Als toevoeging op de stelling wordt aangegeven dat het gaat om een administratieve lastenverlichting bij verenigingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als toevoeging op de stelling wordt aangegeven dat het gaat om een administratieve lastenverlichting bij verenigingen."

Transcriptie

1 Verslag ten behoeve van Subsidiebeleid Datum : Dinsdag 3 juni 2014 Tijd : 18:00-20: 00 uur Locatie : De Smeltkroes, Maarheeze Genodigden : zie aanwezigenlijst Afwezig : - Onderwerp Naam 1. Opening 2. Presentatie Zie sheets. 3. Stelling 1: het is praktischer om de subsidieaanvragen later in het jaar te kunnen indienen. Ongeveer de helft van de aanwezigen is het met de stelling eens, een ander deel is het oneens of maakt het niet uit. Voor sommige verenigingen komt het qua jaarplanning beter uit omdat op 1 september het nieuwe seizoen begint. Zo is er voor de verenigingen meer tijd om de aanvraag in te dienen. Andere verenigingen geven aan liever eerder duidelijkheid te hebben over toekenning van de subsidie. Voor hen zou niet een verschuiving van de aanvraagtermijn gewenst zijn, maar het naar voren schuiven van de beslistermijn (nu 31 december). 4. Stelling 2: het niet meer standaard hoeven aan te leveren van het jaarverslag en de financiële gegevens levert een vermindering van de administratieve lasten op. Als toevoeging op de stelling wordt aangegeven dat het gaat om een administratieve lastenverlichting bij verenigingen. Slechts een enkeling geeft aan het oneens te zijn met de stelling. Zij geven aan dat er toch al een jaarverslag gemaakt moet worden. De meerderheid is het eens met de stelling.

2 5. Stelling 3: het is prettiger te werken met categorieën ledenaantallen dan met losse ledenaantallen. Hierdoor zijn er minder schommelingen in de hoogte van de subsidie. De meerderheid geeft aan het eens te zijn met de stelling. Reden: dan hoeft er niet elk jaar gekeken te worden naar een lid meer of minder. Anderen zijn het oneens met de stelling. Het zou niets uitmaken om ledenaantallen door te geven, ledenlijsten worden toch bijgehouden. Daarnaast kan het zorgen voor grote verschillen indien een vereniging net op een grens van een categorie zit. Daarnaast waren enkele overwegingen van invloed op eens/oneens zijn: - de bandbreedte van de categorieën - verschillen tussen soorten verenigingen. Voor sommige verenigingen is 30 leden gemiddeld, voor andere vereniging is er dan geen basis voor een vereniging. Verenigingen geven aan geen probleem te zien in eventuele schommelingen. Ook zien ze geen risico op spookleden. Voor verenigingen zonder leden, kan gekeken worden naar deelnemers aan de activiteiten. 6. Stelling 4: de hoogte van de subsidie zou afhankelijk moeten zijn van de bijdrage die een vereniging levert aan maatschappelijke doelstellingen. Het merendeel is het eens met de stelling. Deze verenigingen zien voor zichzelf een rol weggelegd waarin zij een bijdrage leveren aan maatschappelijke doelstellingen zoals sociale cohesie. Wel geven verenigingen aan bang te zijn voor concurrentie tussen verenigingen. Een deel van de verenigingen houdt liever de huidige nadere regels/systematiek aan. 7. Vraag 1: Aan welke maatschappelijke doelstellingen wil en kan uw vereniging een bijdrage leveren? - stimuleren samenwerking verenigingen - ondersteuning anderen/andere verenigingen - educatie

3 Er is verdeeldheid over het wel/niet opstellen van een menukaart. Mogelijk kan er een combinatie komen; een menukaart welke door verenigingen aangevuld kan worden met eigen maatschappelijke doelstellingen. 8. Vraag 2: Hoe zouden jullie verantwoording willen afleggen over de subsidie? Enkele suggesties: geen jaarlijkse verantwoording, werken met wijzigingen melden, steekproefsgewijze verantwoording. 9. Culturele infrastructuur De volgende onderdelen worden gemist: - beeldend - dweilorkesten - cultuureducatie - boetseren - dans - ateliers, exposities - blaasclubs - bigband 10. Culturele doelstellingen - beter presteren - bredere interesse - sociale cohesie, gemeenschapszin - behouden cultureel niveau door inzet goede beroepskrachten - vangnet jeugd, voorkomen rondhangen op straat, bijdrage leefbaarheid - behouden tradities - vaardigheden opdoen breder dan alleen cultuur 11. Overige inbreng cultuur Idee cultureel platform: - Kennisdelen - Informatie verstrekken - Elkaar ondersteunen - Elkaar inspireren - Ideeën bundelen - Projecten initiëren Er wordt aangegeven dat er al wel een virtueel plein is in Maarheeze. Hierop kunnen al diverse activiteiten staan. Iedereen kan dit zien. Het is belangrijk goede repetitieruimtes te hebben. Het idee wordt geopperd gebruik te maken van bijvoorbeeld schoolruimtes die s avonds toch niet gebruikt worden. 12. Sluiting

4 Gestelde vragen Maatschappelijke doelstellingen 1. Is bij de maatschappelijke doelstellingen iets opgenomen over mensen met een beperking? Er kan als maatschappelijke doelstelling iets opgenomen worden over mensen met een beperking. Bijvoorbeeld: - Stimuleren dat mensen zich kunnen ontplooien en meedoen in de maatschappij - Bijdragen aan de zelfredzaamheid van inwoners - Stimuleren deelname aan sport- of cultuuractiviteiten met extra aandacht voor jeugd, ouderen en mensen met een beperking 2. Hoe wordt beoordeeld of een vereniging bijdraagt aan een maatschappelijke doelstelling? Verenigingen kunnen zelf aangeven of ze denken bij te dragen aan maatschappelijke doelstellingen. Dit kunnen ze waarschijnlijk vrij makkelijk aantonen via activiteiten op hun website of in de krant. 3. Heb je als categorie bepaalde maatschappelijke doelstellingen of kun je ook bijdragen aan doelstellingen van een andere categorie (en zo meer subsidie ontvangen)? Of kan dat alleen als er samengewerkt wordt met verenigingen uit een andere categorie? Dit is op dit moment niet bekend en zal o.a. ook afhankelijk zijn of er wordt gewerkt met een menukaart of juist niet (zie elders). Administratie & verantwoording 4. Levert de verantwoording over maatschappelijke doelen ons meer werk op? Verantwoording van maatschappelijke doelen kan makkelijk via persberichten en berichten op de website die verenigingen toch al maken. Hierdoor zou het niet (veel) extra werk opleveren. Financiën 5. Betekent een nieuw subsidiebeleid ook een bezuiniging? Vooralsnog is het huidige subsidieplafond leidend. Net als vele andere gemeenten, dient er echter ook in Cranendonck bezuinigd worden. Dit kan dus betekenen dat er besloten wordt om wel een bezuinigingstaak op te leggen. 6. Wordt er ook rekening gehouden met accommodatiekosten? Dit is voor bijv. sportverenigingen namelijk een grote kostenpost. Ja, er is aandacht voor de accommodatiekosten. Idee is om de accommodatiekosten los te koppelen van het bereiken van maatschappelijke voorzieningen. 7. Indien gewerkt wordt met subsidie per lid of categorie leden, hoe werkt dit dan bij verenigingen zonder leden? Bij deze verenigingen kan mogelijk gekeken worden naar gemiddeld aantal deelnemers of een andere richtlijn als inwoneraantal.

5 8. Worden er verenigingen die nu subsidie ontvangen uitgesloten van subsidie? Een van de aanbevelingen was meer aan te sluiten met de strategische visie. In de strategische visie wordt een indeling gemaakt in recreatie & toerisme (sport en cultuur), zorg, wonen & leven, onderwijs en economie. Indien besloten wordt, deze categorieën over te nemen vallen alle verenigingen die nu subsidie ontvangen, binnen een van deze categorieën. 9. Blijft de verdeling tussen de categorieën sport/cultuur/etc. hetzelfde? Vooralsnog is het huidigs subsidieplafond leidend. Het is aan de Raad om eventueel een andere verdeling te maken tussen de categorieën. 10. Hoe is de afstemming tussen subsidies en het wmo-potje? Op dit moment is hier nog niets over bekend. 11. Hoe kan ik op zoek gaan naar extra subsidiemogelijkheden? Paladijn kan u hierin ondersteunen. Zij beschikken over een systeem om inzichtelijk te maken welke mogelijkheden er zijn voor subsidies. Ondersteuning 12. Wie kan ik benaderen voor ondersteuning van mijn vereniging? Combinatiefunctionaris verenigingsondersteuning Carrie van Hoef carrievanhoef@paladijn-welzijn.nl Enkele taken: Verenigingsondersteuning Coördinatie sportkennismakingslessen spoorboekje Combinatiefunctionaris cultuur Marieke Sharroo info@ku-cu.nl; m.scharroo@ku-cu.nl Belangrijkste taken: Ondersteuning scholen op cultureel vlak Verbinden onderwijs en cultuuraanbieders Ontwikkelen cultuuractiviteiten, educatieve projecten Vervolg 13. Wordt eerst het subsidiebeleid vastgesteld en daarna het cultuurbeleid? Nee, de planning is om beide stukken tegelijkertijd vast te laten stellen. 14. Wanneer gaat de nieuwe subsidieverordening in?

6 De planning is om de nieuwe subsidieverordening in 2016 in te laten gaan. Er zal dan sprake zijn van een soort overgangsjaar. 15. komt de conceptversie van het cultuurbeleid ook op internet? Ja, er komt ook een conceptversie van het cultuurbeleid op internet. Verenigingen kunnen hier dan net als bij het subsidiebeleid op reageren. Overige 16. Werkt het oude systeem van subsidiëren niet goed? Zoals ook uit de evaluatie blijkt kan de subsidieverordening op bepaalde onderdelen verbeterd worden. 17. Kunnen we niet gewoon het huidige subsidiebeleid behouden? Het huidige subsidiebeleid is op een aantal punten verouderd en voldoet niet meer aan de (wettelijke) eisen en wensen van deze tijd. 18. Zijn alleen de basissubsidies/waarderingssubsidies geëvalueerd of ook de stimuleringssubsidies en de budgetsubsidies? Nee, ook de stimuleringssubsidies en de budgetsubsidies zijn geëvalueerd. Omdat er voornamelijk organisaties aanwezig waren die gebruik maken van de basissubsidies/waarderingssubsidies, is er gezien de tijd gekozen om vooral in te gaan op de evaluatieresultaten hiervan. De uitgebreide evaluatie is te vinden op onze website.

3. Stelling 1: het is praktischer om de subsidieaanvragen later in het jaar te kunnen indienen.

3. Stelling 1: het is praktischer om de subsidieaanvragen later in het jaar te kunnen indienen. Verslag ten behoeve van Subsidiebeleid Datum : maandag 2 juni 2014 Tijd : 20:00-22:15 uur Locatie : de Borgh, Budel Genodigden : zie aanwezigenlijst Afwezig : - Onderwerp Naam 1. Opening 2. Presentatie

Nadere informatie

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Subsidiebeleidsregels ZEIL Fonds 2015 ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Subsidiebeleidsregels sport 2014

Subsidiebeleidsregels sport 2014 Subsidiebeleidsregels sport 2014 Subsidiebeleidsregels voor sport 2014 Afdeling: Team Economie, Onderwijs & Sport Datum: 19 november 2013 Corsanummer: T13.05659 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 1.1. Subsidiebeleidsregels...3

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum tussenevaluatie subsidieverlening op grond van de Algemene Subsidieverordening

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum tussenevaluatie subsidieverlening op grond van de Algemene Subsidieverordening *1025125* Gemeenteraad van Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum tussenevaluatie subsidieverlening op grond van de Algemene

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

Subsidieregelingen 2017 Gemeente Krimpenerwaard

Subsidieregelingen 2017 Gemeente Krimpenerwaard Subsidieregelingen 2017 Gemeente Krimpenerwaard Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard, gehouden op 25 april 2015. de secretaris, de burgemeester, mw.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. bezuinigingen op subsidies

Raadsvoorstel. bezuinigingen op subsidies Raadsvoorstel Inleiding Bij de behandeling van de voorjaarsnota 2012 heeft u besloten om vanaf 2014 structureel 300.000,00 te gaan bezuinigen op subsidies. Via dit voorstel wordt u verzocht een besluit

Nadere informatie

Subsidieoverzicht 2020 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2020 Programma Subsidie 2020

Subsidieoverzicht 2020 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2020 Programma Subsidie 2020 Subsidieoverzicht 2020 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2020 Programma Subsidie 2020 1. Bestuur en organisatie 6.800 3. Wonen en ruimte 300.063 4. Onderwijs, sport en cultuur 137.703 5. Inkomen, jeugd

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: bezuinigingen op subsidies

Collegevoorstel. Zaaknummer: bezuinigingen op subsidies Zaaknummer: 00341259 : Collegevoorstel Inleiding Bij de behandeling van de voorjaarsnota 2012 heeft de raad besloten om vanaf 2014 structureel 300.000,00 te gaan bezuinigen op subsidies. U wordt hierna

Nadere informatie

389 van de 770 benaderde panelleden hebben de vragenlijst ingevuld; ruim 50%.

389 van de 770 benaderde panelleden hebben de vragenlijst ingevuld; ruim 50%. Inleiding Sporten én bewegen dragen bij aan een goede gezondheid. Verder stimuleert het de sociale binding en bevordert het dat mensen actief onderdeel uitmaken van de samenleving. De gemeente stelt daarom

Nadere informatie

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Inleiding In 2011 heeft een herijking plaatsgevonden van het subsidiebeleid. In de raadsagenda 2010-2014 is in het hoofdstuk Sociale Cohesie beschreven

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; overwegende dat het gewenst wordt geacht dat een nadere verordening wordt opgesteld voor het verstrekken van subsidie ten bate van culturele activiteiten;

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Het college van burgemeester en wethouders van Ede; gelet op artikel 3 van de Asv Ede 2015; besluit vast te stellen de Subsidieregeling maatschappelijke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Agenda 2 1 2 3 4 5 6 7 8 Toelichting onderzoek 12 onderwerpen: investeren of bezuinigen? Maatschappelijke participatie en sociale voorzieningen

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Informatievoorziening aan burgers

Informatievoorziening aan burgers Informatievoorziening aan burgers Resultaten Doe Mee-onderzoek 2017 Mei 2018 1 Inleiding De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (de NVRR) heeft in samenwerking met de Algemene

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Inhoudelijke beleidsdoelen voor niet-professionele organisaties

Inhoudelijke beleidsdoelen voor niet-professionele organisaties Bijlage 1: Beleidskader (gewijzigd n.a.v. overleg met verenigingen) Subsidiebeleid niet-professionele organisaties (verenigingen / vrijwilligersorganisaties) gemeente Oss Inleiding De gemeente Oss wil

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

onderzoeksopzet effecten van subsidies

onderzoeksopzet effecten van subsidies onderzoeksopzet effecten van subsidies september 2010 1 inleiding Het toekennen van subsidies is voor de gemeente een belangrijk middel om zijn doelen te realiseren. Dit kunnen doelen zijn op het terrein

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

OOGST THEMA S 27 JANUARI

OOGST THEMA S 27 JANUARI OOGST THEMA S 27 JANUARI Thema 1: Toekomstvisie - Als u gemeente bent, hoe stuurt u er op dat de maatschappelijke doelen worden bereikt? - Wat heeft u onze inwoners of maatschappelijke organisaties te

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,--

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Algemeen Op basis van de Algemene Subsidieverordening Maatschappelijke Ondersteuning 2011 is iedere subsidieontvanger verplicht

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 17 januari Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 17 januari Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 17 januari 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Eerste wijziging Algemene subsidieverordening 2014 gemeente Boekel Samenvatting:

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Burgers op 13 juni 2016 Agendanummer : 12 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: Uitgangspunten

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleid. in Haarlem

Cultuureducatiebeleid. in Haarlem Cultuureducatiebeleid in Haarlem Kenmerken Over de gemeente Aantal inwoners meer dan 90.000 inwoners (grote gemeente) Soort gemeente stadsgemeente Regiofunctie centrumgemeente van de regio Contactgegevens

Nadere informatie

Subsidieprogramma 2016

Subsidieprogramma 2016 Subsidieprogramma 2016 Gemeente Oldebroek September 2015 Afdeling Samenleving Inleiding Voor u ligt het subsidieprogramma 2016. In het subsidieproces stelt de raad de financiële en inhoudelijke kaders

Nadere informatie

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ)

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Nieuwe culturele landschap: relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Cultura Venray() in Algemeen/ontwikkelingen Op 18 mei 2016 heeft de raad besloten om de subsidie voor het kunstencentrum Jerusalem

Nadere informatie

Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ)

Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Algemeen/ontwikkelingen Op18 mei 2016 heeft de raad besloten om de subsidie voor het kunstencentrum Jerusalem

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling

Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling Subsidiebeleidsregels ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Addendum voor culturele activiteiten Subsidiejaar 2017 Auteur: Elsa van Kempen Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen.

Overgangsregelingen. Amateurkunst en volkscultuur. Educatie. Jeugd en Jongeren. Maatschappelijke zorg. Ouderenorganisaties. Buurtverenigingen. Overgangsregelingen Amateurkunst en volkscultuur Educatie Jeugd en Jongeren Maatschappelijke zorg Ouderenorganisaties Buurtverenigingen Sport Volksfeesten Vrouwenorganisaties Hulp bij calamiteiten Uitvoeringsregeling:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht TOELICHTING

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht TOELICHTING ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht TOELICHTING Artikel 1. Begripsomschrijvingen In dit artikel zijn begripsbepalingen opgenomen, die volgen uit het staatssteunproof maken van de concept ASV.

Nadere informatie

Verslag. Sprekerstafels

Verslag. Sprekerstafels Verslag Sprekerstafels Datum: 14 januari 2015 Locatie: Waterschapsgebouw de Dommel, in Boxtel Aanwezig: 94 verenigingen, raadsleden, wethouder Lestrade, ambtenaren en pers (gespreksleider: Rogier Elshout)

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR385692_1 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer 1500115749

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Criteria voor Cultuur subsidie

Criteria voor Cultuur subsidie Criteria voor Cultuur subsidie 1 Cultuureducatie voor iedereen Heeft u een vernieuwend plan om Ridderkerkers kennis te laten maken met cultuureducatie, dien het dan in! Het gaat om cultuureducatie in de

Nadere informatie

Zienswijzen + gesprekken n.a.v. stopzetten van de subsidies

Zienswijzen + gesprekken n.a.v. stopzetten van de subsidies Zienswijzen + gesprekken n.a.v. stopzetten van de subsidies Toelichting. In het najaar van 2014 zijn maatschappelijke partijen in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven of vragen te stellen over

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9829 28 februari 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 februari 2017, nr. MBO/1147339,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Cultuur

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Cultuur Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Cultuur Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 0oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om 19.30 uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Notuliste : mevrouw

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Sport

Subsidieverordening Sport 1 De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer 1700063527 gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht en

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleid. in Castricum

Cultuureducatiebeleid. in Castricum Cultuureducatiebeleid in Castricum Kenmerken Over de gemeente Aantal inwoners 30.000-90.000 inwoners (middelgrote gemeente) Soort gemeente plattelandsgemeente Regiofunctie geen centrumgemeente van de regio

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen.

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 130311 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer

Nadere informatie

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 209491 3 oktober 2018 Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting

Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting Nota sport- en bewegen Cranendonck Samenvatting 2011-015.7 nota sport en bewegen samenvatting 2451715 - (versie 1) Versie15-02-11 2 1. Samenvatting In de nota sport en bewegen beschrijven we het streven

Nadere informatie

Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten

Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020 Asten, december 2016 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 De participatiesamenleving 3 Naar een participatiesamenleving 3 Doelstelling van de

Nadere informatie

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 8 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt.

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 8 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Wij nodigen u uit om met ons mee te denken over het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente Zuidplas. Het gaat er om dat de gemeente de subsidies (mogelijk) op een andere manier gaat verdelen, zonder dat

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport 2015 (indieningstermijn bij voorkeur vóór 1 april 2014)

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport 2015 (indieningstermijn bij voorkeur vóór 1 april 2014) Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport 2015 (indieningstermijn bij voorkeur vóór 1 april 2014) Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u wilt organiseren.

Nadere informatie

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Van toepassing op subsidiëring vanuit het flexibel budget Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt-

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt- Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering gemeentelijk subsidiebeleid. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Awb: de Algemene

Nadere informatie

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 1 Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 GRONDSLAG 1. Op grond van artikel 2, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Medemblik (ASV) kan het college nadere regels stellen

Nadere informatie

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal; gelet op de Algemene subsidieverordening Welzijn Berg en Dal 2017; besluit vast

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

beleidsregel basissubsidie ontwerpversie

beleidsregel basissubsidie ontwerpversie 1. beleidsinhoud De beleidsregel basissubsidie vindt zijn basis in de geformuleerde strategische visies Toekomstvisie 2025, de Kadernota Wmo Ambitie tot participatie, het Beleidsprogramma Wmo 2012-2015

Nadere informatie

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Awb: de Algemene wet bestuursrecht b.

Nadere informatie

leefbaarheid, sport en cultuur

leefbaarheid, sport en cultuur Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 leefbaarheid, sport en cultuur citeertitel: Subsidieregeling gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 20 maart 2018 20 februari 2018-1- Subsidieregeling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Borger-Odoorn

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Inleiding Definitie van de term festival Doel van het festivalbeleid

Inleiding Definitie van de term festival Doel van het festivalbeleid Nota Festivals 2 Inleiding In stadsdeel Oost vindt jaarlijks een groot aantal festivals plaats. Dit zijn zowel commerciële festivals, zoals het Amsterdam Dance Event op de Kop van Java, als niet-commerciële

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017

Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 160674 18 september 2017 Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017

Nadere informatie

SUBSIDIEBELEIDSKADER HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2015-2018

SUBSIDIEBELEIDSKADER HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2015-2018 SUBSIDIEBELEIDSKADER HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2015-2018 Subsidiebeleidskader Haarlemmerliede en Spaarnwoude Pagina 0 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: inleiding en aanleiding...2 Hoofdstuk 2: Kaders en

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Beantwoording motie cultuurhopper Steller Donjali Aeilkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 7067106 Datum Uw brief van 8 november

Nadere informatie

De 'Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017' vast te stellen, te publiceren en in werking te laten treden met ingang van 1 januari 2017;

De 'Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017' vast te stellen, te publiceren en in werking te laten treden met ingang van 1 januari 2017; Gemeente RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020 13 december 2016 16.12.05 De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel

Nadere informatie

Subsidieoverzicht 2018 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2018 Programma Subsidie 2018

Subsidieoverzicht 2018 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2018 Programma Subsidie 2018 Subsidieoverzicht 2018 gemeente Montfoort Subsidieplafonds 2018 Programma Subsidie 2018 1. Bestuur en organisatie 6.800 3. Wonen en ruimte 267.367 4. Onderwijs, sport en cultuur 201.195 5. Inkomen, jeugd

Nadere informatie

Onderzoeksplan Subsidiebeleid. Rekenkamercommissie

Onderzoeksplan Subsidiebeleid. Rekenkamercommissie Rekenkamercommissie Onderzoeksplan Subsidiebeleid gemeente Oss Oss, 23 februari 2005 1 1. Inleiding De Rekenkamercommissie is door de gemeenteraad van Oss ingesteld op 1 september 2004. Inmiddels heeft

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie