Kennismaking met PD. Annet van der Elst Parking Delft 14 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kennismaking met PD. Annet van der Elst Parking Delft 14 oktober 2014"

Transcriptie

1 Kennismaking met PD Annet van der Elst Parking Delft 14 oktober 2014

2 Agenda 1. Kennismaking 2. Toelichting op ons financieel model en onze resultaten 3. Onze belangrijkste dossiers. 4. Vragen en discussie

3 Kennismaking

4 Wat en Wie is Parking Delft? Parking Delft BV is een zelfstandige BV: die 100% in eigendom is van de gemeente Delft. die in huidige vorm vanaf september 2005 bestaat. die alle openbare parkeergarages in het centrum van Delft in eigendom en beheer heeft, en deze exploiteert. waar 10 mensen werken, waarvan 7 in de meldkamer om voor 24/7 bezetting te zorgen. waarvan de RvC bestaat uit Ludy Geut, Wouke Lam en Anita Vlekke en Annet van der Elst directeur is.

5 Onze missie het op een klantvriendelijke wijze kostenefficiënt ontwikkelen en exploiteren van kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen en aanverwante faciliteiten - in Delft en directe omgeving ten behoeve van de bereikbaarheid en het economisch functioneren van Delft.

6 Exploiteren van openbare garages Totaal aantal openbare commerciële parkeerplaatsen dat wij in eigendom hebben en exploiteren: - Phoenixgarage: 202 plekken - Zuidpoortgarage: 810 plekken - Marktgarage: 333 plekken Totaal: 1345 openbare parkeerplaatsen Verhuur: - Kampveldgarage: 19 plekken

7 Onze Activiteiten - Exploiteren van openbare commerciële parkeergarages (exploitatie rol) - Onderhoud en beheer van parkeergarages en daarbij horende voorzieningen als liften, roltrappen, pergola (eigenaarsrol) - Exploiteren van privé parkeerplaatsen (delen Zuidpoort en Marktgarage en Kampveldgarage) - Beheren van niet commerciële garage (Buitenhofgarage) - Bediening pollers - Binnenstad activiteiten (ter versterking van de stad) - Beleid en strategie (ook strategische partner van Gemeente)

8 Governancestructuur Gemeenteraad College B&W Wethouder Parkeren Ketenregiseur parkeren Wethouder Financiën Medewerker Deelnemingenbeleid; Beleidskaders Raad van Commissarissen PD IEB Directie Parking Delft IEB

9 Ons financieel model

10 Ons financieel model Parking Delft heeft doordat de parkeergebouwen relatief nieuw zijn en daarmee hoge rentekosten en aflossingen gepaard gaan, jaarlijks een negatieve kasstroom en in financiële termen een verlies. Dit verlies wordt in maximaal 40 jaar (per garage) geheel gecompenseerd. Conform de huidige begroting zijn in 2039 alle leningen afgelost. De jaarlijkse kasstroom is al eerder positief. Om de jaarlijkse negatieve kasstroom te dekken heeft PD een lening bij de GD afgesloten. Deze lening loopt jaarlijks op tot het moment dat PD quitte speelt. In 2010 zou de kasgeldlening nog oplopen tot 24 miljoen, door een positieve exploitatie ten opzichte van de meerjarenbegroting is dat nu 21 miljoen. In 2010 zou de kasgeldlening afgelost zijn in 2041, nu is dat 2039.

11 Resultaten PD Vergelijking stand november 2010 met stand oktober 2014 RESULTATEN Begroting uit BC vastgesteld in AvA van nov 2010 Baten Jaarrek jaarrek jaarrek prognose Begroting begroting begroting begroting kort parkeren (incl. verr.krt) waardekaarten abonnementen pollers overige doorberekeningen Totaal baten Lasten Jaarrek jaarrek jaarrek prognose Begroting begroting begroting begroting personeelkosten uitbesteed werk huisvestingskosten Onderhoud Schoonmaak verkoopkosten kantoorkosten Afschrijvingen algemene kosten (incl. bet.verk.) rentelasten Totaal lasten Winst en Verlies jaarrek jaarrek jaarrek prognose Begroting begroting begroting begroting Totaal baten Totaal lasten Resultaat

12 Jaar op jaar beter resultaat Wij hebben de afgelopen jaren, vanaf 2010 een professionaliseringsslag gemaakt die er toe heeft geleid dat: - We meer opbrengsten hebben gegenereerd dan in 2010 begroot - Minder mensen in zetten voor het zelfde werk - Onze contracten beter georganiseerd hebben wat enerzijds leidt tot minder facturen en dus minder werk en anderzijds tot scherpere prijzen uit de markt. - De kwaliteit van de dienstverlening verder is verbeterd doordat we meer tijd kunnen besteden aan samenwerking met partijen in de stad en aandacht voor onze klanten.

13 Cumulatieve kasstroom Cumulatieve kasstroom Cumulatieve kasstroom Begrotingsperiode Jaar van laagste waarde cum. kasstroom Eerste jaar met positieve kasstroom Eerste jaar met positieve kasstroom cum Laagste stand kasgeldlening

14 Marktconformiteit De gemiddelde beheerkosten van Parking Delft zijn marktconform. Als het beheer van de pollers verdwijnt is het goed om aanvullende taken te zoeken. Ambitie om activiteiten binnen de schaal van Delft uit te breiden is aanwezig. Gemeente bepaalt binnen welke financiële kaders wij moeten opereren via de begroting. Tot nu toe presteren wij elk jaar substantieel beter dan begroot.

15 Belangrijke dossiers

16 Belangrijke dossiers Spoorsingel garage - In het Spoorzone gebied wordt een nieuwe garage gebouwd die mogelijk (deels) in eigendom bij Parking Delft komt en/of door ons beheerd en geëxploiteerd gaat worden. - Ook als de garage niet door ons geëxploiteerd gaat worden, is deze relevant omdat deze tegenover de Phoenixgarage ligt en ook de binnenstad bedient..

17 Belangrijke dossiers Integraal Exploitatie Bedrijf - In het coalitieakkoord 2014 is aangegeven dat het College streeft naar integratie van de parkeerketen en dat daarom de mogelijkheid om het parkeren op straat en in de garages onder te brengen in één organisatie wordt onderzocht. - Wij hebben, op verzoek van de gemeente, eind november 2013 een voorstel gedaan aan het college om die integratie van de parkeerketen te realiseren vanuit ons bedrijf. De regie op het parkeerbeleid en de handhaving blijft in dat model bij de gemeente.

18 Integraal Exploitatie Bedrijf Doelstelling (bestuurlijke opdracht): Het creëren van een bedrijf waar de exploitaties van zowel het straatparkeren als het garageparkeren gevoerd worden, zodat: - Een optimale dienstverlening aan onze burgers ontstaat. - De parkeerfaciliteiten kwalitatief hoogwaardig zijn en blijven en optimaal worden ingezet voor de economie van de stad. - De kosten voor het voeren van de exploitaties zo beperkt mogelijk zijn binnen de gestelde kwaliteitskaders.

19 Het exploitatiebedrijf parkeren De twee varianten die door de gemeente zijn onderzocht zijn: 1. De exploitatieverantwoordelijkheid voor straatparkeren toevoegen aan de taken en bevoegdheden van Parking Delft BV. 2. De exploitatieverantwoordelijkheid voor garageparkeren terugbrengen naar de gemeente en in Parking Delft BV alleen het vastgoed (eigendom, beheer en onderhoud) van de drie parkeergarages laten zitten. Ad 1. Dit kan met- of zonder uitbesteding van werkzaamheden meldkamer aan de markt. Ad 2. De gemeente gaat deze taken niet zelf doen. Alle werkzaamheden (garage en straat) zullen op de markt worden gezet.

20 Parking Delft als integraal Parkeerbedrijf Doelstelling, resultaat gemeente op parkeren moet constant blijven, wordt gehaald. Het risico van de exploitatie van zowel het straatparkeren als het garageparkeren zit bij PD (en dus niet meer direct bij de Gemeente). Omdat straatparkeren en garageparkeren communicerende vaten zijn kan dat. Gemeente kan makkelijk gewenste beleidswijzigingen door laten voeren in het exploitatiebedrijf omdat de relatie met PD niet in contracten is vastgelegd maar in een samenwerkingsrelatie. Vastgoed en exploitatie blijven in één bedrijf. Het vastgoed moet (om fiscale redenen) altijd in PD BV blijven. Sturing op financiën zit niet alleen in de kosten maar ook in de opbrengsten! Door samenwerking met partners in de stad ontstaat meerwaarde voor Delft. PD bestaat al en heeft in de afgelopen jaren laten zien slagvaardig te zijn en goed te kunnen sturen op minimalisatie van kosten en maximalisatie van opbrengsten.

21 Gemeente is regiseur Ook wanneer de exploitatie van het straat- en garageparkeren in één organisatie worden onder gebracht blijft de gemeente regisseur en opdrachtgever. De regie op het parkeer beleid en daarmee de sturing op tarieven en producten blijft altijd bij de gemeente. Het college stelt de financiële kaders vast. De financiële kaders kunnen voor PD als IEB hetzelfde zijn als voor een marktpartij. De financiële kaders worden door de gemeente bepaald (dit kan op basis van een marktverkenning) en worden opgelegd aan PD. Er zit dus geen financieel verschil tussen de twee modellen die voorliggen. De afweging zit er in, hoe je wil sturen: alleen als opdrachtgever via contracten en SLA s op een marktpartij of zowel als opdrachtgever als aandeelhouder via een begroting en meerjarenplan (en evt SLA s) op een BV.

22 Ontwikkelingen parkeerwereld - Juist in deze tijd is het opbouwen van een relatie met de klant van groot belang. - Plezier hebben aan een bezoek is belangrijker dan de hoogte van de prijs. Desondanks moet de prijs maatschappelijk aanvaardbaar zijn. - Interactie, verrassing en persoonlijk contact zijn steeds belangrijker. Wij blijven graag de gastvrije ontvangst van autobezoekers in Delft verzorgen!

23 Vragen? Annet van der Elst:

Onderwerp Zienswijze Meerjarenbegroting Parking Delft

Onderwerp Zienswijze Meerjarenbegroting Parking Delft Ruimte Advies Doorkiesnummers: Aan College Afschrift aan Nota Datum 18-09-2014 Ons kenmerk 1719820 Opsteller Michiel van Bokhorst Bijlage Onderwerp Zienswijze Meerjarenbegroting Parking Delft 2015-2018

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde Meerjarenplan- en begroting Parking Delft Ons kenmerk

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde Meerjarenplan- en begroting Parking Delft Ons kenmerk Ruimte Advies Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Toelichting op het IPD Welkom in onze vernieuwde meldkamer

Toelichting op het IPD Welkom in onze vernieuwde meldkamer Toelichting op het IPD Welkom in onze vernieuwde meldkamer Maaike Konijn Annet van der Elst 7 december 2016 Agenda 1. Opening en doel bijeenkomst 2. Van Parking Delft naar Parkeren Delft 3. Toelichting

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 Parking Delft

Bestuursverslag 2015 Parking Delft Bestuursverslag 2015 Parking Delft Inhoudsopgave A. Achtergrond Parking Delft BV 2 1. Inleiding 2 2. Missie en Strategie 2 3. Leeswijzer 3 B. Directieverslag 1. Onze kernactiviteiten 3 2. Doelstelling:

Nadere informatie

Manager Operatie / plaatsvervangend directeur

Manager Operatie / plaatsvervangend directeur Functieprofiel Manager Operatie / plaatsvervangend directeur 1. Over Parkeren Delft Parkeren Delft (PD) is een 100% gemeentelijke B.V. die in 2005 is opgericht om alle openbare parkeergarages in het centrum

Nadere informatie

Parkeertaken bij gemeenten

Parkeertaken bij gemeenten Parkeertaken bij gemeenten Uitbesteden of zelf doen? Door Stefaan Lumen, Senior Projectleider bij Grontmij Parkconsult Onderzoeksvragen 2 Wat is de kracht van marktpartijen en de gemeente zelf? Welke ervaringen

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Door aandeelhouder vastgestelde meerjarenbegroting Parking Delft BV

Gemeente Delft. Onderwerp Door aandeelhouder vastgestelde meerjarenbegroting Parking Delft BV Ruimte lm Gemeente Delft Advies De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delfi IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delít Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Strategie... 7 Werkplan 2017 en verder Businesscase Parkeren Delft... 15

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Strategie... 7 Werkplan 2017 en verder Businesscase Parkeren Delft... 15 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 A. Ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen... 3 B. Visie en Missie Parkeren Delft... 4 C. Doelstellingen... 5 D. Leeswijzer... 6 2. Strategie... 7 A.

Nadere informatie

Parkeerbeleid Externe oriëntatie

Parkeerbeleid Externe oriëntatie Parkeerbeleid Externe oriëntatie commissie Ruimte, Verkeer en Wonen Gemeente Delft 14 oktober 2014 Agenda 1. Stand van zaken beleid 2. Naar een Integraal Exploitatie Bedrijf 3. Digitaal parkern in Delft

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie:

Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie: Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie: 27-03-2017 Parkeren Delft B.V. Zuidwal 14 2611 DD Delft t. 015 214 62 50 e. klantenservice@parkerendelft.com www.parkerendelft.com Inhoud

Nadere informatie

Onderwerp Vastgestelde bestuursverslag en jaarrekening 2015 Parking Delft BV

Onderwerp Vastgestelde bestuursverslag en jaarrekening 2015 Parking Delft BV Ruimte en Economie 14WI Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

Rapport. 8 maart 2016

Rapport. 8 maart 2016 1 Rapport aan de Raad van Commissarissen van Parking Delft B.V., Delft inzake de jaarrekening 2015 2 Inhoudsopgave Rapport 1 Algemene opmerkingen Bijlagen Jaarrekening Overige gegevens Aanvullende gegevens

Nadere informatie

Profiel Controller/ CISO

Profiel Controller/ CISO Profiel Controller/ CISO 1. Over Parkeren Delft Parkeren Delft is een 100% gemeentelijke B.V. die ruim 10 jaar geleden is opgericht om alle parkeergarages in het centrum van Delft commercieel en slagvaardig

Nadere informatie

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v

: Wijzigingen Regeling Parkeergarages gemeente Delft in verband met gewijzigde garagetarieven m.i.v Qescand archief Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 22 september 2011 Mw. M.C. Junius Dhr. D. Jellema 7819

Nadere informatie

Wij zoeken twee functioneel beheerders

Wij zoeken twee functioneel beheerders Wij zoeken twee functioneel beheerders 1. Over Parkeren Delft Parkeren Delft is een 100% gemeentelijke B.V. die ruim 10 jaar geleden is opgericht om alle parkeergarages in het centrum van Delft commercieel

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde Bedrijfsplan Parkeren in Delft van ParkerenDelft BV

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde Bedrijfsplan Parkeren in Delft van ParkerenDelft BV Ruimte en Economie Mit Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet www.delft.nl Telefoon 14015 Retouradres Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Jaarrekening PD 2016, 6 april 2017

Jaarrekening PD 2016, 6 april 2017 1 Rapport aan de Raad van Commissarissen van Parkeren Delft B.V., Delft inzake de jaarrekening 2016 2 Inhoudsopgave Rapport 1 Algemene opmerkingen Bijlagen Jaarrekening Aanvullende gegevens en specificaties

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 10-6-2014 B en W-besluit nr.: 14.0493 Naam programma: Bestuur en dienstverlening Onderwerp: Wet markt en overheid Aanleiding: Op 1 juli 2012 is de Wet markt

Nadere informatie

Opsteller : Peter Boerkamp, beleidsmedewerker Parkeerbeleid, tel. 2459949. Discussienotitie. Toekomst parkeergarage Hengelo centre

Opsteller : Peter Boerkamp, beleidsmedewerker Parkeerbeleid, tel. 2459949. Discussienotitie. Toekomst parkeergarage Hengelo centre Opsteller : Peter Boerkamp, beleidsmedewerker Parkeerbeleid, tel. 2459949 Discussienotitie Toekomst parkeergarage Hengelo centre Inleiding In deze discussienotitie gaan we in op de toekomst van parkeergarage

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde bestuursverslag en jaarrekening Parking Delft BV

Gemeente Delft. Onderwerp Vastgestelde bestuursverslag en jaarrekening Parking Delft BV Ruimte km Gemeente Delft Advies De Torenhove Maltinus Nijhomaan 2 2624 ES Delíì IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delíì Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delfl Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2018 ParkerenDelft

Activiteitenverslag 2018 ParkerenDelft Activiteitenverslag 2018 ParkerenDelft Versie: 22 maart 2019 Directeur: mevrouw A. van der Elst Raad van Commissarissen: de heer F. van den Akker (voorzitter), de heer B. Slagmolen, de heer H. Groenewegen.

Nadere informatie

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad Tussentijdse rapportage 2012 Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad 1 Inhoudsopgave 1. Aanbieding... 3 2. Inleiding... 3 2.1. Doelstelling Willemsoord... 3 2.2. Toelichting in algemene zin op de

Nadere informatie

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018 Holding Golf- & Countryclub Liemeer Financiële positie + Prognose 2018 9 November Financiele positie stabiliseert in Netto-resultaat 55K positief ( 56K in 2016) Totale investeringen bedragen ca. 26K (2016:

Nadere informatie

Bestuursverslan 2013 Parking Delft

Bestuursverslan 2013 Parking Delft Bestuursverslan 2013 Parking Delft In houdsopgave A. Achtergrond Parking Delft BV l. Inleiding 2. Missie en Strategie 3. Leeswijzer B. Directieverslag 1. Het behalen van onze doelstellingen 2. Onze kernactiviteiten

Nadere informatie

Inhoud. context van parkeren als beleidsterrein; nieuwe keuze voor gemeenten; van oud naar nieuw; werkwijze;

Inhoud. context van parkeren als beleidsterrein; nieuwe keuze voor gemeenten; van oud naar nieuw; werkwijze; Kennismaking Inhoud context van parkeren als beleidsterrein; nieuwe keuze voor gemeenten; van oud naar nieuw; werkwijze; Context parkeren druk op schaarse openbare ruimte; parkeren, leefbaarheid, mobiliteit

Nadere informatie

ONDERZOEK DELFTSE PARKEERGARAGES. Evaluatie beheersing risico s Delftse parkeergarages

ONDERZOEK DELFTSE PARKEERGARAGES. Evaluatie beheersing risico s Delftse parkeergarages ONDERZOEK DELFTSE PARKEERGARAGES Evaluatie beheersing risico s Delftse parkeergarages Onderzoek uitgevoerd door Ecorys Bart Witmond Annemiek Buwalda Ricardo van Breemen Rob Jeuring in opdracht van en in

Nadere informatie

Gemeente DelN 2824 Bankrekening ES oeln ENG 28.50.01.787. t.n.v. gemeente Deln

Gemeente DelN 2824 Bankrekening ES oeln ENG 28.50.01.787. t.n.v. gemeente Deln Centrale Staf Martlnur Nijhoflaan 2 Gemeente DelN 2824 Bankrekening ES oeln ENG 28.50.01.787. t.n.v. gemeente Deln Retouradres: Centrale Staf, Postbus 78.2800 ME Deln Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad 2 e tussentijdse rapportage 2012 Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad 1 Inhoudsopgave 1. Aanbieding... 3 2. Inleiding... 3 2.1. Doelstelling Willemsoord... 3 2.2. Toelichting in algemene zin op

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 februari 2014 Agenda nr: Onderwerp: Exploitatie parkeerterrein Cauberg. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 februari 2014 Agenda nr: Onderwerp: Exploitatie parkeerterrein Cauberg. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 10 februari 2014 Agenda nr: Onderwerp: Exploitatie parkeerterrein Cauberg Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Op de Cauberg ligt

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie:

Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie: Activiteitenverslag 2016 Parking Delft/ Parkeren Delft Versie: 27-03-2017 Parkeren Delft B.V. Zuidwal 14 2611 DD Delft t. 015 214 62 50 e. klantenservice@parkerendelft.com www.parkerendelft.com Inhoud

Nadere informatie

Egalisatiereserve Parkeervoorzieningen Dordrecht

Egalisatiereserve Parkeervoorzieningen Dordrecht Egalisatiereserve Parkeervoorzieningen Dordrecht Een notitie over de aanwending van het parkeerfonds nu en in de toekomst. Auteur: Ad Koijen Opdrachtgever: Wil Ronken Status: collegebehandeling Datum:

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr: 11 Onderwerp: Algemeen Belang Vaststelling Wet Markt en Overheid. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr: 11 Onderwerp: Algemeen Belang Vaststelling Wet Markt en Overheid. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr: 11 Onderwerp: Algemeen Belang Vaststelling Wet Markt en Overheid Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Op 1

Nadere informatie

Digitaliseren gewoon doen! Gemeentedag VEXPAN, Almere 29 april 2014 Wiard Kuné, team parkeerbeleid Amsterdam

Digitaliseren gewoon doen! Gemeentedag VEXPAN, Almere 29 april 2014 Wiard Kuné, team parkeerbeleid Amsterdam Digitaliseren gewoon doen! Gemeentedag VEXPAN, Almere 29 april 2014 Wiard Kuné, team parkeerbeleid Amsterdam Amsterdam in het kort 800.000 inwoners 57% autobezit (huishoudens) Amsterdam in het kort Amsterdam

Nadere informatie

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Toelichting Realisatie Begroting 2017

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Toelichting Realisatie Begroting 2017 Holding Golf- & Countryclub Liemeer Toelichting + 2017 24 April 2017 Goed herstel van financiële positie in Netto-resultaat 56K positief (vs. negatief 49K in 2015) Totale investeringen bedragen 51K (2015:

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, Hoofdafdeling Stadszaken

Gemeente Haarlem, Hoofdafdeling Stadszaken *'* Gemeente Haarlem, Hoofdafdeling Stadszaken C.Y. Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer

Nadere informatie

Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015

Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015 Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015 1. Tarieven vast gebruik zonder vaste parkeerplaats (abonnement om garage in te rijden) De jaarlijkse

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft beantwoording vragen Dhr. Leenders n.a.v. raadsvoorhangbrief Oprichting Mobility-S

gemeente Eindhoven Betreft beantwoording vragen Dhr. Leenders n.a.v. raadsvoorhangbrief Oprichting Mobility-S gemeente Eindhoven Gemeenteraad Programma Spoorzone Van mw. S. Yilmaz Kamer KBC 8e verdieping Telefoon (040) 238 67 38 1 augustus 2013 Memo Betreft beantwoording vragen Dhr. Leenders n.a.v. raadsvoorhangbrief

Nadere informatie

Griffier: /A &Qf* R. -t- F. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS, van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT:

Griffier: /A &Qf* R. -t- F. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS, van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT: Gemeentebestuur RAADSGRIFFIE DORDRECHT Griffier: /A &Qf* Ontvangen: ^/4 Dordrecht Gemeenteraad Presidium Commissie Griffie Dl V team 2 R. -t- F. BESLUIT Nr. SO/2004/802 Het COLLEGE van BURGEMEESTER en

Nadere informatie

Bijdrage # 11. Voordelen door integratie van parkeren in het planproces. Peter Martens, Director business intelligence Q-Park

Bijdrage # 11. Voordelen door integratie van parkeren in het planproces. Peter Martens, Director business intelligence Q-Park Bijdrage # 11 Voordelen door integratie van parkeren in het planproces Peter Martens, Director business intelligence Q-Park woensdag 31 oktober 2012 Imago van parkeren 2 Er wordt steeds meer geparkeerd:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 135042 Datum : 31 maart 2015 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr ;

gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alkmaar Nr. 60016 12 april 2017 Wet markt en overheid, gemeente Alkmaar De raad van de gemeente Alkmaar; gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

Activiteiten Beter Wonen in ALMELO

Activiteiten Beter Wonen in ALMELO Bijlage 3 Financiële paragraaf Beter Wonen Het bod in aantallen In onderstaande tabellen wordt de inhoud van het bod van Beter Wonen, zoals hiervoor is verwoord, concreet gemaakt in meetbare grootheden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4355488 Aan : Gemeenteraad Datum : 11 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde : Agenda

Nadere informatie

Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp

Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Wensen en bedenkingen met betrekking tot voorgenomen besluit van College van B&W over toetreding Coöperatie ParkeerService UA Datum 6 december 2010 Raadsvoorstel Afdeling

Nadere informatie

Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen.

Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen. B en W-nummer 15.0045; besluit d.d. 20-1-2015 Onderwerp Collegebrief toepassing Wet markt en overheid Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen. Perssamenvatting:

Nadere informatie

Bijlage 2: Financiële paragraaf. Het bod in aantallen

Bijlage 2: Financiële paragraaf. Het bod in aantallen Bijlage 2: Financiële paragraaf Het bod in aantallen In onderstaande tabellen wordt de inhoud van het bod van Beter Wonen, zoals hiervoor is verwoord, concreet gemaakt in meetbare grootheden zoals aantallen

Nadere informatie

Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV. 26 april 2012

Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV. 26 april 2012 Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV 26 april 2012 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Boekjaar 2011 4. Realisatie strategie 5. Benoemingen 6. Opdracht

Nadere informatie

Memo. Informatienotitie stand van zaken aandeelhouderschap Eneco, Inleiding

Memo. Informatienotitie stand van zaken aandeelhouderschap Eneco, Inleiding Centrale Staf Bestuurlijke processturing Doorkiesnummers: Telefoon 015 2602545 Aan College van B & W Van S. Bolten Afschrift aan Memo Datum 04-11-2008 Opsteller M.R.Ram Bijlage Onderwerp Stand van zaken

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Onderwerp Exploitatie Volautomatische Autoberging Apeldoornselaan

Onderwerp Exploitatie Volautomatische Autoberging Apeldoornselaan Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu mr P.T. van Woensel Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Nadere informatie

het instellen van een lager starttarief/parkeertijd van de parkeertarieven en/of het betalen per minuut

het instellen van een lager starttarief/parkeertijd van de parkeertarieven en/of het betalen per minuut Deze notitie bevat een (hernieuwd) onderzoek naar de consequenties van: het instellen van een lager starttarief/parkeertijd van de parkeertarieven en/of het betalen per minuut. Deze opdracht tot nader

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer : Datum : 12 decem ber 2017 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer : Datum : 12 decem ber 2017 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 509500 Programma : Mobiliteit Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: mw. drs. I.C.J. Nieuwenhuizen Informatie bij : A.F.W. van der Steen

Nadere informatie

Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 25 juni 2015. Agendapunt : 5.d. Aan het Algemeen Bestuur,

Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 25 juni 2015. Agendapunt : 5.d. Aan het Algemeen Bestuur, Voorstel : Vergadering Algemeen Bestuur d.d.: 25 juni 2015 Agendapunt : 5.d Aan het Algemeen Bestuur, Bij de start van de ODZOB is gekozen om het huurcontract van de SRE Milieudienst over te nemen en tot

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 274625 Datum : 31 mei 2016 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Onderwerp Tarieven bewonersparkeren Spoorsingelgarage. Geachte leden van de gemeenteraad,

Onderwerp Tarieven bewonersparkeren Spoorsingelgarage. Geachte leden van de gemeenteraad, Ruimte Advies Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 tnv gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de gemeenteraad Delft

Nadere informatie

Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei. Verbonden partijen

Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei. Verbonden partijen Wordt Werkse! Informatie voor de Raad 8 mei Verbonden partijen 1. Definitie en Overzicht (lokaal/regionaal) 2. Beleid Strategische samenwerking en opdrachtgeven Regienota: besliskader Afwegingskader regievoering

Nadere informatie

Financiële positie. Beheersen

Financiële positie. Beheersen Beheersen Inleiding Doel avond Context 2 Donderdag, 23 december, 2009 Hier de titel van de presentatie Programma 1. Toelichting op de financiële positie 2. Financiële achtergronden 3. Hoe te beheersen?

Nadere informatie

In bijlage 1 is de uitwerking van de analyse opgenomen aan de hand van de vragen uit het stappenplan van het Ministerie van EL&I.

In bijlage 1 is de uitwerking van de analyse opgenomen aan de hand van de vragen uit het stappenplan van het Ministerie van EL&I. Aan Betreft Van CMT/B&W Toepassing Wet Markt en Overheid Mieke Lammers(GF&C)/Nanda Laagland (GMJZ) Datum 3 maart 2014 Op basis van het plan van aanpak (CMT 28 augustus 2013) is een analyse uitgevoerd op

Nadere informatie

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012 AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 5 5 Directieverslag 6 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK TAAKAFSTOTING PARKEREN. Fase 1

PLAN VAN AANPAK TAAKAFSTOTING PARKEREN. Fase 1 PLAN VAN AANPAK TAAKAFSTOTING PARKEREN Fase 1 PLAN VAN AANPAK TAAKAFSTOTING PARKEREN Fase 1 Maessen 21 december 2004 concept Inhoudsopgave Aanleiding... 2 Fase 1... 3 Vergroten transparantie... 3 Acties...

Nadere informatie

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Jaarrapport 2016

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Jaarrapport 2016 Haarlem Jaarrapport 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Winst-en-verliesrekening over

Nadere informatie

Voor algemene gegevens over de opbouw en waarde van het aandelenbezit alsmede het aandeelhoudersrendement wordt verwezen naar bijlage 1.

Voor algemene gegevens over de opbouw en waarde van het aandelenbezit alsmede het aandeelhoudersrendement wordt verwezen naar bijlage 1. Memo aan onderwerp Leden van de gemeenteraad Vervreemden aandelen cyclus van Hans van den Akker dienst afdeling telefoon Datum 12 september 2011 memo Tijdens de raadsbijeenkomst van 15 december 2010 heeft

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XII CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XII CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XII CV te Groningen Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

*ZE9D3DB4DBC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014

*ZE9D3DB4DBC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 *ZE9D3DB4DBC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-31029/DV.14-419, afdeling Middelen en Advies, Staf. Sellingen, 11 december 2014 Onderwerp: Aanwijzen economische activiteiten

Nadere informatie

Algemeen belang verklaring enkele economische activiteiten

Algemeen belang verklaring enkele economische activiteiten DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 11 november 2014 Begrotingsprogramma Algemene dekkingsmiddelen Betreft Algemeen belang verklaring enkele economische

Nadere informatie

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARSVERSLAG AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

In de vergadering van de Raad van 26 juni 2014 is het onderwerp Wet Markt en Overheid met nummer 2014-217 reeds aan de orde geweest.

In de vergadering van de Raad van 26 juni 2014 is het onderwerp Wet Markt en Overheid met nummer 2014-217 reeds aan de orde geweest. Nieuwegei -m Gemeenteraad 2 0 15-008 Onderwerp Algemeen belangbesluit Wet Markt en Overheid Datum 8 januari 2015 Raadsvoorstel Afdeling CJP Portefeuillehouder Mr. J.A.N. Gadella 1 Onderwerp Algemeen belangbesluit

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ,

JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ, JAARVERSLAG 2017 STICHTING NIVOZ, Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken Inhoudsopgave JAARREKENING 2017... 2 TOELICHTING OP DE JAARREKENING... 3 OVERIGE GEGEVENS... 7 Pagina 1 Jaarrekening

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

> Raadsvoorstel / Besluitvormend

> Raadsvoorstel / Besluitvormend > Raadsvoorstel / Besluitvormend Raadsvergadering van: 16 december 2010 Datum: 6 december 2010 Onderwerp: Aanpassing tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en verhoging van de kosten

Nadere informatie

Parkeren beweegt ons

Parkeren beweegt ons Parkeren beweegt ons MISSIE Deskundig, betrouwbaar en betrokken; dat is P1 ten voeten uit. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers via efficiënte operationele en innovatieve oplossingen. P1 wil de ambassadeur

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13 Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Voorstel 1. Aan de Enck

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B - Balans C - Winst- en verliesrekening D - Toelichting

Nadere informatie

Rapportage 2de halfjaar 2014 Willemsoord BV

Rapportage 2de halfjaar 2014 Willemsoord BV Rapportage 2de halfjaar 2014 Willemsoord BV Maart 2015 (ID15.0052) INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Kaders... 3 3. Ontwikkelingen Willemsoord... 3 4. Financiºn... 4 5. Risicoparagraaf... 6 1. Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorhangbrief Betreft Oprichting Mobility-S.

gemeente Eindhoven Raadsvoorhangbrief Betreft Oprichting Mobility-S. gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01255 Dossiernummer 13.26.252 25 juni 2013 Raadsvoorhangbrief Betreft Oprichting Mobility-S. Inleiding Op 8 mei 2012 heeft het College een besluit genomen over het

Nadere informatie

Harmonisatie Parkeerbeleid

Harmonisatie Parkeerbeleid Harmonisatie Parkeerbeleid verdiepingsavond financiën parkeren 25 mei 2016 (20:45 22:30 uur) Dhr. K. (Kerim) Iskender -Beleidsmedewerker afd. ROB Programma 20:45-20:50 uur -Opening(kader en doel) 20:50-21:15

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 DEEL 1

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 DEEL 1 HOOFDSTUK 5 DEEL 1 Opgave 1 a. Noem enkele redenen om begrote kosten en opbrengsten te budgetteren. 1. Er is een toetsing mogelijk tussen de begrote uitgaven/ontvangsten en de werkelijke uitgaven en ontvangsten.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1150644 Datum: 16 december 2014 Behandeld door: P.A.M. Meijland/C. Mens/ CM. de Lange Afdeling / Team: RO/MO/Beleidsontwikkeling BEDV/ BJVZ Onderwerp:

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage. Nummer 2019/ Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5.

Informatienota. Onderwerp Bewoners naar de garage. Nummer 2019/ Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5. Informatienota Onderwerp Bewoners naar de garage Nummer 2019/240231 Portefeuillehouder Berkhout, R Programma/beleidsveld 5.2 Parkeren Afdeling BBOR Auteur Brant, S. van den Telefoonnummer 023-5113862 Email

Nadere informatie

Hoe kun je in een tijd van stijgende inkopen via internet en. toenemende leegstand toch een succesvolle parkeerexploitatie

Hoe kun je in een tijd van stijgende inkopen via internet en. toenemende leegstand toch een succesvolle parkeerexploitatie Parkeerpanel ParkeerPanel beheer en exploitatie Hoe kun je in een tijd van stijgende inkopen via internet en toenemende leegstand toch een succesvolle parkeerexploitatie voeren? En welke rol speelt digitalisering

Nadere informatie

Memo van het College van B&W

Memo van het College van B&W Aanleiding In de commissie Ruimte van 22 mei 2014 zijn vragen gesteld over het risicoprofiel van de parkeerexploitatie gerelateerd aan het project Waterfront. In deze commissie is het voorstel van administratieve

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 3 2 Balans per

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel algemeen belangvaststelling Wet Markt en Overheid

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel algemeen belangvaststelling Wet Markt en Overheid gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00827 Beslisdatum B&W 6 mei 2014 Dossiernummer 14.19.751 Raadsvoorstel algemeen belangvaststelling Wet Markt en Overheid Inleiding Op 1 juli 2012 is de Wet Markt en

Nadere informatie

Parkeerdruk in de binnenstad van Delft 2015

Parkeerdruk in de binnenstad van Delft 2015 Parkeerdruk in de binnenstad van Delft 2015 Rapport over de periode 6-13 oktober 2015 D1 B Noord-oost B Noord-west B Zuid-oost B Zuid-west Belangenvereniging Binnenstad Noord Belangenvereniging De Oude

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Democratische controle op verbonden partijen Hoe hou je zicht en grip?

Democratische controle op verbonden partijen Hoe hou je zicht en grip? Democratische controle op verbonden partijen Hoe hou je zicht en grip? dr. John Smits www.arenaconsulting.nl Verbonden partijen wat zijn het? Vennootschap economie Openbaar vervoer Vereniging veiligheid

Nadere informatie

Nummer Toegang: 884 Inventaris van het archief van de Stichting Parkeervoorzieningen Delft en Parking Delft BV,

Nummer Toegang: 884 Inventaris van het archief van de Stichting Parkeervoorzieningen Delft en Parking Delft BV, Nummer Toegang: 884 Inventaris van het archief van de Stichting Parkeervoorzieningen Delft en Parking Delft BV, 2000-2005 Archief Delft 884 Stichting Parkeervoorzieningen Delft en 3 I N H O U D S O P

Nadere informatie

Klik om de stijl te bewerken. Glasnet Heusden

Klik om de stijl te bewerken. Glasnet Heusden Glasnet Heusden Welke terreinen? Groenewoud (Metal Valley), Nieuwkuijk, Meeuwaart,Het Hoog, Vliedberg en Nassaulaan 2 Wie doet wat? stimulering innovatie in regio ondersteuning ondernemers initiatiefnemer

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

Parkeren - last of lust

Parkeren - last of lust Parkeren - last of lust Door groeiend autobezit neemt de vraag naar parkeermogelijkheden alsmaar toe. Lange tijd probeerde men grip te houden op die vraag via regulerend en handhavend parkeerbeleid. Maar

Nadere informatie

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt Beantwoording vragen BOB Autowas Markt Wie zijn de concurrenten van BOB Autowas en hoe positioneert BOB Autowas zich ten opzichte van deze concurrenten (onderscheidende karakter van BOB t.o.v. concurrentie

Nadere informatie

Een nieuwe fase een nieuwe werkwijze

Een nieuwe fase een nieuwe werkwijze Huurdersbijeenkomst & ALV 28 juni 2017 Een nieuwe fase een nieuwe werkwijze Nieuw besturingsmodel Vertrek technisch adviseur Harry van Zwol Uitvraag offertes bij collega-corporabes Resultaat: uitbesteding

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voor raadsvergadering d.d.: 31-03-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

MANDAAT EN PROCURATIEREGELING 2017

MANDAAT EN PROCURATIEREGELING 2017 MANDAAT EN PROCURATIEREGELING 2017 Inhoudsopgave MANDAAT EN PROCURATIEREGELING 2017... 1 Inleiding... 2 1. Bevoegdheid directeur-bestuurder... 3 2. Mandaathouders... 4 2.1 Bevoegdheden Mandaathouders...

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID

RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID RAPPORTAGE 2 e HALFJAAR 2013 ONTWIKKELINGS- EN EXPLOITATIEMAATSCHAPPIJ WILLEMSOORD B.V. April 2014 ID14.00699 INHOUDSOPGAVE Blz. Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Doelstelling Willemsoord 4 2. Kaders 4

Nadere informatie

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012 Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton 22 maart 2012 Inhoud Inleiding Ipse de Bruggen en Fakton De noodzaak van professioneel assetmanagement

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting :

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting : RAADSVERGADERING Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8 Portefeuillehouder : R. Hackert Nummer postregistratie : 05.03769/RO Nummer programmabegroting : Aan de gemeenteraad Onderwerp: Overdracht

Nadere informatie