Nadat u bent ingelogd, vindt u onder de tab Opleidingsgegevens, alle onderdelen die relevant zijn voor uw deelname aan de opleiding.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nadat u bent ingelogd, vindt u onder de tab Opleidingsgegevens, alle onderdelen die relevant zijn voor uw deelname aan de opleiding."

Transcriptie

1 INFORMATIE OVER RINO PORTAL versie BIG16.09 Voor deelnemers BIG-opleidingen De RINO Groep biedt u als deelnemer aan een van de BIG-opleidingen een online service aan ter ondersteuning van het opleidingsproces. Binnen vindt u uw persoonlijke informatie met betrekking tot het verloop van uw opleiding. Naast de deelnemers aan de opleiding maken ook de hoofdopleider/jaargroepopleiders, docenten, praktijkopleiders en P-opleiders gebruik van RINO Portal. Wat vindt u onder Opleidingsgegevens op RINO Portal? Nadat u bent ingelogd, vindt u onder de tab Opleidingsgegevens, alle onderdelen die relevant zijn voor uw deelname aan de opleiding. AANMELDINGSDOCUMENTEN Hier kunt u de documenten plaatsen die nodig zijn voor de aanmeldingsprocedure, zoals uw curriculum vitae. Het is belangrijk dat deze documenten geplaats worden voordat het selectiegesprek plaatsvindt. Uw hoofdopleider/jaargroepopleider heeft inzage in uw aanmeldingsdocumenten.

2 FACTUURGEGEVENS Hier vindt u (indien van toepassing) de factuurgegevens die voor aanvang van de opleiding ingevuld en verstuurd moeten worden. AGENDA Door de kalender te verschuiven met behulp van de pijltjes, kunt u eerdere of latere agendaitems bekijken. Uw persoonlijke agenda biedt een overzicht van alle geplande bijeenkomsten (rooster) en gesprekken (IOP-, evaluatie- en eindgesprekken). De agenda toont steeds twee maanden. Met de knop Toon het volledige rooster kunt u het volledige rooster bekijken en printen. Abonneren op uw persoonlijke RINO Portal agenda Op uw welkomstpagina vindt u een link om u te abonneren op uw persoonlijke RINO Portal agenda op uw pc, tablet of smartphone. U vindt deze link ook in de met uw inloggegevens van RINO Portal. Rooster Door op een agenda-item te klikken heeft u toegang tot de details van de bijeenkomst en diverse documenten, die hieronder worden toegelicht. Draaiboeken en downloads Per agenda-item heeft u toegang tot het draaiboek behorende bij het betreffende opleidingsdeel. Daarnaast vindt u bij agenda-items eventuele downloads (bijv. literatuur of handouts), die geplaatst zijn ter voorbereiding op een bijeenkomst. Locatie Hier vindt u een routebeschrijving naar de locatie van de bijeenkomsten. Gesprekken Voor het inplannen van uw selectiegesprek wordt de beschikbaarheid van de hoofdopleider/jaargroepopleider via RINO Portal kenbaar gemaakt. Vervolgens wordt u gevraagd om binnen twee weken uw selectiegesprek in te plannen. Op de Agenda-pagina verschijnt een oranje overzicht met het in te plannen gesprek. U heeft altijd de keuze uit diverse data/tijden, maar hoe eerder u het gesprek inplant, hoe groter de keuze. De afspraak wordt automatisch in de agenda van de hoofdopleider/jaargroepopleider geplaatst. Wilt u de afspraak wijzigen, dan opent u in uw agenda de afspraak. Via de knop Wijzig tijdstip gesprek kunt u een ander tijdsblok selecteren. De gewijzigde afspraak wordt weer automatisch in de agenda van de hoofdopleider/jaargroepopleider verwerkt. Wijzigingen zijn mogelijk tot een week voor aanvang van de gespreksperiode. Voor de andere individuele gesprekken geldt dat zodra deze ingepland zijn, ze automatisch in uw agenda worden gezet. Uiteraard ontvangt u ook bericht van de geplande afspraak. Het inplannen van die gesprekken gebeurt door de praktijkopleider op basis van de beschikbaarheid van de hoofdopleider/jaargroepopleider. Let op: tijdens het IOP-gesprek wordt het concept IOP besproken. De praktijkopleider plaatst uiterlijk twee weken voor het gesprek het concept IOP in de Agenda. Zie ook verderop onder Individueel Opleidingsplan. BERICHTEN Hier vindt u de berichten die verschijnen als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke agenda of als uw beoordeling gevraagd wordt. Heeft u de berichten gelezen, dan kunt u deze verwijderen door ze aan te vinken en vervolgens te klikken op Verwijder.

