LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 01 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 januari: Doopsel van de Heer: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar Hem (Lc. 3, 15-22). Met het feest van het doopsel van de Heer wordt de kersttijd afgesloten. We hervatten de gewone zondagen door het jaar, in de liturgie wordt de groene kleur gedragen. Woensdag 13 januari: H. Hilarius, bisschop en kerkleraar: In 350 tot bisschop verkozen schrijft Hilarius verschillende werken om het katholieke geloof te bevorderen en de Heilige Schrift uit te leggen. Hij is een fel bestrijder van de dwaalleer van de Arianen. Hij sterft in Poitiers op 13 januari 367. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 9 januari Feest van Sint-Thomas van Kantelberg u. Dankviering voor alle medewerkers op de parochie en daarna een feestelijke receptie. Deze viering wordt ondersteund door het dames- en herenkoor. Zondag 10 januari u. Eucharistieviering voor overleden moeder en vader. Dinsdag 12 januari u. Eucharistieviering voor overleden vrouw. Woensdag 13 januari u. Eucharistieviering voor de Hr. Roger Vandermeersch. Donderdag 14 januari u. Eucharistieviering voor de intentie van gever. Vrijdag 15 januari u. Eucharistieviering voor de familie Van Biervliet-Vertriest. Zaterdag 16 januari u. Eucharistieviering voor E.Z. Madeleine De Meyere. Zondag 17 januari u. Jaarmis voor E.H. Michiel Hostens. Het kinderkoor van Sijsele ondersteunt de viering.

2 HEILIGE KRUISVERHEFFING Zaterdag 9 januari u. Eucharistieviering. Zondag 10 januari u. Eucharistieviering voor de Hr. Louis D hoedt, echtgenoot van Mevr. Maria Souvagie. Maandag 11 januari u. Eucharistieviering. Woensdag 13 januari u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel u. Eucharistieviering. Donderdag 14 januari u. Eucharistieviering. Zaterdag 16 januari u. Eucharistieviering Zondag 17 januari u. Eucharistieviering voor Hr. en Mevr. Vanhaecke-De Zutter en schoonzoon Willy Delissnijder, familie Busschaert-Deschepper en kinderen en Mevr. Laura Regelbrugge. Voor Hr. en Mevr. Jozef en Paula Gilté-Pieters. STARTAVOND VASTEN Van harte welkom op de startavond voor de vasten op dinsdag 12 januari van uur tot uur in Groenhove te Torhout. Vanuit het jaarthema 'Omdat Jij mij kracht geeft' stellen we die avond 'de ontmoeting' centraal. Leo De Weerdt, sj vertelt hoe we in waarheid, in gebrokenheid en kwetsbaarheid, de dialoog kunnen voeren. Met Lien Mahieu van Broederlijk Delen ontmoeten we enkele Colombiaanse vrouwen. We starten het 2de en 3de luik van het jaarthema. We worden opgeroepen om bij elkaar over ons geloof te vertellen. We zoeken hoe we als christen in de samenleving God op het spoor komen en waar Hij ons uitnodigt om mee te werken. Met pr. Ignace Thevelein ervaren we de dynamiek van samen zingen. Een deugddoend gebedsmoment mag je eveneens verwachten. Achteraf praten we nog even na bij een kopje decakoffie of een tasje kruidenthee. Het wordt alvast jullie eerste koffiestop van 2016! De Wereldwinkel, de Talentade en Broederlijk Delen zijn ook dit jaar van de partij. Vanaf uur kan je een kijkje nemen bij hun aanbod.

3

4 FEDERALE STUURGROEP De federale stuurgroep komt samen op donderdag 14 januari om uur in de pastorie van St- Thomas. DECANALE RAAD De decanale raad komt samen op vrijdag 15 januari om uur. Vredeseilanden voert campagne voor leefbare prijzen voor boeren wereldwijd Mag het iets meer zijn? t Is voor de boeren. Vrijwilligers vragen uw steun op 15, 16 en 17 januari Op 15, 16 en 17 januari trekken ook in Sint-Kruis vrijwilligers de straat op om uw steun te vragen voor het werk van Vredeseilanden. Met de campagne Let s #SaveTheFoodture daagt Vredeseilanden dit jaar de Belgische supermarkten uit. Om verder te kijken dan een lage prijs en om van duurzame voeding de gewoonste zaak van de wereld te maken. Kwaliteitsvol voedsel

5 geproduceerd met respect voor het milieu, waar boeren van kunnen leven... Dat is geen luxe, maar een noodzaak om de toekomst van ons voedsel en van miljoenen boerenfamilies veilig te stellen. Niet alleen in België of Frankrijk staan boeren onder zware druk, zegt Dries Aelter van Vredeseilanden. Van de bananenboer in Senegal tot de melkveehouder in België: wereldwijd worstelen boeren om te overleven. Als we zo verder doen, brengen we de productie van ons voedsel in gevaar, en dus ook onze eigen toekomst. Super goedkoop voedsel komt ons uiteindelijk duur te staan. Daarom is het hoogtijd voor een superpromo... voor de boer. Via concrete samenwerkingen laat Vredeseilanden supermarkten en voedingsbedrijven meer rekening houden met de realiteit van boeren, onder meer door winsten en risico s beter te spreiden. Zo bracht Vredeseilanden de mensen van Colruyt Group en fruitimporteur Agrofair samen met de Senegalese bananenboeren van APROVAG. De ambitie is om hun bananen te exporteren naar België via een transparante, efficiënte keten. Er is echter ook nog veel werk voor de boeren op vlak van organisatie, logistiek, irrigatie en het toepassen van goede landbouwparktijken. Om die uitdagingen rond te krijgen, krijgen ze steun van Vredeseilanden. Voor dat werk zamelen we geld in tijdens het campagneweekend. Pimpjeklantenkaart Supermarkten gebruiken vaak de consument als reden waarom ze zo hard focussen op lage prijzen. Daarom vragen we jou om aan je supermarkt te laten weten dat scherpe prijzen niet ten koste mogen gaan van boeren en boerinnen. Om dit te laten weten startte Vredeseilanden een actie: pimpjeklantenkaart. Via een sticker op de klantenkaart kan je je supermarkt en de hele wereld laten weten: van mij mag het iets meer zijn voor de boeren.

6 Tijdens het campagneweekend van 15, 16 en 17 januari vind je de vrijwilligers van Vredeseilanden aan in de supermarkten en aan de parochiekerk Sint-Thomas Van Kantelberg. Stickers zijn terug te vinden achteraan in de kerk. Dries Aelter l dries.aelter@vredeseilanden.be Vredeseilanden - Coördinator West-Vlaanderen en Vredeseilanden Classics Blijde Inkomststraat 50, 3000 Leuven tel , fax vredeseilanden.be, Vredeseilanden op Facebook PAROCHIALE BERICHTEN SINT-THOMAS VAN KANTELBERG ZIEKENZORG Maandag 11 januari: Grote kern. KERKRAAD De kerkraad komt samen op dinsdag 12 januari om uur in de pastorie. HEILIGE KRUISVERHEFFING ADEM-TOCHT De eerstvolgende bijeenkomst gaat door op woensdag 13 januari om uur in het klooster van de Zusters van Maria, Pastorieweg 2. Thema: Wandel met God OKRA Het lidgeld voor 2016 bedraagt 23 euro voor een hoofdlid, 15 euro voor een 2de lid, 5 euro voor een bijlid, 8 euro om een jaar te sporten. Woensdag 6 januari: Crea kaarten. GEBEDSGROEP LEGIOEN KLEINE ZIELEN Zondag 17 januari om uur in de kapel van de Zusters van Maria, Pastorieweg 2 St-Kruis: jaarlijkse nieuwjaarsviering met de gebedsgroep Legioen Kleine Zielen afd. Brugge met een koffietafel en een (DVD)film over Teresa van Avila. Om uur: rozenhoedje, toewijding, H. Mis Om uur: koffie of thee met boterkoeken en tombola Om uur: film Bronnen blijven altijd nieuw Einde wordt voorzien rond uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom! Bijdrage 7 euro.

