Gebed Lied Altijd aanwezige nr. 1003 Een kruik met olie wordt op

Nadere informatie

Thema: groeien in persoonlijke en gezamenlijke betrokkenheid bij de Heer

Thema: groeien in persoonlijke en gezamenlijke betrokkenheid bij de Heer Orde van dienst voor Zondag 21 januari 2018 1 e Opbouwzondag Thema: groeien in persoonlijke en gezamenlijke betrokkenheid bij de Heer Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist: Lector: ds. Jan Hermes Gea

Nadere informatie

Nehemia 8:10b - Feest met de wet

Nehemia 8:10b - Feest met de wet Nehemia 8:10b - Feest met de wet Je moet al zo veel, en dan moet je je van God ook nog aan zijn wetten houden? Hoe kun je nu blij zijn met de wet? Toch wordt in Jeruzalem feest gevierd als de wet gelezen

Nadere informatie

Preek. Gemeente van Christus, Intro

Preek. Gemeente van Christus, Intro Schuld? Gezang 75: 1/2 LvdK Stil gebed Votum en groet Psalm 65: 1 NB Geloofsbelijdenis Psalm 65: 2 NB Gebed Schriftlezing Psalm 130: 2/4 NB Preek Psalm 32: 1/4 OB Lezen van het formulier tot en met het

Nadere informatie

Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: uur. Thema: Voetsporen. dienst 5 : uur. ds. Hans van Ark.

Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: uur. Thema: Voetsporen. dienst 5 : uur. ds. Hans van Ark. Liturgie voor de gezinsdienst zondag 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Voetsporen gezins februari 10;00 Hervormde Den Ham uur dienst thema 5 : kerk & Gospel popkoor SING! uit Daarle voet sporen

Nadere informatie

Bereid u zich voor op deze dienst in stilte

Bereid u zich voor op deze dienst in stilte Bereid u zich voor op deze dienst in stilte Tijdens deze voorbereiding wordt er zacht op het orgel uit de Mattheüs Passion gespeeld Goede Vrijdag Medewerkenden aan deze dienst op 19 april 2019 in de Gereformeerde

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

Johannes 13:12-17 Dienen zoals Jezus

Johannes 13:12-17 Dienen zoals Jezus Johannes 13:12-17 Dienen zoals Jezus Bij deze preek is een Samen-GROEI-en, een blad met preekverwerkingsvragen, beschikbaar. Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan

Nadere informatie

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK De kleur is wit. Antifoon bij de intrede 1 De leerlingen bleven eensgezind volharden in het gebed samen met Maria, de moeder van Jezus. Vgl. Hnd 1,

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

Johannes 13: Dienen zoals Jezus

Johannes 13: Dienen zoals Jezus Johannes 13:12-17 - Dienen zoals Jezus Bij deze preek is een Samen-GROEI-en, een blad met preekverwerkingsvragen, beschikbaar. Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem

Nadere informatie

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Tijdens zijn proces en kruisiging staat Jezus er alleen voor. Het Sanhedrin miskent hem. Petrus wil er voor Jezus zijn, maar ontkent hem als het er

Nadere informatie

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp 12 november 2017 17.00 uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp Votum en Vredegroet. GK gezang 171: 1 Wees stil voor het aangezicht van God Gebed. Bijbellezing:

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Ter Holten 10de jaargang 9 april 2017 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian Goede Vrijdag

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie Preek Gemeente van Christus, Wie iets vindt, heeft niet goed gezocht. Dat zijn woorden waar je wel even over na moet denken. Je moet ook dichter zijn om iets zo te zeggen. Het zijn woorden van Rutger Kopland

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij!

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8 Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Gebed Lieve God, Dank U voor het paasfeest: De Heer is opgestaan Jezus heeft overwonnen Dat heeft Hij voor ons

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur De Stille Week 2017 Voorafgaand aan de Drie dagen van Pasen zijn er in de Stille Week vier vespers. In korte, ingetogen avondgebeden bereiden we ons voor op de gang van Jezus, een weg van kruis en opstanding,

Nadere informatie

14 iconen van het lijden, het sterven en de opstanding van Christus in de parochiekerk.

14 iconen van het lijden, het sterven en de opstanding van Christus in de parochiekerk. 1 14 iconen van het lijden, het sterven en de opstanding van Christus in de parochiekerk. 1 En droefheid deed hen slapen 2 0, verradelijke kus 3 Zeg ons, zijt Gij de Zoon van God? 4 Oh, mens, tot driemaal

Nadere informatie

Zondag 9 oktober over de maaltijd van de Heer. Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26

Zondag 9 oktober over de maaltijd van de Heer. Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26 Zondag 9 oktober 2016 - over de maaltijd van de Heer Lezing: 1 Korinthe 10 : 14 t/m 17, 11: 17 t/m 26 Vandaag vieren we met elkaar als gemeente avondmaal. Heilig Avondmaal. Eigenlijk gebruik ik die woorden

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie