GGZ praktijkdashboard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GGZ praktijkdashboard"

Transcriptie

1 GGZ praktijkdashboard ALGEMEEN Filters Bovenin het scherm kunt u een aantal filters instellen. Daarmee geeft u aan welke gegevens u in de grafieken wilt zien. Dashboardperiode: rechts bovenin ziet u de periode waarover het dashboard getoond wordt. Dit is altijd vanaf 1 januari van het betreffende jaar, tot de dag van de upload. Benchmark: de benchmark is het gemiddelde van u en alle overige GGZ praktijkdashboard gebruikers, op de dag dat u in het dashboard kijkt. Klik op de pijl achter het veld, en kies of u uw gegevens landelijk, of regionaal wilt benchmarken. In een ouder dashboard is de benchmark altijd actueel, maar uw gegevens niet. Zorg er daarom voor, dat u eerst een nieuwe upload doet voordat u gaat benchmarken. Verzekeraar: klik op de pijl achter het veld en kies of u de gegevens per verzekeraar wilt benchmarken. Hierbij wordt gekeken naar de UZOVI-code van de verzekeraar die in de basisverzekering is geregistreerd bij de cliënt. De verzekeraars zijn verzameld per verzekeraarsconcern, conform vektis. (Klik hier voor meer informatie.) Alle : in de grafieken worden alle waarden getoond, ongeacht of het zorgproduct al is gefactureerd aan een verzekeraar of cliënt en ongeacht of de UZOVI-code herkend wordt. Verzekeraar of gemeente : in de grafieken worden alleen waarden getoond van zorgproducten die gefactureerd zijn aan een partij met een bekende UZOVI-code of gemeentecode. Als de UZOVI-code niet bekend is, valt deze onder het filter Alle. Geen : in de grafieken worden alleen waarden getoond van zorgproducten die gefactureerd zijn aan een partij zonder UZOVI-code (cliënten). Naam verzekeraar : in de grafieken worden alleen waarden getoond van zorgproducten die aan het geselecteerde verzekraarsconcern gedeclareerd worden. Overig : in de grafieken worden alleen waarden getoond van zorgproducten die met een UZOVI-code gedeclareerd worden, die niet onder de bekende verzekeraarsconcerns vallen. Zie de afbeeldingen hierna. Onbekend : in de grafieken worden alle waarden getoond van alle niet gefactureerde zorgproducten. Zorgproduct: klik op de pijl achter het veld. Kies het specifieke zorgproduct waarvan u de gegevens wilt zien, of kies voor Alle zorgproducten.

2 Opties per grafiek Bij de meeste grafieken ziet u rechtsboven 3 iconen: Klik op dit icoon om de grafiek af te drukken Klik op dit icoon om de grafiek in een apart scherm te openen en/of het bestand op te slaan. Klik op dit icoon om de bijbehorende helptekst te openen.

3 U ziet de gegevens over een bepaalde periode. Dit is de periode die u hebt ingevoerd bij het opstarten van het management dashboard. De periode ziet u ook rechts bovenin de tabbladen: Periode: x t/m x. In de grafieken is er ruimte voor maximaal 12 maanden. Kiest u een periode langer dan 12 maanden, dan zijn in de grafieken de gegevens van de laatste 12 maanden zichtbaar. Periode weergave In sommige grafieken kunt u rechtsboven kiezen hoe u de gegevens wilt weergeven: per maand, kwartaal of jaar. Mouse-over informatie Wijs met uw muiscursor op een punt / staaf / taartpunt in de grafiek en u krijgt (aanvullende) informatie in een apart schermpje. Invoeren maximum uurtarief en tarief van de verzekeraar Voor de grafieken Waarschuwingen/acties max uurtarief op de tab Welkom en de grafiek [Naam verekeraar] gemiddeld uurtarief t.o.v. Maximum uurtarief Zorgproducten per verzekeraar op de tab Omzet is het nodig dat u het maximale uurtarief en het tarief per zorgproduct instelt: 1. Klik op het menu Profiel. 2. Klik op de optie Aanvullende praktijkgegevens GGZ. 3. Klik op het potloodje achter het jaartal waarbij u de uurtarieven wilt instellen. 4. Klik op het potloodje achter het verzekeraarsconcern waarbij u het maximum uurtarief per zorgproduct wilt instellen. 5. Vul het veld Max Uurtarief in met het juiste bedrag. Gebruik bij een bedrag met decimalen een punt; geen komma.

4 6. Klik op de knop Wijzigen maxuurtarief. Het uurtarief per zorgproduct stelt u op dezelfde pagina in. Dit is het contracttarief dat u met het verzekeraarsconcern heeft. 1. Vul achter het zorgproduct het betreffende maximale uurtarief in. Doe dat voor alle zorgproducten. Gebruik bij een bedrag met decimalen een punt; geen komma. 2. Klik op de knop Wijzigen tariefeuro. 3. Voer het tarief in. Gebruik bij een bedrag met decimalen een punt; geen komma. 4. Klik onderaan op de knop Terug naar verzekeraarslijst om ook bij de andere verzekeraarconcerns het maximale uurtarief en de tarieven per zorgproduct in te stellen. Herhaal daarvoor de stappen. Als u de tarieven nog niet bij alle verzekeraarconcerns en zorgproducten heeft ingesteld, is het totaalbedrag niet compleet. Nadat praktijkgegevens en/of tarieven zijn toegevoegd of gewijzigd, worden alle reeds geüploade dashboards opnieuw berekend. Bovenaan de tab Dashboard ziet u dan de melding Nog niet alle dashboards zijn volledig uitgerekend. Tijdens het herberekenen ontbreken sommige gegevens in het dashboard. Als de herberekening klaar is, zijn alle gegevens weer beschikbaar.

5 UITLEG TAB WELKOM Dit tabblad geeft een overzicht van een aantal gegevens en waarschuwingen / acties. De bovenste 4 blokken geven u direct informatie over de populatie, wachttijd, behandeltijd en omzet. De gegevens uit deze 4 blokken worden gehaald uit de gelijknamige tabs. Meldingen Heeft een cliënt meerdere zorgproducten binnen de periode, dan telt deze cliënt meerdere keren mee. Rechtsboven een blok, kan een getal getoond worden. Wachttijd: hier wordt het aantal zorgproducten getoond, waarvan de wachttijd 10% of langer is dan de benchmark. Behandeltijd: het aantal zorgproducten waarvan de behandeltijd meer dan 10% afwijkt van de benchmark. Waarschuwingen / Acties In deze lijst ziet u eventuele aandachtspunten. De volgende meldingen kunnen voorkomen: Het door de gebruiker in het portaal ingevoerde gemiddelde maximum uurtarief van dit verzekeraarsconcern is overschreden. Op de tab Omzet in de grafiek Uurtarief t.o.v. Maximum uurtarief kunt u zien waarbij dit van toepassing is. Hiervoor moet wel het maximum uurtarief zijn ingesteld in het portaal. Hierna bij Algemeen leest u hoe u dit instelt. De verdeling in zorgproducten in deze praktijk wijkt...% af van de benchmark. Treeknorm overschreden : deze lijst geeft het aantal zorgproducten weer, waarvan de wachttijd tussen de aanmelding en eerste behandeling langer dan 4 weken was. Nog af te sluiten zorgproducten Deze lijst geeft aan welke zorgproducten bijna of langer dan 365 dagen open staan. Oftewel, het aantal patiënten dat bijna of langer dan 365 dagen in behandeling is. Er zijn een aantal opties mogelijk: Bijna vervallen : openstaande zorgproducten, met een datum van de eerste behandeling tussen de 336 en 364 dagen geleden. Vervallen : openstaande zorgproducten met een datum van de eerste behandeling van 365 dagen geleden of meer. Daarbij is de peildatum de laatste datum van de periode van het dashboard. De cliënten van de (bijna) verlopen zorgproducten kunt u in Intramed vinden via menu [Rapporten], [GGZ], [Binnenkort af te sluiten behandelepisodes].

6 UITLEG POPULATIE Dit tabblad geeft informatie over de samenstelling van uw cliëntenbestand. De bovenste balk geeft direct inzicht in het aantal cliënten en hoe zich dat verhoudt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, verdeling man/vrouw en de gemiddelde leeftijd van de cliënt. Daaronder vindt u 6 grafieken: Diagnose; Leeftijd/geslacht; Verzekeraars; Aantal cliënten; Trend; Herkomst cliënten (met top 5). Heeft een cliënt meerdere zorgproducten binnen de periode, dan telt deze cliënt meerdere keren mee. Om mee te tellen, moet er minimaal één activiteit geregistreerd zijn binnen de ingestelde periode. Diagnose verdeling cliënten In deze grafiek ziet u de 10 meest voorkomende diagnoses in uw praktijk. Het getal achter een staaf geeft het precieze aantal aan. De diagnose is gebaseerd op de primaire diagnosecode op tabblad 1a. GGZ van de behandelepisode. Het zorgproduct is bepaald aan de hand van het veld Zorgproduct uit de verwijzing/behandelserie. Klik op toon meer om meer diagnoses te zien. Leeftijd / geslacht verdeling Kies bij Selecteer een zorgproduct: eerst een zorgproduct. Vervolgens ziet u daaronder wat de verdeling van mannen en vrouwen is bij het gekozen zorgproduct. Onder het aantal mannen en vrouwen ziet u een staafdiagram met het aantal mannen / vrouwen per leeftijdscategorie. Verzekeraars Gedeclareerde zorgproducten In deze grafiek ziet u het aantal gedeclareerde zorgproducten per verzekeraar. Onder de grafiek ziet u een tabel met de specifieke aantallen. Deze aantallen ziet u ook als u met de muis op een taartpunt in de grafiek wijst. Als u bij de verzekeraar kiest voor Alle, kunt u ook de totale aantallen zorgproducten die in behandeling zijn, zien. (Dus de niet gedeclareerde zorgproducten.) Als de UZOVI-code niet bekend is, valt deze onder het filter Alle ; niet onder het filter van een verzekeraar of overig. Aantal cliënten In deze tabel ziet u 3 getallen: Het aantal cliënten (zorgproducten) dat binnen het betreffende jaar minimaal één activiteit heeft en de eerste behandeling binnen de betreffende periode hebben gehad. Hetzelfde aantal, maar dan van vorig jaar. Hetzelfde aantal, maar dan van 2 jaar geleden. Aan de pijl achter het aantal verwijzingen/behandelseries ziet u direct of dit een stijging of daling is ten opzichte van het voorgaande jaar.

7 Trend aantal cliënten De grafiek geeft het aantal cliënten (zorgproducten) weer in de betreffende periode. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor (zie legenda). Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien. Herkomst cliënten Op de kaart ziet u uit welke gemeente uw cliënten komen. Door middel van de + / knoppen kunt u in- of uitzoomen op de kaart. Het cijfer geeft het precieze aantal cliënten aan dat uit die gemeente komt. Top 5 gemeenten Op de kaart ziet u álle gemeenten waar uw cliënten vandaan komen. In deze grafiek ziet u de top 5 waar de meeste cliënten vandaan komen. Achter een staaf ziet u het precieze aantal cliënten.

8 UITLEG VERWIJZINGEN Dit tabblad geeft informatie over de verwijzingen/behandelseries, aantallen en type zorgproduct. Dit is gesorteerd op aantal verwijzingen/behandelseries van hoog naar laag. U ziet 2 grafieken: Verwijzingen/behandelseries top 10 huisartsen; Trend. Heeft een cliënt meerdere zorgproducten binnen de periode, dan telt deze cliënt meerdere keren mee. Om mee te tellen, moet de datum van de eerste behandeling van de verwijzing/behandelserie in de betreffende periode vallen. Verwijzingen/Behandelseries Top 10 huisartsen In de grafiek wordt per verwijzer het aantal nieuwe verwijzingen/behandelseries per zorgproduct gesorteerd van hoog naar laag. De verwijzer wordt bepaald aan de hand van het veld Verwijzer uit de verwijzing/behandelserie. Het getal achter een staaf geeft het precieze aantal aan. Klik op toon meer om meer gegevens te zien. Trend De grafiek geeft het aantal nieuwe verwijzingen/behandelseries per verwijzer weer, in de betreffende periode. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor (zie legenda). Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien. De peildatum is de startdatum van de eerste behandeling.

9 UITLEG WACHTTIJD Dit tabblad geeft informatie over de wachttijd per cliënt. De wachttijd is de tijd tussen de aanmelddatum tot de datum van de eerste behandeling van dit zorgproduct. De aanmelddatum is gebaseerd op het veld Aanmelddatum: op tabblad 2. Toestemming van de verwijzing/behandelserie. De datum van de eerste behandeling wordt afgeleid van de datum van de eerste behandeling die onder de betreffende verwijzing/behandelserie valt. De bovenste balk geeft direct aan wat de gemiddelde wachttijd is. Daaronder vindt u 2 grafieken: Wachttijd; Wachttijdverdeling; Trend. De eerste behandeling is de datum waarop de eerste behandeling in Intramed is ingepland. Zie hiervoor de patiëntgegevens, tabblad 4. Behandelepisodes, rubriek Behandelingen. Wachttijd gemiddeld bij aanmelding, per cliënt per diagnose U ziet u de 10 meest voorkomende diagnoses in uw praktijk met de gemiddelde wachttijd daarachter. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. De diagnose is gebaseerd op de primaire diagnosecode op tabblad 1a. GGZ van de behandelepisode. Het zorgproduct is bepaald aan de hand van het veld Zorgproduct uit de verwijzing/behandelserie. Klik op toon meer om meer diagnoses te zien. Aan de rechterkant ziet u een samenvatting van de gegevens: de gemiddelde wachttijd per cliënt en het procentuele verschil ten opzichte van de benchmark. Wachttijdverdeling percentage per wachttijdklasse In deze grafiek is de wachttijd verdeeld in een aantal klassen. U ziet vervolgens het procentuele aantal cliënten dat in een bepaalde wachttijdklasse valt. Wijs met de muis op een staaf in de grafiek om het precieze percentage te zien. Trend gemiddelde wachttijd bij aanmelding De grafiek geeft de gemiddelde wachttijd in de betreffende periode weer. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor (zie legenda). Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien.

10 UITLEG BEHANDELTIJD Dit tabblad geeft informatie over de gemiddelde behandeltijd en -duur per cliënt (zorgproduct). De behandeltijd is het gemiddeld aantal minuten aan bestede directe-, indirecte- en reistijd van alle afgesloten zorgproducten. De behandelduur is het gemiddeld aantal weken tussen de datum van de eerste behandeling en de laatste behandeling van alle afgesloten zorgproducten. De bovenste balk geeft direct aan wat de gemiddelde behandeltijd en behandelduur per cliënt (zorgproduct) is. Daaronder vindt u 7 grafieken: Behandeltijd gemiddeld per cliënt per diagnose; Behandelduur gemiddeld per cliënt per diagnose in weken; Behandeltijd opsplitsing van gemiddelde behandeltijd per cliënt; Trend gemiddelde behandeltijd; Trend gemiddelde behandelduur; Behandeltijd t.o.v. Behandelduur per diagnose; Verdeling op basis van verwachte minuten. Behandeltijd gemiddeld per cliënt per diagnose U ziet de 10 meest voorkomende diagnoses in uw praktijk met de gemiddelde behandeltijd daarachter. Dit is het gemiddeld aantal minuten aan bestede directe-, indirecte- en reistijd van alle afgesloten zorgproducten, waarvan de datum van de eerste behandeling binnen de periode valt. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. De diagnose is gebaseerd op de primaire diagnosecode op tabblad 1a. GGZ van de behandelepisode. Het zorgproduct is bepaald aan de hand van het veld Zorgproduct uit de verwijzing/behandelserie. Klik op toon meer om meer diagnoses te zien. Aan de rechterkant ziet u een samenvatting van de gegevens: de gemiddelde behandeltijd per cliënt (zorgproduct) en het procentuele verschil ten opzichte van de benchmark. Behandelduur gemiddeld per cliënt per diagnose in weken U ziet de 10 meest voorkomende diagnoses in uw praktijk met de gemiddelde behandelduur daarachter. Dit is het gemiddeld aantal weken tussen de datum van de eerste en laatste behandeling van alle afgesloten zorgproducten, waarvan de datum van de eerste behandeling binnen de periode valt. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. De diagnose is gebaseerd op de primaire diagnosecode op tabblad 1a. GGZ van de behandelepisode. Het zorgproduct is bepaald aan de hand van het veld Zorgproduct uit de verwijzing/behandelserie. Klik op toon meer om meer diagnoses te zien. Aan de rechterkant ziet u een samenvatting van de gegevens: de gemiddelde behandelduur per cliënt (zorgproduct) en het procentuele verschil ten opzichte van de benchmark. Behandeltijd opsplitsing van gemiddelde behandeltijd per cliënt In de taartgrafiek ziet u hoeveel tijd u gemiddeld aan in- en directe tijd heeft besteed aan de afgesloten zorgproducten, waarvan de datum van de eerste behandeling binnen de periode valt.

11 (Reistijd valt onder indirecte tijd.) Wijs met de muis op een taartpunt in de grafiek om het precieze percentage te zien. In het staafdiagram daarnaast ziet u hoeveel minuten u gemiddeld per cliënt (zorgproduct), per activiteit besteed heeft. Alle activiteiten van zorgproducten met een eerste behandeling die binnen de periode valt, worden meegeteld. Wanneer er bijvoorbeeld 10 zorgproducten zijn, waar bij maar 2 zorgproducten een e-health behandeling wordt gegeven van 40 en 60 minuten, wordt de totale tijd van 100 minuten gedeeld door 2 zorgproducten. Dat levert een gemiddelde tijd op van 50 minuten. Wijs met de muis op een staaf in de grafiek voor meer informatie. Trend gemiddelde behandeltijd In deze grafiek ziet u de gemiddelde behandeltijd (directe-, indirecte- en reistijd) per cliënt (zorgproduct), verdeeld over het jaar. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor (zie legenda). Als peildatum voor de periode geldt de datum van de eerste behandeling. Wijs met de muis op een staaf in de grafiek om de precieze duur te zien. Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien. Trend gemiddelde behandelduur In deze grafiek ziet u de gemiddelde behandelduur per cliënt (zorgproduct), verdeeld over het jaar. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor (zie legenda). Als peildatum voor de periode geldt de datum van de eerste behandeling. Wijs met de muis op een staaf in de grafiek om de precieze duur te zien. Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien. Behandeltijd t.o.v. Behandelduur per diagnose In deze grafiek krijgt u veel informatie: de gemiddelde behandeltijd is afgezet tegen het gemiddelde behandelduur van de cliënt (zorgproduct). Dit is ook nog verdeeld per diagnose en u ziet het aantal cliënten (zorgproducten) waarvoor dit geldt. De gemiddelde behandeltijd en -duur kunt u aflezen bij de assen. De diagnose en het aantal cliënten (zorgproducten) kunt u aflezen door met de muis op een meetpunt in de grafiek te wijzen. De bijbehorende behandeltijd en -duur wordt daarin ook weergegeven. Verdeling op basis van verwachte minuten Deze grafiek vergelijkt het aantal behandelminuten conform het GBGGZ verwijsmodel met het daadwerkelijke aantal behandelminuten. U kunt aflezen welk percentage van de cliënten minder, gelijk aantal of meer behandelminuten hebben gekregen dan volgens het GBGGZ verwijsmodel. Alleen afgesloten verwijzingen/behandelseries tellen mee. Wijs met de muis op een staaf in de grafiek voor meer informatie.

12 UITLEG OMZET GRAFIEKEN Dit tabblad geeft informatie over uw omzet in een bepaalde periode. De bovenste balk geeft direct inzicht in de gemiddelde omzet per cliënt (zorgproduct) en de totale omzet. Daaronder vindt u 6 grafieken: Omzet gedeclareerd per uitbehandelde cliënt totaal en per zorgproduct; Omzet vergelijking gemiddelde prijs, gedeclareerd en behandeltijd; Verdeling totale omzet; Trend; Zorgproducten; Alle verzekeraars. Een zorgproduct telt alleen mee voor de omzet, als de datum van de eerste behandeling binnen de betreffende periode valt en als het zorgproduct afgesloten is. Als binnen één maand zowel een zorgproduct als ovp gefactureerd wordt aan dezelfde cliënt, worden beide bedragen opgeteld en bij de omzet van beide zorgproducten meegeteld. Dus een zorgproduct kort van 200,- en ovp van 300,- die aan dezelfde cliënt zijn gefactureerd, telt bij het zorgproduct overzicht mee voor 500,- en bij het ovp overzicht ook voor 500,-. Omzet gedeclareerd per uitbehandelde cliënt totaal en per zorgproduct De grafiek geeft inzicht in het gemiddelde gedeclareerde bedrag van alle afgesloten zorgproducten. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. Aan de rechterkant ziet u een samenvatting van de gegevens: de gemiddelde omzet per cliënt (zorgproduct), de gemiddelde omzet van de benchmark en het procentuele verschil ten opzichte van de benchmark. De bedragen en percentages worden op hele cijfers afgerond. Omzet vergelijking gemiddelde prijs, gedeclareerd en behandeltijd In deze grafiek wordt per zorgproduct het gemiddelde gedeclareerde bedrag vergeleken met het NZa tarief. Ook ziet u per zorgproduct hoeveel tijd u gemiddeld besteed heeft aan directe-, indirecte- en reistijd. De lijn geeft het gemiddelde gedeclareerde bedrag van de benchmark aan. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. Verdeling totale omzet Aandeel per zorgproduct in de totale omzet Rechtsboven ziet u de totale omzet. De grafiek daaronder geeft aan wat het aandeel van elk zorgproduct is in die totale omzet. Wijs op een staaf om het precieze bedrag te zien. Trend totale omzet De grafiek geeft het aantal gefactureerde cliënten (zorgproducten) en de omzet weer in de betreffende periode. De verschillende kleuren stellen verschillende jaartallen voor. De datum van de eerste behandeling is bepalend in welke periode de omzet wordt geteld. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. Rechtsboven in de grafiek kunt u kiezen of u de trend per maand, kwartaal of jaar wilt zien.

13 Zorgproducten per verzekeraar De grafiek geeft per zorgproduct inzicht in hoeveel zorgproducten gefactureerd zijn en hoeveel van het budget reeds gefactureerd is in de betreffende periode. Zowel het aantal als het bedrag wordt bepaald aan de hand van de startdatum van de behandeling. Deze moet binnen de periode vallen. Als u bij het filter kiest voor Alle, worden ook de cliënten (zorgproducten) meegeteld die nog niet gefactureerd zijn. Wijs op een staaf om de precieze aantallen te zien. Aan de rechterkant ziet u een optelling van alle zorgproducten: de totale omzet aan behandelingen, het bedrag aan openstaande facturen en het totaal berekend budget. Het jaartal van de eerste behandeling is het jaartal waarin de omzet van het zorgproduct wordt meegeteld. Op basis van de behandelstatus wordt bepaald of het zorgproduct gedeclareerd is. De behandelstatus vindt u in de verwijzing/behandelserie op tabblad 1. Algemeen. Status In behandeling betekent dat deze als niet gedeclareerd wordt beschouwd, status Afgesloten als gedeclareerd. Voor realistische getallen is het dus raadzaam om alle afgesloten verwijzingen/behandelseries ook daadwerkelijk gedeclareerd te hebben. Als de maximum tarieven nog niet zijn ingesteld bij alle verzekeraarconcerns en zorgproducten, is het totaalbedrag niet compleet. Ook is het bedrag in behandeling niet zichtbaar. De tarieven kunt u instellen. Zie daarvoor het onderwerp Algemeen, Invoeren maximum uurtarief en tarief van de verzekeraar. [Naam verzekeraar] gemiddeld uurtarief t.o.v. maximum uurtarief Bovenin het scherm kunt u bij het filter Verzekeraar een optie kiezen. In de grafiek ziet u vervolgens van de gekozen optie, het gemiddelde uurtarief van alle zorgproducten waarbij de eerste behandeling in de betreffende periode valt. Dit kunt u vergelijken met het maximale uurtarief. Dit heeft als doel om zichtbaar te maken of het maximum uurtarief van het verzekeraarsconcern (bijna) is overschreden. Wijs op een staaf om de precieze bedragen te zien. Dit bedrag moet worden berekend, omdat het zorgproduct nog niet gedeclareerd is. Hiervoor moet u een tarief (vergoeding) per verzekeraarsconcern, per zorgproduct instellen. Zie daarvoor het volgende onderwerp Algemeen, Invoeren maximum uurtarief en tarief van de verzekeraar. Als in de grafiek het maximaal uurtarief getoond wordt als 0, betekent dat dat het maximum uurtarief nog niet is ingevuld. Zie daarvoor dus het volgende onderwerp Algemeen, Invoeren maximum uurtarief en tarief van de verzekeraar.

GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken

GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken GGZ praktijkdashboard instellen en gebruiken In samenwerking met de Praktijk Index heeft Intramed een benchmark applicatie ontwikkeld: het GGZ praktijkdashboard. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench, algemene informatie ParaBench is een benchmark-instrument. U kunt uw eigen prestaties over een vooraf te bepalen periode vergelijken met de gemiddelden

Nadere informatie

Praktijken kunnen met elkaar vergeleken worden op basis van instroom, zittingen, behandelingen, omzet en recidieven.

Praktijken kunnen met elkaar vergeleken worden op basis van instroom, zittingen, behandelingen, omzet en recidieven. Om praktijken, locaties en medewerkers onderling met elkaar te vergelijken en benchmarken, zijn er 3 supervisiedashboards beschikbaar. Deze dashboards zijn speciaal voor praktijk- en netwerkbeheerders:

Nadere informatie

ParaBench. Releasenotes. ParaBench versie 2.0

ParaBench. Releasenotes. ParaBench versie 2.0 ParaBench versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1... 3 1.1 Nieuwe mogelijkheden... 3 1.2 Diverse kleinere uitbreidingen en verbeteringen... 4 1.3 Oplossingen... 4 Hoofdstuk 2 Beschrijving

Nadere informatie

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench, algemene informatie ParaBench is een benchmark-instrument. U kunt uw eigen prestaties over een vooraf te bepalen periode vergelijken met de gemiddelden

Nadere informatie

Open het contract in Intramed en vul vervolgens alle bijbehorende contracttarieven in.

Open het contract in Intramed en vul vervolgens alle bijbehorende contracttarieven in. Hoofdstuk 1 Tarieven updaten GGZ In versie 82 van Intramed zijn de nieuwe NZa tarieven voor de Gespecialiseerde GGZ en de Generalistische Basis GGZ toegevoegd De nieuwe GGZ tarieven voor 2015 moet u in

Nadere informatie

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed

ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench / Managementinformatie binnen Intramed ParaBench, algemene informatie ParaBench is een benchmark-instrument. U kunt uw eigen prestaties over een vooraf te bepalen periode vergelijken met de gemiddelden

Nadere informatie

In deze procedure wordt alleen het toevoegen van prestatiecode beschreven.

In deze procedure wordt alleen het toevoegen van prestatiecode beschreven. Hoofdstuk 1 Registreren van een overig product (OVP) voor GGZ Zorg die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, mag niet via een zorgproduct gedeclareerd worden. Deze zorg kunt u declareren via een

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website.

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website. Hoofdstuk 1 Intramed PLUS in gebruik nemen (fysiotherapie) Als u een Intramed PLUS licentie heeft, kunt u gebruik maken van specifieke verslagleggingsrichtlijnen. Dit zijn onder andere verslagleggingsrichtlijnen

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1.Versie Koppeling Qualizorg Grafiek populatie uitgebreid Grafiek instroom uitgebreid en aangepast...

Inhoudsopgave 1.Versie Koppeling Qualizorg Grafiek populatie uitgebreid Grafiek instroom uitgebreid en aangepast... Releasenotes 1. Inhoudsopgave 1.Versie 1.1...3 1.1.Koppeling Qualizorg...3 1.2.Grafiek populatie uitgebreid...4 1.3.Grafiek instroom uitgebreid en aangepast...5 1.4.Grafiek Recidieven...7 1.5.Wachttijdberekening...7

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed Instellingen voor online declareren In Intramed kunt u uw declaraties rechtstreeks verzenden naar het VECOZO portaal. U hoeft dus géén declaratiebestanden aan

Nadere informatie

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 20-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Rapportagesmodule... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt:

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt: Hoofdstuk 1 Prestatiecodes Fysiotherapie 2015-2016 Verzekeraars hebben in de contracten voor 2016 een aantal nieuwe prestatiecodes opgenomen. Om ervoor te zorgen, dat afspraken voor 2016 al met de juiste

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website https://qualiview.nl/. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met hun contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website https://qualiview.nl/. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met hun contact opnemen. Hoofdstuk 1 Qualiview instellen en gebruiken Qualiview (voorheen Qualizorg) is een online meetinstrument dat de kwaliteit van onder andere fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en vergelijkt met het

Nadere informatie

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen Het is mogelijk om iwmo en ijw-beschikkingen handmatig in te voeren. Hierdoor wordt het mogelijk om naar gemeentes 303-declaraties te kunnen versturen, zonder dat de gemeente hiervoor beschikkingen in

Nadere informatie

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de CQIndex

Nadere informatie

In het nieuwe jaar zijn de tarieven voor de zorgproducten podotherapie gewijzigd. Deze moet u wijzigen in Intramed.

In het nieuwe jaar zijn de tarieven voor de zorgproducten podotherapie gewijzigd. Deze moet u wijzigen in Intramed. Hoofdstuk 1 Jaarovergang voor podotherapie In het nieuwe jaar zijn de tarieven voor de zorgproducten podotherapie gewijzigd. Deze moet u wijzigen in Intramed. In 2015 was het voordeel dat alle verzekeraars

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt:

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt: Hoofdstuk 1 Prestatiecodes Logopedie 2015-2016 Verzekeraars hebben in de contracten voor 2016 een aantal nieuwe prestatiecodes opgenomen. Om ervoor te zorgen, dat afspraken voor 2016 al met de juiste codes

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Verwijsgegevens Inhoudsopgave:

Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Algemene uitleg over de Patiëntenkaart Openen van de Verwijsgegevens Opbouw van de patiëntenkaart (Verwijsgegevens) Verwijzingen (*) Geselecteerde verwijzing nr. * De Menubalk

Nadere informatie

Periodiek factureren van service contract regels

Periodiek factureren van service contract regels Periodiek factureren van service contract regels Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 2.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

4. Herhaal stappen 2 en 3 als je nog meer ASR labels in de lijst heb staan. 5. Bewaar de gegevens ("F5" of ). 6. Sluit het contract.

4. Herhaal stappen 2 en 3 als je nog meer ASR labels in de lijst heb staan. 5. Bewaar de gegevens (F5 of ). 6. Sluit het contract. Hoofdstuk 1 Vanaf 1 januari 2018 maakt verzekeraar ASR met haar labels geen onderdeel meer uit van het Multizorg concern. Daarom moet je voor ASR en labels een eigen contract toevoegen, zodat de juiste

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt:

Bij de betreffende codelijsten voert u de nieuwe prestatiecodes in. Dit gaat als volgt: Hoofdstuk 1 Prestatiecodes Oefentherapie 2015-2016 Verzekeraars hebben in de contracten voor 2016 een aantal nieuwe prestatiecodes opgenomen. Om ervoor te zorgen, dat afspraken voor 2016 al met de juiste

Nadere informatie

Inloggegevens combinatie HWO / AfsprakenApp instellen v2. Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl / AfsprakenApp instellen

Inloggegevens combinatie HWO / AfsprakenApp instellen v2. Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl / AfsprakenApp instellen Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl / AfsprakenApp instellen Als (een deel van) je praktijk gebruik wil maken van Huiswerkoefeningen.nl (HWO) / AfsprakenApp combinatie, ontvang je als contactpersoon

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

De getallen betekenen:

De getallen betekenen: Met Reeleezee kunt u uw BTW-aangifte direct vanuit de boekhouding doen. In deze Getting Started leggen wij u met een voorbeeld uit hoe u dit foutloos doet. In de wizard heeft u wellicht al een aangifteperiode

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1 Releasenotes Intramed versie 7.0.1 Intramed versie 7.0.1 Hoofdstuk 1 Releasenotes Een Intramed patch: verbeteringen en oplossingen. Intramed versie 7.0 was een versie met belangrijke nieuwe mogelijkheden

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

DBC overzicht 21 Realisatie per periode

DBC overzicht 21 Realisatie per periode DBC overzicht 21 Realisatie per periode Handleiding 2013 Raam Medische Software B.V. 1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 DBC overzicht 21 genereren in RAAM... 4 2.1 Rechtenbeheer... 4 2.2 Periode instellen en

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Als (een deel van) de praktijk gebruik wil maken van Huiswerkoefeningen.nl (HWO) - AfsprakenApp combinatie, ontvang je als contactpersoon

Nadere informatie

Contract met Achmea/Agis instellen vanaf 10e zitting

Contract met Achmea/Agis instellen vanaf 10e zitting Hoofdstuk 1 Een zitting "manuele therapie" kan maximaal 9 keer per patiënt per jaar in rekening worden gebracht, tegen het contractueel afgesproken tarief Vanaf de 10e zitting wordt een tarief vergoed

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) Behandeljournaal. Handleiding: Werking behandeljournaal Volgnummer: 4-GGZ, 24 september 2014, versie 1.2

Incura Handleiding (GGZ) Behandeljournaal. Handleiding: Werking behandeljournaal Volgnummer: 4-GGZ, 24 september 2014, versie 1.2 Incura Handleiding (GGZ) Behandeljournaal Handleiding: Werking behandeljournaal Inleiding Deze handleiding legt uit op welke manier het behandeljournaal in Incura is opgebouwd. Na het lezen van deze handleiding

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Voor de Gebruiker. September 2017

Voor de Gebruiker. September 2017 Voor de Gebruiker September 2017 Algemene gebruikers handleiding Zorg van de Zaak portaal 7 Rapporten Let op: Het is afhankelijk van uw rol in het Zorg van de Zaak online portaal of u deze faciliteit wel

Nadere informatie

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren RAAM Handleiding DigiTarPlus Tarieven doorvoeren Fysiotherapie/Ergotherapie/Logopedie/Oefentherapie WINBASE Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 RAAM

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Centrumportal

Handleiding Centrumportal Handleiding Centrumportal Versie 1.0 Nefrovisie Utrecht augustus 2016 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Account centrumportal...1 3 Patiëntbeheer...1 3.1 Aanmelden nieuwe patiënt... 1 3.2 Wijzigen van patiëntgegevens...

Nadere informatie

Wanneer dit icoon voor een hoofdstuk vermeld staat, dan is deze functionaliteit alleen beschikbaar in het Compleet abonnement.

Wanneer dit icoon voor een hoofdstuk vermeld staat, dan is deze functionaliteit alleen beschikbaar in het Compleet abonnement. In deze handleiding worden alle functionaliteiten besproken. Door middel van twee iconen wordt aangegeven welke functionaliteit in welke abonnement beschikbaar is. Hieronder een overzicht. Wanneer dit

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Handleiding Arbeidsmonitor Werkgeversorganisatie

Handleiding Arbeidsmonitor Werkgeversorganisatie Inhoudsopgave Inleiding... 2 Instructie... 2 Periode (generiek)... 2 Thema Arbeidsvolume... 5 Tabblad Kengetallen... 5 Rapporten... 5 Tabblad Wonen en Werken... 6 Rapporten... 6 Thema Leeftijd... 8 Rapporten...

Nadere informatie

ZorgDomein verbetert zorg. Instructies voor de verwijzer

ZorgDomein verbetert zorg. Instructies voor de verwijzer ZorgDomein verbetert zorg Instructies voor de verwijzer inhoudsopgave Hoe werkt ZorgDomein? 3 Snel het gewenste aanbod bij verwijzen 6 Snel het gewenste aanbod bij aanvragen van 1e lijnsdiagnostiek en

Nadere informatie

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar:

Urenregistratie. Stap 1 Open de website Ga naar: Urenregistratie Je uren vul je per 4 weken online in, de aanleverdata vind je in het ontvangen document met de perioden. In dit document wordt uitgelegd hoe je dit dient te doen. Volg het onderstaande

Nadere informatie

BEWAKEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

BEWAKEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op BEWAKEN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 31-08-2017 Table of Contents Introductie... 3 Wat is bewaken?... 4 Dashboard... 5 Controle op bandbreedte/leverbetrouwbaarheid (verschil legitimatie

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.1. KraamzorgCompleet versie 4.1

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.1. KraamzorgCompleet versie 4.1 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.1 KraamzorgCompleet versie 4.1 Inhoudsopgave.0 Hoofdstuk 1 Cijfers over achterstandswijken...1 1.1 Cijfers over achterstandswijken...1 Hoofdstuk 2 Export

Nadere informatie

Handleiding interactieve website 1. G3nt 1n cijfer5

Handleiding interactieve website 1. G3nt 1n cijfer5 Handleiding interactieve website 1 G3nt 1n cijfer5 1. Inleiding De Stad Gent verspreidt cijfers en indicatoren via een interactieve website: Gent in cijfers (http://www.gent.be/gentincijfers). Deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. WACHTWOORD AANMAKEN... 4 3. INLOGPROCEDURE... 6 4. OVERZICHT VAN DE KLANTENPORTAL... 6 5. DASHBOARD... 8 6. OFFERTES... 9 7.

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010]

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] Stap 1 - BTW tarief 6% aanmaken Met de menuoptie STAMGEGEVENS > ALGEMEEN > BTW-CODES EN PERCENTAGES kunnen BTW tarieven onderhouden worden. Is er reeds

Nadere informatie

Declareren via VECOZO voor podotherapie (Aanv.verz.) v3. Hoofdstuk 1 Codelijsten en verrichtingcodes t.b.v. aanvullende verzekering

Declareren via VECOZO voor podotherapie (Aanv.verz.) v3. Hoofdstuk 1 Codelijsten en verrichtingcodes t.b.v. aanvullende verzekering Hoofdstuk 1 Codelijsten en verrichtingcodes t.b.v. aanvullende verzekering Vanaf 1 januari 2015 moeten podotherapeuten elektronisch declareren voor de Basis verzekering. Vanaf die datum is het nog niet

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Behandelepisodes en zittingen synchroniseren

Handleiding Abakus. Behandelepisodes en zittingen synchroniseren Handleiding Abakus Behandelepisodes en zittingen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 11 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding 3 Openen... 4 Nieuwe patiënt... 7 Synchroniseer scherm... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Op de beheerpagina van de AfsprakenApp vindt u de gegevens die u in Intramed moet instellen.

Op de beheerpagina van de AfsprakenApp vindt u de gegevens die u in Intramed moet instellen. Hoofdstuk 1 AfsprakenApp instellen voor HWO gebruikers Als u Huiswerkoefeningen.nl (HWO) al gebruikt, maar nu ook gebruik wilt maken van de combinatie HWO / AfsprakenApp, ontvangt u als contactpersoon

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

HANDLEIDING Declareren FTT-trajecten

HANDLEIDING Declareren FTT-trajecten HANDLEIDING Declareren FTT-trajecten (voorheen DBC) Handleiding Declareren FTT-trajecten Versie 5.1..0.1 2014-2015 Ga via tabblad naar toolbar . Eerst dienen hier de verrichtingscodes

Nadere informatie

Op de beheerpagina van de AfsprakenApp vindt u de gegevens die u in Intramed moet instellen.

Op de beheerpagina van de AfsprakenApp vindt u de gegevens die u in Intramed moet instellen. Hoofdstuk 1 Koppeling HWO/AA instellen voor HWO en AA gebruikers Als u Huiswerkoefeningen.nl (HWO) en de AfsprakenApp al gebruikt, kunt u deze functionaliteiten ook aan elkaar koppelen tot de combinatie

Nadere informatie

Offective > CRM > Klanten

Offective > CRM > Klanten Offective > CRM > Klanten Nadat u hebt geklikt op CRM > Klanten komt onderstaand scherm, in het bovenste gedeelte van dit scherm kunt u zoeken met verschillende zoekcriteria, vul een zoekveld in en klik

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Dit document beschrijft de verschillende overzichten waarin je jouw transacties kunt terugvinden.

Dit document beschrijft de verschillende overzichten waarin je jouw transacties kunt terugvinden. Dit document beschrijft de verschillende overzichten waarin je jouw transacties kunt terugvinden. CashFlow bestaat uit verschillende modules. Deze modules zorgen voor verschillende functionaliteit in het

Nadere informatie

MediQuest instellen gebruiken - automatisch versturen. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen gebruiken - automatisch versturen. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending MediQuest instellen gebruiken automatisch versturen Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage.

Nadere informatie

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren Sioges Rapporten Pag. 01 Inhoudsopgave Pag. 02 1.0 Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag. 06 2.0 Rapporten 2.1 Programmering Lijst Pag. 07 Slepen & sorteren Pag. 08 Data filteren Pag. 09 2.1.1

Nadere informatie

FitVos handleiding Versie 1 november 2013

FitVos handleiding Versie 1 november 2013 FitVos handleiding Versie 1 november 2013 1 Inhoudsopgave Fitvos Handleiding Bladzijde: Installatie van FitVos 3 Opstarten FitVos 4 Problemen bij Opstarten FitVos 4 Overzicht personen 5 Muteren persoon

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Releasenotes. Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10. Intramed versie 7.0

Releasenotes. Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10. Intramed versie 7.0 Releasenotes Verslagleggingsrichtlijn Logopedie versie 10 Intramed versie 7.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Releasenotes verslaglegging Logopedie...1 1.1 Algemene nieuwe mogelijkheden...1 1.2 Aanpassingen

Nadere informatie

Handleiding. Iconen. De meting is volledig afgerond/klaar. De meting is gestopt, maar nog niet afgerond/klaar. De meting is herstart.

Handleiding. Iconen. De meting is volledig afgerond/klaar. De meting is gestopt, maar nog niet afgerond/klaar. De meting is herstart. Handleiding Nederlands Welkom op het rijpheidscomputer-portaal van Gerard Verboom B.V. Via dit portaal krijgt u snel overzicht in de meetresultaten van uw MC21 rijpheidscomputers. Wij zullen proberen u

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Handleiding Een eerste kennismaking met WijkLink Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Inhoudsopgave 1. Welkom! 2. Je profiel invullen 3. Een eerste rondleiding 4.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i AAN DE SLAG LOGISTIEK GEDEELT E i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Schermuitleg... 6 Beschrijving inkoopproces... 7 Beschrijving verkoopproces... 9 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht

Nadere informatie

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Releasenotes en update documentatie Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Inhoudsopgave Releasenotes en update documentatie Hoofdstuk 1 Releasenotes Psychologie verslaglegging versie 7...1 Hoofdstuk

Nadere informatie

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Overzichten transacties & afschriften. BankingTools Cashflow v4.2

Overzichten transacties & afschriften. BankingTools Cashflow v4.2 transacties & afschriften BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie