04 november 2015 Amy Heimel Klas Roze AFFINITY DIAGRAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "04 november 2015 Amy Heimel Klas Roze AFFINITY DIAGRAM"

Transcriptie

1 AFFINITY DIAGRAM Wie Doelen Context Gedragingen Probleem Studenten Makkelijk kunnen bedienen In groepjes of individueel Koffie kantine lekkerder Geen deksel Docenten Wilt koffie drinken op sfeervolle plek Sfeer belangrijk Geen zin om geld op pas te zetten Knoppen werken niet altijd direct Bezoekers Smaak belangrijker dan prijs Bij het roken Wilt zelf geen thee maken Scannen pasje niet duidelijk Medewerkers school Niet teveel betalen Voor het slapen gaan Vooroordeel over machine Geen roerstaafjes Drinkt koffie voor de gezelligheid In de pauze Ontspannen door thee Duurt lang Wilt goede kwaliteit Apparaat niet goed zichtbaar Wil bekerformaat kiezen Bekertjes te heet Drinkt koffie tegen moeheid Apparaat afgelegen (niet in looppad) Drinkt geen koffie Bekertjes te vol Drinkt thee om warm te worden Automaat op rustige locatie Koopt koffie impulsief Probleem Wil snel koffie halen en weer weg Drinkt thee hele jaar door Voorkeur voor bepaalde smakenkoffie/thee Kent machines op school niet De verpakking moet iets zeggen over het product Drinkt het liefste thuis Ongeduldig Haalt thee/koffie voor de les Staat bewust te wachten Wordt niet gelokt door uiterlijk machine Dood tijd door met mobiel bezig te zijn Haast

2 04 november 2015 Amy Heimel PERSONA Naam: Floortje de Vries Opleiding: Media, Informatie & Communicatie Leeftijd: 19 jaar Omschrijving persoonlijkheid: Floortje is een enthousiaste meid met een passie voor schrijven. Ze heeft dan ook goed bekeken blog waar ze wekelijks artikelen post over de nieuwste trends. Ze is echt een mensen-mens. Ze spreekt graag af met haar vriendinnen om uit te gaan, te winkelen of ergens wat te drinken, maar vindt een avondje thuis met haar familie ook heel fijn. Voorkeur: Floortje drinkt het liefste een goede warme kop thee met een sterke smaak. Ze houd er niet van steeds dezelfde thee te drinken, dus varieert graag in smaakjes. Ze probeert graag wat nieuws uit. Quotes Floortje: - Ik vind de smaak van de thee heel belangrijk, maar ik wil niet teveel betalen. Thee is namelijk eigenlijk gewoon een zakje met heet water. - Ik drink het liefste thee met vriendinnen, maar soms haal ik onderweg naar school even snel een kopje. - Ik haat het als de thee niet warm genoeg is, maar bij warme thee wil ik wel een stevige beker. Redenen om koffie/thee te drinken: Doelen: Ze wilt een goed warme kop thee drinken met keus uit gevarieerde smaken. Hier wilt ze niet teveel voor betalen. Gedrag: Ze drinkt het liefste thee met vriendinnen. Dit doet ze voornamelijk tijdens pauzes en tussenuren. Buiten school drinkt ze graag thee op de bank met vrienden of familie. Verwachtingen: Ze verwacht dat de thee uit de HvA-machines niet lekker smaakt en geen variatie heeft. Ook denkt ze dat de thee niet goed warm is.

3 DESK RESEARCH Wat voor koffie drinken jongeren tussen de 18 en 35 jaar? Zoektermen: Koffievarianten, Koffiesoorten, jongerenkoffie, koffiedrinker, koffieonderzoek, koffiebranche Bronnen: RTLNieuws. (2012, 1 februari). Jonge koffiedrinker sterft uit. Geraadpleegd van Van Sporonsen & partners horeca-advies. (2012). De koffie-en theebar in beeld. Geraadpleegd van Koffiediscounter. (2010, 28 juni). Koude koffie populair bij jongeren. Geraadpleegd van Belangrijke bevindingen over de doelgroep: - Uit onderzoek (RTLNieuws, 2012) blijkt dat 55% van de jongeren tussen de 18 en 35 (helemaal) geen koffie drinkt. Reden: de bittere smaak en de accociatie met opgelegd gedrag en stressvolle (vergader)situaties. - RTLNieuws (2012) concludeerde dat jongeren liever voor zoete, spannende smaken gaan die over het algemeen niet zo veel met koffie te maken hebben. - Uit onderzoek (Spronsen&Partners, 2012) blijkt dat mensen die wel koffie drinken de behoefte hebben om koffie uit verschillende landen te gaan drinken om erachter te komen welke ze nou eigenlijk het lekkerste vinden. - Nederlanders drinken nog altijd de meeste koffie thuis. Uit onderzoek van de Koninklijke Vereniging voor Koffie en Thee (2012) blijkt dat circa 70% van alle koffieconsumptie binnenshuis plaats vindt, 30% van de koffieconsumptie vindt dus buitenshuis plaats, waaronder in de horeca, in bedrijven, op scholen en in ziekenhuizen. - Volgens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (2012) drinkt 90% van alle Nederlanders thee. - Uit onderzoek (koffiediscounter, 2010) blijkt dat koude koffie onder jongeren veel gedronken wordt. Met koude koffie wordt koffie met melk of ijs bedoeld. - Volgens Koffiediscounter (2010) is koude koffie populair onder jongeren omdat het makkelijk mee te nemen is. User trip Mijn koffiemomenten: Moment In de pauze Bij moeheid Bij een afspraak met vrienden Omschrijving Tijdens de pauze op school even een kopje koffie halen Een kopje koffie halen bij een koffiemachine vanwege moeheid van een lange dag Tijdens een afspraak met vrienden terwijl je ergens zit te praten/samen komt Doelen Omdat het lekker en warm is. Om cafeïne binnen te krijgen zodat ik meer energie krijg. Omdat het lekker is om een kopje koffie te drinken, en het een gezellige sfeer geeft. Context Alleen/met vrienden Alleen Met vrienden Interactie De interactie is tussen mij en vrienden, en tussen mij en de koffiemachine/ serveerster De interactie vind plaats tussen mijzelf en de koffiemachine De interactie is tussen mij en degene met wie je afspreekt, en tussen mij en de serveerster.

4 Observeren: Ik heb een geluidsopname gemaakt waarin ik het koffiezet proces met de Philips Senseo en het drinkproces van deze koffie vastleg. Fotostoryboard: Apparaat waarmee het onderzoek word gedaan. Waterreservoir wat minder handig te vullen doordat hij aan de achterkant van het apparaat zit onder een minder handig hoek. Bijgevoegd zitten twee verschillende filterhouders voor één en twee kopjes. Op de filters staat welke voor één en twee kopjes is. Dit vond ik erg handig. In de filterhouders gaan koffiepads. Dit vond ik erg handig omdat je niet zelf koffie in een filter hoeft te doen, maar hij al de juiste hoeveelheid heeft. Nadeel is wel dat je niet zelf kan kiezen hoe sterk de koffie smaakt. Onder het apparaat moeten kleine koffiekopjes want hij is te laag voor grotere kopjes. Deze kopjes werden helemaal gevuld waardoor er geen ruimte meer was voor evt. melk. De grote aankoop was vrij duidelijk. De knop begon te knipperen en werd daarna rood als hij klaar was. Naast de knop staan twee knopjes voor één en twee kopjes. Het was niet duidelijk wanneer je deze moest indrukken. Nadat ik dit had uitgevonden begon de koffie te lopen, maar werd niet duidelijk wanneer de machine klaar was. (lichtje ging niet uit, geen geluid) Conclusies: - Het waterreservoir was niet handig geplaatst. - De filterhouders en filters waren duidelijk en makkelijk in gebruik. - De grootte van de koffiekopjes die onder de Senseo passen zijn te klein voor het toevoegen van evt melk. - De aan-knop was duidelijk, maar het was niet duidelijk wanneer je de volgende knop moest indrukken. - Het was niet duidelijk wanneer de koffie klaar was. - De koffie was na het zetten meteen drinkbaar, echter bij toevoegen van melk werd het snel te koud. - De smaak van de koffie was voor mij te bitter/sterk. (persoonlijk) Immersion De MCI-student: De MCI-student is een praktische type. Ze is geïnteresseerd in alle soorten media en is altijd op de hoogte van de laatste veranderingen en hypes. Ze kan goed samenwerken maar is tegelijk ook egoïstisch. Ze neemt initiatief en is goed met woorden, zowel schriftelijk als mondeling.

5 Koffiemomenten doelgroep: Moment In de pauze Bij moeheid Gewoonte/langs koffiemachine lopen Omschrijving In de pauze tussen twee lessen halen ze een kopje koffie, omdat ze graag een lekker kopje koffie drinken. Wanneer de studenten een lange schooldag hebben en even een opkikkertje zoeken. Wanneer de studenten langs een koffiemachine lopen halen ze al snel een kopje koffie uit gewoonte. Doel Het drinken van een lekker kopje koffie voor de smaak. Het krijgen van meer energie door o.a. de cafeïne in de koffie. Het drinken van een kopje koffie is een gewoonte geworden. Uitgevoerde situatie: Situatie & gebruikersdoelen: Ik onderzoek de situatie waarbij een MCI-student langs een koffiemachine loopt en daar besluit om een kopje koffie te halen uit de machine. Wat zijn de doorslaggevende factoren? Context factoren: Ik kom als MCI-student uit een les en heb een tussenuur. Ik loop met twee medestudenten door de gang langs een koffiemachine. Ik heb mijn jas over mijn arm liggen. In mijn hand draag ik mijn tas met daarin een zware laptop, notitieboekje, schrijfmateriaal en standaard voorwerpen zoals een portemonnee en een flesje water. Hoe heb ik mij ingeleefd: Ik heb mij ingeleefd in de gebruiker door de bovengenoemde situatie na te spelen. Ook geestelijk probeerde ik te denken zoals een MCI-student. Hierbij dacht ik aan de lesstof van de les waar ik vandaan kwam, wat ik wilde doen in het tussenuur, huiswerk en de volgende les. Fotostoryboard: Na het kiezen van de koffie krijg je de optie om suiker toe te voegen. De bekertjes zijn van dunne kwaliteit en worden daarom heet. De koffiemachine op de onderzoekslocatie. De machine heeft een duidelijk menu. Conclusie: - Je moet je schoolpas gebruiken om te betalen, waar je eerst geld op moet zetten. - De bekertjes die uit het apparaat komen zijn van vrij dun materiaal en worden daardoor heet. - Het systeem werkt makkelijk en duidelijk. (je hebt veel opties zoals suiker etc) - De prijs van de koffie is goedkoop/betaalbaar, maar heeft dan ook een lange kwaliteit. - Het duurt lang voordat de koffie uit de machine komt.

6 CONTEXT SCENARIO Thee halen tijdens een tussenuur Floortje en haar vriendinnen lopen het lokaal uit nadat de les is afgelopen. Het duurt nog anderhalf uur voordat de volgende les begint. Ze besluiten een kopje thee te halen en daarna gezellig ergens te gaan zitten. Stap 0 Situatie schets Floortje staat met haar vriendinnen op de eerste verdieping van het MIC gebouw. Ze dragen allemaal een tas bij zich waar een laptop en andere schoolspullen inzitten. Alle meiden willen iets uit het automaat halen. Te behalen doelen: - Floortje wilt de machine makkelijk kunnen bedienen - Floortje wilt snel kunnen betalen - Floortje wilt kunnen kiezen welke smaak thee ze neemt - Floortje wilt thee halen die goed warm is - Floortje wilt dat de thee snel klaar is - Floortje wilt de thee makkelijk mee kunnen nemen - Floortje wilt een fijne en warme sfeer om de koffiemachine Stap 1 Probleemstelling en Visie Probleemstelling: De machine biedt niet alle keuzeopties die Floortje wilt. Visie: De machine moet een uitgebreider menu krijgen waarin de gebruiker meerdere keuzeopties heeft. Stap 2 Brainstormen - Een optie toevoegen waarmee je zelf je theesmaak en sterkte kan kiezen - Een optie om een roerstaafje en deksel bij je koffie/thee te kiezen - Een optie om het voormaat van je bekertje te kiezen - Dikkere bekertjes - Een betaaloptie waarbij je je bankpas kan gebruiken - Een sfeervolle woonkamer situatie waar de koffiemachine staat Stap 3 De verwachtingen - Ze verwacht dat de thee uit een automaat niet zo lekker is, omdat uit thee uit een koffiemachine dat over het algemeen nooit is (int. 1) - Ze verwacht dat de smaakkeuze van de thee te simpel is. Een normale thee. (int. 2) - Ze verwacht dat de thee niet goed warm is, omdat deze zo snel klaar is (int. 2) - Ze verwacht dat de sfeer bij de automaat niet heel goed is. (int 4.) - Ze vindt dat de buitenkant van de machine niet stimuleert om de thee/koffie te kopen (int. 5) - Ze verwacht dat de omgeving en sfeer rond om de machine kaal en leeg is (int. 5) Stap 4 Context scenario Floortje loopt met haar vriendinnen naar de koffiemachine. Floortje scant haar pinpas, waarvoor ze geen pincode hoeft in te toetsen, en kiest voor thee. Ze kiest de grote van haar bekertje en kiest een theesmaak uit de uitgebreide assortiment. Ze kiest de sterkte van de thee, de warmte van het water en opties tot suiker, roerstaafje en een dekseltje verschijnen. Ze hoeft niet te wachten want de thee komt meteen uit de machine. Ze pakt de goed geïsoleerde beker thee met dekseltje en gaat met haar vriendinnen op de loungeset bij de koffiemachine zitten. De thee is goed warm en ruikt heerlijk.

7 KEYPATH SCENARIO

8 USER REQUIREMENTS LIST Requirements: 1. De koffiemachine moet een duidelijke interface hebben, zodat deze makkelijk te bedienen is. 2. De koffiemachine moet thee smaak variaties hebben, zodat de gebruiker zijn/ haar eigen thee/koffie smaak kan kiezen. 3. De koffiemachine moet meerdere betaalmogelijkheden aanbieden, zodat de gebruiker altijd zijn/haar eigen betaalmethode kan kiezen. 4. De koffiemachine moet snel koffie/thee maken, zodat de gebruiker niet lang hoeft te wachten. 5. De koffiemachine moet hete koffie/thee serveren, zodat deze niet te snel afkoelt. 6. De koffiemachine moet stevige, isolerende bekers gebruiken, zodat de gebruiker zijn/haar handen niet verbrand. 7. De koffiemachine moet in een sfeervolle omgeving staan, zodat de gebruiker langer bij de machine rond blijft hangen. 8. De koffiemachine moet een uitnodigend uiterlijk hebben, zodat meer gebruikers worden uitgenodigd om de machine te gebruiken. 9. De koffiemachine moet diverse formaten bekers aanbieden, zodat de gebruiker de grote van de beker kan kiezen. 10. De koffiemachine moet zichtbaar opgesteld staan, zodat de gebruiker de machine snel en makkelijk kan vinden.

9 IDEEEN Idee 1: Menuopties voor extra materialen Omschrijving: Floortje (en de geïnterviewde) benoemde een aantal materiaalkeuzes die handig zouden zijn bij gebruik van de machine. Door deze toe te voegen wordt de machine gebruiksvriendelijker. Denk hierbij aan opties zoals: - Roerstaafjes (mengen van suiker/koffie) - Dekseltjes (vervoer) - Temperatuur bepalen (warmte voorkeur) - Stevige bekers (warm houden/ handbescherming) - Beker formaten (zelf grootte kiezen) Idee 2: Smaakvariaties in koffie en thee Omschrijving: Floortje (en de geïnterviewde) variëren graag in theesmaken of hebben ieder een eigen voorkeur. Vooral de standaardsmaak thee uit de automaat wordt vaak niet lekker gevonden. Dit kan verbeterd worden door een aantal andere theesmaken uit verschillende theegroepen aan de machine toe te voegen. Denk hier bij aan groenthee, fruitthee en kruidenthee. Idee 3: Zichtbaar in een sfeervolle omgeving Omschrijving: Floortje (en de geïnterviewde) drinken graag koffie/ thee in een sfeervolle omgeving waar ze lekker kunnen zitten met vrienden. Ze hebben de voorkeur voor een cafe of huiskamersfeer. Ook wordt de machine vaak over het hoofd gezien. Door de locatie van de machines aan te passen en ruimte te maken voor een huiskamersfeer blijven gebruikers langer bij de machine rondhangen, valt de machine meer op en wordt vaker gebruikt.

blokopdracht ucd 2016

blokopdracht ucd 2016 blokopdracht ucd 2016 Verbetering van de koffieautomaten MIC studenten: verschillende soorten thee Britt Rademaker Zee 500745149 14 november 2016 Lucia Inhoudsopgave Desk research... 3 Be the user... 4

Nadere informatie

Desk research. Onderzoeksvraag Hoe kan het dagelijks koffie halen worden verbeterd voor studenten?

Desk research. Onderzoeksvraag Hoe kan het dagelijks koffie halen worden verbeterd voor studenten? Floris van der Werk Klas Aqua Desk research Onderzoeksvraag Hoe kan het dagelijks koffie halen worden verbeterd voor studenten? Zoektermen 1. Koffie studenten HVA 2. Koffiedrink gedrag studenten 3. Studenten

Nadere informatie

Invloed van koffie op bedrijfsimago

Invloed van koffie op bedrijfsimago Invloed van koffie op bedrijfsimago Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van PouchDirect, een internationale leverancier van hoogwaardige stazakken en koffiezakken. De doelstelling van het onderzoek

Nadere informatie

Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210

Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210 Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210 Elk kopje vers én variatie Ieder kopje koffie vers gezet Koffie en espresso met een mooie crèmelaag Sterkte van koffie en de dosering van suiker en melk individueel

Nadere informatie

CAFITESSE EXCELLENCE COMPACT TOUCH. Latte, espresso, cappuccino? Net zo makkelijk.

CAFITESSE EXCELLENCE COMPACT TOUCH. Latte, espresso, cappuccino? Net zo makkelijk. CAFITESSE EXCELLENCE COMPACT TOUCH Latte, espresso, cappuccino? Net zo makkelijk. CAFITESSE. MEER DAN GOEDE KOFFIE Met Cafitesse koffie bereidt u de lekkerste koffievariaties. Van espresso tot latte of

Nadere informatie

CAFITESSE EXCELLENCE TOUCH. Even een lekkere cappuccino en weer door

CAFITESSE EXCELLENCE TOUCH. Even een lekkere cappuccino en weer door CAFITESSE EXCELLENCE TOUCH Even een lekkere cappuccino en weer door CAFITESSE. MEER DAN GOEDE KOFFIE Met Cafitesse koffie bereidt u de lekkerste koffievariaties. Van espresso tot latte of een mooie cappuccino.

Nadere informatie

CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT

CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT Met de nieuwe Cafitesse Quantum serie biedt Douwe Egberts u een opvolger van de uiterst succesvolle NG serie die er net zo smaakvol uitziet als de

Nadere informatie

instant koffieautomaten

instant koffieautomaten Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit is. Én,

Nadere informatie

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten MEER UIT KOFFIE Slimme producten die koffie op de kaart zetten Maak van koffie het zwarte goud voor jouw zaak Wist je dat Nederlanders gemiddeld zo n 165 liter koffie per persoon per jaar drinken? Een

Nadere informatie

NATIONAAL KOFFIE- EN THEEONDERZOEK

NATIONAAL KOFFIE- EN THEEONDERZOEK NATIONAAL KOFFIE- EN THEEONDERZOEK Een kwantitatief onderzoek onder Nederlanders in opdracht van Koffie & Thee Nederland ANOUK TRAMPER JORIS DE JONGH AMSTERDAM, AUGUSTUS 2018 INHOUDSOPGAVE ACHTERGROND

Nadere informatie

DorstDenkers! DorstDenkers

DorstDenkers! DorstDenkers DorstDenkers! Gezonde dorst Wist je dat een mens voor meer dan de helft uit water bestaat? Een baby zelfs 75%! Elke dag raken we veel vocht kwijt via zweet en via plassen natuurlijk. Dat moet snel weer

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 2, Opdracht 16 Bas de Keulenaar (11045973) Technisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Grafisch Ontwerper Angélique Siu (11211725) Interactie Ontwerper Lisanne van

Nadere informatie

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak AUTOMATEN Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp

Information and Structure Dieet app. Bart Witting UvAID: MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp Information and Structure Dieet app Bart Witting UvAID: 11003952 MMIO, Informatiekunde UvA Amsterdam Sander Wehkamp De app Voor deze opdracht moesten we een app maken die je helpt bij je dieet. Ik ben

Nadere informatie

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Het Koffie Op De Zaak onderzoek De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Onderzoek uitgevoerd door Dutch Network Group In opdracht van PerTazza Datum: februari 2016 Inleiding

Nadere informatie

Kernvraag: Hoe ziet een afkoelingsgrafiek eruit?

Kernvraag: Hoe ziet een afkoelingsgrafiek eruit? Kernvraag: Hoe ziet een afkoelingsgrafiek eruit? Naam leerling: Klas: http://www.cma-science.nl Activiteit 1 Een kopje thee Je hebt een kopje warme thee, maar je bent druk bezig een computerspel te spelen.

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak AUTOMATEN Animo Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit

Nadere informatie

De perfecte kop koffie in een wereld die continu beweegt

De perfecte kop koffie in een wereld die continu beweegt De perfecte kop koffie in een wereld die continu beweegt Nestlé Professional D LIKE A SKINNY LATTE CAPPUCCINO skimmed milk MOCHA OFFEE make it stronger cold WATER UNGO DRINK ESPRESSOAMERICANO LATTECHOCOLATEE

Nadere informatie

Het geheim. van finesse. www.cafeami.nl

Het geheim. van finesse. www.cafeami.nl Het geheim van finesse www.cafeami.nl Sterk concept voor de horeca Er gaat geen dag voorbij zonder dat er een kop koffie wordt geschonken. TopClass Group biedt met Café Ami een onderscheidend koffieconcept

Nadere informatie

Koffie Werkstuk van Hugo Thijssen Groep 6 2009 1

Koffie Werkstuk van Hugo Thijssen Groep 6 2009 1 Koffie Werkstuk van Hugo Thijssen Groep 6 2009 1 Inhoudsopgave Bladzijde 2 Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 : Van koffieplant tot koffieboon Blz. 4 Hoofdstuk 2 : Koffie branden en melangeren Blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

H E T C O M P L E T E A S S O R T I M E N T. De lekkerste koffie, compleet geleverd...

H E T C O M P L E T E A S S O R T I M E N T. De lekkerste koffie, compleet geleverd... H E T C O M P L E T E A S S O R T I M E N T De lekkerste koffie, compleet geleverd... Zoekt u een melange die bij uw horecagelegenheid past? Ons koffie-assortiment is zeer ruim, zodat u zeker één of meerdere

Nadere informatie

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak

OptiVend instant koffieautomaten: dé keuze voor gebruiksgemak AUTOMATEN Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de consumptie en beleving van bier in 2015 JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, JULI 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

KOFFIE- EN THEEZETINSTALLATIES

KOFFIE- EN THEEZETINSTALLATIES KOFFIE EN THEEZETINSTALLATIES ComBi Animo s ComBi Professioneel, snel en smaakvol Dagelijks genieten miljoenen mensen op de meest uiteenlopende plekken en momenten van het geurige aroma en de goede smaak

Nadere informatie

KOFFIE THEE APPARATUUR

KOFFIE THEE APPARATUUR KOFFIE THEE APPARATUUR Al vier generaties lang voorzien we bij Brandsma horeca, bedrijven en particulieren van koffie, thee en allerhande bijproducten. Met jarenlange passie en kennis bieden we u met onze

Nadere informatie

Perfecte Espresso. 10 tips voor een perfecte espresso

Perfecte Espresso. 10 tips voor een perfecte espresso 10 tips voor een perfecte espresso Pagina 1 10 tips voor een perfecte espresso Veel mensen houden van goede koffie en gaan over tot de aanschaf van een espressomachine om ook thuis lekkere koffie drinken.

Nadere informatie

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Het Koffie Op De Zaak onderzoek De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Onderzoek uitgevoerd door Dutch Network Group In opdracht van PerTazza Februari 2016 1 Inleiding PerTazza

Nadere informatie

Product toelichting voor het vervangen van het ventiel voor de HD7810 serie

Product toelichting voor het vervangen van het ventiel voor de HD7810 serie Product toelichting voor het vervangen van het ventiel voor de HD7810 serie Detail foto: Het is normaal dat een deel van het water terug loopt in de watertank. Zou dit niet gebeuren, dan kan de boiler

Nadere informatie

SLIM INKOPEN. van een koffievoorziening. Zeven tips om het inkopen van een koffievoorziening tot een succes te maken

SLIM INKOPEN. van een koffievoorziening. Zeven tips om het inkopen van een koffievoorziening tot een succes te maken SLIM INKOPEN van een koffievoorziening Zeven tips om het inkopen van een koffievoorziening tot een succes te maken blijf op de hoogte door onze gratis whitepapers Zeven tips om het inkopen van een koffievoorziening

Nadere informatie

Aan : Directieteam Van : team facilitair d.d. : 14 juni 17 onderwerp : Voedingsbeleid Groene Welle

Aan : Directieteam Van : team facilitair d.d. : 14 juni 17 onderwerp : Voedingsbeleid Groene Welle Aan : Directieteam Van : team facilitair d.d. : 14 juni 17 onderwerp : Voedingsbeleid Groene Welle De Groene Welle Een groene, gezonde school van binnen en buiten. De Groene Welle stelt het welzijn van

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Docent: James M. Boekbinder

Docent: James M. Boekbinder Thema/Opdracht: Creëer een persona Ting Yuen (0777483) Klas 1A Docent: James M. Boekbinder Opdracht 1: Functional speciation Voor docenten - Het becijferen van het gemaakte werk - Feedback geven van het

Nadere informatie

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 3

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 3 User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 3 Agenda! Problemen in de supermarkt! Feedback! Design review! Observatie oefening: Wat zit er in mijn tas?! Deel 1: Alleen kijken! Deel 2: Kijken

Nadere informatie

Adviesrapport Koffieautomaat

Adviesrapport Koffieautomaat Adviesrapport Koffieautomaat Samantha Klop Datum: 23 november 2009 Hogeschool Utrecht te Amersfoort Opdrachtgever: Pon Automotive B.V., Mevrouw M. van den Bos Titel: Adviesrapport Koffieautomaat Auteur:

Nadere informatie

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game

Nadere informatie

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7

1.0 - Inleiding 3. 2.0- Onderzoek 4. 2.1 Resultaten 4. 2.2 Probleemstelling 4. 2.3 Bronnen 5. 3.0 - Doelgroep 6. 3.1 Persona 7 Inhoudsopgave 1.0 - Inleiding 3 2.0- Onderzoek 4 2.1 Resultaten 4 2.2 Probleemstelling 4 2.3 Bronnen 5 3.0 - Doelgroep 6 3.1 Persona 7 4.0 - User requirements en functies van het product 8 4.1 De functies

Nadere informatie

LIFE COMES IN MANY FLAVORS

LIFE COMES IN MANY FLAVORS LIFE COMES IN MANY FLAVORS OptiVend Next Generation Tastes differ. de nieuwe generatie De nieuwe OptiVend Next Generation van Animo is een zetsysteem voor instant koffie waarmee je op elk moment van de

Nadere informatie

LIFE COMES IN MANY FLAVORS

LIFE COMES IN MANY FLAVORS LIFE COMES IN MANY FLAVORS OptiVend Next Generation Tastes differ. DE NIEUWE GENERATIE De nieuwe OptiVend Next Generation van Animo is een zetsysteem voor instant koffie waarmee je op elk moment van de

Nadere informatie

Kennisgids. 17 weetjes over goede koffie op het werk

Kennisgids. 17 weetjes over goede koffie op het werk Kennisgids 17 weetjes over goede koffie op het werk Koffie en werk Na water is koffie het meest gedronken op de wereld. Maar liefst 80% van alle Nederlanders drinkt regelmatig koffie. 70 % van alle werknemers

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

HALLO. ik ben Lattiz. MELK-waardig

HALLO. ik ben Lattiz. MELK-waardig Latte made easy MELK-waardig MEER KOFFIE MET MELK De populariteit van cappuccino s en latte macchiato s is enorm gestegen in de afgelopen tien jaar, vooral onder de jongere gasten. Melkschuim is dan ook

Nadere informatie

STADSBOERDERIJ HET LOKET

STADSBOERDERIJ HET LOKET STADSBOERDERIJ HET LOKET Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module Stadsboerderij Het loket Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs:

Nadere informatie

BUFFET RLX-serie Wereldwijd de smaak van kwaliteit Wereldwijd de smaak van kwaliteit

BUFFET RLX-serie Wereldwijd de smaak van kwaliteit Wereldwijd de smaak van kwaliteit RLX-serie Een RLX van Bravilor Bonamat is de ideale machine voor uw koffiecounter, bar of buffet. Verse koffie, altijd binnen handbereik. Maar in een handomdraai ook heet water voor thee, soep of andere

Nadere informatie

retro heerlijk compleet, smaakvol geserveerd

retro heerlijk compleet, smaakvol geserveerd heerlijk compleet, smaakvol geserveerd RETRO de smaak begint al aan de buitenkant Een break voor de koffie, thee of wellicht voor de soep? U serveert de mensen graag een warme drank met een optimale kwaliteit.

Nadere informatie

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE INTRODUCTIE Ons project Wij zijn een door zes studenten opgerichte start-up die naar aanleiding van een individueel onderzoek een gezamenlijke interesse hebben. De

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS

DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS DOELGROEPONDERZOEK: BATTLEBOATS Müllerhoofd groep 9 Orlando Duivestein CMGT1a Inleiding BattleBoats is een tof concept maar zit de doelgroep daar wel op te wachten? En wie is de doelgroep eigenlijk? Door

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

DELICIOUS FRESH FILTER COFFEE

DELICIOUS FRESH FILTER COFFEE DELICIOUS FRESH FILTER COFFEE OptiFresh Machine with taste. ALTIJD VERSE FILTERKOFFIE Soms neem je uitgebreid de tijd voor een kop koffie, soms ga je snel weer aan de slag. Dat kan prima, want met de

Nadere informatie

Waterles groep 3 t/m 7. Handleiding Waterles. Groep 3 t/m 7

Waterles groep 3 t/m 7. Handleiding Waterles. Groep 3 t/m 7 Handleiding Waterles Groep 3 t/m 7 1 Over de les In de Waterles leren kinderen spelenderwijs waarom het beter is om water te drinken in plaats zoete dranken. Doel van deze les is kinderen te motiveren

Nadere informatie

DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT]

DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT] 2013 DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT] Inhoudsopgave DFI opdracht 1: redesign RTL Gemist pag. 3 Opdracht omschrijving Pag.

Nadere informatie

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07 P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond 500643748 P4 2015/2016 V1-07 Inhoudsopgave 1. Concept Blz. 2 2. Scenario Blz. 3 3 Interactieontwerp Userstory 1, hints toevoegen Blz. 5 Userstory 2,

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS HD7850 http://nl.yourpdfguides.com/dref/997766

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS HD7850 http://nl.yourpdfguides.com/dref/997766 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Animo voor koffieprofs

Animo voor koffieprofs Animo voor koffieprofs Het gebeurt vaak, dat een grote groep mensen tegelijk zin heeft in een geurig kopje koffie. Is het uw verantwoordelijkheid om daarin te voorzien? En wilt u de verwachtingen van uw

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

Gemaakt door. Datum 13 oktober. Gebruikte materialen. Gebruikte gereedschappen beitel en een hamer schroevendraaier. ? Hoe je een tv uit elkaar haalt

Gemaakt door. Datum 13 oktober. Gebruikte materialen. Gebruikte gereedschappen beitel en een hamer schroevendraaier. ? Hoe je een tv uit elkaar haalt 71.1.4eirs Gemaakt door Datum 13 oktober David Floor en Lucas tv Gebruikte gereedschappen beitel en een hamer schroevendraaier Weet je? Hoe je een tv uit elkaar haalt TIP1: HET IS SUPER TIP 2: BEGIN AAN

Nadere informatie

Heerlijke koffiemomenten

Heerlijke koffiemomenten Heerlijke koffiemomenten Koffie drinken is gezellig en gebeurt vaak samen, of het nu s ochtends, s middags of tussendoor is. Een goeie kop koffie doet deugd en kikkert echt op. Bij Colruyt vindt u koffie

Nadere informatie

Bean-to- Cup optimized. Animo introduceert de nieuwe OptiBean

Bean-to- Cup optimized. Animo introduceert de nieuwe OptiBean Bean-to- Cup optimized Animo introduceert de nieuwe OptiBean De nieuwe standaard in Bean-to-Cup De OptiBean van Animo Animo heeft een nieuwe invulling gegeven aan het begrip Bean-to-Cup. Het resultaat:

Nadere informatie

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 Flesvoeding Inhoudsopgave 1 Flesvoeding... 1 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1 3 Welk merk?... 1 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 5 Krijgt je kind genoeg?... 2 6 Extra vitamines?... 2 7

Nadere informatie

De eerste versie van de SoberGlass

De eerste versie van de SoberGlass Designdocument SoberGlass Tim Hendriksen Concept: Toen ik begon met het bedenken van een product wou ik graag een globaal probleem proberen te tackelen. Hiermee kwam ik al gauw op het onderwerp alcohol

Nadere informatie

Onderzoek Native/Web app

Onderzoek Native/Web app Onderzoek Native/Web app Analyse en conclusie Enquête Bij ons concept Let s make a memory hebben we al vrij snel bedacht dat er in dit concept gebruikt moet worden gemaakt van een digitaal product zoals

Nadere informatie

OEFENSCHRIFT DEEL 2 A1-A2

OEFENSCHRIFT DEEL 2 A1-A2 OEFENSCHRIFT DEEL 2 A1-A2 Basisleergang Nederlands voor anderstaligen Universiteit van Amsterdam, Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) Nicky Heijne Marten Hidma Karolien Kamma Vrije

Nadere informatie

Laura heeft een blaasontsteking

Laura heeft een blaasontsteking Laura heeft een blaasontsteking PIPO-poli voor kinderen met plas- en poepproblemen Dit is Laura. Laura moet heel vaak plassen en dan komt er maar een klein beetje. Laura wil niet zo vaak plassen. Eigenlijk

Nadere informatie

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien.

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u wordt geholpen bij het eten, maar u doet het liever zelf. Stel, u ergert zich groen en geel aan de mensen

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016 BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING Joost van der Zanden 2212130 19/05/2016 Inhoudsopgave INTRODUCTIE METHODOLOGIE RESULTATEN CONCLUSIE & AANBEVELINGEN 3 5 6 8 Introductie WAT IS FUNDYFRIEND? Fundyfriend

Nadere informatie

PROCES DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN

PROCES DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN DEELPROBLEMEN BEPALEN DEELOPLOSSINGEN EN VERBETERINGEN VERZINNEN SOORT 1. Hoe gaan jullie de deelproblemen die nog moeten worden opgelost bepalen? 2. Kunnen jullie toetsen aan eisen en wensen? 3. Kunnen

Nadere informatie

Koffie. Inhoud. 1.Waarom ik heb gekozen voor dit onderwerp. 2.Geschiedenis van de koffie. 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen

Koffie. Inhoud. 1.Waarom ik heb gekozen voor dit onderwerp. 2.Geschiedenis van de koffie. 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen Koffie Inhoud 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen 2. Geschiedenis van koffie 3. De koffieplant 4. Verbouwen van koffie 5. De koffieplantage 6. De koffiebranderij 7. Koffiesoorten 8. Cafeine 9. Manieren

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Respons 46% 46% 54% Ingevuld Niet ingevuld Heeft u een of meerdere keren restaurant de Pelikaan bezocht?

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

KANNENAPPARATUUR. M-Line

KANNENAPPARATUUR. M-Line KANNENAPPARATUUR M-Line M-LINE KANNENAPPARATUUR VOOR SMAAKVOLLE EN VERS GEZETTE FILTERKOFFIE! EEN MENS VEERT OP VAN HET HEERLIJKE AROMA VAN ECHTE, VERS GEZETTE FILTERKOFFIE. KOFFIE ZORGT VOOR GESPREKSSTOF

Nadere informatie

Het doel van het onderzoek:

Het doel van het onderzoek: P a g i n a 1 Voor het project Context Van Venster naar Poort hebben wij in teamverband de opdracht gekregen om voor het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een educatief spel of app te bedenken en ontwikkelen.

Nadere informatie

Handleiding basiswoordenschat.

Handleiding basiswoordenschat. basiswoordenschat. Inleiding. In de basismodule wordt een basis van ongeveer 80 woorden gelegd. Deze woorden worden aangeboden om de woordenschat, maar ook om de communicatieve vaardigheden van de cursist

Nadere informatie

Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller. Introductie Introductie

Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller. Introductie Introductie Olivier van t Hof (10647538) Individuele opdracht 2 Kroller Muller Introductie Introductie Iedereen die wel eens in een museum met moderne kunst is geweest zal het gevoel wel herkennen: dit kan mijn kleine

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

Praktische opdracht Biologie Zintuigen

Praktische opdracht Biologie Zintuigen Praktische opdracht Biologie Zintuigen Praktische-opdracht door een scholier 04 woorden 0 november 009 3,4 keer beoordeeld Vak Biologie Practicum zintuigen biologie Practicum : De tast Waar in de huid

Nadere informatie

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 6!

User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 6! User Centred Development! UCD Werkcollege blok 1 week 6! Agenda! Quiz 3 & 4! Reflectie: Hoe gaat het tot nu toe?! Oefening categoriseer uitspraken! Persona ontwikkeling! Huiswerk: maak je individueel persona

Nadere informatie

Frisdrank - omschrijving

Frisdrank - omschrijving Terug naar Smaaklessen Frisdrank - omschrijving Er zijn heel veel verschillende soorten frisdranken. Voorbeelden van frisdranken zijn cola, sinas, 7-up, cassis, tonic en bitter lemon. Ook dranken als ijsthee

Nadere informatie

PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN

PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN PROCES DEELPROBLEMEN BEPALEN 1. Hoe gaan jullie de deelproblemen die nog moeten worden opgelost bepalen? 2. Kunnen jullie toetsen aan eisen en wensen? 3. Kunnen jullie het vragen aan anderen? Aan gebruikers,

Nadere informatie

Verslag Opdracht Artis. Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof. Concept

Verslag Opdracht Artis. Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof. Concept Verslag Opdracht Artis Andreas Vos Sidney de Vries Mehran aghazadeh Olivier van t Hof Concept Artis wil het Groote Museum in het dierenpark nieuw leven inblazen. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd

Nadere informatie

Imago Onderzoek Vriesvers. Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers

Imago Onderzoek Vriesvers. Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers Imago Onderzoek Vriesvers Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers Achtergrond Doel VriesVers Platform: consument meer vriesvers producten te laten kopen. Dit gebeurt niet zomaar: imago- en actie

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, APRIL 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN

Nadere informatie

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app

Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Gezonde voedingskeuzes stimuleren onder mbo-studenten; ontwikkeling van een app Codename Future, Waag Society en De Haagse Hogeschool Hebben de handen ineengeslagen om een prototype te ontwikkelen van

Nadere informatie

Onderzoek Fysiek-Digitaal

Onderzoek Fysiek-Digitaal Onderzoek Fysiek-Digitaal woensdag 25 oktober 2017 Analyse en conclusie Enquête Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen of een fysiek component zoals een fotoboek vol met herinneringen nog in

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Mensen, mobielen en standaard foto mogenlijkheden.

Mensen, mobielen en standaard foto mogenlijkheden. Mensen, mobielen en standaard foto mogenlijkheden. Groep 1 Klas Oker Niki Vredeveld Student nummer 500 669 646 Joris Huging Student nummer 500 666 965 Tim Groenland Student nummer 500 667 054 Sandeleen

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, AUGUSTUS 2015 2 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

Bean-to- Cup optimized. Animo introduceert de nieuwe OptiBean

Bean-to- Cup optimized. Animo introduceert de nieuwe OptiBean Bean-to- Cup optimized Animo introduceert de nieuwe OptiBean De OptiBean van Animo De nieuwe standaard in Bean-to-Cup Animo heeft een nieuwe invulling gegeven aan het begrip Bean-to-Cup. Het resultaat:

Nadere informatie

Klantreis Portemonnee verloren

Klantreis Portemonnee verloren Vereniging van Nederlandse Gemeenten Klantreis Portemonnee verloren Persona Annie de Graaf vriendelijk actief betrokken Annie de Graaf is weduwe, 63 jaar en woont nabij het centrum. Ze houdt ervan koopjes

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier JORIS DE JONGH MSC. LIANNE WORRELL MSC. AMSTERDAM, MEI 2013 NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief

Nadere informatie

Wereldvluchtelingendag 2017

Wereldvluchtelingendag 2017 Wereldvluchtelingendag 2017 Op 20 juni gingen vluchtelingen-barista s in zeven steden de straat op om kopjes koffie aan te bieden aan willekeurige voorbijgangers. In Den Haag kregen ook politici een bakkie

Nadere informatie