7 Graag inschrijven of info bij: Vredestraat 80, 8310 Brugge Sint-Kruis A. Demeyer-V. Maertens tel Legioen Kleine Zielen BE NIEUWS UIT DE BUURT DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Met de steun van de Stad Brugge Donderdagavond om 20 uur Voor filmliefhebbers nabespreking. Zie ook Het nieuwe filmseizoen Er zijn filmliefhebbers die blindelings op donderdagavond richting Cinema Liberty stappen. Want zij weten dat zij weer een bijzondere filmavond gaan beleven. Gelijk hebben ze. Toch schrijven we enkele woorden uitleg bij het programma van dit voorjaar We reizen van Timbuktu in hartje Sahara naar Guatemala, en van Japan naar Chili en de Zuidpool. We laten ons in Son of Saul confronteren met de zwartste bladzijden uit de 20 e eeuw, een film die evenwel op n hoogst ongewone wijze njet zegt tegen de hel. Italië-liefhebbers en studenten Italiaans worden breed bediend met drie titels. Wist je dat Solaris van Tarkovsky studenten blijft aanspreken? De hogeschool Vives bouwt er een filmstudiedag rond. De Andere Film laat u mee genieten van dit filmmonument. Er zijn nog meer uitschieters. We noemen Godard en zijn indringende verkenning van het filmmedium zelf. Of het mysterieuze Cemetery of Splendor in het toeristisch zo gegeerde Thailand. Of Torneranno i Prati, filmvader Olmi s bijdrage aan de herdenkingen van WO I, voor ons een blikopener omdat wij die oorlog vooral kennen van het IJzerfront; het Italiaanse front was even erg. Besluiten we met het noemen van een vaste waarde in ons aanbod, de betere documentaire die ook nu weer kwaliteit biedt. De Chileense cineast Guzman is ons vertrouwd. Hij bezorgt ons nu een nieuwe prent die natuurdocumentaire én engagement én geschiedenis verweeft: Boton de Nacar, een paarlemoeren knoop. Nog zuidelijker gaat de beroemde groene cineast Luc Jacquet in La Glace et le Ciel voor zijn historisch-wetenschappelijke verkenning van Antarctica, verpersoonlijkt in het leven van Claude Lorius. We mogen ook weer samenwerken met anderen, wat de verspreiding en de bekendmaking van het filmaanbod alleen maar kan versterken. We blijven pendelen tussen Boekhandel De Reyghere en Cinema Liberty en we zijn blij dat we in Natuurpunt een nieuwe partner kregen.

8 Veel kijkgenot en een dikke MERCI aan Cinema Liberty voor de uitstekende projectie! Donderdag 7 januari om uur TIMBUKTU Mauretanië Mali Frankrijk 2014 regie: Adderrakmane Sissako 97 Vertolking: Ibrahim Ahmad, Abdel Jafri, Toulou Kiki e.a. Palmares: Grote Prijs 2015 Belgische Filmkretiek, Oscar-nominatie Buitenlandse Film Mali, het Afrikaanse land met vooral in het noorden een rijke traditionele woestijncultuur, wordt door de inval van fundamentalistische islamitische milities geterroriseerd. Die willen de shariawetgeving invoeren. Een boerengezin probeert toch zijn eigen leven te blijven leiden maar wordt uiteindelijk toch met de nieuwe wetten geconfronteerd. De natuurlijke omgang van de oorspronkelijke bewoners met hun traditionele woestijncultuur staat in schril contrast met de vernietiging ervan door de fundamentalisten. Het drama wordt door de cineast treffend in beeld gebracht. Prachtige lange shots van de kleiwoningen en woestijnlandschappen. De regisseur construeerde het verhaal uit waargebeurde feiten. Sissako slaagde erin een mooie en serene film te maken dankzij de fotografie én de mooie muziek van Mali, en met veel humor in de dialogen. Dirk Roose Donderdag 14 januari om uur LA LOI DU MARCHE Frankrijk 2015 regie: Stéphane Brizé 93 Vertolking: Vincent Lindon, Xavier Mathieu, Karine de Mirbeck e.a. Palmares: Beste mannelijke vertolking voor V. Lindon in Cannes Vijftigplusser Thierry wordt werkloos door delocalisering. Uiteindelijk zal hij door een verlaging van zijn werkloosheidsuitkering moeten rondkomen met 500 euro per maand, waarvan hij ook nog het studiegeld van zijn andersvalide zoon moet betalen. Niet te verwonderen dat hij en zijn gezin al vlug in de armoede dreigen terecht te komen. Op alle mogelijke manieren o.a. bij zijn contacten met de bank, de arbeidsbemiddelaar en de sollicitatietrainer wordt hij geconfronteerd met de brutaliteit van de absurde vrijemarkt-logica. Uiteindelijk moet hij als strijdbaar ex-syndicalist een baantje aanvaarden als veiligheidsagent in een warenhuis, waardoor hij een verlengstuk wordt van zijn kapitalistische bazen. Dat kan hij op termijn niet meer in overeenstemming brengen met zijn geweten. Dit sociaal drama is een sterke aanklacht tegen menselijke belediging en vernedering. Naar Dirk Michiels in Filmmagie juli 2015

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 22-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 januari: Derde zondag door het jaar: Vervulling van de profetie Jesaja (Mt. 4, 12-23). Zondag 26 januari:

Nadere informatie

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2019 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2019 Voorwoord De laatste drukke periode van het werkjaar komt er aan: de meimaand

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 01 dd 07-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan, gezalfd met de heilige Geest (Mc. 1, 7-11).

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 01 dd 04-01-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 8 januari: Openbaring des Heren, Driekoningen: Drie wijzen uit het oosten komen de Heer aanbidden, zij

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2018

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2018 ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2018 Foton: er zit muziek in! Muziek ontspant en spreekt tot ons hart! Elke eerste woensdag van de maand

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

AANBOD 2015 2016 VOOR SCHOLEN

AANBOD 2015 2016 VOOR SCHOLEN AANBOD 2015 2016 VOOR SCHOLEN Aanbod secundair onderwijs 5 Aanbod lager onderwijs 9 Duurzame voeding op jouw school 13 Zuiddag #yesyouthcan: Jongeren aan zet in de cacaosector 14 Contact 16 2 2 Beste leerkracht,

Nadere informatie

Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn

Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn Overzicht van de activiteiten in Wittesteijn Donderdag 1 oktober Fitness 09.00 uur Fitnessruimte Nieuws van de dag 10.10 uur t Reveltje Spel en bewegen met kinderen Vrijdag 2 oktober Fitness 09.00 uur

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

KALENDER Werkjaar

KALENDER Werkjaar KALENDER Werkjaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 zondag 16 10.00 u. Begin werkjaar zondag 16 10.00 u. Gemeenschappelijke ziekenzalving Lucas dinsdag 18 19.30 u. Gemeenschappelijke doopselvoorbereiding donderdag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 Schooljaar

Nieuwsbrief 24 Schooljaar Nieuwsbrief 24 Schooljaar 2018-2019 26 04 2019 Kom op tegen kanker / Jeugdsternieuws met Sterboskermis / Meester Kris heeft nieuws Vrije Basisschool Sterbos, NIEUWSBRIEF Sterboskermis en Pasen Verder reizen

Nadere informatie

Juf Sylvia vertelt aan de kleuters waar Colombia ligt op de wereldbol. Schilderen van de Colombiaanse vlag.

Juf Sylvia vertelt aan de kleuters waar Colombia ligt op de wereldbol. Schilderen van de Colombiaanse vlag. INLEEFDAG COLOMBIA EN KOFFIESTOP Op 22 maart hielden de kleuters van VBS Kantelberg een inleefdag rond Colombia met verschillende workshops: 1. Waar ligt Colombia op de wereldbol? Schilderen van Colombiaanse

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2019

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2019 ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van januari tot juli 2019 Foton: er zit muziek in! Muziek ontspant en spreekt tot ons hart! Elke eerste woensdag van de maand

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

foton ontmoetingsmomenten heet u hartelijk welkom op de voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten

foton ontmoetingsmomenten heet u hartelijk welkom op de voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten foton heet u hartelijk welkom op de ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2017 september zondag 3 woensdag 6 vrijdag 15 Wandelen in Bulskampveld

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 25-01-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 januari: Vierde zondag door het jaar: Zalig de armen van geest (Mt. 5, 1-12). Dinsdag 31 januari:

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Vormingen en activiteiten CCV in het bisdom Brugge

Vormingen en activiteiten CCV in het bisdom Brugge Vormingen en activiteiten CCV in het bisdom 2017-2018 In deze kalender vindt u de vormingsinitiatieven voor het werkjaar 2017-2018. U kunt meer informatie bekomen over deze initiatieven via telefoon: 050

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Let s #savethefoodture

Let s #savethefoodture Let s #savethefoodture Campagne Vredeseilanden 2016 Map voor onderwijzers van de lagere scholen Inleiding Wat is deze map? Op 15-16-17 januari 2016 bereikt onze jaarlijkse campagne haar hoogtepunt tijdens

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom. Vormsel. Organisatie catechese. Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2017 Infovergadering Agenda : Welkom Vormsel Organisatie catechese Catecheseploeg / Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen en communicatie Vragen Welkom Bezinningsmoment Onze Vader in de hemel,

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF april 2017 Voorwoord De blikvangers in deze brief zijn de Goede Week en enkele evenementen die doorgaan in de maand april. We kijken ook al eventjes vooruit naar de start

Nadere informatie

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014

Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Overzicht activiteiten georganiseerd in de maanden september, oktober, november en december 2014 Antonius van Padua Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl September 13 september

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Lied 457 : 1, 2 en 3 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 51 : 4 en 5 6

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Festiviteitenkalender November

Festiviteitenkalender November Festiviteitenkalender November SENIORENMAAND!!!! 01/11/16 ALLERHEILIGEN 02/11/16 ALLERZIELEN 02/11/16 Deze namiddag is er om 15u00 een herdenkingsmis in de kapel van het klooster(!) voor de familieleden

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

MAANDPROGRAMMA NOVEMBER n Stee woar j thoes könt veul n. n Stee woar j thoes könt veul n

MAANDPROGRAMMA NOVEMBER n Stee woar j thoes könt veul n. n Stee woar j thoes könt veul n MAANDPROGRAMMA NOVEMBER 2016 BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS: Woonzorgcentrum Sint Jozef De Aanleg 2 7595 AD Weerselo Tel: 0541-222100 Jos Leliefeld, Zorgmanager Mail: j.leliefeld@zorggroepsintmaarten.nl Christel

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst Vrije Tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Gastkok Lisette: pannenkoek met een tasje koffie Honk 1,00 14u00 16u00 Vr 1 Zwemmen met vrijwilliger

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

samen werken aan een lokale voedselstrategie

samen werken aan een lokale voedselstrategie samen werken aan een lokale voedselstrategie Waarom een voedselstrategie? Voedsel neemt een centrale plaats in binnen onze samenleving. Steeds meer mensen willen na jaren van vervreemding opnieuw bewust

Nadere informatie

MEDEDELINGEN PERSONENZORG

MEDEDELINGEN PERSONENZORG MEDEDELINGEN PERSONENZORG REGIO WEST-VLAANDEREN Baron Ruzettelaan 435, 8310 Brugge-Assebroek 050 37 26 75 www.kobrugge.be www.katholiekonderwijs.vlaanderen Geachte directeur Beste collega Met deze mededelingen

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013 Kalender 2014 januari 1 COVER: Wouter Pattyn Naturalight.be Kleine Hoofdgracht - Netevallei BOVEN: Wouter Pattyn Naturalight.be Latemse Meersen maandag 30 Kerstvakantie 2013 dinsdag woensdag donderdag

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 35 dd 02-09-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 6 september: Drieëntwintigste zondag door het jaar: Hij laat doven horen en stommen spreken (Mc.7,31-37).

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo 2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo Zondag 03 januari Wat? Waar? Kosten Gehele dag Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers Veensgracht 1 Aanmelden: Niet nodig Maandag 4

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Activiteitenprogramma Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma Mei 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand mei. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief Nieuwsbrief April 2016 Nieuwsbrief Musical De DJ draait door Op donderdag 7 en vrijdag 8 april hebben we prachtige optredens van de kinderen gezien in het café. We hebben op school met veel plezier de

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 21 december 2018 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie