Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen."

Transcriptie

1 Statenfractie Aan : het College van Gedeputeerde Staten. Onderwerp: schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, Partij voor Zeeland (PvZ), m.b.t. het project Waterdunen. Oostburg, d.d , Geacht College, Bij de beantwoording van de vragen ingevolge art. 44 van het Reglement van Orde inzake Waterdunen (ingekomen ) stelt uw College bij de beantwoording van vraag vier o.a. het volgende: Dit betekent niet, dat geen plaats meer zou mogen zijn voor kritische vragen of kanttekeningen en Op vragen van Statenleden en burgers (zoals de Vrienden van WaterdunenNee) is en wordt steeds zorgvuldig gereageerd. Mogen wij er dan ook nu op rekenen dat uw College de onderstaande vragen zorgvuldig zal beantwoorden? Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen. Vragen. 1 (a). Uw College verwijst ter onderbouwing van het collegestandpunt bij vraag twee uit de hier voor bedoelde artikel 44 vragen (aanhangsel nummer 053) naar paragraaf drie van de zakelijke beschrijving, behorende bij het onteigeningsvoorstel Waterdunen. Deelt uw College onze mening dat informatie die een provinciaal projectleider per aan Statenleden verstrekt of via interviews met de pers naar buiten brengt mede bijdraagt aan de beeldvorming en dus ook aan de besluitvorming rondom een Statenvoorstel? 1 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 2 (a). Deelt uw College onze mening dat een projectleider alleen correcte informatie naar buiten mag brengen die gebaseerd is op de aantoonbare vastliggende feiten van dat moment?

2 2 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 3 (a). Deelt uw College onze mening dat het een aantoonbaar feit is ( s en t.v. opnames) dat de projectleider Waterdunen medio december per kenbaar heeft gemaakt dat er voor 40 hectare principeovereenkomsten bestonden en dat zij in een t.v. interview op Omroep Zeeland destijds heeft gezegd dat er met de helft van de grondeigenaren (dit zouden er dus 6 moeten zijn) constructief overleg plaatsvond wat zou leiden tot principe overeenkomsten, waarvoor nog een paar zaken moesten worden afgesproken, maar waar wel vooruitgang in zat? 3 (b). Omdat het hier verifieerbare uitlatingen betreft kunt u de vraag enkel met ja beantwoorden; mocht u echter deze vraag toch met nee beantwoorden, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 4 (a). De juiste en aantoonbare feiten op dat moment (de persoonlijke onderhandelingsdossiers) hebben ter inzage gelegen ten tijde van het ontwerp onteigeningsbesluit in mei Deelt uw College onze mening dat de inhoud van hetgeen de projectleider in december 2010 naar buiten heeft gebracht via e- mail en Omroep Zeeland, niet strookt met de stand van zaken zoals die medio december 2010 is weergegeven in de persoonlijke onderhandelingsdossiers? 4 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan aantonen aan de hand van de onderhandelingsdossiers waarom u onze mening 5 (a). Deelt uw College onze mening, dat de antwoorden die een Gedeputeerde geeft op vragen van Statenleden tijdens een Statenvergadering, betrokken moeten kunnen worden bij de besluitvorming van Provinciale Staten? 5 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 6 (a). Deelt uw College onze mening dat een Gedeputeerde alleen die informatie naar buiten mag brengen die correct is en die gebaseerd is op de aantoonbare vastliggende feiten van dat moment? 6 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 7 (a). Deelt uw College onze mening dat het via de opname van de Statenvergadering een aantoonbaar feit is dat de Gedeputeerde tijdens de Statenvergadering van 17 december 2010 vragen aangaande Waterdunen heeft beantwoord en daarbij heeft gezegd dat er principeovereenkomsten voor 40 hectare bestaan waarvan er al een akte bij de notaris ligt, dat er met 7, binnenkort 8 eigenaren onderhandeld wordt waarbij maatwerk wordt gezocht en gevonden en dat slechts 30 tot 40 hectare niet onderhandelbaar is?

3 7 (b). Omdat het hier verifieerbare uitlatingen betreft kunt u deze vraag enkel met ja beantwoorden, mocht u echter deze vraag toch met nee beantwoorden, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 8 (a). De juiste en aantoonbare feiten op dat moment (de persoonlijke onderhandelingsdossiers) hebben ter inzage gelegen ten tijde van het ontwerponteigeningsbesluit in mei Deelt uw College onze mening dat de inhoud van hetgeen de Gedeputeerde in de Statenvergadering van 17 december 2010 heeft gesteld, niet kan worden afgeleid uit de stand van zaken zoals die half december 2010 is weergegeven in de persoonlijke onderhandelingsdossiers? 8 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan aantonen aan de hand van de onderhandelingsdossiers waarom u onze mening 9. Is uw College, na beantwoording van de hiervoor gestelde vragen, nog steeds van mening dat er met betrekking tot de stand van zaken rondom de grondverwerving voor Waterdunen alleen maar correcte en feitelijk juiste informatie is verstrekt, gebaseerd op de vastliggende aantoonbare feiten op dat moment? 10. Kan uw College aangeven waarom er uit de ter inzage gelegde onderhandelingsdossiers niet blijkt dat er half december met 7, binnenkort 8 grondeigenaren constructief werd onderhandeld waarbij maatwerk werd gezocht en gevonden en waaruit ook niet blijkt dat er toen voor 40 hectare principeovereenkomsten zouden bestaan danwel dat er toen met 6 eigenaren principeovereenkomsten bestonden waarvoor nog een paar zaken moesten worden afgesproken, maar waar wel vooruitgang in zat? 11 (a). Op 1 februari 2011 informeert uw College PS opnieuw over de stand van zaken met betrekking tot de grondverwerving waarbij er sprake is van overeenstemming met één grondeigenaar en principeovereenkomsten met twee grondeigenaren, totaal betrokken oppervlakte ongeveer 40 hectare. In de PZC van 15 april 2011 brengt de projectleider naar buiten dat er met vier grondeigenaren een principeovereenkomst is gesloten waarbij ruim 63 hectare is betrokken. In de commissievergadering REW van 10 juni 2011 wordt er door de portefeuillehouder verklaard dat er voor 64 hectare principeovereenkomsten gereed liggen ter ondertekening. Op 8 juli 2011 geeft de gedeputeerde in de Statenvergadering de actuele stand van zaken met betrekking tot de grondverwerving en benoemt dan: ruim 1 hectare en spreekt dus niet meer over de voor 64 hectare, voor ondertekening gereedliggende, principeovereenkomsten.

4 Mogen wij er van uitgaan dat deze ruim 1 hectare de enige correcte en op vastliggende aantoonbare feiten gebaseerde informatie is? 11 (b). Zo nee, kunt u dan aangeven waarom wij hier niet van mogen uitgaan? 12 (a). Deelt u onze mening dat alle eerder verstrekte informatie over de stand van zaken met betrekking tot de grondverwerving niet volledig voldeed aan het criterium correct en op vastliggende aantoonbare feiten gebaseerd? 12 (b). Deelt u onze mening niet, kunt u dan motiveren waarom u onze mening 13 (a). Welke conclusies verbindt uw College aan de beantwoording van de vragen 1 tot en met 12? 13 (b). Mocht u hieraan geen conclusies verbinden, kunt u dan aangegeven waarom u hieraan geen conclusies verbindt? 14. Is uw College op de hoogte van het feit dat er op 4 oktober 2011 een zitting van de Raad van State wordt gehouden over Waterdunen, waarbij de bezwaren tegen het inpassingsplan en het grondexploitatieplan worden behandeld? 15. Is uw College op de hoogte van het feit dat het vervolgens dan nog slechts enige weken zal duren voordat de Raad van State in deze zaak uitspraak zal doen? 16 (a). Kan uw College aangeven welke dringende redenen er aanwezig zijn om eind september, dus slechts een paar weken voor de uitspraak van de Raad van State, al een informatiecentrum over Waterdunen in de kerk van Groede te openen? 16 (b). Indien u dit niet kunt aangeven, kunt u dan motiveren waarom u dit niet 17 (a). Kan uw College aangeven waarom niet is overwogen om, getuigende van enig respect voor direct betrokkenen en de Raad van State, met de inrichting en opening van dit informatiecentrum te wachten tot na de uitspraak van de Raad van State? 17 (b). Indien uw College dit niet kan aangeven, kunt u dan motiveren waarom u dit niet 18 (a). Kunt u aangeven hoeveel gemeenschapsgeld is gemoeid met de inrichting van het informatiecentrum Waterdunen in de kerk in Groede? 18 (b). Indien u dit niet kunt aangeven, kunt u dan motiveren waarom u dit niet

5 19 (a). Kunt u aangegeven hoeveel gemeenschapsgeld er gemoeid is met de huur van de ruimte in de kerk van Groede? 19 (b). Indien u dit niet kunt aangeven, kunt u dan motiveren waarom u dit niet 20 (a). Kan uw College met reden omkleed verklaren waarom ondergetekende (namens de Statenfractie van de Partij voor Zeeland) tijdens de Statenvergadering van 8 juli jl., tegen alle democratische regels in, niet in de gelegenheid werd gesteld om een motie van treurnis aangaande de informatievoorziening m.b.t. het project Waterdunen voor te lezen laat staan nader toe te lichten? 20 (b). Kan uw College, nadat u deze nieuwe vragen tot u genomen heeft, inmiddels enig begrip opbrengen voor het feit dat onze Statenfractie op 8 juli jl. een gele kaart aan uw College heeft uitgedeeld in de vorm van een motie van treurnis aangaande de informatievoorziening m.b.t. het project Waterdunen? In afwachting van uw beantwoording, verblijven wij, Hoogachtend, Statenfractie Partij voor Zeeland (PvZ), François Babijn, Statenlid.

College van Gedeputeerde Staten Provinciehuis Abdij BK MIDDELBURG Oostburg, 27 februari 2017,

College van Gedeputeerde Staten Provinciehuis Abdij BK MIDDELBURG Oostburg, 27 februari 2017, - Partij voor Zeeland College van Gedeputeerde Staten Provinciehuis Abdij 6 4331 BK MIDDELBURG Oostburg, 27 februari 2017, Geacht College, Betreft schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement

Nadere informatie

(+ 2 bijlagen) Toelichting. N.B. (zie bijlage 1; de uitnodiging) Vragen. anoniem persoonlijke unieke code naam van de gemeente

(+ 2 bijlagen) Toelichting. N.B. (zie bijlage 1; de uitnodiging) Vragen. anoniem persoonlijke unieke code naam van de gemeente Statenfractie Aan : het College van Gedeputeerde Staten. Onderwerp: schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, Partij voor Zeeland (PvZ), n.a.v.

Nadere informatie

Schriftelijke vragen van de Statenfracties PvdA, D66 & GroenLinks Noord-Brabant

Schriftelijke vragen van de Statenfracties PvdA, D66 & GroenLinks Noord-Brabant Schriftelijke vragen van de Statenfracties PvdA, D66 & GroenLinks Noord-Brabant Betreft: Informatievoorziening aan Staten inzake Ruit Eindhoven 15 mei 2013 Geacht college, Op maandag 15 april jl. heeft

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade De Centrale As Aan het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Projectbureau De Centrale As Postbus 213 9250 AE Burgum Met dit formulier

Nadere informatie

Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde

Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde Provinciale Staten Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade N381 Drachten Drentse grens

Aanvraagformulier Tegemoetkoming in planschade N381 Drachten Drentse grens Met dit formulier kunt u een verzoek om tegemoetkoming in planschade indienen op grond van de Wet ruimtelijke ordening. Het gaat om planschade die het gevolg is van het provinciaal inpassingsplan N381

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015

Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015 Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015 Reglement Klachtencommissie Woonruimteverdeling Noord-Veluwe (versie 15-01-2015) Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen en Blaricum / Eemnes

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen en Blaricum / Eemnes Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 13 september 2016 Vragen nr. 93 Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe 2003-55 Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 23 april 2003 - fatale beslisdatum: n.v.t. Voorgestelde status: B-stuk Behandeld

Nadere informatie

Commissiegriffier Annemieke Lobik Inhoudelijk ambtenaar Johan Francke

Commissiegriffier Annemieke Lobik Inhoudelijk ambtenaar Johan Francke Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 15010530 Brief GS van 14 juli 2015 over voortbestaan mogelijkheid van kort verblijf op ziekenhuislocatie Oostburg Betreft vergadering Economie

Nadere informatie

Grondverwerving; een introductie

Grondverwerving; een introductie Grondverwerving; een introductie Inleiding De provincie Zuid-Holland heeft als taak het provinciaal- /rijksbeleid uit te voeren. Zij doet er alles aan om dit goed en zorgvuldig te doen. Soms is het nodig

Nadere informatie

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. enquête: een onderzoek

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN... 2

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN... 2 Klachtenregeling Inhoud HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN... 2 Artikel 1... 2 HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN... 2 Paragraaf 1: De contactpersoon... 2 Artikel 2: Aanstelling en taak contactpersoon...

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BB9957

ECLI:NL:RVS:2007:BB9957 ECLI:NL:RVS:2007:BB9957 Instantie Raad van State Datum uitspraak 12-12-2007 Datum publicatie 12-12-2007 Zaaknummer 200700759/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2010 nummer 324.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1 HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN. Paragraaf 1: De contactpersoon

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1 HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN. Paragraaf 1: De contactpersoon Het bestuur van de Vereniging voor Christelijke Mavo in Dantumadiel besluit - gelet op artikel 24b van de Wet op het Voortgezet Onderwijs - d.d. 10 oktober 2018 tot vaststelling van de onderstaande klachtenregeling.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 25 september 2015 Nummer 15013794 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 25 september 2015 van 9.35

Nadere informatie

Reglement Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015

Reglement Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015 Reglement Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling Noord-Veluwe 2015 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. commissie: de commissie inzake de woonruimteverdeling als bedoeld

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2011 nummer 112. Vragen ingevolge

Nadere informatie

S T A T E N V O O R S T E L

S T A T E N V O O R S T E L S T A T E N V O O R S T E L Datum : 18 april 2005 Nummer PS : PS2005BEM10 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM Registratienummer : 2005psu000022i Portefeuillehouder : subcommissie voor de jaarrekening

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem. Haarlem, 13 juli 2015

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem. Haarlem, 13 juli 2015 Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 13 juli 2015 Onderwerp: Bestemmingsplan Bredius Muiden Geachte heer Remkes, Op grond van

Nadere informatie

UITVOERINGSREGLEMENT, Tuchtrechtspraak NVKF. In relatie tot Reglement Structuur Tuchtrechtspraak NVKF Geaccordeerd bestuur: 17 maart 2009

UITVOERINGSREGLEMENT, Tuchtrechtspraak NVKF. In relatie tot Reglement Structuur Tuchtrechtspraak NVKF Geaccordeerd bestuur: 17 maart 2009 - 1 - UITVOERINGSREGLEMENT, Tuchtrechtspraak NVKF Van: NVKF Vastgesteld op ALV: 17 maart 2009 Datum van ingang: 18 maart 2009 Status: 1 ste uitvoeringsreglement, Opgesteld: In relatie tot Reglement Structuur

Nadere informatie

Klachtenregeling Slim! Educatief

Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief 01-09-2013 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 1... 3 Hoofdstuk 2 Behandeling van de klachten... 3 Paragraaf 1 De contactpersoon...

Nadere informatie

Cools, Luuk 24-12-2014

Cools, Luuk 24-12-2014 Inlichten instantie via e-mail Page 1 of 2 Cools, Luuk Van: VNG [VNG@VNG.NL] Verzonden: dinsdag 23 december 2014 16:24 Aan: VNG Onderwerp: Lbr. 14/097 - Uitkomst ledenraadpleging informatievoorziening

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 81 Haarlem, 13 november 2001 Onderwerp: Reglement ambtelijke bijstand aan statenleden Bijlagen: ontwerpbesluit met toelichting Inleiding Artikel 33 van de

Nadere informatie

provinciale staten van Noord-Brabant. ECLI:NL:RVS:2018:2216

provinciale staten van Noord-Brabant. ECLI:NL:RVS:2018:2216 Raad vanstate Uitspraak 201707840/1/A2 Datum van uitspraak: Tegen: Proceduresoort: Rechtsgebied: ECLI: woensdag 4 juli 2018 provinciale staten van Noord-Brabant Hoger beroep Geld ECLI:NL:RVS:2018:2216

Nadere informatie

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND KLACHTENREGELING

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND KLACHTENREGELING NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND KLACHTENREGELING ZOETERMEER, DECEMBER 2011 KLACHTENREGELING NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND (12-12-2011) INHOUD Inleiding...3 Artikel 1: Indien van een klacht...3 Artikel 2: Vereenvoudigde

Nadere informatie

Klachtenregeling Slim! Educatief

Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief Klachtenregeling Slim! Educatief 30-01-2018 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 1... 3 Hoofdstuk 2 Behandeling van klachten in de eerste lijn... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing Griffie Provincie Overijssel PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL Regnr FS»bfc\ftl i* U 1 0 D nt : 2 T OKT 2010 Routing a.d. Bijl.: Geachteheer/mevrouw, Hierbij ingesloten trefl u twee brieven. Een is er gericht

Nadere informatie

IJSHOCKEY NEDERLAND KLACHTENREGELING

IJSHOCKEY NEDERLAND KLACHTENREGELING IJSHOCKEY NEDERLAND KLACHTENREGELING EINDHOVEN, 18-04-2017 De laatste wijziging van de klachtenregeling van IJshockey Nederland (IJNL) is vastgesteld op de algemene ledenvergadering van 18 april 2017.

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR

BESLISSING OP BEZWAAR BESLISSING OP BEZWAAR 76537-111131 Bij brief van 3 maart 2014 die is ingekomen bij de NZa op 10 maart 2014 is bezwaar gemaakt tegen de beslissing d.d. 24 februari 2014 met kenmerk 70783/104577. Deze beslissing

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017 Hoofdstuk 1 Ambtelijke bijstand Artikel 1 Verzoek om informatie of ambtelijke bijstand 1. Een Statenlid wendt zich tot de

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Verordening op de bezwaarschriften SNN

Verordening op de bezwaarschriften SNN Verordening op de bezwaarschriften SNN (geconsolideerde versie, geldend vanaf 21-6-2007) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Verordening op de bezwaarschriften

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1768

ECLI:NL:RVS:2015:1768 ECLI:NL:RVS:2015:1768 Instantie Raad van State Datum uitspraak 03-06-2015 Datum publicatie 03-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201407801/1/A3 Eerste

Nadere informatie

TOELICHTING op de Verordening op de rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest.

TOELICHTING op de Verordening op de rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest. TOELICHTING op de Verordening op de rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest. Algemeen Ingevolge de Gemeentewet dient elke gemeente per 1 januari 2006 te beschikken over een rekenkamer

Nadere informatie

Protocol geheimhouding ex artikel 25 van de Provinciewet 1

Protocol geheimhouding ex artikel 25 van de Provinciewet 1 1 Protocol geheimhouding ex artikel 25 van de Provinciewet 1 Gedeputeerde Staten van de Provincie Flevoland en Provinciale Staten van Flevoland stellen, met inachtneming van het bepaalde in artikel 25

Nadere informatie

L.J.M. Engelbert Verzoek Zeeland-Seaports wijziging procedure WCT

L.J.M. Engelbert Verzoek Zeeland-Seaports wijziging procedure WCT bericht op brief van: - uw kenmerk: - de leden van Provinciale Staten d.t.v. de griffier ons kenmerk: afdeling: 08004346/35/8dg Ruimte bijlage(n): 1 behandeld door: doorkiesnummer: onderwerp: L.J.M. Engelbert

Nadere informatie

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 Inhoud De ervaring Leert! 3 Workshops 4 1. Krachtenveld Provincie 2. Simulatie Statenvergadering 3. Rollen en instrumenten 4. Integriteit

Nadere informatie

De Stichting Red onze Polders stelt hierbij beroep in tegen bovenvermeld inpassings en exploitatie plan.

De Stichting Red onze Polders stelt hierbij beroep in tegen bovenvermeld inpassings en exploitatie plan. Stichting Red onze Polders Secretariaat Eendragtweg 12 4543 PL Zaamslag Tel 0115 431718 / 06 54362376 Mail eendragt@ziezo.biz Raad van State Afdeling Bestuurs Rechtspraak Postbus 2001 2500 EA s Gravenhage

Nadere informatie

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Paragraaf 1. Begripsbepalingen Artikel 1. Begrippen Klacht: een schriftelijk ingediende uiting van onvrede of teleurstelling van een student of medewerker

Nadere informatie

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Vraag aan Gedeputeerde Staten Nummer 3011 Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Ter voldoening aan artikel 49 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten,

Nadere informatie

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers Datum 06-04-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Statenzaal Voorzitter Dhr. Han Polman Omschrijving 18006734 1 Opening Bericht(en) van verhindering van: * Rutger

Nadere informatie

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever Samenvatting 02073 Commissie voor geschillen Geschil omtrent inschaling van de functie. De werknemer treedt in tijdelijke dienst van de werkgever en ontvangt eerst een salarisstrook met vermelding van

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1

Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1 Stempel datum ontvangst Aanvraagformulier tegemoetkoming in de schade op grond van de Wet ruimtelijke ordening, art. 6.1 In te vullen door medewerker gemeente Eindhoven Dossiernummer Behandelaar De Wet

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 12-6-2014 tot 1-9-2014) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2016

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2016 Werkversie De artikelen 33 en 151a van de Provinciewet bevatten bepalingen die relevant zijn voor ambtelijke bijstand en fractieondersteuning. De Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning

Nadere informatie

Klachtenregeling Staring College

Klachtenregeling Staring College Klachtenregeling Staring College Het bevoegd gezag van het Staring College, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs;

Nadere informatie

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University in de zaak tussen mevrouw X, appellante en de examencommissie van de Tilburg Law School, verweerster

Nadere informatie

CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Onderhandelingsperikelen. Onjuiste beeldvorming over positie veroorzaakt. Vertrouwen

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/888870 Besluitnummer: 21 6.4 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Advies: Gelet op het gestelde in de uitspraak van de Rechtbank

Nadere informatie

September 2010 (DBS 008, CvB/ ) Reglement Klachtencommissie ROC Tilburg

September 2010 (DBS 008, CvB/ ) Reglement Klachtencommissie ROC Tilburg September 2010 (DBS 008, CvB/1011.005) Reglement Klachtencommissie ROC Tilburg REGLEMENT VOOR DE KLACHTENCOMMISSIE TOEPASSING STUDENTEN-/CURSISTENSTATUUT VAN HET REGIONAAL OPLEIDINGENCENTRUM TILBURG (ROC

Nadere informatie

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Beslissing van het College van Toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers

Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers Datum: 10-02-2017 Tijd: 09:30-17:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Toelichting: Punt Omschrijving 1 Opening Berichten van verhindering:

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Ontvankelijkheid. Verjaring. Klaagster heeft in 2007 een appartement gekocht waarbij beklaagde optrad als verkopend makelaar. In 2016 heeft klaagster, nadat zij had besloten het appartement te verkopen,

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o.nl Provinciale Staten

Nadere informatie

Intrekken zienswijze door provincie van bouwplan rundveehouderij Oploo Schipperspeel 1

Intrekken zienswijze door provincie van bouwplan rundveehouderij Oploo Schipperspeel 1 Intrekken zienswijze door provincie van bouwplan rundveehouderij Oploo Schipperspeel 1 De fracties van PvdA, D66 en GroenLinks hebben in april 2013 vragen ingediend met betrekking tot de situatie in Oploo

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406

Rapport. Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406 Rapport Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406 2 Klacht Op 10 juni 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer O. te Zeist, met een klacht over een gedraging van de huurcommissie

Nadere informatie

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 148/2003 Registratienummer 3.37804 Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 Programma Kunst en cultuur (media); bestuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes; mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp van

Nadere informatie

Klachtenregeling Datum: 1 november 2014

Klachtenregeling Datum: 1 november 2014 Klachtenregeling Datum: 1 november 2014 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. Steunpunt SO Fryslân ( hierna steunpunt): een Steunpunt als bedoeld in de Wet

Nadere informatie

Besluitenlijst 1 november 2013

Besluitenlijst 1 november 2013 Besluitenlijst 1 november 2013 Middelburg, 4 november 2013 nr. 13024675 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 1 november 2013, 09.30 uur, in de

Nadere informatie

Aanzienlijke waardeverschillen in taxaties. Moeilijke vergelijkbaarheid taxaties. Late indiening klacht niet onverklaarbaar.

Aanzienlijke waardeverschillen in taxaties. Moeilijke vergelijkbaarheid taxaties. Late indiening klacht niet onverklaarbaar. Aanzienlijke waardeverschillen in taxaties. Moeilijke vergelijkbaarheid taxaties. Late indiening klacht niet onverklaarbaar. Klager heeft een optie tot koop van de door hem gehuurde fitnessruimte. In het

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Datum 18-05-2018 Tijd 13:30-17:00 Agenda Commissie Economie Locatie Voorzitter Louise de Colignyzaal Dhr. Peter van Dijk Omschrijving Agenda commissie Economie 18 mei 2018 (18011805) 1 Opening en mededelingen

Nadere informatie

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Datum 21-09-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Statenzaal Dhr. Han Polman Omschrijving 18017817 1 Opening Berichten van verhindering: Tobias van Gent

Nadere informatie

Reglement voorfase klachtbehandeling H 3 O ten behoeve van het primair en voortgezet onderwijs

Reglement voorfase klachtbehandeling H 3 O ten behoeve van het primair en voortgezet onderwijs 1600 Reglement voorfase klachtbehandeling H 3 O ten behoeve van het primair en voortgezet onderwijs Artikel 1 1. In dit reglement wordt verstaan onder betrokkene: een lid van het personeel, een lid van

Nadere informatie

Protocol verbonden partijen

Protocol verbonden partijen Protocol verbonden partijen Aan: In afschrift aan: Onderwerp: Te betrekken bij: Leden Provinciale Staten en bijzondere commissieleden, niet zijnde statenleden Fractiemedewerkers Bijlage bij Statenstuk

Nadere informatie

het College van Beroep voor de Examens van de Hogeschool Utrecht (hierna: het CBE), verweerder.

het College van Beroep voor de Examens van de Hogeschool Utrecht (hierna: het CBE), verweerder. Zaaknummer : 2013/068 Rechter(s) : mrs. Nijenhof, Olivier, Borman Datum uitspraak : 6 november 2013 Partijen : Appellante tegen CBE Hogeschool Utrecht Trefwoorden : Beleidsvrijheid, in stand laten rechtsgevolgen,

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 48-2008 OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE Verzoeker de heer W. te Almelo Datum verzoek Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten,

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 11 januari 2011 Nummer PS : Afdeling : ILG en GRN Commissie : RGW Steller : Josje van Noorden Portefeuillehouder : Dhr Krol Registratienummer : 2010INT266286

Nadere informatie

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden.

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. 18-24 RvT Amsterdam 200 BELANGENBEHARTIGING OPDRACHTGEVER Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. Klager en zijn ex-partner zijn door de voorzieningenrechter

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni :06 Aan: Post Onderwerp:

Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni :06 Aan: Post Onderwerp: Van: Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni 2017 15:06 Aan: Post Onderwerp: voor DIV nalatig pnh Categorieën: VERSEON Titel Verzoek om informatie (Wet openbaarheid van bestuur)

Nadere informatie

De Raad van Toezicht Utrecht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Onroerende Goederen NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

De Raad van Toezicht Utrecht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Onroerende Goederen NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Voordeel verminderde overdrachtsbelasting bij opvolgende transacties. Onjuiste informatie aan koper. Wijziging in concept-akte niet aan koper gemeld. Niet passende wijze van communiceren. Klager koopt

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit Reglement van Orde wordt verstaan onder: a. commissievoorzitter:

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CEDERGROEP

KLACHTENREGELING CEDERGROEP KLACHTENREGELING CEDERGROEP Inhoudsopgave Hoofdstukken Onderwerp Artikel Pagina 1 Begripsbepalingen art.1 1 2 Behandeling van de klachten 2 t/m 6 Paragraaf 1 De contactpersoon art. 2 2 Paragraaf 2 De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Model klachtenregeling primair en voortgezet onderwijs

Model klachtenregeling primair en voortgezet onderwijs Model klachtenregeling primair en voortgezet onderwijs De inwerkingtreding van de Kwaliteitswet per 1 augustus 1998 hield onder meer in dat schoolbesturen verplicht werden een klachtenregeling voor elk

Nadere informatie

TE KOOP. Circa 9,7 hectare cultuurgrond Walingsdijk te Ursem

TE KOOP. Circa 9,7 hectare cultuurgrond Walingsdijk te Ursem TE KOOP Circa 9,7 hectare cultuurgrond Walingsdijk te Ursem ALGEMEEN Klaver Makelaardij biedt circa 9,7 hectare cultuurgrond aan te Ursem. CULTUURGROND Oppervlakte Grondsoort Kwaliteit : 9.78.50 hectare.

Nadere informatie

Protocol huisbezoek

Protocol huisbezoek Protocol huisbezoek 2017-2018 1. De Wet huisbezoeken Vanaf 1 januari 2013 is de Wet houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het

Nadere informatie

NOTITIE. Griffie PS Besproken in Procedurecommissie d.d. 25 april 2012.

NOTITIE. Griffie PS Besproken in Procedurecommissie d.d. 25 april 2012. NOTITIE Griffie PS2012-347 Besproken in Procedurecommissie d.d. 25 april 2012. 1. Doel Deze notitie heeft als doel duidelijkheid te verschaffen hoe Provinciale Staten van Gelderland omgaan met geheimhouding.

Nadere informatie

Betreft: Situatie LOG Overloon, Crooijmansweg/Oploseweg

Betreft: Situatie LOG Overloon, Crooijmansweg/Oploseweg Schriftelijke vragen van de Statenfracties van de PvdA, D66 en GroenLinks Betreft: Situatie LOG Overloon, Crooijmansweg/Oploseweg `s-hertogenbosch, 17 april 2013 Geacht college, Luisteren naar Brabanders,

Nadere informatie

Klachtenregeling CVO t Gooi

Klachtenregeling CVO t Gooi Deze externe klachtenregeling geldt indien de interne klachtenregeling naar het oordeel van de klager onvoldoende resultaat heeft opgeleverd. Klachtenregeling CVO t Gooi Het bestuur van CVO t Gooi, gelet

Nadere informatie

Nota van Beantwoording en Wijziging

Nota van Beantwoording en Wijziging Nota van Beantwoording en Wijziging Partiële wijziging Programma ruimte inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare Gedeputeerde Staten, 17 mei 2016 1 1. Inleiding Deze Nota van Beantwoording

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

KLACHTENREGELING STOVOG

KLACHTENREGELING STOVOG KLACHTENREGELING STOVOG Pre-ambule voor ouders/leerlingen Op school kunnen problemen ontstaan tussen ouders of leerlingen en (medewerkers van) de school. Voorkomende onderwerpen kunnen zijn: Begeleiding

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake mestbewerkingsbedrijf Koolen te Asten Vragen van het lid van Provinciale Staten ir. M. van der Wel d.d. 16 januari 2012 Bijlage(n)

Nadere informatie

Besluitenlijst 14 maart 2014

Besluitenlijst 14 maart 2014 Besluitenlijst 14 maart 2014 Middelburg, 17 maart 2014 nr. 14004292 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 14 maart 2014, 9.30 uur, in de Statenzaal,

Nadere informatie

Het bevoegd gezag van de Stichting Openbaar Onderwijs PRESENT

Het bevoegd gezag van de Stichting Openbaar Onderwijs PRESENT KLACHTENREGELING PRIMAIR ONDERWIJS Het bevoegd gezag van de Stichting Openbaar Onderwijs PRESENT gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs; gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad;

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008BEM30-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 16 september 2008 Nummer PS : PS2008BEM30 Afdeling : BJZ Commissie : BEM Registratienummer : 2008INT229327 Portefeuillehouder : Dekker

Nadere informatie

Datum : 24 oktober 2005 Nummer PS : PS2005BEM39 Dienst/sector : SGU Commissie : BEM Registratienummer : - Portefeuillehouder : Staal

Datum : 24 oktober 2005 Nummer PS : PS2005BEM39 Dienst/sector : SGU Commissie : BEM Registratienummer : - Portefeuillehouder : Staal S T A T E N V O O R S T E L Datum : 24 oktober 2005 Nummer PS : PS2005BEM39 Dienst/sector : SGU Commissie : BEM Registratienummer : - Portefeuillehouder : Staal Titel : Wijziging gedragscode Provinciale

Nadere informatie

Provinciale Statenfractie Noord-Brabant

Provinciale Statenfractie Noord-Brabant Provinciale Statenfractie Noord-Brabant Den Bosch, 30 maart 2011 Betreft: vragen ex art. 3.2 m.b.t. bekende en nieuwe lopende zaken. Geacht College, Recent bereiken ons berichten uit diverse gemeenten

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland VRAGEN NR. 67 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 14 augustus 2007 Onderwerp: Vragen van de heer D.C.J.M. Wellink en mevrouw C. Boelhouwer(SP) De voorzitter van Provinciale Staten

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/298

Rapport. Datum: 1 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/298 Rapport Datum: 1 oktober 2001 Rapportnummer: 2001/298 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Welzijns- en Gezondheidszorg Ambulante Jeugdbescherming en Jeugdhulpverlening heeft geweigerd het

Nadere informatie

Artikel 2. Behandeling van de klachten. Aanstelling en taken vertrouwenspersoon

Artikel 2. Behandeling van de klachten. Aanstelling en taken vertrouwenspersoon Handboek Hoofdstuk Algemeen 4 Klachtenregeling Vastgesteld 02-04-12 REGELING SPCO GROENE HART Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. school: een school als

Nadere informatie

In het antwoord op vraag 3 stelt de provincie Noord-Holland "Het blad is overigens toen naast en niet op de weg gevallen."

In het antwoord op vraag 3 stelt de provincie Noord-Holland Het blad is overigens toen naast en niet op de weg gevallen. Vragen nr. 124 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 29 november 2011 Onderwerp: vragen van de heer G.A.L. van Unnik (PVV) Bijlagen: 3. De voorzitter van Provinciale Staten van

Nadere informatie

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 17-02-2006 WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: 10-01-2006 Nr: WEB0506268/6 Onderwerp: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer

Nadere informatie

VRAGEN NR Haarlem, 29 november Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1

VRAGEN NR Haarlem, 29 november Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1 VRAGEN NR. 119 Haarlem, 29 november 2005 Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) Bijlage(n): 1 De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland deelt u overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van

Nadere informatie

Woningbouw Het plan maakt de ontwikkeling van twee woningen aan het Landaspad mogelijk. Tegen deze ontwikkeling hebben wij geen bezwaar.

Woningbouw Het plan maakt de ontwikkeling van twee woningen aan het Landaspad mogelijk. Tegen deze ontwikkeling hebben wij geen bezwaar. Bestaande overcapaciteit aan bedrijventerreinen In de stadsregio Arnhem-Nijmegen bestaat een groot overaanbod aan bedrijventerreinen. Voor de periode 2016-2025 bedraagt dit minstens 150 ha. Van het bestaande

Nadere informatie