1 januari 2015: de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) doet zijn intrede

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 januari 2015: de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) doet zijn intrede"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2014 I 1 januari 2015: de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) det zijn intrede De wijzigingen per 1 januari 2015 in vgelvlucht: Preftijd: in een arbeidsvereenkmst vr bepaalde tijd van zes maanden f krter mag geen preftijd wrden vereengekmen. Cncurrentiebeding: in arbeidsvereenkmsten vr bepaalde tijd mag geen cncurrentiebeding wrden vereengekmen, behudens bijzndere gevallen, waarbij een schriftelijke mtivatieplicht geldt. Aanzegplicht: bij een arbeidsvereenkmst van zes maanden f langer dient de werkgever uiterlijk een maand vr einde cntractdatum aan de werknemer schriftelijk te laten weten f het cntract wel f niet wrdt vrtgezet. Bij vrtzetting van de arbeidsvereenkmst dienen de vrwaarden waarnder wrdt vrtgezet te wrden aangegeven. Det de werkgever dit niet heeft de werknemer het recht een vergeding van maximaal een maandsalaris te vrderen. De aanzegplicht geldt niet: vr arbeidsvereenkmsten vr minder dan zes maanden; vr prjectvereenkmsten waarbij de einddatum niet vastligt; vr uitzendvereenkmsten met uitzendbeding. Uitsluiting lndrbetaling: prepvereenkmsten, min-max vereenkmsten mgen ng wrden vereengekmen, maar de lndrbetalingsplicht kan niet langer dan de eerste zes maanden wrden uitgeslten. Bij CAO kan wrden afgeweken, maar de mgelijkheden zijn beperkt. Rechten payrllmedewerkers: payrllmedewerkers krijgen dezelfde ntslagbescherming als hun cllega s die wel rechtstreeks bij een werkgever in dienst zijn. Dit betekent dat een payrllnderneming een werknemer in dienst vr nbepaalde tijd die wrdt gedetacheerd bij een pdrachtgever niet kan ntslaan vanwege het enkele pzeggen van de pdracht dr de pdrachtgever. Het afspiegelingsbeginsel zal in acht genmen meten wrden m te bepalen wat de ntslagvlgrde is en f de payrllmedewerker wel vr ntslag in aanmerking kmt. LET OP/TIPS: Vr lpende arbeidsvereenkmsten die eindigen in januari 2015 geldt de aanzegplicht ng niet. Vr vereenkmsten die aflpen p 1 februari 2015 (f later), dient de aanzegtermijn wel in acht te wrden genmen. Dit betekent dat uiterlijk 31 december 2014 schriftelijk dient te zijn aangegeven f de vereenkmst wrdt vrtgezet f zal eindigen. De aanzegtermijn geldt k niet vr pvlgende arbeidsvereenkmsten vr de duur van zes maanden f krter.

2 De wijzigingen per 1 juli 2015 in vgelvlucht: Ketenregeling: ng steeds kan drie maal een (pvlgende) arbeidsvereenkmst vr bepaalde tijd wrden afgeslten, maar dat kan in een peride van maximaal 2 jaar (was 3 jaar). Daarbij tellen tussenpzen van zes maanden f krter (was drie maanden f krter) mee vr de bepaling van de ttale duur van arbeidsvereenkmsten. Per CAO kan wrden afgeweken, maar de mgelijkheden zijn beperkt. Ontslagrute: per 1 juli 2015 is er geen keuzemgelijkheid meer in de ntslagrute. Een bedrijfsecnmisch ntslag f ntslag wegens langdurige arbeidsngeschiktheid wrdt vrgelegd aan het UWV. De kantnrechter zal rdelen ver een ntslag wegens persnlijke redenen (disfunctineren, verstrde arbeidsrelatie). De prceduretijd bij het UWV (vier weken) kan wrden verrekend met de pzegtermijn, mits minimaal één maand pzegtermijn resteert. Hger berep: zwel tegen een beschikking van de kantnrechter als beschikking van het UWV staat hger berep pen. Einde vanwege AOW-leeftijd: wettelijk is vastgelegd dat znder testemming van UWV de arbeidsvereenkmst met een AOW-gerechtigde kan wrden pgezegd p f na de AOWgerechtigde leeftijd, tenzij schriftelijk anders is vereengekmen. Ok na het bereiken van de AOWgerechtigde leeftijd kan de werkgever dus (eenmaal) gebruik maken van deze bevegdheid. Een zgeheten pensienntslagbeding in de arbeidsvereenkmst is niet meer ndzakelijk. Bedenktijd: een beëindiging kan, zals k nu, met wederzijds gedvinden wrden gerealiseerd. De werknemer heeft dan recht p twee weken bedenktijd na het sluiten van de vereenkmst. De werknemer kan dus terugkmen p een reeds ndertekende beëindigingsvereenkmst. Dit recht kan de werknemer maar eenmaal per half jaar gebruiken. Transitievergeding: bij einde dienstverband, zwel van een arbeidsvereenkmst vr bepaalde tijd van minimaal 2 jaar als een arbeidsvereenkmst vr nbepaalde tijd, ntstaat het recht p een transitievergeding. De transitievergeding bedraagt 1/6 maandsalaris vr iedere zes maanden dat de arbeidsvereenkmst heeft geduurd gedurende de eerste tien dienstjaren. Nadien bedraagt deze vergeding ¼ maandsalaris vr iedere zes maanden dat de arbeidsvereenkmst heeft geduurd met een maximum van brut (f een jaarsalaris, wanneer dat hger is). Dit is slechts anders in geval van een slechte financiële situatie van de werkgever. Nta bene: In een ntbindingsprcedure kan verwijtbaarheid een crrigerende werking hebben p de transitievergeding; bij ernstige verwijtbaarheid van de werkgever werkt dit pstuwend en vice versa verlagend, tt mgelijk nihil, bij ernstige verwijtbaarheid van de werknemer.

3 Vr werknemers van 50 jaar en uder geldt tt 1 januari 2020 een vergangsregeling. Bij meer dan tien dienstjaren bven de 50, geldt vr iedere zes maanden dat de arbeidsvereenkmst na het 50 e levensjaar heeft geduurd een transitievergeding van een ½ maandsalaris. Vr kleine werkgevers ( < 25 werknemers) geldt tt 1 januari 2020 dat de transitievergeding wrdt berekend vanaf 1 mei 2013 in geval van beëindiging wegens een slechte financiële situatie. Inzetbaarheidsksten, zals ksten vr verbreding van kennis en kunde, alsmede transitieksten vr van-werk-naar-werk, zals schling, utplacement, etc. die in schriftelijke vereenstemming met de werknemer, f OR, zijn gemaakt kunnen in mindering wrden gebracht p de transitievergeding. Geen transitievergeding is verschuldigd: Bij een dienstverband krter dan twee jaar; Werknemer jnger dan 18 jaar die minder dan twaalf uur per week werkte; Einde arbeidsvereenkmst na AOW- f pensiengerechtigde leeftijd; In geval van surseance van betaling, faillissement f schuldsanering van werkgever. TIPS/LET OP: - Sluit arbeidsvereenkmsten vr maximaal 23 maanden m verplichte transitievergeding te vrkmen. Bijvrbeeld vr de duur van tweemaal acht maanden en eenmaal zeven maanden. Ok een preftijdbeding kan dan vereengekmen wrden in de eerste arbeidsvereenkmst. - Indien arbeidsvereenkmsten vr bepaalde tijd elkaar pvlgen met tussenpzen van maximaal zes maanden kan recht p transitievergeding ntstaan. Wees er echter van bewust dat vr het bepalen van recht p de transitievergeding de tussenpzen niet meetellen. Nch vr het vaststellen van een arbeidsrelatie van minimaal 24 maanden, nch vr het bepalen van de hgte van de transitievergeding. - Arbeidsvereenkmsten geslten vr 1 juli 2015 tellen mee in de nieuwe ketenregeling wanneer de arbeidsvereenkmst na 1 juli 2015 wrdt vrtgezet. - Dssierpbuw wrdt van essentieel belang m een ntbinding wegens disfunctineren tegewezen te krijgen. In het verleden kn een rechter het gebrek aan dssier cmpenseren dr een hgere vergeding. Dit kan niet meer. Afwijzing van het ntbindingsverzek zal vlgen! - Schling wrdt verplicht wanneer dit ndzakelijk is vr de juiste uitefening van de functie. Ontbinding zal wrden afgewezen wanneer disfunctineren het gevlg is van nvldende gebden schlingsmgelijkheden.

4 II Wijzigingen in de Wet Arbeid en Zrg en Wet Aanpassing Arbeidsduur Op 16 december 2014 heeft k de Eerste Kamer ingestemd met diverse wijzigingen ten aanzien van uderschapsregelingen en (mantel)zrgregelingen. De maatregelen uit het wetsvrstel mdernisering regelingen vr verlf en arbeidstijden gaan grtendeels in per 1 januari Als regelingen later ingaan, wrdt dat nderstaand benemd. Wet Aanpassing Arbeidsduur: de wachttijd m pnieuw een verzek tt aanpassing van de arbeidsduur in te dienen wrdt verkrt van twee naar één jaar. Ok ntstaat de mgelijkheid m binnen de wachttijd een nieuw verzek in te dienen bij nvrziene mstandigheden. Verder mag een verzchte wijziging vrtaan een tijdelijk karakter hebben. Tt slt heft een werknemer niet langer minimaal een jaar in dienst te zijn, nch dient het verzek minimaal vier maanden tevren te zijn ingediend, alvrens de aanpassing zijn intrede det. Wel blijft de tets bestaan f zwaarwegende bedrijfs- f dienstbelangen de instemming van het verzek in de weg staan. Zwangerschaps- en bevallingsverlf: deze verlfvrm wrdt uitgebreid vr meders van wie kinderen na de bevalling en gedurende het bevallingsverlf in het ziekenhuis wrden pgenmen. De uitbreiding behelst een peride van maximaal tien weken na ntslag uit het ziekenhuis van het kind. Ok ntstaat de mgelijkheid m het bevallingsverlf ver te dragen aan de vader in het nverhpte geval dat de meder kmt te verlijden bij f ten gevlge van (cmplicaties bij) de bevalling. Verder wrdt het mgelijk m het bevallingsverlf vanaf de zesde week na de bevalling in deeltijd p te nemen ver een peride van maximaal dertig weken. Tt slt wrdt - vanaf een nader te bepalen datum - het verlf bij een meerlingzwangerschap uitgebreid met vier weken. Kraamverlf: het kraamverlf vr vaders wrdt uitgebreid. Nu ng heeft een vader recht p twee dagen drbetaald verlf. Daar kmen drie dagen nbetaald kraamverlf bij. Dit betreft een nvrwaardelijk recht en kan de werkgever dus niet weigeren. Pleeg- en adptieverlf: de pnametermijn wrdt uitgebreid. Vanaf vier weken vr de fficiële adptie tt tweeëntwintig weken nadien kan in ttaal vier weken verlf wrden pgenmen. Dit heft niet meer aaneengeslten te zijn; de werknemer kan, in verleg met de werkgever, het verlf gespreid pnemen. Mmenteel kan dat alleen in vier aaneengeslten weken. Ouderschapsverlf: tenzij zwaarwegende bedrijfs- f dienstbelangen van de werkgever in het geding zijn, zal de werknemer in het vervlg p elke gewenste wijze dit verlf mgen pnemen. De beperking van maximaal 50% van de arbeidsduur gedurende zesentwintig weken kmt te vervallen. Een werknemer heft niet meer minimaal één jaar in dienst te zijn m er aanspraak p te kunnen maken; dat kan k direct na indiensttreding. Wel dient het verzek vr het verlf ng steeds twee maanden vr de begde ingangsdatum te wrden gedaan en blijft de bedenktermijn vr de werkgever vier weken vr de begde ingangsdatum.

5 Krt- en langdurend zrgverlf: beide zrgvrmen wrden uitgebreid per 1 juli , zdat niet alleen zrg kan wrden verleend aan uder, partner f kinderen, maar k aan andere inwnende persnen, zals een grtuder, kleinkind, vriend, brer f zus. Het langdurend zrgverlf wrdt geflexibiliseerd dr de werknemer de mgelijkheid te bieden het verlf gedurende achttien weken p te nemen en krijgt de werknemer keuzevrijheid vr wat betreft het aantal uren per week dat het verlf wrdt ingezet. Enkel p grnd van zwaarwegende bedrijfs- f dienstbelangen kan een verlfaanvraag wrden afgewezen. Verder vervalt vr het langdurend zrgverlf de beperking dat het m levensbedreigende ziekte met gaan; de beide zrgverlven gelden per 1 juli 2015 vr alle ndzakelijke zrg in geval van ziekte en hulpbehevendheid. Calamiteitenverlf en krt verzuim: deze verlven kunnen wrden pgenmen bij: - nvrziene situaties waarp de werknemer geen invled kan uitefenen en die hem verhinderen de bedngen arbeid te verrichten; - bijzndere persnlijke mstandigheden waarin de werknemer naar de maatstaven van redelijkheid en billijkheid in staat met wrden gesteld de arbeid te nderbreken. Er met wel sprake zijn van een evidente ndzaak en het ntbreken van een alternatief vr de pname van het verlf. In de wettekst wrdt in tegenstelling tt ude wettekst expliciet een nietlimitatieve psmming van situaties waar deze verlfvrm vr bedeld is pgenmen. Hierbij wrdt gedeld p nvrziene, spedeisende en niet buiten werktijd te plannen arts- f ziekenhuisbezek, zwel vr werknemer zelf als ten beheve van de ndzakelijke begeleiding van naasten (huisgenten en andere familieleden in de eerste graad) en van de ndzakelijke verzrging van hen p de eerste ziektedag. Overgangsrecht: vr werknemers die p het mment dat de wet in werking treedt zwangerschapsf bevallingsverlf genieten, blijft het ude recht van tepassing. Ok p een werknemer die het uderschapsverlf al heeft gemeld aan de werkgever, en daarmee is dr de werkgever ingestemd, blijft het ude recht van tepassing. Lilian van de Water December 2014

Flexibele arbeidsrelaties: wat kan er nog? Eendaagse Arbeidszaken: Goed werk!

Flexibele arbeidsrelaties: wat kan er nog? Eendaagse Arbeidszaken: Goed werk! Flexibele arbeidsrelaties: wat kan er ng? Eendaagse Arbeidszaken: Ged werk! 28 mei 2015 Marc Veenstra sr. adviseur Juridische Zaken AWVN Flex: Wat zijn flexibele arbeidsrelaties? Oprepcntracten: nuluren

Nadere informatie

MODELARBEIDSOVEREENKOMST DIERENARTS-ASSISTENT(E)

MODELARBEIDSOVEREENKOMST DIERENARTS-ASSISTENT(E) MODELARBEIDSOVEREENKOMST DIERENARTS-ASSISTENT(E) KNMVD, juni 2015 Let p: De werkgever kan met werknemer k afspraken maken p basis van de CAO vr dierenartsenpraktijken en het daarin pgenmen mdelcntract.

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra.

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra. Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van reginale vervangingscentra. Frans Thmassen, directeur Onderwijs & Jeugd en EduStaf www.bmcimplementatie.nl De Wet werk en zekerheid

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid.

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid. HW Wnen acht het van belang dat medewerkers, de directie én de Raad van Cmmissarissen p adequate en veilige wijze melding kunnen maken van (eventuele vermedens van) misstanden binnen HW Wnen. Daarm is

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

ONDERWIJSPR PR1MAIR. Richtlijnen voor verlof buiten de schoolvakanties

ONDERWIJSPR PR1MAIR. Richtlijnen voor verlof buiten de schoolvakanties Richtlijnen vr verlf buiten de schlvakanties 1. Vakantieverlf Een verzek m vakantieverlf p grnd van artikel 13a van de Leerplichtwet 1969 dient minimaal acht weken van tevren aan de directeur van de schl

Nadere informatie

1.5 Daar waar sprake is van strijdigheid tussen het addendum en het vigerende sociaal plan, gaan de bepalingen van dit addendum voor.

1.5 Daar waar sprake is van strijdigheid tussen het addendum en het vigerende sociaal plan, gaan de bepalingen van dit addendum voor. Addendum behrend bij drlpend Sciaal Plan De Riethrst Strmenland Partijen cnstateren dat het huidige sciaal plan aanvulling beheft als gevlg van het vrgenmen besluit 'Clíënt vrp', december 2016. Dit addendum

Nadere informatie

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie.

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie. EO Betreft : Overeenkmst naar aanleiding van verleg met vakrganisaties p 17 maart 2015 Aan : akrganisaties an : Directie. Ons kenmerk: TvdBvak23032015 Pagina: 1/6 s 1. Omvang en duur van het cntract Cntractduur

Nadere informatie

Stuknummer: bl09.01770. Kopiehonder(s) O O. o o o

Stuknummer: bl09.01770. Kopiehonder(s) O O. o o o gemeente Den Helder Stuknummer: bl09.01770 0 0 0 0 BC&F SB RW&O PBZ OW&S WI&Z W&H FB BSP CONCERNDIR BRANDWEER Kpiehnder(s) O O Burgemeester Gemeentesecretaris Wethuder P.H.H. Kragt Wethuder C.J.M. Hienkens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE Evaluatiedatum : 10-06-2018 Bestemd vr: Iedereen Dcumentbeheerder: Secretariaat Versie:1 Privacyreglement SBO Bernisse De Wet bescherming persnsgegevens (WBP) is p 1 september

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Algemene Vrwaarden Thuiswinkel vr de levering van diensten Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avn d Pleeguder supprt Zeeland Onderwerpen Op welke punten kmen kinderen vr in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Veranderingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Nieuwsbrief, december 2014

Nieuwsbrief, december 2014 Nieuwsbrief, december 2014 Wijzigingen arbeidsrecht in 2015 Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid wordt het arbeidsrecht ingrijpend gewijzigd. De wijzigingen hebben gevolgen voor het bestaande

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

WET WERK EN ZEKERHEID. Jaarcongres Orde van Advocaten VAAN-sessie nr E.2

WET WERK EN ZEKERHEID. Jaarcongres Orde van Advocaten VAAN-sessie nr E.2 WET WERK EN ZEKERHEID Jaarcngres Orde van Advcaten VAAN-sessie nr E.2 26 september 2014 mr. Edward de Bck Preftijd Cncurrentiebeding Opzegverbden Vergeding Rechtsmiddelen 2 FLEXIBILITEIT PROEFTIJD Duur

Nadere informatie

Wet- en regelgeving 2015

Wet- en regelgeving 2015 Wet- en regelgeving 2015 In 2015 krijgt u als werkgever wederm te maken met de ndige wijzigingen in wet- en regelgeving die van invled kunnen zijn p uw arbeidsvrwaardenbeleid. In deze nieuwsbrief zetten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Gastouderbureau Noorderlicht

Gastouderbureau Noorderlicht Algemene richtlijnen: Vraag- en gastuders wrden geacht kennis te hebben genmen van de werkwijze van ; Gastuders wrden geacht bij aanvang van de pvang te handelen cnfrm het pedaggisch plan; hanteert de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Beste Klant, Per 1 januari en 1 juli 2015 zullen er diverse wijzigingen plaatsvinden op het gebied van arbeidsrecht. Hiervan willen wij u graag op de hoogte brengen. De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Besluit nr. 1046047 d.d. 5 maart 2013 van Gedeputeerde Staten van Fryslân

Besluit nr. 1046047 d.d. 5 maart 2013 van Gedeputeerde Staten van Fryslân Uitgegeven: 20 maart 2013 2013, nr. 17 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet p artikel 125 Ambtenarenwet en artikel I 2 van de Cllectieve Arbeidsvrwaardenregeling prvincies

