Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw"

Transcriptie

1 Whitepaper Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw

2 WHITEPAPER MODERNE WISKUNDE Moderne Wiskunde is een methode waarin inzicht, structuur en vernieuwing centraal staan. Moderne Wiskunde volgt een didactiek waarmee de leerling inzicht en begrip ontwikkelt. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij de leerstof op zijn eigen niveau zelfstandig oefent en toepast. Martijn van der Last, Liemerscollege, Moderne Wiskunde: Leerlingen zijn enthousiast. Ze vinden het fijn dat ze meteen feedback krijgen als ze een opgave gemaakt hebben. Als ze dan nog vragen hebben, komen ze naar me toe. Als ik veel dezelfde vragen krijg of op het dashboard zie dat meer leerlingen een opgave slecht maken, behandel ik die opgave klassikaal. Voorheen moesten leerlingen hun werk nakijken met een antwoordenboekje, maar dat werd niet altijd goed gedaan. Nieuwe adaptieve methoden van Noordhoff maken gepersonaliseerd leren makkelijk Lesgeven op maat met de nieuwe, 12 de editie van Moderne Wiskunde Onderwijs wordt effectiever door een persoonlijke aanpak, want iedere leerling is uniek. Daarom werkt Noordhoff Uitgevers in nauwe samenwerking met scholen en docenten aan een nieuwe generatie adaptieve methodes die gepersonaliseerd leren mogelijk maakt. Op een eenvoudige manier kunt u differentiëren en uw leerlingen op maat lesgeven. Vanaf schooljaar kunt u werken met de nieuwe 12 e editie onderbouw van Moderne Wiskunde voor 1 vmbo k(gt), 1 vmbo-gt(h), 1 havo/vwo, 1 vwo en 1 vwo English. In deze editie sluiten digitaal en folio lesmateriaal naadloos op elkaar aan. Hoe ziet de nieuwe editie van Moderne Wiskunde eruit? En wat maakt deze editie anders dan voorgaande edities? Dat leest u in dit document ook wel whitepaper genoemd.

3 Gepersonaliseerd leren Gepersonaliseerd leren is in de methode onder andere zichtbaar in de adaptieve leerroutes. De leerstof en de opdrachten passen zich aan het niveau en het tempo van de leerling aan. Hij of zij krijgt rechtstreeks feedback en studieadvies. Met de informatie uit de dashboards kan de docent zijn leerlingen direct bijsturen en coachen. Door dit samenspel tussen leerling, docent en leeromgeving komen de talenten van iedere afzonderlijke leerling tot bloei. Digitaal lesmateriaal en lesboeken zijn flexibel te gebruiken: afwisselend en los van elkaar. Leerroutes met ondersteunende en uitdagende opdrachten In de nieuwe editie van Moderne Wiskunde kunnen leerlingen de stof doorlopen via drie leerroutes. Tussen deze leerroutes kan in elke paragraaf op meerdere momenten gewisseld worden. Iedere leerling begint in dezelfde leerroute aan een hoofdstuk. De scores van de leerling bepalen of de leerroute wordt aangepast. Wanneer leerlingen opdrachten onvoldoende maken, worden ondersteunende opdrachten aangeboden. Leerlingen die opdrachten goed maken, gaan sneller door de stof heen en krijgen uitdagende opdrachten. Zo werken leerlingen die moeite hebben met een wiskundig onderwerp aan hun zelfvertrouwen en blijven leerlingen die het makkelijk afgaat gemotiveerd. Gedurende een paragraaf wordt een leerling van de ene naar de andere leerroute geleid. Een leerling zit dus niet aan een leerroute vast. Logisch, want een leerling die goed is in meetkunde is niet vanzelfsprekend ook goed in algebra.

4 De gemiddelde leerling doorloopt de doorlopende route. Een wat zwakkere leerling krijgt ondersteunende opdrachten met meer tussenstappen en extra hulp en feedback. Een leerling die het makkelijk afgaat krijgt extra uitdagende opdrachten aangeboden; vaak hebben de uitdagende opdrachten het kenmerk van wiskundige denkactiviteiten. Digitaal en boek De opgaven in het boek en de digitale omgeving zijn identiek. U kunt ervoor kiezen om met het boek te werken of kiezen voor het digitale lesmateriaal. Beide kunnen naast elkaar of afwisselend gebruikt worden. Opdrachten digitaal maken heeft als voordeel dat leerlingen automatisch feedback krijgen. Wat de resultaten zijn kunnen u en uw leerlingen vervolgens op het online dashboard bekijken.

5 Sommige opgaven maakt de leerling op papier. Het tekenen van grafieken bijvoorbeeld. Feedback Leerlingen die opgaven digitaal maken, krijgen automatisch feedback. Dit is inhoudelijke feedback, dus niet alleen goed of fout. Bij een fout die het systeem herkent, wordt gerichte feedback gegeven. Wanneer de fout niet wordt herkend, krijgt een leerling een tip waarin de juiste denkrichting voor het goede antwoord wordt gegeven. Bij een tweede fout krijgt de leerling de uitwerking te zien. Tussenantwoorden Bij het maken van digitale opdrachten kunnen leerlingen tussenantwoorden geven. Deze worden opgeslagen en nagekeken. Zo ziet u op welke manier de leerling tot het antwoord is gekomen.

6 Hoe werkt het digitale platform? Het digitale platform van de docent en de leerling lijken sterk op elkaar. U kunt switchen van de ene naar de andere klas, resultaten van individuele leerlingen bekijken en een overzicht krijgen van de gehele klas. Daarnaast heeft u beschikking over het docentmateriaal, zoals de handleiding en GeoGebra-demo s waarmee u instructie kunt verlevendigen. Er zijn twee hoofdschermen: lesmateriaal of resultaten. Wanneer een leerling bijvoorbeeld paragraaf 9.3 Formules vereenvoudigen aanklikt, ziet hij het volgende scherm. [Hier afbeelding van het digitale platform waarop paragraaf 9.3 zichtbaar is. Links ziet u bovenaan in welke leerroute de leerling zit. In dit geval is dat de ondersteunende leerroute met extra ondersteunende opdrachten (O). Resultatendashboard voor leerling en docent Via het platform kunt u resultaten bekijken door naar resultaten te gaan: het resultatendashboard. Hier heeft u perfect inzicht in de resultaten van individuele leerlingen en van de gehele klas, op hoofdstukniveau, paragraafniveau en opdrachtniveau. Tijdens de les kunt u zien waar uw leerlingen op dat moment mee bezig zijn.

7 Leerlingen zien op hun resultatendashboard alleen hun eigen resultaten en hoe die zich verhouden tot het gemiddelde resultaat van de klas. Ook kunnen ze hier de feedback lezen die de docent geeft. Als resultaten aanleiding geven om in te grijpen, kan dat met de knop ingrijpen. U kunt bijvoorbeeld een opdracht leegmaken en een leerling vragen de opgave opnieuw te maken. Verder kunt u feedback geven of de leerroute uitzetten zodat de leerling automatisch in de basisroute terechtkomt. Instructievideo s Leerlingen die de theorie nog onvoldoende begrijpen, kunnen thuis of tijdens de les instructiefilmpjes bekijken. Voor uw instructie kunt u putten uit digitaal instructiemateriaal van GeoGebra.

8 Toetsen Oefentoetsen Een leerling die in het boek werkt, vindt aan het eind van een hoofdstuk Test jezelf en een oefenproefwerk in het werkboek. Met deze toetsen kan hij nagaan in welke mate hij de leerstof beheerst. In de digitale omgeving staat aan het eind van een hoofdstuk een Oefentoets klaar. Afhankelijk van het resultaat krijgt een leerling een aanbod aan extra oefeningen. Als een leerling lager dan 55% scoort op een bepaald onderwerp of een vaardigheid, krijgt hij opdrachten en theorie aangeboden waarmee hij kan oefenen. Daarna krijgt hij nieuwe toetsopdrachten, zodat hij kan zien of hij dit wiskundige onderwerp nu wel beheerst. Op deze manier kan elke leerling zich optimaal voorbereiden op een toets. Toetsen samenstellen In de toetsomgeving van de 12 e editie kunt u kant-en-klare RTTI- toetsen downloaden. Nieuw is dat u toetsen kunt aanpassen door in de toetsomgeving toetsitems naar keuze aan te vinken. In beide gevallen kunt u de toets op papier of digitaal afnemen.

9 Pilots Deze editie is in nauwe samenwerking met docenten ontwikkeld. Er zijn twee versies van de nieuwe editie van Moderne Wiskunde uitgebreid getest op de pilotscholen. Zo n leerlingen en 80 docenten hebben hieraan meegewerkt. De feedback van zowel docenten als leerlingen was heel waardevol om de ideeën rond digitalisering en gepersonaliseerd leren een goede invulling te geven. Docenten hebben de nieuwe editie op verschillende manieren ingezet. De één gebruikte het boek én het digitale lesmateriaal. En er waren docenten die alleen het digitale materiaal hebben gebruikt. De voorkeur van leerlingen blijkt te verschillen. De een werkt liever digitaal, de ander geeft op sommige momenten met name bij het leren voor een proefwerk de voorkeur aan een boek. Anders lesgeven De nieuwe editie is wezenlijk anders dan voorgaande edities en vraagt daarom om een andere manier van lesgeven. Leerlingen werken zelfstandiger en worden door het systeem van de ene naar de andere leerroute geplaatst. Dat vraagt om een meer coachende manier van lesgeven. En frontaal lesgeven is niet meer vanzelfsprekend. Nieuw in deze editie Naast wat hierboven al is genoemd, is het volgende nieuw in deze nieuwe editie: Aan het begin van elke paragraaf staan de leerdoelen; Elke paragraaf begint met een facultatieve introductieopdracht (alleen bij havo/vwo); Meer oefenmateriaal en meer theorie. Het aantal pagina s per paragraaf is daardoor uitgebreid van 2 naar 4 pagina s; Rekenen is in de werkboeken verwerkt en sluit aan bij het rekenen in de wiskundeboeken. Een aparte rekenmethode is niet meer nodig. Training en begeleiding Met een (online) training kunnen we u en uw team op weg helpen met deze nieuwe editie van Moderne Wiskunde. Daarnaast is het mogelijk om een verdiepingstraining te volgen waarin verder wordt ingegaan op gepersonaliseerd leren in de klas.

10 Wanneer kunt u met de nieuwe editie beginnen? Vanaf schooljaar is er een nieuwe editie van Moderne Wiskunde 1 vmbo-k(gt), 1 vmbo-gt(h), 1 havo/vwo, 1 vwo en 1 vwo English version. In schooljaar 2018/2019 verschijnt de nieuwe editie van 1 vmbo-basis. De voordelen van de 12 de editie op een rij Drie adaptieve leerroutes maken differentiëren gemakkelijk; Inzicht in leerresultaten via het resultatendashboard; U kunt uw eigen toetsen samenstellen; U kunt kiezen voor boek, digitaal of een combinatie van beide; U beschikt over Geogebra instuctiemateriaal; Leerlingen kunnen theorievideo s bekijken voor extra uitleg; Leerlingen zijn optimaal voorbereid op een proefwerk door oefentoetsen; Leerlingen blijven gemotiveerd en krijgen meer zelfvertrouwen; Rekenen geïntegreerd in de methode. Meer weten? Lees de verschillende artikelen op persoonlijk.noordhoff.nl Bekijk het volgende filmpje van docenten die werkten met de pilot van de nieuwe editie: Bekijk de volgende filmpjes over toetsen, adaptiviteit, dashboard en examensprint Op de website kunt u meer lezen over Moderne Wiskunde. Of maak een afspraak. We gaan graat met u in gesprek.

11

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw WHITEPAPER GETAL & RUIMTE Getal & Ruimte is de grootste wiskundemethode in het voortgezet onderwijs. Met een heldere didactische structuur en een

Nadere informatie

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase

Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase Nieuwe editie Pincode 6 e editie Tweede Fase Met de nieuwe editie van Pincode voor de tweede fase worden leerlingen optimaal voorbereid op het nieuwe examenprogramma,

Nadere informatie

Wiskunde op maat! 29/11/17

Wiskunde op maat! 29/11/17 Wiskunde op maat! 29/11/17 Presentatie Achtergrond nieuwe editie Concept boek online Arrangement Achtergrond 12 e editie Gebruikerswensen Oefenstof Theorie/voorbeelden Differentiatie Digitaal Gepersonaliseerd

Nadere informatie

12 e editie vmbo 29/11/17

12 e editie vmbo 29/11/17 12 e editie vmbo 29/11/17 Agenda De nieuwe 12e editie Productinformatie en planning Aanleiding nieuwe editie Uitgangspunten 12e editie - Wat is er gebleven? - Nieuwe elementen en wijzigingen - Digitaal

Nadere informatie

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw?

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Hoe maken de leerlingen kennis met Moderne Wiskunde online? p. 5 4 Meer dan lesstof in het

Nadere informatie

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw?

Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Hoe werkt u met Moderne Wiskunde 12 e editie onderbouw? Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Hoe maken de leerlingen kennis met Moderne Wiskunde online? p. 5 4 Meer dan lesstof in het

Nadere informatie

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie havo / vwo onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Pincode 6 e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6

Nadere informatie

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo

Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo Hoe werkt u met Getal & Ruimte 12 e editie vmbo Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 6 3 Meer dan lesstof in het boek p. 8 4 Leerroutes p. 13 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 17

Nadere informatie

12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17

12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17 12 e editie havo/vwo onderbouw 29/11/17 Agenda De nieuwe 12e editie Productinformatie en planning Aanleiding nieuwe editie Uitgangspunten 12e editie Wat is er gebleven? Nieuwe elementen en wijzigingen

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw

Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw Hoe werkt u met Chemie 7e editie hv onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 9 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 10 7

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie hv onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 6 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p.

Nadere informatie

Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase Hoe werkt u met buitenland 3e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 9

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw

Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw Hoe werkt u met Nectar 5e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Hoe werkt u met Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat

Nadere informatie

Getal & Ruimte 12 e editie. havo/vwo onderbouw

Getal & Ruimte 12 e editie. havo/vwo onderbouw Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw De nieuwe 12 e editie In het voorjaar 2017 komt Noordhoff Uitgevers met de nieuwe 12 e editie Getal & Ruimte in de havo/vwo onderbouw! Productinformatie Lancering

Nadere informatie

Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw

Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw Hoe werkt u met Overal NaSk 5e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 8 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 9 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo

Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo Hoe werkt u met Pincode Onderbouw vmbo Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 17 Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met

Nadere informatie

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw

Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw Hoe werkt u met Chemie Overal 7e editie onderbouw Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 8 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Grandes Lignes 5e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim stampen p. 9 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les Getal & Ruimte 12 e editie ICT in de les Nieuwe ICT Boek en digitale versie zijn uitwisselbaar ICT opgaven zijn gerandomiseerd ICT opgaven worden nagekeken, ook tussenstappen Adaptief werken via leerroutes

Nadere informatie

Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Stepping Stones 6e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim stampen p. 9 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

Rekenen bij Moderne Wiskunde

Rekenen bij Moderne Wiskunde Moderne Wiskunde Rekenen: een volledig doorlopende leerlijn rekenen voor alle leerjaren en alle niveaus! Rekenen bij Moderne Wiskunde 1 Verplichte rekentoets Vanaf schooljaar 2013/2014 Voor alle leerlingen

Nadere informatie

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Grandes Lignes 5 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Slim Stampen p. 11 6 Oefentoets met studieadvies op maat p. 12 7 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw

Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw Hoe werkt u met Geschiedeniswerkplaats 3 e editie onderbouw Inhoud 1 Navigatie p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 8 5 Resultatenpagina's p. 9 Noordhoff Uitgevers

Nadere informatie

Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase Hoe werkt u met Nectar 4e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Oefentoets met studieadvies op maat p. 10 6 Resultatenpagina's

Nadere informatie

Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase

Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase Hoe werkt u met TrabiTour 2 e editie Tweede Fase Inhoud 1 In vogelvlucht p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 3 3 Meer dan lesstof in het boek p. 4 4 Leerroutes p. 7 5 Sim Stampen p. 10 6 Oefentoets met studieadvies

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING BIOLOGIE VOOR JOU Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Biologie voor

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING MEMO Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Memo beschreven, en hoe

Nadere informatie

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA

WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA Digitale leeromgeving HANDLEIDING WERKEN MET DE DIGITALE LEEROMGEVING NOVA Digitale leeromgeving HANDLEIDING In deze handleiding staat de inhoud van de digitale leeromgeving van Nova beschreven, en hoe

Nadere informatie

Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw

Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw Hoe werkt u met buitenland 4 e editie onderbouw Inhoud 1 Navigatie p. 2 2 Hoe wilt u werken? p. 4 3 Meer dan lesstof in het boek p. 5 4 Leerroutes p. 6 5 Resultatenpagina's p. 7 Noordhoff Uitgevers bv

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18

Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18 Klaar voor de toekomst met buitenland 4 e editie! 27/11/18 Ontdek de wereld. Met buitenland! boek en online makkelijker leren differentiëren toetsing mogelijkheden online Ontdek de wereld. Met buitenland!

Nadere informatie

Algemene informatie leerroutes Leerroutes en adaptiviteit

Algemene informatie leerroutes Leerroutes en adaptiviteit Differentiatie en adaptiviteit bij wiskunde met de nieuwe generatie wiskundemethodes Programma en leerroutes Resultatenpagina s (dashboards) Mogelijkheden om gedifferentieerd of gepersonaliseerd te leren

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster S.

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-kgt deel 2 Twaalfde editie, 2019 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de

Nadere informatie

Station, nederlands voor het vmbo

Station, nederlands voor het vmbo Station, nederlands voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Station 2e editie) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom Natuurkunde en Flipping the Classroom De lespraktijk van een natuurwetenschappelijk vak zoals natuurkunde bestaat gewoonlijk uit klassikale instructie, practicum en het verwerken van opdrachten. In de

Nadere informatie

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1. Twaalfde editie, 2018

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1. Twaalfde editie, 2018 Getal & Ruimte Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A.

Nadere informatie

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom Natuurkunde en Flipping the Classroom De lespraktijk van een natuurwetenschappelijk vak zoals natuurkunde bestaat gewoonlijk uit klassikale instructie, practicum en het verwerken van opdrachten. In de

Nadere informatie

Grandes Lignes 5e editie. Hoe werkt u met. Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9

Grandes Lignes 5e editie. Hoe werkt u met. Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9 Hoe werkt u met Noordhoff Uitgevers bv Pagina 1 van 9 In vogelvlucht Noordhoff Uitgevers bv Pagina 2 van 9 Hoe werkt u? Volledig digitaal "Blended" Op school vooral met boeken Uw leerlingen werken volledig

Nadere informatie

TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES

TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES TOETSEN IN DE NIEUWE GENERATIE WISKUNDEMETHODES Willemijn Muggen, uitgever Toetsen 16-11-2016 Gepersonaliseerd Leren - Doelstellingen Iedere leerling op zijn/haar niveau laten excelleren. Leren terwijl

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 2 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster

Nadere informatie

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2. Twaalfde editie, 2019

Getal & Ruimte. Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2. Twaalfde editie, 2019 Getal & Ruimte Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel 2 Twaalfde editie, 2019 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C.J. Admiraal J.H. Dijkhuis J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A.

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Noordhoff Uitgevers bv. Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie

Noordhoff Uitgevers bv. Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie Noordhoff Uitgevers bv Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie Inhoudelijke verbeterpunten Moderne Wiskunde 10e editie De 10e editie van Moderne Wiskunde is vrijwel volledig vernieuwd.

Nadere informatie

2015 In nauw overleg met docenten Nederlands en experts wordt het vernieuwend lesmateriaal vertaald naar een vernieuwende, didactische leerlijn.

2015 In nauw overleg met docenten Nederlands en experts wordt het vernieuwend lesmateriaal vertaald naar een vernieuwende, didactische leerlijn. Het vak Nederlands Historie 2013 Malmberg voert veel gesprekken met docenten Nederlands havo en vwo bovenbouw en besluit om andere lesmethode te gaan ontwikkelen dan de huidige traditionele lesmethodes.

Nadere informatie

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen

Oefentoetsen. Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Oefentoetsen Hoe werkt u met Oefentoetsen Inhoud 1 Wat is het? 2 Meer dan een toetsprogramma: met adaptief studieadvies 3 Hoe werkt het? 4 Waar vind ik het? 5 Veelgestelde vragen Noordhoff Uitgevers bv

Nadere informatie

Library, engels voor het vmbo

Library, engels voor het vmbo Library, engels voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Library 2nd Edition) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E

FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E FAQ DE GEO BOVENBOUW HAVO/VWO 5 E EDITIE De onderwerpen die in deze FAQ aan bod komen: Arrangement Planning PTA Inhoudelijk ARRANGEMENT Wat is het verschil tussen een combipakket en een abonnement? Abonnement

Nadere informatie

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1

Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1 Getal & Ruimte Leerboek 2 vmbo-t/havo deel 1 Twaalfde editie, 2018 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs C. J. Admiraal J. H. Dijkhuis J. A. Verbeek G. de Jong H. J. Houwing J. D. Kuis F. ten Klooster

Nadere informatie

Digitalisering van wiskunde in het voortgezet onderwijs

Digitalisering van wiskunde in het voortgezet onderwijs 10 NAW 5/17 nr. 1 maart 2016 Digitalisering van wiskunde in het voortgezet onderwijs Peter Eshuis, Rob Houtenbos, Judith Boertjens Peter Eshuis docent wiskunde Carmel College Salland, Raalte p.eshuis@carmelcollegesalland.nl

Nadere informatie

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 3 B 2 TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 L.A. Reichard J.H. Dijkhuis C.J. Admiraal G.J. te Vaarwerk J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de Waal J. van Braak J.H.M. Liesting-Maas

Nadere informatie

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen

Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen Producten en prijzen 2014 Groen Nederlands Groen Rekenen www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Groen Nederlands en Rekenen Pag. 3 Opbouw en inhoud GPS Groen Nederlands Pag. 4 Opbouw en inhoud

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 3 TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 L.A. Reichard J.H. Dijkhuis C.J. Admiraal G.J. te Vaarwerk J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de Waal J. van Braak J.H.M. Liesting-Maas

Nadere informatie

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels

Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels Nederlands - Duits - Engels Navigeren op maat Producten en prijzen 2013 GPS Nederlands GPS Duits GPS Engels www.instruct.nl 1 Inhoudsopgave Maak kennis met GPS Taal Pag. 3 Opbouw en inhoud van de methoden

Nadere informatie

De nieuwe methodesite Traject Nederlands. Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014

De nieuwe methodesite Traject Nederlands. Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014 De nieuwe methodesite Traject Nederlands Voor docenten Traject Nederlands Studiejaar 2013-2014 Inloggen methodesite Ga naar www.trajectnederlandsonline.nl Klik op de button inloggen. U komt vervolgens

Nadere informatie

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 3K TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2013 L.A. Reichard J.H. Dijkhuis C.J. Admiraal G.J. te Vaarwerk J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de Waal J. van Braak J.H.M. Liesting-Maas

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets.

Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets. Adapt 3e klas en Bovenbouw José Haasakker en Robbert Smeets. De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie van Kopen & Werken

Nadere informatie

Wiskunde op maat van elke leerling

Wiskunde op maat van elke leerling 1 Wiskunde op maat van elke leerling Het beste van papier en digitaal gecombineerd Het wiskunde-fonds van Uitgeverij De Boeck is in volle ontwikkeling. Met Kruispunt brengen we een vernieuwende methode

Nadere informatie

Invoering van gepersonaliseerd leren

Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Dit whitepaper gaat over gepersonaliseerd leren en wat de aandachtspunten zijn bij de invoering ervan op school. In een ander whitepaper

Nadere informatie

Stap-voor-stap handleiding De docentenportal ZorgPad

Stap-voor-stap handleiding De docentenportal ZorgPad Stap-voor-stap handleiding De docentenportal ZorgPad Deze handleiding geeft een stap voor stap uitleg over de online docentomgeving van de methode Zorgpad. U ziet de belangrijkste onderdelen en functies

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw

Adapt 3e klas en Bovenbouw Adapt 3e klas en Bovenbouw De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie van Kopen & Werken en De Samenleving, geschikt

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets.

Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets. Adapt 3e klas en Bovenbouw Johan Heurter, José Haasakker en Robbert Smeets. De LWEO biedt voor de derde klas een volledig digitale methode aan: Adapt 3e klas. Het is een adaptieve en interactieve versie

Nadere informatie

Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA

Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA Module H3-2 DE GROTE OORLOG VAN EUROPA WERKSCHEMA (alle leerroutes) 3 lesweken (max. 6 lessen) Onderdeel van toets T1 in toetsweek 1 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent heeft met

Nadere informatie

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden

Learnbeat. Wegwijzer. Learnbeat is een product van Dedact 3e Binnenvestgracht 23K, 2312 NR Leiden Learnbeat Wegwijzer Learnbeat is een product van Dedact e Binnenvestgracht K, NR Leiden Wegwijzer Over Learnbeat Learnbeat is de complete leeromgeving waarin leerlingen op interactieve wijze kunnen werken

Nadere informatie

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Snappet 3.0 video Eenvoudig zelf de beste leerroutes voor jouw klas kiezen en volgen Effectief al je aandacht kunnen richten op onderwijzen Extra ruimte en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Adaptief

Nadere informatie

Voor leren en onderwijzen op maat

Voor leren en onderwijzen op maat VO-content Voor leren en onderwijzen op maat Open, digitaal leermateriaal Samen met docenten gemaakt Ruim honderd Stercollecties Eenvoudig te combineren met bestaande methodes en eigen leermateriaal Stimuleert

Nadere informatie

Met Adapt hebben docenten inzicht in de voortgang van de leerlingen en ze kunnen zelf eenvoudig eigen bronnen en opgaven toevoegen.

Met Adapt hebben docenten inzicht in de voortgang van de leerlingen en ze kunnen zelf eenvoudig eigen bronnen en opgaven toevoegen. Wegwijzer Over Adapt Adapt is een product van de LWEO. Het bestaat uit een complete economiemethode voor de derde klas, waarin leerlingen op interactieve wijze kunnen werken aan theorie en opgaven en een

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Na het doorlopen van de weet ik precies wat ik kan verwachten op het examen Nederlands. Door deze goede voorbereiding zie ik het examen met vertrouwen tegemoet! Toetsing

Nadere informatie

F.C. Luijbe

F.C. Luijbe 2017 2018 F.C. Luijbe vmbo gt / mavo wiskunde Jouw beste voorbereiding op je examen in 2018 vmbo gt / mavo wiskunde Voorwoord Met deze examenbundel kun je je goed voorbereiden op het schoolexamen en het

Nadere informatie

Handleiding Digi-Trainer

Handleiding Digi-Trainer Handleiding Digi-Trainer Studenten Niveau:mbo Datum: 20-1-2012 Versie: 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Inloggen... 4 3 De homepage... 6 4 Het oefenen van een vak... 8 5 De nulmeting... 9 5.1 Inleveren...

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde.

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. Beste mevrouw/meneer, Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. In deze handleiding vindt u de belangrijkste informatie om meteen aan de slag te gaan. Mocht u vragen

Nadere informatie

Iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal

Iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal Iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal Doel en Agenda 1. Wat weet je al? 2. Jouw leerdoel vandaag 3. Nieuwe ontwikkelingen 4. Interview + theorie over inzetbaarheid 5. Resultaten 6. Bijsturen

Nadere informatie

25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie. Ewout Loen & Jochem Valkema

25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie. Ewout Loen & Jochem Valkema 25 november 2015 Pincode vmbo bovenbouw 6 e editie Ewout Loen & Jochem Valkema Inhoud Kenmerken Pincode Verbeteringen 6 e editie Opbouw en structuur o Assortiment o Opbouw leer(werk)boek ICT Kenmerken

Nadere informatie

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

PTA VWO wiskunde B 1518

PTA VWO wiskunde B 1518 PTA VWO wiskunde B 1518 Inleiding Bij het vak wiskunde B leren leerlingen parate kennis en vaardigheden aan om daarmee wiskundige denkactiviteiten te ontplooien en te ontwikkelen. Met dit wiskundig denkvermogen

Nadere informatie

Avans visie Onderwijs & ICT

Avans visie Onderwijs & ICT Avans visie Onderwijs & ICT Samen het maximale uit jezelf halen met ICT Algemeen De visie op Onderwijs en ICT is afgeleid van de Avans Onderwijsvisie en opgesteld vanuit de overtuiging dat we onze ambitie

Nadere informatie

BETTERMARKS Syllabus Docenten

BETTERMARKS Syllabus Docenten BETTERMARKS Syllabus Docenten 2015-2016 Inhoudsopgave BETTERMARKS Programma Domeinen en Bettermarks Toetsing Ontwikkelpunten Lessen Bettermarks online BETTERMARKS Dit jaar starten we met een nieuwe rekenmethode

Nadere informatie

Chrome ondersteunt geen JAVA meer

Chrome ondersteunt geen JAVA meer Chrome ondersteunt geen JAVA meer Chrome heeft aangegeven een aantal plugins niet meer te ondersteunen. De grootste impact is dat zij vanaf september 2015 geen JAVA meer ondersteunen. In het digitale lesmateriaal

Nadere informatie

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2015

TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2015 TIENDE EDITIE EERSTE OPLAGE, 2015 L.A. Reichard J.H. Dijkhuis C.J. Admiraal G.J. te Vaarwerk J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de Waal J. van Braak J.H.M. Liesting-Maas

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO

Verleg je grenzen! Compleet vernieuwd! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? Taalblokken Nederlands Brochure MBO Taalblokken Nederlands Brochure MBO Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor de nieuwe Taalblokken? U kunt gemakkelijk differentiëren studenten leren wat nodig is Motiverend en uitdagend lesmateriaal voor

Nadere informatie

Welke wiskunde in de bovenbouw havo op het Mondriaan College?

Welke wiskunde in de bovenbouw havo op het Mondriaan College? Welke wiskunde in de bovenbouw havo op het Mondriaan College? - 1 - EXAMENPROGRAMMA WISKUNDE A, B, D In het examenprogramma staan drie verschillende varianten van wiskunde. In de onderstaande tabel staat

Nadere informatie

Docentenhandleiding. bettermarks Wiskunde

Docentenhandleiding. bettermarks Wiskunde Docentenhandleiding bettermarks Wiskunde Inhoudsopgave 1. Starten met bettermarks wiskunde 2 Toegang tot bettermarks 2 bettermarks webversie en App 2 2. Startscherm bettermarks 4 Menu 4 Dashboard 4 3.

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

De methodesite 20/20 English. Voor docenten

De methodesite 20/20 English. Voor docenten De methodesite 20/20 English Voor docenten Inloggen methodesite Ga naar www.2020english.nl Klik rechtsboven op de knop Digitale lesomgeving. U komt vervolgens op de onderstaande pagina. Kies Mbo / Vmbo.

Nadere informatie

Getal & Ruimte. 3 havo deel 1. Twaalfde editie, Auteurs

Getal & Ruimte. 3 havo deel 1. Twaalfde editie, Auteurs Getal & Ruimte 3 havo deel 1 Twaalfde editie, 2019 Noordhoff Uitgevers Groningen Auteurs J.H. Dijkhuis C.J. Admiraal J.A. Verbeek G. de Jong H.J. Houwing J.D. Kuis F. ten Klooster S.K.A. de Waal J. van

Nadere informatie

Wiskundige denkactiviteiten in de wiskundemethoden

Wiskundige denkactiviteiten in de wiskundemethoden Wiskundige denkactiviteiten in de wiskundemethoden SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Studiedag NVvW 2015 Agenda Wie? Wat? Hoelang SLO Inleiding 2 minuten Getal en Ruimte Presentatie 10

Nadere informatie

Wijzigingen worden door de docent in Edmodo of in de les doorgegeven. Hoofdstuk 1 Formules. Voorbereidingen voor de toets

Wijzigingen worden door de docent in Edmodo of in de les doorgegeven. Hoofdstuk 1 Formules. Voorbereidingen voor de toets Hoofdstuk 1 Formules CE 34 1-1 Lineaire formules 35 1-2 1-3 1-4 Gebroken formules Wortelformules Machtsformules 36 1-5 1-6 Substituties Samenvatting Test je zelf Extra oefening B en G 37 V1 Vaardigheden

Nadere informatie

Product en prijzen schooljaar 2015-2016

Product en prijzen schooljaar 2015-2016 Product en prijzen schooljaar 2015-2016 1 * Dit betreft de kosten per leerling. Er worden ook kosten per school en per docent in rekening gebracht. Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Opbouw en inhoud mentorpakket...3

Nadere informatie

Instructie werken met Tumult in Learnbeat

Instructie werken met Tumult in Learnbeat Instructie werken met Tumult in Learnbeat Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Om te beginnen... 3 1.1 Wat heb ik nodig?... 3 1.2 Begrippen... 3 2. Werken met Tumult in de les... 4 2.1 Hoe log ik in?...

Nadere informatie

Mogelijke leerdoelen

Mogelijke leerdoelen Leerlingen verantwoordelijk maken voor hun leerproces Sandra Elzinga info@betaonderwijsopmaat.nl Mogelijke leerdoelen Je beseft wat jij belangrijk vindt bij zelfverantwoordelijk leren. Je leert wat je

Nadere informatie

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN).

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). WERKSCHEMA (alle leerroutes) 2 lesweken Onderdeel van toets T1 in toetsweek 1 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent

Nadere informatie

Lesmodel: DAIM 45 min 5 min Oriëntatie: herhalen vorige les 5 min Instructie: doel benoemen aan het begin van de les

Lesmodel: DAIM 45 min 5 min Oriëntatie: herhalen vorige les 5 min Instructie: doel benoemen aan het begin van de les Didactisch Groepsplan Leerjaar 1A - Kader Lesmodel: DAIM 45 min 5 min Oriëntatie: herhalen vorige les 5 min Instructie: doel benoemen aan het begin van de les Na de klassikale instructie tenminste een

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO

Verleg je grenzen! Waarom kiest ú voor het nieuwe Taalblokken? Taalblokken Engels Brochure MBO Brochure MBO Toetsing Figuur 4, toetsing Door de nieuwe aanpak en de goede mix van digitaal lesmateriaal en boeken geeft Taalblokken Engels mij de ruimte om les te geven zoals ik wil. Verleg je grenzen!

Nadere informatie