3 BENODIGDHEDEN Hier vindt u informatie die u nodig heeft tijdens de duur van uw opleiding, bijvoorbeeld de studiegids en een literatuurlijst. Deze informatie verschilt per opleiding. Tevens vindt u hier een overzicht van de draaiboeken en de literatuur. Draaiboeken en literatuur Hier heeft u toegang tot het draaiboek en de literatuur van uw opleiding en eventuele downloads die door de docent zijn geplaatst. Door op een lesdag(deel) te klikken wordt de informatie van die dag of dat dagdeel getoond. Hier wordt ook verwezen naar de eventuele literatuur. Ook vindt u hier de locatie(s) van de bijeenkomsten en kunt u uw route plannen. TOETSING EN RAPPORTAGE Toetsing en rapportage van uw opleiding verlopen online. Uw (half)jaarverslagen en uitgewerkte toetsopdrachten plaatst u zelf op RINO Portal. De beoordeling door de praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en/of docent vindt eveneens online plaats. Als deelnemer kunt u vervolgens de status van de beoordelingen, uw resultaten en uw voortgangsoverzicht (dossioma) raadplegen. Toetsen Zodra een docent een toets heeft geplaatst, krijgt u hiervan bericht en kunt u de opdracht downloaden. Indien een uitwerking gevraagd wordt, dient u de uitgewerkte opdracht voor de inleverdatum via RINO Portal in te leveren, zodat de docent of een mede-docent deze kan beoordelen. Na beoordeling wordt uw resultaat op RINO Portal getoond. Let op: indien u vrijstelling heeft voor een bepaald cursusonderdeel, dan hoeft u de daarbij behorende toets niet te maken. Dit geeft u aan door te klikken op Ik heb vrijstelling bij de betreffende toets. Indien bij controle mocht blijken dat u geen vrijstelling heeft, dan krijgt u bericht om alsnog de toets te maken. De betreffende docent(en), de hoofddocenten en uw hoofdopleider/jaargroepopleider hebben inzage in uw toetsen. In de bijlage vindt u een stap-voor-stap beschrijving voor het plaatsen van uitgewerkte toetsen. Individueel Opleidingsplan (IOP) (niet van toepassing voor opleiding orthopedagooggeneralist) Binnen twee weken na het IOP-gesprek plaatst de praktijkopleider hier het definitieve IOP (voor het concept IOP zie Agenda). Daarna beoordeelt de hoofdopleider/jaargroepopleider via RINO Portal het definitieve IOP. Indien het IOP wordt afgekeurd, dient de praktijkopleider binnen vier weken een aangepast IOP te plaatsen. De procedure herhaalt zich dan Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en P-opleider hebben inzage in uw IOP. Competentieprofiel (niet van toepassing voor opleiding orthopedagoog-generalist) Voor aanvang van uw opleiding dient u de zelfevaluatie van uw competenties, in samenspraak met uw praktijkopleider, in te vullen en te plaatsen. Vervolgens evalueert uw praktijkopleider uw competenties periodiek. Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en P-opleider hebben inzage in uw competenties.

4 (Half)jaarverslagen (niet van toepassing voor opleiding orthopedagoog-generalist) Hier kunt u het invulformulier (template) voor uw (half)jaarverslag 1 downloaden. U vult het verslag, de praktijk- en supervisie-uren in samenspraak met de praktijkopleider in en plaatst deze binnen twee weken na afloop van het betreffende (half)jaar op RINO Portal. Uw praktijkopleider geeft vervolgens zijn definitieve instemming. Daarna beoordeelt de hoofdopleider/jaargroepopleider uw verslag. Indien uw verslag wordt afgekeurd, dan dient u binnen twee weken een aangepast verslag te plaatsen. Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en P-opleider hebben inzage in uw verslagen. Verklaringen (alleen van toepassing voor de PT, PJ en KP groepen die vanaf 1 januari 2014 zijn gestart) Hier kunt u het invulformulier (template) voor uw supervisie en/of leertherapie verklaringen downloaden. De supervisor of leertherapeut vult de verklaring in, u tekent de verklaring en plaatst hem digitaal op RINO Portal. Voor de supervisieverklaring geldt dat uw praktijkopleider vervolgens zijn/haar definitieve instemming geeft. Indien de verklaring wordt afgekeurd, dan dient u een aangepast verklaring te plaatsen. Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en P-opleider hebben inzage in uw verklaringen. Dossioma (niet van toepassing voor opleiding orthopedagoog-generalist) Uw dossioma toont de voortgang van uw opleiding. Het biedt een overzicht van uw resultaten, praktijkopleidingsuren, absentie en compensatie daarvan. Het printicoon ( ) dat rechtsboven de pagina staat, kunt u gebruiken om het dossioma af te drukken. Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en de P-opleider hebben inzage in uw dossioma. Portfolio (alleen van toepassing voor de groepen die vanaf 1 januari 2015 zijn gestart, uitgezonderd de verkorte GZ-opleiding voor psychotherapeuten) De praktijktoetsen maken deel uit van uw portfolio. In het toetsboek onder Competentiegericht opleiden (CGO) vindt u alle informatie over de verplichte en facultatieve praktijktoetsen. Het portfolio geeft sturing aan uw leerproces. Het bevat een verzameling van informatiebronnen en praktijktoetsen op basis waarvan leerdoelen geformuleerd kunnen worden en (zelf)reflectie op het functioneren kan plaatsvinden. Onder 'Toetsformulieren' vindt u per thema alle mogelijke praktijktoetsen. Via Verzoek feedback nodigt u een feedbackgever uit om een toetsformulier in te vullen. Via plaats in portfolio bepaalt u zelf of het ingevulde formulier wordt getoond in uw portfolio. Uw praktijkopleider, hoofdopleider/jaargroepopleider en de P-opleider hebben inzage in uw portfolio. 1 Voor deelnemers aan de KNP-opleiding geldt dat er na anderhalf jaar een verslag moet worden geplaatst (zie ook de studiegids)

5 CONTACT Deelnamelijst In de deelnamelijst vindt u een overzicht van alle betrokkenen bij uw opleiding: uw eigen praktijkopleider, de mededeelnemers en docenten. Indien beschikbaar vindt u bij de deelnamelijst ook een fotolijst van de deelnemers. Verantwoordelijken In de lijst met opleidingsverantwoordelijken staan de gegevens van degenen die inhoudelijk en organisatorisch verantwoordelijk zijn voor de opleiding. HULP NODIG? Onder Hulp nodig? vindt u altijd de meest actuele versie van deze documentatie over RINO portal. Belangrijk! De RINO Groep zorgt ervoor dat informatie tijdig op RINO Portal beschikbaar is. Het is uw verantwoordelijkheid als deelnemer om tijdig toetsen en (half)jaarverslagen te plaatsen. U wordt steeds automatisch geattendeerd op wijzigingen en toevoegingen die voor u van belang zijn. Uiteraard is het uw eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van deze informatie en daar waar nodig naar te handelen. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten via support@rinogroep.nl Voor praktische zaken kunt u contact opnemen met de assistent manager van uw groep.

6 Bijlage: Plaatsen van een uitgewerkte toets Zodra een docent een toets heeft geplaatst, krijgt u daarvan melding. U klikt op de betreffende toets om deze te downloaden. Indien een uitwerking vereist is, werkt u de toets uit op uw eigen computer en plaatst deze via de knop Plaats (nieuwe) uitwerking voor de inleverdatum terug op RINO Portal. U selecteert het document via de knop Selecteer de toets-uitwerking. Indien van toepassing kunt u bijlagen plaatsen. Vervolgens drukt u op Ok.

7 De docent of een mede-docent beoordeelt uw toets (indien van toepassing). U krijgt melding zodra de beoordeling is gegeven. Indien uw toets als onvoldoende beoordeeld wordt, dient u de toets binnen drie weken te herkansen. De procedure herhaalt zich dan. Een nieuwe uitwerking is dan altijd vereist. Moeten ook de bijlagen vervangen worden, verwijder dan eerst de betreffende bijlage(n) door op de prullenbak te klikken. Plaats daarna de juiste bijlage(n).

8 Wordt de toets in de herkansing ook als onvoldoende beoordeeld, dan zal in overleg met de docent en/of de hoofdopleider worden bepaald of een tweede herkansing mogelijk is. Indien u vrijstelling heeft voor een cursusonderdeel, dan hoeft u de daarbij behorende toets niet te maken. Dit geeft u aan door te klikken op Ik heb vrijstelling bij de betreffende toets. Als bij controle mocht blijken dat u geen vrijstelling heeft, dan krijgt u bericht om alsnog de toets te maken.

Getting Started. Competentie gericht opleiden in de BIG opleidingen

Getting Started. Competentie gericht opleiden in de BIG opleidingen Getting Started Competentie gericht opleiden in de BIG opleidingen De BIG-opleidingen worden competentiegericht vormgegeven. Met het competentiegericht opleiden hebben de opleidingen een duidelijker inhoudelijk

Nadere informatie

me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started

me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started me nse nkennis Competentiegericht opleiden in de BIG opleidingen Getting started Inhoud Competentiegericht opleiden 3 Doel van praktijktoetsen 4 Wijze van evalueren en beoordelen 4 Rollen 5 Getting started

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

Competentiegericht opleiden (CGO)

Competentiegericht opleiden (CGO) Competentiegericht opleiden (CGO) 1 Programma - Welkom & opwarmoefening - Introductie CGO - Toetsen en beoordelen (incl. online systeem) - Wat betekent de invoering van CGO voor jullie als opleiders? -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding POI-Register

Handleiding POI-Register Handleiding POI-Register (bijgewerkt augustus 2018) Het POI-register (Praktijkopleidingsinstellingenregister) is ontwikkeld om het proces van erkenning van praktijkopleidingsinstellingen beter te organiseren.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Toetsboek Competentiegericht opleiden

Handleiding Toetsboek Competentiegericht opleiden Handleiding Toetsboek Competentiegericht opleiden Postmaster opleiding tot psychotherapeut 2015 Versie januari 2015 Stichting PDO-GGZ Leiden/Rotterdam en Stichting PDO-GGZ Utrecht St. Jacobsstraat 12-14

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met HRM-Reviews aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP:

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.

MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant. MIJN WERKTIJDEN Mijnwerktijden.nl is een personeels planningsprogramma die gekoppeld is met de salarisprogramma s van Loonstrookgigant.nl Mijn Werktijden is een planningsprogramma om eenvoudig en snel

Nadere informatie

HRM-Reviews Handleiding voor manager

HRM-Reviews Handleiding voor manager HRM-Reviews Handleiding voor de manager In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met HRM-Reviews aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie in een

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

Examenreglement. Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut

Examenreglement. Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut Examenreglement Postacademische (G)GZ-opleiding tot psychotherapeut Artikel 1. Begripsomschrijving In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Stichting Postacademische (G)GZ-opleidingen Amsterdam : het

Nadere informatie

Activiteiten toevoegen Inhoudsopgave

Activiteiten toevoegen Inhoudsopgave Activiteiten toevoegen Inhoudsopgave Registratie Plus, Standaard, MZM en SW... 2 Inloggen... 3 Punten... 3 Activiteiten toevoegen... 4 Via de PC:... 4 Via telefoon of tablet:... 4 Activiteit goedgekeurd...

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht.

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht. Inleiding UBplusOnline is het online portaal van Werkplan waar u urenbriefjes kunt invullen en/of accorderen en documenten, facturen en urenrapporten kunt bekijken. Het gebruik van UBplusOnline is erg

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Werken met youlearn Open Universiteit

Werken met youlearn Open Universiteit Handleiding voor studenten Werken met youlearn Open Universiteit www.ou.nl Inhoud Gegevens aanpassen 3 Mededelingen van youlearn ontvangen 4 Mijn dashboard 5 Menu 5 Portfolio en gebruikersprofiel 6 Tegels

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 1. Inloggen Surf naar de website van de Academie Manager via: Kies rechts op de pagina voor het veld inloggen: Inlognaam:

Nadere informatie

PE-online Guide. Over de praktische kant van PE-online

PE-online Guide. Over de praktische kant van PE-online PE-online Guide Over de praktische kant van PE-online 1 Inhoud 1. First things first... 3 2. PE-online kalender... 4 3. Wegwijs in uw PE-online portfolio... 5 A. Hoofdscherm van uw portfolio... 5 B. Mijn

Nadere informatie

Handleiding cumlaude Learning (Opleiders)

Handleiding cumlaude Learning (Opleiders) Inhoud Voor u begint... 2 Portaalpagina... 3 Blokken / widgets... 4 Cursisten begeleiden, feedback geven en/of beoordelen... 5 Individuele opdrachten nakijken... 5 Voor opleiders, de status van een hele

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal D atum : 0 1-0 3-201 5 1. Inleiding POSD MKB urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING TEAMLEIDER

WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING TEAMLEIDER WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING TEAMLEIDER WIS Services B.V. verbinden en versnellen Bezoekadres Stavorenweg 4 2803 PT Gouda Correspondentie Postbus 309 2800 AH Gouda Versie: WIS Talent Manager 4.3 Publicatie:

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet)

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet) Handleiding mijndienstrooster Mobiele versie (smartphone en tablet) versie 1.0 mei 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Menu...4 Rooster...6... 6 Rooster... 6 Lijst... 7 Agenda... 8 Zelfroosteren...9

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor inleners

Handleiding online urenregistratie voor inleners Handleiding online urenregistratie voor inleners Versie: 1.6.2 Versiedatum: 20-01-2015 1. Inleiding Het online urenportaal van Workbus is een website waarmee uren kunnen worden geadministreerd, documenten

Nadere informatie

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal Handleiding docenten Online SVA-examenportal Inhoud Inleiding... 3 Inloggen... 4 Homepagina... 4 Mijn account... 4 Examenaanvraag... 5 Certificeringen... 7 Leerlingen... 7 Stagebedrijven... 7 2 Inleiding

Nadere informatie

G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G. Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL

G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G. Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opstarten en inloggen in Raet / Youforce...

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van Prinsentuin van Cooth. In Magister kan het rooster, de afwezigheid

Nadere informatie

ROMG. Handleiding digitaal dossier

ROMG. Handleiding digitaal dossier ROMG Handleiding digitaal dossier ROMG 18-11-2014 Voorwoord Op de Algemene Leden Vergadering van de NVOMG d.d. 18 juni 2014 zijn de aangepaste herregistratie-eisen vastgesteld die per 1 juli 2014 van kracht

Nadere informatie

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Via de website van SBOH (Pagina Formulieren onder uw opleidingspagina) of via URL: portal.sboh.nl kunt u inloggen op de beveiligde webportal van

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 KidsAdmin ouderportaal & ouderapp Handleiding versie 2 (april 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 Inhoud INLEIDING... 3 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 4 PLANNING...

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie

Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren

Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren Inhoud: Een direct leidinggevende kan op meerdere manieren evaluaties activeren. De procedure van wie wanneer wat doet is standaard. Inhoud Activeren: via

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 -

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Handleiding Ouderportaal Jaamo 02-2019 WWW.JAAMO.NL Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. - Introductie 2 1 Inloggen en gebruikersgegevens 3 2 Contracten tijdens het inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Select Online

Handleiding Select Online Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 16-06-2014 1. Inleiding Select Online is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP HANDLEIDING OKTOBER 2018 INHOUD INLEIDING... 2 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 5 LOGBOEK... 5 PLANNING... 5 Extra opvang aanvragen via planning...

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

RSV Opleidingsregister. Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten

RSV Opleidingsregister. Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten RSV Opleidingsregister Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten Inhoudsopgave 1. Inschrijving in het opleidingsregister Welke gegevens heb ik nodig om mijzelf in te kunnen schrijven? Mijn V&VN-account

Nadere informatie

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1

KidsAdmin ouderportaal & ouderapp. Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 KidsAdmin ouderportaal & ouderapp Handleiding versie 1 (maart 2019) Handleiding KidsAdmin ouderportaal - pagina 1 Inhoud INLEIDING... 3 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 4 PLANNING...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot

Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Veelgestelde vragen over Mijn Van Lanschot Van Lanschot Bankiers s-hertogenbosch, maart 2017 Inhoudsopgave 1. Vragen over inloggen 3 Hoe log ik in met mijn Digipas? 3 Hoe log ik in met mijn Webber? 4 2.

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Instructie. Planning

Instructie. Planning Instructie Planning 21 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Cursussen inplannen... 3 3 Planningsmodule... 6 3.1 Filteren van gegevens... 7 4 Docentenrooster...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot ons registratiesysteem worden uiteengezet. Inleiding Rubes Personeeldiensten B.V. maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van de papieren urenbriefjes.

Nadere informatie

Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders.

Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders. Handleiding inschrijven ouderspreekmiddag /avond door ouders. In deze handleiding kunt u stap voor stap volgen hoe u zich, als ouder, kunt inschrijven voor de ouderspreekmiddag /avond. Systeem Voor een

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten.

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Evenement: Kandidaat: Gebruiker: Klaarzetten toets: toets/examen medewerker

Nadere informatie

PE-online Guide LOKK

PE-online Guide LOKK PE-online Guide LOKK Over de praktische kant van PE-online Inhoud 1. First things first... 3 2. LOKK opstarten... 4 A. LOKK-account aanmaken... 4 B. De eerste keer inloggen in uw LOKK-account... 5 3. Wegwijs

Nadere informatie

Examenreglement 2014-2015

Examenreglement 2014-2015 Examenreglement 2014-2015 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Algemeen 3 Hoofdstuk 2 Toelating tot opleidingen en cursussen 4 Hoofdstuk 3 Onderwijsprogramma 5 Hoofdstuk 4 Getuigschrift 7 Hoofdstuk 5 Doel en vorm

Nadere informatie

Portfolio Management Systeem voor de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT)

Portfolio Management Systeem voor de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) BEKNOPTE HANDLEIDING PORTFOLIO-IGT Portfolio Management Systeem voor de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) Inhoud 1. Doel Portfolio Management Systeem... 2 2.

Nadere informatie

Handleiding opleidingsregister opleidelingen

Handleiding opleidingsregister opleidelingen Handleiding opleidingsregister opleidelingen (bijgewerkt januari 2018) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

Inloggen Als u zich al eerder heeft aangemeld gaat u naar: https://rbs2web.connexxion.nl U ziet dan het volgende inlogscherm:

Inloggen Als u zich al eerder heeft aangemeld gaat u naar: https://rbs2web.connexxion.nl U ziet dan het volgende inlogscherm: Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Hieronder vindt u een instructie voor het gebruik van Reisportaal van Connexxion Taxi Services. Reisportaal is een online service waarmee u heel eenvoudig

Nadere informatie

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service POLARIS Nova Handleiding Employee Self Service Versie: 2.0 Datum: 01-03-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 Vraag & antwoord... 4 2.2 Wachtwoord wijzigen... 5 2.3 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding MijnRGS. U kunt een aanvraag voor wijziging van uw opleiding starten door op de knop Wijziging starten te drukken.

Handleiding MijnRGS. U kunt een aanvraag voor wijziging van uw opleiding starten door op de knop Wijziging starten te drukken. Handleiding MijnRGS π EERSTE KEER KEER invoeren invoeren opleidingsschema opleidingsschema voor geregistreerde voor aios sociale geregistreerde geneeskunde aios Klik op het tabblad Mijn opleiding. Hier

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten Datum: 2017-03-30 Versie: 17.1 1 Inhoud A. Hoe kan ik aandachtspunten voor de patiënt toevoegen in CGM Oxygen?... 3 B. Hoe kan ik de aandachtspunten voor

Nadere informatie

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten)

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN MEDEWERKERPORTAAL 4 2.1 Inloggen in Aysist medewerkerportaal 4 2.2 1 e keer inloggen

Nadere informatie

Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden

Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden Beste Lissevoorter, Wij hebben je eerder geïnformeerd over de veranderingen met betrekking tot de bardiensten In deze brief willen wij je nader informeren

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal

Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Hieronder vindt u een instructie voor het gebruik van Reisportaal van Connexxion Taxi Services. Reisportaal is een online service waarmee u heel eenvoudig

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan OUDER

HANDLEIDING scoolplan OUDER HANDLEIDING Inleiding Overzicht van kinderen pagina 3 Het Bovenmenu pagina 4 Het Menuscherm pagina 5 IDP overzicht pagina 6 Notities pagina 9 Archief pagina 11 Vragen pagina 12 2 Overzicht van kinderen

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar.

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. QUICK START GUIDE Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe navigeer je? - 5 - Hoe boek je een activiteit? - 7 - Hoe wijzig

Nadere informatie

September 2014 Versie 5.0

September 2014 Versie 5.0 September 2014 Versie 5.0 Inhoudsopgave Welkom bij het subsidieportaal van Agentschap SZW... 3 Account aanmaken en inloggen... 3 Home pagina... 5 Mijn gegevens... 6 Mijn gegevens aanpassen... 7 Gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer)

Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer) Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer) Introductie De vraag & antwoord module in Negometrix biedt de mogelijkheid om de Nota van Inlichtingen geïntegreerd in uw tender te verweven. De vraag & antwoord

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

shandleiding Zermelo 1. Inleiding

shandleiding Zermelo 1. Inleiding shandleiding Zermelo 1. Inleiding 2. De app installeren 3. Het éénmalig koppelen van de app 4. Het bekijken van het rooster 5. Het bekijken van mededelingen 6. Rooster andere gebruikers bekijken 7. Extra

Nadere informatie

Werkinstructie Een zaak afwikkelen In Mijn Rechtspraak Toezicht

Werkinstructie Een zaak afwikkelen In Mijn Rechtspraak Toezicht Werkinstructie Een zaak afwikkelen In Mijn Rechtspraak Toezicht Deze werkinstructie beschrijft de handelingen om in Mijn Rechtspraak- Toezicht een zaak af te wikkelen. laatst gewijzigd: 18-12-2018 Werkinstructie

Nadere informatie

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u:

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u: Snel aan de slag met RADAR Lite Dit stappenplan helpt u om met zo min mogelijk inspanning zo snel mogelijk aan de slag te gaan met RADAR Lite. De hieronder beschreven stappen zijn de minimale instellingen

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Het Antoniuscollege maakt gebruik van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar onderwijshistorie

Nadere informatie

Werkinstructie mijn afspraken

Werkinstructie mijn afspraken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Inloggen... 2 2. Snelle startinstructie mijn afspraken voor werkgever... 2 De menu-items (tabbladen) Mijn Afspraken... 2 Stappenplan: Invoeren nieuwe medewerker en plannen

Nadere informatie

Salon account informatie

Salon account informatie Salon account informatie Salons@BeautyBookers.nl WWW.BEAUTYBOOKERS.NL 010-717 17 55 Inhoudsopgave Inloggen in uw account o Inloggen in uw BeautyBookers salon account 4 o Menu van uw salon account 5 De

Nadere informatie

Handleiding patiëntportaal

Handleiding patiëntportaal Handleiding patiëntportaal Huisartspraktijk de Ruiter Inhoud Handleiding patiëntportaal... 1 Registreren... 2 Voordat u begint... 2 Een account aanmaken... 2 Registreren... 3 Bevestig uw account... 4 Gefeliciteerd,

Nadere informatie