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring Werkgeversverklaring Deze werkgeversverklaring met begeleidende brief kunt u geven aan uw werkgever. Het is erg belangrijk dat de verklaring zrgvuldig en vlledig wrdt ingevuld. Geachte werkgever, Uw werknemer

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 januari 2015 De plannen om het arbeidsrecht te hervormen gaan nu concrete vormen aannemen. De Eerste en Tweede Kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel Wet Werk

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao en Sociaal Plan SVB 2014-2017

Onderhandelingsresultaat cao en Sociaal Plan SVB 2014-2017 17 nvember 2014 Onderhandelingsresultaat ca en Sciaal Plan SVB 2014-2017 Op 5 nvember 2014 hebben de nderhandelaars van de SVB en de vakbnden Abvakab FNV en CNV Publieke Zaak, een akkrd bereikt vr een

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Afschaffing prefbeding Met de invering van het eenheidsstatuut kmt er een einde aan het prefbeding. Er wrdt wel een uitzndering vrzien vr studentenarbeid, tijdelijke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Prestum.nl

Algemene Voorwaarden Prestum.nl Algemene Vrwaarden Prestum.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Tepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbd Artikel 4 - De vereenkmst Artikel 5 - Herrepingsrecht Artikel 6 - Ksten in geval van

Nadere informatie

Verzuimprotocol gemeente s-hertogenbosch

Verzuimprotocol gemeente s-hertogenbosch Verzuimprtcl gemeente s-hertgenbsch 1. De werknemer meldt zich p de eerste ziektedag bij de direct leidinggevende ziek dan wel vindt er z spedig mgelijk na de ziekmelding cntact tussen de direct leidinggevende

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Diezerplein CT Zwolle m

Diezerplein CT Zwolle m Algemene vrwaarden vr verlening van diensten dr WeerZin Supervisie & Caching,, 8021 CT Zwlle, ingeschreven bij de Kamer van Kphandel nder nummer 05082961, hierna te nemen: WeerZin Supervisie & Caching.

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Update wetgeving arbeidsrecht

Update wetgeving arbeidsrecht Update wetgeving arbeidsrecht Datum 28 augustus 2018 Inhudspgave 1. Transitievergeding bij ntslag wegens bedrijfsecnmische mstandigheden f langdurige arbeidsngeschiktheid 2. Wetsvrstel Wet Invering Extra

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

CAO Kinderopvang

CAO Kinderopvang Onderhandelingsresultaat CAO Kinderpvang 2018 2019 vr kindercentra en gastuderbureaus De nderhandelaars namens de rganisaties van werkgevers en 1. Brancherganisatie Kinderpvang 2. Branchevereniging Maatschappelijke

Nadere informatie

Rechten & Plichten. Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering

Rechten & Plichten. Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering Rechten & Plichten Ziektewet Eigenrisicdragerverzekering De Rechten & Plichten die bij uw Verzuimverzekering hren zijn k van tepassing p uw Ziektewet Eigenrisicdragerverzekering en vullen deze Rechten

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 Het aanbd Artikel 5 De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht Artikel 7 Ksten in geval van herreping

Nadere informatie

Klantprofiel en inventarisatiemodel Werkgever

Klantprofiel en inventarisatiemodel Werkgever Klantprfiel en inventarisatiemdel Werkgever Algemene vragen Heveel uderdmspensien denkt u dat uw werknemers ndig hebben, wat is het ambitieniveau in de regeling? Tussen 70% en 100% van het laatst verdiende

Nadere informatie

CAO SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF 2013-2014 Akkoord

CAO SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF 2013-2014 Akkoord CAO SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF 2013-2014 Akkrd Partijen betrkken bij de CAO vr het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf - OnderhudNL, FNV Buw en CNV Vakmensen - hebben p 7 maart 2014,

Nadere informatie

ct tussen AO-afspraak. ichting

ct tussen AO-afspraak. ichting Handvat VerZUimprOtOCOl Bijlage 4 bij VNG-brief CvA/2i 02004415 Leeswijzer: vetgedrukte tekst is verplicht vr de sectr gemeenten p grnd van wetgeving f De verige tekst kan als handvat gebruikt wrden vr

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Veilige Kluizen.cm Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 -

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel met veranderingen in het arbeidsrecht aangenomen. Aanvankelijk zou een deel van de wijzigingen ingaan op 1 juli 2014,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Leuker.nu Webwinkel

Algemene Voorwaarden Leuker.nu Webwinkel Algemene Vrwaarden Leuker.nu Webwinkel Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Riemenfactry Inhudspgave: Artikel 1 Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 - Tepasselijkheid... 1 Artikel 4 - Het aanbd... 2 Artikel 5 - De vereenkmst...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

o o o o o o o o o o o o o o o Algemene voorwaarden Gastouderbureau Charno VOF Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

o o o o o o o o o o o o o o o Algemene voorwaarden Gastouderbureau Charno VOF Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene vrwaarden Gastuderbureau Charn VOF Definities In deze Algemene Vrwaarden wrdt verstaan nder: Gastuderbureau: Gastuderbureau Charn VOF Gastuder: degene die na bemiddeling dr het gastuderbureau

Nadere informatie

Algemene beschrijving. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene beschrijving. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene beschrijving Sanitairwinkel.be richt zich p de Eurpese markt met wngerelateerde prducten. Sanitair en tegels vrmen de basis in het aanbd verdeeld ver bekende (inter)natinale merken en diverse

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl)

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl) Hme Security Twente [ klantenservice@hmesecuritytwente.nl ] Pagina 1 van 7 Algemene Vrwaarden Hme Security Twente (hmesecuritytwente.nl & hmesecurity-twente.nl) Hebt u vragen m.b.t. deze algemene vrwaarden?

Nadere informatie

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer Inhud: 5.1 Plichten van de werkgever 5.2 Plichten van de werknemer 5.3 Schadevergeding 5.4 Algemene wet gelijke behandeling 5.1 Plichten van de werkgever

Nadere informatie

Gevolgen van het niet betalen van loon door de werkgever

Gevolgen van het niet betalen van loon door de werkgever Gevlgen van het niet betalen van ln dr de werkgever FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E inf@frumadvcaten.be W www.frumadvcaten.be Inleiding Artikelen

Nadere informatie

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Pstbus 90055, 5600 PH Eindhven Eclgisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rij 't Achterm 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Van 10 DEC 2008 H.F.M.J. Verbeeten T (0900) 92 94, F (040) 265 1519 Ons kenmerk

Nadere informatie

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER maart 2006 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER F O V I G 1 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER Alternatieven vr vrlpige bewindvering

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT 1. De Stichting Inkpbureau West-Brabant (S.I.W.) bij deze rechtsgeldig vertegenwrdigd dr de vrzitter van het bestuur, de heer J.P.M. Klijs,

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Gedragscode Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

Gedragscode Woongoed Zeeuws-Vlaanderen Gedragscde Wnged Zeeuws-Vlaanderen Terneuzen, 18 december 2008 Inhud 1 De gedragscde 3 2 Telichting 5 1 De gedragscde De gedragscde is bedeld m directie en medewerkers van Wnged Zeeuws-Vlaanderen bewuster

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015 Aanvraagfrmulier bijzndere bijstand 2015 INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: Pstcde en

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid. de belangrijkste wijzigingen

Wet Werk en Zekerheid. de belangrijkste wijzigingen Wet Werk en Zekerheid de belangrijkste wijzigingen De Eerste Kamer heeft op 10 juni jl. het wetsvoorstel Werk en Zekerheid aangenomen. De eerste wijzigingen die over flexibele arbeid gaan, treden per 1

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden NV Soma Apotheek Versie juli 2010

Algemene leveringsvoorwaarden NV Soma Apotheek Versie juli 2010 Algemene leveringsvrwaarden NV Sma Aptheek Versie juli 2010 Deze Algemene Vrwaarden zijn van tepassing bij alle bestellingen en aankpen via de website van NV Sma Aptheek. Artikel 1 - Definities In deze

Nadere informatie