Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshop foto bewerken met Paint.NET."

Transcriptie

1 Workshop foto bewerken met Paint.NET. Wat gaan we doen in deze workshop? Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Niveau. Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Curves. Werken met Selecties. Werken met Lagen.

2 Een foto bewerken met Niveaus... Open foto 01_workshop_pdn in Paint.net

3 Klik op Aanpassen en Niveaus...

4 Klik op Aanpassen en Curves+.

5 Klik op de curve en verbuig in S vorm.

6 De verzadiging aanpassen. Ga naar het menu Aanpassen > Tint/Verzadiging. Experimenteer met de schuiven voor een zo goed mogelijk resultaat.

7 Aanpassen Tint en Verzadiging.

8 Selecties. Rechthoek selecties worden het meest gebruikt om: Een uitsnede te maken. Een vlak te bewerken. Een vlak te vullen met een bepaalde kleur. Een gat te knippen in een laag.

9 Een uitsnede maken. Open foto 08_workshop_pdn. Klik in het gereedschap venster op rechthoek selectie. Selecteer met de linker muisknop ingedrukt het gewenste deel van de foto. Laat de linker muisknop los. Ga naar het menu Afbeelding en selecteer Bijsnijden tot selectie.

10 Rechthoek selectie een vlak bewerken. Werk verder met de uitsnede van foto 08_workshop_pdn. Klik op het Pipet in het gereedschapvenster. Klik vervolgens in het geel van de narcis, de voorgrondkleur wordt nu geel. Klik op Nieuwe Laag in het Lagenvenster. Selecteer de nieuwe laag. Vul het vlak met de voorgrondkleur met het emmertje. Selecteer met het rechthoek selectie gereedschap een rechthoek zodanig dat een dunne rand rondom niet geselecteerd is. Klik op het schaartje in de iconenbalk.

11 Dit moet het resultaat zijn.

12 Lasso selecties. Lasso selecties gebruiken we om objecten met grillig vormen te selecteren. Open foto 08_workshop_pdn. Klik op het lasso symbool in het gereedschap venster en kies in het optievenster Verenigen. Volg met steeds klikken en slepen van de muis de contouren van het object totdat het volledig ingesloten is. Klik in het menu Bewerken op Kopieeren. Je hebt nu een kopie van het object dat je in een andere afbeelding kunt gebruiken.

13 Lasso Selectie.

14 Toverstaf of Magic Wand selectie. Open foto 08_workshop_pdn. Selecteer de Toverstaf in het gereedschapvenster. De toverstaf selecteert op basis van kleur. Zet de Tolerantie in de optiebalk op 40 %. Kies voor Grensmodus Aaneengesloten. Zet de Selectiemodus op Verenigen. Klik vervolgens in de bloem tot de gehele bloem is geselecteerd.

15 Het resultaat van een toverstaf selectie.

16 Globale en locale bewerkingen. De bewerkingen die we op een foto uitvoeren kunnen globaal ( op de hele foto) of locaal (op het geselecteerde deel) zijn. Voorbeelden van globale bewerkingen zijn het oppeppen van het contrast en de helderheid van een foto. Voorbeeld van een locale bewerking is het vervagen van een achtergrond terwijl het onderwerp scherp blijft.

17 Een locale bewerking uitvoeren. Open foto 08_workshop_pdn. Selecteer met de Toverstaf de narcisbloem. Stel de Selectiemodus in op Verenigen. De Grensmodus wordt op Overal ingesteld. De Tolerantie moet ongeveer 35 % zijn. Ga door met selecteren tot de hele bloem geselecteerd is. Ga naar het menu Aanpassen en kies de bewerking Colorbalance. Wijzig de kleur van de bloem.

18 Dit is het resultaat van een locale bewerking.

19 Het Kloon gereedschap. Open foto 07_workshop_pdn. Klik op het Kloon gereedschap. Stel in de optiebalk de penseel grootte in op 40. Control + klik in de blauw/grijze achtergrond om het kloon monster te nemen. Teken vervolgens met de linker muisknop ingedrukt over de papagaai om deze te vervangen door het kloon monster. Neem indien nodig opnieuw een monster en pas eventueel de penseel grootte aan.

20 Klonen resultaat.

21 Rode ogen verwijderen. Open foto 07_workshop_pdn. Zet de voorgondkleur op zwart of donkergrijs. Zet Venster op 200%, zorg ervoor dat de ogen goed zichtbaar zijn. Activeer het Ellips selectie gereedschap. Selecteer de rode pupil. Ga naar Effecten > Foto > Rode ogen. Verschuif het venster zodat de ogen zichtbaar zijn. Stel de Tolerantie en Verzadiging in voor een optimaal resultaat. Klik op OK. Herhaal de stappen voor het andere oog.

22 Rode ogen verwijderd.

23 Werken met de laag gereedschappen. Laag Dupliceren Nieuwe Laag Laag verwijderen Laag naar beneden of boven verplaatsen Laag eigenschappen Laag neerwaarts samenvoegen

24 Basis regels voor het werken met lagen. Maak een duplicaatlaag als het origineel niet aangetast mag worden. Een Nieuwe laag is altijd transparant. Bewerkingen hebben alleen effect op de actieve laag. De volgorde van lagen kan veranderd worden. Als je een afbeelding bestaande uit meerdere lagen opslaat is dat standaard in het.pdn formaat. Bij dit formaat blijft de de lagen informatie behouden.

25 Laag Eigenschappen.

26 Meng eigenschappen van lagen. Open foto 13_workshop_pdn. Maak een duplicaatlaag aan. Klik op het icoon Eigenschappen. Verander in het venster Laageigenschappen de naam van de laag. Klik op het pijltje naast het keuzevenster Mengen. Probeer de verschillende mengmethoden van de duplicaat laag met de achtergrond uit.

27 Een achtergrond verwijderen.

28 Een achtergrond verwijderen. Open foto 14_workshop_pdn. Corrigeer de foto met Aanpassen > Niveau... Activeer het gereedschap Toverstaf. Zet de opties op Verenigen, Overal en de Tolerantie op 30%. Selecteer de achtergrond door herhaald klikken. Klik op het Schaartje in de iconenbalk om de achtergrond te verwijderen. Activeer het Gummetje en verwijder de laatste resten.

29 Achtergrond verwijderd.

30 Een nieuwe achtergrond toevoegen. Ga naar het menu Lagen > Nieuwe laag. Activeer in het gereedschap venster Gradient. Kies in het Kleuren venster een mooie voorgrondkleur. De achtergrondkleur moet wit zijn. Trek van beneden naar boven met de linker muisknop ingedrukt een verticale lijn. Je krijgt nu een kleur verloop van beneden naar boven. Verplaats de nieuwe laag naar beneden met de pijl in het lagen venster.

31 Een nieuwe achtergrond.

32 Een foto als nieuwe achtergrond. We kunnen ook een foto als nieuwe achtergrond gebruiken. De foto moet de zelfde afmetingen hebben als de vrijgemaakte voorgrond. We kunnen de afmetingen wanneer deze anders zijn aanpassen met Afbeelding > Formaat wijzigen... Sla de aangepaste foto op met de toevoeging _sch. Ga naar het Lagen menu en selecteer Importeren uit bestand... en selecteer de foto die je wilt gebruiken. Verplaats de foto in het lagen venter naar beneden.

33 Het resultaat met een foto als nieuwe achtergrond.

34 Teksten toevoegen. Teksten kunnen we op verschillende manieren op een afbeelding aanbrengen. Direct op de afbeelding. Op een aparte tekstlaag. Op meerdere lagen. Bij het gebruik van een aparte tekstlaag kunnen we ook allerlei effecten toepassen.

35 Tekst direct toevoegen. Open foto 03_workshop_pdn. Activeer het Tekst gereedschap. Stel het lettertype in op Arial Black 72 punten. Activeer in de optiebalk Tekst links uitlijnen. Maak de voorgrondkleur wit. Klik op de plaats waar de tekst moet beginnen. Type de gewenste tekst. Sla de foto op als 03_workshop_pdn_dt

36 Dit is het resultaat van direct tekst toevoegen.

37 Tekst toevoegen met een tekstlaag. Open foto 03_workshop_pdn. Klik op het icoon Nieuwe laag in het Lagen venster. Een transparante laag verschijnt boven de achtergrond. Deze laag is actief. Maak de voorgrondkleur oranje. Activeer het Tekst gereedschap. Kies het Arial Black font, 72 punten links uitlijnend. Type de gewenste tekst.

38 Tekst bewerken. Activeer het selectie gereedschap Toverstok. Zet de opties op Grensmodus Overal, Tolerantie 30%. Selecteer de tekst. Ga naar Effecten > Selection > Bevel Selection. Stel in het venster Bevel Selection de Depth in op 3. Geef de Highlight Color een lage verzadiging. Klik op OK.

39 Tekst bewerken resultaat.

40 Foto's beschermen met copyright informatie. Bij het openbaar maken van foto's is het gevaar van diefstal aanwezig. Om dat tegen te gaan plaats je copyright info in de foto en past de metadata aan. Open foto 05_workshop_pdn. Type Cntr + N om een nieuwe laag te starten. Vul de laag met wit. Klik op het tekstgereedschap en selecteer font Arial 48 punten, vet, cursief. Kies een mooie voorgrondkleur. Type Copyright 2011 uw naam. Selecteer het toverstaf gereedschap en selecteer de witte achtergrond in de Overal grensmodus. Wis de selectie. Sla de afbeelding op als Copyright_2272 in PNG formaat.

41 Een copyrightlaag maken voor meermalig gebruik. Klik op Bestand > Nieuw. Stel breedte en hoogte in op 1000 x 150 pixels. Klik op het tekst gereedschap en kies Arial Black 48 pnt. Voorgrond kleur groen. Type de copyright tekst. Selecteer met de Toverstaf, Grensmodus > Overal, Tolerantie > 40% de tekst. Ga naar Effecten > Selection > Bevel. Highlight kleur lichtgroen, Shadow kleur donkergroen. Depth 4, klik OK. Ga naar Bewerken > Selectie omkeren. Klik op de Del toets. Sla het bestand op als Copyright_1000_150_groen in png formaat. Dit bestand kun je nu gebruiken om copyright tekst aan te brengen via Lagen > Importeren uit bestand.

42 Copyright toegevoegd.

43 De horizon rechtzetten. Open foto 04_workshop_pdn. De horizon loopt naar links af. Om de horizon goed recht te kunnen zetten hebben we een referentie nodig. Met een nieuwe laag brengen we een referentie rechthoek aan. Maak de achtergrond actief. De correctie wordt uitgevoerd met het gereedschap Draaien/Zoomen in het menu Aanpassen.

44 De horizon rechtzetten.

45 Horizon rechtzetten Draaien/Zoomen.

46 Horizon rechtzetten, bijsnijden. Selecteer het rechthoek selectie gereedschap. Maak een selectie zodanig dat de transparante stukken wegvallen. Ga naar menu Afbeelding > Bijsnijden tot selectie. Verwijder de referentielaag.

47 Een kader maken. Open foto Walcherse Schone. Klik op Nieuwe laag. Vul de laag met een leuke donkere kleur. Verplaats de laag naar beneden en maak hem actief. Selecteer het ellips gereedschap en trek een ellips om de schone. Verplaats de vullaag weer naar boven. Knip de selectie uit. Ga naar Effecten > Vervagen > Gaussiaans vervagen. Zet de Radius op 25.

48 Ellipsvormig kader vervaagd.

49 Een zwarte rand toevoegen. Voeg een Nieuwe laag toe. Vul de laag met een zwarte kleur. Klik op het rechthoek selectiegereedschap. Maak een selectie zodanig dat er een rand van 20 pixels rondom blijft bestaan. Knip de selectie uit. Sla de afbeelding op in pdn formaat.

50 Het resultaat.

51 Perspectief corrigeren. Open foto 13_workshop_pdn. De foto vertoont vertekening door de groothoek opname. Dupliceer de achtergond. Noem de laag Perspectief. Ga naar het menu Effecten > Vervormen > Perspective. In het venster Perspective corrigeren we met de bovenste schuif het perspectief. Gebruik eventueel de onderste schuif als de verhouding hoogte/breedte te veel veranderd.

52 Het resultaat.

53 Workflow. Onder de workflow van een project verstaan we het hele proces van importeren van de foto's tot het eind resultaat. In de workflow kunnen we een aantal duidelijke stappen onderscheiden. Import van de foto's. Selectie en schiften van de foto's. Toevoegen van metadata en classificatie. Bewerken van de geselecteerde foto's. Het opslaan van de bewerkte foto's voor verdere verwerking.

54 Workflow foto import. Paint.NET heeft geen goede module voor de import van foto's. Alternatieven zijn de bij de camera geleverde transfer software of XnView of Irfanview. XnView heeft zeer goede mogelijkheden voor het importeren, selecteren en hernoemen van bestanden. In de volgende dia's bekijken we hoe we XnView kunnen inzetten voor een effectieve workflow.

55 Foto import met XnView. Steek de geheugenkaart in de kaartlezer. Start XnView op en navigeer naar de locatie van de kaartlezer. Open de map en selecteer de foto's met Control linksklik. Rechtsklik op een van de geselecteerde miniaturen en selecteer Kopieren naar... Maak een nieuwe map aan onder de gewenste hoofdmap. Klik op Kopieren.

56 XnView foto's beoordelen.

57 Metadata toevoegen.

58 Metadata bekijken.

59 Met metadata zoeken. Klik op het menu Gereedschappen. Selecteer Zoek... Vink in het venter Zoek IPTC aan. Selecteer Trefwoorden en vul het trefwoord waarmee je wilt zoeken. Klik op Zoek en een lijst met foto's verschijnt die het trefoord in hun metadata hebben staan.

60 Paint.NET starten vanuit XnView.

61 Vragen?

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis

Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis Beeldbewerking met Paint.net HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis Wat is Paint.NET? Paint.NET is een freeware beeldbewerkings programma. Paint.NET is ontwikkeld aan de Washington State University door Rick Brewster

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53 Les 46 Wat hebben we nodig: Plaatjes: bloemen - PHF_St_Yellowclusters1.pspimage vrouw - plaatje.pspimage Patroon: Corel_08_035.jpg Insteekfilter: graphics plus - cross shadow Zet je patroon, in mijn documenten-my

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Les56. Wat hebben we nodig:

Les56. Wat hebben we nodig: Les56 Wat hebben we nodig: Plaatjes: Blonde dame -bicharita_y_toalla_por_barullo.pspimage achtergrond - June Series Lighthouses 1-1.pspimage takje - longstemroses_19.pspimage oog - oog-003.pspimage donkere

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2:

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2: Kerst creatie3 Download hier de materialen. Heb je de font nog niet, stop hem dan in de lettertypen van windows 1 Open het plaatje JHanna_188_background 2 Zet de modus op hard licht 3 Zet je voorgrondkleur

Nadere informatie

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips

CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips CLUBAVOND 2 MAART 2010 Photoshop Elements 7 tips RECHTE HORIZON Het is een simpel kunstje om foto met een scheve horizon recht te zetten. Selecteer het gereedschap RECHTTREKKEN links in de gereedschapsbalk.

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen

1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen De gereedschappen 1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen pijl zoom vervorming bijsnijden verplaatsing

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.psd-dude.com/tutorials/create-a-floral-text-in-photoshop-with-superspray-plugin.aspx Fleurige tekst 1) We beginnen met de tekst in te tikken; gebruikt lettertype = ETH font, 550 pt. 2) We typen

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie. Inhoud selecteren... 2 gereedschap; toverstaf ... 3 gereedschap; magnetische lasso ... 6 gereedschap quick selection < w>... 8 Een selectie hergebruiken... 9 meerdere selecties selecteren... 9 selecteren

Nadere informatie

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop

OPTIKA - Maken van selecties in Photoshop 1. Maken van selecties Door het maken van selecties kunnen we bewerkingen uitvoeren op een gedeelte van de foto. Zoals in de meeste computertoepassingen kan je ook in Photoshop selecties kopiëren (Ctrl+C)

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 Je eigen familiewapen maken In deze tutorial wil ik laten zien hoe je een familiewapen zelf kunt maken. Met behulp van Google afbeeldingen en Photoshop is

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

Black Smoka. Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes. *** Voorgemaakte achtergrond. *** Eye candy 3.01. *** Filter /Simple

Black Smoka. Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes. *** Voorgemaakte achtergrond. *** Eye candy 3.01. *** Filter /Simple pagina 1 van 17 Black Smoka Dit Gaan we maken. Benodigdheden. *** 3 Plaatjes *** Voorgemaakte achtergrond *** Eye candy 3.01 *** Filter /Simple *** Filters unlimited 2/ Distortion filters *** Font ***

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Les1 Mijn eerste creatie. Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken. En zo ziet dan het programma eruit

Les1 Mijn eerste creatie. Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken. En zo ziet dan het programma eruit Les1 Mijn eerste creatie Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken En zo ziet dan het programma eruit 2 Ga naar: bestand / openen / haal het plaatje achtergrond in elements

Nadere informatie

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere. Paint Shop Pro Eenvoudige uitleg over fotobewerking, in Paint Shop Pro. Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

Digitale fotobewerking.

Digitale fotobewerking. Let op: Deze beschrijving is gemaakt voor Adobe Photoshop CS2. Er zijn verschillen met CS3, CS4 en CS5, maar vele van hieronder beschreven functies vind u ook in die versies. Digitale fotobewerking. De

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

Bamboe en panda's. ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html. Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada';

Bamboe en panda's. ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html. Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada'; ttp://alfoart.com/bamboo&pandas_text_1.html Bamboe en panda's Nodig : achtergrond bokeh; bamboe plant; lettertype 'Fabada'; 1) Open een nieuw Photoshop document : 1200 X 696 px, 72pixels/inch. 2) Voeg

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

Stralende teksteffecten

Stralende teksteffecten 1.STRALENDE TEKSTEFFECTEN Leer hoe je een filmisch belicht letterbouwwerk maakt met het gereedschap tekst, verschillende filters en aanpassingen. 1.Startfoto :creëer om te beginnen een leeg canvas via

Nadere informatie

Extra A Verkleinen van afbeeldingen

Extra A Verkleinen van afbeeldingen Extra A Verkleinen van afbeeldingen Voor websites bruikbare afbeeldingen variëren meestal van 10 kb tot 80 kb. Foto s gemaakt met een digitale camera zijn vaak 40x zo groot. Het is handig om deze eerst

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!!

mailgroep photoshop Copyright Alle kleuren van de regenboog We maken eerst onze achtergrond!!!! We maken eerst onze achtergrond!!!! Alle kleuren van de regenboog Open een nieuw bestand van 15 op 15 cm achtergrond wit en 72 resolutie Open de afbeelding van uw bloem Kies met de pipet een kleur uit

Nadere informatie

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN Vertaling van Editing high-bit images, geschreven door Ian Lyons op zijn website Computer-Darkroom (www.computer-darkroom.com) Wellicht ken je de aanbevelingen die

Nadere informatie

http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/create-surreal-photo-manipulation-photoshop-tutorial/ Man en hoed Benodigdheden: volgende afbeeldingen nodig: Watertoren ; Achtergrond ; Victorian Gustov ; hoed;

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot Nabewerken - Digitale fotografie Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows Inleiding Omdat de achtergrond in verhouding tot het onderwerp (Henk dijkstra)

Nadere informatie

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. In deze workshop gaan we een ansichtkaart maken. We gebruiken één foto als achtergrond en plaatsen hierop andere foto s. Open

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L.

2) Klik de foto zomer.jpg aan, ga naar Menu Verbeteren belichting aanpassen Niveaus, of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+L. Les 10 Kleurenkwaliteit verbeteren Hier gaan we werken met een resolutie van 300px/inch, dus volg goed de aanwijzingen en gebruik de juiste waarden om niet in de problemen te komen. 1) Open de vier bestanden:

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door 3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER TEKENING MAKEN 1 De kinderen gaan een tekening maken met een dikke donkere stift. Met dikke stiften vermijd je dunne lijnen die later in het proces lastig kunnen

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Hangende tekst blz. 1.

Mailgroep photoshop. Copyright. Hangende tekst blz. 1. https://photoshopstar.com/suspended-text-effect/ Hangende tekst Stap 1 Open een nieuw document: 1000 500 pixels, zwarte achtergrond. Tekst toevoegen in witte kleur; gebruikt lettertype = Verdana, Bold,

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken FotoArt_14 (gemaakt in Photohop CS4) Materiaal Fotosetje : Een paar foto s hebben we nodig. Eigen foto s naar keuze of je kan ook die van mij gebruiken om dit lesje eens uit te proberen. Gebruik liefst

Nadere informatie

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg

Workshop 16. 2. Foto bijvoegen Open de foto tinne2.jpg. Open de foto tinne1.jpg Workshop 16 MicDigital Wenskaarten en communiekaartjes ontwerpen. Vroeger, voor we computers hadden, moesten we naar de fotograaf en drukker als we communiekaartjes of uitnodigingen wilden hebben Nu met

Nadere informatie

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK

Workshop 11. Geef in als Naam: Cdhoes Breedte: 12 cm Hoogte: 12 cm. Klik op OK Workshop 11 MicDigital Werken met tekst. In deze workshop gaan we werken met tekst. Tekst kan gebruikt worden in Photoshop om een affiche te maken, een wenskaart, menu enz. Wij gaan een CD hoes maken met

Nadere informatie

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus.

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR https://pixlr.com/editor 1 PORTRET Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. Schuif de pijltjes tot aan de curve. Maak met het Uitsnijgereedschap

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q

mailgroep photoshop Copyright Tekst effect met gloeiende kaarsen video les https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q https://www.youtube.com/watch?v=gghynrxbh9q Tekst effect met gloeiende kaarsen video les 1) Open een nieuw document; zwarte achtergrond Kaarsjes tekst blz. 1 2) Tekst toevoegen, lettertype Frankfurter

Nadere informatie

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

KLEUR VOORWERP VERVANGEN KLEUR VOORWERP VERVANGEN Opdracht 4A Vervang een kleur van een kledingstuk met behulp van Kleurbereik (Color Range) Open een zelfgemaakte foto van een persoon waarvan je de kleur van de kleding gaat aanpassen.

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tools-tips/useful-applications-for-the-clone-stamp-tool/ Het Kloonen in Photoshop (vanaf versie CS3) Er al aan gedacht dat er met het Kloongereedschap zoveel meer te doen

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

1. Bestand-> nieuw transparant breedte 800 pixels, hoogte 500 pixels 2. Materiaal voorgrondkleur #f4f4e1- achtergrondkleur #757763

1. Bestand-> nieuw transparant breedte 800 pixels, hoogte 500 pixels 2. Materiaal voorgrondkleur #f4f4e1- achtergrondkleur #757763 Les 37 Wild White Horses Wat hebben we nodig: plaatjes twee paarden - prim_spirit_of_pride.psp Bomen - sunrise.pspimage groep paarden - Tubed by Monique42_F884.psp Paardenhoofd - Mare MEH.psp Masker: CrisTaylor_m12.PspMask

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Gekleurde tekst.

Gekleurde tekst. http://textuts.com/colorful-stuffed-text-effect/ Gekleurde tekst Gemaakt in Adobe Photoshop CS5 Extended maar kan je in iedere versie maken ; grootte van het document = 1024 * 768 px Nodig: metalen structuur.

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

Bewerk object met maskers

Bewerk object met maskers Bewerk object met maskers 1. Maak de achtergrond Maak een nieuw bestand. Noem deze gloeilamp, zet de breedte op 230mm en de hoogte op 200 mm en een resolutie van 300ppi. Klik dan op OK Pagina 1 Ga naar

Nadere informatie